Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 6 Mai / “Inflaţie, fesenizarea PNL şi spectacol la Parchet”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  3°C, si o maxima termica de  17°C, umiditate: 24-47%. Innorat partial-senin. Presiune atmosferica: 1024-27 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1065 RON (-0. 0062 RON); 1 USD = 2. 7655   RON (+0.0003 RON); 1 EURO =  1. 4849   USD; (-0.0024). Gramul de aur 134.4140 RON (-2.2062).

Băncile elene şi olandeze au scos trei miliarde de euro din România anul trecut. Băncile franceze, britanice şi austriece şi-au mărit expunerea pe România, conform Băncii Reglementelor Internaţionale.  Expunerea băncilor din Grecia şi Olanda faţă de România a scăzut anul trecut cu aproape trei miliarde de euro comparativ cu 2009, potrivit datelor publicate de Banca Reglementelor Internaţionale (BRI), supranumită banca băncilor centrale. În cazul băncilor elene expunerea pa scă­zut cu 1,6 mld. euro, până la 15,8 mld. euro, în timp ce pentru băncile din Olanda ajustarea expunerilor a fost de 1,1 mld. euro, până la 5,2 mld. euro. Grecii deţin acum 16%-17% din activele bancare, iar problemele din propria ţară – confruntată cu o criză atât de dură încât a zdruncinat întreaga zonă euro, fac ca finanţarea prin împrumuturi a operaţiunilor din România să fie mult mai dificilă. Anul trecut, băncile greceşti au întreţi­nut presiunea pe dobânzile la depozite şi implicit la credite, plătind peste piaţă pentru a se putea finanţa local. Alpha Bank şi Bancpost (EFG Eurobank) sunt în topul primilor zece jucători, dar în total pe piaţă activează şase bănci cu acţionariat elen. Băncile olandeze sunt reprezentate local de ING, însă mai sunt instituţii de credit cu expuneri locale, inclusiv în titluri de stat. Faţă de toamna lui 2008, când criza financiară a început să fie resimţită şi în România, la nivelul expu­nerii băncilor străine se înregistrează o scădere de 2 mld. euro. Ziarul Financiar.

Isărescu: Problema cu inflaţia este că dăm cei mai mulţi bani pe mâncare. Ponderea prea mare a alimentelor în coşul de consum, care a dat peste cap prognozele de inflaţie ale Băncii Naţio­nale, este o problemă care a fost discu­tată cu Institutul Naţional de Statistică (INS), dar care rămâne nerezolvată pentru moment, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. „Este o problemă care s-a discutat o zi întreagă cu Institutul Naţional de Statistică. Dar asta e situaţia, lucrăm cu acest indice. Aceasta nu este o ex­plicaţie, nu este o scuză, este o realitate bazată pe cifre”, a declarat ieri Isă­rescu la prezentarea raportului tri­mes­trial asupra inflaţiei. Banca Naţională şi-a revizuit în creştere prognoza de inflaţie pentru anul acesta, de la 3,6% la 5,1%, aşteptându-se ca preţurile produselor alimentare şi ale carburanţilor să fie principalii factori de presiune. Inflaţia anualizată a urcat peste pragul de 8% în luna martie, iar Isărescu spune că doar un an agricol bun ar ajuta procesul de dezinflaţie. România înregistrează a doua cea mai mare creştere de preţuri la alimente din regiune, după Bulgaria. În plus, în toamnă urmează o creştere a preţului la energia termică, ceea ce va aduce o presiune suplimen­tară asupra inflaţiei. Ziarul Financiar

