Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 15 Februarie / “Romanii, cu iubirea pe internet”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -5°C, si o maxima termica de  -1°C, umiditate: 44-60%. Indicele de confort termic: –3 C. Inourat partial.   Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2490 RON (-0. 0159 RON); 1 USD = 3. 1566  RON (-0.0006 RON); 1 EURO =  1. 3461    USD; (-0. 0048). Gramul de aur 137.7095 RON (-0.0587 RON)

Statul a început pregătirile pentru cea mai mare ofertă de pe Bursă: 500 mil. euro pentru 10% din Petrom. Ministerul Economiei a demarat procedura de selecţie internaţională a intermediarului pentru oferta publică secundară de acţiuni prin care intenţionează să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, potrivit unui anunţ al ministerului. Câştigătorul va fi anunţat în luna martie şi va avea la dispoziţie câteva luni pentru a pregăti oferta, care este programată să aibă loc în acest an. Acesta este al doilea pas formal care arată intenţia statului de a vinde în acest an circa jumătate din participaţia de 20,6% pe care o deţine la Petrom, după ce Guvernul a aprobat această operaţiune în mai 2010. Aceasta este cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria Bursei de la Bucureşti, valoarea pachetului scos la vânzare fiind în prezent de 480 mil. euro, la preţul de ieri de pe Bursă, de 0,367 lei/acţiune. Cea mai mare ofertă de până acum, în valoare de 63 mil. euro, a fost vânzarea tot de către stat a unui pachet de 10% din Transgaz, prin ofertă publică iniţială (IPO), în decembrie 2007. Petrom este cea mai valoroasă companie din România, cu o capitalizare de 4,87 mld. euro. Grupul austriac OMV deţine 51% din companie, iar Fondul Proprietatea are 20,1%. (Sursa:ZF)

Isărescu, Tănăsescu sau Călin Georgescu, nume vehiculate pentru funcţia de premier. Unii lideri PDL contestă ideea. Unii dintre membrii conducerii PDL nu agreează ideea unui premier independent, susţinută de preşedintele Traian Băsescu şi de reprezentanţi ai conducerii formaţiunii, în discuţiile care au loc la Vila Lac 1 fiind menţionate nume precum Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Călin Georgescu. Potrivit unor surse democrat-liberale, cei care contestă ideea unui premier independent invocă eventuala lipsă a susţinerii parlamentare în acest caz. Preşedintele Traian Băsescu i-a propus lui Mugur Isărescu funcţia de premier, dar a amintit şi numele reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu, potrivit „Gândul”. Un alt nume invocat este cel al lui Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă. La ora transmiterii ştirii, la Vila Lac au loc discuţii între preşedintele Traian Băsescu şi lideri ai PDL de la nivel local şi central, fiind vehiculate mai multe nume de posibili premieri independenţi, printre care Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu şi Călin Georgescu. (Sursa:Mediafax)

Vasile Blaga: Voi candida împotriva lui Boc, dacă ajung la o astfel de concluzie. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seară, la TVR, că va candida împotriva lui Emil Boc la preşedinţia partidului, dacă va ajunge la o astfel de concluzie. „Dacă la o astfel de concluzie ajung, da”, a răspuns Blaga la întrebarea dacă ar candida împotriva lui Emil Boc la preşedinţia PDL. Oficialul PDL a susţinut că este „un soldat disciplinat al partidului” şi a afirmat că „nici pe departe” un anunţ privind candidatura sa nu va avea loc în această săptămână. Blaga a mai spus că este întrebat zilnic, chiar somat să-şi facă publică decizia privind candidatura la şefia PDL, dar a precizat că o astfel de hotărâre trebuie luată în urma unei analize, urmată de o consultare a colegilor de partid. Blaga a declarat totodată că Radu Berceanu „s-a grăbit” când a apreciat că alegerea sa în fruntea partidului ar aduce PDL un plus de 7% în sondaje. (Sursa:Agerpres)

Plenul Senatului a validat lista celor opt magistraţi, membri ai CSM. Plenul Senatului i-a validat, luni, pe cei opt magistraţi membri în CSM, asupra cărora nu s-a pronunţat Curtea Constituţională a României (CCR). Hotărârea a fost luată cu 64 de voturi pentru, 2 abţineri şi 48 împotrivă, prin vot deschis, electronic, propunerea de vot secret, formulată de social-democratul Dan Şova fiind respinsă (59 voturi împotrivă, 45 pentru şi 2 abţineri). Cei opt membrii ai CSM validaţi de plenul Senatului sunt judecătorii Mircea Aron, Alexandru Şerban, Nicolae Horaţiu Dumbravă, Adrian Toni Neacşu, Marius Tudose Badea, Cristi Vasilică Danileţ şi procurorii George Bălan şi Oana Andreea Smith Hăineală. (Sursa:Agerpres)

Romanii, cu iubirea pe internet. Mai bine de 21% din internautii romani au incheiat o relatie printr-un e-mail, iar 7% au lansat cereri in casatorie pe web. Utilizatorii de internet folosesc webul si in alte scopuri: pentru a trimite e-mailuri cu continut intim sau indecent partenerilor, dar si altor persoane. Internetul este o metoda des folosita de utilizatori pentru a-si exprima sentimentele, dar si pentru a-si mentine relatia. Potrivit unui studiu realizat de Microsoft si Hotmail, 48% din europenii care navigheaza pe web au corespondat cu partenerul sau cu partenera prin mesaje de dragoste trimise pe internet, iar aproximativ 19% au spus pentru prima oara „te iubesc” persoanei iubite, folosind mesaje electronice. „Chiar daca e-mailul este considerat un mijloc de comunicare impersonal, este interesant ca multi utilizatori il folosesc pentru a impartasi sentimente profunde si intime”, spune Tudor Galos, Windows Business Group Lead, la Microsoft Romania. (Sursa:Adevarul;Hotnews)

