Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 22 Martie / “Severin şi gripa porcină la Bruxelles”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  0°C, si o maxima termica de  8°C, umiditate: 71-92%. Innorat partial. Posibile ploi usoare.  Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1685 RON (+0. 0002 RON); 1 USD = 2. 9428   RON (-0.0125 RON); 1 EURO =  1. 4165  USD; (+0. 0061). Gramul de aur 135.0844 RON (+0.4621RON).

Petrom a câştigat un miliard de euro pe Bursă de la începutul anului. Cu câteva luni înainte ca statul să vândă 9,84% din companie pe Bursă, acţiunile Petrom au depăşit pragul de 0,4 lei. Acţiunile celei mai mari companii româneşti, OMV Petrom (SNP), au câştigat 23% de la începutul anului, atingând ieri un maxim de 0,4149 lei, iar valoarea de piaţă a urcat la aproape 5,64 miliarde de euro, adică un plus de 1,1 miliarde de euro faţă de decembrie 2010. Acţiunile Petrom şi-au atins maximul istoric pe Bursă în 2006, când au depăşit 0,65 lei, iar capitalizarea companiei a sărit peste 10 miliarde de euro. Creşterea titlurilor Petrom este importantă mai ales pentru stat, care urmează să vândă prin ofertă publică secundară pe Bursă 9,84% din companie până la jumătatea anului. La preţul de ieri, statul ar încasa peste 550 de milioane de euro, cu 110 milioane de euro mai mult decât ar fi încasat la sfârşitul anului trecut, când acţiunile erau cotate la 0,34 lei. Austriecii de la OMV urmăresc cu foarte multă atenţie vânzarea acestui pachet de acţiuni, fiind interesaţi să-şi consolideze participaţia, care este în prezent de 51%. OMV a plătit în 2004 statului român circa 669 mil. euro pentru 33% din Petrom şi şi-a majorat ulterior participaţia la 51% printr-o majorare de capital de circa 830 mil. euro. Austriecii şi-au recuperat însă o mare parte a banilor din dividendele încasate de la Petrom şi din tranzacţiile derulate în interiorul grupului. Privatizarea Petrom, care a însemnat şi cedarea controlului asupra rezervelor de petrol ale ţării, a revenit de multe ori pe agenda de discuţii a politicienilor, fiind o temă de maximă actualitate acum când preţul carburanţilor atinge noi maxime. Ieri, un grup de deputaţi a anunţat înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea respectării prevederilor contractului de privatizare a Petrom. (Sursa: ZF)

Severin: Am convenit cu Schultz să mă retrag din grupul socialiştilor. Nu demisionez din PE. Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, pentru Mediafax, că a convenit cu Martin Schultz, luni, să se retragă din grupul socialiştilor europeni, dar a adăugat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European. Adrian Severin a spus că înţelege problema pe care grupul socialist o are „legat de votul şi de electoratul său”. El a precizat că din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialiştilor din PE, că se retrage din acest grup până la finalizarea tuturor investigaţiilor care îl vizează. „Înţeleg problema pe care grupul socialist o are legat de electoratul său, de voturi, de nevoia de a nu explica prea multe lucruri înainte ca asemenea situaţii să fie clarificate către electorat. Severin a anunţat, luni, că se autosuspendă din BPN al PSD, până la clarificarea situaţiei. Severin a făcut acest anunţ după ce a participat la şedinţa BPN al PSD, în care s-a discutat despre acuzaţiile care îi sunt aduse de publicaţia „The Sunday Times”. Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o întâlnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, în urma acuzaţiilor din „The Sunday Times”, pe care le-a descris ca „extrem de grave”, precizând că, dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri adecvate. (Mediafax)

Aurescu a pledat în CAE pentru coordonarea şi complementaritatea cu NATO legat de situaţia din Libia. Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a participat, luni, la lucrările Consiliului Afaceri Externe, la Bruxelles, unde a pledat, legat de situaţia din Africa de Nord, pentru coordonarea strânsă şi asigurarea complementarităţii cu NATO şi pentru reconfirmarea sprijinului regional. Agenda Consiliului a fost dominată de situaţia din Africa de Nord, în special de evenimentele din Libia . În contextul Declaraţiei Consiliului European din 11 martie şi a adoptării, la 17 martie, a Rezoluţiei 1973 a CS ONU, au fost discutate aspectele privind situaţia umanitară actuală, protecţia populaţiei civile, precum şi, într-un orizont de timp mai larg, disponibilitatea UE de a sprijini construirea unui stat constituţional şi dezvoltarea statului de drept în Libia. Miniştrii au avut un schimb de opinii privind situaţia generală din vecinătatea sudică a UE, cu accent pe evoluţiile din Tunisia şi Egipt. Bogdan Aurescu a informat Consiliul Afaceri Externe asupra rezultatelor misiunii în Tunisia a Comisiei de la Veneţia (16-19 martie), la care a participat ca membru supleant din partea României. (Mediafax)

Operatia Oprescu pe buget. Erori grave in proiectul de buget al Capitalei pe 2011. Prefectura a identificat suplimentari de cateva milioane de euro pentru finantarea unor lucrari publice in Bucuresti. Zeci de milioane de lei acordate in plus Administratiei Strazilor si institutiilor publice subordonate mu-nicipalitatii sunt principalele nereguli descoperite la hotararea prin care s-a consfintit proiectul de buget al Capitalei pe 2011. Desi consilierii au aprobat modificarea anumitor sume din proiect, acest lucru nu se regaseste si in forma finala a hotararii. De exemplu, la capitolul subventii de la bugetul de stat pentru compensarea cresterilor neprevazute ale preturilor, edilii au pastrat varianta initiala, de 250 milioane lei, desi consilierii au votat pentru reducerea acesteia la zero. Alta modificare apare la serviciile in domeniul locuintelor, unde suma a fost majorata de la 43 milioane lei, cat s-a votat initial, la 45 milioane lei. (Romania Libera;Hotnews)

