Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 5 Februarie “Vanghelie: maimutarim prin sondaje”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  0°C, si o maxima termica de  5°C, umiditate: 65%. Indicele de confort termic: 0°C. Vreme frumoasa, senin.   Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2632 RON (+0. 0023 RON); 1 USD = 3. 1285 RON (+0.0364 RON); 1 EURO =  1. 3627  USD; (-0. 0153). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 135.5267 RON  (+3.0494).

S-a declanşat procedura de infringement împotriva României din cauza accizelor. Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement împotriva României în privinţa măsurii de limitare a autorizării antrepozitarilor fiscali doar la cei autorizaţi pentru producţia de produse energetice, inclusă în OUG 54/2010 de modificare a codului fiscal, potrivit UNTRR. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat în luna ianuarie Comisia Europeană cu privire la încălcarea legislaţiei europene prin măsura menţionată, dispusă în OUG 54/2010. Un reprezentant al CE a informat joi UNTRR că Executivul Uniunii Europene a declanşat deja procedura de infringement împotriva României pe această măsură.

FMI a cerut Guvernului să plătească de la buget despăgubirile către deponenţii FNI impuse CNVM. FMI a cerut Guvernului să plătească de la buget despăgubirile pe care CNVM a fost obligată în instanţă să le achite deponenţilor FNI, Executivul refuzând în această fază a negocierilor să accepte solicitarea, argumentând că instituţia este autoritate independentă şi trebuie să îşi asume aceste plăţi. Fondul Monetar Internaţional a cerut ca statul să suporte plata despăgubirilor către deponenţii la FNI impuse Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, invocând că bugetul acestei instituţii nu permite efectuarea unor astfel de plăţi”, au declarat agenţiei Mediafax surse participante la negocierile dintre Guvern şi FMI.  Potrivit acestora, Executivul a refuzat însă, în această fază a negocierilor, să accepte solicitarea FMI, arătând că CNVM este o instituţie independentă care trebuie să îşi asume obligaţia plăţii despăgubirilor. În toamna anului trecut, alături de Nicolae Popa, Ioana Maria Vlas şi alţi inculpaţi în dosarul FNI, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a fost obligată prin sentinţă definitivă şi executorie emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să achite despăgubiri către cei 130.798 reclamanţi în dosarul FNI. Sentinţa a fost motivată prin faptul că CNVM este vinovată de faptul că, în perioada 1999-2000, a permis funcţionarea FNI deşi acesta nu mai avea depozitar. Suma exactă impusă CNVM nu a fost calculată, deoarece pentru fiecare plată trebuie luată suma investită iniţial şi indexată cu rata inflaţiei. Surse oficiale declarau, în luna octombrie 2010, că valoarea plăţilor este estimată la 50-60 milioane euro, echivalentul a jumătate din cât a plătit Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) către păgubiţii FNI în ultimii cinci ani şi mult peste bugetul Comisiei, care aşteaptă o soluţie din partea Guvernului.Obligaţiile de plată ale CEC Bank faţă de deponenţii FNI au fost preluate în 2001 de către AVAS. (Sursa:Mediafax)

Fostul şef al PTF Siret Aurel Anea şi alţi 29 de vameşi şi poliţişti au fost arestaţi preventiv. Fostul şef al PTF Siret Aurel Anea şi alţi 29 de vameşi şi poliţişti au fost arestaţi preventiv, vineri seară, de Curtea de Apel Bucureşti, instanţa admiţând astfel propunerea procurorilor de arestare pentru toţi cei 59 de angajaţi cercetaţi pentru luare de mită şi implicare în contrabandă cu ţigări. Cei 30 de poliţişti şi vameşi au fost duşi la instanţă în două loturi, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, la finalul audierilor, arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, la PTF Siret a fost constituit un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări. (Sursa:Mediafax)