John Moore: „Brancusi e tatal meu”. Desi n-a fost recunoscut de marele sculptor roman, John Moore poarta o „amprenta”: are trecut in certificatul de nastere si prenumele Constantin. John Moore si-a vazut o singura data tatal: isi condusese mama pana la atelierul artistului si l-a zarit in usa. Nu si-au spus nimic, iar legatura de sange dintre ei a ramas multa vreme un secret. Fiul nelegitim al lui Constantin Brancusi – de altfel singurul sau urmas – are acum 76 de ani si traieste la Jouy en Josas, o mica localitate din coasta Parisului. Pianista Vera Moore a fost ultima mare iubire a lui Brâncuşi. A cunoscut-o în 1930, la un concert susţinut de Vera la Londra, eveniment la care sculptorul fusese invitat de curatorul şi colecţionarul Jim Ede. Informaţia apare într-un articol publicat în martie 2007, de revista de arte vizuale „Apollo”. (Sursa:EVZ)

Italia, copleşită de valul de refugiaţi tunisieni. Valul de revoltă care a cuprins nordul Africii se răsfrânge şi asupra Europei : mii de refugiaţi au sosit în ultimele zile la Lampedusa. În timp ce Roma pregăteşte expulzarea lor, organizaţiile umanitare cer ajutorul UE.În noaptea de sâmbătă spre duminică (13.02.11) au acostat din nou pe coasta insuliei italiene Lampedusa bărci cu aproape o mie de refugiaţi din nordul Africii. În ultimele zile au sosit în total aproape 5000 de imigranţi la poarta Europei. Potrivit autorităţilor, majoritatea refugiaţilor ar proveni din Tunisia. Şeful Pazei italiene de coastă a afirmat că situaţia este critică deoarece ar sosi neîncetat noi bărci cu refugiaţi. Sâmbătă, executivul italian, reunit în cadrul unei şedinţe excepţionale, a declarat starea de urgenţă umanitară. (Sursa:DW)

China a depăşit Japonia, ajungând a doua mare putere economică a lumii. China a depăşit Japonia în clasamentul celor mai mari economii ale lumii, avansând pe locul al doilea după Statele Unite. Urcarea pe locul doi în top poate fi privită ca o oficializare a statutului de superputere economică a Chinei, care în ultimii doi ani a profitat de criza economică mondială care a îngenuncheat Occidentul pentru a-şi extinde influenţa în întreaga lume, scrie The Wall Street Journal.Este pentru prima dată în ultimii 40 de ani când Japonia pierde statutul de a doua cea mai mare economie din lume, Produsul Intern Brut (PIB) pentru anul 2010 fiind estimat la 5.470 de miliarde de dolari (4.049 de miliarde de euro), valoare inferioară celei estimate pentru China, de 5.880 de miliarde de dolari (4.352 de miliarde de euro). Chiar şi aşa, cei doi giganţi asiatici au împreună un PIB inferior celui înregistrat de SUA în 2010, şi anume 14.660 miliarde de dolari (10.852 de miliarde de euro). Economia Chinei a crescut în ultimul trimestru din 2010 cu 10%, pe când cea a Japoniei a scăzut cu 1,1% în aceeaşi perioadă. Problemele cu care se confruntă Japonia şi care au determinat o creştere economică de doar 3,9% în 2010 constau în scăderea consumului intern, deoarece populaţia îmbătrânită a Japoniei cheltuieşte mai puţin, iar forţa de muncă este relativ scumpă şi inflexibilă. (Sursa:ZF)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

15/02/2011 la 8:58 am

105 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare tuturor! 🙂

  Referitor la discutiile din PDL, trebuie sa spun ca pe toate ziarele si blogurile sunt stiri contradictorii. Probabil lansate de tabere diferite. Nimeni nu stie ce are in cap Basescu si ce pregateste, insa citeva lucruri sunt certe:

  – mi se pare ca pe Basescu il intereseaza mai degraba cine ocupa functia de presedinte al PDL decit cine e PM. Pentru PM pare a avea mai multe optiuni, pentru PDL nu prea. Daca Boc isi da demisia (marele atu al lui Basescu aici e ca Boc isi poate da la orice ora demisia), nu imi fac probleme ca un nou Guvern nu va obtine vot de investitura. Il va obtine.

  – data Conventiei PDL se pare ca va fi decalata, undeva pe la sfirsit de martie inceput de aprilie, probabil sa fie inainte de Pasti. Inclin spre o data plasata undeva pina pe 15 aprilie.

  – tripleta s-a mai domolit si trimite mesaje impaciuitoare. Nu stiu daca e o strategie sau e rezultatul vitezei cu care se misca Basescu, dublata de semnalele din teritoriu.

  – Basescu va face sedinte cu cei din PDL pina se va ajunge la un comprimis cu care sa fie el de acord. Boc are asigurata in orice situatie o functie, sau cea de PM, sau cea de presedinte al PDL.

  Cetatean

  15/02/2011 at 9:12 am

  • Citizen, aferim! Schimbarea presed. PDL e o treaba interna, schimbarea unui premier presupune REINVESTITURA in parlament, care poate fi mai pernicioasa decat o motiune de cenzura. Nu cumva la asta tintesc USL et al???

   cinic

   15/02/2011 at 10:48 am

 2. Sandeii mamii lor nu au avut ieri in senat cistig de cauza, dupa cum bine stiti. Lista cu 8 judecatori alesi corect a primit ieri un vot de validare, desi Opozitia a incercat sa traga de timp pina la o asa-zisa pronuntare a instantelor de drept comun pe marginea candidaturii celor trei sandei.

  Pentru juristii de profesie se pune acum o dilema: din moment ce decizia CCR privind ilegalitatea candidaturilor celor 3 este definitiva si general valabila, nu cumva instantele de drept comun ramin fara obiect de judecata? Juristii PSD si PNl au tot clamat ca CCR a judecat ca o instanta de drept comun, iar nu ca o instanta constitutionala. Personal nu impartasesc aceasta opinie.

