Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 29 Martie / “minimul istoric de salariaţi şi americanii zboară din România”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  10°C, si o maxima termica de  16°C, umiditate: 57-72%. Innorat, posibile averse .   Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1065  RON (+0. 0184 RON); 1 USD = 2. 9223  RON (+0.0374 RON); 1 EURO =  1. 4052    USD (-0. 0105). Gramul de aur 133.2746 RON (+0.2160 RON).

România a ajuns la minimul de salariaţi din ultimii 50 de ani: 4,095 milioane. Eliminarea muncii la negru ar putea aduce încasări de cel puţin 6 mld. euro la buget. Şomajul scade, dar numărul de salariaţi nu creşte. Concluzia: angajaţii trec la munca la negru sau pleacă din ţară. Numărul de salariaţi cu forme legale de muncă a ajuns la 4,095 milioane la finele lunii ianuarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii, ceea ce înseamnă cel mai mic număr de angajaţi din ultimii 50 de ani. În ianuarie 2010 erau 4,33 milioane, iar în ianuarie 2008 erau 4,76 milioane. n prezent există de două ori mai puţini angajaţi cu forme legale decât în 1990, când nu­mă­rul de salariaţi era de 8,1 milioane. Pe de altă parte, şomajul este în scădere de 10 luni consecutiv, ajungând la 6,58% în februarie. Cum se explică? „Cred că numărul de salariaţi care plătesc contribuţii este mai mare, pentru că nu se poate ca la o populaţie ocupată de peste 9 milioane de persoane să existe numai 4 milioane de salariaţi. Oamenii sunt plătiţi pe convenţii civile în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene, pe drepturi de autor, pe contracte de management sau primesc orice alte tipuri de drepturi de natură periodică şi care nu sunt incluse în statistici”, a spus Mihai Şeitan, fost ministru al muncii până în septembrie 2010. De altfel, cel puţin 20.000 de români s-au angajat în ultimii doi ani prin intermediul proiectelor finanţate prin POSDRU, programul de finanţare europeană pentru dezvoltarea resurselor umane. Totuşi, Institutul Naţional de Statistică a ieşit ieri cu un comunicat de presă prin care arăta că în economie ar lucra peste 6 milioane de salariaţi, în această cifră fiind incluşi şi angajaţii care muncesc la negru. Până în 2020, rata de ocupare în România ar trebui să ajungă la 70% (cât este în prezent în Germania), având în vedere că media la nivel european este în prezent de 64,6%. Mai multe puteti citi in Ziarul Financiar.

Straniile conexiuni din cazul Petcu. Miron Mitrea este nasul lui Marius Petcu. Firmele magnatului Dumitru Bucsaru au facut afaceri profitabile cu ministerul condus de Mitrea. Sotul judecatoarei care l-a eliberat pe Petcu a fost angajatul fiicelor lui Bucsaru. Dupa un flagrant si cateva zeci de ore petrecute la sediul DNA, dar si in arestul Directiei Cercetari Penale, liderul CNSLR-Fratia a scapat de mandatul de arestare preventiva pentru 29 de zile, dupa ce judecatorul a decis, in prima instanta, ca sindicalistul-sef poate fi cercetat si in libertate. Verificarile facute de Romania Libera scot insa la iveala cateva conexiuni cel putin interesante intre mai multe personaje aflate in stransa legatura atat cu Marius Petcu, cat si cu ancheta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). (Romania Libera; Hotnews)

România pune la dispoziţia forţelor aeriene americane aerodromuri, pentru realimentare, în contextul Rezoluţiei 1973 a ONU. Preşedinţia informează că luni, la ora 18.00, a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu. La şedinţă au participat prim-ministrul României, Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Relaţii Internaţionale, secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor şi consilierul prezidenţial Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României. (Mediafax)

Wikileaks: Consilier UE – Grupările de crimă organizată din România lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai guvernului. Consilierul UE Onno Simmons a atras atenţia că „unele surse ar fi spus că există o «înţelegere» între «anumite grupuri arabe» şi Guvernul României: «Lăsaţi-ne să spălăm bani (în România) şi nu vom ataca ţinte româneşti»”, potrivit unei telegrame Wikileaks, citată de Hotnews. Informaţia apare într-o relatare publicată de Hotnews, care citează o telegramă Wikileaks transmisă de misiunea diplomatică de la Bucureşti. Conform sursei citate, telegramă este nedatată, dar din context rezultă că relatează evenimente din 2006. Subiectul telegramei: „Grupul de Acţiune G8 Antiterorism discută despre dialogul cu Islam, despre crimă organizată şi siguranţă frontierelor”.  În telegramă se vorbeşte despre o întâlnire „G8 Counter-Terrorism Action Group (CTAG) găzduită de Ambasada Rusiei”, în care Consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons, a arătat că „Mafia joacă un rol dăunător şi secret în România”. „Remarcând absenţa relatărilor de către presă sau de către poliţie a omorurilor între bande, el a sugerat că crima organizată din România «ar putea fi aşa de bine organizată încât nici nu e nevoie să se împuşte între ei ». El a precizat că UE nu are informaţii specifice în acest moment, manifestându-şi opinia că grupurile de crimă organizată din România «stau sub radar» şi lucrează ilegal şi în secret cu oficiali ai guvernului”, se arată în telegramă, potrivit Hotnews. Telegrama continuă precizând că Simmons „a atras atenţia că unele surse ar fi spus că există o «înţelegere» între «anumite grupuri arabe» şi guvernul României: «Lăsaţi-ne să spălam bani (în România) şi nu vom ataca ţinte romaneşti». Mai târziu în discuţie, acesta a precizat că «operaţiunile PKK sunt finanţate de către operaţiuni ilegale în România»(Mediafax)

