Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii 13 /2 – 19 /2

Duminica 13/2/2011

Vameşii, fariseii şi bătăliile politice

Dacă tot scriem comentarii politice duminica, cuvine-se să medităm şi asupra pildei vameşului şi a fariseului, care s-a citit astăzi la liturghie. Minunată coincidenţă, căci este bine ca vameşii corupţi, despre care a fost vorba toată săptămâna, să ştie că mai au o şansă – cea a smereniei şi pocăinţei, deşi ei contează probabil pe caracatiţa corupţiei, cu tentaculele ei din justiţie. Iar în privinţa fariseilor, este greu să nu faci conexiunea cu politicienii marilor partide, căci toţi s-au lăudat săptămâna trecută că sunt mai buni şi mai virtuoşi decât ceilalţi: Victor Ponta şi Crin Antonescu au dat vina pentru corupţia masivă din vămi pe PDL, deşi toată lumea ştie că  problema este veche, iar foştii şefi ai vămilor au scăpat doar pentru că au fost protejaţi de puterea politică a momentului.

PDL a încercat şi el să dea de vina pe toţi şi să-şi ascundă ruşinea celor trei ceasuri rele de marţi, când Dan Păsat a fost salvat printr-o suită de tertipuri parlamentare, cerând ulterior demisia din Parlament a deputatului buclucaş şi a colegei sale Monica Ridzi. De excluderea celor doi din partid însă nu au avut curajul să vorbească decât Monica Macovei şi ulterior Raluca Turcan; bărbaţii din partid s-au ţinut tari pe poziţii! Cititi tot articolul, aici.

Rodica Culcer – Club 2020

Ilustratie: Baricada


Luni 14/2/2011

Victor tigrisorul de plus

Trebuie sa mentinem directia si sa asimilam concluzia corecta si realitatea contextului european si de ce nu, mondial – statul social e mort! Ca horcaie pe alocuri, ca e fardat bine pe malurile Senei, nu prea are a face, cuvantul de ordine este austeritatea astazi, taierea cheltuielilor si eficienta economica, reintoarcerea catre producerea de valoare adaugata. Ca o cireasa in varful prajiturii, pe fondul restrangerilor bugetare pan-europene, stanga inregistreaza esecuri atat in discurs cat si in eficienta electorala, cand asteptarile populiste si criza de incredere de obicei a favorizat-o.

In acest context european, USL si “gigantii politici” Ponta si Antonescu apar ca niste inabili, niste papusi avand cusaturile roase, niste spectre ale Republicii de la Arges.

Uneori primim complimente, aplauze si ovatii de la partizani si asta ne face sa evaluam generalizat si eronat, ca iubirea este universala in Romania pentru alianta nasului Felix.

Un exemplu de inabilitate ( eufemism pentru o prostie demna de Geoana 2.0 ) este si declaratia lui Ponta, care solicita justitiei sa nu se limiteze la pioni. Cititi tot articolul, aici.

TOG – Turnofftheglory

Marti 15/2/2011

Ce se intampla in PD-L?

Ca exercitiu de imaginatie, punand cap la cap tot ce s-a declarat si cunoscand structura umana si intelectuala a politicianului roman, as desprinde cateva concluzii asupra intamplarilor din ultimele zile.

1. Activul, liderii  si oameni de la baza PD-L sunt disperati ca masurile de austeritate introduse de Traian Basescu si  Emil Boc le duc procentele din sondaje la subsol. Au inteles ca perspectivele de redresare economica sunt extrem de subtiri, chiar stravezii, deci sansa de a recastiga voturile “pe bune”, cu crestere economica reala care sa stea la baza unei cresteri salariale sustenabile, este neglijabila. In aceste conditii,  liderii locali si centrali, in frunte cu Vasile Blaga, au cerut renuntarea la austeritate. Intoarcerea la festin. Adica la populisme, ca baza reala economica pentru cresteri salariale nu exista.  Ca singura sansa pentru a face o figura, cat de cat onorabila, in scrutinul din 2012. Au gasit chiar si o strategie pentru asta. Il lasam pe Emil Boc din brate, sa-si franga gatul si sa plateasca singur oalele sparte, il alegem pe Vasile Blaga sef la PD-L, iar maurul Emil Boc poate sa plece de unde a venit. Dupa ce dam toata vina pe el. Ca a sacrificat poporul.

