Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 24 Ianuarie / “Ziua Unirii Principatelor Române”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -5°C, si o maxima termica de  0°C, umiditate: 98%. Indicele de confort termic: -6°C. In cea mai mare parte noros. Ninsoare usoara. Frig.  Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2651 RON (-0. 0020 RON); 1 USD = 3. 1514 RON (-0.0109 RON); 1 EURO =  1. 3534  USD; (+0.0040).  Gramul de aur 136.1636RON  (-2.6333).

Unirea Principatelor Române cunoscută şi ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918) a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unificarea principatelor romanesti Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească. Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezenta primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. Impusă sub o puternică presiune populară, cu deosebire la Bucureşti, alegerea ca domn al Ţării Româneşti a lui Alexandru loan Cuza avea să-şi găsească o confirmare deplină la marea manifestare prilejuită de sosirea alesului naţiunii în capitala munteană.

Guvernul este împiedicat de o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să taie cele 150.000 de pensii speciale ale foştilor militari şi ale foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne şi serviciilor secrete, inclusiv oameni care au lucrat în fosta Securitate. Aceste pensii speciale costă statul un miliard de euro pe an. O intervenţie a preşedintelui Traian Băsescu a făcut din nou valuri, după ce Guvernul a comunicat oficial că recalcularea pensiilor militare va continua.  „Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona”, a spus preşedintele, citat de Mediafax. Ziarul Financiar a scris încă din 2007 că pensionarii speciali, care nu reprezintă mai mult de 150.000 de oameni (adică mai puţin de 3% din numărul total de pensionari de circa 6 milioane) costă statul anual un miliard de euro, adică 10% din bugetul total de pensii.  Pe de altă parte, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe data de 7 ianuarie, suspendarea aplicării hotărârii de guvern luate anul trecut privind recalularea pensiilor militare, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând o decizie luată de Curtea de Apel din Cluj în septembrie 2010. Printre motivele pentru care autoritatea a decis blocarea acestei hotărâri a fost faptul că aceasta discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus pensii de recalculare. Principalii beneficiari ai pensiilor speciale sunt foştii angajaţi din structurile ministerelor de Interne şi de Apărare, precum şi cei din serviciile speciale (SRI, SIE sau SPP), numărul acestora ajungând la aproximativ 150.000 de oameni. Salariaţii din aceste structuri nu au cotizat (până în acest an) în timpul vieţii active pentru pensia de stat şi nici nu şi-au primit pensia din bugetul public de pensii, ci integral prin alocări de la bugetul de stat către ministerele respective. La discuţiile de anul trecut pe legea pensiilor, Guvernul a calculat că statul va face economii între 500 şi 800 de milioane de euro pe an prin intrarea în vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii. Mai multe in Ziarul Financiar.

Noul organism de supraveghere a sectorului bancar din UE ar putea cere ţărilor din Europa de Est să înăsprească condiţiile de acordare a creditelor în valută, care sunt văzute ca un pericol pentru stabilitatea economiilor din regiune. Problema creditelor în valută din Est este una dintre priorităţile Consiliului European pentru Riscuri Sistemice (ESRB), organism înfiinţat recent de Uniunea Europeană pentru a identifica şi avertiza autorităţile în privinţa riscurilor care ameninţă sistemul financiar, scrie Bloomberg. În timpul crizei financiare, expunerea mare pe care unele bănci, în special cele austriece, o aveau asupra Europei de Est, era privită ca o povară pentru că din cauza devalorizării monedelor şi a creşterii şomajului mulţi debitori nu şi-au mai putut plăti ratele, iar numărul creditelor neperformante a crescut rapid. Mai multe in Ziarul Financiar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, că în urma recalculării pensiilor militare militarii de carieră vor avea creşteri iar cei care au ales să iasă mai devreme din viaţa militară vor avea „o uşoară scădere”. Preşedintele Băsescu a arătat că, în raport cu cele peste 29.100 de pensii recalculate, 20.740 de cadre militare au creştere de pensie, 8.421 au scădere, iar unui număr de 16 militari li se menţine valoarea pensiei. „Din rândul coloneilor, dintre care vreo doi lideri i-aţi văzut foarte agitaţi pe la televiziuni, cei care spun că sunt ofiţeri NATO, dar ei nu au văzut încă sediul NATO, 2.563 de colonei au creştere de pensie, 2.820 de colonei au scădere de pensie. În rândul locotenent-coloneilor, 2.980 au creştere de pensie, 2.377 au scădere de pensie. În rândul maiorilor, 2.592 au creştere de pensie, 2.217 au scădere de pensie, funcţie de vechimea în care au îndeplinit funcţia şi de alte criterii prevăzute de lege. (Sursa:Agerpres)

Pensionarii militari protestează, luni, în Capitală şi la prefecturile din ţară, cerând Guvernului, MAI, MApN şi SRI să oprească recalcularea pensiilor lor şi să respecte hotărârea ICCJ privind suspendarea aplicării HG 735/2010. „Evenimentul va avea loc în orice condiţii. Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să ni se alăture în acest demers”, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, colonelul (r) Valeriu Pricină, vicepreşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD). În Capitală, protestatarii se vor reuni, de la ora 10.00, în Piaţa Revoluţiei, de unde, la ora 11.30, vor pleca în marş spre Academia Militară. Înainte de a pleca în marş, o delegaţie a SCMD, organizatorul protestului, va depune la sediul Ministerului de Interne, aflat în Piaţa Revoluţiei, un document cu solicitările lor, intitulat „Ultimatum (Somaţie)”, care anunţă şi un miting de amploare la 1 martie, dacă guvernanţii nu renunţă la recalcularea pensiilor militarilor. Coloana de protestatari va pleca apoi în marş pe Calea Victoriei, va trece prin faţa Casei Poporului, urmând să oprească în faţa sediului SRI, pentru a fi depusă şi aici „somaţia” adresată reprezentanţilor instituţiei. Protestatarii îşi vor continua apoi traseul, pe partea stângă a Palatului Parlamentului, până în zona Hotelului Marriott, unde din nou se vor opri pentru ca un grup de reprezentanţi să depună „somaţia” şi la Ministerul Apărării Naţionale. Marşul va fi apoi continuat pe Şoseaua Panduri, până în zona Academiei Militare. Aici, protestatarii vor staţiona până la ora 15.00, timp în care o delegaţie va merge la Palatul Cotroceni pentru a depune documentul cu revendicările lor. (Sursa:Mediafax)

Voi fi pe traseul manifestatiei si am sa transmit evenimentul (ca de obicei) cu text in comentariile acestui articol.

