Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Japonia – O tragedie de dimensiuni biblice

Autorităţile japoneze au evacuat astazi muncitorii din clădirea reactorului unde a fost depistat, în apa acumulată, un nivel al radiaţiilor de 10 milioane de ori mai mare decât limita normalului, anunţă agenţia Kyodo.

Contaminarea radioactivă în apa mării de lângă uzina nucleară Fukushima I a crescut, în probele luate sâmbătă fiind depistată o concentraţie radioactivă de iod-131 de 1.850 de ori mai mare decât limita legală, în timp ce vineri concentraţia era de 1.250 de ori mai mare, anunţă agenţia Kyodo.

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukyia Amano, a declarat sâmbătă că Japonia este „încă departe de sfârşitul accidentului” care s-a produs la complexul nuclear de la Fukushima, iar situaţia de urgenţă ar putea dura chiar luni de zile.

Emanaţiile radioactive continuă în atmosferă şi în apa mării la uzina Fukushima Daiichi, avariată în urma cutremurului din 11 martie, care a fost urmat de un tsunami devastator. Sistemele de răcire ale reactoarelor nu au mai funcţionat şi de atunci autorităţile se luptă să răcească reactoarele. Din cauza supraîncălzirii, acestea au generat însă mai multe explozii, iar situaţia exactă a avariilor încă nu se cunoaşte. Autorităţile încă nu pot spune dacă miezul reactoarelor şi combustibilul uzat sunt acum acoperite cu apa necesară pentru a fi răcite, ceea ce ar putea fi considerat un semn de încheiere a crizei.

Pana acum , cam doua saptamani de la catastrofa care a lovit arhipelagul nipon, cutremur cu magnitudinea istorică 9 urmat de tsunami şi sute de replici, situaţia din Japonia ramane critica. Datele prezentate în continuare arată impactul produs de cutremurul şi tsunamiul care au lovit Japonia la 11 martie a.c., precum şi modul în care s-a acţionat pentru rezolvarea crizei nucleare care a urmat, transmite vineri Reuters. Potrivit unui bilanţ întocmit de Agenţia Naţională de Poliţie din Japonia, până la ora 09:00 GMT a zilei de vineri, 25 martie, un număr total de 10.066 de persoane au fost declarate decedate, alte 17.452 fiind date dispărute în mod oficial. Tot până la momentul amintit, 245.605 oameni erau găzduiţi în adăposturile aflate pe tot cuprinsul ţării. După ce guvernul a decis să extindă aria de evacuare la 20 de kilometri, faţă de numai 10 kilometri cât se stabilise la 12 martie, un număr de 177.500 de persoane au fost nevoite să părăsească zona centralei Fukushima Daiichi.

Guvernul a recomandat ca şi oamenii care locuiesc la mai puţin de 30 de kilometri de centrală să plece din acest perimetru. Până la ora 09:00 GMT a zilei de vineri, 196.655 de gospodării din nordul ţării nu aveau electricitate, a anunţat compania Tohuku Electric Power Co, iar 660.000 de gospodării din 10 prefecturi nu aveau apă curentă. În ceea ce priveşte numărul clădirilor afectate, 18.778 de imobile au fost distruse complet, a mai spus Agenţia Naţională de Poliţie. Pagubele produse de cutremur şi de tsunami sunt estimate la o sumă cuprinsă între 198 şi 309 miliarde de dolari. Cifrele amintite reprezintă costurile implicate de distrugerea drumurilor, a fabricilor, caselor şi a altor elemente de infrastructură, însă nu acoperă şi pierderile economice determinate de lipsa de energie şi de distrugerile produse la centrala de la Fukushima. (Surse: Agentiile de presa internationale)

Astazi am inceput si distributia culegerii “Japonia lui Theophyle” o culegere de articole publicate sau inca nepublicate legate de Japonia. Articolele publicate contin cateva sectiuni care se refera la istoria, traditiile culturale si religiile ei principale. Colectia de articole contine si o mica prezentare a limbii japoneze, sursele si analiza a doua manuscrise fundamentale. O parte din articole sunt insotite de un dialog intre mine si Marius Mistreţu (Delaepicentru) care m-a ajutat sa prezint cateva subiecte mai complicate.

Aceasta culegere contine si o prezentarea istorica si actualizata a poprului Ainu, care dupa parerea mea reprezinta  inceputurile etnogenezei japoneze. In aceasta culegere veti putea gasi si o cronologie a evenimentelor recente formata din postarile mele in acest subiect si unele fragmente luate de pe blogul lui Marius. Toti ce care au dorit aceasta culegere o vor primi pe e-mail probabil pana marti. Deoarece sunt deja 400 de cereri, rog rabdare. Cine o doreste insa nu a trimis un e-mai cu subiect JAPONIA, nu o va primi cel putin imediat. Transferul se face automat. Deci e-mailul este necesar.

