Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Daca e să ardă, atunci să ardă!

Am citat astazi in „Blogosfera Saptamanii” un articol bine scris de dl Maruţa, jurnalist serios si integru, care nu si-a pus la mezat nici meseria si nici onoarea civica. Articolul este probabil legat de disparitia din print a ziarului “Gândul”, ziar pe care de nici un fel nu am de ce sa-l regret. “Gândul” s-a nascut morganatic, deci disparitia lui din print  nu este de loc regretabila.

Ceea ce va fi “Gândul” in viitor numai zeii presei o pot cunoaste. Cred ca dlui Sârbu nu-i plac afacerile in pierdere, deci poate exista o sansa de supravietuire cu ocazia trecerii in formatul digital. Sunt sigur ca daca afacerea nu va fi profitabila ea se va duce acolo unde s-au dus si Cotidianul, Azi, Gardianul si multe altele din afara Bucurestiului.

Exista o mare diferenta intre Romania si lumea occidentala. La noi presa scrisa ar fi rezistat daca nu ar fi migrat la “centura” politicii romanesti si daca o parte, din nefericire cea de la care nimeni nu se astepta, nu ar fi trecut parleazul in barcile politicului cel mai infam cu putinta. Nici macar nu e vorba de pro-Basescu sau anti-Basescu, ci este vorba de o denaturare si o castrare a adevarului timp de aproape un an si jumatate pentru ca interesele financiare ale patronilor sa fie servite asa cum si-au dorit ei!

Nistorescu, Bogdan Chireac, Hurezeanu, CTP si altii mai putin vizibili, dar considerati profesionisti – ce s-a ales din opiniile lor, praf si pulbere. Nume grele de jurnalisti respectati,  care erau cititi si asculati de public cu respect, si-au transformat condeiele in unelte care au slujit interesele financiare ale unor oameni care nici macar nu merita sa le lipesc un epitet.

“Crucisatorul” lui CTP a naufragiat in clipa cand droaia de servitori sub acoperire a trecut cu arme si bagaje dintr-o barca in alta, netinand seama ca in orice ambarcatiune este nevoie de echilibru pentru a naviga mai departe. Trebuie sa mentionez o idee despre care am scris – Ideea ca Traian Basescu a invins presa nu este adevarata. Nici un politician nu va reusi niciodata sa invinga o presa care actioneaza intr-un mod corect. Basescu a invins o presa incorecta si mincinoasa. Nici un politician nu poate invinge o presa chiar daca aceasta este mediocra, niciodata! Nivelul politicienilor va fi moral inferior acestei prese, chiar mediocra, dar asta numai daca stirile publicate sunt adevarate si comentariile tin cont de opiniile tuturor jucatorilor  politici.

Presa s-a invins pe ea insasi si ea l-a facut si pe Traian Basescu Presedintele Romaniei pentru inca un mandat – faptul ca l-a “tocat” in felul in care au facut-o i-a adus voturile necesare pentru a castiga alegerile.

Nu pot sa inchei aceasta postare fara sa va arat inca o data (vezi imagine) ce scria sluga de astazi a lui Vintu, „stimatul” Nistorescu, despre patronul lui in anul 1997 si sa va spun ca “ma piş” pe Gândul, folosindu-ma de cuvantul scris de “crucisatorul” presei romanesti, cetepeul, de mult mai multe ori decat ar fi fost onorabil. Deci ramane ca “ma piş” pe Gândul!

Written by Theophyle

17/04/2011 la 4:55 pm

72 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Resalut
  Sa arda da dar cu pompierii aproape pentru a nu devenii o tragedie mediatizata in direct ! 🙂
  Bineinteles ca de toate relele din tara asta e de vina Basescu . 😆 ( o gluma pentru mine dar extrem de serios sustinuta de o doamna de 76 de ani .)

  Ștefan A.

  17/04/2011 at 5:13 pm

 2. First again . 🙂 Musai sa fiu imbalsamat ca Lenin .
  😆

  Ștefan A.

  17/04/2011 at 5:14 pm

  • salut Stef 🙂
   Chiar nu inteleg ce ti-ar iesi din asta. Dar daca vrei facem ceva, eu stiu?

   Theophyle

   17/04/2011 at 5:17 pm

   • Monument pentru posteritate . 😆
    Nu ma mai las pe mina medicilor . O data a fost de ajuns . 😆
    Acum am sa plec . Pe linga casa la pregatit terenul pentru semanat . Doamna general a dat ordin clar . Se executa nu se discuta . 😆

    Ștefan A.

