Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

In ziua când vom fi unul!

Nu vreau sa discut parerile mele despre noul ev care ne asteapta, nici macar nu vreau sa fac politica. Nu am preferinte intre partidele existente si de nou mositul Alba-ca-Zapada. Simplu, nu cred ca in Romania poate exista ceva alb ca zapada. Personal prefer o Cenusareasa scolita prin toate modurile de discriminare, munca grea la  la o mama viterga si trei surori securiste.

Traind in jungla politica, care creste pe marginile betonate ale Dambovitei, mi-e greu sa accept faptul ca suntem o tara mica si un popor de 20 de milioane de prosti. Toata lumea doreste ceva nou – o Venus care se naste din valurile marii. Care Venus si care valuri? Valurile de mizerie pe care le cunoaste toata lumea, politicieni de doi bani, care isi slujesc propriile interese sau o Venus acaparata de un tutore cu cateva sute de milioane in valuta, furate de la obste cu ajutorul unui misel “cinstit si curat.”

Am pierdut momentul in care puteam sa fim diferiti, am pierdut momentul cand nu am inteles ca cei care au fost nu pot fi cei care ne vor conduce spre o alta lume, daca ea ar fi existat. Astazi nimeni nu mai este sigur ca exista o alta lume. Schimbam decoruri, culori si oameni de nimic pentru alti oameni de nimic. Inculti care nu au citit o carte in ultimul an si care nu citesc pentru ca doresc sa vorbeasca producand o “commedia dell’arte”, plina de minciuni si cabotinism ieftin.

Ce diferenta ar fi intre “matura fetita” in roz, care ne anunta ca partidul ei a invins o criza care se va termina cand se va termina, independent de ceea ce ea zice sau NU face, fantele de 50 de ani cu parul vopsit, care absenteaza prezentul de 20 de ani sau infantilul Che Gargara, care da ponturi de mahala sprijinit de carnavalul de la Rio cu tatele goale pe malurile marii.

Cautati-o pe Cenusareasa cu mainile rosii de munca dezolanta, scolita prin toate modurile de discriminare, munca grea la o mama vitrega si trei surori securiste. Poate ea va intrezari Marea Rosie spre taramul fagaduit! Poate, cine stie?

Written by Theophyle

20/02/2011 la 2:57 pm

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua bună şi aici! 🙂

  tiberiuorasanu

  20/02/2011 at 3:08 pm

  • Salut @tibi 🙂

   Theophyle

   20/02/2011 at 3:36 pm

 2. Umanitatea este de abia la inceputul evolutiei. Ceea ce constatam acum este schimbarea pantei, a vitezei de schimbare. De aceea avem cu totii perceptia schimbarii, a timpului nerabdator. De aceea nu mai avem timp sa mai fim mintiti.

  Hronic

  20/02/2011 at 3:12 pm

  • Adevarat Hronic, adevarat!

   Theophyle

   20/02/2011 at 3:43 pm

 3. Salut. Nicio problema, exista viitor. Cititi comentariile.

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/02/20/in-ziua-cand-vom-fi-unul/

  Dan Selaru

  20/02/2011 at 3:14 pm

 4. Am pus linkul corect dar mi-a intrat in spam.

  Dan Selaru

  20/02/2011 at 3:18 pm

  • Dane 🙂
   astea sunt alte timpuri. Nu-si mai au nici loc si nici ratiunea!

   Reminiscente prostesti ai unor oameni care au nostalgi fata de lucruri pe care nu le inteleg!

   Theophyle

   20/02/2011 at 3:39 pm

 5. Buna!
  Voiai sa-i cante inernationala? 🙂

  ela

  20/02/2011 at 3:38 pm

  • Nu, nu despre cantat e vorba. E vorba despre comentarii.

   Dan Selaru

   20/02/2011 at 3:47 pm

   • Am citit 🙂
    Prostia este incolora si ignoranta. Dupa cate sti (am citit si pe blogul tau inainte de stergere”) lucrurile sunt deja triviale. Nu poti lupta cu ignoranta decat cu ajutorul argumentelor. Din nefericire argumentele nu prea ajuta, deci dai’ in cap. Punct 🙂

    Avem nevoie de altceva. Vom gasi pana la urma o reteta. Asa chiar nu se mai poatre!

