Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 25 Februarie / “Hercule şi Spartanu’ aduc românii din Libia”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -4°C, si o maxima termica de  -1°C, umiditate: 67-76%. Indicele de confort termic: –5 C. Inourat, ninge usor. Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2331   RON (+0.0070 RON); 1 USD = 3. 0710 RON (-0.0090  RON); 1 EURO =  1. 3784  USD; (+0. 0063). Gramul de aur 139.5800 RON  (+0.7906).

Preţurile alimentelor de bază au crescut cu 20-40% în opt luni. Produsele alimentare de bază s-au scumpit în perioada iulie 2010 – februarie 2011 cu 20-40% arată indicele ZF care a fost calculat pe baza preţurilor din hipermarketurile din Capitală. ZF a selectat 15 produse cărora le urmăreşte preţul din 2008 până în prezent, odată la şase luni, în aceleaşi hipermarketuri din capitală, Carrefour Orhidea şi Real Afi Cotroceni. Aceste produse au fost alese pentru că regăsesc cel mai des în coşul de cumpărături al românilor. În calcului acestui indice ZF a ales pentru fiecare categorie de produse un anumit brand, bine poziţionat din punctul de vedere al cotei de piaţă, produs de unul din jucătorii din top cinci pe categoria respectivă. Astfel un kilogram de făină Băneasa (1 kilogram) costă 2,8 lei în februarie, cu 41,4% mai puţin decât în iulie 2010. În cazul Zahărului Lemarco (1 kilogram) preţul a crescut în aceeaşi perioadă de la 3,28 la 4,295 lei, o majorare de 30,9%. Similar, preţul uleiului Floriol (1 litru) a crescut cu peste 35%, de la 5,11 lei la 6,91 lei. Pe de altă Institutul Naţional de Statistică (INS) a afişat în perioada iulie 2010-ianuarie 2011 creşteri de preţ 10,2% la făină. Similar, la zahăr avansul a fost de 8,1%. Singurele produse ale căror preţuri au scăzut – dintre cele analizate de ZF – au fost berea, apa minerală şi merele, iar declinul a fost în fiecare caz de 6,1%, 0,1% şi 12,4%. (Sursa: ZF)

Băsescu: Avem nevoie de un Cod al muncii flexibil; sunt un suporter al adoptării prin asumare. Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, joi, că România are nevoie de un Cod al muncii flexibil, el pronunţându-se pentru adoptarea proiectului prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. „Trebuie să vă spun că este esenţial să adoptăm noul Cod al muncii. (…) Avem avantajul cotei unice şi avem nevoie de un Cod al muncii flexibil, care să permită angajatorului o fluctuaţie a forţei de muncă, iar, pe de altă parte, să permită celui care doreşte să fie angajat o multitudine de opţiuni. (…) Sunt un suporter al adoptării (noului proiect al Codului muncii – n.r.) prin asumarea răspunderii în forma în care va fi adoptat de Guvern”, a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni. El a menţionat că prin noul Cod al muncii trebuie reglementate angajările temporare şi să se adapteze contractele de muncă la nevoile agenţilor economici. (Sursa:Agerpres)

Directorul Punctului Vamal Ploieşti, reţinut de procurorii DNA. Directorul Punctului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit unor surse judiciare. Cornel Costea este acuzat de luare de mită, el fiind ridicat joi şi adus la audieri în Capitală în urma unei descinderi coordonate de procurorii DNA – structura centrală. Procurori DNA şi poliţişti au făcut, joi, mai multe descinderi în Vama Ploieşti, ancheta vizând firme de import-export de legume şi fructe. (Sursa:Agerpres)

Fosta şefă a Vămii Ploieşti: Sorin Blejnar este regina. Fostul director al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin susţine că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este regina şi că în 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din funcţia de şef al Vămii Ploieşti pentru că nu a luat „şpagă” şi nu a dat mai departe. Diana Severin, care a fost şef al Vămii Ploieşti între 25 mai 2009 şi 25 mai 2010, cu o întrerupere de o lună, între 15 iulie şi 13 august 13 august 2009, a declarat, joi, că în iulie 2009 un apropiat al lui Sorin Blejnar, respectiv Ştefăniţă Prisăcaru, la acea vreme şeful Compartimentului Verificări Interne din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, ar fi chemat-o la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu ea nu la sediul ANV, aşa cum stabiliseră iniţial, ci la un restaurant din magazinul Unirea, Prisăcaru cerându-i demisia din funcţia de şef al Biroului Vamal Ploieşti. „Mi-a spus că nu corespund cerinţelor ANAF, că nu am luat şpagă şi nu am dat mai departe. Mi-a cerut să-mi dau demisia, spunându-mi că e cea mai aşteptată demisie, Blejnar o aşteaptă, întrucât există un înlocuitor al meu care a plecat deja spre Ploieşti. În aceeaşi discuţie domnul Prisăcaru mi-a mai povestit că, cu o seară înainte, a fost la Ploieşti, unde a dejucat un accident de maşină care urma să mi se întâmple”, a declarat Diana Severin. Întrebată cine este regina corupţiei din vămi, Diana Severin a răspuns: „După ceea ce mi s-a întâmplat, în urma afirmaţiilor lui Blejnar şi ale lui Prisăcaru, consider că Blejnar este regina”. (Sursa:Mediafax)

Aeronava militara de transport C-130 Hercules cu 56 de cetateni romani si straini la bord a ajuns in Romania in cursul diminetii. Aeronava a aterizat pe aeroportul Henri Coanda in jurul orei 6:30. La sosirea in tara, romanii au povestit ca au trait scene de cosmar si erau foarte fericiti ca au ajuns acasa. Cealalta aeronava militara C 27 J Spartan ramane in continuare pe aeroportul La Valletta din Malta, urmand sa fie utilizata in cursul zilei de vineri 25 februarie, potrivit necesarului de zboruri stabilit de M.Ap.N. si M.A.E. Cele doua aeronave militare romanesti au decolat joi, incepand cu ora 13.30, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni. Guvernul a adoptat miercuri o hotarare pentru aprobarea unor masuri speciale, ca urmare a starii de criza si urgenta umanitara din Marea Jamahirie Araba Libiana Populara Socialista, iar ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a dispus pregatirea celor doua aeronave de transport apartinand Fortelor Aeriene, pentru evacuarea cetatenilor romani aflati in Libia.MApN si MAE au luat in calcul executarea numarului de zboruri necesare pentru evacuarea din Libia a tuturor cetatenilor romani care au facut sau vor face solicitari in acest sens. (Sursa:Hotnews)