    17/04/2011 at 5:21 pm

  • Ia posle tebia (Eu după tine) Stef! 🙂

   Încă de la inceput, cu CTP-ul pe dunetă, nu putea ieși decât un „Gând” murdar! :mrgreen:

   Acu s-a dus la fund sub greutatea „încărcăturii”. 😀

   oldhashu

   17/04/2011 at 5:20 pm

 3. Ader neconditionat la mesajul acestui articol.

  Atentie:(?)Nivelul politicienilor va fi moral inferior acestei prese, chiar mediocra, dar asta numai daca stirile publicate sunt adevarate si comentariile tin cont de opiniile tuturor jucatorilor politici.
  Chiar avem nevoie de un nivel inferior al politicienilor pentreu a credibiliza o media mediocra? Ceva nu merge aici….

  andrzej

  17/04/2011 at 5:32 pm

 4. bonjour,

  cred ca adevarul a fost castrat inca din decembrie 1989, apoi castrarea a devenit si mai fioroasa, mai ticaloasa si mai periculoasa dupa victoria lui Basescu in 2004…

  primul dusman din presa: CTP – umilit in campanie – 2004 – de Basescu (scrisul si inotul, va mai aduceti aminte?)

  in functie de interese pecuniare ascunse si doar banuite de multi, rind pe rind s-au transformat in dusmani si castratori ai adevarului: srs, bogdan chelea p.., dinescu, tanase scatiu si multi altii…

  ziaristii de mai sus reprezinta o adevarata piedica in constructia democratiei romanesti, frinind cu anii avansarea tarii..

  skorpion

  17/04/2011 at 5:53 pm

 5. Va invit sa facem impreuna lista ziaristilor frecventabili de azi si paralel lista celor care au distrus presa romanesca, poate astfel vom avea si o imagine a ziarelor (tiparite sau electronic).
  De asemenea va invit sa nominalizam lista „vedetelor” tv cu impact in masa.
  Ca pornire pot sa va spun ca nu mai am incredere in nici un nume, si tot ca pornire spun ca citesc pe sarite, numai pe cei care(eu cred) au condei bun. Cat despre tv, pot sa spun ca prefer canalele de stiinta si descoperiri, iar la radio ascult romania actualitati care des i-mi provoaca nervozitate.

  andrzej

  17/04/2011 at 6:22 pm

 6. Sal`tare, popor !
  Lichelele de felul lui Emanuel Valeriu, Octavian Andronic, Marius Tuca, Horia Alexandrescu, Mihai Tatulici, Sorin Rosca Stanescu, Bogdan Chireac si altii ca ei, toti un soi de pielea p…ii in presa romaneasca, au facut un rau imens Romaniei, blocand democratia veritabila si sustinand politrucii-mafioti din echipa Iliescu.
  Prin dezinformare/minciuni au netezit calea pt. „succesurile” esalonului doi in politica si afaceri.
  Cu siguranta, toti au avut tangenta cu securitatea si au constituit instrumentele ideale pt. clica iliesciana, instrumente necesare consolidarii la putere.
  Pt. ca dupa lovilutie era necesara manipularea maselor prin presa aservita.
  Asta au facut acesti slugoi, aceste gunoaie umane fara nici un scrupul, indivizi demni doar de dispret.
  Niste jeguri !

  Tzepelica

  17/04/2011 at 6:28 pm

  • Va rog sa numiti un domeniu al societatii romanesti,in care profesionistii,cei competenti,se pot ridica,se pot impune prin valoarea lor!
   Daca imi puteti raspunde si la intrebarea de ce nu se intampla acest lucru voi face demersuri la administratorul blog-ului sa vi se acorde titlul de „batranul satului” – in sensul de om intelept.

   marcel

   17/04/2011 at 8:28 pm

   • marcel,
    pentru ca nu prea avem. Din nefericire 😦

    Theophyle

    17/04/2011 at 8:38 pm

 7. Salutare din nou,
  @Andrzej
  Nu mai cred in ziaristi „frecventabili” ci in produse jurnalistice foarte bune. Istoria arata ca am dreptate: multi au dezamagit, asa cum spune si Theophyle in articol. Banul este o unealta de rupt coloane vertebrale eficienta pentru cine il detine si pentru cine si-l doreste fara limite.

  Andrei

  17/04/2011 at 6:32 pm

  • Salut Andrei!
   Cand vorbesc despre jurnalisti frecventabili ma gandesc la cei profi. De neimaginat dar din pacate adevarat toti jurnalistii fac politica ziarului la care lucreaza. Poate o sa infurii proprietarul blogului dar chiar in cazul unor dezvaluiri istorice stirea bomba nu ar fi aparut fara o incuvintare din umbra.
   Pe mine ma deranjeza ca presa a devenit doar o alternativa posibila al unui adevar ascuns, nu o sursa credibila de informare.
   Eu ca devorator de informatie am nevoie de informatii bune, credibile nu de indigeste fatuiri ale adevarului facute de oameni care habar nu au pe ce lume traiesc.(asta in varianta in care un articol nu este o comanda platita).
   Ca orice om interesat de mediul in care traieste am nevoie de adevar.

   andrzej

   17/04/2011 at 6:56 pm

 8. Se pregateste schimbarea Constitutiei. Se anunta o saptamana de munca intensa pentru trompetele platite: http://bit.ly/ihuGjH

  Andrei

  17/04/2011 at 6:36 pm

  • Sti cum e canii latra si caravana trece!

