Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Săptămânii 3/4 – 9/4

Duminica 3/4/2011

Victimele nesimţirii

Dacă vreun ministru al Sănătății ar demisiona, nu poate să o facă pentru că, citez aproximativ (din sinteza tuturor declarațiilor post-decembriste): „nu se va găsi altcineva mai bun care să ducă reforma mai departe”. Deci, sănătatea nu poate exista în afara existenţei ministrului X al Sănătăţii, indiferent de guvernare, indiferent de câți muribunzi vor fi fiind abandonați din Ambulanțe cu perfuzia în vene, indiferent de câți români au de suferit din lipsă de medicamente, că sistemul de sănătate din România a fost jefuit până la secătuire… Indispensabilitatea este o afirmaţie nerușinată având în vedere faptul că “sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit”. Și, mai ales având în vedere că, după cum arată sistemul sanitar din România post-decembristă, oricare dintre miniștri X ai Sănătății ar putea să spună doar: „sănătos/sănătoasă sunt eu?”. Sănătoasă a fost vreodată guvernarea? Mai mult, aici.

Victor Lungu – Sareinochi’s Blog

Luni 4/4/2011

ROMÂNIA REALĂ NU EXISTĂ!

Două sintagme mă enervează destul de tare: Romania profundă şi România reală. Ambele sunt ficţiuni ale unei elite intelectuale care nu-şi poate realiza menirea. Nu ştie, nu poate sau nu încearcă, fiind cuprinsă de propria contemplare sau de bătălia de legitimare a unor găşti care monopolizează, alături de politicieni, instituţiile culturale şi bugetul din patru în patru ani.

România reală: samba si, trabajo no! Despre ceea ce unii numesc România profundă vreau să scriu în alt loc. Acum, ocazionat de un sondaj de opinie despre mondenităţi, vreau să vorbesc despre România reală. O sintagmă folosită de cele mai multe ori ideologic. Vorbitorul vrea, de cele mai multe ori, să spună că el a descoperit ceva ce nu înţeleg ceilalţi, o Românie care nu este ca şi cea pe care o laudă sau o simpatizează ceilalţi. De regulă, se spune că România reală este un teritoriu al suferinţei şi aici vorbitorul nu greseşte prea tare. Marea masă a locuitorilor din România, adică vreo 80% dintre români, nu o duc bine, nu sunt mulţumiţi de viaţa lor. Se plâng că nu au destui bani, vor să plece în străinatate, nu ştiu ce vor face copiii lor în viitor şi asta le dă un sentiment de teribilă nesiguranţă. Majoritatea dintre cei 80% nici măcar nu caută soluţii pentru a iesi din situatia în care se află. Unii se află în imposibilitatea de a găsi un loc de muncă, de a ieşi din cercul vicios al sărăciei şi excluderii, dar, cu siguranţă, că nu toţi sunt în această situaţie. Mai mult, aici.

Vasile Dâncu – Blog de Ardelean


Marti 5/4/2011

Barack Obama şi povestea nespusă a socialismului american

O caracteristică pregnantă a ciclului prezidenţial american din 2008 a fost tenacitatea presei mainstream de a-l portretiza pe candidatul Democrat drept un politician pragmatic liberal, post-rasial şi post-partizan. În timp ce naraţiunea standard despre trecutul lui Obama a constat într-o litanie sumară a cîtorva elemente bine cunoscute – născut în Hawaii, copilărie în Indonezia, absolvent al Universităţii Columbia şi al Şcolii Harvard de Avocatură, organizator comunitar în Chicago şi senator al statului Illinois – alte aspecte din trecut nu au fost puse sub lupă. Această evaziune a beneficitat de sprijin din partea managerilor de campanie, care au refuzat să dea publicităţii o serie de documente din arhiva candidatului, cum ar fi cursurile urmate şi notele obţinute la Columbia şi Harvard, precum şi colecţia de documente referitoare la perioada senatorială în legislatura statului Illinois. Curiozitatea mass-media a fost aproape inexistentă, cel puţin comparativ cu energia dedicată investigării candidatei Republicane la postul de vice-preşedinte. Aşa se face că în ziua prezentării la urne, electoratul american nu a avut o imagine clară despre caracterul, convingerile şi experienţa de viaţă care l-a format pe cel ce avea să devină al 44-lea preşedinte SUA. Mai mult, aici.