Culisele scandalului dintre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita. Sediul Realitatea TV a fost, duminica seara, campul primei infruntari intre bodyguarzii lui Sorin Ovidiu Vintu si cei ai lui Sebastian Ghita. Miza razboiului dintre cei doi o reprezinta spatiile inchiriate de postul de televiziune in Casa Presei. Au fost momente foarte tensionate pe parcursul a mai bine de sase ore, dar, in final, a fost evitat un conflict violent. Totul a inceput in jurul pranzului, cand un reprezentant al lui Vintu a ajuns la Realitatea TV, insotit de bodyguarzi pentru a duce la indeplinire ordinele patronului. Oamenii de ordine ai lui Sebastian Ghita s-au grabit sa ia cheile de la tabloul electric, pentru a preveni intreruperea emisiei, povestesc martori din interior. Laura Albani, director general al C.N.I. Coresi, a lămurit pentru „Adevărul” situaţia contractului de închiriere pentru spaţiul din Casa Presei Libere. „Realitatea Media a avut, de-a lungul timpului, vreo cinci contracte de închiriere încheiate cu noi pentru diferite spaţii din Casa Presei, iar ultimul a expirat la 17 ianuarie 2011 şi nu l-am mai prelungit. Realitatea Media are datorii neachitate, însemnând chirie şi utilităţi, în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi. De când am venit la conducerea C.N.I. Coresi, în 2009, mă tot chinui să recuperez aceşti bani. Cum nu am reuşit nici până-n ziua de azi, i-am dat în judecată. Avem două procese cu Realitatea Media: unul prin care le cerem să evacueze spaţiul şi al doilea pentru recuperarea datoriilor”, a precizat Laura Albani. (Adevarul)

Cozmin Gusa: Ponta si Antonescu si-au unit neputintele. Sfatuitorul lui Marian Vanghelie, Cozmin Gusa, declara ca Victor Ponta si Adrian Nastase sunt complici cu actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, si uita ca acesta din urma a tradat PSD.Sfatuitorul lui Vanghelie, Cozmin Gusa, il lauda pe Basescu intr-un interviu acordat „Evenimentului zilei”, dar, pe de alta parte, il compara cu Mutu. „Foarte talentat, foarte bun, cand sa termine un proiect il gasim ca pe Mutu”, spune Gusa. El este incantat de strategia lui Basescu de a relansa PDL prin aruncarea lui Blaga in lupta cu Boc. „Alta metoda mai buna de a arata ca PDL s-a reformat nu vad. Pui doua tabere, una a lui Boc, primari tineri, ministri, reforma, si alta, care, din punctul meu de vedere, inseamna 300 de ani de puscarie. Cand ma uit in jurul lui Blaga vad 300 de ani de puscarie”, spune Gusa despre adversarii lui Boc. (EVZ; Hotnews)

Nivel al iodului radioactiv de 1.150 de ori mai mare decât norma legală, în apa mării, la Fukushima. Un nivel al iodului radioactiv de 1.150 de ori mai mare decât norma legală a fost măsurat în apa mării prelevată la aproximativ 30 de metri de reactoarele 5 şi 6 ale centralei nucleare Fukushima, din nord-estul Japoniei, a anunţat luni Agenţia pentru Siguranţă Nucleară. Până în prezent, testele erau realizate la sud de centrala Fukushima Daiichi, la ieşirea reactoarelor 1, 2, 3 şi 4, cele mai avariate, unde nivelul iodului 131 era duminică de aproape 2.000 de ori mai mare decât limita normală. Reactoarele 5 şi 6, care erau oprite pentru mentenanţă în momentul seismului urmat de un tsunami la 11 martie, nu au suferit pagube majore, iar sistemele lor de răcire au putut fi reconectate la alimentarea cu energie electrică. Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Hidehiko Nishiyama, a precizat că testele au fost realizate de compania de electricitate care administrează centrala, Tokyo Electric Power (TEPCO), pe mostre de apă prelevate din apropierea celor două reactoare, construite în partea de nord a centralei. ” Un nivel al iodului 131 de 1.150 de ori mai mare decât limita legală a fost detectat în apă de mare prelevată în apropiere de reactoarele 5 şi 6 „, a afirmat el, în cadrul unei conferinţe de presă. (Mediafax)

Situaţia politică din Libia după plecarea lui Kadhafi, subiectul reuniunii de la Londra. Casa Albă a afirmat luni că reuniunea grupului de contact privind Libia de marţi de la Londra va fi consacrată în mare parte situaţiei politice din ţară odată ce colonelul Muammar Kadhafi va renunţa la putere. Secretarul american de Stat Hillary Clinton, care va reprezenta Statele Unite la reuniune, a declarat că este interesată de modalitatea de a obţine plecarea lui Kadhafi pe cale diplomatică, în timp ce revolta împotriva regimului libian progresează graţie atacurilor coaliţiei al căror scop este să obţină respectarea unei zone de interdicţie aeriană decise de ONU. Ideea „de bază” a politicii americane este de a face în aşa fel încât libienii să aibă mai multe de spus în legătură cu viitorul lor, a precizat consilierul lui Obama. (Mediafax)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

29/03/2011 la 7:14 am

123 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut 🙂

  Asa cum dedusesem noi (adica Cedric, Mircea si cu mine), miza in scandalul Ghita-SOV nu erau spatile, ci emisia. Nu degeaba s-au grabit oamenii lui Ghita sa ia cheile de la tabloul electric, stiau ei de ce vine SOV in carucior, omul care la procese nu poate sta in sala nici 10 minute! SOV a cam pierdut controlul la IRTV, si a incercat smechereste sa il recistige in forta. Nu i-a mers.

  Oricum ar sta situatia in amanunt, Ghita are o mare bila alba in aceasta etapa. Sa vedem cum joaca mai departe.

  Cetatean

  29/03/2011 at 7:21 am

  • Buna Dimineata 🙂
   Vantu nu mai poate juca nimic. A pierdut toate cartile. Acum trebuie lovit in ceea ce mai are. Prima viitoare tinta este „academia catzavencu”, aia trebuie musai falimentati si spulberati.

   Theophyle

   29/03/2011 at 7:25 am

 2. Catavencu cred ca e deja falimentara.

  Cetatean

  29/03/2011 at 7:30 am

  • Pentru mine faliment este cand nu mai apari. Ticalosii trebuie sa plateasca pentru toate jocurile pe care le-au facut pentru Vantu! l-ai auzit ieri pe „banditul din delta” pus sa-i pazeasca posesiunile lui Vantu acolo!

