Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Agenda: despre instalaţii, scurgeri şi burlane!

O tara fara justitie este numai un teritoriu, un popor fara justitie este numai o populatie.  Dreptul la judecata echitabila este unul din cele mai fundamentale  drepturi ale cetateanului. Este adevarat ca in toate tarile lumii acest drept este dependent de felul in care esti reprezentat in  justitie si nu intotdeauna dreptatea, care este o valoare subiectiva, isi gaseste locul intr-un tribunal. Totusi, cel putin, legile sunt pentru toti, si trebuie aplicate fara discriminare.

Justitia in Romania democratica isi are radacinile intr-o justitie dictatoriala, de sorginte  comunista, in care cetateanul era chemat sa-si dovedeasca nevinovatia si nu invers, cum trebuie sa fie intr-o tara normala. Farsele judiciare in Romania comunista sunt deja obiect de studiu istoric, din nefericire justitia comunista a fost transferata “in corpore” cel putin din punct de vedere al personalului principal in noua justitie a Romaniei democratice. Aceasta trecere cu “arme si bagaje” a unei mari majoritati s-a facut in cel mai dezastruos mod posibil, eliminand numai cazurile flagrante de judecatori si procurori criminali, adica numai ce s-a vazut clar ca varful unui iceberg. Majoritatea cadrelor comuniste au ramas in sistem, servind cu prisosinta clientela colegiala din “epoca de aur”. Tari fost comuniste, ca Germania (de est), Cehia si Polonia, si-au rezolvat rapid si transant problema justitiei; in Ungaria, judecatorii comunisti au facut un pas inapoi, fiind pensionati sau iesiti din justitie aproape “benevol”. La noi lucrurile s-au tergiversat ani de zile din cauza cripto comunismului iliescian; de facto justitia a avut un rol important in creerea legitimitatii politice, sociale si economice pentru fosta nomenclatura comunista. Daca veti citi toate posturile noastre legate de “sandei”, acei judecatori toxici, numiti pe timpul Ministrului de Justitie al guvernului Nastase, cunoscuta Rodica Stănoiu, pe numele conspirativ „Sanda”, veti intelege cum au supravietuit, migrat si inaintat  turnatorii si “cadrele” justitiei comuniste pana in zilele noastre. Inceputurile unei reforme au dat sperante, din nefericire cam desarte, asa cum vedem in zilele noastre.Vezi Cartea Alba a Sandeiilor

Ceea ce se intampla in ultimele zile pot aduce la paroxism pana  si cel mai rabdator cetatean al Romaniei.  Astia chiar isi bat joc de noi in corpore – daca totusi cineva doreste sa-si faca treaba corest si eficient este dat la o parte din aceasta cauza? Si de cine? Aveti aici profilul judecatoarei care a hotarat recuzarea dnei judecatoare Camelia Bogdan. Deci asta este profilul recuzatoarei:

În anul 2000, judecătoarea Elena Burlan intra în atenţia opiniei publice, odată cu cercetarea ei de către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice, în legatură cu modul în care a dobândit parterul unui imobil situat în Bucureşti. Cinci ani mai târziu, Elena Burlan a fost scoasă însă de sub urmarirea penală.

Apoi, în 2009, Elena Burlan a devenit celebră în urma achitării medicului chirurg Răzvan Trancă, acuzat de viol şi de aruncarea de la etaj a fostei sale paciente, minore, Andreea Mocanu. Judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, l-a condamnat atunci pe Trancă la patru ani, cu suspendare, pentru tentativă de omor, achitându-l pentru acuzaţia de viol.

Tot Elena Burlan este cea care, la sfârşitul anului 2009, a dispus achitarea medicului Şerban Brădişteanu, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primire de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro privind o licitaţie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Odată cu achitarea, instanţa a mai dispus şi ridicarea sechestrului asigurător pus pe un apartament şi două imobile ce aparţineau medicului. Sursa este situl ONG-ului Alianta Pentru o Romania Curata.

Ca sa fim fericiti aflam ca si cei condamnati la inchisoare se scurg din tara cu ajutorul unor burlane de genul care l-au “scurs” si pe Omar Hayssam. Individul numit Dinel Staicu, care a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare, s-a evaporat, fiind cautat national / international de Politia Romana. Problema este ca acest individ si-a schimbat numele din Staicu in Nutu, schimbare care apare in partea a treia a numarului 10 din 2011 al Monitorului Oficial al Romaniei. Deci cautandu-l pe Staicu il vom gasi pe Nutu, sau pe cine naiba vom gasi? Aveti aici sursa!

