Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

1001 de nopţi – Izgonirea din serai

Puterile coloniale care au stapanit Orientul Mijlociu, Marea Britanie, Franta si intr-un sens aparte – Italia (Libia) si Spania (Marocul Spaniol)  au reusit sa-si lase o amprenta de spoiala culturala asupra teritoriilor detinute in zona geografica, majoritar araba si aproape in totalitate musulmana. Spoiala culturala a generat o populatie care vorbea limbile si incerca sa se asimileze social,  cultural si economic atmosfera “stapanilor” coloniali. Dupa epilogul colonial de multe ori incheiat violent (Palestina sau Algeria) si cateodata pasnic (Maroc, Tunisia, Emirate, Iordania sau Siria), populatiile cvasi asimilate in cultura metropolelor coloniale au ramas intr-un fel sau altul intr-o dispozitie bivalenta intre poporul lor si patronii coloniali.  De multe ori, ei au devenit si liderii noilor colonii independente, devenind intr-un mod ciudat un fel de cordon ombilical, ramasita unor timpuri anacronice.

Dupa cel de al doilea Razboi Mondial, America devine patronul economic si intr-un sens si politic al unei Europe devastate politic, social si in special economic de ororile razboiului. Statele Unite nu au fost insa singurul patron European, antagonismul militant al razboiului rece a creat doua tabere de influenta si in Orientul Mijlociu, la fel ca in toata lumea. Statele Unite preiau “patronatul” unor
colonii Britanice si Franceze, altele se afiliaza Uniunii Sovietice. Maroc, Tunisia Israelul, Iordania, Libanul, Arabia Saudita si statele din Golf sunt preluate de americani. Siria, Egiptul, Algeria trec in tabara Sovietica si  printr-o alternanta mai speciala Irakul si Iranul trec dintr-o tabara in cealalta.

Statele Unite joaca rolul unei Desdemone schizofrenice in Orientul Mijlociu (vezi postarile de ieri aici si aici). Dintr-o parte incearca sa presteze rolul factorului decent, care doreste o decolonizare si tranzitii spre democratii de tip occidental – un Othello decent, profund influentat insa de un  Iago, reprezentant al intrigilor razboiului rece, schimbate dupa terminarea razboiului rece in intrigi economice, care caracterizeaza perioada de globalizare  alerta dupa acest razboi. Starea de fapte nu permite Americii sa devina populara, chiar daca nu este mai “satanica” decat toti ceilalti, de multe ori jucand roluri cu multa bunavointa, platind multi bani din buzunarele contribuabililor americani.

Adevaratul cataclism politic pentru Statele Unite in Orientul Mijlociu s-a petrecut in timpul administratiei Carter, Albul-ca-Zapada, care a urmat (dupa o mica pauza a lui Ford) administratiei lui Nixon.  Revolutia Islamica din Iran si preluarea regimului secular impus de Sahul Persan Mohammad Reza Pahlavi de catre Ayatollahul Khomeini si transformarea Iranului intr-un stat islamist, extremist, militant si exportator principal al “revolutiei islamice” au reprezentat catalizatorul principal al evenimentelor la care asistam astazi.  Comportamentul haotic al administratiei Carter,  lipsa de solutii si TRADAREA Sahului, fostul lor aliat, intr-un interval de azi pe maine au generat impresia ca America este un “tigru de hartie,” ca poate fi invinsa, deoarece a fost deja invinsa si in Orientul Mijlociu dupa invingerea in sud-estul Asiei.

Caderea comunismului si absenta unui nou patron al adversarilor Americii in Orientul Mijlociu au intarziat efectele “revolutiei islamice” Iraniene si propagarea ei in alte tari din Orientul Mijlociu. Am spus ca au intarziat si in nici un caz nu au anulat! Astazi asistam la continuarea revolutiei islamice si cine nu crede o va crede in curand. Singurele fapte incurajatoare, din punctul meu de vedere, sunt noile atitudini ale Cancelarului Merkel si ale Premierului Cameron, care dau semne de trezire din utopia multiculturalista in care a trait si Europa. Un alt lucru incurajator este faptul ca Mubarak nu s-a aratat dispus sa fie sacrificat de Obama, asa cum a fost sacrificat Sahul Iranului de Carter.

