Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Fiat justitia, et pereat mundus!

Postat de @Cetatean, in sprijinul doamnei judecator Camelia Bogdan

Stimata doamna judecator, pentru mine, procesul in care Vantu Sorin Ovidiu are o miza personala. Nu pentru ca eu sau cineva din familia mea as fi un pagubit la FNI (slava Domnului, investitiile de acest fel nu au fost niciodata punctual meu forte, iar cunoscutii mei sunt la fel de saraci ca mine), ci pentru ca eu devin pagubit in mod imediat si ireparabil cind vad cum numitul Vantu Sorin Ovidiu, la fiecare infatisare la Tribunal, reuseste sa amine confruntarea cu zeita aceea legata la ochi care ar trebui sa spuna de care parte atirna balanta mai greu, a lui sau a pagubitilor FNI.

Doamna judecator, nu invoc astazi in fata Dumneavoastra pagube materiale, ci invoc o paguba mai mare, aproape irecuperabila, anume pierderea, ca roman, a unei fiinte dragi, pe numele ei Dreptatea.

Am vazut-o pe Dreptatea cu capul atit de spart, incit ma miram ca inca mai traieste, deghizata in Speranta, tinuta in viata de pagubitii la FNI care vin mereu in fata Dumneavoastra.

Am vazut-o pe Speranta calcata in picioare atit de tare, incit m-am mirat ca se ridica si vine de fiecare data cind numitul Vantu Ovidiu Sorin are infatisare la Tribunal. Ea apare mereu, insa individul respectiv vine numai cind vrea sau cind nu are rotula sparta ori un furuncul pe obrazul gros ca talpa piciorului. Nu-i nimic, de aia se si numeste Speranta, sosia mai optimista a Dreptatii.

Dar am vazut-o chiar si pe Speranta abatuta si cu aripile frinte de atitea ori, pentru ca atunci cind vine, numitul Vantu Ovidiu Sorin vine cu sora vitrega a Sperantei, anume Viclenia. Sora asta e mult mai hirsita si mai umblata prin lume, stie tertipuri si a pacalit pe multi. Mare mi-a fost deci mirarea si bucuria, stimata doamna judecator, in clipa cind am citit ca ati avut curiozitatea sa verificati o fituica prezentata de Viclenia, amanta infirmului (se pare) Vantu Sorin Ovidiu, care arata cit de competent in bolile de inima este un ginecolog austriac care il trateaza. In clipa cind am citit ca nu ati inghitit pe nemestecate fituica pusa in fata de Viclenia, am stiut ca am sanse sa le vad intr-o zi pe Speranta si pe Dreptatea dansind de bucurie iar pe Viclenia, trimisa acolo unde ii este locul instr-un stat de drept.

Stimata doamna judecator, stiu ca Viclenia asta are multe surori la fel de periculoase. Pe una dintre ele am vazut astazi la lucru, si se numeste Intimidarea.

In calitatea mea roman si de cetatean care crede in Justitie, vreau sa va spun ca nu sunteti doar doamna judecator Camelia Bogdan, cea care judeca dosarul unui cetatean numit Vantu.

Astazi sunteti  imaginea insasi a Justitiei, adica a Sperantei si a Dreptatii, care este supusa unei tentative de intimidare dintre cele mai grosoloane.

Sa nu va fi frica si sa nu ezitati, nu sunteti singura in fata Vantului si a vinturilor de tot felul. Sunteti alaturi de mine, iar alaturi de mine este si prietenul meu, si el roman, si alaturi de el este si sotia lui, si ea romanca, si alaturi de ei se afla fiica lor, si ea romanca, si alaturi de ei se afla… Se afla Dreptatea si Speranta, una cu capul spart, cealalta cu aripile frinte, insa, doamna judecator, sunt inca vii ! Impreuna stam alaturi de dumneavoastra si va asiguram de intreg sprijinul nostru, pentru ca toti invocam de multi ani pierderea sentimentului dreptatii si al sperantei.

Au trecut vremurile acelea negre si pierit in negura timpului tarimurile de unde vin Viclenia, Intimidarea, Tupeul si alti prieteni de-ai numitului Vantu Sorin Ovidiu. Ei au ramas inca bintuind pe aici, incercind sa isi puna in miscare vechile lor mecanisme de lumini si zgomot care acum nu mai impresioneaza  azi pe nimeni.

Sa nu va impresioneze nici pe Dumneavoastra, doamna judecator ! Umbrele scot sunete, insa nu au consistenta. Consistenta insa va avea decizia Dumnoavoastra in sala de judecata, cind veti inclina balanta, fara mila si fara partinire, facind in sfirsit dreptate.

Doamna judecator, chiar daca miine am afla si ce numar purtati la pantofi sau ce numar matricol aveati la scoala primara, sa nu ezitati ! O tara intreaga e alaturi de Dumnoavoastra. Noi, ca romani suntem cu totii  pagubitii lui Vantu Ovidiu Sorin, si nu asteptam de la Dumnoavoastra altceva decit sa oblojiti capul spart al Dreptatii si sa ii redati Sperantei aripile atunci cind veti judeca si veti transa.

Doamna judecator, fiat justitia, et pereat mundus !

Written by Theophyle

17/02/2011 la 8:24 pm

212 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. wow! Domnule doctor Cetatean, bun diagnostic ai dat!
  Excelenta luarea de pozitie.Felicitari.

  ela

  17/02/2011 at 8:33 pm

 2. So sorry Mr. Cetatean ,dar am senzația vaga ca nu știți în ce tara trăiți. Când a mai condamnat justiția din România vreun personaj de anvergura lui Vântu? Adică, omul știe multe lucruri despre indivizi din toate partidele, iar sintagma „De ma voi scula, pre multi am sa popesc și eu” este peren actuala.

  Ragnar

  17/02/2011 at 8:35 pm

 3. Colosala interventie!
  Ma simt mandru ca am onoarea sa-l „cunosc ” pe Cetatean si atata vreme cat tara asta mai are astfel de oameni, nu este inca pierduta.
  Doamna judecator trebuie sa stie ca suntem multi care gandim la fel si o sustinem si ii dorim succes.
  Succesul Domniei Sale va fi succesul justitiei si succesul nostru, al oamenilor cinstiti care speram sa contam din ce in ce mai mult.

  cedric

  17/02/2011 at 8:40 pm

  • Ela, cedric, salut si multumirile mele, insa de data asta nu conteza ce am spus, ci ce simt. Cred ca simtiti la fel ca mine, si ca nu sunt singur, pentru ca nici doamna judecator Camelia Bogdan nu trebuie sa ramina singura!

   Cetatean

   17/02/2011 at 8:43 pm

   • @Cetatean: Doamna judecator Camelia Bogdan trebuie sa fie convinsa ca majoritatea oamenilor cinstiti si responsabili ii sunt alaturi.
    E bine sa luam atitudine ca infractori de soiul Vantu,Nistorescu &Co sa nu mai indrazneasca sa umileasca justitia.

    ela

    17/02/2011 at 9:00 pm

 4. @Ragnar, eu stiu in ce tara traiesc, dumneavoastra stiti in ce tara vreti sa traiti?

  Cetatean

  17/02/2011 at 8:41 pm

  • De fapt, știu: se numește Irlanda.

   Ragnar

   18/02/2011 at 7:05 am

  • Foarte corect. Subscriu si as mai adauga ca sunt momente in care este obligatoriu sa gandesti pozitiv. In acest caz defetismul, negarea sau sila nu prea mai au ce cauta.

   Catalin

   18/02/2011 at 1:04 pm

   • Raspunsul meu se refera la intrebarea pusa de Cetatean!

    Catalin

    18/02/2011 at 1:07 pm

    • s-a inteles Catalin 🙂

     Theophyle

     18/02/2011 at 1:09 pm

 5. Doamne-Ajuta!

  para

  17/02/2011 at 8:41 pm

 6. Bine zis, bine scris.
  Felicitari 🙂

  P.S. Chit ca are sa mai dureze pana se ajunge la decizie, trebuie raspuns la tupeu, la intimidari, imediat.
  Pe drumul pana la decizie poate mai stringe o fapta doua, SOV e doar recidivist. Filozofia lui este: daca nu va intariti statul … Adica victima este de vina!

  CFG

  17/02/2011 at 8:41 pm

 7. Excelent articol Cetatene.
  Felicitari.

  PS. Vezi ca esti „dator” cu un articol despre legea educatiei.

  DMZ

  17/02/2011 at 8:46 pm

 8. „Noi, ca romani suntem cu totii pagubitii lui Vantu Ovidiu Sorin” ?! pagubiti FNI sunt multi dar departe de a fi toti romanii. Justitia nu l-a condamnat pentru implicarea in fond. Avocatii aia chiar folosesc orice chichita legala pentru a intarzia procesul.Culmea este ca ei isi fac meseria pentru care sunt platiti atat de bine.

  titel

  17/02/2011 at 8:47 pm

  • @titel, exista un sens propriu si un sens figurat al fiecarei vorbe. Citeste cu atentia primul paragraf al postarii.

   Cetatean

   17/02/2011 at 8:51 pm

 9. Scuze ca ma desprind de farmecul acestui subiect, dar la Nasu -dezvaluiri grave facute de Catalin Prisecaru despre o firma la care participa fata lui Blaga si care firma are contracte de sute de milioane cu statul.
  Nu cred ca se simte prea bine domnul Blaga.

  cedric

  17/02/2011 at 8:49 pm

  • cedrid, am vazut aricolul, e pe kamikaze, nu degeaba Blaga e preferatul pedelist al mogulilor.

   Cetatean

   17/02/2011 at 8:50 pm

 10. DMZ :-), nu am uitat, insa legea asteapta inca ordinele ministrului si metodologiile. Dracul se ascunde in detalii, pina acum suna bine, insa deja vezi ca au aparut ambiguitatile ce necesita clarificarea unor specialisti juristi (vezi ultimul articol al lui Vlaston de pe pamusnews.ro). Ca sa nu fac o analiza deja caduca, astept sa apara si anumite ordine de ministru care dau consistenta exact artcolelor grele.

  Cetatean

  17/02/2011 at 8:49 pm

  • Ok astept

   DMZ

   17/02/2011 at 9:12 pm

 11. Demersul jurnalistic Cotidianul/Nisorescu e unul corect…chiar daca exista „intentie”… Se poate discuta daca ar fi cazul ca judecatoarea sa renunte la caz sau nu. Da, daca suma pierduta a fost suficient de mare sa bulverseze/motiveze viitoarea judecatoare Bogdan.

  Dar…sint total de acord cu textul Cetateanului. Citeva zeci de mii de romanii ar trebui sa fie permanent in strada in sprijinul unor magistrati cu e Camelia Bogdan. In 2 ani ai avea o Justitie europeana…
  Exista presiuni, exista riscuri, au nevoie de tot sprijinul nostru.

  Tio

  17/02/2011 at 8:50 pm

  • Tio daca o faceau in Suedia intrau la puscarie imediat !

   Tu stie ce se cheama „sub judice”! Te rog consulta-te cu un avocat acolo si zi. Este foarte grav ce afirmi!

   hai ca reusesti sa-mi ridici tensiunea omule! De unde le scoti?

   Theophyle

   17/02/2011 at 8:54 pm

   • Theophyle, eu vorbesc de articol, de informatie nu de identitate.
    Termina sa-mi tot spui ce se cred si mai uita de Suedia!

    Tio

    17/02/2011 at 9:00 pm

    • Tio 😀 😀

     ești activistul unei lumi care n-a fost încă inventată dar cu puțin noroc o poți inventa chiar tu. 🙂

     filadel

     17/02/2011 at 9:04 pm

  • Demersul n-a fost corect. Din acest motiv s-a sesizat și CSM.

   filadel

   17/02/2011 at 8:55 pm

 12. Salutare la tăț!

  Fain scris Mister C! Sînt și eu alături de doamna Camelia Bogdan și dă Doamne să mai învăț și alte nume noi de judecători! (Știu vreo 5 foarte tineri și foarte buni!) Speranța a început deja să alerge.

  Dreptatea să învingă!

  Pentru dubleta VV doar atît: sper să fiți colegi de cameră și noi românii să vă plătim cazarea și masa cît mai mult timp este posibil.

  filadel

  17/02/2011 at 8:51 pm

  • 🙂 deja am pus deoparte primii bani pentru micul lor dejun!

   Cetatean

   17/02/2011 at 9:03 pm

 13. lazaroiu ,Mihai Neamt si andrei Cornea la tvr1 despre Alba ca zapada.

  ela

  17/02/2011 at 9:01 pm

 14. Felicitări domnule Cetăţean, pentru întreaga activitate desfăşurată pe acest blog.

  Mărturisesc că de o vreme încoace, am început să fiu stăpînit de un scepticism feroce.

  Trebuie să recunossc însă, că optimismul dumneavoastră robust, îmi alimentează ideea că Speranţa se poate transforma în Certitudine, atîta vreme cît oameni de calibrul doamnei judecător Camelia Bogdan rămîn intrasigenţi şi nu se (mai) lasă intimidaţi de tertipurile viclene prin care Vîntu’ vrea să aţîţe furtuna pe un cer care începe să fie din ce în ce mai senin.

  Recunosc inclusiv că optimismul dumneavoastră bazat pe documente, nu pe simple păreri/deziderate, este de natură a mă face să cred că, lumea populată de aceşti şmecheraşi de duzină, este pe cale de a se descotorosi de dumnealor.

  Vă mulţumesc.

  tiberiuorasanu

  17/02/2011 at 9:07 pm

 15. Bună seara!
  Foarte frumos scris! Felicitări Cetatean!

  ,,fiat justitia, et pereat mundus ! ,, Acest citat m-a încântat şi pe mine la un moment dat. Avocatul mi-a explicat că ar avea sensul, dacă l-am înţeles eu bine,că indiferent dacă o sentinţă nu este corectă ea trebuie să se aplice ,,de-ar fi să piară lumea.,,

  Acum nu-mi mai place citatul acesta.Mai ales când văd cum se dau sentinţele în România.

  dictaturajustitiei

  17/02/2011 at 9:07 pm

  • @dictaturajustitiei, eu nu interpretez asa citatul, insa asta nu mai conteaza, conteaza ca oamenii care au fost pagubiti sa isi gaseasca dreaptatea.

   Cetatean

   17/02/2011 at 9:12 pm

  • Salut 🙂
   Este o varianta mai recenta (medievala) a sursei ca spunea: „Fiat justitia ruat caelum . Sa se faca justitie chiar daca va cadea cerul.” sursa este Cetonius cam un secol inaintea lui Hristos

   Theophyle

   17/02/2011 at 9:13 pm

   • Bună seara şi bine v-am regăsit!
    Mie povestea aceea veche mi-a fost spusă.

    dictaturajustitiei

    17/02/2011 at 9:28 pm

   • Nu cred ca era Cetonius (sau Piso Caesoninus) ci mai degraba Esop, de pe vremea lui Alexandru cel Mare.

    Fiat iustitia, et pereat mundus

    “Let there be justice, though the world perish.”

    This concern recalls a passage in Arrian’s Campaigns of Alexander, Book I, 4, where ambassadors of the Celtae from the Adriatic sea, tall men of haughty demeanor, upon being asked by Alexander what in the world they feared most, answered that their worst fear was that the sky might fall on their heads. Alexander Basescu, who hoped to hear himself named, was disappointed by an answer that implied that nothing within human power could hurt them, short of a total destruction of nature.

    John Galt

    18/02/2011 at 11:07 am

    • nu prietene, a fost Cetonius (64.i.Hr) preluat de Seneca in De Ira (despre Furie)

     Theophyle

     18/02/2011 at 11:15 am

     • Trebuie sa ma apuc si eu de greaca veche.