Vintu, Voiculescu, Patriciu – pregatiri de razboi. Unitatea de monolit a trusturilor de presa pare a se fisura pe zi ce trece. Dusmanul comun parca nu mai e atat de dusman pentru cei trei patroni de presa. Desi la suprafata nu se simte inca, placile tectonice se misca greoi, dar sigur. Si cand se vor ciocni bubuitura va asurzi urechile politicienilor. Daca pana acum o luna sau doua Realitatea, Antenele si Adevarul pareau ca au acelasi proprietar certat cu Basescu si PD-L, odata cu venirea primaverii bucati se desprinsera din blocul de gheata. Realitatea TV n-a ramas datoare. A asteptat linistita termenul de 10 martie in procesul lui Voiculescu la Inalta Curte privind colaborarea sa cu Securitatea. Cand judecatorii au anuntat verdictul, ecranul televiziunii lui Vintu s-a ingalbenit brusc de atata breaking news. Iar titlul „Felix antena securitatii” era o torpila trimisa direct in batatura de sticla a conservatorului. In vreme ce Antena3 nu mai stia cum sa ascunda stirea, umplandu-se de penibil, nu doar Realitatea, dar si Adevarul lui Patriciu au declansat o adevarata campanie de demonizare a patronului antenelor, care, in fond, nu primise decat oficializarea a ceea ce romanii stiau deja de vreo patru ani. Veni randul lui Patriciu sa traga presul de sub picioare coalitiei mogulilor. In vreme ce Vintu si Voiculescu lansasera sagetile catre Codul Muncii, prezentat drept Codul Sclaviei, Adevarul pompa toate resursele sale sa-l ridice in slavi pe Botis si sublima sa creatie ce urma sa ii elibereze pe patroni de teroarea sindicala. Ba mai mult, Patriciu insusi a pus mana pe ciomag si si-a altoit prietenul de altadata care defileaza pe la televiziunile lui Voiculescu. E vorba de Crin Antonescu, „cel mai sef” dintre liberali, instalat de chiar mogulul petrolului in locul lui Tariceanu, dar acum deviat de la linia cea dreapta spre stanga altoita a lui Ponta si Dan Voiculescu. Miscarile pe frontul media se anunta spectaculoase. Trustul Intact nu doar ca este sub asediul colegilor de presa din zona competitiei, dar isi pierde si oamenii care au plecat alaturi de fostul asociat al lui Voiculescu, Sorin Oancea, devenit intre timp mare patron la B1. B1Tv se relanseaza si el si isi doreste mai mult echilibru decat pana acum. (Sursa:Ziare.com)

Noua strategie socială: Responsabilizarea asistatului, comasarea ajutoarelor, economii de 0,78% din PIB, pedepsirea fraudei. Guvernul vrea să facă economii prin comasarea unor ajutoare sociale şi prin reducerea cu 100.000 a numărului de beneficiari, potrivit Strategiei naţionale pentru reforma în domeniul asistenţei sociale pentru perioada 2011-2013. Conform strategiei elaborate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), se urmăreşte înlocuirea venitului minim garantat cu un venit minim de inserţie, pentru persoanele singure şi familiile fără alte venituri. Acest ajutor va fi condiţionat de participarea şi rezultatele şcolare ale copiilor şi de căutarea activa a unui loc de muncă, în cazul părinţilor.În cazul persoanele cu dizabilităţi, plăţile vor fi comasate într-o singură prestaţie, iar veniturile beneficiarilor ”din familii înstărite” vor fi testate. Cele 202 ajutoare sociale acordate în prezent în România vor fi comasate, astfel încât numărul lor să fie redus la trei tipuri mari de plăţi administrate de MMFPS: 1. Politici familiale. Cuprinde alocaţia de stat pentru copii şi indemnizaţia pentru creşterea copilului (modificată din anul 2011), alocaţia pentru copilul dat în plasament, precum şi alte prestaţii de politică familială.  2. Sprijin pentru familiile eu venituri reduse, în vederea diminuării sărăciei. Se va institui o singură prestaţie socială – venitul minim de inserţie (VMI) – bazată pe verificarea veniturilor realizate şi bunurilor mobile şi imobile ce ar putea fi valorificate. În VMI se vor unifica venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzire. 3. Sprijin pentru persoanele dependente, cum ar fi persoanele cu handicap care nu pot munci şi persoanele vârstnice dependente. Pentru persoanele cu dizabilităţi, se va institui o singură prestaţie în cuantumuri diferenţiate în funcţie de gradul de handicap şi nevoile specifice ale beneficiarului. Ajutoarele pentru persoanele dependente vor fi acordate în raport cu veniturile proprii şi cu cele ale susţinătorilor legali. Mai multe pe Curs de Guvernare.

Coaliţia a bombardat Sebha, un fief al lui Gaddafi din sudul Libiei. Coaliţia internaţională, în frunte cu SUA, Franţa şi Marea Britanie, a bombardat luni oraşul Sebha (750 kilometri sud de Tripoli), fief al tribului Guededfa al colonelului Muammar Gaddafi, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului, citat de AFP. ‘Începând de sâmbătă, coaliţia inamică a efectuat raiduri aeriene şi a bombardat Tripoli, Zuara, Misrata (vest), Sirt şi Sebha, vizând mai ales aeroporturile’, a declarat Mussa Ibrahim într-o conferinţă de presă. ‘Sebha a fost bombardat astăzi’, a răspuns el, chestionat cu privire la data atacului. El a afirmat că raidurile coaliţiei au atins de asemenea luni un ‘mic port de pescuit’ la 27 de kilometri vest de Tripoli. El a adăugat că aceste atacuri au făcut ‘numeroase victime’ printre civili, mai ales la ‘aeroportul civil’ de la Sirt, oraşul natal al lui Gaddafi, situat la 600 de kilometri de capitală. Pe de altă parte, Ibrahim a precizat că oraşul rebel Misrata (200 de kilometri est de Tripoli) a fost ‘eliberat în urmă cu trei zile’, dar că forţele regimului se aflau în continuare în căutare de ‘elemente teroriste’. Cel puţin 40 de persoane au fost ucise luni şi peste 300 rănite de tiruri ale forţelor fidele liderului libian Muammar Gaddafi la Misrata, au declarat anterior un purtător de cuvânt al rebelilor şi o sursă medicală din oraş.Agerpres.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

