Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 2 Mai / “ben Laden mort! Probabil şi Schengen”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  12°C, si o maxima termica de  19°C, umiditate: 67-88%. Innorat partial-Senin. Presiune atmosferica: 1006-9 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 0744 RON (-0. 0016 RON); 1 USD = 2. 7408  RON (-0.0041 RON); 1 EURO =  1. 4866   USD; (+0.0016). Gramul de aur 2.7408 RON (-0.0041).

BNR ţine cu dinţii de adoptarea euro în 2015 şi propune 11 luni de „prelungiri. In faţa indeciziei guvernului, banca centrală susţine ferm aderarea la euro tot în 2015. Euro şi leul vor circula 11 luni în paralel. Euro ar putea să intre în circulaţie în România în ianuarie 2015, conform calendarului iniţial, însă va fi utilizat în paralel cu leul încă 11 luni, o perioadă mult mai lungă decât cea standard de două luni utilizată la aderarea sau adoptarea euro până acum. Noutatea este că apare o „rezervă” de timp de 11 luni. Între 1 ianuarie 2015 şi 1 decembrie 2015 euro şi leul ar urma să circule în paralel. În mod normal tranziţia durează două luni.Ultimele state care au aderat la zona euro, Slovenia (2007), Slovacia (2009) şi Estonia (2011) au avut o perioadă de tran­ziţie de 16 zile. Cele­lalte state au avut la adoptare, în 2002, două luni de circulaţie paralelă. Această perioadă de tranziţie de 11 luni, neobişnuit de lungă, ar putea reprezenta o „rezervă” de timp pentru a ajunge la convergenţa indicatorilor macro, astfel încât aderarea să fie făcută practic tot în 2015. Ziarul Financiar.

Ce surprize are Vintu pentru Traian Basescu. In momentul arestarii pe o perioada de 29 de zile, SO Vintu a anuntat „surprize” pentru presedintele Traian Basescu, ce urmeaza a fi cunoscute astazi. Tot astazi, Elan Schwartzenberg, imputernicit in Cipru de copii lui Vintu (evident, la ordinul lui Vintu) sa preia administrarea actiunilor celor circa 90% din Realitatea, a anuntat ca va face o conferinta de presa. Ce va anunta Elan? Va dezvalui, asa cum se speculeaza pe piata media, modul in care a fost ajutat de Vintu sa preia drepturi litigioase si apoi sa faca avere din afaceri imobiliare sau va dezvalui cum s-au incasat milioane de euro „pe ruta Baaklini” (arestat pentru tentiva de a incasa TVA de 60 de milioane de euro), cu complicitatea lui Sorin Blejnar, seful Fiscului, la ordinul lui Traian Basescu?! Numai astfel de dezvaluiri il pot atinge pe Basescu prin recul. Integral in Romania Libera.

Dinu Patriciu falimentează Adevărul Holding. Mai multe firme cer la Tribunalul Bucuresti falimentul companiei Adevarul Holding. Dinu Patriciu nu mai pare dispus sa finanteze, la nesfarsit, „gaura neagra” din afacerea sa media. Cinci societati comerciale cer in instanta falimentul companiei care editeaza cotidianul „Adevarul” – Adevarul Holding SRL -, din cauza neachitarii unor datorii. Desi sumele aferente acestor procese nu sunt foarte mari, surse EVZ sustin ca acesta ar fi doar „varful aisbergului” si ca trustul ar intampina dificultati mari in piata. De altfel, surse apropiate Adevarul Holding spun ca societatea inregistreaza datorii mari si catre diversi furnizori – retele de distributie, firme de leasing, agentii de publicitate, dar si televiziuni. EvZ. HotNews.

Roma cauta banii mafiei la Glina. Procurorii italieni anti-mafia au indicii ca unul dintre capii Cosa Nostra, Massimo Ciancimino, ascunde in Romania fonduri de peste 300 de milioane de euro. Fiul fostei eminente cenusii a organizatiei Cosa Nostra, Vito Ciancimino, a spalat fonduri prin investitii in gropile de gunoi din tara noastra, in special in „afacerea Glina”. O nota a judecatorilor din cadrul Tribunalului din  Palermo privind activitatile mafiote ale clanului Ciancimino din „Cosa Nostra”, publicata ieri de „Corriere della Sera”, arata ca majoritatea averii liderului mafiot Massimo Ciancimino (48 de ani), aproximata in jurul a 400 de milioane de euro, s-ar afla ascunsa in Romania. Pana acum s-a identificat o mica parte din bani in Italia, dar sunt indicii conform carora grosul banilor s-ar afla ascuns in afaceri de depozitare a deseurilor din Romania, scrie Adevarul. HotNews.