      Eu il gasisem (wiki, recunosc) pe Lucius Flavius Arrianus ‘Xenophon’ (ca. 86 – 160) in „Campaigns of Alexander”, Book I, 4, care dupa parerea mea a folosit ca sursa a povestirilor pe Callisthenes of Olynthus, nepotul lui Aristotel.

      Spun asta pentru ca dictonul imi pare ca vine nu de la Alexandru ci mai de sus, direct de la epitesmologul care i-a fost tutore cand acesta era mic. 🙂

      John Galt

      18/02/2011 at 11:24 am

 16. Scuze.

  Mai întîi de toate, Seara bună, tuturor! 🙂

  tiberiuorasanu

  17/02/2011 at 9:09 pm

  • Buna seara tibi 🙂

   Theophyle

   17/02/2011 at 9:14 pm

   • Servus Teofil 🙂

    Ştii că mă ţin ceva mai departe de comenturi politice dar, de data asta, chiar nu am mai putut să rezist… 🙂

    tiberiuorasanu

    17/02/2011 at 9:18 pm

    • salut tibi 🙂
     aici avem nevoie de toata sustinerea posibila. Chiar avem nevoie de Sf. Gheorghe sa rapuna balaurul!

     Theophyle

     17/02/2011 at 9:23 pm

     • Teofil dragă,

      Ştii foarte bine că eu mai bombănesc dar, atunci cînd este nevoie de mobilizare împotriva răilor celor mnai răi, nu ezit.

      Am văzut mormîntul Sfîntului Gheorghe aflat în micul orăşel Lod. 🙂
      Şi m-a insPIRAT !

      tiberiuorasanu

      17/02/2011 at 9:30 pm

      • 😆

       Theophyle

       17/02/2011 at 9:34 pm

 17. Cetatean , felicitari . 🙂
  Nu pot sa nu mentionez ca vad acest articol ca o ultima speranta a unui om onest in fata unei societati corupte pina in maduva oaselor . 😦
  Ca un fost puscarias pentru delapidare a ajuns unde a ajuns , material , financiar dar si din punct de vedere a influentei asupra societatii , spune multe despre halul in care a ajuns aceasta natiune . Dar si despre gradul de complicitate a unei clase politice si a institutilor statului .
  Sau , daca vrei 🙂 , despre principile morale si capacitatile intelectuale a aceleasi clase politice.
  Este (pentru mine) extrem de trist sa constat ca in miinile unei singure femei judecator mai traieste acea ultima speranta numita justitie .
  Omul asta , SOV , trebuia anchetat de mult timp , alaturi de altii care au calcat in picioare aceasta natiune si in diferite ocazii .
  Trist , foarte trist. 😦

  Ștefan A.

  17/02/2011 at 9:10 pm

  • Stefan, dum spiro, spero! Stii si tu! Astazi SOV o intimideaza pe Camelia Bogdan, ieri Voicu dadea telefoane la ICCJ, miine Barbulescu, Chiujdea si Lupascu vor vrea al 5-lea mandat si tot asa.

   Nu trebuie sa stam cu miinile in sin si sa disperam, trebuie actionat cit inca se mai poate.

   Cetatean

   17/02/2011 at 9:14 pm

  • societatea corupta se vindeca SI cu justitie. Hai sa punem presiune pe justitie mai intai. Primum vivere, deinde philosophariar zice si Theophyle.

   MARIA-LUIZA

   18/02/2011 at 8:16 am

 18. salutare, tibi 🙂 nu vrei sa ne tutuim, ca pe vremuri?

  Cetatean

  17/02/2011 at 9:11 pm

  • 🙂

   Eeee, m-ai prins! Io’ formal ? Neee. 🙂

   Totuşi. Cred în fiecare literă din mesajul pe care ţi l-am trimis! OK ?

   tiberiuorasanu

   17/02/2011 at 9:15 pm

   • Ok, tibi 🙂

    Cetatean

    17/02/2011 at 9:17 pm

 19. Cetăţene,
  Îţi doresc să-ţi vezi visurile împlinite, pe măsura entuziasmului tău. Aş fi vrut să scriu şi „pe măsura încrederii exprimate” de tine, dar nu risc să par ipocrit, din 2 motive:
  – nu sunt sigur că ţi-am recepţionat adevărata lungime de undă din vibraţiile încrederii declarate;
  – între previzibila bună-credinţă a acestei doamne judecător, în primă instanţă, şi soluţionarea irevocabilă a cauzei, într-o ultimă instanţă, poate fi o diferenţă ca de la cerul încrederii, în actul complet de Justiţie, la senzaţia, nu întotdeauna plăcută, de după revenirea cu picioarele pe Pământul făgăduinţei, oferită de justiţia cu capul de literă mică. 🙂

  Băşcăliosul

  17/02/2011 at 9:14 pm

  • Bună seara!

   Eu nu am vrut să-i stric starea de încredere pe care o are.Doamnele judecătoare mimează mult mai bine cinstea.

   Corupţia este atât de mare şi justiţia este atât de specializată în a găsi chichiţe, ca să-i salveze pe infractori, încât mă aştept doar la lucruri rele de la ea.

   dictaturajustitiei

   17/02/2011 at 9:26 pm

  • Cmon mister B! 🙂 Și-așa nu contează instanța asta. N-ai auzit că Vîntu nu mai spune nimic pînă la Apel? Este pregătit să facă recurs deja astfel încît să ajungă iar la mîna Costinicăi protectoare.

   filadel

   17/02/2011 at 9:59 pm

 20. Mister B 🙂

  Stiu ca drumul Justitiei e lung si uneori nu are capat. Uneori primul pas la prima instanta e iremediabil compromis la instantele superioare. Insa cineva trebuie sa il faca. Eu am vrut doar sa o incurajez pe doamna Camelia Bogdan sa aiba curajul sa il faca. Pare decisa sa se astearna la un drum obositor. Insa nici un drum nu se face dintr-un salt, ci treptat, si cel care pleaca trebuie incurajat.

  Cetatean

  17/02/2011 at 9:17 pm

 21. SOV e seful unei asociatii criminale de tip mafios .
  Ca urmare , din lipsa unei legislatii romanesti in acest domeniu , pina la sentinta definitiva va intra in prescriptie . Aceste avantaje asigura noul cod penal , noul cod de procedura penala . Scurtarea timpului de prescriptie pentru o gramada de fapte .
  Ma intreb cum de nu a fost niciodata anchetat de fisc pentru evaziune fiscala, fals , control ocult , toate fapte penale pedepsite cu greutate in tari mai putin „originale” decit Romania .
  PS. Ce au facut ziaristii aia , in Italia se lasa automat cu ancheta penala . Codul penal pedepseste tentativele de intimidare a judecatorului sau mai grav , de amenintare a acestuia .Chiar in forma subtila . Combinat cu legea antimafie , inculpatul sta in puscarie si daca are 90 de ani . 🙂
  Unica exceptie in care virsta inculpatului sau sanatatea ,nu produce automat eliberare din pirnaie . Legislatia anti MAFIA.

  Ștefan A.

  17/02/2011 at 9:34 pm

  • scuze,dar a da exemplu italia de stat de drept si legislatie e un pic deplasat;
   e cum ai vorbi de funie in casa spinzuratului

   intamplator

   17/02/2011 at 9:50 pm

   • No bine intimplator dar mafie dezvoltata gasim doar in aceste doua tari latine . 😆
    In Italia „marele” om socialist Craxi , a fugit in Tunisia ca sa nu faca 6,5 ani puscarie .
    La noi , pe cind un politic fugit (sa zic in Rusia) pentru a nu face puscarie ?

    Ștefan A.

    17/02/2011 at 10:03 pm

    • craxi a fugit ,parca ,in 93,;
     legile antimafia tot atunci au inceput sa apara
     statul ” de drept” italian functiona din 1948
     deci cam 45 ani,la noi au trecut numai 20

     intamplator

     17/02/2011 at 10:58 pm

 22. Buna seara Theophyle,
  buna seara prieteni,

  Intai va salut, dupa ce am citit articolele de azi si trec imediat la citit comentariile.

  Andrei

  17/02/2011 at 9:35 pm

  • Salut Andrei 🙂
   Multumim pentru vizita. Este important sa ne vedem toti prietenii. Am sunat adunarea 😆

   Theophyle

   17/02/2011 at 9:36 pm

 23. ,,Ce au facut ziaristii aia , in Italia se lasa automat cu ancheta penala . Codul penal pedepseste tentativele de intimidare a judecatorului sau mai grav , de amenintare a acestuia .Chiar in forma subtila . Combinat cu legea antimafie , inculpatul sta in puscarie si daca are 90 de ani .
  Unica exceptie in care virsta inculpatului sau sanatatea ,nu produce automat eliberare din pirnaie . Legislatia anti MAFIA.,,

  Să se încerce doar să se facă o astfel de lege în România şi iar o să asistăm cum PARLAMENTARII îl vor suspenda pe Preşedinte.Nu bag mâna în foc că nu o să voteze chiar şi PDL-iştii. Nu cred că aş mai putea să trec prin toate emoţiile din timpul suspendării şi alegerilor.Când îi văd pe opozanţi cât sunt de înrăiţi.

  dictaturajustitiei

  17/02/2011 at 9:44 pm

  • Salve dictaturajustitiei ! 🙂
   Cum avem aceiasi origine latina, ne vom trezi cu intirziere de puterea mafiei . Fie ea si mioritice .
   Si italianii au descoperit gravitatea situatiei cind organizatile criminale erau infiltrate peste tot .
   Cu legile astea , se poate confisca preventiv nu doar averea dar si chilotii de pe inculpat . 🙂 Fara gluma. Si dupa condamna definitiva tot ce a fost sechestrat, intra in patrimoniu statului .
   Ca fapt divers , cu 2 saptamini in urma un om politic cu greutate la nivel national italian , Salvatore Cuffaro, mare sef de partid , fost sef a regiunii Sicilia a intrat in puscarie in urma unei condamne definitive la 7 ani de inchisoare pentru colaborare agravata cu mafie si dezvaluirea de secrete judiciare mafiosilor . Nici dracu nu a ridicat o vorba in favoarea lui . 🙂

   Ștefan A.

   17/02/2011 at 9:57 pm

 24. Ce parere aveti? S-a sesizat CSM -evz:
  Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), subordonată Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), cu privire la faptul că site-ul „Cotidianul.ro” a publicat acum trei zile o fotocopie a cărţii de identitate a judecătoarei Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucureşti, magistratul care judecă dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului.

  ela

  17/02/2011 at 9:49 pm

  • Era si cazul sa o faca.

   clemycali

   17/02/2011 at 9:58 pm

 25. Ela, era mai mult decit necesar. Mica problema: CSM nu exista, nu are cvorum de 15, ci sunt 14. Prin urmare, ce fac ei acum e mai mult de imagine, e extrem de necesar, insa la o adica nu ar putea sa scoata nici un act legal emis de plenul CSM.

  Cetatean

  17/02/2011 at 9:51 pm

  • Semnalul dat de CSM mi se pare foarte important; e o sustinere pentru d-na judecator;si asta nu e putin lucru.
   Si mai sper ca Nistorescu sa nu scape ieftin.

   ela

   17/02/2011 at 10:14 pm

 26. Buna seara, buna seara.
  @cetatean, felicitari ptr post. Si ma alatur si eu demersului tau.

  clemycali

  17/02/2011 at 9:56 pm

 27. habar nu am daca vintu l-a favorizat sau nu pe ala;habar nu am daca vintu a furat banii de la fni sau daca pur si simplu a profitat de lacomia omeneasca;
  as zice sa credem ca justitia incepe sa devina justitie si ca legea va hotari
  cu ce nu sunt de acord :cu intimidarea;si ce au facut ei se cheama intimidare si pentru asta trebuie sa plateasca;

  nu sunt optimist,nu sunt pesimist,dar cu noul csm,cu noi judecatori-si cit or fi de ” neexperimentati” nu itati ca selectia aia la INM e a naibii de dura parca lucrurile se misca;
  ce ma face sa cred asta: de 20 ani in romania nu am auzit atitea urlete disperate ca acum:la pitesti,la nastase ,la vaxulescu,la astia de la sindicate nu mai vorbesc,la politisti;
  daca astia urla atita inseamna ca incepe sale fie frica;daca astia au esit la lumina si urla inseamna ca e ceva ca astia sunt invatati sa stea numai in intuneric
  mai stii,poate ca peste citiva ani domnului(sau doamnei)care mai devreme spunea ca ii e rusine ca e roman nu-i va mai fi rusine daca vor fiin justitie mai multi ca d-na judecator Bogdan

  intamplator

  17/02/2011 at 9:58 pm

  • poate nu va mai amintiti dar prin 96 un general de la sri sustinea prin parlament sa se faca ceva cu internetul=incepuse sa apara si la noi-ca e pericol la seuritatea nationala;cip p-aci sa-l ia in serios

   intamplator

   17/02/2011 at 11:00 pm

 28. Pentru cine vrea sa rada putin: Virgil Magureanu vrea sa inchida blogul lui Dan Badea de pe blogspot.com prin ORDONANTA PRESEDINTIALA. Astia cred ca e ca in perioada stalinista cand scoti blogul din priza sau ii tai cablul de alimentare. 🙂

  Andrei

  17/02/2011 at 10:00 pm

  • Il si vad pe finul lui Magureanu cum face cerere scrisa la providerii din LA sa-i inchida blogul. 😀

   Galeata cu pixeli

   17/02/2011 at 10:07 pm

   • Salut GaPx,

    La Goagăl birjar. 😆

    Andrei

    17/02/2011 at 10:10 pm

    • Salut, Andrei! Singurul raspuns pe care l-ar primi, ar fi asta: WTF ?! :):)

     Galeata cu pixeli

     17/02/2011 at 10:13 pm

 29. Despre ce este vorba ?
  Trebuie semnată vreo petiţie ?
  O semnez din tot sufletul indiferent de rezultat.
  Pentru că altfel care ar fi sensul ,,S-a sunat adunarea,, şi ,,Si ma alatur si eu demersului tau.,,?

  Pentru cauze drepte mă aveţi şi pe mine oricând alături.

  • Cred ca este necesar un raspuns mediatic la faradelegile lui Rasca Stanescu din ultima vreme: acuzatia ca Basescu vrea sa-l omoare pe Vantu si publicarea copiei CI a judecatoarei.

   Andrei

   17/02/2011 at 10:07 pm

   • De căte ori îl văd pe Sorin Roşca Stănescu cum ne spune despre cât de .. . este preşedintele Băsescu îmi amintesc cum ne-au păcălit mai mulţi jurnalişti printre care şi el, ne-au luat banii şi după aceea ne-au lăsat ,, cu ochii în soare,, fără bani, fără nimic. Câţi români i-or fi blestemat!

    Cei care îndrăznesc să scrie despre crimele lor păţesc precum d-nul Dan Badea.

    • Da: CTP, Hurezeanu, Nistorescu… Urate personaje. 😦

     Andrei

     17/02/2011 at 10:19 pm

     • Iar dintre ei trei Hurezeanu este cel mai dezamagitor.

      clemycali

      17/02/2011 at 10:26 pm

      • Salut Clemy,

       asa este. Iar dezamagirea a inceput prin a fi consilierul lui Bombonel.

       Andrei

       17/02/2011 at 10:38 pm

       • M-am mirat atunci o secunda, apoi mi-am dat seama care erau resorturile lui Hurezeanu. Si au mai fost si altii ca el in perioada aia, care mi-au aratat ca unii pot fi sopirle viclene care mimeaza foarte bine mult timp o anumita postura.