Va urez o zi buna si amintiti-va totusi ca astazi sarbatorim Ziua Unirii!

110 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  Abia astept „transmisia” si sper sa aveti „gura buna” ca si la mitingul precedent din toamna. Astfel putem afla si noi, in mod corect, ce se intampla pe acolo. La asa zisele televiziuni de stiri nu ma voi uita.
  Am gasit un articol excelent al domnului Mihaes:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-blazonul-patat-de-muste-919045.html

  cedric

  24/01/2011 at 10:12 am

 2. Cadrele militare in rezerva au huiduit and se intona imnul national si atunci cand se da onorul!
  S-au descalificat!Ticalosii!

  ela

  24/01/2011 at 10:12 am

 3. Televiziunea nationala prefera sa dea emisiuni de divertisment,in loc sa transmita de la Iasi?

  ela

  24/01/2011 at 10:16 am

 4. Buna dimineata! 🙂

  Am vazut si eu imaginile, incalificabil, insa ma asteptam de la niste pensioanri speciali.

  Cetatean

  24/01/2011 at 10:18 am

 5. Aşadar cînd e vorba de bani huiduim orice? Brava armată română! Toţi creierii de comunişti spălaţi adunaţi, apretaţi şi aliniaţi! Asta au făcut o viaţă întreagă, asta fac şi acum.

  Militarii cu demnitate nu au ce căuta acolo.

  filadel

  24/01/2011 at 10:40 am

 6. Priviti va rog inregistrarea de pe Gandul; lipsesc huiduielile din timpul discursurilor.sa-ti fie rusine,Dinu Patriciu!

  ela

  24/01/2011 at 11:09 am

 7. crinolina si infantul au „facut bai de multime” in timp ce Traian Basescu a stat in tribune.Astia merg pe scenariuldin 2009, dar nu au priceput ca restul tarii nu este Iasul, si ca romanii nu uita decembrie 89. Cine se revolta, cei care au fost in solad lui Ceausescu.

  mar

  24/01/2011 at 11:16 am

 8. Asta este „oastea NATO”?
  Niste nemernici care nu se dezmint. Ce deosebire este intre ei si politistii care si-au aruncat caschetele?
  Sper sa dispara cu totii din peisaj cat mai curand, iar moldovenii, care pentru doi arginti au jucat dupa cum le-au cantat Ponta si Antonescu, s-au facut de ras batjocorind cea mai mare sarbatoare a Iasului.
  Halal patrioti!

  cedric

  24/01/2011 at 11:32 am

  • Ce oaste NATO, parte din prostatari sunt din cei care va tavaleau prin noroi si va puneau sa curatati podeaua cu lama.

   mar

   24/01/2011 at 11:38 am

 9. salut pe toata lumea 🙂

  Probabil ca „actiunile de amploare” au fost ridicate cu autobuzele si trimise la Iasi. Cativa protestatari se incalzesc cu ceai(poate si alte lichide) din termosuri. Nimic de semnalat.

  Am avut o „superba” surpriza sa-mi intalnesc secrtoristul din anii 70, vestitul Nae „ciomag” care inteleg ca este si el pensionar nedreptatit.

  Daca nu ar fi avut mai mult de 70 de ani cred ca ii administram o corectie pentru toti baietii care si-au luat-o de la organu’ acum pensionar.

  P.S nimic de relatat deocamdata. Scuze de eventuale greseli. ipodul meu merge greu cu maini inghetate!

  Theophyle

  24/01/2011 at 11:33 am

  • Salut, Theophyle! 🙂

   Mare păcat că l-ai iertat pe ciomăgar!
   Ăstia sunt imuni la morală, înteleg doar de bulan!

   Prin anii ’60, undeva la țară am fost martor unei corecții aplicate unui milițian de către un căruțaș care nu s-a supus lu’ dom’ șăf să se dea la o parte din drum. Cu codia biciului, omul cu părul albit înainte de vreme i-a aplicat mocofanului în uniforma o lecție de bună putare de a ținut-o ăla minte cel puțin cât a purtat cu rusine vânătăile și cucuiele căpătate…

   Din chestia asta, noi, puștimea martoră am avut de câștigat câte o alviță pentru că i-am găsit milițianului toate cartușele risipite prin lanul de grâu de omul care-l dezarmase una-doua pe dobitocul îmfumurat a cărui „șfoarță” sta în arma de pe umăr! 😀

   D’aia nici n-a raportat încidentu’, cum era să explice el cum fusese dezarmat una-două de un civil, ce e drept cu „frontu” la activ, din iunie ’41 până în mai ’45!

   oldhashu

   24/01/2011 at 11:56 am

 10. Update 1

  Mediafax anunta 1000 de „pensionari” daca sunt mai mult de 150 eu platesc restul pana la 1000 in euro!

  Theophyle

  24/01/2011 at 11:39 am

  • Salut!
   Mediafax o fi numarat pensiile: „1000 de pensii medii adica 100 de pensionari militari se afla …”

   Huitzilopochtli

   24/01/2011 at 11:41 am

   • Poza de pe Mediafax este mai mult decat relevanta.

    mar

    24/01/2011 at 11:44 am

 11. Update – 2
  Corespondentul nostru de la Iasi trasmite:

  Iasi, Piata Unirii, 24 ianuarie. Participantii la miting sunt barbati in covirsitoarea majoritate. Femeile sunt extrem de putine, in trecere sau cu copii mici, adusi la miting de curiozitate. O educatoare cu vreo 20 de copii fac Hora Unirii.