Discursul lui Obama in care declama la Cairo in 4 iunie 2009 “Noile inceputuri” in Orientul Mijlociu s-a dovedit suficient pentru foarte putin timp. Fara substanta necesara si fara o politica serioasa inamicitia de care s-a “bucurat” SUA in lumea araba ia o mai mare amploare.   Faptul ca politica americana in Orientul Mijlociu a fost dusa pe cateva voci si lipsa de aptitudini a Secretarului de Stat Clinton nu au ajutat de loc la o redresare.

Datele cu care insotesc aceasta postare arata ca problemele americanilor in Orientul Mijlociu nu sunt de loc usoare si ca probabil in foarte scurt timp vidul puterii exterioare se va umple in Orientul Mijlociu de alte puteri, SUA devenind una dintre ele si in nici un caz cea principala.

Concluzii:

1. SUA a fost infranta politic si diplomatic in Orientul Mijlociu.
2. SUA nu are acum nici conducerea si nici resursele de a-si mentine hegemonia in Orientul Mijlociu.
3. Orientul Mijlociu va deveni multipolar, la fel ca Europa si America.
4. Problemele si antagonismul intre Orientul Mijlociu si Occident sunt in primul rand de ordin religios, social si cultural si dupa aceea politic.
5. Conflictul dintre Israel si Palestinieni este numai simptomul celor mentionate in concluzia 4 si in nici un caz cauza. Rezolvarea acestui conflict nu va reduce cu mult tensiunile din regiune.
6. “Democratizarea” Orientului Mijlociu poate fi facuta asa cum o doresc ei si nu cum o vedem noi. Daca se poate ajunge la o “democratie islamica” trebuie lasati sa o faca, pretul insa va fi o radicalizare totala a regiunii si caderea regimurilor din Peninsula Araba.
7. Globalizarea a rapus sperantele din Orientul Mijlociu intr-o lume mai buna, patronata de americani si de Occident.
8. Romania are o sansa unica de a reveni in Orientul Mijlociu ca “broker onest”, cu toate avantajele politice si economice, daca va gandi repede, inteligent si determinant.

Sondajul Gallup Abu-Dhabi :AbuDhabiGallupCenter_MeasuringMuslim-WestRelations

Written by Theophyle

07/02/2011 la 2:47 pm

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sursele de energie ale noii aliante USL : Felix-Grivco, Paturiciu-KazMunaiGaz, Buzaianu-Energy Holding, DIP-toate la un loc.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-a-lipsit-din-fotografia-uniunii-social-liberale-920470.html

  Tzepelica

  07/02/2011 at 3:12 pm

 2. Bun. Foarte bun. Felicitari.

  Pupaza din tei

  07/02/2011 at 3:25 pm

  • de la tine este un compliment 🙂 Deobicei ne aflam in pozitii cam departate 🙂

   Theophyle

   07/02/2011 at 4:53 pm

 3. La tema : KGB-u` a avut coada mai lunga…

  Tzepelica

  07/02/2011 at 3:28 pm

 4. salut

  dar media americana si formatorii de opinie ce zic? cum percep ce se intampla? accepta versiunea canonica obamista sau au indoieli ca islamul ar fi religia pacii?

  razvan

  07/02/2011 at 3:37 pm

  • razvan trebuie sa intelegi mentalitatea si cultura cuiva inainte de forma o opinie. Fara limba si prezenta pe teritoriu totul este apa de ploaie.

   Analizele nu pot fi facute pe baza unor discutii la un cokteil la nivel de ambasade sau plimbari facute de ministerele de externe ale statelor din regiune 🙂

   Theophyle

   07/02/2011 at 4:56 pm

  • Cu media asigurata de Al Jazerra, care vrea sa-si deschida canal in spatiul ex iugoslav.
   http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-8279254-jazeera-lansa-canal-pentru-balcani.htm

   mar

   07/02/2011 at 4:25 pm

   • pot sa ii ia consultanti pe Tuca si CTP specialisti in aruncat fumigene in spatiul ex jugoslav.

    Un tanar de stanga

    07/02/2011 at 4:29 pm

   • dupa ce au terminat sa manipuleze acolo incep sa o faca si in regiunea noastra. La noi baietii cunosc treaba mai bine.

