Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 15 Ianuarie “Schengen, pas!”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfarsit de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  1°C, si o maxima termica de  9°C, umiditate: 98%. Indicele de confort termic: -1°C. Mai mult insorit, rece. Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2669  RON (+0. 0105 RON); 1 USD = 3. 1906 RON (-0.0444 RON); 1 EURO =  1. 3373  USD; (+0.0216). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 140.4297 RON  (-3.2918).

Franţa a blocat, vineri, la Bruxelles, adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea României la Schengen, cerând să reexamineze un raport tehnic privind implementarea în România a interfaţei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, în baza căruia operează Spaţiul Schengen, conform RFI. Subiectul va fi probabil înscris pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, în 28 ianuarie, când se va constata dacă Franţa ridică sau nu vreo obiecţie elementelor textului. Raportul realizat de experţi europeni şi prezentat în cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arată că România este gata şi din acest punct de vedere, pentru a se integra în spaţiul liberei circulaţii. Alte rapoarte de evaluare a frontierelor terestre şi aeriene au fost deja aprobate la Bruxelles în 2010. Acum, toate statele membre au acceptat raportul, cu excepţia Franţei, care a blocat practic procesul de adoptare formală a documentului, au explicat surse europene, relatează RFI. Tot acum au fost discutate şi două rapoarte privind Bulgaria (sistemul informatic SIS / SIRENE) şi rezultatele reevaluării frontierei terestre între Bulgaria şi Turcia. Aceasta a primit un aviz negativ din partea experţilor UE, prin urmare Franţa, Germania şi Finlanda au cerut o a doua reevaluare. (Sursa:Mediafax)

Bulgaria şi România nu sunt pregătite să adere la spaţiul Schengen, au confirmat rapoartele experţilor independenţi prezentate vineri statelor membre ale Uniunii Europene, a declarat o sursă diplomatică europeană, citată de AFP. Trei rapoarte au fost discutate de reprezentanţii statelor membre în cursul unei reuniuni la Bruxelles, iar concluziile arată că cele două ţări nu sunt încă pregătite să se racordeze la sistemul de informaţii Schengen (SIS) şi că Bulgaria are în continuare probleme în ceea ce priveşte asigurarea securităţii frontierei sale cu Turcia. Acest ultim punct a fost recunoscut de Bulgaria, care s-a angajat să „remedieze situaţia”, a precizat sursa citată.O nouă misiune a experţilor mandataţi de statele UE va fi necesară în cele două ţări, pentru a verifica dacă au fost realizate progrese. Preşedinţia ungară a Uniunii Europene şi-a reafirmat vineri sprijinul pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie a persoanelor, în condiţiile în care Franţa şi Germania şi-au exprimat recent rezervele. (Sursa:Mediafax)

România va plăti FMI dobânzi în valoare de 266 milioane DST (circa 300 milioane de euro) în acest an pentru tranşele primite până la finele lunii decembrie, similar cu suma achitată până acum, iar prima rată din 2011, de circa 78 milioane euro, este programată pentru 1 februarie. Agenţia Mediafax a anunţat de la finele lunii decembrie că România a plătit FMI dobânzi în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro de la semnarea acordului actual de împrumut, iar din august 2012 Banca Naţională şi Ministerul Finanţelor vor începe să ramburseze şi ratele aferente tranşelor primite. Prima plată a principalului va avea loc pe data de 6 august 2012 şi va fi în sumă de 546 de milioane de drepturi speciale de tragere (DST), ceea ce reprezintă peste 600 milioane de euro la cotaţia din prezent a DST. Drepturile Speciale de Tragere (DST) reprezintă o unitate monetară folosită de FMI, care are la bază patru valute şi este folosită ca monedă în acordarea împrumuturilor de către instituţia financiară. În prezent, un DST este cotat la circa 1,16 euro. (Sursa:Mediafax)

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul premier Adrian Năstase, a recuzat vineri un judecător din completul care judecă dosarul „Trofeul calităţii”. Avocaţii fostului prim-ministru au cerut recuzarea judecătorului Ioana Bogdan invocând art.6 din CEDO. Ei susţin că magistratul n-ar trebui să intre în acest dosar deoarece în perioada 10 septembrie 2009-1 noiembrie 2010 a ocupat o funcţie importantă în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ar fi putut intra în contact cu dosarele lui Adrian Năstase. De asemenea şi apărătorul Irinei Jianu, Gabriela Ghiţă a cerut recuzarea judecătoarei Ioana Bogdan. (Sursa:Agerpres)

