Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Foarte scurt despre o poveste foarte lungă

Incercarea Presedintelui Basescu de a salva (in opinia lui) PDL-ul a esuat. Parerea mea ca Presedintele nu trebuia nici macar sa incerce. Orice actiune partizana a Presedintelui nu-si avea locul si nici ratiunea politica, desi salvarea PD-L este parte din programul prezidential, in efortul de promovare a  reformelor necesare acestei tari.  Nu poti trece strada invalidul care nu doreste sa o treaca. Pretextul alegerilor in UDMR este posibil,  dar putin probabil.

Singura sansa de mentine coalitia si de a contracara posibilele dezertari din aceasta coalitie a fost epuizata de lipsa de intelegere politica a “corifeilor” portocalii. UNPR are sanse minime de a-si mentine reprezentantii in Parlament dupa alegerile urmatoare. Pentru a nu produce criza dezertarilor sau sindromul “fiecare pentru el” s-a incercat consolidarea unei aliante Centru-Dreapta, formata din PD-L si UNPR, cu sustinerea UDMR.   Bloc vizavi de celalalt bloc. Un politician trebuie sa aiba cel putin sentimentul ca are sanse sa intre in Parlament in alegerile viitoare. Fara acest sentiment, cetateanul-parlamentar tinde sa devina si mai fripturist decat  este de felul lui.

Inca o data Premierul Boc a revenit la atitudinea “arbustului” (salcie ar fi impropriu), extrem de flexibil la adierile vantului. Ieri PD-L nu a avut invingatori. Toti au fost invinsi de ingustimea gandirii lor politice. Nici Presedintele Basescu nu a reusit sa fie convingator ca in trecut. Sfarsit de etapa? Poate. In orice caz – trenul va ramane in halta si locomotiva a plecat spre depou.

P.S. Imaginea: Baricada

Written by Theophyle

16/02/2011 la 2:43 pm

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ziua bună :).
  nu cred că PDL, în structura actuală și cu oamenii de astăzi, mai poate fi salvat; dacă nu se întâmplă minuni în economie (și cu percepțiile populației) în 2011, PDL riscă să aibă soarta PNȚCD la alegerile din 2012.

  Camil Stoenescu

  16/02/2011 at 2:47 pm

  • Salut @Camil 🙂
   Probabil ca ai dreptate!

   Theophyle

   16/02/2011 at 3:25 pm

   • fitil bagam! ce zici de un premier tehnocrat, dar de la UDMR????? nici opozitia nu s-ar putea opune prea tare ca sa nu fie acuzati de sovinism! Un astfel de PM ar inchide portita acapararii UDMR la care viseaza USL????

    cinic

    17/02/2011 at 8:40 am

 2. Pina pe 5 martie mai sunt 17 zile. Dezlegarea nu este departe.

  Sa nu uitam doua lucruri: PDL e tot la mina lui Basescu, acum sau in 2012. Tot ce incearca ei sa faca este sa nu intre in sarabanda numirii unui nou PM, pentru ca stiu ca in aceasta situatie Basescu detine piinea si cutitul. De aceea il vor in continuare pe Boc. O balta calduta e mai buna decit o mare involburata.

  Daca PDL se poate sau nu reforma o vom afla cupa numararea ultimului vot de la Conventie, cind vom vedea ce a decis marea masa a membrilor de partid. Personal nu cred ca mambrii de partid se asteapta, cu Blaga Presedinte, sa detina in 2012 sau mai devreme functia de PM si puterea politica. Oricite ar promite buldogul, el nu e Basescu sa ii aduca la guvernare in 2012.

  Cei din PDL care nu inteleg ca in 2012 nu mai pupa puterea de la Basescu daca nu se reformeaza ar face mai bine sa sara chiar acum la PSD.

