Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 30 Aprilie / “Vîntu, Voicu şi baieţii pe tubulatură!”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  11°C, si o maxima termica de  21°C, umiditate: 38-66%. Innorat partial-Senin. Presiune atmosferica: 1008-10 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 0744 RON (-0. 0016 RON); 1 USD = 2. 7408  RON (-0.0041 RON); 1 EURO =  1. 4866   USD; (+0.0016). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 35.1344 RON (+0.5078).

BNR: Creditele restante au crescut cu 10,1% în primul trimestru. Valoarea creditelor cu restanţe de cel puţin o zi a crescut cu 1,3% în luna martie faţă de februarie şi cu 10,1% în primul trimestru, la 17,8 miliarde de lei, şi reprezintă 8,66% din totalul împrumuturilor, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR). Valoarea creditelor restante a avansat cu 3,66% în ianuarie şi cu 5% în februarie, după ce în ultima lună a anului trecut a scăzut uşor, cu 1,2%, ca urmare a curăţării bilanţurilor de către bănci la final de an, prin vânzarea de pachete de credite neperformante. Ponderea creditelor restante în total împrumuturi a urcat de la 7,66% în decembrie 2010 la 8% în prima lună a acestui an şi la 8,44% în februarie. Creditele restante acordate în lei au urcat în martie cu 1,72% faţă de februarie şi cu 8,34% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 8,23 miliarde de lei, şi reprezentau 10,68% din totalul împrumuturilor acordate în monedă naţională. Ponderea creditelor restante în total împrumuturi în lei a avansat de la 9,8% la finele anului trecut la 10,5% în luna februarie.Valoarea împrumuturilor restante acordate în valută, exprimată în lei, a crescut în martie cu 0,9% comparativ cu februarie şi cu 11,65% faţă de finele anului trecut, la 9,55 miliarde de lei. Mediafax.

Surpriza lui Vîntu: Ar putea vinde Realitatea TV! Sebastian Ghiță a declarat, vineri, la emisiunea “Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că Realitatea TV nu poate fi vândută. Anterior, Ion Cristoiu anunțase că surpriza lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea fi vânzarea Realității TV. Ghiță a spus că situația judiciară a lui Vîntu nu îl privește exclusiv: “Este între domnul Vîntu și Procuratură, între dânsul și justiție”. Patronul Asesoft a precizat că Realitatea TV nu poate fi vândută, acestă operațiune putând reprezenta surpriza lui Vîntu, fiindcă Realitatea ar trebui să plătească daune de 24 de milioane de euro către compania patronată de el, fapt ce ar însemna insolvență. (b1.TV)

Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la arestul Poliţiei Capitalei. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat, vineri, la Direcţia Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Capitalei, unde îşi va petrece următoarele 29 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea sa preventivă, alături de Ion Ilie Cezar, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru şantaj.  Înainte de a intra în sediul DCP, în jurul orei 14.30, Vîntu a declarat că managerul postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, „este doar o unealtă în mâna Cotroceniului” şi are o „surpriză” pentru preşedintele Băsescu, pe care a promis că o va face publică luni. Vîntu a mai spus că, în momentul în care a ajuns vineri dimineaţa, la Tribunalul Bucureşti, „mandatele erau deja scrise”. Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi, pe 20 aprilie, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani. Agerpres.

Motivele pentru care judecătorii au dispus arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu. Iată principalele argumente ale procurorilor pentru care instanţa Tribunalului a dispus arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu: „Considerăm că încheiearea de respingere a propunerii de arestare preventivă este netemeinică şi nelegală. Probele confirmă că inculpaţii au constrâns partea vătămată Sebastian Ghiţăa în perioada martie – aprilie 2011 să adopte o conduită pe care nu ar fi acceptat-o în lipsa ameninţărilor şi care ducea la obţinerea unui folos injust. Modalitatea de dobândire injustă a folosului s-a materializat prin: (a) ameninţări cu uciderea sa şi a familiei sale („lichidarea familiei, cu tine în frunte”); (b)  publicarea unor fapte reale sau imaginare pentru compromitere (” te ridiculizez în tot târgul , te fac de c…, vei deveni un personaj penibil, eu ştiu să fac mişto şi cu intrări în presă. Ştiu să te fac de c…, îţi izolez toţi parteneri de afaceri”); (c) în scopul remiterii unei sume de bani pentru „asigurarea liniştii”.” Romania Libera.

Cătălin Voicu rămâne în arest preventiv. Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a admis, vineri, recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a ÎCCJ nu a mai prelungit mandatul de arestare a senatorului Cătălin Voicu, acesta urmând să rămână în stare de arest preventiv. Decizia Completului de cinci judecători al ÎCCJ este definitivă. Este a doua oară în luna aprilie când Completul de cinci judecători casează hotărârea instanţei anterioare şi decide menţinerea în arest a lui Cătălin Voicu, admiţând recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Completul de cinci judecători al ÎCCJ a admis, pe 11 aprilie, recursul DNA la decizia prin care a fost admisă cererea lui Cătălin Voicu de liberare provizorie sub control judiciar, iar senatorul a rămas în arest preventiv.Voicu se află în arest preventiv de peste un an de zile, respectiv din 30 martie 2010, perioadă în care a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a măsurii arestării preventive. Agerpres.

