Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 28 Februarie / “Oscar, şoferi analfabeţi, păduri taiate si Gaddafi”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -10°C, si o maxima termica de  -3°C, umiditate: 73-80%. Indicele de confort termic: – 10°C. Senin, firg.   Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2139 RON (-0. 0192 RON); 1 USD = 3. 0580 RON (-0.0130 RON); 1 EURO =  1. 3780 USD; (-0. 0004). Gramul de aur 138.0040 RON (-1.5760 RON).

BNR şi FMI vor ca statul să nu impoziteze câştigurile băncilor din trecerea la IFRS. Banca Naţională a României (BNR) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au convenit ca statul să nu impoziteze câştigurile băncilor din eliberarea de provizioane odată cu trecerea de la standardele româneşti de contabilitate la IFRS, la începutul anului 2012. „BNR va pregăti şi publica până la finele lunii iunie un draft de reglementare privind filtre prudenţiale menite să conserve o atitudine prudentă privind solvabilitatea băncilor, provizioanele şi rezervele şi să permită totodată introducerea IFRS de la începutul anului 2012”, se arată în scrisoarea de intenţie agreată în luna februarie de autorităţile române şi FMI. În afară de eliberarea treptată a provizioanelor pe anumite criterii care vor fi stabilite de banca centrală în prima parte a anului, BNR şi FMI propun ca stornările de provizioane prin trecerea de la RAS la IFRS să nu fie înregistrate ca venituri suplimentare în contul de profit şi pierderi, şi să fie înscrise în contul de capital. Pierderile din sistemul bancar aproape s-au dublat anul trecut, la 1,98 miliarde lei, provenind de la 22 de institutii de credit, iar celelalte 20 de bănci au însumat câştiguri de 1,68 miliarde de lei, sub profitul cumulat din 2009. (Sursa: Mediafax)

OSCAR 2011: The King’s Speech, marele învingător. Vezi aici lista completă a câştigătorilor. „Discursul regelui/ The King’s Speech” de Tom Hooper a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles. Lungmetrajul „Discursul regelui/ The King’s Speech”, în care actorul Colin Firth interpretează rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar – 12 – dintre care a câştigat trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu original. Llista completă a câştigătorilor premiilor oscar pe 2011:

Cel mai bun film: „Discursul regelui/ The King’s Speech”; Cel mai bun regizor: Tom Hooper – ” Discursul regelui/ The King’s Speech”; Cea mai bună actriţă în rol principal: Natalie Portman – „Lebăda neagră/ Black Swan”; Cel mai bun actor în rol principal: Colin Firth – „Discursul regelui/ The King’s Speech”; Cel mai bun actor în rol secundar: Christian Bale – „The Fighter”; Cea mai bună actriţă în rol secundar: Melissa Leo – „The Fighter”; Cel mai bun scenariu adaptat: „Reţeaua de Socializare/ The Social Network”; Cel mai bun scenariu original: „Discursul regelui/ The King’s Speech”; Cel mai bun film de animaţie: „Toy Story 3”; Cea mai bună regie artistică: „Alice în Ţara Minunilor” de Tim Burton Cea mai bună imagine: „Începutul/ Inception” de Christopher Nolan;  Cele mai bune costume: „Alice în Ţara Minunilor”; Cel mai bun lungmetraj documentar: „Inside Job;” Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Strangers No More”; Cel mai bun film într-o limbă străină: „In A Better World” de Susanne Bier; Cel mai bun scurtmetraj: „God of Love”; Cel mai bun scurtmetraj animat: „The Lost Thing”;Cele mai bune efecte vizuale: „Începutul/ Inception”;Cea mai bună coloană sonoră: „Reţeaua de socializare/ The Social Network”;Cel mai bun cântec: „Toy Story 3” – „We Belong Together”. (Sursa: Medifax)