  Barbatii participanti sunt solizi, sanatosi, cam 50-55 de ani dar si mai in virsta. Putini tineri, si acestia regrupati in pilcuri de cite 3-4. Ora 11 luni, tinerii respectivi nu sunt in sesiune si barbatii nu sunt la serviciu. Judecind dupa virsta, pensionari. Geci grose, cravate, fulare, ochelari de soare, musteti ingrijite.

  Printre tineri sunt indivizi din galeria Politehnica Iasi, cu fularele echipei favorite si cu cocarda rotunda, pe care scrie „152 de ani”. Acestia sunt cunoscuti in oras ca fiind foarte apropiati de Gheorghe Nichita si de organizatia locala a PSD, fiind „baietii buni la toate”.

  Intreb pe un barbat de unde pot sa iau si eu stegulete si mi se spune ca s-au dat de dimineata, de catre „organizatori”. Ma duc in centul pietei, unde se afla un grup de oameni cu steaguri si vreau sa intru si eu. Nu pot, sunt impiedicat ferm de un lant uman de „organizatori”, de la Primaria Iasi. Mi se spune sa merg in stinga hotelului, sa intreb poate mai au aceia.

  In partea stinga a Hotelului Traian este masat grupul cel mai compact de barbati, imbracati corect, cu cravate sub hainele de iarna si cu stegulete in mina. Multi dintre acestia au si ei cocarde. Acestia fluiera si huiduie in continuu, incit nu se poate auzi ce spune Basescu. Indivizii nu asculta, au program de huiduit si fluierat non stop. Intre ei, grupuri de 2-3 barbati cu voci mai puternice si urcati pe gard, dau din cind in cind tonul. Se striga: „Du-te dupa Voda”, „Timplarul de la Interne, nu stie nici sa taie lemne!”, „Hotii!” si altele.

  Apar in piata Ponta si Antonescu, cu camerele dupa ei si se duc glont spre grupul comasat de barbati din stinga. Acestia isi scot caciulile, flutura din miini si aplauda pe cei doi. Baia de multime despre care vorbeste IRTV e de fapt o stringere rapida de citeva miini peste gard, intrucit barbatii din stinga hotelului stau dupa gard, si in plus acolo e si un pilc de jandarmi. Dupa ce Ponta si Antonescu trec, un „organizator” imparte foi de A4 pe care scrie „Iesi afara fiinta extra-ordinara”, „Unitate-n portofel”.

  Miting organizat de Primaria Iasi a lui Nichita – PSD, cu grup de”spontan format” din barbati pregatiti pentru a huidui, cu „organizatori” care au foi A4 cu lozinci gata scrise.

  Theophyle

  24/01/2011 at 11:40 am

  • Bună ziua!
   Descrierea făcută sărmanilor pensionari mi-a amintit de liderii minerilor. Aceia tunşi scurt, cu mâinile frumoase ca de tinere doamne şi uniforme noi. Retrăim aceleaşi situaţii cu alte personaje. Cred că Iliescu este foarte fericit. Are urmaşi demni!

   dictaturajustitiei

   24/01/2011 at 1:12 pm

 12. Buna dimineata tuturor, 🙂

  Cei care nu au teroristi sa tina multimea in casa pot sa exprime in strada dorinta de a nu avea membri din fostul regim in noul Executiv:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8234373-noi-tensiuni-capitala-tunisiei-protestatarii-cer-inlaturarea-din-guvernul-uniune-nationala-ministrilor-fostului-regim.htm

  CFG

  24/01/2011 at 11:57 am

 13. mar

  24/01/2011 at 11:58 am

 14. Iaca si costul chiulangiilor.Daca tot plang pe umarul vitregitilor, poate ca este bine doneze sumele incasate necuvenit in favoarea „oropsitilor”!
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cat-ne-costa-parlamentarii-atat-de-ocupati-incat-n-au-timp-sa-voteze-143359-1.html

  mar

  24/01/2011 at 12:02 pm

 15. Realitatea recunoaste ca rezervistii au inceput huiduielile la Iasi.

  Cetatean

  24/01/2011 at 12:04 pm

 16. buna ziua;
  nu inteleg de ce va mirati!
  ati uitat 1 Decembrie 1990,Alba Iulia?
  ati uitat „semnele regizorale ale lui roman”?
  Eu,nu

  intamplator

  24/01/2011 at 12:05 pm

  • Ce te miri, înainte de ’89 nu puteam decât să fim „civilizați”, să aplaudăm la comandă!
   Acu putem să ne dăm arama pe față, să fim măgari când normal ar fi să onorăm un moment istoric!

   Oameni și soareci!
   … parcă Tenesee Williams?!

   oldhashu

   24/01/2011 at 12:16 pm

   • @oldhash
    tocmai, nu ma mir,ca si dvs am vazut destule si greu ma mai mir de ceva

    intamplator

    24/01/2011 at 12:37 pm

 17. Ce pretentii aveti de la dulcele plai moldovenesc mare iubitor de rosu moscovit?
  Ce vreti de la ei? Sa se destepte in 20 de ani? Nu stiti ca in Moldova timpul are alta valoare?
  Rabdare ca nu dau muscalii.Si daca dau nu i nici un bai ca si ei sunt oameni si i bautura pentru toti.

