Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 7 Mai / “Santaj la Antene şi Vanghelie educatorul”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  8°C, si o maxima termica de  17°C, umiditate: 31-84%. Innorat partial-senin, posibile averse. Presiune atmosferica: 1016-24 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1208 RON (+0. 0143 RON); 1 USD = 2. 8347  RON (+0.0692 RON); 1 EURO =  1. 4537   USD; (-0.0312). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 135.6466 RON ( +1.2326).

CFR Călători a început reorganizarea, prin care desfiinţează 4 regionale şi concediază 1000 angajaţi. CFR Călători a demarat procesul de reorganizare teritorială, prin care numărul regionalelor va fi înjumătăţit, la patru unităţi, restul fiind transformate în centre comerciale, şi va disponibiliza 1.021 de angajaţi, a anunţat, vineri, operatorul feroviar de stat.  În prezent, regionalele CFR Călători sunt la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa. Cele patru regionale care vor fi transformate în centre comerciale pentru călători, respectiv Craiova, Braşov, Galaţi şi Constanţa, vor desfăşura activităţi de vânzare bilete şi vor asigura exploatarea staţiilor din punct de vedere al personalului comercial, precum casierii. Noile regionale se vor numi Muntenia, Banat-Oltenia, Ardeal şi Moldova.Potrivit CFR Călători, compania a transmis la finele lunii aprilie federaţiilor sindicale notificarea privind intenţia de disponibilizare a 1.021 de angajaţi. Notificarea cuprinde toate informaţiile relevante, etapele concedierii colective urmând să se parcurgă în continuare conform prevederilor legale.Ziarul Financiar.

Inspecţia Muncii: Peste 78.000 de noi contracte de muncă au fost înregistrate în patru zile. Peste 78.000 de noi contracte de muncă au fost înregistrate, la nivel naţional, în cele patru zile în care s-au intensificat controalele şi acţiunile pentru eliminarea muncii la negru, informează, vineri, Inspecţia Muncii (IM). Potrivit sursei citate, prin inspectoratele teritoriale de muncă s-au înregistrat 78.770 de noi contracte de muncă în perioada 2 – 5 mai, când s-au intensificat controalele şi acţiunile pentru eliminarea muncii la negru.  Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au precizat că domeniile în care s-au înregistrat contractele individuale de muncă sunt: construcţii, industria prelucratoare, comerţ, hoteluri şi restaurante, tranzacţii imobiliare, transport şi agricultură, sănătate şi asistenţă socială, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, învăţământ, distribuţia apei, salubrizare, activităţi de decontaminare, intermedieri financiare şi asigurări. Inspecţia Muncii, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română şi Garda Financiară, desfăşoară, în perioda 2 – 31 mai, acţiuni intensive de control în vederea reducerii incidenţei muncii la negru, conform Planului Comun de Acţiune privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate.Mediafax

Vanghelie către câţiva copii din Ferentari: Când vin ziariştii la noi, le dăm cadou un inel sau un ceas, nu le luăm. Vanghelie l-a invitat pe Swoboda la Bucureşti pentru a discuta despre noua strategie privind problematica romilor la nivel european, el exprimându-şi, în faţa vicepreşedintelui grupului socialist din PE, speranţa ca administraţia publică locală să fie inclusă în această strategie şi ca unul dintre proiectele importante să se facă în Sectorul 5. „Încercăm să avem sprijinul vicepreşedintelui Swoboda pentru a obţine bani europeni – acum vrem să dovedim ce am reuşit să facem – şi ca să ne susţină ca administraţia locală să fie inclusă în viitoarea strategie. Sunt cu paşi mărunţi. După vizitarea grădiniţei, un ansamblu de copii romi preşcolari, în costume tradiţionale, a prezentat un dans specific, după care au purtat un dialog cu oaspeţii lor. anghelie s-a împrietenit repede cu copiii, care ştiau că este primar. „A venit aici cu domnul Swoboda să ne ajute – e un om foarte important – să schimbăm puţin faţa cartierului ăsta al nostru. Să rămână aşa, că suntem cei mai buni la bătaie, da? Avem cele mai frumoase fete, dar să schimbăm puţin zona, un pic, să nu mai zică cei de la presă că, dacă vin aici pe la noi, rămân fără inel, da? Că nu e aşa. Când vin, le dăm cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul că au trecut pe la noi prin cartirer, da? Şi dacă ne supără îi şi batem! Dar doar dacă ne supără!”, le-a spus Vanghelie râzând copiilor.  Vanghelie l-a evidenţiat pe „liderul de zonă” al copiilor. „El e lider. Aici la noi e pe zone. Fiecare are importanţa lui. El este lider de zonă. De aia şi ştia că sunt Vanghelie, că e lider. Eu îi ajut ca să meargă lucurile ca lumea”, le-a spus Vanghelie jurnaliştilor. Mediafax