Din cele 63.551 infracţiuni de furt înregistrate în 2010 în Bucureşti, 75% sunt furturi de componente auto – oglinzi, ştergătoare, capace de roţi, furturi de pe rafturile magazinelor şi furturi din buzunare şi genţi, se arată în bilanţul activităţii Poliţiei Capitalei pe anul precedent. Fenomenul infracţional nu a înregistrat creşteri semnificative în anul 2010, fiind sesizate un număr de 102.601 fapte penale – o creştere de 4% faţă de anul precedent. La prezentarea bilanţului Poliţiei Capitalei ce a avut loc, vineri, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), au participat chestorul principal de poliţie Ioan Căbulea, subsecretar de stat şi adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestorul de poliţie Liviu Popa, inspector general al Poliţiei Române. (Sursa:Agerpres)

Autorităţile locale din China au acumulat datorii „acunse” de cel puţin 10.000 miliarde de yuani (1.500 miliarde de dolari), pe care le-au mascat folosind mii de vehicule investiţionale folosite pentru împrumuturi, a declarat parlamentarul chinez.Yin Zhongqing, scrie Mediafax Business. Aceste datorii vor deveni, probabil, neperformante odată cu apropierea de finalizare a proiectelor pe care le-au finanţat, consideră Yin, membru al comisiei pentru finanţe şi afaceri economice din parlamentul Chinei, într-un interviu pentru Reuters Insider, preluat de CNBC. Nu este clar în prezent care împrumuturi vor deveni neperformante, întrucât acestea nu trebuie achitate până la încheierea proiectelor pentru care au fost contractate. „Valoarea mare a datoriilor acumulate de autorităţile locale de la finele lui 2008 pentru a combate impactul crizei financiare globale va deveni o povară grea pentru dezvoltarea ulterioară a Chinei”, a spus oficialul chinez. (Sursa:Mediafax)

Preşedintele tunisian Zine Al Abidine Ben Ali, care conducea de 23 de ani destinele ţării şi s-a confruntat cu o criză fără precedent, a părăsit Tunisia, premierul anunţând că preia conducerea, transmit agenţiile de presă internaţionale. Premierul Mohammed Ghannouchi a apărut pe postul public de televiziune anunţând că-şi asumă conducerea ţării, după ce sute de tunisieni au protestat din nou vineri, la Tunis, cerând îndepărtarea de la putere a preşedintelui Ben Ali.

Va urez o zi buna!

86 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  Probabil ca atitudinea Frantei va schimba ceva in perceptia romanilor despre aceasta tara. Va fi interesant de urmarit.

  Hronic

  15/01/2011 at 9:41 am

 2. buna dimineata,

  rapoartele privind admiterea Ro/Schengen se contrazic?
  atunci este clar ca sint jocuri politice.
  Franta a capiat cu al sau sarkozy?

  15 ianuarie – data nasterii a lui Eminescu!

  skorpion

  15/01/2011 at 9:51 am

 3. Buna ziua .
  Ca buna dimineata a fost cu ceva ore in urma . 🙂
  Va anunt oficial ca fostul presedinte al Tunisiei este in Arabia Saudita .
  Doua fice au ajuns in schimb in Franta.

  Ștefan A.

  15/01/2011 at 9:55 am

  • mai degraba…
   cred ca cele „doo” gagice au ajuns la schimb in Francia.

   Gamer

   15/01/2011 at 10:13 am

 4. GLOSSA – Eminescu

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.
  ……….

  Autobiografia unui politruc de rit vechi si nou

  Am fost director la o mare intreprindere socialista. Cafeaua de dimineata era pregatita de o secretara sexy, mergeam la servici cu Dacia neagra.
  Odata am fost intrebat daca fabrica nu contribuie cu 10 mii de lei pentru inmormintarea unui tovaras din Comitetul Central. Am spus ca cu atitia bani as inmorminta intregul Comitet. Din acest moment am devenit director la o intreprindere mai mica.

  Cafeaua zilnica era pregatita de o secretara mai in virsta, la servici mergeam cu furgoneta fabricii. Odata am fost apostrofat ca nu am fost la ultima sedinta de partid. Am raspuns ca daca stiam ca e ultima m-as fi dus sigur. Din acest moment am lucrat ca maistru.

