Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 23 Aprilie / “Prognoza de Paşte şi afacerile Vîntu”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  3°C, si o maxima termica de  17°C, umiditate: 48-72%. Senin. Presiune atmosferica: 1020-23 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 0815 RON (-0. 0091 RON); 1 USD = 2. 8026  RON (+0.0084 RON); 1 EURO =  1. 4563   USD; (-0.0076). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 2.8026 RON (+0.0084).

Prognoza meteo de Paşte: Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Meteorologii spun că temperaturile vor creşte până la 22 de grade sâmbătă şi duminică şi că nu va ploua, dar că în noaptea de Înviere va fi răcoare. Astfel, potrivit previziunilor meteorologice, vremea va fi frumoasă de Paşte, temperaturile oscilând între 14 şi 22 de grade. Noaptea de Înviere va fi răcoroasă, dar cerul va fi senin în general, ploi răzleţe fiind aşteptate doar în vestul ţării. Temperaturile în noaptea de sâmbătă spre duminică vor varia între 0-1 grad în estul Transilvaniei până la 9-10 grade în regiunile vestice. În Bucureşti sunt estimate 3 grade în noaptea de Înviere.Vremea rămâne neshimbată luni, în a doua zi de Paşte, ploi izolate fiind aşteptate în zonele montane în cursul după-amiazii. Mediafax.

De ce se apreciază leul. Explicaţia lui Mugur Isărescu. Aprecierea leului este rezultatul interesului arătat de capitaluri pentru România, iar banca centrală nu poate fi acuzată de faptul că permite această evoluţie a cursului, a spus astăzi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, cu ocazia unei dezbateri dedicate atacului speculativ din octombrie 2008. ”Când îţi pică cu drag o piaţă o iei în braţe şi atunci se varsă capitaluri, asta se întâmplă în prezent. Băncii i s-a reproşat că permite, însă a permite ceva înseamnă că nu facem să nu se aprecieze, iar ca să nu se aprecieze ar trebui să cumpărăm valută, să aducem dobânzile pe termen scurt la zero”, a explicat guvernatorul, citat de Agerpres. Mugur Isărescu a declarat că BNR a intervenit puternic în piaţă, în 2008, pentru a tempera fenomenul de fugă de valută din băncile comerciale şi o apreciere artificială a leului. Evz.

Lybek (FMI): Prima misiune de evaluare a acordului preventiv soseşte în România pe 27 aprilie. Prima misiune a Fondului Monetar Internaţional de evaluare a acordului preventiv încheiat cu România va veni în ţară pe 27 aprilie urmând ca evaluarea să se încheie pe 9 mai, a declarat vineri, Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria. „O misiune a FMI, condusă de Jeffrey Franks, va vizita Bucureştiul în perioada 27 aprilie – 9 mai, pentru prima evaluare a acordului preventiv stand-by. Misiune va fi însoţită şi de echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială”, a spus Tonny Lybek. Oficialul a precizat că misiunea se va întâlni cu autorităţile române, dar şi cu reprezentanţii partidelor politice, ai sindicatelor, cu băncile, asociaţiile de afaceri dar şi cu societatea civilă. Concluziile evaluării vor fi prezentate la sfârşitul vizitei, a precizat Lybek. Acordul Stand-By cu FMI este de tip preventiv, la un total de 3,1 miliarde DST, adică aproximativ 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300 % din cota pe care România o are la FMI.Noul acord cu FMI va dura 24 de luni, urmând să se deruleze concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeană, în valoare de 1,4 miliarde de euro, precum şi cu un împrumut de 0,4 miliarde de euro de la Banca Mondială. Agerpres

Procesul lui Vîntu, privind favorizarea infractorului, amânat pentru 20 mai. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat vineri pentru 20 mai dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului, pentru că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI. Motivul amânării l-a constituit lipsa dosarului de fond, care se află la Curtea de Apel Bucureşti, unde trebuie să se judece un recurs al lui Sorin Ovidiu Vîntu împotriva interdicţiei de a părăsi România. Vîntu nu a fost prezent în sala de judecată, el fiind reprezentat doar de avocaţi. Agerepres.