Emil b.  – In linie Drepta

Miercuri 6/4/2011

De ce trebuie publicate pe internet hotărârile judecătoreşti : cazul Burlan-Vântu

Nu este suficient ca un judecător să pronunţe o hotărâre, mai trebuie şi ca respectiva hotărâre să fie adusă imediat la cunoştinţa publicului, altmiteri se poate prezuma că Justiţia nu a tranşat şi procesul a rămas în coadă de peşte mort. Nimic nu este mai periculos pentru un stat de drept ca o Justiţie ce îşi ţine ascunse hotărârile.

De ce trebuie însă publicate pe internet toate hotărârile instanţelor? Pentru ca actul de Justiţie să fie transparent şi temeinicia deciziilor să suporte verificarea publică. Cazul judecătoarei Elena Burlan, care a decis pe 22 martie 2011 recuzarea judecătoarei Camelia Bogdan în dosarul în care Vântu era acuzat de favorizarea infractorului fugar Nicolae Popa este suficientă dovadă a necesităţii publicării integrale şi imediate a deciziilor instanţelor.

Între 22 martie 2011 şi 4 aprilie 2011 nu s-a ştiut nimic precis despre motivele care au determinat-o pe judecătoarea Elena Burlan să o îndepărteze pe judecătoarea Camelia Bogdan pe motiv de incompatibilitate. Mai mult, aici.

Octavian Lungu – Curs de Guvernare

Joi 7/4/2011

Prostie, iresponsabilitate, stangism. Teoria lui Cuculetz

Motto: „Fiecare fiinta umana are dreptul la trei mese pe zi, un loc calduros de dormit pe timp de noapte, o pereche de incaltari si inbracaminte iar asistenta medicala gratuita, restul e vrajeala…” Cuculetz

Acum cateva zile, Hotnews prelua o stire Mediafax potrivit careia un secretar de stat din Ministerul Muncii  ar fi declarat la dezbaterea proiectului de lege a asistentei sociale ca „romanii care vor refuza un loc de munca sau cei care nu vor accepta sa participe la cursuri de formare profesionala nu vor mai beneficia de niciun ajutor social”. Aceeasi sursa mentiona ca primarul orasului Mizil „a reprosat reprezentantilor Ministerului Muncii ca proiectul de lege privind asistenta sociala incurajeaza nemunca, intrucat beneficiarii de venit minim garantat refuza de multe ori locul de munca, motivand ca daca stau acasa primesc, din prestatii sociale, aceeasi suma de bani”. Secretarul de stat din Ministerul Muncii ar fi raspuns afirmand ca Ministerul  doreste sa restranga accesul la ajutoare si sa le dea numai acolo unde este nevoie. „Daca nu vor sa munceasca, de la stat nu vor mai primi niciun ban. Incurajam munca, nu nemunca”, a conchis el.

Cum pica toata chestia asta poporului roman? Prost. Cititorul Hotnews ce semneaza „Cucultez” este probabil in asentimentul majoritatii: „Fiecare fiinta umana, afirma  domnia sa, are dreptul la trei mese pe zi, un loc calduros de dormit pe timp de noapte, o pereche de incaltari si inbracaminte iar asistenta medicala gratuita, restul e vrajeala…” Mai mult, aici.

Dragos Paul Aligica – Contributors


Vineri 8/4/2011

Malthus, mai actual ca oricînd!

Vă povesteam despre un monument bizar, ridicat într-un orăşel american de cîţiva oameni cu bani, care au ţinut să rămînă anonimi. Monumentul este o carte de piatră, pe paginile căreia au fost săpate reguli de viaţă, în opt limbi de circulaţie mondială. Regulile şochează, pentru că ating chestiuni fierbinţi privind specia umană – relaţia cu mediul, modalităţile corecte de a face politică şi, mai ales, controlul demografic.

„Păstraţi umanitatea sub 500 de milioane. Ghidaţi reproducţia cu înţelepciune, îmbunătăţînd conformitatea şi diversitatea”, scrie pe „American Stonehenge”. Iar omul modern se înfioară, amintindu-şi de practicile eugenice naziste şi de mitul rasei superioare. Numai că, astfel, problema este prost pusă. Nu e vorba aici de o selecţie pe criterii etnice, nici de aruncarea în prăpastie a nou-născuţilor malformaţi, ci de un îndemn la raţiune. De la Malthus încoace, ştim că resursele cresc în proporţie aritmetică, iar populaţia – în proporţie geometrică. Astfel, ne confruntăm, mai devreme sau mai tîrziu, cu o alegere: ori lăsăm natura să rezolve problema aşa cum ştie Ea mai bine, prin foamete, războaie şi boli, ori, vorba lui Malthus, impunem un control al numărului populaţiei prin „restricţie morală”. Mai mult, aici.