Nu credeti ca a venit timpul sa incepem si noi, cetatenii acestei tari, sa vedem ca lucrurile nu mai pot merge asa pana la infinit? Basta ticalosilor!

Puteti citi si alti revoltati : Sper ca vom fi mai multi si sper ca pana la urma vom astupa aceste burlane de iesire a tuturor scursorilor tranzitiei!

1. Hotnews (Attila Biro): Alianta pentru o Romanie Curata a cerut CSM sa transeze rapid cazul revocarii judecatoarei Camelia Bogdan din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu: Este scandalos ca unui judecator sa i se ia dosarul pentru termene scurte

2. Romania Libera (Gabriel Bejan): Cazul Vîntu trebuie judecat lent. Poate se prescrie

3. Contributors.ro (Miron Damian): În cazul SOV, justitia trebuie să meargă încet si cu capul spart (decizie a judecătoarei Elena Burlan)

4. EVZ (Narcis Iordache): Judecătoarea lui Vîntu a fost schimbată pentru “exces de viteză”

5. Copacul din Padure (Clemy): ARC a cerut CSM să iasă din somnolentă

6. Cursdeguvernare.ro (Octavian Lungu): De ce trebuie publicate pe internet hotărârile judecătoreşti : cazul Burlan-Vântu

7. Gradina de hartie (Nora Damian): Rotula şi burlanul

8. Sorina Matei: Cătălin Grigoraş – mufa AV din dosarele Voicu&Vîntu

9. Kamikaze: Asociatii lui Vladimir Soare, fost presedinte Gelsor, au o firmă în casa judecătoarei Burlan

10. Turnofftheglory: Camelia Bogdan, judecator in interesul legii

Written by Theophyle

06/04/2011 la 3:17 pm

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut!

  Cu voia Dvs, reamintesc onoratei asistente ca judecatoarea Camelia Bogdan a fost sprijinita de acest blog inca din 17 februarie, cind Vantu-Cotidianul i-a publicat fotocopia buletinului pe site, ca sa o intimideze:

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/02/17/fiat-justitia-et-pereat-mundus/

  Postarea este mai actuala ca oricind, judecatoarea Elena Bogdan se bucura de sprijinul meu neconditionat, in calitate de cetatean al acestei tari.

  Cetatean

  06/04/2011 at 3:23 pm

 2. Sorry, Camelia Bogdan, Theophyle, poti crecta. Graba strica treaba.

  Cetatean

  06/04/2011 at 3:23 pm

 3. […] Update necesar: Cine este Burlan? În anul 2000, judecătoarea Elena Burlan intra în atenţia opiniei publice, odată cu cercetarea e… […]

 4. UN pic de gimnastica igienica nu strica. Un sul de hartie de buda pe treptele tribunalului e un gest, necesar.

  Turnofftheglory

  06/04/2011 at 3:26 pm

 5. Legea 202/2010:

  Art. 132-1. – „Pentru judecarea procesului, instanţa, ţinând seama de împrejurări, fixează termene scurte, chiar de la o zi la alta. Când consideră necesar, instanţa va putea fixa şi termene mai îndelungate”.

  DA, bravo judecatoarei Bogdan care a fixat termene scurte in procesul lui SOV.

  CSM, sa nu care cumva sa o faceti iar de oaie si inspectia voastra judiciara sa se faca ca ploua!!!

  Cetatean

  06/04/2011 at 3:29 pm

 6. A nu se uita de articolul facut de kamikazeonline.ro, care arata cum apartamentul judecatoarei Burlan era sediul social al baietilor care au avut tangenta cu Gelsor si FNI:

  http://www.kamikazeonline.ro/2011/04/asociatii-lui-vladimir-soare/

  Cetatean

  06/04/2011 at 3:37 pm

 7. Cetatean,
  nu ti-am vazut semnatura dar ti-am recunoscut stilul.
  Ma alatur indignarii tale.
  Asa nu se mai poate.
  Degeaba se chinuie guvernul sa implementeze reforme economice, daca nu se curatza Justitia de scursurile mafiote nimic din ceea ce s-a demarat nu se va duce la bun sfarsit.
  Afara cu Sandeii !
  Apoi implementarea celorlalte masuri necesare reformarii statului de drept vor veni ca de la sine.

  luminita

  06/04/2011 at 3:58 pm

  • lumi, salut! pur si simplu justitia Sandeilor ne na de prosti.

