Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 30 Martie / “Felix reclamat, Geoana vrea Preşedinte şi Antonescu cumpara pedelişti”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  3°C, si o maxima termica de  14°C, umiditate: 70-90%. Innorat, precipitatii .   Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1276   RON (+0. 0211 RON); 1 USD = 2. 9245  RON (+0.0022  RON); 1 EURO =  1. 4114  USD (-0. 0062). Gramul de aur 133.0066 RON (-0.2680 RON).

OCDE: Preţurile la energie şi produse alimentare au crescut puternic inflaţia. Rata anuală medie a inflaţiei în ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a crescut, în februarie, la 2,4%, puternic influenţată de creşterea preţurilor la energie şi produse alimentare. Faţă de ianuarie 2011, când rata medie anualizată a fost în OCDE de 2,2%, în februarie s-a ajuns la 2,4%, cel mai înalt nivel al inflaţiei atins din octombrie 2008, conform experţilor OCDE. În zona euro, inflaţia HICP (indicele armonizat al preţurilor de consum) a crescut la 2,4% în februarie, faţă de 2,3% în ianuarie. În SUA, inflaţia anualizată a crescut în februarie la 2,1%, faţă de 1,6% în ianuarie 2011, în Marea Britanie creşterea a fost la 4,4%, faţă de 4%, în Italia de 2,4% (2,1% inflaţiei anualizată în ianuarie) şi în Germania 2,1%, faţă de 2%. În UE, inflaţia anuală a fost de 2,4% în februarie, iar cea mai mare rată anualizată a inflaţiei din statele membre OECD s-a înregistrat în februarie 2011 în Estonia (5,7%), Coreea de Sud (4,5%), urmată de Grecia şi Marea Britanie (4,4%). Cea mai scăzută rată a inflaţiei la nivel anual s-a înregistrat în OECD în Japonia (0), Elveţia (0,5%) şi Norvegia (1,2). Fără influenţa inflaţiei la alimente şi energie, inflaţia anualizată în zona euro a fost în februarie de 1% şi în UE de 1,3%. Pentru un interval de referinţă de o lună, inflaţia a crescut în OECD cu 0,4% în februarie faţă de ianuarie 2011, cu 0,8% în Marea Britanie, 0,5% în Franţa, Germania şi SUA şi cu 0,3% în Canada şi Italia. (Agerpres)

Dan Voiculescu, reclamat la Parchetul General pentru fals în declaraţii. O persoană a depus, marţi, la Parchetul General, o plângere penală împotriva senatorului conservator Dan Voiculescu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 10 martie, că acesta a colaborat cu fosta Securitate. Potrivit Parchetului General, plângerea penală a fost depusă prin poştă de o persoană fizică şi a fost înregistrată la Secţia de Urmărire Penală. Pe 10 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursul formulat de preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, şi a menţinut verdictul de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti. La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a înmânat lui Dan Voiculescu decizia conform căreia liderul conservatorilor ar fi făcut poliţie politică. În iulie 2006, liderul PC a prezentat opiniei publice, prin intermediul avocatului său, deputatul Sergiu Andon, dosarul de urmărire informativă din perioada 1971-1980. Sergiu Andon a susţinut atunci că Dan Voiculescu a fost „turnat” de 17 colaboratori şi urmărit de aproape 30 de ofiţeri de securitate. (Agerpres)

Geoană: Sunt deschis pentru o nouă candidatură în 2014. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, într-un interviu acordat portalului „Der Westen”, pe care l-a publicat şi pe site-ul personal, că este deschis pentru o nouă candidatură la alegerile prezidenţiale în 2014. Geoană a fost întrebat dacă va candida din nou pentru mandatul de preşedinte, după ce în urmă cu doi ani a pierdut, în faţa lui Traian Băsescu. „Am pierdut ultima dată cu câteva mii de voturi mai puţin. Sunt deschis pentru o nouă candidatură în 2014. Rămân vizibil în viaţa publică, dar nu mă voi implica în mod exagerat în politica internă. Românii s-au săturat de politică, nu mai au încredere în noi”, a susţinut Geoană. (Mediafax)

Baconschi: Romania, vrea sa ajute la constructia economica post-conflict din Libia. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marti, in cadrul Conferintei internationale privind Libia ca Romania este interesata sa participe la etapa de constructie economica post-conflict din Libia. „Conferinta internationala asupra Libiei a avut ca obiectiv reafirmarea unitatii politice a comunitatii internationale privind implementarea celor doua rezolutii adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, respectiv rezolutiile 1970 si 1973”, a explicat ministrul. El a adaugat ca s-a luat in discutie si o a doua faza, „cea a coordonarii pentru obiective de asistenta umanitara si constructie institutionala post-Gaddafi”. Potrivit ministrului, opinia exprimata de Romania a fost aceea ca „toate operatiunile angajate in Libia sa ramana sub controlul NATO”. Romania Libera.

PNL promite locuri în parlament PDL-iştilor dezertori. PNL şi PSD scot la mezat scaunele de senator şi deputat pentru 2012, în schimbul „lepădării” democrat-liberalilor de Emil Boc. Liberalii garantează şi „reabilitarea în faţa opiniei publice”. Liberalii şi social-democraţii deschid în premieră pentru PDL-işti listele viitoarelor alegeri parlamentare. Cine pleacă acum din PDL şi se alătură opoziţiei îşi va păstra fotoliul de senator sau deputat şi după 2012. Aceasta este strategia cu care opoziţia a pornit deja la atac în parlament, confirmată oficial de lideri ai PNL. „Ducem discuţii cu parlamentari ai puterii. Cu PDL. E, ca să zic aşa, simpatia mea”, a arătat preşedintele PNL, Crin Antonescu, punctând că „în unele cazuri, feedbackul e pozitiv”. EVZ