Opriţi Legea Socaciu. „Vrem să citim, nu s-auzim“.Propunerea de dublare a tuturor filmelor a stârnit reacţii vehemente. Pe Facebook a fost creată o pagină contra proiectului de lege. Puţine idei au reuşit să dea naştere unor reacţii unanim atât de contrare, precum legea depusă la Camera Deputaţilor de către parlamentarul PSD Victor Socaciu. Reprezentanţi ai lumii artistice, specialişti în comunicare, profesori de limbi străine, lingvişti,  cu toţii sunt ferm împotriva schimbării modului în care românii îşi văd filmele la televizor. O petiţie „Stop Legii dublării filmelor Victor Socaciu” a fost postată online, iar pe Facebook a fost creată pagina „Vrem să citim, nu s-auzim”. Legea iniţiată de Victor Socaciu prevede că „operele cinematografice în limbi străine vor fi traduse în limba română, prin procedeul dublajului”, urmând ca CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) să urmărească respectarea şi aplicarea acestei prevederi. Până şi un reprezentant al CNA, vicepreşedintele Ioan Onisei, spune că ideea „nu e una tocmai fericită”.Cu jumătate de gură, casele de producţie care s-au ocupat până acum de dublarea unor filme (mai ales animaţie) admit că ideea le-ar fi profitabilă. Andrei, manager la o astfel de casă de producţie, spune de pildă că acest proces i-ar aduce bani în plus, dar în particular, el nu ar dori să se uite la filme dublate. „Subtitrarea poate să aibă costuri de producţie zero, în timp ce dublarea costă destul de mult. Chiar şi fără vedete, 90 de minute de film dublat costă peste 1.000 de euro”, afirmă el. Adevarul.

Stelian Negrea: „La Antene îi plângeau pe săraci, dar vroiau mărirea preţului la gaz”. Exclusiv. Evz continuă să publice seria dezvăluirilor făcute de un fost senior-editor al Antenei 3 despre ce se întâmplă cu adevărat dincolo de ce vedem la TV. Stelian Negrea, fost jurnalist la Intact Media, expune metodele trustului lui Voiculescu de obţinere a publicităţii de la companiile private. Într-un interviu pentru EVZ, Stelian Negrea afirmă că firmele care nu aveau contract de publicitate cu Intact riscau să fie ţinta unor anchete de presă efectuate de un Departament de Investigaţii creat la cererea Cameliei Voiculescu şi care se afla în subordinea lui Codruţ Şereş, fost ministru al economiei.

UPDATE 1: „Intact Media Group se delimitează de speculaţiile şi de comentariile tendenţioase aparţinând domnului Stelian Negrea, apărute în publicaţia “Evenimentul Zilei” în ultima vreme, privind chestiuni de natură privată ale companiei. Avocaţii Intact Media Group analizează acţionarea în instanţă atât a cotidianului respectiv, cât şi a lui Stelian Negrea, pentru afirmaţiile defăimatoare de natura să prejudicieze imaginea şi activitatea jurnaliştilor care lucrează în Grupul Intact, precum şi a companiilor şi a persoanelor din conducerea Intact.”, se arată într-un comunicat transmis de Intact Media Group. EVZ.

Cum îi scapă SISTEMUL pe securişti. Editorialul de săptămâna trecută concluziona că în ciuda eforturilor evidente pe care le fac unele instituţii vitale ale statului de a-i expulza pe oamenii SISTEMULUI – reţeaua de influenţă care dirijează în interes propriu cele mai importante decizii care se iau în România – procesul de epurare este încă departe de a fi încheiat. La doar două zile, procurorii din Hunedoara aduceau o confirmare implicită, arestându-l pe şeful SRI Alba. Cazul pare desprins din manualul de rele practici cu care ne-au obişnuit de-a lungul timpului agenţii SISTEMULUI însărcinaţi cu apărarea legii. O grupare de infractori care furau utilaje agricole din Europa a cerut şi a primit sprijin pentru a se sustrage anchetei tocmai de la şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba. Ioan Tarnu a intervenit in favoarea hoţilor pe lângă ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate pentru ca aceştia să nu facă perchiziţii domiciliare şi să închidă dosarul. Printre „darurile” primite in schimb: un sac de făină.  Întocmai ca şi în cazul Dinel Staicu, pe care l-am detaliat în articolul anterior, afacerea de la Alba confirmă nu doar faptul că SISTEMUL există şi vinde în continuare influenţă, dar şi că dă din ce în ce mai multe rateuri. Prima afirmaţie este probată de nivelul foarte înalt la care au avut acces hoţii – un şef judeţean de informaţii dispune de informaţii extrem de importante, mult mai importante decât ar bănui cineva că pot fi cumpărate cu un sac de făină. Imaginaţi-vă doar la ce date şi planuri ar fi avut acces un grup terorist pentru un camion plin cu saci de făină. Romania libera.

Susţinători ai lui Ben Laden protestează la Londra împotriva uciderii acestuia. Peste o sută de simpatizanţi ai lui Osama ben Laden s-au adunat vineri în faţa Ambasadei SUA la Londra pentru a protesta împotriva uciderii şefului Al-Qaida de către un comando american. Potrivit AFP, poliţia a intervenit ocupând poziţii între manifestanţi şi un grup de militanţi ai English Defence league, mişcare de extremă dreaptă care a organizat o contramanifestaţie în favoarea SUA. „SUA sunt adevăratele teroriste”, „Este doar o problemă de timp. Occidentul este inamicul”, proclamau simpatizanţii lui Ben Laden – unii pe pancarte, alţii vocal – asigurând că represaliile ca răspuns la uciderea şefului Al-Qaida sunt „garantate”. Adunarea a fost organizată de Anjem Shudary, predicator radical, membru al mişcării Muslims Against Crusades /Musulmani împotriva cruciadelor/, care s-a afirmat incendiind flori de mac, simbol al foştilor combatanţi, în cadrul unei adunări anul trecut în capitala britanică. Agerpres.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

07/05/2011 la 9:28 am

Publicat în Uncategorized

87 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata.
  Grecii vor fi tentati sa iasa. Nu-i de colo sa ai „politica monetara” la indemina.tu centrezi, tu dai cu capul. Turcul plateste. adica fraierii prin metoda tiparnitei inflationiste. Nu se stie daca vor fi lasati. Ar fi un precedent de natura sa erodeze credibilitatea monedei unice.