Lideri ai PDL s-au reunit, duminică seară, pentru a discuta despre pregătirile pentru consiliul partidului. Lideri ai PDL s-au reunit, duminică seară, la sediul din Aleea Modrogan, pentru a discuta situaţia din partid, în vederea organizării şedinţei din 5 martie a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al PDL. Surse din PDL au precizat, pentru Mediafax, că printre cei care participă la această şedinţă s-ar afla premierul Emil Boc, secretarul general adjunct Gheorghe Flutur, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele Raluca Turcan.  Potrivit surselor citate, liderii PDL discută despre pregătirile pentru CNC de sâmbătă al PDL, calendarul acestei acţiuni, ultimele modificări la Statutul partidului. Reprezentanţii PDL ar putea discuta şi despre Protocolul de funcţionare a coaliţiei, care urmează să fie semnat între formaţiunile din arcul guvernamental, au mai spus sursele citate. Aceasta este prima reuniune a liderilor PDL după Congresul UDMR. PDL şi-a amânat CNC stabilit iniţial pentru 19 februarie pe motiv că dorea să aştepte mai întâi alegerile interne din UDMR. (Sursa: Mediafax)

Ialomitianu: „Top 300”, prima tinta pentru controlul averilor. Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor, spune ca Fiscul vizeaza persoanele cu averi mari, care construiesc vile si isi cumpara masini scumpe fara sa poata demonstra de unde au banii. In Romania esti cu adevarat bogat atunci cand intri in „Top 300 Capital” al celor mai avuti romani, considera Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor publice. Reducerea TVA nu e posibilă în următorii trei-patru ani, declara ministrul, aproape un sfert din banii bugetului au venit, în 2010, din TVA. Este o sursă esenţială pentru vistieria statului, iar în următorii ani nu e posibilă reducerea taxei, spune ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu. (Sursa: EVZ).

Şoferi Analfabeţi – Câţi Bercea Mondial sunt în România? PLUS: O nouă metodă de a lua carnet dacă eşti analfabet – cu translator. Bercea Mondial nu stie sa citeasca sau sa scrie, dar are permis de conducere, ceea ce contravine legislatiei din Romania. Cazul lui Bercea nu este insa singular. Soselele sunt pline de soferi care au obtinut permisul ilegal. Aflati in acest material cine sunt acestia si de ce conduc in continuare. Dintre miile de permise ilegale de la Pitesti – depistate intr-o operatiune spectaculoasa a Directiei Nationale Anticoruptie – doar unul dintre ele a fost anulat irevocabil de catre instanta de judecata. Anchetatorii au stabilit că un număr de 3500 de premise de conducere au fost acordate ilegal de Poliţia Rutieră din judeţul Argeş. Prefectura a iniţiat acţiuni judiciare pentru anularea a 415 dintre aceste permise. Unele procese sunt încă pe rol, iar altele au fost câştigate de reclamanţi pentru că practica judiciară este neunitară. În alte situaţii, avocaţii au invocat tot felul de excepţii, astfel încât ori procesele nu s-au terminat, ori oamenii au rămas cu permise. Între aceşti 3500 de posesori de permise se află şi un analfabet. El a fost depistat întâmplător la un control al Poliţiei Rutieră, a fost depistat că nu avea rovigneta. Când a fost pus să semneze procesul-verbal, poliţiştii au constatat că nu ştie să scrie şi să citească. Culmea, omul este posesorul unui permis pentru toate categoriile şi conduce un camion de marfă. Inclusiv la audierile de la poliţie a venit tot conducând acest camion. (Sursa:Gandul)

Cine taie pădurile din România. La Bilbor preotul satului avea gater lângă biserică. O jumătate de miliard de euro aşteaptă proiecte de reîmpădurire. Fondurile nu sunt accesate, pentru că beneficiarii nu se pot opri din furat. n Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi în multe alte judeţe s-au tăiat mii de hectare de pădure în ultimii ani. Între 3 şi 5 sute de mii de hectare de pădure, nimeni nu ştie exact câte, căci sunt neadministrate. O legislaţie proastă, gândită de politicieni incompetenţi sau poate interesaţi, a făcut ca suprafeţe imense de pădure să rămâna neadministrate. În spatele multor afaceri cu lemn stau politicieni. Până acum nimeni nu a fost pedepsit, nici măcar prins. La Vlăhiţa, judeţul Harghita, se taie orbeşte. Mai mult, în 2006 Ocolul Sivic i-a anunţat pe proprietari că nu mai păzeşte pădurea. Semnează inginer Banucu Ioan. Inginerul, cel care a dat liber la furt, se ascunde acum în spatele legilor. „Contractele pentru paza pădurilor din Vlăhiţa s-au reziliat pe considerentul că nu s-au achitat datoriile faţă de Ocol”, ne spune inginerul. Acum trei ani, peste o sută de gatere tocau zi şi noapte pădurile din Bilbor. Până şi preotul satului avea un gater lângă biserică. Şi acum am găsit hectare întregi de pădure culcată la pământ. În sat, primarul, viceprimarul şi pădurarii dispăruseră. Tot acum trei ani, la Bilbor am avut parte de o demonstraţie halucinantă despre competenţă: la intarea în sat erau mai multe cioate nemarcate. (Sursa: Gandul)