Cristian Cocea – Povestea Zilei

Sambata 9/4/2011

Cum l-au cumpărat cu aer pe “profetul neantului”

Când am auzit că la Paris se vor pune în vânzare manuscrisele şi botoşeii lui Cioran, un fior patriotic m-a străbătut de parcă aş fi băgat mâna direct pe fasung, la doidouăzeci. De scotocit de nişte euroi, m-aş fi scotocit eu, să-i răscumpăr filosofului măcar o copertă de caiet, dar cum să ajung la timp în Franţa, că mie mi-e o frică de mor să mă sui în avion? Cu maşina dacă m-aş fi dus, ajungeam după două zile, la spartul târgului şi nu mai găseam acolo nici femeile de serviciu. N-aveam ce face: trebuia să-mi pun speranţa într-un alt român, mai bogat, mai patriot şi mai curajos. Şi din ăştia, slavă Domnului, avem destui. Bunăoară, m-am gândit că s-ar putea duce Patriciu să le liciteze. Bani are, iubitor de cultură e, patriot aşijderea! Dar, mi-am zis eu, dacă dădea atâţia bani pe nişte caiete, de unde să mai aibă şi pentru ziare? Pentru Cartianu, pentru Pleşu şi pentru alţi celebri filosofi gurmanzi, care împacă şi capra ideologică, şi varza cu ciolan în ziarul lui? Cât o fi conu Dinu de mecena, totuşi, trebuie să mănânce o pâine şi oamenii ăştia, nu? Un alt candidat ar fi fost Dan Voiculescu. La el nu se punea problema banilor, pentru că tonomatele funcţionează şi pe fise de cincizeci de bani, la o adică, şi se mulţumesc c-o burtă de ciorbă de fasole, nu-s mofturoşi ca Pleşu. Doar că în toate caietele alea cioraniene, deşi se vorbea despre disperare, neant, sinucidere etc., nu exista nici măcar o referire, una, mă, una singură, la dictatura băsistă! Să fi prezis Cioran acolo că va veni un preşedinte care va trimite România în neant şi va aduce naţiunea pe culmile disperării şi-n pragul sinuciderii, era altceva! Îl trimitea domnu’ Felix, cât ai zice GRIVCO, pe Gâdea să liciteze, că doar ştie toată lumea ce talent de moderator are teologul Mihai Buze de Aur. Mai mult, aici.

Spartakus – Reporter Virtual

Written by Theophyle

10/04/2011 la 9:48 am

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Multumesc, Magister! Ma simt onorat de citare si de compania aleasa a celorlati autori. 🙂

  Spartakus

  10/04/2011 at 9:54 am

 2. *celorlalti, desigur :))

  Spartakus

  10/04/2011 at 9:55 am

  • Cu Placere 🙂

   Theophyle

   10/04/2011 at 10:59 am

 3. Buna dimineata,
  Multumiri echipei redactionale 🙂 Excelenta analiza sociologica facuta de Prof. Dancu.

  mar

  10/04/2011 at 10:23 am

  • mar, din 150 de articole citite nimerim si noi cateva :lol

   Theophyle

   10/04/2011 at 10:59 am

   • Cata munca ptr. documentare si selectie, PROFI 🙂
    Felicitari 🙂

    mar

    10/04/2011 at 11:33 am

    • mar, chestie de obiceiuri. Imi respect munca si munca celorlalti. Respect si timpul pe care il acordati voi cititului!