Jose Barroso: Restabilirea provizorie a controalelor la frontiere este o posibilitate. Restabilirea temporară a controalelor la frontierele naţionale în situaţii excepţionale, cerută de Franţa şi Italia, „reprezintă o posilibitate între altele”, pentru consolidarea normelor Schengen, a anunţat într-o scrisoare preşedintele Comisiei Europene. Într-o scrisoare adresată la 29 aprilie preşedintelui fracez Nicolas Sarkozy şi premierului italian Silvio Berlusconi, Jose Manuel Barroso declară că „restabilirea temporară a frontierelor este o posibilitate între altele care, cu condiţia ca aceasta să fie supusă unor criterii specifice şi bine stabilite, ar putea constitui un element pentru consolidarea guvernanţei acordului Schengen” privind libera circulaţie a persoanelor în Europa. În faţa afluxului actual de imigranţi veniţi din Africa de Nord, Sarkozy şi Berlusconi au pledat, într-o scrisoare adresată la 26 aprilie lui Barroso pentru o reformare a Schengen. Ei au cerut Bruxelles-ului să „examineze posibilitatea restabilirii temporare a controlului la frontierele interne” ale statelor din spaţiul Schengen, „în caz de dificultăţi excepţionale în gestionarea frontierelor exterioare comune”. În răspunsul său, al cărui text a fost comunicat de serviciile sale de presă, Barroso subliniază, de asemenea, că o „consolidare a aplicării normelor de guvernanţă ale acordului Schengen reprezintă un domeniu pe care Comisia este pe cale să îl examineze”. Mediafax

Osama ben Laden a fost ucis. „Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida”, a afirmat Obama.  Preşedintele american a precizat că operaţiunea militară americană a avut loc în Pakistan. Obama a afirmat că a fost informat, în august, că SUA au o posibilă pistă către ben Laden, constând în informaţii privind o posibilă ascunzătoare a acestuia, situată în Pakistan. Preşedintele american a adăugat că, săptămâna trecută, a decis că informaţiile permit declanşarea unei operaţiuni. Ben Laden a fost ucis într-un schimb de focuri, iar forţele americane au preluat trupul neînsufleţit , a adăugat Obama. Cooperarea cu Pakistanul a permis localizarea lui ben Laden şi a clădirii unde se ascundea acesta, a precizat preşedintele american. Sute de persoane s-au adunat, duminică seară, în faţa Casei Albe, cântând imnul naţional, după aflarea primelor informaţii privind uciderea liderului reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, relatează CNN. Mediafax.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

02/05/2011 la 8:43 am

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neaţa,
  Eu cred că Vântu este implicat în lichidarea lui Osama, asta era surpriza pregătită lui TB, el avea ascunsa arma in piciorul de lemn, a fost arestat ca nu cumva sa il faca harcea parcea.

  Creanga

  02/05/2011 at 9:06 am

 2. Sal`tare, popor ! 🙂
  Le-a trebuit cam mult americanilor ca sa puna laba pe bin Laden.
  Sa vedem reactia.

  Cat priveste mafia italiana si gunoaiele, eu m-am lovit de ei mai demult.
  Acu` niste ani buni m-am dus la primarie cu un proiect concret (colaborare cu o firma olandeza) pt. o centrala in cogenerare (energie electrica + termica) bazata pe valorificarea potentialului energetic al gunoaielor de la Glina.
  Am fost trimis la plimbare, un functionar soptindu-mi ca n-avem nici o sansa pt. ca sunt pe fir niste italieni potenti financiar, care lucreaza cu o firma bastinasa (IRIDEX, parca).
  Eheheheeee… multe gunoaie prin primaria aia, care invart banii publici cum vor… 😦

  Tzepelica

  02/05/2011 at 9:08 am

  • Buna dimineata,
   In legatura cu afacerea italienilor de la Glina, in urma cu ceva timp a fost vehiculat si numele lui Bebe Ivanovici. Si nu stiu cum se face dar apare iar Mircea Andrei 😦

   mar

   02/05/2011 at 9:19 am

   • Oricum, mafiotii nostri sunt mult mai cinstiti decat mafiotii lor, n`asha ? 🙂

    Tzepelica

    02/05/2011 at 9:24 am

    • salut timi 🙂
     si sunt ai nostri, nu? 😦 Local patriotism!

