Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 13 Ianuarie / “surpriză: şpagă la permise!”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -0°C, si o maxima termica de  6°C, umiditate: 93%. Indicele de confort termic: -1°C. Mai mult senin, frig. Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 523  RON (-0.0058 RON); 1 USD = 3. 2744 RON (-0.0190RON); 1 EURO =  1. 2987  USD; (+0. 0057).  Gramul de aur 145.0938  RON  (- 1.0686).

Datoria externă totală a României va atinge anul acesta un vârf de circa 82% din PIB, marcând o creştere galopantă faţă de nivelul de 51% de la sfârşitul lui 2008, însă reluarea creşterii economice va permite reducerea acesteia la niveluri gestionabile pe termen mediu, potrivit celui mai recent raport al FMI privind situaţia economică. Încă din octombrie 2010 datoria externă tindea să se apropie de 90 mld. euro, în creştere cu 11,5 mld. euro în decurs de numai un an. Chiar dacă în 2013 şi 2014 vor fi două vârfuri de plată mari cu rambursarea banilor către FMI, reprezentând 11,7% şi respectiv 12% din rezervele valutare, Fondul nu-şi face probleme în privinţa recuperării împru­mutului. „Deşi expunerea rămâne mare, riscurile aso­ciate serviciului împrumutului sunt atenuate de nivelul relativ scăzut al datoriei publice (sub 37% din PIB), în timp ce datoria publică externă urmează să atingă un vârf de 16% din PIB în 2011”, scriu experţii Fondului în raport. De asemenea, FMI se bazează pe istoricul fără probleme al României în onorarea datoriilor externe. Chiar dacă menţionează o serie de zone de risc, precum presiunile politice şi deciziile judecătoreşti care pot periclita reformele sau nevoia de vigilenţă în supravegherea unor bănci mici, raportul aferent celei de-a şasea evaluări a acordului cu România are un ton general optimist, chiar şi atunci când notează nume­roasele „rescadenţări” ale unor angajamente ale Gu­vernului. De pildă, Fondul a avut temeri mari legate de modificarea Ordonanţei 50 privind creditele. Pe opt pagini se întind angajamentele autorităţilor în faţa FMI asumate prin cea mai recentă scrisoare de in­ten­ţie semnată în decembrie de ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu. (Sursa:ZF)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti (TB) au decis, joi dimineaţa, arestarea pentru 29 de zile a celor 14 angajaţi de la Permise Auto Bucureşti acuzaţi că au înlesnit obţinerea de permise de conducere contra unor sume de bani. Procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut cu o zi în urmă 13 persoane acuzate de trafic de influenţă, dare şi luare de mită, în dosarul permiselor auto din Bucureşti, inculpaţii fiind prezentaţi TB cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procurori şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) au efectuat, pe 12 ianuarie, percheziţii la sediul Direcţiei Permise Auto Bucureşti, 14 persoane fiind puse sub învinuire, dintre care 5 subofiţeri şi 9 instructori auto. Anchetatorii au emis 24 de mandate de aducere pe numele unor persoane, ce au fost audiate la sediul DGA.  Procurorii susţin că instructorii auto le cereau celor care susţineau proba practică între 100 şi 200 de euro pentru a obţine permisul de conducere, iar o parte din bani ajungeau la subofiţerii de la Direcţia Permise Auto Bucureşti. (Sursa:Agerpres)

Senatorul Cătălin Voicu a formulat, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), două cereri de judecare în stare de libertate, la finalul audierilor inculpaţilor din dosarul în care Voicu este acuzat de două fapte de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Apărătorii lui Cătălin Voicu au formulat o cerere de eliberare sub control judiciar a clientului lor, iar decanul Baroului Bucureşti, Ion Ilie Iordăchescu, unul dintre avocaţii lui Voicu, a formulat şi o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Aceştia au motivat cererile prin faptul că toţi inculpaţii din dosar au fost audiaţi şi, în această fază, Cătălin Voicu nu mai poate influenţa desfăşurarea procesului. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a audiat, miercuri, pe omul de afaceri Marius Locic şi pe judecătorul pensionat Florin Costiniu. Marius Locic a relatat în faţa instanţei evenimentele descrise de procurori în rechizitoriul prin care dosarul lui Cătălin Voicu a fost trimis în judecată. Locic a povestit cum, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Cătălin Voicu, în care i-a vorbit despre ameninţările pe care omul de afaceri El Feki Tarek le-a făcut la adresa sa, senatorul Voicu i-a programat o audienţă la şeful Poliţiei Capitalei de atunci. (Sursa:Agerpres)

Banca Mondială: România, cel mai redus avans al PIB din Europa şi Asia Centrală, în 2011. Economiile statelor în curs de dezvoltare din Europa şi Asia Centrală vor creşte cu 4% în 2011 şi cu 4,2% în 2012 se arată în raportul ‘Perspectivele economiei mondiale în 2011’, publicat miercuri de Banca Mondială. În 2009, aceste economii au înregistrat un declin de 6,6% dar s-au redresat în 2010, înregistrând o creştere de 4,7%. Ţările în curs de dezvoltare din Europa şi Asia Centrală incluse în raportul Băncii Mondiale sunt cele cu venituri mici şi medii: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kîrghistan, Lituania, Moldova, Macedonia, România, Rusia, Tadjikistan, Turcia, Ucraina şi Uzbekistan. Banca Mondială apreciază că cele şase state în curs de dezvoltare care trec prin cea mai serioasă restructurare sunt: Bulgaria, Kazahstan, Lituania, România, Rusia, Ucraina. România este ţara cu cel mai redus ritm de creştere economică estimat de Banca Mondială pentru acest an, de 1,5%, faţă de Uzbekistan, de 7,3%, Kîrghistan, cu 7% şi Belarus, de 6%, Rusia, de 4,2%, Turcia, de 4,1%, Bulgaria, de 2,5%.

Pensia militara: cine pierde si cine castiga. „Pensionarii NATO”, retrasi la putin peste 40 de ani, sunt cei mai dezavantajati de recalcularea pensiilor. Cei peste 155.000 de rezervisti au inceput sa primeasca in conturi noile drepturi. Marea lor majoritate sunt mai mici decat cele din decembrie 2010. Finantistii Ministerului Apararii Nationale (MapN), ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), ai SRI si SIE nu au reusit sa calculeze pana acum, dupa cinci luni de munca, nici macar 10% din drepturile celor peste 155.000 de fosti militari. Astfel incat, cei mai multi rezervisti vor incasa in ianuarie pensii mai mici, chiar daca dupa recalculare ei ar trebui sa ia pensii mai mari decat pana acum. Cei aflati in aceasta situatie vor primi diferentele imediat dupa ce li se vor procesa dosarele, informeaza Adevarul.