Trei decese şi alte 40 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în ultima săptămână din ianuarie. Trei persoane au decedat din cauza gripei A/H1N1 în ultima săptămână din luna ianuarie, iar la alte 40 a fost confirmată infectarea cu virusul gripal, existând focare locale în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constanţa, Prahova şi Mureş, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile al INSP a înregistrat, în săptămâna 24 -30 ianuarie, 75 de cazuri de gripă, din care 43 de tip A/H1N1 şi 32 de tip B.  Dintre cele 43 de persoane la care a fost confirmată infectarea cu virusul gripal A/H1N1, trei au decedat, în judeţele Bistriţa, Constanţa şi Sălaj. Medicii au constatat o tendinţă crescătoare a virozelor respiratorii acute şi a gripei, cu o incidenţă medie care a depăşit nivelul bazal, fără însă să fie depăşie valorile maxime aşteptate. În prezent există focare locale în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Bacău, Constanţa, Prahova şi Mureş, precum şi activitate sporadică în restul ţării. Totodată, la nivel naţional au fost înregistrate, în ultima săptămână din ianuarie, 6.644 de cazuri de infecţii acute respiratorii, cele mai mult, respectiv 2.289, la grupa de vârstă 0-4 ani , urmată de grupa 5-14 ani, cu 1.925 de cazuri. (Sursa:Mediafax)

Preşedintele Traian Băsescu: Schengen-ul este acoperit prin rapoarte. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seara, la Bruxelles, că aderarea României la Spaţiul Schengen este acoperită de rapoartele de evaluare şi că, în ciuda propunerilor care au fost făcute, trebuie să se ţină cont de faptul că evaluările ţării noastre sunt mai bune decât ale altor ţări care au aderat deja. ‘Avem rapoartele. Schengen-ul este acoperit prin rapoarte. Nu este niciun secret că am fost invitat să facem o întâlnire cu trei state plus România şi Bulgaria. Nu avem că căuta la astfel de întâlniri. Ni s-a propus să facem un road map, să avem discuţii. Nu avem ce face. Avem şapte rapoarte bune, mai bune decât ale multor state care sunt membre Schengen’, a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul reuniunii Consiliului European. (Sursa:Mediafax)

Vanghelie: Incercam sa ne maimutarim impreuna prin sondaje. Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat vineri seara ca „traim acum boala sondajelor”, in momentul in care la iesirea de la sedinta PSD si ACD i-a fost prezentat un sondaj comandat de PNL. „Noi traim acum boala sondajelor si incercam sa ne maimutarim impreuna prin sondaje. Trebuie discutat foarte serios in coalitie felul in care se fac sondajele acestea. Nu se pot schimba lucrurile peste noapte”, a declarat Vanghelie la Realitatea TV, precizand ca nu crede ca PSD-ul a scazut la 28% si PNL-ul a crescut „peste noapte” la 40%. Cat priveste intrebarea pe cine vede in postul de presedinte si premier, Vanghelie a declarat ca „e complicat” si ca mai bine nu spune cine crede el ca ar fi potrivit. Despre suspendarea lui Basescu, Vanghelie a declarat ca nu crede ca se poate face asa usor dar ca „trebuie dat jos Guvernul”. (Sursa:Ziare.com)

PSD si PNL, impreuna un deceniu. Ultimele cinci prioritati ale USL, care va functiona pentru aproape un deceniu, legate de reforma institutionala si modernizarea Romaniei vizeaza valorificarea si protejarea resurselor umane si naturale ale Romaniei in interes national. La capitolul dedicat reformei economice, sociale, politice si administrative, principala prioritate este definita ca „mai multa economie, mai putina birocratie”. Acestui obiectiv ii sunt subsumate o serie de tinte pe care USL le asuma: crearea de locuri de munca, stimularea sectorului privat, indeosebi a IMM-urilor, autonom in raport cu puterea politica, scaderea si simplificarea fiscalitatii, reducerea costului muncii, incurajarea si sprijinirea capitalului national sub toate formele, atragerea investitiilor prin stabilitate si predictibilitate legislativa, absorbtia si utilizarea corecta a fondurilor europene, asigurarea stabilitatii macroeconomice si monetare necesare aderarii la moneda unica europeana. (Sursa: Evenimentul Zilei)