  STRAJNIK

  07/05/2011 at 9:54 am

 2. neata,

  oare inspectorii ar putea depista si acele firme, unde exista contract de munca, dar salariul este doar partial trecut, restul fiind primit la negru?!
  si, uite, asa un mare numar de oameni se trezeste la pensionare cu o pensie de raht turcesc.

  sustinatorii lui bin laden sa faca demonstratii la ei in tara si nu in Anglia aka Europa.

  skorpion

  07/05/2011 at 9:55 am

 3. Cred ca Socaciu e nascut la Caracal. Ar fi a opta minune din zona.

  Richard

  07/05/2011 at 9:59 am

 4. Saluttare!
  Pîrţologul Pîrvulescu a suferit o mare victorie la proaspătul referendum din Marea Britanie, unde s-a ales între menţinerea sau schimbarea scrutinului majoritar. Acest eveniment are valoare de unică folosinţă în pîrţologie, parşivomanie şi plescăială bulimică.

  Când îşi susţime aberaţiile originale despre sistemului de vot „tutti frutti”, adică „în alegeri democratice, toată lumea trebuie să câştige” ( inclusiv perdanţii), îşi alege din afara graniţelor României numai exemplele sau părţile convenabile.
  Dacă cineva îi aminteşte de situaţia inversă din alte ţări, el sare cu parşivenia în picioare- „Acolo e contestat”-, de parcă ar fi posibil în vreo ţară ca un sistem de vot să fie agreat 100%.
  La sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut, într-un dialog pe HotNews, a răspuns în acelaşi stil (la întrebarea nr. 4, Dan Zara) :
  -„Până şi în Marea Britania sistemul uninominal majoritar într-un tur este contestat” – referindu-se la anuţatul refrendum ale cărui rezultate au apărut aseară: peste 67 % au votat pentru menţinerea scrutinului majoritar.
  În acelaşi dialog, prietenul nostru DanSu a primit un răspuns la fel de convingător:
  -„Niciodată n-am fost adeptul sistemelor majoritare. Nu le consider sisteme democratice”.
  *
  Cu alte cuvinte, după rezultatele anunţate astă noaptă, pîrţologul va continua să-i lămurească, pe ambii parteneri de dialog, cu aceeaşi parşivenie… într-un singur foc:
  -Până şi în Marea Britanie a menţinut sistemul uninominal majoritar nedemocratic” 🙂

  Concluzii.
  1. Dacă nevastă-sa nu ştie să gătească, de nevoie pârţologul mânăncă la nivel naţional şi o ţine într-o pescăială bulimică, de neoprit, din aceeaşi democratiţă originală.

  2. Feriţi-vă de sistemul de vot democraţic din Marea Britanie! Motivul este nepotrivirea cu diferenţa originală:
  – Acolo nu se vorbeşte la fel de româneşte. 🙂 🙂 🙂

  PS. Cel mai serios răspuns i l-a dat lui Doc, la întrebarea:
  -Cum definiti Dvs expresia „sistem de vot uninominal”? Prin comparatie cu „sistem de vot mixt-proportional”?

  Dacă doriţi să-l vedeţi mai rapid, vă dau linkul:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8078782-vot-uninominal-sau-revenim-lista-partid-presedintele-asociatiei-pro-democratia-cristian-parvulescu-discuta-online-cititorii-hotnews-luni-incepand-ora-14-00-despre-modificarea-sistemului-electoral.htm?cfadac=

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 10:33 am

  • NU au fost de acord cu schimbarea scrutinului majoritar 67.9%
   DA: 32.1%

   http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-13297573

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 10:51 am

  • Salut Bsk.
   Intradevar raspunsul dat lui DOC este superb 🙂

   • Salut, TDS!
    De fapt au fost două întrebări şi două răspunsuri pentru Doc, la fel de superbe. 🙂

    Băşcăliosul

    07/05/2011 at 11:12 am

    • În afară de faptul că, pentru acelaşi pîrţolog, un sondaj de opinie este mai respectabil decât un referendum pentru o problemă de interes naţional.

     Băşcăliosul

     07/05/2011 at 11:17 am

     • Normal, pentru ca manevreaza intrebarile – iti aduci aminte de sondajele comune Pirtzulescu- CCSB

      • La fel mănâncă de prin 2005 cu sistemul de vot al francezilor; cică e vechi şi „vor să-l schimbe”. De atunci francezii îşi văd de democraţia lor, au mai avut alegeri parlamentare în 2007, tot după scrutin majoritar în două tururi.

       Băşcăliosul

       07/05/2011 at 1:27 pm

   • 😀 😀 😀

    filadel

    07/05/2011 at 1:21 pm

 5. Cele 70000 contracte de munca vin mai ales din zona gri.
  Este evident ca inaasprindu-se legea angajatorii prefera sa faca noi contracte de munca decit sa se trezeasca cu amenzi mari sau cu dosar penal.