  tucu

  24/01/2011 at 12:11 pm

  • tucu, salut! 🙂

   În luna mea de miere, turul Moldovei, popas obligatoriu Humulești și Târgu Neamț.
   In orăselul ăsta prăvălit în sine de atâta istorie am văzut „ilustrarea” perfectă a egalității intre sexe: fiecare straduță cu bețivul ei prăvălit în șanț cu muște la gură, încă inainte de prânz, și culmea în proportie egala bărbați-femei!
   Asta era in perioada de vârf a României, jumatatea a doua a anilor ’70… 🙂

   oldhashu

   24/01/2011 at 12:31 pm

   • la fel e si acum;
    n-am nimic cu cei din moldova,sunt batuti de soarta dar nici ei nu fac nimic sa se ajute;
    nu stiu daca va amintiti acum citiva ani o scena cu inundatiile:
    pe undeva intre buzau si focsani,era presedintele in vizita;tot satul pe el sa vina sa li se reconstruiasca acareturile…
    dupa vreo 2 saptammini aceasi scena in harghita: diferenta: acolo presedintele mergea pe ulita si oamenii nu prea aveau timp de discutii,se vedea cum dau namolul din curte cu lopetile
    cam asta e diferenta
    p.s nu sunt din nici o regiune istorica,sunt „mitic”bucurestean si nuvreau sa acuz sau sa laud vreo regiune istorica;toti avem defectele si calitatile noastre

    intamplator

    24/01/2011 at 12:41 pm

    • Parintii mei sunt moldoveni,Nu dispretuiesc Moldova ci incerc doar sa semnalez ca zona functioneaza dupa alte reguli si in alt timp.
     Ca si Muntenia care nu a reusit sa renunte la naravurile raialei turcesti ,Moldova este inca bintuita de amintirile milosteniei voievodului local.
     De asemenea va rog sa nu uitati ca trecerea de la caftan si salvari la hainele nemtesti se datoreaza suflului occidental (sic) adus de ofiterii rusi.
     Ponta si Antonescu insa nu trebue sa mizeze prea mult pe amorul moldovenesc deoarece respectivii il simt de al lor pe Ilici nu pe respectivii venetici.

     tucu

     24/01/2011 at 1:08 pm

 18. Salutare .
  – Oare cit are pensie „eroul” national Ion Iliescu ?
  – Daca adunam numarul de pensionati militari , MI, SRI , magistrati , diplomati si „alte elemente de nadejde a orinduirii socialiste” cu pensi speciale, la ce cifra ajungem ?
  In jur de 10 % din numarul de pensionati ? Si cit reprezinta pensile lor din fondul national de pensi ? Cumva 45 % sau mai mult ?
  O tara cu grave probleme financiare .
  Important ca ne comparam cu Anglia , Franta , RFG cind e de calculat pensile la privilegiati si ne comparam cu Zimbabwe cind calculam pensie la amariti . O clasa politica extraordinara , „originala” ca „tatucul” ei .

  Ștefan A.

  24/01/2011 at 12:23 pm

  • Citeste paragraful 3 din articol!

   ela

   24/01/2011 at 12:35 pm

   • Ela , aia sint pensionatii de origine militara . 🙂
    MApN + MI + SRI + ex securitate .
    Sa mai adaugam aia din justitie , ministerul de externe , ex parlamentari sau guvernanti . Eu la masa asta totala ma refeream .

    Ștefan A.

    24/01/2011 at 1:01 pm

  • Salut, F16! 🙂

   Tot soluția radicala a Frantei de acu 200 de ani este cea mai bună!
   «Gâtul pe butuc, securea și harști…» (cf M Diaconu în „Actorul și sălbaticii!”)

   Pacat ca noi suntem decalați în timp față de Occident!

   oldhashu

   24/01/2011 at 12:36 pm

 19. Conferinta Iasi Nichita-Ponta-Antonescu.

  Cetatean

  24/01/2011 at 12:40 pm

 20. Update – 3

  Coloana celor 1000 de pensionari militari (mediafax); 2000 de catre organizatori – 200-250 de fapt s-a pus in miscare acum cateva minute in frunte cu cativa martzafoi care sunt probabil liderii lor cu plancarde grijuliu facute din timp.

  E cu strigari, injuraturi si blesteme.

  Vedem mai departe ce se va intampla. Face impresia ca fortele de ordine sunt mai hotarate decat in datile trecute. Le-au priit schimbarile, probabil!

  Theophyle

  24/01/2011 at 12:41 pm

 21. Asta imi place, s-au schimbat capii structurilor militare si sper ca au venit baieti tineri, care nu fac concesii 🙂

  Iasi, IRTV: la PNL se va vota in partid pe 5 februarie 2011 daca se vor alia cu PSD.

  Cetatean

  24/01/2011 at 12:45 pm

 22. Si la PSD se va convoca pe 5 februarie Consiliul National pentru alianta cu PNL.

  Cetatean

  24/01/2011 at 12:49 pm

 23. In sfirsit, de cind era asteptata alianta asta.

  Cetatean

  24/01/2011 at 12:50 pm

 24. Update – 4
  Dupa Cercul Militar si intonarea imnului de fanfara din dotare manifestatia se indreapta spre Palatului Parlamentului. Acum sunt aproape 500-600 de manifestanti.

  Theophyle

  24/01/2011 at 12:53 pm

 25. Spre kiseleff nu merg? 😆

  Cetatean

  24/01/2011 at 12:55 pm

 26. Pe stadioane, acolo unde sa fim sinceri, nu gasesti chiar cei mai educati si civilizati cetateni, sa fluieri imnul partii adverse e considerata o dovada de proasta crestere. Sa-ti fluieri propriul imn ar fi ceva de neconceput chiar si pentru huliganii autohtoni.

  Huitzilopochtli

  24/01/2011 at 12:58 pm

 27. Poanta propune ca alianta sa fie pe termen mediu si lung in data de 5 febr. ptr. a realiza o democratie functionala in Romania!Vai steaua lor de infantili.

  mar

  24/01/2011 at 1:05 pm

 28. Salut 🙂
  Theophyle, participa la miting vreun jurnalist? Nu de alta, dar vad ca se tot pomeneste de „cateva mii de pensionari” (EVZ), de unde numarul asta? Sau se iau toti dupa TV?