    Theophyle

    07/02/2011 at 4:57 pm

    • asta ma duce la ideea ca linga carter trebuie pus si clinton&co europeana;au facut tot ce e posibil sa existe un pinten musulman in balcani-kosovo si ceva saminta de scandal perin bisns&macedonia

     intamplator

     07/02/2011 at 5:30 pm

  • Victore, au tehnologie ruseasca din anii 70. doare dar nu distruge prea mult 😦

   Theophyle

   07/02/2011 at 4:57 pm

 5. in afara de Marocul Spaniol, Spania a preluat si protectoratul Tangerului, precum şi Rif, Ifni.
  Ce naibilui, Theophyle tinerii de odinioara colectionau timbrele cu gazele si lei din Rio Muni, Fernado Poo, Ifni toate colonii spsniole 🙂 macar astea si le stiam pe dinafara 🙂 daca republicile sovietice erau mai greu de invatat.

  Un tanar de stanga

  07/02/2011 at 4:21 pm

  • TDS, salut 🙂
   stiu prietene, am colectionat si eu timbre 🙂

   Theophyle

   07/02/2011 at 4:58 pm

 6. Cum vezi rolul Romaniei? Politic nu stiu daca mai conteaza, mai ales in lipsa blocurilor politicie SUA – URSS de care vorbeai initial. Nu-mi dau seama cum e perceputa Romania in regiune, dar cred ca avem relatii bune atat cu arabii, cat si cu israelienii.

  cafeacutaifas

  07/02/2011 at 4:36 pm

  • Sincer, daca am avea o politica coeerenta si inteligenta,ceea ce, imi este teama ca nu avem, poate am putea spera sa ne implicam. Creiz ca avem polititcieni in stare sa vada asta?

   bujold

   07/02/2011 at 4:45 pm

   • bujold salut 🙂
    nu bujold, nu cred. Nu pentru ca nu s-ar gasi cativa. Ei sunt ocupati de afacerile lor si nu de afecerile tarii 😦

    Theophyle

    07/02/2011 at 5:01 pm

  • Salut 🙂
   Perceputa bine de toata lumea din regiune 🙂

   Theophyle

   07/02/2011 at 5:00 pm

 7. Prigoana loveste din nou : 😆 😆
  „Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis, luni, Comisiei juridice, spre analiza, o solicitare a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care acesta cere concediu de paternitate „pana la doi ani””, relateaza Agerpres.

  Tzepelica

  07/02/2011 at 5:22 pm

  • salut @timi,
   asta a inceput sa alapteze 🙄

   Theophyle

   07/02/2011 at 5:25 pm

   • poate sa se alapteze

    intamplator

    07/02/2011 at 5:28 pm

  • papagalul nerusinat 😦
   Si cind ma gindesc ca am venit mai devreme din strainatate special sa il votez pe gunoier…. in Titan

   Un tanar de stanga

   07/02/2011 at 5:27 pm

   • TDS,
    stai cuminte. Nu esti singur fraier. Am un coleg afara care a venit si el ca tine sa-l voteze. I-am trimis acum cateva minute un mail cu stirea. Asa ca sa se simta bine :mrgreen:

    Theophyle

    07/02/2011 at 5:30 pm

   • „Potrivit Mediafax, in perioada in care se discuta propunerea ministrului Muncii de reducere a concediului maternal, deputatul PDL Silviu Prigoana a sustinut public, prin mai multe declaratii, reducerea acestui concediu, la un an si chiar la 6 luni, considerand ca un concediu prelungit deprofesionalizeaza femeile.”

    Ce tie si cu egalitatea asta, pentru el 2 ani ca sa poate face si campanie electorala in 2012, plus munca in firmele pe care le are … pe banii si reprezentarea oamenilor …

    O seara buna tuturor.

    P.S. Bun articol Theophyle 🙂

    CFG

    07/02/2011 at 5:49 pm

    • salut 🙂
     Multumesc CFG

     Theophyle

     07/02/2011 at 5:53 pm

 8. Buna seara,
  Nu mai scapam de scarba asta:
  http://www.ziare.com/politica/senat/senatul-si-a-ales-conducerea-voiculescu-si-diaconescu-vicepresedinti-1073806

  Nu le-o fi nici pic de rusine liberalilor?

  cedric

  07/02/2011 at 5:43 pm

  • lucrul rau nici necuratul nu-l vrea 😦

   Salut Cedric 🙂

   Theophyle

   07/02/2011 at 5:52 pm

 9. Macar avem si o stire de bine:
  http://www.ziare.com/udmr/senatori/udmr-nu-cedeaza-nu-trecem-in-opozitie-voiculescu-a-vrut-sa-testeze-piata-1073733