   Theophyle

   29/03/2011 at 7:37 am

 3. Buna dimineata,
  Cred ca, aseara ,dupa aruncarea in lupta a Florinei Juncan cu desvaluirile de rigoare,Vintu a recuperat serios.
  Extrem de interesant mi se pare insa felul in care se pozitioneaza jurnalistii de la Adevarul.
  Ionita -o vuvuzea tipica -a descoperit ca minciuna nu face bine gazetariei.
  Eu ramin la convingerea ca Vintu nu este decit fatada.
  Poate vom vedea intr o zi si pe cel(cei) ce trage sforile.

  tucu

  29/03/2011 at 7:36 am

  • Buna dimineata,
   Daca intra in joc o persoana credibila, DA. Asa cine este Floriana Jucan??
   Oricum femeia umbla cu „cosul”, numai daca ne gandim cum l-a decredibilizat pe Diaconescu.
   Si daca ma gandesc bine, stirea s-a rostogolit din studioul irealitatea.

   mar

   29/03/2011 at 7:57 am

   • vitica asta juncan nu e fufa care a fost implicata intr un scandal ptr decredibilizarea unui diplomat ?

    zigzag

    29/03/2011 at 8:05 am

    • Vai ce eufemism? Da a trecut si prin acel „scutec”!

     mar

     29/03/2011 at 8:10 am

 4. Salutare,
  O zi obisnuita, Romania-i pregatita, sa primeasca avioane, F nu stiu cat americane.

  Creanga

  29/03/2011 at 8:01 am

  • Nu cumva sa te gandesti, la avioane rusesti, aia sunt cei mai mari hoti, te lasa far’ de chiloti.

   Creanga

   29/03/2011 at 8:05 am

   • da mai avem chiloti?:))eu vad numa parasute in jur..:))

    zigzag

    29/03/2011 at 8:06 am

    • ti se pare? Juncan este mai degraba genul tanga!

     ela

     29/03/2011 at 8:11 am

     • Ela si Zigzac,
      Eu chilotii mi-am salvat, acusica-s emigrat, elasticul cand s-o rupe, vor sari cu mii de trupe.

      Creanga

      29/03/2011 at 8:16 am

 5. Pentru putina adrenalina, un coment marca Nastase. Va rog sa nu va suparati pe mine!
  http://www.ziare.com/adrian-nastase/psd/nastase-ambasadorii-americani-au-exploatat-naiviatea-tinerilor-politicieni-1084619

  mar

  29/03/2011 at 8:14 am

  • Mda’ si aia rusi au exploatat devotamentul celor batrani!

   Theophyle

   29/03/2011 at 8:16 am

 6. Si ptr. ca este bine sa incep ziua intr-o nota optimista, un coment si filmulet cu Sarko 🙂
  http://www.euractiv.ro/index.html/articles%7CdisplayArticle?articleID=22382

  mar

  29/03/2011 at 8:19 am

  • ups. sa parafrazez pe cineva – tastatura. Erata – incepeti

   mar

   29/03/2011 at 8:20 am

 7. So, credibilitatea Florianei JuNcan :mrgreen: este egala cu zero barat. Fufa aia vrea sa concureze wikileaks la capitolul dezvaluiri despre kagebistii din romania.

  Pina acum am vazut urmatoarele tactici de minimizare a dezvaluirilor wiki:

  – bagatelizare sub aparenta stigmatizare ca „birfa”, „pira”, „turnatorie ordinara”
  – minimizarea impactului: „deja stiam, ce mai e nou?” (PS. Aici Loda ne-o serveste ca un politician sadea).
  – deturnarea prin trunchierea vorbelor lui BAsescu pentru a sustine ca dosarele sunt politice (Basescu a zis „le dau drumul in public”, nu „le dau drumul”, ca Sandica Stanoiu)
  – inventarea altor pseudo-stiri (cazul Craescu si fabulatiile lui)
  etc.

  Daca ma enervez, fac un inventar exhaustiv, dar nu am timp.

  Cetatean

  29/03/2011 at 8:25 am

 8. Creanga

  29/03/2011 at 8:28 am

  • Ar fi bine ca macar terminalul sa stea pe loc, si sa se miste doar avioanele 😆

   Cetatean

   29/03/2011 at 8:46 am

   • Una calda, una rece, strada sta, avionul trece, la poarta de imbarcare, pregatiti de emigrare, acum si-or lua multi multi zborul, Crin nu le va duce dorul, el si cu Nastase, ne vor doar pentru taxe.

    Creanga

    29/03/2011 at 8:58 am

 9. mihaiu,
  a fost lacheul de serviciu in deltä, petreceri, intruniri, pescuit si spionaj, asta se pare a fäcut mihaiu in deltä, trimes de täriceanu, in folosul lui vantu si a liberoilor.

  theo

  29/03/2011 at 8:50 am

 10. neatza buna Theophyle all 🙂
  Nu stiu daca a fost la propunerea lui Razvan Lucescu dar natzionala de fotbal isi largeshte baza de selectie dupa ce a pierdut si in Bosnia.Se pregateshte astfel pentru megaderby-ul grupei cu Luxemburg.
  In orice caz popele au raspuns pozitiv si parohiile vor pune de-o liga a sutanelor la mare concurentza cu cea a lui Mitica.
  Comisia de disciplina in frunte cu patriarhul va analiza echipamentul cu care inaltjucatorii au voie ca sa intre pe teren(sfintzit in prealabil).
  Pentru a nu-i incurca la alergat sutanele vor fi croite sub forma de minijup iar regulamentul va fi imbunatatzit a.i. sa se considere fault inclusiv apucatul de barbi.Se va considera blasfemie dezbracarea de echipament a autorului golului,cartonashele vor fi eliminate in locul acestora se va practica exorcismul „live” in incantatziile tribunelor.
  Alte sugestii sunt ashteptate la adresa patriarhiei.
  ..

  mircea

  29/03/2011 at 8:53 am

  • Salutare Mircea,
   Sfantul Mitica la balon
   Prefericitul Sandu-i afon
   Suteaza pe langa poarta
   Ceilalti preoti il iarta
   Unu Mutu langa bara
   Trage linia pe nara
   La final schimb de acatiste
   Ca la meciurile blatiste

   Creanga

   29/03/2011 at 9:11 am

 11. Buna dimineata tuturor 🙂
  @ Creanga: Ca sa se arunce la proiecte trebuie sa se supuna controlului strict al managementului fondurilor si al timpului. Crezi ca sunt capaili de a fi in stare?
  si ei de unde sa ciupeasca?

  ela

  29/03/2011 at 8:53 am

  • Buna Ela,
   Cand au „croit” PND-ul in anii 2003-2004, baietii s-au gandit ca vor fi tot ei la butoane si banii vor fi utilizati dupa proceduri scrise de Severus. Numa ca scoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si rezultatul se vede.

   mar

   29/03/2011 at 9:05 am

  • Ela,
   La mijloc multe interese, in buzunar vor sa-ndese, de asta nu l-au vrut pe Base preş’, ca nu era rost de peşcheş.

