Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 28 Ianuarie / “martirajul şpăgii”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -7°C, si o maxima termica de  -1°C, umiditate: 93%. Indicele de confort termic: -10°C. Cer partial innorat. Frig.  Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2675 RON (+0. 0056 RON); 1 USD = 3. 1079 RON (-0.0037 RON); 1 EURO =  1. 3731  USD; (+0.0034).  Gramul de aur 133.6655 RON  (+0.1611).

MFP a anunţat un deficit bugetar de 6,5% din PIB pentru 2010. Deficitul bugetului general consolidat în 2010 a fost de 33,3 miliarde lei, respectiv 6,5% din PIB, sub limita ţintei de deficit, de 34,6 miliarde lei, prevăzută în scrisoarea suplimentară la Aranjamentul Stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, conform datelor operative ale Ministerului Finanţelor Publice (MFP) publicate joi. În 2009, deficitul bugetar a fost de 7,4% din PIB. Veniturile încasate la bugetul general consolidat au fost în sumă de 168,6 miliarde lei, cu 7,2% mai mari, în termeni nominali, faţă de anul precedent. Creşterea încasărilor s-a înregistrat în principal la impozitele pe bunuri şi servicii, respectiv taxa pe valoare adăugată (+14,3%) şi accize (+11,5%), precum şi la venituri nefiscale (+18,5%). Discrepanţele faţă de anul precedent, deşi au avut un trend descendent, au înregistrat valori importante la impozitul pe venit (- 3,2%), impozitul pe profit (- 4,9%), şi contribuţii de asigurari sociale (- 4,5%). Sumele primite de la Uniunea Europeană în contul plăţilor efectuate au înregistrat o creştere cu 181% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv 5,4 miliarde lei faţă de 1,9 miliarde lei.Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 201,9 miliarde lei, au crescut în termeni nominali cu 4,2% faţă de anul precedent. (Sursa:Agerpres)

Mihai Tănăsescu: Debirocratizarea şi creşterea transparenţei vor fi incluse în noul acord al FMI cu România. Cele trei subiecte principale abordate în cadrul discuţiilor dintre patronate şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-au axat în special pe debirocratizare, simplificare şi creşterea transparenţei, care probabil că vor figura şi în noul Acord ce urmează a fi semnat între România şi FMI, a spus, joi, reprezentantul României al FMI, Mihai Tănăsescu, la încheierea convorbirilor cu reprezentanţii patronatelor. „Percepţia patronatelor asupra mersului economiei este similară cu cea a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, în sensul că anul 2011 va fi momentul unei schimbări de trenduri în economia României, va fi anul care va marca revenirea pe creştere economică, în special în cea de-a doua parte a sa”, a precizat Mihai Tănăsescu. (Sursa:Agerpres)

Panica penala in Arges. Dosarul presedintelui Consiliului Judetean s-ar putea ramifica spre alte nume grele din administratie. In timp ce PSD il apara cu scandal in Parlamentul European, ancheta DNA in cazul lui Constantin Nicolescu, suspectat ca a favorizat accesul unor firme la bani publici, a continuat ieri cu arestarea acestuia. La aflarea deciziei, seful CJ a facut infarct, iar sotia sa o cadere de glicemie. Presedintele Consiliului Judetean Arges, social-democratul Constantin Nicolescu, ar fi intermediat diverse afaceri intre firme controlate de rude si apropiati ai filialei judetene a PSD, iar ancheta DNA are sanse sa se extinda si la nivelul relatiei lui Nicolescu cu diversi primari de comune. Acestea sunt doar doua dintre elementele nou-aparute la dosarul in care presedintele CJ a fost retinut miercuri, timp de 24 de ore, si in cazul caruia mandatul a fost prelungit aseara cu alte 29 de zile. Acuzat de frauda cu fonduri europene, in suma de 900.000 euro, luare de mita (peste 6.000 lei, inclusiv alimente) si instigare la abuz in serviciu, Nicolescu, spun surse judiciare, ar fi cerut mai multor primari PSD sa favorizeze cateva firme cu obtinerea unor contracte finantate din fonduri publice. (Sursa:RL;Hotnews)