     Theophyle

     10/04/2011 at 11:39 am

 4. […] Originally posted here: Blogosfera Săptămânii 3/4 – 9/4 […]

 5. Pentru interesati, pe blogul de istorie. Evenimentele unui Ev Mediu care chiar a fost:

  http://theo-phyl.blogspot.com/2011/04/evul-mediu-european-perioada-timpurie.html

  Theophyle

  10/04/2011 at 11:00 am

 6. neata,
  interesante bloguri, interesante subiecte.

  in legatura cu controlul numarului populatiei, cred ca Ro a luat in serios aceasta chestiune, astfel ca in 2050 va avea numai vreo 15-16 milioane locuitori.
  🙂

  apropo:
  stiti ca mi-este dor de…..Cassandra?
  ati vazut ca a disparut cam de cind cu chestia aia cu severin nedemisionatul, severin – eurolicheaua patenta?
  coincidenta doar?
  🙂

  skorpion

  10/04/2011 at 11:02 am

  • Salut Skorpi 🙂
   Multumesc 🙂
   Despre Casandra, cred ca si eu as proceda la fel daca as fi in locul ei. Nu-i placut de loc ce s-a intamplat cu Severin, desi cred ca ea l-ar fi aparat intr-un fel sau altul. Si mie imi este dor de ea. Sper cel putin ca se simte bine si este sanatoasa.

   Theophyle

   10/04/2011 at 11:12 am

 7. Salut,
  Cassandra – sigur ca e sanatoasa – principiul este: No news, good news 🙂

  Am recitit articolul cu Cuculetz – Vad ca are 190 de comentarii. Dl Aligica a rascolit musuroiul cu articolul… Sunt curios cum se simt Ernu si Rogo.. 🙂

  Un tanar de stanga

  10/04/2011 at 11:27 am

  • salut TDS,
   Dragos a scris un articol de zile mari! Bun si la subiect!

   Theophyle

   10/04/2011 at 11:38 am

 8. neata tuturor!pe severin l au lucrat „agenturile”.daca era vorba de moralitate prima pe lista celor fugariti din parlamentul european ar fi fost Adina Valean-nevasta lui chuky antenescu.se stie de vreun an cum aceasta doamna facea „consalting” – ca sa citez o savarina de la prima ora-ptr banutii nasului de cununie , conu’ dinu paturiciu.daca mai punem si propaganda ptr Rosia Montana dusa de aceasta stimata doamna ..vedem ca savarina e mic copil- cred ca de asta il si hulesc aia in parlamentu’ lui peste european.si mai am o vaga banuiala : sponsorizata lui soros -Renate Weber-cred ca i ar putea da lectii de „consalting” si „lobby” lui savarina.

  zigzag

  10/04/2011 at 11:28 am

  • salut zigi 🙂
   mare putregai si acolo!

   Theophyle

   10/04/2011 at 11:37 am

   • as fi pus si vreun europarlamentar de la pdl pe lista..dar aia ori is prea prosti si nu i keama nimeni la „consalting” sau loby :)) ori au smenuri mari de tot.provoaca crize mondiale , razboaie pe resurse etc 🙂

    zigzag

    10/04/2011 at 11:41 am

 9. multumesc pentru citare. m-ar interesa o dezbatere pe tema inchiderii spitalelor „nerentabile” raportata la modul in care noi cu educatia noastra „multilateraldezvoltata” vedem doar socialul/asistenta nu si imoralul/crudul management. eu am postat un material-opinie la mine pe blog si de atunci o incasez (altul decat cel citat).
  am avut ezitari in a scrie materialul la care fac referire (inca suntem prea tributari, chiar si eu mai sunt, „grijii fata de om”, inact sa nu-mi pun problema ce anume se vor face acei oameni – abandonati/lasati de izbeliste la prima vedere). dar, m-am gandit: de undeva trebuia rupta pisica – altfel si peste 10 ani tot in lamentatie vom esua. in revolutii mor/sun omorati oameni – iti ceri scuze si speri sa nu te numeri printre cei declarati victime. e cinic, e fumat, dar nu faci omleta fara sa spargi oua.

  Sare' n Ochi

  10/04/2011 at 11:29 am

  • Salut Sare 🙂
   Te citesc cu atentie de cam multicel. Cred ca articolul tau mi-a „dat in cap” destul de serios. Deoarece sunt (ex) de meserie cunosc bine problematica si cunosc si cum se fac lucrurile si in alte parti a lumii. Cred ca vom provoca o dezbatere foarte curand sunt in stagiul de culegerea a informatiilor. Multumesc pentru tema si pentru articol.!

   Theophyle

   10/04/2011 at 11:36 am

   • in sfarsit am dat peste cineva care este in tema! abia astept. multumesc!

