Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii 20 /2 – 26 /2

 

Duminica 20/2/2011

obecte care produce placerea: azz mircea badea cistigat la (sau in loc de) zar

futezatorii exista!

si’s din ce in ce mai creativi, to’arasi!
dovada?

Jocul de societate: Mircea Badea – de SuperDumnezeu, miercuri, 19 ianuarie , 2011

Dacă sunteţi la fel ca mine, adică oameni, probabil aţi observat seară de seară pe la Antena 1 pe un domncare vorbeşte mult, pe numele lui de scenă Mircea Badea. Şi dacă în continuare sunteţi oamenii, la fel ca mine, şi aveţi un spirit hedonisto-utilitarist, probabil vă întrebaţi cum puteţi să vă distraţi, uitându-vă la Mircea Badea.

De aceea am inventat „Jocul de societate Mircea Badea”™!

Aveţi nevoie de: un creion sau un pix, o foaie de hârtie, un cronometru, tabla de joc oficială “Jocul de societate Mircea Badea”™ şi o sticlă de tequilla cumpărată la chetă de toţi jucătorii. Şi între 2 şi 5 oameni, fiecare cu pionul lui.

Fiecare jucător are o tură de 30 de secunde, timp în care trebuie să se uite atent la Mircea Badea şi să adune puncte în funcţie de tabelul de mai jos. La sfârşitul turei de 30 de secunde îşi va muta pionul atâtea pătrăţele pe câte puncte a acumulat şi va face mişcările bonus în funcţie de ce s-a întâmplat în tura lui. Dacă va nimeri pe o scară o va urca, evident, iar dacă va nimeri pe un topogan va coborî) Jucatorul care va ajunge primul la pătrăţica 100 pe tura lui va câştiga jocul şi ce a mai rămas din sticla de tequilla. Citeste mai departe.

Niku electricu – debaraua lu’ niku

 

Luni 21/2/2011

Cifra magica a Universului? 7.3

Zice ca 7.3 minute dureaza in medie o partida de cunoastere aprofundata, esentiala si turbata. Ce este sub nu-i bun, ca intra la precocitate. Ce-i peste iar nu-i bun, ca intra la oboseala si accidente profesionale.

Deci e standard, da? E un soi de ISO 9001. Deci actionam in consecinta, ca niste vajnici cetateni, da? E statistica si stiinta in toata chestia asta, deci va zbateti degeaba. Adevarul iese precum orgasmul la suprafata.

Romani, va ordon: nici mai mult, nici mai putin de 7 minute. Restul de 0.3 sa-l dam Cezarului, ca este aproximativ 5%, deci il putem socoti un soi de taxa pe sudoarea adaugata. Citeste mai departe.

Dagnir Glaurunga – Turambar

 

Marti 22/2/2011

Multi-Level-Şpagheting

Cu rădăcini viguroase în negura timpurilor socialiste, strategia de distribuţie piramidală a şpăgii pe niveluri de compensare cunoaşte o înflorire deplină abia după victoria marii revoluţii capitaliste din decembrie. Cu mult timp înainte, însă, focare de învăţământ precum Academia lui Ştefan Gheorghiu, Facultatea de la Băneasa, Şcoala de câini de la Sibiu, ca să nu mai vorbim de prestigioasele Universităţi Vamale, au desenat conturul de pâine amară al ţării şi organele ei vitale. După ce Capitalul material cenuşiu al Bărbosului a împuiat prin ele, şi-a găsit loc de odrăslit original şi în gândirea social-economică actuală. Aşa a ieşit din mâlul revoluţiei o generaţie solzoasă care a compensat din plin sângele vărsat cu patrimoniul statal furat. Recuperat, multilateralismul şpaghetingului cu idealurile întinate de ceauşeşti şi iute curăţate de ilieşti, a dat o nouă viaţă încercatei structuri de rezistenţă a politicului prin economic.Trecerea fiind făcută, economia s-a dezvoltat armonios de parcă ar fi fost planificată magistral. Citeste mai departe.

Nora Damian – Gradina de hartie

Miercuri 23/02/2011

Un nou partid! De ce, tinta, cu cine si cum?, partea I-a

A venit timpul sa ma bag si io in seama pe tema asta. Adica ce, nu poci ca sa fiu si io analist, ca lumea buna? Ca e la moda acum, din cate am vazut

Astazi, “De ce?”-ul.

Pai sa descriem pe scurt animalele care populeaza clasa politica actuala, pe gasti. Si sa o luam in ordinea inmormantarii (adica aia dupa procente).

General valabil – toate partidele.

Puscariabili. Adunatura de borfasi, cu acte in regula. Mai mici sau mai mari.