Adrian Năstase: Partidul din care fac parte trebuie să reacţioneze în cazul lui Constantin Nicolescu. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat că, după ceea ce s-a întâmplat cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, partidul din care face parte trebuie să reacţioneze în cazul lui Constantin Nicolescu. ‘Ceea ce pe mine mă miră este că oamenii nu au început să iasă în stradă (…), cei din Argeş. (…) Iar dacă partidul ăsta din care fac şi eu parte nu reacţionează nici acum, înseamnă că este un partid de mămăligă. Este un partid care nu mai este în stare să facă o politică… Trebuie să reacţioneze politic în ţară, şi preşedinţii ceilalţi de CJ, dar şi primarii şi oamenii care până la urmă ştiu exact ce a însemnat Nicolescu trebuie să iasă în momentul în care se va judeca recursul şi să spună care este şi punctul lor de vedere, nu numai această mecanică politică pe care, în momentul de faţă, printr-o justiţie controlată politic, Traian Băsescu o foloseşte. Este un moment de răscruce. După părerea mea, s-a umplut paharul şi este nevoie de o reacţie foarte dură’, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD. (Sursa:Agerpres)

Membrii grupului de evaluare Schengen (Sch-Eval) decid vineri dacă adoptă rapoartele tehnice privind România şi Bulgaria, după ce la întâlnirea din 14 ianuarie reprezentantul Franţei a cerut un timp suplimentar pentru studierea raportului României, blocând temporar adoptarea acestuia. Raportul de evaluare Schengen al României în domeniul SIS/SIRENE a fost prezentat în 14 ianuarie, la Bruxelles, de expertul coordonator al misiunii de evaluare Schengen a României, respectiv reprezentantul Preşedinţiei Ungare. În cadrul acelei şedinţe, reprezentantul Franţei a cerut un timp suplimentar pentru studierea raportului, rezervându-şi opţiunea de a pune mai multe întrebări referitoare la starea Sistemului Informatic Schengen (SIS) în România. Termenul limită pentru a cere lămuriri sau pentru a ridica întrebări a expirat la 21 ianuarie, fără ca reprezentantul acelui stat să ceară informaţii părţii române. (Sursa:Mediafax)

6 morţi, zeci de răniţi şi cel puţin 1.000 de arestaţi de la începutul manifestaţiilor din Egipt. Cel puţin 1.000 de persoane au fost arestate de la începutul manifestaţiilor din Egipt, marţi, împotriva regimului preşedintelui Hosni Mubarak, a anunţat joi un oficial, în timp ce militanţii intenţionează să îşi continue mişcarea de protest. Mişcarea 6 aprilie, o organizaţie de tineri prodemocraţie, aflată la originea acestor reuniuni, le-a cerut egiptenilor să continue mişcarea, inspirată de revolta tunisiană, care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Zine El Abidine Ben Ali. Manifestaţiile sunt cele mai importante de la preluarea puterii, în 1981, de către Mubarak, în vârstă de 82 de ani, obiectul criticilor pentru că nu a ridicat niciodată starea de urgenţă instituită în urmă cu aproape 30 de ani. Cu peste 80 de milioane de locuitori, Egiptul este ţara cea mai populată din lumea arabă, iar peste 40 la sută din populaţie trăieşte cu mai puţin de doi dolari pe zi de persoană. Mai multe autoincendieri au avut loc în ultimele zile, amintind de tânărul tunisian care a declanşat revolta din ţara sa. (Sursa:Mediafax)

Va urez o zi buna!

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  Pot chiar sa-i dau dreptate lui Nastase.
  Este un moment de rascruce si reactia noastra trebuie sa fie dura.
  Trebuiesc sanctionati dur toti cei care si-au batut joc de noi si se pregatesc sa o faca in continuare.

  ela

  28/01/2011 at 9:31 am

  • Salut ela 🙂
   exact asa!