JP Morgan: Economia României va ieşi din hibernare în acest an. Economia României va ieşi din hibernare în acest an, susţinută de exporturi, succesul reformelor şi sprijinul FMI şi al Uniunii Europene, potrivit unei analize a JP Morgan, care anticipează un avans al PIB de 2%.Pentru 2012, JP Morgan prognozează o creştere economică de 4%. Banca americană notează că „tendinţa seculară” a economiei de a recupera decalajul faţă de ţările dezvoltare a rămas intactă, chiar dacă performanţele recente au dezamăgit, iar atractivitatea pentru investiţii a scăzut.  Industria orientată către exporturi a profitat de redresarea economiei mondiale. România a înregistrat progrese în reformele structurale şi a adoptat mai multe măsuri dure sub supravegherea creditorilor internaţionali. Redresarea economiei va susţine efortul de consolidare a bugetului şi va reaprinde interesul investitorilor, creând o spirală virtuală, potrivit JP Morgan. Din punct de vedere istoric, cliclul de afaceri al ţării a fost determinat de creşterea sau scăderea intrărilor de capital, de la o perioadă problematică şi slăbiciune de la începutul anilor 2000 la creştere puternică şi supraîncălzire, urmată de prăbuşirea din 2008-2009 şi stagnarea din 2010.În prezent, există condiţiile pentru o nouă evoluţie ascendentă, se arată în analiză. (Sursa:Mediafax)

AFP: Muammar Kadhafi este din ce în ce mai izolat în Libia şi pe plan internaţional. Liderul Libiei, Muammar Kadhafi, este din ce în ce mai izolat, confruntându-se cu o opoziţie bine organizată în estul ţării şi fiind somat de Occident să oprească baia de sânge, comunitatea internaţională exprimând temeri în legătură cu riscul unei catastrofe umanitare. În a zecea zi a revoltei soldate cu sute de morţi, străzile din Tripoli erau aproape goale joi dimineaţă, după o noapte de confruntări armate. În vestul ţării, oraşul Zuara a fost părăsit de poliţişti şi de militari, fiind controlat de localnici. Regiunile din est, bogate în resurse de petrol, au căzut în mâinile opoziţiei, iar pe clădirile din oraşul Al-Baida se pot vedea urmele violenţelor din ultimele zile. „Am demisionat şi am venit în oraşul Al-Baida pentru a fi solidar cu poporul”, a declarat generalul Salah Mathek, un oficial al poliţiei judiciare.  „Ne-au ordonat să atacăm poporul şi am refuzat”, explică un alt general, Abdel Aziz al-Busta. Opoziţia pare să deţină controlul până la frontiera cu Egiptul, mai precis până la localitatea Ajdabiya, inclusiv în Tobruk, Derna şi Benghazi. Statele Unite şi Uniunea Europeană intenţionează să impună sancţiuni regimului Kadhafi, aflat la putere de 42 de ani. În timp ce preşedintele SUA, Barack Obama, a catalogat drept „scandaloasă” baia de sânge din Libia, Uniunea Europeană examinează modalităţi de retragere a vizleor şi chiar de aducere în faţa justiţiei a liderilor libieni. (Sursa:Mediafax)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

25/02/2011 la 8:06 am

118 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. este aceasta doamna Severin vreo rubedenie a faimosului senator G.Severin? trecut de la PDL la PSD si devenit adj. sef judetean PSD??? de ce Dzeu, din presa locala din Prahova se gaseste un singur OBSCUR saptamanal sa vorbeasca despre puritatea in vama de pe vremea dnei Severin?

  cinic

  25/02/2011 at 8:47 am

  • cinic salut 🙂
   anchetele de presa nu se mai fac demult in presa romaneasca. Un motiv simplu – avem o presa magnifica dar lipseste cu desavarsire!

   Theophyle

   25/02/2011 at 9:10 am

 2. […] This post was mentioned on Twitter by George Visan, Politeía. Politeía said: O zi obişnuită – 25 Februarie / “Hercule şi Spartanu’ aduc românii din Libia” http://wp.me/pBjGD-4KP […]

 3. Scuze pentru off-topic …
  Referitor la scandalul din vami … dupa aproape o luna de la debutul fulminant al actiunii anticontrabanda din vami, tiganii din Satu-Mare (alo, vama Halmeu ??) vand nestingheriti in piata Somes tigari de contrabanda, fara sa-i intrebe nimeni de sanatate. Azi dimineata am fost martor personal la acest fenomen. Nu ai loc in piata de ei.

  Poate blogul este citit si de stimabilii functionari ai statului si iau masuri daca intradevar vor sa o faca.

  Insa, concluzia mea, totul nu este decat un mare bluf, praf in ochii populatiei si al Occidentului.

  Cristian

  25/02/2011 at 9:43 am

 4. ela

  25/02/2011 at 9:50 am

  • salut ela 🙂
   Super judecatori si o extraordinara probitate morala!

   Theophyle

   25/02/2011 at 10:10 am

 5. Buna sa va fie dimineata.
  Eu incep sa-mi pierd rabdarea cu curatenia din vami. Pana una alta se umbla doar la maruntis. Intoxicarea pe marginea subiectului e maxima, de la analogia nefericita cu sublimul joc de sah, pana la datul cu parerea despre cine e in varful piramidei.
  In mod normal aceasta operatiune nu trebuia sa aiba loc pana nu erau identificati toti beneficiarii banilor. Daca nu s-a intamplat asa …. e doar sange pe ecranele televizoarelor si pe lentilele ochelarilor de la Bruxelles.

  zaPaco

  25/02/2011 at 9:55 am

  • ZaPaco salut 🙂
   Ai 100% dreptate. Fumigene cat cuprinde! Sunt sigur ca nu vom cunoste niciodata pe protectorii si beneficiarii politice. Niste guvizi se vor duce la puscarie, rechinii isi vor reface retele in cateva luni!

   Theophyle

   25/02/2011 at 10:00 am

 6. Buna dimineata,
  Seful vamii Ploiesti a primit mandat de arestare pentru 29 de zile

  cedric

  25/02/2011 at 10:02 am

  • Buna Cedric 🙂
   sa speram ca nu-l elibereaza la recurs, cum se si intampla deobicei. asa cum zice ela „pentru probitate morala”. Adica furi si este super moral. Mizerie de judecatori!

   Theophyle

   25/02/2011 at 10:09 am

 7. Buna dimineata

  Scuzati offtopicul dar m-a amuzat teribil un comentariu pe blogul lui Dan Selaru. Sper sa nu ne invadeze americanii acum, poate pune Theophyle o vorba buna pentru Romania sa nu ne bombardeze prea rau

  ATACUL 9/11 PREGATIT LA BUCURESTI SI TRIPOLI….. TRIUNGHIUL BASESCU BEN LADEN GADDAFI.