     Theophyle

     02/05/2011 at 10:18 am

 3. Buna dimineata. Intai sa vedem ce spune Elan S si pe urma mai discutam. Pana atunci nu putem decat sa chibitam.

  clemycali

  02/05/2011 at 9:10 am

  • Buna, clemy ! 🙂
   In toate interviurile pe care le-am citit, Elan nu spune niciodata nimic cu miez.
   Doar behaie. 😆

   Tzepelica

   02/05/2011 at 9:17 am

   • Pai poate de la noile behaituri sa i se traga si o privire mai atenta asupra afacerilor.:)

    clemycali

    02/05/2011 at 9:19 am

    • Cred ca doar o intelegere reciproc avantajoasa, un aranjament de fatzada..
     In care elanu` e bagat la inaintare dar decizia ramane la SOV.

     Tzepelica

     02/05/2011 at 9:21 am

     • asta este si parerea me! Omul de paie a lui Vintu.

      Theophyle

      02/05/2011 at 10:18 am

  • pai, Swartzemberg nu-si mai ia asa Elan ca la inceput sa mai tina conferinta de presa… si cred ca nu se mai duce nici la Realitatea sa fie intervievat de catre „jurnalistii onesti” de acolo (inca mai cauta onestitate prin trustul acela).

   Sare'n Ochi

   02/05/2011 at 10:56 am

 4. Vărul Obama l-a biruit pe Osama. Pare mai degrabă un conflict tribal.

  Nea

  02/05/2011 at 9:12 am

 5. Buna dmineata,
  Cu moartea lui ben Laden nu va inceta pericolul extremismului musulman. Cauzele sunt legate economice, religioase, sociale nu tin de exitenta doar a unui om. Oricum, un criminal mai putin.

  O zi buna tuturor:)

  CFG

  02/05/2011 at 9:14 am

  • Nu inceteaza pericolul extremismului musulman cu moartea lui. Doar un nebun criminal nu mai face umbra pamantului.

   clemycali

   02/05/2011 at 9:18 am

 6. Saluttare!
  Încă nu avem motive să credem în perfectarea variantei Elan Schwartzenberg-cumpărător al acţiunilor „Realitatea Media”. Mai degrabă poate fi vorba doar de administrarea acţiunilor (o perioadă determinată şi sub anumite condiţii), astfel încât beneficiarul nu s-ar schimba, iar Vântu nu ar ieşi din joc.
  Indiciul mai edificator depinde de cum se va poziţiona astăzi Elan faţă de Ghiţă. Dacă va considera că Ghiţă rămâne de netulburat în privinţa contractului de management, Elan n-ar fi decât înlocuitorul provizoriu şi neputincios al arestatului, pe moment cam indisponibil, iar surpriza ar fi egală cu zero. Dacă Elan îşi va declara intenţia de a pune capăt implicării lui Ghiţă şi perspectivei de sufocare a acţionarilor (sub presiunea datoriei crescătoare în progresie geometrică) oricare ar fi aceştia, inclusiv Elan (potenţial sau parţial), atunci abia am avea de-a face cu o surpriză. Statutul lui Elan l-ar face direct interesat de tranşarea disputei cu Ghiţă, cu şanse de a deveni cu adevărat acţionar după rezolvarea unor faze prestabilite cu Vântu.
  Altfel, Elan n-ar fi decât un interpus trecător sau, în cel mai fericit caz pentru el, un (alt) perdant de viitor.

  Băşcăliosul

  02/05/2011 at 9:20 am

  • Salut Mr. B.
   cheia intelegerii este numai relatia care se va dezavua in curnd intre Ghita si Elan. Parerea mea, Elan este un nou interpus!