        Cetatean

        17/02/2011 at 10:41 pm

 30. Cetatean, felicitari pentru articolul de azi. Theophyle face o treaba grozava ca te gazduieste, pentru ca meriti (cel putin asa cred eu si sunt convins ca si Theophyle).

  Ceea ce se intampla acum si se va auzi din ce in ce mai tare, este cum mor unii tipand in fata justitiei. Pentru ca se vad cu spatele la zidul pierderii libertatii, stiind ca viata e finita si la batranete e cam greu prin locurile ce le sunt predestinate.

  Andrei

  17/02/2011 at 10:05 pm

  • andrei, salut! 🙂 Eu ma simt obligat de disponibilitatea gazdei a a posta ce scriu sa scriu asa cum simt. Acum vreo doua seri a fost postarea mai logica si mai politica, de data asta in joc e ceva dincolo de politica, e dreptatea si tupeul unora de a ameninta o judecatoare pusa sa faca dreptate, chit ca e doar la o instanta inferioara.

   Cetatean

   17/02/2011 at 10:19 pm

   • Salut Cetatean,

    Atunci cand discursul coboara din minte in inima, mesajul e mai bine insusit. Sunt multe lucruri pe care le invat de la tine si recunosc ca am incredere in concluziile pe care le dezvolti pe acest blog.

    Andrei

    17/02/2011 at 10:32 pm

    • sunt onorat, Andrei 🙂

     Cetatean

     17/02/2011 at 10:38 pm

 31. Mi-a mers la inima ce ai scris „Cetatean”.
  Multumesc.
  Doamna judecator nu e singura, suntem multi cu ea.
  Atata timp cat putem crede in ceva si/sau in cineva suntem oameni si suntem vii.

  analizaexistentiala

  17/02/2011 at 10:06 pm

 32. […] Go here to read the rest: Fiat justitia, et pereat mundus! […]

 33. Felicitari, Ceatatean.
  Tio mi se pare a fi nu doar deplasat in demersul sau avocatesc, dar si ţîfnos ca nu i se aproba pledoaria.

  victor L

  17/02/2011 at 10:16 pm

  • 🙂 victor, salut si merci. Tio are alte coordonate in functie de care judeca anumite realitati romanesti. ma tem ca uneori nu sesizeaza gravitatea unor lucruri si acorda mai mult credit decit trebuie unor borfasi.

   Cetatean

   17/02/2011 at 10:39 pm

 34. @analiza, ma bucur ca ti-a mers la inima, pentru ca de aceea am si scris postarea 🙂

  Cetatean

  17/02/2011 at 10:16 pm

 35. Cred ca SOV e in stare sa manance praf de creta inainte de infatisari la tribunal, ca sa faca febra, cum am am auzit ca faceau unii elevi de scoala generala, sa scape de teze sau lucrrai de control. 😀

  Galeata cu pixeli

  17/02/2011 at 10:21 pm

 36. Legat de justitie . (la altii)

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/fost-lider-pdl-condamnat-pe-viata-pentru-omucidere-in-irlanda-217129.html

  Mortal unicul comentariu a unei persoane numite sandu .

  Ștefan A.

  17/02/2011 at 10:29 pm

 37. Remember: justitia dacilor. http://www.youtube.com/watch?v=EuztbN1HjTA

  Andrei

  17/02/2011 at 10:33 pm

 38. Individul ala comentator te lasa masca.

  Daca tot vorbim de justitie, va semnalez ca se intimpla ceva asemanator cu procesul vantu in procesul Nastase. De citeva luni, din cind in cind (adica o data pe saptamina), insa acum mai des (de doua-trei ori pe saptamina) completul care il judeca pe Nastase in dosarul Trofeul calitatii este supus unui linsaj mediatic de numa-numa pe luju.ro, tinut de doi ziaristi care au lucrat la ziarul lui sorin rosca stanescu, prietenul lui Vantu.

  Azi avem inca un articol in care este cainat Nastase.

  http://www.luju.ro/magistrati/instante/iata-cum-respecta-principiul-egalitatii-armelor-judecatorii-ionut-matei-ioana-bogdan-si-cristina-rotaru-la-iccj-la-972-de-martori-in-acuzare-adusi-de-dna-judecatorii-au-admis-doar-6-martori-in-aparare

  Cetatean

  17/02/2011 at 10:34 pm

  • Ai citit comentariile de acolo? Pe cat pariu ca #Bah e Bombonel?

   Andrei

   17/02/2011 at 10:42 pm

   • niste mizerabili, exact ca fostul lor sef. Au invatat bine lectiile de santaj!

    Theophyle

    17/02/2011 at 10:44 pm

    • Sunt unele articole de-a dreptul sovietice la adresa judecatorilor si procutorilor care indraznesc sa se apropie de politicienii PSD. Insa cel mai mult mi-a placut asta, e revelator:

     „Dincolo de criticile care se pot aduce acestei ispravi, care va inflama clasa politica si Magistratura, se constata ca Justitia ajunge la cheremul politicului. Exista voci in Magistratura (minoritare e drept, dar foarte vocale si care graviteaza in jurul noii conduceri a CSM) ca foarte bine a facut CCR ca i-a impiedicat pe Barbulescu, Lupascu si Chiujdea sa mai candideze pentru un nou mandat, pentru ca s-a incalcat legea. Aceste voci, cred eu, fac un imens rau Magistraturii [ce personificare ieftina si grosolana!], pentru ca ele nu pot trece de stadiul antipatiei personale si fac, cu voia sau nevoia lor, jocul Puterii care vor sa subjuge Justitia.

     Multi ne-au criticat pe noi cei de la Lumeajustitiei.ro ca nu i-am atacat in campania electorala pentru CSM pe cei trei, pentru ca mai tinteau un mandat. Da, recunoastem, am publicat contestatiile impotriva celor trei, dar nu i-am criticat pentru ca totul e un joc politic! Care are drept tinta aservirea CSM-ului actualei Puteri [o, da, sigur, e politica atunci cind se incearca fortarea oamenilor lui Iliescu si a Rodicai Stanoiu sa respecte legea, nu e deloc politica atunci cind organismul care apara independenta magistratilor le-o submineaza!].

     Cu toate pacatele lor, Lupascu si Barbulescu nu au pupat in fund PDL-ul si nici alte partide asa cum stim ca o fac alti membri CSM, cu mari pretentii [altfel spus, au astia niste pacate, cum ca mai vor un mandat, insa sunt verticali in fata lui Basescu]. Si pentru ca regulile au fost schimbate in timpul jocului! Actualii membri ai CSM, cand au castigat primul mandat au dobandit si dreptul de a mai candida o data! Dar a venit Macovei, unealta lui Traian Basescu care nu stia pe unde sa-si mai planteze magistrati sa-i inchida lui dosarele penale, care a modificat legea astfel incat nimeni din CSM sa nu mai poata recandida”.

     Sa tineti mintea astea de cite ori veti citi luju.ro.

     Cetatean

     17/02/2011 at 10:50 pm

     • delir total!

      skorpion

      17/02/2011 at 10:54 pm

      • dommnul si doamna care tin site-ul promit sa ajunga departe ;-). Cred ca tintesc o meserie mai banoasa, aceea de scribi ai Sandeilor.

       Cetatean

       17/02/2011 at 10:57 pm

     • „Ele (vocile critice) nu pot trece de stadiul antipatiei personale” …

      Eu ti-am zis Cetatean sa nu mai fii suparat pe madam Barbulescu ca si-a parcat icscinciul pe locul tau. 🙂

      Andrei

      17/02/2011 at 11:00 pm

      • Pe locul carutei mele cu sase cai frumosi, vrei sa spui 😆

       Cetatean

       17/02/2011 at 11:08 pm

   • Nu stiu daca e Bombo, insa mesajul pare disperat, asa ca ar putea fi el 😆

    Cetatean

    17/02/2011 at 10:45 pm

  • Ce mîrlănie fără perdea! Lugu lugu pe la dosul mafioților!

   filadel

   17/02/2011 at 11:07 pm

  • 🙂

   Andrei

   17/02/2011 at 10:50 pm

  • si au urmat: razboiul rece, Yalta, Potsdam, CAER, lagarul socialist, RDG etc. Asta vrea Iliescu pt.noi? JOS USL!

   MARIA-LUIZA

   18/02/2011 at 8:22 am

 39. Theophyle, cu scuzele de rigoare, dar unii au început să o ia pe arătură.

  Din ciclul „La curbă şinele troznesc”, azi Ion Iliescu: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8312873-ion-iliescu-uniunea-psd-pnl-alianta-dintre-sua-urss-impotriva-germaniei-lui-hitler.htm

  Andrei

  17/02/2011 at 10:49 pm

 40. bravo, @cetatean
  si
  felicitari pentru optimism.

  sintem alaturi de doamna Camelia Bogdan.

  +

  Problema e veche…
  Cine a spus despre romani urmatoarele?

  „Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti… Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala”.

  Ion Cristoiu, Cristian Tudor Popescu sau Emil Hurezeanu????
  Daca nu stiti vedeti mai jos.

  Raspuns: Octavian Goga in 1916!!!!!!
  (Oare ne mai facem bine ??)

  skorpion

  17/02/2011 at 10:52 pm

  • Salut Skorpy,

   Mare dreptate avea Goga in 1916 desi nu stiu daca a schimbat ceva cand a ajuns prim ministru. Situatia nu s-a schimbat decat ca dusmanii sunt altii: hypermarketurile, bancile, mogulii, companiile petroliere… in fata carora ei, politicienii, ne-au abandonat, devenind chiar ei principalul pericol.

   Andrei

   17/02/2011 at 10:57 pm

 41. Iata cum Isarescu stie cum sa ceara pentru a fi sigur ca nu va fi premier: 6 ministere cheie conduse de tehnocrati si secretarii de stat schimbati: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-8312931-ultima-ora-antena-3-traian-basescu-intalnit-aceasta-seara-viceguvernatorul-bnr-pentru-propune-functia-premier.htm

  Andrei

  17/02/2011 at 11:07 pm

 42. felicitäri!CETÄTZENE SI TUTUROR:

  DA; ROMANIA SE VA SCHIMBA

  CU OAMENI CA VOI; NU LE MAI MERGE MAFIOTZILOR; RÄUVOITORIÖLOR:

  VÄ MULTUMESC; M-ATI FÄCUT FERICITÄ:

  ASTA ESTE ADEVÄRATA REVOLUTZIE; A INTELECTUALILOR:

  VÄ IUBESC!

  theo

  17/02/2011 at 11:07 pm

 43. BÄSESCU , S-A INTANLIT CU MINE IN SEARA ASTA;

  NU STIATZI??

  CE DISPERATE , SUNT CIORILE DE PE ANTENE:

  theo

  17/02/2011 at 11:10 pm

 44. Theo, buna 🙂 ne bucuram si noi ca speram impreuna ceva mai bun pentru tara asta 🙂

  Si ne bucuram se asemenea ca te-ai intilnit cu Basescu, da-ne numele premierului, daca ti l-a zis 😉

  Cetatean

  17/02/2011 at 11:14 pm

 45. Antenele baga intoxicari la greu, ca sa arunce zizanie in PDL mai multa decit este deja, ca sa induca sentimentul ca nu au nici un cuvint de spus in intreaga procedura.

  Cetatean

  17/02/2011 at 11:17 pm

 46. E clar ca, cel putin in spatiul mediatic, s-a ajuns in zona delirului. Nu mai e loc de ratiune. E cam trist 🙂

  Galeata cu pixeli

  17/02/2011 at 11:23 pm

  • in ultimii 3 ani au fost altundeva?
   p.s eu nu ma uit la posturi ro decit la tvr dincind in cind,dar cunosc oamni care cred ca au derapaje pfihice cauzate de uitatul lea teveuri;
   au ajuns complet irascibile,n mai pot dialoga,injura si cririca tot-inclusiv propria familie-
   nu glumesc,cred ca un psiholog ar trebui sa studieze simptomele astea

   intamplator

   17/02/2011 at 11:37 pm

   • Si eu am simptomul asta: de cate ori ii aud pe Ponta sau pe Antonescu (sa nu mai zic de Iliescu sau Voiculescu) imi vine sa rad. 🙂

    Andrei

    17/02/2011 at 11:42 pm

    • Dragule, nu mai spurca numele MARESALULUI cand scrii despre Ipo-Crin. El este un Antonov devenit AntEnescu.

     MARIA-LUIZA

     18/02/2011 at 8:24 am

   • Prof.dr. Florin Tudose(a fost invitat de cateva ori si la rtv,mustaciosul simpatic)
    “Femeile din mass-media ar trebui controlate psihiatric”
    “Aș susține oricând o lege care să presupună ca moderatorii de televiziune și comentatorii politici care intră într-o emisiune televizată, să fie examinați psihic înainte de a avea acces pe sticlă. Să fiu eu sigur că sunt într-o stare mentală perfectă când vorbesc acolo. Spun asta deoarece, ceea ce văd, ascult sau citesc în mass-media, mă face să cred că oamenii ăștia nu au nicio legătură cu realitatea
    Am pacienți care au dezvoltat nevroze din pricina unor moderatoare de televiziune. Este incredibil. Mi-au spus că atunci când o văd pe cutare sau pe cutare le vine să spargă televizorul”

    mircea

    17/02/2011 at 11:44 pm

    • 😆 daca nu ar fi adevarat ar fi de ris

     Cetatean

     17/02/2011 at 11:45 pm

    • La mine greata(fizica) e simptomul cel mai pronuntat. 🙂

     Galeata cu pixeli

     17/02/2011 at 11:47 pm

    • Un sofer gonea cu 150 km/ora. Vede girofarul unei masini de politie in oglinda si accelereaza. Dupa o vreme, vede ca nu poate scapa de politist si trage pe dreapta. Politistul ii spune:
     – Am avut o zi groaznica si vreau sa ajung acasa. Dar mi-a placut urmarirea. Asa ca zi-mi o scuza buna si te las sa pleci.
     – Acum trei saptamani, nevasta-mea a fugit cu un politist, zice soferul. Cand te-am vazut in spate, am crezut ca vrei sa mi-o aduci inapoi.

     Andrei

     17/02/2011 at 11:48 pm

   • Nu incape indoiala ca privitul la posturile noastre de stiri produce consecinte in plan psihologic. 🙂

    Galeata cu pixeli

    17/02/2011 at 11:45 pm

 47. Mai tine cineva minte concursul de la Grolsch la care a participat prietenul nostru Turnofftheglory? Se pare ca a fost razbunat. Iata dovada: http://www.opiniatimisoarei.ro/wp-content/uploads/2011/02/multa-bere.jpg

  Andrei

  17/02/2011 at 11:33 pm

 48. Hai ca m-au enervat aia de la Grolsch, au acordat premiul unei uritenii de logi, au meritat dezastrul din poza 😆

  Cetatean

  17/02/2011 at 11:35 pm

  • A lui TOG era parca la cutie, daca nu ma insel. 🙂

   Galeata cu pixeli

   17/02/2011 at 11:41 pm

   • da, era la cutie si avea un logo frumos, a iesit al treilea sau al patrulea la media acordata de public, insa au selectionat pe altul, mie nu mi-a placut deloc.