   Creanga

   29/03/2011 at 9:16 am

 12. loda , este direct interesatä sotul pus in functie de liberali ea profesoarä de istorie, cu vechiul regim inrädäcinat in creer.

  Moderat

  theo

  29/03/2011 at 8:55 am

  • Theo,hai sa nu mai atacam persoana.Daca nu suntem de acord cu ideile ei o combarem sau o ignoram.
   Te rog,Theo 🙂

   ela

   29/03/2011 at 8:59 am

   • multumesc pentru ajutor, chiar necesar!!! nu pot fi tot tmul langa calculator 🙂

    Theophyle

    29/03/2011 at 9:08 am

 13. Salve, theophyle!
  Nu vezi o schimbare de paradigma la Cosmin Gusa? 🙂
  Pe langa asta, mie imi pare cel mai pertinent comentator din toti aia care-si duc veacul pe la televiziuni.

  Radu

  29/03/2011 at 8:57 am

  • Salut!
   Ba da! s-au dus fripturile dintr-o parte, le cauta in partea opusa!

   Theophyle

   29/03/2011 at 9:08 am

 14. Dureros de adevarat!Buba este in institutii, care cel putin ptr. privati i-a ingropat in hartii.
  Daca vrei sa-i testezi rezistenta in raport cu institutiile care gestioneaza aceste fonduri. Pur si simplu te ingroapa in hartii si proceduri. Sunt AM – ri care au ajuns la varianta 14 de proceduri, in conditiile in care gestionam fonduri din 2008!
  http://www.adevarul.ro/actualitate/Romania_natafleata_cu_banii_Europei_0_451755138.html

  mar

  29/03/2011 at 9:00 am

  • pai,cu asta ma „dixtrez” mai nou. Si seamana cu polca pe furate.

   ela

   29/03/2011 at 9:17 am

   • Ela, eu ma „distrez” de ceva ani. Este un sistem „criminal”, depaseste limita imaginabilului si a prostiei
    😦

    mar

    29/03/2011 at 9:22 am

    • stiiu! 😦 hraparosenia si tampenia la ea acasa.Ai impresia ca sunt pusi acolo sa incurce lucrurile intentionat!

     ela

     29/03/2011 at 10:06 am

 15. cu intarziere scuze, bunä dimineatza.

  theo

  29/03/2011 at 9:25 am

 16. La examenul de penal general, profesorul se adreseaza unei studente sexi:
  – Sunt multumit de raspunsurile primite, dar acum o intrebare pentru nota 10:
  – „Cum s-ar chema faptul … daca eu as indrazni sa bag mana pe sub rochita dumneavoastra?”
  – Hartuire sexuala.
  – Foarte bine … , dar daca dumneavoastra ati baga mana in pantaloni la mine?
  – Profanare de morminte …

  Creanga

  29/03/2011 at 9:35 am

 17. buna dimineata
  statistica aia cu forta de munca este un paradox;
  gradul cel mai mic de ocupare e la categoria peste 54 ani iar gradul cel mai mare de somaj e la 15-24
  parca sunt urmasii lui iosefini astia de la statistica;
  astept cu nerabdare fericita veste ca s-a iesit din recesiune si ca inflatia e asa cum a planificat-o bnr;
  ca s-a intarit ron dar au uitat aia de la omv sa ajusteze preturile+ ca titeiul e la 100 acum;

  daca lumea a inceput sa o bage in seama pe curva aia cu nume de vaca,inseamna ca nu mai are ce face

  guse: e bine ca e la vanghelie,are mina buna,pe cine consiliaza ,pierde;noroc ca basescu si-a dat seama la timp

  intamplator

  29/03/2011 at 9:35 am

  • Hai noroc 🙂
   Floriana Juncan s-a culcat cu ambasadorul elvetian la Bucuresti Jean Pierre Vettovaglia care a fost rechemat in tara, a divortat nevasta de el.. vai de capul lui.

   Floriana cu grade tatuate pe umarul gol se pare ca a fost arma lui Magureanu, care infiintase o banca – Helvetia , cu adresa de CP in tara cantoanelor si careia Vettovaglia i-a impus sa schimbe numele fiind un abuz– (Nume ulterior Columna) 🙂

   Un tanar de stanga

   29/03/2011 at 10:00 am

 18. m-am lamurit si eu de ce vorbiti;
  de ala care le stie pe toate de la us emabssy;
  pai daca un terchea berchea ca asta a raspuns de securitatea personalului sa fim multumiti ca doamne fereste,nu li s-a intimplat ceva pe aici;
  daca cineva crede ca un ambasador sta la „una mica”cu un terchea berchea e inca o dovada ca prostia e fara limita
  tipul probabil ca in interviul urmator o sa spuna ca a fost la spritz cu bush si ca obama e presedinte ca l-a sfatuit el

  intamplator

  29/03/2011 at 9:48 am

  • Despre terchea berchea:

   De 8 martie vine un inginer cu un buchet imens de trandafiri la director:
   – Dom’ director, sa traiti, la multi ani, pentru dv. cel mai mare buchet de 8 martie!!!
   – Baa, tampitule! Ai innebunit? Pai de 8 martie se dau flori la femei si … ce, am fata de femeie?
   – Nu, dom’ director, … da’ sunteti totusi cea mai mare curva din institutie!

   Creanga

   29/03/2011 at 9:53 am

   • 😀

    Theophyle

    29/03/2011 at 9:54 am

  • Buna,
   Astia ori sunt prosti, ori sunt prosti. Inca o dovada ca in Romania toata lumea se pricepe la toate si la nimic.
   Si intr-o afacere , cand organizezi un pranz ai un scop definit.
   Nu mai spun de prezenta unor oficiali, vin sa te vada pe tine ca ai ochi frumosi. Asa este prostia doare!

   mar

   29/03/2011 at 10:15 am

   • e primul tembel care a plimbat tava sau a pazit usa care se lauda ca a fost in fruntea bucatelor? 🙂

    ela

    29/03/2011 at 10:57 am

  • Atat. Se asigura superioritate de foc (Spectre) plus ce spunea Stefan (cred): cine nu este autorizat sa circule nu circula in Libia (A-10).

