Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Agenda: Vîntu-Burlan-Albani, batiste si hidranţi!

Cred ca opinia publica din Romania trebuie sa ia nota ca cetatenii acestei tari sunt de doua feluri (cel putin)  – oameni de rand si demiurgi. Dl Vîntu este fara indoiala un demiurg. Cred ca trebuie spus cu voce tare ca Vîntu nu poate fi judecat ca fiecare cetatean roman, ca are drepturi speciale, ca are cunostinte vaste despre trecutul si prezentul corifeilor natiunii, deci poate influenta drastic viitorul daca nu l-am trata ca demiurg ce este.

Dl Vîntu are tot dreptul sa faca ce vrea el, sa vina sau nu la procesele intentate pe nedrept de cei care nu-i inteleg statutul privilegiat. Dl Vîntu nu doreste sa creeze probleme si sa arate ca, Doamne fereste, justitia romaneasca nu este corecta (ce-ar zice tampitii de europeni, care nu inteleg statutul divin al personajului). Deci lucrurile trebuie sa mearga incet, incet, pana la prescriere, asa cum s-a mai intamplat. O amanare aici, o amanare acolo, o boala aici, o boala dincolo, pana trece timpul.  Asa trebuie sa se judece, sa nu creada tampitii de europeni ca la noi nu exista justitie. Da’ si romanii trebuie sa inteleaga ca justitia lucreaza pentru ei – exact cum a lucrat FNI-ul lui Vîntu pentru ei. Judecatoarea Burlan a judecat bine, ea a inteles pentru ca probabil i s-a explicat cum merg treburile cu justitia demiurgilor!

Cititi va rog cu atentie cum aplica dna judecatoare Burlan legea probabilitatii in motivatia pe care o da in recuzarea dnei judecatoare Camelia Bogdan:

poate crea de asemenea confuzii in randul justitiabililor, atat cu privire la impartialitatea judecatorului, dar si la dreptul sau la un process echitabil, si o perioada prea scurta de timp putand compromite echitatea procedurii prin neacordarea persoanei in cauza a timpului si a facilitatilor necesare pregatirii apararii, cu atat mai mult cu cat acesta necesitate este mentionata ca temei al cererii formulate de inculpat, putand conduce la parerea, pe care si-a exprimat-o deja inculpatul, ca judecatorul recuzat si-a creat deja opinia vinovatiei inculpatului si de aceea doreste sa solutioneze cauza in regim de urgenta, fara a preciza ca temei al cererilor formulate de inculpat, motive de fapt si de drept temeinice, in litera si spiritul legii”

Deci dna Burlan are o serie de poate-poate, de aici si pana la calendele grecesti, timp in care se doreste si finalizarea acestui proces deoarece, acuza aceasi doamna judecatoare, respectiva judecatoare recuzata, dna judecatoare Camelia Bogdan: “doreste sa solutioneze cauza in regim de urgenta”, temenul normal considerat de respectiva dna Burlan ar fi ceva dupa prescrierea cauzei. Bravo dna Burlan, superba aplicare a criteriilor judiciare aplicabile in cazul  infailibiulului demiurg!

O alta “batista curata” poata fi recunoscuta  si in comportamentul dnei Albani, functionara a statului Roman, care este extrem de intelegatoare cu valetii demiurgului, aratandu-se cooperanta cu problemele acestora, dar mult mai putin cooperanta cu nevoile statului, caruia acesti domni valeti ai demiurgului datoreaza 600 de mii de euro platibili la randul lor la calendele grecesti. Credeti ca dna Albani este o “uslamista”?  Doamne fereste – ea este trup si suflet portocalie de-a lui Boc, ca altfel cum ar fi ajuns in functie! Bravo premierule, ca bune batistute pentru demiurg ai gasit!

Cred ca Vîntu trebuie imediat absolvit de orice vina pentru ceea ce a facut, ce face sau ce va face in viitor! Vîntu e Vîntu, un demiurg! Si noi traim intr-o lume de batiste, pentru ca hidrantul il primim cu totii de 21 de ani!

Written by Theophyle

05/04/2011 la 3:25 pm

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. d-na judecatoare recuzata ar trebui sa fie decorata de presedinte!

  zizag

  05/04/2011 at 3:44 pm

  • Poate nu decorata dar amintita de cat mai multi. Daca spune ceva Basescu parca vad ca se amesteca in Justitie …

   CFG

   05/04/2011 at 3:48 pm

 2. D-Na Bogdan Arata Ca Mai Exista Oameni Care Gindesc In Romania!!!!

  intamplator

  05/04/2011 at 3:49 pm

  • Asa e bine? 🙂

   Theophyle

   05/04/2011 at 4:14 pm

   • da,multumesc

    intamplator

    05/04/2011 at 4:20 pm

 3. Salut!

  Adică, „sistemul” se repliază după de a făcut cîteva concesii, de ochii lumii; era de aşteptat!

  tiberiuorasanu

  05/04/2011 at 3:50 pm

  • salut @tibi, din nefericire, DA!