  In ce priveste doleanta lui Skorpy, adica sa se declare suma reala….. mai asteapta prietene 🙂 Fiind tara cu birurile cele mai mari pe munca multi patroni mai degraba ar inchide mustaria decit sa plateasca atit, unui stat care odata le 20 ani pierde banii pe care i-a primit pentru pensii. Solutia este sa iti pui bani deoparte, sau sa ii investesti in valori sigure decit sa te astepti la pensie babana

  • tds,

   stii de unde se iau la ora actuala pensii babane?
   foarte adeseori mari spre foarte mari!
   daca ai lucrat la Autoritati….de mii de felu’, daca ai lucrat la ministere, daca ai lucrat la tarom, in justitie, politie, etc..

   daca lucrezi/ai lucrat ca boul intr-o firma privata, atunci te lingi pe botic
   🙂

   asta-i Romania de peste 21 de ani.
   nedreapta cu cei care efectiv au impins tara inainte.

   skorpion

   07/05/2011 at 10:58 am

 6. Buna dimineata!
  Ma tot intreb ce au pazit Inspectia muncii pana acum?
  A trebuit sa vina primul ministru cu bata la ei?
  mai,safie!

  ela

  07/05/2011 at 10:58 am

  • Inspectia muncii nu a facut nimic nici atunci si nici acum. E o prostie ce se spune ca de 4 zile au intensificat controalele si de aia au aparut contractele noi. De fapt patronii vazind noua lege in vigoare de la 1 mai , ei s-au dus sa faca contracte , nu a venit nimeni la ei

   • asa este, nimeni nu a venit la ei, dar AR PUTEA sa vina..
    🙂

    skorpion

    07/05/2011 at 11:03 am

 7. tds,
  mai precizez ca exista firme private oneste care platesc statului sumele alea aberante. si atunci se naste intrebarea? nu cumva exista concurenta neloiala intre firmele private, din care unele platesc in mod onest darile aberante catre stat, iar altele se sustrag acestor plati ca niste smecherasi ce sint?
  🙂

  skorpion

  07/05/2011 at 11:03 am

  • Cred ca da, este neloial. Totusi vezi daca patronul respectiv pus intre cele 2 alternative: plateste impozitul asta aberant la toti, sau desfiinteaza 1/3 din posturi nu alege versiunea a doua.
   Prietenul meu cu o firma mare de arhitectura a platit in 2011 doar intr-o luna salariu la angajati. In rest se munceste fara salariu. Oamenii stau, pentru ca patronul este corect si intoteauna dealungul anilor s-a purtat cinstit. Asa ca se poate si mai rau 🙂

   • mai bine desfiinteaza 1/3 din posturi, parerea mea!

    cum adica patronul este corect? neplatind?
    o sa vada angajatii (tineri, precis) cit de bine & cinstit a fost!

    nu mi se pare normal ca dupa 21 de ani de la faimoasa 1989 sa existe atitea contracte la negru.si, cum ti-am spus nu cei care au impins tara mai departe vor fi rasplatiti, ci tot bugetarii care au trait pe spinarea lucratorilor din sfera privata.

    skorpion

    07/05/2011 at 11:17 am

    • skorpy, lasa-l pe patron sa reduca sau nu numarul angajatilor. Doar el isi risca banii, sanatatea si libertatea.

     Intradevar e un pas bun asta cu contractele de munca. Obiectiunea mea era doar indreptata nu impotriva taxelor ci impotriva taxelor f mari, La noi munca este penalizata prin taxe aberante.

     Guvernantii umbla acum turbati pentru munca la alb, nu pentru ca se gindesc la cit vor avea pensie actualii salariati, ci pentru a plati pensii sutelor de mii de smecheri tineri iesiti la pensie medical si milioanelor de pensionari actuali votanti.
     Viitorii pensionari, sunt cei mai dispretuiti indivizi de catre stat.

     • Aici ai perfecta dreptate. Nu ii intereseaza decat voturile.
      Si tot ramane intrebarea, de ce nu au facut-o pana acum? Nu de alta,dar iar se vor trezi cu o gramada de pensionari cu pensii de mizerie care au acceptat sa lucreze la gri?
      E un fel de perpetuum mobile.

      ela

      07/05/2011 at 11:42 am

      • Nu au facut-o pina acum datorita rezistentei disperate a sindicatelor, a bolsevicilor, profitorilor si a puturosilor, la noua lege a muncii.

 8. Salut Theophyle!

  English Defence League sunt împotriva implementării legii Sharia în UK în particular, și a islamismului militant – de fapt o interpretare supremasisto-fascistă a islamului – în general.

  Establishment-ul a fost foarte iute să le tragă eticheta de „extremă dreaptă”, și văd că ați preluat și dvs. asta.