   Theophyle

   17/04/2011 at 6:44 pm

 9. Un text din 1899
  Caragiale, Natiunea romana.
  Bazele precare ale jurnalismului autohton.

  „Puţină lume astăzi şi-o mai fi aducând aminte de o vestită foaie, care apărea odinioară în Capitală, pe vremea războiului independenţei; voi să vorbesc de Naţiunea română, pe care o dădeam la lumină Frederic Dame şi cu mine în tovărăşie. Viaţa acelei foi a fost pe atât de scurtă pe cît de glorioasă, aşa că o pot povesti în puţine cuvinte. Armatele creştine trecuseră Dunărea. Într-o dimineaţă mă pomenesc cu un bileţel de la Dame, cam aşa:
  „Iubite amice,
  Treci îndată pe la mine. Este vorba de o afacere foarte importantă, care ne poate face norocul la amândoi.”
  Îl cunoşteam pe Dame ca pe om deştept şi întreprinzător. Fără întârziere m-am dus să-l văz, torcând pe drum fel de fel de frumoase închipuiri. În câteva vorbe mi-a spus tot planul lui: o gazetă cum n-avusese ţara până atunci; o gazetă fără coloare politică; o gazetă de informaţiuni de pe câmpul războiului; o gazetă care să cultive entuziasmul popular pe chestiunea independenţii… Să-i căutăm numele… Numele unei gazete e greu de găsit; dar după câteva minute de gândire, Dame a fost norocos: Naţiunea română… Trăiască Naţiunea română! Am lucrat o zi întreagă pe coale de tipar să-i nemerim fizionomia… Pe seară ne-am învoit cu amicul nostru Cucu tipograful. Capul gazetei s-a aranjat frumos şi am şi început să dăm materie. A treia zi a apărut primul număr: jumătate cu articole de entuziasm şi jumătate cu depeşi şi corespondenţe de pe teatrul războiului. Ceea ce era mai greu de făcut era jumătatea entuziastă: nici declamaţiile zadarnice nu sunt uşoare, mai cu seamă când n-ai o deosebită înzestrare pentru aşa ceva.
  Depeşile însă şi corespondenţele curgeau ca din izvor, aşa că încet-încet, afară de un prim articol declamator, gazeta nu mai conţinea decât ştiri şi iar ştiri, cari de cari mai amănunţite şi mai senzaţionale. De unde aveam atâtea? Le traduceam din gazete străine şi le localizam. Luam dintr-o gazetă de la Viena o corespondenţă lungă de război, în care se vorbea de lucruri petrecute la Poradin, la Rusciuc, la Varna, la Vidin, la Constantinopol etc. Ei bine, din această corespondenţă făceam tot atâtea corespondenţe câte lucruri conţinea ea, şi le datam pe fiecare ca din localitatea unde s-ar fi petrecut lucrul. Astfel, aveam corespondenţe din Stambul, Vidin, Varna, Rusciuc, Poradin etc. şi, ca să dăm o dimensiune convenabilă fiecărei corespondenţe, peste faptul de care era vorba, turnam multă zeamă de fantazie, ş-apoi descrierea localităţii, notiţe istorice şi date statistice, mai toate luate dintr-un vechi, dar excelent pe vremea lui, dicţionar de conversaţie.
  Naţiunea română mergea cum nu mai mersese până atunci gazetă în ţară. De unde până atunci gazetele politice nu se vindeau cu numărul, ci se împărţeau numai la abonaţi, tipărindu-se în cel mult 1.500-2.000 exemplare, gazeta noastră, fără nici un abonat, se trăgea de la 12 la 15 mii. Eram fireşte foarte mulţumiţi şi noi şi tipograful, care avea parte de tovărăşie la câştig. Tipografia Cucu era atunci în Lipscani lângă hanul Şerban-vodă, exact pe locul unde este colţul grilajului Băncii Naţionale cu strada Caragheorghevici. Ziua şi noaptea trăgeau maşinile numai şi numai gazeta noastră; iar, în ulicioară, care era pe atunci o înfundătură, făceau un zgomot teribil vânzătorii ţipând să li se dea foi: o activitate febrilă continuă. Biuroul redacţiei îl aveam într-o prăvălioară din aceeaşi înfundătură, faţă-n faţă cu tipografia. De-acolo mânam oştirile, de-acolo ordonam atacul redutelor, de-acolo vedeam fierbând gândurile statelor-majore şi samovarele de la Poradin. Dame era un om cu deosebite calităţi – foarte harnic, neobosit şi înzestrat cu o fantazie rară. Aveam o hartă a Peninsulei Balcanice şi o sumă de steguleţe de hârtie pe ace cu gămălie. În fiecare zi îşi aşeza armatele şi combina mişcările probabile; şi ce e drept, în cele mai multe cazuri nimerea mai dinainte mişcările, ghicind gândurile conducătorilor războiului. Mi-aduc perfect aminte că a prevăzut faimoasa diversiune a lui Mehmet-Ali pe Lom, îndată ce am primit gazetele din Viena cu descripţia ei amănunţită. Dar gazeta mergea, progresa necontenit din succes în succes: 18.000. Armatele creştine împresurară acuma Plevna. Acolo trebuia să se termine la un fel războiul; către acolo prin urmare steteau aţintite cu încordare crescândă toate privirile. Într-o zi Dame îmi zice:
  – Gazeta noastră a întrecut aşteptările mele. Am avut o idee fericită. Sunt acuma aproape sigur că ne-am făcut o situaţie. Naţiunea română are să fie o moşioară pentru noi.
  – Să dea Dumnezeu! am răspuns eu fără mult avânt.