    Theophyle

    20/02/2011 at 3:53 pm

    • Fundamentalismul ortodoxist si antisemit de tip legionar are inca priza in mediile monastice. As putea spune ca e chiar incurajat.

     Galeata cu pixeli

     20/02/2011 at 4:06 pm

    • Am citit şi eu îngrozit comentariile ştirii de pe Hotnews şi am venit repede aici să mă plâng, dar văd că s-a discutat deja, s-a catalogat şi s-a încheiat discuţia. Acum mă simt mult mai bine 🙂

     Dar este totuşi notabil, în România anului 2011, domnilor. Prostie, prostie, dar ăştia suntem, cu oamenii ăştia trebuie să mişcăm ţara înainte. Cam îngrijorător.

     Un ultim gând, cred că vedem acum că oricât de răi ar fi de-alde blagacrinpontavoiculeştii, tot mai bine e cu ei decât cu alternativa… Şi văd că, în plus, Săndeii mamei lor au cam început să piardă lupta. Acum că de-abia o scoatem la liman, atâta ne-ar mai trebui un puseu de legionarism.

     Bogdan P

     20/02/2011 at 6:30 pm

 6. Buna ziua tuturor!
  Am inceput, in urma evenimentelor ce se deruleza in lumea araba si nu nunumai sa cred ca Teoph, gazda noastra, are dreptate cand a definit epoca in care traim ca fiind inceputul unui nou ev comparabil prin semnificatii si urmari cu evul mediu eurpean.
  Personal cred ca nu trebuie sa fim neaparat diferiti ci mai de graba trebuie sa incercam sa ne definim ca persoane particulare si unice asa cum am fost ziditi.
  Paradoxal eu cred ca in epoca in care evoluam suntem mai insingurati si mai straini unii fata de alatii in ciuda extraordinarelor facilitati de comunicare pe care le avem la dispozitie.
  Poate tocmai aceste facilitati tehnologice ne fac sa semanam superficial trimitand o imagine din cioburi in spatiul intercomunicarii.
  Cred ca nu esxista diferente fundamentale intre fetia in roz , porumbacu si scutierul lui bombo, ei reprezinta omul nou.
  Cenusaresa a fost demult izgonita din casa tatalui si acum trudeste prin straini.

  andrzej

  20/02/2011 at 3:44 pm

  • Asteptati voi mult si bine
   Cenusareasa nu vine
   A plecat peste hotare
   Lucrand pe salariu mare
   Iar printu-i rupt in fund
   Se da la teveu rotund
   Pantoful a fost confiscat
   De gaina cotcodac

   Creanga

   20/02/2011 at 4:17 pm

   • Cenusareasa are si-un prunc
    Facut cu un nene turc
    Printu-i fara de regat
    Iar pantof(arul) regretat

    Creanga

    20/02/2011 at 4:45 pm

 7. ce postare!

  f. bine , ca deobicei ,FELICITÄRI !

  theo

  20/02/2011 at 3:56 pm

 8. Eu as spune ca evul asta mediu va fi de foarte scurta durata si ca va urma Renasterea. Politeia ajuta, trebuie sa fim mai optimisti. Exista o multime de oameni de valoare in Romania. Cumva trebuie ajutati sa preia fraiele puterii…

  Cristian Medelean

  20/02/2011 at 4:22 pm

 9. […] Read more: In ziua când vom fi unul! […]

  • La antene se va spune ca Basescu a exportat criza in USA si ca guvernatorul din Wisconsin a luat masurile acela dupa ce s-a consultat cu BOC.
   Chiar asa, cum sa reduci salariile la bugetari doar ptr faptul ca nu mai ai cum sa le platesti?

   doruc

   20/02/2011 at 4:51 pm

   • Exclus! Pana si Michael Jackson a raposat numai dupa ce a dat mana cu Iliescu!

    ela

    20/02/2011 at 5:33 pm

   • Salut doruc!

    Am citit adeseori comenturile tale; pot spune fără ezitare că de foarte multe ori, sînt de acord cu ce spui.

    Strict referitor la salariile bugetarilor, cred că problema ar trebui pusă cumva în oglindă : cum să corectezi creşterea nesăbuită (politica tăriceanului susţinut de psd) a acelor salarii, deşi economia pe ansamblu nu le-ar fi putut susţine pe termen lung ?

