Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii 30 /1 – 5 /2

Salut  cetăţenilor cetăţii,

Am hotarat ca in prima postare de duminica sa aduc la cunostinta poporului cititor cateva din postarile saptamanii din blogosfera romaneasca pe care eu o citesc. Am selectat articolele care mi-au placut prin abordarea tematica si civica a unor probleme care ne preocupa pe toti. Ceea ce aduc eu la cunostinta voastra este numai un fragment din articol, cu un link la blogul respectiv. Mi-am permis sa ilustrez (unde se putea) articolul cu caricaturile bunilor nostri prieteni care se ocupa cu inveselirea sufletelor noastre (destul de amarate in ultimul timp).

Le multumesc tuturor bloggerilor care ne ajuta sa intelegem mai bine lumea in care traim. Sper mult de tot ca si aceste postari vor avea succesul  revistei presei publicate  zilnic de Politeia, care dupa cum arata cifrele este apreciata in special pentru comentariile ei si pentru linkurile  cititorilor care o completeaza.

Cu multa stima si respect,

Echipa Politeia,

Theophyle – scrib, Demeter – redactor sef si Căţelu’ – critic literar.

 

Duminica 30/1/2011

Investeli de urgenţă

In ce s-ar putea investi, în plus, într-o ţară în care împărţeala, în folos personal, a bunurilor ei constituie de ani şi ani, îndeletnicirea de bază a clasei politice? În care se investeşte nemăsurat în reşedinţe fastuoase, echipe de fotbal, vile în zonele paradisiace ale planetei etc? Şi, dacă toate astea aparţin de acum brahmanilor financiari autohtoni, nu e normal că fac orice şi dau oricât ca să-şi păzească şi perpetueze supremaţia greu câştigată? În această logică patriotică, pe vreme de criză şi de Băsescu (încă), un management mai flexibil al investelilor care să fie-n pas cu evenimentele devine presant. E vorba, în primul rând, de nişte investeli corespunzătoare pentru tratamentul formelor cronice de alergie juridică, mai cu seamă când sunt însoţite de crize grave la arestare. Cum un Elias sau Floreasca nu mai corespund din punct de vedere spitalicesc, se pune problema unei baze moderne de tratament şi revendicare . Un spital-sanatoriu-penitenciar chiar în incinta parlamentului n-ar fi prea greu de realizat. Cu gustul lui rafinat pentru beciuri şi bunkere sofisticate, bombonelul parlamentului ar fi cel mai în măsură să vină cu o propunere constructivă în acest sens, mai ales că logistica (dacă nu mă-nşel şi piscina) există acolo din vremea mandatului său de aducere la conducerea senatului. Cu experienţa lor recunoscută, doctorii brădişteanu şi beuran n-ar avea probleme s-adune rapid o echipă performantă de doctori şi avocaţi (că de andoni şi bude e plin parlamentul). Numai că asta nu-i singura investeală necesară pentru liniştea castei. Din punct de vedere “patriotic” au mai apărut şi alte urgenţe pe lista de cheltuieli. Cititi tot articolul, aici.

Nora Damian – Gradina de Hartie

Imagine – Galeata cu Pixeli

***

Luni 31/1/2011

Consumismul si demonii sai

Suntem o naţiune paradoxală. Mai ales după ce ne-am grefat, pe identitatea noastră stigmatizată de comunism, îndurând racile interminabile, un soi de capitalism feroce, dezumanizant. În care mi se pare, tot mai adesea, că ne travestim, de-a valma, alienări şi obsesii, fobii şi frustrări, complexe devoratoare, diformităţi psihice şi dizabilităţi intelectuale. Pe măsură ce sociologia, literatura, arta vizuală, cinematografia, ne expun, frust, această patologie colectivă, pare că ne încrâncenăm în autosuficienţa cotidiană (iar cotidianul nostru seamănă tot mai mult cu antiutopiile culturale ale secolului trecut) şi în fidelitatea faţă de un set de demoni – dezarmanţi prin rudimentaritate şi absurd. Unul din ei: consumismul, la care ne-am convertit, cu o frenezie aproape isterică, încă din primii ani postdecembrişti.  Avizi, ca nişte marginali posedaţi de fantasma „lumii promise” a capitalismului vestic, de forţa hipnotică a acelei poleieli, a acelui luciu (glamour, cum i se zice hollywoodian) în care se împachetează, dintotdeauna, iluziile, visele, deziluziile, simulacrele, paradisurile, laolaltă, fără discernământ. Ca nişte produse, în logica implacabilă a economiei de piaţă. Pentru acel luciu care a ţesut, de-un secol şi mai bine încoace, imperii de prosperitate , ne-am tot vândut, vreme de douăzeci de ani, identităţile, convingerile, poate şi sufletele. Cititi tot articolul, aici.