  Diana

  24/01/2011 at 1:09 pm

  • Diana sunt televiziuni am vazut o dubita de la RTv si ProTv nu am vazut Antene, poate sunt pe undeva pe parcurs.

   Cred ca am suficienta experienta din manifestatiile anterioare. Nu sunt in nici un caz mai mult de 600 de oameni care fac taraboi + o fanfara! La inceput au fost cam 150-200 s-au alaturat restul pe traseu.

   Theophyle

   24/01/2011 at 1:12 pm

   • Ma gandeam la presa scrisa. Vad ca astia doar stau linistiti pe fundu’ lor, se uita la TV si dau mai departe 😦

    Diana

    24/01/2011 at 1:14 pm

   • Thanks 🙂

    Diana

    24/01/2011 at 1:17 pm

 29. Cred ca astazi ,la Iasi ,s a consemnat cea mai mare realizare politica a lui Traian Basescu.
  Basescu a devenit presedintele unui mic partid cu identitate incerta si filiatie comunista.
  A luat respecrtivul partid si in afara de faptul ca l a adus la 33% si la guvernare a reusit cu ajutorul dezinteresat a doi habarnamisti politici sa faca din el
  SINGURA FORTA DE DREAPTA
  din Romania.
  Spre beneficiul nostru si indeplinind visul lui Basescu ,Ponta si Antonescu au reusit sa coaguleze sistemul politic Romanesc in 2 blocuri-lasind ca PDL ul (partid fara istorie si fara identitate) sa se trezeasca pus in postura de pol de putere -singurul reprezentant al dreptei.
  Bravo Basescu,bravo Crin ,bravo Ponta.Sa speram ca marea alianta va fi parafata.

  tucu

  24/01/2011 at 1:16 pm

  • asta e sfirsitul pnl;
   cine-si inchipuie ca nu va fi inghitit de psd ori e naiv ori e retardat;antonescu nu cred ca este naiv

   intamplator

   24/01/2011 at 1:19 pm

  • Va fi a declarat poanta la RRA, ba mai mult vor o alianta pe termen mediu sau lung!

   mar

   24/01/2011 at 1:21 pm

  • Bună ziua tuturor ,zic şi eu din nou !

   Propoziţia asta :,,Basescu a devenit presedintele unui mic partid cu identitate incerta si filiatie comunista.,,
   n-am prea înţeles-o. ce aţi vrut să spuneţi +

   dictaturajustitiei

   24/01/2011 at 1:31 pm

   • PD ul lui Petre Roman ,nascut din FSN ,dupa ce Iliescu si ai lui s au rupt si au creat un nou partid, avea ,atunci cind Basescu a preluat sefia partidului undeva sub 5%.
    Despre identitate nu are rost sa vorbesc deoarece el s a format din FSN istii care nu au vrut sa l urmeze pe Iliescu si au ramas in tabara lui Roman considerata in raport cu iliescienii reformisti.
    E adevarat ca respectivii au intrat in CDR o alianta autoproclamata de dreapta, ca partid de stinga ,evolutie ce a fost confirmata ulterior prin afilierea la Internationala socialista.
    Virajul executat in mai putin de 10 ani este spectaculos.

    tucu

    24/01/2011 at 3:06 pm

    • @ Tucu :
     Mulţumesc! Mă gândeam că este o referire la prezent, pierdusem din vedere trecutul.
     Cred că marele succes este totuşi al lui Băsescu atunci când, împreună cu Stolojan,au făcut alianţa ADA.El a dus partidul unde este. Şi conducerea lui Tăriceanu, văd acum, a fost mai benefică pentru liberali decât Crin. PNL-ul istoric s-ar putea să devină istorie.

     dictaturajustitiei

     24/01/2011 at 4:49 pm

 30. scuze,mai trebuia si rau intentionat
  asezati-l pe antonescu intr-una din cele doua categorii ramase

  intamplator

  24/01/2011 at 1:20 pm

  • Un coleg de-al meu, care isi zice liberal, imi spune ca in nici un caz nu va vota cu alianta noua, pentru ca in veci nu va pune stampila pe o formula in care intra Voiculescu.

   Cetatean

   24/01/2011 at 1:21 pm

 31. mar

  24/01/2011 at 1:25 pm

 32. Ptr. Valeriu Pricina hotararea Curtii Constitutionale este o aberatie. A declarat acum pe RRA. In viziunea lui L119 nu mai exista, este o mostrozitate si este samavolnica (parca PCR avea ceva legat de samavolnicie).

  mar

  24/01/2011 at 1:42 pm

  • V. Pricina este un fost(?)ofiter politruc care facea emisiuni pt. militari pe vremea lui Ceausescu la tvr.

   andrzej

   24/01/2011 at 3:04 pm

 33. super tare! „lol: cine e asta?

  Cetatean

  24/01/2011 at 1:44 pm

  • vicepres la sindicat. Ba mai mult a mai scos o perla, intrarea Romaniei in UE a fost un favor!

   mar

   24/01/2011 at 1:47 pm

 34. indivizii astia nu stiu decit un lucru: toate institutiile statului trebuie sa functioneze pentru ei, pina si CCR-ul.