Cum se împarte inflaţia în coşul de consum. Paradoxul ultimilor 5 ani. De “bogatul” nu crede “săracului”. Modul în care au evoluat ponderile folosite la calculul inflaţiei este greu de acceptat, nu doar din realitatea imediată, dar şi din perspectiva teoriei economice. Creşterile de preţuri prelevate de operatorii de pe teren ai statisticii oficiale sunt aplicate unui coş ce ar trebui să reflecte ponderea diverselor cheltuieli ale unei gospodării pe cele 3 grupe importante. Să luăm cele 3 mari grupe: cheltuielile pe produse alimentare, cheltuielile pe produse nealimentare şi cheltuielile pe servicii.[..] În anul 2000 stăteam aşa: 44,7% din cheltuielile unui român se duceau pe mâncare, 39,56% din cheltuielile sale se duceau pe marfuri nealimentare, şi 15,74% din  cheltuieli se duceau pe servicii.  Din motive tehnice şi pentru că aşa este regula europeană, aceste ponderi s-au aplicat pentru inflaţia din anul 2002. Astfel încât, în 2006, stăteam aşa: alimentele ajunseseră la 37,50% din cheltuieli, nealimentarele la 44,70% iar serviciile la 17,80%. Redistribuirea banilor rămaşi de la scăderea cu 7,25% a ponderii alimentelor s-a făcut cam două treimi spre nealimentare şi o treime către servicii, ceea pare în regulă. După care, surpriză mare: timp de patru ani, din 2006 şi până în 2009, nu se mai întâmplă aproape nimic, alimentele bat pasul pe loc, cu 37,58% în 2007, 37,39% în 2008 şi 37,45% în 2009. Asta, atenţie, înainte de a se manifesta criza, în condiţiile în care veniturile salariaţilor urcă de la aproximativ 90% la 120% iar cele ale pensionarilor urcă de la circa 60% la 120% faţă de referinţa octombrie 1990, cotată în ambele cazuri cu 100%. Cititi toata analiza in Curs de Guvernare.

Crin aşează matriţa, Felix toarnă materialul. Sub Crin Antonescu, Partidul Naţional Liberal s-a transformat într-una dintre cele mai rigide formaţiuni politice din România, doar standardele absurde din PRM-ul, condus de Vadim Tudor, şi PC-ul, controlat de Dan Voiculescu, făcând ca liberalii lui Crin să nu-şi adjudece încă supremaţia la acest capitol.  Da, flexibilitatea de trunchi de copac secular a Partidului Naţional Liberal depăşeşte acum până şi performanţelei unităţii PDSR-isto – PSD-iste de monolit, dar şi disciplina de fier care i-a format, de mici, pe democrat-liberali.  Dacă la începutul mandatului lui Antonescu, suspiciunile că partidul va derapa rapid şi violent erau tratate ca injuste, măcar pe motiv că ambiţiosului liberal i-ar fi fost refuzată prezumţia de nevinovăţie, evoluţia din ultimele luni este suficientă pentru a confirma bănuielile iniţiale ale scepticilor. Practic, prin modul în care a ajuns să dicteze în PNL şi prin „priceperea” cu care implică partidul în cele mai toxice alianţe, Crin Antonescu îşi fesenizează formaţiunea aşa cum nici măcar PSD-ul nu ar mai îndrăzni să o facă după 20 de ani. Romania Libera; Baricada.