Demisia lui Mubarak, cerută şi de la Cairo, şi din SUA. Ministrul apărării, Mohamed Hussein Tantawi, şi alţi lideri militari au mers în piaţă, alături de forţele armate desfăşurate în zonă, relatează BBC News. Vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, a făcut apel la calm şi le-a cerut demonstranţilor să se mulţumească, în cele din urmă, cu promisiunea lui Mubarak de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Chiar dacă nici Omar Suleiman şi nici Mohamed Hussein Tantawi nu dau semne că ar dori să-l abandoneze pe Hosni Mubarak, primul a fost sunat de vicepreşedintele SUA, Joe Biden, care oficial a cerut „negocieri imediate în vederea tranziţiei spre un guvern democratic, care să răs pundă aspiraţiilor poporului egiptean”. Neoficial însă, administraţia Obama discută cu oficialii egipteni despre un plan care implică demisia imediată a lui Mubarak şi transferul de putere către un guvern de tranziţie condus de Omar Suleiman, scriu jurnaliştii de la cotidianul american „New York Times”.Susţinut de Tantawi şi de Sami Enan, şeful Statului Major al Armatei Egiptene, Suleiman ar urma să declanşeze un amplu proces de reformă constituţională la Cairo, adaugă sursa citată. (Sursa: Evenimentul Zilei)

Va urez o zi buna!

 

Vice Presedintele Egiptului, recent numit de Mubarak a supravietuit unui atentat. Stirea se actualizeaza vom veeni cu detalii. Primele date le aveti aici

Primele detalii ale sabotajelor din Sinai. Conducta de petrol din Sinai(Egipt) a fost aruncata in aer. Primele date le aveti aici.

Atacul s-a produs azi dimineata la o statie de comprimare a gazelor din partea de nord a regiunii Sinai, provocand un incendiu de-a lungul conductei de gaz.

Oficialii israelieni acuza Hamasul care a trimis forte pentru sabotarea instalatiile petroliere egiptene care traverseaza Sinaiul.

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  Am mai spus si alta data ca vanghelie are candoare. Gura „pacatosului” ;). Si iar e adevarat ce spune referitor la sondajele comandate de PNL, chit ca el a vrut probabil sa spuna altcev :).
  Cat despre protocolul aliantei dreapta-stanga, cred ca Ceausescu ar fi fost invidios pe acesti tinerei. El batea apa in piua pe discursuri mult mai lungi. O suma asa concentrata de „sa facem totul” – este o performanta rara, neegalata de lucrarile congreselor. In rest nimic de semnalat, un sir de lozinci, bune de utilizat in campanie. Ceva intre horoscop si datul in bobi. Doar ca in loc de: „Astazi o sa va intalniti cu prietenii sau dusmanii” este „Vom reduce impozitele si vom mari subventiile. 🙂

  DanSu

  05/02/2011 at 9:34 am

 2. Buna dimineata!
  Tare bine ar fi daca am putea citi in cazul slujbasilor corupti „condamnati definitiv” in loc de „arestati preventiv”. As mai crede ca justitia functioneaza.
  Pana una-alta, ma intreb pe cine mai impresioneaza demonstratia asta de forta.

  ela

  05/02/2011 at 9:38 am

 3. Neata 🙂
  Numai vesti pr0aste,,,,

  Un tanar de stanga

  05/02/2011 at 9:48 am

  • Imi pIace asta :
   „incurajarea si sprijinirea capitalului national sub toate formele,”
   ,,sub t0ate f0rmeIe,,,, cam banuiesc eu cum se va face 🙂

   Un tanar de stanga

   05/02/2011 at 9:52 am

   • in forma cea mai convenabila-pentru unii! Pah,ce limbaj de lemn.

    ela

    05/02/2011 at 10:05 am

  • Citat din articolul: Poliţiştii „patrioţi” de la Siret: „Eu nu-mi vând ţara aşa ieftin!”
   aparut in Evz, azi 5.02.2011: „Surse judiciare explică faptul că balanţa înclină covârşitor „în favoarea” poliţiştilor, deoarece şefii Administraţiei Naţionale a Vămilor nu au avut „suficientă deschidere” faţă de anchetatori, în vreme ce conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a fost de acord cu delegarea unui ofiţer sub acoperire în funcţia de şef al Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret”.