Guvernul german a aprobat, miercuri, prelungirea cu un an a misiunii contingentului său din Afganistan, contingent format din 4.600 de soldaţi, pe fondul divergenţelor existente între Ministerul de Externe şi cel al Apărării pe tema începerii procesului de retragere a trupelor, transmite EFE. Coaliţia condusă de cancelarul german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), dar şi Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU) şi Partidul Liberal (FDP) au primit cu braţele deschise propunerea de prelungire cu un an a misiunii începute cu aproape un deceniu în urmă. Propunerea va fi supusă la sfârşitul lunii votului Bundestagului (camera inferioară a Parlamentului).

Va urez o zi buna!

75 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata
  Uitati un articol destul de bun despre pensiile unor militari
  http://www.pah.ro/2011/01/13/pensiile-bravilor-ostasi-romani-care-ostasi/

  Ion

  13/01/2011 at 9:29 am

  • Buna Dimineata,
   Multumesc 🙂

   Daca doriti sa postati comentarii pe acest blog, sunteti rugat sa va folositi de o adresa de mail existenta – multumesc!

   Theophyle

   13/01/2011 at 9:36 am

 2. Buna dimineata 🙂

  Surpriza e de tip „Kinder surprise” , sau mai pe romaneste,stie tot satu’ ce nu stie barbatu’.
  De unde atatea permise de conducere la toti analfabetii ?
  Am gasit ceva interesant:
  http://bruxelles.blogs.liberation.fr/coulisses/2011/01/lisbonne-dans-la-tourmente-des-rumeurs.html

  ela

  13/01/2011 at 9:51 am

  • salut 🙂
   nmai cine nu a vrut nu a cunoscut povestea permiselor dupa scandalul musamalizat in Arges 😦

   Theophyle

   13/01/2011 at 10:08 am

 3. Buna dimineata,

  Sunt retinuti 14, este o mica eroare in text.
  Din pacate s-au trezit tarziu si nu stiu cum mai pot fi dpistati cei care au luat permis pe 200 EUR. Ca sunt multi se vede dupa cum se circula.
  O zi buna tuturor!

  mar

  13/01/2011 at 10:02 am

  • Salut,
   Probabil al 14-lea a fost retinut dupa publicarea informatiei de catre Agerpres 😀

   Theophyle

   13/01/2011 at 10:07 am

 4. Bătrânul securist – şeful boarfelor din politica românească:
  http://baricada.wordpress.com/2011/01/13/dan-voiculescu-political-p-i-m-p/

  baricada

  13/01/2011 at 10:06 am

  • 😆

   Theophyle

   13/01/2011 at 10:09 am

  • L-ai facut prea „ficior”! 🙂

   ela

   13/01/2011 at 10:11 am

   • E cameleon cu grad, omul… Schimbă coperta rapid, în funcţie de cât de favorabilă intuieşte a-i fi o conjunctură sau alta…

    baricada

    13/01/2011 at 10:13 am

    • 🙂 🙂 daca ii pun mustati, il stukeste si Figaro,motanul meu!

     ela

     13/01/2011 at 10:21 am

 5. Theophyle, în mod extrem de surprinzător pentru mine, am descoperit pe „Prioritate de Dreapta” neşte comentarii care „te au în vedere”…

  baricada

  13/01/2011 at 10:23 am

  • baricada,
   riddikk este un baiat bun care vede conspirtatii peste tot si care are un grup de postatori imbecili care ma denigreaza de cate ori au posibilitatea. Niste imbecili sinistri. Din nefericire desi am rugat pe postatorii mei sa nu puna linkuri la blogul lui, nu prea am fost ascultat.

   Tucu intra la moderare imediata si linkul tau este sters!

   Theophyle

   13/01/2011 at 10:33 am

   • Nu am nici timp nici chef sa citesc tot ce se scrie pe bloguri asa ca am pacatuit din nestiinta nu din rea vointa.
    Nu stiam ca Theophile este injurat pe vre un blog.
    Am gasit pe respectivul blog povestea cu actiunea grupuli liberal si m am gindit ca va intereseaza.
    Daca nu -asta este.
    Sanatate si succes in continuare.

    tucu

    13/01/2011 at 11:03 am

    • Tucu, nici o problema!
     Nu te invinovatesc cu nimic.
     Sper ca vei continua sa fi parte din comunitatea noastra. Persnal nu am dispute cu nimeni si nici nu voi avea. Canii latra si caravanele trec. Asta a fost pana acum si asa va fi intotdeauna!

     Theophyle

     13/01/2011 at 11:06 am

   • Acum am înţeles… No problem cu linkul, Doamne feri…

    baricada

    13/01/2011 at 1:12 pm

  • baricada, riddick e un jeg latrator care l-a injurat odata intr-o engleza de balta pe Theophyle.

   Individul se da mare suveranist, dreapta radical, anti-UE si pro state nationale.

   Insa e doar un BVB-ist din gasca lui Blaga and Co, pentru care primeaza doar disciplina de partid, Blaga, Oltean and Co sunt curati, cei care vor reforma in PDL sunt o „secta”, Theophyle lucreaza pentru altcineva, are scopuri ascunse.

   E un latrau de blog, numai vorbe produce, si stiri panicarde.

   Cetatean

   13/01/2011 at 10:35 am

   • Salut !
    Cred ca mai degraba e un teribilist latrator dar infantil.
    Necopt, care va sa zica.

    Tzepelica

    13/01/2011 at 11:07 am

    • Salut @timi 🙂

     Fiecare cu optiunile lui, educatia si manierele pe care si le-a insusit cel putin in cei 7 ani de’acasa. Restul sunt vorbe!

     Din fericire am inteles destul de timpuriu ca vorbele nu au sens daca nu exista si fapte sa le sustina. Vorbim pe blogul asta de aproape un an si jumatate, daca nu vom face nimic practic, vorbele nu vor mai avea sens!

     Theophyle

     13/01/2011 at 11:11 am

   • M-a surprins pentru că, asemeni lui Theophyle, aveam o impresie pozitivă despre Riddikk… Ar fi super dacă toate aceste „şarje” neproductive s-ar estompa undeva în timp…

    baricada

    13/01/2011 at 1:16 pm

 6. Salutare tuturor prietenilor de aici! 🙂

  Mortal voiculescu in caricatura @baricadei!