   Theophyle

   28/01/2011 at 9:34 am

 2. Neata, 🙂
  V-as ruga sa ma anuntati daca Dl Jude Danilet, ia vre-o atitudine pe blog sau altundeva referitor la cel mai mare atac al politicului asupra justitiei din ultimul deceniu.
  Daca nu ia, atunci ii sugerez lui Cetatean sa o lase mai moale cu Sandeii, deoarece tot aia e – unul vechi sau unul nou. 😦

  Un tanar de stanga

  28/01/2011 at 9:53 am

 3. Mai tine minte cineva cazul deputatului PSD Gabriel Bivolaru?
  Cel care a fraudat BRD-ul cu echivalentul a cincizeci de milioane de dolari?
  Pe atunci, in timpul anchetei,in semn de solidaritate l-au insotit,la audierile de la Parchetul General,nume sonore din PSD!

  Horia Radu Patapievici scria in Revista 22 din 21 aprilie 2004:”A devenit notorie, ca un simbol al simbiozei intre infractiune si politica, imaginea conducerii PDSR insotindu-l pe Gabriel Bivolaru pe drumul spre Parchetul General: Adrian Nastase, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Dan Matei Agathon au aratat atunci opiniei publice ca partidul nu isi abandoneaza infractorii.”

  Gestul lor nu a influentat cu nimic mersul Justitiei.

  Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de inchisoare si a iesit,inainte de termen, pentru buna purtare, dupa o mie de zile. Acum nu mai vrea sa auda de politica.

  Azi, 27 ianuarie 2011, mare valva pe posturile de televiziune: Presedintele Consiliului judetean Arges, Constantin Nicolescu,acuzat pentru luare de mita, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
  La aflarea vestii, omul face un infract.

  Mi-am adus aminte de atitudinea lui Gigi Becali,cand se afla intr-o situatie oarecum asemanatoare.
  Si cazul de fata a lui Constantin Nicolescu, analizat pe toate fetele,disecat,cu imagini reluate la infinit, o sa-l uitam!

  Atitudinea lui Becali,insa, ramane!

  Mai multe detalii
  http://brasovean2008.blogspot.com/2011/01/arestarea-presedintelui-cj-arges.html

  hoinarnet

  28/01/2011 at 10:02 am

 4. Buna dimineata,
  Adevarul „adevarat”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8249215-seful-serviciului-ambulanta-arges-constantin-nicolescu-nu-suferit-stop-cardiac-doar-lipotimie-adica-stare-lesin.htm
  Dpctorul Bradisteanu se pare ca exagereaza cu buna stiinta, iar daca are arterele coronare obstruate ,asta nu s-a intamplat instantaneu , la tribunal, ci si-a neglijat sanatatea din cauza afacerilor!

  cedric

  28/01/2011 at 10:13 am

 5. Întrebat dacă, după stabilizare şi după o eventuală intervenţie chirurgicală, preşedintele CJ Argeş ar putea fi tratat în sistemul penitenciar, Şerban Nicolescu a răspuns afirmativ.

  http://www.realitatea.net/constantin-nicolescu-este-in-stare-stabila-dar-starea-arterelor-coronare-este-grava_796757.html

  ela

  28/01/2011 at 11:08 am

 6. Un articol bun al lui Dan Tapalaga:
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8248623-atac-fara-precedent-justitie-cine-apara-alianta-penalilor.htm
  Sper ca n-a mai fost dat linkul

