Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită –13 Mai / “Judecătoarea Turcu şi nesimţirea justiţiei române”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  8°C, si o maxima termica de  22°C, umiditate: 39-82%. Innorat partial – senin. Presiune atmosferica: 1015-16 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 0997 RON (+0. 0155 RON); 1 USD = 2. 8978   RON (+0.0622 RON); 1 EURO =  1. 4148   USD; (-0.0256). Gramul de aur 138.4647 RON (-0.4547).

România a ieşit din recesiune. Statistica va anunţa o creştere economică de circa 0,5%. Institutul Naţional de Statistică (INS) va anunţa vineri ieşirea tehnică din recesiune după ce Produsul Intern Brut a urcat în primul trimestru cu circa 0,5% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut şi cu 0,2% faţă de perioada similară din 2010, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. Despre ieşirea din recesiune la finele primului trimestru au vorbit în ultima perioadă atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc. INS va prezenta vineri datele estimate privind evoluţia PIB în primul trimestru. Pentru a ieşi tehnic din recesiune, economia unei ţări trebuie să înregistreze creşteri în două trimestre consecutive. În ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% faţă de cel anterior. Economia a intrat în recesiune în trimestrul al treilea din 2008, odată cu scăderea PIB faţă de precedentele trei luni cu 0,1%. De atunci, PIB a înregistrat scăderi în fiecare trimestru, exceptând creşterea de 0,9% în trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% în trimestrul doi al anului trecut şi creşterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut. Mediafax

Judecătoarea Elena Turcu, repusă în funcţie la Tribunalul Dâmboviţa. Judecătoarea Elena Turcu, acuzată că şi-a condus autoturismul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului, şi că a acroşat vehicule, va fi repusă în funcţia deţinută la Tribunalul Dâmboviţa înainte de a fi inculpată. n 8 aprilie, judecătoarea dâmboviţeană Elena Turcu a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ea fiind judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa aloolului, fără a fi stabilită exact alcoolemia, astfel că ICCJ a apreciat că fapta magistratei nu este prevăzută de legea penală (articolul 10, litera b Cod procedură penală). Hotărârea a rămas definitivă, prin nerecurare. Astfel, Turcu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să se constate încetarea suspendării din funcţie, cu consecinţa repunerii în situaţia anterioară, respectiv plata drepturilor băneşti de care a fost lipsită şi recunoaşterea vechii pe perioada cât a fost suspendată. CSM a decis, joi, repunerea în funcţie a magistratei Elena Turcu şi recunoaşterea vechimii acesteia pe perioada suspendării, respectiv 8 iulie 2010-19 aprilie 2011, dispunând totodată sesizarea Comisiei de evaluare pentru a ţine cont atunci când va fi evaluată judecătoarea dâmboviţeană, procedură realizată din trei în trei ani. Mediafax

De ce şi până unde trebuie să scumpim energia. Cum ne va modifica asta structura cheltuielilor. În coşul de consum al populaţiei, care stă la baza calculării inflaţiei, energia figurează cu o pondere de 9,36% din cheltuielile lunare, repartizate astfel: energia electrică 5,01%, gaze naturale 3,20% şi energie termică 1,15%. În curând, lucrurile se vor schimba foarte serios. Faţă de ţările europene, surprind ponderea mare a curentului electric ( unde există posibilităţi masive de scădere a consumului fizic prin înlocuirea corpurilor de iluminat şi a aparaturii electrocasnice învechite) şi ponderea redusă a energiei termice, unde se acordă în prezent subvenţii la producător foarte mari faţă de preţul de cost ( de aici şi efectul negativ pe bugetul de stat) Majorarea preţurilor la nivel mediu european ar însemna, pentru populaţie, o creştere de circa 60% la energia electrică ( de la 0,10 euro/kWh la 0,17 euro/kWh) şi de 90% la gaze naturale ( de la 7,64 euro/gigajoule la 14,54 euro/gigajoule). Curs de Guvernare.

Dan Diaconescu are uşa deschisă în UNPR. Ministrul Gabriel Oprea Dă Semnalul Unei MisCări-Bombă În Politică. Gabriel Oprea, ministru al apărării şi preşedinte executiv al UNPR, speră să ia 10% în alegerile din 2012. Ministrul apărării, generalul Gabriel Oprea, afirmă într-un interviu acordat „Evenimentului zilei”, că Dan Diaconescu este binevenit în UNPR, întrucât este un om care pune pe primul plan „interesul naţional, pacea socială şi valorile de centru stânga”. Oprea susţine că spre UNPR vor mai veni şi personalităţi din PSD, iar partidul pe care-l conduce va obţine la alegeri „cel puţin 10%”. Potrivit ministrului apărării, actuala coaliţie majoritară, formată din PDL, UDMR şi UNPR, va rămâne la guvernare şi după 2012. EvZ.