Dan Masca –  inmures.Ro

***

Marti 1/2/2011

Cum s-au transformat pensiile militare într-o escrocherie

Cea mai fără rost dilemă a momentului este dacă militarii merită sau nu pensii mai mari decât pensionarii de rând. Nu s-a pus vreodată problema în termenii aceştia şi, în majoritatea cazurilor, nici măcar nu se întâmplă. Asta s-a văzut deja – majoritatea pensiilor crescu uşor. Tot ce contează sunt excepţiile – pensiile care cresc mult.

Diferenţa esenţială dintre un civil şi un militar este că primul răspunde pentru atribuţiile de serviciu după Codul Muncii iar al doilea – după Codul Penal, cu propria libertate. Înseamnă asta că are dreptul la o pensie mai mare? Nici vorbă! Are dreptul doar la o ofertă salarială pe care o poate accepta sau nu. Privilegiul pensiei este o invenţie post-factum a câtorva privilegiaţi care au profitat de o conjunctură şi au sucit nişte reguli în favoarea lor.

În realitate, “pensiile” militare nu au fost gândite să fie mai mari. Mai îndelungate – da – cu faza intermediară a rezervei înainte de retragerea definitivă. Statul s-a gândit, la început, să scutească efortul contabil de-a muta banii dintr-un buzunar în altul plătind contribuţii în contul de pensii. Mai uşor era să se angajeze că va plăti solde de la buget până la moarte. A fost şi o formă prin care statul s-a împrumutat de la generaţiile viitoare. Cititi tot articolul, aici.

Lucian Davidescu – Riscograma.ro

***

Miercuri 2/2/2011

La statuia lui Adrian Nastase

Chiar daca el a comis faptele de care este acuzat, nu trebuia arestat. Sa tinem seama de cat bine a facut pentru judetul Arges. Avocata lui Constantin Nicolescu, presedinte al CJ Arges

Fraza aceasta ar putea sta la loc de cinste intr-un dictionar al oligarhiei romanesti a ultimilor 20 de ani. In aceste cateva cuvinte, rostite de o doamna avocat in fata unui tribunal din Arges, gasim sintetic si simplu  definitia unui intreg sistem de valori,  o explicatie a felului in care functioneaza Romania de la varf, cea de la nivelul elitelor ei politice.

O posibila traducere a spuselor doamnei avocat ar putea suna asa: “in loc sa investigati posibilul furt, bucurati-va ca v-a lasat ceva si voua.” Si Viorel Hrebenciuc, mai nuantat, spunea ceva asemanator la mitingul de solidaritate cu Constantin Nicolescu.

E logica sistemului creat pentru succesiunea lui Ceausescu, cel care a fost doborat acum 20 de ani de la putere cu ajutorul unora care au inteles la timp ca nu poti controla totul tot timpul. Ion Iliescu a avut succes pentru ca, spre deosebire de predecesorul lui, a dat si altora. A “dat” pamantul inapoi in parcele mici, a “dat” liber la importul de portocale, a permis marirea programului de televiziune etc. Adevarat, si-a pastrat, prin retele informale si vechi tovarasi de drum, controlul asupra societatii chiar si cand nu a mai fost sef de stat, dar nu a tinut totul pentru el.