22/03/2011 la 8:21 am

137 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Omul zis Mistrtzu de la epicentru e bine, a cerut si scuze pentru intamplare.

  http://delaepicentru.wordpress.com/2011/03/22/anunt/#comment-1462

  Creanga

  22/03/2011 at 8:55 am

 2. Stiu Creanga 🙂
  Multumesc 🙂 Al naibi mistret, ce ne-a facut 🙂

  Theophyle

  22/03/2011 at 9:00 am

 3. Buna dimineata
  Asa e Creanga:avem doua vesti bune: ca Aurescu ne reprezinta si ca a aparut marius de la epicentru.

  ela

  22/03/2011 at 9:01 am

 4. Ups, Neatza prieteni
  Ela & Theophyle

  Trebuie sa-i dam la loc comanda lui Stefan, tocmai scotea avionul din garaj pentru a pleca spre Hiroshima. 🙂

  Creanga

  22/03/2011 at 9:05 am

  • 🙂 Daaa. Daca nu esti militar,cum ii dai comnda?

   ela

   22/03/2011 at 9:14 am

   • Ni ii dau nici o comanda, i-am dosit aseara kerosenul,am pus H2O in loc, dl Trompeta Turnu Severin m-a ajutat. 🙂

    Creanga

    22/03/2011 at 9:20 am

   • Buna dimineata,
    Ela gasesc ei o forma, mai ales ca teoretic au fact armata!

    mar

    22/03/2011 at 9:21 am

    • salut mar,
     unii au facut-o si practic 😀

     Theophyle

     22/03/2011 at 9:34 am

 5. Nu a pierdut dobi ocazia sa faca de ras o tara intreaga!! 😦

  ela

  22/03/2011 at 9:22 am

  • Salut ela 🙂
   porcul tot porc ramane! In special cei din rasa rosiatica 🙂

   Theophyle

   22/03/2011 at 9:33 am

 6. Ceau,mar
  Am vazut ca ai fost f activa ieri 🙂

  ela

  22/03/2011 at 9:23 am

  • Aprox. am avut o zi cu multe telefoane, si atunci am stat cu un ochi pe blog.

   mar

   22/03/2011 at 9:25 am

 7. Salut voios !
  Ehe, daca Petrom (si nu numai) era decapushat si pastrat (macar un timp) in ograda statului, alta faina se macina acu` la moara !

  Saverin, baiatu` care inainte de` 89 ii bucura ochii cizmarului in costum national, e un monument de nesimtire, un ramator cu soricu` gros.
  Nu demisioneaza pt. ca e doar un biet “gurist” de meserie.
  Unde ar mai castiga el o caruta de bani, ca la UE, pe baza “profesionalismului” dovedit ?

  Oprescu ramane ce a fost si pana acum, adica un derbedeu ce nu scapa nici o ocazie sa bage mana pana la cot in borcanul cu miere.

  Paturiciu profita ca motanu` e din ce in ce mai jigarit, cu tinicheaua la spate, asa ca-i mai trage si el un sut sub coada.

  In cazul Gaddafi, nu inteleg de ce nu “se implica” Nutzi.
  Infiltrata in garda purtatoarelor de tanga, l-ar duce repede la infarct pe nebun, n`asha ? 😆

  Tzepelica

  22/03/2011 at 9:30 am

  • Salut timi 🙂
   Astea da, comentarii la revista presei 🙂

   Theophyle

   22/03/2011 at 9:32 am

  • Am citit 🙂
   o adevarata conspiratie mondiala ca sa-l darame pe porcul arogant care chiar s-a considerat buricul pamantului!

   Theophyle

   22/03/2011 at 9:35 am

   • Nu mi-a fost simpatic,insa ceea ce face el,e scandalos!

    ela

    22/03/2011 at 9:42 am

 8. «Pavtarite pajalusta!»

  În faza finala a colationarii Tratatului cu Ucraina, cutuma diplomatica spune ca se verifica doar corectitudinea lingvistica a documentului în ambele limbi. Nimeni nu mai face modificari. În acea perioada, Adrian Severin l-a trimis pe Dumitru Ciausu prin Olanda pentru sensibilizarea etc., etc… În locul lui Ciausu, a venit la tratative însusi ministrul de externe al României, desi nu era de rangul lui. Se trecuse deci la colationarea tratatului. România mai are de facut o propunere, a spus Adrian Severin. Anton Buteiko, seful delegatiei ucrainene, a trântit ochelarii de dosarul din fata lui: ministrul nostru încalcase cutuma. Adrian Severin a cerut sa se adauge „referitor la Insula Serpilor, care apartine Ucrainei”. Buteiko a fost atât de uluit, încât a uitat ca discutiile se purtau în engleza si a dat-o pe rusa: „Pavtarite pajalusta!” – „Repetati va rog!” Iar Adrian Severin a repetat în engleza si impecabil în rusa: „Insula Serpilor, care apartine Ucrainei”. Aceleasi surse din delegatia româna afirma ca în seara urmatoare Buteiko s-a îmbatat crunt: nici ucrainenii nu-si imaginau ca va fi atât de usor cu urmasii lui Danila Prepeleac, cel care, „din doi boi mari si frumosi, a ramas cu o punga goala”.

