Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 11 Februarie / “Ruşanu, Săpunaru, Dinu Vamă”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -4°C, si o maxima termica de  8°C, umiditate: 61-71%. Indicele de confort termic: – . Vreme frumoasa, senin.   Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2600  RON (+0. 0032 RON); 1 USD = 3. 1223  RON (- 0.0007 RON); 1 EURO = 1.3644 USD; (+0. 0013). Gramul de aur 136.3250 RON  (-0.3036).

BCE: Revenirea economiei zonei euro rămâne modestă din cauza consumului slab. „Consumul privat nu a crescut decât modest după declinul din al doilea trimestru din 2009, scădere mai puternică decât cea din crizele din ultimii 40 de ani (între 1974 şi 1975, 1980 şi 1982 şi 1992 şi 1993 – n.r.)”, notează BCE într-un raport lunar. Banca menţionează că forţa slabă a consumului s-ar putea explica prin stagnarea veniturilor reale, dar şi prin economiile constituite preventiv de populaţie. Instituţia plasează consumul pe locul doi din punct de vedere al influenţei asupra creşterii economice, după stocuri, poziţia a treia fiind ocupată de cheltuielile publice. Aceste cheltuieli au, de asemenea, un rol mai mic decât în trecut în actuala relansare economică. (Sursa:Medifax)

Băsescu, despre cazul mitei din vămi: Au şansa să facă mai puţină puşcărie sau deloc dacă spun cui au dat banii. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că persoanele cercetate în cazul mitei din vămi au şansa să facă mai puţină puşcărie sau chiar deloc dacă vor spune cui au dat bani, „cu nume şi prenume”. Este o încercare de intoxicare uriaşă. Sunt nişte minciuni fără limite. Este evident că şi încercarea asta de a o lăsa la 2009-2010 e o mare minciună. Cangrena e veche şi tolerată de toate partidele care au fost la guvernare. Vă aduceţi aminte de acuzaţiile de trafic de combustibil din timpul războiului din Iugoslavia. Nume precum cele ale lui Ruşanu, Nini Săpunaru, Dinu Vamă, vă mai spun ceva legat de vămi. Am primit informaţii de cel puţin două ori pe an despre ce se întâmplă la punctele de frontieră. Era un mare nimeni. Pentru mine este un mare nimeni. Nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii. Discutăm despre realitatea acestui fapt. Sigur că am primit informaţii, cel puţin de două ori pe an, despre ceea ce se întâmplă în frontieră. Vă mai pot spune că nu m-au lăsat indiferent. Instituţiile statului au trebuit să acţioneze şi au acţionat, nu biciuite neapărat de preşedinte, dar au acţionat.

Băsescu, despre Claudiu Săftoiu: Pentru mine este un mare nimeni. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu este „un mare nimeni”, care nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii. „Ca să mai lămuresc un lucru: era un mare nimeni care se pare că ieri a afirmat la televizor «da, preşedintele ştia din 2005»” a declarat Traian Băsescu la RRA. Întrebat de realizatorul emisiunii dacă se referă la un fost consilier prezidenţial, respectiv la Claudiu Săftoiu, şeful statului nu a negat.”Pentru mine este un mare nimeni. Nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii. Discutăm despre realitatea acestui fapt. Sigur că am primit informaţii, cel puţin de două ori pe an, despre ceea ce se întâmplă în frontieră. Vă mai pot spune că nu m-au lăsat indiferent. Instituţiile statului au trebuit să acţioneze şi au acţionat, nu biciuite neapărat de preşedinte, dar au acţionat”, a adăugat preşedintele Băsescu. (Sursa:Medifax)

Licentele Realitatea si Guerrilla, gajate pentru datorii de milioane de euro. In 2010, mogulul Sorin Ovidiu Vantu a cedat managementul televiziunii Realitatea patronului de la Asesoft, Sebastian Ghita. Decizia venea dupa o perioada destul de lunga in care RTV a avut o situatie financiara dificila, reusind cu greu sa achite salariile angajatilor. Dar Ghita n-a preluat numai televiziunea, ci si datoriile ei, care nu sint deloc putine. De exemplu, Realitatea Media, societatea care detine RTV, a luat mai multe credite garantind cu licentele de difuzare ale televiziunii. Pe lista se mai afla si datoriile pentru mai multe masini de lux, printre care se numara Range Rover Sport, Audi R8 si Subaru Impreza. In mai 2007, Realitatea Media a contractat un credit de la Egnatia Bank pentru care a garantat cu licentele de difuzare ale RTV in Bucuresti, Cluj si Timisoara. Valoarea maxima a datoriei garantate astfel este de doua milioane de euro. Potrivit contractului de creditare, licentele RTV constituie o „garantie mobiliara fara deposedare”, ceea ce nu inseamna ca banca nu le poate lua licentele in caz de executare silita, ci doar ca RTV pastreaza dreptul de administrare asupra lor pe durata contractului de credit, (Sursa:Kamikaze;HotNews)