Muammar Gaddafi susţine că Libia este „complet calmă”. Liderul libian Muammar Gaddafi a dat asigurări că ţara sa este „complet calmă” şi a acuzat Al-Qaida că este în spatele „bandelor teroriste” care au provocat victime, într-o declaraţie exclusivă acordată prin telefon postului de televiziune sârb Pink TV. „Nu mai sunt incidente în acest moment şi Libia este complet calmă. Nu este nimic neobişnuit. Nu sunt tulburări”, a declarat colonelul Kadhafi în acest interviu difuzat duminică seara. Liderul libian Muammar Gaddafi a acuzat Al-Qaida că s-ar afla în spatele „bandelor teroriste” care au provocat victime în Libia. „Au fost ucişi oameni de bande teroriste care aparţin fără îndoială Al-Qaida”, a declarat el. Liderul libian a declarat, de asemenea, că un „grup mic” de opozanţi este în prezent „încercuit”. Statele Unite s-au declarat „pregătite”, duminică, să furnizeze „orice ajutor” opozanţilor din Libia, în momentul în care liderii insurgenţei au înfiinţat un „Consiliul naţional” de tranziţie, relatează AFP. (Sursa:Mediafax)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

28/02/2011 la 9:06 am

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sal`tare, natiune ! 🙂
  Pt. completarea „peisajului” sau „gura pacatosului…” :

  „…Deputatul crede că dacă pedeliştii vor vota criteriile de integritate la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL de la sfârşitul acestei săptămâni, partidul va rămâne fără oameni de valoare, parlamentari, primari, consilieri.”

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/lobby-pentru-sefu-218074.html

  Tzepelica

  28/02/2011 at 9:37 am

 2. Si pt. ca veni vorba de permise auto acordate ilegal, n-am mai auzit nimic despre Piedone, care-si luase toate categoriile intr-o singura zi.
  Bineinteles, s-a bagat sub presh.

  Tzepelica

  28/02/2011 at 9:46 am

 3. Buna dimineata,

  Nu este frumos si nici bine sa pui etichete, totusi, socialism:
  http://www.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8344899-flexibilizarea-pietei-muncii-fraza-dansii-inventata.htm

  … sau ganduri despre o lume care nu exista.

  CFG

  28/02/2011 at 9:48 am

  • dragule, hai sa ne reamintim une din legile lui Murphy: pt. fiecare opinie experta exista cel putin una de sens contrar. Altfel formulata: daca aduni suficienti experti e posibil sa confirmi orice opinie. Acest „macro-economist” zarit ad-nauseam la ANtena 3, selecteaza ce-i convine din diferite carti. Dar pt. ca noi suntem pragmatici: 1. daca al nostru cod al muncii e mai restrictiv decat al vecinilor, investitorii straini ne vor ocoli 2. investitorii straini au adus bani in RO, sefii sindicali nu numai ca nu au adus, ba chiar au si gonit investitorii (n-am uitat de Brasov si Semanatoarea) 3. cea mai dinamica economie a lumii USA nu are cod al muncii 4. in UE nici UK nu are cod al muncii 5. nici China nu reglementeaza atat de rigid ca la noi. PS. Iar prezumtia sefilor de sindicat si a lui Voinea cum ca patronii sunt imbecili nu merita comentarii. Cateva exemple: in loc de o intreprindere mare fac trei IMM si n-am sindicat. La fiecare din cele 3 IMM fac contracte de doi ani si rulez oamenii de la un IMM la altul. Creez un post de electrician, il desfiintez si infiintez unul de electromecanic sau de electronist. etc.

   cinic

   28/02/2011 at 10:00 am

 4. `neata somnorosilor,
  autosuspendarea din partid e imbrobodirea fraierilor.
  Demisia din functiile avute ar fi necesara.
  Cit despre musiu Falca (care nu vrea criterii de integritate in partid), e un dobitoc: criteriile de integritate nu exclud prezumtia de nevinovatie, ci demonstraza ca tu, Falca primarul, nu te opui justitiei prin pozitia functiilor.