  cedric

  28/01/2011 at 11:21 am

 7. Buna ziua tuturor.
  Referitor la miscarile din lumea araba:
  Exista binenteles si scenariu conspirationist la care face referire @TOG, dar serviciile secrete occidentale nu prea exceleaza la capitolul „manipulare”(cum de fapt nu exceleaza la nimic). Martora este Wikileaks, care prin dezvaluirile facute a devoalat in primul rand stupiditatea serviciilor secrete vestice (si sunt convins ca cele ne-vestice – chinezesti si sovietice – le intrec doar in prostie si eventual cruzime).
  Mai probabile mi se pare ca ar fi vorba de revolte adevarate, pornite de jos, din faptul ca majoritatea s-a saturat de saracia si mizeria care sunt siliti sa o rabde. O scanteie care arata ca undeva aproape „s-a intamplat” este suficienta pentru molipsirea turmei de spiritul de revolta. Iar comunicatiile (deci „au auzit”) nu mai constituie de loc o problema in lumea moderna. (amintesc doar de rascoala din 1907, unde vorba despre rascoale a circulat din gura in gura, iar rascoala s-a propagat din sat in sat, desi nu existau nici telefoane, nici internet, nici posturi de radio sau TV).
  Ca aceste revolte sunt preluate si conduse (deturnate) ulterior de o gasca sau alta care duc totul in kk-at, iarasi e foarte adevarat. La noi s-a intamplat sa fie Iliescu mai vivace la momentul potrivit, desi sunt convins ca daca n-ar fi existat el ar fi fost altul din aceiasi categorie.
  Un alt fenomen interesant mi se pare ca se prefigureaza insa in tarile islamice. In urma acestor revolte, care se propaga de la o tara la alta, eu intrevad un tipar care l-as numi „fundamentalism” islamic, care se pare ca este corespunzator nivelului de civilizatie din zona.
  Dar daca observam si faptul ca islamismul este destul de zonal, am impresia ca se va crea un bloc „islamic”, ceva pe modelul blocului „sovietic”. Oricat ar parea de ciudat, sustin ca pentru civilizatia occidentala nu este chiar un lucru rau acesta „limpezire” a apelor si coagularea unui bloc islamic. In primul rand, cred ca razboiul asimetric actual va redeveni un tip clasic de conflict, cu blocuri de actanti clar delimitate, cu actori cunoscuti, delimitabili si previzibili la nivel macro. Este un conflict care mi se pare mai usor de gestionat de catre occident – asta in masura in care va reusi sa gestioneze lucrurile si sa renunte la ipocrita „Politically correct”. „Realpolitik” a fost raspunsul la polarizarea democratie-socialism si pana la urma occidentul a castigat razboiul, nu vad de ce nu s-ar putea aplica si in cazul unei noi polarizari democratie-islam. Islamul este o religie deista la fel cum comunismul a fost o religie atee.

  DanSu

  28/01/2011 at 11:34 am

  • Salut DanSu 🙂

   Cred ca desi dispersate miscarile in tarile arabe (nu musulmane) nu au inca un caracter islamic per se, au insa un numitor comun.

   Stimulati de deschiderea mediatica care a produs-o internetul, in special blogosfera si relele sociale, multi tineri din aceste tari vad cum istoria trece pe langa ei. Vad libertatea si o bunastare relativa la vecinii din vest si cauta o promovare sociala si economica.

   Uni vad aceasta promovare cu ajutorul unor mijloace seculare alti cu ajutorul unor mijloace religioase. Ambele grupuri gandesc fundamentalist si doresc ca totul sa se petreaca ACUM. Asa cum am dorit si noi in ’89-90.

   Nimeni nu gandeste (ca noi atunci) ca schimbarile nu pot fi rapide si nu au nici o sansa atata timp cat nu exista un stat care poseda institutii eficiente.

   Parafrazandu-l pe Lenin te asigur ca inainte de a fi bine va fi foarte rau!

   Theophyle

   28/01/2011 at 11:43 am

   • @Theo 🙂
    La fel ca pe chinezi, eu pe arabi ii cam vad la fel :).
    Ce am scris sunt impresii, nu analize, nu am competentele necesare. Imi dau cu parerea.
    Nu prea reusesc sa prind fineturi de tipul arabimusulmani. Nici diferente mari intre crestini nu prea vad (sper ca nimeni nu se simte jignit).

    DanSu

    28/01/2011 at 11:59 am

    • arabi sunt o etnie – si musulmani sunt o religie.