  La servici mergeam cu masina proprie si eu faceam cafeaua de dimineata. In atelier aveam pe perete poza lui Ceausescu si al Lolobrigidei. Odata mi-au spus ca de ce nu dau jos poza curvei de pe perete. Am luat poza lui Ceausescu. Din acest moment am lucrat zilier la sapat santuri.

  Mergeam la lucru cu bicicleta si duceam cafeaua de acasa in termos. Odata in timp ce sapam santul au venit si mi-au spus sa-mi ascund bicicleta deoarece va trece pe acolo o delegatie de partid de la Bucuresti Am raspuns sa nu-si faca probleme deoarece bicicleta este inchisa cu un lacat…din acest moment am ramas fara lucru…

  …o vreme am fost somer pina la schimbarea orinduirii…

  M-am reabilitat, am intrat in politica, am intrat in partid. Cafeaua imi este servita de o secretara sexy, la servici merg cu un Audi cu sofer personal. In rest imi tin gura si din cind in cind ridic mina sa votez. Imi creste nivelul de trai si acoperirea cheltuielilor.

  skorpion

  15/01/2011 at 9:57 am

  • Excelent . 😆

   Ștefan A.

   15/01/2011 at 10:05 am

 5. ‘neata buna

  Gaura din finantele chinezesti bate la popou’ gol oricare alta stire. In aceeasi gama: triche’ da asigurari ca ieuro are viata lunga.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8210472-jean-claude-trichet-bce-vreau-fiu-foarte-clar-aceasta-nu-este-criza-monedei-euro.htm
  (incepe ca nascase in videoconferinte si sfarseste prin a cita din programele pcr. dam’)

  Concurenta serioasa vine de la zecile de mii de cazuri de furtisaguri. Adica de la cele inregistrate. Celelalte sute de mii de „penalitaturi” raman neconsemnate. Ca sa nu atenteze la integritatea negustoreasca.

  Tunisia da semne ca si-ar lua soarta in propriile membre. Inca nu m-am dumirit daca este vorba de cele superioare.

  ro asteapta o noua runda de evaluari pe tema Schengen. Vin alti „iesperti”. Pinalti a decretat mobilizarea folcloristelor.
  Scuze c-o spun dar o sa platim Drepturi Speciale de Tragere. Mie-mi suna mai degraba a impingere… cand ne-o trag altii.

  Gamer

  15/01/2011 at 10:04 am

 6. Salutare salutare, in aceasta zi mare pentru Romania, pentru romani si pentru limba romana la care, oricite limbi straine am sti, ne intoarcem mereu intrucit e pentru noi limba rugaciunilor, a nadufului, a obidei, a revoltei, dar si a piinii calde, a cuptorului din casa bunicilor, a pamintului proapat arat, a finului cosit si a peitrelor ce crapa de ger la Boboteaza!

  Am informatii ca in politichia romaneasca domneste frica de SRI, se pare ca membri ai psd si membri ai aliantei pnl-pc negociaza tocmai in Brazilia, la Sao Paolo! Informatia e dintr-o singura sursa, insa merita semnalata!

  Cetatean

  15/01/2011 at 10:36 am

  • Asa am inteles de ce inundatile fac ravagii acum in zona Sao Paolo. Nici pamintul nu suporta prezenta acestor elemente mioritice . 😆

   Ștefan A.

   15/01/2011 at 10:40 am

  • mhm… negociaza
   cel mai probabil tarifele la cazare in perioada carnavalului.

   Gamer

   15/01/2011 at 10:42 am

 7. cetatean,

  interesant…….tocmai in brazilia?

  si cine este acolo?
  mazare?

  skorpion

  15/01/2011 at 10:37 am

  • Skorpi, stefan, salut!

   PSD-istii cunosc bine Brazilia. Acolo maninca si dorm bine pe bani putini si nu ii fileaza nimeni. Cred ei 😆

   Cetatean

   15/01/2011 at 10:42 am

 8. Asa-i ca ati auzit de multe ori platitudinea ca „romanii sunt mai destepti ca altii”?

  Iata dovada! 😆

  http://www.romanialibera.ro/arte/carte/studiu-romanii-citesc-o-singura-carte-pe-an-213242.html

  Cetatean

  15/01/2011 at 10:41 am

  • E vorba despre mersul trenurilor, sectiunea speciala care cuprinde personalurile cu mers de accelerat spre Mangalia.