   Theophyle

   02/05/2011 at 10:20 am

   • Salut, Theophzle!
    Da, aşa pare şi cred că Elan a început deja să mintă de sâmbătă, când s-a dat a folosit explicit termenul de „proprietar”.
    Or, CNA ar fi obligată de Legea 504/2002 să retragă licenţa audiovizuală pentru nerespectarea prevederilor art. 56 care interzice schimbarea acţionariatului fără acordul prealabil al CNA. (dacă au cerut un astfel de acord, iar CNA stă ca mutu-n păpuşoi, atunci ar putea fi ok; dacă nu, „proprietarul” se va uita un timp la alte posturi TV, până va obţine o altă licenţă)

    Băşcăliosul

    02/05/2011 at 10:35 am

 7. Deci herr Schengen e mort. Un parastas ceva cu croisante si paste?
  Sa bagi doua miliarde de euro in sistemul asta si sa il modifici cand ii arde Frantei mi se pare o mizerie de neacceptat. Denunti un tratat unilateral?
  Pai cand plimbi Rafale-ul deasupra orasului Tripoli nu te gandesti la consecinte?
  Insusi cuvantul uniune mi se pare nelalocul lui. O uniune unde membri pot spune piua douazeci cand au chef.

  Turnofftheglory

  02/05/2011 at 9:20 am

  • Pai Sarkozy s-a gandit doar la sondajele de opinie care il arata ca pierde in fata tuturor contracandidatilor lui mai putin Marine LePen. Asta dupa ce de abia se taraste in turul doi. Si nici toate sondajele nu il dau ca sigur intrat in turul doi. Si acum nu-i convine ca dau navala „luptatorii ptr libertate si democratie” libieni in UE via Italia. Pana la urma Berlusconi are toate motivele sa vrea sa scape de ei cat mai repede si sa-i lase sa plece la neamurile lor din Franta si Marea Britanie.

   clemycali

   02/05/2011 at 9:29 am

 8. Tocmai cand Vantu a anuntat „surprize, surprize”, Dictatoru` nostru deturneaza atentia la impuscarea lui Osama.

  ribelalu`

  02/05/2011 at 9:33 am

 9. Buna dimineata 🙂
  Din 4 rezumete despre interne, 3 se ocupa de mafii :twisted:, mai locale sau mai globale.
  @Creanga are dreptate referitor la supriza lui Vantu! 😀
  Cat despre faptul ca Conul Dinu falimenteaza Adevarul – asta nu e noua, Dinu nu a fost niciodata asociat cu adevarul (nu ma refer la ziar). Mereu s-au situat pe pozitii cam contrare ;).
  Ce m-a socat azi cand am vazut si eu stirea cu Bin Laden, este ca nu a fost prins in Afganistan ci in tara „prietena” si aliata ( a SUA), Pakistan. Inca doi trei prieteni si aliati si SUA nu mai are nevoie de dusmani.

  DanSu

  02/05/2011 at 9:34 am

  • Ma uit si ma ingrozesc. Am crezut ca am intalnit, aici, un grup de oameni inteligenti si democrati. Este a doua oara cand, in decurs de doua zile, gasesc afirmatii cu privire la nationalitatea unei perosane. Vreau sa inteleg – ce legatura are faptul ca Schwartzenberg este evreu cu preluarea postului de televiziune?
   Repet – sunt evreu si astept sa fiu impuscat sau atarnat de o grinda…

   bujold

   02/05/2011 at 10:31 am

   • Salut 🙂
    Take it easy, e doar un mishto, nicidecum antisemitism 🙂
    Cel mai adesea Baricada isi ia peste picior conationalii.

    Diana

    02/05/2011 at 10:55 am

    • nu cand te folosesti de semne religioase! NICIODATA!

     Theophyle

     02/05/2011 at 10:59 am

     • Imi cer scuze. Eu nu L-am pe Dumnezeu in nici o biserica. De aici lipsa mea de sensibilitate la diversele formalisme.

      Diana

      02/05/2011 at 11:13 am

   • Salut bujold,
    Nu vad nici o referire xenofoba sau antisemita in ceea ce s-a scris pe blog. Crede-ma ca as fi trimis-o la spam imediat. Adevarat am vazut „caricatura” lui baricada care este de un prost gust rar de intalnit. In primul rand pentru ca s-a folosit de semne religioase (postate si invers) si al doilea rand pentru ca simplu – este infantil.

    Poti sa fi sigur ca daca Elan ar fi unugur referintele ar fi la fel de tendentioase. Problema nu este Elan problema este Vintu, care se bucura de o mare „simpatie” pe blogul asta in general, Elan primind o parte din aceasta simpatie.

    Nu am probleme cu Elan ca om, religie si etnie. Am probleme cu Elan pentru ca reprezinta mizeria tranzitie.

    Elan S. Nu este un om de afaceri serios, ci este un milionar de carton ca multi alti.

