Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 17 Martie / “România populistă!”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  5°C, si o maxima termica de  10°C, umiditate: 76-95%. Innorat partial, ploua.   Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1816  RON (-0. 0049 RON); 1 USD = 3. 0019   RON (-0.0164 RON); 1 EURO =  1. 3930  USD; (+0. 0059).  Gramul de aur 134.7601 RON (-1.6426 RON).

De ce România NU e stat asistenţial. De ce România e stat populist. Comparaţia cu Europa socială. Când guvernanții au admis oficial că suntem în criză economică, următorul pas pe care l-au făcut a fost să îndrepte un deget acuzator spre cele mai mari cheltuieli neproductive de la buget: pensiile și asistența socială. Deși nu ne-au fost impuse din afară, ci au fost cultivate și crescute, an de an, de către toate puterile, pe considerente de cele mai multe ori populiste, prestațiile sociale în România, şi, în general „statul asistenţial” au cunoscut de anul trecut o adevărată demonizare. În realitate, cifrele arată altceva: România NU e stat asistenţial, e stat populist. Argumentele: 1. Procentul din PIB alocat prestaţiilor sociale este printre cele mai mici din Europa, de doar 14%. 2. Sumele acordate asistaţilor sunt mici, in unele cazuri derizorii de-a binelea, raportate atît la valorile din alte ţări ale UE, cât şi la puterea de cumpărare din România. 3. Asa numitele programe sociale sunt incoerente, aleatorii, nu urmăresc obiective pe termen lung şi nu sunt adecvate obtinerii unor efecte.

România e un stat populist pentru că: 1. Desi are printre cele mai mici procente din PIB alocate prestatiilor sociale, România are unul din cele mai mari alocări din banii pe care-i încasează în mod real. 2. Nu mai putin de 65 % dintre români beneficiază sub o forma sau alta de asistenţă socială. Ptractic, statul ne dă impresia ca suntem o ţară de asistaţi, când, înj realitate, subtem o ţară de autoasistaţi pruin intermediul statului. Formele de asisteţă socială sunt finanţate printr-un mare număr de taxe şi impozite. 3. statul roman acorda nu mai putin de 202 de forme de ajutor social, în fapt, un lung şir de măsuri electorale care s-au acumulat de la an la an şi de la alegeri la alegeri. Ajutoarele sunt foarte multe, în comparaţie cu alte ţări, şi, tot prin comparaţie, derizorii sau de-a dreptul mizerabile. 4. In multe cazuri, ajutoarele sociale sunt date fraudulos, legile de urmăruile şi alocare nu sunt respectate, ceea ce face ca unele din aceste ajuroare să fie, in bună măsură, forme oficiale de mită electorală. Puteti citi mai departe pe Curs de Guvernare.

Motiunea de cenzura a picat. Guvernul Boc ramine in functie. Codul Muncii a fost adoptat. Cele doua camere ale Parlamentului, reunite intr-o sedinta comuna, au inceput, la ora 15:00, dezbaterea motiunii de cenzura depuse de opozitie dupa asumarea raspunderii asupra noului Cod al Muncii de catre Guvernul Boc. Motiunea de cenzura intitulata „Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate” a picat cu 212 voturi pentru, 4 impotriva si 2 anulate. Cinci parlamentari ai puterii si un independent au votat motiunea de cenzura a opozitiei: senatorii Attila Verestoy (UDMR) si Ernest Onofrei (PDL) au votat la vedere impotriva si deputatii democrat-liberali Daniel Oajdea, Marius Spanu si Mircea Giurgiu, cat si independentul Gheorghe Zoicas insa votul nu a fost la vedere.( Sursa: Hotnews)