   fedra

   05/02/2011 at 10:11 am

 4. Cat despre „arestul preventiv”.
  Parerea mea este destul de proasta despre aceasta forma, de multe ori se face abuz de el (ca de orice avantaje pe care le are statul de impunerea asupra cetateanului).
  Atentie, mi se pare corecta masura luata impotriva tipului de la Arges, nu ma pot exprima asupra masurii luate la toti cei de la siret si am fost si sunt total impotriva arestului la care a fost condamnata asistenta de maternitate.
  Pornesc de la ideea fundamentala ca justitia nu are rol de razbunare, ci in primul rand cel de impiedicare pe viitor a anumitor fapte sociale (inclusiv prin pedepsirea vinovatilor actuali)
  In primul caz, tocmai prin notorietatea acelui presedinte de CJ, a faptului ca el, in virtutea statutului de ales prin vot, nu poate fi destituit in faza anchetei, tocmai aceste fapte fac necesara (in opinia mea) starea de arest preventiv. El a facut infractiunile de care este anchetat, profitand de functia detinuta. Imposibilitatea demiterii (cel putin temporar) pe durata anchetei, este in sine un motiv de a fi despartit „fizic” de butoanele puterii si implicit de a favoriza continuarea activitatii infractionale.
  Cat priveste lotul de vamesi, se pune aceiasi problema. Cum pot eu impiedica pe perioada anchetei ca sa continuie sirul de fapte infractionale (atentie: faptele sunt descoperit e, ancheta stabileste gradele de vinovatie si persoanele). Deci acolo arestarile ar fi trebuit operate concret pentru cei ce nu pot fi destituiti imediat sau care chiar destituiti ar putea favoriza faptele asemanatoare. Pentru ceilalti, doar masura impiedicarii accesului la posibilitatea efectuarii faptei respective ar fi o masura suficienta. De aceea spun ca nu-mi pot da cu parerea acolo.
  Cat despre asistenta de la maternitate, o simpla suspendare din functie ar fi fost suficienta.
  „Emotia” provocata in cadrul publicului ar trebui sa dispara din argumentatia judecatorilor ce hotarasc libertatea unui om. Oare „emotiile” rudelor celor apropiati de asistenta sunt mai mari/mici decat „emotiile” celor afectati de neglijenta? Cum masori o emotie ca sa o contrapui altei „emotii”.

  DanSu

  05/02/2011 at 10:06 am

  • Cam asa ma gandeam cand vorbeam la slujbasii corupti. Sunt angajati in slujba statului si a prejudiciat statul.Au subordonat interesul statului interesului personal .
   E vorba de pierderi materiale si de imagine.
   Pentru asta nu as accepta nici o circumstanta atenuanta.

   ela

   05/02/2011 at 10:19 am

  • @DanSu :
   Poate ca arestarea preventiva are acoperire in lege ?

   Sunt oarecum ( dar nu real ) uimit de faptul ca oameni „inteligenti” sunt dispusi sa-si dea cu parerea despre diverse decizii luate de judecatori, fara sa aiba cea mai vaga idee in ce constau probele ( aduse de procurori ) si legislatia ( probabil o increngatura de zeci de legi ) la care se face referire.

   Nu neg ca o decizie de arestare preventiva a unei persoane pentru ca „a aruncat o hartie pe strada” e scandaloasa. Dar cazuri complicate de coruptie, cu zeci de suspecti, cred ca depasesc puterea de intelege/analiza a oamenilor obisnuiti ( care nu lucreaza in domeniu ) din simplul motiv ca le lipsesc cunostintele cu privire la legislatie si n-au acces la informatiile in cauza.

   Lucian

   05/02/2011 at 1:41 pm

   • Normal ca arestul preventiv are acoperirei prin lege.
    Ma refer la argumentatiile aparute in decursul timpului (nu numai acum, ce privind arestul preventiv al celor din vama nici nu am citit-o). Am spus in principiu cum vad eu actul arestului preventiv, ca modalitate de impiedicare a continuarii infractiunilor. Nu trebuie sa studiezi tomuri intregi ca sa vorbesti de justitie si despre rolul ei social. Nu am contestat deciziile concrete ci ma-m referit la principii ale dreptului de „zi cu zi”. Nici cetatenii americani chemati sa fie jurati nu au studii juridice, dar principiul cred ca este faptul ca justitia se infaptuieste pentru societatea concreta nu pentru principii abstracte. Chiar cu riscul unor erori judiciare, dar rolul juratilor este controlul corpului social asupra justitiei si nu invers.
    Pe de alta parte, nu inteleg de ce cazurile de coruptie ar depasi „puterea de intelegere a oamenilor obisnuiti”? Nu ei dau pedepse, nu ei stabilesc grade de vinovatii, nu ei trimit in judecata. Ei doar sufera consecintele actelor de coruptie si evantual al erorilor justitiei. Sau beneficiaza de corectitudinea actelor judiciare. De ce sa nu-si dea cu parerea? Pericolul public nu insemna faptul ca oamenii obisnuiti au dreptul sa se simta protejati?