  Creanga

  22/03/2011 at 9:46 am

  • mda’ fain baiet 😦

   Theophyle

   22/03/2011 at 9:48 am

 9. neatza buna all 🙂
  Doc despre un jeg de europarlamentar
  http://doc.hotnews.ro/de-ce-nu-vreau-capul-dlui-severin.html
  ..
  Ce-mi place mie de Patriciu cand zice ca Romania nu a avut niciodata tzitzei in Libia. 😦

  mircea

  22/03/2011 at 9:50 am

 10. bunä dimineata,

  nu stiu cat de constientzi sunt bucurestenii,

  OPRESCU FELCERUL AERIAN; SI-A BÄTUT JOC DE BUCURESTI.

  am prioeteni si rude, se ingrozesc de cum misunä sobolanii in bucuresti.
  oprescu fabuleazä cu precte megalomane, invocä tot felul de motive, dar este un mincinos ordinar.

  bucurestiul trebuie sä aibä un primar gospodar, dar nu vanghelie, la el sobolani sunt musafiri la masä. este f.f.periculos ce se intamplä in bucuresti.

  theo

  22/03/2011 at 9:54 am

 11. Salut
  Nu stiu daca urmareste cineva The Daily Show With Jon Stewart dar episodul de aseara a fost demential, il recomand cu cea mai mare placere. Cine vrea il poate vedea aici:
  http://www.thedailyshow.com/full-episodes/mon-march-21-2011-sarah-vowell

  DMZ

  22/03/2011 at 10:06 am

 12. ela

  22/03/2011 at 10:11 am

 13. scria cineva,

  unitatea de mäsurä a nesimtziri–SEVERINUL

  CAT TUPEU TREBUIE SÄ AI, sä mai dai ochii cu colegii, cand cei 2, au plecat imediat jenatzi.

  theo

  22/03/2011 at 10:24 am

 14. ela,

  nu numai insula serpilor, dar a mai fost o poveste, cu basarabia, tot severinul, era la schimb.

  de adina väleanu, nu scrie nimeni, invarteste afacerile cu päturici, o fii normal?

  theo

  22/03/2011 at 10:27 am

 15. sal:)

  zigzag

  22/03/2011 at 10:30 am

 16. Väcarul; Are Multe Explicatzii De Dat:

  Turbatzii Din Opozitzie Urlä De Flotä

  Eu Recomand; Sä Citeascä Bine; Cine A Iscälit; Pt: Vanzarea Flotei:Unii In Politicä ,Sunt Autisti:

  theo

  22/03/2011 at 10:30 am

 17. „Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu crede că reporterii de la publicaţia britanică „The Sunday Times“ s-au dus să ofere bani pentru a promova amendamente celor care „semnalizau“ că sunt dispuşi să ia bani.
  Europarlamentarul spune că Severin a luat bani pentru o chestie de doi lei. „Trebuia să se gândească: «Nu-i cam mare suma pentru ceea ce fac?» Mai ales că amenadamentul fusese depus, şi era poziţia mea oficială pe care o făcusem publică în luna decembrie“, spune Sebastian Bodu. Pe asta probabil s-a bazat şi colegul Adrian Severin în momentul în care a acceptat banii pentru a susţine propunerea legislativă.”

  http://www.adevarul.ro/locale/constanta/EXCLUSIV_Europarlamentarul_constantean_Sebastian_Bodu-_-Reporterii_s-au_dus_la_cei_care_semnalizau_ca_sunt_dispusi_sa_ia_bani_0_448755242.html

  Tzepelica

  22/03/2011 at 10:44 am

  • Un alt exponent „delicios” a clasei politice romanesti 😦

   Theophyle

   22/03/2011 at 10:48 am

   • O fi invatat, pana la urma, cum se calculeaza TVA ? 😆

    Tzepelica

    22/03/2011 at 10:50 am

 18. Heheheee….stam bine, in Libia avem oamenii nostri, scoliti la ASE ! 🙂

  „Odată cu înteţirea mişcărilor de stradă din Libia, rebelii din partea de est a ţării au format la sfârşitul lunii trecute, mai exact pe 27 februarie, Consiliul Naţional Libian. Unul dintre membrii de frunte ai acestui aşa-zis guvern, Ali Issawi, ocupant al funcţiei de „ministru de Externe”, şi-a obţinut doctoratul în economie la Bucureşti.
  Teza libianului, intitulată „Privatizarea ca politică economică – Experienţa României“, a fost coordonată de prof.dr. Alexandru Zamfir, decedat în urmă cu doi ani.”

  Daca astia „valorifica” experienta Romaniei in privatizare, s-a zis cu ei.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/razboi-libia/Bucuresti-Libia-_lider_al_rebelilor-scolit_la_Bucuresti_0_448155815.html

  Tzepelica

  22/03/2011 at 10:49 am

 19. Severin este obisnuit cu sistemul mioritic. Si se pare ca politicienii nostri sint chiar convinsi ca sistemul asta e identic peste tot. Mai intii se foloseste vesnica „prezumtie de nevinovatie” pina cind se dovedeste altfel de un tribunal (si Lazaroiu a cazut in sablonul asta). Pina la ajunsul la tribunal trebuie trecut de diverse comitii parlamentare, plenul trebuie sa voteze ca alesul sa ajunga la tribunal, la tribunal se dau aminari cu anii pentru fineturi tehnice deosebit de complicate (un copil copiaza un CD in 5 minute, un avocat are nevoie de 6 luni, idem cu un copiator gen Xerox), urmeaza recursuri peste recursuri. Intre timp diverse televiziuni si ziare fac campanii de victimizare a bietului politician, meetinguri gen free Severin, etc.
  Cind Macovei a propus chestia cu integritatea toate racnetele care s-au auzit din PDL au fost exact in aceeasi linie. Cuuuum, sa nu respectam noi prezumtia de nevinovatie? Vai vai, ce nedemocratic. Uite ca grupul PS din PE nu a are nici cele mai mici scrupule sa-i ceara lui Severin nu numai sa plece din grupul lor, dar sa-si ia si talpasita din PE cu totul.
  Bai, ce nedemocrati UE-istii astia.