  Pe langa arabii ramasi in servicile secrete de pe timpul lui Ceausescu Basescu a creiat in cadrul SIE o adevarata filiera araba, Ei reprezinta armata secreta a presedintelui intrbuintate in lumea araba si legatura sa cu organizatiile teroriste.
  Aparatura de securitate a lui Gaddafi este intesata de specialisti provenind din aceasta de securisti romani de origine araba, ei conduc in aceste zile represiunea
  sangeroasa din Libia. Atentia presei internationale se indreapta spre aceasta filiera. Serviciile occidentale fac descoperiri zilnice . Una din cele mai senzationale reprezinta faptul ca o echipa de rezerva a atacului de la 9/ 11 a fost pregatita in Libia si Romania avand sprijinul logistic al serviciilor romanesti si libiene. Acest unghi nou al relatilor Basescu cu terorismul international specific Ben Laden, poate insemna sfarsitul regimului Basescu. Echipa de teroristi a fost pregatita in Romania in timp ce Libia a asigurat scolile de pilotaj pentru atacul de la New York.
  O echipa FBI condusa de doi directori se afla de ieri la Bucuresti.

  AGENTII LUI BASESCU IN LIBIA !

  Radu

  25/02/2011 at 10:11 am

  • tampitul de a postat comentariul nici macar nu stie ca traim intr-o lume in care orice se poate sti in cateva minute:
   1. CNN-ul nu a publicat nici o stire in acest gen.
   2. ambasada SUA la bucuresti nu stie nimic de agentii FBI.
   3. cu lucruri de acest gen nu se ocupa FBI-ul ci NSA-ul.

   Punct si de la capat. Omul vrea sa-si faca trafic la tampeniile lui.

   Astea sunt ultimele stiri publicate de CNN legate de Basescu

   http://edition.cnn.com/search/?query=Basescu&intl=true&sortBy=date

   Theophyle

   25/02/2011 at 10:17 am

 8. Buna dimineata 🙂

  Am o veste scurta despre CSM: ieri Guvernu la modificat prin OUG legea 317/2004 a CSM pentru a depasi blocajul legat de neintrunirea cvorumului (CSM functiona cu un cvorum de 15 din 19 membri).

  OUG publicata ieri spune ca CSM lucreaza in prezenta majoritatii membrilor (adica minim 9+1). Intrucit acum sunt 14 membri, problema cvorumului e rezolvata, chiar daca lipsesc citiva.

  Situatia asta e valabila pina la validarea celor trei noi judecatori care vor fi alesi in locul Sandeilor, si nu doar pina la validarea celor doi reprezentanti civili. Chestia asta mie imi spune ca nu vom avea prea repede o validare de „civili”, intrucit Corina Dumitrescu, sotia unui pesedist, este si rector la o universitate privata si, dupa cite se pare, este incompatibila. Banuiesc ca nu se vrea reluarea votului de validare a ei, asteptindu-se intrwe timp verdictul ANI.

  Bineinteles, PSD-PNL si luju.ro vor urla ca Guvernul nu avea voie sa dea OUG, insa parerea mea este ca Guvernul poate, in temeiul art.115, al. 4 si mai ales art.115, al.6 („Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”).

  Daca se va face sesizare la CCR, nu cred ca CCR va respinge OUG-ul.

  Cetatean

  25/02/2011 at 10:15 am

 9. Ordonanta si motivarea ei. Bineinteles ca va ploua in capul lui Boc cu laturi, cum ca nu se pricepe si da ordonante desi nu are voie. Pina una-alta, eu, ca om normal, prefer OUG decit validare de sotii de pesedisti, rectoritze la universitati private.

  Cetatean

  25/02/2011 at 10:18 am

 10. Radule, ce facem, comentam comentarii?
  Si eu ce sa fac?Sa ma duc pe blogul cu pricina si sa-i fac documentarea? lasati! 😦

  ela

  25/02/2011 at 10:21 am

  • Eu eu am postat aici ca banc, m-a distratsi cum pe acest blog se discuta politici/relatii internationale mai mult decat pe altele, am crezut ca ar fi si altii amuzati

   Radu

   25/02/2011 at 10:51 am

 11. pretzurile au crescut si la noi.

  benzina era ieri 1,50

  theo

  25/02/2011 at 10:36 am

  • Buna dimineata tuturor,
   Da, lichele profita de libertatea castigata de la … comunistii lichele, plus de faptul ca nu au raspuns si nu raspund pentru fapte si acte.
   „Daca este ales nu are vina”, ceva de genul acesta spunea tov. Iliescu. Si sunt oameni care cred asta.

   Nu stiu cum gandeste o lichea, dar cred ca doarme linistita, cred ca se considera fara vina. Si mai cred sunt oameni care aprecieaza lichele, care le dau astfel suportul moral.

   Nu stiu daca m-am facut inteles 🙂
   O zi buna

   CFG

   25/02/2011 at 11:20 am

  • „Lichelele vechiului regim au cultivat licheaua de tranziţie şi astăzi avem alianţa Ponta-Voiculescu-Crin.”
   😦

   Trebuie stirpite, in sensul disparitie comportamentelor de lichea.

   CFG

   25/02/2011 at 11:21 am

  • Mi-a mers la suflet editorialul dlui Campeanu…
   A devenit o politica din ce in ce mai atent directionata in a ataca dur si mana de intelectuali care mai cuteaza sa ia atitudine in spatiul civic… Liiceanu, Patapievici, Plesu, Micrea Cartarescu sunt vocile cele mai contestate si mai „infierate cu manie proletara” in ultima vreme…
   In schimb, se cer funeralii nationale pt Paunescu…

   Temerea mea este ca, cu cat ne departam de anii ’90, cu atat romanii devin din ce in ce mai amnezici. S-a uitat ce se striga in decembrie ’89, s-a uitat de ce se adunau sute de mii de oameni in Bucuresti, in ianuarie ’90, s-a uitat de Piata Universitatii si de idealurile tinerilor de acolo… au uitat chiar si mare parte din cei care au fost acolo.
   Daca ne uitam trecutul, ce pretentii sa avem de la viitor?

   Monix

   25/02/2011 at 12:26 pm

 12. Patriciu a facut o greseala care o sa il coste mult. E vorba de faptul ca a incercat sa isi bata joc, cu mintea lui tulbure ca pacura, de cineva ca Liiceanu. Licheaua care incearca sa isi bata joc de ceilalti arunca sare pe care insasi licheaua o vroia vindecata: problema comunismului si a „idealurilor Revolutiei” deturnate de baieti.

  In contextul viitoarei dezbateri despre noua Constitutie si primenirea clasei politice, miscarea lui Patriciu e dezastruoasa, pentru ca are darul de a stirni din nou din vegetarea lor abulica pe cei pe care Cristoiu ii numeste, cam nefericit, Gardianeii Revolutiei (adica „intelectualii lui Basescu”). Cuplata cu abandonarea PNL-ului in bratele PSD, potentialul de dezastru electoral pentru partidul lui Patriciu mi se pare foarre mare, tinind cont ca „intelectualii lui Basescu” sunt, mai toti, declarati liberali.

  http://www.adevarul.ro/ion_cristoiu/Gardienii_Revolutiei_s-au_intors_la_Traian_Basescu_7_409829016.html

  Cetatean

  25/02/2011 at 11:14 am

 13. „pe insasi RANA pe care licheaua o vroia vindecata”.