   Gamer

   15/01/2011 at 10:46 am

   • 🙂

    Cetatean

    15/01/2011 at 10:50 am

   • wrong answer:
    e colectia” fata de la pg5″ sau ” horoscopul anului”
    mersul trenurilor e prea complicat

    intamplator

    15/01/2011 at 10:50 am

 9. buna dimineata;
  simbata 15 ian ;zi eminescu;e bine ca macar odata pe an ne aducem amingte;sper ca ” telectualii” astia noi sa se abtina macar azi

  sa reluam: 300 mio/an dobinda,pt 10 mld e parfum de flori;ii face bnr din imprumuturile overnight la banci;in final sper sa plateasca numai aia care si-au luat credicte sasi faca vile in pipera,cumpere suv sau plasme in baie;
  investitiile alea din china:
  repet,senzatia mea e ca de vreo 6 luni economia chineza e la saturatie
  dar
  declaratia deputatului ala imi suna ca declaratia lui vadim;parca e ceva de genul” ati dat banii sa faceti drumuri ca sa cumparati prduse capitaliste in loc sa dati la oamenii nostri”

  @cetatean: da,dar nu stiu ca acolo stau la unul din hotelurile lui mazare,sunt serviti sa ” sambistele” lui mazare si si sri e mic copil pe linga mazare

  intamplator

  15/01/2011 at 10:47 am

 10. @intimplator, salut!

  Nu stiu daca SRI e mic copil, avind in vedere ca intercepteaza pesti mult mai mari ca mazare, insa am eu impresia ca alianta intre psd si pnl nu il dereanjeaza deloc pe Basescu, asa ca aia se ascund degeaba tocmai in Brazilia.

  Cetatean

  15/01/2011 at 10:51 am

  • @cetatean
   domnule ,nu le luati in serios,cum naiba puteau sa justifice un week end la sao paolo?trebuia o gaselnitza;
   bine ca nu s-au gindit la tahiti,era si mai scump
   apropo:aia de sunt parlamentari si sunt acum acolo,pe ce bani au mers????

   intamplator

   15/01/2011 at 10:53 am

  • pai de ce l-ar deranja?
   nu l-au ajutat chiar ei sa castige dupa ce s-au afisat la brat in balconul Operei din Timisoara?
   oamenii se impart in trei categorii:
   a.categoria cea mai putin numeroasa formata din cei/cele care invata din greselile proprii dar si ale altor oameni
   b.ceva mai consistenta decat a. alcatuita din cei/cele care invata exclusiv din greseli proprii
   c.restul lumii

   jiuoala a fost incadrat mai demult
   va las pe voi sa-i incadrati pe ceilalti.

   Gamer

   15/01/2011 at 11:01 am

 11. schengen: aseara euronews prezenta intr- o analiza(scurte,cum le au ei)ca problema cu aminarea pare a fi ceva de genul” suflam si in iaurt dupa ce ne-am fript cu supa” adica frontiera gr/tr

  intamplator

  15/01/2011 at 10:56 am

 12. SaIut
  Sk, Citi,intimplator – Cu Eminescu sunt 2 probleme:
  Prima ca a fost folosit pina la greata in toate impaunarile Paunestilor,protocronistilor, festivistilor
  ar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
  Nu slavindu-te pe tine… lustruindu-se pe el
  Sub a numelui tau umbra.

  2 Romanul nu are idoli, el nu crede nici in el insusi. Nici un roman nu s-ar sinucide de pilda pentru Eminescu

  Un tanar de stanga

  15/01/2011 at 11:02 am

  • … nici din dragoste de tara 🙂

   Gamer

   15/01/2011 at 11:06 am

  • e corect/e tipic romanesc/ori aprobi tot ori dezaprobi tot/
   nu exista cultura compromisului

   intamplator

   15/01/2011 at 11:35 am

 13. TDS, salut! Ai mare dreptate. Iliescu a fost instrumentalizat pina la refuz. Numai „Imparat si proletar” cumosteau comunistii din Eminescu.

  Cetatean

  15/01/2011 at 11:06 am

  • E nemuritor si rece, e tabu. de fiecare data cind un critic l-a tratat mai omeneste cu bune si rele au sarit imediat clantaii trogloditi, sau de serviciu, babele culturale sa strige : l-a vorbit de rau pe Eminescuuu ! 🙂

   Un tanar de stanga

   15/01/2011 at 11:15 am

 14. Franta joaca „chicken” cu noi. Sper s-o calce trenul.

  Huitzilopochtli

  15/01/2011 at 11:13 am

  • -Jocul e asa:
   Romii nostri romanesti fura chickenul francez iar francezul il suie pe rrom in tren si il trimite sa mai fure si prin tara. 🙂

   Un tanar de stanga

   15/01/2011 at 11:18 am

  • A lovit-o deja TGV-u’ deficitului pe anul care tocmai si-a dat obstescul sfarsit. Va pierde si conducerea ECB. Cea mai dinamica dintre companii e prinsa-n itele spionajului industrial. Fostele colonii se rascoala. …si se mai umple si de satre.