  Pe 25 martie e Buna Vestire, poate primim o veste si mai buna , sa crape dusmanii.

  cedric

  07/02/2011 at 6:13 pm

 10. Buna seara tuturor, dupa o pauza de lucru am revenit pe blog 😆

  Cetatean

  07/02/2011 at 6:40 pm

  • Salut si bine ai revenit 🙂
   Te asteptam deja 🙂

   Theophyle

   07/02/2011 at 6:43 pm

   • Deja ma uscam fara Politeia! 😆

    Cetatean

    07/02/2011 at 6:54 pm

  • Buna,
   Bine ai revenit, felicitari ptr. rezultatul in lupta cu Sandeii!

   mar

   07/02/2011 at 6:45 pm

   • Mar, merci!

    Nu merit eu felicitari, ci, pe bune acum, CCR, si mai ales liberalul Tudorel Toader merita un buchet de trandafiri galbeni ca a votat impotriva Sandeilor. Tudorel Toader e un penalist, un specialist in drept penal.

    Foarte sofista si opinia separata a celor trei judecatori pesedisti, insa falsa.

    Intre timp, se ascute lupta intre clase in politica romaneasca, cred ca Ponta mai are oleaca si pune un pret pe capul procurorilor si al lui Basescu.

    http://www.ziare.com/victor-ponta/stiri-victor-ponta/ponta-il-ameninta-pe-basescu-cand-ajungem-la-guvernare-ne-ocupam-flota-1073713

    Cetatean

    07/02/2011 at 6:52 pm

    • Da’ ce, „contractul american” nu merge și la Ponta?!
     La valoare mică, așa, ca pentru o muscă suparatoare… :mrgreen:

     oldhashu

     07/02/2011 at 6:58 pm

    • Ponta are comportamentul unui frustrat, reactiile lui pavloviene!
     Din fericire oamenii au ineput sa realizeze cine este acest individ care juri ca este clona lui Vadim.

     mar

     07/02/2011 at 7:09 pm

     • mar, pentru titlul de clona lui Vadim e lupta crincena, nici Antonescu nu vrea sa lase titlul asta din mina! :mrgreen:

      Cetatean

      07/02/2011 at 7:11 pm

 11. Am revenit! 🙂

  …ceapa lui de net, vorba lu’ Cetățean! 😦

  La stirea cu concediul paternal al lui Prigoană, mi-a venit în memorie un banc din vremuri trecute:

  « Cică la clasa lui Bulă vine inspectie.
  Dintre elevi, Bulă este intrebat câți ani are.
  – Nouă ani – răspunde scolarul cu o voce profundă de bas-bariton.
  – Hai nu mă înnebuni! Cum, n-ai pierdut nici un an?
  – Nu, tovarăsu’!!!
  Învățătoarea confirmă cele spuse de Bulă.
  – Da’ vocea asta, cum ai căpatat-o?
  – Tovarăsu’, noi suntem mulți copii acasa și mama n-a putut să ne alăpteze pe toți. A ajutat-o și tata… » 😳

  oldhashu

  07/02/2011 at 6:44 pm

  • Vorbești de lup! 😆

   Salut, Mister C, bine ai revenit! 😀

   Hai, că dak am mână bună, îl pomenesc și pe dl Băscăliosu, că-l vazui azi pe la vecini ! 🙂

   oldhashu

   07/02/2011 at 6:50 pm

 12. Salve, Hashule! Pomeneste-l, poate apare, ca merita pomenit, la cit a tres la jug pentru cauza Justitiei pe blogul asta! 🙂

  Cetatean

  07/02/2011 at 6:54 pm

  • L-am văzut la nora, în gradina ei, da’ se recomanda „Bășcăliosu”.
   Eu mi-amintesc că nu prea folosea caracterele românești! Apoi și stilul e un pic cam derutant
   O fi același ?!

   oldhashu

   07/02/2011 at 7:13 pm

   • da, el e, si foloseste caracterele romanesti cind isi scrie numele. Poate a uitat un L la coada.