  Nu ştiu de ce, dar aveam un fel de neîncredere în viitor. Pe de o parte consideram succesul spontaneu al gazetei ca un foc de paie, care trebuia să se stingă cu atât mai curând cu cât s-aprinsese mai iute. Pe de altă parte mă gândeam că războiul o să mai dureze o lună, două, cel mult trei, şi că, nemaiavând cu ce să hrănim curiozitatea publicului, o să rămânem şi noi cu prea puţină hrană. Când n-o mai fi război, când s-or termina tratativele de pace – căci nu prevedeam că fără un congres european harta Peninsulei Balcanice nu se putea modifica – ce noimă va mai putea avea o gazetă care trăieşte exclusiv cu corespondenţe şi telegrame de pe teatrul războiului? Aşa mă gândeam eu; însă tovarăşul meu, şi mai optimist şi mai prevăzător, socotea mai bine.
  – Dacă războiul se termină, cum e lucru aproape sigur, în favoarea armatelor creştine, nu se poate închipui ce eră de mişcare publică se va deschide în România independentă, după două veacuri şi mai bine de restrişte. Mişcarea economică şi politică va lua un avânt nepomenit, şi Naţiunea română va fi primul jurnal european în ţară.
  – Să dea Dumnezeu! am repetat eu. Nu mi-ar părea rău de loc!
  Pentru a întemeia însă cu desăvârşire succesul gazetei noastre ne mai trebuia ceva. În starea de încordare în care se aflau spiritele, aşteptând rezultatul împresurării Plevnei, nu mai erau de ajuns corespondenţele localizate după gazetele vieneze – veneau prea târziu. Ne-am gândit dar, fiindcă aveam acuma mijloace, să trimetem un corespondent special, întâi la Turnu-Măgurele şi apoi chiar la Plevna. De colo până colo am găsit unul – un om cu un nume binecunoscut în societatea noastră, binecrescut, afabil şi inteligent, dar boier scăpătat. Am hotărât aşa: corespondenţe prin poştă să ne trimeată în toate zilele, scriind în fiecare seară absolut tot ce ar fi putut afla peste zi; iar telegrame să ne trimeată imediat ce ar afla ceva important, a cărui comunicare ar prezenta vreun caracter de urgenţă. Pentru telegrame am aranjat un dicţionar cu cheie. I-am dat boierului bani de drum, de cheltuială şi leafa pe o lună înainte, şi l-am expediat la Turnu-Măgurele. Acolo, om de lume, cunoscând multe doamne de la Crucea Roşie şi pe ofiţerii români, a intrat numaidecât în relaţiuni şi cu cei mai de seamă ofiţeri ruşi. Şi în adevăr ne trimetea în fiecare zi corespondenţe destul de interesante. Într-o zi, pe la începutul lui noiembrie, merg foarte de dimineaţă la redacţie, înaintea lui Dame, care de regulă venea totdeauna înaintea mea. N-apuc să-mi scot haina, şi intră factorul de la telegraf. Nu pot zice c-am presimţit ceva, dar mi-a trecut un fior prin tot corpul. Am iscălit tremurând ţidula, iar depeşa am aruncat-o pe masă fără s-o deschid. Mi-am făcut o ţigară, am fumat-o, şi tocmai apoi am luat încetinel depeşa şi fără pripă nervoasă am deschis-o. Iată-i cuprinsul, pe care nu i l-aş putea uita vreodată:
  „Medoc fini. Votca, Tzuica, dedans.”
  Cetesc de zece ori, ţinând alături dicţionarul cu cheie:
  Medoc – Plevna; fini – luată; Votca – ruşii; Tzuica – românii; dedans – înăuntru.
  Ce să fac? să stau să fac un număr de gazetă şi tocmai seara să dau ştirea? Peste putinţă! Vestea aceasta de bucurie o s-o aibă şi alţii; se răspândeşte de dimineaţă-n oraş, iar noi venim cu ea după-nfierbinţeală. O idee. Alerg în tipografie şi strig:
  – Să nu se strice zaţul numărului de-aseară!
  Norocul meu! zaţul era neatins. Ieşim tot cu foaia de-aseară într-o nouă ediţie cu depeşa! În câteva minute, maşinile pornesc, şi vânzătorii aleargă nebuni pe strade zbierând:
  – Naţiunea română cu căderea Plevnei!
  Bucureştii întregi în picioare: fierbe lumea toată; încep să se arboreze drapelele tricolore… Un entuziasm furtunos…
  Dame, bătându-mă pe umeri, îmi zice radios:
  – Notre fortune est faite, mon bon!
  Dar n-apucă să termine, şi auzim un zgomot infernal afară. Publicul dă năvală în înfundătură; huiduieşte, loveşte, sparge geamuri.
  – Fugiţi! ne strigă un băieţel de la tipografie, intrând prin dos. Fugiţi! vă omoară!
  L-am văzut pe Dame galben ca un mort; nu ştiu cum m-o fi văzut el pe mine. N-am aşteptat altă desluşire şi am ascultat fără replică de comanda băieţelului.
  Ce fusese? Din nenorocire, Medoc nu era încă fini, nici Votca şi Tzuica încă nu erau dedans. Corespondentul nostru făcuse un chef straşnic, toată noaptea cu nişte muscali, care-l asiguraseră că, pe când ei beau, Osman-Paşa se preda armatelor crucii. Despre ziuă, afumat de şampanie, ne expediase telegrama cu alte băuturi… Naţiunea română trăise…
  Peste o lună, când a capitulat în sfârşit Gazi-Osman, eu şi tovarăşul meu am plâns de emoţie, ca fiecare român gândindu-se la naţiunea sa… Medoc fini!…”
  Categorii: Ion Luca Caragiale | Schiţe