Cat a pierdut Romania din contrabanda cu tigari. Capturile de la frontiera din ultima saptamana sunt spectaculoase ca numar de persoane arestate, dar nesemnificative fata de fenomenul contrabandei din Romania. Producatorii de tigari, care ar fi trebuit sa se bucure ca vor vinde mai mult, sunt dezamagiti sau chiar ingrijorati. Dezamagiti pentru ca „traficul adevarat nu se face cu sacosa” si ingrijorati pentru ca o serie de modificari legislative in curs ameninta sa instituie filiere noi de contrabanda. Pana acum, ineficienta autoritatilor, care depisteaza doar a treizecea parte din marfa de contrabanda, a provocat pagube la buget de pana la un milliard de euro pe an.Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat pentru primele trei trimestre ale anului trecut o captura de 132 milioane tigarete. Insa cele 132 milioane de tigarete inseamna 6,6 milioane de pachete. Tinand cont ca intr-un camion incap 600.000 de pachete de tigari, rezulta ca organismele de control ale statului nu au reusit sa captureze decat putin peste o incarcatura de camion pe luna. Astfel, in ultimii trei ani Romania a pierdut anual la buget intre 500 milioane de euro si un miliard de euro. (Sursa:RL;Hotnews)

Daniel Morar spune că înnoirea magistraţilor şi mica reformă îi dau speranţa că dosarele se vor soluţiona mai repede. Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a declarat, joi seara, la postul public de televiziune, că înnoirea corpului magistraţilor şi efectele benefice ale Legii micii reforme îi dau încredere că dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie vor fi soluţionate mai repede de instanţe. Întrebat despre condamnările pronunţate de instanţe, dacă are mai multă speranţă acum că demersurile DNA vor ajunge la o soluţionare, Daniel Morar a răspuns că are încredere că se va întâmpla acest lucru mai ales că a observat că sunt pedepse mai severe. „Da, răspunsul este categoric da. Vă spun asta în urma unei analize pe care am făcut-o, pe baza datelor statistice de anul trecut. Sunt pedepse mai severe, care ar putea avea un rol preventiv mai pronunţat. Sunt mai severe în sensul că sunt cu detenţie sau sunt într-un cuantum mai însemnat”, a explicat el. (Sursa:Agerpres)

Hosni Mubarak nu demisionează, ci îşi transferă puterile vicepreşedintelui. Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a anunţat joi seară într-un discurs adresat naţiunii că îşi deleagă prerogativele vicepreşedintelui Omar Suleiman, dar fără a demisiona din funcţia de şef al statului. Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a confirmat că nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte, adăugând că cei care şi-au pierdut viaţa în revoltele din Egipt nu au murit degeaba şi transmiţând că împărtăşeşte durerea celor care şi-au pierdut rude. Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a anunţat că îşi va delega puterile vicepreşedintelui Omar Suleiman, conform Constituţiei, pentru a arăta că cererile protestatarilor vor fi îndeplinite prin dialog. „Am văzut că se cere să deleg puterile preşedintelui către vicepreşedinte conform Consituţiei”, a spus Mubarak spre sfârşitul discursului său televizat de 15 minute. Acest articol este folosit pentru a transfera puterile dacă preşedintele nu poate să-şi îndeplinească ‘temporar’ datoriile, dar acest lucru nu înseamnă că va demisiona. (Sursa:Agerpres)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

11/02/2011 la 8:17 am

140 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sa vedem ce se va intampla cu evaziunea fiscala, odata cu rezolvarea problemelor de la vama. Teoretic ar aparea resurse suplimentare la buget care sa permita, de exemplu, reducerea TVA. Poate totusi sumele din articol sunt cam mari.

  cafea cu taifas

  11/02/2011 at 8:42 am

  • Salut 🙂
   Nu cred ca vor reduce evaziunea suficient pentru a micsora TVA-ul. Sa dea Domnul 🙂

   Theophyle

   11/02/2011 at 8:45 am

 2. salut
  asta cred si eu, totusi ai vazut ce sume se vehiculeaza. Oricum, sper ca Guvernul se gandeste si la masuri de relaxare fiscala, mai ales pe fondul declaratiilor ca economia s-a stabilizat. Oricat de mici, ar avea in primul rand un efect psihologic.

  Ce crezi de Mubarak? Escaladeaza tensiunile in zona? E mai bine pentru Occident ca ramane? Pana la urma americanii nu l-au abandonat?

  cafea cu taifas

  11/02/2011 at 8:50 am

 3. Asta cu „nume si prenume” imi place. Desi sunt sceptic am un firisor de spranta ca se va intampla. 🙂

  zaPaco

  11/02/2011 at 8:54 am

  • zaPaco, Salut 🙂
   Si eu. Chiar nu vad cum!

   Theophyle

   11/02/2011 at 9:45 am

 4. Salutare! 🙂

  O precizare la articolul de pe Hotnews. Egnatia Bank Romania si-a schimbat parca prin 2008 numele in Marfin Bank. Daca licentele au fost gajate catre filiala romana a banii grecesti, atunci banca se numeste acum e Marfin Bank.

  Interesant ca a apelat o banca greceasca. Ma asteptam la o banca cipriota. Insa cel mai interesant mi se pare asta: „Dacă Realitatea Media nu va plăti creditele contractate, Egnatia Bank și FSLIP vor fi nevoite să execute garanțiile depuse, adică licențele. Însă, conform legislației audiovizualului, licențele celor două posturi nu pot fi transferate fără acordul CNA. Ceea ce înseamnă că, dacă CNA nu-și va da acordul, creditorii nu vor avea nici o cale să-și recupereze creanța„.