   CSM-ul are ocazia sa dovedeasca ca nu sunt doar niste baieti mai tineri cu plete in vint care vorbesc despre reforma in ograda lor, au ocazia sa arate ca nu sunt niste Sandei reloaded.

   Insa parca vad ca spun ca Inspectia Judiciara nu a remarcat nimic ilegal in decizia judecatoarei Burlan.

   Cetatean

   06/04/2011 at 4:16 pm

   • Cetatean ,
    Decizia burlanei e luata , nimic nu se mai poate schimba! Pai , ce ? schimbam deciziile cum vrem noi? Daca era sa fie bine , nu intervenea burlanca si procesul mergea inainte .Asa , s-a intamplat ce trebuia si nimic nu se va schimba !
    Aproape as pune pariu …

    crisuadi

    06/04/2011 at 7:18 pm

    • crisuadi, burlan va fi cercetata de Inspectiua Judiciara. daca ea a actionat incalcind legea, sentinta data de ea se va casa.

     Cetatean

     06/04/2011 at 7:30 pm

 8. Daca CSM, prin inspectia judiciara nu intervine, si daca verdictul ilegal pronuntat de Elena Burlan se mentine, atunci dosarul SOV va fi repartizat arbitrar si in plus, este posibil sa fie stramutat in provincie, unde SOV are mari sanse sa dea peste un judecator mai sperios decit doamna Bogdan.

  Din fisa dosarului SOV de la Tribunalul Bucuresti reiese ca judecatoarea Camelia Bogdan a respins PATRU cereri de parasire a tarii: una a lui SOV (1 martie 2011) si TREI ale lui Turcanu, complicele lui (25 ianuarie, 1 martie si 3 martie).

  http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000357276

  O prima cerere de recuzarea a doamnei Bogdan a fost respinsa pe 16 februarie. Era facuta de SOV. Turcan a contra-atacat facind si el o cerere, si a cistigat pe 22 martie, obtinind recuzarea doamnei Bogdan.

  Cind doi inculpati fac PATRU cereri de a parasi tara si DOUA cereri de recuzare a judecatoarei, se mai poate invoca, asa cum face Elena Burlan, „confuzie in rândul justitiabililor , atat cu privire la imparţialitatea judecătorului dar si la dreptul sau la un proces echitabil” ?

  Adica doi inculpati fac 4 cereri de incuviintare a parasirii tarii si doua cereri de recuzare si tot ei invoca suspiciuni privind impartialitatea judecatorului?!

  Adica tot bietul judecator este pus la zid cind refuza patru cereri de parasire a tarii pentru ca astfel, vezi Doamne, nu are (citez ce spune doamna Burlan) „dorinţa de a face astfel in cat sa nu planeze nici un dubiu asupra imparţialităţii sale , poate crea inculpatului tocmai o stare de neancredere fata de modalitatea in care instanţele de judecata isi exercita atribuţiile , poate crea inculpatului impresia ca nu beneficiază de un proces echitabil in raport de cele reţinute anterior”?!

  Sfintul si dreptul inculpat, are voie sa aiba „impresii” despre judecatorul pus sa faca dreptate, si sa ceara in numele lor recuzarea judecatoarei care nu se lasa intimidata de tertipuri ieftine!

  Judecatoarea Burlan acorda din start prezumtia de buna credinta inculpatului Turcan care cerea recuzarea judecatoarei cind scrie in motivarea deciziei:

  „…si nu poate fi apreciata ca fiind de rea credinţa orice cerere formulata de către parti, cu atat mai mult cu cat este prima cerere de acest gen formulata de către inculpatul TURCAN ai nu rezulta din nici un considerent sau apreciere inserata in cerere sau in încheierea de şedinţa o astfel de intenţie a inculpatului”.

  Insa judecatoarea Burlan se face ca uita ca nu era prima cerere de recuzare, prima o facuse SOV, pe 16 februarie, si acuma era rindul lui Turcan sa faca la fel. Pentru Elena Burlan era „prima” cerere a lui Turcan, dar de fapt era a doua, caci SOV mai facuse una.