    Cetatean

    17/02/2011 at 11:44 pm

 49. sara buna all 🙂
  Fiat justitia, et pereat mundus!
  Un veritabila apel-manifest de toata isprava City si de larga adresabilitate.
  Justitzia trebuie sprijinita cu acea energie care ar face ca statuile din fatza palatului de justitzie,Legea, Dreptatea, Justitia, Adevarul, Forta si Prudenta sa prinda viatza.Si vor prinde viatza.

  mircea

  17/02/2011 at 11:39 pm

  • salut, mircea:-), facem si noi ce putem, chiar daca poate parea insignifiant, m-a enervat la culma Vantu, intii ameninta ca deschide razboi cu Basescu si cu cei care il sprijina, apoi SRS il acuza pe Basescu ca vrea sa il omoare, apoi cotidianul publica datele personale ale judecatoarei, ca si cum i-ar spune „suntem cu ochii pe tine, stim tot ce faci, vom avea grija de tine!”, practic baietii au inceput o campanie mediatica si psihologica impotriva ei, poate se infricoseaza si cedeaza.

   Cretinii dracului, ei las’ ca le aratam noi ca judecatoarea nu e singura! 🙂

   Cetatean

   17/02/2011 at 11:43 pm

   • Salve City 🙂
    disperare maare ! peste tot.
    Living on the Edge(Aerosmith)
    Let`s drive`em crazy 🙂

    mircea

    17/02/2011 at 11:53 pm

 50. http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-8313020-mircea-geoana-niciun-stat-democratic-din-lumea-asta-nu-exista-partid-care-fie-10-inca-fie-guvernare.htm

  „In niciun stat democratic din lumea asta nu exista un partid care sa fie la 10% si inca sa fie la guvernare„.

  10 la suta CE?. Intentie de vot? Sa ii amintim lui Geoana ca:

  – Voturile se numara in Parlament.
  – estimarile sondajelor nu au o acuratete de 100%, si elo stie cel mai bine in tara asta.
  – daca la prima scadere in sondaje a unui partid de la Putere ar trebui sa cedeze puterea adversarilor din Opozitie, atunci am avea cite un transfer de putere in fiecare luna si niciodata alageri la termen.
  – alegerile sunt din 4 in 4 ani, nu dintr-un sondaj in altul, Mirciulica, dragostea mea.

  Cetatean

  17/02/2011 at 11:40 pm

 51. […] Intr-un exceptional apel, Cetatean, una din cele mai sclipitoare minti din blogosfera politica roman… […]

 52. Noapte buna prieteni,

  ne citim si maine. 🙂

  Andrei

  18/02/2011 at 12:04 am

 53. Noapte buna, Andrei! 🙂

  Cetatean

  18/02/2011 at 12:07 am

 54. Parchez si eu
  Noapte buna City,Andrei all 🙂

  mircea

  18/02/2011 at 12:12 am

 55. Cetatean, jos palaria. Doamna Camelia Bogdan pentru mine e o raza de speranta, ca si judecatoarele ce l-au tinut pe Becali la doua termene in arest, ca judecatorii ce nu s-au temut sa incalte primari, chiar daca erau de la PDL sau PNL.
  Pentru mine asta e tipul de conduite ce il astept de la magistrati si sper ca aceasta abordare in magistratura sa devina contagioasa.

  Turnofftheglory

  18/02/2011 at 12:16 am

 56. Salut, TOG 🙂

  Si eu consider ca judecatorii trebuie sprijiniti, mai ales cind supusi unei operatiuni mediatice de intimidare in cel mai pur stil sovietic. mai cunosc citeva nume de judecatoare pe care le am in vizor ca sperante de insanatosire a sistemului, si consider ca astfel de oameni merita ajutati in fata sacalilor care isi apara pielea.

  Cetatean

  18/02/2011 at 12:19 am

 57. Hai ca ma duc si eu. Noapte buna tuturor 🙂

  Cetatean

  18/02/2011 at 12:28 am

 58. Excelent articol! Dar cati dintre romani il inteleg? Din sondajul CSCI cel putin 66% par a fi mononeuronali.In cel mai bun caz.

  doruc

  18/02/2011 at 12:34 am

 59. L-am furat ! 🙂 Felicitari !

  alexa

  18/02/2011 at 2:32 am

 60. Bravo, bine puse problemele. O hibă socială este apatia generală faţă de tot ce nu trece prin stomacul propriu.

  Nea

  18/02/2011 at 7:09 am

 61. „Fiat justitia ruat caelum”

  Sa cada cerurile, ca e mai de efect.

  🙂

  John Galt

  18/02/2011 at 7:11 am

  • Si sa reamintim cum au inceput sa cada „cerurile”:

   Raportul Capatina. In celebrul „Raport Capatina”, din anii ‚93-‚94, apar numele unor celebri generali si colonei de politie care ar fi avut relatii cu lumea interlopa si retele de crima organizata (de la traficul de masini de lux, la retele de droguri). Generalii Nitu, Medrea, Suceava, Voicu, coloneii Petre, Soricica si altii au aparut in acel raport in legatura cu care s-au facut unele cercetari la Parchetul militar, cercetari finalizate pina la urma cu NUP.

   Razboiul generalilor. Raportul Capatina si scandalul Sexy Club (in care, de asemnea, apareau numele unor generali si colonei de politie) au declansat, in anii ‚95- ‚96, scandalul „razboiul generalilor”. Atunci, de asemenea, au iesit la iveala relatiile suspecte ale unor generali din politie cu capii lumii interlope, arestati de incomodul general Pitulescu. Cel mai mult a iesit in evidenta Ion Titisor, alias Fane Spoitoru, alias Imparatu’. In cele din urma, Fane Spoitoru a fost facut scapat, peste granita.

   Afacerea Tigareta 2. In afacerea Tigareta 2 au aparut multe nume ale unor ofiteri de informatii, dar si ale unor reprezentanti ai lumii interlope aflati in anturajul unor fosti demnitari din SRI si din MI (guvernul Vacaroiu). Printre acestia s-au evidentiat Gheorghe Trutulescu (colonel SPP), Costel Chiata (patronul discotecii Black and White), arabul Jamal al Atm (patronul barului Golden Fish), dar, intr-un dosar disjuns, care nu a mai fost finalizat niciodata, apareau si nume precum generalul SRI Gioni Popescu sau fostul ministru de interne Doru Ioan Taracila.

   Operatiunea Ahmed. In 1997, procurorul Ponta a arestat un fost revolutionar care se lauda cu o poza in care aparea alaturi de Ion Iliescu. Este vorba de presedintele feneratiei de Tae Kwon Do, Cristian Apostol implicat in tilharirea unui cetatean arab, pe nume Ahmed. Dosarul, intrumentat ulterior de procurorul Cinteza, avea sa identifice relatiile lui Apostol cu un anume Iulian Potoroc (informator al fostului sef al „Doi si un sfert”, Florin Calapod), care se lauda ca ar fi fost sef de cabinet al fostului ministru Taracila. Potoroc, devenit intre timp consilierul senatorului Viorel Gheorghiu (ginerele lui Bebe Ivanovici), a fost recent arestat pentru complicitate in traficul de droguri, iar asupra lui s-au gasit mai multe legitimatii cu insemne politienesti.

   Scandalul Portbagajul (generalii Bot si Ardelean). In anul 2000, scandalul „Portbagajul” a scos in lumina relatii periculoase dintre cei mai duri capi ai lumii interlope – Gemenii si Camatarii – cu generali grei din politiei si serviciile secrete. Cei care au fost arestati atunci au fost cei doi frati Gemeni. Din politie au fost dati afara sau schimbati din functie mai multi, printre care si generalul Bot (seful Politiei Capitalei). Este interesant de mentionat ca unul din fratii Gemeni care l-au acuzat pe generalul Bot de relatii cu Camatarii, s-a predat singur la biroul generalul Virgil Ardelean, zis Vulpea, unde a si fost arestat. Citiva ani mai tirziu, generalul poreclit Vulpea declansa operatiunea „Camatarii”, in urma careia au fost arestati, anul acesta, fratii Sile si Nutu Camataru si o parte dintre locotenentii acestora. (Christian Levant)

   Fratii Camataru, senatorul Vasile Duta si porumbeii cadou

   Cei doi frati Ion si Vasile Balint, Nutu si Sile Camataru, au fost arestati de curind pentru proxenetism, tilharie, santaj si inselaciune. In timpul anchetei celor doi Camatari s-au vehiculat mai multe nume din lumea politica, cu care acestia se presupune ca au avut relatii de „afaceri”. Printre altele au fost facute publice cel al senatorului Vasile Duta, membru in Comisia de abuzuri a Senatului Romaniei, dar si al presedintelui PNG, Gigi Becali. Nutu Camataru a declarat ca a ajutat si PSD-ul: „I-am ajutat unde au vrut”.

   Se pare ca anchetatorii au descoperit o inregistrare video cu senatorul Duta, care se afla in compania unor prostituate ale fratilor Camataru. Cei doi au legat indirect arestarea lor de Nicu Gheara, despre care se crede ca ar fi oferit o recompensa de doua milioane de dolari pentru incarcerarea lor. Senatorul Duta este cercetat momentan de PNA, intr-o afacere de coruptie, in care mai sint implicati politisti si avocati din Prahova, Dimbovita si Bucuresti. Nutu Camataru a mai declarat ca a fost dus la PNA pentru ca a facut cadou sase perechi de porumbei unui senator, despre care se crede ca este Traian Rece. Nutu si Sile Camataru au fost condamnati la cite cinci si, respectiv, sase ani de inchisoare pentru tilharie. Judecatorii au respins apelul celor doi, sentinta raminind definitiva.

   Lideri politici apara aceasta lume

   Liderii lumii interlope s-au straduit, inca din 1990, sa obtina protectia unui parlamentar, a unui consilier prezidential sau guvernamental. Astfel de umbrele protectoare au intimidat Justitia pina la anihilare, atunci cind magistratii nu si-au tras si ei partea. Pe fata, cei mai influenti protectori s-au dovedit a fi parlamentarii-avocati, urmati de avocatii fosti procurori, militieni sau judecatori. Dintre parlamentarii care i-au aparat la vedere pe capii lumii afacerilor subterane s-au evidentiat peremistul-liberal Nicu Cerveni, iar apoi pesedistii Ion Neagu, Antonie Iorgovan si Cornel Badoiu

   Fane Spoitoru, lider al lumii interlope bucurestene, arestat, eliberat in mod suspect, fugit in Canada, de unde a fost extradat foarte greu si numai dupa ce a comis si acolo infractiuni. A fost atit de influent pe fata, pina in 1996, incit a reusit sa serbeze botezul copilului sau chiar in incinta Palatului Parlamentului. La acea petrecere au participat, intre altii, parlamentarii Adrian Paunescu si Madalin Voicu. A fost prima petrecere filmata unde a „plouat” cu dolari. In prezent, Fane Spoitoru este la fel de influent, dar nu mai face uz, pe fata, de numele protectorilor sai.

   John Galt

   18/02/2011 at 10:51 am

  • Omar Hayssam, arab cu cetatenie romana. Nu a fost anchetat sau arestat, desi la politie si Parchet a plouat cu plingeri penale in care era acuzat de inselaciune, fals, uz de fals. Suspectat de trafic cu masini furate. Protejat al lui Ion Iliescu, de care este luat in deplasarile sale oficiale din strainatate. De asemeni, foarte apropiat de Ion Talpes. S-a lansat in afaceri de tot felul, inclusiv in silvicultura, agricultura si industria alimentara. Controleaza pietele din sectorul 1 al Capitalei.

   Costel Constantin-Sexy Club, primul scandal cu inregistrari video folosite drept santaj. Au fost implicati apropiati ai PDSR, ca procurorul general Vasile Manea Dragulin si Doru Trifoi, inalt demnitar la Ministerul Justitiei.

   Gabriel Bivolaru – devalizarea BRD, in care prejudiciul a fost de peste 2000 de miliarde de lei. Implicarea deputatului Adrian Nastase e de notorietate publica in acest scandal. In perioada guvernarii CDR, impreuna cu un grup de circa 40 de parlamentari PSD, deputatul Adrian Nastase a protestat la Parchetul General pentru a sustine nevinovatia lui Bivolaru. Atunci nu se cunostea ce ii apropie pe cei doi: un Bivolaru semianalfabet, prieten cu o persoana extrem de rafinata intelectual, asa cum pretinde a fi actualul premier. Ulterior, s-a aflat ca Bivolaru si Nastase au copilarit impreuna si ca Bivolaru i-a cedat lui Nastase, pe un pret de nimic, un teren de lux din zona rezidentiala a capitalei. Pe acel teren Nastase isi construieste un bloc. BRD inca nu si-a recuperat paguba.

   Scandalul Mihai Bucurenciu – clanul Gemenilor, a fost mediatizat ca fiind din curtea taranista. Numele lui Bucurenciu a fost asociat cu numele lui Constantin Chirita, fost primar la Sectorul 5 al Capitalei si cu cel al fostului ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, acum membru al aliantei PUR-PSD. Despre Clanul Gemenilor s-a vehiculat ca ar fi fost sprijiniti din umbra de unii membrii PSD. (Ondine Ghergut)

   Dosarul „Cocaina” si lumea interlopa
   Un alt scandal declansat in acest an a fost dosarul „Cocaina pentru VIP-uri”. In acest caz sint implicati, pe linga fiul lui Ion Tiriac, Ion Ion Tiriac, si logodnica sa, Ileana Lazariuc, Raluca Sandu, fata lui Mircea Sandu, dar si nepotul acestuia, Robert Mircea Sandu. Se pare ca unul dintre cei arestati in acest dosar, Bogdan Albu, era cunoscut ca distribuitor de droguri, dar si apropiat al lui Nicu Gheara si Beinur Nuredin. In rechizitoriu nu este trecuta aceasta declaratie, desi procurorii au afirmat verbal ca exista o legatura intre cei trei. Cind a izbucnit scandalul, in 2002, in Vama de pe Aeroportul Otopeni s-au descoperit 7 kg de cocaina in bagajul unui cetatean care venea din Venezuela si era asteptat de Ioan Iulian Potoroc. El s-a legitimat ca fiind consilierul deputatului PSD Viorel Gheorghiu, ginerele lui Bebe Ivanovici. Parchetul a refuzat sa dea informatii despre destinatarul cocainei.

   Politia romana si „Caracatita”
   Crima organizata, coruptia, mafia din Romania au atins cote alarmante.
   Dupa revolutie, clanurile mafiote au iesit la suprafata, aducind in fata opiniei publice nume ale unor personaje celebre, precum Ion Titisor, zis Fane Spoitoru sau Imparatu’, Oane al lui Ciuca, Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru. Afacerile lumii interlope par a fi desprinse din celebrul serial dedicat mafiei italiene, „La Piovra”. Familiile mafiote au fiecare o zona de actiune, locotenenti proprii si actioneaza dupa un cod nescris, dar respectat cu strictete. Activitatea unui clan poate sa vizeze traficul de carne vie, traficul de droguri si arme, furtul si traficul de masini. Politia din Romania pare neputincioasa in fata acestei „caracatite” care si-a intins tentaculele pina la cele mai inalte niveluri ale societatii. (Emilia Manea)

   Presedintele PNL Timis, Ovidiu Draganescu, considera, in 2003, ca este „o rusine” felul in care se implica politistii in rezolvarea conflictelor dintre clanurile de rromi. El a declarat ca „exista doua variante pentru a intelege modul in care s-au implicat politistii. Ori le este frica de tigani, ori, foarte grav, sint cumparati de aceste clanuri”.

   Clanurile mafiote dicteaza in Romania

   Primele clanuri de mafioti atestate dupa revolutie au fost clanul Duduienilor, clanul Udila, clanul lui Pian. Acestora li s-au alaturat familii mafiote tinere, precum clanul Corsicanilor, clanul Gemenilor, clanul Belgienilor. Aceste grupari mafiote fac inca legea in Romania. Familii de tigani se taie si se omoara chiar in curtea politiei, fara ca organele de ordine sa intervina, sau in rarele cazuri, intervin dupa aplanarea conflictului, cind demareaza cercetarile si se opereaza arestari.