    Cetatean

    07/02/2011 at 7:16 pm

 13. Sunt un pic cam defazat cu politica, nu am avut acces la net de citeva zile, am apucat sa frunzaresc in mare stirile de saptamina asta, insa in afara de declaratia UDMR cum ca nu are de gind sa plece de la guvernare („Opozitia a avut ocazia sa ne sustina la legea educatiei si a ratat ocazia”), in afara de vesnicele declaratii ale lui voiculescu cum ca pina pe 25 martie il suspenda pe Basescu, dincolo de faptul ca de azi Puterea are majoritatea in Bp ale senatului si ca exista zvonuri ca in plen un senator al puterii ar vrea sa treaca la Opozitie (pe bune? nu cred), trebuie sa remarc, pentru mine si pentru stimatii colegi, forta amendamentului Sova, care a permis seseizarea CCR si ejectarea Sandeilor din CSM.

  Dupa parerea mea, acest amendament e o mare piedica in calea oricarei alte tentative de suspendare. Nu mai vorbesc de lipsa de majoritate parlamentara, asta e alta poveste.

  Cetatean

  07/02/2011 at 7:05 pm

  • Salut Citi
   (Nu cred c-ai putea fi defazat fata de politica din ro. In fapt nici nu e altceva decat populism. ‘eftin.)
   Amendamentul invocat de tine este chiar corect dpdv juridic. Chiar si pt o societate civilizata. Asadar cu atat mai mult pt ro.
   Pb insa are radacini cu mult mai adanci. Nu degeaba spuneau bunii nostri ca pestele se-mpute de la cap, dar se curata de la coada. „Victoria” de acum este efemera. Dai la o parte niste sandei. Ok. Vor veni insa altii cu aceleasi tertipuri. Pt ca „la baza” promovarea s-a facut si se face prin metodele patentate tocmai de actualii capi.

   Gamer

   07/02/2011 at 7:34 pm

 14. In paralel, cred ca se duc lupte grele la PDL, aripa BVB nu vrea sa cedeze puterea. Idiotiii nu isi dau seama ca daca ramin in fruntea partidului pierd fara drept de apel in 2012.

  Sau nu le pasa, pentru ca vroiau oricum sa se alieze cu PSD.

  http://www.gandul.info/politica/sah-la-blaga-basescu-i-a-cerut-lui-liviu-negoita-sa-candideze-la-sefia-pdl-noile-planuri-ale-presedintelui-pentru-livache-7961022

  Acuma, ca PSD si PNL s-au aliat, Blaga and Co. nu mai are nimic de oferit ca promisiune. El mereu a militat pentru alianta DA, insa de data asta e in off-side, nu poate promite nimic in sprijinul candidaturii sale.

  Cetatean

  07/02/2011 at 7:11 pm

  • culmea e că nici măcar tabăra BVB nu se mai poate alia cu PSD

   în primul rînd şi logic: pe cine ar trage în ţeapă PSD odată ajuns la putere, cînd BVB-ul e creme de la creme al răzbunării PSD?
   pe cine o să belească PSD? pe Monica Macovei? pe Cristian Preda?
   cu ce-i ameninţă? ce-o să le facă? o să le ia boii de la bicicletă?
   BVB e obligat (cu toate avantajele şi dezavantajele) să rămînă în PDL 😆

   a

   07/02/2011 at 7:27 pm

   • pe lîngă faptul că, oricît de anti-reformişti ar fi, nu-i cred în stare de trădare pe faţă, aşa cum a făcut PNL

    au multe bube, dar nu-l văd nici pe Blaga, nici pe Videanu trădînd
    pentru Berceanu nu bag mîna în foc 🙂

    a

    07/02/2011 at 7:29 pm

   • asa este!

    Uite, pe hotnews este un interviu cu guzganul rozaliu, alias Hrebenciuc.

    Dincolo de laudarosenia lui cum ca e bun la sah (vai, am aflat explicatia pentru imensa lui inteligenta combinatorie!) spune el citeva chestii interesante, printre rinduri:

    http://www.hotnews.ro/stiri-8280373-audio-video-viorel-hrebenciuc-despre-suspendarea-lui-traian-basescu-mira-intample-pana-25-martie-poate-stie-voiculescu-mai-multe-camera-sunt-vreo-30-voturi-care-trebuie-recuperate.htm

    1. „Nu se stie cand vom depune motiunea de cenzura. In functie si de ce se va hotara la congresul UDMR, la Conventia Nationala a PDL. Este clar ca in momentul in care vom trage acest cartus, trebuie sa fim foarte atenti.