  Or, asta inseamna ca in functie de votul CNA, Vantu poate tepui banca. Intrebare: ce componenta politica are CNA-ul si cind expira mandatul lui? In 2007 erau negocieri dure pentru componenta CNA si chiar se avansase ideea ca mandatele membrilor CNA sa fie prelungite la 9 ani, propunere care a picat finalmente la votul din Senat. Deci Vantu nu a riscat nimic in 2007, data fiind complicitatea PSD su PNL in a baga la CNA oameni potriviti.

  Cetatean

  11/02/2011 at 8:55 am

  • salut Cetatean 🙂
   vagabondu asta trebuie presat tot timpul cu toate mijloacele!

   Theophyle

   11/02/2011 at 9:44 am

   • marfin bank e din Cipru

    intamplator

    11/02/2011 at 10:39 am

 5. Buna dimineata!
  Il acuzau toti pe presedinte ca nu se increde in consilieri si ca e neprevazut. Dupa ce te frigi cu familia Saftoiu,care fabuleaza stralucitor pentru un pumn de arginti, oricine ar sufla si in iaurt.

  ela

  11/02/2011 at 9:01 am

 6. Ela, nici nu trebuie sa se increada in consilieri. Eu nu am ales un presedinte ghidat de consilieri. Consilierii trebuie sa prezinte puncte de vedere si optiuni, insa eu vreau sa stiu ca decizia finala apartine omului pe care am pus stampila la vot. Eu vreau sa stiu ca acolo este un barbat care isi asuma deciziile, nu un papa-lapte care sta dupa fusta unei consiliere sau dupa izmenele unui consilier.

  Cetatean

  11/02/2011 at 9:05 am

 7. Buna dimineata,

  O replica a unui vames care merita mentionata: „Doamne, nu vedeţi ce se întâmplă în ţara asta?”
  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dosar/vamesii-s-au-speriat-doamne-ce-se-intampla-in-tara-asta-216427.html

  mar

  11/02/2011 at 9:13 am

  • Buna dimineata. Le inteleg supararea. Cum Dumnezeu se poate sa nu mai furi in liniste in Romania! E strigator la cer.

   clemycali

   11/02/2011 at 9:19 am

   • Pai cred si eu ca este suferinta mare la 100.000 EUR pe tura.Oamenii astia primeau bani de la stat si stipendii proprii cat un sef de multinationala.Dupa ce citesti ce scrie in presa incepi sa ai cosmaruri si sa te simti ca o „rama”.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/camorra-moravita-100000-de-euro-pe-tura-920965.html

    mar

    11/02/2011 at 9:33 am

   • salut Clemy 🙂
    las’ ca se obisnuesc ei !

    Theophyle

    11/02/2011 at 9:43 am

   • o intrebare de common sense. Vilele de lux s-au ridicat TOATE in 2010? ca daca nu, banii proveneau din 2005 spre 2008! sub care guvernare o fi fost asta?

    prudent

    11/02/2011 at 1:56 pm

 8. Buna dimineata,
  Stire Protv: ieri si azi noapte , exces de zel la Vama Albita. S-a stat si cate 20 de ore pentru verificarea amanuntita a bagajelor. Cred ca totul e in zadar: ce-i al lor e pus deoparte.
  O stire care imi place:
  http://www.ziare.com/sergiu-nicolaescu/stiri-sergiu-nicolaescu/bataie-lia-olguta-vasilescu-vs-sergiu-nicolaescu-1074664

  cedric

  11/02/2011 at 9:32 am

  • salut 🙂
   Hai ca-mi place 🙂

   Theophyle

   11/02/2011 at 9:42 am

 9. Personalitati fabuloase, vremuri apuse – Emil Prager.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-trait-un-secol-a-construit-un-oras-920938.html

  mar

  11/02/2011 at 9:53 am

  • Inginer constructor-structurist/antreprenor desavarsit.
   Eheheeee…profesionisti care au lasat ceva in urma.
   Pastrez un autograf de la domnul ing. Prager.

   Tzepelica

   11/02/2011 at 10:10 am

 10. Sal`tare, Majestatile Voastre ! 🙂
  Blaga e doar una din reginele balului (mai precis, regina vamilor).
  Sa se mai sape, vor iesi la iveala si alte capete incoronate.
  Care fac pe mironositele da` invart pe degete milioane de euroi din bani publici.
  Nu cred, insa, ca o sa vedem capatzani in cosul de nuiele.
  Sluga ! 😆