2. Traian Basescu a inteles toata aceasta strategie, doar isi cunoaste perfect musterii. Si nu este de acord cu ea. In primul rand ca nu este corect sa faci tap ispasitor un singur om, cand deciziile au fost luate impreuna cu aceia care acum se dezic de Emil Boc. In al doilea rand, toate suferintele si privatiunile populatiei din ultimii doi ani vor fi fost  inutile, daca ne intoarcem la politica populista care ne-a ingropat, economic vorbind, in ultimii 20 de ani. Nu in ultimul rand, riscul de a se rupe partidul, eventual prin aparitia unei alte formatiuni este destul de mare, reformistii din PD-L nu vor sta cu bratele incrucisate in cazul in care vechea garda ocupa pozitiile de conducere la viitorul congres. Cititi tot articolul, aici.

Stefan Vlaston – Contributors

Imagine: Galeata cu Pixeli

Miercuri  16/2/2011

Egiptul, Frăţia şi eşecul politicii americane

În ultimele săptămâni, media internatională a vorbit adesea despre cererile „democratice” ale poporului egiptean, iar statele occidentale s-au pronunțat împotriva reprimării violente a manifestanților, cerând puterii egiptene să înceapă tranziția spre un nou regim, în concordanță cu dorințele populare. După mai multe de zile de mare presiune externă și internă, Hosni Mubarak a demisionat, părăsind funcția oficială pe care a deținut-o timp de 30 de ani, dar, contrar a ceea ce se crede, marile probleme abia acum încep.

Într-o convorbire telefonică, președintele Mubarak i-a spus laburistului Benjamin Ben-Eliezer, fost ministru israelian, că americanii au făcut o mare greșeală raliindu-se celor care i-au cerut schimbarea.

„Democrația promovată de Statele Unite o putem vedea la lucru în Iran, în Gaza cu Hamas și aceasta este soarta Orientului Mijlociu.

“Poate că (americanii n.r.) vorbesc despre democrație, dar nu știu despre ce vorbesc, iar rezultatul va fi extremism și Islam radical.”

“Nu voi fi surprins dacă în viitor vom vedea și mai mult extremism, mai mult Islam radical și mai multe tulburări, dramatice schimbări și revolte.”

Dincolo de declarațiile lui Mubarak – interesat, desigur, de imaginea sa -, rămân faptele: în plan extern, Mubarak a fost principalul aliat arab al Statelor Unite și a dus o politică externă favorabilă unor relații bune cu Occidentul și Israelul; în interiorul Egiptului, președintele egiptean a reușit să țină sub control Frăția Musulmană. Acum că s-a retras, vidul de putere ar putea fi ocupat întocmai de elementele islamiste cărora li s-a opus. Cititi tot articolul, aici.

Vlad M. – In Linie dreapta

Imagine: Galeata cu Pixeli


Joi 17/2/2011

Stenograma discuţiei dintre Don Marica şi un reportofon de serviciu

Vasile Marica, liderul sindicatului Sed Lex, a fost acuzat recent, de un fost şef de vamă, că încasa taxa de protecţie de prin vămi ca un adevărat cap al mafiei din domeniu. Asta s-ar fi întâmplat în perioada 1997-2002, iar taxa era de 2500 dolari lunar, unii plătind chiar şi 10.000 de dolari lunar.

Marica a negat că ar fi colectat şpaga de prin vămile României, dar acesta nu a fost un motiv demn de luat în seamă de către procurorii DNA care au declanşat verificarea autodenunţului fostului şef de vamă.

Speriat de amploarea pe care o poate lua o astfel de verificare, Marica a convocat o conferinţă de presă şi, în stilul caracteristic, a lansat o nouă diversiune. Zice că Traian Băsescu i-a înscenat totul şi îi cere demisia. Dacă Băsescu nu pleacă de la Cotroceni, pentru că ar fi pus la care discreditarea sa, împreună cu vameşul turnător, el se duce să se plângă pe la ambasade. A mai spus şi alte glumiţe de acest tip şi-a plecat. Acum e posibil să bată deja, nervos, la ghereta din faţa ambasadei ruse. Cititi tot articolul, aici.