   Theophyle

   05/04/2011 at 4:16 pm

 4. Ziua buna oameni buni,

  Asa si cu recunostinta noastra fata de cei care ne conduc de 21 de ani. Cei buni, in misericoria lor, ne dau batiste (curate cateodata), cei rai direct hidrantu’ si mai trebuie si sa le multumim, cu plecaciuni adanci, fara sa ii privim in ochi. Cum zicea ala de’l proprira pen’ cateva zile: „dupa cat bine a facut…..”

  eugeni

  05/04/2011 at 4:00 pm

 5. Nu ma pricep la simbolistica … ce de simboluri la poza ‘demiurgului’ recidivist Vantu … 😦 … Vantu, un subiect care iti intoarce matele pe dos.

  O zi buna in continuare 🙂

  CFG

  05/04/2011 at 4:05 pm

 6. @theophyle- o rugaminte;rog stears postarea acea cu comentariul la decorare;se poate intelege gresit si nu vreau
  multumesc

  intamplator

  05/04/2011 at 4:12 pm

  • S-a facut 🙂

   Theophyle

   05/04/2011 at 4:15 pm

   • tks

    intamplator

    05/04/2011 at 4:20 pm

 7. UNDE SUNT LIDERII SINDICALI AI DOCTORILOR?
  UNDE E CONSILIUL MEDICILOR?
  ASTA TINE TOT DE „SUBFINANTARE’?

  O femeie de 41 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost diagnosticată de medici cu o tumoare abdonimală, iar apoi cu pietre la rinichi, pentru ca în cele din urmă să se constate că femeia era de fapt însărcinată.

  Poveştile şocante care au loc în spitalele din România par fără sfârşit. O femeie de 41 de ani din Râmnicu Vâlcea, Mihaela Pal, a născut ieri la toaleta din Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce medicii o diagnosticaseră cu câteva ore în urmă cu o tumoare abdominală. Deşi au investigat-o ecografic, au palpat-o şi consultat-o cu stetoscopul, doctorii din camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea nu au realizat că femeia era în travaliu. „Medicul Turcitu, de la medicină internă, care mi-a făcut ecografie a zis că am o tumoare abdominală, iar cei de jos de la camera de gardă au crezut că am pietre la rinichi pentru că aveam dureri în zona rinichilor. Am stat trei-patru ore la camera de gardă şi în cele din urmă m-au trimis la toaletă să elimin pietrele”, povesteşte Mihaela de pe patul de spital

  intamplator

  05/04/2011 at 4:19 pm

  • Romania sec. xxl, rad si curcile de noi, vai diploma lor de doftori, vai steaua ei de mama.! Este similarul declaratiei facute de un nene cu privire la presupusa sarcina a unei matracuce ” nu se poate confirma, dar nici nu se poate exclude varianta unui avort”. 😦

   mar

   05/04/2011 at 4:29 pm

  • Medicii de la Valcea au mai tratat cateva luni o femeie de pietre la rinichi,si cand a dus-o salvarea la spital,iesit o mandrete de fata!
   Este ori traditie ori minune! In nici un caz incompetenta!

   ela

   05/04/2011 at 4:32 pm

   • Ela, dar muierea aia chiar asa de dusa sa fi fost? 😦

    mar

    05/04/2011 at 4:34 pm

    • De ce nu ma socheaza? Sotia a primit 5 diagnostice diferite in 24 de ore. Profesionistii cucului albastru.

     Turnofftheglory

     05/04/2011 at 6:45 pm

  • dar handiloaica de Mihaela nu stia ca are un plod in bardihan ? Hai sa fim seriosi , or fi doctorii tampiti dar nici cu pacientii nu mi-e rusine…:-)

   crisuadi

   05/04/2011 at 7:47 pm

 8. ieri spuneam ca posturile astea doua sunt mafiote;
  cred ca inregistrarea discutiei cu acea doamna nu e exceptia,sunt convins ca este regula la teveurile astea si apoi inregistrarile sunt folosite ca mijloc de santaj;
  pina una alta,lasind la o parte discutia,aveau voie sa inregistreze fara accept?daca da,aveau voie sa foloseasca inregistrarea?
  daca da,de ce se supara unii si altii cind sri inregistreaza?

  intamplator

  05/04/2011 at 4:23 pm

 9. Sa nu uitam cel mai eugenionescian moment al acelei motivari: „…putand conduce la parerea, pe care si-a exprimat-o deja inculpatul…” Mie unul mi-a stat mintea-n loc in clipa in care am constatat ca un judecator ia drept proba fundamentala, temei chiar, opinia inculpatului. Nici in gluma nu scrii asa ceva. Astia, cu cat sunt mai ticalosi, cu atat se dovedesc mai prosti.