    DanSu

    05/02/2011 at 3:06 pm

    • Erata „m-am” – tastez dintr-o pozitie destul de incomoda 😦

     DanSu

     05/02/2011 at 3:07 pm

   • In plus, arestul preventiv nu este egal cu stabilirea vinovatiei. Increngaturile si legislatia la care faci referire sunt in procesul propriuzis. Arestu preventiv are un cu totul alt rol: acela de a putea continua ancheta si stabilirea vinovatiei (sau a nevinovatiei) in conditii in care se poate garanta ca acest proces va decurge fara tulburari atat pentru cei ce ancheteaza (sa nu fie impiedicati in mersul corect al anchetei) cat si pentru restul societatii (sa nu se mai produca faptele incriminate).
    In concret, daca cineva fura o rata, se justifica arestul preventiv, pentru ca acel om va mai putea fura alta rata si de la altul, pe cand un contabil care a delapidat o suma importanta pentru ca avea acces la acte, simpla impiedicare a aceesului la actele respective (sau de aceiasi natura) va diminua sansele ca faptele sa fie continuate. Bineinteles ca exista o intreaga scara intre cele doua exemple, dar acestea ar trebui sa fie principiile care guverneaza arestul preventiv (care repet, nu este pedeapsa).
    Si mai sunt si de parerea ca mai bine scapa un vinovat – decat sa fie pedepsit un nevinovat.

    DanSu

    05/02/2011 at 3:23 pm

 5. Buna dimineata!

  Vestile nu prea sunt imbucuratoare.In privinta aderarii nostre la spatiul Schengen eu am mari dubii ca se procedeaza corect.Pozitia presedintelui tarii este cea corecta.Toate rapoartele privind indeplinirea conditiilor de aderare sunt pozitive chiar superioare unor state admise anterior.Pentru noi se aplica alte criterii?-suna a discriminare si atitudine de pe pozitii de forta.

  2Despre arestul preventiv nu am inca o opinie clara.In orice caz ,cand e vorba de moguli si baroni am mereu in fata cazul Hayssam si interpunerea emotionalului in actul de justitie.
  3Proiectele USL-lui le vad ca simple lozinci electorale,impanate cu mult „patriotism” si interes de clanuri.Protagonistii ofera electoratului nu ceea ce ar fi capabili sa faca ,ci numai ceea ce acestia vor sa auda.

  dora

  05/02/2011 at 10:41 am

 6. ele,servus!

  In cazul baronului de Arges e vorba de utilizarea fondurilor europene in mod discretional.A cam confundat d-lui fondurile propriului partid(si cele locale) cu cele venite din UE.pt.proiecte precise.

  dora

  05/02/2011 at 10:46 am

 7. ela,scuze pentru botez!

  dora

  05/02/2011 at 10:47 am

  • Servus,dora! nu-i bai cu botezul.
   Ma intreb ca inteleg ei cu „nu au avut suficienta deschidere” ?
   Adica o autoritate superioara celor prinsi cu mata in sac nu isi face datoria? Adica patroneaza infractiunea? Eu asa o inteleg.

   ela

   05/02/2011 at 10:52 am

   • Buna dora,
    Ai raspunsul in declaratiile sefului Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Traian Mărgineanu: In anul 2009, Nicoleta Dobrescu a fost numită director interinar la Halmeu din cauza unor suspiciuni legate de corupţia a trei sferturi dintre angajaţii punctului vamal. “Au existat nişte informaţii legate de implicarea lucrătorilor vamali de la Halmeu în traficul de ţigări şi aşa că am luat decizia să îi mutăm pe trei sferturi dintre aceştia la alte puncte vamale pentru o durată de şase luni. Informaţiile nu s-au verificat în totalitate aşa că majoritatea au revenit. Atunci doamna Dobrescu a ajuns şef interimar şi doar pentru şase luni. După ce a expirat această perioadă, delegarea a expirat. Nu cunosc pe niciunul dintre cei implicaţi iar povestea cu banii sunt doar poveşti”, a explicat directorul ANV, care a precizat că nu îl cunoaşte pe omul de afaceri Liviu Florian.

    fedra

    05/02/2011 at 11:46 am

 8. Nicio alianta nu a reusit sa reziste 10 ani. Daca se intampla asa, probabil va ramane un singur partid.

  cafeacutaifas

  05/02/2011 at 10:56 am

 9. Salut popor 🙂
  sunt in mijlocul „corvoadei” de sfarsit de saptamana, totusi am putin timp transformat de „stapanire” in pauza.