Dan Badea – Adevaruri Necesare

Ilustratie: Baricada

Vineri  18/2/2011

Onoarea lor nereperată

De la ziaristul activist de pe vremuri, care, de voie, de nevoie, era obligat să ridice nişte osanale înţeleptului cârmaci şi savantei de renume mondial chiar şi când scria un reportaj de la atelierul de remaiat ciorapi damă din Corocăieşti, instituţia presei a trecut, după Revoluţie, prin mai multe etape. Mai întâi a venit vremea ziaristului combatant şi principial, gata să se lupte şi cu morile de vânt. Pe atunci, mogulii de presă erau puţini şi cam Cârciogi la buzunare, în sensul că n-ar fi aruncat cu bani nici în reîncarnarea lui Brunea-Fox. Acea perioadă a fost momentul de glorie al presei independente de la noi, deşi chiar şi atunci au existat cozi de topor care, din convingere sau oportunism, au ţinut să laude cozile de bâtă ale minerilor. Mai pe urmă, când oamenii de afaceri şi-au dat seama ce armă formidabilă poate să fie presa, ei au confiscat-o, au făcut-o mai întâi prietena lor, apoi amanta, apoi sclava lor sexuală. Aşa s-au născut mogulii şi vuvuzeii, aşa s-a creat relaţia lor indestructibilă şi aparent reciproc profitabilă. Spun aparent pentru că într-o asemenea relaţie e ca la felaţie: depinde de ce parte a baricadei te afli.

Văd, de câteva zile, tot felul de reacţii faţă de ce li s-a întâmplat domnişoarei Stancu şi domnului Ursu, rămăşi fără emisiune peste noapte. Unii le-au turnat celor doi găleţi cu lături în cap, i-au blestemat, i-au înjurat, au jucat ţontoroiul pe necazul lor. Alţii s-au grăbit să-i compătimească şi să-i considere victime colaterale într-un război care nu era al lor. Dar în ultimii doi ani presa, locală şi centrală, a suferit pierderi grele, s-au pierdut mii de locuri de muncă şi au rămas pe drumuri jurnalişti poate mai talentaţi decât Stancu şi Ursu, dar care n-au avut, asemenea acestora, posibilitatea să lucreze pentru un mogul şi nici să dea din coate, gură sau fund pentru a ajunge pe fotoliile capitonate de la “Ora de foc”. Cititi tot articolul, aici.

Spartakus – Reporter Virtual.

Ilustratie: Baricada

Sambata  19/2/2011

Mizerabilii

Azi, pe la 12:30, o persoană foarte apropiată premierului Emil Boc mă sună şi, plină de revoltă, îmi spune că sindicaliştii au plecat de la negocierile pe care le aveau la Palatul Victoria.

“Aveam informaţii că sindicaliştii vor veni pentru cîteva minute şi apoi vor găsi un pretex să părăsească discuţiile, ca semn de protest că ANI le cercetează averile. Cel mai vehement a fost liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a început să facă scandal din senin şi a dat semnalul plecării de la discuţii fără vreun motiv anume. La întîlnirea precedentă, premierul îi ceruse acestuia să vină cu propuneri de modificare şi completare a proiectului de Cod al muncii propus de Guvern. Hossu nu a venit cu nicio propunere concretă. Avea în mînă doar o foaie A4 cu cîteva însemnări şi atît. Degeba l-a rugat premierul să ia din nou loc şi să se discute concret pe problemele ridicate de sindicate pentru că decizia de a face tărăboi era deja luată, înainte ca liderii sindicali să vină la Palatul Victoria“, mi-a spus colaboratorul premierului.

Informaţia m-a luat pe nepregătite. La acea oră încă mă aflam la sediul CNSAS unde îl însoţisem pe Emil Boc la ceremonia de lansare a programului care implementează cardul de sănătate, fişa electronică a pacientului şi reţeta electronică. În jur de ora 12:00, premierul a plecat în grabă pentru că avea programat discuţii cu sindicatele pe tema Codului muncii. Pe cînd mă pregăteam să plec şi eu spre Guvern pentru a ajunge la finalul negocierilor cu sindicaliştii am primit telefonul la care am făcut referire anterior. Succesiunea prea rapidă a evenimentelor a făcut să nu mai ajung la timp în Piaţa Victoriei pentru a asista la declaraţia făcută de Bogdan Hossu la poarta Guvernului. Întîlnirea  precedentă dintre premier şi sindicalişti a durat aproximativ 2 ore, de aceea cînd mi-am organizat munca am considerat că am timp să ajung din Piaţa Muncii(unde e sediul CNSAS) în Piaţa Victoriei(la Guvern). Cititi tot articolul, aici.

Rahoveanu – Nu crede ce ţi se spune, cercetează!