    Acesta este preţul politic pe care preşedintele Băsescu şi guvernul boc ( I, II, III, etc) trebuie să îl plătească : faptul că a readus într-o matcă firească, puterea bugetului de a plăti atît salariile unui sistem bugetar (central) umflat peste măsură, în scop strict electoral, cît şi pomenile electorale cu care o categorie de cetăţeni – de altfel stimabili – a fost momită prin creşteri de pensii nesustenabile pe termen lung, să voteze.

    tiberiuorasanu

    20/02/2011 at 5:42 pm

 10. Salutare
  Partidul Politeia e adevarata noutate in Romania .
  Este in faza de crestere dar nu are pretentia sa cistige alegerile din 2012 . Normal , munca buna se face incet , cu rabdare , perseverenta si profesionalitate .

  Ștefan A.

  20/02/2011 at 5:40 pm

  • Salut Stefan!
   Eu as zice ca Politeia este mai de graba un club decat un partid. Uneori cluburile pot face si fac mai mult decat multe decat partidele cu „mase largi de alegatori”.
   Prefer oricum afilierea la un club prestigios decat o functie de partid.

   andrzej

   20/02/2011 at 6:13 pm

  • Seara buna,
   Partidul Politeia in schimb poate fi in 2012 societatea civila atat de necesara in aceasta tara.

   mar

   20/02/2011 at 6:23 pm

 11. „fundamentalismul” ortodox inseamna respectarea dogmei.
  Nu am gasit nicaieri in evanghelie antisemitism
  dar orice dictatura ,fie verde, fie rosie ,fie globalista, nu este buna
  Iisus a spus altceva,mult mai greu de aplicat :Iubire!
  Restul este umplere de goluri sufletesti si mentale
  Am vizitat de curand Yad Vasem (Oroare !cum poate un roman neaos,ortodox sa viziteze locul marii ” Minciuni” evreiesti)
  Si am aflat: Pogromul de la Iasi=14 000 morti in 1941 si deportarile in Transnistria 1942=restul pana la cca 360 000 evrei morti ca pe tigani nu a avut cine sa ii numere.
  Propaganda evreiasca!!!???
  Si am mai aflat:Patriarhul Stefan,Sfantul Sinod al Bisericii …Bulgare,impreuna cu Regele Boris ,tot bulgar si asta,au protestat si au reusit oprirea deportarilor evreilor din Bulgaria.
  si la pavilionul „dedicat” Romaniei am citit despre REGINA…dar nu a noastra ,mama romanilor ci de Regina Swartz,al carei caiet de amintiri este expus.
  In el ,colega ei ,romanca Felicia ii dedicase o poezie in care ii ura ca necazul sa ii fie scurt si fericirea lunga,in 24 septembrie 1938.
  REGINA fusese ucisa in 1941,la Iasi
  Asta nu inseamna ca greselile trecutului trebuiesc bagate sub pres,ci trebuie asumate si vom putea merge mai departe in adevaratul spirit Crestin Ortodox .

  miresanu

  20/02/2011 at 6:41 pm

 12. Yad Vashem, locul marii minciunii evreiesti?
  Esti antisemit , aia e! pheww

  pitapata

  20/02/2011 at 7:19 pm

  • pitapata, salut.
   Omul a pus in ghilimele cuvantul „minciuna” alfel nu trecea moderarea. Pe blogul asta nu sunt permise postari xenofobe sau antisemite!

   Theophyle

   20/02/2011 at 7:29 pm

   • Am reusit sa cunosc evreii destul de bine.
    Si sunt foarte apreciativi pentru romani.
    Am citit pe blogul lui Miresanu cum le descrie pe evreice sleampate. Etc

    Evreii nu sunt formalisti, nu sunt politicosi in sensul european, nu fac ifose si ai ocazii multe sa stai langa milionari care umbla in pantaloni scurti si sandale de ai zice ca vinde la taraba in piata.