Written by Theophyle

27/03/2011 la 2:42 pm

92 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cutremurător! De 10 milioane de ori ?

  ps. mail.

  tiberiuorasanu

  27/03/2011 at 3:03 pm

  • sal.da .am vazut si eu pe stiri:(

   zigzag

   27/03/2011 at 3:06 pm

 2. Theophyle,
  nu mai gasesc adresa de e-mail la care sa trimit comanda.
  Am rabdare sa astept sa-mi vina randul. (desi vad ca e o coada… mai ceva ca la promotiile doi in unu de la supermarket 😆 sper ca nu te-a suparat gluma 😳 )
  Multumesc!

  luminita

  27/03/2011 at 3:22 pm

  • Ssstt, poate prindem una pe sub mana, nu spune nimanui. 🙂

   Creanga

   27/03/2011 at 3:23 pm

   • Hai ca ti-am trimis 🙂

    Theophyle

    27/03/2011 at 3:28 pm

  • Lumi o am eu pe a ta. Iti trimit!

   Theophyle

   27/03/2011 at 3:28 pm

  • Multumesc! Desi si 1.000 de milisievert pe ora, nu sunt cine stie ce sanatosi 🙂

   Theophyle

   27/03/2011 at 3:33 pm

 3. Salut! În acest moment de criză, glumind puţin, am putea spune că japonezii au nevoie de un super hero pentru a-i scoate la liman… Să fie Hanboc soluţia?.. Pe noi, cică de luna asta ne-a cam scos…
  http://baricada.wordpress.com/2011/03/26/emil-boc-hanboc/

  baricada

  27/03/2011 at 3:32 pm

 4. Am observat un lucru probabil firesc: pe măsură ce primul șoc mediatic a trecut, interesul publicului pentru drama niponă a început, treptat, să scadă. A intervenit războiul din Libia – care nu pare a se bucura, totuși, de prea mare audiență – circul cu Severin, flagrantul lui Petcu, Codul Muncii, … Cutremurător mi se pare totuși faptul că acolo, în Japonia, oamenii își trăiesc în continuare durerea la intensitate maximă, chiar dacă pentru noi, din cealaltă parte a lumii, viața lor s-a transformat într-un soi de știre de mîna a doua. Rămași fără cei dragi, fără case, fără nici de unele, sub semnul permanentei amenințări a radiațiilor ăstora nenorocite…
  Mă doare neputința mea, tare mă tem că în afara gîndului bun, nu am ce și cum să le ofer.

  (Am primit cartea, Theophyle. Vă mulțumesc mult, mult. Măcar dvs ați făcut ceva minunat pentru japonezi: un extraordinar semn de respect și prețuire. Încă o dată, vă mulțumesc.)

  Diana

  27/03/2011 at 3:37 pm

  • Cu placere Diana. Vad ca al meu calculator este mai eficient decat am crezut 🙂 Restul… traim intr-o lume de paine si circ pana in clipa cand noi nu devenim actorii din arena si jivinele nu ne ataca pe noi 😦

   Theophyle

   27/03/2011 at 3:43 pm

 5. imi poti trimite si mie?:)

  zigzag

  27/03/2011 at 3:56 pm

 6. No multam fain de carte . 🙂
  In Japan ne indreptam incet,incet spre cele mai sumbre previziuni legat de situatia reactoarelor .
  Theophyle , si ultimul shogun a luptat ! 🙂

  Ștefan A.

  27/03/2011 at 3:59 pm

 7. buna dupa-amiaza theophyl
  fiind mai nou prin zona, nu stiu… dar indraznesc: JAPONIA.
  indiferent de raspuns multumesc si ma bucur sa te fi intilnit, ca si pe toti prietenii tai.
  p.s. astazi de ziua ‘sfintei cruci’, va doresc sa va pazeasca si sa va intareasca in cele bune.
  p.s.2 subscriu la simtamintele exprimate de creanga in postul precedent.