    Iti inteleg sensibilitatea si daca ai fost jignit, primeste scuzele mele sincere, chiar daca nu cred ca ai de ce!

    Daca ai fi vizitat Israelul si ai fi auzit bancurile care se fac despre romanii (inclusiv evrei de origine romaneasca) ai fi fost poate mai putin sensibil

    Xenofobia este reciproca si o minoritate de israelieni sunt la randul lor destul de xenofobi, la fel ca o minoritate dintre romani.

    Theophyle

    02/05/2011 at 10:57 am

    • Salut acest comentariu prietene. Ai dreptate.

     Turnofftheglory

     02/05/2011 at 11:01 am

    • Foarte bine zis Theophyle.
     Ca intotdeauna de altfel pe acest subiect.

    • Multumesc mult, draga Theophyle, si perfect de acord. Daca discutam despre cineva s-o facem referindu-ne la el, ca persoana, nu la el ca nationalitate. Eu imi asum aceasta nationaloitate de cate ori simt ceva ce ma deranjeaza, de altfel sunt crestin, dar am antecedente evreiesti la care tin, si sunt de acord ca xenofobia perciunatilor nu este cu nimic mai prejos de cea a altora…. Multumesc inca o data.

     bujold

     02/05/2011 at 11:43 am

    • Theophyle, vă cer scuze pentru deranjul pe care postarea mea l-a provocat şi m-ar bucura să cred că o eventuală ştergere a postului ar mai ameliora lucrurile… Nu mi-a stat nici un moment în intenţie să postez o caricatură xenofobă, la fel cum nu mi-a stat în intenţie nici să alterez vreun semn religios (fundalul e luat de pe net şi nu e sub nicio formă întors). Postarea mea, în fapt, nu e o caricaturizare a lui Elan, ci o caricaturizare a noii ordini de la Realitatea, iar ideea am explicat-o pe blog, cu tot respectul cuvenit unor vechi prieteni:
     1.Până nu demult “Biblia” activităţii celor de la Realitatea TV era reprezentată de totalitatea ordinelor date de Vântu… După schimbarea patronului, acesta fiind de religie iudaică, e de la sine înţeles că nu se mai poate vorbi de aceeaşi carte fundamentală… De aici formula “Tor(e)ahlitatea TV”… Nu văd nimic jignitor, de vreme ce, cred, lui Elan nu-i e ruşine cu originile sale…
     2. Sper că sunteţi de acord cu mine asupra faptului că Schwartzenberg n-a cumpărat aiurea în tramvai postul TV, cu atât mai mult cu cât până mai ieri Realitatea aproape că sucombase, ci a făcut mişcarea pentru a impune o anumită direcţie prin anumite dispoziţii pe care le-au prognosticat destui…
     3. În lumina punctelor 1 şi 2, era normal să-l figurez pe Elan pe post de rabin, de vreme ce pe viitor el pare că va fi şeful suprem ce va impune noul cod de conduită în postul cu pricina

     În aste condiţii, reafirm, departe sunt de mine şi jignirile, şi xenofobia şi vulgarităţile…

     baricada

     02/05/2011 at 5:45 pm

     • Baricada salut 🙂

      nu-i vorba de Elab S. pe care l-am caracterizat asa cum l-am caracterizat mai sus. Este vorba de simbolurile religiase ale unei etnii, popor, stat. Care nu au nici o legatura cu nimic din ceea ce avem noi de discutat.

      Cred ca aceasi atitudine as fi avut daca ar fi fost vorba de Islam, Budism sau Hindusism.

      Este hidos, infantil si de prost gust!

      Suntem suficient de demonizati pentru atitudinii xenofobe nu mai avem nevoie de imbecilitati de genul desenat de tine.

      da jos caricatura, nu-si are loc pe un blog inteligent!

      Multumesc si eu!

      Theophyle

      02/05/2011 at 6:17 pm

      • Pentru Theophyle, Tog, Andrei, Dan Lungescu şi nu numai:
       http://baricada.wordpress.com/

       baricada

       02/05/2011 at 6:44 pm

       • baricada, multumesc 🙂

        Tu nu sti ce razboaie port eu cu netrebnicii de acolo. Poti sa-i intrebi pe postatorii mai vechi de cate ori nu am protestat fata de atitudini xenofobe in presa israeliana.