    Sare' n Ochi

    10/04/2011 at 12:41 pm

  • posibil sa ai dreptate.dar exista niste anomalii in „reforma” spitalelor:1.cum se face ca reforma se aplica in toata tara dar in regiunea harghita , covasna -locul de bastina al udmr istului-totul ramane cum am stabilit.adica nu skimbam nimik.2.spitalele alea inkise nu sunt facute din banii contribuabililor?se tot vorbea de autonomie locala.pai dc nu si asuma autoritatile locale sa tina un spital?3.o intrebare cinica: daca ai avea un copil si doamne fereste un nebun ar da peste el cu masina ..cum ai proceda daca ar trebui sa iti iei copilul in carca si sa fugi vreo 60 km pana la spitalul cel mai apropiat?eu sunt de acord cu reforma manageriala a sist de sanatate.dar inainte sa inkizi un spital intr o localitate care se afla la cca 60km de un spital functional cred ca era mai sanatos sa deskizi un centru mobil de preluare a urgentelor in localitatea respectiva.

   zigzag

   10/04/2011 at 11:39 am

   • din ceea ce afirma Raed Arafat exact acest lucru s-a facut – unitati mobile. dar abia acum si-au dat seama ca personalul unitatilor mobile este sub-calificat, iar unitatile mobile nu sunt dotatea corespunzator.
    in rest, la faza cu Harghita-Covasna, individul de la sanatate este din Oradea. dar, o teorie sindicala ce cred ca tine mai mult de teoria constipatiei, o are Mircia Giurgiu ex-deputat PDL: se face asa pentru a putea fi directionati pacientii ramani in Ungaria. nu ne mai iau Ardealul, ne iau pacientii! multumesc…

    Sare' n Ochi

    10/04/2011 at 12:45 pm

    • stiu exact situatia din zona.in afara de spitalul din mures celelalte sunt varza.pe cel de cardio din covasna se chinuie de vreo 5 ani sa il aduca pe linia de plutire.degeaba.

     zigzag

     10/04/2011 at 1:18 pm

 10. Multumesc,Theophyle,pentru recomandari.
  Interesante si multe problemele, greu de vindecat.

  ela

  10/04/2011 at 11:50 am

 11. “dovada” lui Ciutacu…manipulare de 2 bani
  http://ribelalu.blogspot.com/2011/04/dovada-lui-ciutacu-2-minute-sa-o.html

  atentie limbaj batistic 🙂

  Un tanar de stanga

  10/04/2011 at 11:56 am

 12. Salut Theophyle
  Salutare tututror,

  Excelenta alegerea de saptamana aceasta. Apreciez foarte mult munca ta de selectare din blogosfera si promovarea articolelor semnificative. Ca de altfel tot ce faci aici pe blog … si nu numai. 🙂

  Andrei

  10/04/2011 at 12:23 pm

 13. buna ziua;
  e duminica ,e ziua de ” cercetat ” ce mai e prin romania si ,eu unul,am decis sa incep cu ” romania reala’ nu aia a lu’ dincu,aia de 45(sau 50?)de prune;
  e neschimbata si asta e semn de normalitate;
  ” cercetarea” dl dincu ,eu inteleg ca de fapt este un pretext pentru a-si legitima ideile;
  dl dincu greseste :romania reala ,nue romania celor multi, e romania celor nici prea multi ,poate nici prea putini;
  e romania celor care muncesc,celor care nu mai asteapta ” sa li se dea” e romania celor care penduleaza acum intre ” locul unde s-au nascut” si ‘ locul unde se pot afirma sau cistiga o piine decent,fara sa se prostitueze” ”
  as zice ca romania reala e a celor ca @theophyle,@tds poate @creanga( a plecat in cananda?)si a altora care se chinuie-asta e cuvintul- sa faca din romania un loc unde nu e rusinos sa spui ce gindesti,un loc unde nu trebuie sa te milogesti ca sa obtii ce ti se cuvine

  intamplator

  10/04/2011 at 12:28 pm

  • Intentionat sau nu Dancu confunda Romania Reala cu Romania vizibila (poate cea de la televiziuni) si, prin prelungirea silogismului, Romania Profunda devine partea ei „invizibila”. Mergand pe logica lui Vasile Dancu, Romania Reala devine astfel Romania „Anormala”, iar a doua, normalitatea ipotetica, ireala.

   Poate de aceea spune ca-l enerveaza: nu le intelege.