   O zi buna tuturor 🙂

   CFG

   29/03/2011 at 12:22 pm

 19. […] cele mai kul 12 kul 12 recente 12 accesate 12 comentate 12 aleatorii 1 kul […]

 20. Arigato pentru Japonia ta, Theophyle. Ca modest vizitator pe blogul tau, imi amintesc niste cuvinte din Sutra Lotusului: „Nu trebuie sa luminezi tot pamantul, ci numai un colt, ca sa stii unde esti.” Mai trec si eu pe aici, cand pot, ca sa iau lumina.
  On topic: pacat de Catavencu ca a ajuns Dandanache. Si ce baieti frumosi (si curajosi) erau, dar oricum nu le mai pasa..

  Rodica

  29/03/2011 at 10:16 am

 21. Sal`tare, popor !
  @Theophyle, plecaciuni pt. „Japonia”.
  Primit, citit…cand m-am uitat in oglinda, aveam deja ochii oblici… 🙂

  Tzepelica

  29/03/2011 at 11:02 am

 22. Ziua bună Politeia!

  Theophyle, multumesc pentru „Japonia”: excelentă! 🙂

  noradamian

  29/03/2011 at 11:12 am

 23. salut

  legat de mihaiu, mai stiti ceva de monumentul elisabetei rizea pt care se tot batea cu pumnu-n piept?

  razvan

  29/03/2011 at 11:52 am

 24. Buna ziua 🙂
  Ce cuvint urit , MENTENANTA. 😦
  De cind e lumea se chema întreținere planificată. 🙂
  In rest , tot este la fel cum a fost prevazut . 🙂

  Ștefan A.

  29/03/2011 at 12:07 pm

 25. Viorel Cosma, muzicolog (88 de ani):
  „Am pierdut constiinta patriotica, iar asta e una dintre cele mai grave pierderi. Nu ne mai intereseaza tara asta, probabil pentru ca nu mai avem nimic de revendicat. Ne-am pierdut valorile, traim intr-o confuzie totala a lor, asa cum se poate vedea si la evenimentele astea, de tipul Zece pentru Romania. Ne-am pierdut simtul estetic, dorinta de a trai frumos. Am pierdut respectul pentru oamenii cu adevarat valorosi, care au realizat ceva pentru omenire. Marii inventatori, marii doctori, muzicienii, scriitorii, pictorii nu mai sunt azi respectati si recunoscuti. In Academia Romana exista un singur membru corespondent in domeniul muzicii. Ne-am pierdut modelele, care azi traiesc retrase si refuza sa apara la televizor, de teama sa nu se compromita.
  Ne-am captusit cu modele false, modelul omului care reuseste usor, care se descurca, care stie sa faca bani. Ne-am pierdut moralitatea. Ne-am pierdut manierele si educatia. Am uitat sa ne mai imbracam frumos, sa ne mai purtam elegant. Am pierdut – nu burghezia materiala, ci burghezia spiritului, nobletea spirituala. Traim azi intr-un mediu semicultural si parvenit, impulsiv si brutal.”

  http://www.formula-as.ro/2011/956/lumea-romaneasca-24/mana-birjar-13398

  Tzepelica

  29/03/2011 at 12:26 pm

  • Experimentul a reusit, omul nou a aparut.

   Cetatean

   29/03/2011 at 12:34 pm

 26. Veste calda, proasta: proiectul legii votului prin corespondenta a fost respins de comisia juridica a Senatului, unde opozitia are majoritatea.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/legea-pdl-privind-votul-prin-corespondenta-respinsa-de-comisia-juridica-a-senatului-220908.html

  Vestea buna: Senatul e prima camera sesizata, Camera Deputatilor e decizionala.

  Cetatean

  29/03/2011 at 12:44 pm

 27. Cine vrea sa citeasca proiectul, asa cum a fost el depus, il gaseste aici:

  https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=15521

  So, e o problema specioasa cu acest proiect de lege. Asa cum a fost initiat el de senatorii si deputatii PDL, Guvernul apreciaza ca NU este asigurat indeajuns secretul optiunilor politice si ca proiectul trebuie respins, deoarece MAE, MAi si Autoritatea Electorala Permanenta au in dezbatere si elaborare in proiect similar, dar cu garantiile constitutionale suficient de bine definite.

  Asadar, cind adevaratul proiect elaborat de MAE, MAi si AEP va ajunge, stim la ce sa ne asteptam: va fi respins sub acuzatia de „frauda din diaspora!!!”

  „Actuala putere, în disperarea că va pierde alegerile în ţară, vrea să creeze un mecanism prin care să fure alegerile în străinătate, că a văzut că a mers la alegerea preşedintelui. Dacă la Paris au putut vota în 12 secunde, de ce nu ar vota în două secunde la New York?”, a afirmat liberalul Ioan Ghişe.

  Cetatean

  29/03/2011 at 12:50 pm

  • atunci,la ce drac’ s-au grabit sa-l depuna;doar ca sa bifeze o actiune? ofofof! 😦

   ela

   29/03/2011 at 12:56 pm

   • Au facut-o de capul lor.

    Cetatean

    29/03/2011 at 12:59 pm

    • vai de capul lor!

     ela

     29/03/2011 at 1:10 pm

 28. Pentru informare Dvs, seful lui Ghise, Antonescu, crede ca la paris s-a furat un vot la 30 de secunde. Liberalii nu le au cu matematica furtului la vot, Ponta sta mai bine 😉

  Cetatean

  29/03/2011 at 12:52 pm

  • Ba le au cu matematica furtului, stai linistit. Tariceanu stie de ce – vezi voturile din colegiul lui … :mrgreen:

   DanSu

   29/03/2011 at 1:12 pm

 29. Scuze! 😦
  Salut tuturor

  DanSu

  29/03/2011 at 1:13 pm

  • salve 🙂

   Cetatean

   29/03/2011 at 1:25 pm

 30. Buna ziua,
  daca n-aveti alergie la B1, Dan Andronic prezinta situatia de la realitatea. E lspune ca i n6 luni, Ghita ii va trage presul de sub picioare lui Vantu.
  Vantu acum e chirias la Ghita, iar Sorin Enache nu mai insista pe afirmatia ca inchirierea spatiilor de catre ASESOFT a fos t fara stirea sa.
  Acum e pauza, dupa publicitate ne va explica ce s-a intamplat cu Stancu si Ursu

  cedric

  29/03/2011 at 1:28 pm

  • Pe b1 e Vosaganian vorbind despre Cernavoda.

   mircea

   29/03/2011 at 1:39 pm

   • Scuze,Salve 🙂
    Da,da e Andronic

    mircea

    29/03/2011 at 1:41 pm

  • sorry, cedric, m-am grabit si i-am multumit lui mircea, cind trebuia sa iti multumesc tie. 🙂