  draz

  27/03/2011 at 4:09 pm

 8. buna ziua
  repet ce spuneam azi dimineata
  in japonia nu stiu cit se mai controleaza reactorele sigur se cntroleaza informatis!
  @theophyle: n pot sa spun decit felicitari epntru decizia luata;better no than sorry
  tara asta va fi reformata atunci cind bugetul si cheltuielile se vor stabili de altii,se prefigureazala bruxelles;
  ca cetatenii ei vor fi cetateni de cat 2 sau 3 e ceea ce merita;cei care nu au vrut au plecat deja;
  asa cum si in germania sau italia sunt sarantoci si multumiti cu putin asa va fi proiectia europeana;vor avea ce merita;
  daca tu ai renuntat dupa doi ani ,ma pot felicita ,eu am renunat dupa 12,in 2002;in 2000 am crezut ca psd va intelege ca trebuie legalitate pentru legitimarea furturilor anterioare;
  m-am inselat,destul nu exista in vocabularul gashcarilor prolitici romani;lacomia insa ii va duce si la pierzanie

  intamplator

  27/03/2011 at 4:16 pm

 9. Nici o problema. Se da la liber 🙂 Rog insa un mail cu subiect Japonia la aboutread@gmail.com

  Theophyle

  27/03/2011 at 4:16 pm

 10. Buna ziua,
  Multumesc pentru carte.
  Va urmaresc cu drag.

  Cristina

  27/03/2011 at 4:17 pm

 11. http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12873434

  A cazut si Bin Jawad aprox.100 km de Sirt- orasul natal al lui Ghaddafi.Luni sau marti vom sti daca se vor bate sau vor ocoli si vor merge catre Misurata.Conform articolului trupele disctatorului isi arunca hainele si fug in dezordine-e inceputul sfirsitului.

  bigone

  27/03/2011 at 4:35 pm

  • Mda’ BBC-ul optimist! Sper ca au dreptate 🙂

   Theophyle

   27/03/2011 at 4:37 pm

   • Confirmat si de Al Jazeera, de altfel fug si mercenarii- bombardamentul de la Sabha din sud si-a facut efectul, daca nu fug acum nu mai unde sa fuga.

    bigone

    27/03/2011 at 4:39 pm

 12. Am primit, multumesc mult.

  Buna treaba pana acum, cred ca si pe viitor tot asa va fi … chiar daca de la departare … 😦 … 🙂

  CFG

  27/03/2011 at 4:47 pm

 13. Dragi prieteni, habar nu am dacă ce vă voi spune acum, are importanţă.

  Vreau să vă spun că am trăit pe viu, atît cutremurul din ’77 cît şi următoarele ( 85, 90, 95. – parcă)

  Am trăit şi catastrofa de la Cernobîl. Ei şi?

  Spuneam atunci că, dacă au existat supravieţuitori în acele nefericite condiţii ( cu referire la Hiroshima şi la Nagasachi), nu ar trebui să ne panicăm cu tot din-adinsul.

  Asta cred si acum : este cumplit de trist ce se întîmplă în Japonia, dar…

  tiberiuorasanu

  27/03/2011 at 4:54 pm

 14. Oftopic (de fapt post-topic). 🙂
  tibi
  inteleg exact ce spui. Si eu am copii in strainatate. Iti doresc sa ti se indeplineasca dorintele. Dar lucrurile nu sunt perfecte. Spui ca ai prieteni rude plecati. Problema este (cred ) ca nu sunt toti in acelasi loc. Ai mei sunt din Auckland Noua Zeelanda pina in Barcelona mergind ori la est ori la vest.
  Cu experienta unuia care a trait mult in strainatate pleacat in ideea sa nu mai calce pe aici niciodata, doream sa spun este ca dupa 3 ani de stat acolo incep sa iti lipseasca cartile de aici, apoi diferite mici chestii care tin de anotimpuri.
  Ideea este sa nu vinzi tot ce ai aici. Sa ai un loc al tau in care sa mai vii, sa iti mai aduci nepotii. E prea tirziu sa te schimbi fundamental, si nici nu merita. Ti-o spune cineva care a trecut prin asta.si trece. Sigur ca vrem sa fim linga copiii nostri sa ii avem linga noi dar vor si ei exact asta ?
  Am cunostinte mai in virsta(divortati e drept) care fac cu schimbul si tot in Canada: 6 luni unul merge la copii , 6 luni altul iar odata pe an vin copiii aici.
  Pentru mine este mai greu sa ma fixez undeva pt ca dupa cum am spus copiii , fratii, nepotii sunt in toate punctele cardinale. Asta e poate blestemul nostru