Cred in onestitatea doamnei care a folosit acel argument in apararea clientului ei, asa cum cred ca stupefactia furioasa de pe fetele domnilor Hrebenciuc, Nastase, Vanghelie si Ponta este reala. Cred ca acesti oameni sunt sincer ultragiati de intamplarea de la Arges. Nu ii banuiesc de ipocrizie cand isi tuguie buzele a indignare la auzul vestii ca “unul de-al lor” a patit o nepatita. Nu ii banuiesc nici macar de prostie si inadecvare politica (lucruri scuzabile pana la urma). Acestor oameni pur si simplu nu le vine sa creada ca, respectand reguli nescrise, dar vechi de 20 de ani, cineva poate totusi “sa cada”. Cititi tot articolul, aici.

Teodor Tita – contributors.ro

TOG – TurnoffGlory

***

Joi 3/3/2011

Familia Ionescu si semnatura electronica

Domnul Ionescu e patron. Are vreo 50 de ani si pana la Revolutia romana era un  contabil la o firma mare de stat din Capitala. Intre Revolutia din Bucuresti si cea din Egipt, domnul Ionescu s-a dezvoltat foarte puternic. Si-a dat demisia si si-a facut o firma de contabilitate cu vreo 20 de angajati care se ocupa de tot ce inseamna relatia cu Fiscul a catorva firme din tara. Are drept clienti si vreo 10 exportatori care acum stau cu morcovul varat (conform Planului de conturi) in  “Conturi in banci”pentru ca au  apucat sa livreze marfuri in Egipt si inca nu si-au incasat banii. Dar asta e o alta mancare de peste.

Domnul Ionescu a aflat si el de curand din media ca toti romanii intreprinzatori trebuie sa isi faca o semnatura electronica. Un fel de “buletin de identitate fiscala” al companiei. A fost tare mirat cand i s-a spus oficial ca un act ca acesta e facut nu de autoritatea fiscala a Statului, ci de niste firme private. “Dom`le, imi zice dl. Ionescu, in toata lumea asta, actele fundamentale cu care te prezinti in fata Statului, sunt eliberate de Stat. Certificatul de nastere ti-l da Primaria de care apartii cand te nasti. Buletinul de identitate sau certificatul de casatorie ti-l elibereaza Politia sau serviciul de Stare Civila, care tot ale Statului sunt. Prin urmare, nu era normal ca si semnatura electronica a firmei sa fie eliberata de Fisc? Sa fie un serviciu furnizat de ei, adica?” Cititi tot articolul, aici.

Postarea a aparut pe 1/2 contrinuarea ei pe 3/2 – eu o consider 3/2 🙂

Dan Popa – Hymerion

***

Vineri 4/3/2011

Alianța bicefală

Alianța dintre PSD și PNl prinde contur pe zi ce trece. Ieri, în timp ce populația se uita la televizor probabil la ultimele evenimente din Egipt iar presa dâmbovițeană abera probabil făcând comparații între președintele Mubarak și Traian Băsescu, Crin Antonescu și Victor Ponta nu doar că băteau palma dar și decideau numele și sigla viitoarei alianțe electorale care ar urma să se numească, ei da, Uniunea Social-Liberală, și a cărei siglă să fie compusă atât din cei trandafiri ai PSD dar și din săgeata liberală. Ceea ce ar fi amuzant ținând cont de istoria ultimilor 20 de ani dacă nu ar fi trist. Trist pentru că în iunie 1990 sediul liberalilor era devastat de minerii lui Miron Cosma care apoi au fost felicitați pentru “spiritul civic” de către Ion Iliescu.

Alianța nu va avea se pare nici un for de conducere dar va avea o co-președenție formată din Crin Antonescu și Victor Ponta. Cum va funcționa această președenție bicefală rămâne de văzut. Va face o declarație Victor Ponta și Crin Antonescu va da din cap aprobator în stilul Manea Mănescu sau invers? Să înțelegem că în acest spirit Crin Antonescu și liberalii își însușesc atacurile la adresa justiției proferate de Victor Ponta &comp? Probabil că da pentru că până acum nu s-a auzit nici un scâncet dinspre PNL. Cititi tot articolul, aici.