Cum motiveaza judecatorii respingerea cererii de arestare a lui Sorin Ovidiu Vintu in dosarul de santaj.  Judecatoria Sector 5 a transmis HotNews.ro, in urma unei solicitari oficiale in baza legii 544/2001, un comunicat in care sunt prezentate motivele pentru care a fost respinsa cererea de arestare preventiva in dosarul de santaj al lui SOV. Judecatoarea care a deliberat in dosar sustine ca „nu sunt indicii suficiente care sa dovedeasca infractiunea de santaj”. De asemenea, potrivit comunicatului oficial, judecatoarea a retinut in motivare si faptul ca procurorii nu au prezentat probe suficiente care sa dovedeasca infractiunea de amenintare cu moartea. In plus, judecatorii sustin ca procurorii nu au prezentat probe concludente pentru presupusul flagrant al lui Ion Ilie Cezar. Mai multe pe Hotnews.

Maria Vlas: „Vintu de acum este un om slab”. Prezenta la Cluj Napoca unde isi petrece sarbatoarea de Paste alaturi de familie, Ioana Maria Vlas a declarat ca Sorin Ovidiu Vintu nu mai este ce a fost acum zece ani. „Vintu mi se pare ca a devenit slab, nu mai este ce a fost. Am auzit scandalul de la Realitatea TV cu Sebastian Ghita. Mi se pare Vintu la fel de hotarat si amenintator, dar acum spre deosebire de acum zece ani, sunt numai vorbe. Nu suntem in filme de proasta calitate si este doar o lauda penibila ca a impuscat raketi. Este o lauda penibila si nu te lauzi cu asa ceva. Vintu de acum este altul. In urma cu zece ani stia multe lucruri si santaja pe multi. Spre exemplu, el a reusit la 1 decembrie 1999 sa il convinga pe Remes, ministrul finantelor de atunci sa investeasca 300 de miliarde de lei vechi in fondul privat”, a spus Ioana Maria Vlas. Evz; HotNews.

Cele trei motive pentru care Popa l-ar turna pe Vintu. Aducerea in tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, ar putea reprezenta lovitura fatala pentru omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Asta pentru ca fugarul extradat din Indonezia detine informatii importante despre dosarele FNI si FDA, dosare in care Vintu a fost declarat nevinovat tocmai din lipsa de probe. Daca Sorin Ovidiu Vintu va fi arestat 29 de zile, Nicolae Popa, adus in aceasta dimineata in Romania din Jakarta (Indonezia), va putea fi convins mai usor sa colaboreze cu anchetatorii si va da indicii despre modul in care, in calitatea sa de presedinte-director general al FNI-FNA, a directionat catre omul de afaceri peste 1.000 de miliarde de lei vechi, spun specialistii. Romania Libera. HotNews.

„Legiune”, actor in asasinarea lui Catalin Harnagea. Cu un deceniu in urma, Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi cerut lui Cezar Ilie Ion sa angajeze un asasin din Moldova pentru a-l ucide pe fostul sef al SIE. Pe Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, zis „Nelu Legiune”, nu-i leaga doar santajul si amenintarile cu moartea pe care le-ar fi facut la adresa managerului Realitatea TV, Sebastian Ghita. Relatia lor dateaza de mai bine de un deceniu si a inclus si o presupusa incercare de asasinare a fostului director al Serviciului de Informatii Externe (SIE) Catalin Harnagea, a omului de afaceri Dan Fischer si a jurnalistului Petre Mihai Bacanu. Evz.

Vântu nu doarme liniştit: Justiţia se joacă, dar statul încă lucrează pentru el. Cum stăm cu ratele la FNI. Desfăşurarea de forţe a Justiţiei – cu reţinerile, arestările, audierile şi recursurile din ultimele luni ale lui Sorin Ovidiu Vântu şi extrădarea, pas cu pas, a lui Nicolae Popa – pare să se desfăşoare ca într-un spectacol la care lumea priveşte dar a uitat cât costă biletul şi cum stăm cu ratele cu care e plătit acest bilet. Asta pentru că, dincolo de piesa mediatică, Justiţia nu a fost în stare să recupereze nici măcar o parte din prejudiciul produs de FNI celor 300.000 de deponenţi, prejudiciu la care, lună de lună, încă mai plăteşte rate fiecare român.  Asta nu e totul: una din cele mai importante instituţii ale statului, AVAS, are, periodic, conturile blocate, pentru ca din ele să mai fie scoasă o tranşă de plată către păgubiţi. Iată cum sta situaţia lăsată de Vântu şi Popa, dincolo de girofarurile Justiţiei şi de spectacolul palpitant de la televizor. Continuare in Curs de Guvernare