Scandal în PDL – Blaga mută cu Berceanu şi face apel la luptă corectă. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, i-a cerut premierului Emil Boc, luni, ca în partid „să înceteze aranjamentele”, notează publicaţia „Gândul”, menţionând, pe de altă parte, că Radu Berceanu i-a cerut premierului să respecte statutul PDL, care nu permite mandate imperative filialelor. n timp ce Boc îşi continuă campania din teritoriu pentru preşedinţia partidului, Blaga mută cu Berceanu şi face apel la luptă corectă, notează „Gândul”. „Lupta pentru şefia PDL a intrat în linie dreaptă, punându-i faţă în faţă pe Emil Boc şi Vasile Blaga. Pentru prima dată de la anunţarea intenţiilor de a intra în cursă pentru preşedinţia partidului, cei doi s-au prezentat, luni, cot la cot, în faţa parlamentarilor democrat-liberali, cu scopul programat de a tranşa problema conflictului deschis care a împărţit filialele în două tabere. Ostilităţile au fost lansate de către Vasile Blaga, care l-a pus la zid pe premierul Boc, reproşându-i în mod indirect că nu respectă regulile jocului”, scrie „Gândul„.

Unanimitate la conferinţa de la Londra: Muammar Kadhafi trebuie să părăsească ţara. Participanţii la conferinţa de la Londra au fost de acord „în unanimitate” că Muammar „Kadhafi trebuie să părăsească ţara”, a declarat ministrul italian de Externe, Franco Frattini. Ministrul britanic de Externe, William Hague, a declarat la încheierea conferinţei că Londra nu caută o ţară care să îl primească pe colonelul Muammar Kadahfi, dar „nu este exclus ca alte ţări să facă acest lucru”.”Am convenit toţi că Kadhafi şi regimul său au pierdut orice legitimitate şi ar trebui să dea socoteală pentru actele lor. Există o presiune internaţională mare pentru ca el să plece”, a declarat Hague. „Libia nu are viitor atât timp cât Kadhafi va fi la putere sau va încerca să se agaţe de ea”, a adăugat şeful diplomaţiei britanice. El a precizat totuşi că Marea Britanie nu este „în curs de căutare a unei ţări în care să poată merge” liderul libian. „Dar aceasta nu exclude ca alte ţări să facă acest lucru”, a declarat el. Mediafax

Guvernul japonez, în stare de alertă maximă din cauza problemelor de la centrala Fukushima. Situaţia rămâne imprevizibilă. Premierul japonez, Naoto Kan, a dat asigurări marţi că Guvernul este „în stare de alertă maximă” în faţa problemelor ridicate de la centrala nucleară avariată Fukushima, potrivit presei. Kan a subliniat că situaţia rămâne, în continuare, „imprevizibilă” în această centrală, ale cărei sisteme de răcire de la patru dintre cele şase reactoare sunt în pană şi unde scurgerile radioactive s-au multiplicat, după cutremurul urmat de un tsunami la 11 martie. Guvernul „va aborda această problemă într-o stare de alertă maximă”, a adăugat el, în cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru Buget din cadrul Senatului, potrivit declaraţiilor citate de presă. „Nu putem să negăm că evaluarea riscurilor unui tsunami, la acea vreme, a fost foarte eronată”, a declarat Kan, în legătură cu locul ales pentru instalarea acestei centrale. Apă puternic contaminată radioactiv a inundat subsolul sălii maşinilor reactoarelor 1, 2 şi 3 şi s-a deversat, de asemenea, în tunelurile tehnice din sol. Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul centralei de la Fukushima Daiichi (numărul 1), a recunoscut că apa contaminată ar fi putut curge până la malul Oceanului Pacific. Mediafax

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/03/2011 la 7:49 am

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  „Adevarul este ca Mircea Geoana merita sa devina presedintele Romaniei, caci este cum nu se poate mai reprezentativ pentru clasa politica romaneasca.”
  http://www.ziare.com/geoana/presedinte-senat/mircea-geoana-presedintele-perfect-1084813

  mar

  30/03/2011 at 9:01 am

 2. Ei, se pare ca vremurile cind ma duceam pe la ambasada sa votez s-au terminat. Pe evz este un sondaj, cica „considerati corecta propunerea lui Antonescu ca aia din diaspora sa aiba drept de vot doar daca platesc niscai impozite”. 90% o considera corecta. Na, daca mai adaug ca 60% vad in uslamism viitorul, 95% ii vad la presedintie doar pe Ponta-Antonescu_Vadim_Becali (tot din sondaje) din 2012 vom avea Romania.USL, evz.usl, etc.

  Aha

  30/03/2011 at 9:17 am

  • P.S. evz este deja evz.usl. Ca mai orice sondaj apare acolo se termina invariabil cu 90% de acord cu orice perla uslamista.

   Aha

   30/03/2011 at 9:19 am

   • Gand la gand… 😆

    Chibt

    30/03/2011 at 9:23 am

 3. Daca nu si-au bagat „postacii” coada, atunci… Dumnezeu cu mila!
  Cruda realitate:
  SONDAJ
  Credeți că este corectă propunerea lui Crin Antonescu ca românii din străinătate să poată vota doar dacă plătesc cel puțin un impozit în țară?
  Total: 3479 voturi
  Da
  89.6% (3116 voturi)

  Nu
  10.3% (360 voturi)
  Nu ştiu/Nu răspund
  0.1% (3 voturi)

  Chibt

  30/03/2011 at 9:21 am

 4. daca canditat din partea USL va fi domnu’ Geana, vom avea o campanie usoara si draguta. de fapt, spun prostii, nici nu mai e nevoie de campanie. :))

  Radu

  30/03/2011 at 9:27 am

 5. Buna dimineata
  Stati,ca nu inteleg: crin pune la bataie locurile alea obtinute prin redistribuire?
  Pai,nu ar trebui scris pe gard :pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti?