Pe cine votează „reformiştii” PDL la şefia partidului. Grupul „reformiştilor” din PDL se orientează către Emil Boc la alegerile pentru şefia partidului, din 14 mai, Monica Macovei şi Sever Voinescu anunţând deja că îl vor vota pe premier, în timp ce Cristian Preda încă „reflectează”.Macovei: Opţiunea mea raţională la şefia PDL e Boc. Mă îngrijorează simpatia opoziţiei pentru Blaga. „Aş vrea cu sufletul să votez cu domnul Paleologu. Dar o să vă spun clar care este opţiunea mea raţională: voi vota cu domnul Emil Boc. Şi am să vă spun de ce. Repet, este o alegere raţională. Între Emil Boc şi Vasile Blaga se dă acum lupta pentru conducerea partidului. De ce pentru Emil Boc? Pentru că prin acest vot eu consider că votez pentru proiectul de modernizare a României, lansat şi promovat de Traian Băsescu şi pus în practică de Guvernul Emil Boc, prin multe momente foarte grele, foarte dificile şi, în ciuda tuturor erorilor, greşelilor, proastei comunicări, lipsei de explicaţii, cred că trebuie aceste proiecte urmate şi puse în practică. Şi cred că partidul trebuie să aibă o loialitate în sens bun faţă de cel care la greu a promovat aceste proiecte, cu toate greşelile şi erorile făcute”, a declarat Monica Macovei joi seară, într-o emisiune la B1 Tv. Macovei a mai spus, răspunzând unei întrebări, că Boc nu a făcut reformă în PDL, cum nu a făcut nici Blaga reformă în partid. Mediafax.

Bilanţul intemperiilor din Statele Unite a ajuns la 305 morţi. Tornadele violente şi inundaţiile provocate de furtunile care afectează de mai multe zile sudul Statelor Unite s-au soldat cu 305 morţi, dintre care 204 numai în statul Alabama, potrivit unui nou bilanţ oficial comunicat joi seara. „Avem 204 morţi în statul Alabama, dintre care 36 în oraşul Tuscaloosa”, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de intervenţie.Cel mai recent bilanţ al victimelor din cele mai afectate trei state menţionează de asemenea decesul a 34 de persoane în Tennessee şi a 33 de persoane în Mississippi.Mediafax.

Proteste în Siria: Cele mai ample manifestaţii din Damasc. În jur de 10.000 de persoane au protestat vineri la Damasc, în cadrul celor mai ample manifestaţii desfăşurate în capitala siriană, de la declanşarea mişcării antiguvernamentale în Siria, în urmă cu aproape o lună şi jumătate, au indicat pentru Reuters militanţi pentru drepturile omului. Protestatarii au pornit din districtul Midan din Damasc, manifestându-şi solidaritatea cu oraşul Deraa, considerat punct de plecare al mişcării de protest siriene, soldată până acum cu cel puţin 500 de victime.Marşul a pornit din Midan, a înconjurat districtul luând amploare, fiind dispersat în cele din urmă de forţe de securitate, care au făcut uz de gaze lacrimogene. Mulţi manifestanţi s-au repliat în jurul spitalului Mujtahed, lângă piaţa centrală Umayyad, conform aceloraşi surse.La Deraa, cel puţin 16 persoane au fost ucise şi alte câteva zeci rănite de tiruri ale forţelor de securitate siriene, au indicat militanţi pentru drepturile omului.Militarii au deschis focul asupra „miilor de persoane” sosite la Deraa din localităţi învecinate, „pentru a oferi ajutor şi alimente” oraşului asediat de luni de forţe de securitate siriene, conform aceloraşi surse. Agerpres.

Va urez o zi buna!

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂

  Nimic de adaugat la declaratiile doamnei Macovei. Sunt pline de bun-simt.
  Ma asteptam totusi ca „reformistii” sa aibe o pozitie comuna.

  ela

  30/04/2011 at 9:13 am

 2. bonjurici,

  – ma intreb cite mii de zile vor trece pina vom avea decizia finala (ev. condamnare) a lui sov.

  – ma intreb de ce nu se finalizeaza dosarul lui c.voicu; iarasi vor trece mii de zile pina la sentinta?