  1. Lucrurile stau nu atat de prost precum se vede. Nu cred in eficienta aliantei atat de mult. Problema este ca in fata lor gasim un partid care nu poate da un „fight” serios cu un Presedinte care si-a luat asupra lui toate prostiile facute de guvernul Boc (scuze Dora).

  2. Despre spaga practicata la noi si in special in unele sectoare nimic nou. Nu vad cum vor fi rezolvate problemele prea usor. Oamenii au platit sute de mii de euro pentru posturi, doresc sa-si scoata banii. Pentru ei si in special pentru noi, numai inchisoarea poate mai salva ceva.

  3. Vin vremuri grele care nu mai pot fi atribuite guvernului Boc, vermurile care vin sunt atat de aproape ca nici macar nu ne mai putem adaposti. Aproape toate pietele de comodities au reactionat foarte prost si vor continua sa reactioneze si mai prost in perioada urmatoare.

  Deci noi cu noi si sper ca si Dumnezeu cu noi.

  Ne citim imediat dupa ce sunt lasat la vatra (adica la tastatura) 😆

  Theophyle

  05/02/2011 at 11:02 am

 10. neata, all

  nu cred ca alianta „securea si ciolanul” va rezista mai mult de 15 luni;

  nu cred in sondajul care da pnl la 40% si psd 28%; asta inseamna 68%; astept sondajul doar pentru USL-a si va iesi 99%??
  🙂

  nu cred in bunacredinta a aliantei USL-a

  oare mai cred in ceva?
  🙂

  skorpion

  05/02/2011 at 11:24 am

 11. Aveti Breaking News in textul postari

  Theophyle

  05/02/2011 at 11:24 am

 12. razvan

  05/02/2011 at 12:05 pm

  • E buna – @razvan 🙂
   0bama face experimente
   Invata IupuI sa devina vegetarian

   Un tanar de stanga

   05/02/2011 at 12:14 pm

 13. Dupa Angela Merkel a Germaniei premierul Cameron ajunge la aceiasi concluzie: ” Statul multicultural a esuat. Musulmanii britanici trebuie sa adopte valorile noastre”

  Curin si in Romania statul multicultural va esua: Jos valorile occidentale. Strainii care vor sa ramina in Romanika vor trebui sa adopte standardele romanesit: bacsis, ciubuc, munca putina si vaitatura multa 🙂

  Un tanar de stanga

  05/02/2011 at 12:39 pm

  • multi straini chiar francezi, nemti, englezi , expati, au adoptat „regulile” mentionate de tine, tds,

   🙂

   skorpion

   05/02/2011 at 1:21 pm

 14. Salutare 🙂
  Prevedeam eu atentate in Egipt ? 🙂 Tineti minte ca am scris si de faptul ca Mubarak nu va murii in patul lui ? 🙂 E logica elementara a oricarei revolutii udata cu singe . Rabdarea are si ea o limita . 😦

  @ skorpi
  Berlusconi nu are inlocuitor . El este bogat si maniac sexual. Opozitia este compusa din carieristi notorii care stiu doar sa se mentina pe scaune si gata . Cit despre natiune , sint 20 de ani ca merge la vale . Din toate punctele de vedere . Se vor trezii italienii prea tirziu , cind falimentul de stat va bate la usa politicii . Clasic pentru societati in descompunere .

  Ștefan A.

  05/02/2011 at 12:45 pm

 15. atentatele impotriva instalatiilor petroliere ar trebui sa ne dea de gandit
  http://cafeacutaifas.blogspot.com/2011/02/petrolul-una-din-mizele-situatiei-din.html

  cafeacutaifas

  05/02/2011 at 12:49 pm

 16. dacă Băsescu e pe axa răului, Iliescu e pe axa binelui?

  a

  05/02/2011 at 1:00 pm

  • da, pe axa binelui PUTIN-esc
   🙂

   skorpion

   05/02/2011 at 1:18 pm

   • Iliescu e varianta mioritica a lui Lenin . Adica va fi imbalsamat ca „tatuc” a democratiei originale . 🙂

    Ștefan A.