  victor L

  28/02/2011 at 9:59 am

 5. Buna dimineata,
  Problema padurilor taiate e mult mai extinsa decat se crede. Eu am vazut, ratacind un drum prin Apuseni, cum arata padurile din Alba si Cluj si m-am ingrozit. La sosea totul e intact, insa daca ai abatut drumul zici ca s-au facut teste nucleare pe dealurile si muntii feriti ochilor.
  Care sunteti din zona va recomand sa luati soseaua Albac – Huedin si cam la 50km de Huedin sa va lasati in dreapta pe drumul forestier care pana la urma o sa iasa pe la Gilau pe undeva ….. veti fi cel putin ingroziti.
  In domeniu e o adevarata piramida la a carei baza de afla localnicii care din asta traiesc (furt de lemne din padure), iar la varf gasim din nou politicieni care patroneaza prin interpusi firme care preiau si prelucreaza lemnul furat.

  zaPaco

  28/02/2011 at 10:16 am

 6. Salut! 🙂

  Observatii scurte pe marginea articolului lui Voinea si a lui ca persoana:

  1. E adversar al cotei unice.
  2. Daca sustine atit de mult ca „flexibilizarea” Codului Muncii duce la proletarizarea angajatilor, adica la marginalizarea, ar trebui sa ne demonstreze de ce acum, cind Codul e relativ bun, dupa el, angajarile si concedierile sunt atit de dificile procedural.

  Cit despre teza „Rolul statului nu este de a se conforma, intrând într-o spirală de concedieri şi în sectorul privat şi în cel public, ci de a lua măsuri pentru stimularea cererii”, e o idiotenie. Problema nu e ca nu avem cerere, ci ca nu avem productie! Consum era si in perioada de „boom”, numai ca era consum pe credit.

  In fine, daca as avea timp as comenta punctual, insa nu trebuie uitat daca e asa cum spune el („Modificările aduse Codului Muncii sunt în fapt o subvenţie mascată pentru angajatori, oferită în numele libertăţii pieţei”), pina acum era invers: Codul muncii oferea subventii angajatilor care trebuiau de mult concediati si in locul carora puteau veni altii mai buni.

  Cetatean

  28/02/2011 at 10:33 am

 7. Ultimele rinduri sunt mortale: „Acest material este realizat in cadrul Proiectului POSDRU „ Biroul pentru observarea pietei muncii si a calitatii locurilor de munca”, beneficiar: Blocul Naţional Sindical„).

  Deci, sindicatele cistiga un proiect POSDRU cu finantare europeana iar lucrarile finantate din acest proiect de fapt militeaza pentru mentinerea unui status quo ce convine sindicatelor!

  Halal!

  Cetatean

  28/02/2011 at 10:34 am

  • Buna dimineata,
   C. cei mai mari beneficiari ai POSDRU sunt sindicatele, programul in sine fiind favorabil sindicatelor.

   mar

   28/02/2011 at 11:02 am

  • Salutare,
   Eu am citit doar inceputul si sfarsitul, am vazut cine e beneficiar si nu mi-am mai batut capul. Mai vazusem prin alta parte ca USA nu are cod al muncii.

   Creanga

   28/02/2011 at 11:06 am

   • Ha, cat de usor este sa fii convins de orice bazaconie, Creanga!
    Si ce daca legislatia muncii nu este codificata in SUA? Asta nu inseamna ca legi serioase de protectie a salariatilor americani nu exista. Vezi aici:
    http://www.dol.gov/opa/aboutdol/lawsprog.htm
    Asta este la nivel federal. La nivel statal se adauga si altele.

    Pupaza din tei

    28/02/2011 at 11:18 am

    • Salut 🙂
     Bineinteles ca au si sindicate si legislatie. Ceea ce nu au – sunt liderii de sindicat genul Luca sau Marica. Ei sunt in pamant sau la puscarie.Important de mentionat ca averile liderilor de sindicat sunt la vedere si nu subterane.

     Theophyle

     28/02/2011 at 11:26 am

    • Hihi Pupaza, nu prea stii in ce padure e copacul si creanga. Cum ramane cu masinile scumpe care nu le cumpara nimeni facute de americani care primesc 30$/ora doar sa plimbe o roata? Poate stii sa imi spui motivul.