  STRAJNIK

  17/04/2011 at 7:13 pm

  • STRAJNIC,
   strasnic articolul.

   luminita

   17/04/2011 at 8:03 pm

   • D’ale lui nenea Iancu.
    A nu se uita nici Ragnetul Carpatilor cu dom’ Nae Catavencu in distributie. Organ de santaj si informatie.
    Pacate vechi.

    STRAJNIK

    17/04/2011 at 8:08 pm

    • Nu uit nimic.
     Caci poci pentru ca sa zic ca simtz enorm si vaz monstruos.
     😆
     Vorba aceea, visam cu Eminescu si traim ca in Caragiale.

     luminita

     17/04/2011 at 8:16 pm

  • Caz tipic: Un jurnalist renunta deliberat la multipe izvoare de informatie verificate anterior(motive?) insusindu-si o sursa neverificata(boier scapatat!) cu final catastrofal- stire mondena, modelat ambiguu = tabloidizare.

   andrzej

   17/04/2011 at 8:58 pm

   • …, Ca sa fiu rautacios,cred, ca conu Iancu(scuzata fie cacofonia), si-a cam furat- o atunci cu boierul scapatat. Valabil si azi, insa nu prea vad ca cineva sa recunoasca….

    andrzej

    17/04/2011 at 9:12 pm

    • …si in completare as dori sa aduc in memoria tuturor un fapt real si incontestabil: Caragiale a fost in toata activitatea sa un ziarist angajat si doctrinar.
     Marele sau geniu consta in manuirea desavarsita a limbii insa limbajului politic din articolele politice este cam cel folosit in ziua de azi. Opera sa literara nu este decat o staruitoareincercare de detoxifiere, o incercare dw marturisire a dispretului fata de viata politica in care s-a integrat de nevoie(a fost un tonomat al vremii sale).

     andrzej

     17/04/2011 at 9:37 pm

     • …, de fapt Caragiale nu face decat sa ironizeze limbajul si fapturile politice la care si el a fost parinte si nas.

      andrzej

      17/04/2011 at 9:42 pm

 10. […] Read this article: Daca e să ardă, atunci să ardă! […]

 11. Seara buna,
  Off topic. Nicoleon&Co. sunt penibili 🙂 nu stiu sa accepte cu demnitate un esec.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8509539-ministrul-francez-apararii-exista-riscul-razboiul-din-libia-dureze-mult-timp.htm

  mar

  17/04/2011 at 7:39 pm

  • Francezi nu au castigat un razboi de pe timpul lui Napoleon. Crezi ca s-a schimbat ceva?

   Theophyle

   17/04/2011 at 7:44 pm

   • Nu, doar au crescut pretentiile.

    mar

    17/04/2011 at 7:52 pm

 12. Buna seara, intr-o seara de Florii!
  O sarbatoare pe cinste, tuturor celor cu nume de floare.
  Nu si puturosului liberal.

  luminita

  17/04/2011 at 8:05 pm

  • Personajul „serbeaza onomastica” la antena 3 in emisiunea marelui analist militar de Severin.