Franţa evocă o suspendare provizorie a acordului Schengen, din cauza situaţiei imigranţilor. Franţa ia în considerare posibilitatea unei suspendări provizorii a acordului Schengen de liberă circulaţie a persoanelor în Europa, din cauza valului de imigranţi veniţi din Tunisia şi Libia, prin Italia, a declarat vineri o sursă din cadrul preşedinţiei franceze. Acest dosar al imigraţiei este unul dintre punctele cele mai sensibile ale summitului franco-italian care se va desfăşura marţi la Roma, cu şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.  Duminica trecută, Parisul a generat furia italienilor suspendând circulaţia trenurilor din oraşul italian Ventimiglia spre sud-estul Franţei, apreciind că un tren care avea la bord manifestanţi ce doreau să însoţească imigranţi tunisieni reprezină un risc de tulburări. Franţa este nemulţumită că Italia a decis să le acorde permise de sejur de şase luni celor peste 20.000 de imigranţi tunisieni sosiţi pe teritoriul său din ianuarie, pentru a putea merge la „prieteni şi părinţi” în Franţa şi în alte ţări din Europa. Mediafax.

O zi buna!

80 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neatza, Theophyle! 🙂 Domnle, Sarbatori Fericite si muulta lumina divina in jur! 😀

  Radu

  23/04/2011 at 8:03 am

  • radule multumes si tie la fel! 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 8:51 am

 2. Pace!
  Sarbatori fericite!
  Numai bine celor patronati de Sf. Gheorghe si sanatate maxima tuturor!

  Sare'n Ochi

  23/04/2011 at 8:06 am

 3. @sare’n ochi: :)) vezi ca Sf. Gheorghe nu se mai serbeaza azi, ci a doua zi de Paste. 😀

  Radu

  23/04/2011 at 8:08 am

  • 🙂 Sf. Gheorghe se sarbatoreste ori de cate ori oamoara Balaurul. deocamdata, Balaurul este mai dibaci, se judeca in libertate si-si amana termenele pana la prescrierea faptei.

   Sare'n Ochi

   23/04/2011 at 9:40 am

   • ai dreptate. :))))) oare balaurul e tot aia cu dragonul chinezesc? 😛

    Radu

    23/04/2011 at 9:50 am

 4. Buna dimineata, 🙂
  reiau ce-i spuneam lui @cetatean (scuze pentru duplicat):
  Povesteam undeva despre parerile juzilor (prin pivnicereasa) privitor la notiunile fundamentale ale justitiei (drept/etica, echitate, etc).
  Iata ca juzi mai mici in grad s-au grabit sa confirme ce am spus eu. Practic pentru ei amenintarea nu este amenintare daca are un caracter tehnic. In aceasta logica, Vantu ar fi trebuit sa-i explice tehnic procedeul prin care-si va pune in practica amenintarea. Ar fi trebuit sa descrie concret, eventual sa dea detaliile tehnice ale pistolului (marca, anul de fabricatie, munitie utilizata, viteza glontului la iesire, etc..), apoi sa arate gradul de umiditate in atmosfera la momentul executiei, viteza vantului (toate influenteaza traiectoria glontului). Fara aceste date, se poate trage concluzia ca ar fi putut sa rateze tinta iar amenintarea nu este credibila. Aceste tehnicitati ar trebui de asemenea coroborate cu suma exacta ceruta (eventual cu rotunjiri – dar specificat daca rotunjirea se face pe sume partiale, sau pe rezultatul final). Fara aceste cifre exacte amenintarea nu este concreta, directa si nici nemijlocita si in plus exista si prezumtia de a nu putea indeplini toate acestea intrucat s-ar putea sa se razgandeasca (de exemplu daca-i da cu virgula). Apoi „delurile moldovei” sunt abstracte, trebuiesc indicate precis parcela, numarul topo, coordonatele GPS, starea vegetatiei, structura solului, etc…
  Ma rog probabil sunt si alte amanunte tehnice care ar putea fi invocate pentru a arata clar ca afirmatii de genul „eu te ingrop” (sustinute de fluturarea unui topor) sunt doar simple afirmatii lipsite de continut si fara posibilitatea de a induce in partener tulburari legate de siguranta proprie. Daca ar fi avut o lopata in mana, probabil tehnic operatiunea de ingropare ar fi putut fi dusa la indeplinire, dar cu toporul? Parol – asta nu este amenintare…