  Tzepelica

  11/02/2011 at 10:05 am

 11. salut

  mare pisicher mubarache din egipt, i-a lasat pe toti in ofsaid, inclusiv pe fraierii de la cia
  acum toata presa internationala dezbate discursul de ieri, i-a bagat pe toti in dileme constitutionale

  razvan

  11/02/2011 at 10:09 am

  • buna ziua all 🙂 @razvan,nu sunt fan mubarak neaparat dar multimea ,,zgandarita,,si agitata din piata tahrir ar avea nevoie sa i se spuna onest ca trebuie sa aiba mare grija ce isi doresc…sper sa aiba norocul sa existe in armata patrioti adevarati care sa puna egiptul pe ecartamentul corect spre democratie reala…democratie despre care ,,subiectii,,din piata nu au habar cu ce se mananca…au vrut out mubarak..ok..nu vor nici guvern militar…ci vor ceva…civil…adica brotherhood mixati cu civili oportunuisti si ,,militanti,,(vanduti)…ar trebui bietii egipteni sa stie ca asta inseamna ,,democratie originala,,adica un ,,regim civil,,care le va pune tzoala islamica pe ochi,le va inchide granitele,iar ,,boborul,, se va alege cu un pumn de grauntze pe zi si cinci rugaciuni…cei mai cuminti dintre ei vor fi premiati cu una centura cu eploziv si antrenament jihadist anti-infideli occidentali…halal aspiratii…vom vedea ce le rezerva destinul…ma tem ca nimic bun…

   emily

   11/02/2011 at 10:52 am

   • buna ziua
    si mai vine si vestul cu „corectitudinea politica”
    dar o vestica medie vedea problema cam asa:
    femeile care demonstreaza acum in piata la Cairo vor sprijinul tarii mele sa-l alunge pe Mubarak iar peste 5 ani aceleasi femei vor cere sprijinul tarii mele sa nu mai poarte burka sau sa nu mai fie lapidate

    intamplator

    11/02/2011 at 11:29 am

    • @intamplator 🙂 i-am desemnat pe vestici la capitolul ,,militanti,, ong-isti de genul freedomhouse si servicii de tot felul..

     emily

     11/02/2011 at 11:52 am

 12. „Băsescu, despre Claudiu Săftoiu: Pentru mine este un mare nimeni.”
  Cine l-a pus, oare, pe Elwis sef la informatii ?
  Io cre` ca Pufuletz… 🙂

  Tzepelica

  11/02/2011 at 10:15 am

  • salut 🙂 nu conteaza atat ca la numit ci mai ales ca tot acela la si demis daca nu a confirmat…

   emily

   11/02/2011 at 10:34 am

 13. A propos de PSD si de ciucnirea lui Ponta cu Iliescu: cirpa kagebista e nervoasa pentru ca Olguta Vasilescu e din tabara lui Vanghelie, in timp ce Nicolaescu e unul de-al lui. In plus, comisia de cultura de la Senat e importanta in anumite probleme care tin de latura „sensibila”, cu impact mediatic.

  Cetatean

  11/02/2011 at 10:26 am

  • Totusi, Olgutza la „cultura” ?
   Poate doar pt. ca atunci cand era la PRM statea mai mult pe sub biroul lui WC Tudor, dupa cum aflam „pe surse”, n`asha ? 😆

   Tzepelica

   11/02/2011 at 10:34 am

   • scotea untul din el de cit ii citea :mrgreen:

    Cetatean

    11/02/2011 at 10:48 am

 14. Vanghelie „care este” a prins gustul intalnirilor, vrea la Print.
  http://www.ziare.com/marian-vanghelie/primar/vanghelie-vrea-sa-se-intalneasca-si-cu-printul-charles-1074668

  mar

  11/02/2011 at 10:35 am

  • Voievodul tiganilor… 🙂

   Tzepelica

   11/02/2011 at 10:48 am

  • Memorabila formularea mesticanului conte de Ferentari:
   „Vreau sa ma vad cu printul Charles, la Londra, si am inceput deja demersurile necesare, in acest sens, vizita urmind sa fie prin aprilie, daca merge treaba bine”.
   Banuiesc ca Charles i-a solicitat sfatul intr-o chestiune de stat. 🙂

   ela

   11/02/2011 at 10:52 am

   • o fi invitat la nunta,in 29 aprilie ?

    ela

    11/02/2011 at 10:55 am

    • servus ela 🙂 magraonu de ferentari se vrea ,,candidat redutabil,, la primaria capitalei,avand in vedere ca cele de sector nu au viitor,este este mai merituos decat contracandidatii pentru ca uite ce vedeta internationala este el care este n,asha :mrgreen: nu stie saracul ca gusha lui cosmin vrea si el doar sa-l tapeze de niste ,,onorarii,, albe pentru zilele negre ce se anunta…

     emily

     11/02/2011 at 11:03 am

     • fiecare partid are candidatii pe care-i merita!

      cinic

      12/02/2011 at 9:47 am

    • Să cînte, cred … la altă masă. 😀

     filadel

     11/02/2011 at 7:52 pm

 15. salut 🙂
  Va propun un editorial de zile mari a lui Cristian Grosu:

  http://cursdeguvernare.ro/ipocrizia-noastra-care-produce-%C8%99paga-lor-%C8%99i-un-ps-pentru-doamna-u.html

  Theophyle

  11/02/2011 at 10:58 am

 16. De ce va mirati, Gusa (consilierul lui Almanahe) are usile deschise pe tot Mapamondul si vrea sa-l introduca in lumea buna, doar -doar s-o prinde ceva de Vanghele.

  cedric

  11/02/2011 at 11:00 am

  • are pe naiba. Intalnirea cu consilierul lui Obama pentru municipalitati, a costa 10 K$ platiti cash unui lobist (am nume, „pro-nume” si data). Exact pentru 10 minute!