    Lumea de multe ori isi face impresie superficiala fara sa intre in esenta acestui popor a caror realizari atat ce-au reusit sa faca din tara cat si ca politica care e perfect democratica in ciuda faptului ca fundalul este religios mi se pare fantastic.
    Mi-as dori din suflet sa fi putut Romania sa faca in 20 de ani ceva si sa priveasca cum a ridicat Israelul, o tara, infrastructura, economie, tot ce vrei la nivelul tarilor celor mai dezvoltate in numai 60 de ani.

    pitapata

    20/02/2011 at 7:39 pm

    • *corectie*
     .. de ai zice ca vand..
     E un dezacord acolo..

     pitapata

     20/02/2011 at 7:41 pm

     • Avand in vedere „meseria” mea va puteti inchipui ca mi-am petrecut destul de mult timp in Israel. Cunosc limba, cunosc tara si cunosc marile realizari ale acestor oameni.
      Sunt un PRO cu „P” mare.

      Nu trebuie sa convingeti pe nimeni pe acest blog de calitatile poporului evreu. Respectivul comentator a postat pentru prima oara pe blog si daca va avea tendinte de genul suspectate va ajunge la spam foarte repede!

      Theophyle

      20/02/2011 at 7:46 pm

      • Theophyle ,blogul tau e fair and balanced!
       De aceea te citesc.
       🙂

       pitapata

       20/02/2011 at 7:49 pm

 13. Daca vorbim de ziua in care vom fi unul, poate e timpul sa discutam serios despre marea salvare de la caderea in timp cu 21 de ani: suspendarea presedintelui. Acela va fi momentul in care poporul le poate da peste nas partidelor (inclusiv o buna parte din PDL) care ar rasufla usurate la disparitia lui Basescu. Spera ei ca, odata cu el, vor disparea si DNA, si ANI, si Kovesi, iar UE si SUA vor inclina steagul, neputincioase. Ca sa ramana ei, crocodilii, stapani peste mlastina.
  Daca are Basescu vreo calitate, aceea e ca a reusit sa developeze mizeria profunda din partide si din societate. Pentru asta merita sustinut. Daca acum nu mai avem, pe buna dreptate, incredere in partide, i se datoreaza si lui Basescu. Cand se va pune problema sa alegem intre mega-coalitia partidelor si Basescu, alegerea trebuie sa fie clara si apasata.
  Atunci vom avea ocazia sa aratam cat de civila si activa e comunitatea (mai mult online) care l-a refacut pe Basescu presedinte in 2009. Atunci va fi timpul sa coboram de pe bloguri in piata si sa mai salvam ce se mai poate salva din creierele spalate de rinocerii televizati.
  Intoarcerea la popor este ceea ce suspensoarele (asa sa le ramana numele amatorilor de suspendare) ar trebui sa nu-si doreasca. Noroc ca au minte si memorie scurta.
  Orice miscare, alba ca zapada, cenusareasa, motan incaltat sau alte titluri de basme, trebuie sa porneasca de la ideea fundamentala ca trebuie sa salvam putinul care s-a cucerit din 2005 incoace. Pentru ca actuala alternativa la putere risca sa abroge toate realizarile si sa ne trimita nu in evul mediu cederisto-pesedist (96-04) ci in crunta antichitate vadimist-iliescian-minereasca (90-96). Ea a inceput deja. Spre norocul nostru, deocamdata Ponta si Antonescu sunt mai impotenti decat Miron Cozma si mai habarnisti ca… well, anyone.
  Nota: ma recitesc si inteleg ca risc sa fiu etichetat drept postac cotrocenist. Sunt revoltat eu insumi ca situatia e atat de neagra incat sunt nevoit sa sustin un element al puterii. Pentru conformitate, sa precizez ca n-am nici un interes sau placere sa fac propaganda pro-Basescu. Sunt un observator obisnuit, mai mult cititor decat postator, dar gata sa ma implic cand suna goarna civica. A bon entendeur… 🙂

  cantul_de_jale

  20/02/2011 at 7:37 pm

  • Eu aş putea fi catalogat încă şi mai „postaci cotrocenist” decât tine, şi nici eu nu am vreun interes direct. În condiţiile actuale, cu oamenii actuali de pe scena politică, l-aş vota pe Băse zi şi noapte. Abia aştept să mi-l suspende ca să-l votez a patra oară (în felul acesta, îl va fi depăşit pe nenea Ilici la participări electorale).

   Nu văd ce e în neregulă cu a susţine un element al puterii. Atâta timp cât simţi că face ce trebuie şi discursul lui e raţional şi aşezat, e o prostie să nu-l susţii! În felul ăsta i-ai lăsa pe nedezirabili să se exprime. Un cetăţean are datoria să se exprime.