  Imi vine in minte o chestie: in 2009, cind Floricel Antenescu pornea in campania prezidentiala, consultantii l-au sfatuit sa se pozitioneze ca „omul alternativa” la reprezentantii celor douapartide mari, Basescu si Geoana. Las la o parte faptul ca, altentativa al ambii, nu a stiut pe cine sa atace si, mai mult, cred ca a si primit ordin sa nu atace prea mult pe Geoana.

  Insa pornind ca „alternativa”, s-a dorit si in mare parte a reusit sa se pozeze in (relativ) tinarul fragil, (oarecum) virginal, intrucit nu a avut trecut comunist (aiurea!), (putin) romantic – a se vedea apelul lui naiv pentru „revolutia bunului simt” si „un alt fel de politica”, pozele cu el parind mai tinar si mai naiv (multumim Photoshop), aerul de Don Quijote care stie ca nu ii poate bate pe nici unul dintre cei doi insa are un crez de aparat etc.

  A fost o imagine semi-iconica, care a reusit sa prosteasca multi „intelectuali” si „liberali” naivi. Fosti colegi de liceu ajunsi acum la universitate mi-au povestit cum catedre intregi de studii politice votau cu Crin, dezgustati de Basescu si atrasi de aerul lui fresh, mai ales ca avea si miros de Johahahanis. Procentajul lui Crin din 2009 s-a datorat acestei imagini de „saracul tinar de 50 de ani, merita o sansa”.

  Insa Crin si-a aruncat repede masca, pentru ca vorba latinului: „Nemo potest personam fictam diu ferre” (Nimeni nu poate sa joace indelung un rol inchipuit).

  Consultantii sai si el insusi subestimeaza amarnic resentimentul celor inselati pe fata. Dupa ce ai pozat in victima mogulilor care fura votul poporului (amintiti-va halucinantul lui discurs de dupa primul tur), acum vii si te aliezi cu Voiculescu, expresia umblatoare a jigodismului, parsiveniei si rautatii.

  Crin nu numai ca va pierde ce a cistigat in plus in 2009 fata de media partidului liberal, insa se va duce si mai jos pentru ca acum nu mai are ce rol sa joace si mai ales pentru ca acum joaca rolul catelului pe care mogulul in plimba de lesa. Oamenii care l-au votat (cunosc citiva) nu prea au glas acuma. Nu ma refer la fanaticii de pe blogurile liberale, ma refer la oameni icu cap pe umeri, care votau de principiu cu liberalii si cu ideea romantica de „alt fel de politica”.

  Nu trebuie subestimata razbunarea celui tradat. Factura pentru Floricel va fi asa de grea, ca nici conul costache si cu voiculescu la un loc nu o vor putea plati.

  Cetatean

  13/01/2011 at 10:31 am

 7. Ziua buna Theophyle all 🙂
  Problema pensiilor este una dintre cele mai grave(poate chiar cea mai grea problema) care apasa asupra bugetului.Reforma in acest domeniu este absolut vitala pentru sanatatea sustenabilitatzii pensiilor.
  Orice discurs politic,de oricine spus,cred ca ar trebui sa inceapa cu raportul contribuabili/pensionari.
  Justificari si explicatzii,de ce s-a ajuns aici ,acum sunt tarzii.Acum sunt necesare masuri(dure) care sa echilibreze (asa cum spunea aseara si Isarescu)rapotul fizic intre acestia ,pentru a se putea construi concomitent un raport financiar eficace(rezonabil) care sa reduca deficitul din domeniu si sa-l faca sustenabil(impreuna cu alte masuri).
  Cele cateva mld. care „dispar” anual prin coruptzie in buzunarele unora nu pot constitui sursa constanta de venit la buget,pentru a mari sustenabil pensiile.
  Armata fiind o institutie creditata in sondaje cu destul de mare incredere,reducerea pensiilor militare determina reactii emotionale.
  Din pacate si-n armata impostorii s-au amestecat(cu buna stiintza) printre ostasii cu onoare dincolo de dubii.Greselile trecutului se razbuna acum,si e aproape imposibil sa-i deosebesti,sa separi graul de neghina.
  E absolut incredibil ce-am citit/vazut.Chiar si fortzat de imprejurari(nato) nu se poate ca iesit la pensie(militara) la 41 de ani(!!!!!!!!!!!!!) cand pur si simplu esti inca un om tanar sa nu te gandesti la viitorul tau,sa te iluzionezi-las` ca-tzi da statul treba lui de unde,numa` sa-mi dea..Unde naiba se cred ?
  Pe de alta parte,felul in care progreseaza recalcularea pensiilor arata exact eficientza birocratziei din armata si deficientzele legii.E umilitor ca victimele sistemului dar si a propriei nesabuintze sa se chinuie la peste 65 de ani sa-si caute hartiile pe unde si-au desfasurat activitatea pentru a-si recalcula pensia.
  Paradigma asta,nu tot ceea ce este legal este drept si nu tot ceea ce este drept este legal,transpusa in contract social intre parti,in cazul de fatza militari pensionari versus stat,face mult victime colaterale din pacate.

  mircea

  13/01/2011 at 11:13 am

  • Salut mircea,
   problemele cu pensiile platite de stat este o problema destul de mare cam peste tot in lume. La subiectul militar, aici lucrurile sunt complicate. @0 de ani in armata (dependent si de ceea ce faci in armata) nu sunt echivalentul a 20 de ani functionaresti.

   Trebuie insa ca respectivul militar sa stie de la inceput ce se intampla cu pensionarea functie de ani de serviciu!

   Theophyle

   13/01/2011 at 3:06 pm

 8. Atac pe site ? 🙂
  In mod normal vad doar postarea de ieri seara . Pentru a scrie aici am trecut prin link Dan Selaru .
  Uneori Theophyle superi ceva persoane , partide si hop, se blocheaza blogul . 🙂
  O dimineata buna tuturor . Inclusiv inamicilor ! 😆

  Ștefan A.

  13/01/2011 at 11:22 am

  • Salve Stefan 🙂
   Se pare ca sunt ceva „suparatzi” pe noi. 😆 Dupa cum se spune,nu odata,adeverul doare tare 😆

   mircea

   13/01/2011 at 11:29 am

 9. Acum e OK ! :
  Pensile si harababura creata in sistem din pura cautare de voturi , au pus pe butuci sistemul pensionistic .
  Ca urmare si contributile sociale enorme care sint pe spinarea angajatilor , patronilor , au pus pe butuci intreaga economie legala . Nu mai investeste nimeni si masa muncii la negru e ridicata .
  Isarescu are perfecta dreptate .Pensionari mai multi decit angajati = sistem imposibil de sustinut . Matematic , economic , fiscal .