  Patru cereri de incuvintarea a parasirii tarii si doua cereri de recuzare. Buna credinta a inculpatilor si suspiciuini privind partialitatea judecatoarei, hai? ce dracu trebuia sa mai faca cei doi inculpati ca Elana Burlan sa vada ca actionau cu rea credinta? sa o bata in sala pe judecatoarea Bogdan?

  Ceapa mamii ei de Justitie!

  Cetatean

  06/04/2011 at 4:10 pm

 9. Buna ziua ,
  Maimuta de Burlan nu mai are ce sa caute in magistratura. La cate are in spate (numai d’alea „bune”) trebuie bagata urgent afara!

  Inganduratul

  06/04/2011 at 4:19 pm

 10. Salutare!

  Am citit toate articolele semnalate, m-am crucit, m-am indignat şi m-am blocat.
  Ce Se Mai poate face ?

  Felicitări Cetăţean (ŞI) pentru acest articol!

  tiberiuorasanu

  06/04/2011 at 4:29 pm

  • tibi, salut, nu e articolu lmeu, e al lui Theophyle. eu voi mai avea in zilele urmatoare postari pe Justitie, deocamdata doar comentez.

   Cetatean

   06/04/2011 at 5:35 pm

   • Cetatean,
    trebuia sa imi atragi si mie atentia .
    Acum sunt nevoita sa-mi retrag ambasada si sa-mi predau admiratia tot lui Theophyle.
    😆 😆 😆

    luminita

    06/04/2011 at 5:41 pm

    • nu mai conteaza, luminita, eu as vrea tare mult sa nu fiu nevoit sa citesc sau sa scriu articole despre Justitia Sandeilor 😦

     Cetatean

     06/04/2011 at 5:47 pm

     • Nu-i bai, citi ! Nu cred că Teofil se va supăra! 🙂

      Aşa lumi, aşa : te ţii de dus ominii în oroare, da? 🙂

      tiberiuorasanu

      06/04/2011 at 6:05 pm

      • 😳

       luminita

       06/04/2011 at 7:50 pm

       • 🙂

        Cetatean

        06/04/2011 at 7:53 pm

 11. Salut 🙂
  Cum naiba are firma aia sediul acasa la un ditai judecatoru’? Numai pentru asta si merita un sut in posterior.
  Pai hai sa aplicam putin logica madamei Burlan. Pai nu-i asa ca madama poate fi partinitoare?

  Diana

  06/04/2011 at 4:48 pm

 12. hai, sa ne traiasca judecatorii! 😀

  Radu

  06/04/2011 at 4:49 pm

 13. Theophyle, politeieni, salut 🙂
  Bine zis „instalaţii”. De atâtea scurgeri au ruginit si au inceput să crape, se văd şobolanii prin burlane.

  noradamian

  06/04/2011 at 5:11 pm

 14. Buna ziua din nou,
  la irtv anunta ca , in scurt timp, vor transmite in exclusivitate , un interviu cu Ana Maria Vlas.
  Despre ce credeti ca va fi vorba?
  Anuntasera ca il dau la ora 17, acum vad ca mai amana cateva minute.

  cedric

  06/04/2011 at 5:18 pm

 15. acum are unde sa stea alde psd cind fac sedinte prin america de sud;la dinel nutu acasa!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dinel-staicu-si-a-schimbat-numele-in-nutu-acum-trei-luni-926116.html

  intamplator

  06/04/2011 at 5:19 pm

 16. Ioana (am gresit mai inainte i-am zis Ana) Maria Vlas la irtv acum, prin telefon

  cedric

  06/04/2011 at 5:34 pm

 17. Hahaha, Vintu e „mihnit profund” ca vine Popa in tara 😆

  Cetatean

  06/04/2011 at 5:38 pm

  • ai auzit? sigur ca e mahnit, dar din motive personale.
   Vlas il face praf pe Vantu. Aici cred ca e mana lui Ghita, sa apara ea pe post si sa-si spuna parerea.

   cedric

   06/04/2011 at 5:43 pm

 18. So: Popa merge direct la bulau. 15 ani, fara nici o cale de recurs. Pirnaie directa.

  Acum, noul cod penal aprobat in 2010 permite procurorului sa redeschida un proces daca apar elemente noi care nu au fost cunoscute la momentul pronuntarii deciziei. Cind Parlamentul va vota legea de aplicare a Noului Cod, atunci procurorul i va face o oferta lui Popa 😉