Câştigă Băsescu alegerile din PDL? Inaintea alegerilor din PDL, tabăra condusă de Vasile Blaga pare să aibă mai mulţi susţinători decât cea care-l preferă pe Emil Boc, dar jocurile nu sunt făcute. Traian Băsescu a anunţat că va participa la Convenţia Naţională a partidului, ceea ce ar putea schimba opţiunile unora dintre delegaţii dilematici, dar care i-au promis votul lui Vasile Blaga. Traian Băsescu a făcut mai multe declaraţii publice în favoarea lui Emil Boc, explicând că nu are motive să-şi schimbe „partenerul pe care îl are din 2004″ şi că PDL „nu are nevoie de un caporal” ca Vasile Blaga, ci de un preşedinte ca Emil Boc. Alegerile democrat-liberalilor prefigurează pe de altă parte o schismă în interiorul partidului, fiindcă Vasile Blaga, secretar general, care controlează de ani de zile principalele organizaţii ale PDL, nu candidează la o altă funcţie. La finele anului trecut, Vasile Blaga a mai ameninţat conducerea PDL că poate pleca oricând cu 25 de parlamentari şi că este aşteptat cu braţele deschise de PNL.  Spre deosebire de Emil Boc, pe lista căruia se regăsesc fidelii preşedintelui, dar care nu a reuşit să-şi facă prozeliţi, Vasile Blaga a reuşit să-i atragă de partea lui, încă de la intrarea în cursa pentru şefia partidului, pe majoritatea liderilor de filiale judeţene. Unii l-au abandonat pe parcurs, fie de dragul lui Băsescu, fie din oportunism, dar chiar şi aşa un ultim bilanţ făcut de cele două tabere sugerează că Vasile Blaga are un avans suficient pentru a câştiga. Parlamentari din tabăra lui Emil Boc ne-au spus că au emoţii pentru votul de sâmbătă, în vreme ce oameni din apropierea lui Vasile Blaga s-au declarat siguri de victorie, dacă nu intervin „nereguli”. Cu toţii se aşteaptă, pe de altă parte, ca discursul lui Traian Băsescu la Convenţia Naţională a PDL de sâmbătă, unde se va alege conducerea partidului, să aibă efecte asupra reprezentanţilor din teritoriu.Romania Libera.

Internet Explorer nu va prinde niciodată din urmă Mozilla. Ultimele două versiuni ale celor mai utilizate browsere de internet au fost lansate aproximativ în acelasi timp, însă Mozilla Firefox a fost primit cu mult mai mare entuziasm de către cei care navighează pe internet. Acest lucru l-a determinat pe Asa Dotzler, seful marketingului de la Mozilla să spună că IE 9 nu va reusi niciodată să prindă din urmă ultima versiune a Firefox.  Firefox 4 este utilizat la momentul de fată de 13,2% dintre utilizatorii de internet.  Firefox 4 a fost descărcat de 5 milioane de ori în primele 24 de ore, în timp ce Internet Explorer 9 nu a adunat decât 2,35 milioane de downloaduri în prima zi. Firefox avea în martie, luna lansării celor două versiuni, o cotă de 21%, Internet Explorer 56%, iar Google Chrome 10%, conform  netmarketshare.com. Capital

O sectă din Rusia îl venerează pe Vladimir Putin ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel. O sectă din regiunea Nijni-Novgorod îl venerează pe premierul rus, Vladimir Putin, ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel, potrivit cotidianului Sobesednik, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului apreciază că este o recunoaştere a realizărilor acestuia. Articolul, publicat pe site-ul cotidianului, nu precizează câţi credincioşi are şi nici modul în care funcţionează această sectă, fondată de „Sora Fotina”, în această regiune, situată la aproximativ 450 de kilometri est de Moscova. „Vladimir Putin, care într-o viaţă anterioară era Sfântul Apostol Pavel, se luptă în prezent, alături de restul apostolilor reîncarnaţi, cu Antihrist”, precizează Sobesednik, prezentând doctrina cultului. „Potrivit Bibliei, Sfântul Apostol Pavel a fost, mai întâi, un şef militar care-i persecuta pe creştini, propovăduind, ulterior, Evanghelia”, a declarat Sora Fotina. „Putin a servit un timp în KGB şi a făcut şi lucruri nu tocmai drepte. Când a devenit preşedinte, Sfântul Duh s-a pogorât, şi, ca Apostolul (Pavel), el şi-a condus turma cu înţelepciune”, a continuat aceasta. Mediafax

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

13/05/2011 la 8:03 am

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna Dimineata!
  Avem probleme cu platforma si am postat fara poze si linkuri sper ca voi reveni in curand la postare cu toate linkurile si cu poze!