Cum a murit un partid înainte de a se naşte. Acum două luni, apariţia unui partid părea inevitabilă. Un proiect cu totul nou, bazat pe integritate şi promovat pe Internet. Câţiva intelectuali au început să-l pună la cale. A pornit o dezbatere entuziastă despre despre ideologie, lideri şi strategie. Apoi totul a murit subit. Unde şi de ce a dispărut Noul Partid?[..] Acum două luni, toată lumea aştepta cu sufletul la gură schimbarea din temelii a politicii româneşti. PDL dădea de pământ cu iniţiativele „aripii reformiste”, formată din fix trei oameni. Sociologul Sebastian Lăzăroiu, pe atunci consilier prezidenţial, prevestea partidul Albă ca Zăpada. Mircea Cărtărescu scria că visează la un partid mic, „cu care să mă pot identifica, pe care să-l pot vota ştiind că nu are şanse, dar măcar s-o fac cu inima împăcată”.deea plutea în aer când Cristian Ghinea, directorul de 34 de ani al Centrului Român de Politici Europene, a publicat în România Liberă un articol cu reţeta pentru un altfel de partid: un soi de corporaţie politică în care posturile se ocupă prin concurs de proiecte, iar deciziile se iau prin votul membrilor, pe Internet. Finanţarea s-ar face în primul rând din cotizaţii, iar o Comisie de Etică ar judeca rapid orice acuzaţie.  „Într-un mediu corupt şi haotic, un partid cu adevărat revoluţionar trebuie să fie o instituţie cu reguli”, scria Ghinea. „Va câştiga alegerile în 2012? Nu. Va intra la guvernare după 2012? Va trebui să-şi propună că nu. Va schimba mediul politic şi le va forţa şi pe celelalte să se schimbe? Da.” Romania Libera.

Ocolul pământului cu maşina Poliţiei. Procurorii DNA au început o anchetă la Poliţia Locală Vaslui, după ce au fost sesizaţi că instituţia a consumat 50 de tone de combustibil într-un an. Un simplu calcul arată că, la un consum mediu de 7 litri la suta de kilometri, poliţiştii vasluieni ar fi putut face înconjurul pământului de cel puţin 17 ori. Şeful Poliţiei Locale Vaslui, Laurenţiu Turbatu, este acuzat de subalterni că face afaceri ilegale în interes propriu folosindu-se de funcţia de conducere. În urma unor sesizări anonime depuse în urmă cu trei săptămâni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au început o anchetă asupra conducerii instituţiei vasluiene. Subordonaţii susţin că acesta a făcut achiziţii ilegale fără licitaţii publice şi că mai bine de o treime dintre angajaţi, mai ales cei din conducere, sunt rudele sale. Adevarul.

C.V. Tudor s-a dat în spectacol la Parchet: A venit cu peruci, cătuşe şi o maşină de ras. Vadim Tudor a sosit la Parchet şi a susţinut o declaraţie de presă, după care a plecat, fără să intre în clădire. El a folosit, în timpul declaraţiei susţinute chiar la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, o maşină de ras, cu care s-a bărbierit, trei peruci şi o pereche de cătuşe. Vadim Tudor a spus că nu mai are un sediu în care să invite jurnaliştii pentru declaraţii de presă, astfel că i-a chemat la Parchet. De pe scările Parchetului, Vadim Tudor a făcut diverse acuzaţii la adresa politicienilor români, vizându-i în special pe şeful statului şi pe premierul Boc. El a acuzat şi o posibilă complicitate între şefii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi procurorul general Laura Codruţa Kovesi. Vadim Tudor a adresat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor pe care-i consideră vinovaţi de cea mai recentă acţiune împotriva sa, cea a ANI, pe care a calificat-o drept „o porcărie politică” , „de un ridicol inimaginabil”. Mediafax.

ÎCCJ: Dan Voiculescu a încălcat dreptul la viaţă privată al austriacului pe care l-a turnat la Securitate în 1977. Colaborarea lui Dan Voiculescu cu structurile poliţiei politice comuniste este dovedită de fişa personală ce i-a fost întocmită de Direcţia a III-a din cadrul Ministerului de Interne şi de nota informativă datată 29 decembrie 1977, semnată cu numele conspirativ „Felix”, în care acesta a oferit Securităţii informaţii despre un cetăţean austriac, încălcându-i astfel dreptul la viaţă privată. Actualul senator Dan Voiculescu a semnat note informative către Securitate cu numele conspirativ Felix. Astfel şi-au motivat judecătorii Înaltei  Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) decizia definitivă şi irevocabilă din 10 martie 2011, prin care au stabilit că Dan Voiculescu a fost colaborator al Securităţii. EVZ.