   Omului obisnuit ii este frica sa vorbeasca despre ce i s-a intimplat pentru este posibil sa fie omoriti, el si familia lui, de rromi furiosi. In toate judetele tarii, clanurile mafiote au acaparat zone de influenta si se ocupa inca nestingherite de prostitutie, trafic de droguri sau furturi de masini. In Bucuresti, sectoarele au deja sefii lor, intrarea pe teritoriul deja stabilit al unui cap mafiot fiind platita cu singe. Sectorul 1 este condus de clanul Gemenilor, sectorul 2 de clanul Duduienilor si Gheara, sectorul 3 de clanurile Stoaca, Burtea si Scali, sectorul 3 de clanurile Tobosari si Benga, 5 de clanul Camatarilor si sectorul 6 de Florian Calin, zis Malu, care este cel mai cautat traficant de droguri din tara. Sefii citorva dintre aceste clanuri, precum cel al Camatarilor, al Gemenilor sau al Tobosarilor, au fost bagati la racoare, iar altii si-au continuat activitatea nestingheriti. Nici in tara situatia nu e mai roz. Clanul Dobaiesilor este cea mai mare retea mafiota din nord-vestul Romaniei si are ca domenii de activitate prostitutia si scoaterea copiilor la cersit sau la furat. Clanul Milutinovici face legea in Timisoara si, asa cum semnala presa, are implicatii in zona politica, politie, procuratura si afaceri. Banda lui Gagarin este declarata cea mai puternica familie mafiota din Turda, iar clanul Corduneanu are o mare influenta asupra Iasiului.

   „Eu sint Fane Capatina pe care il cautati de un an”

   In Romania, raportul de forte lume interlopa-politie inclina in favoarea mafiotilor. Asta nu inseamna ca politia nu are meritele sale. Oamenii legii au reusit sa decapiteze diferite clanuri, sa aresteze mafioti de talie grea, precum Razvan Dobaies, membru al clanului Dobaiesilor, Gabriel Aurel Gheorghe, zis Calin, din Clanul Stoaca, dupa ce in prealabil capul familiei, Ion Voinea, zis Ion al lui Stoaca, a primit mandat de arestare. In 1998 a fost arestat celebrul Fane Capatina, care s-a predat calm autoritatilor, venite in numar mare sa-l aresteze: „Eu sint Fane Capatina pe care il cautati de un an”. Operatiunile politiei au scos la iveala o lume murdara, care actiona dupa propriile reguli, sechestra minore si le obliga sa se prostitueze, trimitea copii la cersit si facea trafic de droguri. De multe ori, arestarea unor personalitati ale lumii interlope a stirnit teama in rindul politistilor, politicienilor sau al oamenilor de afaceri.

   John Galt

   18/02/2011 at 10:53 am

  • Operatiunea „Luna”: o gaura de sapte miliarde lei la bugetul statului

   O actiune ampla a politiei, intens mediatizata, s-a declansat la inceputul lunii februarie 2000. Aceasta a avut drept scop limitarea numarului de infractiuni, curatarea strazilor de hoti si de prostituate, pesti, prinderea infractorilor dati in urmarire generala, persoanele vizate fiind grupurile de infractori si clanurile mafiote. In urma datelor furnizate de Ministerul de Interne, au fost legitimate 4.817 persoane, au fost verificate 1.535 de autoturisme, au fost conduse la sediul politiei 796 de persoane, dintre acestea 84 fiind identificate ca infractori.

   Valoarea totala a amenzilor a atins suma de 338.050.000 lei, iar valoarea bunurilor confiscate a fost de 762.500.000 lei. Au fost depistate noua prostituate, dintre care sapte au fost amendate, si sase urmariti general. In timpul acestor razii au fost prinsi membrii unei grupari de spargatori de masini. Patru tineri, cu virste cuprinse intre 17 si 24 de ani, au furat 21 de autoturisme din sectoarele 2 si 3, pe care le-au dezmembrat si le-au vindut, obtinind un cistig de 1.000.000.000 lei. Raziile prin bordelurile bucurestene au scos la iveala minore sechestrate si obligate sa se prostitueze pentru sume ridicole, de aproximativ 50.000 de lei. Operatiunea „Luna” a costat Ministerul de Interne sapte miliarde de lei.

   „Satra” si „Superpolitistii de la Bucuresti”

   La Modena, in Italia, s-a declansat operatiunea „Satra”, incheiata pe 4 mai 2004, in urma careia au fost arestati si trimisi dupa gratii opt romani, pe numele carora au fost emise mandate. Ei au fost acuzati de proxenetism. Mai multe minore din Lupeni au fost aduse in Italia si obligate sa se prostitueze. Operatiunea a fost declansata in primavara anului 2003 si a beneficiat de sprijinul unor politisti romani de la Crima Organizata, pe care italienii i-au numit „Superpolitistii de la Bucuresti”. Peste 100 de politisti au verificat zece apartamente din Modena, Padova si Bologna. Toti romanii arestati au fost trimisi la inchisoarea din Modena.

   Fane Spoitoru si prietenii sai, generali de politie

   Autoritatile canadiene au decis, in anul 2000, expulzarea lui Fane Spoitoru, condamnat in lipsa la doi ani de inchisoare pentru privare de libertate. El a mai fost condamnat, tot in lipsa, la doi ani si jumatate de inchisoare sub acuzatia de santaj. In 1995, impreuna cu Emil Suciu, zis Chioru’, l-a amenintat cu moartea pe patronul unui complex comercial daca acesta nu intocmea niste acte din care sa rezulte ca Chioru’ i-a platit o datorie de 60 de milioane de lei. Fane Spoitoru a mai fost judecat in lipsa pentru tentativa de omor, in cazul politistului Nelu Florea, pe care l-a taiat cu o sabie ninja la „Vox Maris”, si de tilharie.

   Din cele doua sentinte pronuntate, una a fost casata, iar cealalta nu este definitiva. Astfel, Fane Spoitoru a ramas cu doi ani de inchisoare. Generalul Ion Pitulescu a scris in volumul „Crima organizata. Al treilea razboi mondial” ca Fane Spoitoru a beneficiat de „prietenia unor politisti cu functii inalte, de bunavointa unor procurori si de clementa induiosatoare a unor complete de judecata”. El mai povesteste si despre prietenia lui Fane cu un general din politie, dind de banuit ca ar fi „tata Nitu”, care il alinta cu apelativul „printisorul meu”. Presa a facut legatura si intre Fane Spoitoru si membri ai regimului Iliescu. Gigi Boeru i-a botezat copilul lui Fane intr-o locatie destul de selecta – Palatul Parlamentului -, la eveniment fiind prezenti distinsi parlamentari, demnitari si oameni politici.

   Generalul Pitulescu: „Am avertizat public ca Romania este in pericol sa devina un stat mafiot, iar pericolul acesta s-a transformat in realitate”

   In anii 1994-1996, generalul Ion Pitulescu i-a arestat pe Duduieni, pe vestitii Gigi Ursaru, Gigi Boeru si Fane Spoitoru. Ion Pitulescu este, de asemenea, autorul volumului „Crima organizata. Al treilea razboi mondial”, in care descrie lumea interlopa din Romania. Rolul sau in politie a devenit insa unul periferic. Generalul Ion Pitulescu vorbeste, intr-un interviu in exclusivitate acordat „Evenimentului zilei”, despre absenta unui sprijin politic in lupta cu lumea interlopa. (Christian Levant)
   Chiar daca eu aveam un grup de ofiteri credinciosi, iti trebuie si sprijin din sfera guvernului, politicului. Or, din partea asta nu am putut avea decit bruiaj. Practic, cind mi-am dat demisia, mi-am dat seama ca era imposibil sa continuu ceea ce incepusem. Am crezut ca, poate, tragind un semnal de alarma, voi contribui mai mult la o schimbare decit daca as fi ramas in aceleasi conditii mai departe.
   Credeti ca s-a schimbat ceva pe cele doua fronturi? Mai sint politisti curajosi care sa lupte cu „lupii tineri” ai crimei organizate?

   Nu trebuie prea mare tehnica sa-i pui la respect. Trebuie doar oameni corecti si cu vointa de a face ceva. Nu este un mare secret in a combate organizatiile astea mafiote. Trebuie doar sa se vrea. Fratii Camataru au fost arestati pe dosarul acela facut atunci, pe vremea mea. De ce le-a trebuit atita pina acum ca sa faca acest lucru? Nu s-a vrut, pentru ca astia au niste relatii fantastice, de nici nu va ginditi. Nici nu s-a vrut sa se faca ceva pentru ca dosarul exista. Luati-i pe ceilalti, celebrii Duduianu. Toti au avut dosar, toti au fost prinsi in flagrant, retinuti, arestati o perioada, ajunsi in fata instantelor. Instante care, cu nonsalanta, i-au pus in libertate.

   Domnule general, mama Camatarilor vorbea despre faptul ca, dupa ce a iesit din puscarie, unde a stat in aceeasi celula cu Miron Cozma, care tot acolo i-a devenit si nas de cununie, Fane Spoitoru s-a coalizat cu Nicu Gheara (dar si cu Miron Cozma) impotriva fratilor Camataru, sprijinind, prin diverse relatii sus-puse, arestarea celor din urma. Ca observator, dar si prin prisma experientei acumulate, credeti ca exista un razboi interclanuri, un razboi total, fara precedent?

   Razboaiele dintre grupurile mafiote sint peste tot si sint clare. Eu cred ca atita timp cit Fane Spoitoru a fost plecat afara, in Canada, unde a fost fugit, si pina a revenit, astia, clanul fratilor Camataru, s-au extins si i-au taiat din macaroana lui Fane Spoitoru. Si atunci, este normal ca intre ei sa intervina conflicte. Conflicte pentru stapinirea teritoriilor din Capitala.

   Exista conflicte intre generatii?

   Gigi Boeru si Fane Spoitoru au stapinit puternic in prima parte, atunci, pina prin ?96-‚97. Dupa aceea, au venit astia Corsicanii, Gemenii, Camatarii, „lupii tineri” care vor sa se extinda si nu prea au loc de ceilalti.
   Exista o „scoala” a crimei organizate, eventual in puscarii?

   Din punct de vedere criminologic, puscaria totdeauna a fost si ramine o scoala. Dar nu este numai atit. Mai este „legea invatarii” de la infractorii mai batrini, mai cu experienta, care se practica in toate mediile infractionale.
   Domnule general, exista sau nu exista mafie in Romania?

   In 1996, in sedinta in urma careia mi-am dat demisia, eu am avertizat public ca Romania este in pericol sa devina un stat mafiot, iar pericolul acesta s-a transformat in realitate. Deci exista mafie, bineinteles ca exista. Si, dupa mine, mafia gulerelor albe este mai puternica decit mafia tiganeasca.

   Care ar fi profilul interlopului roman?

   Pai, am scris si in cartea mea: agresivitatea innascuta, labilitatea afectiva, dubla moralitate. Mafiotul tigan este un maestru al adaptarii la situatie. Fata de cei de care stie ca are nevoie stie sa fie umil si respectuos. In schimb, fata de ceilalti isi manifesta puterea, forta.
   Cum au reusit acesti lideri ai lumii interlope sa-i corupa pe cei din politie, pe politicieni, ca ulterior sa ajunga ei sa-i controleze pe politicieni?
   In primul rind, cu bani sau alte avantaje materiale. Categoric, la ei, forta banului a facut totul. Dupa aceea, au stiut pe unii sa-i santajeze: fie ca le-au bagat pe git o prostituata, fie ca le-au rezolvat o problema, o masina mai ieftina, un serviciu mai ieftin. Pai, de fapt, sa stiti ca fiecare clan mafiot are avocatii lui, pe care ii plateste chiar daca nu au proces sau vreo cauza pe rol. Ei isi retin o parte din cistiguri si-si platesc avocatii care, la o adica, ii vor apara. Sau alte personalitati care le pot acorda vreun sprijin.

   John Galt

   18/02/2011 at 10:55 am

  • Romania, locuri fierbinti: clanuri mafiote si afaceri

   Craiova: Seful politiei a locuit intr-un apartament al lui Boerica

   Lumea interlopa din Craiova este impartita in doua tabere distincte, care isi disputa suprematia in oras. Pe de-o parte – clanurile tiganesti din cartierul Fata Luncii, conduse din umbra de cel mai avut tigan din Banie, Silvian Filoti Fulgeran, si locotenentii acestuia Valter, Veniamin sau Vilifort, si, pe de alta parte – o grupare care a capatat numele de „Fratia”. Din aceasta ultima tabara fac parte nume sonore precum Cimino (Fanel Trandafir), Caiac (Mihai Pirvu) sau Gigioc (Gigi Vadik Zavera). (Florin Baltaretu)

   Cele doua grupari duc o lupta crincena pentru piata de camatarie din Craiova, iar disputa dintre acestea se duce si peste hotare, in tari precum Italia si Spania, unde au retele bine organizate, care se ocupa cu spargerea bancomatelor, prostitutia si cersetoria. Pina acum, doar „cateii” interlopilor le-au dat de lucru politistilor craioveni. Insa, in ultimii ani, in Craiova s-a vorbit si despre alti interlopi: Samir Sprinceana (printre altele, proprietarul unui post de televizune local si al unei fabrici de confectii), despre care se spune ca este omul lui Gigi Netoiu, Genica Boerica, un „coleg de breasla” al acestuia in afaceri cu alcool (actualmente in arestul politiei bucurestene), Eriko, pe numele adevarat Cezar Constantinescu, care detine cea mai puternica firma de bodyguarzi din Oltenia si un club de noapte, si, nu in ultimul rind, iranianul Paul Valuta, patronul divizionarei B de fotbal FC Caracal.

   Cum ajungi „dusmanul” mafiotilor

   O parte din membrii lumii interlope au intrat in vizorul politiei brusc, cu putin timp inainte de arestarea lui Genica Boerica, personaj care se lauda cu prietenia sa cu deputatul Ristea Priboi si cu ofiteri din cadrul politiei. Daca pina acum, in ciuda scandalurilor in care au fost implicati, acestia nu au stirnit interesul sefilor Inspectoratului de Politie Dolj, de citeva zile, seful politistilor din judet, chestor Constantin Codita, se intereseaza de soarta acestora si de cum le merg afacerile. Codita incearca sa schimbe astfel impresia proasta pe care si-au facut-o sefii sai, „ca ar fi scapat interlopii din mina”. La sfirsitul lunii septembrie, chestorul Codita a inaintat o adresa catre Camera Notarilor Publici Craiova, prin care solicita sa-i fie puse la dispozitie toate dosarele in care se regasesc nume precum cele ale cunoscutilor Cimino, Paul Valuta sau Gigioc. „In interesul solutionarii unor sesizari si memorii, va rugam sa ne comunicati in scris tranzactiile incheiate in perioada 1995-2004 de notari publici la solicitarea urmatoarelor persoane… Se au in vedere in principal: contractele de vinzare-cumparare, contractele de imprumut, trocuri generale sau speciale… Cele solicitate ne sint necesare in regim de urgenta pentru solutionarea operativa a memoriilor adresate mai multor institutii centrale ale autoritatii de stat”, se arata in adresa semnata de chestorul Constantin Codita.

   Adresind aceasta petitie catre Camera Notarilor Publici Craiova, seful politiei doljene a comis o ilegalitate. Legea de infiintare a notariatelor publice spune ca actele incheiate intre doua parti, indiferent de natura lor, si parafate de un notar public sint confidentiale si nu pot fi puse la dispozitia unui organ de ancheta decit in baza unui mandat judecatoresc. Se pare ca seful Politiei Craiova a fost dispus sa incalce legea pentru a se putea lauda in fata sefilor cu rezolvarea unor dosare grele ale interlopilor craioveni.