  Ramine de solutionat, prin modificarea legilor Justitiei, o frumoasa dilema juridica de felul: daca insusi CSM-ul este cel care judeca si admite contestatiile privind candidaturile la un al doilea mandat (ilegal) al unor membri ai sai aflati in functie – asa cum spune legea 317

  ” Art. 17. – (1) Consiliul Superior al Magistraturii verifică legalitatea procedurilor de alegere, din oficiu sau la sesizarea oricărui judecător sau procuror.
  (3) Contestaţiile referitoare la legalitatea procedurilor de alegere pot fi depuse la Consiliul Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la data alegerilor.
  (4) Contestaţiile se soluţionează de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 5 zile de la data sesizării. Soluţia motivată a contestaţiei se comunică persoanelor care au făcut sesizarea.
  (5) În cazul în care se constată încălcări ale legii în procedurile de alegere, Consiliul Superior al Magistraturii dispune măsurile necesare pentru înlăturarea acestora, inclusiv repetarea alegerilor, numai la instanţele sau parchetele la care încălcarea legii a avut drept consecinţă influenţarea rezultatului alegerilor”,

  cine mai asigura respectarea legilor? Cind instanta pusa sa organizeze alegeruile le fraudeaza interpretind (desi nu are voie!) ca (de pilda) unii CSM-isti mai au voie la un mandat, cine e naiv sa creada ca aceasta tentativa de anexare a puterii judecatoriesti de o mina de oameni nu se poate repeta si cu alta componenta a CSM?

  Prin urmare, avem o problema cu legea 317, dar si cu asa-zisa „validare” de la Senat, care poate fi de forma (cum a fost la votul anterior). Prin urmare, cred ca CCR, iar nu Senatul sau instantele ordinare (care pot fi infiltrare cu pui de Sandei) trebuie sa verifice pe viitor alegerile de la CSM.

  Cetatean

  15/02/2011 at 9:24 am

  • cetatean si Theo, pot sa va rog sa comentati pe o chestie care imi sta pe freza? CONTRABANDA nu aduce venituri la buget. Daca tigarile importate sunt taxate si accizate legal vor avea un pret egal cu cele legale. Si atunci de ar vrea cineva sa prefere tigari manufacturate (dubios) in Ucraina? Daca un TIR de lalele din Olanda este taxat „normal” pretul devine prohibitiv si nu se mai importa. Cred ca urletele privind potential aport la buget sunt aiurea!

   cinic

   15/02/2011 at 11:02 am

   • @cinic, cine prefera tigarile de contrabanda? Cei care le aduc, si cei care le cumpara mai ieftin. Sper ca inteleg bine intrebarea ta.

    Cetatean

    15/02/2011 at 11:19 am

    • absolut. deci la egalitate de pret (pe ipoteza vamuirii „corecte”) fluxul de tigari dinspre Moldova si Ucraina, pur si simplu dispare. Ergo nu poate fi vorba de o lipsa de incasari la buget!

     cinic

     15/02/2011 at 1:25 pm

     • E doar o fatza a problemei.Contrabanda inseamna (si) economie neagra/gri(in cazul asta tzigarile dar,poate fi vorba de f.multe produse) pusa in „concurentza” cueconomia corecta,firmele vanzand mai putzin (sau fiind obligate sa intre pe piatza gri/neagra prentru a supravietzui) fapt care inseamna exact asta,lipsa de incasari la buget.Sunt interdependente.
      Cu cat contrabanda este mai mare cu atat incasarile la buget sunt mai mici.Nu este o relatzie liniara,dimpotriva este multiplicata de multe ori.
      Numai vorbesc de banii vameshilor&comp cu bunicutze si matushi foarte bogate,de zici ca pe vremea lui Ceashca se traia foarte bine si conturile erau pline de valuta 🙂

      mircea

      15/02/2011 at 1:39 pm

      • nu mircea. Relatia liniara functioneaza si invers! Intarind controalele (ideal) dispare contrabanda. N-ai incasat la accize -din contrabanda- inainte, n-ai sa incasezi nici dupa. Poti doar spera ca va creste consumul de produse legale, dar nici aici nu e o relatie liniara. Cu alte cuvinte, „se pierd miliarde la buget din contrabanda cu tigari” e doar o vorba goala. Iar ideea ca acesti bani ii folosesti ca sa diminuezi deficitul la pensii e doar o minciuna.

       cinic

       15/02/2011 at 3:22 pm

       • @cinic 🙂
        cred ca sunt calcule facute care pot sa ne infirme/confirme pe oricare dintre noi doi.
        Fac ratzionamentul asta(care poate fi aplicat la mai multe produse accizabile sau nu)
        Intra „interlopul” cu un cartush de tzigari,ii da ciubucul vameshului apoi il vinde(mai ieftin si desigur este cumparat fiind mai ieftin) tot acest circuit,”interlop”,vames,client nu este fiscalizat banii din acest circuit nefiind purtatori de venit la buget(nici direct nici indirect)
        Firma producatoare de tzigari(cei corectzi) aducatoare de venit la buget e pusa in fatza unei „concurentze” neloiale,produsul fiind cumparat de pe piatza neagra.Pe orizontala,toata industria este afectata,incepand de la cultivatorul de tutun si terminand cu retailul,cantitatea de produs fiind mai mica si venitul la buget este mai mic.In plus exista tendintza fireasca de a se adapta „pietzei”.Incepand cu cultivatorul de tutn,pe tot lantzul, nu se mai fiscalizeaza la parametri corecti.Unele calcule arata ca la 1 mil,nefiscalizat(prin contrabanda) se pierd cca.4 din economia reala.
        Consum de produse de acest fel intotdeauna va fi(cafea,tzigari,alcool,benzina-toate accizate,cateva produse alimentare etc) pentru ca e nevoie de ele,piatza cere ,chiar daca mai sunt eventuale diminuari functie de „nivelul de trai” .Asta-i si motivul pentru care seface contrabanda cu cu acest soi de produse,si nu altele,pentru ca sunt mari purtatoare de venit la buget prin accizuri,taxe parerea mea 🙂

        mircea

        15/02/2011 at 5:04 pm

 3. Buna dimineata
  Ma doare instrainarea a inca 10% din petrom. Chiar nu mai au de gand sa pastreze de loc resursele? Recunosc ca nu ma pricep,insa ma zgarie la ureche.
  As fi preferat sa se scoata la vanzare firme .

  ela

  15/02/2011 at 9:29 am

 4. Ela, Petrom oricum e instrainat si controlul e in mina altora. Nastase a avut grija.

  Poate ne spune Tzepelica, de apare, ce parere are, el e specialistul in energie.

