Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 9 Mai / “Război economic şi lista neagra a Antenelor”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  10°C, si o maxima termica de  16°C, umiditate: 52-79%. Innorat – averse de ploaie. Presiune atmosferica: 1021-23 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1208 RON (+0. 0143 RON); 1 USD = 2. 8347  RON (+0.0692 RON); 1 EURO =  1. 4537   USD; (-0.0312. Gramul de aur 135.6466 RON ( +1.2326).

Cel mai mare salariu net plătit în acte în 2010 în Bucureşti a fost de 145.000 lei/lună. Bancherii au fost înlocuiţi în topul salariilor de comercianţi. Bancherii, care în 2009 dominau prima jumătate a clasamentului celor mai mari 10 salarii nete din Capitală, au fost înlocuiţi anul trecut în topul salariilor de co­mercianţii de com­bustibili şi metale sau ad­ministratorii de fonduri, nou intraţi în top. Valoarea totală a celor mai mari câştiguri obţinute de persoanele din top 10 s-a ridicat la 11,6 mil. lei (2,75 mil. euro), de 3,4 ori mai puţin decât încasările nete din 2009, de 39,8 mil. lei (9,4 mil. euro), potrivit datelor trans­mi­se de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti (DGFPB).  În plină recesiune şi cu creditarea în declin au fost şefi de bănci cu remuneraţii anuale majorate cu 30-50%, iar bănci întregi din ierarhia celor mai mari jucători din domeniu au raportat creşteri ale cheltuielilor salariale totale de peste 20%. În 2009 situaţia sectorului bancar s-a deteriorat vizibil, însă bonusurile primite de bancheri în 2009 s-au bazat pe profiturile record din 2008, care au cumulat circa 1,2 mld. euro la nivelul întregului sistem bancar. Câştigul net cumulat pe sistem a scăzut în 2009 de şase ori, la 815 mil. lei (192,7 mil. euro), pentru ca anul trecut sistemul bancar să înregistreze o pierdere netă de 304 mil. lei (72,2 mil. euro), pentru prima dată din 1999. Mai multe in Ziarul Financiar.

Euro s-a putea deprecia accentuat luni, în urma zvonurilor că Grecia a evocat posibilitatea ieşirii din zona euro la o întâlnire a mai multor miniştri de Finanţe din zona euro, potrivit estimărilor unor analişti chestionaţi de The Guardian. „Răspunsul investitorilor va fi, probabil, vânzarea euro. Cred că moneda euro ar trebui să fie la paritate cu dolarul, nu la 1,44 de dolari pentru o unitate. Nu ştiu cum a ajuns la acest nivel”, a afirmat Jonathan Loynes, analist la Capital Economics. Presa europeană a scris vineri că guvernul elen a ridicat problema ieşirii din zona euro într-o reuniune a miniştrilor de Finanţe din cele mai mari economi ale uniunii monetare. Oficiali ai statelor din zona euro au negat, iniţial, că o astfel de întâlnire are loc, însă ulterior au admis că miniştrii de Finanţe din Germania, Franţa şi Italia discută, într-un castel din Luxembourg, cu omologul grec George Papaconstantinou despre rezolvarea problemei datoriilor elene. Informaţiile din presă au fost, însă, negate de Atena. Mediafax.

Preţurile la alimentele procesate, mai mari cu până la 12% în următoarele două luni. Preşedintele Romalimenta: Nu se poate face nimic pentru stoparea creşterii. „În ultima perioadă, preţul la carne a crescut cu aproximativ 20%. Asta înseamnă produsul din carne undeva pe la 8%, deci asta va fi posibila scumpire. Nu la fiecare produs. În mod normal n-ar mai trebui să crească preţul la ulei şi la zahăr, pentru că e producţie primară, ar trebui să se plafoneze preţul la pâine, ar trebui să scadă sau să rămână constant preţul la legume şi fructe pentru că vine perioada caldă, dar la produsele procesate putem asista la creşteri de preţuri care nu pot să depăşească un 10-12% dacă, Doamne fereşte, nu se întâmplă ceva pe plan european”, a spus Minea la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV. El a afirmat că majorările de preţuri au început deja şi se vor derula pe parcursul următoarelor 2-3 luni. „Va fi o medie între 8 şi 10%. La cereale şi la produse de panificaţie spre toamnă vom asista la o sistare de preţuri şi poate chiar la o reducere. La legume va urma o scădere”, a adăugat el. Mediafax.