   Andrei

   10/04/2011 at 12:57 pm

 14. ca sa arat ce am citit:excelent emil b/in linie dreapta
  sper sa nu aibe dreptate,sau ,sper din tot sufletul(nu spre binele americii ci spre binele copiilor mei,ca obama nu va fi reales)
  spartakus: chiar ma gindeam ca nu se poate,nu e romanesc,sa nu-l faci ” securist” pe cel care a cumparat manuscrisele lui cioran;
  aici e un lucru pe care eu nu-l inteleg-poate spartakus ma lamureste- cioran a fost urit,urmarit de securitate,de ce i-ar fi cumparat ” securistii” manuscrisele,culmea, sa poata fi la indemina tuturor!!!!

  intamplator

  10/04/2011 at 12:34 pm

  • N-ai inteles ideea? Exista si securisti de omenie, dupa cum exista si securisti patrioti! 😀 Crezi ca toti securistii au spionat la cozi si au prins degete la usa? Neeeee, uite ca mai avem si din astia iubitori de cultura si de neant, in generatia Securitatea 2.0, upgrade la aia a lui Odi si Sini si ad-onn la Securitatea doi si-un sfert. Ceea ce la o adica, e chiar misto. Vorba lui Tetelu, din Catavencu: „Aj vrea sa avem o tara de securisti iluministi!” :))))
   Iei totul prea in serios, amice, relaxeaza-te si cauta doar strictul necesar. 🙂

   Spartakus

   10/04/2011 at 9:44 pm

 15. Linkul corect de la Sareinochi (foarte bun textul): http://sareinochi.wordpress.com/2011/04/03/victimele-nesimtirii/

  Andrei

  10/04/2011 at 1:06 pm

 16. Salutare,
  Multumesc pentru efortul depus, super recomandări. Cel al dlui Dâncu n-am reuşit să îl citesc tot, prea multe amănunte mondene, rochia 5000 de euro, Pepe, Oana si nu stiu ce bulshit, am dat pe rapid la concluzie.
  Articolul dlui Aligica m-a uns pe suflet, Cuculteţ să rămâneă nătăfleţ, nu trebe să-i dau eu mâncare ori să-i cumpăr încălţare.
  @întâmplător
  Sunt în zonă, timpul e prea scurt, în fie ce zi vă ascult.

  Creanga

  10/04/2011 at 1:48 pm

  • @creanga
   un sfat din inima
   prima generatie de imigranti este sacrificata/nu se poate adapta indiferent de ce vi se spune;emigrarea este numai spre binele copiilor

   intamplator

   10/04/2011 at 2:25 pm

   • Salut intimplator si tuturor. 🙂
    Eu sint la prima generatie de emigranti si cred ca sint adaptat perfect . 🙂 Dupa 21 de ani . 🙂
    E perfect adevarat ca se gindeste mai mult la emigrare in prisma viitorului copiilor .

    Ștefan A.

    10/04/2011 at 2:31 pm

    • Daca ai fi adaptat perfect, nu ai mai bintui ca stafia pe blogurile in limba romana.Stii bine ca stiu ce spun 🙂

     La viitorul copiilor se gindesc si cei care cumpara manuale de invatat engleza,spaniola,germana si care zac in bibliotecile de apartament netrecute de pagina 10. La care proprietarul spune: Am incercat sa invat, dar dupa aia, am zis, ca las ca o sa invete copiii 🙂 Asa mi-am explicat de ce tot apar manuale noi de invatat limbi straine si care chiar se cumpara 🙂

     Un tanar de stanga

     10/04/2011 at 2:39 pm

   • @ intamplator
    O parte din inima ramane in urma, bine ca pot intra si de pe acolo pe blog. 🙂
    Ce o fi mai departe ramane de vazut.

    Creanga

    10/04/2011 at 3:48 pm

 17. Salutare tuturor! 🙂

  Excelenta si de data asta selectia blogosferica, foarte bune articolele, Theophyle! Ai muncitg mult, dar se merita cu virf si indesat.

  Totusi, trebuie sa semnalez eu ca in zilele de miercuri-joi au fost 10 postari excelente, scrise toate de bloggeri pe tema Justitiei (Burlan-Vantu). Nu ma refer la postarea mea de vineri, ci la cele 10 postari semnalate de Theophyle.

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/04/06/agenda-despre-instalatii-scurgeri-si-burlane/

  1. Hotnews (Attila Biro): Alianta pentru o Romanie Curata a cerut CSM sa transeze rapid cazul revocarii judecatoarei Camelia Bogdan din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu.