     Exista arabi crestini, evrei si musulmani. Chiar exista si arabi pagani (doua triburi, cred)

     Crestinii nu sunt o etnie sunt o religie. Deci cred ca o distinctie ar fi necesara, chestie de cultura generala, nu? 🙂

     Theophyle

     28/01/2011 at 12:32 pm

     • @Theo multumesc pt. raspuns.:)
      Dar la fel cum UE (e adevarat ca s-a abandonat proiectul ;() a avun in constitutie ca se trage de la „traditia crestina”, cu o buna aproximare putem afirma si ca tarile arabe (persi/arabi/etc..) au in traditiea actuala islamismul. In sensul acesta am folosit echivalenta (la fel cum sunt constient ca nici toti occidentalii nu sunt crestini – Olanda, Anglia, Franta & Germania – stiu asta).
      Nu am avut in intentie sa pun semnul egal intre cele doua (arabi-musulmani) dar e vorba de influenta religiei in tarile arabe.

      DanSu

      28/01/2011 at 2:34 pm

   • Buna dimineata, all
    Ok, clar spus, multumesc 🙂

    P.S. Eu tot mai vreau ‘acum’ 🙂 … 😦

    CFG

    28/01/2011 at 12:01 pm

    • si eu! crezi ca se poate?

     Theophyle

     28/01/2011 at 12:32 pm

     • Nu am background in sociologie … probabil ca acestia (sociologii) stiu bine ce se poate si ce nu, totusi, chiar daca nu se prea poate sari peste, tot trebuie incercat, IMO! Sau oricum sa se faca ceva … Lumea asta in care traim are o parte care nu s-a schimbat si o parte care s-a aschimbat, poate ca ‘noul’ modifica unele si in domeniul social. Poate. E adevarat ca vrand ceva iti cauti motivele … 🙂

      CFG

      28/01/2011 at 12:46 pm

  • DanSu, in opinia mea oamenii se revolta cand le ajunge cutitul la os, e un lucru absolut normal si natural. Din pacate, in lumea islamica, fortele de represiune nu se poarta nici pe departe cu atatea scrupule ca o agentie de securitate occidentala. Vorbim de ticalosi experti in teroare.
   Eu banuiesc ca revolta a pornit de la zvonuri si de la o situatie economica precara a pupulatiei care nu e de azi de ieri. Sa ajungi sa ai curaj, sa iesi desi stii ca sanse sa iti iei mai mult decat doar un glont, trebuie sa fii motivat, sa ai o sansa sa reusesti.
   Pe de alta parte, in fiecare fief/stat de tip totalitar exista diversi indivizi care ravnesc la fotoliul de lider maximo. In modul cel mai generalizat acestia sunt fie generali de armata, fie sefi de servicii secrete. Acestia la randul lor pot fi impulsionati, stimulati sa ia in considerare ca e timpul lor si ca ar putea avea un sprijin mai mult sau mai putin oficial de la „marea putere” oricare ar fi ea in context.
   Aceasta e premisa. Pentru a reveni la problematica in cauza, revolte in lumea raba de mai mare sau mai mica amploare au existat mereu si la fel si represiunea. Pentru mine cazul tunisian, egiptean si yemenit imi arata ca ipoteza mea nu e atat de fantezista. Garzile pretoriene si-au lasat liderul descoperit in mod voit. Ca de obicei, individul, intotdeauna batraior si senil nu realizeaza ceea ce se intampla decat prea tarziu. Mecanismul suspiciunii si al lingusitorilor afecteaza de asemenea spiritul de conserveare si perceptie reala a leadershipului.
   Stimulentul extern, coordonarea subtila, „sfaturile” pentru mine sunt certe. Si ca de obicei imi pun intrebarea cu-i foloseste. La o prima vedere radicalismului islamic. Dar dincolo de asta nu stim in viermuiala aia de ambitii si regisori inchipuiti cum s-a facut planul, strategia si directia canalizata. Bineinteles ca factorul de risc este enorm in acest caz.
   Ca o concluzie la aceasta nebunie, in cel mai rau caz avem niste state ce vor deveni din state autoritare, dar cu putina autoritate reala si mancate de coruptie si rupte de zone tribale, in state islamice, de tip iranian dar sunnite, clar statuate in context international. Eu cred ca revoltele acestea intamplatoare urmand acelasi pattern, pe acelasi sistem social, in zone care oricum erau deja cel putin calde, daca nu de-a dreptul fierbinti, sunt coordonate intens din toate zonele. Unii sunt mai activi decat altii dar este o revolutie portocalie reloaded sau o cadere a cortinei de fier.
   Referitor la o uniune de tip Califatul arab, cred ca este foarte putin probabila. Motivul etse simplu, desi vorbesc aceiasi limba si au aceiasi religie, exista conflice foarte vechi si rivalitati ce nu se vor pune niciodata intr-un fagas comun. Uita-te cum trateaza de 70 de ani problema palestiniana fratii lor musulmani. Ii doare in pais’pe. Egiptul a omorat mai multi palestinieni decat tancurile Merkava. Iordania e de asemenea indragostita de ei. Libanul a ajuns din poaradisul Levantului o ruina statala cariata. Egiptenii, patria fratilor musulmani si a diversilor mullahi, imami si seici nu va putea sa fie in fruntea Tunisiei, Algeriei, Yemenului. Nu a putut Sadat, nu va fi in stare cine stie ce alt exaltat religios.
   Pune in context sauditii ce se baga mai peste toti fratiorii lor, Iranul siit ce are o problema de structura cu sunnitii, Libia cu Gadafi ce se frea unicul conducator etc.
   Sansa tunisiana ar fi o implicare americana evidenta la nivel politic. Egiptul nu va fi lasat sa se islamizeze sub nici o forma pe motiv de canal de Suez. De Yemen ii doare in basca pe toti mai putin pe sauditi. In Algeria l;e tremura chilotii fratujilor, desi au in continuare o mare influenta.
   In toata aceasta configuratie, mai ales in preajma Egiptului este un mare jucator ce nu a comentat…inca. Israelul. Se vor baga doar daca se cacariseste cumplit problema.