Evolutia economiei subterane in Romania in 2010. conomia subterana a crescut in toate tarile UE in perioada crizei, Romania nefacand exceptie.  Daca facem niste medii observam ca la nivel UE, media de 22,6% din 2003 coborase in 2008 la 20,5%, dupa care a urcat iar la 21,1% in 2010. Romania figureaza cu 30% in 2010. Partea proasta e ca noi si cu bulgarii stam cel mai prost. Explicatia acestei cresteri e simpla: criza a redus veniturile, iar oamenii incearca sa compenseze aceste scaderi prin alte activitati platite la begru. In Romania si Bulgaria, se pare ca reusesc foarte bine acest lucru. In graficul alaturat, sumele sunt in miliarde de lei. Cateva precizari. E bine sa ne uitam nu doar la raportul in PIB al economiei subterane, ci si la sumele brute, exprimate in bani. Uneori, o reducere a ponderii economiei negre in PIB nu inseamna si reducerea sumei evazionate. 5% din 100 de lei e mai mult decat  7% din 50 de lei, asta voiam sa zic.Tot alaturat aveti estimarile prof. Schneider legate de evaziunea din tarile UE. Economia neagra creste si de la vest la est si de la sud la nord, fara exceptie. Hymerion – Dan Popa.

Cum ajung politicienii pe lista neagra a Antenelor. Dupa ce a dezvaluit cum erau luate firmele in vizorul Intact pentru obtinerea de contracte de publicitate, Stelian Negrea, fost senior editor la Antena 3, prezinta in al treilea episod din „presa in trustul lui Vociulescu” cum si de ce se comandau campanii impotriva unor politicieni. EVZ: Spuneai ca Departamentul de Investigatii avea doua directii de actiune: economica, pentru publicitate, si politica. Cum era cu tintele politice? Stelian Negrea: In majoritatea covarsitoare a cazurilor ne ocupam de adversarii lor politici. E de notorietate toata campania dusa pe Antene legata de Elena Udrea. Integral in EVZ.

Reţelele secrete ale unui război economic. In România, războaiele economice care se duc în interiorul sau pentru controlul marilor companii de stat ascund, de foarte multe ori, interesele unor reţele de influenţă compuse din foşti ofiţeri ai serviciilor secrete – fie autohtone, fie din ţările fostului bloc sovietic. Un exemplu elocvent: lupta pentru Oltchim. Pentru controlul companiei Oltchim, singurul mare combinat petrochimic rămas în funcţiune după un efort financiar uriaş al statului, se duce un război de mai mulţi ani. Principalul combatant în conflictul cu statul român, care este acţionarul majoritar al Oltchim, îl reprezintă compania Petro Carbo Chem SE (PCC SE), acţionar minoritar. Unul dintre managerii PCC implicaţi activ în România este un fost ofiţer de informaţii polonez, Wojciech Zaremba, cu vechime în domeniul petrochimic încă din 1980, bun cunoscător al pieţei din domeniu din ţările foste membre ale CAER (Consiliul de Ajutor Economic Reciproc al ţărilor comuniste din fostul boc sovietic), precum şi al sateliţilor acestuia. Romania Libera.