  2. Romania Libera (Gabriel Bejan): Cazul Vîntu trebuie judecat lent. Poate se prescrie

  3. Contributors.ro (Miron Damian): În cazul SOV, justitia trebuie să meargă încet si cu capul spart (decizie a judecătoarei Elena Burlan)

  4. EVZ (Narcis Iordache): Judecătoarea lui Vîntu a fost schimbată pentru “exces de viteză”

  5. Copacul din Padure (Clemy): ARC a cerut CSM să iasă din somnolentă

  6. Cursdeguvernare.ro (Octavian Lungu): De ce trebuie publicate pe internet hotărârile judecătoreşti : cazul Burlan-Vântu

  7. Gradina de hartie (Nora Damian): Rotula şi burlanul

  8. Sorina Matei: Cătălin Grigoraş – mufa AV din dosarele Voicu&Vîntu

  9. Kamikaze: Asociatii lui Vladimir Soare, fost presedinte Gelsor, au o firmă în casa judecătoarei Burlan

  10. Turnofftheglory: Camelia Bogdan, judecator in interesul legii

  E prima data cind am vazut asa sincronizare spontana, in apararea ideii de Justitie si a judecatoarei Camelia Bogdan. Bravo tuturor bloggerilor carora le pasa de Justitie.

  Sa nu va uitati obiceiul de a scrie despre Justitie cind va doare ceva!

  Cetatean

  10/04/2011 at 2:56 pm

 18. Buna ziua ! mie ,articolul lui Deancu, pe care am avut rabdare sa-l citesc, mi se pare nefericit de real.Zigzag are dreptate, dupa opinia mea, de mirar4e cum de in judetele Satu-Mare,Covasna,Harghita,Suceava, nu s-a qasit samantza de spital care sa fie inchis sau transformat in azil de batrani(de atatea ipotetice azile se pare ca ne asteapa, pe cei den generatia mea, o activa si exclusiva,,socializare 🙂 )Si faptul ca tanarul de Cseke e din Oradea nu are nici o relevanta, nu de unde este e problema 😉
  cat priveswte ,,reforma” sanitara, am mai spus si la copac, ar fi trebuit intai organizate centre de primire urgenta cu numar suficient de ambulante bine dotate, medici,asistenti (eventual din personalul spitalelor inchise) si abia apoi inchise spitalele respective (parerea mea).Chiar si asa, la infrastructura noastra r7tiera, e de mirare ca intr-un tarziu ajungi la destinatie si cu salvarea(nu neaparat in timpul optim ) ,asta daca nu te rastorni pe drum.

  Loda

  10/04/2011 at 3:09 pm

  • Oradea – jud. Bihor

   skorpion

   10/04/2011 at 3:11 pm

   • adica orasuol meu,da skorpi? ;)mersi ca ai pus judetul.

    Loda

    10/04/2011 at 3:58 pm

 19. Brrr, m-am desprins de cateva saptamani de „universul” politichiei autohtone si tot jalnica e! Nasol 😀

  Galeata cu pixeli

  10/04/2011 at 3:09 pm

 20. Incredibil dar adevarat, Felix tirnatorul cere lui Basescu demiterea Procurorului General, Kovesi.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/felix-vrea-capul-lui-kovesi-222047.html

  Nu am cuvinte sa descriu ce i-as face eu lui Felix daca as fi procuror general.

  Cetatean

  10/04/2011 at 3:35 pm

  • Nu-i deloc incredibil Cetatean , e in stilul personajului. Eu cred ca visul lui secret e sa ajunga presedintele Romaniei cu ajutorul lui Buze de aur 🙂

   Un tanar de stanga

   10/04/2011 at 3:53 pm

   • UTS:
    Cu toata jena pentru ignoranta mea, cine-i Buze de aur?

    Loda

    10/04/2011 at 3:59 pm

    • Buze de aur : Gidea
     Daca tot te jenezi cu ignoranta, poti sa ne spui , la fel de precieux, care e structura ADN-ului ? 🙂

     Un tanar de stanga

     10/04/2011 at 4:06 pm

     • UTS:
      Da, spre deosebire de altii eu ma jenez de ignoranta mea;cat priveste, si nu e prima oara, chestionarea mea, dupa ce iti spun ca, prin natura profesiei sunt obisnuita ca EU sa pun intrebarile si nu suntem in nici un caz la scoala, spune ce preferi : sa recunosc ca nu stiu sau sa caut pe google sa-ti demonstrez ce bine stiu? Apropo, tu chiar le stii pe toate?
      P.S., Multumesc pentru raspuns .