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:10 am

  • Nu stiu cine sta mai rau in ecuatia asta: Gusa ca a ajuns consilierul lui Almanahe sau Almanahe ca l-a coptat pe Gusa consilier!

   mar

   11/02/2011 at 11:10 am

   • Gusa stie ca fraierii nu mor niciodata, ei se metamorfozeaza! 😆

    Theophyle

    11/02/2011 at 11:17 am

  • @cedric 🙂 corect…lumea buna a mafiei rosii infiltrata pe tot mapamondul 😆 c.gusa face si el un ban ,,cinstit,,din PR sa manince si gura lui o bucata de paine…cat mai poate :mrgreen: doar este legal n,asa..

   emily

   11/02/2011 at 11:22 am

 17. Că tot vorbeaţi de Ruşanu, Vamă şi cu Săpunaru:
  http://baricada.wordpress.com/2011/02/11/vamesi-si-vamuitori/

  Theophyle, sper să-ţi placă!

  baricada

  11/02/2011 at 11:07 am

  • Super Baricada 🙂
   chiar am sa ma folosesc de poza. Multumesc!

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:11 am

   • Nu ai pentru ce… Articolul tău e „cauza”… Colajul e doar efectul…

    baricada

    11/02/2011 at 11:14 am

    • ce naiba se intampla cu bresla voastra de bloggeri. Acum si Galeata a disparut! 😦

     http://galeatacupixeli.blogspot.com/

     Theophyle

     11/02/2011 at 11:15 am

     • Ieri am observat şi eu că nu mai pot accesa blogul lui… Habar nu am care-i faza şi nici nu l-am mai găsit pe undeva comentând recent, ca să-l întreb…

      baricada

      11/02/2011 at 11:17 am

      • Daca nu ma insel a comentat aseara.

       mar

       11/02/2011 at 11:19 am

 18. Foarte bun articolul lui Grosu, un pic cam pesimist, insa concluzia este de-a dreptul fulguranta:

  Nu, doamnă – lucrurile stau altfel. Stau chiar invers: fără ”el” [Basescu], tare bine s-ar mai fi împăcat Vântu, Patriciu, Voiculescu cu PDL.

  Cetatean

  11/02/2011 at 11:11 am

  • Cetatean, omul e ziarist cum trebuie. Si mi-a placut sfarsitul 🙂

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:12 am

 19. Fromos editorialul,Theophyle, dar mie parca nu imi mai e de ajuns.Nu te supara,te rog.
  M-am cam saturat sa fie prinsi,eliberati toti borfasii care pot,pentru ca ei pot.
  Mi se par la fel de vinovati cei care le nu taie macar cateva maini care beneficiaza de furaciune.

  ela

  11/02/2011 at 11:12 am

  • ai dreptate. In clipa cand va cadea primul „intangibil” vom considera ca s-a deschis o alta era!

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:13 am

   • vreau sa o traiesc pe asta.Altfel,voi crede ca toata actiunea e doar o agresiune la bunul nostru simt.

    ela

    11/02/2011 at 11:20 am

  • eu sunt optimista…dupa vama-vamuitori politici-finantisti de stat-partid urmeaza…magistrati corupti-pivniceri 👿 si tot asa 3,4,5,6,7 cangrene institutionale…

   emily

   11/02/2011 at 11:30 am

   • Le-as propune, daca intra si in magistrati, sa inceapa cu Craiova. E revoltator ce se intampla acolo si nimeni nu ia nici o masura. Toti mafiotii sunt eliberati sau sunt „pedepsiti” cu suspendare.

    cedric

    11/02/2011 at 11:42 am

    • in ce priveste justitia cred ca metoda de curatare este diferita…all at once…solutia radicala care nu este noua in ue…s-a scapat o data pivnicera justitiei dambovitene zicand ,,vor sa ne dea afara pe toti,, …stia ea ceva…ei bine de ce le era frica nu vor scapa.

     emily

     11/02/2011 at 12:03 pm

 20. Primii intangibili au fost Berceanu si Videanu. Berceanu mai ca plingea cind a fost dat afara de la Guvern. Nu e destul, dar primul pas a fost facut.

  Cetatean

  11/02/2011 at 11:16 am

 21. Theophyle,am o curiozitate : „orderly transition” este un nume de cod, ca prea sunt toti politicienii cu el in discurs de cateva zile ?

  ela

  11/02/2011 at 11:27 am

  • Draga ela, politicienii au un numitor comun. Toti sunt populisti si mediocri. Nietzsche spunea ca democratia este creata de oameni mici pentru oameni mici; deoarece insa majoritatea este intotdeauna mediocra, posibilitatea unor alesi mai putin mediocri este aproape inexistenta.

   Deci se folosesc de aceleasi fraze tampe!