  Theophyle

  13/05/2011 at 8:08 am

 2. baricada

  13/05/2011 at 8:59 am

 3. Neaţa,
  O zi obişnuită, justiţia e nesimţită, în PDL acuş se votează iar platforma trepideză.

  Creanga

  13/05/2011 at 9:13 am

 4. Buna dimineata,
  Justitia noastra sufera de o bola veche, fara speranta de vindecare, lipsa de credibilitate. Casta magistratilor este si va fi mai presus de lege, ptr. ca asa a fost dintotdeauna 😦 Era imposibil ca ICCJ sa dea un verdict nefavorabil colegei lor, in general „corb la corb nu scoate ochi”.
  http://www.ziare.com/stiri/justitie/nicio-speranta-pentru-justitie-1094294

  mar

  13/05/2011 at 9:15 am

 5. Hai noroc si sanatate la toata lumea! 🙂

  Desi informatia cu privire la cresterea economica e inca „secreta”, deja a transpirat. Unele surse spun 0,5%, altele 0,6%.

  In termeni absoluti, este, probabil, vorba de o crestere de 0,6, data find prudenta INS, care si in primul trimestru a anuntat 0,1% si era de fapt 0,2%.

  Cifra asta de crestere, in afara impactului asupra moralului, asteptarilor si previziunilor, va avea si un impact asupra Conventiei PDL de miine si poimiine.

  In ultima saptamina echipa lui Blaga a facut mult fum si zgomot, dind impresia ca tendinta ei e in crestere.

  Anuntul INS de azi, daca va confiorma cresterea, va injecta ceva moral in tabara lui Boc, care va putea sa se umfle in pene in fata celeilalte tabere, spunind ceva de genul „atyi vazut, bai, ca pina la urma Boc asta al nostru ne-a adus pe crestere economica?”.

  Chestiunea cu cresterea are miza mare in mentalul delegatilor din PDL, care pot vota si cu gindul la recuperarea procentelor pierdute electoral.

  Un lucru e sigur: Blaga sau Boc, noi tot vom avea premier tehnocrat, probabil Tanasescu. Basescu il va nominaliza pe tanasescu sau alrtul identic pentru a-l lasa pe Boc sa se odihneasca, sau, daca cistiga Blaga, pentru a pune partidul cu botul pe labe si a-i lasa fara instrumentele de pomana electorala in 2012. Tanasescu sau alt PM tehnocrat nu ar avea nici un interes electoral, si si-ar baga picioarele in schelelaielile parlamentarilor Puterii. O cadere de Guvern in an pre-electoral sau electoral parlamentar nu risca nimeni sa faca, asa ca eu zic ca indiferent de cine cistiga sefia PDL, partidul e iar la mina lui Basescu. Cu o singura conditie: sa isi dea Boc demisia indiferent daca cistiga sau pierde in fata lui Blaga.

  Cetatean

  13/05/2011 at 9:36 am

  • Basescu va merge la Conventia PDL.

   Parerea mea este ca smecherii din tabara lui Blaga nu vor avea tupeu sa riste schimbarea lui Boc.

   Basescu le-a spus clar in intilnirile semi-secrete, ca daca pica Guvewrnul, NU mai nominalizeaza un PM de la PDL.

   Singura sansa a PDL-ilor sa nu se intimple un scenariu rau pentru ei, e sa il reconfirme pe Boc ca sef de partid.

   Daca nu o fac, halt pomeni electorale si sinecuri pewntru baietii veseli :twisted:.