   STRAJNIK

   17/04/2011 at 8:12 pm

  • Salut Lumi 🙂
   Viata grea are omul ala saracu de el, trudeste pentru binele natiunii de la pranz pana seara plimbandu-se de la o televiziune la cealalta 😦

   Theophyle

   17/04/2011 at 8:39 pm

   • ziua doarmea, noaptea doarmea ..macar in week sa si spele bretonul la spalatoria nr 3 a lui stapanu’ felix .chuky ,desigu.adica agentul krinn00(zero prezente zero voturi) 🙂

    zigzag

    17/04/2011 at 8:45 pm

    • ps:dormea era de la doarme.am scris pe intelesul lui tonta 🙂

     zigzag

     17/04/2011 at 8:46 pm

 13. Revin din nou . 🙂
  Sapat pamintul care acum este gata sa primeasca rasadurile . 🙂
  – Se munceste si duminica . 🙂
  – Pentru fericirea viitoare a stomacului . 🙂
  – Ce stiti voi orasenii 😆
  PS . Am locuit in oras pentru 30 de ani . 😆

  Ștefan A.

  17/04/2011 at 8:50 pm

  • Bun, acum daca vine foametea ai cel putin niste legume 🙂

   Theophyle

   17/04/2011 at 8:56 pm

   • Bioagricultura de subzistenta theophyle . 🙂
    Se economiseste si la portofel . 🙂

    Ștefan A.

    17/04/2011 at 8:59 pm

    • Las’ ca e bine! si la fizic si la suflet 🙂

     Theophyle

     17/04/2011 at 9:02 pm

 14. off topic .
  Generalul Adbel Fattah Younes , unul din liderii „revolutionarilor” anti Gheddafi a declarat :
  deja primim arme din partea tarilor prietene .

  Ștefan A.

  17/04/2011 at 8:55 pm

  • Asta ere ministrul de interne. Un democrat de exceptie. Ii tortura pe toti fara nici un fel de preferinte personale!

   Theophyle

   17/04/2011 at 8:57 pm

   • Tare „originala” revolutia asta in Libia .
    Nu se intelege de ce si la sfatul cui a inceput tot .

    Ștefan A.

    17/04/2011 at 9:00 pm

    • Fraerii astia habar nu au cu cine au de a face acolo!

     Theophyle

     17/04/2011 at 9:03 pm

     • Cum sa nu stie . 🙂
      Petrolul si gazul metan . De foarte buna calitate . O fi ca cineva a hotarit ca italienii sint prea mult „introdusi” in afacerea asta si este loc pentru altii mai „vinjosi” . 🙂

      Ștefan A.

      17/04/2011 at 9:06 pm

    • Un ministru francez „sare” cu o declaratie de tot hazul:
     ” Ministrul francez al Apararii, Gérard Longuet, aflat, de duminica dimineata, intr-o vizita in Afganistan, a declarat ca exista riscul ca razboiul din Libia „sa dureze” mult timp: „As spune ca exista un risc cert ca acest razboi sa dureze, in conditiile in care atat Gaddafi, cat si Libia sunt imprevizibili”, a afirmat oficialul francez. „Da, e lung si complicat. Si tocmai pentru ca e complicat, e lung”, a adaugat el, citat de AFP.”
     E din categoria Trahanache. O sotietate fara printzipuri, vasazica nu le are. Adinc.

     STRAJNIK

     17/04/2011 at 9:07 pm

 15. Seara buna tuturor! 🙂
  Intrucat urarile le-am pus pe altar inainte de a-mi veni musafirii, nu le mai repet dar sa stie toata lumea ca sunt din toata inima! 🙂
  Nici o pierdere (in afara de material de impachetat) pentru ziare tiparite (desi recunosc cu modestie, ca eu prefer editiile print din 22 & Dilema – pe care le citesc cin fiecare joi in crasma pusa in drumul spre casa de catre un om ne-nebun 😆 ). Crucisatoare sau barci cu vasle, submarine sau portavioane de presa, imi amintesc de operatiunile din al WW2, in care tancuri si tunuri umflate cu pompa erau plasate sa-i insele pe inamici, cred ca in cazul presei inamicii eram(si proabil mai suntem) noi (cei ce gandim – nu mucinm), iar crucisatoarele si submarinele gonflavile sunt (erau ei).