  Cetatean

  16/02/2011 at 2:55 pm

 3. Salve, magister!
  Nu doar ca PDL nu mai trebuie salvat, dar un politician abil ar avea acum sansa sa se delimiteze total de un asemenea partid, ca de un lest, ca sa ma mentin in termeni marinaresti. E machiavelic, dar absolut necesar. PDL a dus greul reformei si a luat masuri dure, deloc populare. Multe le-a luat insa pompieristic, apoi una a promis in fata lui Basescu si a tarii, alta a votat in Parlament, a mai existat si tirul neincetat al vuvuzelelor, s-a creat, per ansamblu, la mase, imaginea unui partid care nu mai trebuie votat in veci. Un om politic abil ar trebui acum sa extraga ce se mai poate extrage din PDL – gruparea Macovei-Preda-Voinescu – si sa se delimiteze total de gruparea BVB, careia sa-i puna in carca, la o adica, toate relele, bulibaseala si „coruptia fara corupti” a ultimilor ani, pe ideea: eu le-am zis sa nu mai fure, dar ei nu m-au ascultat, n-am ce face, trebuie sa merg pe alta cale, pentru binele natiunii. Stiu, populism ieftin, insa eficient 110%. Solutia e win-win pentru un asemenea politician: pe de o parte se poate impauna ca a scos tara din criza, fara sa uite, desigur, sa planga putin pe umerii poporului, ca da bine la electorat, pe de alta are un partid alb-dalb, nou-nout, care nu e nici PDL, nici USL si pe care multi – eu printre ei – s-ar „risca” sa-l voteze, in lipsa de alternativa. Si atunci, cum zice si Camil, sunt convins ca vechiul PDL, in care vor ramane Berceanu, Blaga, Videanu, cu tot cu baroni si borduri, va avea soarta raposatului PNT. Sa-i fie primit!

  Spartakus

  16/02/2011 at 3:08 pm

  • Salut Spartakus 🙂
   Pertinente vorbe. Am impresia ca sunt deja miscari tectonice in teritoriu. Ramane de vazut ce se va intampla in urmatoarele zile! 🙂

   Theophyle

   16/02/2011 at 3:27 pm

   • osana Theo! „azzecato” ar fi zis stranepotul lui Alighieri. Mai adaug ceva: un PM tehnocrat ar finisa chirurgia (afara inca 150 000 bugetari, redimensionarea MAI, duritate in implementarea legii educatiei, norme financiare pt. dezmatul la nivel local si ar mai fi). Astea in paralel cu vesti economice bune, marirea diferentiata a unor salarii la bugetari ar crea o perceptie diferita la nivel electoral. Oricum, o dovada de „naivitate”crasa ar fi sa-l suspectam pe TB de naivitate politica.

    cinic

    17/02/2011 at 8:36 am

 4. Cred ca gruparii Macovei i-ar veni manusa un congres terminat cu aceeasi conducere cu picioare de plumb.
  Exista un sondaj pe evz.
  Nu am multa incredere in sondajele de genul asta;pot vota postaci cat cuprinde, insa Blaga conduce acolo detasat la „intenția de vot” pentru PDL ar crește dacă Vasile Blaga l-ar înlocui pe Emil Boc la conducerea partidului.91.4% din 3423 voturi.

  ela

  16/02/2011 at 3:17 pm

  • E prea mare ca sa fie adevarat, nici basescu la conducerea PDL nu ar obtine asa procent.

   Cetatean

   16/02/2011 at 3:20 pm

   • si mie mi se pare fortata cifra !

    ela

    16/02/2011 at 3:23 pm

    • Dea Domnul sa o obtina! Cel putin ar elibera niste reticiente ale unora!