  Ștefan A.

  13/01/2011 at 11:30 am

 10. Face figuri din nou blogul .
  Fa curatenie theophyle ca „asaltul informatic ” voluntar sau nu , blocheaza site .
  Ce bine era sa ma fac ofiter . :)(nu conteaza specialitatea) Eram deja in pensie si puteam sa mai si lucrez . Legal sau la negru , tot un drac .

  Ștefan A.

  13/01/2011 at 11:34 am

 11. Bua ziua.
  Am scris ceva mai mult, asa ca nu am avut timp sa improspatez postarile, deci iertare la cei ce au postat asemanator.

  Mi-am mai spus parerea si cu alta ocazie, o repet, desi poate multi ma vor critica.
  Aberatia cu pensii „speciale” (sau nu) porneste de la o confuzie facuta intentionat sau din incompetenta (cred eu 🙂 ) intre sistemul public de pensii si bugetul statului.
  Teza pe care eu o sustin este ca sistemul public de pensii, este un depozit privat al participantilor la acest sistem. Statul este doar administrator al acestor bani si nu ar trebui sa dispuna discretionar.
  Nu insemna ca sunt excluse sisteme bugetare de plati viagere catre anumite categorii sociale. Acestea se numesc pensii ocupationale, bazate pe contracte clare intre stat si persoane ce presteaza servicii acestuia dar nu pot avea nimic in comun cu sistemul public de pensii.
  Pentru armata de exemplu, acestea ar trebui suportate din bugetul apararii. Militarii (pensionati) altfel ar intelege anumite limitari necesare la un moment dat. In plus societatea ar avea masura clara a costului anumitor servicii (de aparare, de ordine publica, de justitie, etc…)
  Nu as acuza pensionatii militari tineri, ca au fost scosi fortat la „pensie” cand armata a trebuit sa se reorganizeze. Acestia au inteles atunci necesitatile societatii, iar societatea i-a rasplatit firesc pentru intelegerea lor, printr-un contract de plati viagere numite „pensii”. A-i acuza pe acesti oameni este nedrept.In fond la acel moment chiar reorganizarea armatei era necesara din motive de aparare.
  In plus pentru clarificarea cheltuielilor societatii, cred este firesc ca societatea sa cunoasca exact suma necesara apararii – nu o suma diminuata prin ascunderea sub pres a anumitor cheltuieli. Cinic vorbind, acesti oameni sunt exact ca utilajele puse in conservare si pentru care trebuie sa existe anumite cheltuieli. Reprosul ca „nu au luptat”, „soldatul svejk” si altele, este nedrept. Este exact genul de repros al comunistilor catre vechii militari ca au luptat intr-un razboi nedrept (aka impotriva iubitului comunism). Chiar daca nu au luptat, ei au fost obligati sa fie gata de lupta.
  In plus tine si de psihologie-sociala. Ia sa-l vad pe mos-Teaca ministru, iesind si explicand ca are de ales intre a plati pensiile fostilor militari si a achizitiona ceva avioane de lupta. Chiar daca ar parea nedrept, sincer cred ca multi fosti militari nu ar mai da statul in judecata.
  La fel si in cazul pensiilor judecatorilor. Actualmente am auzit oameni onorabili din sistem sustinand ca justitia s-ar putea sustine singura, daca taxele colectate de justitie ar ramane in sistem. Dar explica-i acestui om, ca da, dar atunci inclusiv pensiile ocupationale ale judecatorilor ar trebui platite exact din banii alocati justitiei. Nu aruncati unui sistem care si asa gafaie.
  Si inca un avantaj – scoaterea sistemului de pensii ocupationale si a celor speciale (prin pensii speciale inteleg nu pensiile mari ci cele care nu respecta principiul contributivitatii) s-ar lamuri mai clar raportul pensionari/ salariati.
  Actualmente este de 1.34 pensionari la 1 salariat. Dar la pensionari sunt bagati si cei 155 000 militari pensionari, si cei 66 450 fosti politisi si judecatorii si alte categorii. Si mai sunt probabil si mare parte din cei cei peste 647 000 de pensionari ce primesc si indemnizatii sociale (pana la 350 lei).
  Datele sunt luate de aici: http://www.cnpas.org/content/cnpas/others/statistics/2010/statistica_1110.xls .
  Alta discuti ar fi daca si cat isi poate permite societatea sa plateasca pentru serviciile de aparare si de securitate oferite de armata si respectiv de sistemele MAI.

  DanSu

  13/01/2011 at 11:42 am

  • DanSu, salut! 🙂

   „Teza pe care eu o sustin este ca sistemul public de pensii, este un depozit privat al participantilor la acest sistem. Statul este doar administrator al acestor bani si nu ar trebui sa dispuna discretionar”.

   Din pacate, nu e asa. Sistemul pay as you go este un sistem in care statul dispune discretionar de banii de pensie si ii da cum vrea.

   Din pacate, pensiile speciale s-au dat direct din buget pentru anumite categorii pentru ca aceste categorii erau importante pentru mentinerea regimului iliescianist: servicii, armata, politie, magistrati.

   Acum, in mod normal, cu voie de la CCR, statul le da numai partea contributiva a pensiei, nu si partea suplimentara care face pensia lor speciala. NUmai ca nu stiu pe ce baza aia de la ICCj spun ca recalcularile sunt ilegala. Chiar nu stiu aici prea multe, ca nu am mai avut timp sa ma documentez, insa ce face ICCJ suna a uzurpare a CCR si a Parlamentului. este lege in vigoare, pensiile militarilor se recalculeaza, punct. Deocamdata citeva sute de militari cica au hotariri de suspendare sau anulare a recalcularii, as fi tare curios sa vad o motivare.

   Cetatean

   13/01/2011 at 11:48 am

   • https://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?39600.645

    Buna ziua.
    M-a interesat putin problema si am gasit asta.
    Deruleaza putin pagina pana la scrisul cu violet. Sunt curios ce parere ai.

    Gino

    13/01/2011 at 12:01 pm

    • Gino, merci! 🙂

     Am citit in fuga, sesizarea are doua unghiuri de atac:

     – atac pe procedura (incalcarea normelor de tehnica legislativa)

     – atac pe linia „se incalca dreptul de proprietate, garantat de CEDO”.

     Aiurea, nu se incalca nimic daca ii iei pensionarului militar de 41 de ani partea „suplimentara” data de la buget, care e un fel de motz peste pensia lui contributiva.

     Eu as vrea sa vad o motivare a ICCJ la sentintele date deja.