Trei  bloguri culturale


Cimitirul din Praga .1. Umberto Eco

Orice apariţie a unei noi cărţi scrise de Umberto ECO  , nu poate fi decît un prilej de bucurie pentru cititorii care-l apreciază pe acest prolific autor. Cea mai nouă apariţie (nu vreau să cred că este ultima!), este un roman, “Cimitirul din Praga (care) spune povestea unui personaj misterios… Nu se ştie exact cu ce se ocupă – cel mai probabil cu falsificarea de scrisori şi acte oficiale, din moment ce guvernanţii, poliţia şi serviciile secrete din multe ţări sunt interesate de munca lui şi vor să-l angajeze” – stă scris pe pagina de gardă a acestui volum.

O carte în care editorul, crede că “Între conspiraţii şi revolte, Umberto Eco arată cum se desenează încet-încet noua tablă de şah pe Vechiul Continent în a doua jumătate a secolului XX. Un roman cutremurător, despre aspecte ale unei politici trecute sub tăcere, care aruncă o lumină sumbră asupra viitorului”.

Dacă aşa este, vom vedea pe parcursul lecturii, pentru că de data aceasta, Eco foloseşte un stil literar oarecum inedit : Naratorul îl invită pe Cititor să intre într-o prăvălioară ponosită a unui telal care expune grămezi de obiecte inutile. Cu puţin  meşteşug, Cititorul trebuie să-l urmeze pe Narator într-o cameră mobilată cu gust, în care un ins complet necunoscut, cam vîrstnic, aşezat la o masă, tocmai scrie cele ce urmează. Cititi tot articolul, aici.

tibi – Tiberiuorasanu’s Blog

Fostul birou Lloyd’s din Bucurestii anilor 1900

Cu ceva vreme in urma, in timp ce mergeam pe strada Brezoianu, aproape de intersectia cu Bulevardul Elisabeta, am avut surpriza sa dau peste fostul birou Lloyd’s Romania din perioada anilor 1900. Acesta era situat intr-o cladire Fin de Siècle nu foarte iesita din comun ca arhitectura. Remarcabil este supravietuirea inscriptiei care mentioneaza numele companiei dupa mai bine de un secol de vicisitudini care au incercat atat de greu patrimoniul arhitectural al orasului. Inscriptia este in germana: “Rumanischer Lloyd” (Lloyd-ul romanesc) si indica faptul ca biroul local era o bransa a subsidiarei companiei stabilita in Germania Wilhelminiana/ victoriana. Cladirea este acum impartita in apartamente si locuita de un numar de familii, fiind totdodata intr-o stare precara. Vechea usa in stil Mic Paris care impdobea intrarea a fost inlocuita acum cativa ani de o usa metalica anosta, extrem de urata, de care locatarii ignoranti ai acestei cladiri sunt probabil foarte mandrii. Cititi tot articolul, aici.

Valentin Mandache – CASE DE EPOCA

 

Written by Theophyle

20/02/2011 la 8:22 am

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tzepelica

  20/02/2011 at 9:08 am

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Daniel Arfire, Politeía. Politeía said: Blogosfera Saptămânii 13 /2 – 19 /2 http://wp.me/pBjGD-4Gu […]

 3. buna dimineata
  @mar: bugetul federal us militar: in jur de 700 mld usd,sau in jur de 4.4 pct din pib;numai s arabia in primele 20 intrece us ca valoare din pib(sursa sipri)
  saptamina asta au taiat cam 0,5 mld din programul de dezv pt f 35

  intamplator

  20/02/2011 at 10:15 am

  • Buna ziua, multumesc.

   mar

   20/02/2011 at 12:24 pm

 4. Bună dimineaţa!

  Foarte interesantă această iniţiativă a lui Teofil, de a prezenta reunite săptămînal, diverse bloguri care abordează subiecte actuale.

  ps. Mulţumesc prietene, pentru nominalizare.

  tiberiuorasanu

  20/02/2011 at 10:41 am

  • Salut Tibi! Interesanta propunere de lectura. Eu sunt un fan al lui Umberto Eco. Voi cauta cartea si o voi citi.
   Ciudata etichetarea lui Eco ca fiind „stangist”, mai cu seama cu cat in cartile sale mai cu seama in romanul „Pendulul lui Foucault”, descrie cu ironie miscarile de strada ale comunistilor italieni cu multa ironie.

   andrzej

   20/02/2011 at 11:02 am

   • Salut Andrzej!