  ela

  30/03/2011 at 9:32 am

  • Buna,
   Ela, la Ilfov Crin si acolitii lui sunt mancati! Am vazut ca au parafat acordul luni, poanta avea betie de cuvinte!
   Numai in democratia hrebenciucoguzganeasca putea sa existe un astfel de sistem electoral, al redistribuirii si al accesului de pe locul 3 😦

   mar

   30/03/2011 at 9:48 am

   • Buna,mar
    Eu circotesc de cand a aparut mizeria asta.
    Dar,daca stau sa ma gandesc,e principiu general aplicat: cel mai dobitoc,mai nepregatit,mai incompetent ia postul.Altfel nu mi-as explica ce se intampla in administratie,spitale,scoli si cum se lasa manati ca o ciereada de lideri sindicali.
    Daca nu sunt in stare sa-si asume raspunderea si nu au curajul sa-si apare drepturile,de ce nu opteaza pentru o asociatie profesionala?

    ela

    30/03/2011 at 9:56 am

    • Ptr. ca romanul cand aude de asociere se sperie! La noi sunt extrem de putine asociatii, motivatia nr. limitat fiind legata de spaima de asociere si lupta ptr.sefie.

     mar

     30/03/2011 at 10:01 am

 6. Vor vedea pe dreak defectorii. Va fi asa o bataie pe locuri eligibile intre flaminzii multi ai opozitiei ca tradatorii vor fi uitati. Mai mult cred ca e un mesaj pt UDMR ca noul Reich de 1000 de ani poate veni mai repede 🙂

  Un tanar de stanga

  30/03/2011 at 9:37 am

 7. Buna dimineata,
  Nu stiu ce politica mai duce Evenimentul zilei, incearca sa scrie articole de toate felurile pantru a parea echidistanti. Dar in privinta sondajelor sunt absolut incredibili. Poate voteaza numai tampitii care fac comentariile in ziar (asa zisii postaci). Cred ca oamenii seriosi nici nu-i mai baga in seama cu sondajele lor, pentru ca la subiectul legat de propunerea lui Antonescu, n-am vazut prin ziare decat pareri ca este o imbecilitate.
  Asa ca nici nu mai merita comentate sondajele lor.
  Doar suntem imunizati de sondajele din perioada alegerilor prezidentiale si de cele din ultimele doua luni care dau invingator USL-ul la orice intrebare s-ar pune, chiar la o intrebare de genul: credeti ca USL este Messia pe pamant romanesc, rezultatul ar fi 99,9% DA.

  cedric

  30/03/2011 at 9:59 am

 8. Buna dimineata tuturor! 🙂

  Vreau sa detaliez putin chestiunea reclamatiei facuta lui Voiculescu la Parchet pe motiv de fals in declaratii.

  Conform art.326 (292 in vechiul cod) din noul Cod Penal din 17 iulie 2009 (M.Of.510/2009), falsul in declaratii este definit ca

  Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”.

  Retinem: „declararea necorespunzatoare a adevarului”.

  Mai departe: in conformitate cu Legea 35/2008 (M.Of. 196/2008) pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului [titlul e mai lung], la art.29 al.13 se precizeaza:

  „Toţi candidaţii născuţi înainte de data de 1 ianuarie 1976 vor da o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, privind apartenenţa sau neapartenenţa la securitate ca poliţie politică„.

  Aceeasi prevedere apare si in OUG 24/2008 (M.Of. 95/2008): „Persoanele care candideaza, au fost alese sau au fost numite in una dintre demnitatile ori functiile prevazute la art. 3 lit. b)-h), cu exceptia celor care la data de 22 decembrie 1989 nu implinisera varsta de 16 ani, vor face o declaratie publica pe propria raspundere, conform modelului prevazut in anexa la prezenta ordonanta de urgenta, in sensul ca au avut sau nu calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia„.

  Modelul declaratiei pe proprie raspundere pe care trebuie sa il faca onoratii candidati, conform art. 49 alin. (1) lit. g) din HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, respectiv conform art. 5 alin. (1) din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii spune asa:

  „Subsemnatul, etc etc …cunoscand prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii, dupa luarea la cunostinta a continutului Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, declar prin prezenta, pe propria raspundere, ca am fost /nu am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, in sensul art. 2lit. a)-c) din ordonanta de urgenta.

  Acum: care este sensul de „lucrator sau colaborator al Securitatii”, conform art. 2lit. a)-c) din ordonanta de urgenta?

  Mergem la litera b, care ne untereseaza:

  b) colaborator al Securitatii – persoana care a furnizat informatii, indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Persoana care a furnizat informatii cuprinse in declaratii, procesele-verbale de interogatoriu sau de confruntare, date in timpul anchetei si procesului, in stare de libertate, de retinere ori de arest, pentru motive politice privind cauza pentru care a fost fie cercetata, fie judecata si condamnata, nu este considerata colaborator al Securitatii, potrivit prezentei definitii, iar actele si documentele care consemnau aceste informatii sunt considerate parte a propriului dosar„.

  Bun pina aici. Avem prin urmare un set de intrebari care decurg cu necesitate:

  1. A dat Dan Voiculescu o asemenea declaratie pe proprie raspundere? A dat.

  2. Ce a declarat el in declaratia respectiva referitor la calitatea sa de colaborator sau nu al Securitatii?

  Nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia. Este adevărul atestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003, în baza căreia CNSAS mi-a eliberat adeverinţa nr. 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice şi malversaţiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar, act care face în prezent obiectul contestaţiei în justiţie, conform legii”, a fost completarea făcută de Dan Voiculescu în declaraţia depusă la Biroul Electoral Municipal. Conservatorul face referire la decizia din 2003, prin care a primit verdict de necolaborare. După ce Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni, CSAT a decis ca SRI să predea CNSAS două treimi din arhiva fostei Securităţi – aproximativ 12 km liniari de documente. Pe baza noilor informaţii, Colegiul CNSAS a luat decizia de colaborare în 2006. (puterea.ro, 10 martie 2011).

  3. Este acesta adevarul? Pentru Dan Voiculescu, da: „Este adevărul atestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003″.

  4. A fost decizia CNSAS definitiva? Nu, insusi Voiculescu o recunoaste: „Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice şi malversaţiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar„.