  Cetatean

  06/04/2011 at 5:51 pm

 19. Cele doua din studiou vor sa scoata un anume raspuns de la Vlas, dar ea se fereste . Pare convinsa ca Popa nu-l va turna pe Vantu. Sau vrea sa-l linisteasca pe Vantu, deocamdata. Vantu=cel mai mare si mai important beneficiar al FNI. Popa nu a facut decat ce i s-a cerut.

  cedric

  06/04/2011 at 5:56 pm

 20. Intrebare cu talc:s-ar putea ca Popa sa faca un targ cu anchetatorii, ca sa faca dezvaluiri pentru inculparea altora si redeschiderea dosarului FNI?

  cedric

  06/04/2011 at 5:59 pm

 21. Vlas este marcata, nu poate crede ca Popa va face 15 ani inchisoare, si ca Vantu va fi incriminat de Popa. Ea a trait pe pielea ei ce inseamna un sistem care il protejeaza pe SOV.

  Cetatean

  06/04/2011 at 6:00 pm

 22. Cetatean, te-ai uitat pana la sfarsit? ce parere ai?
  Eu zic ca Ghita lucreaza tare, il baga in fibrilatii pe SOV.

  cedric

  06/04/2011 at 6:00 pm

 23. da, categoric, Vantu e in mare-mare pericol. Orice actiune in instanta pentru recuperarea IRTV va dura, iar Popa vine in tara. Prietenii sai sindicalisti au probleme.

  Singura sa consolare e ca a scapat deocamdata de judecatoarea Bogdan, insa sa speram ca noul CSM face ordine, altfel sunt niste Sandei la patrat.

  Cetatean

  06/04/2011 at 6:02 pm

 24. Vlas a vorbit f. bine, diplomatic dar a lansat cate o sageata spre Vantu .

  cedric

  06/04/2011 at 6:03 pm

 25. totul e gargara.daca intr adevar ar exista spirit civic pagubitii fni si cei satui de jmenurile lui vantu cu justitia si cu diversi politicieni ar iesi in strada.in ziua in care popa ala ar fi adus in tara cetatenii romani pagubiti si umiliti de vantu@co ar trebui sa fie in fata la realitatea tv.si in fata tribunalului unde burlanu isi tine mascaradele de procese.dar n o sa vedem asa ceva.o sa vedem alta gasca de politruci care vor incerca prin manipulari sa profite de eveniment.3 televiziuni vor tine cu gasca vantu@co.alte 2 tv vor arata nemernicia lui vantu@co.iar alde dan pasat, berceanu sau nastase isi vor freca mainile fericiti ca nu sunt ei in atentia „oprobiului public”.in concluzie: ne bucuram ca vine popa , ne intristam ca va iesi vantu si intre timp avocatu care cerea spagi in numele anaf a beneficiat de clementa .nici o masa fara peste cum s ar spune.

  zigzag

  06/04/2011 at 6:15 pm

 26. totul e gargara.daca intr adevar ar exista spirit civic pagubitii fni si cei satui de jmenurile lui vantu cu justitia si cu diversi politicieni ar iesi in strada.in ziua in care popa ala ar fi adus in tara cetatenii romani pagubiti si umiliti de vantu@co ar trebui sa fie in fata la realitatea tv.si in fata tribunalului unde burlanu isi tine mascaradele de procese.dar n o sa vedem asa ceva.o sa vedem alta gasca de politruci care vor incerca prin manipulari sa profite de eveniment.3 televiziuni vor tine cu gasca vantu@co.alte 2 tv vor arata nemernicia lui vantu@co.iar alde dan pasat, berceanu sau nastase isi vor freca mainile fericiti ca nu sunt ei in atentia “oprobiului public”.in concluzie: ne bucuram ca vine popa , ne intristam ca va iesi vantu si intre timp avocatu care cerea spagi in numele anaf a beneficiat de clementa .nici o masa fara peste cum s ar spune.

  zigzag

  06/04/2011 at 6:16 pm

  • omule, iar ai uitat sa lasi spatii dupa punct 😉 ai fost moderat.