Clemy –  Copacul din Padure

Imagine – Baricada

***

Sambata 5/3/2011

Democraţie pentru toţi

După două zile sângeroase de lupte stradale dintre demonstranţii pro şi anti-Mubarak, presiunile administraţiei americane asupra dictatorului egiptean s-au intensificat. Reprezentanţi diplomatici americani sunt în negocieri cu conducerea egipteană, iar una dintre variantele luate în considerare pentru dezamorsarea crizei constă în demisia imediată a preşedintelui Mubarak şi preluarea puterii de către un guvern de tranziţie supervizat de armată. Conform acestui plan, vicepreşedintele Omar Suleiman ar demara un proces de reformă constituţională menit să înlăture îngrădirile şi să prevină abuzurile din sistemul politic şi electoral. În acest sens, Omar Suleiman a indicat faptul că Frăţia Musulmană, în prezent interzisă, va fi invitată la discuţii cu viitorul guvern.

Administraţia americană promovează activ participarea Frăţiei Musulmane la putere. “Procesul trebuie să includă un spectru larg de voci egiptene şi partide de opoziţie”, a declarat Barack Obama despre procesul de tranziţie. Pentru a clarifica, un comunicat de luni al Casei Albe menţionează faptul că un nou guvern egiptean “ar trebui să-i includă pe toţi actorii non-seculari importanţi”.

În lumina acestor declaraţii, concesia oferită de Omar Suleiman poate fi rezonabil atribuită discuţiilor din culise dintre americani şi egipteni. Conducerea militară egipteană este în mod tradiţional opusă elevării acestei organizaţii islamiste într-un actor politic semnificativ şi este greu de crezut că şi-ar fi schimbat atitudinea în lipsa unor presiuni externe. În acelaşi timp, concluzia americană că Frăţia Musulmană este un partener de dorit şi un element necesar şi benign pentru procesul politic egiptean s-a format pe o perioadă mai lungă de timp. Reprezentanţi diplomatici şi membri ai Congresului s-au întâlnit periodic cu persoane din conducerea Frăţiei Musulmane. Aceste contacte s-au intensificat după alegerile din 2005, când o serie de candidaţi ai Frăţiei au fost aleşi în parlamentul egiptean. Cititi tot articolul, aici.

emil b. – In Linie Dreapta

Imagine – Galeata cu Pixeli

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. 01 noaptea in romania si 24:11 in Italia 🙂
  Scri : buna dimineata ! 😆
  Vorbind serios , felicit echipa politeia dar si cei care contribuie cu bloguri personale la intelegera acestei lumi total traznite numita Terra ! 🙂

  Ștefan A.

  06/02/2011 at 1:12 am

  • Hear, hear.

   CFG

   06/02/2011 at 1:25 am

 2. Neatza!
  Sa vezi ce chestie, doua articole deja le citisem, chiar si comentat, de restul ma apuc acum.
  Ham, ham! bun catel ai.
  Cred ca este o idee buna. Succes!

  Creanga

  06/02/2011 at 1:25 am

  • Rectific, 3 articole deja citite. 50%. Sa vedem saptamana viitoare.

   Creanga

   06/02/2011 at 1:28 am

 3. Buna dimineata! 🙂
  Doua necitite 😆 Promit sa-mi fac lectiile de acum 🙂
  Buna initiativa de a impartasi impresii de lectura.
  Va doresc tuturor o duminica insorita !

  ela

  06/02/2011 at 7:48 am

 4. Excelentă iniţiativă, mulţumiri

  Nea

  06/02/2011 at 8:12 am

 5. Tks, mate!.. Subscriu în totalitate la ceea ce a menţionat Nea…

  baricada

  06/02/2011 at 8:50 am

 6. neata,

  danke, danke, citisem si eu 2 articole, restul urmeaza,
  interesanta si problematica chestiunea cu semnatura electronica; mare problema chiar

  skorpion

  06/02/2011 at 10:35 am

 7. Salut popor 🙂
  am simtit si eu ca poate o sa va placa. Trebuie sa-i ascultam pe toti si sa invatam cat se poate de la toata lumea 🙂