  5. A fost stabilit, finalmente, adevarul, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, a Justitiei? Da, pe data de 10 martie 2011 ICCJ a decis ca Dan Voiculescu a facut politie politica. Decizia ICCJ este definitivă şi irevocabilă la nivelul României. Ce face mai departe Voiculescu la CEDO nu mai are relevanta pentru ce discutam noi aici.

  6. Prin urmare, cind Voiculescu a declarat ca „Nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia”, a declarat el adevarul, in sensul art.326 din Codul Penal? („Declararea necorespunzatoare a adevarului…”). NU.

  7. A incalcat el art. 326 din Codul Penal in sensul declararii necorespunzatoare a adevarului, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte? DA, deoarece fara declaratia pe proprie raspundere nu putea candida la alegerile parlamentare din 2008, declaratia fiind obligatorie pentru ca numitului Voiculescu Dan sa ii fie inregistrata, legal, candidatura. Art.31 din OUG 24/2008:

  „1) Biroul electoral de circumscripţie examinează respectarea condiţiilor legale pentru ca o persoană să poată candida, respectarea condiţiilor de fond şi de formă ale listei susţinătorilor, înregistrând candidaturile care îndeplinesc aceste condiţii sau respingând înregistrarea celor care nu îndeplinesc condiţiile legale„.

  8. S-au produs consecintele juridice despre care vorbeste art.326 din Codul Penal? DA, Voiculescu are actualmente mandat de senator ales.

  9. Ce risca Voiculescu pentru fals in declaratii? Inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

  10. Il apara imunitatea parlamentara de trimiterea in judecata? NU. Constitutia, art.72, al.2: „Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

  11. Daca Parchetul de pe linga ICCJ cere retinerea sau arestarea lui (de pilda, pentru a opri producerea de efecte juridice ce decurg din calitatea de senator al lui Voiculescu – faptul ca el voteaza legi in Senat -, calitate obtinuta cu incalcarea legii), se poate ajunge la votarea ridicarii imunitatii lui Dan Voiculescu? DA.

  Prin urmare, incheiind aceasta lunga postare, eu zic ca Voiculescu risca nu numai sa fie trimis in judecata si condamnat de ICCJ pentru fals in declaratii, ci chiar sa i se ridice imunitatea. Se pare ca suspendarea in Parlament nu va fi a lui Basescu, ci a lui Voiculescu 😆

  Cetatean

  30/03/2011 at 10:11 am

  • NU se admite sustinerea ta ptr. ca face reclamatie la CEDO. Demodecicul nu a fost turnator, a fost si este un mare patrihot.

   mar

   30/03/2011 at 10:19 am

   • Pina face el reclamatie la CEDO si obtine o eventuala condamnare a Romaniei pentru incalcarea unuia dintre drepturile fundamentale ale lui de turnator, sentinta data de ICCJ este definitiva si irevocabila si produce efecte juridice.

    Cetatean

    30/03/2011 at 10:23 am

    • Doamne ajuta!
     PS.Bine documentata sustinerea, greu de „demolat”

     mar

     30/03/2011 at 10:26 am

  • Nu pot sa zic decat:”Sa-ti fie gura aurita” si felicitari pentru prezentarea documentata.

   cedric

   30/03/2011 at 10:20 am

   • Sa fie gheara Parchetului grea in gitul Motanului 😆

    Cetatean

    30/03/2011 at 10:22 am

  • Domnule @Cetatean de nadejde:
   1. multumiri pentru documentarea facuta pe intelesul nespecialistilor
   2. dar daca don Andon spune ca notele s-au dat dar NU „au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului” !?

   pe de alta parte, repet si eu, sa va fie gura/tastatura aurita si a lui Andon aIurita !!

   val

   30/03/2011 at 3:11 pm

 9. Acelasi rationament, fix acelasi ca cel de mai sus se aplica si in cazul lui Buta, din PDL, dovedit definitiv si irevocabil colaborator al Securitatii.

  Fac precizarea pentru a o scuti pe Loda sau pe altii de o lunga tirada.

  Cetatean

  30/03/2011 at 10:15 am

  • 🙂 Raule!

   mar

   30/03/2011 at 10:20 am

  • O zi frumoasa tuturor
   @ cetetean, am citit demonstratia ta- asa cum am putut ca nu am cunostinte de baza- dar pt ca mi-e frica sa nu scape cotoiu te mai intreb : in legea 35 samd se prevad explicit sanctiuni daca nu spui adevarul si numai adevarul….? Adica, daca tu declari pe propia rasp ca nu ai facut politie politica (da tu de fapt ai facut) scrie negru pe alb in legea 35 ca vei fi sanctionat cf legii x sau codului y

   MG

   30/03/2011 at 10:48 am

  • 😆

   ela

   30/03/2011 at 11:16 am

 10. Buna dimineata 🙂
  Bun post @Cetatean, ca de obicei, felicitari 🙂

  P.S. Timp si entuziasm pentru a ajunge la 80 voturi s-ar mai gasi … 🙂 … sa vedem care ar fi faptele care sa adune numerele …

  CFG

  30/03/2011 at 10:54 am

 11. MG, declaratia pe proprie raspundere spune asa:

  “Subsemnatul, etc etc …cunoscand prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul in declaratii„.

  Sanctiunile nu se prevad in lege, ci in Codul Penal.

  Cetatean

  30/03/2011 at 10:55 am

  • Asa cum am spus, vechiul art.292 din CP are acum nr. 326.

   Cetatean

   30/03/2011 at 10:59 am

 12. Daca vrei si legea 35/2008, ai art. 29, al.13:

  „(13) Toţi candidaţii născuţi înainte de data de 1 ianuarie 1976 vor da o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, privind apartenenţa sau neapartenenţa la securitate ca poliţie politică”.

  Trimiterea este tot la Codul penal.