   Bogdan P

   20/02/2011 at 7:57 pm

   • Bună ziua!
    Eu nu mai pot suporta încă o dată emoţiile suspendării. Mai bine să nu se ajungă acolo.

    dictaturajustitiei

    21/02/2011 at 9:58 am

 14. Salut, Theophyle! Multumiri pentru expunerea culturala. 🙂

  Octavian

  20/02/2011 at 7:41 pm

 15. Sunt pe jumatate evreu, ei ar spune 33%, dat fiind ca tata a fost evreu iar mama este romanca. Toate rudele tatei au plecat in 1950. Nu mai ramasese nimeni. (Asta apropo de aducerea comunismului – pai daca le placea asa de mult de ce-or fi plecat?).
  Revenind, acum 5 ani ma trezesc cu un nepot, de care habar n-aveam, nascut in Israel in 1983 si avand, din nastere, cetatenie romana, venit sa studieze si sa se stabileasca aici, vorbind o ramana onorabila si povestindu-mi despre nostalgia alor sai, tatal lui avea 5 ani cand a plecat, as fi fericit sa vedeti cat de bine vorbeste romaneste, si despre faptul ca asta l-a indemnat sa se repatrieze, altfel nu pot sa numesc venirea lui aici.

  bujold

  20/02/2011 at 8:00 pm

  • 😆 Bravo lui!

   Theophyle

   20/02/2011 at 8:16 pm

  • Bună ziua!

   Bunica mea avea prietene evreice. Când aveam 17 ani una dintre ele, venită în România , a trecut şi pe la noi.Eu am stat la poartă, făcându-mă că mătur ca să nu intre niciun neavenit în curtea noastră din Craiova.

   Am fost crescută cu respect faţă de evrei şi îmi pare rău când văd cum se dezvoltă o ură antisemiţi.

   Pe de altă parte mi se pare absurd ca să fie atacat un bătrân de 92 ani şi nişte măicuţe că au cântat un cântec legionar. Să fim serioşi! Nu-l văd pe părintele Pârvu îmbrăcat în neonazist.

 16. Oameni buni, de ce nu vreţi să înţelegeţi că totul se reduce la două necesităţi vitale:
  1. eradicarea corupţiei care secătuieşte statul, poporul, întreprinzătorii oneşti; beneficiari sunt doar organele de control al statului şi corupătorii; pierderea este, ca volum, ceva de ordinul a 10x faţă de beneficiul beneficiarilor.
  2. eliminarea tuturor privilegiilor, mai puţin importantă decât prima măsură, totuşi nu poate fi ignorată.
  Ştiu, totul pare utopic, probabil şi este, dar alte discuţii sunt apă de ploaie.
  Toate partidele de după 1989, care au fost la putere, au tolerat şi practicat sistemul corupţiei şi privilegilor. Ele nu mai au de loc credibilitate. De aceea poporul tot alege, de la 01.01.2007, pe măsură ce se lămureşte: pleacă. Pentru că nu sunt alte alternative. Stimaţi blogeri, peste zeci de ani istoricii vor numi această perioadă cea a exodului poporului român.
  Doar o mobilizare exemplară a societăţii civile ar mai putea salva ceva. Dar, cum vă spusei mai sus, poporul a ales şi continuă să aleagă, soluţia cea mai facilă:

  nelucraciun

  20/02/2011 at 8:05 pm

  • Care societate civila? Cea fondata de Soros, finantata de el si refinantata de Felix & Co.

   Theophyle

   20/02/2011 at 8:17 pm

   • Organizaţia lui Soros nu este decât o organizaţie. Societatea civilă suntem noi, cei neînregimentaţi la partide şi nici la organizaţia lui Soros

    nelucraciun

    20/02/2011 at 8:19 pm

   • sau cea compusă din oameni ca mine, care comentează pe bloguri de la mii de kilometri distanţă?

    Bogdan P

    20/02/2011 at 8:20 pm

    • Graţie mijloacelor moderne de comunicare, chiar şi voi! Dar nu numai voi!

     nelucraciun

     20/02/2011 at 8:23 pm

  • De acord, de aceea problema este si de maxima gravitate, pentru ca nu exista nici o legatura cu doctrinele. Eradicarea coruptiei trebuie sa fie un scop al activitatii partidelor, daca vor sa supravietuiasca.