   Oricum, abia astept sa vad un PM tehnocrat, oricare ar fi el, si pe Blaga si ai lui tipind ca nu au pomeni electorale in 2012 😆

   Cetatean

   13/05/2011 at 9:45 am

 6. Buna dimineata si aici,
  Theophyle, mi-a spus cineva o parere despre miscarea UNPR fata de Dan Diaconescu si anume ca ar fi o manevra agreata de putere pentru a-si asigura o majoritate in viitorul parlament si deci a trimite USL mult sub 50%.
  S-ar putea sa fie adevarat? Din sondaje rezulta constant un procent de aprox 10% pentru partidul lui DD. Asta ar fi o noua varianta a proverbului sa te faci frate cu dracu….

  cedric

  13/05/2011 at 9:40 am

 7. Cedric, incerc eu sa iti raspund la intrebarea pentru Theophyle.

  Daca UNPR il coopteaza pe Diaconescu, au pus-o aia din USL. Cunosc personal posibili votanti ai lui DD, care sunt niste spalati pe creier, vor pomana si 25.000 euro pe „legea Cojocaru”. Orice partid cu Diaconescu in el ar fi votat de astia.

  Potentialul UNPR ar creste cu citeva procente bune. Problema e ca se va vota pe colegii uninominale si UNPR trebuie sa puna candidati, la care sa le alature, cumva,m si brandul lui DD.

  USL sunt mincati, UNPR le-ar rupe din electoratul dur, pomanagiu si asistat social.

  Cetatean

  13/05/2011 at 9:42 am

  • Multumesc de raspuns, Cetatean!
   Cred ca urmeaza o perioada interesanta,care ii ingrijoreaza pe USL-isti. Cum de nu le-a venit lor ideia sa-l ademeneasca pe DD? Oricum aducea mai multe voturi decat anemicul PC!

   cedric

   13/05/2011 at 9:54 am

   • se gindesc ca nuy au nevoie, oricum la ei vin votantii anti-PDL.

    Problema cu DD e ca UNPR-ul ii poate oferi sprijin logistic, acum, ca e partid care beneficiaza de bani de la buget.

    USL-ul are destui flaminzi care se omoara intre ei, inca unul ca DD era prea mult :mrgreen:

    Cetatean

    13/05/2011 at 9:56 am

  • Salut Cetatea, multumesc pentru ajutor.
   Am probleme cu platforma masi 😦

   Theophyle

   13/05/2011 at 10:05 am

   • Theophyle, cu cea mai mare placere 🙂

    Am prins un culoar de timp mai relaxat, dupa ultimele doua saptamini infernale.

    Insa nu stiu cit va tine, sunt oricum pe fuga, e posibil sa fiu prins azi din nou pina luni cu treburi care ma tin departe de blog.

    Cetatean

    13/05/2011 at 10:11 am

 8. Chestiunea cu IE versus Mozilla e de tot rasul: „Firefox 4 este utilizat la momentul de față de 13,2% dintre utilizatorii de internet. Firefox 4 a fost descărcat de 5 milioane de ori în primele 24 de ore, în timp ce Internet Explorer 9 nu a adunat decât 2,35 milioane de downloaduri în prima zi. Firefox avea în martie, luna lansării celor două versiuni, o cotă de 21%, Internet Explorer 56%, iar Google Chrome 10%”

  Eu pe Win 7 64 folosesc Crome. 😀

  Despre judecatoarea Turcu, ce sa spun, e o impietate strigatoare la cer. Un infractor e desemnat sa faca dreptate si CSM-ul e preocupat de limuzine si salarii.

  Turnofftheglory

  13/05/2011 at 9:48 am

  • Salut TOG,
   In ultimul timp foxu’ face mai multe probleme dacat IE, pe bune 😦

   Theophyle

   13/05/2011 at 10:04 am

   • Da.

    Turnofftheglory

    13/05/2011 at 10:18 am

    • Pe Win 7 foloseam Chrome, satul de crash-urile lui Firefox. Acum folosesc Firefox 4 pe XP SP2 si merge brici.

     IE nu folosesc nici din greseala. Problemele lui de securitate vor ramane atata vreme cata folosesc antica tehnologie bazata pe Active X. Firefox si Chrome sunt la ani lumina fata de IE in sensul asta.

     Galeata cu pixeli

     13/05/2011 at 1:10 pm

     • Scorurile mari la folosire si descarcare ale lui IE sunt datorate faptului ca 95% din utilizatorii de PC nu stiu decat sa porneasca calculatorul si sa-l utilizeze. Cu instalarile de programe, cu noutati in materie de aplicatii sunt complet ignoranti.

      Galeata cu pixeli

      13/05/2011 at 1:13 pm

 9. TOG, si eu merg, alternativ, cu chrome sau Mozilla.

  Cit despre Justitie, nici o sansa se se intimple ceva bun. CSM-ul se va pricipsi acus cu sandei si pui de sandei, iar la ICCJ e taraboi mare la sectia penala a lui Pandrea.