  cantul_de_jale

  05/04/2011 at 4:36 pm

 10. Cred si e ca ar trebui decorata d-a judecatoare,atat de simtitoare ca tine cont de orice „necesitate este mentionata ca temei al cererii formulate de inculpat, putand conduce la parerea, pe care si-a exprimat-o deja inculpatul”.
  Nu s-a inventat meritul catusa de aur?
  Atunci ar trebui inventata pentru domnii judecatori.

  ela

  05/04/2011 at 4:37 pm

 11. Buna ziua !
  Poveste SF, dar si cu doamna cred ca e o problema(si astao spune ca o femeie care a fost insarcinata de doua ori|).
  1.E posibil ca domana sa fi avut ciclu peste sarcina, s-a mai intmaplat;
  2.Sa-ti miste insa copilul 4,5 luni in burta si tu sa nu-ti dai seama este, in schimb, cel putin curios!?

  Loda

  05/04/2011 at 4:56 pm

  • Buna,
   -Mi-a fost laboranta,mai avea 2 copii si dureri de luni bune.
   -Lucram intr-un mediu in care chiar nu era neobisnuit sa ti se faca rau.
   -Stateam si 6 ore cu masca pe figura.

   ela

   05/04/2011 at 5:30 pm

   • Buna ziua, ela ; dar nu a simtit miscarile copilului?

    Loda

    05/04/2011 at 5:45 pm

    • Nu si-a dat seama,avea dureri mari!

     ela

     05/04/2011 at 6:12 pm

 12. Hopa, acum ne pricepem si la „treburi d-astea”

  Inganduratul

  05/04/2011 at 5:09 pm

 13. Seara buna!
  Pai „poate” SOV nu este vinovat, doar el asa a declarat – nu este un temei sa nu-l mai hartuim pe bietul om. Exista ca atare (declaratia lui) indici temeineici ca poate nu e vinovat. 👿
  Si „poate” este un proces politic, in care dictatorii rai urmaresc sa anihileze vocile cinstite si curajoase din presa. Ce dovada mai buna vreti, decat ca SOV a declarat asta. 😈

  DanSu

  05/04/2011 at 5:22 pm

 14. Azi la 21 Bocse duce la irtv, ca invitat allui Striblea. A innebunit?

  ela

  05/04/2011 at 5:36 pm

 15. Buna ziua,
  azi am vazut in reluare emisiunea lui Radu Moraru de aseara la care au participat Dan Andronic, Bichir si Tiberiu Lovin.
  Dan Andronic sustine ca a fost inregistrata convorbirea de la benzinarie in care Vantu il ameninta pe Ghita cu gazarea. Chiar inregistrare video. Ar fi ceva!

  cedric

  05/04/2011 at 5:57 pm

  • Buna Cedric, posibil ptr. ca aseara Ghita a vorbit in dodiii si a lasat sa se inteleaga ca exista o inregistrare. Cristoiu a intrebat insistent si Ghita a raspuns ca de inregistrari se ocupa cei in drept.

   mar

   05/04/2011 at 6:14 pm

   • daca vantu e urmarit penal atunci e si filat nonstop.deci exista aproape sigur inregistrari.iar daca ghita a acceptat sa colaboreze cu institutii abilitate ale statului , atunci a purtat tehnica de inregistrare pe el si tot ce a discutat cu vantu a fost inregistrat.iar daca tot ghita a simtit ca vantu ii pregateste vreo capcana mare lucru sa nu se fi dus din initiativa la organele abilitate si sa ceara protectie.in ambele cazuri ghita a fost echipat cu tot ce trebe ptr interceptare.daca nu ar fi organele statului implicate in filajul lui vantu atunci sunt sigur ca ghita s a dotat in particular cu ce trebuie ca sa se poata apara de vantu.dar ghita a raspuns ca de inregistrari se ocupa cei in drept.probabil declaratia asta a fost facut ptr urechile lui vantu.

    zigzag

    05/04/2011 at 6:26 pm

 16. Doamna judecatoare Bogdan trebuie sa continue cazul Vantu. Este inacceptabil ca un judecator competent si intrasigent sa fie recuzat cu motive inventate, cand judecatorul „recuzator” este apropiat cercului de afaceri marca SOV.
  Eu sustin concedierea tutror judecatorilor dupa anularea inamovabilitatii si angajarea dupa concurs.
  Ce dracu face momaia aia de ministru de justitie. CSM-ul trebuia sa nu doarma de atatea telefoane.

  Turnofftheglory

  05/04/2011 at 6:50 pm

  • Am citit. E rusinos ca doar ei au reactionat.