  – cristian preda este un boem politic;

  – probabil ca emil boc va iesi ca lider pdl, dar va trebui sa faca reforme si in propriul lui partid.

  skorpion

  30/04/2011 at 9:26 am

 3. Salutare! Jail Spa, ediţia de primăvară pentru SOV… Aşteptăm surpriza dedicată lui Băse, căci surpriza rezervată de Băse lui Vântu am văzut-o la ştiri:
  http://baricada.wordpress.com/2011/04/30/arestarea-lui-vantu-rahova-spa-sezonul-de-primavara/

  baricada

  30/04/2011 at 9:27 am

 4. Buna dimineata tuturor!
  Monica Macovei a sumarizat exact situatia: voteaza cu varianta cea mai buna din partid. Lucram cu materialul clientului care va sa zica. Ca varianta asta nu este cea mai grozava este o alta chestiune.
  Ce sper eu este ca reformatorii sa-si gaseasca locul in niste functii de conducere in partid ptr ca lista vicepresedintilor prezentata de Hotnews nu mi se pare incurajatoare.

  california

  30/04/2011 at 9:35 am

 5. Buna clemy
  buna all
  🙂
  Intradevar este singura solutie cea a MMacovei
  De altfel, desi multi au fost dezamagiti ca Traian Basescu a impins inapoi grupul reformistilor, totusi a fost o necesara miscare tactica: Blaga luase avint, iar o impartire in 3: grupul Blaga, reformistii, grupul Boc l-ar fi avantajat pe vames
  Si eu sper ca reformistii sa aiba ceva de spus dupa aia: Oltean, Falca etc nu suna prea bine

 6. Nu va bucurati…anticipat.
  O excelenta analiza a jurnalistului Dan Crisian Turturica in RL.
  …………………………………………………
  „Şi din acest punct de vedere, condamnarea lui Vîntu pentru şantajarea lui Ghiţă ar fi insuficientă. Şi dacă va fi redeschis dosarul FNI, Popa va vorbi şi Vîntu va fi condamnat pentru orchestrarea megaescrocheriei, tot nu ar fi îndeajuns. Justiţia nu va fi servită până ce toţi oamenii din SISTEM care l-au ajutat nu vor ajunge şi ei după gratii.

  Ar fi nu doar un final fericit pentru o poveste mizerabilă ci şi un pas important spre însănătoşirea României. Pentru că oamenii SISTEMULUI care au fost scoşi pe tuşă în ultimii ani nu au dispărut. Ei aşteaptă în continuare schimbarea politică majoră care ar fi trebuit să aibă loc în decembrie anul trecut pentru a se reîntoarce pe poziţiile pierdute. Dacă acest lucru se va întâmpla, tot efortul făcut în ultima vreme va fi fost în van.”

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-nu-il-salveaza-sistemul-pe-vintu-223881.html

  STRAJNIK

  30/04/2011 at 10:34 am

  • Nu ma bucur dar nu pot sa nu remarc ca exista totusi si semne incurajatoare. Dar sa vedem.

   clemycali

   30/04/2011 at 10:46 am

   • Se va repeta „povestea” din Italia.
    Toate partidele „postbelice”(in frunte cu crestin-democratia) au diparut, la un moment dat, ca apa in nisip.Din pacate, doar hazardul guvernaza ce va fi sa „rasara” in locul actualelor formatiuni politice,depasite, defazate, desuete…

    STRAJNIK

    30/04/2011 at 10:56 am

  • DACA s-ar fi adoptat punctul 8/Proclamatia de la Timisoara/aprilie 1990 Romania nu ar fi pierdut 22-30 de ani.

   skorpion

   30/04/2011 at 11:20 am

 7. Saluttare!
  Disperarea lui Vântu l-a adus în contact cu hrăpăreţul contract „de management” al lui Ghiţă, de fapt un „contract de confiscament prin escrocament”, adică prin împovărarea acţionarilor „R.Media” până la sufocare, pe principiul bulgărelui de zăpadă rostogolit până se face avalanşă, fără cale de scăpare. Acţiunile vor căpăta valoare de hârtie igienică sub presiunea agentului patogen: timpul.
  Cu cât se scurge mai mult timp, datoria faţă de asesoftul lui Ghiţă, fără portiţă, creşte în progresie geometrică, ca şi cum acţionarii s-ar metamorfoza în aspiranţii la propriile lor acţiuni, prin răscumpărare din ce în ce mai păguboasă.

  Să zicem că au pornit de la o valoare X pe acţiune, corespunzătoare unui preţ de vânzare P, la momentul punctului mort inferior (din toamna trecută) când aveau o pierdere contabilă D (deficit, cam 10% din P). Ghiţă vrea să-i ajute pe acţionari să se crucească atunci când vor vedea diferenţa dintre sublim şi ridicol, adică ar fi fost sublim dacă şi-ar fi vândut acţiunile la punctul mort inferior cu preţul P (X pe acţiune) şi vor fi ridicoli când se vor trezi sufocaţi de aşa zisa investiţie a lui Ghiţă, încât ar trebui să-şi înregistreze afacerea de tot bancul la Radio-Erevan: acţionarii nu au de primit ci au de dat bani pe fiecare acţiune, nu li s-a dat titlul de acţionari ci de datori vânduţi şi, dacă vor s-o mai facă pe acţionarii, pot să achite cât nu face.
  De exemplu, în loc să fi primit X pe acţiune astă toamnă, îşi pot răscumpăra de fapt popriile acţiuni dacă achită de unde pot aduce câte X pe acţiune, cu o pierdere de 2X pe acţiune. Preţul P ar deveni –P din cauza deficitului D mai mare decât fostul P. (dacă D se face cam de 20 de ori mai mare, cât 2P, în loc să primească P, trebuie să vină cu bani cât P)
  Cu alte cuvinte, punctul mort inferior al deficitului tomnatec se prăvăleşte, de râs, din lac în puţul prăpăstios.