  DanSu

  17/04/2011 at 9:07 pm

 16. buna seara

  dau un nume,eu nucred in el, l-am citit,l-am urmarit incerc sa-l inteleg
  in 20 ani singurul care -crec-ramine independent este cristoiu
  nu agreez cu ce spune,dar cel putin,incep sa cred ca spune ce crede si -MAI MULT-are curajul sa recunosaca cind greseste

  in rest,sa nu uitam vorba acelui ministru al propagandei: ziaristii sunt platiti sa convinga cititorul ca pagina care e alba e de fapt neagra;
  unii reusesc,altii nu

  intamplator

  17/04/2011 at 9:16 pm

  • Salut !
   Daca recitesti ce-a scris Cristoiu in presa in vremea guv. Roman (perioada Zig-zag), o sa vezi ca omul asta n-a fost niciodata independent.
   Doar un pupincurist cu maniere rurale.

   Tzepelica

   17/04/2011 at 9:31 pm

 17. @marcel
  „Va rog sa numiti un domeniu al societatii romanesti,in care profesionistii,cei competenti,se pot ridica,se pot impune prin valoarea lor!
  Daca imi puteti raspunde si la intrebarea de ce nu se intampla acest lucru voi face demersuri la administratorul blog-ului sa vi se acorde titlul de “batranul satului” – in sensul de om intelept.”

  Sunt condamnat sa raman vesnic tanar.
  Si ferice.
  N-am incotro. 😆

  Tzepelica

  17/04/2011 at 9:29 pm

  • Romania nu rateaza nimic… 😦

   Tzepelica

   17/04/2011 at 10:32 pm

 18. Daca ar fi sa fim cinsti cu noi, ar trebui sa acceptam ca presa nu poate exista in afara influentei politice.
  Sincer eu cred ca in anii’90 presa era mai clar diferentiata. Exista o delimitare mai clara intre curentele care animau vita politica.
  Nu discut acum de rolul manipulator al ziarelor acelor vremi ci doar de o aparenta separare a tendintelor si intentiilor ziaristilor.
  Ca ulterior au fost momiti sau santajati in serviciul ascuns am aflat ulterior.
  Nicicand presa si chiar televiziunile nu vor mai avea ocazia si puterea de a face fapte bune in serviciul societatii ca in acei ani.
  Presa romanesca este o putere care si-a ratat sansa de a deveni o putere in democratie.

  andrzej

  17/04/2011 at 10:15 pm

 19. Maraton la Napoli . Printre gunoaie. Vechea poveste de ani de zile pentru care nu raspunde absolut nimeni . Dar banii curg gramada .

  http://www.repubblica.it/sport/2011/04/17/foto/napoli_mezza_maratona_tra_i_rifiuti-15050879/1/?ref=HRESS-1

  Ștefan A.

  17/04/2011 at 10:20 pm

 20. Cereti-l, la bucuresteni, pe Prigoana 😉

  victor L

  17/04/2011 at 10:26 pm

  • Prigoana e prea mic .
   Decretata starea de urgenta pentru gunoaie la Napoli . De cam 10 ani . 😦 10 miliarde de euro cheltuiti fara sa se stie pe ce si unde . 😦
   Stim sigur ca in anii trecuti seful regiunii a primit misiunea de comisar sef pentru gunoaie . 🙂 Adica un supliment de peste 200.000 de euro la salariul gras pe care il avea deja . Acum este un alt comisar . Prefectul . 🙂 Ma intreb daca si el are sublimentul asta de salar . 😦
   Oricum rezultatele se vad . Sint identice cu cele din trecut . 0 barat . 😦

   Ștefan A.

   17/04/2011 at 10:40 pm

   • Stefane, chiar nu se stie pe ce s-au cheltuit? SUV-uri? campanii electorale? pitipoance libaneze ? Plasme? Concedii? Hai stefane, cu atatea lingouri in pivnita, chiar nu ai habar unde sunt banii? 🙂
    Smecherule 😆

    DanSu

    17/04/2011 at 10:57 pm

    • Banii au fost impartiti intre politici si clientela. 🙂 Inclusiv mafia a avut partea ei .

     Ștefan A.

     17/04/2011 at 11:01 pm

     • Nu e greu sa risipesti 1 miliard anual cind familia e mare , gurile de hranit si mai multe . 🙂

      Ștefan A.

      17/04/2011 at 11:02 pm

 21. Oare cum va interpreta tonta&ofilitul vizita pe care urmeaza sa o faca TB in Azerbaifjan „…. Rusia nu vede cu ochi buni relaţiile tot mai bune pe care România şi le face în Caucaz şi este în mod vădit nemulţumită de noua rută energetică la care participă Georgia şi Azerbaidjanul. ”
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/de-ce-se-tem-rusia-si-turcia-de-romania-222755.html

  mar

  17/04/2011 at 10:54 pm

 22. chiar crede cineva ca Rusia, dar si Turcia s-ar teme de Romania?

  skorpion

  17/04/2011 at 11:00 pm

  • Nu e vb. de teama propriuzis. Le e teama ca anumite proiecte ar putea fi luate in considerare ca fiind viabile. Proiectele se poate sa nu demareze acum sau intr-un viitor previzibil, dar ideea ca poate exista ceva in afara controlului Rusiei – da fiori pe sira spinarii vechiului URSS. Daca un proiect nu reuseste (din motive strict conjuncturale) e grav, pentru ca pot aparea jucatori care sa mai incerce, si iar sa incerce. Prima reusita (chiar neinsemnata) insemna distrugerea hegemoniei sovietice in zona. De ce crezi ca au raspuns cu asa o forta in Georgia? O forta mult mai mica (si ieftina) ar fi reusit probabil acelasi lucru, dar flacara ar fi ramas aprinsa.