  Cetatean

  15/02/2011 at 9:31 am

 5. salut

  mare lucru nu pierdem, mai putin dividendele, desi si astea depind de decizia actionarului majoritar care poate sa decida alta destinatie
  in ro nu s-a putut utiliza actiunea de aur sau alte chestii similare, prin care statul-actionar minoritar ar fi avut drept de veto la decizii majore, multumita ue care ne-a interzis-o ca fiind anticoncurentiala

  razvan

  15/02/2011 at 9:48 am

 6. Buna dimineata. Am citit si sunt de acord cu amicul citoyen, informatiile sunt contradictorii. Sa vedem cum blocheaza tripleta la mantinela.

  clemycali

  15/02/2011 at 9:50 am

 7. Salut, clemy 🙂

  Deocamdata se pare ca tripleta a fost suprinsa de viteza lui Basescu. Declaratiile lor sunt de catifea si impaciuitoare, semn ca au ales sa nu se confrunte pe fata cu Basescu. Inca nu stim daca se vor replia la adincime.

  Cetatean

  15/02/2011 at 9:52 am

  • Intr-adevar. Mie mi-e teama de o repliere de fatada. Sa vedem, sa vedem dar repeziciunea cu care s-a miscat Basescu este de bun augur ptr noi si rea prevestitoare ptr ei.

   clemycali

   15/02/2011 at 9:54 am

 8. Ar fi si mai bine daca justitia s-ar misca mai consistent.
  Asa cum incep sa dea din colt in colt primari si parlamentari la ideea ca s-ar putea ca cel ce are deschisa o actiune in justitie sa fie suspendat pe durata cercetarii penale,cred ca multi ar face pasul inapoi.

  ela

  15/02/2011 at 10:01 am

 9. Nu sunt economist sa decelez cifrele reale de cifre masluite, insa se pare ca avem un bob de crestere economica. Ceva am retinut insa: „“Rata de contractie s-a redus simtitor si numai cresterea TVA a impiedicat ca economia sa nu treaca pe plus”, a comentat pentru HotNews ro Laurian Lungu, managing partner al Macroanalitica”

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8303121-vesti-bune-dinspre-ins-crestere-firava-trimestru-trimestru-2010-economia-redus-contractia-1-2.htm

  Cetatean

  15/02/2011 at 10:12 am

  • esti necrutator. Vrei sa faca infarct alde Radu Soviani, Adrian Ursu, Vuvuzel si Gudurel??? vrei sa re-inceapa un val de concedieri la iRTV? Hai sa vedm cand vor publica aceste date?

   cinic

   15/02/2011 at 10:51 am

 10. in blogurile care tin de tabara bvbista e o diferenta de discurs care arata ca lucrurile se precipita: daca pana acum tabara preda-macovei-voinescu era descrisa ca fiind inexistenta si irelevanta (ceea ce e destul de adevarat, mai putin faptul ca in ciuda inconsistentei sunt sustinuti de majoritatea celor care au votat pdl), iar preferinta lui basescu pt ei-contrar evidentelor- era contrazisa, acum apare discursul „basescu sa-si faca alt partid cu aia, sa lase pdl-ul in pace, da’ cine e basescu asta etc”

  razvan

  15/02/2011 at 10:15 am

 11. Deci se revolta impotriva lui Basescu, insa mascat. Imi poti da citeva nume (nu linkuri) de bloguri bvb-iste?

  Cetatean

  15/02/2011 at 10:20 am

  • nu, ca ma bate Teofil
   da’ a mai fost mentionat aici si ai linkuri de acolo

   razvan

   15/02/2011 at 10:24 am

 12. ‘Mneata tuturor,
  Cred ca @Cetatean are dreptate, Congresul va fi devansat, se bate fierul cat este cald.
  Basescu are nevoie de PD-L, de voturile din Parlament.
  Aproape orice Guvern trece la vot, vechea poveste cu alegeri anticipate.

  Petrom, abia prin 2014 sa mai putem creste redeventa, Nastase a avut grija – mare talhar. Oare nu se prind niste fire in afacearea asta, trebuie sa fi fost bani dati pentru acel contract (de privatizare) beton.

  Revin la PD-L, nu cred ca tripleta va mai misca multe, a luat-o peste bot si daca mai maraie o va mai lua … a bon etendeur salut …

  CFG

  15/02/2011 at 10:24 am

 13. Bună dimineața, dragilor! 🙂

  La cât de calculat este Base, m-ar mira să-l „aburească” pe el cumintirea tripletei!
  Pe de alta parte, or fi incercat și „cei trei crai de la răsărit” marea cu deștu’ și au văzut că nu ține cu căpitanu’!
  Ăsta nu stie multe – răzvrătitii atârnați sus la soare, pe catarg, pentru luare la minte:
  – pentru Buldog, mâța vama;
  – pentru Berceanu olteanu, ceva surprize cu „băieții dăștepți”;
  – pentru baiatu’ de la Vida, doar bețișoru’, că are ăsta o giruetă…

  OFF: Asară am bănuit inutil Romtelu’ și Enelu’!
  M-a scos din „linie” un dobitoc de vecin care s-a apucat de sudat cu o improvizatie de transformator de sudură – un „căpcăun” lacom care a dat peste cap tensiunea și factorul de putere de pe faza la care sunt legat. Stabilizatorul de tensiune în amonte de PC meu s-a declarat învins…
  Numa’ aparitia echipei de intervenție l-a potolit pe mocofan să-și bata joc de aparatura electrica a v’o câteva zeci de familii!
  Eh, fascinanta Românie cu frunză în față…

  oldhashu

  15/02/2011 at 10:36 am

 14. Sal`tare, natiune ! 🙂
  In chestia “Petrom” :
  – privatizarea in general (inclusiv vanzarea de actiuni) are o singura logica : statul sa vanda gaurile negre/paguboase, care necesita investitii pt. care el nu are bani;
  – prin vanzarea actiunilor Petrom, statul castiga niste parale pe termen scurt dar pierde, evident, pe termen lung, cu atat mai mult cu cat Petrom este profitabila.
  Prin urmare, un gestionar priceput/eficient trebuie sa vanda urgent activele care-l „frig” (cele paguboase) si sa le pastreze pe cele profitabile.