   Gamer

   15/01/2011 at 11:19 am

   • Franta sta prost de tot. Iar Germania are o crestere record.

    Cetatean

    15/01/2011 at 11:26 am

   • asa e /vine un neamt
    au pus-o toti cu deficitele cosmetizate
    daca dsk va fi presedinte in franta o sa avem circ frumos cu economia zonei euro

    intamplator

    15/01/2011 at 11:34 am

    • Stia bine dumneaei, Lady Liz, ce stia, cand a dat la ieuroi.

     Gamer

     15/01/2011 at 11:43 am

     • erata: lipseste „denied”

      Gamer

      15/01/2011 at 11:45 am

     • lady Liz or ‘ „iron”Maggie?

      intamplator

      15/01/2011 at 2:48 pm

 15. In Italia , toate ziarele au pe prima pagina ultimele dezvaluiri legate de Berlusconi si orgiile la care participa . Magistratura a descoperit unde era cazat „haremul”. A facut si perchezitii.
  Adresa : Milano , Via Olgettina 65.
  14 tinere mentinute gratis in tot atitea apartamente din acelasi bloc de catre o societate care apartine primului ministru . In urma perchezitilor au fost „scoase la lumina ” cadouri cu dedicatie din partea lui Berlusconi, bani gheata in hirtii de 500 euro , jocuri erotice . E si o romanca in harem . Se cheama Ioana Visan .

  Ștefan A.

  15/01/2011 at 11:20 am

  • Fericit primministru
   Nu ca Boc saracu 🙂

   Si ziarele italiene intra in indiscretii…Probabil ca nu au ce sa mai scrie de cind Mutu nu a mai batut vre-un chelner

   Un tanar de stanga

   15/01/2011 at 11:25 am

 16. Stefane, a pus-o Cavalerul, a ramas fara…spada. E destul una dintre tinerele alea sa ciripeasca ceva despre Berlusconi si mai ales sa fie si minora!

  Cetatean

  15/01/2011 at 11:25 am

  • Nici nu cred c-a avut vreodata „spada”. Mai degraba in Via Olgettina 65 caza „delegatiile” sosite din tari/regimuri pretine. Parca si nascase se lauda candva cu pretinia patronului AC Milan.

   Gamer

   15/01/2011 at 11:32 am

   • pai inseamna ca mai are o vila cu alt gen de „prospaturi”

    intamplator

    15/01/2011 at 11:36 am

    • cu siguranta mai sunt. trebuia uomu’ sa asigure conditii optime pt tuate „gustele” inalt(i/e)lor oaspet/i/e.

     Gamer

     15/01/2011 at 11:50 am

  • Cetatean
   Tocmai de la declaratile unei minore , Rudy, a iesit tot balamucul . Magistratura a anchetat in surdina si acum au cerut procesarea imediata a lui SB . Relatile sexuale cu o minora se pedepsesc penal cu puscarie (6-12 ani). Si mai „suculent” in scandalul asta , proxenetii sint : directorul telejurnal Rete 4 , bosorogul de 80 de ani Emilio Fede , parlamentara (ex balerina )Nicole Minetii(bine facuta si cu buzele siliconate) si omul care avea o societate „crescatorie” de tinere talente (balerine , valete , escort) Lele Mora .
   Caligula era nimic pe linga Silvio . 😆
   Lux de amanunte in ziare de tiraj national si citate din declaratile fetelor . Cind , cum se desfasurau aceste orgii . Descoperite si multe „recompense” sub forma de promovari , angajari din pix in emisiunile tv a grupului Mediaset. (proprietar tot SB ) 🙂

   Ștefan A.

   15/01/2011 at 11:37 am

   • Orgiile erau precedute de cine pompoase in vilele premierului . La Milano , Roma sau in Sardenia .
    Transport gratuit asigurat , imbracaminte si incaltaminte cadou + bani . De regula 2.000 euro anticipat . Fetele mai „harnice” primeau ulterior cam 5.000 euro si cele super harnice aveau in plus si posturi asigurate in tv . Un bordel . 😆

    Ștefan A.