   Prefectul a fost membru in Consiliul de Administratie la o firma a lui Boerica

   Desi numele lui se regasea de ani buni in multe dosare aflate in lucru la Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj, unul dintre interlopii Craiovei, Genica Boerica, a fost arestat abia in urma cu citeva zile, din ordinul procurorilor bucuresteni. Acestia si jandarmii din Capitala au venit duminica trecuta in Banie, in secret, actiune la care nu a participat nici un politist oltean. Si asta de teama ca Boerica sa nu-si piarda urma pina la sosirea anchetatorilor. Genica Boerica obisnuia, la petrecerile la care participa, sa se laude cu prietenia sa cu chestorul Constantin Codita. Si, cum nu iese fum fara foc, se pare ca intre cei doi exista o relatie mai veche. Asa se face ca o buna perioada de timp, dupa ce a fost promovat la cirma IPJ Dolj, Constantin Codita a locuit intr-un apartament din centrul Craiovei care-i apartinea lui Boerica, inchiriat prin intermediul unui inspector al Administratiei Financiare. Lucru confirmat si de fosta sotie a „regelui alcoolului”, Vali Boerica, in timpul unor audieri la Parchetul General. De altfel, este cunoscut faptul ca, in anul 2002, la o intrunire a sefilor de inspectorate din tara, care a avut loc la Timisoara, ministrul de interne a facut public acest lucru: „Am auzit ca stai in apartamentul unui infractor. Muta-te!”. In Craiova se zvoneste ca si fiul prefectului de Dolj este un apropiat al interlopilor, acesta fiind nelipsit la chefurile lui Rosianu si Cimino. De altfel, chiar prefectul Ion Calin a avut o oarecare legatura cu controversatul om de afaceri Genica Boerica. Ion Calin a fost membru in Consiliul de Administratie al SC Bachus SA, in anul in care Genica Boerica a devenit patronul societatii.

   „Tiganiada”

   Cea mai singeroasa disputa intre cele doua grupari interlope din Craiova s-a consumat in toamna anului trecut. In noaptea de 17 spre 18 septembrie 2003, sute de tigani inarmati cu sabii si topoare au iesit pe strazi pentru a le da o lectie lui Cimino si Caiac, interlopi despre care spuneau ca, ori de cite ori au ocazia, le agreseaza fratii sau le pun interdictie in diferite localuri craiovene. Interventia in forta a politistilor a calmat spiritele, cu pretul ranirii citorva dintre combatanti. Acum nici unul dintre tiganii considerati capi ai rascoalei nu se mai afla in spatele gratiilor.

   Brasov: Noua si Dirste, cartierele rau-famate

   Cele mai cunoscute gasti din lumea interlopa brasoveana sint din doua cartiere: Noua si Dirste. Majoritatea membrilor gastilor din Noua si Dirste au facut puscarie pentru scandaluri, vatamari corporale si furturi. Locuitorii din cartierul Noua s-au obisnuit cu baietii si fetele de cartier si au invatat ca seara trebuie sa-i ocoleasca. In Dirste, cartierul invecinat, un grup de baieti si citeva fete sint stapinii barurilor, circiumilor si ai scarilor de bloc. (Simona Popica)

   Baietii din Noua ii privesc pe cei din Dirste cu superioritate sau indiferenta, pentru ca nu au caziere bogate si nu se implica in afaceri mari, sint „copii”. Banda din Noua este renumita in Brasov pentru numeroasele infractiuni pe care le-au comis membrii ei, atit in cartier, cit si in alte zone. „Ne straduim sa tinem sub control situatia in oras si in judet si sa reducem pe cit posibil infractionalitatea. Oricum, fata de alte judete, rata acesteia este mult mai scazuta”, a declarat Liviu Naghi, ofiter de presa la IPJ Brasov.

   Capul rautatilor, Bostoaca, a fost prins
   Lumea interlopa brasoveana nu mai este foarte activa, sau cel putin asa pare. Bostoaca, Marius Ilie, Tolea si Alen Moisin sint citiva interlopi brasoveni care au provocat scandaluri si batai, aparindu-si cu indirjire zona de influenta.
   Florin Comanaru, zis Bostoaca, capetenia unei gasti de recuperatori, care a reusit sa evadeze din Penitenciarul Codlea in septembrie 1998, a fost prins in 2000 si condamnat la noua ani de inchisoare. Ceilalti trei lideri de gasti sint judecati in dosarul „Scotch Club”, Moisin aparind si in dosarul „Proxenetii”.

   Scandalul de la Scotch Club, din 24 iunie 1999, a pornit de la rivalitatea dintre moldoveanul Anatolie Ciumac, zis [B]Tolea[/B] (la el ma refeream aici, cei de care ziceam atunci au fost arestati acum cateva zile ca sa fie pusi in libertate din nou dupa 2 zile), si un alt membru al lumii interlope, Marius Ilie . Bilantul incaierarii a fost dramatic: trei raniti, dintre care unul a ramas paralizat pe viata, citeva persoane batute, doua autoturisme distruse. Procesul se afla inca pe rol pentru ca, imediat dupa incident, Tolea a fugit in Spania. Cautat prin Interpol, el a fost extradat doar in noiembrie anul trecut. La iesirea din penitenciar, Tolea a acuzat presa, care l-a catalogat drept interlop, spunind ca valorile lui morale nu coincid cu cele ale lui Marius Ilie, care „nu-mi este nici prieten, nici dusman”. Politistii au spus atunci ca a fost vorba despre „o actiune de vendeta intre conducatorii a doua bande, care urmareau sa detina suprematia in lumea interlopa”.

   28 de arestari pentru prostitutie
   Un grup de 28 de persoane a fost trimis in judecata anul trecut pentru prostitutie si proxenetism in Poiana Brasov si Fagaras. Printre cei cinci arestati in primavara lui 2003 se numara si Alen Moisin, cunoscut drept un tip deosebit de violent. Mai mult de zece fete, unele sechestrate si trimise cu forta sa se prostitueze, au fost prinse o data cu cei cinci proxeneti. Alen Moisin este judecat si in dosarul „Scotch Club”, impreuna cu Anatolie Ciumac. Dupa arestarea proxenetilor, politistii au confiscat de la acestia masini scumpe, bite de baseball, sabii Ninja, baionete si sume importante de bani proveniti din prostitutie.

   John Galt

   18/02/2011 at 10:57 am

  • Turda: Bomba legata la un telefon celular

   In municipiul Turda, zona declarata defavorizata din judetul Cluj, in loc sa se dezvolte industria, a inflorit crima organizata. Ani in sir, avind complicitatea unor magistrati de la Judecatoria Turda si a unor angajati de la Politia Turda, trei grupari rivale au facut legea in oras. Totul a culminat cu doua atacuri cu grenada – primul asupra unui magazin alimentar, iar al doilea – la Pizzeria Pharaon, care a vizat uciderea lui Gheorghe Otvos, zis Gagarin, liderul unuia dintre bande.

   Ultimul atac cu grenada s-a petrecut pe 27 decembrie 2003. In pizzerie se aflau, la momentul respectiv, aproximativ 20 de persoane. Din fericire, doar unul dintre aghiotantii lui Gagarin a fost atins de schijele grenadei, fiind internat cu rani minore. Dupa cercetari care au durat citeva luni, anchetatorii au stabilit ca atacul a fost comandat de Ovidiu Vancea, liderul unei grupari rivale, iar cel care a aruncat grenada este Francisc Zoltan Szasz, din Tirgu-Mures. Acasa la acesta politistii au gasit o geanta in care se afla o bomba legata la un telefon celular si care putea exploda in urma unui simplu apel telefonic, precum si un pistol marca Bereta.

   Justitia nimanui
   Dupa incident au fost deschise mai multe anchete administrative impotriva unor judecatori si politisti din Turda. Inspectorii trimisi sa verifice informatiile aparute au descoperit ca judecatorul Lucian Racolta, de la Judecatoria Turda, a dispus achitarea lui Calin Petru Covaciu, membru al unei bande mafiote, desi acesta a fost prins in flagrant in timp ce primea o suma de bani, care reprezenta taxa de protectie. Dupa achitare, Covaciu a disparut din tara. Pe linga Racolta, a mai fost cercetat un alt judecator, Octavian Chirila. De remarcat ca nici unul dintre acestia nu a patit nimic, mai mult, Octavian Chirila fiind promovat la Judecatoria Cluj-Napoca. Tot din cauza atentatului cu grenada, Ministerul de Interne a demis toata conducerea Politiei Turda. Motivul invocat a fost implicare slaba in gestionarea starii infractionale din oras. Au platit cu functiile comisarul-sef Gheorghe Bob, adjunctul acestuia, Cornel Pantea, si seful Biroului Politiei Judiciare Turda, comisarul-sef Vasile Chifor.

   Mafia din Turda a fost atit de bine ajutata de politistii din oras, incit, si dupa ce a fost retinut, Ovidiu Vancea a reusit, din arestul Politiei Dej, sa-si sune sotia pe telefonul mobil. S-a stabilit ca agentul Tiberiu Farago, de la Politia Dej, i-a imprumutat lui Vancea telefonul personal pentru a-si suna sotia. Subofiterul a fost trecut in rezerva pentru ca a savirsit o abatere disciplinara foarte grava. Motivul adevarat al acestei „colaborari” nu s-a aflat niciodata. (Mihai Soica)

   Constanta: Prostitutie si taxa de protectie „Mafiotii” constanteni nu s-au incurcat niciodata cu drogurile. Cel mai cunoscut a fost Iasar Ismail, care nu stie carte si pe care absolut toti constantenii il stiu de „Saceanu”, un turc din Piata Chiliei, unde si-a inaltat un palat dupa revolutie. Saceanu, care a inceput cu barbutul, a devenit o legenda. Acum este batrin si se lauda ca nu a fost niciodata inchis. In oras se spune ca de-a lungul anilor a mituit toti politistii de pe litoral si si-a vazut nestingherit de „afaceri”.

   Camata este ocupatia principala a lui Saceanu. Toata Constanta stie ca, dupa revolutie, a imprumutat cu bani oameni importanti, sportivi, politisti, oameni de afaceri, care ulterior au ajuns la sapa de lemn fiindca, atunci cind nu-si obtinea banii inapoi, trecea la atac. Saceanu a fost dus de nenumarate ori in catuse la politie, dar a fost eliberat de tot atitea ori, din „lipsa de probe”. In urma cu patru ani, cind a preluat comanda politiei judetene, chestorul Traian Jipa a promis ca va pune mina pe Saceanu. Nu a reusit, ba, mai mult, in timpul unor razii (despre care era anuntat din vreme), Saceanu si-a permis sa le rida in nas politistilor, de fata cu presa.

   Retea de prostitutie in Spania, cu fete de la Mangalia
   Dupa revolutie, litoralul a fost impartit intre clanurile care „ocupa” nordul (Mamaia) si sudul (statiunile dinspre Mangalia). In urma cu patru ani, la inceput de sezon estival, cei din nord, oamenii lui Saceanu, s-au deplasat cu mai multe autobuze, inarmati cu bite si topoare, la Mangalia, unde s-au batut cu oamenii lui Beinur, un tatar care „venea puternic din urma” si care era deja „stapin in zona”. Pe litoral, scandalurile dintre membrii lumii interlope se declanseaza mai ales vara. Desi politia da asigurari ca mentine „climatul de siguranta civica”, batalia pentru teritoriu izbucneste mai ales cind unul dintre clanuri incearca sa-si extinda sfera de influenta. De cele mai multe ori, politia este depasita ori „se face ca este depasita” de eveniment. Dupa moartea lui Ender, sefia a fost preluata de Marius Mihai, zis Pitbull, de 32 de ani. Banda rivala, a lui Gherghisan, incearca acum sa se impuna. In ultimii ani nu a fost vara in care bandele sa nu provoace scandaluri in baruri, cluburi sexy sau la terasele de pe litoral. Totul se termina insa numai cu amenzi pentru ca, spune politia, nimeni nu depune plingere. Chiar si politicieni sau politisti care au fost vazuti in compania unor membri ai lumii interlope in timpul unor scandaluri cu sabii ninja neaga ca ar avea vreo legatura cu ei. Omerta, din toate partile.

   Clanurile Pitbull si Gherghisan gonesc politistii
   Teroarea a culminat insa anul acesta, in iulie, cind, sub ochii constantenilor si ai turistilor iesiti la plimbare, peste 30 de membri ai clanurilor Pitbull si Gherghisan s-au incaierat cu sabii, bite si topoare la o terasa din centru. Gherghisan s-a razbunat astfel pe Pitbull dupa ce, cu doua nopti in urma, in Mamaia, acesta incercase sa ia taxa de protectie de la un bar care „apartinea” primului. Asa au sustinut martorii. Un om al lui Gherghisan fusese batut crunt. Desi a fost anuntata despre incaierare, politia a venit la spartul tirgului. Pitbull a ajuns in spital, batut mar si cu multiple plagi. Oamenii lui, care au ramas la fata locului, au pus pe goana politia, sub privirile amuzate ale presei si ale constantenilor. Au mobilizat apoi toti membrii clanului in curtea spitalului si au jurat razbunare. Abia atunci, vazind ca se ingroasa gluma, seful IPJ a decretat mobilizare generala si a dispus ca toti membrii celor doua clanuri sa fie adusi la sediul politiei. (Leila Florescu)

   Timisoara: Odrasle PSD in lumea interlopa
   In primavara acestui an, patroana celor mai mari si frecventate localuri din Timisoara, Brighitte Sfat, fost fotomodel si mostenitoarea unor afaceri importante, a fost arestata pentru instigare la tilharie si lipsire de libertate.
   Dupa moartea neasteptata a sotului ei, Octavian Sfat, Brighitte a ramas stapina peste trei localuri mari din Timisoara. Afacerile sotului ei, mai exact concesiunea imobilelor unde functionau localurile, fusesera perfectate de Octavian Sfat si Ilie Sirbu, inainte ca acesta sa ajunga ministru in guvernul PSD. Dupa ce a ramas singura, Brighitte Sfat si-a luat doi asa-numiti protectori, Marcel Oltean si Ovidiu Torj, cunoscuti in unele medii ca facind parte din lumea interlopa. In urma unui conflict cu administratorul unuia dintre localuri, care ar fi produs o paguba serioasa in gestiune, bodyguarzii patroanei au fost pusi sub acuzare de procurori pentru acuzatii de tilharie si sechestrare de persoane. Celor doi li s-a imputat faptul ca, la sugestia lui Sfat, l-ar fi batut si sechestrat pe administratorul dator pentru a-l determina sa returneze banii. Victima a depus plingere, dar faptul ca s-a adresat direct Inspectoratului General al Politiei a trezit suspiciuni legate de o eventuala complicitate a politiei locale cu anturajul celor doi invinuiti. Marcel Oltean si Ovidiu Torj au reusit insa sa fuga din tara. Desi presa a luat legatura cu ei si chiar a publicat declaratii ale acestora, Politia Romana nu i-a gasit.

   John Galt

   18/02/2011 at 10:58 am

  • Fiii fostului secretar PSD

   Ciprian si Sergiu Milutinovici sint fiii fostului secretar general al PSD Timis si se spune ca au legaturi cu lumea interlopa. Numele lor apare cu regularitate in diferite scandaluri. Anul acesta, unul dintre baietii fostului pesedist a recidivat de trei ori si s-a ales cu amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Numele celor doi Milutinovici au fost vehiculate si in cazul agresiunii impotriva ziaristului Ino Ardelean, ca intermediari intre o comanda politica si o executie a membrilor lumii interlope din Timisoara. Odrasele oamenilor cu functii importante au aparut mai des in atentia opiniei publice dupa acuzatiile de contrabanda si arestarea lui Catalin Panduru, fiul generalului cu acelasi nume din Ministerul de Interne.