Scopuri principale: ciordeala si scut impotriva justitiei, ca doar d-aia vor la ciolan, nu pentru alte motive.

Daca ar fi sa ii iei pe bune, 99% din aia care sunt in conducerea partidelor (nu vorbesc de sosonari si pulime), de la nivel de consilier la primarie in sus, daca nu sunt ciorditori sunt cel putin tainuitori. Daca nu au bagat chiar ei vastu, nu si-au pus frana din motive de constiinta, ci pentru ca n-au avut loc de altii.

Dar cu siguranta, 99% din ei, daca nu au fost implicati in ciordeli de partid (chiar daca pentru sefi sau prieteni ai sefilor), cel putin au avut contacte cu asemenea ciordeli. Si n-au facut nimic (cum ar fi denunturi la procuratura sau macar pozitii publice). Citeste mai departe.

Dl.Dracu – Green

Imagine: Galeata cu Pixeli

 

Joi 24/2/2011

Pantomima democratiei in Romania – partea intai

La Inceputul secolului al XIX-lea, o pantomima intitulata Arlequin franc-maçon avea un succes rasunator si a prefigurat dinamitarea ideologica a intregii Europe-misticismul revolutionar.

Astazi, de 21 de ani, observam ca dincolo de amanunte redundante si schimbari aparente de decor, pantomima are un nucleu dramatic identic cu piesa Perestroika, pusa in scena de KGB-ul lui Gorbachov si care continua si dupa 1989 cu dinamitarea lumii arabe….

Primul care a atras atentia asupra Perestroika Deception, in cartea cu acelasi nume a fost  Anatoliy Golitsyn, o carte dedicata fanilor caderii comunismului, pentru “recover from their blindness”.

Golitsyn a fost un inalt oficial KGB  implicat in spionaj si contra-spionaj care a defectat in Statele Unite ale Americii in 1961. Convins de faptul ca interpretarile Vestului in privinta, evolutiilor Blocului Comunist au fost grav viciate, el a combinat studiul sau asupra strategiei sovietice pe termen lung , cu cunostintele acumulate in serviciul KGB si gandirea leninista in New Lies for Old . Citeste mai departe.

Alexa Ionescu – Alexa’s Blog]

 

Vineri 25/2/2011

Evolutia economiei Romaniei si a altor state est-europene membre UE

Ne-am obisnuit sa comparam mereu economia Romaniei cu aceea a altor state membre UE. Cum distanta fata de Germania, Franta, Marea Britanie sau de ceilalti membrii traditionali este enorma, sa vedem cum a evoluat Romania comparativ cu alte state din estul Europei.

Precizam de la inceput ca subiectul este unul deosebit de vast, asa ca ne vom rezuma la cativa indicatori reprezentativi. Pentru a nu incarca graficele de informatie, am exclus o serie de state a caror economie se situeaza in parametrii celor prezentate.

In imagine se poate vedea evolutia  PIB-ului real in perioada 2000-2010 si PIB per capita in standardul PPS. Citeste mai departe.

Cafea cu Taifas

Imagine: Baricada

 

Sambata 26 /2/ 2011

Geografica politica a sufletului meu

Sunt nascut intr-un oras mic. Nu cat Tecuciul, dar suficient de mic sa te sufoci intr-o metropola. Galati este un oras la capatul liniei. O fundatura.Un oras in care lucrurile se desfasoara cu viteza melcului.

Galati e orasul aberatiilor. Locul unde calatorul cu transportul in comun privat este amendat cu 500 de lei daca nu are bilet, nu soferul si propietarul microbuzului ce fac banii din evaziune fiscala.

Galati este orasul rosu, locul in care PCR nu a trecut in conservare. Aici e pepiniera a secretarilor de partid colorati in liberali, agrarieni, umanisti si social democrati, oameni de afaceri “de succes”, mici feudali ce coboara odata la patru ani din limuzine sa imparta minunatele galeti.

Cand am plecat de aici pentru prima oara in 1996, nu pentru o saptamana la Neamt sau Suceava cum o facusem inainte, ci in Koloshvarul unguresc, mi-am schimbat perceptia despre ideea de asezare urbana. In Clujul lui Funar pictorul de banci tricolore,  lucrurile statea intocmai pe dos. Ungurii nu imi vroiau pielea intr-un ritual de sacrificare al olahilor, ci doreau sa ma imbete cu palinca de Zalau si Baia Mare. Pe strada bantuiam noptile pe strazi luminate unde cainii vagabonzi erau exceptia si nu regula. In Clujul meu iubit m-am simtit bine. Pentru ca acolo autobuzul de Manastur isi respecta oraruli. Hartia nu era aruncata pe caldaram cu dezinvoltura unui gest natural. Citeste mai departe.