  Concluzia o puteti trage si singuri, n`asha ?

  Tzepelica

  15/02/2011 at 10:44 am

  • multam fain! Asa ma gandeam si eu.

   ela

   15/02/2011 at 10:53 am

  • e mai interesant impozitul pe profitul Petrom decat un dividend „minoritar” a carui destinatie e hotarata de majoritate. Activele paguboase au o valoare de piata interesanta? sau le vinzi pe 1 ron ca sa curmi pierderile? Vezi si cererile sindicale care vor 5500 mineri in somaj tehnic de DOI ANI!!!

   cinic

   15/02/2011 at 10:54 am

 15. Am urmarit in reluare sedinta de ieri a Senatului pentru a vedea distributia votului pe CSM. Va prezint urmatoarele cifre si niste concluzii.

  1. Raportul comisiei juridice condusa de Toni Grebla (PSD) a fost respins cu 65 la 43. Total 108 senatori votanti. Deducem ca Puterea avea macar 65 de oameni votanti, si Opozitia macar 43. Spun asta pentru ca in sala au fost inca trei senatori care nu au votat deloc.

  2. Apoi s-a votat, procedural modalitatea de vot (secret sau deschis). Sova a propus ca votul electronic sa fie secret, sperind ca o parte de la Putere vor vota altfel decit stabilit.

  Rezultatul a fost 59 la 45 si 2 abtineri pentru ca votul sa NU fie secret. Observam ca:

  – au votat 106 senatori, nu 108. In decurs de doua minute 2 senatori de la Putere au refuzat sa voteze.

  – 2 senatori de la Putere au votat pentru ca votul sa fie secret (Opozitia a avut 43 de voturi prima data, acuma au avut 45, deci au primit infuzie de doua voturi).

  – 2 senatori de la Putere s-au abtinut.

  Intrebare: cine sunt acestia care sau au refuzat sa voteze, sau au vrut vot secret, sau au ales sa se abtina? Avem deci 6 senatori ai Puterii care sunt capabili sa voteze altfel decit se decide in Coalitie.

  3. In urma deciziei de a se vota electronic deschis, am avut urmatorul vot: 64 pentru validarea listei, 48 pentru invalidare si 2 abtineri.

  – putem deduce ca cei 2 care s-au abtinut la votul pe procedura s-au abtinut si la votul pe lista magistratilor.

  – puterea a avut 64 de oameni votanti. La votul pe procedura votului ne-secret, a avut 59. Deci citiva (5, mai exact) senatori, vazind ca nu se poate da vot secret, s-au reintors cuminte la matca si au votat deschis pentriu validarea listei.

  La votul final, in sala erau prezenti 115 senatori dintre care unul a refuzat sa voteze.

  Avind in vedere ca Puterea a avut 64 de voturi si ca nu putea avea mai mult de 69 de voturi, deduc ca ii lipseau maxim 4 oameni (mobilizare foarte buna, insa nu exceptionala). Puterea nu putea avea deci mai mult de 69 de voturi.

  Intrucit raportul comisiei lui Grebla a fost respins cu 65 de voturi de catre Putere, deducem ca sigur 1 senator de la putere a votat impotriva validarii celor 8 judecatori alesi corect. Ghici Frunda ce-i? (oricum o sa aflam, ca votul nu a fost secret).

  PSD a avut in sala o rezerva de oameni care au votat doar la votul final. raportul lui Grebla a avut 43 de voturi, apoi la procedura de vot secret a avut 45 (au votat doi oameni ai Puterii pentru vot secret), apoi la votul final, in afara de votul lui Frunda (probabil) care a urcat scorul PSD de la 43 la 44 voturi, PSD si-au mai adus macar 4 oameni, ca sa atinga 48 de voturi. De altfel, intre 111 prezenti la primul vot (de respingere a raportului comisiei lui Grebla) si 115 prezenti la votul final diferenta e de exact 4 senatori.

  Concluzii finale:

  – unii senatori ai puterii abia asteapta votul secret ca sa voteze duplicitar. S-a vazut la votul anterior pe CSM, s-a vazut si acum.

  – un senator al Puterii n ua avut nici o greata sa voteze cu Opozitia. Il banuiesc pe Frunda.

  – PSD-PNL (pleonasm) nu isi pune toti oamenii sa voteze de prima data, ci ii aduce la urma la vot. Vor sa para putini, ca sa insele Puterea si aceasta sa nu isi mobilizeze oamenii.

  Cetatean

  15/02/2011 at 10:48 am

  • nu e clar ca exista intotdeauna Gyuri contra? adica Frunda? pe care eu il banuiesc ca si-a negociat un loc de senator PSD in 2012!

   cinic

   15/02/2011 at 10:57 am

  • Bună dimineața, Mister C! :

   Dacă activezi ca investigator, avocat ori judecator, îl plâng pe oponentul tău! 😆

   În orice caz, ești un „superdetector de lichele politice”! 😀

   oldhashu

   15/02/2011 at 11:14 am

   • 🙂

    Nu, Hashule, am o meserie linistita, nu din astea periculoase 🙂

    Cetatean

    15/02/2011 at 11:15 am

 16. ela

  15/02/2011 at 10:55 am

 17. http://patrasconiu.ro/?p=9714

  ce parere aveti despre independentul Geoana?

  ela

  15/02/2011 at 11:00 am

 18. Nu uitati ca daca va avea loc o schimbare al lui Boc din functia de PM, ea NU va avea loc inainte de asumarea Codului Muncii (nu mai devreme de doua saptamini), anuntata ieri de Botis si de un senator al Puterii. Boc nu va pleca fara a asuma si ultima mare restanta, Codul Muncii. Daca pica, pica si incepe scenariul cu un nou PM, insa daca nu pica, trece Codul si Boc isi poate da demisia.

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:01 am

 19. Basescu se intilneste cu parlamentarii PDL la ora 14 azi.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8303236-traian-basescu-participa-reuniunea-grupurilor-parlamentare-ale-pdl-incepand-ora-14-00.htm

  Al naibii de repede se misca.