Cisbi Barna, omul care l-a spanzurat pe Avram Iancu: „Nu sunt politician, sunt un golan”. Csibi Barna, tanarul care marti a spanzurat in centrul orasului Miercurea Ciuc o papusa care-l intruchipa pe Avram Iancu, este cercetat pentru instigare la discriminare. Formele sale de protest impotriva romanilor starnesc doar indignarea autoritatilor. Barna jongleaza cu legea si stie unde sa se opreasca pentru a nu comite vreo infractiune.Csibi Barna (31 de ani) este cercetat penal de procurori pentru instigare la discriminare dupa ce, zilele trecute, a spanzurat o papusa care-l infatisa pe Avram Iancu. Gestul sau nu a fost trecut cu vederea nici de organele de cercetare penala, nici de superiorii sai. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita s-au autosesizat miercuri. De-a lungul timpului, protestele lui Csibi Barna s-au finalizat doar cu amenzi, pe care funcţionarul public le-a contesat în instanţă şi de fiecare dată a câştigat. „Se situează întotdeauna la limita legii şi ştie când să se oprească. De când a început să protesteze, din 30 iulie 2009 şi până în prezent, Csibi Barna a primit trei amenzi, în valoare totală de 8.000 de lei, şi un avertisment (Sursa: Adevarul)

Necolaiciuc se apara de extradare cu dezvaluiri bomba. Aflat in SUA, in plin proces de extradare, Mihai Necolaiciuc face acuzatii grave la adresa autoritatilor romane. Fostul director al CFR explica, inclusiv intr-o adresa trimisa lui Hillary Clinton, ca Bucurestiul vrea sa-l „reduca la tacere” deoarece s-ar fi opus incheierii unei afaceri paguboase cu Iranul.  Ar trebui să fiu un erou în Statele Unite şi în ţara mea pentru acţiunile mele, acţiuni care aproape că m-au costat viaţa, dar în schimb sunt o victimă a încercărilor Guvernului român de a mă reduce la tăcere”, scrie Mihai Necolaiciuc , într-un document adresat, pe 8 martie, secretarului de stat Hillary Clinton şi trimis României Libere de unul dintre avocaţii fostului şef al CFR. La sfârşitul săptămânii trecute, Necolaiciuc a cerut să fie adus în România şi a anunţat, prin avocaţii săi, că renunţă la orice cale de atac. „Domnul Necolaiciuc a decis să abandoneze orice efort de a lupta împotriva extrădării în România”, a declarat ieri avocatul american Jon May pentru România Liberă.

Bilanţul oficial provizoriu al seismului din Japonia: Peste 5.100 de morţi şi 8.600 de dispăruţi. Seismul urmat de un tsunami, vineri, în nord-estul Japoniei, a provocat moartea a 5.178 de persoane şi dispariţia altor 8.606, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, stabilit joi de poliţia naţională. Numărul răniţilor a fost stabilit la 2.285, potrivit acestui bilanţ. Peste 88.000 de case şi clădiri au fost complet sau parţial distruse. Aceste bilanţ, publicat în cea de-a şasea zi după cel mai puternic seism înregistrat vreodată în Japonia, riscă să crească în continuare. Miercuri, primarul oraşului Ishinomaki, din provincia Miyagi, a declarat că se teme de dispariţia a circa 10.000 de locuitori din municipalitatea sa, potrivit informaţiilor citate de presa locală. Comandantul poliţiei din Miyagi s-a declarat duminică sigur că numărul morţilor va depăşi 10.000 numai în această regiune, unde se află şi oraşul Sendai. Salvatorii estimau miercuri că există puţine şanse să mai fie găsiţi supravieţuitori în zonă. Deja traumatizat de catastrofa naturală, căreia i s-a adăugat ameninţarea unui accident nuclear major la centrala Fukushima, nord-estul Japoniei a înregistrat miercuri şi ninsori puternice. (Sursa:Mediafax)

Centralele nucleare japoneze: documente falsificate şi instrumente defecte. În urmă cu doi ani un oficial american se declara, conform unor documente publicate de Wikileaks şi preluate de Guardian, „dezamăgit” de prestaţia lui Tomihiro Taniguchi de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), dar şi de practicile japoneze în materie de securitate nucleară: „Tomihiro Taniguchi a fost un manager slab, mai ales în privinţa practicilor de siguranţă nucleară japoneze, fiind o dezamăgire pentru Statele Unite pentru modul în care a tratat Oficiul pentru Securitatea Nucleară”.  Taniguchi deţinuse anterior funcţia de director al instituţiei care monitoriza siguranţa centralelor dupa cutremure, iar în 2001 devenise director adjunct al Departamentului pentru Siguranţă şi Securitate din cadrul AIEA. Taniguchi a demisionat după ce un alt japonez, Yukiya Amano, a devenit director general al AIEA în septembrie 2009. Înainte de a demisiona, Taniguchi declara în 2008 că membrii comunităţii internaţionale ar trebui să se concentreze mai mult pe siguranţa centralelor nucleare, conform unui alt document diplomatic dezvăluit de WikiLeaks. (Sursa:Mediafax)

Sa aveti o zi buna!