   DanSu

   17/04/2011 at 11:10 pm

   • ai dreptate, @DanSu, dar nu cred ca sint fiori pe sira spinarii, ci mai degraba furie, ca cineva indrazneste sa li se opuna.

    skorpion

    17/04/2011 at 11:12 pm

 23. A mancat ciuperci sau de la amoniacul din vopsea
  „Ultima (cifra) pe care o stiu e chiar 58% pentru presedintie, 50% si ceva – Victor Ponta, optiune ca prim ministru. Realizez ca aceste cifre enorme nu tin in primul rand de meritele mele, ci de nemultumirea fata de actualul presedinte si regimul politic”, a declarat Crin Antonescu, duminica seara, la A3 😦
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-spune-ca-58-la-suta-dintre-romani-l-ar-vota-presedinte-al-romaniei-1088976

  mar

  17/04/2011 at 11:08 pm

  • cita falsa modestie pe cabotinul de crin…

   skorpion

   17/04/2011 at 11:09 pm

   • I-a tradus cineva ca a fi Presedinte inseamna munca multa, somn putin, nopti nedormite si multe altele care nu se pupa pe stilul unui chiulangiu si puturos endemic
    😦

    mar

    17/04/2011 at 11:15 pm

  • ‘nu am motive sa-l schimb pe Emil Boc’ – iata un motiv serios sa-l schimbi pe presedintele tarii ((ne)gandirea celui care-si serbeaza azi ziua). Ma rog, vorbim de logica, sau de declaratii cr(et)inoide? Era probabil epuizat, azi din cauza telefoanelor de felicitare nu a mai putut dormi la pranz (aka intre micul dejun si cina).

   DanSu

   17/04/2011 at 11:14 pm

   • sau a baut pisica otzet 😦

    mar

    17/04/2011 at 11:17 pm

  • Eu as fi ales cu 103,5 % din voturi .
   Cifra enorma datorita nemultumirii fata de politicienii de azi . 🙂
   Asta am declarat eu azi la A4 format . 😆

   Ștefan A.

   17/04/2011 at 11:15 pm

   • Da, cu siguranta. Ai si un atu, stii sa pregatesti terenul ptr. rasaduri 🙂

    mar

    17/04/2011 at 11:19 pm

    • E sublim sa citesti despre unii care se autopropun ca presedinti , primi ministri . 🙂 Mai aduc ca argument si niste statistici „de renume mondial” . 🙂
     Acestia sint sefi de partide . Sa ne imaginam ce poate fi la nivele mai mici in aceleasi partide .
     Clar ca sint rupti de realitate . Traiesc in un univers paralel in care propria bunastare e interesul suprem .
     Eu pot doar sa supralicitez 🙂 cind citesc anumite declaratii . Tipice pentru politica mioritica .

     Ștefan A.

     17/04/2011 at 11:28 pm

  • miroase a etnobotanice fara filtru. :mrgreen:

   luminita

   17/04/2011 at 11:24 pm

 24. „Referendumul se face cu intrebari precise, care inseamna niste modificari ulterior” – fratilor, Crin isi pune serios problema sa reduca numarul de parlamentari si sa creeze un parlament unicameral? Sau un referendum (facut acum) nu este egal cu alt referendum? Coane Dinu, spunei la protejat sa se mai potoleasca – ca a inceput sa de de tot in gropi. Ori toate referendumurile cer modificari (ca de atsa se fac), ori referendumurile sunt lopatica electorala pentru joaca in nisip a electoratului care asteapta sa se trezeasca (dupa pranz) si alesii.

  DanSu

  17/04/2011 at 11:21 pm

  • Pai daca are creierul ars de la vopsea si de stresul generat de munca? Omul este atat de obosit ca nu mai vede gropile 🙂

   mar

   17/04/2011 at 11:27 pm

 25. in legatura directa cu subiectul, un material de anul trecut:
  http://sareinochi.wordpress.com/2010/10/16/coruptia-naste-pui-vii-scriivorbesti-ce-scriivorbesti-dar-stii-de-ce-sau-macar-ce-faci/
  cu scuze ca-mi fac publicitate mascata la tine pe blog 🙂

  Sare'n Ochi

  18/04/2011 at 8:30 am

 26. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  18/04/2011 at 9:04 am


Comentariile sunt închise.