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:36 am

   • ar fi trebuit sa-l auziti pe sarkozi aseara la tf1
    s-a intilnit cu cetatenii francezi;parca era putin la intilnirile lui;
    despre protestul judecatorilor :rien,nada,nimic

    intamplator

    11/02/2011 at 11:41 am

 22. @ Thepphyle, Baricada:

  n-am disparut, am o gramada de treaba in urmatoarea perioada. Am ramas in urma cu niste proiecte si, ca sa nu fiu ispitit sa ma preocup de politica si alte nimicuri, am decis sa inchid blogul. Va voi da invite la cativa dintre voi. Daca am ceva de postat, ma veti gasi pe Facebook.

  Adevarul e ca m-am cam si saturat de politicieni.

  @Theophyle: am pe Facebook in Wall-Photos colajele, daca vrei sa alegi ceva pentru tine.

  Galeata cu pixeli

  11/02/2011 at 11:34 am

  • Bine ca esti bine! Fiecare blog bun care dispare este o lovitura data blogosferei noastre!
   Multumesc 🙂

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:38 am

   • @Theophyle: ti-am trimis pe mail un ravas. Multumesc si eu 🙂

    Galeata cu pixeli

    11/02/2011 at 12:02 pm

  • Aşa, domnule, vezi că se poate?.. Tu să fii sănătos… Pune-te pe picioare şi întoarce-te. Niciodată nu e prea târziu…

   baricada

   11/02/2011 at 1:59 pm

 23. ßoate vä explicatzi voi.

  dece un escroc penal ca voicu, primeste leafä

  incä dela senat?

  refuzä sä-si declare averea.

  dece este tolerat, dece nu se confiscä tot?

  AM CITIT IN curentul

  theo

  11/02/2011 at 11:51 am

  • Salut Theo,
   Pentru ca inca nu a fost condamnat in justitie. Este arestat preventiv. Deci de iure este inca nevinovat.

   Theophyle

   11/02/2011 at 11:54 am

   • dar cred ca tot de iure nu ar mai trebui sa fie demnitar al statului…un simplu functionar public este dat afara din slujba in momentul in care este cercetat penal..invinuit …cu probe..arestat…

    emily

    11/02/2011 at 12:17 pm

    • emily salut 🙂
     respectivul escroc nu este demnitar al statului, este ales, deci nu ai ce face, din nefericire 😦

     Theophyle

     11/02/2011 at 12:49 pm

     • @servus Teofil 🙂 ai dreptate firar al cu constitutia iorgovana si regulamentele parlamentului masii…apropos de asta din urma…am citit ieri undeva un comentariu in care institutia respectiva era numita sugestiv ,,cotetz legislativ,, :mrgreen:

      emily

      11/02/2011 at 1:09 pm

  • daca gazele ,apa,tigarile reprezinta doar 10 pct in consum,nu mai ai ce sa zici;
   luna trecuta am platit la factura de gaze ron 1600,apa ron 250,tigarile ron 350,total ron 2200
   inseamna ca eu am un salariu de ron 22000 cf ins;
   e ca in bancul cu ms smith de 75 ani care suna la radio indignata ca dinsa nu face sex de trei ori pe saptamina asa cum spun statisticile

   intamplator

   11/02/2011 at 12:19 pm

 24. guse-cäpuse, vrea sä-l mai sugä de bani,

  pe vanghelion, in martie, mai dä o fugä,

  vrea sä arajeze si sustzinerea USL, de cätre

  americani.

  mercenarul guse-cäpuse, este un sleios,

  sä vedem care din puteri isi va da seama, cine este mercenarul

  theo

  11/02/2011 at 11:57 am

 25. bine ; theo,

  dar cu declaratzia de avere?

  theo

  11/02/2011 at 11:59 am

 26. Ce ziceti de asta? A innebunit lupu’
  „In ceea ce ma priveste, eu cred ca nu exista ‘social-liberalism'”, spune Dinu Patriciu, care precizeaza ca refuza „cu incapatanare demagogia”.
  Sursa > http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-8293075-dinu-patriciu-nu-cred-exista-social-liberalism.htm

  Chibit

  11/02/2011 at 12:35 pm

  • Ce sa mai intelegem? USL e facuta fara aprobarea lui?
   sau deja s-a prins ca e un fiasco total si incearca sa vireze? Dar catre ce?
   Mare boier dom’ Patriciu!!

   cedric

   11/02/2011 at 12:39 pm

   • Vrajeli de doi bani 🙄

    Theophyle

    11/02/2011 at 12:46 pm

    • teoretic, stă.
     practic, miroase urît.

     para

     11/02/2011 at 12:49 pm

     • bună ziua.

      para

      11/02/2011 at 12:51 pm

      • salut para, da!

       Theophyle

       11/02/2011 at 12:54 pm

       • :mrgreen: conu dinu s-ar putea sa vireze spre ,,refacerrea ,,aliantei DA cu ,,aripa fsn a pdl,, …asta e frate de cruce cu vamesii transpartinici….lasati vamesii-reuniti sa vina la mine…disperati rau aripile tripartite de vamesi

        emily

        11/02/2011 at 1:17 pm

       • cine se aseamana se aduna, nu?