  Aha

  22/03/2011 at 10:54 am

 20. Se împute treaba în Libia… Gaddafi scoate arma secretă:
  http://baricada.wordpress.com/2011/03/22/cum-dribleaza-gaddafi-spatiul-de-excludere-aeriana/

  baricada

  22/03/2011 at 11:04 am

 21. O sintagma misto intilnita recent: Uslamismul 🙂

  Un tanar de stanga

  22/03/2011 at 11:07 am

  • „Romania ramane in interiorul acestui club. Cand NATO va lua o decizie, Romania va fi acolo” draga Tzapattero
   Imi pare rau dar liderul zonal EC s-a devalorizat singur

   Un tanar de stanga

   22/03/2011 at 11:47 am

 22. o sä se spunä, nu numai cä sunt scolitzi in romania, vor spune cä sunt fratzii lui bäsescu.

  dar de altfel , sunt copii lui iliescu.

  theo

  22/03/2011 at 11:44 am

 23. cum isi permite tzapul constantinescu , sä critice.

  el care a fost o nulitate ca presedinte.

  constantinescu, este un nerusinat.

  theo

  22/03/2011 at 11:46 am

 24. Chiar ca au inceput sa se sfasie sacalii intre ei!

  ela

  22/03/2011 at 12:00 pm

 25. ––––– Moderare ––––––––––-

  salut @adix – sursa respectiva este complet manipulatorie si face parte din campania ulsamista de dezinformare. Rog sa va abtineti de asemene linkuri. Linkul a fost sters!

  adix

  22/03/2011 at 12:03 pm

  • Scuze,intentia mea nu a fost sa-i fac trafic lui Ioska.

   adix

   22/03/2011 at 12:58 pm

   • adix,
    sunt apbsolut sigur si scuze pentru interventia mea. Omul si blogul sunt pur si simplu malefice si nu-si gasesc locul pe blogul nostru. Fiecare cu principiile si morala lui.Nu-ti reprosez nimic. Omul are numai surse de un singur fel!

    Theophyle

    22/03/2011 at 1:03 pm

    • Stiu foarte bine cine e Ioska, regula blogului nu o stiam. Ioska e folosit din cand in cand ca varf de lance si iti poti da seama cu ceva timp inainte care-i ordinul de serviciu pe trust.Din zona PSD are sigur o sursa buna… la el in pat :))

     adix

     22/03/2011 at 1:16 pm

  • Hemoroizi 🙂

   ela

   22/03/2011 at 12:06 pm

   • care vor fi tratati prin nas ca polipii 🙂

    Theophyle

    22/03/2011 at 12:14 pm

    • 🙂

     ela

     22/03/2011 at 12:15 pm

    • Sensei, o propunere medicala care tb. urgent brevetata 🙂

     mar

     22/03/2011 at 12:19 pm

    • I se potriveste urmatoarea:
     intr-o nuvela a unui umorist turc, imi scapa acum numele, spunea ca la un concurs international de chirurgie a participat un chirurg turc pentru o operatie la amigdale. Amigdale ? s-a mirat juriul.
     Pai da onorabila comisie. Operatia s-a facut unui ziarist si dvs stiti ca in perioada aceia era cenzura presei iar ziaristii tineau falcile inclestate. Asa ca a trebuit sa il operam prin anus 🙂

     Un tanar de stanga

     22/03/2011 at 12:21 pm

 26. Pentru cine doreste sa se plimbeintr-o Libie fara bombe si razboi:
  http://www.galenfrysinger.com/leptis_magna_libya.htm

  ela

  22/03/2011 at 12:15 pm

 27. 21 Martie 2011 ora 1558

  http://www.criticatac.ro/5518/scrisoare-deschisa-catre-premierul-romaniei-domnul-emil-boc/#comment-6221

  Se pare ca dna Casandra este ocupata cu contraatacul, raspunsul promis intarzie:

  17 Martie 2011 ora 1229
  „Nu am timp astazi de prea multe discutii si stiu ca lumea online nu are o sensibilitate speciala la subiect. Dar am sa-ti trimit in zilele urmatoare un punct de vedere larg cu privire la sistmeul de protectie sociala din Romania. De ani de zile studiez atent politicile sociale din statele UE, evolutiile lor, eficacitate, integritatea programelro sociale, s.a.m.d. Vei face ce vei crede de cuviinta cu acel text. Dar astazi trebuie sa va parasesc, datorii importante.”

  Pare fi aceiasi dna Casandra, poate ma insel.

  Creanga

  22/03/2011 at 12:53 pm

  • Intr-un blog de stanga (asumat!) e mai usor decat pe un blog conservator de dreapta (asumat!)

   Theophyle

   22/03/2011 at 12:57 pm

   • Aproapre asumat:
    ” Eticheta „stînga” a fost aplicată inexact unora dintre noi, mai ales de către grupuri de intelectuali, aflaţi acum în fruntea unor instituţii importante ale statului, care văd în respectivul cuvînt un cap de acuzare din oficiu. Aceia dintre noi care chiar sînt „de stînga” nu au probleme în a-şi declara firesc credinţele, au făcut-o deja.”

    Creanga

    22/03/2011 at 1:05 pm

  • Era unul in Dr. Jivago care se mira foarte tare ca de ce continua sa fie saracie odata ce revolutia rosie invinsese. Cica de ce nu tipareste guvernul si da bani la toti.
   Cam asa intelegere de aritmetica vad si in programele PSD, protectia sociala pentru categoriile defavorizate (atit de dragi domnilor Ponta si Geoana). Nu spun ca nu trebuie sa existe programe sociale, dimpotriva. Dar undeva trebuie sa potrivesti si aritmetica. Ai de unde da? Foarte bine. Comparatii cu Germania si Suedia care sint complet paralele cu aritmetica nu ma conving de fel.

   Aha

   22/03/2011 at 1:03 pm

   • Aha, salut! 🙂

    Mie imi plac social-democratii care se pling ca nu avem protectie sociala ca in Suedia si Germania. Dar MUNCA la catarama, ca acolo, avem?!