Alegerile de la Baia Mare, sub semnul mitei electorale. Alegerile pentru Primăria Baia Mare s-au desfăşurat sub semnul acuzaţiilor de mită electorală. CV-urile candidaţilor nu au convins nici un sfert din alegători să meargă la vot, dar rezultatul scrutinului constituie un barometru pentru marile înfruntări din 2012. Sapte candidaţi şi-au disputat ieri voturile alegătorilor băimăreni pentru funcţia de primar, pe locul lăsat liber de fostul edil Cristian Anghel, condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu.  La alegerile pentru funcţia de primar al Băii Mari au candidat şapte persoane, majoritatea lideri locali care au migrat dintr-un partid în altul: Mihai Pătraşcu (intrat de curând în PDL), Cătălin Cherecheş (susţinut de USL), Ciprian Cherecheş (PRM), Petru Tomoiagă (Partidul Verzilor), Doru Dăncuş (PNŢCD) şi independenţii Mircea Dolha (fost PNL şi PSD) şi Vasile Vlaşin (deşi este membru PDL). Până la ora 18.00 au votat doar 25.623 de băimăreni, adică 20,55% din populaţia cu drept de vot. Aceasta este prima confruntare electorală dintre PDL şi Uniunea Social-Liberală, alianţa formată de PSD, PNL şi PC. De altfel, cele trei formaţiuni au avut un candidat comun. Potrivit presei locale, un sondaj publicat înaintea scrutinului îl cotau pe Cătălin Cherecheş cu 63,6% din voturi, urmat de Mircea Dolha cu 17,9%. Un alt sondaj estima însă că Cherecheş ar obţine doar 31,8% din voturi, iar Dolha – 31,8. Totuşi, Dolha ar câştiga al doilea tur de scrutin, cu 51,6% din voturi, potrivit acestui sondaj. Romania Libera.

Chinezii aruncă cu miile de miliarde de dolari. Americanii nu prea vor să le vândă companiile. Dispunând de capital din abundenţă graţie enormelor excedente comerciale şi înarmată cu cele mai mari rezerve valutare din lume, China a început să-şi investească bogăţiile în toate colţurile lumii, informează Ziarului Financiar. Potrivit unui studiu al firmei de consultanţă Rhodium Group, în următorul deceniu China ar putea investi până la 2.000 de miliarde de dolari în companii, fabrici sau proprietăţi din afara graniţelor sale, investiţiile putând contribui la revigorarea creşterii Americii şi Europei. Totuşi, raportul avertizează în acelaşi timp că Statele Unite riscă să piardă o mare parte din creşterea puternică a investiţiilor chineze din cauza politicii, unei rivalităţi în creştere între cele două ţări şi a unor percepţii adânc înrădăcinate că investiţiile chineze nu sunt bine venite în America.Mediafax

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

09/05/2011 la 9:05 am

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O zi buna, tuturor!
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/05/09/promo-publicitar-pentru-viitoarele-scumpiri/
  Iar va crește prețul la mușchiulețul de porc injectat cu ser până la creșterea în volum și greutate cu 150% și la mezelurile pline de coloranți alimentari și potențiatori de gust (adică E-uri “bio”), c-așa au hotărât procesatorii: “nu mai este nimic de făcut, în ultima perioadă, preţul la carne a crescut cu aproximativ 20%. Asta înseamnă [că] produsul din carne [va avea prețul] undeva pe la 8% [mai mare]”.

  Sare'n Ochi

  09/05/2011 at 9:35 am

 2. Buna dimineata tuturor. Stie cineva vreun rezultat de la Baia Mare?

  clemycali

  09/05/2011 at 9:46 am

  • Buna dimineata,

   A castigat USL-ul 😦

   mar

   09/05/2011 at 9:51 am

   • Din primul tur sau urmeaza un tur doi?

    clemycali

    09/05/2011 at 9:57 am

    • Din primul tur, 51% parca cu o participare la vot de 30%.

     mar

     09/05/2011 at 10:04 am

     • Ai sa razi dar rezultatul nu este chiar atat de rau. Ma asteptam la un rezultat de peste 60% ptr USL. Asta inseamna ca fata de sondaje au scazut cu 10 puncte. Mai au loc sa scada. Victoria asta a USL este pana la urma benefica ptr PDL. Daca bineanteles au sa inteleaga ce trebuie din ea si isi vor schimba si echipa de conducere si strategia.

      clemycali

      09/05/2011 at 10:08 am

   • Baia Mare este fief PNL – la o rata asa de mica de participare la vot batalia s-a dus intre membri de partid si simpatizanti cu convingeri. in plus Anghel este considerat o victima a regimului Boc-Basescu… pentru a intelege mai bine fenomenul, va marturisesc ca stiu din culise faptul ca PNL vrea sa traga o teapa PSD in cadrul USL facand o rocada Cluj-Maramures. In Maramures se dau candidati de la PNL, in Cluj de la PSD si vor fi sustinuti global. daca va fi participarea la locale atata de jalnica, se poate de pe acum face calculul cine ce anume va castiga.