@TOG – Turnofftheglory

Written by Theophyle

27/02/2011 la 10:19 am

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună dimineaţa, Theophyle şi stimaţi prieteni!.. Mulţumiri pentru nominalizări şi un cadou la ordinea zilei:
  http://baricada.wordpress.com/2011/02/27/kelemen-hunor-husarul-portocaliu/

  baricada

  27/02/2011 at 10:26 am

  • salut 🙂
   promovam calitatea!

   Theophyle

   27/02/2011 at 12:45 pm

 2. neata,
  multumiri!

  skorpion

  27/02/2011 at 10:53 am

  • skorpi cu placere 🙂

   Theophyle

   27/02/2011 at 12:45 pm

 3. MUltumiri Teophyle pentru mentionarea in sinteza saptamanii. Ma simt onorat.

  Turnofftheglory

  27/02/2011 at 11:03 am

  • Buna dimineatza mai pe la pranz!
   Articol exceptional.

   demeter

   27/02/2011 at 12:45 pm

 4. Buna dimineata
  Am cercetat in ultimul an sute de blogguri a caror preocupare este (si) discutarea situatiei politice.
  Si acest blog sustine ca este „un demers cetatenesc” al carui scop (intr-un fel exprimat explicit ) este abordarea de „subiecte interesante” despre “conditiile si drepturile cetateanului si ale societatii intr-un stat”.
  Nu reusesc sa gasesc un blog sau forum care sa isi propuna explicit nu analizarea situatiei actuale (si a cauzelor ei) ci gasirea si impunerea metodelor de a schimba aceasta situatie.
  Eu accept ca este necesara si utila analiza si critica situatiei si a evenimentelor.Dar toata lumea (doar) asta face.
  Este adevarat ca,mai nou, se fac incercari de constituire de partide noi care sa basculeze directia pe care ratacim.Dar imi este greu sa sper ca aceasta este solutia.
  Eu cred ca un blog ca acesta dar care sa isi propuna explicit un singur scop- brainstorming despre metode de a impune schimbarea si apoi incercarea de a materializa metoda (metodele) „castigatoare” ale brainstormingului poate deveni cel putin la fel de interesant ca si cel mai bun blog de analize a evenimentelor.
  Nu s-ar putea Domnule Theophyle sa incercati asa ceva?

  tibi

  27/02/2011 at 11:12 am

  • Buna dimineata
   Poate incercatzi Dvs sa pornitzi un astfel de blog pentru „schimbare”. De asemenea vedetzi Theophyle Doctrinar.

   http://theo-phyl-politea.blogspot.com/

   demeter

   27/02/2011 at 12:43 pm

   • „Poate incercatzi Dvs sa pornitzi un astfel de blog pentru “schimbare”.”

    E foarte greu sa pornesti o actiune la care sa si gasesti sustinatori.
    Pe forumul bloggului http://sansapentruromania.wordpress.com se incearca asa ceva.Dar nu se reuseste.

    Eu nu cred ca discutiile la infinit despre „schimbare” sunt suficient de eficiente.
    Acestea satisfac nevoia noastra de a barfi si de a ne spune parerea despre orice.Desigur ca aceste discutii pe blogguri nu sunt ca o discutie la un pahar sau doua de ceva.Dar nici departe nu sunt.

    Mie mi s-ar parea logic ca sa se gaseasca adepti si pentru ideea de a discuta si mai concret.
    Nu despre „cum este” si „cum ar trebui sa fie”.
    Ci despre „cum ar trebui sa facem sa fie altfel”.
    Si nu cred ca infiintarea unui nou partid este o solutie.

    tibi

    27/02/2011 at 5:47 pm

 5. pontacul vorbeste

  bujold

  27/02/2011 at 11:19 am

 6. TVA redus la produsele agricole pentru a reda competitivitatea produselor romanesti! Excelenta idee.
  Deblocarea posturilor din administratie – sa reluam angajarile degeaba…

  bujold

  27/02/2011 at 11:21 am

  • Buna dimineata,
   nu TVA-ul este solutia. Baietii au o obsesie cu TVA-ul la produsele agricole. TVA-ul se colecteaza si se deuce, deci nu ar tb sa influenteze pretul.Influenta apare cand nu lucrezi curat, atat in amonte cat si in aval.Poanta iar vorbeste ca sa se auda ptr. ca s-a aprobat de CE taxarea inversa care este o masura benefica ptr. cei care lucreaza la vedere.De cand s-a anuntata aprobarea este o mare durere in piata, mai ales la procesatori.
   Sunt alte metode mai putin nocive de stimulare a productiei agricole autohtone, de la subventionarea dobanzi la credite pana la reducerea impozitului pe profitul reinvestit.
   Ce nu a inteles si nu o sa inteleaga acest neterminat, este faptul ca indiferent de cat va fi TVA-ul procesatorii si distribuitorii, tot vor face regula in piata iar producatorii se vor uita lung in zare. Ca ex. grau anul trecut s-a vandut cu un pret mediu de 350 to fara TVA, practic un kg. de grau a costat mai putin decat un covrig de 50gr.