     Theophyle

     16/02/2011 at 3:28 pm

  • Este ceea ce cred si eu. PDL trebuie sa ramana cu mortii, iar vii sa plece, cu viile 😀 Vezi ce am scris si aici:
   http://www.reportervirtual.ro/2011/02/alungati-lupii.html

   Spartakus

   16/02/2011 at 3:28 pm

   • Am citit prietene si am distribuit-o si pe Facebook 🙂

    Theophyle

    16/02/2011 at 3:32 pm

    • Multumesc! Ia sa intru si eu pe Facebook, suna interesant… 😀

     Spartakus

     16/02/2011 at 4:49 pm

 5. Mai baieti, se pare ca nu dau eu chiar asa cu bita in balta cind vorbesc (de aseara) de falia intre lideri idin teritoriu si parlamentari, si de faptul ca nu degeaba Basescu a apelat la liderii teritoriali pentru a pune presiune pe parlamentari si ca nu degeaba se aminca CNC, pentru ca UNPR si UDMR sa primeasca asigurari ca isi vor pastra posturile.

  Iata confirmarea. Pina aici, am confirmarea ca analizele mele de aseara si pina azi au fost destul de corecte.

  http://www.mediafax.ro/politic/exclusiv-basescu-a-cerut-liderilor-locali-pdl-sa-convinga-parlamentarii-ca-trebuie-premier-tehnocrat-7989168/

  „Conform surselor citate, preşedintele Traian Băsescu susţine în continuare ideea unui premier tehnocrat, iar înlocuirea lui Emil Boc va fi făcută înaintea Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, unde acesta ar urma să-şi anunţe candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

  Sursele menţionate au mai susţinut că preşedintele le-ar fi spus liderilor locali ai PDL că pentru credibilizarea guvernării, atât în ţară, cât şi în plan extern, este necesar un premier tehnocrat, specialist în economie, iar preşedinţii de organizaţii judeţene vor trebui să explice acest lucru şi parlamentarilor partidului, urmând ca el să discute această propunere cu partenerii din coaliţie, care doresc asigurări că nu le vor fi afectate poziţiile pe care le deţin în prezent„.

  Cetatean

  16/02/2011 at 3:18 pm

  • Cetatean,
   Cred ca sti ca eu nu scriu ceea ce scriu fara a avea informatii beton.

   Lucrurile au explodat ieri dupa ce toti au aderat la un plan clar, corect si fezabil. Micii mincinosi cu caractere de molusca, suflet de purice si ego de elefant 😦

   Theophyle

   16/02/2011 at 3:30 pm

  • Aici avem un dezacord, cred este o tentativa de dezbinare 🙂

   Pentru postul de la 2:55pm, vad ca este un fel de apel catre viitorii delegati la Congres de a vota Boc (si Basescu). Slabe sperante, zic eu, delegatii voteaza cum le spune Seful de Filiala, asta este in toate cele 3 partide principale 😦

   Foarte succint Theophyle ai evocat o problema: existenta mediocritatii (si) in PD-L 😦

   CFG

   16/02/2011 at 3:33 pm

 6. Theophyle, te cred ca ai informatii beton. Insa nu situatia e acum asa de fluida, ca si o pana poate inclina balanta intr-o parte sau alta.

  Eu cred ca totusi la Congres Boc va iesi presedinte de partid. Nu stiu daca se va lupta cu Blaga sau nu, insa am impresia ca nu.

  Insa daca va candida si va fi ales, vor pleca din partid nu doar citiva „reformatori”, ci intregi structuri locale. Nu va fi o plecare a citorva nume de membri spalati, ci vor pleca oameni din teritoriu la noul partid, oameni care inteleg ca in 2012 PDL pierde alegerile cu Blaga.

  PS Inca nu a fost folosit, dar va fi folosit urmatorul argument: „Ce fel de presedinte de partid vrea (daca va candida) sa fie Blaga, cind nu a cistigat niciodata o batalie electorala?”. In mintea membrilor simpli, care stiu ca PDL datoreaza totul lui Basescu, argumentul va cintari enorm.

  Cetatean

  16/02/2011 at 3:34 pm

  • Cetatean
   ce fluida tata. Au hotarat A si au facut 180 de grade B. Punct. Despre ce e vorba?