  Clauza de restituire a dublului sumei investite de Ghiţă, dacă sunt dispuşi să-şi încheie conturile, face posibilă sufocarea şi confiscarea dreptului de proprietate a acţiunilor prin transformarea acţionarilor în debitori ai creditorului Ghiţă. Adică debitorii îi vor datora lui Ghiţă o sumă fictivă, de care n-au beneficiat niciodată, pe care Ghiţă n-a investit-o niciodată, dar are un nume de botez: „jumate de escrocherie”; jumătate din gogoaşa umflată şi pretinsă de Ghiţă, cealaltă jumătate fiind de fapt suma cheltuită şi pusă la dospit burtometric cu drojdie „Pak-mai-ia înapoi dacă poţi!”
  Cu cât acţionarii se trezesc mai devreme din visul profitabilităţii pe calea contractului „de confiscament prin escrocament”, vor avea de acoperit un deficit mai suportabil şi vor mai salva ceva pe plus din valoarea acţiunilor lor.

  Sindromul sufocării din capul aspirator al lui Ghiţă oferă câteva indicii clinice:
  -contractul prevede o eşalonare a circa 5 mil. euro până la începutul nului 2011, dar Ghiţă se ţine anunţarea cu strigături a 10 mil. cheltuite în aprilie.
  -nici n-a trecut luna şi deja a scos de nu se ştie unde 24 mil, probabil 12 sărite din burtă ca cheltuite pe bune şi alţe 12 mil. partea gogoşată.
  -ţinta de inflaţie a lui Ghiţă are la bază planificarea dublului sumei de 75 mil. eoro „investite”, adică 150 mil. de răscumpărare cât nu face toată isprava acţionarilor; până atunci mai guvernează o regulă „profitabilă” pentru acţionari, într-o altă visătătoare eventualitate: 80% din profit Ghiţă şi 20% viitorii foşti proprietari de acţiuni la „Rateu Media”.

  Băşcăliosul

  30/04/2011 at 10:54 am

  • Ptiu sa nu te deochi Bsk, dar bine mai explici confiscamentul prin escrocament. 🙂
   Sovul a vazut pericolul dar credea ca problema se poate rezolva cumva prin metode raketzesti. A-ti subestima adversarul este la fel de rau cu a-l supraestima.
   Aferim postarea 🙂

   • Al naibi Bascalios :), cum stie el sa le zica. Am insa numai o mica completare. Sunt mai mult ca sigur ca Ghita a fost capcana pusa la cale sa-l demoleze pe SOV.

    Domnu SOV a ramas „intamplator” fara lovele cand partenerii lui ucrainieni cu care avea o parte din banii in Cipru au fost bagati la zdup de baietii veseli de la Interpol / FBI etc.

    Ramas fara link la banii furati, spalati si depozitati in Cipru, domnu’ Vantu trebuia sa inceapa chestii de 2 bani. Ca orice imbecil care intra in nervi a facut nespe mii de greseli. Punct. Pe tubulatura 🙂

    Theophyle

    30/04/2011 at 11:14 am

   • Salut TDS,
    Aşa cred şi eu. A văzut riscurile şi le-a minimalizat cu gândul la folosirea armelor neconvenţionale de distrugere… în plasă.

    Băşcăliosul

    30/04/2011 at 11:31 am

  • Salut Mr.B 🙂

   Theophyle

   30/04/2011 at 11:15 am

   • Salut, Theophyle!
    Sper să nu fiu suspectat că-i iau apărarea lui Vântu. Îşi merită soarta cu vârf şi îndesat, dar asta nu echivalează cu cine ştie ce redresare a situaţiei, din punctul de vedere al celor dornici de o presă izvorâtă din profesionism şi onestitate.

    Băşcăliosul

    30/04/2011 at 11:36 am

    • Draga Mr. B. 🙂

     Nu te suspectez de nimic :). O presa de calitate in Romania nu a fost niciodata, nici macar in perioada interbelica. Diferenta au facut-o niste mari gazetari care au stiut sa compenseze nemernicia patronilor de atunci.

     Astazi nu-i mai avem nici macar pe astia. O mare parte din gazetarii Romaniei actuale sunt sferto-docti, o alta mica parte sunt semi-docti. 100% la vanzare-cumparare.

     Nu nu am nici un fel de speranta intr-o noua presa. Ramane netul, poate de aici se va forma o noua medie! …candva.