     Creanga

     28/02/2011 at 11:54 am

 8. Soferi analfabeti? inca pe timpul Epocii de aur mi s-a plins an vecin de scaun la stadion: „io am bani, dar n-am carte”.
  Avea uomul bani pentru masina, dar nu erau coapte conditiile de azi, pentru carnet.

  victor L

  28/02/2011 at 10:39 am

 9. iar articolul lui L. Voinea musteste de obiceiurile iRealitatii.

  victor L

  28/02/2011 at 10:42 am

  • buna ziua:
   halucinant/ce idei,ce principii?
   daca ii iese si lui ceva e in regula;
   nenorocirea e ca sas gindesc 90 pct din romani

   intamplator

   28/02/2011 at 1:16 pm

 10. Buna dimineata

  Daca tot veni vorba de soferi:
  http://simplyjews.blogspot.com/2011/02/better-gender-behind-wheel.html
  (video)

  Ca sa mai uitati de soferii anfalbeti de acolo 🙂

  Pisa

  28/02/2011 at 10:53 am

  • SAlut 🙂
   super filmuletul, merci 😆

   Theophyle

   28/02/2011 at 11:26 am

  • wow, ce nautate 😦

   Theophyle

   28/02/2011 at 11:27 am

 11. Stiati ca in zona Nehoiu, mare parte din paduri le-a ras Omar Hayssam in cirdasie cu Vasile Ion, tatal ziaristei „rapite”.
  http://omarhayssam.tumblr.com/
  Manelistii de la PRo TV ar face bine sa scurme si in ograda arabilor stabiliti in Romanika, mare parte din paduri le-au taiat ei, eu personal stiu un sirian care avea 12 gatere in Neamt. Acum a fugit in Siria, dupa ce si-a umplut sacosele. Altii arabi dau tunuri aici pina ating o suma care sa le permita emigrarea in Canada, si pa si pusi.

  Richard

  28/02/2011 at 11:10 am

  • nimic nou, toata lumea stie in special Hrebenciuc!

   Theophyle

   28/02/2011 at 11:27 am

 12. CFG

  28/02/2011 at 11:31 am

  • Sa vedem daca se aproba si daca se si aplica …

   CFG

   28/02/2011 at 11:52 am

 13. pare draconic rau, l-am citit in fuga.

  Cetatean

  28/02/2011 at 11:57 am

  • salu 🙂
   daca onestitatea este draconica, atunci da, propunerea este draconica, sa-i vedem pe corifei ce au de spus 🙄

   Theophyle

   28/02/2011 at 12:04 pm

 14. Buna ziua.
  In fuga despre articolul din HN:

  In prima parte, autorul face o referire poetica la codul muncii prezentat in frumoasa poezie „Imparat si proletar”.
  Faptul ca in versul citat se vorbeste despre religie si nu despre flexibilizarea pietii muncii, nu preocupa prea mult pe autorul studiului stiintific.
  Efectul pervers al flexibilizarii muncii, (asa cum prezinta autorul) este intoarcerea la situatia dinaintea razboiului, cand (doar stim din romanele lui Dickens, Lenin, Stalin & Co), clasa muncitoare era exploatata rau.
  La cazul concret al aplicarii pentru datele din romania, autorul are un argumet foarte pertinent bazat pe date concrete si o adanca cercetare experimentala:
  „Lăsăm aici deoparte problemele metodologice ale ratei şomajului şi relevanţa sa scăzută pentru România din cauza economiei subterane, a ponderii mari a aşa-zişilor lucrători pe cont propriu din agricultură şi a emigraţiei masive a populaţiei aptă de muncă.” (traducere pentru neinitiati: nu tinem cont de datele care nu ne confirma)

  Alte citate din care arata „exactitatea si rigoarea” studiului:
  „Am calculat impactul financiar al modificărilor aduse Codului Muncii [Cum? n. mea] . Am folosit date (care vor rămâne confidenţiale) ale mai multor firme, inclusiv multinaţionale care operează în România. Rezultatul este în medie este o economie [nu are importanta cifra]…Există, desigur, şi dificultăţi de extrapolare ale rezultatelor obţinute prin analiza unor studii de caz; o altă metodologie de calcul oricum nu ar funcţiona în absenţa unor date centralizate”
  Cu alte cuvinte, „nu am avut date, dar am calculat noi.”