   mar

   27/02/2011 at 11:46 am

   • Niste idioti. Marko le-a transmis clar: „De ce nu ne-au sprijinit la Legea Invatamantului? Acum ar vrea sa colaboram? Asa ceva nu se poate!”

    bujold

    27/02/2011 at 12:18 pm

    • Aseara pe TVR2 l-am vazut pe Hunor imediat dupa ce a fost ales, omul a fost foarte clar in mesaj -nu suntem tradatori, saptamana viitoare adoptam Codul Muncii!Cat timp se respecta termenii coalitiei mergem impreuna daca nu functioneaza ceva discutam, iar daca nu putem remedia luam decizii.
     USL-asii viseaza de juri ca la micul dejun consuma ceai cu adaos de ciuperci.

     mar

     27/02/2011 at 12:27 pm

 7. Salut tuturor!

  Multumim mult, Theophyle. Alegerea articolului nostru ne onoreaza.

  Cafea cu taifas

  27/02/2011 at 11:49 am

  • E ok 🙂
   faceti treaba buna!

   Theophyle

   27/02/2011 at 12:46 pm

 8. Salutare . 🙂
  Interesante articole .

  Ștefan A.

  27/02/2011 at 12:50 pm

  • Salut Stef 🙂

   Theophyle

   27/02/2011 at 12:53 pm

 9. Theophyle, multzam! Bună ideea selecţiei săptămânale, ne ajută nu numai pe fiecare din noi ci si pe noi toti împreună 🙂

  noradamian

  27/02/2011 at 12:55 pm

  • Buna dimineata Nora si tuturor!
   Multzumim pentru apreciere in munca noastra.

   demeter

   27/02/2011 at 1:26 pm

 10. Buna ziua, tuturor. Ar trebui sa-i multumim lui Theophyle ca are o slabiciune pentru ilustratori, pentru ca asa am devenit saptamanal abonati ai acestei recenzii blogosferice. Si asta in ciuda altor bloggeri poate mai buni decat noi. 🙂

  Galeata cu pixeli

  27/02/2011 at 1:45 pm

  • GaPX
   arta cuvintelor va fi intotdeaun umbrita de arta imaginilor.

   Theophyle

   27/02/2011 at 2:01 pm

 11. Salut 🙂
  Ma bucur ca a avut loc si dl Dracu care spune deseori chestii foarte destepte dar care este cenzurat nu numai de reactiune dar si de cei sub 18 ani care din pacate reprezinta (cf regulei Patetto) 80% din populatie.

  Un tanar de stanga

  27/02/2011 at 2:05 pm

  • UTS, dincolo de flecarelile intercalate cu injuraturi uneori, domnul Dracu este un fin observator din funcul Kazahstanului. Un om cu o sinceritate si cu un spirit de observatie uimitor. In plus nu este ipocrit ascunzandu-se dupa chestii pretioase, e un inginer ce ar putea da lectii de management la diversi politicieni de cumetrie. Tu si cu mine il stim de multa vreme. Si pe gazda noastra Theophyle il suspectez ca il citeste periodic. 🙂

   Turnofftheglory

   27/02/2011 at 2:26 pm

   • Da, sigur ca il citeste dar dupa ce incuie usa.
    Glumesc 🙂

    Un tanar de stanga

    27/02/2011 at 3:03 pm

    • Theophyle este un expert in a selectiona chihlimbare din imensitatea blogosferei. Si nu cred ca mesajul „verde” e un obstacol.

     Turnofftheglory

     27/02/2011 at 3:06 pm

     • Vad ca ela mai jos le spune perle . Hotaraste-te ! 🙂

      Un tanar de stanga

      27/02/2011 at 3:10 pm

 12. Buna ziua
  Toata salba de perle de astazi este nepretiuita. Multumesc atat selectionerilor,cat si autorilor.

  ela

  27/02/2011 at 2:24 pm

 13. salut pe toata lumea! 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  27/02/2011 at 3:24 pm


Comentariile sunt închise.