Written by Theophyle

17/03/2011 la 8:40 am

76 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut,

  Ca o prima observatie un pic dezordonata postarea. In paragraful 3 punctul 2 sunt mai multe greseli si in paragraful cu Necolaiciuc se repeta de doua ori partea cu Hillary.

  In legatura cu statul social/populist mie mi se pare amandoua tinand cont de procentul cheltuielilor sociale in cheltuielile guvernamentale, ceea ce mi se pare mai relevant decat procentul din PIB.

  Cisbi Barna cred ca vrea si el sa se faca cunoscut, sa apara la televizor sau in presa facand ceva aparent extremist …

  Radu Ionescu

  17/03/2011 at 8:56 am

  • Salut,
   citatele sunt exact cele din sursa, altfel nu ar fi citate. Am schimbat totusi paragraful dublu a lui Necolaiciuc. Greselile din primul citat nu le pot corecta.

   Theophyle

   17/03/2011 at 9:02 am

 2. pana la parlamentare vor mai cadea vreo 3 motiuni de cenzura

  TANO

  17/03/2011 at 9:02 am

 3. Poate ca,la acelasi nivel de acordare ca procent din PIB,implementarea e-romania va elimina abuzurile si suma acordata celor care au cu adevarat nevoie ar putea creste.Vad insa ca merge foarte greu, de parca in atatia ani nu ar fi avut nimeni interesul sa faca functional sistemul.

  ela

  17/03/2011 at 9:07 am

  • ela parerea mea ca este o debandada voit. Hai sa dam ceva ca sa nu se planga lumea!

   Theophyle

   17/03/2011 at 9:33 am

   • Asa este. Sunt hoarde intregi de lenesi,la dispozitia autoritatilor momentului. Masa de manevra.

    ela

    17/03/2011 at 9:39 am

 4. Salutare salutare! 🙂

  Dupa mutenia mea auto-impusa de 3 zile (din ratiuni profesionale), revin in aceasta si pe metereze (e drept, part-time) si va dau inca o veste.

  Astazi, 17 martie, expira cele 45 de zile in care Senatul este obligat sa puna in acord hotarea Senatului nr. 31/2010 (prin care au fost validati ca membri civili ai CSM Alistar si Cristina Radulescu, sotie de deputat PSD) cu Decizia 54/2011 a CCR.

  Dupa cum bine stiti, decizia CCR nr.54 a transat cu privire la Alistar, care a fost eliminat. Insa aceasta transare s-a facut prin declararea neconstitutionala a intregii Hotariri nr.31/2010 a Senatului. Prin urmare, mandatul Cristinei Radulescu trebuia revalidat, daca se dorea „punerea in acord” a hotaririi cu Decizia CCR.

  Or, intrucit Constitutia spune, la art.147, al.1

  „Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”

  si intrucit Parlamentul, recte Senatul, pina astazi NU a pus in acord Hotarirea 31 cu Constitutia, nevotind un al doilea reprezentant civil si nevalidind-o pe Radulescu,

  rezulta ca de astazi pesedista Cristina Radulescu NU mai poate primi validare ca membru „civil” al CSM si ca va fi reluata de la zero procedura depunerii de doua candidaturi civile pentru CSM.

  Sa speram ca de data asta Puterea e mai atenta si nu mai apar papagali ca Alistar si pesediste ca Dumitrescu.

  Asta am avut sa va zic 🙂

  PS. Nu am socotit special cele 45 de zile. Credeam ca termenul e un pic mai incolo, insa am vazut aseara ca luju.ro spumegau de furie ca azi se implineste sorocul.

  Cetatean

  17/03/2011 at 9:24 am

  • Salut Cetatean 🙂
   Bine sa te revad!