        Theophyle

        11/02/2011 at 1:19 pm

  • nu uitati:asta minte si cind doarme

   intamplator

   11/02/2011 at 12:57 pm

 27. Un om bolnav saracu, bun de compatimit:
  http://www.ziare.com/stiri/politie/vames-arestat-nu-puteam-sa-ma-opresc-mi-a-intrat-in-sange-1074720

  Fel de fel de boli, pe lumea asta. Poate tine de psihiatrie!

  cedric

  11/02/2011 at 12:43 pm

  • dependenta de spaga 😆
   uite pe asta inca nu am auzit-o!

   Theophyle

   11/02/2011 at 12:46 pm

   • Theophyle,
    Faci o cercetare pe situatia data si brevetezi o maladie noua „dependenta de spaga”, material de studiu ai din belsug.

    mar

    11/02/2011 at 12:58 pm

    • trebuie trimisa o alerta CDC (Centers for Disease Control and Prevention) – la noi este o epidemie

     Theophyle

     11/02/2011 at 1:00 pm

 28. hai ca pana la urma ramane cum am spus eu, Mubarak ramane si Obama vorbeste!

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/02/10/AR2011021003134.html?wpisrc=nl_natlalert

  Theophyle

  11/02/2011 at 12:50 pm

  • Banc (de sezon) :
   „Obama l-a sunat pe Mubarak și i-a cerut să scrie poporului egiptean un mesaj de rămas bun.
   La care, Mubarak a intrebat: “Dar unde pleacă poporul egiptean?“” 🙂

   Tzepelica

   11/02/2011 at 12:52 pm

   • hai ca e misto 🙂 l-am postat pe facebook!

    Theophyle

    11/02/2011 at 12:58 pm

    • e de antologie! Merita sa intre in cartile de istorie.

     ela

     11/02/2011 at 1:54 pm

 29. obama,

  sä inceapä sä scrie el, un mesaj de adio,

  poporului american, cä s-ar putea sä nu mai apuce.

  theo

  11/02/2011 at 1:10 pm

  • is that a threat?

   razvan

   11/02/2011 at 1:23 pm

   • Doamne fereste, este o formulare nefericita a lui Theo 😦

    Theophyle

    11/02/2011 at 1:25 pm

  • servus Theo 🙂 poate crede si obama ca se va muta poporul american 😉

   emily

   11/02/2011 at 1:29 pm

 30. off topic:
  daca basescu ne-a adus in dictatura-antonescu&gashca lui dixit- ce in alianta aia unde nu ai voie sa exprimi alte opinii decit cele ale sefului-vezi cazul stavarache?
  eu i-as zice centralism democratic
  prefer distatura lui basescu,ca in centralismul democratic am trait destul pina in 89

  intamplator

  11/02/2011 at 1:31 pm

 31. Cine are nervi de otel poate sa-l asculte pe poanta la RRA.

  mar

  11/02/2011 at 1:34 pm

 32. THEO;

  NU INTZELEGE IN SENSUL EXTREM,

  m-am referit , la urmätoarele alegeri.

  theo

  11/02/2011 at 1:53 pm

 33. Theophyle:iti dai seama ce trial pentru testarea tratamentului universal al coruptiei s-ar putea organiza?
  Da’ cine se pune?

  ela

  11/02/2011 at 1:56 pm

  • Draga mea ce bani se pot castiga dintr-un tratament de genul asta 😆

   Theophyle

   11/02/2011 at 2:05 pm

   • la asta ma gandeam! 🙂

    ela

    11/02/2011 at 2:16 pm

    • sa zicem 3% din sumele confiscate de la..pacienti 😆 cred ca s-ar pune toata lumea la organizare…iar bugetul de stat ar fi multumit cu restul de 97 procente 🙂

     emily

     11/02/2011 at 4:51 pm

 34. mar,

  poantä, este asa de prost crescut, cä nu este bun nici de portar.

  dar are tupeul ordinar, al procurorului bolsevic

  theo

  11/02/2011 at 2:03 pm

  • Theo,

   poanta daca profesa in anii 50-60 era tipul de procuror care te spanzura de grinda cu capul in jos, are acumulata o ura patologica. Admiratia declarata pentru Che Guevara spune multe despre profilul lui psihologic

   mar

   11/02/2011 at 2:23 pm

 35. säracul GEOLGÄU, o tzine langa, el a castigat alegerile.este bolnav räu.

  chiar este trist , este un prostänac-paranoia

  theo

  11/02/2011 at 2:12 pm

 36. Mam uitat bine si nu am vazut ca cineva sa fi dat linkul

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8293456-geoana-castigat-alegerile-prezidentiale-cred-daca-imi-doresc-ceva-este-fiu-5-ani-cotroceni-nu-luna-lazaroiu-ponta-are-mica-problema-mai-exista-aspirant-prezidentiale-psd.htm

  Asa cum a zis theo, Geoana e pur si simplu batut in cap.