        Astazi am vazut un articol care chiar m-a revoltat nu pentru ca este sau nu adevarat ci pentru felul in care sunt prezentate lucrurile si sursele lor.

        Le-am scris o scrisoare sa le mearga, vezi de ce:

        http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4057391,00.html

        Astazi este si ziua holocaustului la ei. Chiar nu am mai vrut sa ma injur cu ei, desi mi-au anulat comentariu.

        Lupta este grea, dar trebuie facuta fara religie pentru ca toti suntem fii Domnului.

        Noi l-am recunoscut pe Fiul Lui ei nu! Treaba lor!

        Theophyle

        02/05/2011 at 6:56 pm

   • @bujold.
    Nimeni de aici nu (cred ca) este anti…
    Faptul ca se mai spun bancuri cu evrei, ca si cu olteni, ca si cu moldoveni, ca si cu tigani, tine de normalitate. Doar comunistii ( cu ai lor urmasi corecti politic) aveau cuvinte „tabu”.
    Atitudinea de a sari muscat de partea dorsala de ori cate ori se pomeneste de nationalitatea sau de religie, tine de acelasi registru de comportament cu al celor care jignesc (si uneori mult mai mult decat atat) constant si ii desconsidera pe cei de alta nationalitate si/sau religie.
    Ca ardelean, nu sar in sus de cate ori se pomeneste de „iuteala” ardelenilor, ca moldovean (ad patres), nu ma deranjeaza cand se vorbeste de „harnicia” moldoveneasca.
    Evreul mereu in cautare de antisemiti, este mai apropiat de antisemitul mereu la vanatoare de evrei, romanul mare mereu vigilent la bozgori este pe exact aceiasi treapta cu ungurul revansard. Vadim este egalul cu Checke (ala cu spanzurarea lui Avram Iancu).
    M-am nscut si am crescut in Oradea, oras bilingv si pana la WW2 – impartit egal cu ceilalti si de evrei. Cele mai bune bancuri cu ungurii, le-am auzit de la colegi maghiari, la fel cum si eu spuneam bancuri cu moldoveni sau olteni. (Iar de la un amic evreu am auzit si bancul „jidanul este evreul care tocmai a iesit pe usa”).
    Faptul ca nu intelegi legatura dintre faptul ca Schwartzenberg este evreu si preluarea iRTV-ului, este o chestie care tine de logica, nu care tine de religie. Iti reapund eu: nici o legatura. Nimeni nu s-a aratat indignat de faptul ca Schwartzenberg este evreu, ci se exprima nedumeriri ca un anumit evreu preia postul. Nedumerilile ar fi fost aceleasi si daca era ungur, tigan, polonez, ucrainiean sau roman.
    Iar faptul ca tu te astepti sa fii impuscat, spanzurat, sau maltratat, tine de obsesii personale. Si eu ma astept sa mor la un moment dat, dar sincer sa fiu nu-mi fac planuri asupra modului cum o sa se intample.

    DanSu

    02/05/2011 at 11:32 am

    • Dane, plecăciuni, şi ţie şi Dianei…
     Tocmai asta îmi doresc să se înţeleagă… E vorba de Realitatea, oameni de buni, şi de ce atrage preluarea ei… E vorba de „profesioniştii” ăia care, pentru a câta oară?, îşi vor schimba „religia” editorială în funcţie de codul de conduită care la va fi „predicat” de către noul „şef spiritual”…
     Bujold, lucrurile sunt mai simple, iată, decât crezi, şi mai puţin ofensive… Trebuie doar să nu reacţionezi instictual…

     baricada

     02/05/2011 at 6:22 pm

 10. Referitor la Schengen, Dictatoru` asta cred ca a mancat rahat cu polonicul cand a fost mic. A scapat de la rusinea patita de Iliescu la tratatul cu URSS-ul…( Cum si-a dat autograful, cum s-a desfiintat conglomeratul).

  ribelalu`

  02/05/2011 at 9:37 am

  • Rusine la Iliescu?
   Vorbim de acelasi personaj? 😉

   DanSu

   02/05/2011 at 9:53 am

 11. ancora!
  buna dimineata!

  skorpion

  02/05/2011 at 10:27 am

 12. Atat de psihopati sa fie 😦 Sa speram ca cei de la Wikileaks au informatii false.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8575455-qaeda-bomba-nucleara-putea-detonata-europa-daca-bin-laden-capturat-sau-ucis.htm

  mar

  02/05/2011 at 10:49 am

  • Da, bomba cu H2O, nume de cod Severin.