   Theophyle

   17/03/2011 at 9:32 am

   • Si eu ma bucur ca am gasit putin timp 🙂 Inca nu asa cum as vrea, insa e ceva mai bine, am avut trei zile infernale si inca ma resimt.

    Cetatean

    17/03/2011 at 9:35 am

 5. acum e de inteles dc presa lui felix il tot prezenta pe necolaiciuc coruptul neamului.omu i a deranjat.nu ca n ar fi corupt.n am probo nici pro nici contra.dar le stiu stilul ciutacilor:cine incurca afacerile lui felix @co e tinta la stiri.cine nu le incurca si e face „ce trebe” ..e omis prin „omisiune” de la stiri:))

  zigzag

  17/03/2011 at 9:28 am

  • Fiecare hot devine mare patriot inaintea judecatii. Majoritatea lor sunt si foarte bolnavi 🙂

   Theophyle

   17/03/2011 at 9:32 am

   • :)).de m.r.u fost ministru liberal al externelor si posibilitatea de viitor candidat la presidentie -care sa adune in jurul sau liberalii nemultumiti de chuky-ce zici?

    zigzag

    17/03/2011 at 9:54 am

 6. rugati-va pentru ei, au nevoie de gandurile noastre bune!

  http://delaepicentru.wordpress.com/2011/03/17/traiul-la-comun/

  Theophyle

  17/03/2011 at 9:47 am

 7. Sal`tare, popor ! 🙂

  In SUA se organizeaza o competitie pentru cele mai adecvate definitii ale unor termeni contemporani. Pentru competitia din 2010 termenul de definit a fost „corectitudinea politica”.
  Castigatorul a dat urmatoarea definitie:

  „Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care sustine ca este posibil să apuci o bucată de căcat de partea curată”. 😆

  Tzepelica

  17/03/2011 at 9:49 am

  • ti-am citat-o acum 10 zile,tzepelica 🙂
   Da’ nu-i bai,numa’ doua batai strica.
   Posturile TV din poveste au ramas cu corectitudinea in mana!

   ela

   17/03/2011 at 10:07 am

 8. Radu Ionescu

  17/03/2011 at 9:49 am

 9. ela

  17/03/2011 at 9:52 am

 10. bunä dimineatza,
  una noroasä la …mine.
  circul fäcut de opozitzie in parlament, a fost clar, pt. a dezmembra situatzia.

  panä acum nu am väzut la opozitzie, mare patriotism. si chiar asa se putea rezolva, färä circ.

  crin si poantä, s-au intrecut in vagabondaj, in insulte si spume.

  nu au venit cu o ideie, cu o propunere, nimic.oameni goi de bun simtz si idei constructive.

  theo

  17/03/2011 at 9:56 am

  • unde era patriotul chuky cand pnl guverna cu udmr?la coafor?:))

   zigzag

   17/03/2011 at 10:01 am

 11. Discutie intre doi macelari ramasi singuri in pravalie dupa plecarea unui batranel:

  – In fiecare saptamana vine batranul asta ponosit si-i dai un pachet de carne, asa pe de-a moaca.
  – De ce ?
  – Bai, omul asta mi-a facut numai bine, ii sunt obligat pana la moarte.
  -De ce….???
  -Mi-a fost profesor la Politehnica si daca n-avea el grija sa ma pice la examene, ajungeam dracu’ vreun amarat de inginer….

  ela

  17/03/2011 at 10:08 am

  • @ela
   cel mai bun banc cu inginerii:
   care e asemanarea intre un ciine si un inginer?
   ambii au ochi inteligenti si nu se pot exprima
   p.s sunt inginer( ma rog, am obtinut diploma acum tz ani;cit mai stiu e alta poveste)

   intamplator

   17/03/2011 at 10:30 am

   • si eu am privire inteligenta;de tz+n ani!