    Te asigur că ŞI această carte a lui Umberto Eco, merită citită.

    ps. Nici mie nu-mi vine să cred că U.E. poate fi etichetat cu uşurinţă ca fiind de stînga sau de dreapta.

    tiberiuorasanu

    20/02/2011 at 11:11 am

 5. Ziua buna!

  Cine ajunge la vama
  Doar la spaga se inhama
  Nu e cal, e doar pion
  Iar regina… e un domn
  Toate partidele implicate
  Nu-i nici unu far’ de pacate
  Care cu VW(Pasat) ori Bivolaru
  Care cu Ritzi Mitzi sau Mistocaru(Nastase)
  Si Rodica Culcer asteapta zapada
  Alba doar pentru fatada
  In spate tot aia vechi
  Ce ne-au mancat din urechi
  Tigrisorul ochelarist de plus
  Este foarte jucaus
  El nu vrea doar pestisori in plasa
  Vrea si rechini cu mai mult de o casa
  Dar acuza in stil stalinist
  Ce sa zic… un mare trist
  Tras de sfori de-un profesor
  Cu un buncar la subsol
  Ce se-ntampla in PeDeLe?
  Ii cam zboara penele
  1, 2,..pana la sapte
  Marinaru cre’ca-i bate
  Cum s-o sfarsi… vom vedea
  Alt partid s-o infiinta
  Obama e Carter in reluare
  Presedinte far’ valoare
  Cand in Iran se impuscau
  10 zile cam taceau
  In Egipt nu au tacut
  Pe revolutionari au sustinut
  Chiar de vorbeau pe alte voci
  Bidenea, Hillary si alte foci
  Acum pleaca Mubarak
  Si vine fratele drac
  Marica era regina
  Ii avea pe toti la mana
  El taia si spanzura
  Mii de euro incasa
  Nevasta i-a nascut fortat
  Cre’ca spaga_tu a daunat
  Dupa 9 ani e tot vocal
  Si e lider sindical
  Pot pune ramasag
  Ca Voicu il asteapa cu drag
  Pun si-acolo de-un sindicat
  Cu contributie… la pat
  Ora de foc s-a cam stins
  Ca nu-s priceputi la lins
  Ori c-or avea limba aspra
  Sau ca Ursu n-a stat capra
  Duca-se, paguba-n ciuperci
  Altii tineri tre’ sa-ncerci
  Batistele la control
  Si hidrantul de pe hol
  BurtHo(ţ)ssu e revoltat
  Desi n-a negociat
  Ii intreba de averi
  El incita la mineri
  Trebuie mai multa violenta
  Decretata stare de dementa!
  Cre’ca de-l va aresta
  Inima ii va ceda
  La ditamai maldarul de … sindicat
  Drepturile personale a aparat
  La sfarsit avem cultura
  Trei bloguri de anvergura
  Umberto Eco in cimitir
  Auleuu! deja transpir
  Cititorul e ratacit
  Intr-un mare labirint
  Un roman cutremurator
  Despre-un subru viitor
  Sediul de la o mie noua sute
  Acum a … grafiti pute
  Dar incriptia a rezistat
  Din Parisul(mic) de alta dat
  Si o poza la final
  Cu un Moise epocal

  Creanga

  20/02/2011 at 10:43 am

  • Salut Creangă! 🙂

   „Trei bloguri de anvergura
   Umberto Eco in cimitir
   Auleuu! deja transpir
   Cititorul e ratacit
   Intr-un mare labirint
   Un roman cutremurator
   Despre-un subru viitor
   Sediul de la o mie noua sute”

   Super inspirat, ca întotdeauna!

   tiberiuorasanu

   20/02/2011 at 11:27 am

   • Salutare Tibi,
    Uneori sunt inspirat, alteori doar … bat campii.
    Felicitari pentru nominalizare, este meritata, stii foarte bine ca Theophyle nu face nici un fel de favoruri. Ma bucur si pentru TOG, poate apare si el cu colajul promis aseara.

    Creanga

    20/02/2011 at 11:40 am

 6. bravo, creanga
  🙂

  skorpion

  20/02/2011 at 10:53 am

 7. interesant:

  inscriptie masonica sau feniciana?

  skorpion

  20/02/2011 at 10:54 am

 8. Salut Skorpi,
  Intra in job description 🙂
  Cred ca Theophyle sta in umbra, la fel ca saptamana trecuta, asteptand sa porneasca seminarul. Sunt invitati si restul autorilor la discutie (Tibi deja a sosit). Eu… cu cate o poezea din cand in cand.