  Cetatean

  25/02/2011 at 11:15 am

 14. pentru cei mai tineri,sau mai putin tineri,pentru aducere aminte:

  APEL CATRE LICHELE
  de Gabriel Liiceanu
  Sunteti putini in mijlocul acestui popr, de vreme ce el s-a putut regasi peste noapte cu o asemenea forta si gratie; si totusi multi, daca ati putut face cu putinta, hrani si cautiona oroarea vreme de 40 de ani. Voua, acestor multi-putini, va adresez urmatoarea chemare:
  Lasati o respiratie mai lunga intre ultimul omagiu pe care l-ati scris, intre ultima sedinta in care v-ati exprimat entuziasmul pentru realegerea lui Ceausescu la cel de-al XIV-lea Congres si adeziunea grabita pe care ati venit sa v-o dati in zilele in care timisorenii nu terminasera sa-si ingroape mortii si in care sangele de pe bulevardul Magheru si din Piata Palatului nu se zvantase inca.
  Nu mai strangeti o vreme, barbateste, mana colegilor vostri si nu-i mai priviti senini in ochi. Lasati sa se intrevada o urma de sfiala in privirea voastra. Fiti o vreme stingheri.
  Nu mai apareti la televiziune.
  Nu mai scrieti in ziare.
  Nu va mai ridicati glasul decat pentru o scurta cainta, caci altfel il ridicati din nou in miciuna.
  Lasati cuvintele sa spuna ceea ce spun; nu mai folositi o vreme vorbele „demnitate”, „libertate”, „constiinta”, „dreptate”, „popor”. Nu asasinati aceste cuvinte.
  Renuntati la alibiuri morale spunanddu-va ca ati facut neincetat raul ca sa puteti face din cand in cand binele.
  Sa nu va fie frica, ci doar, din cand in cand, o lunga si insuportabila rusine. Cautati un parinte care si-a pierdut in zilele acestea copilul si cereti-i iertare. Intrati in noul an meditatitivi. Si aprindeti o lumanare pentru cei morti si pentru voi.
  Iar daca veti da curs acestei chemari, veti inceta sa fiti lichele si veti primi recunostinta noastra. Va vom iubi.

  30 decembrie 1989

  ela

  25/02/2011 at 11:20 am

 15. Fiti atenti, impresia mea este ca se aduna lucrurile spre un nivel de ruptura mediatica si psihologica:

  1. Descinderi masive in vami si arestari. Curg cifre inspaimintatoare si se sparie lumea citi bani fac vamesii.

  2. Reorganizare drastica la MAI. Lumea afla ca intra in malaxorul concedierilor si politistii.

  Pina acum, politistii si vamesii erau intangibili.

  3. Luptele grele pe CSM s-au finalizat cu o prima etapa in care s-au stopat Sandeii. Au aparut judecatori tineri in CSM.

  4. Judecatori tineri dau termene mai scurte in dosarele Vantu si Nastase.

  5. Nicolae Popa e cu un pocior in tara, mai trebuie semnatura Presedintelui Indoneziei.

  Cind va veni, va cadea in sfirsit mitul impunitatii absolute, si se va demonstra ca in sfirsit bratul statului roman si al legii l-a scos si din ultima gaura de sarpe in care statea.

  Impresia mea este ca toate astea dovedesc dezanchilozarea vizibila a Justitiei si aparitia sentimentului ca „se misca ceva, in fine”, si in tara asta.Greu, alene, anevoios, dar „se misca”.

  Or, potentialul de eliberare de energii civice al ideii ca „domle, in sfirsit se misca ceva, nu credeam sa o mai vad si pe asta” e devastator.

  Cetatean

  25/02/2011 at 11:27 am

  • Cetatean,
   ai dreptate, se pare ca lucrurile merg spre bine.
   Mai exista si exceptii printre care Curtea de Apel Pitesti ca carei motivare , daca era scrisa un limba latina, era exact Laudatio pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa.
   La ce universitate? nu stiu, va las placerea sa faceti propuneri.

   cedric

   25/02/2011 at 11:52 am

   • Scuze pentru „ca” in loc de „a”, cacofonie neintentionata.

    cedric

    25/02/2011 at 11:53 am

    • Spiru Haret, cedric! 🙂

     Cetatean

     25/02/2011 at 12:07 pm

  • si daca dupa acest “domle, in sfirsit se misca ceva” va urma o mare dezamagire ….. potentialul ei e groaznic.
   tocmai ma exprimam mai sus ca incep sa-mi pierd rabdarea cu scandalul vamilor, pe popa il tot astept din noaptea confruntarii din campania pentru prezidentiale, iar noul CSM e momentan la categoria sperante.

   zaPaco

   25/02/2011 at 12:15 pm

   • zaPaco, fiecare are o limita a rabdarii 🙂

    Cetatean

    25/02/2011 at 12:34 pm

 16. Sarut’mana.
  Va mai amintiti de „America ogarului cenusiu”? 🙂

  Gino

  25/02/2011 at 11:51 am

  • M-am zbatut pentru cartea asta!

   ela

   25/02/2011 at 12:40 pm

  • Servus ,Gino !Ana Blandiana plus dl.Rusan, am cartea, nu i-a venit ranadul la recitit .

   Loda

   25/02/2011 at 5:05 pm

 17. dupa
  bercea mondial
  lider regional
  ne-am pricopsit si cu
  „procuror multinational”

  Aşa am fost eu învăţat, când eram procuror, la Direcţia Naţională Antimafia de la Roma, să-i tratez pe cei care mă şantajează! Şi uite aşa fac pe surdul şi la ameninţările Domnului Blejnar!”, scrie Ponta pe blogul său.

  intamplator

  25/02/2011 at 11:58 am

 18. @Cetatean.,
  Cred ca subestimam capacitatea mafiei rosii.
  Creseala pe care o facem este sa punem semnul egal intre PNL si Crin Antonescu si ai lui. PNL are insa o experienta extraordibnara in a se divide.
  Astazi gruparea lui Antonescu dispare prin fuziunea cu caracatita rosie, PDL are inca un statut si o directie ambigue iar o parte din populatie are nevoie de o dreapta radicala. Daca in urma framintarilor din PDL nu va iesi o conducere de dreapta credibila si fara datorii in trecutul FSN ist e bine.
  Daca nu, e posibil sa apara un nou PNL care sa se rupa de Antonescu si ramura rosie ,sa loveasca puternic si in stinga si in PDL si sa ocupe culoarul dreptei lasat liber de Antonescu si de bijbiiala PDL.
  In teritoriu va prelua organizatiile actuale „”nemultumite de voltele lui Antonescu”” iar din electorat pe toti cei nemultumiti de stinga si de PDL.Si nu sunt putini.

  tucu

  25/02/2011 at 12:04 pm

  • Corectie– a se citi „”Daca din framintarile PDL va iesi o conducere de dreapta si fara datorii in trecutul FSN ist este bine””

   tucu

   25/02/2011 at 12:07 pm

  • tucu, e complicat cu PNL-ul. Exista multe organizatii care nu vor lupta cot la cot cu PSD. Insa fara banii lui patriciu sau catarama sau rusanu sau fenechiu nu mai apar factiuni in PNL. Acuma, ca a disparut votul pe lista, factiunile nu mai au nici o sansa. Nu cred ca PNl se va rupe formal, insa daca PDL se reformeaza serios, mare parte din oameni „radicali” de la PNL vor trece la PDL in 2012, daca vintul bate favorabil PDL-ului.