  DanSu

  23/04/2011 at 8:09 am

 5. Si asta-i buna din partea lui Sarkoleon:
  „apreciind că un tren care avea la bord manifestanţi ce doreau să însoţească imigranţi tunisieni reprezină un risc de tulburări.” Inteleg ca manifestantii magrebieni din centrul parisului nu reprezinta risc de tulburari. Probabil ei reprezinta certitudini – iar Franta se fereste de riscuri….
  (Nu ca „manifestantii” probabil corecti politic – ar fi niste ingeri). 😈

  DanSu

  23/04/2011 at 8:25 am

 6. Sfarsit de saptamana, cand crestinii iau lumina, bate Vantul cat de tare, tot aprinzi o lumanare.

  Creanga

  23/04/2011 at 8:31 am

 7. salutare tuturor 🙂

  Dane, mare dreptate ai! Cind judecatoarea Oana Stela Roseanu scrie ca „avand in vedere continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii” parca vedem atit frica omului normal care nu VREA sa creada asa ceva, cit si atitudinea de strut a judecatorului corupt care se face ca nu vede infractiunea mare cit casa.

  Tu ai dreptate, judecatoarea parca cere probe super tehnice cum ca un lucru POSIBIL se poate intimp,a si in realitate. Or, de asta exista arest „preventiv”, cas sa se previna intimplarea unor astfel de fapte „de necrezut”.

  Avind in vedere cum arata motivarea, eu cred ca procurorii vor avea cistig de cauza la recurs. Chestiile a la Costiniu cum ca „din plansele foto prezentate, ca nu s-a putut observa vreo persoana exercitand acte de violenta” (trebuia ca aia sa aiba in miini satire si cutite?), sau ca „instanta a retinut ca proba prezentata nu constituie inregistrarea integrala a discutiei” (poate in partea a doua Vantu ar fi zis: „gata, am terminat repetitiile la piesa cu mafioti la care lucrez”) sunt niste goange care tin numai la cei care cred, ca Pivnicereasa, ca e destul sa ai haiba de judecator pentru a ca ceilalti sa te considere un Dumnezeu pe pamint.

  Cetatean

  23/04/2011 at 8:36 am

 8. O depui, depui la mine
  Sa castigi marele pot
  O sa veghem pentru tine
  Pan’o sa te lingi pe bot

  Creanga

  23/04/2011 at 8:39 am

 9. Buna dimineata
  Ma intreb de unde o fi luat Cremes banii investiti in fondul lui Vantu…

  ela

  23/04/2011 at 8:56 am

 10. Am zis Cremes? Fug la bucatarie!

  ela

  23/04/2011 at 8:57 am

  • Printre cozonaci şi oale, un cremşnit încet apare, FNI a dat, FNI a luat, fie numele Vântului puşcăriat!

   Creanga

   23/04/2011 at 9:05 am

 11. Sarbatori fericite, Theophyle! Sarbatori fericite, dragi prieteni de idei! Sa ne vedem sanatosi dupa Paste, la o bere, aici, si nu la o perfuzie, in vreo clinica din Viena! 😀

  Spartakus

  23/04/2011 at 9:09 am

  • Multumesc mult Spartakus!
   Iti urez sanatate si numai succese. Paste Fericit!

   Theophyle

   23/04/2011 at 9:10 am

 12. Scriu si eu printre picaturi. Sunt maestru de ceremonii „bucataristice” (aka la curatat de croampe (cartofi) si alte ceremonii), de(z)gustator calificat al palincii aferente si totodata bona calificata 😀 .
  Dar va urmaresc – sunt cu ochii pe voi :D. (nu este o amenintare – 😆 – nu am dat detalii tehnice!

  DanSu

  23/04/2011 at 9:12 am

  • Maestru de ceremonii, are grija şi de copii, un ochi mai aruncă pe blog, iar altul la cartofi şi drob.

   Creanga

   23/04/2011 at 9:20 am

 13. Bună dimineaţa!

  Vă doresc multă linişte sufletească şi un Paşte fericit!