   Creanga

   02/05/2011 at 11:03 am

 13. O caracterizare completa si corecta –
  „Pentru SOV, dincolo de delirurile lui de grandoare cu razboaie titanice si vanatori de raketi, adevarul este derizoriu. Marele mafiot a fost redus la dimensiunile unui golan batran, conform propriei definitii, de catre un tanar golan.”
  http://www.ziare.com/sorin-ovidiu-vantu/arestat/sfarsitul-epocii-sov-1091743

  mar

  02/05/2011 at 11:02 am

 14. […] sunt convins îndelung, premeditat şi minuţios pregătită a “Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune…” mă trimite cu gândul şi imediat cu scotocirea la o amuzantă relatare a lui Groparu […]

  • Error communis Facit Jus…

   STRAJNIK

   02/05/2011 at 11:36 am

 15. CNN: Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare. Cotidianul The Guardian relatase ca trupul acestuia urmeaza sa fie ingropat in mare, pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam.
  hotnews.ro/stir../
  Hai la Milcov cu grabire…

  STRAJNIK

  02/05/2011 at 11:29 am

 16. Buna ziua,
  am gasit caracterizarea facuta de Mihaela Radulescu fostului sot, Elan Schwarzenberg:

  „Il veti regasi, bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta, il veti regasi in off-shore-uri indepartate, in terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept pusculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapan…

  Milionarul plateste cu bani multi pe oricine, are scoala asta pentru ca a castigat in Romania cateva procese in care era inculpat, numai prin abilitati deosebite in a incalca legile Romaniei”, scria Mihaela Radulescu si nu-mi amintesc sa fi retractat vreodata.
  Cred ca mai sintetic si totodata lamuritor , nu se putea.
  Pe acest blog nu-mi amintesc sa fi spus cineva lucruri atat de grave despre noul patron al irtv.
  http://www.ziare.com/sorin-ovidiu-vantu/arestat/sfarsitul-epocii-sov-1091743

  cedric

  02/05/2011 at 11:38 am

 17. @DanSu – de acord, in acest caz nimeni nu a fost agresiv; e o gluma mai mult sau mai putin reusita.
  Probleme sunt atunci cand devenim agresivi in numele unei conveingeri. Asta e problema pe care continuam sa o avem cu islamul.

  Diana

  02/05/2011 at 12:06 pm

 18. bujold,
  si eu am scris cuvantul „evreu” cu referire la Elan Schwartzenberg, intr-n comentariu .
  Nu i-am dar nici o conotatie antisemita, pur si simplu am exprimat o parere despre o posibila buna administrare a postului tv de catre un evreu.
  Referirea mea era la cunoscutele calitati ale evreilor de a face profit din afaceri, de a scoate aur din desert, de a se reconstrui pe sine ca pasarea Phoenix, daca-mi permiti sa spun asta.
  De altfel cred ca ai inteles sensul acelor cuvinte dar am simtit nevoia acestei clarificari.
  Toate cele bune si respectele mele.

  luminita

  02/05/2011 at 12:33 pm

  • luminita, nu trebuie scris nimic – francez, tigan, roman, evreu, chinez sau turc. trebuie scris un nume, numele caracterizeaza un om, nu nationalitatea. Nimeni, dupa parerea mea, nu este mai abil in ceva decat altcineva pe baza nationalitatii, ci pe baza capacitatilor sale personale. AAAA, OK, capacitatile personale se dezvolta prin educatie, iar unele popoare acorda mai multa atentie acestui factor – vezi chinezii, mai ales in zona Shanghai, sau in alte situatii s-a intamplat, datorita istoriei si a anumitor factori, ca unele natii sa se ocupe de banci iar altele de agricultura, fiindu-le rusine sa se ocupe de banci, cazul evreilor, este altceva. Nu trebuie sa spunem, insa, nimic despre natie, dintr-un singur motiv – noi, albii, i-am exploatat cum am vrut pe negrii – poate ca ei ar fi fost la fel de subdezvoltati si fara interventia noastra si ar fi ramas la acelasi stadiu tribal, habar n-am, dar cliseul negrului inferior nu ne dispare din minte. Si eu afirm in permanenta ca am o problema cu romii, problema mi-o recunosc si spun raspicat, nu eufemistic, ca este o atitudine xenofoba, pe care nu mi-o pot infrana. Am fost intr-un oras in care numarul africanilor si al asiaticilor era atat de mare incat mi se zbarlea parul pe mine…. Incerc, insa, sa nu pomenesc, exceptand trebuie sa recunosc, romii, despre nationalitatea omului, si iertati-ma – Elan este unreprezentant al poporului sau, la fel cu presedintele lor, acuzat sau demis pentru viol.