   Theophyle

   16/02/2011 at 3:38 pm

   • Au hotarit A cu sefii de filiale si au facut B parlamentarii. Snt doua grupuri care au interese diferite. Parlamentarii gindesc pe termen scurt la mandatul lor. Sefii de filiale, prinsi in retelele locale de interese, au alte doleante, care merg si dupa 2102.

    Cetatean

    16/02/2011 at 3:40 pm

    • De la teritoriu pana la centru s-a fracturat mesajul!

     ela

     16/02/2011 at 3:44 pm

  • Eu cred ca ne lipseste o informatie.Mesajul lui Basescu.
   Cred ca mesajul transmis de Traian Basescu a fost urmatorul:
   „”Onorati PDL isti ori sunteti de acord ca Boc sa devina din nou presedinte si in acest caz ramine prim ministru (UDMR si UNPR fiind astfel asigurate ca isi pastreaza privilegiile) ori alegeti pe altcineva si atunci Boc nu mai poate ramine prim ministru deoarece nu va mai avea conrtrolul PDL si nici nu va mai putea garanta UDMR si UNPR ca le satisface cerintele.
   In cazul in care Boc nu mai ramine prim ministru eu voi desemna prim ministru un independent si nu pe noul sef de partid.
   Asta se cheama a arata pisica si cred ca marea pacaleala pe care presa a inghiti o pe nemestecate a fost afirmatia ca PM trebue sa fie separat de seful partidului.
   Theophyle afirma mai sus ca bizonii din PDL nu au inghitit galusca.
   Probabil .
   Cred insa ca dupa ce vor digera mesajul lui Basescu se votr alinia sau in cel mai rau caz vor cauta o cale de mijloc.

   tucu

   16/02/2011 at 3:55 pm

 7. Hai mai oameni buni, daca PDL nu il asculta pe Basescu si nu se reformeaza, infunda Opozitia ani de zile. Citiva grei de cap nu pricep din Parlament, insa restul pricep.

  Iar daca au de gind sa il tradeze pe Basescu (in orice fel, la investirea unui nou Guvern sau la un eventual vot de suspendare), vor provoca cea mai mare victimizare a lui, care il va legitima in ochii electoratului, furnizind dovada suprema ca nu a avut mila nici de ai lui si ca a mers pina la capat cu cerintele de reformare.

  Eu cred ca si batalia asta pentru Basescu e de „totul sau nimic”.

  Cetatean

  16/02/2011 at 3:39 pm

 8. Din ce scrie Theophyle mai sus inteleg ca nu este o ruptura intre teritoriu si parlamentari … binenteles pe grupuri …

  CFG

  16/02/2011 at 3:41 pm

 9. Eu cred ca exista si am si explicat de ce. Nu stiu cit de adinca este, insa ea exista. Nu trebuie uitat un lucru: sefii de filiale sunt cei care decid cine va candida in 2012 in colegiile uninominale.

  Cetatean

  16/02/2011 at 3:43 pm

  • Unii dintre sefi de filiala sunt si parlamentari.
   Dupa ce au tras an de an dupa aceleasi reguli le este greu sa gandeasca in afara cutiei, sunt mediocrii nu grei de cap.
   S-au produs schimbari in electorat si nu vor sa le vada. Au aparut media noi si cred ca este cum a fost si pana acuma. Sunt convinsi ca stiu ei mai bine si ca vor castiga prin aceleasi metode si valori!