  Theophyle

  06/02/2011 at 10:44 am

 8. Salut,
  Nucleul dur al poporului chiar le citeste la surse, copacul ,gradina, togul , riul, ramul doar sunt fragmente de la marele big bang- din blogul lui C Patrasc. 🙂 O revista selectata e bine venita.

  suparat bine dom Vlaston:
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/pd-l-pe-muchie-de-cutit/

  Un tanar de stanga

  06/02/2011 at 10:55 am

  • TDS,
   adevarat 🙂 trebuie sa ne unim in scris. asta este una din incercarile acestei reviste blogosferice. Poate vom invata impreuna cum putem deveni o forta civica independent de optiunile politice.

   Mare dreptate are dl Vlaston 🙂

   Theophyle

   06/02/2011 at 11:06 am

   • Theophyle , networkuiala adauga plus. o revista de tipul asta,(pe care oricum o faceai fara sa o publici) ajuta mult la consolidarea „Fortei”
    Chiar cautindu-ti nod in papura – e aproape imposibil sa gasesti ceva de criticat la tine 🙂 – era ca nu ti-ai mai gasit timp sa intri la palavre pe gradina,copac etc , dar gindesc ca forma asta gasita de tine este buna si foarte sinergica.

    Un tanar de stanga

    06/02/2011 at 11:13 am

    • TDS,
     chiar imi pare tare rau ca nu mai pot comenta atat de mult pe blogurile prietene si nu o fac din snobism sau ca nu dores – chiar nu am timp, citesc insa zilnic tot blogrolul meu. Am gasit solutia unificatoare 🙂

     Theophyle

     06/02/2011 at 11:33 am

 9. Theophyle, salut! 🙂

  Un adevărat „regal”, înca o inițiativă cu „plus” la dezmortirea glasului cetății!!!

  Ieri și alatăieri, F22 n-a zburat, tinut la sol de toanele NET-ului.
  Romtelecom a tinut captivi biții în jumătate de Muntenie! :mrgreen:

  Eh, acum pricep chestia cu «Timeo danaos…» !
  Deși, dak ar fi să fim corecți de tot, mai mult «…romenos dona ferentes!»
  …telefoane, flotă, banci și alte nimicuri. 😦

  oldhashu

  06/02/2011 at 11:26 am

  • Salut Hashule 🙂
   stiu si eu am avut mari probleme cu netul ieri, totdeauna insa am backup prin celular 🙂

   Facem ce putem sa aducem stirile de peste tot poate totusi se vor lumina romanii 🙂

   Theophyle

   06/02/2011 at 11:31 am

   • Hashule poti gasi o gramada de surse daca intri pe Facebookul meu. Vezi mai sus (dreapta) usa de intrare 😆

    Acolo gasesti si surse si pe toti cei care chiar ne consideram prieteni !

    Theophyle

    06/02/2011 at 11:34 am

    • Theophyle,

     TKS! 😀

     oldhashu

     06/02/2011 at 11:40 am

     • iti multumesc eu ca esti cu noi 🙂
      inca o data au inceput problemele cu Romtelecom 😦

      Theophyle

      06/02/2011 at 11:48 am

    • Buna ziua. Pot avea onoarea obtinerii adresei de facebook? Multumesc.

     bujold

     06/02/2011 at 12:04 pm

     • Daca nu ma uit….:-) Multumesc.

      bujold

      06/02/2011 at 12:06 pm

      • ai mai sus pe partea dreapta a ecranului 🙂

       Theophyle

       06/02/2011 at 12:14 pm

 10. Acu mă gândesc la faptul că acest salut ar trebui adresat şi cetăţenilor din extravilan, că noi, din cetate, mai avem şansa să nimerim oricum peste unele din articolele semnalate.

  Nea

  06/02/2011 at 11:37 am

  • asa e Nea 🙂 iesim noi si afara, nu-i bai 🙂

   Theophyle

   06/02/2011 at 11:47 am

 11. Breaking news !!!!!
  Astazi Suleiman se va intilni cu reprezentantii Fratiei musulmane . Oficial si la sediul guvernului . !!!!!!!!!!!!!