   Cetatean

   25/02/2011 at 12:09 pm

   • @Cetatean,
    Este adevarat ca PDL ul are o sansa uriasa sa se defineasca ca singurul si autenticul reprezentant al dreptei.Dupa cum spui si tu ,daca reuseste va fi un aspirator al nemultumitilor liberakli si nu numai.
    Dupa mintea mea insa PDL ul nu are oamenii necesari unei semenea pas. Mesajul transmis chiar de oameni considerati reformatori ca Bakonschi sau Preda nu este convingator.Nu stapinesc situatia si acest lucru se vede.
    PNL ul are insa membri sau simpatizanti cu o carte de vizita impresionanta,credibili apreciati si manipulabiliatita timp cit se vehiculeaza valorile liberale.Conu Dinu este geambas de oameni si are doua calitati formidabile-cind doreste poate deveni extrem de credibil si in acelasi timp poate uita instantaneu pe cel caruia i a spus frate cu un minut inainte.
    Sa nu l confundam cu Antonescu.

    tucu

    25/02/2011 at 12:24 pm

    • Tucule, vedem noi. Eu nu prea cred in credibilitatea membrilor PNL cu carti de vizita. Si-au compromis-o la alegerile prezidentiale din 2009 si si-o compromit de cind PNL s-a dat legat in bratele PSD doar pentru ca Antonescu sa se viseze pina in 2014 Presedinte.

     Eu nu inteleg cum poate dormi un om atit de mult.

     Cetatean

     25/02/2011 at 12:27 pm

     • Somnul ratiunii naste Crini.

      tucu

      25/02/2011 at 12:55 pm

    • @ tucu: De acord cu tine,pana la a-mi spune ca porneste tot de la conu Dinu.
     Daca mi-ai spune ca membrii PNL au decis si au putirinta sa faca u partid curat,indiferent ca e de stanga sau centru,m-as bucura.
     Din pacate,nu e nici voita,nici putirinta.

     ela

     25/02/2011 at 12:47 pm

     • @Ela
      Nu am spus si nici nu cred ca actualii PNL isti sunt curati(cu mici exceptii) sau pot sau vor sa faca un partid curat.
      Pot insa sa faca un partid vandabil.
      Sunt destiui care cumpara facaturi atita timp cit acestea au o marca credibila pe ele.

      tucu

      25/02/2011 at 12:58 pm

 19. LOOOL! 🙂

  Ponta asta, mai are oleaca si zice ca el a declansat miscarile de eliberare din Tunisia si Egipt impotriva dictatorilor de tip Basescu.

  Atentiune atentiune, CV-ul lui Ponta:

  Decembrie 2000 – februarie 2001 – stagiu de pregătire profesională în cadrul Procuraturii Naţionale Antimafia – Roma, Italia”.

  Mai frate, mie un stagiu de documentare in interes profesional de 3 luni abia imi ajunge pe o masea, cit sa ma pun la punct cu noutatile, metodele pedagogice, manualele ce mai apar in domeniu, iar asta a invatat sa devina leu paraleu anti-mafia! :mrgreen:

  Un student amarit care pleaca in Occident cu o bursa Socrates sau Erasmus are nevoie de 4 luni minim ca sa faca o lucrare cit de cit serioasa la final, iar Ponta a rupt mafiotii in 3 luni, care includ si sarbatorile de iarna, hahaha!

  Cetatean

  25/02/2011 at 12:06 pm

 20. @Theophyle
  Am sa comentez putin pe marginea modificarilor celor mai scandaloase la Codul Muncii, despre care Basescu a spus ca-l sustine foarte tare. Am convingerea ca nimeni nu i-a aratat o analiza serioasa a modificarilor. Il creditez totusi cu ceva buna-credinta fata de salariati. Si sper ca acest comentariu va fi citit si de un prieten adevarat al lui Basescu, prieten care sa i-l aduca la cunostinta.

  1. In primul rand, textele din proiectul guvernamental:

  La art. 52 după alin. (2) se introduce alin. (3) cu următorul cuprins:
  „(3) În cazul reducerii temporare a activităţii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare pe perioade care depăşesc 30 zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reduceri programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unităţii sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.
  Art. 53 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii implicaţi în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate, beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 52 alin. (3).
  (2) Pe durata reducerii şi/sau întreruperii temporare prevăzute la alin. (1) salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.”

  La art. 95 alin. (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(2) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileşte prin negociere directă cu agentul de muncă temporară şi nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată.”

  2. Observatii:
  In codul muncii in vigoare, salariatul temporar nu putea primi un salariu mai mic decat salariatul utilizatorului, care prestează aceeaşi muncă sau una similară cu cea a salariatului temporar. Munca temporara trebuie sa asigure o resursa de forta de munca fara angajament permanent, pentru situatiile de varf de activitate in companie. Asa cum se modifica textul legii nu se mai asiigura tratament egal la munca egala intre cele doua tipuri de salariati, permanent si temporar. De fapt, nu se asigura flexibilizare, ci conditii pentru majorarea profitului pe seama salariatului temporar. Este o modificare neconstitutionala si care incalca legislatia internationala si europeana.

  Modificarile la art. 53 duc, prin neprecizarea conditiilor in care angajatorul poate reduce timpul de lucru, la insecuritatea juridica a contractelor.
  Cand s-a angajat sa-si vanda forta de munca si sa o tina la dispozitia angajatorului, salariatul stia ca intr-o luna de munca primeste un anumit salariu. Prin modificarea propusa, oricand salariatul este obligat sa accepte reducerea salariului cu 20%, in conditii neclar definite de lege si fara un control din partea statuluia supra realitatii acestor conditii. Singura sa cale de reactie la abuzul patronal este demisia, cu pierderea posibilitatii de a primi temporar ajutor de somaj. In compensatie la libertatea angajatorului de a-i reduce timpul de lucru si salariul cu 20%, salariatul ar trebui sa primesca imediat garantia inscrierii in somaj pentru perioada in care-si cauta un patron serios. Si de cate ori intr-un an si pentru ce perioade maxime de timp are patronul libertatea de a reduce salariile cu 20%, tinand sub contract salariatii? Salariatii nu vor mai fi siguri niciodata ca muncesc timpul legal de munca si primesc salariul inscris in contract. Iar ei din salariu isi intretin familiile. Nu-i de joaca.