  Un tanar de stanga

  27/03/2011 at 5:05 pm

  • Tinere priten, ştiu ce spui şi îţi mulţumesc pentru completări.
   Îmi place în acelaşi timp să cred, că şi tu crezi ce spun eu.
   Ideea principală nu este să vînd tot şi să mă mut definitiv.
   Ideea nu este nici măcar să mă trag 🙂 mai aproape de fiul meu.
   Nici vorbă de aşa ceva,
   Ideea, este să trăiesc aşa după cum deja am spus, măcar cîţiva ani într-o iluzie de normalitate, dacă normalitatea, chiar este greu de definit. 🙂
   Mulţumesc pentru coment; voi ţine seama de; ştiu cît de grea este dezrădăcinarea, chiar de la rudele şi prietenii, mei.

   tiberiuorasanu

   27/03/2011 at 5:42 pm

 15. Salutare, as trimite un email cu subiect JAPONIA, dar nu stiu la ce adresa. Cum facem? Poate sa ma lamureasca cineva, rogu-va?
  In rest, duminica linistita!

  gavrilius

  27/03/2011 at 5:12 pm

 16. S-a întors Marius Delaepicentru 🙂 Se pare că a fost, totuși, o eroare în măsurători. Valoarea reală e de 1000 miliSv/h.

  Diana

  27/03/2011 at 5:15 pm

 17. Salut Theophyle,
  salutare prieteni.

  Multumesc pentru carte. Referitor la dezamagirea din articolul trecut, eu nu cred ca avem nici dreptul sa fim dezamagiti si nici nu e timp de tanguiala. Asta pentru ca nu cred ca este cineva care sa creada ca PDL-ul sau politicienii pot fi si altfel, mai ales ca ne asteptam ca ei sa minta, sa fure, sa manipuleze. Mai mult, lupta inca nu este incheiata, desi unii vad victoria finala ca fiind partidul „Alba ca zapada”, in timp ce altii, mai pracmatici, inteleg ca e mai bine sa avem 2-3 proiecte nationale majore pe care sa actionam.

  Andrei

  27/03/2011 at 5:17 pm

 18. Nu m-am bagat in fata, am primit si eu cartea cand mi-a venit randul, toc, toc! a venit postasul. Pai eu nu mai mai joc, a ajuns vedeta un nene, de fapt doi, sariti de pe fix. Asa nu se mai poate, ia sa incep si eu sa ‘injur’: Theophyle!!! esti un perlos!

  Creanga

  27/03/2011 at 5:18 pm

 19. Off-topic.

  Acum ceva timp i-am dat Corinei Dragotescu un „Add as friend” pe facebook, astfel ca imi intra pe „wall” si activitatea ei. Constat cu uimire continuarea unui jurnalism a-la-iRTv cu parerism.

  Am sa dau un exemplu:
  Adauga Corina un asa-zis comentariu al cuiva de genul: „Am primit acest mesaj de la unul Ion Ilie. Daca tot ma urasc oamenii, de ce mai si simt nevoia sa srie?: „Te-a iertat Dumnezeu odata, atunci pierduse-i parul dar erai corecta si obiectiva. Acuma ai pår dar ti-ai pierdut mintea si Dumnezeu vede pupala-si si o sa-ti dea acuma dupa inima asta de vipera si scorpie ce te-ai facut/ nu eu i-ti vreau råul te apropii tu pe el cu „pasi grabiti si repezi cu pas de urias”

  Dupa care incep comentariile. Injuraturi cu portocalii, sustineri, admonestari, sarituri de fund in sus. M-am uitat la profilul unor comentatori, unii din ei cu studii superioare, oameni cititi: NICIUNUL NU A CERUT DOVADA CA ILIE EXISTA.

  http://on.fb.me/dGBkS0

  Andrei

  27/03/2011 at 5:26 pm

  • Andrei salut
   Ilie exista ! fara ei nu ar exista spitale psihiatrice sau seriale cu Criminal Minds 🙂 Sunt cei gem la telefon 🙂 etc.
   Problema nu sunt ei, sunt ceilalti cei ce dau importanta nebunului, incearca sa il caracterizeze drept portocaliu si chiar C Dragotescu care arata astfel cit de nedreptatita este de publicul ostil si cu ce pericole face ea jurnalism eroic.

   Un tanar de stanga

   27/03/2011 at 5:36 pm

  • Eu nu spun ca nu poate exista un astfel de mesaj: nebuni sunt in toata lumea. Dar a incepe sa injuri pe cineva fara sa stii daca el exista e curata nebunie. Nimeni nu a cerut dovada.

   Andrei

   27/03/2011 at 5:38 pm

  • Sase zile inainte de runda a doua, Geoana pare pe punctul sa-l invinga pe Basescu, dar instabilitatea alegatorilor romani este de notorietate, astfel ca o gafa a lui Geoana combinata cu un sprint pe ultima suta tipic Basescu ar putea rasturna situatia rapid”, se arata in telegrama.