  Se impunea de mult modificarea legilor justitiei, 303, 304 si 317 din 2004, facut de PSD.

  Cetatean

  13/05/2011 at 9:52 am

 10. Buna dimineata, buna dimineata.
  De justitia romaneasca nu mai vreau sa vorbesc ca am cosmaruri noaptea.
  La PDL cred ca Basescu a reusist sa-l il scape castigator pe Boc. Parerea mea dar vom vedea cum iese lucrurile la vot.
  Iar Gabriel Oprea face o miscare super inteligenta cu DD. Si isi asigura si o televiziune de campanie.

  clemycali

  13/05/2011 at 9:57 am

  • Clemy, inca se joaca, desi eu sper ca tabara Blaga doar se lauda si face valuri. se pare ca Blaga crede ca daca votu, e „secret”, multi de-ai lui Boc vor vota cu el.

   Personal, nu exclud o supriza, si la PSD Geoana parea cistigator si a iesit Ponta, insa deocamdata Blaga cistigator mi se pare o ipoteza destul de greu de realizat.

   Annuntul privind iesirea din recesiune si discursul lui Basescu de la Conventie vor cintari mult.

   Cetatean

   13/05/2011 at 10:02 am

 11. buna ‘mneatza!

  si in timpu’ asta, ca sa nu se supere co-citadinu’ domniei sale trofin (parca asa il cheama), d-l onor membru al ceseme daniletz participa la emisiuni dixtractive, de pe doi, ca sa desavirseasca cooptarea in cercurile mondene ale capitalii.

  nu mai stiu cine zicea, acu’s un an – doi, ca daniletz o sa sfirseasca in dorobantzi, coborind dintr’un maseratti…

  niku_elektriku

  13/05/2011 at 9:59 am

  • Salut Nikule 🙂
   1. probabil ca asta este viitorul, din nefericire 😦
   2. de ce naiba nu se poate comenta pe blogul tau ???? 🙄

   Theophyle

   13/05/2011 at 10:03 am

 12. nikule, are si centura neagra, cred ca se va duce in Ferentari 😆

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:02 am

 13. @Theophyle

  salve!

  asa, in general, pe globu’ meu nu prea se comenteaza (comenteeeezi?), iar azi, in special, cu atit mai putzin, ca nu mere platforma!

  niku_elektriku

  13/05/2011 at 10:07 am

 14. Breaking News.

  România a ieşit tehnic din recesiune dupã doi ani şi jumãtate, potrivit primelor estimări anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut. (antena3).

  E 0,6%, se pare, cum estimam si eu. Procent bun, pina una-alta, numai bine ii pica lui Boc cind isi prezinta bilantul la Conventie 😆

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:15 am

 15. http://www.realitatea.net/romania-a-iesit-oficial-din-recesiune-potrivit-ins_834497.html

  Si IRTV spune 0,6%, citind INS.

  Deci se poate. Ia sa vedem, sa vedem, in viziunea pedelistilor, merita cresterea de 0,6% pieredea atitor voturi? :mrgreen:

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:17 am

 16. Cum a evoluat economia din vara lui 2008

  Trim III 2008, -0,1%
  Trim IV 2008, -2,2%

  Trim I 2009, -4,8%
  Trim II 2009 – 1,4%
  Trim III 2009, +0,9%
  Trim IV 2009, -1,4%

  Trim I 2010, -0,2%
  Trim II 2010, +0,2%
  Trim III 2010, -0,7%
  Trim IV 2010, +0,1%

  Trim I 2011, +0,6%

  (evz.ro).

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:19 am

 17. Pe irtv, Soviani -la telefon-(cred ca negru la fata) minimalizeaza raportul INS realativ la iesirea din recesiune. Nici nu se putea altfel. Marele specialist Ionel Blanculescu ii tine isonul, putin mai voalat.
  Cel mai bine a prezentat situatia Adrian Vasilescu spunind ca e un adevar dar sa nu ne asteptam la cresterea puterii de cumparare decat peste aproximativ 2 ani.

  cedric

  13/05/2011 at 10:22 am

 18. Hahaha, Sociani, anal-istul cu batistul (a) ?

  Sa moara de ciuda, nah!

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:24 am

 19. salut
  Anuntul cu Dan Diaconescu la UNPR a fost dat expres inainte de alegerile din PDL.

  Mesajul este clar : Votati cu Boc, nu il suparati pe Basescu ca are el grije marinarul sa creeze majoritatea, si tot voi veti guverna in 2014. Ca daca nu…..