  Pupaza din tei

  25/02/2011 at 12:07 pm

  • Pupaza salut 🙂
   inca nu am citit in intregime noul cod al muncii. Dupa ce-l voi citi si intelege promit o postare de analiza si niste paralele in „lumea buna.” Daca voi gasi. Un lucru este clar, codul existent trebuie sa fie schimbat. Lumea s-a schimbat si realitatile economice la fel.

   „Life-time employment” a incetat pana si la japonezi pentru ca aproape au dat faliment din cauza lui!

   Theophyle

   25/02/2011 at 12:42 pm

 21. Ponta este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, structura unde nu a excelat nici un moment prin rezultatele sale. Ba mai mult, desi este licentiat in stiinte juridice, cu media generala 8.80, vicepresedintele PSD a primit doar 6.50 la Drept Penal si nota 7 la drept civil si cel constitutional„.

  http://www.eghid.ro/Actualitatea/NewsDetail.aspx?NewsID=14081

  Cititi si vedeti ce „ascensiune” fulminanta a avut Ponta in cariera. Este vorba si de universitatea Dimitrie Cantemir, de unde provine „civila” pe care PSD o vrea in CSM.

  Cetatean

  25/02/2011 at 12:14 pm

  • doua scurte observatii;
   a. vezi postarea de la 11.58/tipul e deja „procuror multinational’,in capul lui de dumbo asta isi inchipuie ca daca a frecat menta 3 luni la roma e deja procuror antimafia al italiei;nu ma mai mira nimic acum din declaratiile lui
   b. daca termini dreptul cu 8,80 e jenant

   intamplator

   25/02/2011 at 12:38 pm

  • Buna City,
   De ce te miri ca a ajuns prin frauda conferentiar. Eu am ramas socat in noiembrie 2009 cand peste 80% din corpul didactic al universitatii unde lucrez (universitate infiintata inainte de ’89)a votat cu Crin repetentul.

   ion

   25/02/2011 at 12:40 pm

   • Ion, un fost coleg de liceu ajuns la o universitate din tara mi-a spus ca la el o intreaga catedra de stiinte politice, d eindivizi care se dau liberali pur singe si cu staif, dar care sunt niste nulitati profesionale, au votat Geoana in tirul II, la recomandarea lui Crin. A doua zi dupa alegeri catedra era goala, nimeni nu a avut chef sa indure bascalia celeilalte catedre, mai pro-Basescu.

    Cetatean

    25/02/2011 at 12:47 pm

    • „turul” II, nu „tirul” II.

     Cetatean

     25/02/2011 at 12:48 pm

     • cred ca era corecta si prima varianta-„”au votat Geoana dupa tirul II…””

      tucu

      25/02/2011 at 1:01 pm

  • Salut Cetatene 🙂
   chiar nu are importanta. Omul este imbecil chiar daca ar fi terminat Harvardul cum laude. Bill Gates si Steve Jobs sun dropouts asta nu-i face luzeri. Ponta va fi intotdeauna luzer. Chestie de cap si nu de note!

   Theophyle

   25/02/2011 at 1:09 pm

   • 😆 salut!

    Sunt de acord, numai ca trebuie sa le cunoastem si notele, la ai nostri ele sunt confirmarea prostiei.

    Cetatean

    25/02/2011 at 1:32 pm

 22. Ponta asta duce lupte grele cu Crin pentru locul de cel mai penibil pseudolider politic.
  Scuzati, dar Geoana era monument de inteligenta si bun simt fata de astia doi!
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8337950-victor-ponta-sorin-blejnar-transmis-printr-cunostinta-fiu-mai-atent-spun-are-niste-39-documente-39-despre-mine.htm

  doruc

  25/02/2011 at 12:25 pm

  • chiar ca gioana e monument de inteligentza;

   intamplator

   25/02/2011 at 12:40 pm

  • Ce-i al lui,e al lui;si-a gasit martorii credibili: „Nu am fost foarte uimit (Razvan Dumitrescu dar si alti prieteni m-au avertizat ca santajul si banii sunt armele cel mai des folosite de Blejnar)” 🙂

   ela

   25/02/2011 at 12:55 pm

 23. Constat ca irtv (poate si A3 dar acolo nu deschid nici din intamplare) a pus tunurile pe Blejnar.
  Cred ca e o consecinta a verificarilor facute de ANAF la celebra „televiziune de stiri”, asa ca , deocamdata, eu nu ii cred .

  cedric

  25/02/2011 at 1:23 pm

 24. Salut ! 🙂
  Har Domnului ca opozitia e condusa de flusturatici ca procuroru` si informatoru`.
  Daca pesedoii si peneloii ar fi avut varfuri cu „diamante”, de mult i-am fi cantat prohodu` lu` Boculetz cel natafletz.
  Tine-i, Doamne si fa-i sa se zbenguie cat mai mult pe „sticla”, spre desfatarea electoratului ! 😆

  Tzepelica

  25/02/2011 at 1:29 pm

 25. Saluttare!
  Presa noastră cea de toate zilele negre: ghiveci de tontomate!

  Băşcăliosul

  25/02/2011 at 1:47 pm

  • tontomatze 🙂

   Un tanar de stanga

   25/02/2011 at 1:48 pm

   • Tontomate în S.O.S picant. 🙂

    Băşcăliosul

    25/02/2011 at 1:57 pm

    • sa-i manance ulcerul !

     Theophyle

     25/02/2011 at 2:05 pm

  • Salut Mr. B 🙂
   presa libera si eliberata de orice sen de maorala 😦

   Theophyle

   25/02/2011 at 2:04 pm

  • construim capitalismul popular!

   Theophyle

   25/02/2011 at 2:02 pm

  • Eu nu vad cum un partid, orice fel de partid, ar putea functiona doar cu prezenta pe net.
   Altfel articolul este bine venit.

   CFG

   25/02/2011 at 2:12 pm

 26. Va anunt ca vreau de pe acum functie de director general al vamilor, intentionez sa il vamuiesc pe Popa cind vine in tara 😆

  Cetatean

  25/02/2011 at 2:06 pm

  • ai putea primi o spaga substantiala de la anumiti, pentru ca el sa nu treaca! 😆

   Theophyle

   25/02/2011 at 2:09 pm

   • Sau poate ajungem la practici ale altora: sa spui cand si pe unde trece ca sa se ocupe altii de el … 😦

    Trebuie sa ajunga dupa gratii!