     Theophyle

     30/04/2011 at 11:46 am

  • Strajnic
   Iar vii cu bănuieli de-ale tale, ca data trecută când nu vedeai niciun folos injust urmărit de Vântu şi nici şntajul?
   Nu te simţi deloc? Scuteşte-mă de observaţiile tale tendenţioase!
   *
   Din referatul procurorilor, în susţinerea cererii de arestare preventivă:
   *
   Din actele de urmărire penală efectuate în cauză s-au reţinut următoarele:

   În fapt, la data de 24.10.2011 între două societăţi comerciale a fost încheiat ,,contractul pentru servicii de consultanţă şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activităţii, contract semnat între S.F., în calitate de reprezentant al uneia dintre societăţi şi S.G., în calitate de reprezentant al celeilalte societăţi.

   Obiectul contractului cuprinde Produsele Media I. Posturi de televiziune: 1.R.TV., 2.M.C.; II. Posturi de radio: 1. Radio G., 2. Radio R.FM semnate de aceleaşi părţi şi Anexa nr.2 la Contract din 24.10.2010 care cuprinde cuantumul sumelor alocate ( 5.000.000 euro), tranşele ( între 1-2 mil. euro), termenele de alocare (imediat după semnare şi până la 15.01.2011), destinaţia (în interesul societăţii), cu menţiunea că sumele sunt purtătoare de dobândă.

   Potrivit clauzelor contractuale, profitul realizat la sfârşitul fiecărui an, revenea în proporţie de 80% firmei SC A.I. S.A. şi 20% SC R.M. SA.

   Băşcăliosul

   30/04/2011 at 11:23 am

   • Mister B.
    Nu trebuie sa ne „coagulam”,toti, intr-o unanimitate. N-am mai avea nici un haz.
    Contractul de management trebuie sa contina si ceva „parametrii de performanta”, banuiesc. Asa cum sunt prevazute, cu scrufulozitate, sumele, tot asa trebuie ca s-or fi prevazut, cel putin, „audientele” de atins(share si alte parascovenii).Foarte posibil sa se fi intimplat ca, in urma unor cifre catastrofale de audienta SOV sa fi cerut ceva parale ca sa nu denunte unilateral, contractul. Baga o cautare pe goagal sa vezi ce-i acela un „pact comisoriu”.
    Cu privire la santaj, ai vreo indoiala ca, atit golanul batrin, cit si golanul tinar, s-au inregistrat reciproc. Si ca una din instante a luat de bune doar inregistrarile prezentate doar de una din parti? Mai traim, mai vedem…

    STRAJNIK

    30/04/2011 at 12:07 pm

 8. Mister B…
  Simple banuieli.
  Doar dracu stie clauzele contractuale.
  Lucru cert, intr-un final si Ghita pierde. Ar fi interesant de aflat cine „finanteaza” pierderea finala.E greu de crezut ca numai o parte e impovarata de „clauze penale” contractuale. Chestiune de „simetrie”.

  STRAJNIK

  30/04/2011 at 11:07 am

  • Cum am zis mai sus, nu e obligatoriu ca numarul de clauze sa fie egal impartite (ce atunci cind iei un imprumut, sau semezi un contract de franciza , sunt ?)
   Vantu a semnat, s-a facut frate cu Dracu pina trece lacul, si a crezut ca va rezolva prin amenintari necontuale 🙂

 9. Nu stiu de ce dar am o vaga banuiala. Trebuie sa existe, pe undeva vreun „pact comisoriu” (de grad patru, eventual). Prea era sigur pe el SOV ca sa fie un simplu bluff…

  STRAJNIK

  30/04/2011 at 11:10 am

 10. Tinere, mai traim, mai vedem.Nici SOV nu e chir venit”cu pluta”. A supravietuit el unor rechini autentici…

  STRAJNIK

  30/04/2011 at 11:24 am

  • A supravietuit la rechinii preistorici.
   Cei noi sunt vaccinati la alba neagra a lui Vantu. Nu vedeti ca nu e in stare sa faca afaceri normale profitabile ? Ca nu stie decit sa fure ? E valabil si pt Patriciu – cel mai mare buticar din europa, si pt multi altii. E alta generatie de excroci acum

   • toti astia care isi zic ei ” oameni de afaceri romania” nu au decit magalomanie;in sinea lor fiecare se vede un JR de romania ,ala din dallas;
    asa se inchipuiau la inceputul anilor 90 si nu cred ca s-au schimbat

    intamplator

    30/04/2011 at 11:34 am

 11. @strajnik
  puteti enumera macar 1-UNUL-rechin autentic???
  SOV a supravietuit prin manipulare;a fost un stoicas/caritas mai sofisticat/atit si nimic mai mult
  a incercat o banca,a dat chix
  a incercat cu teveuri-a dat chix
  altceva???

  intamplator

  30/04/2011 at 11:30 am

 12. Serviciile secrete misuna de rechini autentici. Din pacate, fiind suficient de „discreti”, ei raman necunoscuti publicului larg.

  STRAJNIK

  30/04/2011 at 11:45 am

  • STRAJNIK, cine domle’? da-ne si noua un exmplu’, sau o indicatie pe ce te bazezi 🙄

   Theophyle

   30/04/2011 at 11:48 am

   • Hurezeanu trebe ca stie mai multe. Un domn, pe nume Bartolomeu iti spune ceva?