     Cetatean

     13/01/2011 at 12:20 pm

   • Salut cetatean
    Actualmente , grupul de fosti militari din Cluj care au dat in judecata statul , au cistigat pe toata linia . Inclusiv la ICCR. De aia Boc zice acum ca recalcularea pensiei NU SE APLICA doar la aceste persoane . Cum aceste sentinte sint un precedent , sa asteptam ca si altii sa deie in judecata statul , sa cistige si vom vedea din 2013-2014 inainte cine va platii acest tip de pensi + dobinzi+ despagubiri.
    Vin ani cu multe plati . Datorii de platit + plati pentru sentinte in care statul a stabilit DEJA ca va platii in rate + plati care vor devenii obligatorii tot prin sentinte judecatoresti (prezente sau viitoare ). Pe scurt ,azi se aduna pentru anii urmatori plati grele . Ca le vor platii din imprumuturi rusesti sau chineze , eu sint neincrezator . 😆

    Ștefan A.

    13/01/2011 at 12:01 pm

   • Nu contest ca aceasta este realitatea.
    Dar in principiu (si de perspectiva) nu asa este corect.
    Pensiile ocupationale – ar trebui sa fie numite „plati viagere” (pentru ca asta sunt) iar indemnizatiile sociale ar trebui numite exact ce sunt separat de „pensie” – chiar daca sunt platite la aceiasi data – pe acelasi cupon.
    Dar in Iulie 2008 – au fost bagate toate la gramada, ori exact asta duce la harababura care exista. Si fara suparare (nu sunt pensionar nu fac pledoarie pro domo) contractul e contract. Cinic, dar adevarat, nu pensionarii (de drept) actuali ar trebui sa vocifereze „unde sunt banii nostri” (acestia s-au dus la pensiile parintilor vostri) ci actualii cotizanti ar trebui sa sara la gatul guvernantilor: „ce faceti cu banii nostri”.

    DanSu

    13/01/2011 at 12:03 pm

 12. Salut, Stefane! 🙂

  Fa-te avocat la Spiru! Eu intervin pe linga CSM, dai examen in fata lor, spui „Jos Basescu!” si „Justitia e independenta!” si te faci magistrat. Apoi iesi cu pensie speciala 😉

  A, uitai ca noul CSM s-a reinnoit cu aproape jumatate. Poate ai noric si pici la interviu cu cei trei Sandei!

  Cetatean

  13/01/2011 at 11:42 am

  • Cu magistratura poti intra la pensie cu virsta de doar 55 de ani . 🙂
   Cu armata unii au intrat la pensie cu virsta de 41 de ani . 🙂
   Era mai avantajos cu sistemul MApN . 🙂
   Chiar ca paradisul pe pamint a devenit realitate in Romania . Strict doar pentru unii.

   Ștefan A.

   13/01/2011 at 12:10 pm

   • Stefan, nu exagera. Iti dai seama ca la momentul cand au fost disponibilizati alternativa era trimiterea lor in somaj, sase luni si la revedere.
    Dar tine cont ca oamenii aveau pe mana armamentul tarii asteie, servicii de informatii, comunicatii, diplomatia militara si altele deci trebuia un compromis, ca altfel iesea mai rau decat cu minerii, care au primit si ei bani la greu.

    Gino

    13/01/2011 at 12:19 pm

    • Gino, ti-am raspuns mai sus.

     Cetatean

     13/01/2011 at 12:20 pm

     • Am vazut, de remarcat ca nu legea este atacata ci HG care o completeaza si „adaugeste”.

      Gino

      13/01/2011 at 12:25 pm

     • Multumesc oricum, nu trebuie sa intram in detalii pentru ca nu imi tin mintea ocupata cu astea dar un apropiat este interesat direct.

      Gino

      13/01/2011 at 12:33 pm

    • Salut gino
     Da de recalificare in Romania se stie ceva ?
     Daca trimiti in pensie anticipata +/- 155.000 de foste cadre si in acelasi timp creste numarul angajatilor de stat cu 400.000- 500.000 ( 1990- 2008 ) nu era posibil ca acesti baby pensionari sa fie instruiti si bagati in alte activitati (tot la stat)?
     Sau era rusinos sa o pui pe doamna locotenent colonel de 41 de ani (articol adevarul) la un ghiseu de complectat formulare pentru pasapoarte ? (sa zicem ca exemplu de recalificare )
     Acum descoperim democratia „originala” a lui Iliescu & Co. in toate sectoarele . Si cit de bine a facut natiunii . 😦
     Cit priveste ca astia aveau pe mina armamentul tarii , lasa gluma .Nu erau in stare sa faca o lovitura de stat . Cel mult sa traga in nevinovati , in 1989 , asa cum FAPTELE au demonstrat .
     PS. Sint fiu de ofiter . Am fost cu armata la aplicatii , manevre militare de la virsta de 6 ani . Dupa decembrie 1989 si toata musamalizarea realizata , nu mai am ABSOLUT NICI UN RESPECT SAU INCREDERE in armata romana .

     Ștefan A.

     13/01/2011 at 12:33 pm

     • Sunt de acord cu ce spui dar Iliescu si cine o mai fi fost atunci au luat problema in mana:
      rezolvati asta pana la data de…! Si au rezolvat asa, ca nu au dat de la ei.
      Sa nu crezi ca mor de dragul cuiva, cat am fost bugetar am avut trei pensionari din astia care mi-au mancat sufletul. Nu stau acum sa-ti explic ce drepturi suplimentare aveau fata de alti angajati, prin lege.

      Gino

      13/01/2011 at 12:39 pm

 13. Bun, m-am interesat putin ca sa ma dumiresc si am aflat ceea ce stiam deja.

  1. ICCJ a mentinut decizia Curtii de Apel Cluj care doar „a suspendat” aplicarea HG 735/2010 de recalculare.

  2. Judecatoarea Idriceanu s-a pronuntat desi nu trebuia, pentru ca sotul ei e pensionar militar. Ea a incalcat art. 27 din Codul de procedura civila. Potrivit articolului 27 şi următoarele din Codul de Procedură Civilă, la capitolul “incompatibilitatea, abţinerea şi recuzarea judecătorului”, se prevede interdicţia unui magistrat de a soluţiona o cauză atunci “când el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor, au vreun interes în judecarea pricinii sau când este soţ, rudă sau afin, până la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din părţi”.