  Ștefan A.

  06/02/2011 at 11:57 am

  • 😆
   si ce? fac impreuna un FSN egiptean. Crezi ca era sa de greu de anticipat 🙂
   Buna Dimineata ! la pranz 😀

   Theophyle

   06/02/2011 at 12:16 pm

  • Exista un proverb irlandez ce spune: CEL CE CU DIAVOLUL SE INSOTESTE, NU SE MAI OPRESTE !
   Si e realist, si mai corect decit romanescul: Fa-te frate cu draku…
   🙂

   Un tanar de stanga

   06/02/2011 at 12:20 pm

   • tds,

    diavolul = iliescu,
    insotitorii – inclusiv liberalii lui tariceanu & patriciu, care s-au intilnit cu iliescu inca in…..IANUARIE 1990
    si probabil ca au pus la punct bazele democratiei originale romanesti..

    skorpion

    06/02/2011 at 12:31 pm

    • just grait-ai skorpy
     🙂

     Un tanar de stanga

     06/02/2011 at 1:00 pm

 12. Iar apropiatii lui Mubarak isi sot banutii din greu munciti:
  http://www.businessinsider.com/egypts-super-rich-funds-moving-from-egypt-switzerland-mubarak

  ela

  06/02/2011 at 12:18 pm

 13. pt. conformitate

  a

  06/02/2011 at 12:23 pm

 14. Aici’şa la bâlci se duce lupta pentru voturile alianţei PSD+PSD+PSD, nu în cetate.

  Nea

  06/02/2011 at 12:27 pm

 15. planurile de filmare de la Cairo date de vuvuzele nu mai sunt de sus, ci de jos, cît mai strîns, cît mai aproape de protestatari

  a

  06/02/2011 at 12:36 pm

 16. Buna, daca te intereseaza un link exchange intra pe http://pegas-motorizat.blogspot.com/- Numele cu care vreau sa apar este: P. M. – Ne amuzăm că nu-i impozabil!

  Cypy

  06/02/2011 at 12:40 pm

  • Cypy, ti-am mai raspuns o data. Te rog ultima data – raspunsul este NU!

   Theophyle

   06/02/2011 at 1:00 pm

 17. liberalii au fost manä in manä cu ilici, tot timpul.

  patriciu si täriceanu, au fost tot timpul, si inainte de revoluitzie, in contact direct cu ilici si haita lui.

  theo

  06/02/2011 at 12:43 pm

 18. atzi uitat?

  Ilici A Fost Consultantul Lui Täriceanu:

  Kondyakov; S-A Intanlit Cu Amandoi; La Ultima Vizitä:

  theo

  06/02/2011 at 12:45 pm

 19. Buna ziua politeieni. Initiativa lui Theophyle e excelenta si ma onoreaza.In general citesc cam tot ce am in blogroll, plus ceva pe langa. E o metoda de informare mult mai buna decat presa de doi lei pe subiecte interne, de la politic la cotidian.
  Pentru restul exista presa si agentii straine mai ales.

  Turnofftheglory

  06/02/2011 at 1:00 pm

  • TOGule salut 🙂
   crede-ma onoarea este reciproca 🙂

   Theophyle

   06/02/2011 at 1:02 pm

 20. Salut Politeia 🙂 Theophyle, multumesc, plăcută surpriză! Iar iniţiativa ta e cât se poate de necesară.
  O uniune, ca forţă civică n-a existat în România post decembristă. Solidarizarea cetăţenească ar fi acum, mai binevenită ca oricând. Problema e, însă, că valorile, exigenţele noastre nu găsesc, în acest moment, un target semnificativ între actanţi politici; nici măcar, un segment,că de un partid, ce să mai vorbim 😉

  noradamian

  06/02/2011 at 1:01 pm

  • Salut Nora 🙂
   crede-ma fata ca incerc toate metodele. Cele legale pentru ONG mi-au mancat ficatii, dar nu ma dau batut! Nici macar nu va inchipuiti in ce tara traim si cata rautate exista in aceasta tara. MONUMENTAL! O duc eu la capat, placerea este a mea @nora. Chiar daca nu prea mai am timp sa comentez, citesc blogul tau cu sfintenie, draga prietena 🙂