  Personal mi se pare o reacție normală de apărare a unei societăți. Nu știu în ce măsură dorința manifestă a unora ca cei imigrați în societatea lor să se integreze, în loc să construiască acest tip de societate paralelă, barbară, cu repercursiuni violente asupra celorlalți poate fi just catalogată ca fiind extremă dreaptă.

  sym

  07/05/2011 at 11:12 am

  • E si parerea mea.
   E o diferenta uriasa intre musulmanii emigrati mai de mult , cei care ei sau parintii lor au venit in Anglia ca fosti functionari britanici in colonii care respecta UK, care sunt integrati in sistemul de valori si care la rindul lor sunt respectati de insulari si cei noi.
   Am avut totdeauna in UK impresia unei democratii extraordinare si a unei tolerante extraordinare fata de straini, tocmai datorita valurilor de fosti functionari britanici din colonii , indieni,pakistanezi, africani etc . Acum lucrurile subt schimbate, iar UK trebuie sa isi creeze anticorpii

  • Sym, sunt de acord cu dumneavoastră. O societate normală funcţionează asemenea unui organism sănătos şi nu e defel reprobabil să dezvolte anticorpi pentru mişcările distructive ivite în interiorul ei.

   Între toleranţa excesivă a unor state europene şi necesitatea integrării imigranţilor, evenimentele recente au dovedit că integrarea este singura formă de păstrare a echilibrului.

   Maria

   07/05/2011 at 1:15 pm

 9. Ce parere aveti despre materialul asta? Am gasit linkul pe hot news.
  http://www.romanul.eu/interviu/osama-bin-laden-era-omul-americanilor

  ela

  07/05/2011 at 11:12 am

 10. Salutare 🙂
  „sistemul” de interese personale a fostilor ofiteri de securitate , activisti de partid , generali armata, etc , este viu si sanatos . Chiar dupa 21 de ani . Acesta este pretul de baza a saraciei larg difuse . Reciclarea masiva a fostilor sustinatori a regimului dictatorial , combinata cu ascunderea/distrugerea documentelor compromitatoare vor sta la baza inapoierii natiunii . Chiar daca multi dintre acesti tovarasi au azi pensi grase , „redistribuirea” stiintifica a resurselor natiunii in folosul strict a unui grup minoritar de „alesi” dar si a urmasilor lor , va sta ca o ghiulea la piciorul omului de rind si peste alti 21 de ani . Acest sistem nu moare odata cu disparitia protagonistilor . Se recicleaza , se transforma mereu cu acelasi unic obiectiv . Adica ” banii la noi si voi va descurcati” . 😦

  Ștefan A.

  07/05/2011 at 11:20 am

 11. Legat de maniera lui Codruţ Sereş de a obţine prin forţă publicitate pentru antene, se naşte întebarea:
  -Ce a fost mai întâi, boul sau găina? Pofta de publicitate forţată i-a venit finului Sereş de la naşul Sebastian Ghiţă sau viceversa?

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 11:41 am

  • Între puiul viu şi fătul frumos, mai multe întrebări se nasc ca din pisică (Mefistofelix) şi clocitoarea din Gudubai în p… mea cu pielea ursului din pădurea mafioţilor.

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 11:52 am

 12. 🙂 B, numai cind ii vezi pe sobolanii astia la indigo Seres,Ghita simti ca sunt facuti de aceiasi shobolanoaica (cu tata varan)

 13. Dublarea filmelor mi se pare o idee stupida.
  Aici unde sunt asa se procedeaza, iar pentru mine , ca privitor, este de nesuportat faptul ca intr-un fel isi misca buzele actorii si cu totul altul iese sunetul dublurii. In general prefer sa nu ma uit, ascult doar sonorul, ca sa mai prind ceva germana corecta si nu in dialectul austriac.
  Aaaaa, ca sa nu mai spun ca daca si celebra noastra interpreta de dublaj vocal, Irina Nistor, cea care ne-a distrus nervii capului cu vocea ei pitzigaiata , daca si ea se impotriveste acestui proiect , inseamna ca e o idee chiar proasta.
  Cred ca Socaciu s-a lasat convins de nevasta-sa, tipa o fi intentionand sa treaca in spatele ecranului si incredintzata fiind ca are o voce superba vrea sa castige un ban cinstit din meseria de dublura voce. :mrgreen:

  luminita

  07/05/2011 at 12:09 pm

  • Salut luminita .
   Eu locuiesc in o tara unde totalitatea filmelor , cinema , tv , dvd, sint dublate . E drept , cu mare profesionalism . Voci care seamana cu cea a actorului original , cu o perfecta dublare a starii de tensiune originale sau a subtilitatilor din exprimare .

   Ștefan A.

   07/05/2011 at 12:14 pm

   • Salut, Stefan!
    Da, si aici toate filmele sunt dublate, actorii au voci bune, chiar simpatica Jessica Flecher are parte de o voce asemanatoare cu a ei, 😆 insa mi se se pare de neacceptat diferentza dintre miscarea buzelor si sunetul rezultat, imi jigneste un simtz, ma deranjeaza, ma enerveaza. Si daca aici sunt nevoita sa accept , in tara mea nu as dori sa fie la fel.
    Este o metoda care mi se pare potrivita pentru analfabeti sau pentru lenea unora care nu vor sa-si forteze neuronul responsabil cu cititul.
    Ca sa nu mai spun ca subtitrarea filmelor ajuta copiii si oamenii inteligenti sa isi perfectioneze cunostintele in limbi straine.

    luminita

    07/05/2011 at 12:23 pm

    • Analfabetismul extrem de difus dupa WW II este chiar cauza principala a acestei metode . Cu timpul a devenit mai rafinat , mai profesionist dar a continuat sa functioneze din plin . Nu de alta dar sint milioane de persoane in virsta cu doar 4/8 clase care nu reusesc sa citeasca repede ce scrie pe ecran . 🙂

     Ștefan A.