  Cetatean

  30/03/2011 at 10:59 am

  • am ajuns sa ma bucur cand se intampla un act de justitie, nu sa mi se para ceva firesc…; avocatii sunt platiti pt sofisme …. Sper sa se intample si ceva bun ca de ex cotoiului sa-i fie taiat nasul…si sa devina un precedent

   MG

   30/03/2011 at 11:09 am

 13. si b1 est tot in serviciile usl,

  uitatzi-vä, asta este, mogulii si-au mai cumpärat o tv-

  theo

  30/03/2011 at 11:00 am

 14. neata!Telegramele Wikileaks 15

  Intr-o telegramă din decembrie 2006, Ambasada SUA de la București descrie ședința parlamentară de condamnare a comunismului și citirea raportului Tismăneanu de către Băsescu. Cu această ocazie, funcționarii diplomatici americani de la București notează că Geoană a pierdut ocazia să se distanțeze de Ion Iliescu, un fost comunist, dar și că Titus Corlățean a spus Ambasadei că Văcăroiu nu a liniștit sala pentru că îi era frică pentru securitatea lui fizică. În finalul telegramei se pomenește și o întîlnire privată a lui Cristian Tudor Popescu cu diplomații americani, în care jurnalistul spune că e prieten de 20 de ani cu Geoană, dar că acesta din urmă își face rău și are aceeași problemă ca întotdeauna: e șovăielnic (pasaj original: “As Christian Tudor Popescu, one of Romania’s top media figures, told us privately a few days after the Parliamentary session: “I have been friends with Mircea (Geoana) for twenty years, but he hurt himself. It is the same problem as always — he is indecisive.””)

  DECL: 12/19/2016 acum se intelege „impartialitatea ” lui ctp.

  zigzag

  30/03/2011 at 11:00 am

 15. eu nu intzeleg, dece acest SECURIST MIZERABIL,

  este incä in parlament.

  afarä cu securistul felix.

  theo

  30/03/2011 at 11:02 am

 16. Hai ca ies, ne citim mai tirziu.

  Cetatean

  30/03/2011 at 11:05 am

 17. Saluttare!
  Mister C,
  Îmi pare rău, dar lucrurile nu stau chiar aşa.
  Ai luat părţile convenabile din două declaraţii date în perioade diferite, una dinainte de 2003 şi alta pentru alegerile din 2008.
  Trebuie mai întâi să vezi cu ochii tăi ultima declaraţie, apoi să vezi de unde şi până unde se poate face diferenţa faţă de situaţia Monei Muscă (a primit NUP pe motiv că nu se poate proba intenţia şi fără ea nu avem de-a face cu o infracţiune)

  Am auzit la un moment dat că motanul nu ar fi scris în ultima declaraţia dacă a colaborat sau nu, ci doar că are proces pe rol.

  Băşcăliosul

  30/03/2011 at 11:13 am

  • Ai câteva elemente orientative în ce am scris ieri despre asta. Citeşte şi în comentariile de mai jos, pe aceeaşi temă.

   http://noradamian.wordpress.com/2011/03/29/telegrame/#comment-49489

   Băşcăliosul

   30/03/2011 at 11:22 am

  • Salut. Mister B. 🙂

   Ce am citat ca fiind declaratia lui Voiculescu in 2008 e ce am gasit in presa. Nu am vaszut cu ochii mei declaratia, de aia am si dat sursa (ziarul Puterea).

   (. Este adevărul atestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003, în baza căreia CNSAS mi-a eliberat adeverinţa nr. 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice şi malversaţiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar, act care face în prezent obiectul contestaţiei în justiţie, conform legii).

   Cit despre intentie, nu am zis nimic. Personal, banuiesc ca e cu intentie declaratia falsificata, insa nu pot eu demonstra.

   Tu zici: „Se spune că în utima declaraţie ar fi scris doar că există un proces pe rol, adică de această dat nu s-a confomat obligaţiei de a declara DA ori BA, ceea ce înseamnă că nu a respectat obligaţia legală, cerută candidaţilor în orice alegeri. Pe de altă parte, sintagma “poliţie politică” a dispărut din lege şi nu mai contează ce crede mincinosul, fiindcă orice formă de colaborare îl incriminează chiar dacă nu semnifică poliţia politică (din reglementarea anterioră)”.

   Ai dreptate. DACA declaratia citata de mine de reala, a zis ca exista proces pe rol, insa a si zis ca NU a colaborat cu SECU: „Nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia”.

   Repet, eu am judecat pe ce scrie un ziar ca ar fi scris Voiculescu.

   Cetatean

   30/03/2011 at 1:03 pm

 18. Myanmar – tara in care se petrece Rambo 4 – a renuntat la dictatura.

  http://giorno24.blogspot.com/2011/03/wwr-surpriza-myanmar.html

  mac gregor

  30/03/2011 at 11:46 am

 19. BACONSCHI DI DECLARARTIA LUI:
  mai bine ar tacea,ca o sa fie in lybia cum e si in irak;
  inflatia; in ultimii 20 ani ,n-am simtit asa o tensiune si incertitudine pe piata materiilor prime ,materii prime de baza sau produse finite; regula a devenit totul pe termen scurt,iei ce gasesti la orice pret gasesti,si nu ma refer la speculatii bursiere;
  pina acum explicatia era faimosul bric-sau ma rog bic=brazilia,india,china-care inghiteau orice;
  s-a temperat;
  nus de ce am senzatia ca incepem sa asistam la lipsa de resurse,nu numai petroliere,si ca ce spunea alde toefler,jjss si altii se petrece deja

  intamplator

  30/03/2011 at 12:28 pm

 20. domnilor,

  si noi putem face o petitzie,

  afarä cu securistii din parlament,

  si cine nu vine la parlament si nu stä in salä,

  sä nu primeascä leafä.

  theo

  30/03/2011 at 12:55 pm

 21. Ziua buna
  Catastrofala dar in primul rind rusinoasa , situatia migrantilor africani in insula italiana Lampedusa . Peste 6.000 ajunsi pe o insula care are ca populatie 5.000 si ceva locuitori .
  Dezorganizare totala , (se doarme pe jos sub cerul liber ) , fuga de raspundere din partea unui guvern care nu doreste sa transfere acesti migranti pe continent . Ca urmare milogeala la UE pentru ajutor (in primul rind financiar 🙂 )
  Mare rusine pentru o tara de 60.000.000 locuitori care nu e in stare sa rezolve o problema de 6.000 emigranti . 😦
  Cu atit mai grav cu cit aceasta tara are peste 20.000.000 de cetateni emigrati in ultimii 100 de ani .