  In rest insiruire de vorbe goale, argumente de ce nu este momentul, etc…

  P.S. Nu-mi dau cu parerea pe noul cod al muncii pentru ca nu l-am citit, dar nici argumentatii de de genul celor de mai sus nu le inghit.
  Cert e ca vechiul cod nu proteja pe nimeni in afara de liderii sindicali. Si sincer sa fiu, la experienta cu guvernantii nostri (inclusiv cei de azi), m-ar mira sa iasa ceva bun. Sper doar sa fie „ceva mai bun”.

  DanSu

  28/02/2011 at 12:04 pm

 15. ziua buna Theophyle all 🙂
  Parca si scena Oscarurilor a intrat intr-un soi de normalitate,demanelizandu-se, spre deoasebire de scena noastra politica. 🙂
  Rareori se intampla ca un actor sa ia oscarul in doi ani consecutivi : Jeff Bridges(oscar anu trecut cu Crazy heart-tot betzivan dar cantaretz) si acum (true grit-betzivan dar sheriff).Ar fi fost un „omagiu” indirect adus lui John Wayne dupa atatzia ani.Da` a fost mai bun altul(Colin Firth).Normalitatea ne arata cum de la „betzivani” se ajunge la „regi” 😆
  ..
  Poatarea de ieri,cum se zice,mi-a mers la suflet 🙂

  mircea

  28/02/2011 at 12:20 pm

  • defapt postarile,incluzand „cadoul” GMiller 🙂

   mircea

   28/02/2011 at 12:23 pm

 16. http://www.zf.ro/politica/politica-externa/gaddafi-ii-anunta-pe-libieni-prin-sms-ca-le-da-400-de-dolari-daca-il-lasa-in-pace-in-fata-bancilor-s-au-format-cozi-8016866

  Unul din motivele pentru care situaţia în Tripoli este diametral opusă faţă de restul ţării sunt promisiunile că salariile vor creşte cu 150%, dar şi cei 400 de dolari pe care Gaddafi îi oferă locuitorilor din capitală. Banii sunt un „cadou” şi un „ajutor” pentru populaţie, se arată într-un SMS trimis de Guvern tuturor locuitorilor din cartierele care nu s-au confruntat cu manifestaţii. „Îmi pare rău să spun că sunt numeroase persoane în faţa băncilor”, a declarat un martor ocular, citat de AFP.

  Creanga

  28/02/2011 at 12:45 pm

 17. @Theophyle,
  Am citit acum si ce ai postat ieri, inclusiv profesiunea de credinta. Este un post impresionant si ai respectul meu absolut pentru ceea ce esti.
  Ma gandesc insa cat de dureros poate fi sa constati ca ceea ce ar trebui sa faca „elita naturala” – sa cerceteze inainte de a scrie/vorbi/decide si sa mearga pe calea adaptarii masurate si conservatoare – nu se prea intampla. Boala romanilor de a avea convingeri ferme sau opinii ascutite despre chestiuni pe care nu le-au cercetat indeajuns o sa ne aduca pe toti la sapa de lemn, ma tem. Usurinta cu care trimitem la colt studiile neconvenabile ale unor oameni cu multa carte, daca aceste studii nu ne convin, pe mine ma sperie.

  Pupaza din tei

  28/02/2011 at 12:54 pm

  • @Pupaza ,
   Nu stiu ce este elita naturala. Personal nu m-am considerat niciodata parte dintr-o elita. Am alergii fata de ascest termen la fel de gol de continut ca multe terminologii mai noi sau mai vechi.

   Mi-as dori sa cunosc si eu „profesiunea de credinta” a unui socialist roman, bineinteles nu din gasca nomenclaturistilor fesenisti, si daca se poate nu un politician de varf.

   Vezi tu, tot ceea ce spui tu se aplica concret si in partea pe care o reprezinti, poate cu mai multa fatarnicie decat in alte parti.

   Daca multimilionarii care se prezinta ca lideri sindicali reprezinta doleantele legitime (sau nu) ale salariatilor atunci eu sunt cosmonaut chinez.

   Nu are legatura cui codul munci dar are legatura cu cei care doresc altceva. Sunt niste ecscroci, pupaza.