    Sare'n Ochi

    09/05/2011 at 12:24 pm

 3. Sal`tare, natiune ! 🙂
  Mda…economia subterana creste, preturile cresc, securistii au pus laba si pe ce-a mai ramas din economie, migratorii politici (ciori vopsite, care se dau drept papagali) castiga alegerile…
  Pana si sefu` de la FMI umbla ca vai de el, cu pingelele ciuruite.
  Ce ne-a mai ramas ?
  Sa vina chinezii, sa arunce cu dolari in noi, n`asha ? 😦

  Tzepelica

  09/05/2011 at 9:50 am

 4. Marim preturile la alimente,dar calitate ioc. De fapt marim preturile la inlocuitori de materii prime (proteina vegetala, arome, grasimi, membrane sintetice etc.)punem un sac de proteina vegetala, ceva arome si grasimi, urme de carne si gata produsul care musai necesita crestere de pret 😦 Avem o industrie alimentara horror.

  mar

  09/05/2011 at 10:03 am

 5. „Un caz fascinant este cel al deputatului Cătălin Cherecheş, candidat la Primăria Baia Mare unde azi (ieri – n.r.) sunt alegeri. Cum s-a transformat el din băiatul rău al PDL într-un candidat onest al USL. Înainte să se ştie că va candida pentru USL erau foarte multe zvonuri că va fi la PDL. Am fost şi am vorbit cu conducerea Intact şi mi-au cerut să ne axăm pe Cătălin Cherecheş pentru că vin alegerile de la Baia Mare. Am zis OK, m-am dus, m-am interesat şi am aflat nişte lucruri stupefiante care se puteau transforma în informaţie: are un dosar la DNA pentru nu ştiu ce schimb de terenuri, e o persoană asupra căreia planează suspiciuni de corupţie.

  Ai strâns informaţii despre el. Au apărut?
  Nu, n-au apărut. Apoi am avut o altă întâlnire cu conducerea Intact şi am întrebat ce mai facem cu acest caz. Şi am rămas fascinat de stupefiat. Mi-a spus pe un ton senin că tocmai trecuse pe acolo Crin Antonescu, iar după discuţia dintre preşedintele PNL şi conducerea Intact mi-a spus că „asta e politica şi trebuie să-l lăsam pe Cherecheş în pace”…

  Asta la cât timp?
  La câteva zile, o săptămână.

  La o săptămână după ce ţi-au cerut să-l ataci ţi-au cerut să-l laşi în pace?
  Aşa mi-au spus literalmente: lasă-l în pace, pentru că asta e politica. Astea sunt cuvintele pe care le reproduc din discuţiile mele cu Codruţ Şereş. Mi-a spus: Cherecheş stă foarte bine în sondaje – între timp devenise candidat al USL – şi că nu îşi permit să piardă cele mai importante alegeri locale din acest an. Ce e foarte interesant, spunea că au râs cu lacrimi la întâlnirea dintre Crin Antonescu şi conducerea Intact când vorbeau de cum a ajuns Cherecheş dintr-un posibil candidat PDL cu dosar penal şi care ar fi fost cu siguranţă bălăcărit pe Antene un candidat USL cu viziune şi care se bucură de sprijinul Antenelor. A fost cea mai fascinantă metamorfoză a unui om politic…

  Deci chiar ei au râs de…
  Da, chiar ei au râs de această metamorfoză. Interesant este ce mi-a mai spus conducerea Intact şi anume: dacă Cătălin Cherecheş ajungea candidat al PDL, atunci eram pregătiţi să-l rezolvăm cu acele informaţii, cu acel dosar DNA. Dar acum, în noile condiţii în care el devenise candidat al USL şi apăruse lângă Crin Antonescu în conferinţe de presă, acum era „lasă-l în pace”, acum se metamorfozase în „candidatul nostru”.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-cum-ajung-politicienii-pe-lista-neagra-a-antenelor-929514.html

  Tzepelica

  09/05/2011 at 10:06 am

  • Am citit. Fascinant intr=adevar. Asta e presa romaneasca. Imi inchipui ca nu a avut inca nimeni curajul sa sustina ca cele scrise in Ez nu ar fi fapte reale.