  Ștefan A.

  30/03/2011 at 1:14 pm

  • numai 6000 in lampedusa??????
   poate sosiri in ultima saptamina !

   intamplator

   30/03/2011 at 1:29 pm

 22. ce nu intzeleg, une edte CNA ?

  DECE INCASEAZÄ LEFURILE?

  cretzuleasca -croncäne: GUVERNUL STÄ SÄ CADÄ,

  SE MILOGESTE LA FMI: agresiuni verbale, incitatzi, escroci cu roluri mincinoase.

  asemenea irealitätzi, trebuiesc taxate. s-au inchise asemenea mizerii de tv.

  theo

  30/03/2011 at 1:19 pm

  • Theo,
   Daca guvernul asta o sa cada (probabil ca va cadea, dupa parerea mea) nu este din cauza Cretuleascai ci din cauza senatorilor si deputatilor PD-L care nu vin la voturi si nu mai sustin guvernul.

   De facto guvernul si-a pierdut majoritatea in Senat si o va pierde si in Parlament din cauza unui papa-lapte ca Toader si din cauza dnei Udrea care inaugureaza partii de sky cand sunt votarii cruciale.

   Deci daca sunt neseriosi sau ticalosi – sa CADA!

   Theophyle

   30/03/2011 at 1:26 pm

   • Salut Teofil!

    Din păcate, acesta este adevărul : pedeleaua îşi sapă singură haznaua. Derbedei îmbuibaţi. 👿

    tiberiuorasanu

    30/03/2011 at 1:37 pm

    • Exact asa @tibi 🙂

     Theophyle

     30/03/2011 at 1:41 pm

   • Salut 🙂

    Puterea are fix 69 de senatori, majoritatea organica.

    49 de la PDL (Cu tot cu ministrii Igas si Boagiu) + 9 de la UDMR (cu tot cu Frunda) + 11 de la UNPR (cu tot cu debilul de Cimpanu). Fix 69. Daca se imbolnaveste unul la legile organice, nexam lege.

    Am observat ca s-au mobilizat bine la revotarea legii privind scutirea de impozit a pensiilor sub 2000 lei. Au fost 62 de voturi ale Puterii versus 55 ale Opozitiei.

    Nici la cele mai grele legi (ca de pilda votarea membrilor CSM) Opozitia nu a reusit sa mobilizeze mai mult de 60-62 de membri. In general, Opozitia conteaza cine e ceva greu de votat pe o majoritate sigura de 52-55 de membri. Puterea are cam 53-57 de votanti cine e ceva greu.

    la legile gravissime, Puterea aduce 62-65 de oameni. De doua ori am vazut mobilizare cvasi-completa de ambele parti:

    – la votarea Iuliei Motoc: Puterea si-a adus toti cei 71 de oameni.
    – La votarea ridicarii imunitatii lui Voicu: Puterea a avut 70 de oameni.

    Cetatean

    30/03/2011 at 1:39 pm

    • Cetatean 🙂
     Hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece. Basescu a spus clar ca PD-L probabil nu mai au majoritate in Senat. Si ceea ce povestesti tu a fost acum 3 luni.

     Guvernul Boc este pe pioneze! sa-ti fie clar si astea sunt chiar vesti bune. Pentru ca se lucreaza la un nou guvern cu baionetele in spatele nesimtitilor. cine misca o primeste.

     Singura metoda este frica. Crede-ma ca astia au furat ca pot face o biblioteca de dosare la DNA.

     Din puctul meu de vedere toleranta zero la miseii astia!

     Theophyle

     30/03/2011 at 1:49 pm

     • Nu, nu, e socoteala de azi. Pe site-ul senatului informatiile sunt actualizate foarte prompt, pina si Cimpanu e din nou bagat la UDMR, iar senatorul vasile nistor, a plecat din PDL septamina trecuta, nu mai e in grupul PDL.

      Calculul meu e corect azi. Problema e aplicarea lui reala, pentru ca de facto lucrurile stau altfel. Daca Frunda sau Verestoy voteaza cu PSD, salut majoritate.

      Nu am nimic impotriva caderii Guvernului, si-o merita cu virf si indesat. Frica pazeste bostanaria.

      Cetatean

      30/03/2011 at 1:54 pm

 23. stefan,

  trebuie sä cunosti si comportamentul emigrantzilor.

  este f. greu de suportat. sunt sälbatici, hotzi si hotzi. asta spun locanicii.

  cei ce au fugit, trebuiesc intrebatzi,

  dece au fugit?

  acum in tunezia pot reconstruii, dar nu au poftä sä munceascä, asa spun bästinasii italiei.

  sä fim f. atentzi, cu judecata alora.

  theo

  30/03/2011 at 1:24 pm

  • Salut theo
   Din moment ce eu locuiesc in Italia de 21 de ani , cred ca cunosc foarte bine mentalitatea italianilor dar si a imigrantilor . 🙂
   1- majoritatea celor veniti in acest an in insula Lampedusa sint de origine din Tunisia . Urmeaza Somalia ( stat destramat total ) si Eritreea (razboi civil dar si cu vecinul) .
   2- Cind nu ai nici buda unde sa faci nevoile , nici o baie sa te speli dar nici unde sa speli o haina , cam greu de crezut ca sint salbatici de la mama natura . 🙂
   3- O tara care pentru ani de zile a declarat ca este a 5 – a (acum 7 ) putere economica mondiala nu poate sa fie incapabila sa rezolve in un mod civilizat aceasta problema .
   4- Nici macar financiar nu poate sa gaseasca scuze din moment ce presedintele provinciei (judet la noi) Bolzano are un salar anual mai mare cu 30.000 dolari decit presedintele USA . 🙂
   5- Nu se pot cataloga toti emigrantii ca salbatici , hoti cum nu se pot cataloga toti romanii ca tigani . 🙂
   6- Cind minora marocana numita Ruby participa la orgii in casa primului ministru , no problem cu imigrantii . 🙂 Cind apar femei cu copii in brate provenind din tari super sarace : „afara cu emigrantii”.
   7- E clar ca Italia nu poate salva planeta si nici Africa dar de la acest adevar si pina la imobilismul total din situatia actuala, cu mare accent pe xenofobie , e o distanta colosala . In cultura si logica .