   PS Mircea, no offence, man 🙂

   Cetatean

   29/03/2011 at 1:48 pm

   • No problemo 🙂

    mircea

    29/03/2011 at 1:54 pm

 31. Resalutare 🙂
  Cretinul ala de la ambasada,sef peste femeia de servici si de(z)gustator antiterorist din strachina catzelului de la intrare se da James Bond de Dambovitza.Ma umfla rasul.
  Si daca platoul rtv se straduieshte sa se transforme in show vampe tunate si foanfe invitand-o pe coana helvetziana Juncan 😆 ,care-n visele erptice se vede pascand pasunile Alpilor atunci sa nu se mire ca habitantzii locatziei trec pe la dermato-venerice.
  Mai bine invitau nishte tzigani.Pentru o ciorba si 2 tzigari ziceau tot ce vroia moderatoarea si oricum erau mult mai credibili.
  Vai si amar..

  mircea

  29/03/2011 at 1:34 pm

 32. Mircea, merci pentru pontul cu Andronic! 🙂 Ieri am fost tari cu analiza noastra comuna, sa vedem ce mai aflam.

  Cetatean

  29/03/2011 at 1:42 pm

  • Buna 🙂
   Cedric zicea de b1.Habar n-am cum ar arata armistitziul SG-SOV.Din ce mai vad si eu e ca sunt niste intervale orare cu emisiuni „erotice”.Chestiune de rating.Probabil ca n-au intzeles ca multzi au trecut de faza asta pubera.Iar cei puberi cu adevarat se uita la alte posturi. 😆

   mircea

   29/03/2011 at 1:51 pm

 33. Impresia mea este ca Ghita e mai golanas ca Vantu 😉

  Cetatean

  29/03/2011 at 1:56 pm

  • Nici oproblema, cetatean. Doar nu concuram pe prioritati de stiri.
   In legatura cu Ghita si SOV, orice nash isi are nashul.

   cedric

   29/03/2011 at 2:07 pm

 34. Sa vedem.Intre antene si rtv,cea din urma lasa impresia ca ar promite ceva.Mai jos decat a dus sov catziva p-acolo nu cred ca se poate(probabil doar la antene)
  Oricum marea majoritate cred ca sunt valabili.Eu le tzin pumnii poate va veni si ziua cand vor reface linkul cu cnn 😆

  mircea

  29/03/2011 at 2:06 pm

  • Mircea, ai dreptate, am si uitat cand luasera CNN drept model. Dar Stelian tanase promosese parca sa aduca postul la standarde BBC.
   S-a abandonat ideia iar CNA nu tine seama ca pt. asta le-a dat licenta.

   cedric

   29/03/2011 at 2:11 pm

 35. Doua sunt elementele care trebuie avute in vedere in cazul IRTV: interviul dat de Basescu si incurajarea lui ca „de acum” RTV sa inceapa sa spuna adevarul. Momentul „de acum” trebuie pus in legatura cu preluarea Tv de catre Ghita. Basescu a transmis un semnal.

  Al doilea element e plata salariilor restante de catre Ghita. In mod natural, omul si-a apropiat mai toti lucratorii din RTV, cu exceptia unor super duri de-ai lui SOV.

  Probabil ca trebuie adaugate si noile contracte de spatiu facute pe Asesoftul lui Ghita si verificarile actelor facute de politie care coinfirma ca Ghita are controlul pe 5 ani. E complicata treaba, insa va fi interesant de urmarit daca va exista o revenire la normal a IRTV.

  Cetatean

  29/03/2011 at 2:10 pm

  • Pentru untelespectator „natang” 🙂 ca mine revenire la normalitate inseamna echilibru si impartzilitate.
   Si mai ales pedagogie publica pe teme de actualitate(politica,economie,administratzie,cultura etc)
   Pentru asta trebuie insa invitatzi de calibru,chiar si necunoscutzi publicului nu fufe de bordel.
   Cu politicienii e mai greu,astia-i avem cu astia defilam.Ar putea totushi sa-i mai evite din cand in cand pe cei mai cretini(indiferent de partid)
   Herr H. zicea odata,fascinat de Nostradamus, ca nu ucizi emisarul in locul comandantului(patronului). 😆 Ghidush. 🙂

   mircea

   29/03/2011 at 2:23 pm

   • @mircea
    nici prin cap nu mi-a trecut sa va subestimez;
    problema e ca nu trebuie sa asteptati ceva imbinatatiri;
    pur si simplu nu se poate;repet cum sa umpli 24 ore de emisie cu stiri „politice”interne????
    chiar de-ar vrea calitatea costa si ei nu-si pot permite asta;trebuie sa faca bani;dupa pierderile lui vintu si voiculescu-care au investit din greu intre 2006-2010-sperind ca recupereaza dupa alegeri nu cred ca altcineva mai e dispus sa investeascva;
    aici vorbim business;

    intamplator

    29/03/2011 at 3:09 pm

    • @Intamplator 🙂
     Nici vorba,nu m-am gandit la Dvs. 🙂
     Am folosit o caracterizare „autoreferentziala” doar pentru a destinde atmosfera(nu de aici,de pe blog)
     Si oricum era imposibila o antedatare a comentului,chiar daca m-ar lasa Theophyle sa-i sparg serverul 🙂
     Comentul meu a aparut la 10 min. inainte (2:23)de al Dvs.(deci nu aveam cum sa stiu de comentul dvs 2:33) iar Dvs. nu puteatzi sa va „asumatzi” ceea ce mi-am „asumat” eu. 😆
     Va apreciez foarte mult.Nu-i niciun fel de problema 🙂

     mircea

     29/03/2011 at 7:49 pm

  • salutare

   parerea mea e ca base a cerut mai mult decat putea obtine. acordul cu ei prevede ca personalul ambasadei va fi judecat in tara de bastina.
   uitati-va la ambasadorul roman la Singapore unde este judecat.
   base a incercat. evident ca a fost refuzat. nici personalul roman din ambasadele din SUA nu poate fi judecat in SUA decat daca aproba base. sau daca nu ma-nsel, daca este implicat in activitati teroriste pe teritoriul americii.

   Laur

   29/03/2011 at 2:45 pm

   • ai dreptate cu judecarea in tara de bastina.

    Cetatean

    29/03/2011 at 2:47 pm

  • mediafax

   mar

   29/03/2011 at 2:55 pm

 36. ela, a mai fost si pe alte site-uri, dar nu mai conteaza.