  Cu mult drag,
  Carmen Amza

  dictaturajustitiei

  23/04/2011 at 9:21 am

  • Multumesc Baricada 🙂
   asemenea 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 11:04 am

 14. Buna dimineata,
  Printre picaturi am aruncat un ochi pe blog si presa. Poate am probleme de logica, citez „nu sunt indicii suficiente” şi că Sorin Ovidiu Vântu şi Cezar Ilie nu ar fi comis acţiuni care să indice „infracţiunea de şantaj”
  Pai daca banii au fost marcati si ala ameninta cu subiect si predicat, cum se interpreteaza 😦 Ca donatie si solicitare de suplimentare a contributiei in contul ONG-ului penalului dovedit si neridicat 😎
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/vintu-discurs-de-doua-ore-si-jumatate-in-fata-instantei-927744.html

  mar

  23/04/2011 at 9:33 am

 15. Va doresc Sarbatori Fericite si all the best!

  Cumva ce am scris mai sus este un continut cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii ???

  ma credeti sau nu?

  🙂

  skorpion

  23/04/2011 at 9:38 am

  • sarbatori fericite si voua, Skorpi 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 9:41 am

 16. Ia mai toarnă un păhărel, să meargă carnea de miel, să uităm de Vânt şi fraţi, şantajişti şi deputaţi, 3 zile să ne chilim, cu palincă şi cu vin.

  Creanga

  23/04/2011 at 9:39 am

  • la noapte si maine 🙂 deocamdata se fac treburile la bucatarie!

   Theophyle

   23/04/2011 at 9:45 am

 17. Hai ca Vintu a reusit sa falimenteze si o Banca in Moldova:

  http://unimedia.md/?mod=news&id=11498

  Vântu lui Ghiţă: Ai mână liberă să vorbeşti cu premierul Vlad Filat şi să ceri cele 50 milioane de euro

  SOV cere în instanţă prejudicii de 45 de milioane de euro şi returnarea a 5,4 milioane de euro, reprezentând aportul de capital al companiilor dirijate de Vântu la Banca Investprivatbank, aflată în lichidare după o ordonanţă a Băncii Naţionale.

  Investprivatbank, DATORII DE 840 DE MILIOANE DE LEI

  Theophyle

  23/04/2011 at 9:42 am

 18. ziua buna,
  la Gheorghiţa şi lui Gheorghe.
  Si la toti aci de fata.
  Paragraful (penultimul) „Vântu nu doarme liniştit” ar trebui predat in facultatile de pivniceri si danileti. Si citit judecatorilor in fiecare dimineata.

  victor L

  23/04/2011 at 9:45 am

  • Salut Victor 🙂
   asa ca o rugaciune!

   Theophyle

   23/04/2011 at 9:46 am

 19. Saluttare!
  Nebunatică motivare! Ca de la şefa de secţie a Ospiciului nr.5.
  *
  „Astfel, cu privire la constrangerea ca partea vatamata G.S. sa accepte un act aditional, ce ar afecta realizarea obiectivelor din contractul de management, s-a retinut ca aceasta nu a precizat in ce ar consta modificarea clauzelor contractuale si care ar fi continutul actului aditional ce era constransa sa il semneze.”
  *
  Carevasăzică, dacă (de ex. prin ameninţarea că îi va divulga soţului un secret) o femeie- partea vătămată- ar fi constrânsă să accepte un act sexual, marea sculă din fruntea secţiei penale a Judecătoriei sectorului 5 ar zice că, din probatoriul insuficient, nu rezultă în ce poziţie vroia să i-o tragă.
  *
  Nu m-ar mira dacă judecătoarea asta procedează la fel în viaţa personală, când bărbatului sau iubitului ei i se răscoală ideea să-i facă un aporopo cu mângîieli:
  -Lugu-lugu, şefa mea penală!
  – Spune-mi exact ce vrei, dragul meu, că nu pricep!.
  – Lugulică-lugulică, aş vrea să-mi dai o încuviinţare executorie în formă de puţă.
  -Uau! Şi eu aş vrea, dar nu se poate decât dacă-mi spui dinainte în ce poziţie să stau în timpul executării silite, nebunaticule!