   clemycali

   09/05/2011 at 10:11 am

  • Jalnic 😦

   ela

   09/05/2011 at 10:12 am

 6. Buna dimineata 🙂
  Dupa un weekend odihnitor, doar cu o geana aruncata pe net (normal ca doar pe politeia 😉 ) si un paharel (doua/trei) de palinca, printre un gratar si un miel imbatat in vin (la tava), iata am aterizat cu chef de munca si eu pe aici.
  Prima stire care mi-a atras atentia, a fost bineinteles serialul din EVZ, cu subiectele facute-desfacute la Antene. Nimic nou sub soare, toata lumea pe la noi incearca retetele vechi (de la Pamfil Seicaru) dar fara sa aiba talentul si pregatirea corespunzatoare. Sintagma Santajul si Etajul nu a inventat-o familia Voiculescu iar Codrut Seres nu are nici urma de talent a marelui gazetar (si santajist). Epigoni, asta scrie pe fruntea lor, la fel cum Opozitie scrie pe fruntea partidului Boc-Poc.
  O stire, la fel de amuzanta, am vazut-o azi dimieata la TV, cum ca Dacia noastra strabuna (nu aia a lui Decebal & Burebista) a devenit masina de epoca.
  Propun cu adevarat, ca din Dacia sa facem brandul de tara, Dacia sa fie neaparat dotata pe ici-colo (de preferinta unde se imbina bara de protectie cu caroseria) cu cate 1-2 fire de sarma moale pentru legatura intre elemente. In plus, fiecare exemplar sa aiba in porbagaj una sau doua canistre pentru benzina (daca se termina iar cota ?), si o baterie de tractor (folosita pentru iluminare casa pe perioada intreruperilor de curent).

  DanSu

  09/05/2011 at 10:32 am

  • ai uitat bucata de sarma pentru orice ocazie si dresul pentru inlocuirea curelei.

   ela

   09/05/2011 at 10:45 am

 7. Jalnic, mizer si ptr mine deloc surprinzator.

  clemycali

  09/05/2011 at 10:33 am

 8. Daca stie cineva ceva amanunte:
  Cătălin Cherecheş (USL) si Ciprian Cherecheş (PRM) – doi candidati la primaria din BM, sunt rude? (nu la marea familie a coruptilor(pardon politicienilor) ma refer – acolo sunt toti rude) 😆 .

  DanSu

  09/05/2011 at 10:43 am

  • Ziua bună,
   Cei de la adevarul spun ca au acelasi nume de familie, probabil nu sunt rude.

   „PRM s-a implicat într-o manieră proprie în alegeri, prin aruncarea în luptă a unui candidat care are acelaşi nume de familie cu unul dintre favoriţi – Ciprian Cherecheş.”

   Creanga

   09/05/2011 at 11:08 am

 9. Salutare! Care ieşiţi la sesiunea de cântări şi recitări de la monumente?
  http://baricada.wordpress.com/2011/05/09/9-mai-ziua-victoriei/

  baricada

  09/05/2011 at 10:49 am

  • Ela, nu ma surprinde. Ne meritam soarta, pana la Dumnezeu(investitia) temanaca sfintii (institutiile, AM,bancile) 😦 Daca vrei sa testezi rezistenta unui investitor in Romania solutia este”sa aplice ptr. un proiect cu finantare europeana” 😦
   Un sistem greoi, facut ptr. a descuraja oamenii neancorati politic sau care nu vor sa dea stipendii 😦

   mar

   09/05/2011 at 11:11 am

   • Stiu,mar; si eu tocmai ma lupt cu ei 😦

    ela

    09/05/2011 at 11:58 am

 10. cum apare o porcarie USL (alegeri BM, lista neagra a lui Seres..) cum dispare LODA. Oare de ce?

  cinic

  09/05/2011 at 11:43 am

  • mai lipseste cineva de ceva timp, Casandra.

   mar

   09/05/2011 at 11:49 am

   • Mie nu-mi lipseşte deloc. Nu vi se pare că s-a limpezit atmosfera pe aici de când îşi vede de treaba ei?

    Maria

    09/05/2011 at 1:10 pm

 11. sunt salariatzii USL, este clar. au treabä in campanii.

  theo

  09/05/2011 at 12:09 pm

  • Mda, o sa-l lase fara bucatica lui de paine mai alba!