Doar 20% dintre francezi au încredere în Sarkozy, record de nepopularitate. Nivelul de încredere în preşedintele francez Nicolas Sarkozy a atins cel mai scăzut nivel în luna mai, ajungând la 20%, în scădere cu trei procente, potrivit barometrului politic lunar TNS Sofres pentru Figaro Magazine, informează AFP. Un nou record negativ, această cifră fiind în scădere cu 3 procente faţă de luna aprilie. Premierul François Fillon a suferit şi el o scădere a nivelului de popularitate cu 3 procente, ajungând la 33%, cel mai scăzut nivel atins şi în luna martie. Socialistul Dominique Strass-Kahn, care a afirmat deseori că ‘doreşte să joace un rol importanat în cursul lunilor şi anilor care vor veni’, se află pe primul loc în ceea ce priveşte popularitatea în rândul francezilor, 46% dintre aceştia exprimându-şi încrederea în el. Agerpres.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

06/05/2011 la 7:46 am

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dupa flux urmeaza, natural, refluxul.
  Banii se intorc de unde au venit. Nu inteleg „mirarea” responsabililor. Miscari de capital absolut previzibile.

  STRAJNIK

  06/05/2011 at 8:39 am

 2. La mulţi ani pentru cei ce au sărbătorit pe rit nou Ziua Bărbaţilor! Preşedintele a făcut-o:
  http://baricada.wordpress.com/2011/05/05/traian-basescu-si-5-mai-ziua-barbatului/

  baricada

  06/05/2011 at 9:16 am

 3. f. bun LAURENZIU MIHU, in articolul lui din RL.
  atitudinea lui crinolin, este de bolsevizare a
  fostului PNL; S-A ALES PRAFUL DE LIBERALISM.

  rudotel, este o mosträ tipicä de, dezechilibru si tupeu mizerabil.

  räu cä este tolerat, asemenea escremente in
  viatza politicä .ar trebui amendat zdravän.

  theo

  06/05/2011 at 9:27 am

 4. VOICULESCU; trebuie esclus din PARLAMENT.

  acest securist cu condicutzä, trebuie imediat

  sä plece din parlament. o mare rusine, sä

  defilezi, cu mincinosi , escroci si securisti.

  el a si iscälit , cä nu a fost securist.

  theo

  06/05/2011 at 9:31 am

 5. Azi, un an de la prabusirea cu 10% (fie si pentru 10 minute) a cotatiilor Dow Jones. (WSJ 5 mai)

  STRAJNIK

  06/05/2011 at 9:42 am

 6. blaga,spune…..eu merg intodeauna la victorie,

  ca la primärie?

  RESTUL ca ministru, a fost numit.

  theo

  06/05/2011 at 9:47 am

 7. voiculescu, isi bate joc de romani si azi,

  manipuland si mintzind, la antenele lui.

  theo

  06/05/2011 at 9:54 am

 8. Articolul din RL e una, comentariile in schimb sint aiuritoare. V-am descris acum cateva zile ce mi-a fost dat sa aud de la niste vizitatori uslamisti pe plaiuri elvetiene. Se incadreaza perfect la comentariile cetitorilol RL la articolul cu Antonescu, adica Antonescu asta e un fel de uns cam ca si papa de la Roma

  Aha

  06/05/2011 at 10:02 am

  • @aha
   nu stiu domnule de unde scoateti asta cu crin;
   acum citeva zile am crezut ca ce ati postat e un foileton
   toti-absolut toti-cei pe care ii stiu eu si care au votat cu crin cu doua miiniin 2009 sunt dezamagiti de el,nu numai de aliante ci si de fasptul ca au realizat ca tipul e pur si simplu un terchea berchea;ei sunt „sociologic”angajati corporatisti sau liber profesionisti
   mai mult nu regreta ca crin nu a fost ales

   intimplator

   06/05/2011 at 11:09 am

 9. f. frumos, articolul lui cärtärescu, din EVZ:

  din päcate trist , dar adevärat.