  Cetatean

  24/01/2011 at 1:48 pm

 35. Toni Grebla, Basescu conduce tara ca un dictator,tot pe RRA!Lol

  mar

  24/01/2011 at 1:51 pm

  • asta ar merita sa stea vreo 3 luni sub un dictator!

   ela

   24/01/2011 at 1:54 pm

 36. Problema este alta, se pare ca impricinatii nu pot proba vechimea in baza careia au primit pensia!

  marea in baza

  24/01/2011 at 1:54 pm

  • pai n-au livrete militare?

   intamplator

   24/01/2011 at 2:20 pm

   • Nu stiu ca sunt soldat neinstruit!

    marea in baza

    24/01/2011 at 2:43 pm

    • nu conteaza/in livretul militar scrie cit ai fost in aramata
     la mine sunt 6 luni si l-am dat la aia de la pensii si mi l-au luat in calcul

     intamplator

     24/01/2011 at 2:57 pm

 37. Idiotii ignora ce ecouri are in societate dezbaterea despre pensiile uriase ale militarilor.

  Cetatean

  24/01/2011 at 1:55 pm

 38. test

  marea in baza

  24/01/2011 at 1:58 pm

 39. ela

  24/01/2011 at 2:11 pm

 40. pentru asta nu demonstreaza nimeni/
  si o explicatie de ce vor toti sa fie la guvernare

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/de-ce-asfaltatorii-nostri-sunt-mai-bogati-decat-ai-lor-214256.html

  intamplator

  24/01/2011 at 2:37 pm

 41. Au incurcat-o liberalii, la ce haos e in organizatiile lor teritoriale, vor fi mincati.

  Insa mi se pare mie ca aceasta modificare a alegerilor pentru primari se doreste a fi un test pentru alegerile parlamentare.

  Cetatean

  24/01/2011 at 2:45 pm

  • Cum sunt mancati daca v0r merge pe 50% /50% ? sprijiniti de PSD ?

   Un tanar de stanga

   24/01/2011 at 2:52 pm

   • TDS, crezi ca un baronii PSD vor vrea sa cedeze locuri eligibile catre liberali? Aiurea! E un tur, e care pe care, daca erau doua tururi baietii faceau calcule intre cele doua tururi sa sprijine candidatul cel mai bine plasat, PSD sau PNL, in defavoarea candidatului PDL.

    Asa, vor trebuie sa se bazeze doar pe sondaje ca sa fle care e cel mai bine plasat sau sa mearga pe principiul „sprijiniti partenerul de coalitie”, ceea ce una la nivel declarativ si alta la nivel de vot.

    Cetatean

    24/01/2011 at 3:01 pm

 42. Buna ziua ! Azi, fiind profesor de serviciu, am coborat in pauza mare in curtea Colegiului nostru si la statie s-a pus Hora Unirii ;a coborat si cealalta profesoara de istorie, tanara mea colega (ah, profii astia de istorie care se urca pe ziduri…) si ,spontan, am intrebat elevii :,,noi nu dansam Hora Unirii”? Spre marea mea satisfactie, au raspuns pozitiv si am facut o hora de toata frumusetea in curte, vreme de 15 minute.Fara politicieni, fara Inspectorat, fara directori, doua profesoare si o multime de elevi frumosi.La sfarsit ,s-a apludat si s-a strigat ,,,traiasca Unirea” !Mi-am incheiat si eu transmisia de pe teren, ii recunosc insa lui Theophlye drepturile de autor (privind reportajul de pe teren).

  Loda

  24/01/2011 at 2:51 pm

  • A dansat si Istvan ?

   Un tanar de stanga

   24/01/2011 at 2:54 pm

   • Sigur mai, ca sarbatorea ,,unirea cea mica”, nu te-ai prins ? 🙂

    Loda

    24/01/2011 at 3:54 pm

 43. Update – 5
  Cu delegatia care s-a dus sa depuna la Cotroceni „somatia” inchei transmisiunea si ma intorc spre casa ca sa scriu postarea care o voi termina intr-o ora sau doua.

  1. A fost mai decent decat samavolniciile politistilor sindicalisti.
  2. Am asistat la o manipulare pe care nu am crezut-o posibila intr-un cadru de genul celor care au protestat.
  3. Pantru prima data in viata mea am vazut ofiteri fara onoare. Vreau sa cred ca nu au fost cadre militare cu adevarat ci numai o adunatura de militieni.
  4. A existat si un moment personal care din nefericire mi-a adus aminte de zile negre!
  5. desi jandarmeria nu a publicat numarul celor care au marsaluit, pot sa va asigur ca nu au fost mai multi de 1000 de persoane si in nici un caz pe tot parcusul manifestatiei.

  Theophyle

  24/01/2011 at 3:00 pm

  • Te asteptam la baza, dragule 🙂

   Cetatean

   24/01/2011 at 3:02 pm

 44. Ziua buna tuturor.
  Uite ca nu e nimic nou sub soare, istoria se repeta (Crinut stie cel mai bine asta 🙂 )
  De la Bleen: http://bleen.ro/2011/01/19/competente/

  DanSu

  24/01/2011 at 3:15 pm

 45. Cu parere de rau: judetul Iasi e capitala asistatilor sociali. Dar daca asta le place si au luat in serios spusele lui Stefan cel Mare, ca Moldova nu-i a lor, ci…poate asteapta timpurile cind o sa le revina, si o sa si munceasca pentru inmuierea posmagului.
  Azi, intr-o scurta preumblare prin oras (pentru un contract nou la RDS, de la 28 la 39 lei plus stick), am avut o ciocnire involuntara cu doo veterane, pardon, sotii de pensionari melitari, de care lumea din jur a ris cu hohote.
  Apoi, pentru incununarea preumblarii, intrat la o cafea (sa nu mint, si un coniac), am dar de un ofiter, pensionat la 42 de ani si cu citeva sute de milioane vechi pe card si care, de vreo 10 ani este presedintele asociatiei de locatari din microraionul meu. Jubila omul ca Basescu ar fi fost huiduit.
  Spunindu-i ca eu il huidui pentru pensie si virsta la care s-a pensionat, suma incasata la pensionare si prestatia la asociatie, de foarte mult timp, iar el se face ca nu aude, s-a suparat.
  Mi-am mai cistigat un i_nimic.

  victor L

  24/01/2011 at 3:15 pm

  • Felicitari Victor L,
   asa ar merita toti netrebnicii astia, poate si-ar mai reveni cu picioarele pe pamant.
   Sper ca mai multi romani sa le arate toata ” cinstea si consiideratia”.

   cedric

   24/01/2011 at 3:20 pm

 46. Victore, salut!

  Ce fel de stick ti-au dat la RDS? Alb sau negru?