   Cetatean

   06/04/2011 at 7:06 pm

  • zigzag

   vezi mai sus ceea ce ti-am subliniat eu –

   Iti repet ceea ce am scris si ieri:

   daca nu faci pauza (blank) dupa punct platforama considera ca ai dat un link – daca repeti inseamna ca ia dat inca unul etc.. Atunci esti bagat la moderare!

   Theophyle

   06/04/2011 at 7:06 pm

   • am vazut .mii de scuze!:)

    zigzag

    06/04/2011 at 8:00 pm

 27. Pentru amintirea dumneavoastra: stenograme Vantu de la alegeri:

  POPA CĂTĂLIN (asta e unul de la IRTV) : -Adevărul e că e fără precedent, că toată societatea civilă, că astea sunt cele mai importante voci în momentul de faţă şi cele mai importante ONG-uri din România, şi nu au mai văzut în mandatul lui Băsescu niciodată aşa ceva. Dar ştii care este şocul?
  S.O.VÂNTU: – Ă?
  POPA CĂTĂLIN: – Liderii celor două partide de opoziţie nu vor să facă declaraţii pe tema asta.
  S.O.VÂNTU: – De ce?
  POPA CĂTĂLIN : – De boi. Adică răspunsul meu e clar. De boi.

  S.O.VÂNTU: – Dacă îmi permiţi, totuşi rărirea parlamentarilor este o chestie foarte populară printre cetăţenii imbecili ai acestei ţări.
  POPA CĂTĂLIN: – Da, dar nu despre asta e vorba.
  S.O.VÂNTU: -Ba da, pentru că acolo este prefraudarea alegerilor. Se referă strict la referendum şi referendumul este o chestie gingaşă. Ei au ieşit deja cu declaraţii că susţin micşorarea numărului de parlamentari.
  POPA CĂTĂLIN:-Da şi asta poate să spună şi acum, „Susţinem în continuare referendumul, haideţi să-l programăm între tururile de scrutin”.
  S.O.VÂNTU- Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA şi cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu ştiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.

  S.O.VÂNTU – Rar mi se întâmplă, fără mişto CĂTĂ, să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.
  POPA CĂTĂLIN- Da. Am simţit şi eu pe alocuri.
  S.O.VÂNTU – Rar mi se întâmplă. Mi-am scos oştile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostaşii.
  POPA CĂTĂLIN – (râde – n.n.).
  S.O.VÂNTU- Da. De data asta… multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul şi trebuie să-i degajăm prostimea.
  POPA CĂTĂLIN – Da.
  S.O.VÂNTU – I-o degajăm f… în gură să-l f…
  Hai, te pup! Pa!
  POPA CĂTĂLIN – Drum bun! Pa!”

  Cetatean

  06/04/2011 at 6:18 pm

 28. cetätzean,

  si dacä il apucä boala, carceii, mancärimi, etc.

  scapä.

  ce cautä voicu afarä? un escroc mafiot, cu rezea de secu.

  theo

  06/04/2011 at 6:18 pm

  • theo, voicu inca nu e afara.

   Cit despre Popa, nu scapa, merge direct la inchisoare, a fost deja condamnat la 15 ani si trebuie sa execute pedeapsa.

   Cetatean

   06/04/2011 at 6:22 pm

 29. Alta stenograma dupa prinderea lui Popa la Jakarta:

  „Ziua buna din nou. Cand am plecat am avut niste puncte trasate pe care le-am indeplinit. Nu a fost interogat de nimeni. A refuzat orice contact cu ambasada, deci nici vorba de deal cu ei. Cooperarea de care s-a zis in presa este in sensul ca ramane la dispozitia pol… Asta pana cand dosarul moare incet… De asemenea nu a fost trimis acasa la urgenta si nici nu va fi trimis. Asta este ceea ce am realizat. Si in final procesul de extradare il vom castiga si nu-l vor mai putea cere in veci. 😈

  Cetatean

  06/04/2011 at 6:21 pm

  • cine vorbeste in stenograma asta? ca nu ma prind, e unul care a fost plecat la Jakarta?

   cedric

   06/04/2011 at 6:31 pm

   • da, e un sms primit de Vantu de la jakarta, cind tocmai il prinsesera pe Popa si incercau sa mituiasca un general.