   Lumea araba si proprietatile ei

   Un cuvint greu de spus in unele afaceri din zona de vest a tarii o au si cetatenii de origine araba. Acestia au devenit stapinii celor mai valoroase proprietati imobiliare din Timisoara, de la cladirile istorice din centrul orasului pina la uzine ale statului ajunse, de cele mai multe ori fraudulos, in administrarea lor. Basel Hamati este cercetat in mai multe dosare penale pentru o serie de infractiuni prin care a dus fonduri considerabile in zona neagra a economiei. Tot el a fost, timp de mai multi ani, „gazda” a Directiei de Finante Timis, ba chiar a serviciilor de control fiscal care-si aveau sediul cu chirie in cladirile lui Hamati. In plus, PSD a avut exclusivitate in a-si pune afisele pe cladirile sale in campania electorala pentru locale.

   Zaher Iskandarani face tot afaceri cu tigari
   Cetatenii de orgine araba au mai intrat in vizorul organelor de ancheta, impreuna cu magistrati importanti din justitia timiseana, o data cu scandalul Zaher Iskandarani si contrabanda cu tigari. Seful Tribunalului Timis de atunci, Petre Petrisor, a fost acuzat de favorizarea infractorului si suspendat din magistratura. Ulterior, Petrisor a fost achitat, iar recent a candidat din partea PRM pentru Primaria Timisoara si a intrat in avocatura. Zaher Iskandarani si-a ispasit pedeapsa si e liber sa faca afaceri. Si le face. Tot cu tigari. (Bianca Toma)

   Lugoj: Fieful drogurilor
   De doi ani, orasul Lugoj, al doilea muncipiu al judetului Timis, este catalogat drept fief al drogurilor si cel mai important loc de tranzit al stupefiantelor dinspre Turcia ori tarile Arabe spre Occident.

   Una dintre actiunile care au zguduit lumea politica si pe cea interlopa a fost arestarea a doi membri PSD Lugoj, unul dintre acestia, Lucian Lobonea, vicepresedinte al organizatiei de tineret a PSD, fiind acuzat si judecat pentru trafic international de droguri de mare risc. Conducerea organizatiei PSD Lugoj si, mai apoi, a PSD Timis a incercat sa se dezica de Lobonea.

   Lobonea de la PSD, dealer de heroina
   Lideri importanti ai organizatiei de partid au sugerat ca tinarul acuzat de trafic de droguri nu ar fi in partid decit de un an, iar rolul sau in organizatie era aproape neinsemnat. Lucian Lobonea era insa membru PSD de aproape sase ani, fiind chiar protejat de importanti lideri ai filialei. Rechizitoriile acuzarii si probele aduse la dosar, inclusiv din interceptarea convorbirilor telefonice, au confirmat ca tinarul pesedist avea legaturi strinse cu lideri importanti din PSD Timis si ca printre preocuparile sale se numarau si intermedierile de teren agricol si traficul de influenta pe linga mai-marii partidului. In stenogramele rezultate in urma interceptarilor SRI a aparut apelat de multe ori mobilul presedintelui PSD Lugoj, Nicu Badina, iar in tranzactiile cu pamint au fost vehiculate nume precum cel al lui Nicolae Oprea, directorul Directiei Agricole Timis, si al lui Ilie Sirbu, pe atunci ministrul agriculturii.

   Legaturi cu traficanti celebri
   Lucian Lobonea (30 de ani), vicepresedintele organizatiei Lugoj a PSD, si Balaci Bogdan, membru al aceleiasi filiale, au fost arestati in primavara anului trecut, in urma unei ample operatiuni antidrog cu numele de cod „Floare de colt” – cind au fost recuperate 14 kilograme de heroina. Politistii de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara au supravegheat activitatea comerciantilor de droguri din aceasta retea timp de un an. Surse apropiate anchetei au declarat atunci ca, la primele audieri, Lobonea a facut uz de calitatea de membru PSD. El a intrat pentru prima data in atentia ofiterilor antidrog in 2001, cind a incercat sa vinda, fara succes, 50 de grame de heroina la Arad. In perioada in care a fost arestat, Lobonea incerca sa vinda un kilogram de heroina si, ulterior, cauta un transportator pentru alte 15 kilograme spre Olanda. Tot el era si vinzator cu „bucata” in Lugoj. Anchetatorii au stabilit ulterior ca drogurile pe care trebuia sa le plaseze Lobonea in tara ori in strainatate proveneau de la unul dintre cei mai importanti traficanti din estul Europei, Turhan Ekrem, arestat si el ulterior. Probele administrate la dosarul „Lobonea-heroina” au dus la concluzia ca tinarul pesedist era unul dintre cei mai mari dealeri de droguri din vestul tarii.

   Un politist a rupt tacerea si a fost mutat disciplinar
   In ultimii doi ani, in Lugoj s-au facut peste 20 de arestari spectaculoase in rindul traficantilor ori consumatorilor de droguri, citiva dintre ei fiind judecati pentru incercarea de a plasa zeci de kilograme de heroina. Cu toate acestea, dinspre Lugoj vin frecvent acuzatii ori ipoteze legate de complicitatea politiei locale cu clanurile tiganesti, traficantii de droguri sau carne vie, ori lumea interlopa. Ultimul care „a deschis gura” a fost detasat fortat la Faget, sa se ocupe de politia unei comune timisene cu statut de oras. Maiorul Adrian Patu a dat in vileag presupuse legaturi ale sefilor sai de la Politia Lugoj cu traficanti ori mafia tiganeasca si i-a acuzat de trafic de influenta, coruptie si abuz in serviciu. Acuzatiile au ramas necercetate, si pina azi neconfirmate, iar maiorul „vorbaret” a fost mutat disciplinar la Faget. A continuat sa vorbeasca si de acolo, dar „i s-a inchis gura” cu un dosar penal pentru „sustragere de documente”. (Bianca Toma)

   John Galt

   18/02/2011 at 10:59 am

 62. Discutie din 2006, de atunci pana acum sumele sunt de cateva ori mai mari, nu m-as mira sa vad violenta dusa la extrem mai ales ca o criza mondiala a resurselor/alimentelor e foarte aproape de noi.

  „Autodenuntul este o practica destul de obisnuita in democratiile occidentale. Nu este o chestie comunista, musai. Important este ca autodenuntul sa serveasca justitiei si sa ajute la infaptuirea procesului de justitie.
  Suntem de acord cu totii ca o judecata nu se poate face in lipsa dovezilor beton si ca mai bine sa scape 10 vinovati, decat sa fie condamnat un singur nevinovat.

  Nastase are un caz special. El este un fost demnitar de prim rang. DACA a luat spaga, indiferent care este natura acesteia, este vital a fi condamnat , dar numai daca se reuseste o condamnare cinstita, bazata pe probe si dovezi. Cu totii stim ca Nastase a luat diverse spagi. Cu totii stim ca nu este un om cinstit si ca a fost un tip lacom, ahtiat dupa averi dobandite datorita functiei detinute in stat. Din pacate, stim degeaba. Nu are nici o valoare juridica faptul ca stii despre existenta unei infractiuni, daca nu o poti proba in cadrul unui proces. Eu zic ca este cazul sa privim atent la felul cum se face justitie. Daca este o manarie si Pavalache este montat, Nastase trebuie sa scape, chit ca este un spagar.

  Din pacate, in Romania o ducem rau la capitolul justitie. Am vorbit chiar ieri cu un judecator implicat in procese contra demnitarilor. Tip corect, tanar si satul de hoti. Omul mi-a spus clar ca se teme de fostii pesedisti. De actualii, il doare in pix si mi-a spus ca nu are mama si tata, atunci cand vine vorba de coruptie.

  Mi-a spus ca se teme de pesedisti pentru ca sunt ca o mafie. Sunt bagati in toate institutiile, pun la cale comploturi contra oricui si inscenari. Au legaturi cu lumea interlopa si acestia le rezolva anumite comenzi, intimideaza, ameninta, dau foc la masini, bat copiii, etc.

  Mi-a dat si un exemplu. El are un baiat de 11 ani. Mi-a spus ca interlopii pot pune un copil de 12 – 13 ani sa ii bata copilul cu o sticla de pepsi pina il lasa inconstient. Nimeni nu are ce sa le faca agresorilor si parintii acestora ridica din umeri, spunand ca nu l-au invatat ei si ca nu au ce sa ii faca. Copilul agresor va spune ca pustilul judecatorului l-a injurat de mama sau ca acesta a dat cu piatra si l-a lovit, etc.

  Dupa aceasta, i se sugereaza judecatorului sa o lase mai moale, pentru ca data viitoare s-ar putea sa fie mai grav, sau, doamen fereste, sa ramana fara un ochi sau … Acelasi lucru se poate intampla cu sotia, parintii sau alti membri ai familiei. Este imposibil de documentat aceste presiuni si nu ai cum sa faci legatura intre faptul ca anchetezi pe X si ca iti este batut copilul la scoala. In orice caz, nu cu politia romaneasca.

  Poate ca ati remarcat faptul ca Pavalache a cerut sa fie introdus intr-un program de protectie. Nu cred ca este doar spectacol si cred ca omul se teme pentru viata lui.

  Cea mai mare problema deriva din faptul ca oamenii psd-ului sunt infiltrati peste tot si saboteaza constant orice incercare de justitie. Poate ca tineti minte ce i s-a intamplat acelui tanar magistrat care a l-a anchetat pe Iliescu ( parca ) in timpul mandatului lui Constantinescu. Imediat dupa ce PSD-ul a revenit la putere, un adevarat comando de exterminare a pornit sa razbune indrazneala celor care äu avut tupeul”sa se lege de PSD. In caz ca ati uitat, va readuc aminte si va pot spune ca restul magistratilor nu au uitat. Ei se tem ca dupa ce trece actuala putere, PSD-ul le va face viata un infern. De aceea, se fofileaza si nu se baga sa ancheteze pe bune.

  Ati vazut cat de caini sunt cu Patriciu. Ati obesrvat ca toti baronii locali sunt bine si ca nimeni nu le ia la puricat activitatea ? Oare de ce ? Pentru ca in comunitatile mici, din provincie, oamenii se tem. Pe de alta parte, baronii locali ( din ambele parti ) au avut grija sa „serveasca”si sa „ajute” toata suflarea camarilei de stat.

  De exemplu: Blocurile ANL sunt pline cu oamenii lor, sau cu rude de politisti, procurori, judecatori, avocati, SRI, Garda Financiara, Curte de conturi, etc. Toti acestia, sunt indatorati pina peste cap, potentatului local. Orice autorizatie de constructie, orice plan de investitii mai serios, se face doar cu aprobarea tacita a baronului local. Acesta „rezolva”diverse probleme, vorbeste cu seful Garzii Financiare ca sa ierte „de data asta”pe cutare afacerist care „a gresit” , vorbeste cu seful politiei ca sa rezolve retrocedarea unui carnet de conducere suspendat pentru 160Km/h in localitate sau pentru 2 la mie in sange.

  Baronul este un fel de tatic, care isi pune „fii” in diverse posturi cheie. Acestia, raman vesnic recunoscatori pentru ca stiu cum au ajuns acolo si prevazatori. Raman vesnic pe redute, simuland obedienta dar fideli celui care i-a numit. Oricand sunt gata pentru adevarate lupte de gherila si o fac cu hotarare si consecventa. Toate beneficiile acestora, sunt legate de tatuc. Are probleme tatucul, ei stiu ca raman ai nimanui.”

  John Galt

  18/02/2011 at 7:15 am

  • John, reteaua Voicu este cea mai buna confirmare a ceea ce ai spus despre mafia pesedista. Sunt baietii care au avut functii in securitate si in aparatul de stat si care stiu toate metodele pentru a timora oameni care ar vrea sa judece drept.

   Cetatean

   18/02/2011 at 8:04 am

 63. Neatza,
  Felicitari Cetatene, ii mai dai ragaz lui Theophyle sa respire. Nici eu nu am avut bani la FNI, nici nu as fi avut, mai si spuneau ca dormi linistit ca ei vegheaza, la dracu, eu dormeam linistit oricum.
  PS Lipseste ceva in prima propozitie, procesul in care ce?

  Creanga

  18/02/2011 at 7:37 am

 64. Pentru a da posibilitatea cititorilor sa comenteze la acest subiect important – Revista Presei de azi va fi postata mai tarziu (11:00)

  Theophyle

  18/02/2011 at 7:56 am

 65. Salut, Creang,a da, lipseste ceva, am sarit din viteza peste „…procesul in care e implicat Vantu Ovodiu Sorin”. Am vazut si eu dupa aceea, insa am zis ca nu mai are rost sa il rog pe Theophyle sa corecteze.

  Insa daca cineva a simtit nevoia sa imi spuna, te rog acuma, Theophyle, 🙂 corecteaza prima propozitie, ca avem semnalul clar din partea cititorilor.

  Cetatean

  18/02/2011 at 7:59 am

 66. John Galt, ai dreptate dar, în cazul lui Năstase, termenul demnitar nu convine, deoarece sugerează noţiunea de demnitate.

  Nea

  18/02/2011 at 8:14 am

 67. Buna dimineata 🙂
  Constat cu placere ca multi pe care ii admir fie pe blogurile proprii (TOG,Andrei,Alexa, filadel,tibi,galeata si multi altii), fie comentatori pe bloguri pe care le citesc si-au gasit timp sa adauge cate ceva la postarea Cetateanului sau chiar sa-l citeze .
  Theophyle, e un inceput promitator. Ai grupat in jurul tau oameni de care putem fi mandri,care ne reprezinta si ne redau increderea.La mai multi!

  ela

  18/02/2011 at 8:19 am

  • Buna Dimineata ela 🙂
   Este!

   Theophyle

   18/02/2011 at 9:15 am

 68. Buna dimineata,
  Un tablou realist si necrutator al clasei politice:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-taxa-pentru-prostie-921626.html

  cedric

  18/02/2011 at 8:36 am

 69. Ela, e promiţător, întradevăr, dar compară eficienţa lui Teophyle cu cea a lui Iliescu:
  A fost destul să sughită odată şi hoardele de mineri buimaci au devastat sediul României Libere.
  Oare de câte lovituri de blog este nevoie ca să simtă ceva obrazul gros al lui Nistorescu?

  Nea

  18/02/2011 at 8:37 am

  • Da-mi voie sa te corectez: au trecut 20 de ani; daca Iliescu inca nu a fost condamnat pentru asta,nu inseamna in nici un caz ca il voi compara cu Theophyle.
   Iliescu este eficient pentru admiratorii indobitocirii nationale si ai tradatorilor de neam si de tara.
   Cei pe care ii admir, si am varsta sa o fac fara sa-mi fie teama de interpretari, sunt oameni care cred ca romanii nu sunt toti dobitoci si inculti. Au idealuri, inca mai cred ca odata va fi bine aici,si sunt gata sa faca tot ce le sta in putere sa fie asa.
   Si vad tot mai multi posibili lideri,si asta e minunat.

   ela

   18/02/2011 at 9:14 am

 70. Nea, in opinia mea, oamenii din spatele blogurilor nu mai sunt nesemnificativi. Cand Cetatean e mai informat si mai compentent decat un demnitar ca parlamentarul Sova, cand argumentele de pe bloguri devin idei sustinute de oameni politici, speranta numai este doar o iluzie si doamna judecator Camelia Bogdan nu mai este un personaj utopic.
  E necesar ca fiecare sa intelegem, daca un roman declara ca nu te poti impotrivi sistemului, institutiile statului mai pierd o particica de incredere si forta lor se reduce in acest mod. Cu fiecare opinie ce nu este timorata prin metoda aratata de John Galt, facem ca utopiile sa devina realitati.