  theo

  06/05/2011 at 10:04 am

 10. din päcate, nu se spune adevärul,

  bidonul gol=antonescu, este o nulitate.

  propaganda USL, este fäcutä de fostii si actualii

  securisti,ce au la rever , probabil o insignä rosie.e trist, cä romanii, se lasä inselatzi
  de astfel de nimicuri.

  theo

  06/05/2011 at 10:10 am

 11. de altfel , din päcate, si in austria si germania,

  se face intens propagandä , pt.uniunea securistilor liberali.de fetze ce se vedeau
  premieri,si subalternii lor.

  theo

  06/05/2011 at 10:24 am

 12. buna dimineata
  @theophyle
  multumesc pentru detaliile operatiunii geronimo pI;stiu acum mai mult decit daca as fi cautat 10-12 ore prin diverse locuri/inca odata multumesc

  intimplator

  06/05/2011 at 11:05 am

  • Salut Intamplator 🙂
   Placerea este intodeauna si a mea 🙂

   Theophyle

   06/05/2011 at 11:19 am

   • Ma alatur lui Intamplator. Si nu numai articolul despre operatiunea de lichidare a lui Osama.
    Sincer cred ca o pondere mai consistenta a articolelor in acesta directie ar fi binevenita. Ai informatii Teophyle si capacitatea de sinteza pentru a ne informa.
    Iti multumesc si astept mai multe astfel de articole.

    Turnofftheglory

    06/05/2011 at 11:24 am

    • Salutare,
     Intamplator sau nu ma alatur si eu.

     Creanga

     06/05/2011 at 11:31 am

     • Ok baieti, se face 😆

      Theophyle

      06/05/2011 at 11:45 am

    • Hear, hear 🙂

     CFG

     06/05/2011 at 12:39 pm

 13. Cred ca distrugerea PNL-ului face parte dintr-o strategie foarte bine pusa la punct. Inclusiv impingerea in fata a unui individ care nu spune nimic, nu are un background dar are o dorinta de preamarire si un potential violent spune mult. Nu ma mai gandesc si la asocierea initiala cu un partid de bunzunar, dar care a fost/este condus de un individ dovedit si mai ales are in randul membrilor un alt personaj dubios, cu un stigmat nu tocmai OK – Seres 😦
  „Oficial toate excluderile si mazilirile au fost motivate de o prea mare apropiere de PD-L. Practic ele fac parte dintr-o strategie evidenta a lui Crin Antonescu de a impinge partidul cat mai la stanga”
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/crin-antonescu-distruge-pnl-1092734

  mar

  06/05/2011 at 11:48 am

  • Ziua buna, scuze!

   mar

   06/05/2011 at 11:48 am

   • salut @mar 🙂

    Theophyle

    06/05/2011 at 11:51 am

  • Crin Antonescu este o marioneta si va fi un excelent execuatant a unor interese pobscure ar unor oameni pe care ii consideram deja lichidati!

   Theophyle

   06/05/2011 at 11:50 am

 14. @ela salut 🙂
  Rowan Williams, este unul dintre cei mai sinstrii idioti si Angliei. In NY avem o descriere exacta pentru asemene oameni – Potz!

  Si Dalei Lama a formulat lucrurile exact si diplomatic:

  The Dalai Lama was quoted by the Los Angeles Times as saying: ‘Forgiveness doesn’t mean forget what happened. If something is serious and it is necessary to take counter-measures, you have to take counter-measures.’

  asta este sursa:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1384043/Im-uneasy-Bin-Laden-killing-admits-Archbishop-Dalai-Lama-says-Sometimes-strike-back.html