   Un tanar de stanga

   27/03/2011 at 6:29 pm

  • Semnificativ: „Decizia de a suspenda vizita lui Geoana in Statele Unite i-a atras atentia si a captat si atentia altor persoane. (…) Trebuie sa continuam sa gasim echilibrul necesar intre a ne asigura interlocutorii ca suntem seriosi in ceea ce priveste un parteneriat pe termen lung, care depaseste personalitatile politice si a le spune in fata unde gresesc si nu reusesc sa confirme sau sa puna in pericol interesele noastre comune”

   Andrei

   27/03/2011 at 5:34 pm

   • De aia a fugit omul la moscova!

    Cetatean

    27/03/2011 at 5:45 pm

    • Da, si e evident ca Taubman e cumparat de dictator. 🙂

     Andrei

     27/03/2011 at 6:12 pm

 20. ziua buna Theophyle ,tuturor 🙂
  Triste si ingrijoratoare vesti peste tot.
  Daca barele care sustzin pastilele de uraniu s-au topit in teci va fi foarte greu/si periculos ca sa se repare reactorul.Sper ca nu vorbesc prostii,din ce mai tzin minte,in conditzii de racire rezonabile cu transfer controlat de caldura al moderatorului,se consuma materialul radioactiv(luni de zile) apoi se incearca dezafectarea intregii incinte in conditzii de sigurantza(sunt cateva metode) sau ingroparea ei in beton.Din reciclarea deseurilor radioactive doar o mica parte este foarte puternic radioactiva(se depoziteaza in conditzii de maxima sigurantza/monitorizare) restul se poate recicla.

  mircea

  27/03/2011 at 5:33 pm

 21. „Intr-o intalnire de 30 de minute cu presedintele Basescu, Muller si-a exprimat recunostinta pentru cooperarea exceptionala in privinta aplicarii legii si faptul ca este pregatit pentru a aprofunda acesta relatie pe mai departe. Basescu a comentat ca si el simte ca relatia poate fi extinsa si a subliniat ca ar dori sa vada o prezenta FBI in Romania la fel de robusta ca cea a CIA. Muller a vorbit de importanta cooperarii in plan bilateral care este cea mai buna metoda pentru a dezvolta relatiile in domeniul aplicarii legii. Basescu l-a asigurat pe directorul FBI ca nivelul de coruptie din cadrul politiei romanesti a scazut si ca partea americana poate sa aiba incredere in partea romaneasca. Directorul FBI a comentat ca SUA considera ca Romania a inceput combaterea coruptiei si ca trimiterea dupa gratii a catorva oficiali corupti ar imbunatati imaginea Romaniei.”

  Coroborati asta cu faptul ca Vantu a fost interceptat chiar la casa sa din Delta 😉

  Cetatean

  27/03/2011 at 5:38 pm

  • salut 🙂
   He-he si cat de detasat era piratul cand zicea de wikileaks 😆 Cand stii ca nu ai facut greseli/ai spus adevarul n-ai de ce sa te temi.
   Vosganian Moscova :mrgreen:

   mircea

   27/03/2011 at 5:45 pm

 22. Salut cetatean
  ” prezenta robusta ca cea a CIA ” ? 🙂
  Si scri pe acest blog ? 😆 😆
  (vine theophyle si iarasi sterge cu mine pe jos 🙂 )

  Ștefan A.

  27/03/2011 at 5:40 pm

  • Salve 🙂
   Da cand scriam io acu` cateva luni ca dadeam la stiuca pe Bogdaproste (in Delta) an de an.. 😆

   mircea

   27/03/2011 at 5:48 pm

 23. Vantu are cosmaruri cind aude de CIA 😆

  Iar eu stau relaxat, ma simt in siguranta :mrgreen:

  Cetatean

  27/03/2011 at 5:46 pm

 24. Ce l-a rupt pe Vosganian…

  Cetatean

  27/03/2011 at 5:48 pm

  • in seara asta rtv promite scandalul ultimilor 20 de ani(stenogramele wkl).
   Sa-i vedem pe invitatzi si daca rtv e un retevei sau o nuleiusha 😆

   mircea

   27/03/2011 at 5:55 pm

   • Mircea, fii atent putin: Se pare ca Vantu a cumparat de la Assange stenogramele care privesc Romania.