  Insa mai interesanta e analiza lui Lazaroiu pe blogary despre intreaga situatie si raspunsul lui Geoana. 😉

  Eu recomand citirea cu atentie a ambelor articole in vederea decriptarii lor 😆

  Cetatean

  11/02/2011 at 2:35 pm

  • C. aseara omul a fost la TVR si am pomenit de aberatiile sustinute.
   Fuga de realitate este o boala care necesita tratament de specialitate.

   mar

   11/02/2011 at 3:39 pm

 37. Ceatetean, mi-ai luat coltucul de pita. 😉

  victor L

  11/02/2011 at 2:37 pm

  • Il impartim 😆

   Cetatean

   11/02/2011 at 2:49 pm

 38. Liberalii din Botosani nu vor participa la alegerile din 2012 alaturi de PSD.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8293499-botosani-liberalii-anunta-vor-participa-singuri-liste-alegerile-din-2012.htm

  Dupa revolta lui Stavarache de la Bacau si demisia presedintelui organizatiei de la Brasov, acuma vine rindul Botosaniului. Merge bine treaba! :mrgreen:

  Cetatean

  11/02/2011 at 2:38 pm

  • cred ca in 6 luni isi schimba numele
   devine
   USAR=UNIUNEA SOCIALA ANTONESCU OT ROMANIA

   intamplator

   11/02/2011 at 2:46 pm

   • Daca trece si udmr la ei poate sa-si spuna Husar 😆
    cu Antenescu sharjand cavalereshte in frunte.

    mircea

    11/02/2011 at 3:22 pm

    • sarjind calare pe un melc orb si bolnav, atacind palatul Cotroceni in mina cu un slap. avind pe cap o boneta de noapte si in paruri bigudiurile doamnei sale.

     salut, mircea 🙂

     Cetatean

     11/02/2011 at 3:30 pm

     • Salut City,@intamplator 🙂
      Totu` e ca actziunea sa aiba loc seara.(Dimineatza mai chiuleshte.)

      mircea

      11/02/2011 at 3:36 pm

      • seara e la Antene, omule, ai uitat? Dupa amiaza e la coafor, se pregateste de emisiune…

       Nu prea are timp…!

       Cetatean

       11/02/2011 at 3:37 pm

     • Si cartile de poker in mana stanga.

      mar

      11/02/2011 at 3:40 pm

 39. uslasii vor ramane cu suspensia in brate!

  ela

  11/02/2011 at 2:43 pm

  • da @ela 😆 se pot da hutza pe ea…

   emily

   11/02/2011 at 4:57 pm

 40. Am vazut aseara o parte (n-am rezistat pana la sfarsit) din emisiunea cu Geoana. Am prins insa o replica usturatoare a lui Mihai Radulescu la afirmatia lui Geoana ca nu vrea doar o luna presedinte: ” o luna , domnule Geoana , este mai mult totusi decat cateva ore”.

  cedric

  11/02/2011 at 3:12 pm

  • 😆 tare de tot!

   Cetatean

   11/02/2011 at 3:16 pm

  • Excelent! Dar Geoană și le atrage singur. Bună poreclă i-a mai pus cîrpa!!!

   filadel

   11/02/2011 at 8:37 pm

 41. Mubarak a parasit Cairo, vad pe ziare .com un breaking news

  cedric

  11/02/2011 at 3:13 pm

  • eu nu vad nimic…daca ar fi macar in parte adevarat CNN ar exultat pana acum… the anti-mubarak protestators won 😆

   emily

   11/02/2011 at 5:00 pm

 42. Unde ati disparut cu totii??

  cedric

  11/02/2011 at 3:19 pm

  • eu sunt tot timpul aici, cedric. Din nefericire Romtelecom imi intrerupe netul aproape la fiecare 10 minute

   Theophyle

   11/02/2011 at 3:23 pm

   • Treci pe altceva cind termini contractul. Nu prea ai multe optiuni, insa intreruperi la 10 minute nu as suporta.

    Cetatean

    11/02/2011 at 3:24 pm

    • Eu am rds si orange de rezerva. Cu romtelecom am incetat de ani de zile ostilitatile, din vremea cand cresteau preturile fara justificare .

     cedric

     11/02/2011 at 3:30 pm

 43. Cedric, suntem prin preajma, aruncam din cind in cind ochii pe Politeia 😉

  Cetatean

  11/02/2011 at 3:21 pm

 44. mubarak: bbc inca nu confirma plecarea insa
  „tot mai multe surse anunta plecarea din cairo a lui mubarak”
  nu exclud ca el sa fi plecat-daca a plecat la sharm el sheick unde are o vila

  intamplator

  11/02/2011 at 3:25 pm

 45. ela

  11/02/2011 at 3:26 pm

 46. Ziua buna Theophyle all 🙂
  Cred ca va fi urat la Cairo 😦

  mircea

  11/02/2011 at 3:39 pm

  • Mda’ se termina cu tamcuri 😦

   Theophyle

   11/02/2011 at 3:42 pm

 47. Postare noua 🙂
  Am reusit in sfarsit, ceapa masi de Romtelecomul lu’ peste

  Theophyle

  11/02/2011 at 3:39 pm

 48. .

  poantä, are admiratzie pt. CHE;? este un copil de trupä bolsevic, care nu a invätzat decat din sloganuri.

  CHE, a fost un bandit, vicios, barbar, chiar criminal. un drogat pervers-

  säracul poantä- are un mare handicap.

  theo

  11/02/2011 at 4:23 pm


Comentariile sunt închise.