   Theophyle

   28/02/2011 at 1:14 pm

   • Dar nu conservatorii sunt convinsi ca oamenii nu se nasc egali şi de aceea singura forma de democratie eficienta este aceea care asigura conducerea treburilor cetatii de catre o elita?
    Si da, ceea ce spuneam mai inainte se aplica in toate partile, este o adevarata invazie a „aproximativilor” cu tupeu si corzi vocale sanatoase. Crezi ca nu stiu ca si la mine sunt puhoi de insi din aceasta categorie?
    Cu liderii sindicali sunt de acord cu tine. Multi dintre ei sunt niste nemernici care au uitat de mult de sindicalistii simpli. Dar nu poti distruge legislatia de aparare a dreptruilor salariatilor pentru a-i pedepsi pe lideri, nu-i asa?
    Te-ai uitat pe proiectul de cod al muncii, la ce ti-am scris saptamana trecuta? eu nu am regasit asemenea dispozitii in legislatiile a 19 state, pe care le-am studiat.Sper ca B. sa dovedeasca multa intelepciune.

    Pupaza din tei

    28/02/2011 at 1:56 pm

    • @Pupaza,
     Oamenii sunt egali numai in fata lui Dumnezeu. Cine crede altfel este ipocrit. Unele partide promoveaza egalitatea formala fara a crede nici un monment in ea.Egalitate se poate realiza numai cand contributiile sociale sunt egale. Avem asa ceva? Daca da, unde?

     Nu ma joc cu niste cuvinte pentru a fi corect politic. Pentru ca nu cred nici in asta. Sunt total impotriva exploatari, atat.

     Daca dorim egalitate este necesara promovarea celor care nu sunt egali. Copiii liderilor politici egaltaristi unde invata? Si ei se trateaza unde? Si care este partidul cu cei mai bogati reprezentanti in Parlament si cu averile cele mai mari?

     Eu nu ma ascund in spatele unor lozinci goale de continut!

     Theophyle

     28/02/2011 at 2:18 pm

 18. Ela, daca tot ai adus vorba de judecatorul schimbat.

  Se numeste Sandel Lucian Macavei.

  „Promovarea la ICCJ a judecătorului Săndel Macavei poate defini exact criteriile în baza cărora CSM face promovările. Săndel Macavei s-a înscris la două concursuri de promovare la ICCJ anunţate de CSM. Interviurile pentru ambele concursuri au avut loc în aceeaşi zi. Dimineaţa, Macavei nu a ştiut răspunsurile la întrebările puse de membrii CSM. După-amiaza însă, a fost excepţional şi a fost admis. Parcursul judecătorului Macavei a rămas şi acum un mister pentru magistraţii protestatari.”

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/revolta-celor-300-din-justitie-181671.html

  Sandel macavei provine de la Curtea de Apel Cluj, unde a fost mare stab judecatorul Gheorghe Buta, uin sandel desavirsit. Se poate presupune ca sandelul macavei nu a fost promovat pe competenta la ICCJ de vechiul CSM condus de Barbuleasca, pe 9 decembrie 2009.

  In completul de judecata a lui Nastase sunt Ionut Matei (presedinte, nu pare deloc dispus sa ii treaca cu vederea lui Nastase tergiversarile), Cristina Rotaru (cea care a vrut sa il mentina in arest pe vantu, opunindu-se Vioricai Costiniu) si Sandel Macavei.

  luju.ro si alte ziare favorabile lui Nastse urla ca Ioana Bogdan a fost consiliera lui Daniel Morar si ca a fost apoi promovata de vechiul CSM ca judecator la ICCJ. Prin urmare, se zice, este partiala fata de Nastase.

  Corectie despre Ioana Bogdan:

  „Dosarul a plecat de la DNA spre instanţă în ianuarie 2009, iar Ioana Bogdan a devenit consiliera lui Daniel Morar opt luni mai târziu. A redevenit judecător după un an şi a preluat toate dosarele unui coleg pensionat, inclusiv două ale fostului premier” (SPI, nu SRI, articol din Adevarul, data de 17 februarie 2011).