  Băşcăliosul

  23/04/2011 at 9:46 am

  • Salut Mr. B 😆

   MORTAAAAAAL! 😛

   Theophyle

   23/04/2011 at 9:48 am

   • se face dupa si proces verbal predare-primire? 🙄

    Theophyle

    23/04/2011 at 9:49 am

    • Bineînţeles, după consumarea actului, zăpăcita din capul secţiei va striga că nu a văzut şi recunoaşte nimic.
     Poate mai vrea şi un act sexual adiţional, ca să-i treacă orice poziţionare nesatisfăcătore.

     Băşcăliosul

     23/04/2011 at 9:58 am

     • poate sa ceara si daune?

      Theophyle

      23/04/2011 at 9:59 am

  • ohoho,
   😛
   😛

   skorpion

   23/04/2011 at 9:48 am

   • Mr B., ti-am postat comentariul pe facebook sa aiba si alti placerea de a te citi!

    Theophyle

    23/04/2011 at 9:53 am

    • OK! 🙂

     Băşcăliosul

     23/04/2011 at 10:06 am

 20. Sărbători fericite!

  Florina

  23/04/2011 at 9:53 am

  • Multumesc mult Florina 🙂
   Multa Lumina, Pace, succes, sanatate si prosperitate si voua!

   Theophyle

   23/04/2011 at 9:57 am

 21. Paste fericit Theophyle! Sarbatori fericite tuturor cititorilor si comentatorilor acestui blog !

  Gabriela

  23/04/2011 at 10:10 am

  • gabriela 🙂
   iti multiumesc si iti urez „sarbatori pascale” fericite, pace, sanatate si bunastare!

   Theophyle

   23/04/2011 at 11:06 am

 22. IN calendarul ortodox azi este sf.Gheorghe!
  tuturor care poarta acest nume un calduros La Multi Ani!

  skorpion

  23/04/2011 at 10:22 am

  • Conform normelor religioase ortodoxe sf,Gheorge va fi sarbatorit maine.

   andrzej

   23/04/2011 at 11:01 am

 23. Sarbatori Fericite tuturor si La Multi Ani celor care isi sarbatoresc ziua numelui!

  zigzag

  23/04/2011 at 10:26 am

  • Salut Zigi 🙂
   Iti urez numai bine – pace, lumina, sanatate si bunastare!

   Theophyle

   23/04/2011 at 10:44 am

 24. Pentru voi,dragi prieteni!

  ela

  23/04/2011 at 10:31 am

  • Multumesc Ela 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 10:44 am

 25. Oana Stela Roşeanu nu a dormit astă noapte.
  S-a frământat să priceapă cum au ajuns cei 150.000 euro din mâna lui Ghiţă direct în mâna procurorului care a organizat flagrantul.

  Până la urmă a înţeles una şi bună, ipoteză de lucru şi de motivare în încheiere:
  Ilie a venit la întâlnirea cu Ghiţă şi, când a observat că are o geantă, i-a străfulgerat prin cap ideea că-i plină cu euroi şi a rupt-o la fugă, strigând disperat:
  -Ajutooor, Ghiţă vrea să-mi dea bani!

  Băşcăliosul

  23/04/2011 at 10:48 am

  • nu cred ca nu a dormit; nu este genul.

   skorpion

   23/04/2011 at 10:59 am

   • Mister S,
    E posibil să fi uitat totul şi să fi adormit dintr-o cauză specifică spitalelor de psihiatrie.
    Oana Stela Roşeanu nu a reţinut nicio ameninţare (măcar una singură), fiindcă n-are ţinere de minte, e afectată grav de Alzheimer.

    Băşcăliosul

    23/04/2011 at 11:13 am

  • Deci din acest punct de vedere nici macar nu se pune problema mitei, ci o amenintare marsava a lui Ghita care a vrut sa-l forteze pe respectivul sa primeasca acesti euroi 🙄

   Theophyle

   23/04/2011 at 10:59 am

   • Da, Ghiţă a insistat tot timpul să le dea bani, dar fagarii au fost de negăsit, fiindcă nu aveau deloc de gând să ia în primire.
    După capul acestei catastrofe judecătoreşti,procurorul cu flagrantul e bun de condamnat pentru abuz în serviciu, după întocmirea de probe false prin procesul verbal de predare-primire bani de la Giţă la procuror şi apoi înlocuirea fictivă a lui Ghiţă cu Ilie.