    15/01/2011 at 11:42 am

    • Trebuie sa recunosti ce se poarta ca un print 🙂 generos.
     Uite de pilda dna VF are post asigurat la tv dar nu cred ca a primit asa cadouri de la printul miorlau

     Un tanar de stanga

     15/01/2011 at 11:50 am

 17. Mamma mia, que cazzo di testa, questo Silvio!

  Saraca doamna lui, cum l-a suportat atita? Si cum naiba au aflat aia asa de tirziu? O intreaga industrie pentru placerile carnale ale lui Silvio, de ma intreb: la virsta lui, in loc sa isi cumpere loc in cimitir, el isi face harem?

  Cetatean

  15/01/2011 at 11:48 am

  • Citi prietene
   Tu ai alege locul in cimitir sau haremul ? Gindindu-ma ca nu ai alta alternativa 🙂

   Un tanar de stanga

   15/01/2011 at 11:52 am

   • TDS, ca sa fiu sincer, deja am si pus ochii pe un cimitir in orasul meu, undeva pe un deal, unde mi-ar placea sa fiu ingropat. Inca nu am cumparat locul de veci, insa o voi face cindva. Aparent, dupa judecata omeneasca, as mai avea de trait ceva ani, insa viata noastra e in mina Domnului.

    Si, sincer, prefer sa ma felicite Dreptul Judecator pentru ca m-am grijit din timp de moarte decit sa ma intrebe la ce naiba mi-a trebuit harem?!

    Cetatean

    15/01/2011 at 11:56 am

    • Ai vazut prietene ? SiIviu are si cav0u si harem Ce vrei E 0ptiunea Iui – desi niciodata nu i-am inteles pe astia cu harem. E complicat cu o nevasta, dar cu mai multe.:) Bataia de cap creste exponential. Sau pe asta cu mai multe amante. Sam iti inseli nevasta s-a mai auzit ! Dar sa iti inseli si amanta, e de neconceput. 🙂

     Un tanar de stanga

     15/01/2011 at 12:10 pm

     • Sa iti inseli amanta, e culmea prostiei! de ce o mai platesti atunci daca o inseli?

      Cetatean

      15/01/2011 at 12:20 pm

      • amant/a/ele e/sunt oricum inselat/a/e cu sotia. sau viciversa. nu mai „conteste”. banul si sexul sunt pilonii omenirii. iar combinatia dintre ei se numeste (ai ghicit)… politica. in toate formele.

       Gamer

       15/01/2011 at 12:36 pm

 18. rectific. „che”. Franceza mi-a luat-o inainte.

  Cetatean

  15/01/2011 at 11:48 am

  • Loc in cimitir are . A construit de ani buni un mausoleu in mega gradina a vilei Arcore , la Milano .
   Unde va fi inmormintat el . Mausoleul are locuri si pentru cei mai apropriati colaboratori . 😆
   Nu e banc .
   Are o singura problma . Legea italiana nu permite inmormintarea pe terenuri , constructii private . Doar in cimitir . Las ca schimba el legea cind va fi ora . 😆

   Ștefan A.

   15/01/2011 at 11:53 am

   • Nu va apuca, va veni moartea repede si nu va avea timp sa schimbe legea 😉

    Cetatean

    15/01/2011 at 11:57 am

 19. insa inversiunea e voita :lol:, pentru a arata substitutia creierului mare cu…creierul mic.

  Cetatean

  15/01/2011 at 11:50 am

 20. Stefan
  daca tot ai acces la anumite surse
  indraznesc sa te rog sa sintetizezi provenienta/componenta delegatiilor straine care au „calcat” prin zona fostului imperiu roman in ultimul an. Si pe unde au fost cazate. Interesante ar fi mai ales detaliile despre vizitele neoficiale. In absenta… sunt bune si datele despre cele oficiale.
  Fain multam anticipat.

  Gamer

  15/01/2011 at 11:59 am

  • Gamer . Nu lucrez la CIA , MI5 ,s.a.m.d 🙂
   Ultimul scandal public cu politicieni straini : cind niste fotografi au publicat fotografiile facute in Sardenia , la vila lui SB si unde primul ministru ceh Topolanek era gol pusca inconjurat de o gramada de „escort” . In 2009. De atunci nu se mai poate apropria nimeni de vilele la mare . Pe o raza de kilometri . 🙂
   PS . Cind se intilneste cu Putin , in Italia sau Rusia , partea „privata” a vizitei este strict interzisa ziaristilor , fotografilor . Oare de ce ? 🙂

   Ștefan A.