     07/05/2011 at 12:32 pm

   • Salut, F16! 🙂

    De unde atâția profesioniști care să-i substituie p’ăia de prima mână din cast-ul original?!

    Mme Old, care juma’ din activitatea ei a lucrat in montajul de film de lung metraj cu dialogurile adăugate in postsincronizare, spune ca era un adevărat tur de forță chiar și pentru titulari s-o mai „brodească” intocmai ca la fimare.
    Tipul cel mai dificil era Jean Constantin, cel care cu greu mai putea, in studioul de inregistrare, sa mimeze spontaneitatea din momentului filmării…

    oldhashu

    07/05/2011 at 12:37 pm

    • salut F22 🙂
     Italia e mare si are destui actori profesionisti . 🙂
     De remarcat ca un actor cu voce asemanatoare originalului, va dubla vocea acestuia in toate filmele . Chiar si peste ani si ani de zile .

     Ștefan A.

     07/05/2011 at 12:39 pm

  • lumi, sarut mâna! 🙂

   adica dna S vrea să câstige onorabil niste bani cu gura, că e concurența mare pe piață?! 😀

   oldhashu

   07/05/2011 at 12:20 pm

   • Old,
    exact. Asta insa nu-l scuza pe Socaciu deloc.
    Pana acum nu am auzit sa fi avut si el vreo idee geniala , in calitate de ocupant de scaun parlamentar, s-a gasit sa-si dea cu firma-n cap. Daca tacea, chitarist ramanea.

    luminita

    07/05/2011 at 12:32 pm

 14. Salutare, dragilor! 🙂

  Susținătorii lui Osama trebuie să învețe ca, dupa râsul și bucuria din 2001, urmeaza și jalea din 2011, c’așa-i în tenis, vorba unui decedat celebru! 😀

  Si sa fie multumiti că nu s-a procedat proportional, unu la unu la morți!

  OFF topic și nu chiar… 🙂
  Ceva cam anecdotic, din vechiul Magazin Istoric de pe vremea lui Cristian Popișteanu, când pe lângă obligatoriile rahaturi national-comuniste, mai intra și câte o „prajiturică”:

  Cică scos din pepeni de incursiunile de jaf ale bașibuzucilor peste Dunăre în Banat, o căpetenie locală de prin veacul al XVI-lea a găsit un mod original de a-i descuraja pe osmanlâi de a mai face „excursii” în zonă.
  Pe cei capturați vii îi executa „îmfăsurați” în piele de porc, pe cei morți îi îngropa după ungerea cu untură.
  Puși în fata alternativei de a rata intrarea in paradisul islamic a sufletului impurificat de contactul terestru cu cel mai murdar animal al musulmanilor, a scazut drastic numărul doritorilor de a-și lăsa oasele pe aste meleaguri.
  O fi fost si motivul că nici una din fecioarele promise după moartea unui dreptcredicios în luptele cu ghiaurii nu mai avea curajul să-l desfete pe unul care puțea ca un porc… 😆

  Metodă potrivite, pe „limba” lor!!!

  oldhashu

  07/05/2011 at 12:12 pm

  • 😆

   ela

   07/05/2011 at 1:08 pm

  • Salut, Mărite Old!
   Merge şi „uns cu toate alifiile” nepieritoare sau „unde dai şi unde crapă” obrazul de ruşinică în lumea celor drepţi. 🙂

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 1:16 pm

   • Mister B,

    😕

    oldhashu

    07/05/2011 at 1:33 pm

 15. Se pot obţine rezultate spectaculoase prin norme riguroase, simple, clare şi aplicabile datorită sancţiunilor prevăzute în legile riguroase, şimple, clare şi inevitabile, inclusiv prin sancţionarea celor abilitaţi să le aplice (funcţionari publici şi magistraţi).
  Nu s-au adoptat (până acum, dar e loc de mult mai mare eficienţă) din cauza lipsurilor majore de:
  preocupare, voinţă politică, competenţă şi responsabilitate.

  Cu alte cuvinte, timpul şi banii pierduţi prin politica a două decenii se datorează în special lipsei de interes şi excesului de superficialitate, ambele în plan legislativ.

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 12:19 pm

  • In claris non fit interpretatio…

   STRAJNIK

   07/05/2011 at 5:01 pm

 16. Cere-i scripcarului Socaciu de unde n-are… nici măcar ceva comun cu locul aşa-zisului legiuitor!

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 12:29 pm

  • Tot un drac, un alt Rasdaq, făcut deputat de pe locul TREI, cu nici 5 mii de voturi, din colegiul uninominal nr. 4 Mureş, pus de umplutură pe listele PSD-PC, din partea Uniunii Vatra Românească.
   În loc să-l lase la vatră, legea corciturii uninominale l-a băgat printre hoţi tocmai pe scripcarul cu „Mama lor la toţi!”