    Băşcăliosul

    23/04/2011 at 11:25 am

    • Mda’ am stiut eu tot timpul ca toti procurorii care lucreaza la dosarele lui Vintiuu sunt niste infractori si judecatorii care ajung sa-l judece sunt niste ingerasi 😦

     Atata timp cat judecatorii le va frica de Vantu si nu de statul de drept si a sutelor de mii de pagubiti, nu vom face nimic. Ne jucam cu reformele si vorbim vorbe. Cate o data le si scriem asa cum face Danielet!

     Theophyle

     23/04/2011 at 11:28 am

 26. Paste linistit cu iubire si liniste !

  andrzej

  23/04/2011 at 11:02 am

  • Multumim 🙂
   Si-ti uram asemenea!

   Theophyle

   23/04/2011 at 11:05 am

 27. mister B,
  stela roseanu are un amant……dar nu-i prea tinara pentru asta? si cum il cheama pe amant? Alzheimer!
  :mrgreen:

  skorpion

  23/04/2011 at 11:34 am

  • E la al doilea mandat (consecutiv) de 3 ani în funcţia de conducere a secţiei penală, propusă de Elena Burlanul cu (dureri în) cot. (2007-2010 şi 2010-2013)

   Băşcăliosul

   23/04/2011 at 11:42 am

   • propusa de una CA Burlanul, nu chiar aia cu cot.

    Băşcăliosul

    23/04/2011 at 11:45 am

    • Burlanul de trecere in funcţie de conducere a judecătorului Oana Stela Roşeanu a fost din start (2006) ditamai canalul de scurgere a credibilităţii sistemului judiciar, Dan Lupaşcu, în dubla calitate de preşedinte al CAB şi membru (nepermanetizat încă) al CSM, când a propus-o şi susţinut-o prin adresa 12176/C/29.11.2006.

     În 11.03.2010,la fel a fost susţinută de preşedintele CAB pentru un interimat de câteva luni (cadru de nădejde!), înainte de a-i acorda şi al doilea mandat de 3 ani.

     Dă clic pentru a accesa 31_01_2007__7993_ro.pdf

     Băşcăliosul

     23/04/2011 at 1:01 pm

 28. Theophyle, all,

  Lumina in suflet va urez tuturor, o primavara mai blanda, mai buna, cu multa sanatate si bucurii impartasite alaturi de cei dragi.

  Paste luminos!

  Diana

  23/04/2011 at 12:36 pm

  • Dian salut 🙂
   Multumesc din suflet si sti urez si tie Lumina, Pace, Sanatate si bunastare!

   Theophyle

   23/04/2011 at 1:12 pm

 29. Sarbatori Fericite!

  ribelalu`

  23/04/2011 at 12:41 pm

  • Sarbatori fericite si tie ribel :?)

   Theophyle

   23/04/2011 at 1:13 pm

 30. Sarbatori fericite !!! 🙂
  Justitia asta mioritica e de inregistrat in cartile de istorie. La capitolul : cum nu se face . 😦
  Legat de Franta si Italia , pot intra in prima toti cetatenii tunisini care au :
  1- permis de sedere comunitar (in cazul specific , valabil 6 luni)
  2- document de identitate valabil (pasaport)
  3- o suma de bani minima in numerar ( 62 euro ) 🙂

  PS . De remarcat ca in urma dezastrului nuclear din Japonia , guvernul italian a suspendat orice initiativa oficiala in realizarea celor 4 centrale nucleare pe teritoriul tarii . Care erau „made in France”. 🙂 Si care fapt reprezinta o dura lovitura pentru guvernul micului Napolean care pierde pe toate fronturile . 🙂

  Ștefan A.

  23/04/2011 at 12:46 pm

  • Salut Stef, cum merge cu raceala? 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 1:14 pm

   • Odihna si iar odihna . Asa se trateaza . 🙂
    PS. Munca nu e un izvor de sanatate . 😆

    Ștefan A.

    23/04/2011 at 1:16 pm

    • Odihana e buna dar si munca este fff. buna. In clipa cand nu voi mai avea ce sa fac sau puterea de a munci, mai bine …gata!

     Theophyle

     23/04/2011 at 1:18 pm

     • Daca munca ar fi un izvor de sanatate , toti bolnavii ar fi zdraveni prin aplicarea acestui tratament non costisitor . 😆
      Glumesc Theophyle . 🙂

      Ștefan A.