   Theophyle

   09/05/2011 at 12:30 pm

   • Asta nu e turnatorul la securitate ?
    Tara cu cracii in sus .
    Mai visati la progres , bunastare cu astfel de reprezentanti . Cum ai pretinde ca tara merge bine cu securitatea in frunte . 🙂

    Ștefan A.

    09/05/2011 at 12:46 pm

    • E chiar mai mult decat un simplu turnator; e chiar ofiter secu acoperit.

     Tzepelica

     09/05/2011 at 12:50 pm

  • asta acum si-a dat seama?!
   de cind au dat imprumutul de 20 mld,din 2009 ,Guvernul face ce-i spune BNR iar BNR ce-i spun creditorii= FMI&co

   intimplator

   09/05/2011 at 1:52 pm

 12. Dureros de adevarat:

  Practic, declaratia lui Traian Basescu confirma de la cel mai inalt nivel ceea ce se vedea cu ochiul liber demult: PD-L este total pesedizat, iar Emil Boc nu este decat o virgina patroana de bordel. Nu cred, insa, ca avertismentul presedintelui va avea efecte. Caci pana acum n-am vazut vreun caine care sa plece de la macelarie de buna voie.

  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/cine-sa-anihileze-clientela-domnule-basescu-1093149

  Doriti sau nu asta este ADEVARUL!

  Theophyle

  09/05/2011 at 12:28 pm

  • Perfect de acord Theophyle .
   De treaba asta scriem de mult timp pe acest blog .

   Ștefan A.

   09/05/2011 at 12:42 pm

   • Da, Srefan 😦
    Din nefericire nu vorbim vorbe si ei sunt pusi pe spagi!

    Theophyle

    09/05/2011 at 12:44 pm

  • Important, totusi :
   „Dar cat timp omul cel mai de incredere al presedintelui conduce Guvernul Romaniei de doi ani si jumatate, ma tem ca aceste constatari ale lui Traian Basescu, foarte adevarate, de altfel, il incrimineaza in egala masura.”

   Basescu nu se poate da fata mare cat timp e la varful piramidei clientelei politice, mai precis la butoane.
   Prin urmare, mesajul sau nu poate avea nici o bruma de autoritate si nici efecte.
   Mai precis, Boc face ce spune Base, ministrii fac ce spune Boc, directorii din ministere/autoritati/agentii fac ce spun ministrii si asa mai departe.

   Tzepelica

   09/05/2011 at 12:44 pm

   • Ziua bună! 🙂

    Tzepe, corect ar fi:
    …Boc face ce spune Base, ministrii se fac ca fac ce spune Boc, directorii din ministere/autoritati/agentii se fac ca fac ce spun ministrii si asa mai departe.

    Greșesc oare prea mult ?!

    oldhashu

    09/05/2011 at 12:50 pm

    • Salut !
     Da, destul de mult.
     Nici nu-ti imaginezi ce forta are ministrul economiei/secretarul de stat, de ex., in numirea directorilor companiilor de stat (chiar si la nivel de dir. de program).
     Din pacate, asist zilnic la astfel de imixtiuni, la numiri de noi directori pe baza „indicatiilor pretioase de la centru”.
     Oameni care nu fac nimic in schimbul unor salarii babane, in institutii falimentare.

     Tzepelica

     09/05/2011 at 12:54 pm

     • Salut Tzepelica
      Si ulterior ne plingem ca companiile de stat merg rau , au datorii . Ca statul e ineficient si banii UE habar nu avem /vrem sa atragem .
      Toate partidele sint la fel . Construite pe acelasi calapod dar cu nume diverse . Onestii se gasesc in fiecare partid dar sint o MINORITATE A MINORITATII. Nimic posibil de reformat aici .
      Din greseala in greseala , la victoria finala . 😆

      Ștefan A.

      09/05/2011 at 12:59 pm

     • Tzepe, mulțam! 🙂

      Cu o contrazicere ca a ta, nu-mi mai este necesar nici un susținător… 😆

      Au exprimarea mea anterioară a fost cam nebuloasă ?!

      oldhashu

      09/05/2011 at 1:01 pm

 13. Astept cu interes numirea managementului companiilor de stat pe baza evaluarii consultantilor straini.
  Probabil ca mafiotii din ministere au deja o strategie de anihilare/deturnare.

  Tzepelica

  09/05/2011 at 12:57 pm

  • Mai mult ca sigur!