    ela

    17/03/2011 at 10:32 am

   • domnu inginer, va rog nu denaturati. ce e aia ochi inteligenti ?
    eu, alt ing., am privirea inteligenta dom’le. ochii is doar colorati.
    adica cel putin asa e era in banc 🙂

    val

    17/03/2011 at 10:37 am

    • rog „nu burtiti” datele,domnu injiner 🙂

     ela

     17/03/2011 at 10:53 am

    • asa e corect era : privirea inteligenta,am realizat dupa ce am postat/o sa-l cert pe prietenul ala al meu ..cum il cheama?…. alzeihmer?? nu stiu,am uitat

     intamplator

     17/03/2011 at 11:00 am

  • Si eu. Mai tineti minte zicala : „Dormi, studentule, in pace, tara inginer te face!” 🙂

   bujold

   17/03/2011 at 10:41 am

   • usurel ,asta era cu economist…+ bila de la ase

    intamplator

    17/03/2011 at 11:01 am

    • Buna ziua,
     Va rog sa nu va „luati” de bila de la ASE!

     mar

     17/03/2011 at 11:34 am

 12. buna dimineata
  am citit in rl „scrisoarea”lui necolaiciuc;e mai degraba o „gaselnitza”avocateasca sau inceputul sfirsitului ;amesteca acolo iran,ahmadinejad aiuritor,mai trebuia sa spuna ceva cu centrifugele ca erau ascnse in locomotive;
  stat populist/stat asistential;mai degraba e un talmesh balmesh voit sa se poata ascunde matrapazlicurile si sifonarile;de afara o situatie:subventia la „Gcal”ce e aia??? de ce nu dau vouchere pentru caldura celor care se califica si aitt?dau la gramada iar prin radet sifoneaza banii
  inca una:sunt pensionar si m-am trezit cu niste tichete de tren acasa;stau si ma intreb-ca n-am de gind sa le folosesc-cfr-ul nu cumva primeste diferenta de pret aferenta acelui tichet chiar daca nu-l folosesc/asta nu e de fapt subventie mascata pentru cfr?
  si cite or mai fi;de asta zic nu e prostie pura e mai rau combinatia letala de prostie cu rea vointa sa se faca ordine in „ajutoarele sociale”

  intamplator

  17/03/2011 at 10:27 am

 13. salut
  2 noi sintagme gasite:
  Vuvuzela Confuzescu – moderatoare la tonomati
  Luminita de la capatul fitilului
  🙂

  Un tanar de stanga

  17/03/2011 at 11:15 am

 14. japonia:
  nimeni nu mai stie nimic;
  nimic nu e perfect;
  oamenii sunt admirabili dar pare ca sistemul ala al lor piramidal-numai seful vorbeste si decide-incazul asta nu functioneaza;pina ajunge informatia la sef,decizie,inapoi la aplicare,situatia e de mult alta…
  de-aia imi place mie sistemul us; decizi-raspunzi

  intamplator

  17/03/2011 at 11:17 am

 15. alte stiri din japonia;vad ca si Marius este ingrijorat:
  http://www.newsdaily.com/stories/tre72g1j3-us-japan-travel/

  ela

  17/03/2011 at 11:24 am

  • prostii

   intamplator

   17/03/2011 at 11:49 am

 16. pare din ce in ce mai alarmant

  „The U.S. Embassy has begun offering regular civilians USG transportation to Asian safe havens. Flights start today-17.03- from Narita&Haneda

  intamplator

  17/03/2011 at 11:46 am

 17. @Theophyle, buna ziua. Astazi nu pot sta cu voi, dar am vrut sa-ti semnalez:

  1. Articolul semnat si de dl. Grosu pe cursdeguvernare are erori grosolane, unele la cifre (niciodata cheltuiala cu pensiile nu a fost in Romania de 11,8% din PIB, niciodata! De altfel, primul tabel publicat in text arata clar ca pensiile au „consumat” in 2008 doar 6,2% din PIB) altele la analiza. De fapt, toate cifrele sunt bramburite, iar interpretarile sunt aiurea. Stii cum s-a ajuns la cifra mirobolanta de 65% din populatie asistata? Sub presiune, angajatii Ministeurlui Muncii au comis adevarate contorsiuni pentru a le iesi imaginea unui „stat asistat”. Stii ce au facut? Au constatat ca exista aprox. 4 milioane de copii care primesc alocatia universala de 42 lei pe luna. Pe ei i-au declarat beneficiari directi ai asistentei sociale. Apoi, au numarat si membrii de familie ai copiilor, peste 11 milioane persoane drept beneficiari indirecti, sub motiv ca este un venit in familie. Si cam asa au facut la toate tipuri de prestatii sociale. Am dovezi scrise in acest sens!
  Protectia sociala nu este usor de citit, jurnalistii nespecilizati sunt victime sigure daca nu au un stoc de cunostinte anterioare. Daca-l cunosti pe dl. Grosu si il apreciezi, spune-i te rog sa nu mai execute incursiuni in teren necunoscut fara echipamente adecvate.