      23/04/2011 at 1:20 pm

 31. Theophyle,
  un Paste fericit, linistit si luminos iti doresc. Toate urarile de bine celor dragi tie.
  Si prietenilor de pe Politeia cele mai frumoase ganduri.
  Daca nu ati fi existat, sigur v-as fi inventat eu.
  😆 😆 😆

  luminita

  23/04/2011 at 1:03 pm

  • Salut Lumi multumesc din suflet – asemena. Lumina, pace, sanatate si bunastare 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 1:13 pm

 32. Sarbatori fericite gazdelor, acesti oameni minunati/speciali, ca si tuturor partenerilor de dialog !
  Sa fiti sanatosi si iubiti !

  Tzepelica

  23/04/2011 at 1:26 pm

  • Salut Timi 🙂
   Sa ne fi si tu sanatos ca de iubit esti, sunt sigur! Pace si prosperitate!

   Theophyle

   23/04/2011 at 1:29 pm

 33. Cand vine vorba de amenintare, pentru stabilirea faptului (de a fi amenintat) trebuie sa ne referim la cel care primeste (amenintarea), daca acesta o percepe ca o amenintare, ca un pericol, ca ceva adevarat.
  Cel care ameninta se poate scuza cu diverse (a glumit, era o amenintare de mica intensitate, stia ca se va razgandi, etc.) dar nu putem stii ce este in mintea acestuia, scuza ca sa scape sau gluma cu adevarat.
  La fel si in cazul unei lovituri, cel care da se poate scuza ca pentru el a fost o lovitura (aplicata) de intensitate mica. Cel care incaseaza da intensitatea loviturii, gravitatea, efectul produs. Daca am judeca dupa cel care da acesta nu ar fi vinovat mai niciodata.

  Desigur ca ne putem referi si la elementele loviturii / amenintarii, dar intre cei doi cel care primeste da intensitatea/efectul nu cel care loveste/ameninta.

  Sarbatori Fericite tuturor 🙂

  CFG

  23/04/2011 at 1:40 pm

  • si tie CFG, numai bine! 🙂

   Theophyle

   23/04/2011 at 1:45 pm

 34. Salut prieteni
  Sarbatori fericite! 🙂

  Un tanar de stanga

  23/04/2011 at 2:23 pm

  • TDS-ule Sarbatori Fericite si tie 😆

   Theophyle

   23/04/2011 at 2:34 pm

 35. Ma scuzati, Theophyle in primul rind, pentru o mica deturnare a discutiei.
  Soacra mi-a spus ca daca vreau bani de coniac, azi, trebuie sa cobor la fintina de la „Strimba” ( parcul Postei) si sa aduc apa in citeva butelii de plastic.
  Va dati seama ca am (nu !!!!!) refuzat 😉
  Pe scari, la primul etaj (stau la trei), femeia care face curatenie pe scari era lipita intr-un colt, cu mina la ureche; mi s-a parut a fi suferinda si tocmai voiam s-o intreb daca pot s-o ajut cu ceva, cind mi-am dat seama ca vorbeste la telefon.
  Nu ca ar fi femeiea care face curatenie! dar e o femeie rau imbracata, chiar mi se pare a fi murdara. Si totusi are telefon, asta m-a facut cit pe ce sa cad pe scari.
  Ajuns la fintina cu 3 robineti (pe care lumea nu rezista sa nu-i rupa la 2-3 zile), am dat de o femeie simpla, cu doua plase de rafie, pline cu butelii de plastic in care lua apa.
  Dupa ce mi-am umplut si eu prima butelie am observat ca femeia duseses mina la ureche si eram pe puntul (timpit) de a interveni; no problem, femeia explica cuiva, la telefon, normal,ce face si ce va face.
  ……………………………………..
  Ajuns acasa am luat telefonul soacrei, un Nokia 1100 parca, si l-am aruncat la cosul de gunoi.
  – Daca nu iti cumperi un iPod, iPad, iDrac sa-l pieptene, divortez.
  Acum astept verdictul.

  victor L

  23/04/2011 at 2:30 pm

  • Salut Victor 🙂
   Ce tie cu tehnologia asta 😆

   Theophyle

   23/04/2011 at 2:33 pm

 36. victor L,
  🙂

  pai, cumpara-i tu, dom’le!
  🙂

  skorpion

  23/04/2011 at 2:32 pm

 37. Postare Noua!

  Theophyle

  23/04/2011 at 2:35 pm


Comentariile sunt închise.