    CFG

    25/02/2011 at 2:13 pm

    • Trebuie sa ajunga in fata judecatorului si sa spuna tot ce stie!

     ela

     25/02/2011 at 2:17 pm

 27. Iau spaga, cumpar cu ea OTV-ul si difuzez de acolo imagini cu Voicu si Popa la tubulatira, live 😆

  Cetatean

  25/02/2011 at 2:18 pm

 28. Aseara la televizor
  Am facut la ochi ulcior
  Doctorul a zis sa ma feresc
  Ţaţomate sa nu mai privesc

  Creanga

  25/02/2011 at 2:20 pm

 29. daca baietii astia au dreptate, deobicei sunt bine informati, alte dati mai manipuleaza, atunci Gaddafi este prajit si se termina si povestea cu „revolutiile populare”. Adica cand nu merge mai ajutam si noi, organizatorii 😆

  http://www.debka.com/article/20708/

  Theophyle

  25/02/2011 at 2:21 pm

  • e clar, revolutiile asta spontane sunt si cele mai palpitante, pentru ca nu siti cum se termina :mrgreen:

   Cetatean

   25/02/2011 at 2:23 pm

 30. Deputatul Clement Negrut a demisionat din PDL.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8338578-deputatul-pdl-clement-negrut-demisionat-din-partid.htm

  Omul votase motiunea de cenzura din vara si incercasa sa salveze pensiile mai mici de 1000 RON de la impozitare. La salariile mai mici de 1000 RON nu merita sa se gindeasca 😉 Sfiintele pensii „mici”, adica sub 1000 ron…

  „Parlamentarul a precizat că a votat împotriva măsurilor anticriză stabilite de Guvern, nu neapărat pentru moţiunea de cenzură. El a adăugat că votul pentru moţiune era singura cale prin care putea să îşi exprime nemulţumirea.

  Întrebat dacă nu se teme de o posibilă excludere din PDL, Clement Negruţ a spus că se teme doar de Dumnezeu, afirmând că are încredere în democraţia din PDL.

  Deputatul Clement Negruţ a declarat, la începutul lunii, că este nemulţumit de măsurile Guvernului şi a propus un amendament prin care pensiile mai mici de 1.000 de lei să nu fie impozitate. Clement Negruţ îşi condiţiona, la acea dată, votul de trecerea acestui amendament” (RL).

  Cetatean

  25/02/2011 at 2:21 pm

  • s-a ingrasat suficient – porcul!

   Theophyle

   25/02/2011 at 2:30 pm

   • o sa vina o foame, de o sa isi consume toata osinza!

    Cetatean

    25/02/2011 at 2:34 pm

 31. Mister C,
  Cheia problemei şi gargarei PSD-PNL despre OUG de modificare a legii 317/04, în sensul reducerii cvorumului în CSM, se află în cuvântul „afecta”, din propoziţia „nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului”.

  Micul Tâmpilescu şi Chiulin Antologescu au de demonstrat unde anume se simte afecţiunea, după ce, dimpotrivă, prin această OUG, de fapt CSM este ajutat să iasă din blocaj, să funcţioneze.

  De exemplu, eu pot să arăt unde mă afectează orbecăiala lor de nivel preşcolar, din marea grădiniţă a Domnului. 🙂

  Băşcăliosul

  25/02/2011 at 2:22 pm

 32. Observ diverse comentarii aici, nu tocmai elogioase la adresa inteligentiei prezidentului Ponta, ala care pomenea ieri ca a fi Pesedist e „din nou” o mandrie. Eu spun ca va inselati, Ponta este in aceeasi oala cu Antenescu. Motivul pentru care Ponta a terminat cu 8.80, plus alte cursuri cu 6 si 7,este inaltul nivel al cerintelor din multe universitati mioritice. Nu ma credeti? Cazul este identic cu al lui Antenescu. Si el a ramas repetent deoarece inaltele standarde din universitatile mioritice nu pot fi atinse decit studiind foarte temeinic.
  Prin comparatie cu aceste doua genii sa luam cazul lui Funeriu. Pe care nu degeaba jurnalistii de la irealitatea si antene nu-l mai scot din prost si incapabil. Funeriu nu a fost in stare sa atinga standardele inalte de la noi, ca dovada ca in loc sa ramina repetent de citeva ori sau sa termine si el cu un 8, a fugit in mod las in Franta. Doar stim cu totii cum se obtin diplomele in vest, adica cu spaga.
  Nu va lasati prostiti de proful lui Funeriu care cica are premiul Nobel. Cum credeti ca a obtinut acel premiu? Pai simplu. Ce zice UE de DNA? Ca sint cam singurii care merita mentionati pozitiv. Ce ne spun Ponta si Antonescu? Ca DNA e politie politica. Acum pe cine sa credem? Pe Ponta si Antonescu. Numai cine reuseste sa razbata dupa lupte grele, repetentii nenumarate, prin standardele inalte universitare mioritice este demn de crezare.
  Concluzie Logica: Basescu a reusit sa-i prosteasca complet pe EU-istii astia. E clar atunci ca a facut presiuni si la aia cu Nobel-ul, doar ca sa aiba cu ce sa se laude Funeriu. Dar de cite a ramas reptent Funeriu? Niciodata? Pai nu vi se pare asta nefiresc de suspect?

  Aha

  25/02/2011 at 2:23 pm

  • 😆 esti tare, Aha! Zi repede, cu cit ti-ai cumparat diplomele din Occident? Am si eu vreo citeva, vreau sa stiu cit mai e piata! :mrgreen:

   Cetatean

   25/02/2011 at 2:30 pm

 33. Saluttttare, Mister B 🙂

  Exact, nu am vrut sa detaliez, insa mi-a fost si mie evident ca OUG-ul nu „afecteaza”, in sensul ca nu schimba cu nimic raportul constitutional intre institutiile statului (CSM versus restul lumii), nici puuterile CSM-ului ca atare.

  Eu cred ca tocmai blocajul e pentru ei „afectare”, pentru ei instituiile „isi fac treaba” exact atunci cind sunt blocate 😉

  Cetatean

  25/02/2011 at 2:29 pm

 34. Buna, @Theophyle.

  Se termina spectacolul din vami.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8336318-daniel-morar-cei-mai-nu-unde-stie-vor-continua-actiunile-vami-nu-trebui-spuna-chestia-asta.htm

  „Si probabil ca ar fi bine ca si cei de la MAI sa o lase mai moale cu actiunile”, a spus seful DNA.”

  Cu ce ne mai distram saptamana viitoare?

  casandra

  25/02/2011 at 2:29 pm

  • Cu politia 🙂 Si omul are dreptate. A vorbit exact ca un procuror si nu ca un revolutionar de carnaval.

   Theophyle

   25/02/2011 at 2:32 pm

  • Buna, Casandra! Cu procentele publicate de sutu.ro privind televiziunile preferate ale membrilor PSD. Sunt acolo niste procente, de te tavalesti pe jos.