   Turnofftheglory

   05/04/2011 at 6:51 pm

   • Fire lungi si invizibile leaga Sandeii. Cine sa reactioneze, aia cu „prefaudarea”?

    mar

    05/04/2011 at 6:56 pm

   • Numai Alianta pentru o Romanie curata si blogurile. jenant!

    ela

    05/04/2011 at 7:03 pm

 17. Sal`tare, popor !
  „Dormiti linistiti, justitia lucreaza pentru dumneavoastra !”, n`asha ?

  Cat priveste doamna de la Valcea, era – cum se mai spune – doar putin insarcinata… 😆

  Tzepelica

  05/04/2011 at 6:55 pm

  • Saraca femeie, medicul de familie o suspecta de probleme cu ficatul:( Sinistru, sincer. Daca spui tara africana, este prea putin!
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/ancheta-la-spitalul-judetean-valcea-dupa-ce-un-copil-s-a-nascut-in-toaleta-926041.html

   mar

   05/04/2011 at 7:01 pm

   • da vor salarii !

    zigzag

    05/04/2011 at 7:04 pm

    • Eu am gresit mai sus, nu am citit 😦 Avem un sistem medical care te omoara cu zile. Au introdus criteriul selectiei naturale mai ceva ca pe vremea sinstrului.
     Urla dupa drepturi si nu stiu lucruri elementare, sunt curioasa de reactia dr. Astarastoae.

     mar

     05/04/2011 at 7:11 pm

   • Mar, daca lucreaza in combinat,ar putea avea tot felul de intoxicatii si manifestari.Dar acum exista si mijloace de investigatie. Nu le-a bagat in buzunar suficient?
    Sa-i caute din partea mea,peste tot,si-n respect,daca-l gasesc!

    ela

    05/04/2011 at 7:07 pm

    • Ela, asta gandeam eu. O banala analiza de sange rezolva dilema. Niste nenorociți.

     mar

     05/04/2011 at 7:13 pm

    • Salut 🙂
     Ela, inteleg ca femeia are ceva carte, nu e analfabeta. In fine, tot nu inteleg cum naiba nu si-a dat seama ce se petrece cu ea…
     Nu scuz pe nimeni dintre tampitii care au consultat-o, am mai spus ca nu dau 2 bani pe o diploma in medicina obtinuta aici.

     Diana

     05/04/2011 at 7:24 pm

     • Buna, citeste link-ul de mai sus si ai explicatiile.
      Se mai intampla!Nemernici au fost medicii ca nu au realizat anomalia, mai ales cel de familie.

      mar

      05/04/2011 at 7:51 pm

 18. S-a trezit Razvan Popescu dar nu la realitate „…Deocamdata am constatat (nereguli – n.r.) in cazurile Realitatea si Antena 3, dar vom face o monitorizare pe posturile must-carry, asa incat sa avem o situatie cat mai completa si sa-i tratam pe toti in mod egal.” Cand expira mandatul acestui personaj care se sprijina de hidrant si are stocuri nelimitate de batiste?
  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-8476479-presedintele-cna-rasvan-popescu-dupa-sedinta-marti-vrem-intervenim-cod-cerem-schimbari-legea-audiovizualului.htm

  mar

  05/04/2011 at 7:28 pm

 19. Lichidatorul judiciar al SC Poligraf SRL, aflată în faliment, a scos la vânzare prin negociere directă dreptul asupra mărcii Cotidianul

  Turnofftheglory

  05/04/2011 at 8:02 pm

  • Pai Nistorescu??

   mar

   05/04/2011 at 8:05 pm

   • Pai nenea ala e la fel de priceput la afaceri ca si stapanul hidrantului cu batista.
    Daca as avea bani l-as cumpara. As face ceea ce a fost odata Cotidianul. Exclusiv pe net. Cu Patrasconiu, Voinescu, toti fostii mari comentatori de acolo. Si ar fi un proiect fezabil. Si ar face bani in online.

    Turnofftheglory

    05/04/2011 at 8:07 pm

 20. Salutare 🙂

  TOG, la cit a fost minjit brandul asta, oare il cumpara cineva?

  Cetatean

  05/04/2011 at 8:07 pm

  • Merita sa fie cumparat pe un ban si transformat in platforma de lupta impotriva coruptiei.

   mar

   05/04/2011 at 8:09 pm

 21. Eu l-as lua dar nu sunt solvabil. Inca. 🙂

  Turnofftheglory

  05/04/2011 at 8:08 pm

 22. Salut prieteni 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  05/04/2011 at 8:09 pm

 23. […] See the rest here: Agenda: Vîntu-Burlan-Albani, batiste si hidranţi! […]

 24. […] Politeía (Theophyle): Agenda: Vîntu-Burlan-Albani, batiste si hidranţi! […]

 25. […] Politeía (Theophyle): Agenda: Vîntu-Burlan-Albani, batiste si hidranţi! […]


Comentariile sunt închise.