  Trebuie sa remarcati duritatea de otel a vocii lui Basescu cind ii ameninta 😈

  Cetatean

  29/03/2011 at 2:30 pm

 37. @cetatean.@ mircea,@ altii
  nu ma uit la cele doua haznale,numite televiziuni de stiri,dar nu ma pot intreba
  cum va puteti inchipui ca se pot schimba?
  si daca vor nu au cum: nu ai in romania atitea stiri sa fie tocate 2 doua posturi-nu mai spun altele- 24/24 7/7
  orice ar vrea tot la prostii si supozitii si facaturi si presupuneri si ,in general.la datul cu parerea

  intamplator

  29/03/2011 at 2:33 pm

  • parerea mea e ca cele 2 trusturi au un mare rol in alegerea lui Basescu ca presedinte :)dupa ce te uiti la o emis pe acolo votezi de al dreq contra lor.dar cu teo peter cum ramane?

   zigzag

   29/03/2011 at 2:36 pm

   • cu teo peter ca in ceata. Basescu vroia sa fie judecat la noi, pentru ca oricum ar fi fost trimis sin SUA. Avem acord de extradare cu america si urma sa faca puscarie in america daca era gasit vinovat.

    Cetatean

    29/03/2011 at 2:40 pm

    • daca cineva din ambasada Romaniei din SUA il omora pe Brad Pitt cu masina ..unde crezi ca facea puscarie? 🙂

     zigzag

     29/03/2011 at 2:43 pm

     • Sa il intrebam pe Nicolaiciuc 😉

      Cetatean

      29/03/2011 at 2:47 pm

      • n am treaba cu nicolaiciuc.am cu presedintele pe care l am votat , l am sustinut si inca il mai sustin.doar ca imi vine in minte replica lui din 2004 : adriane oare ce blestem are poporul asta aleaga intre 2 fosti comunisti?daca reactualizam ar merge: mircea geoana oare ce blestem are acest popor sa aleaga intre un sclav al moscovei si un – sa nu fiu inca dur- preferat al SUA?.Nu mi o lua in nume de rau, dar in muntii unde am copilarit romanii erau si mai sunt stapani la ei acasa.iar acolo gasesti ROMANI care au facut sedinte de „relaxare ” importiva vointei lor pe la Aiud, Pitesti, Baragan.Eu nu consider ca daca lupti contra moscovei ..tre sa cazi in genunchi la Washington.nu mai iau in calcul datoria irakului fata de Romania ptr ca nu am vazut o dovada clara.dar cat de pro americani tre sa fim?pana la a ne umili la noi acasa?

       zigzag

       29/03/2011 at 2:56 pm

       • zigzag, nu vorbeste nimeni de cazut in genunchi in fata Washingtonului, cred ca expresia e prea tare. In chestiuni de securitatea tarii, nu ai alte optiuni in afara Americii. Eu consider ca Basescu joaca fair si ca nu iese din limitele mandatului atunci cind negociaza cu americanii diferite subiecte. Pozitia sa poate fi catalogata oricum, numai servila nu.

        Veste-poveste: Felix dat in judecata pentru fals in declaratii de o persoana fizica

        http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8455846-dan-voiculescu-reclamat-parchetul-general-pentru-fals-declaratii.htm

        Cetatean

        29/03/2011 at 3:07 pm

       • @zigzag,in cazul teo peter trebuie avut in vedere si faptul ca taximetristul roman a avut partea lui de vina…sa nu fim mai catolici decat papa…teo peter odihneasca in pace…a fost victima nevinovata.

        emily

        29/03/2011 at 4:48 pm

  • intimplator, cind doi smecheri se bat intre ei, noi nu avem decit de cistigat!

   Cetatean

   29/03/2011 at 2:39 pm

 38. Stire de pe B1: biroul de presa al Parchetului de pe langa ICCJ anunta ca o persoana fizica a depus o reclamatie prin care Voiculescu este acuzat de fals si uz de fals in declaratii!!

  cedric

  29/03/2011 at 3:02 pm

 39. sory, cedric, nu vazusem ca m-ai devansat 😉

  Cetatean

  29/03/2011 at 3:07 pm

 40. cit este de adevarat ca prostia nu are limite si e incurabila;
  inca o dovada mai jos:

  Mircea Geoana a anuntat ca este deschis pentru o noua candidatura la alegerile prezidentiale, in 2014, dupa ce in 2009 a pierdut cursa, in defavoarea lui Traian Basescu, cu doar cateva procente in minus. Intr-un interviu acordat Der Westen, Mircea Geoana a marturisit din nou ca inca isi doreste sa ajunga presedintele Romaniei

  intamplator

  29/03/2011 at 3:17 pm

  • prosy fiind o papusa a rusilor nu isi poate dori nimic.poate isi doresc rusii care l au sustinut sa isi mai incerce norocul odata in Romania si l imping de la spate pe jionel sa mai candideze odata.e dreptul lor.atat timp cat poporul roman doarme si un individ care si vinde tara pe furis oricarei puteri ramane al 2 lea om in stat ..de ce nu ar incerca iar?vorba aia: prost e cine da , nu cine cere!

   zigzag

   29/03/2011 at 3:23 pm

 41. @cetatean:sper ca expresia mea sa fie prea tare.dar consider ca odata ce sustinem un Presedinte avem si dreptul sa i dam bobarnace sau sa ii cerem socoteala.sa simta ca are si sustinatori dar si critici indreptatiti.eu vreau ca Presedintele meu sa faca dreptata si sa faca ce a promis.faptul ca un fost erou de razboi impotriva urss sau un fost detinut politic primeste drept recompensa de la statul roman ptr care si a sacrificat viata o pensie de 500 roni iar un turnator odios e vicepres la senat sau un fost macelar din militia comunista are pensie de zeci de milioane spune multe despre tara in care traim.stiu ..o sa zici ca nu are atributii constitutionale.au trecut 2 ani parca de la referndumul ptr reducerea nr de parlamentari..s a intamplat ceva?in plus ..cetatene , una e sa l sustinem pe presedinte si alta e sa devenim robii presedintelui.iti garantez ca daca s ar dori a se face dreptate in aceasta tara ..in 2 sapt ar fi curatenie peste tot.din toate cablogramele astea am inteles un lucru: poporul roman e sluga.cu randul.cand castiga pro sovieticii e sluga la rusi.cand castiga pro americanii e sluga la americani .cand nu sunt alegeri avem si calitatea de sluga la ue.pe ce considerente vine un demnitar al sua si pune conditia: dai drumu la adoptii scoatem vizele ptr romani.pot sa zic ca ma p.. pe vizele lor.daca li se par asa valorosi copii din neamul romanesc sa invete intai sa i respecte pe toti cetatenii romani.noi pierdem zilnic in razboiul asta.pierdem ca ramanem fara creierele cele mai valoroase.pierdem din spiritul national .ne pierdem parte din religie.obiceiurile si traditiile noastre sunt pe duca .si daca tot am citit cartea lui theo despre japonia..de ce nu ne am recapata si demnitatea avuta candva ?