   Nu dau link, ca nu am voie, insa sondajul publicat de sutu e mor-tal, arata ca nu conteaza cine sondeaza, conteaza cine comanda 😆

   Cetatean

   25/02/2011 at 2:32 pm

   • Am vazut, am vazut.
    Nu am stiut ca exista asa de multi telespectatori care au ca prima preferinta TVR – chestiunea asta este in discutie pe sutu.ro, am inteles.
    Eu mai privesc TVR Cultural cand sunt programe interesante, dar nu este prima preferinta. Tu chiar stai cu telecomanda pe TVR?

    casandra

    25/02/2011 at 2:42 pm

  • Ne distrăm cu obiceiurile casei de intoleranţă a hoţilor şi tâlharilor:
   -acţiunile nu se anunţă, se înfăptuisc;
   -ce-i prea mult deodată strică: îi mai eşalonăm, mai ascundem din ei, mai facem rost de personal pentru bal mascat, mai mărim numărul de paturi pentru tratamente celulare, mai dăm impresia că avem frontiere păzite, mai descoperim punctele cele mai nevralgice în vămuirea din interiorul teritorial al ţării hoţilor şi tâlharilor la vama cu miza mare.

   Băşcăliosul

   25/02/2011 at 2:47 pm

   • Sti cum e chestia, daca mancam toate dulciurile odata dam in diabet! Lasam si pentru mai tarziu, la o adiaca 🙄

    Theophyle

    25/02/2011 at 2:50 pm

    • Resalut, Theophyle!
     De aici ni se trage tratamentul contra diabetului zaharat:
     Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie! 🙂

     Băşcăliosul

     25/02/2011 at 2:55 pm

 35. sunt mai multi pesedisti pe b1tv decat pe tvr, 1% fata de 0%, lol

  razvan

  25/02/2011 at 2:48 pm

 36. OTV-ul, este cu numele a sobolanului cenusiu,

  dd are tactica lui vantu, altzii vor plätii.

  de altfel, sunt inpreunä.–CU IREALITATEA

  tatulici -pläteste amenzile dela CNA, luate de otv…..ce vä spune asta?

  theo

  25/02/2011 at 2:50 pm

 37. Casandra, eu nu am TV deloc si nici nu platesc taxa TV 😆

  Cetatean

  25/02/2011 at 2:51 pm

 38. Doamna Casandra,
  Daca tot vorbeati ieri de raportul dintre cei saraci si cei bogati, stiti cumva care este raportul dintre averea liderilor PSD si cei ce ii voteaza?

  Creanga

  25/02/2011 at 2:56 pm

  • Nu stiu, Creanguta draga.
   Presupun ca unii lideri au averi mai mari decat unii votanti si unii votanti au averi mai mari decat cativa liderii. Nu mi se pare prea important. Nu am auzit de vreun homeless lider de partid in lumea asta. Am auzit insa de printi ajunsi lideri anarhisti. Lumea este ciudata si nu incape in patul lui Procust. Mai ales daca si patul, si Procustul sunt tare modesti. Nu stiu.

   Tot ce vreau eu este ca liderii partidului sa-si plateasca corect impozitele, sa-si plateasca corect angajatii daca au asa ceva, sa-si inregistreze afacerile in Romania, nu in paradisuri fiscale, sa nu-si duca banii afara si sa-i intoarca in tara sub titlul de „investitii straine”, de dragul carora sa distrugem noi acum pospaiul de protectie sociala. Atat vreau eu.
   Si este posibil sa descopar ca nu toti liderii de partid sa respecte aceste mici exigente. Ei, pe liderii aceia i-as vrea afara din partid. Si as multumi oricui ar aduce dovezi in acest sens.

   casandra

   25/02/2011 at 5:08 pm

 39. ca sa nu dau link la sutu, am pus eu sus imaginea luata de la el. E mortala, confirm acestui „sondaj”, NICI UN MEMBRU PSD nu se uita la TVR. Sau doar 1%, sa zicem aia care se uita la „alte” TV.

  Va dati seama ca sondajul asta e o facatura cit casa. daca asa vor face si sondajul de la vara, cind baietii isi vor desemna prezidentiabilul si premierul, au pus-o liberalii 😆

  Cetatean

  25/02/2011 at 2:56 pm

 40. nu-nţeleg de ce un Tăriceanu, Vosganian sau Ruşanu par mai curaţi, mai frecventabili decît Blaga, Videanu sau Berceanu…

  a

  25/02/2011 at 3:00 pm

  • @a
   Asta-i întrebare grea atât pentru primii cât şi pentru ultimii. 🙂

   Băşcăliosul

   25/02/2011 at 3:05 pm

  • Depinde cine-i „frecventeaza”. 🙂

   Tzepelica

   25/02/2011 at 3:28 pm

   • intelectuali, academicieni, rectori… lumea bună, ce mai… 🙂

    a

    25/02/2011 at 3:32 pm

 41. Un 12 Ianuarie Tunisian? Sau cand a fost prima manifestatia („Ce ati facut in ultimii 5 ani, dl. Iliescu?”)

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8339310-tunisia-cea-mai-mare-manifestatie-protest-fuga-dupa-fuga-din-tara-lui-ben-ali-zeci-mii-oameni-cer-demisia-guvernului.htm

  CFG

  25/02/2011 at 5:51 pm

 42. singura voce lucida si profesionista in toata abureala asta mediatica de justitie revolutionara la teveuri sau in ziare sau pe net e daniel morar;
  tipul a spus exact ce trebuie
  daca tipul spune ce trebuie si nu se teme-e clar-multi vor trebui sa se teama
  mai ramine ca si judecatorii sa nu mai fie inhibati si ceva reguli se vor aplica in tara asta;
  ca se va mai fura e neindoielnic;dar cei care vor fura,indiferent de pe ce palier vor fi nu vor mai fi siguri ca vor scapa;
  incep sa cred ca e inceputul institutionalizarii

  intamplator

  25/02/2011 at 6:05 pm

 43. Sa vezi si sa nu crezi, frate, avem excedent bugetar de 819 milioane lei in luna ianuarie (vrea 200 milioane euro).

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8339349-excedent-bugetar-819-milioane-lei-dupa-prima-luna-anului-echivalentul-0-15-din-pib.htm

  Cetatean

  25/02/2011 at 6:12 pm

  • La prima ocazie de rectificare bugetară, guvernul actual va dispune – fără doar şi poate – umplerea puşculiţelor locale ale primăriilor PSD şi PNL, pentru dotarea preventivă a sponsorilor lor fideli şi, implicit, pregătirea resurselor necesare în campaniile electorale şi alegeri corecte, de viitor. 🙂

   Băşcăliosul

   25/02/2011 at 6:41 pm

   • 😆 acum sa vezi cum sar unii cu „protectia sociala” 😉

    Cetatean

    25/02/2011 at 6:56 pm

  • hirtia suporta orice/
   imi suna ca „productiile record”din agricultura socialista

   intamplator

   25/02/2011 at 6:49 pm

 44. Buna Seara
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  25/02/2011 at 6:57 pm


Comentariile sunt închise.