  Creanga

  20/02/2011 at 11:20 am

 9. Creanga, eu sunt intotdeauna aici, chiar daca tac 🙂

  Ceea ce am avut eu sa spun – am spus. Acuma este randul vostru sa apreciati (sau nu alegerile mele) 😆

  Theophyle

  20/02/2011 at 11:43 am

 10. Servus Theophyle,
  Da, ai dreptate la predica slujbei de astazi preotul a povestit despre vames si dorinta lui de a se apropia de Iisus 😉
  Am fost cu fiul si finutul meu la slujba. Doi copii pentru ca sper ca Romania vamesilor actuali se va transforma si le va oferi o altfel de Romanie.
  Ieri un prieten mi-a trimis un link spre un articol interesant scris de un politician crestin-democrat german :
  http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,744866,00.html

  Dan Masca

  20/02/2011 at 11:59 am

  • Draga Dan,
   Dupa cat stiu eu Bibile, „drumul spre Damasc” nu trece pe la DNA 😉

   Multumesc pentru link 🙂

   Theophyle

   20/02/2011 at 12:05 pm

  • pentru corectitudine azi in bisericile ortodoxe s=a citit pilda fiului risipitor

   intamplator

   20/02/2011 at 2:59 pm

   • asa este, doar ca la noi aceasta pilda a fost completata cu cea a vamesului 😉

    Dan Masca

    20/02/2011 at 9:35 pm

 11. Salutare 🙂
  Cu rușine trebuie să recunosc că am reușit să mă trezesc doar acum . Efort colosal . 🙂
  Ca urmare voi citi cu calm această postare .

  Ștefan A.

  20/02/2011 at 12:15 pm

 12. @Theophyle, buna ziua.
  Interesante sugestiile tale culturale. Si celelalte.
  Astazi sunt intr-o forma un pic mai buna, dupa multe ceaiuri si buline, si voi mai intra aici sa vad ce mai scriu politeenii.

  casandra

  20/02/2011 at 12:16 pm

  • Salut casandra
   Fi atenta la flacara violet . 😆
   Uneori ataca de pe acest blog . 😆
   Produce febra si dureri de cap . 😆

   Ștefan A.

   20/02/2011 at 12:18 pm

   • Stefan, este duminica nu joi.

    mar

    20/02/2011 at 12:30 pm

    • Inseamna ca am dormit in prostie . 😆
     Sau ca flacara ataca doar joi ? 😆

     Ștefan A.

     20/02/2011 at 12:37 pm

     • Conform declaratiilor oficiale numai joi si musai sa fii imbracat in violet.

      mar

      20/02/2011 at 12:45 pm

   • Neeh! Flacara violet si-au arvunit-o altii. Ce mai face Aliodor, stii ceva de el, cred ca este extenuat? Tu ai simtit ceva efecte violete pe acest blog?

    La mine reusesc doar armele grele, virusii cei mai agresivi. Dar le vin de hac mintenash, cu lamaie multa, paracetamol sinus (multumesc de sfat, Theohyle) si cu ceaiuri. Nu mai am febra, doar o usoara stare subfebrila si oboseala.

    casandra

    20/02/2011 at 12:33 pm

    • casandra
     Eu sint imunizat de ceva tip 1.500 km distanta . 🙂

     Ștefan A.

     20/02/2011 at 12:39 pm

  • casandra,
   o fac deja de trei saptamani. Cred ca este necesar ca sa ne citim reciproc. Postarile pe care le evidentiez sunt nmai putin legate de opiniile politice ci mai mult de stilul publicistic. Deobicei citesc cam 10 bloguri pe zi.Nu intotdeauna identice, plus tot blogrollul daca sunt nautati 🙂 Am o slabiciune fata de tehnica scrisului 😀

   Theophyle

   20/02/2011 at 12:23 pm

 13. Buna ziua Theophyle,
  O selectie reusita, multumiri ptr. diversificare. Foarte interesante sugestiile culturale.

  mar

  20/02/2011 at 12:28 pm

  • multumesc mar 🙂

   Theophyle

   20/02/2011 at 12:30 pm

 14. dna,CULCER;

  SCRIE CORECT SI INPARTIAL:

  CE CURIOS MOD DE GANDIRE AU UNII:

  repet si eu ce spun si altzii.

  dacä presedintele , era in vafrul acelor mafiotzi din vämi, dece ar fii declansat prinderea infractorilor???????????

  theo

  20/02/2011 at 12:31 pm

 15. buna ziua,
  hai ca m-am distrat; multumesc Theophyle.
  Referitor l-a cartea lui Eco am citit si la @tibi pe blog, dar am mai citit undeva, nu mai stiu unde (ce sa fac, memorie scurta 😉 )un titlu frumos: Eco a pus piciorul in Prag(a).

  victor L

  20/02/2011 at 12:36 pm

  • salut,

   Domnul Măruţă are o recenzie foarte bună despre această carte.