   Turnofftheglory

   28/01/2011 at 12:05 pm

  • Salut timi 🙂
   Am citit, multumesc 🙂 Ne intoarcem la momentul Bivolaru! Ce cicluri scurte are istoria noastra contemporana 😦

   Theophyle

   28/01/2011 at 11:45 am

  • Poate miine la cafea Tepelica, La noi nepensionarii cafeaua de dimineata a fost acum 6 ore 🙂

   Un tanar de stanga

   28/01/2011 at 12:01 pm

   • Batrane, iar te grabesti ca fata mare.
    Cu putina atentie, observai ca n-am spus „la cafeaua de dimineata”.
    In cazul meu (tot „nepensionar”), era vorba de a treia cafeluta.
    Una din micile „placeri” la care nu renunt… 🙂

    Tzepelica

    28/01/2011 at 1:48 pm

 8. Cat despre revolta penalilor din PSD – e chiar OK, e dreptul fiecaruia sa-si de cu stangu’n dreptu. Iar daca stanga (PSD) loveste pseudodreapta (ACD) – asta este iarasi un lucru care nu poate decat sa ne bucure. Daca ei doresc sa-i creasca procentele lui Basescu, este dreptul lor, nu vad de ce m-as indigna pentru prostia lor?
  Daca l-as fi sfatuit eu pe Constantin Nicolescu, doar atat i-as spune: inca un „prieten” ca astia ce- cer eliberarea si nu mai are nevoie de dusmani. 🙂
  Ar trebui sa se ralieze protestului Vadim si Voiculescu. Daca are chef Crin sa mai tina un discurs despre bunul simt al infratorului.
  Pacat doar ca PDL-ul chiar nu vrea sa se reformeze.
  Inca doua proteste din astea si urmatoarele alegeri le castiga „alba ca zapada” cu peste 50%. :D. (desi de piticii care i-ar purta trena mi-e ca frica :()

  DanSu

  28/01/2011 at 11:46 am

 9. Salut, Dansu si ceilalti!
  Aceiasi perceptie o am si eu si in postarile din ultima perioada am incercat sa sugerez aceiasi ipoteza.
  Tu ai facut-o in mod clar si ordonat in postarea de la 11:34.

  andrzej

  28/01/2011 at 11:47 am

  • sa ne-o punem pe perete intr-o rama frumoasa. Tocmai vorbeam de ipocrizia occidentalilor, ieri 😦