   Ștefan A.

   30/03/2011 at 1:40 pm

 24. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8458515-wikileaks-scris-traian-basescu-lui-george-bush-octombrie-2006.htm

  Super interesant. Basescu catre Bush in 2006:

  „In acelasi timp, in calitate de tara aflata la frontierele Europei de Est, Romania ar reprezenta un loc de intalnire potrivit pentru a scoate in evidenta interesul NATO de a coopera cu Ucraina, Georgia si alte tari din Caucazul de Sud, precum si de a intari cooperarea cu Rusia„.

  Ia sa vedem cde zic vuvuzelele 😆

  Insa: „Organizand un summit NATO in Bucuresti, dupa cel de la Riga, ar scoate in evidenta progresele facute in promovarea libertatii, democratiei si a securitatii <<de la Marea Baltica la Marea Neagra>>, un tel impartasit atat de Romania cat si de Statele Unite.

  De la Marea Baltica la Marea Neagra? Intermarium, tataie, cine stie cunoaste 😈

  Cetatean

  30/03/2011 at 1:44 pm

  • salut cetatean 🙂
   Nenea Putin a tusit la reuniunea NATO si uite ca Ucraina nu a intrat in aceasta organizatie . 🙂
   E lunga strada de la Marea Baltica la Marea Neagra . In toate sensurile . 🙂

   Ștefan A.

   30/03/2011 at 1:47 pm

   • Asa e Stefan si lucrurile stau diferit acum la Casa alba. Am comentat aici (desi o fac rare ori pe alte blogiuri) si mi-am expus parerea.

    http://gazetino.wordpress.com/2011/03/30/secretele-relatiei-lui-traian-basescu-cu-sua-post-wikileaks-srs/

    Theophyle

    30/03/2011 at 1:52 pm

    • Theophyle 🙂
     Prea mult timp am vrut doar sa „bifam” niste puncte in programele partidelor insetate de vot . 🙂
     Asa a fost si intrarea in NATO , pe genunchi si obligati sa cumparam gunoaiele altora 🙂 , asa a fost si intrarea in UE . Fara habar de ce ne asteapta dar si fara minima dorinta de a obtine ceva din banii pusi la dispozitie . In schimb cita hirtie si cita pelicula a fost consumata in lupta electorala pentru a orbii masele cu „maretile realizari” . 🙂
     Care realizari se vad clar acum.Lipsa crasa de capacitate de luat banii UE (riscam sa fie retrasi ) No avioane , no nave cu capacitati de lupta , no transportoare de trupe care sa nu faca poc la prima grenada RPG luata in coapsa . IN SCHIMB 80.000 DE PENSIONARI MILITARI „DIN FRAGEDA PRUNCIE” CU PENSI BABANE .
     A contat mereu votul . Cit priveste interesele natiunii , era si este libera sa emigreze .

     Ștefan A.

     30/03/2011 at 2:04 pm

     • Buna Stefan, in privinta banilor europeni problemele vin din alta parte, de la opacitatea si lentoare institutiilor care gestioneaza aceste fonduri.
      Cel putin ptr. mediul privat capacitate de absortie exista, numai ca de la doorinta pana la putinta este cale lunga.
      Daca vrei sa te razbuni pe cineva, sugerezi ca este bine sa se modernizeze sau sa demareze o afacere cu bani europeni. Este un sistem oribil, stufos, birocratic. Nu s-a inteles ca un proiect are o perioada optima de implementare si pe masura ce te indepartezi de orizontul de timp propus, rata de esec creste.
      Un ex. ptr. un act aditional ptr. o relocare bugetara se asteapta min 3 luni -max 6 luni. A fost depus proiect in 2008, pe curs de la acea data, a fost selectat in 2009 decembrie si se afla in stadiu de demarare a investitiei acum (se asteapta raspuns de la banca ptr. credit de 6 luni). Asa ca o sa privim in zare dupa baii europeni si oportunitatile de modernizare ale Roamniei.

      mar

      30/03/2011 at 2:37 pm

     • nu m-as aventura daca nu as sti putin:
      a. iti trebuie un proiect
      b.priectul trebuie facut conform unui anumit limbaj,birocratic,
      c. deriva din b,iti trebuie un expert care sa-ti puna priectul in forma in care este cerut
      d. iti trebuie up front cel putin 50 pct din suma totala pe care o soliciti

      asa e viata,asa sunt regulile; nu le-am facut noi;
      vrei bani,respecti regulile

      daca la asta mai adaugi
      a. „tembelismul”romanesc=noi ne pricepem la toate
      b. lipsa cronica de bani a companiilor romanesti,multe operind in stil „becali”= teapa,repede
      c. functionarii romani care opereaza cu cererile de aplicatii nu prea stiu nici ei cu ce se maninca asta;cum nu vor sa arate ca nu stiu,inventeaza tot felul de minuni
      incepeti sa intelegeti de ce absorbtia e mica si cam ce ar trebui facut

      intamplator

      30/03/2011 at 3:16 pm

   • eu persoal nu am vazut niciodata Ucraina in Intermarium.

    Iar cit despre administratia Obama, numai miine nu-i 2012.