   bujold

   02/05/2011 at 2:00 pm

 19. În ce hal arată Bin Laden, spui c-a fost călcat de tren, dacă intra Vântu în acţiune, pe dealurile Moldovei punea de îngropăciune, de turişti cu turban ne umpleam, oile şi caprele ne vindeam, dar aşa…. a intrat la zdup, aşteptând încă un NUP.

  Creanga

  02/05/2011 at 12:40 pm

 20. Ioan Tarnu, seful Directiei Judetene de Informatii Alba, si Liviu Schiau, subcomisar de politie la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, au fost retinuti luni de procurorii DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional ce se ocupa cu furturi de utilaje din state UE, anunta institutia. Valoarea estimata a prejudiciului este de 4.500.000 Euro.
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-8576240-seful-sri-alba-iulia-retinut-procurori.htm

  mar

  02/05/2011 at 1:12 pm

 21. Salutare comentatori . 🙂
  1- Vreti euro ? Foarte bine . Ma intreb cu ce ar participa Romania la comertul intern UE cind importurile sint net mai mari decit exporturile . Ca atare , greu de crezut ca introducerea euro ar duce si la salarii in media tarilor cu moneda unica . Grecia invata . 🙂
  2- Bin Laden mort . 🙂 Un nemernic mai putin pe planeta . De remarcat unde era ascuns . 😆

  Ștefan A.

  02/05/2011 at 1:21 pm

 22. Vila fortificata lui Bin Laden era gard in gard cu Academia militara pakistaneza?

  Turnofftheglory

  02/05/2011 at 1:31 pm

 23. Americanii i-au cerut lui Osama bin Laden sa se predea, inainte sa-l impuste 🙂 🙂 Povesti de adormit Mitzura. De ce nu au folosit gloante de adormit elefanti ? trase in koor, nu in cap

  Un tanar de stanga

  02/05/2011 at 1:40 pm

  • Ai perfecta dreptate, au facut o mare greseala ca l-au omorit. Acum, pe linga jihadisti, americanii vor avea de-a face si cu 72 de fecioare extrem de furioase…

   Pisa

   02/05/2011 at 2:08 pm

   • E bine ca l-au omorit, e profilactic.
    Ma distreaza doar ipocrizia oficialitatilor care zic ca l-au impuscat doar pentru ca se zbatea 🙂

    Ce ar fi vrut cu el viu ? Sa il puna in lanturi sa mearga dupa carul alegoric al lui Obama (imbracat ca un imparat roman )dupa alegeri? 🙂

    Un tanar de stanga

    02/05/2011 at 2:13 pm

 24. Pe B1 vorbesc copii lui SOV si Elan

  victor L

  02/05/2011 at 2:12 pm

 25. mare surpriza ne a oferit vantu ptr ziua de luni.l a pus pe obama sa anunte uciderea lui bin laden si si a scos progeniturile la inaintare sa anunte asocierea cu elanu’ mimi.:))lasand gluma la o parte tovarasul elan ,nou detinator al irtv,e plin de idealuri.irtv asociata cu CNN.:))saptamana a inceput spectaculos.incerc sa fiu serios dar ma umfla rasul.:)

  zigzag

  02/05/2011 at 2:18 pm

 26. Fata si baiatul au anuntat ca si-au vindut toate actiunile de la Realitatea media lui Elan (90% din actiuni). Acum vorbeste Elan si se da sfint in afaceri.

  victor L

  02/05/2011 at 2:21 pm

 27. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  02/05/2011 at 2:24 pm

 28. Sunt un baiat necunoscut
  Dar nu reversu-i scopul
  De la o vreme am inceput
  In versuri sa-mi spun oful

  De vrei poti incerca si tu
  Ca nu-i filozofie
  Nemultumirea-ti e atu
  Si ai vrea bine sa fie

  http://romanulsanascutpoet.wordpress.com/

  sandu1960

  02/05/2011 at 4:22 pm


Comentariile sunt închise.