    Nu este exclusa o minareala cu acele stenograme.

    http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011032556342/Actualitate/WikiLeaks-de-Romania-baloane-de-sapun-sau-noi-supape-ale-lui-Sorin-Ovidiu-Vintu.html

    Nu stiu cit de credibila e informatia, insa eu semnalez un articol care spunbe la urma ceva ciudat: „Ca o ultimă observaţie cu privire la credibilitatea WikiLeaks, am primit recent o corespondenţă personală de unde rezultă că se întâmplă ceva foarte interesant cu aşa-zisele documente WikiLeaks, respectiv sunt schimbate pe traseu. Un administrator al listei global lists.reporter.org, care a organizat o oglindă a site-ului WikiLeaks, face următoarea observaţie: „One of the first things I want to pursue is how WikiLeaks releases documents. It seems that some documents are pulled back, then redacted, and come back in a different form. Our computers say 35 documents are totally gone. It is interesting to see what text is changed and which documents are totally gone. The bigger question is: why?“.
    Chiar aşa: de ce sunt „schimbate“ unele dintre documente şi cui îi foloseşte „editarea“ documentelor WikiLeaks?”.

    Zic si eu, cind IRTV anunta cu surle si dobe ceva, sa fim atenti.

    Cetatean

    27/03/2011 at 6:06 pm

    • Nimic nu-i exclus.S-ar putea ca sa fie un simplu bluff dar chiar asa fiind „originalele” ar trebui ca sa fie undeva pe la ambasade si/sau americani.Oricand pot sa actzioneze functzie de veridicitatea acestoraidentificand astfel interesele reale ale „conspiratorilor”.Negocieri sau chestiuni financiare…
     Habar n-am chiar nu ma pricep dar subiectul este pasionant. 🙂

     mircea

     27/03/2011 at 6:24 pm

 25. Buna seara. As putea avea si eu volumul, te rog? Multumesc.

  bujold

  27/03/2011 at 5:54 pm

 26. Pai zicea Base in interviu irtv ca partea misto e cind vom vedea cine sunt turnatorii si ce toarna la ambasade
  🙂

  Un tanar de stanga

  27/03/2011 at 5:57 pm

  • Da, e geniala, mie mi-a dat fiori referinta la Stanoiu, instinctiv m-am gindit la Justitia Sandeilor ca ultimul bastion al lui ilici.

   Cetatean

   27/03/2011 at 6:06 pm

  • excelent articolul lui gallagher !!!

   bonsoir, popor!

   Sa speram ca Japonia se va recupera cit mai repede cu putinta, desi peste pierderi de peste 300 miliarde dolari, victimele 27.500 (enorm de mult), distrugerile…toate, toate vor face ca revenirea sa dureze si material, si psihic mai mult decit se doreste…

   skorpion

   27/03/2011 at 8:25 pm

 27. Buna seara Theophyle,
  Buna seara tuturor!

  Multumesc mult pentru carte.
  Te rog nu te descuraja. Ai cistigat aici o multime de prieteni si sustinatori. Cred ca toti asteptam ONG-ul sa participam cu ce putem fiecare, dar avem nevoie de sprijinul si indrumarea ta. Din pacate in Romania oamenii au pierdut bunul obicei sa admire si sa respecte valorile. Chiar si asa eu inca mai cred ca nu e totul pierdut.

  moira

  27/03/2011 at 6:17 pm

 28. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8445919-wikileaks-vizita-lui-geoana-din-2009-moscova-avionul-lui-vantu-plus-cateva-elemente-profil-britancii-despre-geoana-wobbly.htm

  Calatoria cea mai recent dezvaluita a implicat faptul ca Geoana s-a dus la Moscova cu avionul oligarhului Sorin Ovidiu Vantu.

  Cetatean

  27/03/2011 at 6:24 pm

  • daca merita ceva de retinut esta expresia

   FLEXIBILITATEA MORALA ROMANEASCA

   ce bine si frumos spus1

   intamplator

   27/03/2011 at 6:30 pm

 29. chiar trebuie dezvaluiri wikileaks ?
  se vede din avion ca psd&pnl sunt inclinate-daca nu controlate de la est
  si geoana si tariceanu au dansat dupa alta muzica,cazacioc mai pe inteles.
  iar astia de acum la fel,desi la cit de timpiti sunt cred ca nici nu mai e nevoie

  intamplator

  27/03/2011 at 6:26 pm

  • intimpaltor, nu trebuie dezvaluiri wiki, trebuie confirmari wiki a ceea ce stiam. daca sunt, cu atit mai bine.