 20. Asa-i. Fomistii din UNPR ii sunt datori lui Basescu si stiu ca el va forma guvernarea cu si ei, in 2012, daca sunt baieti cuminti.

  PDL ar face bine sa priceapa. Basescu nu va da niciodata guvernarea unui PDL condus de Blaga care se aliaza cu PNL sau cu PSD. Exclus 101%.

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:52 am

 21. `neata lume,
  nu vreau sa ma `nervez de cum fac ochi, dar chestia cu „restauratia” judecatoarei Turcu chiar ca te indeamna sa pui mina pe pistol.
  Inteleg ca din vina politiei sau nu, probele nu au fost suficiente pentru ca sora pivniceresei sa fie condamnata, dar dupa cele vazute la tv s-o mai si reabilitezi si sa ii dai si bani, pare de risul curcilor sau de justitia tinerei sperante Danilet (l-am zarit si eu la tvr2, parca).
  Despre Firefox 4 aici:
  http://glow.mozilla.org/#arc

  victor L

  13/05/2011 at 10:57 am

 22. neata,

  basescu anunta ca nu merge la conventie pentru a nu fi acuzat ca influenteaza voturile in favoarea lui boc.

  skorpion

  13/05/2011 at 10:57 am

 23. aha, mersi, skorpi.

  Inseamna ca jocurile sunt facute 😆

  Cetatean

  13/05/2011 at 10:58 am

 24. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8620206-roberta-anastase-pdl-traian-basescu-nu-vine-conventia-nationala-pentru-inclina-balanta-favoarea-lui-emil-boc.htm

  Pe de alta parte, avem inca o veste buna din economie:

  „INS: Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2010, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 1,6% pe seria brută şi cu 0,3% pe seria ajustată sezonier.

  Cat de curand vom vedea o ajustare a prognozelor pentru acest an, o crestere a PIB cu 2%+ devenind acum posibila” (Cristian Orgonas).

  Cetatean

  13/05/2011 at 11:01 am

 25. Sint de aceeasi parere cu @cetatean privind aparenta lipsa de interes a uslasilor pentru votantii DD. USLasii sint siguri pe ei dupa sondajele mioritice unde se invirt pe la 60%, asta e una. Dar mie imi fac impresia unei haite de ciini scheletici imfometati dupa o perioada lunga in desert. Astia nu vor sa imparta nimic cu nimeni. Daca vor ajunge la ciolan asteptati-va la un comportament de miriieli si muscaturi intre ei ca pe Dicovery sau Animal Planet cind arata un cird de hiene.

  Aha

  13/05/2011 at 11:04 am

  • Aha, USL-ul se va culca pe urechea cistigarii cu 53% a alagerilor, pe motiv de Chereches si Baia Mare.

   Problema e ca Chereches e traseist politic, nu e USL, plus ca a mai fost si un independent care s*a interpus intre USL si PDL.

   USL nu exista ca forta in teritoriu, exista grupuri PSD si grupuri PNL care se sprijina acolo unde exista un pol PDL. Unde PSD e tare in teritoriu, PSD va umfla voturi, iar unde PNL sta mai bine, PSD-ii ii vor face putina campanie, insa nu ca pentru unul de-al lor.

   USL in nici un caz nu vor avea mai 50+1 mandate de parlamentar. PDL se poate duce inspre 25-30% din totalul de mandate, insa USL nu cred ca va lua mai mult de 35-38%. Discutam foarte general.

   Daca UNPR, cu DD, sare spre 8-10%, USL are o problema mare de tot. PDL, UNPR, UDMR si minoritatile fac iar guvernul.

   Cetatean

   13/05/2011 at 11:12 am

 26. pe la jumatatea lunii februarie mi-am dat si eu cu parerea pe subiectul cu PDL-ul. eu zic ca Basescu nu-si poate permite alt tandem in afara de Boc, iar PDL nu-si poate permite sa se rupa de Basescu. faptul ca va veghea la lucrarile Congresului 🙂 este de bun augur pentru viitorul PDL si de prost augur pentru viitorul BVB (am citit ieri ca pe unul dintre B il cerceteaza oamenii lui Sulfina Barbu).
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/02/15/gata-cu-supra-oferta-%E2%80%93-era-lui-3-in-1-sper-sa-se-incheie-emil-boc-si-ar-putea-salva-cariera-politica/