   Hronic

   20/02/2011 at 8:54 pm

   • Interesele clanurilor din partide sunt mai mari decat interesele de grup.

    nelucraciun

    20/02/2011 at 9:14 pm

 17. In principiu, in opinia mea, cetateanul informat, educat, activ civic, are datoria de a pastra o distanta critica fata de putere. Pentru ca puterea vrea intotdeauna mai multa putere, ceea ce in cele din urma se traduce prin mai putine drepturi si libertati pentru cetatean. Iar daca cetateanul nu critica, puterea are tendinta de a nu-i imbunatati viata din proprie initiativa. Asta e si definitia atitudinii civice, din punctul meu de vedere: trebuie sa fim cu ochii pe ei si sa le atragem atentia de cum au calcat alaturi. In felul asta ne protejam ca societate. Si daca toti procedam asa, devenim in sfarsit o comunitate.
  De-aici enorma frustrare pe care o simt cand trebuie sa sustin vreunul din stalpii puterii. Ma simt tradat in propriile principii.
  Ma consolez insa in frustrarea asta daca ma gandesc ca opozitia actuala (incluzand aici si mass-media compromise) este deja un cosmar inimaginabil. Daca ajung si la putere voi suferi fizic, pentru ca efectiv nu-mi voi mai putea controla muschii vomitivi 🙂

  cantul_de_jale

  20/02/2011 at 8:07 pm

  • Da, desigur ai dreptate aici.

   Dar eu voiam să reliefez un caz absurd pe care l-am resimţit în timpul ultimei campanii prezidenţiale: oamenii care îl criticau pe Băse din perspectiva ta, a cetăţeanului informat, care încearcă să menţină distanţa critică, îl criticau atât de tare încât dădeau apă la moară taberei voiculeştilor.

   De aceea eu am preferat până acum (şi încă o fac) să ignor părţile negative (nu zic nici pe departe că Băse şi aghiotanţii lui ar fi nişte sfinţi), pentru a mă delimita de corul criticilor, de bună şi rea credinţă.

   Între timp, opiniile mi s-au mai moderat în privinţa PDL-ului, dar cred că nu e complet pierdută situaţia la ei. Cred că îşi au viitorul politic în mâini, ceea ce ar trebui să fie tot ce îi trebuie unui om onest şi cu capul pe umeri să o scoată la capăt. Deşi mă cam îndoiesc că sunt oneşti şi cu mintea clară, să vedem ce-or decide la congres. Sinon, votez cu bună inimă acel partid nou, dacă s-ar desprinde de pământ. De altfel, cred că ar trebui să se grăbească, dacă nu e înfiinţat până la sfârşitul anului, va fi greu să strângă suficient momentum până la alegeri.

   Numai bine tuturor,

   Bogdan P

   20/02/2011 at 8:19 pm

 18. Buna seara la toata lumea 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  20/02/2011 at 8:14 pm

 19. cantul_de_jale

  Salut ! 🙂

  Chiar nu văd de ce ar trebui să te scuzi pentru că ai o poziţie corectă!

  Sigur că nu este problema de a face propagandă pentru Băsescu, sau pentru partidul care îl – mai – susţine.

  Foarte corect mi se pare diagnosticul pe care l-ai pus : Băsescu este cel care a devoalat întreaga mizerie acumulată în epoca post-decembristă.

  Cam de aceea Băsescu, a început să fie demonizat : mare parte dintre cei cu „musca! pe căciulă” se retrag sub stindardul lui felix : suspendare, sau… 🙂

  tiberiuorasanu

  20/02/2011 at 8:16 pm

 20. „veşti” în cazul măicuţelor dezlănţuite şi a legionarilor virtuali: hotnews.ro au şters sau ascuns toate comentariile (peste 300 !! , multe dintre ele de un fundamentalism religios şi de un naţionalism cu totul ieşite din comun) de la link-ul cu măicuţele:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8318642-video-maicute-manastirea-petru-voda-canta-parintelui-justin-parvu-sfinta-tinerete-legionara-protest-oficial-centrului-pentru-monitorizarea-combaterea-antisemitismului.htm

  cred că merită să urmărim cu se va dezvolta povestea.

  Bogdan P

  21/02/2011 at 12:16 am


Comentariile sunt închise.