  Cetatean

  24/01/2011 at 3:17 pm

 47. Poate cineva sa ma lamureasca de unde vine graba nebuna cu care se infiripa amorul PSD isto liberal?
  Logica ar fi inpins discutiile la cel putin 6 luni cerind astfel destule evenimente madiatice.
  Nu vad ce fapt iminent ar impune o coalizare de urgenta.
  O suspendare?Greu de crezut.Un fel de santaj la cei ramasi pe dinafara? Nu cred Dupa alianta nu mai ramine nimic de impartit.
  Ce i mina totusi? Ce l face pe Ponta sa accepte rolul de secund? Sa fi decazut PSD ul in asemenea hal? Sa fi trecut baronii din teritoriu la liberalism?
  Cine ma poate ajuta?

  tucu

  24/01/2011 at 3:18 pm

  • un raspuns posibil ar fi ca economia reala incepe sa-si revina;au crescut exporturile,productia,scade somajul.Se vor implementa legile adoptate,se strange cureaua risipei la spitale,se usureaza liste de asgurati,darile se platesc online.
   Ce ar mai avea de atacat cand se prinde si tot romanul?

   ela

   24/01/2011 at 3:35 pm

 48. Te ajut eu, tucule. Baietii incearca sa devina proactivi. Anul 2010 a trecut, cu legile economice adoptate greu dar adoptate, in anul 2011 se schimba peisajul si incep luptele eminamente politice (legea electorala, votul prin corespondenta, Justitia si mai ales Constitutia).

  Baietii incearca sa se pregateasca pentru socul la care vor fi supusi cind batalia va deveni extrem de dura. Caci atunci cind va fi lansat proiectul noii Constitutiii, nu va mai fi de glumit.

  In plus, au ajuns disperati ca nu pot face 50+1 si incearca sa faca o alianta care sa prinda radacini in mentalul amenilor in 2012, alianta care sa aiba 50+1 si sa impuna premierul.

  Nici la scenariul suspendarii nu au renuntat.

  Cetatean

  24/01/2011 at 3:26 pm

 49. Raspunsul l-a dat Daniel Constantin :
  „Chestiunea cu ACD-PSD are un obiectiv imediat – schimbarea in martie a actualei guvernari. Si se poate ajunge pana la suspendarea presedintelui. Asta e obiectivul imediat. Daca nu se reuseste lucrul asta, cred ca o sa avem o problema, daca nu reusim acum in primavara treaba asta. Dupa ce reusim treaba asta, sigur ca putem sa discutam si despre alegeri anticipate si la parlamentare si peste tot”, a explicat Constantin citat de agentia Agerpres.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8227726-daniel-constantin-obiectivul-imediat-psd-acd-este-daramarea-guvernului-suspendarea-lui-traian-basescu-alianta-nu-trebuie-declare-public-obiectiv-suspendarea.htm

  Doina

  24/01/2011 at 3:32 pm

  • Ideea suspendarii se leaga mai mult de disperarea lui Voiculescu care si vede averea topindu se datorita faptului ca nu mai are acces la resursele statului si de disperarea celor ce sunt in vizorul DNA,decit de o eventuala actiune realizabila.
   Basescu a jucat un poker impecabil.Daca situatia incepe sa si revina meritul principal va fi al lui si nu al guvernului deoarece vuvuzelele s au scremut sa bage in cap prostimii ca autorul masurilor de austeritate este Basescu.
   Astia sunt atit de imbecili incit nu si dau seama ca fac propaganda pentru Basescu. Chiar si povestea cu pensiile militarilor are efect de bumerang.Cum crezi ca inghite populatia protestul unor oameni a caror pensie a scazut de la 5mii la 3 mii atita timp cit 90% dintre romini nu iau o mie?

   tucu

   24/01/2011 at 4:01 pm

 50. Cetatean, am cam luat plasa: „momentan nu ami avem stick-uri, dar va dau un nr. de tf. sa ne sunati”
  Asa ca mai astept.

  victor L

  24/01/2011 at 3:32 pm

  • Victore, hai sa iti spun un pont. Urmareste forumul, baietii se informeaza unul pe altul.

   http://forum.softpedia.com/index.php?s=7d62e4972b64fee32f0c93bcf553f5e3&showforum=333

   Eu am luat un stick no-name, care mergea cind avea chef. Mi-am luat un modem de pe net, la mina a doua, cu 70 lei, si merge de rupe.

   Unele serii de stickuri sunt varza. daca primesti stick Huawei sau ZTE e ok, insa astia aduc uneori stickuri foarte proaste.

   Cetatean

   24/01/2011 at 3:36 pm

   • merge incet Huawei; l-ai setat intr-un fel sa aibe viteza mai mare?

    ela

    24/01/2011 at 3:43 pm

    • Eu am un model E270 pentru deplasari, la 7.2 Mega viteza maxima, insa viteza netului depinde esentialmente de calitatea semnalului. Uneori semnalul e foarte bun, alteori se tiriie.

     Cetatean

     24/01/2011 at 3:47 pm

 51. Asa este, Doina. Insa Constantin vorbeste in numele lui Voiculescu. Voiculescu are urgenta suspendarii.

  Cred ca Ponta si Antonescu stiu ca acest scenariu al suspendarii nu are sanse, intrucit UDMR nu pleaca de la guvernare.