  Theophyle

  06/05/2011 at 11:48 am

 15. Iar a spus adevarul tonta „Sa vedem ce poate fi oferit in campanie, sa nu ne mai trezim ca noi oferin pliante si pixuri, iar PD-L da pui, miei si televizoare” 😦
  http://www.ziare.com/victor-ponta/mircea-geoana/gura-lui-ponta-adevar-graieste-1092745

  mar

  06/05/2011 at 11:59 am

 16. @intimplator. Pai e de ajuns sa arunci un ochi pe comentariile la articolul din RL (si garantez ca ai de comenteaza acolo nu sint rubedeniile care sint la mine in vizita ca am verificat ce-au facut pe net). Am fost surprins sa vad chestii aproape identice. Aia nu pot fi toti postaci, musai ca sint si oameni care asa gindesc. Si ce vedem acolo?:
  -voiculescu este un lider autentic, nu e securist, bravo Crin pentru minunata alianta cu voiculescu, va e frica de Antonescu, articol platit de Basescu, etc.
  -Si bomboana pe coliva: subiectul e de categoria „foaie verde loboda” mai bine ar scrie RL despre Basescu si Boc care au adus Romania pe ultima pozitie din EU. Pai ce-mi ziceau si mie rubedeniile, se pare ca pina in 2008 am fost fruncea Europei si acum sintem ultimii, ori istoria incepe in ’89 cu Boc si Basescu.

  Aha

  06/05/2011 at 12:06 pm

  • Cred ca este un stres extrem pe tine. Eu anul trecut am trecut printr-o experienta similara, fapt ce m-a determinat sa plec din vizita respectiva.

   mar

   06/05/2011 at 12:10 pm

  • @aha
   comentariile la articole prin ziare le citesc numai cind sunt in dispozitie proasta si vreau sa ma binedispun;a avut plesu un mic eseu pe tema asta;
   eu unul cred ca la acele comentarii 98-99pct sunt postaci si/sau refulati si 1-2 pct care se iau in serios

   intimplator

   06/05/2011 at 1:05 pm

 17. Sunt bucuroasa cand vad ca Romania incepe sa conteze pe harta geostrategica, ca iese din anonimat.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/rogozin-sua-isi-amplaseaza-scutul-in-europa-fara-sa-astepte-un-acord-cu-rusia-224488.html

  mar

  06/05/2011 at 12:08 pm

 18. Ziua buna tuturor 🙂

  CFG

  06/05/2011 at 12:42 pm

 19. Hellweek, saptamana in care candidatii afla daca au ce cauta in SEALs sau raman simpli infanteristi in US Navy. 🙂

  Galeata cu pixeli

  06/05/2011 at 12:47 pm

 20. Salut

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/valeriu-stoica-schimbarea-clasei-politice-si-o-teza-de-doctorat/

  interesant chestionarul lincat precum si analiza intrebarilor din text

  Un tanar de stanga

  06/05/2011 at 1:17 pm

 21. Theophyle ne poti spune ceva despre :
  „The “Apocalypse Equation” refers to report authored by one of the most secretive women in US intelligence circles named Audrey Tomason [photo top left in White House Situation Room during the assault on bin Laden compound] who is Obama’s Director for Counterterrorism and while attending Harvard’s Kennedy School of Government wrote a master thesis [now classified by the US as “top-secret”] suggesting that it would be more humane for our world to undergo a “planned and controlled genocide” rather than to see it descend into the abyss of chaos it is now entering. ” ?
  http://www.whatdoesitmean.com/index1477.htm

  Doina

  06/05/2011 at 1:29 pm

 22. trebuie sä vä amuzatzi,

  Vadim, la reclamat pe Boc pt genocid ;

  el este penalul evazionistul si premierul

  este de vinä.

  cred cä urgene rudotel, trebuie internat.

  theo

  06/05/2011 at 1:33 pm

  • Tocmai ce l-am citit… din pacate, stimabila nu se va obosi sa raspunda, caci ce ar putea raspunde?! Cei de la RTV, si multi altii ca ei, nu mai sunt de mult jurnalisti (asta, presupunand ca au fost vreodata)!