      Loda

      10/04/2011 at 4:29 pm

      • UTS:
       Am remuscari, ma gandesc ca tu sincer nu stii si,crezawndu-ma de biologie ti-ai luat inima in dinti si ti-ai expus si tu o ignoranta, in speranta ca te voi lumina; daca e asa ,uite :
       http://biomodel.uah.es/en/model4/dna_ro/index.htm

       Loda

       10/04/2011 at 4:37 pm

      • UTS:
       Decide-te e postarea lui Theophlye sau a lui Spartakus? de regula, il citesc pe Spartakus la el pe blog, nu aici, dar saptamna asta am fost in criza de timp .Cat priveste ,,repezitul” am citit postarea ta si ti-am raspuns TIE,caci tu mi te-ai adresat, ar trebui sa fii flatat .;)buzele lui Gadea, nu ma preocupa ,era prea mare efortul, nu mai bine te-am intrebat pe tine? Acum cu cine ma conversam eu politicos?

       Loda

       10/04/2011 at 5:05 pm

 21. e incredibil pentru ca intotdeauna prostia si neobrazarea nu au fund. Indivizii ca el ar trebui stirpiti ca gindacii, fara nici o mila. daca Justitia ar functiona noi nu ne-am mai face nervi zilnic.

  Cetatean

  10/04/2011 at 4:00 pm

 22. Mai baieti si fete, ieri sau alaltaieri pedelistii i-au cerut (in spatele usilor inchise) lui Funeriu sa isi dea demisia. Oficial, problemele legate de salariile profilor (ca si cum ministrul e de vina).

  Insa eu am o explicatie mai corecta, cred. Se pare ca a inceput pe bune reforma in sistemul universitar.

  http://www.ziare.com/scoala/evaluare-educatie/reforma-cercetarii-a-demarat-in-forta-vezi-opinia-unui-om-din-sistem-1087017

  In plus, ieri am vazut pe site-ul ministerului ca universitatile sunt obligate pina pe 1 iulie anul asta sa faca refendumuri interne, pentru a se decide daca rectorul va fi ales prin vot direct sau prin concurs. Din toamna se intra cu noile echipe universitare, si se pensioneaza fortat rectozaurii ca Marga 😉

  Merge treaba, deci! :-0

  Cititi neaparat, se merita! 😆

  Cetatean

  10/04/2011 at 4:10 pm

  • Ce cretini
   Funeriu ar face bine-daca il remaniaza astia- sa initieze un partid nou cu baza online-pt 2016

   Un tanar de stanga

   10/04/2011 at 4:26 pm

 23. TDS, nu il vor remania, are sustinerea directa a lui Basescu.

  Cetatean

  10/04/2011 at 4:29 pm

  • Vezi atunci o sa il remanieze pe basescu 🙂

   Un tanar de stanga

   10/04/2011 at 4:30 pm

   • hehe, de vreo 4 ani se chinuie felix sa faca asta si iaca ca nu ii iese.

    Cetatean

    10/04/2011 at 4:36 pm

 24. Printr-o coincidenta misterioasa, absolut toti mminstrii invatamantului care au vizitat Salajul, au fost schimbati la scurta vreme dupa vizita, incepand cdu Aneta Spornicu.Intre 7-8 aprilie Funeriu a fost in jud.Salaj la cercul pedagogic al inspectorilor generali si lansarea campaniei ,,O lege de nota 10″. Raman in asteptare 😉

  Loda

  10/04/2011 at 4:32 pm

 25. Loda, nu spera si nu ai teama ;-)!

  Cetatean

  10/04/2011 at 4:35 pm

  • Cetatene :
   teama n-am, speranta moare ultima 😉

   Loda

   10/04/2011 at 4:38 pm

   • # Loda

    Esti din Oradea?

    p

    10/04/2011 at 4:51 pm

    • p:
     Da, acolo m-am nascut si am stat pana am mers la facultate si tot acolo imi petreceam concediile in fiecare vara ,pana a trait mama mea.

     Loda

     10/04/2011 at 5:07 pm

 26. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  10/04/2011 at 4:43 pm


Comentariile sunt închise.