  3. CSM s-a facut ca ploua, desi e clar incalcare a normelor. „“În speţă, reclamanţii (cei opt militari în rezervă – n.r.) au acţionat în nume propriu, iar soţul doamnei judecător nu a demarat nicio procedură ce ar fi vizat suspendarea actului administrativ. Doamna judecător nu avea obligaţia de a se abţine de la soluţionarea cazului deoarece, pe de o parte, soţul dumneaei nu era parte în dosar, iar pe de altă parte, întrucât efectele juridice ale deciziei nu se răsfrângeau asupra poziţiei juridice a acestuia”, se arată într-un punct de vedere trimis de Consiliul Superior al Magistraturii.Cu alte cuvinte, dosarul disciplinar a fost clasat pentru simplul motiv că soţul judecătoareai Claudia Idriceanu nu a introdus acţiune judecătorească prin care să solicite stoparea recalculării pensiei militare. Dacă ar fi făcut acest lucru şi ar fi invocat decizia soţiei lui, doar atunci magistratul ar fi putut fi tras la răspundere disciplinară”.

  4. In problema recalculate, madam Idriceanu a judecat atit chestiunile procedurale, cit si faimoasa problema a „bunului” numit pensie speciala pe care, cica, statul nu are voie sa il ia de la militari.

  5. Chestiile procedurale se pot rezolva prin lege sau printr-un nou act legislativ care respecta conditiile puse de madam Idriceanu.

  6. In problema „bunului” si a „pagubei” pe care ar suferi-o militarii daca li s-ar taia oensiile, aici avem noua pasarica a instantelor romanesti: sa se creada CEDO si sa oblige Guvernul sa dea pensii faraonice, in numele unui iluzoriu drept de proprietate pe care militarii NU il au, pentru pensia speciala NU e contributiva, si ea se acorda de catre stat ca favoare speciala, nu in urma contributiei normale la pensie. Pensia contributiva e de neatins, nu si partea suplimentara.

  Cetatean

  13/01/2011 at 12:36 pm

 14. Acum:

  Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat impotriva HG 737, adica impotriva metodologiei de calcul a pensiilor speciale.

  Chestia asta e ciudata, pentru ca, dupa pararea mea Idriceanu nu are cum sa se pronunte pe metodologia de aplicare a unei legi, care e parte a procesului legislativ.

  Justitia nu poate face legi, ci judeca doar aplicarea lor, insa mai nou chestia asta nu mai conteaza pentru judecatorii sandelistici.

  Cetatean

  13/01/2011 at 12:44 pm

 15. Spaga la permise e numai buna ca sa dovedim ce pregatiti sintem pentru Schengen. Acum nu ma mai mir de ce a trebuit sa trec examul de sofer si in USA si in EU ca nimeni nu vroia sa-mi ia in considerare permisul din Ro.
  Problema pensiilor e rezolvata de proaspata alianta cu rasuflatul scop care e suspendarea lui Basescu inainte de termen. Odata scapati de Basescu, cupletul Ponta-Crin sub bagheta maestrului Felix va primi un desant aerian de ruble de la Moscova. Ca doar Putin e cunoscut ca un mare filantrop, uite nu demult a trimis o sumedenie de tancuri prin Georgia si asta fara sa-l invite nimeni. La desantul de ruble vor participa si chinezii care vor trimite vreo 20 de milioane de chinezi sa echilibreze raportul pensionari/contribuabili. Ce mai lipseste din pomenile electorale ale aliantei care , ne anunta Ponta foarte sigur pe sine, „garantat” obtine peste 50%, va veni din imprumuturi luate de la cubanezi. Cum aia nu au valuta o sa ne imprumute cu trestie de zahar. Pesedeul va imparti trestiile pe post de ajutor social. Peneleul va imparti seminte de trestie ca sa relanseze agricultura in mod liberal. PC-ul va tine trestiile pentru ei si le vor comercializa prin magazinele ambulante ale lui Patriciu. Si ca sa nu-i mai suparam pe rusi, alianta lui Felix va modifica legea educatiei astfel incit ungurii sa invete istoria si geografia pe ruseste (manualele le face Iliescu). Nu rideti, cu asta se impusca mai multi iepuri dintr-un foc:
  -ungurii nu au de se plinge deoarece tot nu invata in romaneste.
  -e multumit si Vadim, ca ungurii nu invata pe ungureste.

  Aha

  13/01/2011 at 12:44 pm

 16. Aha, nu vor scapa de Basescu, insa se vor alege cu niste dureri de cap incit vor regreta ca s-au bagat singuri in kkt.

  Cetatean

  13/01/2011 at 12:46 pm

 17. Hai ca am gasit motivarea sentintei date de Idriceanu, o citesc si rezum pseudo-argumentatia ei!

  http://www.plano10.com/2010/10/hg-7352010-de-aplicare-legii-1192010.html

  Cetatean

  13/01/2011 at 12:47 pm

 18. Cetatean, din cate am mai aflat, in urma recalcularii „pe real”, pensia contributiva va fi mai mare decat a fost, ce s-a primit acum este doar o parte, care a rezultat dintr-un calcul estimativ, cu baza salariul mediu brut al perioadei respective, dar salariile efective au fost substantial mai mari.
  Intr-adevar pierd cei care au putut sa-si umfle salariile ultimelor sase luni, care au fost baza de calcul conform legii anterioare.
  Din pacate cifrele de pe cupoanele de pensie actuale au inceput sa fie speculate nasol, majoritatea larga a pensionarilor astora fiind vestitii „sosonari”, trebuie avut si asta in vedere. Pe cativa ii cunosc personal.

  Gino

  13/01/2011 at 12:55 pm

  • Gino, pe mine ma intereseaz apartea morala si legala a povestii.

   Moral: pensionarii militari care se agita acum au facut parte din aaratul represiv al statului comunist. Este perfect moral sa ii arzi la pensia de care beneficiaza de la 38 de ani uni. Eu am prin laptop un act care arata ca un individ s-a pensionat cu pensie militara la 38 de ani. Avea 20 de ani de vechime, fiind angajat dupa terminarea liceului milutar, la 18 ani.

   Individul fusese si judecator, deci combinatia mortala de judecator militar, care putea iesi la pensie fie ca judecator, fie ca militar. La alegere, pensie speciala.

   Si a iesit la pensie anticipata partiala de militar, cu voia CSM, avind 20 de ani vechime, nu inainte de a face cerere catre CSM de eliberare din functia de magistrat.

   UItati aici, la pagina 2 aveti insemnat cu rosu, cititi si va cruciti.

   Dă clic pentru a accesa cel-mai-tinar-pensionar.pdf

   Deci este perfect moral sa le razi pensiile, pentru ca NU au luptat pe front, NU sunt veterani de razboi, inca sunt oamenii vechiului regim pastrati de Iliescu.