    Cetatean

    06/04/2011 at 6:33 pm

 30. da, cine este de partea lui vantu su USL; SUNT

  INBECILI; ASA II FACE EL:

  BRAVO ROMANI! isi bate joc de voi un mafiot cu jigodiile din USL

  theo

  06/04/2011 at 6:22 pm

 31. S.O.VANTU : – Cred ca cea mai mare tampenie care a facut-o imbecilul asta [Basescu] este ca m-a ales pe mine tinta, inca de acum un an de zile. Era baiat destept, venea la supt p…, imi sugea p… frumos, spunea sarut mana pentru masa si cu asta basta. Ca loviturile mari, boul dracu’, nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinatii si de joc”.

  Of, of, mai, mai, unde-i victoria lui Topaila la alegeri…? 😉

  Cetatean

  06/04/2011 at 6:32 pm

 32. Ca sa intelegeti de ce Vantu e mort fara IRTV, un fragment dintr-o stenograma in care vantu dezminte ca nu vrea sa vina IRTV (era in 2010), asa cum cineva lansase zvonul:

  „Si au facut-o ca ei [aia cu zvonul] se gandesc ca procurorii, judecatorii astia sunt speriati de mine si, daca se aude ca nu mai am Realitatea, o sa procedeze cum procedeaza cu carnatarii pe care-i prind la schimb de valuta. Deci, nu Patriciu a aruncat-o de data asta”.

  Cetatean

  06/04/2011 at 6:40 pm

 33. Saluttare!
  Vi se îmbârligă mintea, dacă citiţi cum a judecat Bulanul cu unitatea de măsură „Brădişteanu”

  Din sentinţa burlănească de achitare, din 3 dec. 2009.

  1. „Sustinerile Parchetului, in sensul ca numai inculpatul s-a ocupat, personal, de intocmirea caietului de sarcini nu poate fi primita de catre instanta…” („a reiesit impartirea sarcinilor intre membrii comisiei”).

  „A sustine faptul ca intreaga raspundere ii revine inculpatului in conditiile in care toti martorii au recunoscut cu nu aveau cunostintele necesare pentru a intocmi asemenea fise, dar ca nici nu au adus la cunostinta comisiei sau a ministrului secretar de stat, care supraveghea desfasurarea licitatiei, asa cum a aratat ministrul de Justitie, Rodica Stanoiu in declaratia sa, fara a tine cont de conjunctura in care se desfasura intreaga licitatie, de presiunea exercitata pe plan politic si de faptul ca toti membrii comisiei, cunoscand aceste elemente, s-au complacut in situatia de a nu-si indeplini obligatiile legale ad literam, ar insemna, in opinia instantei, sa accepte posibilitatea fabricarii vinovatiei unei persoane.”
  *

  Reguli de judecată cu Burlanul:

  RJB nr.1: „Cine lucrează în haită scapă prin burlan. Unde s-au mai pomenit mai mulţi infractori, cu sarcini diferite, să lucreze pentru aceeaşi cauză ?”

  RJB nr. 2: „Cauza adunăturii hoţilor e întotdeauna dreaptă. Numai proştii mai cred că se descurcă singuri sau cu forţele proprii.”

  RJB nr. 3: „Şeful unei bande de hoţi nu are nicio răspundere. De fapt şi de drept, aşa ceva nu există. Şeful hoţilor este o făcătură fabricată”.

  RJB nr. 4 : „Aplicarea cu sfinţenie a punctelor 1,2 şi 3, atrage apelul DNA şi desfiinţarea sentinţei pronunţate (nb: ceea ce s-a şi întâmplat după un an, cu trmiterea dosarului la TB pentru rejudecare). Şi ce dacă? Ne doare-n Burlan. Scăpările nu-s din cauza instalaţiei ci sunt scurgeri blenoragice, cauzatoare de avorturi spontane ale rotulei extrauterine”

  *
  Din rechizitoriul DNA, supus judecăţii Burlanului:

  „In schimbul favorizarii la licitatie a firmelor sus mentionate, prin folosirea abuziva a pozitiei pe care o ocupa, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a primit, in conturile firmei sale off-shore Arnell Development Ltd (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zürich, sumele de 500.000 USD si 3.594.333 euro, reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei.”

  -Stiţi de ce a preferat Brădişteanu să-şi încaseze partea peste mări şi ţări?
  -Era virgin şi, din cauza asta , în prejma băncilor româneşti îl apuca o ruşine cumplită.