   Cetatean

   27/03/2011 at 6:27 pm

   • tocmai am redat expresia cu flexibilitaea morala;
    asa suntem vazuti de toti pentru ca de fapt asa ne comportam
    e de fapt rezultatul acelei ziceri a cronicarulu,parca era”oamenii sunt sub vremuri nu vremile sub oameni”si capul plecat sabia nu-l taie
    draghicescu si recent^patapievici au explicat

    intamplator

    27/03/2011 at 6:34 pm

    • Basescu a intrerupt aceasta flexare seculara a politicienilor romani. SUA au remarcat.

     Cetatean

     27/03/2011 at 6:38 pm

 30. Doamne, Doamne, cind imi amintesc zile ales de cosmar…

  „”Sase zile inainte de runda a doua, Geoana pare pe punctul sa-l invinga pe Basescu, dar instabilitatea alegatorilor romani este de notorietate, astfel ca o gafa a lui Geoana combinata cu un sprint pe ultima suta tipic Basescu ar putea rasturna situatia rapid”, se arata in telegrama.

  😆 😆 😆

  Cetatean

  27/03/2011 at 6:26 pm

  • Ha-ha exact asta vroiam s-o citez si eu 😆

   mircea

   27/03/2011 at 6:33 pm

   • GE-NI-AL omul care a facut aceasta observatie cu 6 zile inainte de alegeri.

    Cetatean

    27/03/2011 at 6:35 pm

    • Absolut.Poate ca a si contribuit la punerea in scena prin diverse indicatzii regizorale a gafei Geonelului.Puterea asta de anticipatzie are si nuantze violet 😆

     mircea

     27/03/2011 at 6:39 pm

     • Cred ca omul care a scris astea era Aliodor Manolea 😈

      Cetatean

      27/03/2011 at 6:43 pm

 31. Hahahaha!

  IRTV: „Parti pris al americanilor pentru Basescu”.

  Cetatean

  27/03/2011 at 6:37 pm

 32. Umul care sta cu parintii, Misu Voicu, crede ca informatiile din wikileaks sunt doar senzationale, si ca ca nu tot ce e acolo e adevarat.

  de acord.

  Cred ca mai tirziu vom auzi ca nimic din ceea ce scrie despre Geoana si Tariceanu nu e adevarat.

  Cetatean

  27/03/2011 at 6:40 pm

 33. 1620: A cazut si Nufilia 100 km de Sirt, mai sunt cam 3 localitati semnificative. Liniile rebelilor sunt lungi , oricind e posibila o intoarcere a situatiei ( vezi campania Africakorps).Intre timp in Misurata atacul lui Gaddhafi continua , are cam 60% din oras. Nu cred ca orasul mai rezista mai mult de o zi-doua, in ciuda ajutorului avioanelor aliate. Ar mai trebui cam 4 zile ca sa ajunga rebelii pina acolo.Miine ne vom lamuri cind se va ajunge la Sirt, daca mai e posibila salvarea orasului.

  bigone

  27/03/2011 at 6:40 pm

 34. „Potrivit oficialului american, Lazaroiu ar fi povestit de o intalnire cu premierul Tariceanu care ar fi recunoscut ca Norica Nicolai nu ar fi fost optiunea sa personala, dar ca ar fi fost supus unei presiuni intense din partea lui Crin Antonescu si Ludovic Orban„.

  Acuma imi explic de ce se balacea in jacuzzi Shorica Bivolai, o sapuneau bine astia doi pe burta 😆

  Cetatean

  27/03/2011 at 6:42 pm

  • Doamne ce imaginatie ai =))

   mar

   27/03/2011 at 6:52 pm

 35. http://www.reportervirtual.ro/2011/03/exclusiv-scandal-monstru-la-realitatea-bataie-intre-oamenii-lui-sov-si-cei-ai-lui-ghita.html
  e rezbel acolo, trebuie coroborat cu declaratiile lui gusa cum ca ghita nu ar fi un om de afaceri respectabil, asta venind de la un slugoi al lui vantu care e f. respectabil

  razvan

  27/03/2011 at 6:43 pm

  • Esteee! Vreau sa vad singe pe pereti!

   Cetatean

   27/03/2011 at 6:45 pm

  • „criminal minds ” in actiune la realitatea . 😆

   Ștefan A.

   27/03/2011 at 6:51 pm

 36. Mai baieti, ha ca am aflat cine turna informatii despre Basescu care, chipurile, ar avea probleme cu alcoolul: e insusi Pielea Creierului 😉

  „Potrivit unor surse din mediul diplomatic ale EVZ, una dintre sursele serviciilor americane de informaţii ar putea fi ziaristul Bogdan Chireac.
  Contactat telefonic, Chireac a fost evaziv şi nu a infirmat: “Vă pot spune doar atât: am, în mod curent, întâlniri cu diplomaţi străini acreditaţi la Bucureşti. Mai departe, dacă analizele mele politice sunt trimise în afara, asta înseamnă că sunt apreciate!”.