   15/01/2011 at 12:08 pm

   • Q.E.D.
    desi partea importanta a rugamintii mele nu viza politicienii straini care ocupau diverse functii in statele respective. Nici macar nu m-am gandit la politicieni. Da’s buni si aia 🙂

    Gamer

    15/01/2011 at 12:13 pm

    • Ultima vizita de rasunet . In vara trecuta, la Napoli a venit in vizita seicul din Qatar . Cu tot cu harem si slugi . 4 nave , 1.000 de persoane . Au facut shopping in pur stil arab, putred de bogat . Inchise strazi si magazine de superlux deschise doar pentru ei.

     Ștefan A.

     15/01/2011 at 12:23 pm

     • iata una dintre sursele de finanatare

      Gamer

      15/01/2011 at 12:32 pm

 21. Postare noua a lui Theophyle pe Contributors!

  http://www.contributors.ro/global-europa/avioanele-dictatorilor/

  Cetatean

  15/01/2011 at 12:08 pm

  • hi hi hi…
   nu mai stiu pe unde am cetit
   da’ scria acolo cum ca s-ar fi aflat ca doftoru’ care l-a „diagnosticat” pe sorinache-favorizator-de-infractor ar fi… ginecolog. Ceea ce n-am inteles, totusi: ovidelu’ are si… si…? Un raspuns afirmativ ar iesplica, cumva, de ce (l-)a vizitat(o) jiuoala in crucea noptii (Mihaela… „saraca” de ea)

   Gamer

   15/01/2011 at 12:55 pm

 22. Polonia refuza diplomat si elegant sa intre in moneda euro . Stiu ei ce stiu . Doar ai nostri sint cu limba afara in fuga dupa euro .

  Ștefan A.

  15/01/2011 at 12:50 pm

  • In limbaj neaos s-ar traduce ca totusi intra… cu picioarele. Adica… si le baga 🙂
   Pt ai nostri… Inalta Poarta s-a mutat la Strassbourg/Bruxelles. Si nu „poci” sa uit cum dadeau baronii/capitani-de-giudete cu arteficii (din ordinu’ lu’ nascase) cand cu oficializarea acceptarii. Isi mai aminteste cineva cam cat era paritatea atunci?

   Gamer

   15/01/2011 at 1:07 pm

   • Buna ziua !Si in 2005 si in 2007,presedinte era basescu,deci nu putea ordona nastase artificiile .

    Loda

    15/01/2011 at 3:28 pm

    • Toți baronii erau pedeliști pe vremea aia. Băsescu era prim ministru, Tăriceanu nu se născuse încă deci … Băsescu.

     filadel

     15/01/2011 at 3:32 pm

    • Seara buna

     m-am referit la decembrie 2001

     Gamer

     15/01/2011 at 9:50 pm

 23. Buna ziua,
  Daca sefii sunt in Brazilia primarul care este are alte ganduri!
  „Vreau sa plec in America, voi pleca in Israel, voi pleca in Londra, o anvergura internationala, ca-mi place cum suna, ma vor invita primari, sefi de stat”, a vorbit Vanghelie despre planurile sale.
  http://www.ziare.com/marian-vanghelie/primar/vanghelie-sunt-un-om-care-a-plecat-natural-de-jos-dar-voi-ajunge-sus-1068801

  mar

  15/01/2011 at 1:12 pm

  • buna! 🙂

   Omul isi da iluzia ca e cineva. Anvergura, auzi la el1

   Cetatean

   15/01/2011 at 1:21 pm

   • ‘aide tu… nu fi rau cu uomu’ care tocmai si-a descoperit acuitatea scaritei. ii place cum suna. dar nu-si da seama daca sunetul acela amplificat de ecoul generat de spatii ample si goale provine din a sa cutie craniana… ori din a celor care-i canta-n struna… care ieste.

    Gamer

    15/01/2011 at 1:45 pm

 24. Sincer, nu cred ca ai nostri mai vor in euro. Insa nu au curaj sa o spuna.

  Cetatean

  15/01/2011 at 1:19 pm

  • Citeam in evz ca nici ungurii nu vor.

   ela

   15/01/2011 at 1:23 pm

 25. Ela, nu cred ca vom ineplini criteriile si nu cred ca, daca le vom indeplini, vom mai vrea sa intram. Motivul e simplu: cedam toate pirghiile economice in mina BCE, si nu cred ca vrem sa o facem.