    Cetatean

    22/03/2011 at 1:04 pm

  • cu toata deferenta pentru @casandra
   cind argumenteaza mie mi se pare ca seamana cu „genul”propagandistic=multa ,multa teorie si exemple de la altii,dar nici o aplicatie practica;
   limba de lemn „corect politic'”

   intamplator

   22/03/2011 at 1:04 pm

 28. Daca tot a amintit @ela de Leptis Magna, aveti o postare pe Blogul de istorie!

  http://theo-phyl.blogspot.com/2011/03/libia-leptis-magna.html

  Theophyle

  22/03/2011 at 12:56 pm

  • Multumesc,Theophyle! Banuiam ca ai si tu o invitatie in gradina minunilor 🙂

   ela

   22/03/2011 at 1:07 pm

   • era pregatita de mult 🙂 Eu inca lucrez cu „cincinalul”

    Theophyle

    22/03/2011 at 1:08 pm

 29. Salut! 🙂

  Ce ma „dixtreaza” Casandra, ea are o problema cu protectia sociala, orice s-ar intimpla. Cred ca si daca statul roman ar da complet faliment ea ar cere sa se plateasca macar VMG-ul 😆

  Cetatean

  22/03/2011 at 1:01 pm

  • Cetatean salut 🙂
   as fi complet de acord cu ea daca s-ar confisca toate averile furate de la poporul roman si s-ar fi repatriat cele 150 de miliarde de dolari care au parasit tara.

   Daca se face, atunci poate devin si eu socialist. Deocamdata social-democratia romaneasca sufera de o grava gripa-porcina exportata si la Bruxelles de uni dintre cei mai importanti „doctrinari” socialisti ai Romaniei. Severus Porcus!

   Theophyle

   22/03/2011 at 1:06 pm

   • Marele Alb de Severin
    A facut din H2O vin

    Creanga

    22/03/2011 at 1:10 pm

   • Imi amintesc, parca in 2008, a mai iesit unul din rapoartele alea cu Justitia pe calapodul obisnuit: DNA bun, parlametarii si judgii lipsiti de vointa politica, in concluzie coruptie gramada. Severin tuna si fulgera: Sa ne lase in pace, coruptii mari sint de fapt la Bruxelles nu in Ro. Ei uite ca avea dreptate.

    Aha

    22/03/2011 at 1:14 pm

    • Ce ma bucur ca i s-a infundat porcului de ciine. Sa ii acuze acum pe aia din UE ca sunt diktatori fascistoizi 😉

     Cetatean

     22/03/2011 at 1:16 pm

 30. Aici m-ai atinsd la coarda sensibila 🙂 Eu am o problema cu prezumarea licita a averii furata de securisti si protejata de Constitutie. Daca ar fi sa modif eu Constitutia, doua lucuri as schimba prima si prima data: as rade articolul cu prezumarea licita a averii si as bate in cuie deficitul bugetar la 3 la suta.

  Cetatean

  22/03/2011 at 1:11 pm

 31. Ziua buna .:)
  Un f-15 american a cazut in Libia (pare ca din motive tehnice). Un membru a echipajului a fost recuperat si celalalt e „in faza de recuperare” .

  Ștefan A.

  22/03/2011 at 1:11 pm

  • Adica il cauta.

   Cetatean

   22/03/2011 at 1:16 pm

  • A fost deja recuperat (Reuters)

   Theophyle

   22/03/2011 at 1:16 pm

   • nu trebuie cautat, au echipament de transmisie care il localizeaza exact. Extragerea in cazuri de genul asta este destul de rapida. se face in doua etape:

    Prima etapa se acorda aparare aeriana pilotilor de colegii din regiune si a doua se trimit doua elicoptere sa-i extraga!

    Theophyle

    22/03/2011 at 1:19 pm

    • Combat SAR !

     Ștefan A.

     22/03/2011 at 1:22 pm

    • super tare, ma temeam ca si-a avariat aparatura personala, de aia iesisera astia cu limba de lemn a preocedurii.

     Cetatean

     22/03/2011 at 1:24 pm

 32. Au intrat in lupta si avioanele C-130 „Commando Solo”. Adica acele avioane care au capacitatea tehnica sa se suprapuna canalelor de televiziune si radio a inamicului . Stai frumos si urmaresti la tv ultimele imagini si declaratii a beduinului colonel cind hop, imaginea vine inlocuita cu un apel in limba ta prin care esti sfatuit sa dezertezi sau sa dai in cap dictatorului . 🙂
  Tehnic se cheama razboiul psicologic .

  Ștefan A.

  22/03/2011 at 1:18 pm

  • Psy-operations 😆

   Theophyle

   22/03/2011 at 1:20 pm

   • Fi multumit ca era sa scriu pisologic . 😆

    Ștefan A.

    22/03/2011 at 1:21 pm

  • buna ziua,
   eu chiar mi-am pus intrebarea inca de la primele impuscaturi in Libia de ce nu emit americanii sau UE un post de radio sau TV de pe un vapor din largul marii !? ca doar au mai facut asta si stiu cum se face si nici de acord ONU nu aveau nevoie. macar sa retransmita al jazeera terestru 🙂

   val

   22/03/2011 at 1:57 pm

 33. Ștefan A.

  22/03/2011 at 1:20 pm

 34. Sa asteptam si parerea Casandrei in cazul „Severus Paricopitatus”… 🙂

  Tzepelica

  22/03/2011 at 1:22 pm

  • Cetatean

   22/03/2011 at 1:26 pm

   • E groasa rau, Severine !
    Nu merge ca pe Dambovita. 😆

    Tzepelica

    22/03/2011 at 1:28 pm

    • Si tot nu demisioneaza, declaratie data pe RRA.
     Exact ca porcul – umpli trocul cu diamante amestecate cu taratze si le inghite fara remuscare. De aici se vede diferenta dintre om si ramator, omul separa diamantele pe cand ramatorul..
     Si nu cred ca se potriveste rasa marele alb ptr. ca este o rasa blanda si docila.
     Mai degraba Duroc , care are urmatoarele caracteristici: culoare roşie, mari ca inaltime, lungime medie si musculosi, cu urechi parţial căzute şi au tendinţa de a fi una dintre cele mai agresive rase de porci.

     mar

     22/03/2011 at 1:36 pm

   • Ma tem ca unanimitatea aia e fara europesedisti, Cetatean. Eu nu dau doi banutzi pe labareala lui Ponta.
    Vreau fapte!