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:02 am

  • C. se pare ca nu sunt de acord cu premier independent, il vor pe Blaga.

   mar

   15/02/2011 at 11:07 am

   • Unii nu sunt de acord, insa cred ca sunt minoritari si prinsi pe picior gresit, ei se bazau ca mai au timp sa menevreze pina prin mai, iata ca sunt luati pe nepregatite.

    Cetatean

    15/02/2011 at 11:09 am

 20. BREAKING NEWS

  un şef de vamă de la Giurgiu s-a autodenunţat în direct la Antena 3 că îi dădea bani lunar lui Vasile Marica – liderul sindical Sed Lex

  a

  15/02/2011 at 11:05 am

  • recunoaşte că un alt şef de vamă îi dădea lui Marica 10.000 de euro lunar

   a

   15/02/2011 at 11:07 am

   • 😆 ce supriza!!!

    Cetatean

    15/02/2011 at 11:09 am

   • si bineinteles ca iRTV a purces la demolarea denuntatorului. Numai ca, acel domn a mai citat doi colegi. Daca si acestia confirma…..

    cinic

    15/02/2011 at 1:28 pm

  • Auuu!

   Ce cui… 🙂

   oldhashu

   15/02/2011 at 11:17 am

 21. Salutări! L-am „desenat” de-o săptămână pe Marica pe post de „Regină”… Se vede treaba că realitatea începe să se contureze… Până una-alta, pe cine pariaţi pentru Palatul Victoria?
  http://baricada.wordpress.com/2011/02/15/emil-boc-si-fantoma-din-piata-victoriei/

  baricada

  15/02/2011 at 11:08 am

  • 😆 glumosule!

   ela

   15/02/2011 at 11:11 am

   • 😛 E o posibilitate, deşi nu cred că Mugurel mai face eroarea din 99… Oricum, cred că toate variantele i-au tulburat rău visele lui Boc…

    baricada

    15/02/2011 at 11:13 am

 22. Merde, a pus-o Marica, daca e auto-denunt. Nu degeaba a spus Basescu sa se auto-denunte cei care stiu mai multe, ca sa scape mai repede.

  Sa speram ca vor urma si alte auto-denunturi.

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:10 am

  • E pe vine şi ăla… Vasile Licu sau Lincu de la Prolex…

   baricada

   15/02/2011 at 11:11 am

  • Salut 🙂
   Spunea Base ca regina e lider sindical…

   Diana

   15/02/2011 at 11:29 am

 23. Marica a santajat toti acesti 15 ani toti liderii ANV cu proteste sindicale. Venea la sefii cei mari cu o lista de oameni pe care el ii vroia sefi de vama sau de tura si directorul ANV nu avea liniste, intrucit Marica iesea pe TV.

  Au baietii care se auto-denunta si o inregistrare cu Marica solicitind directorului vamilor posturi pentru oamenii sai.

  Curg numele de indivizi politici cu care Marica era in legatura.

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:13 am

 24. sa vedem ce va iesi, suna bine 😉

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:14 am

 25. Pe 8 februarie, la „Irealitatea”, tocmai Lincu îl „denunţa” pe Vasile Marica, spunând nu ştiu ce de înregistrări şi şpăgi din contrabanda cu ţigări… Când se-mpute treaba, deh, nici rahaţii nu mai stau ca soldaţii…

  baricada

  15/02/2011 at 11:20 am

 26. Indidivul care se auto-denunta este gata sa treaca testul cu poligraful si il provoaca pe Marica sa aduca macar un coleg de facultate sau un prof care l-a examinat, dat fiind ca Marica si-a cumparat diplomele 😉

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:20 am

 27. Hai ca va las, ne citim mai tirziu.

  Cetatean

  15/02/2011 at 11:21 am

 28. Gata, ar cam fi momentul să se treaca din zona „syndicate” (mafie, pe americăneste!) la „union” (sindicate pe bune!), nu?! 🙂

  oldhashu

  15/02/2011 at 11:23 am

  • Stai sa mai pice vre-unu,doi,si sa vezi cumse trece! Pe automat.

   ela

   15/02/2011 at 11:27 am

 29. @Cetatean, cred ca Boc isi va da demisia (ca PM) abia dupa ce se stabileste (=certitudine) cine va fi Presedinte PD-L, nu inainte.
  (Buna treaba faci, man)
  🙂

  CFG

  15/02/2011 at 11:25 am

 30. Ziua buna all 🙂
  Ha-ha
  Revolutzie in direct la irtv.Sunt buni bajetzii 😆
  Marica,sireacu` invitat de lux prin platouri,da in balbaiala.Daca nu dispare poate-l fac disparut catziva de prin „sistem”.Sulfuroasa treaba.
  Oare ce se ascunde in spatele acestor mishcari mediatice 😆

  mircea

  15/02/2011 at 11:31 am

  • Intrebare?Cine este tinerelul care presteaza alturi de analistul ec (parca)? Sunt indoliati!
   mentionez ca am aproape 2 ani de cand nu ma mai uit la irealitatea.

   mar

   15/02/2011 at 11:48 am

   • Nu stiu @mar,mie mi-a placut mishcarea scenica. 🙂

    mircea

    15/02/2011 at 11:53 am

    • Te intrebam ptr. ca omul incerca sa abata atentia si s-a miscat ca „un elefant intr-un magazin de portelanuri”. Rezultatul a fost invers

     mar

     15/02/2011 at 12:00 pm

 31. Surprize, surprize… 😆

  oldhashu

  15/02/2011 at 11:35 am

  • 😆
   Surprize surprize,cu si fara ..prize
   Salut @oldhashu 🙂

   mircea

   15/02/2011 at 11:41 am

   • mircea, salut! 🙂

    Priza să fie la „bizon”, ăla cu stampila în cabină! 😀

    oldhashu

    15/02/2011 at 11:49 am

 32. Buna ziua.
  Am auzit ca Marica este grav bolnav, a suferit o ruptura de menisc sau poate chiar rotula, acum ii pun patru stenturi si trebuie sa mearga la Viena pentru un chiuretj.

  Gino

  15/02/2011 at 12:04 pm

 33. Saluttare!
  Cetăţene,
  Nu-i nicio dilemă juridică la soluţionarea contestaţiilor împotriva ilegaliştilor cu veleităţi cesemiste eterne.