   Noi îi criticăm pentru ticăloșie, nu pentru prostie…

   oldhashu

   09/05/2011 at 1:04 pm

 14. Asa s-a vrut si pe vremea lui Ceausescu sa puna un sef nou la CSP prin concurs international 🙂

  Un tanar de stanga

  09/05/2011 at 1:05 pm

  • Si proba eliminatorie era nivelul stapanirii metodei de „coafare” a raportarilor din teritoriu, n`asha ? 😆
   Aici as era nea Vaca-saniutza, azi tot mare bos (la Curtea de Conturi, parca).

   Tzepelica

   09/05/2011 at 1:09 pm

  • Nu
   I-au intrebat cit fac 3+3
   americanul a spus 6 dupa ce a socotit pe un computer IBM
   rusul a zis ca el trebuie sa dea telefon la Moscova ca sa ii spuna de acolo\
   Evreul a zis ca depinde: E 5 daca avem de dat si 7 daca avem de luat.

   Intrebarea : PE CINE A PUS CEAUSESCU SEF LA SCP ?

   Un tanar de stanga

   09/05/2011 at 1:13 pm

   • pardon: CSP – Consiliul de Stat al Planificarii

    Un tanar de stanga

    09/05/2011 at 1:14 pm

    • Evident că pe Văcă, doar le punea din sticlă, nu din burtă! 😀

     oldhashu

     09/05/2011 at 1:19 pm

     • Nu !PE NICIUNUL ! RASPUNSUL CORECT ESTE: CEAUSESCU L-A PUS PE FRATI-SAU 🙂 🙂 🙂

      (adica pe Florea Ceausescu)

      Un tanar de stanga

      09/05/2011 at 1:23 pm

      • Mea culpa! Așa de puțină politică serveam pe vremea aia…

       Două erau preocupările in acea vreme: marketing-ul familial, adică „sacoșa” și slujba – cum drak să facem să zboare supersonicul românesc fără motoare pe care nu ni le vindea nime’: nici rușii („za șto, u nas Mig 29”, zece trenuri de grâu bucata!), nici occidentalii (comisia de embargo a transferurilor de produse și tehnologie cu aplicabilitate militară intre cele două blocuri militare adverse, OTAN și Tratatul de la Varsovia)

       oldhashu

       09/05/2011 at 1:44 pm

    • Presedinte al Comitetului de Stat al Planificarii:
     – Stefan BÂRLEA (29 mart.1985-18 ian.1988)
     – Radu BALAN (21 ian.1988-4 nov.1989)
     – Ioan TOTU (4 nov.-22 dec.1989)

     luminita

     09/05/2011 at 1:39 pm

   • Pe Ion CEAUSESCU ! 😆

    Tzepelica

    09/05/2011 at 1:22 pm

    • Ministru Secretar de Stat, prim-vicepresedinte al Comitetului de Stat al Planificarii:
     – Ion CEAUSESCU

     Ministru Secretar de Stat al Comitetului de Stat al Planificarii:
     – Ion CONSTANTINESCU (29 mart.1985-14 sept.1987)
     – Barbu PETRESCU (1 oct.1987-30 apr.1988)
     – Vasile BULUCEA (14 mai 1988-21 oct.1989)

     luminita

     09/05/2011 at 1:41 pm

 15. tinere,
  tzeapa.
  nu se egzista Presedinte la CSP Florea Ceausescu.
  Despre ce perioada vorbesti in propozitie?
  Si despre ce functie, mai exact?

  luminita

  09/05/2011 at 1:43 pm

  • Ce naiba, voi nu mai stiti sa gustati un banc ? 🙂
   Nu stiu care frate, caci pe vremea aia nu citeam Scinteia , ca tine, ca faceam urticarie 🙂

   Un tanar de stanga

   09/05/2011 at 1:47 pm

   • Te penalizez cu 10 puncte pt faza cu Scanteia.
    Eu citeam Urzica.
    Informatiile le-am luat de pe google.
    Deci e Ion Ceausescu.
    Ce relevantza are?

    luminita

    09/05/2011 at 1:56 pm

   • 🙂

    mar

    09/05/2011 at 1:56 pm

 16. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  09/05/2011 at 1:56 pm


Comentariile sunt închise.