   2. Este si legal sa le razi pensiile, pentru ca asa a votat Parlamentul si CCR a spus ca e constitutional. Iar Idriceanu doar a stopat temporar procesul de taiere, nu l-a oprit definitiv.

   Cetatean

   13/01/2011 at 1:11 pm

 19. 1. HG 737 „adauga” la Legea 119/2010. In speta, e vorba de faptul ca trebuie depusa o cerere insotita de acte doveditoare. Conform legii 24/2000, actele normative se emit in limitele actelor care le ordona. Bref, HG 737 „excede” legea 119.

  Argumentul pare plauzibil la nivel formal. Nu il discut substantial.

  2. Instanta vrea sa previna „producerea unei pagube iminente”, cf. art. 14 din legea 554/2004.

  3. Instanta considera ca e nelegal sa oblige pensionarii militari sa faca cerere de recalculare si sa aduce dovezi privind veniturile realizate in perioade respective.

  4. Pensia este un „bun” ccare este sub regimul dreptului de proprietate, bla bla, bla.

  Concluzii rapide: pe forma, daca instanta de la Cluj are dreptate, se poate rezolva printr-o alta HG conforma cerintelor instantei.

  Pe fond, e vesnica problema e pensiei ca drept de proprietate, pe care unii o vor si garantata in cuentum, ceea ce CEDO nu face niciodata.

  2.

  Cetatean

  13/01/2011 at 1:00 pm

  • Parerea mea, Guvernul a gasit un mod de a pune in aplicare legea, chiar daca fortat, la 01.01. Daca HG nu este legala se va reveni cu alta asa cum zici, dar legea se aplica si guvernul a demonstrat ca vrea si poate cui avea de demonstrat.

   Gino

   13/01/2011 at 1:11 pm

 20. Gino, vezi mai sus situatia pensionatului militar la 38 de ani!

  Cetatean

  13/01/2011 at 1:12 pm

  • Stii ce-i fain? Din spusele d-nei general care a vorbit ieri am inteles ca magistratii militari sunt exceptati deocamdata (sau definitiv?) de la recalculare impreuna cu pensionarii IOVR, deci n-ai treaba cu baiatu’!

   Gino

   13/01/2011 at 1:19 pm

   • depinde pe ce lege au iesit, adica ce fel de pensie speciala au: de magistrat sau de militar. de pensiile magistratilor Guvernul nu se poate atinge, nu ii da voie CCR.

    Mister B si cu mine am prezentat de anul trecut solutia, insa aia de la Guvern nu vor sa profite de o treaba facuta brici si care, printr-un singur articol, face ordine si in pensiile magistratilor.

    Cetatean

    13/01/2011 at 1:40 pm

 21. Cetatean

  13/01/2011 at 1:15 pm

  • Sa-si mai cumpere niste vaselina… 😆

   Tzepelica

   13/01/2011 at 1:22 pm

   • Nastase are stocuri 😆

    Cetatean

    13/01/2011 at 1:26 pm

    • Atunci de ce nu e si el la Rahova ? 🙂

     Tzepelica

     13/01/2011 at 1:27 pm

 22. In chestia pensiilor speciale pe care si le-au tras cateva caste privilegiate (magistrati, militari, securisti, politisti, aviatori), s-a ajuns la situatii aberante.
  Un dr. inginer (cu multe brevete la activ, deci nu un hartogar) are o pensie de 16 milioane in vreme ce vecinul sau, aviator cu doar 5 ani de zbor la „utilitara” (scos de la zbor pe motive de alcoolism) si pensionat la 50 de ani, are 97 de milioane.
  E normal ca unii sa se simta umiliti.

  Tzepelica

  13/01/2011 at 1:17 pm

  • Umilit cred ca se simte pilotul alcoolic 🙂

   Un tanar de stanga

   13/01/2011 at 1:31 pm

 23. In legatura cu permisele, niste filtre totale in circulatie ar scoate la iveala o multime de analfabeti cu masini bengoase.
  Un test de cateva secunde – scris/citit. 😆

  Tzepelica

  13/01/2011 at 1:20 pm

  • Daca vrei sa vezi politisti scuipati de garoi merita incercat dar de ce s-o ia in freza mereu palmasul, filtrele alea sa le faca sefii catre care s-a concentrat darul.
   Folclorul urban de pe la noi spunea ca politistii care mergeau la examene aveau cota la esalonul superior, care nu realiza era inlocuit cu altul mai ager.

   Gino

   13/01/2011 at 1:29 pm

 24. Hei lume, dece esti invidioasa?
  daca se dau ele diplome universitare ori doctorate (pe spaga), dece va impiedicati de un amarit de permis de conducere?
  Glumesc.
  Cunosc si eu citeva cazuri de mosi Teaca_care si-au facut campaniile victorioase la munci agricole, si citiva din fanfara garnizoanei locale cu campanii funebre la inmormintari si care au iesit la pensie la 40-45 de ani.
  Patria le-a fost recunoscatoare.

  victor L

  13/01/2011 at 2:14 pm

  • Victor, sunt ingineri chimisti, mecanici, genisti, care au realizari pe care tara asta le-a vandut pe bani frumosi, lucrurile au multe aspecte de asta nu m-as repezi sa generalizez. Unii se simt dispretuiti pe buna dreptate, altii sunt pur si simplu nesimtiti iar unii miros o noua oportunitate de a urca pe val, acum urmaresc ce face o figura cunoscuta careia nu vreau sa-i dau numele inca, dar tot apare pe la iRTv. Un exemplu ar fi Transfagarasanul, al carui scop este exclusiv strategic, alta utilitate nu are si a fost facut la ordin, dar ce bine faci vara cate o excursie pe el.

   Gino

   13/01/2011 at 2:35 pm

 25. ar trebui sa luam totul sistematic,altfel nu ajungem nicaieri:
  a.in statul roman exista separatia puterilor in stat
  incorect;exista antagonismul intre puterile statului
  b. fiecare parte a statului isi face treaba eficient
  corect: fiecare parte a statului isi analizeaza eficienta dupa numarul de articole/stiri teve aparute

  rezultatul; shpaga permiseolr la arges dezvaluita acum doi ani;masuri: din fuga,ceva arestari,ceva suspendari de permise administrativ,anulate de instanta
  toti si-au facut treaba: procurorii i-au prins,prefectul a suspendat permisele,judecatorii au aplicat legea si toti au fost laudati in media,inclusiv piedone care a reusit sa dea examen pentru toate categoriile de conducere auto existente(bine ca nu trebuie permis si pentru tanc,ca-l lua si pe ala)
  ceva masuri sa nu se mai intimple: asta s-a uitat ,nu are nimeni interesul,cum naiba mai aratam acum ca nu mai putem de apararea legii; de la capta acum cu bucurest
  prezic in 2013 ca va fi la constantza(precis se cearta mazare cu pm ul de atunci)