  Instanţele de judecată au obligaţia să SE înveţe să respecte deciziile CCR-general obligatorii- adică nu doar pentru unii ciumă, iar pentru instanţe muma lor de Săndei!

  Pentru cazurile în care o instanţă sfidează totuşi o decizie CCR, a existat o preocupare de a se introduce în Codul de procedură civilă, prin completarea art 322, motivul de revizuire suplimentar în cazul unor atfel de hotărâri contrare dispoziţiilor CCR, dar nişte draci şi-au băgat coada şi interesele, până au restins proiectul de modificare/completare.

  Abia noul Cod de procedură civilă prevede calea revizuirii la art 503 pct.11:

  11. dupa ce hotararea a devenit definitiva, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiei invocate in acea cauza, declarand neconstitutionala prevederea care a facut obiectul acelei exceptii.”

  De remarcat efectul deciziei CCR DUPĂ pronunţarea instanţei-în cazul excepţiilor invocate în respectiva cauză, adică în faţa instanţei- situaţia când judecătorii mai au câte o scuză relativă, dar când deja au în faţă decizia CCR, înainte să se pronunţe, nu mai au nicio scuză pentru sfidarea ei.

  (Idem în cazul unei decizii CEDO:

  „10. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat o incalcare a drepturilor sau libertatilor fundamentale datorata unei hotarari judecatoresti, iar consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca;”)

  Băşcăliosul

  15/02/2011 at 12:10 pm

 34. Pentru Vasile Marica se cuvine, în reluare, prezentarea urării de însurătoare în celula de criză, cu vedere spre marea corupţie (ca şef de sală în sindicatul roşu-închis „Sed(us) lax”:

  Băşcăliosul

  15/02/2011 at 12:33 pm

 35. cîteva motive pentru care Boc n-ar trebui înlocuit:

  1. demisia lui Boc ar fi prezentată ca o recunoaştere a eşecului PDL şi a Coaliţiei de guvernare, argument folosit pentru a respinge un alt guvern condus de PDL
  2. există, prin urmare, riscul, destul de însemnat, ca un alt cabinet să nu treacă în Parlament
  3. Boc ar fi privat de beneficiile măsurilor impopulare pe care a trebuit să le ia, un alt premier urmînd să culeagă roadele eforturilor sale

  a

  15/02/2011 at 12:36 pm

  • şi-apoi, în fond, ce să facă Boc dacă pleacă din fruntea guvernului?
   să fie şef la partid? şi care este viitorul său ca şef de partid? ce orizont are?
   căci candidat la preşedinţie din partea PDL în nicu un caz n-ar putea fi dacă numele său n-ar fi asociat şi cu relansarea economică, nu numai cu tăierea salariilor şi criza economică

   a

   15/02/2011 at 12:40 pm

  • Daca nu-i vreo intoxicare de presa,mishcarea pare interesanta,piratul preferand sa pastreze controlul pdl pentru a mentzine majoritatea parlamentara(nb.Boc in fruntea pdl,secondat de o echipa relativ noua,ca imagine cel putzin,de oameni curatzi/oneshti care sa imprime un curent corespunzator in partid de lupta anticoruptzie) in vederea alegerilor cumulat cu o previzibila relansare economica printr-un guvern predominant „economic”.Sper sa fie si buna a.i. udmr sa nu faca vreo surpriza.
   ps.se vehicula la un moment dat si Predoiu (?)

   mircea

   15/02/2011 at 1:18 pm

 36. Dan Pasat s-a autosuspendat din PDL – sursa RRA

  mar

  15/02/2011 at 1:29 pm

 37. Din categoria “porumbacii” – ipocritul sinistru si baba nebuna – si proptele lor (colonelul Gheorghe Bădiţă, fost director la ICE Dunărea, generalul Constantin Rotaru, fost director adjunct la ICE Dunărea şi director adjunct la Serviciul de Informaţii Externe, colonelul Constantin Gavril, şi el fost director adjunct la aceeaşi societate, generalul Aristotel Stamatoiu, director la ICE Dunărea şi fost şef al DIE, coloneii Constantin Anghelache şi Stelian Andronic, foşti şefi ai Compartimentului Aport Valutar Special).

  http://www.curentul.ro/2011/index.php/Actualitate/De-Ziua-Indragostitilor-Crin-si-Tatoiu-au-atins-praguri-cosmice-de-delir.html

  Tzepelica

  15/02/2011 at 1:30 pm

 38. se pare, marica are acte false, nu a studiat niciodatä.este un inpostor, sustzinut de mafiotzii politici.

  acum chiar, aduce a sindicatele mafiote americane.

  sper , sä dezlege gura la mai multzi.

  theo

  15/02/2011 at 1:33 pm

  • Daca se confirma efectul va fi devastator si va proba legatura obilicala a PSD-ului cu sindicatele.
   Orcum miscarea sindicala incepand cu toamna trecuta a inceput sa se sinucida in direct.

   mar

   15/02/2011 at 1:43 pm

   • Firehte! (ar zice unu`)
    Sindicatele au fir „roshu” direct 😆

    mircea

    15/02/2011 at 1:49 pm

 39. ela

  15/02/2011 at 1:42 pm

 40. O zi buna . 🙂
  Silvio Berlusconi trimis imediat la proces pentru relatii sexuale cu o minora , incurajarea prostitutiei . In 16 Martie , 3 femei judecator vor stabili daca bosorogul este vinovat sau nu . 🙂
  Cu toate legile speciale facute tot de el prin care a evitat procesele , a uitat de pacatul asta . 🙂
  Ca urmare nu are imunitate ! 😆

  Ștefan A.

  15/02/2011 at 1:48 pm

  • Ar trebui sa-l trimita sa-si racaoreasca un pic creierii!

   ela

   15/02/2011 at 1:49 pm

  • Pardon . Data proces , 6 aprilie .
   Primul caz mondial cind un prim ministru este trimis la proces pentru acte sexuale cu minori . 😆 😆

   Ștefan A.

   15/02/2011 at 1:54 pm

   • prima confirmare OFICIALA ca Viagra are efect.

    cinic

    15/02/2011 at 3:26 pm

   • Stefano, Stefano nu vorbi de lucruri pe care nu le intelegi 😆 „caz mondial” … acusi dai si titluri din ziarele rosii din Italia.