    STRAJNIK

    30/04/2011 at 12:09 pm

    • care? Fostul Mitropolit? Sau care? Hurezeanu nu comenteaza aci, deci nu pot sa-l intreb 😦 Cine e dom’le Bartolomeul asta? Lumineza-ma 🙂

     Theophyle

     30/04/2011 at 12:14 pm

     • Ezact.Fostul mitropolit. Se ocupa cu…raspopirile oportune.

      STRAJNIK

      30/04/2011 at 5:21 pm

  • e cel putin naiv sa va inchipuiti ca vintu a ” manipulat” serviciile secrete;
   nici viceversa nu e valabil
   pur si simplu vintu a profitat de lacomia&naivitatea&lipsa de cunostinte financiare a multora;
   la fel ca si la caritas si in cazul vintu fni s-a mizat pe un singur lucru:lacomia oamenilor.
   chestia cu servicii secrete,cu rechini cu ce vreti Dvs e doar un mod de a nu accepta ca cei inselati au fost lacomi

   intamplator

   30/04/2011 at 11:50 am

   • salut Intamplator 🙂
    S-au jucat cu galetusele in parc, si au facut ceva bani impreuna!

    Theophyle

    30/04/2011 at 12:14 pm

 13. Salut in o simbata noroasa . 🙂
  Cu citi mai multi SOV la bulau , cu atit tara va progresa mai repede . 🙂

  Ștefan A.

  30/04/2011 at 12:05 pm

  • Ai dreptate Stef 🙂

   Theophyle

   30/04/2011 at 12:12 pm

 14. Aţi văzut aseară ce i-a făcut Andreea Pora lui Ghiţă?

  Ghiţă a intervenit prin telefon şi la un moment dat Andreea Pora i-a spus că s-ar fi aşteptat la schimbarea în bine a calităţii jurnalismului practicat de rtv. Reacţia a fost una aparent corectă: Ghiţă a sărit cu hau-hau pe ideea că el nu se bagă în bucătăria realităţii şi e absurd să i se pretindă aşa ceva, adică n-are cum să intervină decât sub aspect financiar.

  Andreea Pora i-a dat un exemplu când şi-a băgat evident coada (n-am fost atent care anume). Ghiţă a intrat în bâlbâială acută, s-a şimţit călcat pe coadă şi a început să scoată nişte schelălăieli cu tonalitate ascuţită peste un „până aici!”, adică aşa nu se mai joacă de-a invitatul telefonic la B1 TV şi a bătut în retragere.

  Băşcăliosul

  30/04/2011 at 12:17 pm

 15. Sal`tare popor ! 🙂
  SOV a lucrat cu batranii secu pensionati (generali, colonei etc.), indivizi incremeniti in proiect, in stare doar sa escrocheze gugustiuci.
  Ghita lucreaza cu aripa tanara, adaptata capitalismului de cumetrie, capabila sa-si traga sume colosale din contracte grase cu statul, castigate la licitatii manarite.
  E doar o lupta care repeta scenariul din `89 (la o alta scara, evident), in care tinerii cu ochi albastri s-au orientat rapid, adulmecand directia din care bate vantul, in vreme ce batranii abia isi trageau izmenele.
  Foarte probabil, cu acelasi final.
  Este, totusi, un progres, n`asha ? 😆

  Tzepelica

  30/04/2011 at 12:17 pm

  • Da, progresul asigurat de schimbarea unei generaţii de escroci seculari cu alta mai vânoasă.

   Băşcăliosul

   30/04/2011 at 12:27 pm

   • „Viitor de aur tara noastra are…” 😦

    Tzepelica

    30/04/2011 at 12:28 pm

  • In spatele impetuosului Ghita sade toot un batran secu incremenit in proiect. Socrul dumisale.

   STRAJNIK

   30/04/2011 at 12:56 pm

   • In spatele lui Ghita stau mai degraba toate partidele politice, fara exceptie.

    „Sebastian Ghiţă este un om de afaceri cu relaţii bune în tot eşichierul politic. Este prieten cu Victor Ponta, preşedintele PSD, dar şi cu liderul PNL Crin Antonescu şi cu soţia acestuia, Adina Vălean. Are conexiuni foarte bune şi la PDL. Este prieten cu Dorin Cocoş, soţul ministrului Elena Udrea. Este naşul lui Codruţ Şereş, vicepreşedinte PC…”

    Tzepelica

    30/04/2011 at 1:04 pm

 16. In ce priveste alegerile din PDL, din pacate si aici se repeta scenariul electoral national, adica preferinta pt. „raul cel mai mic”.
  Pt. ca Boc n-are statura politica (nici de PM, nici de sef de partid) si nici nu e capabil sa gandeasca in termeni economici.
  Un tip sters, lipsit de personalitate, care merge-n patru labe dand din coada si asteptand comenzile stapanului.
  Regretabila retragerea in linia a doua a reformistilor, care s-au dovedit a fi doar niste catelusi cu dinti de lapte, fara curaj/forta.
  Blaga, doar un politai/vames mafiot.
  Paleologu, o caricatura.
  Bleah !