   Eh, om trai si om vedea. Eu zic ca unii vor castiga prin aceleasi metode altii nu, plus ca vor apare si noile persoane noile valori …

   CFG

   16/02/2011 at 3:52 pm

 10. Am prieteni foarte buni din zona Clujului care au plecat in grup la PNL pentru ca veneau „cei de la bucuresti ” si nu-si bagau in seama filialele. Nici cu oamenii de afaceri din zona nu prea aveau texte. Au pierdut foarte multi membrii acum 2 ani.

  ela

  16/02/2011 at 3:48 pm

 11. Salutare !
  Adunatura de fripturisti, da` habarnisti.
  Indivizi cu valoare zero, care adulmeca doar banu`.
  Si nici Base nu mai e ce a fost. 😦

  Tzepelica

  16/02/2011 at 3:55 pm

 12. Buna ziua! cum poate PDL sa se reformeze? E deja la sediile PDL o coada lunga de solicitanti plini de compententa si bune intentii si aia rai si corupti nu-i lasa sa intre?
  Sau e vreo doctrina care are adepti dar tot aia rai nu o baga in seama?
  Eu unul nu am observat. O fi de reformat PDL-ul, clar, dar cu cine si cum?
  eu cred ca de fapt vorbiti despre o lovitura de imagine, foarte necesara si dupa mine. 2-3 lideri cu charisma bagati in faza, daca e sa aiba PDLul noroc.
  Baza va fi la fel de insipida si de amorfa, la fel si doctrina. Ca asa e poporul.

  doruc

  16/02/2011 at 4:13 pm

 13. Daca nimeni nu vrea sa intre in politica reforma va incepe si se va termina cu Monica Macovei si cu Sever Voinescu care vor trebui sa faca totul. Si perfect.
  Oricum ar fi mult mai bine, am avea 2 oameni de la care sa avem asteptari, nu doar unul ca pana acum!

  doruc

  16/02/2011 at 4:42 pm

 14. Salut all 🙂
  Piratul invitat la alegerile udmr.Fotoliul sau va fi alaturi de fotoliile sefilor usl ? 😆 Ar mai lipsi un motan la masa prezidiului.
  ..
  In fotbal daca ai doua optziuni de facut,niste jucatori in varsta care incep sa dea rateuri inca inainte de pauza dintre reprize respectiv niste tineri cu energii debordante dar care nu prea au experientza in joc,solutzia pare a fi un mix mai ales ca se joaca pe teren propriu cu spectatorii de acasa in tribune.
  Doar aia batrani ar fi ciuca batailor si-ar pierde rapid suflul in fatza echipei adverse si spectatorii ar arunca cu scaunele in ei.Aia tineri ar fi capabili sa duca jocul pana la capat dar tot ciuca batailor ar fi,nu prea se lipeshte mingea de ei.
  Doar cu cei batrani echipa n-ar avea nicio sansa.Doar cu cei tineri,antrenorului i-ar trebui foarte mult timp pana ca acestia sa prinda experientza.
  Cele mai bune rezultate s-au obtzinut cand linia de fund e ocupata de batranii cu experientza iar linia de atac de catre cei cu suflu.
  Dar asta-i in fotbal. 🙂

  mircea

  16/02/2011 at 4:48 pm

  • he he, de acord ca e nevoie de batrinii cu experienta, dar cu experienta de fotbal. De batrini cu experienta in a mima faulturi, de a trage celorlati jucatori la oase cind nu se uita arbitrul, cu experienta in a truca meciuri prin intelegeri cu echipa adversa, de astia totusi nu cred ca e nevoie.

   Aha

   16/02/2011 at 5:14 pm

   • Hmm.. 🙂
    Cand tragi pentru castigarea campionatului..hmmm..
    Daca vrei cupa iei la o adica echipa adversa.Zic si io. 🙂

    mircea

    16/02/2011 at 5:26 pm

  • Mircea, salut! 🙂

   O povestioară cu bătrâni din înțelepciunea celor 1001 de nopți:

   «Au fost odată două cetăți care se războiau între ele pentru o pricină veche, atât de veche că se uitase din ce pornise cearta. Nu se stie cum, sortii înclinau balanta victoriei când într-o parte, când în cealaltă, amânând rezolvarea.
   Întâmplarea a făcut ca într-un rând conducerea uneia din cele doua cetăti să ajungă pe mâna un grup de tineri hotărâti să rezolve intr-un fel aceasta veche cearta, în ciuda puținilor bâtrâni cu un cuvânt de spus în treburile cetății care îndemnau la răbdare și chibzuință! Ba, tinerii hotărâră chiar să-i elimine complet pe toți bâtrânii din cetate, adevărate „pietre de moară” în propăsirea acesteia și consumatori inutili de resurse… Toți bătrânii fură strânși într-o noapte și abandonati în pustiu, in voia fiarelor.
   …ba nu chiar toți! Un singur tânar, nesocotind porunca, îsi ascunse tatăl intr-un loc tainic unde îi ducea zilnic, cu mare primejdie, d’ale gurii.
   Intr-una din zile, bătrânul îl intrebă pe fiul foarte mohorât care e cauza supărării.
   – Tată, dusmanii nostri au auzit că ne-am împutinat și caută motiv de vrajbă – ne cer indărăt frânghia de nisip pe care bunicii lor au imprumutat-o bunicilor noștri cu mulți ani în urma! Am căutat-o în toate ungherele și n-am găsit-o, nici vreun însemnare care să adeverească împrumutul.
   – A, numa’ atât?! Spuneți-le că cel care păstra frânghia a murit fără să destăinuie locul, dar voi deja ați angajat meșteri care să facă o nouă frânghie în loc. Rugati-i doar să vă trimită drept model capătul rămas la ei în păstrare.
   Auzind un asemenea răspuns, conducătorii cetății dusmane căzură pe gânduri și renunțară pe moment la cerere și-și ziseră:
   – Nu, nu, mai e un bâtrân p’acolo, cel mai primejdios!»

   Eh, povești vechi… 😀

   oldhashu

   16/02/2011 at 5:40 pm

   • Salut oldhasu 🙂
    Pline de talc si faine poveshtile astea.Mi-ai adus aminte de povestea cu legatura(grinzile) de apa si sfoara de fum. 🙂

    mircea

    16/02/2011 at 6:06 pm

 15. basescu, se leaga la cap fara sa-l doare vizavi de alegerile PDL. acest partid din punct de vedere electoral este mort.ii asteapta opozitia. indiferent de ce haine de camuflaj vor sa imbrace dupa congres

  TANO

  16/02/2011 at 5:14 pm

 16. Tano. Nu neaparat. Daca alianta penalilor nu face 50% vor fi la putere tot cei din PDL.

  doruc

  16/02/2011 at 5:16 pm

  • si la ce-ti foloseste?

   ela

   16/02/2011 at 5:27 pm

   • intre orice aripa din PDLul actual si USL prefer tot ce vine din PDL. Cu speranta ca nu se pot impune cei ca Solomon sau Pasat, totusi.Atunci nu ar fi nici o diferenta, de acord.
    Daca apare o alternativa la astea doua, le-as acorda celor noi o sansa. In rest nici nu discut in contextul actual. Alegerea mea e clara si fara nici o problema.

    doruc

    16/02/2011 at 5:41 pm

    • De acord, cu conditia ca toti solomonii, pasatii, anghelii si cum i-o mai chema sa dispara.Altfel,ma intreb despre dorinta de reformare a celor care ii suporta alaturi.

     ela

     16/02/2011 at 6:00 pm

     • Nici nu visa sa dispara absolut toti vreodata. Important e sa fie marginali si sa avem anticorpii ptr cei ca ei.

      doruc

      16/02/2011 at 6:09 pm

 17. doruc, deacord, dr cu o conditie, conducerea sa nu fie formata din aripa blaga

  TANO

  16/02/2011 at 5:26 pm

 18. sa fim realisti ; un pdl „reformat”va fi aceasi marie cu alta palarie;
  ca sa-l reformezi ai nevoie de o doctrina;cu exceptia „sa luam cit putem”e si altceva in doctrina pdl?
  tot ce s-a facut pina acum in plan economic o facea oricare aflat la guvernare dupa dezmatul liberal
  in justitie meritul este 1000% al lui basescu si citiva loiali din pdl.
  baza pdl in proportie de 80 pct e aceasi ca a oricarei gashti politice romanesti: canalii(gen voiculescu)+incompetenti care cred ca se realizeaza (gen ponta ,antonescu)
  ce pot face ceilalti in aceste conditii? ce poate face un puscas la psd sau un voinescu la pdl?