    Berlusca nu e desigur nevinovat „moralmente”… 😆 in momentul asta face pereche cu alde Ben Ali, Mubarak, si cine o mai cade in plasa … 4994, un Deja vu in Italia 🙂

    Daca se voteaza: invinge tot Berlusconi, n-au trecut aproape 2 decenii degeaba, italienii au inteles.

    viviana

    15/02/2011 at 3:49 pm

    • Pardon, 1994

     viviana

     15/02/2011 at 3:49 pm

 41. Salve 😆
  Cand judeca la doua capete dar trece la fapte doar cu unul ,scapa de „imunitate” daca nu se „protejeaza”

  mircea

  15/02/2011 at 1:52 pm

 42. multa nesimtire
  „Pe hol, Vintu a facut o scurta declaratie de presa:

  * „Acest proces nu are nicio legatura cu justitia, este doar consecinta luptei mele directe cu regimul Traian Basescu. Domnia sa a inceput o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive. Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui si a tuturor care il sprijina”.

  Avocatii lui Vintu au formulat o cerere de recuzare a judecatoarei, motivand ca aceasta ar fi fiica unui pagubit FNI. „

  ela

  15/02/2011 at 1:58 pm

 43. Salut din coltisorul meu din Ardeal!

  1.Pe scurt:daca tripleta si-a atenuat inversunarea ,dovedeste ca nua au sustinerea din teritoriu pe care au mizat.Si pe urma iertati-ma,cel putin V.Blaga,se simte sincer atasat formatiunii sale si cu toate „menajamentele”de care s-a bucurat de adversari nu este altceva decat un joc bine plasat intr-un moment critic.
  2.Traian Basescu nu-si permite sa scape „vrabia”din mana pe cioara de pe gard,decat in situatia unei depline sigurante pentru mentinerea solidara a Coalitiei.I-am inteles rabufnirea de nemultumire cu ocazia cazurilor privind deferirea unor pedelisti justitiei pentru judecata,dar nici o clipa nu m-am indoit ca va fi alaturi de partidul creat si pe care s-a bazat in cariera sa politica.Priviti si concilierea cu „soldatii disciplinati”din partid,dar si increderea in suflul nou dat de ultimii intrati in partid.Nici unii,nici altii n-au scapat de tirul criticilor sale cand acest gest se impunea. 🙂

  dora

  15/02/2011 at 2:18 pm

 44. mircea

  15/02/2011 at 2:18 pm

  • Ce se intampla de au dat in „clocot”?

   mar

   15/02/2011 at 2:22 pm

   • S-ar putea sa fie o perdea de fum in spatele careia sa se desfasoare in liniste actiunea(daca o fi vreuna consistenta).La orice miscare a piratului se inflameaza toata media (aproape) 🙂

    mircea

    15/02/2011 at 2:29 pm

 45. mircea,

  sunt atatea intoxicatii ca este greu sa scapi de ele.
  Se stie de multa vreme ca M.Isarescu si-a declinat dorinta de a intra in jocul politic,iar persoanele vehiculate de pesedisti nu sunt altceva decat „pohta ce-si pohtesc”respectivii.

  O realitate se contureaza:trebuie despartita functia de premier de cea politica,de sef de partid.Aici se plaseaza disctutiile si dupa mine sunt absolut corecte.A fost mereu si pozitia reformistilor pedelisti.Ca este nevoie de mentinerea unui politician la sefia guvernului este impartasita si de udemeristi.De uneperisti inca n-am cunostinta ce sustin. 🙂

  dora

  15/02/2011 at 2:28 pm

  • Pare intr-adevar conturabila separarea guv/pdl,desi cred ca mai suporta discutzii si analize o astfel de decizie.Mentzinerea majoritatzii parlamentare e foarte importanta,sper ca sa ia cea mai buna decizie. 🙂

   mircea

   15/02/2011 at 2:36 pm

 46. salut pe toata lumea 🙂
  postare noua!

  Theophyle

  15/02/2011 at 2:32 pm

 47. ela,

  vezi cum se regleaza lucrurile din mers?
  Autosuspendarea era singura solutie,restul urmeaza in functie de rezultatul judecatii.Mi se pare ca s-a facut prea mult circ pe seama lui,punand in con de umbra cazurile grele,mult mai importante pentru eradicarea coruptiei si judecarea marilor corupti.Putem admite ca,”pestele de la cap se impute”,dar,si ca,fara pestisori nu se ingrasa cei mari. 🙂

  dora

  15/02/2011 at 2:38 pm

 48. Asa e mircea!
  Nu te poti da cu capul de zid cand acesta are mai multe „straturi de caramida”.Una e imbunatatirea conducerii unui partid si alta capacitatea mentinerii coeziunii coalitiai in care detii vioara intai. 🙂

  dora

  15/02/2011 at 2:42 pm

 49. Salut ,theophille!.

  Iar am venit la spartul targului.
  Azi am o mare bucurie:sarbatorirea zilei de nastere a micutei mele de 33 de ani,aflata pe meleaguri straine.O sustin prin intermediul comunicarii online. 🙂

  dora

  15/02/2011 at 2:45 pm

  • Saru’ mana Dora 🙂
   Targul asta nu se sparge niciodata. El continua 🙂 Multa sanatate si succes tie si fetei tale. Te rog sa transmiti din partea noastra, a tuturor!

   Theophyle

   15/02/2011 at 2:47 pm

 50. AMUZATZI-VÄ UN PIC,

  DL RONCEA, are in curentul, un articol bun

  theo

  15/02/2011 at 2:49 pm

 51. MULTUMESC din INIMA TUTUROR ! 😆

  dora

  15/02/2011 at 4:16 pm

 52. Cand ma uit la cifrele Chinei si Japoniei stau si ma intreb daca va exista macar 0.01 sanse sa ajunga si Romania atat de sus vreodata. Stam si ne gandim cat de dezvoltate au ajuns unele tari, si noi am coborat in lumea a 3-a, cel putin asa am inteles dupa ultimele statistici, ca suntem considerata tara din lumea a 3-a.

  Mihai

  15/02/2011 at 6:51 pm


Comentariile sunt închise.