  zigzag

  29/03/2011 at 3:20 pm

  • Cred ca esti putzin prea aspru.
   N-ar trebui sa cadem in genunchi in fatza nimanui.Trebuie sa avem acea determinare ca sa negociem(cel putzin la nivelul asta) ceea ce inseamna cel mai bine ptr.interesul Romaniei.usa(nato-ue) a sustzinut cel mai puternic o reala democratzie la noi cu pilonul cel mai important,lupta impotriva coruptziei.
   Faptul ca sunt unii care se comporta(ai citit postarile lui Theophyle) intr-o maniera deloc demna,din pacate e parte din gena noastra,parte care trebuie eliminata.Aceassta „actziune” nu cred ca poate fi facuta sub influentza estica,ceea ce nu inseamna o relatzie cat mai corecta dpdv economic,politic etc.La raspantia geopolitica in care ne aflam deciziile pot atarna foarte tare.
   Probabil ca sunt si costuri care trebuie sa ni le asumam(Bechtel de ex. sau cum zici vize/adoptzii) dar depinde si de partea noastra de nogociatori.Piratul a zis nu.Altzii,tot de-ai nostri au zis altceva 😦
   In cazul particular al lui Teo Peter(cinic spus,un caz tipic de ghinion) inclin sa cred la fel ca altzii ca s-a dorit un minim de dreptate ai sa nu se afecteze/tensioneze relatziile diplomatice dar si cu castiguri materiale ptr.familie(slaba consolare).Dupa legea noastra ,omor din culpa,max.6 ani,cu numeroase cazuri le stii cum ,la americani 15 ani parca.Imi aduc aminte ca se spunea parca: avocatzii romani nu au reushit ca sa demonstreze ca respectivul(us) a fost in mashina care l-a lovit. ??? E greu sa fii profesionist langa adevaratzi profesionishti. 😦

   mircea

   29/03/2011 at 3:31 pm

   • as fi de acord si cu bechtel ..ptr un beneficiu pe termen lung al poporului nostru.sunt de acord si cu faptul ca un copil roman dintr o fam saraca ar trai mult mai bine intr o familie de americani onesti.dar nu sunt de acord de conditionari ca la fraieri: dai adoptii iti dam vize.da ungurii au vize?sau mai stii vreun popor pe planeta asta conditionat in asa fel: vrei ceva da mi copii?nu merci.chiar Presedintele reclama prin 2003 2004 ca bombonel vindea copii cu vagonu.sunt de acord si cu ce zici despre tensionarea rel diplomatice.dar cine ne zicea recent cand era vb de senghen sa nu fim RAME?

    zigzag

    29/03/2011 at 3:37 pm

    • Cu bechtel poti sa fii sau nu de acord; trebuie insa sa vezi contractul desecretizat,si atunci putem vorbi.
     Este o manareala tipic romaneasca. Stii cine l-a incheiat si anul semnarii? 🙂

     ela

     29/03/2011 at 3:45 pm

     • da .stiu.mitrea@curuletz nastasian .nu?

      zigzag

      29/03/2011 at 3:46 pm

      • cine tre sa l desecretizeze stii?

       zigzag

       29/03/2011 at 3:58 pm

    • Nu stiu ce sa spun.Cand investitzii importante(zeci sute de mil.$) sunt conditzionate de aleshii ! nostri prin sfanta zeciuiala(in cel m aibun caz-se vorbea uneori si de 30-40 pct. ) atunci chiar nu stiu ce pretentzii de demnitate si onorabilitate se poate avea din partea negociatorilor nostri oricare ar fi.Incompetentza nu si-a intalnit niciodata un loc mai bun de a se impreuna cu reaua-vointza decat aici.
     O „afacere” care implica mult mai mult decat propriul interes trebuie negociata cu maxima responsabilitate.Nu stiu,cred ca cu putzine exceptzii s-a reushit.Zicea piratul intre ani in 2007,la aderarea ue,sa facem in asa fel sa nu ne pierdem ce ne-a definit cu adevarat,cultura de ex.,obiceiurile noastre,alea traditzionale,frumoase sanatoase.Acum cu Schengen-ul zicea practic acelashi lucru(sub alta forma).Poate ca-i naiv.Banul si vraja acestuia i-a smintit pe prea multzi,si de aici si din alte partzi,ca sa vii cu chestii de astea(vize/copii) trebuie si ceva tupeu/nesimtzire 😦 Stii cum e nu-i prost cel ce cere ci cel ce da.
     Dar poate ca e o simpla chestiune umanitara.Cand niste americani supra dezvoltatzi vad dezastrul,”pruncucidul” de la noi au propus prin vocea astuia asha ceva.Dar celalalt partener,adica noi,oare cum ne-am comporta ?(Stii cazurile copiilor vandutzi dar inca nenascutzi ca sa iau dor ex.asta)

     mircea

     29/03/2011 at 4:41 pm

 42. Salut 🙂
  Aici tragedia unui urs negru din Montana 🙂
  https://docs.google.com/document/pub?id=1dTNqxek49y-hBB6tk-5ml15FoqdKe9Zxh_ruovu6L2Y

  Un tanar de stanga

  29/03/2011 at 3:21 pm

  • 😆

   mircea

   29/03/2011 at 4:27 pm

  • Adevarat, uneori ca sa rezisti este necesara scoala maidanului 😦

   mar

   29/03/2011 at 4:08 pm

 43. TDS,
  😉

  victor L

  29/03/2011 at 3:57 pm

 44. Impresionat, ce spirit de daruire! Nu stiu cati ar putea sa faca si sa se sacrifice ca acesti SUPER EROI.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8455818-video-muncitorii-fukushima-limita-rezistentei-umane.htm

  mar

  29/03/2011 at 4:13 pm

 45. Buna Ziua!
  postare noua 🙂

  Theophyle

  29/03/2011 at 4:36 pm


Comentariile sunt închise.