  OFF TOPIC; sa mai spuna cineva ca Romania nu e o tara bogata; azi am alimentat diesel 1,27 eur/lt cu 0,05 eur/lt mai putin ca saptamina trecuta si tocmai am citit ca petrom a majorat pretul de azi cu aproape 0,02 eur/lt;nu uitati ca in ultima luna cursul usd/ron a fost favorabil ron

  intamplator

  16/02/2011 at 5:37 pm

 19. Observ o unanimitate de opinii, PDL e mort electoral, nu mai e nimic de facut, Macovei, Voinescu etc nu sint decit o frectie la un picior de lemn, Basescu e fumat si nu mai are stofa de locomotiva. Foarte bine. Avem Pesedeul (sau mai nou ii zice usla) la 60%. Solutie incercata si rasincercata. Stim bine ce au facut si nu este vreun motiv serios sa banuim ca vor face altceva (cu exceptia faptului ca acum sintem in UE, dar nu cred ca se impiedica ei de ciotul asta). Si inca la un scor apropiat de al FSN in 90.
  Asta este foarte comfortabil. Doar se stie ca frica de necunoscut este o sperietura nu de neglijat. Asa vom fi tot cu aia pe care ii stim bine, nu ne vor face surprize, vom rezolva totul mai departe cu mici „atentii” imprastiate in viata uzuala doctorilor, birocratilor, politistilor, profesorilor pe meditatii particulare, „atentii mai grase” se vor distribui intre politicieni cu firme si politicieni cu functii executive, visul realizarii pentru cetateanul de rind va fi din nou un post de bugetar de unde sa se poata rasti la semenii care uita sa aduca plocoane, si vom continua sa suspinam uitindu-ne prin alte ograzi, gen Germania, Danemarca, etc. Sa suspinam fals bineinteles, altfel vom fi foarte bucurosi ca sintem tot cu sitemul pe care il cunoastem bine si nu trebuie sa incercam necunoscutul. Mai bine sa incercam aceeasi solutie dar sa asteptam mereu alte rezultate. Dar de fapt vrem alte rezultate?

  Aha

  16/02/2011 at 5:41 pm

 20. off topic:Lui Vantu i s-a refuzat recuzarea judecatorului, pe motiv ca motivul nu are legatura cu cauza.
  O propunere buna din Rusia:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8308609-rusia-dmitri-medvedev-propus-amenda-pentru-spaga-fie-100-ori-mai-mare-decat-valoarea-spagii.htm

  ela

  16/02/2011 at 5:42 pm

 21. Intimplator am vazut pe RTV urmatorul anunt facut de Liviu Dragnea. Pina pe 2 martuie trebue sa finalizam discutiile cu fuilialele privind infiintarea USL.
  Deci nici gind de inregistrare la tribunal.USL inca nu a fost aprobata de PSD.

  tucu

  16/02/2011 at 5:46 pm

 22. Nu au murit. Sunt pe la vreo 20% ceea ce e remarcabil dupa masurile luate si dupa isteria romaneasca.
  Ei nu trebuie sa castige. Trebuie doar ca ceilalti sa nu faca 50%. Si vom merge incetisor in directia buna. Mai bine decat cu viteza maxima spre prapastie cu Antenescu la volan ( nota, nu are carnet) si Ponta copilot.