  am ami auzit azi ca fiscul e buluc la companiile petroliere sa-i verifice;pai aia au depus trimestrial declaratiile de impozit,sunt sigur ca au mai solicitat si rambusrsari de tva,n-au verificat nimic?
  toata treaba e asa pentru puleti,nu vor face nimic,ca n-au cum sa dovedeasca.dar… a zis pm ul la teve ca vom lua masuri,luam masuri

  una peste alta,totul e o garagatza si ne miram de ce nu merge treaba;singurul lucru care trebuie facut e sa nu-i iei in serios

  intamplator

  13/01/2011 at 2:30 pm

 26. CFG

  13/01/2011 at 3:36 pm

 27. Recomand si eu dialogul lui Aligica pe Contributors, cu cititotii.

  Exista ceva ce mi s-a parut interesant:

  ” Exista vreo cercetare recenta care spune cum voteaza alegatorii care se considera de centru-dreapta? Predominant cu PDL, cu PNL sau sunt predominant indecisi?

  Da, cercetare CADI (pusa in teren de IRES) in decembrie. La intrebarea:

  “ În opinia multora, părerile oamenilor despre politică se plasează pe un interval de la stânga la dreapta. Dumneavoastră unde vă situati în acest interval?”

  Din cei care spun: stanga, 4% spun ca voteaza cu PDL; mai degraba stanga, 8,9% spun ca voteaza cu PDL; centru, 15,7% spun ca voteaza cu PDL; mai degraba dreapta, 37,7% spun ca voteaza cu PDL; dreapta, 28,3% spun ca voteaza cu PDL; nu stiu: 21,2% spun ca voteaza cu PDL, nu raspund, 18,2% spun ca voteaza cu PDL.

  Din cei care spun: stanga, 14,7% spun ca voteaza cu PNL; mai degraba stanga, 11,4% spun ca voteaza cu PNL; centru, 22,3% spun ca voteaza cu PNL; mai degraba dreapta, 37,7% spun ca voteaza cu PNL; dreapta, 37% spun ca voteaza cu PNL; nu stiu: 17,6% spun ca voteaza cu PNL, nu raspund, 15,2% spun ca voteaza cu PNL.

  Ca termen de comparatie: din cei ce spun stanga, 54% voteaza PSD, mai degraba stanga 53%, PSD……….

  PDL pare sa fi patruns masiv pe culoarul de centru dreapta. PNL pare sa alunece usor spre centru stanga.

  Dupa stiinta mea, sondajele din toate sursele la care am avut acces in ultima luna dau cam asa:
  PSD 33% – 35%
  PNL 23%-24%
  PDL 18%-19%
  .

  In ultimele 60 de zile PDL a stopat caderea si a recuperat usor. PSD a stopat cresterea si a scazut usor, PNL fie e stationar fie a scazut usor. Vazand datele din mai multe surse, impresia este ca opozitia a atins varful undeva in octombrie. Presupunand ca actualul trend continua, e greu de spus cum ar mai putea atinge acel varf din nou. Consultantii opozitiei au vazut si ei asta. Regruparea opozitiei si rebrandurea ei incearca reacastigarea dinamicii de dinainte de noiembrie-decembrie. Or aici cred ca Sebastian Lazaroiu in analiza sa facuta pe Blogary are dreptate. Nu pare posibil ca in comasare sa mai atinga varful de atunci si nici pe cel actual (subliniez insa: in conditiile in care trendul actual se mentine). Bineinteles ca multe depind de PDL. Mingea e acum in terenul PDL. Totul depinde de cum vor juca pedelistii. Si evident de conjunctura economica europeana”

  Cetatean

  13/01/2011 at 3:40 pm

 28. Adevarata noutate in sfera dreptei romanesti este aparitia paturii sociala de dreapta, moderne. Oameni informati, inteligenti, dinamici, familiari cu piata, capitalismul si lumea internationala inconjuratoare. Blogosfera de dreapta e un ecou si o extensie a ei. Explozia blogosferei de dreapta in ultimii 2 ani e un fenomen remarcabil. Ea a schimbat dinamica mass media si a discursului public in moduri spectaculoase. Aceasta patura nu este insa suficient de puternica inca pentru a produce management, organizare si leadership.

  Dragos Paul Aligica

  Deci avem progres.
  Ce se poate face pt a „produce management, organizare si leadership” care sa dea si rezultate?

  “Don’t hate the media, become the media!”

  Tio

  13/01/2011 at 4:12 pm

 29. Buna Seara 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  13/01/2011 at 5:08 pm

 30. Buna ziua ! In problema permiselor, chiar ieri am citit ca, in cazul Arges, Prefectul a suspendat 400 de permise, titularii L-au dat in judecata si, din 400 de permiese suspendate, a ramas numai unul suspendat, restul a trebuit sa fie restitutite in urma sentitelor favorabile.Probabil asa se va intampla si acum.
  In cazul pensiilor militarilor, nu ma pricep suficient de mult sa ma pronut, ma gandesc doar ca nici un om nu iese la pensie de buna voie la 38 de ani, a fost o decizie de stat, ca urmare a cerintelor NATO.Aseara, in interviul dat de Isarescu, acesta a spus clar ca in 2000, ca premier a fost invitat la sediul NATO si intrebat in mod expres daca au resurse pentru pensiile militarilor care urmau sa fie inlaturati si ii s-a atras atentia ca statul sa AIBA aceste resurse.

  Loda

  13/01/2011 at 5:33 pm

  • Trebuie să te contrazic, Loda. Cetățeanul nostru tocmai ce a postat link spre un document care atestă că au existat militari care îndată ce au îndeplinit condițiile de pensionare anticipată au rupt ușa. Și nu erau din cei mărunți ci oameni cu opțiuni. Era și magistrat și ar fi putut să continue să muncească dacă i-ar fi plăcut. Adevărul constatat de mine este că românul profită de orice ocazie de a se sustrage de la muncă. Poate că asta e valabil pentru orice om.

   Dă clic pentru a accesa cel-mai-tinar-pensionar.pdf

   filadel

   13/01/2011 at 9:27 pm

 31. Tanarul pensionar a intrat in avocatura imediat ce si-a asigurat pensia:
  http://asistenta-juridica.eu/avocat.php?id=GEORGESCU%20A.N..%20ANDREI-ADRIAN

  Mihai

  13/01/2011 at 11:34 pm


Comentariile sunt închise.