  Sare'n Ochi

  13/05/2011 at 11:06 am

 27. Cred ca exprimarea face sa se inteleaga gresit: Roberta spune ca piratul nu se va duce la alegeri pentru ca sa le influenteze.
  Nu spune ca nu se va duce pentru ca sa nu le influenteze 😉

  victor L

  13/05/2011 at 11:08 am

  • 😆

   Nu cred ca se va duce, dar cred ca va transmite un mesaj. Asta daca nu cumva apare fix cind nu se mai asteapta nimeni.

   ce, acum vreo 2 ani nu s-a dus la PSD? :Twisted:

   Cetatean

   13/05/2011 at 11:13 am

   • @ cetatzene

    merge, desi, zic eu, mai bine n’ar face’o, ca iar le da astora motive de suspendare, si (depinde de cit de suparatzi fleashca o sa iasa dinosaurienii) s’ar putea ca blaga&fiii sa „achieseze” la idee!

    niku_elektriku

    13/05/2011 at 11:28 am

    • nikule, dupa „amendamentul Sova”, care da voie CCR sa opreasca procedura parlamentara de suspendare, declarind neconsatitutional o eventuala hotarire a Parlamentului de suspendare a Presedintelui, nici o grija pe tema suspendatii.

     Cetatean

     13/05/2011 at 11:37 am

 28. Asta e un stingist de clasa, cu staif. Casandra il foloseste cas referinta bibliografica impotriva cotei unice. Omul o fi bun economist, insa economia nu se face doar cu cifre, ci si cu viziune politica, plus credinta intr-un set de valori.

  Pe de alta parte, Ponta:

  „Mi-e teama ca este un anunt doar pentru membrii PD-L care vor vota in weekend, nu pentru romani, care nu cred ce mai spune Basescu. Apoi nu am auzit nici un anunt ca se va termina cu coruptia, iar cei care au salariile scazute nu au auzit ca vor primi mai multi bani la salariu. (…) Cand a fost criza, au fost afectati cei mai amarati, acum va fi mai bine tot pentru cei bogati”, a declarat Victor Ponta pentru Antena 3″.

  Ce il doare pe el de salariile celor amariti… ia sa il roage pe nen’su Nastase sa mai doneze ceva averi.

  Cetatean

  13/05/2011 at 11:24 am

  • Ponta susţine economia având o bonă filipineză.

   Creanga

   13/05/2011 at 11:31 am

   • Investeste in ea pentru viitorul lui si mai ales al copiilor lui.

    Cetatean

    13/05/2011 at 11:37 am

 29. Va salut in o zi de vineri 13 . 😆
  Numai vesti bune Theophyle . 🙂
  Cit priveste Mozilla Firefox , il folosesc de cind a aparut . Acum , am varianta 4.0.1 care functioneaza foarte bine . Am si Explorer 9 dar este ceva mai lent. In ciuda artificilor soft Microsoft pentru a creste viteza .
  Fiecare cu placerea lui . 😆
  PS . Cel mai inovativ , rapid si sigur (pina acum ) si in umila mea parere e Safari Apple . Pacat ca la anumite aplicatii se ajunge doar cu plata . De , gratis au ramas doar soft open source .

  Ștefan A.

  13/05/2011 at 11:29 am

 30. Cetatean,
  mai sus @scorpi lanseaza stirea ca „basescu anunta” ca nu se va duce la conventie.
  Ei bine, nu exista asemenea anunt, ci o declaratie a Robertei A. in care altceva se spune; ai dat chiar tu link-ul.
  Citirea lui in graba da nastere la scenarii.

  victor L

  13/05/2011 at 11:30 am

  • exact, am dat linkul ca sa disipez o confuzie care ma prinsese si pe mine.

   Cetatean

   13/05/2011 at 11:38 am

 31. 6 barcute 🙂 cu emigranti se aproprie de insula italiana Lampedusa . Cam 1.000 de persoane in total . Gheddafi joaca tare . 😆

  Ștefan A.

  13/05/2011 at 11:34 am

  • Trimite-le la noi, am auzit ca USL Baia mare dau cite un pui, un kil de orez, unul d efaina si doua oua per imigrant care striga „Jos Basescu!”

   Cetatean

   13/05/2011 at 11:39 am

 32. Şi-a revenit platforma, avem poze şi linkuri.

  Dom’plutonier, eu n-am băut, hâc!

  Creanga

  13/05/2011 at 11:54 am

 33. Saluttare!
  Cum e Turcu-i şi pistolu’ cu gloanţele oarbe ale legii.
  Oricum am da-o şi am lua-o pe Turculeasă, în toamna anului următor poate ieşi la pensie specială, cu vechime în magistratură de 25 ani.