    Hallo erstmal! 🙂

    ina eyre

    22/03/2011 at 1:44 pm

 35. La NATO, turcii se cearta cu francezi ca la usa cortului 🙂 Super alianta avem 😦

  More from the BBC’s Laura Kuenssberg, who says that ambassadors from NATO’s member states are meeting again in Brussels this morning, but the Downing Street source says reaching agreement is proving „difficult” and suggested that in particular getting Turkey in board was proving „hard”.

  Theophyle

  22/03/2011 at 1:22 pm

 36. Domle, trebuie sa recunosc ca Base e bun cind spune ca inca se „negociaza” 😉

  Cetatean

  22/03/2011 at 1:24 pm

  • Porcul pierde cam 30 de salarii! :mrgreen:

   Theophyle

   22/03/2011 at 1:28 pm

   • De data asta, a sfeclit-o rau. Daca nu isi da demisia, iese scandaloi mare.

    Cetatean

    22/03/2011 at 1:32 pm

 37. Pe hotnews investigatia ANI in legatura cu Nicolescu arata o lista lunga cit o zi de post. Da’ Nicolescu asta cica e un soi de sfint daca ar trebui sa ne luam dupa judecatorii care au motivat recursul:
  „Curtea notează că recurentul a fost senator în Parlamentul României în perioada 2000-2004 şi, din anul 2004, este preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. În acest răstimp …a fost în permanenţă implicat în acţiuni complexe, a fost apreciat pentru întreaga activitate depusă, obţinând diverse titluri, diplome de excelenţă, de merit, de onoare.
  Astfel, recurentul este cetăţean de onoare al municipiului Piteşti, al localităţilor Slobozia, Coşeşti.
  A fost apreciat pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi prestigiul unor localităţi argeşene, la promovarea lor peste hotare.
  Prin titlurile acordate, sunt recunoscute sprijinul deosebit pe care acesta l-a acordat în proiectarea, organizarea şi desfăşurarea unor activităţi sportive, culturale (teatru, literatură), religioase, învăţământ sau în legătură cu promovarea obiceiurilor tradiţionale dar şi contribuţia la promovarea valorilor democratice din România.
  Acestea demonstrează că recurentul este o persoană apreciată în societate, respectată, dând dovadă de o probitate morală şi o deontologie profesională deosebite, astfel că nu se poate vorbi în cazul de faţă despre un pericol social concret pentru ordinea publică, pe care l-ar presupune lăsarea sa în libertate”

  Aha

  22/03/2011 at 1:28 pm

  • Vrednic este! Sanctus est! 😈

   Cetatean

   22/03/2011 at 1:32 pm

 38. Sony a oprit productia in Japan din lipsa de componente . Cred ca producatorii din Corea de Sud sint foarte suparati . (LG, Samsung) 🙂

  Ștefan A.

  22/03/2011 at 1:28 pm

 39. S-a trezit si Ponta!

  „Adrian Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca acest lucru, voi declansa eu procedurta de excludere a sa din PSD”, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul social-democrat Victor Ponta.

  Cetatean

  22/03/2011 at 1:33 pm

  • Bine . 🙂
   Ponta va fi inlocuit . 😆

   Ștefan A.

   22/03/2011 at 1:35 pm

 40. Cerceteaza cineva blogurile de stanga? Eu doar la contraatac am intrat, in rest nu am curaj, nu sunt vaccinat. Ei ce spun de Severin? NU ii ia cu lesin?

  Creanga

  22/03/2011 at 1:36 pm

 41. 7 ani de inchisoare pentru fostul presedinte israelian , Katvaz. !!!!!!!!
  Recunoscut vinovat de un tribunal pentru doua violuri cind era ministru turismului . Plus vinovat de obstacol in calea justitiei . 🙂
  Citirea sentintei a fost transmisa in direct de posturile de televiziune .
  Ce democratie mizerabila au israelienii astia . 😆

  Ștefan A.

  22/03/2011 at 1:47 pm

 42. Dictatura!!!

  Cetatean

  22/03/2011 at 2:02 pm

 43. Buna ziua,
  Va rog sa-mi dati si mie un link la un articol in care isi exprima pozitia fata de cazul Severin, europarlamentarii social- democrati romani:
  Rovana Plumb, Daciana Sarbu, Catalin Nechifor, Adriana Ticau, Ioan Mircea Pascu, Gabriela Cretu, Corina Cretu, Victor Bostinaru .
  Eu n-am gasit nimic, desi cativa din ei sunt foarte vocali in alte probleme. De ex musiu Bostinaru cu petitia lui legata de cenzurarea presei in Romania.
  Ar trebui sa nu mai indrazneasca sa caste gura , sunt toti copartasi daca nu se distanteaza de Severin.

  cedric

  22/03/2011 at 2:05 pm

  • pai pana nu i-au strans mana in usa, poanta avea o pozitie bine cunoscuta: sa vedem, sa analizam, eu nu pot sa..
   http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-daca-severin-nu-vrea-sa-demisioneze-psd-trebuie-sa-astepte-discutia-din-pes-220104.html
   Azi dupa pranz a schimbat discursul, asa ca se vor plia si restul. Stii cum este, seful este sef si in sant!

   mar

   22/03/2011 at 2:18 pm

   • Buna ziua ! sa recunoastem ca Ponta are totusi, spre necazul unora carora le strica ,,critica”,o pozitie cotecta in cazul Severin;el anunta ca il va exclude la doua zile dupa eveniment in timp ce ,,altii ”isi tin in brate membrii aflati in cercetare sau chiar urmarire penala .

    Loda

    22/03/2011 at 3:06 pm

    • Te referi la Voiculescu (USL) sau la Buta (PDL)? Eu cred ca te referi la ambii.