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 12:53 pm

  • Salut!
   Inca un „inginer” din vremea lui cesca(socaciu) ajuns orfeul baladelor muncitoresti in cenaclul penal al porcului decedat recent. Parca si marele star „inginer constructor cu diploma”, Bitman a incercat o aventura politica….
   Dupa cum se vede totul este dupa ureche, nu prea mai avem nici ingineri , nici cantareti adevarati. Cand le trece „avantul tineretilor revolutionare” „dioplomatii” cauta salas in cuibul puturosilor nationali numit popmpos parlament.
   Ma mir ca a trecut cu vederea marea gashca din TVR, unde o nulitate ca Marina Almasan ne distruge nervii cu tampeniea sa platita cu banii nostrii.

   andrzej

   07/05/2011 at 4:10 pm

   • Scuze, o completare care din nu stiu ce motive nu a aparut in postare) : Inca un “inginer” din vremea lui cesca(socaciu) ajuns orfeul baladelor muncitoresti in cenaclul penal al porcului decedat recent, deputat in parlament( ales de cine, si unde(?), are o initiativa legislativa….
    … si ce spune in motivare: spirit national,…. scrisul prea mic,… conservarea limbii…..

    andrzej

    07/05/2011 at 4:18 pm

  • Mie mi-e dor de hultanul…..

   andrzej

   07/05/2011 at 2:43 pm

   • Andrzej,
    În ultima vreme gândim la fel. 🙂

    Băşcăliosul

    07/05/2011 at 3:36 pm

    • O fi bine?….

     andrzej

     07/05/2011 at 3:41 pm

     • Nu. 🙂

      Băşcăliosul

      07/05/2011 at 5:01 pm

      • Corect!…..

       andrzej

       07/05/2011 at 6:24 pm

 17. Un eveniment de pomină la rtv: poliţişti prinşi la furat, în timp ce se desfăşura o anchetă poliţienească la un obiectiv alăturat.

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 1:56 pm

 18. seres si DD, au aceleas metode de costrangere, asa obtzin interlopi informatzii, si milioanele.
  obraznicul DD, nu stiu cum mai are voie sä-si tzinä postul, numai venin, promisiuni electorale, propagandä, amenintzäri si o mizerabilä
  presä de gunoi.COMENTATORII OTV- VULGARI:

  OARE CNA; PROCURATURA; NU VEDE NIMIC?

  theo

  07/05/2011 at 2:21 pm

 19. Hotnews: „Un investitor chinez deschide o fabrica in Dambovita, peste o mie de persoane vor sa se angajeze”
  Fiecare produs electronic va fi ambalat în câte un geamantan. 🙂

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 2:39 pm

 20. Am gasit ceva interesant. Primarul Tulcei vrea sa amenajeze o minidelta la marginea orasului, cu fonduri europene, in scopul atragerii turistilor.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/minidelta-pentru-turistii-grabiti-224450.html

  Cunoaste cineva zona?

  luminita

  07/05/2011 at 2:48 pm

 21. Guvern + FMI ajuns acord.
  Reuşit gândit + conceput scrisorică intenţie.

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 2:58 pm

  • Turbele opoziţiei, nebăgate în seamă.
   FMI mers Cotroceni.
   Urmează „Realitatea invitaţilor la Bălăceanca”, „Sinteza turbaţilor”, „Vorbe cu spume grele”.

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 3:12 pm

   • link ?

    luminita

    07/05/2011 at 3:18 pm

    • Unde încredere nu e, nimic nu e.

     Băşcăliosul

     07/05/2011 at 3:21 pm

     • La 17:30 conferinţă presă Cotroceni.

      Băşcăliosul

      07/05/2011 at 3:34 pm

      • era prea multa liniste pentru Dragoteasca, Chireac, Ursu. Ii intarita acum Basescu. Deja sunt chemati cu SMS-uri de pe la gratare. 🙂

       Un tanar de stanga

       07/05/2011 at 3:40 pm

       • Opriţi grătarele, mobilizaţi gargarele! 🙂

        Băşcăliosul

        07/05/2011 at 3:43 pm

       • E clar ca Basescu are un show de tinut dupa amiaza asta. Bineinteles dupa ce zice blablaurile cu FMI 🙂
        om vide !

        Un tanar de stanga

        07/05/2011 at 4:15 pm

 22. TULCENII,
  s-au gandit bine, crinolin se declarä imediat, nu presedinte , ci inpäratul chefliilor chiulangii acolo

  theo

  07/05/2011 at 4:12 pm

 23. inpresionant crinolin, se simte asociat, chiar si cu ilici. bine intzeles pe fatzä.

  pe ascuns, complotau de mult.

  Antonescu, nu a fost niciodatä liberal, si-a bätut joc de liberalism.

  unde sunt faimosii intelectuali , ce aclamau ,
  pe mincinosul chiulangiu .?????????nu se rusineazä?, sunt si ei, apropiatzii lui ilici ?

  theo

  07/05/2011 at 4:20 pm

  • @theo

   A fost CA ceva vreodata? El nu si-a batut joc de liberalism, este o toba goala care pe vreme ce timpul trece lasa sa se vada rugina, prost acoperita de vopsea. La fel de bine, putea fi PSD’ist sau, daca locul nu era ocupat, PDL’ist. Al acuza de o ideologie este deja prea mult, iarta-l. 🙂

   eugeni

   07/05/2011 at 4:32 pm

   • eugeni,
    tocmai pentru ca nu a fost ceva vreodata, decat un mare NIMIC, tocmai de aceea nu putem intelege cum s-a cocotzat in fruntea unui partid liberal si ce mai cauta acolo de atata timp acest mare fanfaron, gafeur si creator de fonfleuri Crin Antonescu.
    Cum de nu se descotorosesc liberalii de acest NIMIC ?
    Ce statut au de asteapta Pastele cailor fara macar sa il traga de maneca, sa il scoale din somnul de frumusete, sa ii dea peste deshte, sa ii arate obrazul, poza lui Bratianu, cartea de istorie, ceva?
    Cum ?