  Chiar dacă ar fi fost pensionată normal, de la 1 ianuarie 2009 (cu vechime de 21 ani şi 3 luni) sau n-ar fi fost repusă în drepturi, pentru a-şi completa vechimea necesră pensiei de serviciu, cucoana ar fi profesat ca avocat sau ca jurist la o fabrică de alcool şi spirt, astfel încât toamna anului următor ar fi cules oricum roadele muncii magistrale.
  Pe de altă parte, pauza de lucru de când a fost suspendată din funcţia de jude, odată cu începerea procesului penal (8 iulie 2010), a fost de numai 9 luni (până la 19. apr. 2011, achitarea), o nimica toată faţă de perioada anterioră de 3 ani de la coliziunea ei cu faptele pe magistrala circulţiei auto.

  În aceşti 3 ani a beneficiat cu vârf şi îndesat de înţelegerea vechiului CSM, încât i-a expirat cu brio şi termenul de prscripţie de un an de când a căzut în păcat, in loc „să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în profesie şi în societate” c-aşa-i pretenţia statutului judecătorilor. N-a fost timp de aplicat legea, fiindcă tot legea se grăbeşte să treacă anul de prescripţie a acţiunii disciplinare.

  Perioada de suspndare din funcţia plătită, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic, a fost cadoul binemeritat de Elena Turcu, o ocazie ideală s-o ţină într-o băută continuă, fără s-o mai deranjeze nimeni, pe banii statului la cotitură. Cotitura nu se poate produce în sensul aplicării legii şi datorită contribuţiei CCR, care a interzis sancţionarea judecătorilor şi procurorilor care înaintează la CSM o cerere de retragere sau simulează retragerea, pe considerentul că, după ce a păcătuit, nu poţi sancţiona un fost magistrat, cât timp nu mai este magistrat.

  Magistral! De asta le merge ca unsă şi vechimea pentru pensie de serviciu după retragerea în activităţi asimilate cu magistratura, de asta nici magistraţi nu-şi fac griji sau chefuri de a se abţine de la păcătoasele tentaţii.

  Hai noroc şi să ne trăiască magistratura pentru toţi faliţii ei şi-ai noştri.
  Unde-i lege, nu-i tocmeală la păcăleală!

  Băşcăliosul

  13/05/2011 at 11:54 am

 34. bunä,

  este revoltätor, jzudecätoarea betivä, sä fie iar in drepturi.

  au inebunit , cei din justitzie?

  Rusine Justitziei!

  pt: cä betziva a refuzat testul; are dreptate??

  ce mizerie:

  theo

  13/05/2011 at 1:03 pm

  • Theo,
   Nu-i adevărat ce spui.
   Elena Turcu nu a refuzat etilotestul şi nici recoltarea probei de sânge. A mers la Spitalul Judeţean şi apoi s-a determinat o alcoolemie de 1 la mie. Calitatea probei a fost contestată, cică procurorii nu au verificat dacă proba putea sau nu să fie viciată prin utilizarea unor instrumente vechi.
   Un om obişnuit nu se poate apăra cu astfel de instrumnte… noi.

   Băşcăliosul

   13/05/2011 at 1:14 pm

   • Judecătoarea era biată… puţin mai bleagă decât un instrument care atârnă falnic, iar justiţia ne chiorăşte de la ochi, inclusiv prin bunăvoinţa procurorilor de a renunţa la calea recursului ce ar fi urmat să se judece la completul de 5 judecători. Pandrea ştie de ce.

    Băşcăliosul

    13/05/2011 at 1:34 pm

    • Am vrut să scriu „biata judecătoare era beată ca o p” şi am rămas cu biata în loc de beată.

     Băşcăliosul

     13/05/2011 at 1:40 pm

   • De ce noul CSM nu verifică dacă procurorii se fac vinovaţi de neglijenţă, odată cu renunţarea la promovarea recursului? Au mai fost sancţiuni disciplinare pentru astfel de motive.
    Faptul că secţia penală a ICCJ şi completul de 5 judecători au fost scutite de povara asumării soluţiei de achitare, nu scuteşte CSM de calea autosesizării.

    Băşcăliosul

    13/05/2011 at 2:07 pm

 35. Salut pe toata lumea 🙂
  postare noua!

  Theophyle

  13/05/2011 at 2:08 pm

 36. Atunci cu judecätoarea beatä; a fost o escrocherie

  se vedea cä este critzä.

  theo

  13/05/2011 at 5:05 pm


Comentariile sunt închise.