     Cetatean

     22/03/2011 at 3:07 pm

    • Loda,
     nu vorbim acum de ALTII, am vorbit si vom vorbi de ALTII cand si cum trebuie. Acum vorbim de porcii roisiatici in frunte cu ultima atractie Severus Porcus.

     Astazi vorbim de porcul rosu spagarul eminent Adrian Severin!

     cat despre Ponta vom discuta foarte curand cum isi incropeste el averea si cum Victoras & Daciana si-au aranjat o vila pe Bulevardul Dacia in Bucuresti cu ajutorul unui ONG talharesc. Vine in curand si vremea lui!

     Theophyle

     22/03/2011 at 3:29 pm

     • No, problem Theophyle,astept fara batai de inima.Indiferent din ce partid fac parte,daca sunt excroci,da-i in gat si bine ar fi,sa-i dea si justita.Nici eu si sunt sigura ca nici voi, nu vom plange pentru nici un ,,sarac” imbogatit pe banii publici sau prin afaceri ilegale, indiferent din ce partid face parte. In fond,si noi facem parte dintr-un partid(neinregistrat)a celor care traiesc exclusiv din munca lor,indiferent de optiunea politica.

      Loda

      22/03/2011 at 3:51 pm

 44. seful e sef si in pielea goala, asa se zice mai corect 😉

  Cetatean

  22/03/2011 at 2:23 pm

 45. mar

  22/03/2011 at 2:23 pm

  • Eu credeam ca el e penalul.

   Creanga

   22/03/2011 at 2:36 pm

  • Raman porc independent
   Dand cu ratul in ciment
   Ziarele alea deformeaza
   Iar tabloizii fenteaza
   Am sa-i dau in judecata
   Inca o data si inca o data
   Pana oxigenul din ei va iesi
   Pun sulf si se va imputi

   Creanga

   22/03/2011 at 2:47 pm

  • Eu am scris la 1:36 ptr. ca l-am auzit la radio cand a declarat ca nu demisioneaza ptr. ca nu are motiv, totul fiind o inscenare.

   mar

   22/03/2011 at 2:55 pm

   • meserie pesedistii astia, nici in flagrant nu recunosc.

    Cetatean

    22/03/2011 at 3:02 pm

    • C. prin zarva iscata s-a mai ridicat o minge la fileu ptr. PDL. La barza chioara îi face Dumnezeu cuib!
     Teoretic ar tb sa valorifice la max. conjunctura practic..

     mar

     22/03/2011 at 3:09 pm

     • Cine, „stelele partidului”, alde BVB? Astia habar nu au sa recunoasca o oportunitatea politica nici daca e un mare papagal rosu care zboara imbracat in frac in sedintele Parlamentului.

      Cetatean

      22/03/2011 at 3:11 pm

 46. Un tanar de stanga

  22/03/2011 at 2:43 pm

 47. Cetatean,
  dac`as avea posibilitatea ti-as da un premiu:
  „Marele Alb de Severin
  A facut din H2O vin”.

  victor L

  22/03/2011 at 3:06 pm

 48. scuze, iti dau si tie, dar @Creanga e merituosul.

  victor L

  22/03/2011 at 3:07 pm

  • Lasa, nu am nevoie. Premiul meu de consolare a fost decizia 53/2011 a CCR, impartit cu Mister B, desi e drept putea sa fie un premiu mai mare 😉

   Cetatean

   22/03/2011 at 3:10 pm

  • Premiul lingura de lemn, se acorda acum solemn, celui ce umbla creanga, toata zius danga, langa. 🙂

   Creanga

   22/03/2011 at 3:36 pm

 49. Nu mie, ci lui Creanga 😆

  Cetatean

  22/03/2011 at 3:08 pm

 50. Si mi-a mai placut un viers scris de @ Loda:
  „o pozitie cotecta in cazul Severin”
  Cred ca e ceva de coteţ.

  victor L

  22/03/2011 at 3:12 pm

  • 🙂 🙂

   mar

   22/03/2011 at 3:18 pm

 51. Prin Banat se zice ca sefu-i sef si-n şanţ.

  victor L

  22/03/2011 at 3:13 pm

  • si eu am zis la fel si am fost corectata!

   mar

   22/03/2011 at 3:19 pm

  • Domnu-i domn si-n sant! Despre doamna nu se spune 🙂

   ela

   22/03/2011 at 4:08 pm

 52. NUUU, nu era corectura, era o exprimare mai frusta, cum stiu eu din satele de unde merg 😉

  Cetatean

  22/03/2011 at 3:24 pm

  • Stiu, se poarta si varianta ta!

   mar

   22/03/2011 at 3:27 pm

  • aiurea in tramvai. Este 100% prerogativa lui!

   Theophyle

   22/03/2011 at 3:46 pm

 53. Pana ma modereaza cei de la crticatac va spun voua.
  De mine catre criticatac.ro
  Buna ziua,
  Ghidul de deturnare a fost scris de PSD, se mai schimba pe ici pe colo in crucile esentiale. Alta Mărie cu aceiasi pălarie.
  Dar de dl Severin nu aveti nimic de spus? Vuieste toata presa, nici un contraatac pentru ca e din PSD?

  Creanga

  22/03/2011 at 3:30 pm

  • acolo se dezbat programe de protectie sociale, Creanga, chestii serioase, nu mizilicuri ca severin 😉

   Cetatean

   22/03/2011 at 3:40 pm

 54. Il mai stiti pe Alidor Manolea? Vrea sa fie prietenul meu pe facebook 😆

  Cetatean

  22/03/2011 at 3:41 pm

  • imprieteneste-te poate ne dai si noua niste ponturi 🙂

   Theophyle

   22/03/2011 at 3:45 pm

   • In nici un caz, lista mea de prieteni e extrem de exclusiva. Toti urasc culoarea violet :-))

    Cetatean

    22/03/2011 at 3:47 pm

 55. Salut pe toata lumea! 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  22/03/2011 at 3:43 pm


Comentariile sunt închise.