  doruc

  16/02/2011 at 5:47 pm

  • Ponta ca_copilot s-a rasturnat deja o data, la Dobrovat langa Iasi 🙂

   val

   17/02/2011 at 3:04 pm

 23. „Ce a crescut, totuși, în jurul lui Traian Băsescu dar a scăpat observației lui Păduraru? Surpriză: PD-L, partidul din care dl. Păduraru face parte! Mai precis, a decis să facă parte din 2008, anul în care a terminat de decis că PNL nu mai rentează.
  În sfîrșit, e de menționat, mult peste considerațiile la firul ierbii ale dlui Păduraru, că PD-L poate crește, mai departe, tot în jurul lui Traian Băsescu. Asta dacă oameni ca Păduraru nu devin majoritari, cu tot cu politica lor de clan. Mutarea pe care Președintele o încearcă de cîteva zile și un număr îndrăcit de ședințe vizează tocmai relansarea și creșterea PD-L.”

  http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2011/02/politica-la-firul-ierbii-sau-batalia.html

  a

  16/02/2011 at 5:53 pm

 24. Pägureanu;

  un traseist obraznic; chiar nerusinat.

  theo

  16/02/2011 at 6:30 pm

  • Draga Theo,
   Il cunosc bine pe Nicusor Paduraru. As vrea eu sa fie in PDL oameni ca el. Am fost coleg de partid cu el si iti garantez ca este un om deosebit de valoros si cu o etica desavirsita.

   Dan Masca

   16/02/2011 at 10:16 pm

   • Dan pentru asta nici nu am scris nimic despre el. Nu cunosc – nu vorbesc 🙂

    Theophyle

    16/02/2011 at 10:22 pm

 25. dragnea este tot un traseist, de partide si
  …….pupa mana lui mihaela,il adora pe geoanä….
  acum duce geanta lui poantä, a zburdat cu pästaie drogatä in brazilia,……..

  theo

  16/02/2011 at 6:34 pm

 26. ce aiurealä.

  pdl – nu este mort electoral

  theo

  16/02/2011 at 6:35 pm

  • dar va fi dacă se distanţează de (strategia lui) Băsescu

   a

   16/02/2011 at 6:40 pm

 27. buna seara,

  a innebunit nastase; pe blogul lui apare strategia secreta in n-puncte a lui basescu..

  delir total.

  daca vreti fac copy-paste, eu am citit pe inpolitics.

  skorpion

  16/02/2011 at 6:42 pm

  • salut Skorpi,
   am citit si noi. Are omul timp liber. Ce vrei? Joca sah cu el insusi 🙂

   Theophyle

   16/02/2011 at 6:45 pm

  • A inebunit lupul … 🙂

   CFG

   16/02/2011 at 6:45 pm

 28. ha-ha
  ce grăbite sunt vuvuzelele să proclame divorţul dintre Băsescu şi Boc/PDL
  le lucesc ochii… 🙂

  a

  16/02/2011 at 6:48 pm

 29. ia uitati-va cata demnitate la ziaristi:
  http://www.adelin-petrisor.ro/?p=4667

  ela

  16/02/2011 at 7:08 pm

 30. Seara buna .
  Am descalecat si eu . 🙂
  PDL se antreneaza la autogol ? 😆

  Ștefan A.

  16/02/2011 at 7:44 pm

  • salut Stefan 🙂
   Probabil!

   Theophyle

   16/02/2011 at 8:02 pm

  • Buna Seara 🙂
   Postare noua!

   Theophyle

   16/02/2011 at 8:02 pm

 31. […] Original post: Foarte scurt despre o poveste foarte lungă […]

 32. Nu stiu ce sa zic. Miemi plac muraturile da acuma sa nu exageram cu lebenita murata si alte tampeni din alea de care na auzit nimeni. Oua murate.

  dadatroll

  17/02/2011 at 7:21 pm


Comentariile sunt închise.