  2. Iata si o „operatiune” despre care avem vesti semnificative:
  http://www.mediafax.ro/social/mohammad-munaf-cautat-de-interpol-8069829/

  casandra

  17/03/2011 at 11:59 am

  • Casandra, Grosu este un jurnalist serios. Sper ca i-ai postat parerea ta pe blogul lui. Eu am sa vad datele! Si promit raspuns!

   Theophyle

   17/03/2011 at 12:06 pm

   • Stiu ca este serios. Dar de data asta a comis-o, crede-ma! Nu am postat la el. Nu am timp astazi de prea multe discutii si stiu ca lumea online nu are o sensibilitate speciala la subiect. Dar am sa-ti trimit in zilele urmatoare un punct de vedere larg cu privire la sistmeul de protectie sociala din Romania. De ani de zile studiez atent politicile sociale din statele UE, evolutiile lor, eficacitate, integritatea programelro sociale, s.a.m.d. Vei face ce vei crede de cuviinta cu acel text. Dar astazi trebuie sa va parasesc, datorii importante.

    casandra

    17/03/2011 at 12:29 pm

    • o zi buna!

     Theophyle

     17/03/2011 at 1:01 pm

  • @CASANDRA
   BUNA ZIUA

   eu am fixatia mea: de ce cei care locuiesc la bloc primesc subventie „la gramada”indiferent de venit?
   asta nu se cheama pomana??? si mituire electorala?
   DACA II NUMAR NUMAI PE CEI DIN BUCURESTI CRED CA SUNT 1 MILION

   intamplator

   17/03/2011 at 12:14 pm

   • @intamplator
    din pacate, nu am prea mult timp azi, scuze. Un raspuns pe scurt.
    Radet -si alte sisteme centralizate d einclazire din europa – este parte a ceea ce s-a numit „sistemul de servicii publice economice de retea” alaturi de energie electrica, telefonie fixa, apa, transport public. toate acestea au primit, in perioada de ascensiune a clasei mijlocii, subventii publice de functionare pentru a garanta acces facil la serviciu. De aceea, clasa mijlocie a crescut rapit, costurile de vtiata moderna erau mici. din 1980, rand pe rand, aceste servicii fie au fost privatizate, fie s-a redus subventia. Aceasta subventie se acorda producatorului, cu obligatia de a fixa tarife reglemeentate de stat, accesibile populatie largi. si de asemenea, din subventie se asiggura largirea retelei serviciului pe tot teritoriul national.
    Dupa 1980, cand subventiile s-au redus/taiat, in toate statele cu clima temperata au fost introduse ajutoare personalizate pentru inclazirea locuintei, inclusiv SUA (anul acesta au primit 16 mil. persoane). La noi, date fiind vneiturile directe foarte mici ale populatiei, pe masura ce subventiile la Gcal au scazut s-au itnrodus ajutoare de inclazire doar pentru cei cu venituri mici. Sistemul este carpit, nedrept, dar ne neocolit. Calcuel de specialisti arata ca in Bucuresti, fara subventia generala platita an de an catre RADET, in lunile de iarna ar ajunge inclazirea unui apartament cu 3 camere, 74 m.p. la aprox. 11 mil. lei vechi.Numai incalzirea! Este de neplatit chiar si pentru familii relativ decente azi.
    Nu suntem singurii cu subventii la RADET. Si municipalitati mari din toate statele practica. Eu stiu personal Berlin, pentru zona astfel incalzita.
    De fapt, inclusiv transportul in comun din Bucuresti este subventionat. Altfel, mobilitatea ar fi grav afectata. La costul real al unei calatorii cu metroul (la noi si peste tot!), nu ne-am mai deplasa decat cativa. La Barcelona, abonamentul lunat complex suprafata este de 36 euro. Chair crezi ca este costul real? Este subventie generala de 92%.