  Turnofftheglory

  18/02/2011 at 8:52 am

 71. Salutare Cetatean,
  Am zis sa dau si eu o mana de ajutor, nu am vrut sa fiu carcotas.

  Doamna judecator Bogdan,
  Nu ma conoasteti, nu va cunosc, sunt un simplu cetetean ce a ales sa emigreze din Romania. Peste cateva luni voi ajunge intr-o lume mai normala in care nu se fac presiuni asupra judecatorilor iar procesele nu se taraganeaza cu anii. Nu stiu daca dl Vantu este vinovat sau nu, dumveavoastra trebuie sa decideti pe baza probelor din dosar, nu pe baza marturiilor de la diferite televiziuni.
  De ce am ales sa emigrez? Pentru viitorul copiilor mei, doresc sa se nasca si sa creasca intr-o tara in care regulile sunt respectate de toata lumea, in care cei ce gresesc sunt pedepsiti. M-am saturat sa stiu ca Romania este cea mai corupta tara dar fara corupti, m-am saturat de toti maharii si invartelile lor care ne duc inapoi in timp.Cred ca sunt mai multe lucruri de care sunt satul, dar nu e cazul sa le mai insir. Poate o sa raspundeti ca sunt las, ca fug din tara si nu fac nimic pentru a schimba lucrurile. Chiar daca voi fi plecat voi continua sa fiu la curent cu se intampla in tara, imi voi plati taxele la zi si voi vota, sperand ca intr-o buna zi ma voi intoarce in Romania.

  Creanga

  18/02/2011 at 9:04 am

  • Creanga, foarte bine scris si Pronuntat!

   Theophyle

   18/02/2011 at 9:14 am

   • Bravo, Creanga, frumos spus si la obiect 🙂

    Cetatean

    18/02/2011 at 9:31 am

 72. Turn (apropo, nu m-am lămurit ce e cu nickul tău, poate îmi dai un indiciu), ai perfectă dreptate. Eu nu mă îndoiesc de eficienţa opinie noastre, a celor de pe bloguri, doar că îmi doresc (primitiv) ca Nistorescu, celelalte slugi şi servitoare ale lui Vîntu să fie mângâiate şi cu bâta de miner la fund, poate li se urcă rahatul la cap, preluând apoi funcţia creierului.

  Nea

  18/02/2011 at 9:04 am

 73. Buna dimineata Teophyle,
  buna dimineata prieteni.

  Pe fuga:
  – am ajuns la un fel de emojustitie cu partile ei: emoprocesTV, mediapresiune, semiimplicari (CSM care (se) sesizeaza desi e in lipsa de cvorum, mesaje de sustinere fie a Vantului, fie a completului de judecata;
  – miza condamnarii Vantului, ca si in cazurile Bombonel, Popoviciu, Ridzi, Mihailescu, Seres, etc., desi departe de a fi incheiate (unele sunt la prima instanta, altele la recurs) este aceea a punerii justitiei in forma ceruta de statul de drept: echilibru si impartialitate;
  – desii acuza o justitie comandata politic, uslasii fac uz de toate formele de presiune (mediatica, politica, financiara, interlopa, blogosfera…) pentru a-si apara interesele si a-si amana cauza pana la prescriere;
  – constat cum timpul lucreaza, in cazul lor, la doua capete: pe de o parte doresc tergiversarea pentru a se ajunge la prescriere, pe de alta parte, pronuntarea definitiva si executorie in defavoarea lor ii va aduce in postura la care varsta nu ii mai ajuta. Sa faci inchisoare la batranete nu le surade deloc.;
  – au un plan B, acela in care se dau bolnavi si suferinzi, si de care se vor folosi pentru a nu da, chiar si dincolo de justitie, socoteala faptelor lor;

  Si o invatatura pentru banicioi, negoiti, surupaceni, busoi, tuse sau alti carlani care aspira la functii politice din asociatiile de tineret: daca vremurile se stramba si voi va strambati odata cu vremurile, cand vremurile se indreapta, nu va mai puteti indrepta.

  Iar scopul nostru este indreptarea vremurilor. Chiar daca vreti, chiar daca nu clipa asta va veni!

  Andrei

  18/02/2011 at 9:06 am

 74. Buna dimineata,

  C. ai scris cel mai realist manifest citit de mine in ultimii 20 de ani. Sper din tot sufletul sa vina momentul ca cea ce scrii pe blog/blogurii sa fie la public.
  Theophyle, tu, M.B si cei care au argumentat aici la subiecte fierbinti aţi realizat mai mult decat „armata” de 400 de parlamentari care in parte nu stiu pentru ce se duc la Parlament/cand se duc.
  Incepe sa se vada o raza de speranta in griul care ne inconjoara. Speranta de care vorbesti tu eu o vad intr-o societate civila vocala in sensul bun, bine informata si reprezentata.
  Cred ca o societate civila curata si ancorata in viata de zi cu zi, este o forta care poate împinge statul spre modernizarea atat de necesara.
  O zi buna tuturor!
  Off topic. Am auzit ceva pe RRA ca saptamna viitoare se depune proiectul de revizuire a constitutiei la Parlament

  mar

  18/02/2011 at 9:33 am

  • @mar, buna 🙂 Cind scrii pe blog scrii pentru toata lumea, e deja public. Sincer, eu sunt genul de om care asteapta mai mult de la sine decit de la altii, recte cei jde parlamentari.

   Cit despre proiectul de reviuzire al Constitutiei, poti da mai multe amanunte? Daca nu ai auzit de la Insusi Basescu informatia, ma tem ca nu are valoare, el singur poate trimite proiectul in parlamment.

   Cetatean

   18/02/2011 at 9:38 am

   • C, m-am referit la public in sensul de prezenta oficiala ptr. ca tara are nevoie de oameni ca tine. Fireste ca ce scrii pe blog este public.
    Legat de revizuire cred ca la un buletin de stiri au scapat informatia, incerc sa gasesc sursa si o pun pe blog.

    mar

    18/02/2011 at 9:44 am

    • ar fi bine daca ai gasi, desi sunt relativ sceptic ca informatia provine de la Basescu.

     Nu voi face niciodata politica oficiala, si nu voi avea carnet de emmbru al nici unui partid.

     Cetatean

     18/02/2011 at 9:55 am

 75. Frate, ploua cu autosuspendari din PDL 🙂 Sa vezi si sa nu crezi, astia fac ceea ce ce cerea Monica Macovei. Miine poimiine se duc la Tribunal si isi fac auto-denunt.

  http://www.realitatea.net/fostul-presedinte-al-pdl-gorj-ionel-mantog-s-a-autosuspendat-din-partid_805000.html

  Cetatean

  18/02/2011 at 9:33 am

  • Deh cetatene, se mai intampla si minuni pe lume.

   clemycali

   18/02/2011 at 9:43 am

 76. Salut 🙂
  As vrea ca si d-na Bogdan sa citeasca acest articol 🙂

  Diana

  18/02/2011 at 9:35 am

 77. Diana, eu as vrea sa il citeasca intii Vantu 😈

  Cetatean

  18/02/2011 at 9:39 am

  • N-ar fi rau sa dea si Vantu pe aici si sa „se simta”, desi cred ca pentru el ar trebui ceva mai datator de fiori pe sira spinarii.
   As vrea sa se vada ce sustinere are la noi o justitie corecta, contrar perceptiilor obisnuite.
   Desi „fiat justitia……” poate fi cu doua taisuri cand e vorba de legi prost croite. Ma gandesc la tampenia cu cresterea TVA. Si atunci chipurile s-a facut dreptate…
   @Citoyen, multumesc din nou.

   Diana

   18/02/2011 at 9:44 am

  • Nu poate ca nu stie sa lucreze cu cmputadorul, conform propriei declaratii.

   mar

   18/02/2011 at 9:45 am

   • Ei, hai ca pe Internet se dau si copiii 🙂
    O gasi macar un tzutzar sa i-l citeasca.

    Diana

    18/02/2011 at 9:48 am

    • Diana, el a declarat ca are oroare de computer in interviul dat ptr. HotNews.Crezi ca se risca cineva sa-i duca „bomba” in loc de brioșa si cafea. Sunt de acord ca ar tb tapetat gardul cu articolul si „urarile de bine” la adresa lui.

     mar

     18/02/2011 at 9:52 am

     • da-l in masa, ii urez 15 ani de tubulatura. Acolo singurul calculatore pe care l-ar avea ar fi acela pe care scrie AMR…

      Cetatean

      18/02/2011 at 9:54 am

 78. Salutam pe toti
  Un articol foarte bun si original se vede ca nu esti singurul care esti alaturi de aceasta judecatoare.

  Iulian

  18/02/2011 at 9:39 am

  • iulian, asta era si miza, sa arat ca suntem mai multi alaturi de Justitia asta atit de fragila.

   Cetatean

   18/02/2011 at 9:53 am

 79. Buna dimineata Theophyle, buna dimineata citoyen.
  Blogosfera romaneasca se transforma incet dar sigur in coloana vertebrala a viitoarei societati civile romanesti. Munca noastra din ultimii ani nu a fost in zadar.

  clemycali

  18/02/2011 at 9:41 am

 80. Salutare
  Mama cite comentarii . 🙂
  Ma minunez eu de citi oameni citesc acest blog si citi impartasesc opinile lui @ cetatean .
  Cum drac avem niste scursori umane ca politicieni ? 🙂

  Ștefan A.

  18/02/2011 at 9:47 am

  • Stefan, pentru ca cei buni sau au plecat, sau nu fac politica, sau nu voteaza, sau sunt scirbiti, sau toate la un loc.

   Scursurile ramin sa populeze politica si sa aiba grija sa nu intre altii diferiti.

   Cetatean

   18/02/2011 at 9:52 am

  • Ptr ca politicienii romani au ramas impietriti in proiect in timp ce societatea romaneasca s-a transformat. Accesul la informatie, conectarea la ideile contemporane, usurinta comunicarii au produs un segment electoral care este total diferit fata de clasa politica autohtona. Asta este propria mea explicatie. Acum nu trebuie confundata minoritatea care citeste si isi spune opiniile aici pe blog, si pe blogurile prietene, cu marea masa a populatiei relativ apatica. Dar, si repet, dar minoritatea asta devine din ce in ce mai evidenta si incepe sa formeze viitoarea societate civila romaneasca de care vor trebui sa tina cont si politicienii si oamenii de presa depasiti de mult profesional si moral de autorii de bloguri.

   clemycali

   18/02/2011 at 9:53 am

  • Buna,
   Asa ma intrebam si eu, dar sper sa se faca rocada cat mai rapid.

   mar

   18/02/2011 at 9:54 am

 81. clemy, buna dimineata! 🙂 Societate civila? Cum, nu e Alistar singurul ei reprezentant? :mrgreen: Ai dreptate, cineva trebuie sa stea drept in tara asta, dupa atitia care au stat drepti in fata cui nu trebuie.

  Cetatean

  18/02/2011 at 9:50 am

  • @cetatene, salut. Alistar e o caricatura.

   clemycali

   18/02/2011 at 9:58 am

 82. haideti ca va las, ne citim ceva mai tirziu, trebuie sa fug. 😉

  Cetatean

  18/02/2011 at 9:55 am

 83. Tare!

  kushter

  18/02/2011 at 9:56 am

 84. Citoyen, o viata intreaga de tubulatura. La ce-a facut ar merita o spanzuratoare, dar din pacate in ziua de azi ne iluzionam ca suntem buni si generosi si nu vrem sa acceptam ca unii nu pot fi „corectati” niciodata.

  Diana

  18/02/2011 at 9:58 am

 85. buna dimineata:
  politicieni&societatea in ansamblu:
  pina la urma blogosfera e pentru toti;nu uitati ca si nastase are blog,parca si iliescu;
  problema e diseminarea ideilor si asta e mai greu;
  am mai spus si nu obosesc sa repet:in gashaca numita clasa politica s-au repepzit la inceputul anilor 90 „initiatii”,oportunistii si looserii in alte domenii;cei care au intrat in politica cu bune intentii si-au dat seama ce se intimpla si au renuntat;sunt in alte domenii;
  primii si-au selectionat urmasi dupa chipul si asemanarea lor=gen ponta sau banicioiu sau brilliantina ala de la pdl;
  cum sunt astia inlocuiti/asta nu o stiu;
  probabil ca justitia trebuie sa inceapa sa aplice legea:buna sau rea sa fie aplicata;acum justitia nu mai e ca in 2000,e o masa critica de oameni care nu mai are „obligatii”si ei pot forta respectarea regulilor.

  intamplator

  18/02/2011 at 10:36 am

 86. Bună dimineața! 🙂

  Mister C, felicitări!
  Dincolo de rațiunea clară, rece și ascuțită ca un brici, iese la iveală și omul drept, oripilat de tupeul tâlharilor cu „imunitate de sistem” și față de care nu poate să nu ia atitudine.

  Motivat de cu totul alt sentiment, exclam și eu precum guvernatorul Galileei:

  «Ecce homo!»

  O zi bună! 😀

  OFF: Absență din cauze de „viruși în sistem”! De gripă…

  oldhashu

  18/02/2011 at 10:41 am

 87. Eu vreau sa semnalez un alt articol demn de mentionat . Acesta :

  http://www.contributors.ro/editorial/reteta-pentru-noul-partid-cati-v-ati-baga/

  Draga Theophyle cred ca e ora sa dedicam acestui subiect o buna dezbatere . Profunda , cu idei dar si solutii .

  Ștefan A.

  18/02/2011 at 10:49 am

  • Salut Stefan 🙂
   o sa o facem!

   Theophyle

   18/02/2011 at 10:52 am

 88. Sal`tare, popor ! 🙂
  Pe fuga :
  Important e ca romanii sa reuseasca sa-si invinga FRICA.
  Frica pe care mizeaza cei care le-au inoculat-o ani la rand.

  Tzepelica

  18/02/2011 at 10:57 am

 89. Eu unul astept sa vad daca acest apel, sau macar unul asemanator, isi va face aparitia si in afara net-ului (vreun ziar, post TV, ceva?).

  Aha

  18/02/2011 at 11:15 am

 90. OK prieteni, timpul pentru o postare noua In sfarsit „Revista presei” 🙂

  Theophyle

  18/02/2011 at 11:17 am

 91. Da dece scrii titlu in ungureste ca nu toti suntem din Covasna sau Sibiu santelegem.

  dadatroll

  18/02/2011 at 11:47 am

  • dada,
   hai sa lasam glumitele si prostiile. Deobicei nu te cenzurez pentru ca-mi esti simpatic. Demersul este unul serios si nu am chef de porcarele. deci gata!. da?

   Theophyle

   18/02/2011 at 12:56 pm

 92. ma bag si eu putin seama 🙂
  dl Danilet a reactionat la mesajul meu, si a reclamat Cotidianul autoritatii competente 🙂

  http://new.ablog.ro/2011-02-17/cotidiotul-in-lucru-se-lipesc-de-aia-grasa-de-25-000.html

  dracu

  18/02/2011 at 11:52 am

  • Multumesc omule 🙂

   Theophyle

   18/02/2011 at 12:55 pm

  • Felicitari! Am fost pe faza pe blog la Cristi Danilet.

   filadel

   18/02/2011 at 5:17 pm


Comentariile sunt închise.