    luminita

    07/05/2011 at 5:13 pm

 24. Day good, to hostes and hostees. (ziua buna la gazde si gazdashi-dublat in lb Ro 🙂 )

  Ce nu am inteles, in ruptu’ capului este de ce actorii care nu au de lucru, trebe sa lucreze in centre mari. (Unde se fac dublarile). De ce nu se infinteaza caminele culturale la sate si comune? Sa ii distribuie dupa terminarea scolii p’acolo?. Sau mai bine, sa infiinteze companiile de teatru ambulante, care sa mearga din sat in sat pe la crasme, sa tina mini spectacole. 🙂
  Asta la vista. (Pa)
  PS.
  Un film bun nu poate fi dublat. Se reiau de nenumarate ori scenele numai ca sa iasa vocea cu intonatia corecta. „Stella…Stella…”-Marlon Brando.
  Ca sa fiu mai pe ‘nteles, incercati si ascultati filmul dublat in chineza (acelasi lucru ca’n romana).
  Ascultati un film japonez dublat, este oribil. (sry padri dar nu sunt de acord cu dublarea, exceptand in filmele deocheate, 🙂 )

  eugeni

  07/05/2011 at 4:25 pm

  • Am văzut în acelaşi link ce a zis Crin la congresul TNL:
   „Sunt liberal, de dreapta, monarhist”
   Înseamnă că el vrea să candideze la tron, nu la Preşedinţie.

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 4:47 pm

   • A socotit pe placul lui: pentru Preşedinţie trebuie să pornească de dimineaţă, în schimb pe tron se poate cere după ce se trezeşte la prânz.

    Băşcăliosul

    07/05/2011 at 4:55 pm

   • Omul a precizat:in particular.
    La el acasa, de exemplu.
    In partid se comporta, deja, ca un monarh/bulibasa.

    STRAJNIK

    07/05/2011 at 5:08 pm

 25. Psihologul Canibal Dumitraşcu susţinea pe rtv cât de convins este de intenţiile celor 7000 de tineri liberali, adunaţi acum în Piaţa Victoriei, de a începe un scandal premeditat. Avea în cap un fel de scânteie revoluţionară, dar a fost comutată legătura la locul faptei, unde reporterul a început să descrie spargerea adunării, după ce fusese un mic incident cu jandarmii care le-au confiscat o ţeapă lungă de 3 metri şi le-au lăsat pe cele expuse în piaţă cu dimensiunea corespunzătoare legii ţepelor.
  În final, Canibal a luat ţeapă şi, de ciudă turbată, a început să se lege de Băsescu. (cică ar fi exemplul negru).

  Băşcăliosul

  07/05/2011 at 4:35 pm

  • Buna ziua,
   Canibal are un loc la malamuc, asigura trafic de influenta.

   mar

   07/05/2011 at 4:52 pm

   • Se simte în largul lui şi la balamucul realităţii, alături de ceilalţi pacienţi invitaţi.

    Băşcăliosul

    07/05/2011 at 4:59 pm

 26. Theophyle, există vreo posibilitate pentru ăştia ca mine (pasionaţi de una-alta) de a putea citi materialele de pe „History of religion” şi „Politeya Geopolitical Analises”? Cum spunea naşul nostru Caragiale: „…Sunt om care iubesc adevărul şi fiindcă-l iubesc, ştiu să-l caut.”. Asta incerc şi io, nu ştiu dacă îmi iese întotdeauna. Stimă.

  Emil

  07/05/2011 at 4:46 pm

 27. EMIL,
  tu esti THOR- prietenul nostru.?

  theo

  07/05/2011 at 4:58 pm

 28. Cata nesimtire 😦 parca erau cei cu pampion si joben 😦
  Incidente la marsul TNL din Piata Victoriei.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-la-conferinta-tineretului-liberal-astazi-suntem-aliati-politici-cu-psd-si.html

  mar

  07/05/2011 at 5:00 pm

  • Iaca ce nu-i place lui Crin, printre altele: „dispreţuirea Parlamentului, calomnierea Opoziţiei…”
   Probabil nu-i de acord cu dispreţuirea Parlamentului reprezentat de majoritatea cu putere de decizie sau a celor prezenţi la serviciu.
   El nu se află în niciuna din ele; doar acasă, pe coclauri sau din când în când în opoziţie.

   Băşcăliosul

   07/05/2011 at 5:13 pm

 29. SE PARE CÄ , PE ASA ZISII LIBERALI; i-au instructziuni dela ilici, cum sä facä mineriadä.
  vor debandadä, stangaci nerusinatzi.
  sä le fie rusine, au atitudini de vagabontzi.

  theo

  07/05/2011 at 5:03 pm

 30. mar,

  ca si chiulangiu, sunt la dispozitzia psd si ilici.

  vor respect?

  vagabontzii , nu pot inpune respect.

  theo

  07/05/2011 at 5:06 pm

 31. Buna Ziua, 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  07/05/2011 at 5:09 pm


Comentariile sunt închise.