  Cetatean

  28/02/2011 at 1:22 pm

  • Multumesc,cetatene.
   Are nume predestinat! 😦

   ela

   28/02/2011 at 1:37 pm

 19. Deoarece vad ca sunt multi care ridica in slavi noul cod al muncii, care e pe cale de a fi asumat, vreau sa va aduc in atentie un singur aspect din proiect care PUTE (miroase urat adica): in opinia mea cea mai mare problema apare prin abrogarea articolului 287 din vechiul cod. Prin abrogarea acestui articol se limiteaza dreptul la justitie al angajatului si se doreste descurajarea actiunilor in justitie ale angajatilor impotriva angajatorilor.
  Cauza acestei aberatii cred ca este numarul mare de procese castigate de angajati din administratie impotriva guvernului (de se ajunsese si cu care 3 directorasi pe acelasi post) insa nu codul muncii a fost problema ci lipsa de profesionalism in elaborarea hotararilor de guvern si deciziilor, precum si a celor care au reprezentat guvernul in instanta.

  zaPaco

  28/02/2011 at 2:12 pm

 20. Miscare importanta in PD-L:
  http://www.gandul.info/politica/cristian-preda-monica-macovei-si-sever-voinescu-primul-pas-catre-sefia-pdl-8017293

  A fost acceptata propunerea de reducere a vechimii in BPN, aceasta va fi inainta CNC …

  CFG

  28/02/2011 at 2:18 pm

  • Oh, man, asta e o veste buna si un mic pas inainte. sa vedem, sa vedem… 🙂

   Cetatean

   28/02/2011 at 2:39 pm

 21. Salutare! iaca şi una despre PSD, ca să restabilim echilibrul:
  http://baricada.wordpress.com/2011/02/26/iliescu-ponta-si-nastase-fascafe-political-mix-by-grivco/

  baricada

  28/02/2011 at 2:20 pm

 22. Buna ziua tuturor,

  @zaPaco: nu stiu de unde ati luat informatia referitoare la abrogarea art. 287. In proiectul Guvernului nu apare nici abrogare nici modificare in legatura cu art. 287.

  Alina

  28/02/2011 at 2:32 pm

 23. @zaPaco,
  eu un singur „amendament” aduc postarii tale : sa revii asupra formularii „Deoarece vad ca sunt multi care ridica in slavi noul cod al muncii”; ori dovedesti care sint aia „multi” ce „ridica in slavi”, ori reformulezi.
  Observ ca @Alina te cam contrazice; ai ceva de raspuns?

  Padurile. Nenea Verestoy zice ca in viata lui n-a servit padure, nici el nici neamurile lui si nici societatile la care este parte.
  Au mincat-o cariile si ciocanitorile.

  victor L

  28/02/2011 at 2:56 pm

 24. @zaPaco, pe hotnews sint cateva documente cu noul cod. La unul din ele vad asa:
  Art 287.Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

  Eu unul nu prea vad din formularea asta in ce sens „se limiteaza dreptul la justitie al angajatului”.

  Aha

  28/02/2011 at 3:08 pm

 25. Nu stiu ce e pe Hotnews …. sursa este site-ul Ministerului Muncii la capitolul Proiecte Legislative -> Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare. Am dat link mai sus.

  zaPaco

  28/02/2011 at 3:13 pm

 26. Din http://www.codulmuncii.ro/titlul_12/capitolul_3/art_287_1.html eu nu vad o limitare prin anularea acelui articol … 🙂

  CFG

  28/02/2011 at 3:14 pm

  • Din ce imi dau seama link-ul tau e la codul in vigoare.
   Eu vorbesc despre modificarile pentru care guvernul vrea asumarea raspunderii.

   zaPaco

   28/02/2011 at 3:26 pm

 27. @zaPaco, hai ca esti ciudat. Vrei documente oficiale? Poftim, site-ul Guvernului, ai varianta care a plecat de la Guvern, azi, 28 februarie 2011.

  http://www.gov.ro/guvernul-a-aprobat-proiectul-de-lege-privind-modificarea-codului-muncii-in-procedura-de-angajare-a-raspunderii-conform-art-114-din-constitutia__l1a112469.html

  Ia vezi daca nu cumva te-ai inselat.

  Cetatean

  28/02/2011 at 3:19 pm

  • Greseala mea. Imi cer scuze. Nu am gasit decat varianta de pe site-ul ministerului muncii si am crezut ca aia pleaca la asumare.

   zaPaco

   28/02/2011 at 8:07 pm

 28. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua! Puteti discuta acolo despre Codul Muncii.

  Theophyle

  28/02/2011 at 3:20 pm


Comentariile sunt închise.