  Cetatean

  15/01/2011 at 1:25 pm

 26. Doamna Vass ne face o injectie de optimism pe standard.ro
  Extrem de documentata . Eu am comentat privind datele REALE 2009- 2010. 🙂
  Si tare ma tem va vor da in bara si in al treilea an CONSECUTIV cu previziunile .

  Ștefan A.

  15/01/2011 at 1:27 pm

  • Stefan
   mme vass nu stapaneste suficiente notiuni teoretice. Nici macar pe cele elementare sau de bun simt. Adauga batosenia caracteristica unor vremelnic/i/e ocupant/i/e de scaune importante si-ti vei da seama ca incercarea de a o lamuri ar fi pierdere de timp/bani/neuroni. tanti andreea sufera (si ea) de sindromul cataratului. Adica cel care-ti da senzatia ca pus/a intr-un scaun, importanta acestuia iti ridica, automat, nivelul de competenta. Neaos spus… ti se urca la cap. Scaunul.

   Gamer

   15/01/2011 at 1:40 pm

   • Am citit articolul propus de Ștefan. Singura afirmație personală, concluzivă, este aceasta:
    Fără îndoială avem nevoie de mai multa libertate, optimism și încredere în economia noastră.

    De unde tragi concluziile de mai sus?

    filadel

    15/01/2011 at 2:00 pm

    • Nu e vb despre acel articol.
     Concluzia imi apartine si se bazeaza pe experienta „dialogului” cu persoana respectiva.
     Imi cer scuze ca mi-am permis sa-mi „dau cu parerea”.

     Gamer

     15/01/2011 at 2:15 pm

     • @gamer: cu parere de rau sunt de acord cu opinia;
      totusi
      mai bine doamna vass decit un dragnea sau ,pushchea-negoitza ala care crede ca e biznizmen

      intamplator

      15/01/2011 at 2:58 pm

    • OK. Nu era vorba de părere ci de cum ți-ai format-o. 🙂

     filadel

     15/01/2011 at 3:18 pm

 27. sa ” ne ” mai si ridem

  de fapt e risu-plinsu,asta probabil ca va fi primarul meu dupa mascariciul oprescu;ca ” bun ” roman ma bucur ca e posibil sa fie chiar si presedintele tuturor romanilor

  „Şi eu am întrebat la un moment dat «Domne’, dar cum mă prezint?» şi zice «Dumneata eşti un exemplu pentru America, eşti un fel de Hoffa al Americii, un om care eşti cu oamenii şi care poţi să aduci 20.000 de oameni, care poţi să faci multe pentru România. Da, ai şi unele ciudăţenii»”, a expus el=primaul care este,unicul marean vanghelie

  intamplator

  15/01/2011 at 3:11 pm

 28. A inebunit lupul, au emis hotarare de consiliu!
  O parte dintre consilierii locali ai municipiului Orsova s-au prezentat vineri la cea de-a 20-a editie a Festivalului „Mihai Eminescu” si au vrut sa duca la indeplinire hotararea de consiliu prin care erau obligati sa recite poezii de Eminescu.
  http://www.ziare.com/severin/orsova/consilierii-de-la-orsova-au-recitat-poezii-de-mihai-eminescu-1924305

  mar

  15/01/2011 at 3:25 pm

 29. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare Noua!

  Theophyle

  15/01/2011 at 3:34 pm

 30. Alo, alo, a zis @ Loda ceva, un pic de atentie, va rog.
  Vezi, dna profesoara, ce elevi au iesit din scoala?!

  victor L

  15/01/2011 at 3:36 pm

  • Daca judec axclusiv dupa tine…da 🙂 .Nu tin minte insa sa-mi fi fost elev ! 😉

   Loda

   15/01/2011 at 5:25 pm

 31. ceva care nu trebuie neglijat.

  este f. grav.

  ponta ca si melle, doresc bani dela chinezi si rusi, despre inpostura, datoriile pe care le are china, nu se spune nimic.

  Se Pare Cä Bolsevicii Lucreazä La Unirea Comunismului Din Est:

  ESTE F: GRAV.

  theo

  15/01/2011 at 3:37 pm

 32. Thank you.
  I added your site to my favorites.

  my site: wikilog

  Kesha

  22/01/2011 at 11:48 am


Comentariile sunt închise.