    Mai vorbim, acum trebuie sa ies. O zi buna.

    casandra

    17/03/2011 at 12:41 pm

    • multumesc
     eu insa am intrebat un lucru simplu:
     si e concret:parintii mei care au o pensie lunara cumulata de ron 1400 primesc aceasi subventie/mp ca si prieteni ai mei care au 2 persoane- un venit lunar net=salariu de 8000 ron????
     de ce aceasi subventie?
     de ce sa nu se verifice costurile radet?de ce sa se dea subventie la radet si nu vouchere celor care se califica si valabile numai pentru plata caldurii???
     orice comparatie cu berlin sau cu orice altceva nu cred ca e valabila; noi nu stim sa copiem,singurii care stiu sunt ungurii(chestia asta chiar am studiat-o!);ca fac si altii nu e un argument valabil!

     intamplator

     17/03/2011 at 1:23 pm

 18. am inteles ca declaratia atribuita prim-ministrului maghiar nu exista, ambasada a oferit textul discursului

  razvan

  17/03/2011 at 11:59 am

  • berea o bem diseara. Cimpoi nu avem! Asa ca auzim numai CD-uri cu Flately 🙂

   Theophyle

   17/03/2011 at 1:02 pm

 19. Buna ziua,
  foarte rapizi Ponta si Antonescu:
  http://www.ziare.com/uniunea-social-liberala/stiri-uniunea-social-liberala/usl-a-contestat-la-ccr-noul-cod-al-muncii-1082190
  Mai prelungesc operatia folosind CCR (doar n-o sa se predea fara bete- roate) precum prelungeste Voiculescu decizia ICCJ cu CEDO.

  cedric

  17/03/2011 at 1:27 pm

 20. VIVA ITALIA 🙂
  Azi se sarbatoresc 150 de ani de stat unitar .
  Ziua buna . 🙂

  Ștefan A.

  17/03/2011 at 1:36 pm

  • Adica acum 150 de ani i-au adunati pe toti macaronarii impreuna! A bravo 🙂

   Theophyle

   17/03/2011 at 1:48 pm

   • Un amarit numit Garibaldi cu o armata de 1.000 de oameni a luptat si unificat Italia. 🙂
    Asta e o prezentare in mod foarte concis . 🙂
    Alaturi de Giuseppe Mazzini, Vittorio Emanuele II si Camillo Benso , conte de Cavour este unul din „parintii patriei” .
    PS. In zona mea sint steaguri tricolore peste tot . Crapa de ciuda astia din partidul Lega Nord . 😆

    Ștefan A.

    17/03/2011 at 2:01 pm

 21. ela

  17/03/2011 at 1:36 pm

  • Salut ela, se leaga intr-un fel de postarea mea viitoare 🙂

   Theophyle

   17/03/2011 at 1:50 pm

  • eu ii amendam cu 100000 euro!

   ela

   17/03/2011 at 1:52 pm

   • Ziua buna all 🙂
    Ela 🙂 „afishul” cu „Wanted dead or alive-reward 100 K eur ” irtv a frizat dementza.Din pacate foarte multzi inconstientzi intra in jocul lor.
    Incep sa cred ca sunt irecuperabili si irtv si telespectatorii lor. 😦

    mircea

    17/03/2011 at 2:01 pm

 22. Pina la urma care e treaba, ca vad ca pe hotnews apare un mesaj de la Orban care nu seamana mai deloc cu citatele din presa si cu motivul circului vadimist facut ieri in parlament de usalasime?

  Aha

  17/03/2011 at 1:58 pm

  • pai, tot p[e hotnews a aparut si prima varianta a discutsuului lui zorban, cu citatele acum incriminate!?

   Loda

   17/03/2011 at 2:51 pm

   • Loda indiferent ce s-a spus, pentru asta ai Minister de externe, nu Parlament! Parlamentul poate vorbi in cazuri de politica externa numai despre declaratie de razboi.

    Sunt niste tampiti irespnsabili gasaca de securisti condusa de Felix.