    Omul mizeaza pe parlamentarii taberei care va iesi infrinta, pe care vrea sa ii momeasca in PSD. Pararea mea este ca cei de la PDL care vroiau sa treaca, au trecut deja cind s-au luat masurile dure anul trecut. Nu exclud citeva dezertari, insa nu suficient de multe cit sa se rastoarne balanta intre Putere si Opozitie.

    Frica PDL-istilor de razbunarea PSD-istilor e mai mare decit credinta lor in promisiunile si momelile PSD.

    2. „Obiectivul pe care l-am propus este ca aceasta Alianta sa ia peste 50% din optiunile electoratului. In momentul de fata, Alianta are in jur de 65% in diverse sondaje, in unele 62, in altele 67. In momentul in care am candida separat, fiecare partid, suma cumulata a procentelor ar fi mai mare decat procentul pe care-l va obtine alianta. Este o diferenta de 3, 4%.

    Individul este incapabil sa iasa din logica sondajelor. Sondajele pot fi inselatoare, sa il intrebam pe Geoana. Insa mai e o problema structurasla cu aceste sondaje. Decupajul tarii pe colegii electorale, fiecare cu particularitatile lui, face inutil sondajul. Ce folos ca pe tara psd are 38% si pdl doar 18% cind la alegerile de anul asta, in diverse circumscriptii, PDL a cistigat mai mult ca PSD? Nu stiu exact locatiile, insa PSD nu a luat totul, cum era de asteptat, si PDl nu a pierdut totul, ba chiar cred ca a cistigat mai mult ca PSD?

    3. Am mai avut discutii in partid in legatura cu initiativa PSD si PDL de a schimba legea electorala si de a introduce un singur tur la alegerea primarilor. O sa vedem daca ne mentinem pe aceasta linie sau nu. In momentul de fata in schimb este o hotarare a BP a partidului care spune ca noi sustinem alegerile la primarii in doua tururi. Eu nu stiu sa fie alta decizie in momentul de fata. Acest proiect de lege a fost depus in ianuarie 2010, deci noi suntem in 2011 februarie. Avand Uniunea creata, cred ca ar fi mai avantajos in doua tururi.

    Omul se teme de votul intr-un tur, pentru ca nu lasa deloc spatiu de manevra intre cele doua tururi , si obliga la o alegere radicala, fara manevre de culise (sprijinirea unui pnl-ist iesit pe locul II, sau a unul psd-ist de pe locul II impotriva unui PDL-ist care nu are 50%). PNL ar fi marele perdant al unei modificari pentru introducerea unui singur tur, si cred ca se va face, pentru ca saptamina trecuta Coalitia a spus ca a cazut de acord asupra acestei modificari, care este de competenta Camerei, unde majoritatea e confortabila.

    Cetatean

    07/02/2011 at 7:42 pm

  • Îi pune Băse „la linie” pe pedelisti!
   Cu biciul, cu zaharelu’…
   Iar dak în 2-3 luni îsi alege „delfinul”, adio și-un praz verde USL!

   Nu ai nici o idee despre asta?! 😀

   oldhashu

   07/02/2011 at 7:31 pm

  • Boc. A fost Falca, acum e Negoita. Boc va fi ales Presedinte, IMHO.

   Nu suna rau miscarea Negoita 🙂

   CFG

   07/02/2011 at 7:35 pm

 15. Salut Theophyle

  offtopic:
  n-am intentionat sa te necajesc 🙂
  … si sunt de acord ca cinismul e bun doar cand e constructiv… desi… suna cam ca draqu’

  pe fond:
  de acord cu 1.2.3.4.5.

  la 6.
  „lasati sa o faca”
  vor pune-n scena „modelul” Afganistan… brrrrr…

  la 7.
  (si cu legatura cu 6.)
  „Lumea mai buna” nu trebuia neaparat patronata de americani. Actuala criza i-a lovit f.tare. Imagineaza-ti, te rog, o ro in care islamismul ar fi predominant. (si iar zic… brrrrr)

  8.
  Dpdv teoretic ai dreptate. Si-o spun cu sinceritate 🙂

  Gamer

  07/02/2011 at 7:25 pm

  • Gamer salut nu ma-i suparat de loc, pe bune 🙂
   De asta data va fi altfel. Simt asta si putin chiar stiu 😆

   Theophyle

   07/02/2011 at 7:41 pm

   • uokey 🙂 ma bucur sa aflu.

    fie. daca zici ca ai surse. vointa ieste. putirinta?