  Tzepelica

  30/04/2011 at 12:28 pm

  • Tzepi cu toata prietenia, schimba tara sau incepe viata sexuala. 🙂
   EDaca te aude cineva, era mai bun Vacaroiu ca PM decit Boc
   Ce voiai sa faca reformistii ? Macovei sa il muste de picior pe Boc ?
   Imi pari prea critic.

   `

   Un tanar de stanga

   30/04/2011 at 1:06 pm

   • Mosule, n-am a ma plange decat de tzara.
    Care mie mi se pare cam bleaga.
    Da` nu e vina ei, e doar a celor ce mai mult motzaie si cand se trezesc se reped sa pupe papucu` marelui vizir.
    Unii, chiar intregului partid-harem, n`asha ? 😆

    Tzepelica

    30/04/2011 at 1:47 pm

    • Timi,
     eu cred ca sub nick-ul tau se ascunde Oprescu 🙂 atita doar ca el spune condur in loc de papuc. In rest just like that… just like that 🙂

     Un tanar de stanga

     30/04/2011 at 2:14 pm

 17. In Evz :
  „Surpriza lui SOV pentru Băsescu: Elan Schwartzenberg preia controlul Realitatea TV”.

  Tzepelica

  30/04/2011 at 12:52 pm

  • Ghiţă a spus ieri că nu se lasă aranjat de Elanul Mihaelei Rădulescu. Să vedem!

   Băşcăliosul

   30/04/2011 at 1:21 pm

   • Mai exact, nu se lasă ciocănit de Elan, ca Mihaela Rădulescu, fiindcă la noi e pe cale de dispariţie, nu-i ca-n Norvegia.

    Băşcăliosul

    30/04/2011 at 1:26 pm

    • Elanu` e o biata rumegatoare, fara incisivi.
     Bun de inhamat la sania Raduleascai.

     Tzepelica

     30/04/2011 at 1:51 pm

     • Elanu e mai tare decit crezi. Milioanele pe care le-a facut in Romanika (ca nu le-a adus de la noi din TelAviv) se datoreaza unui PR complex in care Tiriac si M_ihaela au avut fiecare rolul lui. Ultima a fost cind a dezbracat-o pe Mihaela si a pus-o pe toate panourile si in care Mihaela spunea: Daca nu fumezi uite ce primesti. Ca s-au apucat de frica de fumat si aia care nu fumau 🙂

      Un tanar de stanga

      30/04/2011 at 2:22 pm

      • TDS,
       Să vedem pe ce poziţie şi în ce condiţii înţelege Elan să se implice, să ne spună mai întâi ce intenţii are.
       Oricum îl consider mai inteligent decât Ghiţă, dar nu rezultă în ce măsură cei doi vor să convieţuiască pe culmile realităţii.
       Pentru mine este destul de clar că Ghiţă nu mizează pe rentabilitatea „investiţiei” sale în limitele oferite de media de sine stătătoare ci din ceea ce va recupera en-gros din resursele statutului, în semn de recunoştinţă pentru implicaţiile sale de ordin politic.

       Băşcăliosul

       30/04/2011 at 2:44 pm

       • B,
        E posibil ca mutarea sa fie fortata. Elan a imprumutat bani si trebuie sa se multumeasca cu produsul gajat.

        De acord cu tine. Nu poti cistiga bani din televiziune pe termen scurt si mediu. Drept care in buna traditie romaneasca tv este factor de influentare a politicului cu consecinta obtinerii de contracte. Cine ia acum o televiziune o tine la fezandat pina in preajma alegerilor. Nimeni nu isi face iluzii despre cine crede atit Ghita cit si Elan ca va cistiga alegerile. Totusi vor fi mai rezervati pina in alegeri pt ca le e si lor frica de ANAF-ul care e al puterii actuale si vremelnice.

        Un tanar de stanga

        30/04/2011 at 2:52 pm

       • Da, în niciun caz PDL-ul nu se află printre preferinţele lui Ghiţă.

        Băşcăliosul

        30/04/2011 at 3:02 pm

       • Inca o parere de chibitz avizat, pe marginea meciului Ghita-SOV(mai veche 4 aprilie ac)