    Theophyle

    17/03/2011 at 3:02 pm

 23. Pana si strutii evadeaza. Numai ca nu au spus/stiut totul, vietatea a fost furata si a fugit de foame.
  http://www.recolta.eu/un-strut-evadat-dintr-o-ferma-argeseana-a-ajuns-pe-strazile-din-pitesti/

  mar

  17/03/2011 at 2:00 pm

  • poate i-a dat Bradisteanu certificat ca nu suporta captivitatea! 😆

   ela

   17/03/2011 at 2:02 pm

  • n-au stiut aia de la sindicat;ca il duceau ieri la miting;sa gasesti unul care isi ia lumea in cap de foame !!!!!merita sa demonstreze ieri

   intamplator

   17/03/2011 at 2:03 pm

 24. o propunere de bun simt

  Senatorul PNL, Cristian Ţopescu, a criticat miercuri greşelile gramaticale ale unor miniştri la citirea moţiunii de cenzură pe Codul Muncii şi a venit cu propunerea ca pe viitor, aceştia să nu mai depună jurământ doar pe Biblie şi Constituţie ci şi pe Dicţionarul Explicativ al Limbii Române (DEX

  Mai mult: Senatorul liberal Cristian Ţopescu propune ca aleşii să depună jurământul şi pe Dicţionar –

  intamplator

  17/03/2011 at 2:01 pm

  • „Alesii” ar trebui sa dea un test la limba romana.
   Eliminatoriu, bineinteles.
   Va garantez ca e mai tare decat orice lustratie.
   Devastator !

   Tzepelica

   17/03/2011 at 2:11 pm

   • @timi, o idee fenomenala!!! 🙂

    Theophyle

    17/03/2011 at 2:12 pm

 25. – Reactorul nr 1 are o crapatura in primul invelis de otel prin care ies radiatile mortale . (celelalte doua invelisuri de beton sint harcea parcea de citeva zile)
  – Reactorul nr 3 e fara control si se stie ca barele de uraniu au inceput sa se topeasca . Cele 2 invelisuri de beton au fost distruse de explozile inregistrate .
  – reactorul 4 (stins de ceva timp pentru intretinere planificata ) are si el probleme de supraincalzire .
  – doua bazine cu combustibilul vechi consumat (sint in imediata vecinatate a reactoarelor ) sint si ele cu mari probleme . Se supaincalzesc . La un astfel de bazin a avut loc si un incendiu .
  Situatia evolueaza optimist din dezastru in apocalips . 😦

  Ștefan A.

  17/03/2011 at 2:12 pm

  • Steeeeefane ai si stiri bune?

   Theophyle

   17/03/2011 at 2:13 pm

   • Theophyle
    Cu durere in suflet (si nu glumesc) am prezentat o panoramica a informatilor tv si ziare din Italia .

    Ștefan A.

    17/03/2011 at 2:16 pm

  • curentii de aer sunt inspre pacific directia california nu us;
   deja pe aici pe unde sunt nu mai e iodura de potasiu;
   la voi mai e ?;imi trebuie pentru nepoti

   intamplator

   17/03/2011 at 2:15 pm

 26. Buna ziua.
  Nu prea am timp sa comentez, urmaresc oricum zilnic postarile tale @Theo, sunt o oaza de normalitate, etc.. etc… (nu-mi place sa ma repet 🙂 ).
  Doar doua lucruri despre circul de aseara din parlament:
  1. Cum poti sa ceri respect pentru statul roman, cand tu jignesti toate simbolurile acestuia? De ce nu au sarit ca arsi cand se striga „Iesi afara javra ordinara” catre institutia presedintelui? De ce nu s-au indignat la campania „Basescu nu e presedintele meu”?
  2. Gura pacatosului: – Aseara pe burtiera la iRTV, era scris: „Huiduieli in parlament”, iar mai jos „Boc: Trebuie ca acesta constitutie sa fie respectata” (am imaginea salvata in calc – nu am vreme sa o postez – si nici nu stiu cum- momentan).

  DanSu

  17/03/2011 at 2:14 pm

 27. Hai c-am reusit sa postez si poza:

  DanSu

  17/03/2011 at 2:26 pm

 28. Buna ziua,
  Postare noua!

  Theophyle

  17/03/2011 at 3:25 pm


Comentariile sunt închise.