    Gamer

    07/02/2011 at 7:49 pm

 16. anyway, va fi o presiune te-ri-bi-lă pe parlamentarii din coaliţia de guvernare pentru trădare

  dacă coaliţia rămîne întreagă pînă la alegerile din 2012, armada lui Iliescu, Patriciu, Vîntu şi Voiculescu va intra în alegeri cu un mare handicap

  a

  07/02/2011 at 7:35 pm

  • Se destrama USL – Uniunea StrigoiLor pana la alegerile pentru Legislativ din toamna 2012, parerea mea 🙂

   CFG

   07/02/2011 at 7:39 pm

   • Si a mea.

    mar

    07/02/2011 at 7:46 pm

 17. dacă a adevărat că se erodează guvernarea, la fel de adevărat e că se va eroda – în ritm tot mai accelerat – şi opoziţia unită

  a

  07/02/2011 at 7:37 pm

  • avantajul guvernării e că nu poate urma o perioadă mai proastă decît anul trecut 🙂
   care se constituie în exact dezavantajul opoziţiei

   a

   07/02/2011 at 7:38 pm

   • ha ha, debordezi de pesimism
    un optimist ti-ar raspunde: ba se poate. adica o perioada mai proasta/rea/dificila.
    in plus,
    se vor gasi destule cozi de topor
    (a se vedea cazuri „celebre’ precum severin, duvaz, sasu, dragnea, marineasca, etc)

    Gamer

    07/02/2011 at 7:44 pm

 18. Turnofftheglory

  07/02/2011 at 7:37 pm

  • :)))

   Se poate modifica cu altcineva in poza/gif?

   CFG

   07/02/2011 at 7:40 pm

  • 🙂
   George C. Scott in „Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” (o aiureala a lui Kubrick juca si peter Sellers)

   mircea

   08/02/2011 at 12:07 am

 19. cred că varianta Negoiţă este o intoxicare

  Băsescu îl susţine pe Boc. Scurt şi transparent.

  a

  07/02/2011 at 7:43 pm

 20. NU. E un site gasit de cineva si dat in share pe twitter. Timp sa am ca idei… 🙂

  Turnofftheglory

  07/02/2011 at 7:43 pm

 21. So, presiuni pe parlamentarii din Coalitie au mai fost. Insa baietii din Coalitie stiu cita forta are Basescu si cit se sperie el de amenintari, asa ca prefera sa ramina la Putere, cita vreme e un os de ros, decit cu pesedeul, aruncati apoi ca o masea stricata dupa ce ar vota impotriva lui Boc. Nimeni nu da vrabia din mina pe cioara din par.

  Cetatean

  07/02/2011 at 7:47 pm

 22. una peste alta, eu cred că la anu şi-o vor lua oricum peste bot
  adică nu le va ieşi nici vrăjeala asta cu HOŢI PENTRU UNU, UNU PENTRU HOŢI

  a

  07/02/2011 at 7:53 pm

 23. @a, nu te supara ca iti spun, insa nu e destul ca avem un @p care posteaza? 😉 Imi vine greu sa scriu nume atit de scurte cind raspund! 😆

  Sincer, eu cred ca trebuie indivizii astia sa se intrebe: de ce insusi Basescu ne-a recomandat de atitea ori sa ne unim juridic la Tribunal?

  Cetatean

  07/02/2011 at 7:55 pm

 24. O treaba foarte buna daca se pune in practica, nu numai ptr. Bucuresti.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/mii-de-constructii-ilegale-la-un-pas-de-demolare-920468.html

  mar

  07/02/2011 at 7:56 pm

 25. @CFG, @mar, cea mai buna explicatia a siglei USL cred ca a fost data de senatoarea de iasi a PDL, Mihaela Popa:

  Unde Sunt Liberalii?”

  http://www.realitatea.net/mihaela-popa-pdl-usl-ar-putea-insemna-curand-unde-sunt-liberalii_800658.html

  Cetatean

  07/02/2011 at 7:57 pm

 26. Buna Seara
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  07/02/2011 at 7:59 pm


Comentariile sunt închise.