   Monix

   06/05/2011 at 2:01 pm

 23. Romania a luat-o razna complet. Mai oameni buni, ce naiba se petrece acolo? Din cite imi povestea bunicul meu (ca la vremea aia inca nu existam si la istorie perioada respectiva in manuale era cam lacunara) daca nu erau rusii calare pe noi cu tancurile, PCRul nu ar fi avut prea mare trecere.
  Am insa impresia ca acum nu ar fi nevoie de nici un tanc sovietic, PCR-ul si cererea de a intra in federatia rusa ar trece cu peste 60% la orice vot.
  Atita ura pe vestul Europei si pe Americani cred ca numai la aia de ard toata ziua steaguri (gen Gaza) mai gasesti. Si nu ma refer doar la ciuda pe romanii care-si tocesc miinele prin alte tari. Nu este articol unde sa nu fie uneori zeci de postari de genul: Americanii, Englezii, Francezii hoti si ticalosi care fura piinea de la gura saracilor, noroc cu Rusia si China care-i tin in friu, ce economie minunata are China comunista, Rusia o tara demna, teroristii sint de fapt americanii.
  Pe linga asta cred ca Romania are numarul maxim de postari cu urmatorul continut:-NASA nu a fost niciodata pe luna, 11/09 nu a existat, Bin Laden este o inventie a CIA.

  Aha

  06/05/2011 at 1:47 pm

  • hehehe Aha,
   Intra pe blogurile din restul lumii de la Paris pina la Kuala Lumpur si vei gasi acelas fel de postari 🙂

   Un tanar de stanga

   06/05/2011 at 1:50 pm

  • Aha, sunt doar postaci ce agreseaza cat pot in lipsa de spam si probabil unui program de gestiune a agresivitatii verbale stimulate.
   Cand esti incitat sa te manifesti animalic, asteapta-te la o reactie pe masura.

   Turnofftheglory

   06/05/2011 at 1:50 pm

   • Adica ai se manifesta violent ptr. ca au problema la manasarda?

    mar

    06/05/2011 at 1:56 pm

    • mar.
     pentru lumpeni, marginali si puturosi, capitalismul si lumea reala nu are atit sexappeal cum au socialismul si utopiile egalitare-

     Un tanar de stanga

     06/05/2011 at 1:59 pm

   • @TDS, de acord, sint destule si prin alte parti. Ce ma ingrozeste e ca la noi astea sint de departe majoritare. Aici si pe hotnews nu prea sint datorita unor conditii „speciale”, dar in rest parca ne-am Vadimizat total. 60% de votanti usla nu pot fi toti postaci.

    Aha

    06/05/2011 at 2:00 pm

    • Aha, welcome to the real world 🙂
     Eu zic , ca dimpotriva. Erau mai multi idioti in 2000 cind a cistigat Ilici alegerile decit sunt acum.
     E adevarat ca viteza de insanatosire a societatii este mai mica decit ne dorim noi

     Un tanar de stanga

     06/05/2011 at 2:04 pm

 24. „A venit aici cu domnul Swoboda să ne ajute – e un om foarte important – să schimbăm puţin faţa cartierului ăsta al nostru. Să rămână aşa, că suntem cei mai buni la bătaie, da? Avem cele mai frumoase fete, dar să schimbăm puţin zona, un pic, să nu mai zică cei de la presă că, dacă vin aici pe la noi, rămân fără inel, da? Că nu e aşa. Când vin, le dăm cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul că au trecut pe la noi prin cartirer, da? Şi dacă ne supără îi şi batem! Dar doar dacă ne supără!” – Vanghelie

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/vanghelie-copiilor-din-ferentari-cand-vin-ziaristii-la-noi-le-dam-cadou-inel-ceas-nu-le-luam-224503.html

  mar

  06/05/2011 at 2:03 pm

 25. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  06/05/2011 at 2:14 pm


Comentariile sunt închise.