   Titlul acela, a fost o simplă găselniţă. 🙂

   tiberiuorasanu

   20/02/2011 at 12:39 pm

 16. Prima data am citit toate articolele, doar unul il aveam la activ, cel al lui Tibi.
  Cred ca nu a aparut la nici o televiziune despre cele 5 minute ale lui BurtHo(t)ssu si foaiaaa de a patruuu, si findca averea cerceta, a mai chemat niste sindicalisti…
  Articolul despre Marica a aparut in 2002 in Romania libera, eu cred ca el este doar nebunul, altul este regele. Cum de nu a fost saltat pana acum? stenogramele din 2002 nu sunt adevarate sau regina l-a protejat?
  Dna Casandra
  Bine ati revenit! Avem nevoie de echilibru.

  Creanga

  20/02/2011 at 12:47 pm

  • Multumesc Creanga. Imi pare bine sa te vad.

   casandra

   20/02/2011 at 12:57 pm

  • salut creanga 🙂
   Nu am observat sa ai probleme de echilibru, dar ma rog tu stii

   Un tanar de stanga

   20/02/2011 at 1:09 pm

   • TDS, acum si tu Creanga vrea sa avem un usor iz de stanga, face bine la dezbatere, poate realizam un transfer de stanga la dreapta.

    mar

    20/02/2011 at 1:17 pm

    • Lasa-l pe el cu izul de stanga 🙂 Eu prefer Fendi
     buna @mar 🙂

     Un tanar de stanga

     20/02/2011 at 1:20 pm

     • Salutare TDS and mar,
      Tinere nu e vorba de iz
      Mai ales ca esti un tiz
      Ori numele l-ai gresit
      Ori ai cam imbatranit
      Si-a venit mintea la cap
      Nu mai votezi partid sarac
      Eu cred ca e bine sa dialogam
      Si-alte pareri s-ascultam
      Pe-a noastre le stim prea bine
      Nu are cum sa le schimbe
      Alcoolul si adventistul
      Politeianul si socialistul

      Creanga

      20/02/2011 at 1:43 pm

      • Da creanga
       traiasca biodiversitatea
       Pentru biodiversitate adu-o si pe Lilick un viezure si un manz. Sau mergi pe blogul lui Bombo si acolo ai parte de exact alte parari.

       Chestia e mai gingasa cind e vorba cei ce vin cu opiniile sincer ale lor si cei care vin cu opiniile care ajuta la cariera – (vezi si pe stimata noastra sofista -Loda)
       🙂

       Un tanar de stanga

       20/02/2011 at 2:01 pm

       • TDS,
        Nu stiu cine e Lilick, iar despre viezure si manz… nu merci, nu sunt zoofil si nici … socialist sa merg la Bombo. Si in definitiv eu nu aduc pe nimeni, usa este deschisa, ce se intampla mai departe, decide o majoritate(plus unu). 🙂

        Creanga

        20/02/2011 at 2:27 pm

       • UTS:
        I-auzi ,cine-mi duce dorul :)Si cum cuantifici sinceritatea vis-a-vis de ,,ajutatul in cariera” ,dupa experienta proprie? Tu asa ai facut cariera? Scuze, tu nu, tu ai facut ptin ,,jeniu”.

        Loda

        20/02/2011 at 4:57 pm

 17. Salut, Theophyle! Foarte interesante sugestiile, toate 🙂

  PS: pentru corectitudine, imaginea cu PDL – inchis pentru inventar, cu Blaga, Udrea si Boc apartine Baricadei.

  Galeata cu pixeli

  20/02/2011 at 1:14 pm

  • Nu vă faceţi probleme, prieteni, în esenţă cred că toţi am văzut la fel fenomenul ilustrat…

   baricada

   20/02/2011 at 10:52 pm

 18. Romania nu a iesit din criza si nu va iesi decit cind ne anunta Victor Ponta din biroul lui de la Cotroceni adica dupa ce egiptenii il alunga pe Traian Basescu iar comunistii italieni o spinzura de picioare pe Elena Udrea precum pe Clara Petacci
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8319476-victor-ponta-psd-romania-nu-iesit-din-criza-poate-doamna-udrea-iesit-din-criza-sau-domnul-basescu.htm

  Un tanar de stanga

  20/02/2011 at 2:24 pm

  • cind il mai citesc pe pulifriciul ponta, asa am o pofta sa-l dezbrac la koorul gol si sa-l biciuesc cu un bici inmuiat in apa
   :mrgreen:

   crin parca tace in ultima vreme, nu?
   se pare ca este tare bucuros ca 200 pensionari din PNL au migrat spre PDL.