   Theophyle

   06/02/2011 at 1:05 pm

 21. Theophyle, multzam! Mult succes să ai ( si o să ai, nu mă-ndoiesc!) şi, implicit, s-avem noi toţi! 🙂

  noradamian

  06/02/2011 at 1:09 pm

 22. O fi fandacsia mea sau ce a anunţat azi Teophyle este o contrapondere civilizată la marea alianţă PSD+PSD+PSD?

  Teophyle, te-ai înţepat recent cu un fus în deget?

  Nea

  06/02/2011 at 1:11 pm

 23. Hai să trăim! Cică Uniunea, în eventualitatea în care va câştiga alegerile, le va restitui bugetarilor şi pensionarilor cuantumul de reţineri în bancnotă nouă:
  http://baricada.wordpress.com/2011/02/06/uniunea-social-liberala-si-bancnota-de-doua-parale/

  baricada

  06/02/2011 at 1:53 pm

  • Nu e cam mare suma? Peste o luna o iau de la solduri 🙂

   ela

   06/02/2011 at 1:55 pm

   • Păi, i-aş fi zis „o para” (chioară), dar ar fi însemnat să-l las pe unul dintre „asociaţi” fără valoare…

    baricada

    06/02/2011 at 1:57 pm

    • Asa e, cum alianta este 3 in 1, propun sa-i pui pe rand 🙂 . La cat de avizi sunt,nu vor avea prea mult timp loc unul langa celalalt.

     ela

     06/02/2011 at 2:07 pm

 24. Surprinzatoare initiativa, Theophyle. Multumiri pentru afisarea imaginilor. Ne simtitm si noi mai (autentic)solidari unii cu altii, decat sa /alergam/ ca lupii singuratici. Mai ales ca, in ultima vreme, niciunul din noi n-a scapat de ispita acediei, intrebandu-se cu amaraciune: la ce bun? 🙂

  Galeata cu pixeli

  06/02/2011 at 2:03 pm

 25. Buna ziua,
  Felicitari pentru initiativa, multumim echipei redactionale, felicitari ptr. sustinere catel(carnita supliment ptr. efort).
  Si ptr. ca ieri am facut un circuit de 550 km, vreau sa va anunt ca totusi tara se schimba in bine,reper anul 2009. Sosele acceptabile, surprinzator de multe constructii industriale si agro de mici dimensiuni amplasate in zone nu foarte atractive, unele facute pe bani europeni.

  mar

  06/02/2011 at 3:02 pm

 26. buna ziua,
  desi nu voiam sa scriu nimic, de cite ori revin pentru a vedea cine-ce a mai scris, ma pufneste risul vazindu-l pe bombonel cum sta el pe soclu.
  Ma`nebuneste, ma-ntelegi?

  victor L

  06/02/2011 at 3:17 pm

  • Suuuper!

   mar

   06/02/2011 at 3:30 pm

 27. Traian Basescu declaratie de presa ora 18.

  mar

  06/02/2011 at 3:37 pm

 28. Pe History este un documentar … nu stiu cand a inceput 😦

  CFG

  06/02/2011 at 4:25 pm

 29. Imi cer scuze ca intervin dar adaug si eu un link – http://rahoveanu.wordpress.com/2011/02/03/%C2%AE-scirbe/

  Doina

  06/02/2011 at 4:56 pm

 30. Sa stii ca si eu scriu pe blog asa ca poti sami bagi si mie postari din astea cu cele mai interesante din saptamana aicia.

  dadatroll

  07/02/2011 at 6:44 pm

 31. Bună seara !

  Foarte bună ideea! Nu apucasem să citesc, chiar astăzi mă gândeam, am şi scris pe undeva un comentariu cred, că societatea civilă va pierde pentru că nu este unită.

  Treceţi-mă şi pe mine la extravilan , dacă se poate.

  dictaturajustitiei

  07/02/2011 at 8:02 pm


Comentariile sunt închise.