    Cetatean

    30/03/2011 at 1:56 pm

 25. stefan,

  intzeleg f. bine, ce spui tu,

  in germania sunt f.f. multzi emigrantzi, chiar mai mult decat se stie. f. putzini vor sä se integreze si munca cu ei , e f. dificilä.
  desigur nu trebuiesc totzi bägatzi intr-o oalä.

  theo

  30/03/2011 at 2:35 pm

 26. intamplator

  30/03/2011 at 2:35 pm

 27. da, e primul program – ca e de dreapta,pentru mine e si mai bine-articulat,coerent ,clar
  asta da!

  intamplator

  30/03/2011 at 2:37 pm

 28. intamplätor,

  propuneri fenomenale, dar sä vedem cine le sustine?USL- V-A FACE ESCHIBITZII SÄ NU FIE APROBATE:

  theo

  30/03/2011 at 2:38 pm

 29. @theo
  nu e treaba usl
  e o platforma-program-propus pdl
  ca nu vor fi toate acceptate,e normal;e maximal
  dar ce e important ,e ceva clar concret de unde se p;opate discuta
  nu e diareea de cuvinte de pina acum

  intamplator

  30/03/2011 at 2:43 pm

 30. @theo/punctul 34 care explica ce vrea acest program

  Asumarea unei identităţi de dreapta deschise, care să includă orientarea liberală sau neoliberală, orientarea conservatoare (în sensul tradiţiei politice româneşti de la finele secolului al XIX-lea şi în sensul anglo-american contemporan), dar şi orientarea creştin-democrată sau democratică de centru. Diversitatea va îmbogăţi, nu va diminua identitatea PDL. Ideea populară în Europa este o idee, dacă nu a fuziunii, măcar a federării tuturor curentelor dreptei. La fel trebuie să fie şi la noi, iar PDL se va construi ca un astfel de partid

  intamplator

  30/03/2011 at 2:45 pm

 31. evz, de ce parte este?

  ACUM NUMAI AMERICANII SUNT DE VINÄ; PT:

  DEZVÄLUIRI:

  A FOST TOATE ACESTE DEZVÄLUIRI, FÄCUTE CU SCOPUL, DE A DNIGRA AMERICA??????

  theo

  30/03/2011 at 2:45 pm

 32. scuze-denigra

  theo

  30/03/2011 at 2:46 pm

  • cred ca au fost facute publice cu scopul de a arata unor fraieri ce cred ei-americanii- despre unii si altii.

   zigzag

   30/03/2011 at 2:52 pm

 33. Salutare,
  @intamplator,
  Cred ca cei 3 stiu ca nu au nici o sansa cu multi fripturisti din PDL, din respect au zis sa incerce. Cre cred eu? PDL istii o sa spuna, haaa, adica stai asa ca e bine, apoi ii basculeaza. Ei au fost salon si au zis sa bata la usa PDL, usa e inchisa, eu cred ca platforma program a unui nou partid. Cei 3 sunt deschisi, acum ari cazul ca si alti romani sa se implice. De ex, dvs ati avea niste propuneri?

  Creanga

  30/03/2011 at 3:03 pm

  • @cetatean;
   a. sunt batrin,pardon,senior(parca asa e corect politic), ,si personal cred ca e rindul tinerilor sa-si decida viitorul;de aceea ,sincer, ma gindesc chair daca voi mai vota
   b.da,as putea avea propuneri la partea „practica”de proceduri;si numai in anumite domenii;poate,poate si organizare

   intamplator

   30/03/2011 at 3:09 pm

   • @intamplator,
    Eu sunt Creanga, avatarul meu are alta culoare, nu stiu de ce ne incurca lumea, poate pentru ca suntem amandoi moldoveni. 🙂
    Eu personal cred ca experienta dvs ar fi folositoare, mai ales ca ati lucrat si in afara tarii.
    Asteptam propunerile.

    Pe scurt din cele 35 de idei (pot fi mai multe)

    Platforma propusă de cei trei susţine diminuarea prezenţei statului în economie, reforma pieţei de asigurări de sănătate, combaterea evaziunii fiscale, limitarea – prin Constituţie – a susţinerii politice la miniştri şi secretari de stat, dar şi modernizarea sistemului educativ.

    De asemenea, una dintre idei spune că sistemul justiţiei trebuie ameliorat, iar definirea principiului independenţei justiţiei ca dreptul persoanei de a fi judecată de judecători independenţi, nu ca un „privilegiu” al judecătorilor.

    În ceea ce priveşte organizarea internă a partidului, ideile propun susţinerea în interiorul PDL a unor oameni competenţi în domenii precise pentru funcţiile publice. Transparenţa în privinţa fondurilor obţinute, dar şi a cheltuielilor trebuie să fie un criteriu principal al partidului, se arată în document.

    Problema nu ar fi ideile, problema e cine le aplica, adica trebuie oameni competenti, in PDL (CFG ne poate confirma) multi nu ar fi de acord cu multe propuneri, ei vor stat peste tot, mai multa politica, si prieteni si neamuri implantate peste tot. Parerea mea.

    Creanga

    30/03/2011 at 3:15 pm

 34. Creanga te intrebase, @intimplator, nu eu 🙂

  Eu zic totusi sa votez!

  Cetatean

  30/03/2011 at 3:11 pm

  • Voteaza omule, cine nu te lasa? 🙂
   Cred ca ai uitat un i, adica : sa votezi!

   Creanga

   30/03/2011 at 3:16 pm

   • @creanga/@ cetatean
    scuze ambilor

    intamplator

    30/03/2011 at 3:19 pm

 35. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/03/2011 at 3:14 pm

 36. Buna ziua.Proiectul unui sistem de aliante de la Marea baltica la Marea Neagra i-a apartinut lui Take Ionescu, in anii ’30(Thephyle stie ) dar nu s-a putut realiza nici atunci.

  Loda

  30/03/2011 at 3:38 pm


Comentariile sunt închise.