  Cetatean

  24/01/2011 at 3:33 pm

  • @Cetatean
   Referitor si la postarea prin care mi ai raspuns.
   Inteleg ca lupta baietilor devine cu atit mai dificila cu cit timpul incepe sa se scurga in favoarea PDL.Acest lucru nu justifica insa o alianta inregistrata.
   Inregistrarea acestei aliante are mai degraba semnificatia „”legarii de glie”” adica nici unul dintre aliati nu va putea sa tradeze dupa alegerile din 2012.Cred ei. Parca o alianta nu se poate desface sau niste parlamentari nu pot trece dintr o tabara in alta.
   Intrebarea era cum de au putut sa faca un asemenea CADOU PDL ului.
   Pozitionindu l ca singur reprezentant al dreptei i au dat identitate si reprezentativitate ,lucruri pe care PDL fara Basesscu nu le ar fi avut.
   Crin a renuntat -incredibil – la pozitia de colector de voturi de dreapta venite din partea celor ce nu l suportau pe Basescu dar nici pe Iliescu si a devenit un fel de struto motan fara bazin electoral.
   Discursul lui Crin -asa zisa arma forte- a fost drastic ingradit la o singura linie de atac-jos Basescu- linie deja uzata.
   Ce dracu e in capul lor?

   tucu

   24/01/2011 at 3:51 pm

   • Tucule, ai dreptate. E o legare de glie, intr-un fel. In 2008 PNL a vrut sa il lase pe Basescu si PDL-ul in offside, refuzind sa intre la guvernare. Nici nu le trecea prin cap la liberali ca Basescu va aduce PSD-ul in Guvern.

    Acuma, ca nu cumva s atradeze, se leaga de catarg, vorba lui Lazariu, insa problema e infinit mai complicata, pentru ca in felul asta baietii se expun cumplit unui discurs si unei polarizari extreme. In sfirsit PDL, DACA se reformeaza radical, nu mai trage in doi adversariu, ci intr-unul singur. In 2012 va fi o polarizare ca la alegerile din 2009.

    Crin a renuntat pentru ca la el liberalismul tine 5 minute, dupa 5 minute da in populism. Nu are cum sa cistige mai mult.

    PDL-ul insa are o enorma oportunitate, DACA se reformeaza: sa scoata la vot pe cei dezamagiti si mai ales sa acorde vot prin corespondenta diasporei. Are in fata o sansa istorica.

    Cetatean

    24/01/2011 at 3:56 pm

    • Ai dreptate .
     PDL ul a primit un cadou greu de digerat pentru multi activisti de acolo.
     Probabil ca nu va sti sa l gestioneze si ne vom trezi iar cu o treaba romaneasca-adica o masina cu esapamentul in fata si un clacson supradimensionat.
     Norocul nostru este ca aceiasi fabrica i a asamblat si pe Crin si pe Ponta.

     tucu

     24/01/2011 at 4:07 pm

 52. Cetatean,
  intiativa cu noul abonament si stick-ul e a progeniturii, lui ii trebuie (de fapt el are unul din Jermania, cind a fost la specializare, acum vreo doi ani). Voi vedea ce va fi.
  Eu nu mai am modem, ci fibra optica.

  victor L

  24/01/2011 at 3:50 pm

 53. Da, si eu am fibra, plus net mobil si pentru 11 lei pe luna se merita. Insa depinde enorm de calitatea semnalului in zona si de ce modem prinzi.

  Cetatean

  24/01/2011 at 3:51 pm

 54. asa gandeste un activist de partid si arata diferenta dintre un activist si un presedinte de stat. l-a citit bine ceausescu cand se referea la el ca la un activist de CC. numai atat a putut.

  „Era de aşteptat aşa ceva, iar el trebuia să fie conştient că va fi primit astfel. Ceea ce este surprizător este că manifestă în ultimul timp o imprudenţă care pe mine mă uimeşte, adică îşi asumă întreaga răspundere pentru măsurile nepopulare şi, implicit, şi riscurile care decurg de aici, mai ales că era şi în contextul deciziilor asupra personalului militar. Aşadar, nu cred că e o surpriză cum a fost primit la Iaşi şi el trebuia să se aştepte la aşa ceva”, a declarat fostul preşedinte.

  stef_nic

  24/01/2011 at 3:57 pm

 55. buna ziua

  stef_nic

  24/01/2011 at 3:57 pm

 56. salut, stef!

  Insa activistul uita un lucru: oamenii neinregimentati in partid sunt mai multi ca activistii. A trecut vremea PCR-ului.

  Cetatean

  24/01/2011 at 3:59 pm

 57. Este un dement pe IRTV, Mircea Dogaru, care considera ca in acest moment nu mai exista stat de drept in Romania si ca „ei” nu il mai recunosc de sf de stat pe Basescu.

  Frate, dar ce s-au scumpit medicamentele pentru cap! :mrgreen:

  Cetatean

  24/01/2011 at 4:04 pm

 58. salut, cetatean!

  El sufera in tacere si mai spera doar varsta nu-i da pace si nici vremurile. Ce mi se pare interesant este cum un partid care la ultimele alegeri a castigat peste 33% din voturi are nevoie de o carja „liberala” . E bine ca se mai limpezesc apele prin organizatia de criminalitate organizata. Parca se vad mai bine asa grupati :))

  stef_nic

  24/01/2011 at 4:08 pm

 59. Dogaru asta, e acel personaj foarte bine descris de Roncea in Curentul de azi.
  O lichea, ginere de securist, care n-a fost militar cu adevarat nici macar o zi, doar „istoric militar”.

  cedric

  24/01/2011 at 4:25 pm

  • Celebritatea TV este dorita de 80 % dintre romani,romani ce traiesc cu convingerea ca cel mai simplu mod de a face bani este sa dai din gura.
   Reteta functioneaza in tot spectrul media .
   Ajunge sa umbli n curul gol cu cine stie ce varsator de manele,sa ai o echoipa de fotbal,sa fii jmecher de cartier sau sa l injuri bine pe Basescu ca esti imediat racolat incurajat si servit idiotilor de vuvuzeaua TV .
   Dogaru vrea si el sa devina popular in cartier nu de alta dar de la prosti se pot cistiga mult mai multi bani decit de la sistemul de pensii.

   tucu

   24/01/2011 at 4:35 pm

 60. Ati citit postarea Nicoletei Savin?

  ela

  24/01/2011 at 4:32 pm

 61. Postare noua 🙂

  Cine nu poate accesa direct noua postare este invitat sa o faca prin acest link direct!

  Theophyle

  24/01/2011 at 4:36 pm


Comentariile sunt închise.