   Theophyle

   28/01/2011 at 12:34 pm

 10. Observ ca parerile expertilor sunt luate in consideratie atata vreme cat competeaza deciziile politice. In acest caz sigur decizia va fi cea care va prima iar in caz de esec vina o vor purta numai expertii.
  In Eu parererile expertilor sunt la fel de „apreciate”, ca si aici pe plaiurile mioritice.
  Oricum adevarul va fi decis, ca mai tot timpul, de interesele de moment.

  andrzej

  28/01/2011 at 1:24 pm

 11. Premiul Nobel , domnul El Baradei a fost arestat in Egipt .
  Se impute treaba la egipteni ! 😦
  O zi buna !

  Ștefan A.

  28/01/2011 at 1:49 pm

  • Stef salut 🙂
   nu l-au arestat l-au retinut pe locul demonstratiei. Nu suint prosti, stiu ca daca il retineua isi dadeau foc la geamantan!

   Theophyle

   28/01/2011 at 2:26 pm

 12. Exprimarea unui sef de partid in anul de gratie 2011 intr-o tara europeana!Daca ajunge asta la butoane..
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8250124-victor-ponta-basescu-morar-sunt-patati-sange-iar-boc-sterge-jos-nu-filmeze-presa.htm

  mar

  28/01/2011 at 1:49 pm

  • Au ajuns cu cutitul la os . Adica se seaca finantarea oculta in urma arestarilor .
   Voi chiar credeti ca partidele se finanteaza doar din cotizatii si donatii ? 😆
   Daca se taie finantarea oculta , nu mai au bani nici de hirtie igienica . 😆

   Ștefan A.

   28/01/2011 at 2:01 pm

 13. Somajul in Spania a ajuns la 20,3 %.
  Si unii mai zic ca atrecut greul crizei . Eu zic ca mai e loc si de mai rau . 😦

  Ștefan A.

  28/01/2011 at 2:03 pm

 14. Nimeni din Romania si aici ma refer la ONG, sau alte forme de asociere civica nu poate sa incerce sa stopeze aceste manifestari evidente de intimidare a justitiei?
  Declaratiile liderilor psd: Nastase, Ponta, Iliescu, au fost facute public si pot fi probate oricand ca actiuni fatise de intimidare si presiune asupara justitiei.
  Chiar si declaratiile recente ale inculpatului Vantu au acelasi caracter, totusi nimeni nu ia pozitie oficiala in apararea acestor tentative transparente de timorare a judecatorilor si procurorilor care vor sa devoaleze mafia din Romania.
  Ce fac „marile” ong-uri, ce fac oamenii de buna credinta, ce fac intelectualii in fata acestor manevre mafiote, care iata nu se mai sfiesc si ataca frontal incercad sa-si acopere faradelegile?

  andrzej

  28/01/2011 at 2:41 pm

 15. Cel mai firesc lucru de pe lume: un penal sa apere un alt penal sau clica penalilor. Nasty se comporta instinctual carevasazica. Ce motivatii sau justificari acopera acest instinct, e irelevant 🙂

  Galeata cu pixeli

  28/01/2011 at 2:44 pm

 16. Ma gandesc serios, daca procurorii si judecatorii nu se pot adresa CCR sau institutiilor internationale la care sa denunte manevrele de intimidare la care sunt supusi.
  Mie mi se pare un act evident de imixtiune a puterii politice reprezentate prin senatori si deputati(parlament) psd in actul justitiei(independenta si inamovibila!) .

  andrzej

  28/01/2011 at 2:55 pm

 17. Cred ca un astfel de arbitraj ar fi intradevar de competenta CCR, ca adevarat garant al respectarii consitutiei si a echilibrului puterilor in stat.

  andrzej

  28/01/2011 at 2:58 pm

 18. Adevarul care doare si nu poate fi uitat.
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6420124,00.html

  mar

  28/01/2011 at 3:05 pm

 19. Buna Ziua la toata lumea 🙂

  Postare noua!

  Cine nu poate accesa direct noua postare este invitat sa o faca prin acest link direct!

  Theophyle

  28/01/2011 at 3:40 pm


Comentariile sunt închise.