   p.s.
   totusi ce repede se produc migratiile pasarilor
   🙂

   skorpion

   20/02/2011 at 2:28 pm

   • Salut!
    Precipitate aceste migratii. O fi de vina tzunamiul solar sau….
    Oricum aceste stiri sunt facute publice de lidrii zonali care au poate motive imediate….

    andrzej

    20/02/2011 at 2:53 pm

   • Eu l-as

    Un tanar de stanga

    20/02/2011 at 2:58 pm

   • Skorpi, imaginia facuta de TOG este mai mult decat relevanta. Este un infantil frustrat care repta ca un papagal in oglinda, in speranta ca cineva o sa-l remarce.
    Mai are putin si se ia de mana cu Vadim, o personalitate borderline.

    mar

    20/02/2011 at 3:06 pm

 19. tds,
  numai pe „taxu”??
  🙂

  skorpion

  20/02/2011 at 3:01 pm

 20. „Romania are toate sansele ca la sfarsitul lunii martie sa iasa din recesiune si sa marcam doua trimestre consecutive de crestere economica. Cu cat semnele bune in economie incep sa se multiplice, cu atat adversarii nostri devin mai disperati”, a declarat premierul Emil Boc,

  imi place cum boc vorbeste despre alianta socialista, inclusiv PNL;
  ce bine se simt liberalii in alianta socialista

  🙂

  skorpion

  20/02/2011 at 3:05 pm

  • 🙂
   Si ponta o sa raspunda;
   voi intreba un asistat din judetul Vaslui cu 14 copii si nevasta gravida care isi inneaca amarul in alcool. Iar cind omul ala , imi va spune da ! o duc bine acum , am ce imi trebuie 1 atunci abia il voi crede pe boc cel mic ca recesiunea brutala in care ne-au bagat portiocaliis-a ispravit.

   Un tanar de stanga

   20/02/2011 at 3:11 pm

 21. am citit selectia @thophyle-multumrsc si daca e sa trag o concluziile mele
  -alianta laba a mai zbierat la luna o saptamana
  -basescu ii aduce la matca pe aia de la pdl
  -cei din spectrul politic&sindical&functionari publici care se stiu cu musca pe caciula intra in fibrilatii
  – de pe acest blog@casandra a incercat sa ma faca sa inteleg ca nu exista nici o deosebire intre statul pomanagiu si statul social conform doctrinei pesediste
  -ca vanghelie se pregateste sa ocupe culoarul tiganesc in mod oficial
  si last.but not the least,
  solutia la ce e in OM e alcoolul&femeile

  intamplator

  20/02/2011 at 3:10 pm

  • vai,vai,vai
   uitasem ca am avut crestere pozitiva in tr 4n fata de tr 3 si d-na udrea-doamna aceea ministru care face shouri tv mai ceva ca becali si luata de astea uita sa faca programe care sa absoarba ceva fonduri europene,ne-a anuntat si dansa acest eveniment EPOCAL!

   intamplator

   20/02/2011 at 3:15 pm

 22. parshiv e basescu asta!
  deschid ziaru’ si ce vad:bercea mondialu’ arestat

  sa nu-mi spuneti ca n-a aranjat basescu asta ca nu va cred;basescu a facut-o ca sa se uite de ce i-a facut lu ala de la vama,sindishpagaru’ ala
  este ca am dreptate?

  intamplator

  20/02/2011 at 3:19 pm

 23. Postare nouă! 🙂

  tiberiuorasanu

  20/02/2011 at 3:32 pm

 24. Salutare, chiar daca mai tarziu.

  Felicitari celor nominalizati. Articole interesante, de pus la blogroll. Felicitari si celor doi neobositi graficieni, GaPx si Baricada. 🙂

  Andrei

  20/02/2011 at 4:52 pm

 25. Sa vezi ca Ponta cloceste acum o revolutie de iasomie 🙂 cu tinerii lui: Banicioiu, avocata aia mica si cam c_tina de la PNL.
  Sa vezi ca tiranul interzice cuvintul iasomie in motoarele de cautare. Nu mai e mult Basescule ! Ziua judecatii se apropie ! Revolutionarii vor sparge usile palatului din Mihaileanu si vor elibera flota, sau macar pe domnisoarele figurehead (habar nu am cum se zice in romaneste) de la prova

  Un tanar de stanga

  20/02/2011 at 7:01 pm


Comentariile sunt închise.