        48. MarcuArcu 4 aprilie 2011 la 12:01 pm
        Aseară a mai apărut un argument legat de cele susţinute mai sus, determinant, cu privire la data de 23 sept. 2010, când copiii lui SOV (acţionari majoritari la „Realitatea Media” SA) au semnat un contract de trustee cu Vitalie Dobândă, iar beneficirul nu era nimeni altul decât SOV.
        Deci, cu 6 zile înainte de a sări pe Băsescu, cu ameninţătile grandomaniace impresioniste de bătut şaua ca să nu priceapă momitul Ghiţă, Vântu se pregătea să înnoiască licenţa şi să convingă un donator, ca Ghiţă, să-i sară cu banii în ajutor (botezat „contract de management” ).
        Deci, SOV avea ţintele prestabilite, ştia ce vrea, ce statut are şi mai avea doar de prestat o nouă demonstraţie de prăduitor.
        Statutul lui este de acţionar majoritar al „Realiţăţii Media” SA, aşa cum a fost întotdeauna, cu singura deosebire că, până la autentificarea acestui contract de trustee, păstra formă potenţială de acţionar, prin interpuşi, precum chiar copiii lui sau Vitalie Dobândă.
        Mai precis, SOV deţine 60,5 % din acţiunile „Realitatea Media” SA, acum chiar pe numele lui, adică 91 % (cât aveau copiii la „Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited”) din 66,54 % (cât deţine aceeaşi „Bluelink Comunicazione” la Realitatea). Este posibil ca SOV să fi obţinut prin transfer similar, sau să obţină pe parcus, alte acţiuni, de la ceilalţi acţionari şi să depăşeacă aceşti 60,5% despre care aflăm acum.
        Contractul de tustee a realizat transferul patrimonial de la copii (titulari iniţiali) la SOV (beneficiar) prin Vitalie Dobândă („trustee”) care are doar rolul de a administra patrimoniul încredinţat, până la finalizarea transferului către SOV, în condiţiile determinate de contractul din 23 sept. 2010. (până la efectuarea transferului patrimonial, Dobândă nu este titulatul acţiunilor, nu el a devenit acţionar majoritar, aşa cum greşit a înţeles la acea vreme o duduie din CNA, Iorga Narcisa).
        Ar fi mai multe de spus despre astea. Semnificaţiile acelui contract de trustee din 23 sept. 2010 sunt multiple, se vor face frecvente referiri la ele în continuare. Deja Ghiţă se înşală când spune că el a semnat contractul de management doar cu Dobândă şi, ca atare, nu ar avea nicio treabă cu SOV. Ba are şi de-abia acum va începe să înţeleagă că Vântu e acţionarul majoritar cu minim 60,5%, cu nume, prenume, acte în regulă şi o strategie clocită înainte să se nască unul ca Ghiţă.”

        STRAJNIK

        30/04/2011 at 5:13 pm

       • Strajnic,
        Acelaşi „MarcuArcu” a precizat în completare că nu se cunosc detaliile contractului de trustee (în special ce termen de finalizare a transferului s-a stabilit, dacă e pe etape sau integral) adică nu se ştie nici dacă s-a început derularea contractului (este foarte posibil ca în prezent intermediarul Dobândă să se limiteze la o simplă reprezentare şi tot copiii lui Vântu să fi rămas titulari ai acţiunilor).
        *
        Nu ştiu ce rol informativ special vezi în comentariul adus de tine, dar cred că eşti pe un drum cel puţin interesant. 🙂

        Băşcăliosul

        30/04/2011 at 5:30 pm

     • Elanul e mult prea prudent sa se bage in afaceri paguboase. Nu’i mai bine sa stea sa-si „rumege”, linistit, averea?
      Raman la parerea ca, luni, Consiliul de Administratie al RM va hotari rezolutia contractului de manegement cu numitul Soft pe care o va comunica, victorios,lui Ghita din portita.
      Parere de chibitz…

      STRAJNIK

      30/04/2011 at 5:30 pm

      • Nu te contrazic, dimpotrivă. Convieţuirea Elan-Ghiţă nu se prefigurează (după cum reacţionează deja Ghiţă), iar „răzbunarea” lui Vântu n-ar avea niciun haz dacă îl vede pe Ghiţă în continuare neafectat în privinţa derulării contracutlui de management, după ce l-a catalogat drept „om al seviciilor lui Băsescu” ( în ciuda faptului că deja presa de azi pune accentul pe intangibilitatea contractului lui Ghiţă-neafectatul)

       Băşcăliosul

       30/04/2011 at 5:43 pm

 18. Fiu de mafios italian (confirmat definitiv de justitie ) are o avere de 300 milioane euro in Romania .

  http://www.corriere.it/cronache/11_aprile_30/bianconi-ciancimino-tesoro-in-romania_9603489e-72e9-11e0-9ff4-f30aef48f116.shtml

  Doamna procuror general ar trebui sa deschida bine ochii . La fel si politicienii cu raspundere . Nu de alta dar cind mafia depaseste un anumit nivel de „dezvoltare” , este aproape inposibil de infrint .

  Ștefan A.

  30/04/2011 at 1:01 pm

 19. Uite ca se p0ate 🙂 🙂
  Directorul Sucursalei Regionale de Cai Ferate Bucuresti a CFR, Gavrila Manaila, a fost demis din functie sambata, dupa ce traficul de calatori a fost puternic perturbat in aceasta dimineata in Gara de Nord, in urma inlocuirii unui macaz, anunta CFR, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

  Un tanar de stanga

  30/04/2011 at 2:26 pm

 20. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/04/2011 at 2:52 pm


Comentariile sunt închise.