    05/02/2011 at 1:20 pm

 17. Rugati va ca naucii din PNL si PSD sa semneze unirea. Unirea este facuta cu un scop precis.Darimarea guvernului si obligarea lui Basescu de a numi un reprezentant al lor.
  Daca nu reusesc figura in urmatoarele 6 luni unirea se va destrama dar prea tirzuiiu ca sa scoata din mintea alegatorului ca PNL Antonescu=PSD.

  tucu

  05/02/2011 at 1:29 pm

  • nu cred că le va ţine vrăjeala, să spargă majoritatea de acum

   a

   05/02/2011 at 1:36 pm

 18. Salut Theophyle!
  Scuze de deranj.
  Rugamintea este daca sunt cititori interesati de evolutia preturilor imobilelor, sa ne ajute sa obtinem rezultate reprezentative in sondaj.

  http://cafeacutaifas.blogspot.com/2011/02/sondaj-evolutia-preturilor-imobilelor.html

  cafeacutaifas

  05/02/2011 at 1:59 pm

  • Pai,da.Se leaga de titlu?
   Si Vanghele se maimutarea in sondaje.

   ela

   05/02/2011 at 2:30 pm

   • nu neaparat
    nu e un sondaj pe baze stiintifice, dar cu cat mai multe voturi, cu atat putem avea o idee mai buna
    preferati manipularea din presa?

    cafeacutaifas

    05/02/2011 at 2:33 pm

 19. Am trimis link-ul de mai sus si sper ca va fi citit.
  Oare se pregateste ceva sau este doar o ratacire cuibarita in jurnalul lui Felix?
  Oricum mie mi s-a parut intresanta pozitia editorialistului.

  andrzej

  05/02/2011 at 2:34 pm

 20. Salut!
  Plecand de la titlul postarii, eu cred ca Vanghelie ca si partidul din sanul caruia vorbeste si mai nou alianta impotriva firii USL, maimutaresc ideeia de democratie, dreptate, justitie, chiar mai mult maimutaresc tot, inclusiv parlamentul Romaniei de azi care arata ca o gradina zoologica, remarcand ca populatia este plasata in dosul gratiilor iar politicienii sunt administratorii si ingrijitorii.

  andrzej

  05/02/2011 at 2:48 pm

 21. Vad in fuga pe HN declaratia lui Ponta despre cum a manifestat el cu liberalii in 90 in piata univ (contra lui Ilici si a minerilor ? ) si ma felicitez ca am invitat la mine acasa azi 50 solisti vocali de jazz in frunte cu Mahalia Jackson 🙂 si nu am deschis televizorul sa mi se faca parul maciuca si invers 🙂

  Un tanar de stanga

  05/02/2011 at 3:14 pm

 22. Salut din toata inima formarea Aliantei Stingii Liberale.
  Salut de asemenea inmormintarea liberalismului cu miros de Crin.
  Astept tradarile din PDl.
  Daca nu tradeaza nimeni baietii social liberali au incurcat -o.si PDL ul sau cum o sa se cheme el va fi obligat sa guverneze si din 2012 incolo.
  Trista soarta.

  tucu

  05/02/2011 at 3:36 pm

  • Tucule tata 🙂
   O sa o tradeze si pe ma-sa. Stai sa scoata capetele din transee stelele BVB & garda veche la lupta pentru putere, sa traga de partid cum trag idiotii ailalti de PNTCD

   Un tanar de stanga

   05/02/2011 at 3:42 pm

 23. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  05/02/2011 at 3:53 pm

 24. Iar am intarziat,imi pare rau ela si fedra.Oricum,serparia din vami trebuie sa dispara….cu timpul,ha,ha,ha!

  ThPH,

  m-ai facut sa zambesc ,a amicitie bineinteles.Pe mine ma stii sigur aparatoarea lui Bocut.Uita-te la el ce palid,slab si hartuit este.Oare de ce? 🙂

  dora

  05/02/2011 at 8:12 pm


Comentariile sunt închise.