  PS. RJB nr. 5 : „Când un şef al hoţilor primeşte sume mici şi în văzul lumii va fi numit găinar-şef. Când primeşte sume mari şi prin conturi străine, DNA este obligat să aducă probe irefutabile împotriva nevinovatului, din care să rezulte că nu-i vorba de restituirea unui împrumut. În caz contrar, sarcina extrauterină a probei se întoarce şi pe faţă şi pe dos, până când se demonstrează că nu ne interesează de unde a avut inculpatul atâţia bani de împrumutat altora. Se vor considera achitaţi şi inculpatul şi banii la fel: fabricaţi.”

  Băşcăliosul

  06/04/2011 at 6:47 pm

  • Salut, Mister B. 🙂

   Traim vremuri in care motivarea unei judecati inseamna datul cu tifla legilor si logicii. Noroc ca au ajuns sa se publice deciziile Burlanelor, sa ne bagam si noi piicoarele in ele! Al dracului imprumuturi, numai cei acuzati de ceva le fac, oamenii normali nu imprumuta niciodata sume din astea de iti sta mintea la semnal.

   Cetatean

   06/04/2011 at 6:51 pm

  • buna seara:
   mai ” pe romaneste”
   daca eu ma duc cu 2 insi care nu au permis de conducere si-i fur mercedesul d-nei judecator inseamna ca nu l-am furat,ca aia nu stiu sa conduca?
   ce masina are d-na bulan asta? ca merita o chestie d-asta

   intamplator

   06/04/2011 at 7:13 pm

 34. superba ideea lui TOG de la 3,26!

  MG

  06/04/2011 at 6:52 pm

 35. Seara buna,
  Felicitari ptr. „cartea alba a sandeilor”, este unica in peisajul postdecembrist. Lucrarea/ esul tb. multiplicat si impartit la metrou sau la semafor. Este mare pacat ca circula/a circulat in spatiul „restrans” al blogului.

  mar

  06/04/2011 at 7:52 pm

  • Mar, nu ai idee pe unde a circulat cartea lui Mister B 🙂

   Cetatean

   06/04/2011 at 7:52 pm

   • C. eu am ajuns tarziu aici. Am citit acum si am ramas impresionata, sincer ma inclin in fata voastra 🙂
    Daca a dat rezultat tb. multiplicat si trecut la etapa 2, justitia corupta.

    mar

    06/04/2011 at 8:01 pm

  • Mar, TKS!
   Meritul este mai întâi al Săndeilor, apoi al lui Theophyle.(fără ei nu ne trezeam băgaţi până peste cap… în chestia asta 🙂 )
   Acum e uşor să fabricăm vinovăţiile altora, după „Legea Bulanului cu Burlanu'” 🙂

   Băşcăliosul

   06/04/2011 at 8:16 pm

 36. C. multumesc, voi citi. Impresionant, inca o data FELICITARI = D>

  mar

  06/04/2011 at 8:18 pm

 37. mar, nu trebuie sa ne feliciti, ci sa citesti, sa retii esentialul si sa dai mai departe. Asa vei contribui la explicarea unei dileme pe care o au mai toti romanii: de ce au atita incredere in Justitie exact infractorii care spun „sa lasem Justitia sa se pronunte”?

  Cetatean

  06/04/2011 at 8:23 pm

  • Fii convins ca se intampla asta.

   mar

   06/04/2011 at 8:24 pm

 38. @mar, serialul despre pensiile magistratilor nu trebuia sa aiba doar 3 episoade, ci 4 sau 5. Insa exact cind lucram noi la el a fost arestat SOV si am considerat cu cale sa nu continuam serialul, ca nu cumva sa deviem de la subiectul mai interesant al arestarii mogulului.

  In plus, in perioada aia asteptam sa vedem ce se intimpla cu Sandeii de la ICCJ. Nu prea a iesit cum vroiam noi, asa ca nu am mai avut tragere sa scriem. Sper ca nu ma inseala memoria, insa au fost niste vremuri in care ajunsesem (eu cel putin) sa visez sandei si noaptea, si avem o drujba in mina in visele mele 😈

  Cetatean

  06/04/2011 at 8:29 pm

 39. Buna Seara!
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  06/04/2011 at 8:31 pm


Comentariile sunt închise.