  Cetatean

  27/03/2011 at 6:44 pm

  • Eu ma gandeam la srs.nistorecu a dezmintzit de cateva ori acum cateva seri(ca au inceput sa rada cei din platou)

   mircea

   27/03/2011 at 6:52 pm

 37. „Întunecând întunericul,
  iată
  porţile lumini” Nichita Stanescu
  Multumesc. Toc, toc a venit postasul!

  mar

  27/03/2011 at 6:48 pm

 38. asta mi se pare tare.http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8446564-wikileaks-bogdan-chirieac-citat-intr-telegrama-discutat-despre-problemele-bautura-ale-lui-basescu-implicarea-grupului-cluj-suspendarea-presedintelui.htm am citit am recitit..cred ca jurnalistul chiriac e de fapt dezinformatorul ambasadei SUA.el prezenta ca strateg pe dancu in suspendarea lui Basescu si nu pe iliescu.turna gogorite la ambasada SUA.DANCU nu avea niciodata parghiile lui ILIESCU.iar DANCU nu a studiat la moscova.pe cand ilici DA.cred ca s a inceercat manipularea informativa a celor de la ambasada SUA.daca l prezenta pe iliescu drept creierul suspendarii americanii ii dadeau un sut in fund.

  zigzag

  27/03/2011 at 6:54 pm

  • intoxicarea era ridicola prin insasi esentza ei.Nu musca americanu` asa ceva.Si-n plus Dancu nu s-a urcat pe scena ca sa vitupereze im potriva piratului asa cum a facut-o Ilici(ca sa-i dea o mana de ajutor lui Geonel cica 😆 )

   mircea

   27/03/2011 at 7:00 pm

 39. Si la mine a venit postasul si ii multumesc. 😆

  luminita

  27/03/2011 at 6:56 pm

 40. Jeguri umane ! Dupa ce s-a folosit de imaginea si banii lui s-au gandit sa-l faca de cacao!
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cozmin-gusa-despre-sebastian-ghita-managerul-realitatea-tv-om-de-afaceri-cu-contracte-ind.html

  mar

  27/03/2011 at 6:57 pm

 41. Buna seara 🙂
  Postare (WikiLeaks)Noua!

  Theophyle

  27/03/2011 at 7:02 pm

 42. bogdan chireac, este un mare escroc, ce ar trebuii sä räspundä, ca si altzii , de nemeniciile lui. el interlopul din stenograme
  ce acum cateva lunii spiona, cine stie ce informatzii inportante a vandut.

  chireac, a atentat la securitatea romaniei.

  vreau sä vä intreb, la väzut cineva beat pe bäsescu??????????????????????????????????

  theo

  27/03/2011 at 7:37 pm

 43. NU A EXISTAT NICI O OCAZIE; IN CARE PRESEDINTELE BÄSESCU SÄ FIE VÄZUT BEAT:

  MOGULII SI INTERLOPII AU SCOS ASTFEL DE BARFE.

  theo

  27/03/2011 at 7:39 pm

 44. buna seara! Presupunand ca ma calific, ce trebuie sa fac, in afara de a cere respectuos, pentru a primi culegerea de articole despre Japonia? Multumesc.

  emanuel bogdan

  27/03/2011 at 7:44 pm

  • Bogdan, am incercat sa-ti transmit la mailul postarii tale am primit asta:

   Delivery to the following recipient failed permanently:

   emanuei.bogdan@yahoo.com

   Technical details of permanent failure:
   Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 554 554 delivery error: dd This user doesn’t have a yahoo.com account (emanuei.bogdan@yahoo.com) [0] – mta1081.mail.ac4.yahoo.com (state 18).

   Theophyle

   27/03/2011 at 8:40 pm

 45. Iisuse! Nu am idee de ce spune asta. OK! Cu scuzele de rigoare, te rog trimite pe adresa: bogdan1012@gmail.com. Multumesc ca te-ai gandit ca merit!

  emanuel bogdan

  27/03/2011 at 8:51 pm

 46. este greseala mea! emanuel.bogdan@yahoo.com

  emanuel bogdan

  27/03/2011 at 9:17 pm

 47. […] v 1 ^ Japonia – O tragedie de dimensiuni biblice « Politeía de pe theophylepoliteia.wordpress.com adăugat de ioana clinciu în stiri, bloguri, o […]


Comentariile sunt închise.