Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 7 Ianuarie / “Sfântul Ioan Botezătorul”

Bună dimineata intr-o zi de vineri – Sfântul Ioan Botezătorul. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -8°C si o maxima termica de  -0°C, umiditate: 100%. Indicele de confort termic: -11°C. In cea mai mare parte noros. Frig. Pentru alte orase, aici. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2621  RON (-0.0084) RON; 1 USD = 3. 2548  RON (+0.0283) ; 1 EURO =  1. 3095  USD (-0.0141). Gramul de aur  143.9770 RON  (+0.6279).

Ziua de 7 Ianuarie, a doua zi dupa Botezul Domnului, este inchinata preamaririi Sfantului Ioan Inaintemergatorul, ca unul care, botezand pe Mantuitorul in Iordan, a descoperit cel dintai lumii, dupa semnul ce i se dase de sus, ca Domnul Iisus este cu adevarat Mesia, Marele Trimis al lui Dumnezeu, Mesia cel asteptat de toata lumea si de noi, sa vina sa ne curete, sa ne sfinteasca, sa ne lumineze, sa ne primeneasca viata si fiinta noastra de oameni, mereu si de-a pururea si sa ne mantuiasca. Ioan este tipul auster care a plecat în pustie. El avea îmbrăcăminte din păr de cămilă (deci foarte aspră), cu cingătoare de piele şi se hrănea cu lăcuste şi miere sălbatică. În evanghelia lui Matei, Isus afirmă că Ioan Botezătorul nu este nici o trestie clătinată de vânt, nici un om îmbrăcat în haine moi, indicând astfel caracterul neclintit şi auster al predicatorului. Biserica creştină îl cinsteşte pe Ioan Botezătorul ca pe cel mai mare dintre sfinţi, după fecioara Maria, iar iconografia ortodoxă îl reprezintă în icoana numită Deisis, rugându-se împreuna cu ea, ca mijlocitori pentru păcatele oamenilor. În calendarul ortodox are mai multe zile de pomenire: 24 iunie: naşterea sa,(sărbătoarea numită Drăgaică sau Sânzienele), 7 ianuarie, ziua Sfântului Ioan ca botezător al Domnului şi 29 august- tăierea capului Sf. Ioan- zi de post şi rugăciune.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că cel mai important palier vizat de angajamentele pe care România le va avea în contextul noului acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) este reprezentat de consolidarea fiscală, punctând, în context, că discuţia pe care a avut-o joi la Banca Naţională pe acest subiect a reprezentat, în fapt, „un mod de lucru”.  „Noi vom propune în mod categoric Fondului ca angajamentele noastre să vizeze trei paliere fundamentale. Primul şi cel mai important: consolidarea fiscală a României, şi avem motive să constatăm progresul. S-a redus mult deficitul de cont curent, am reuşit să stabilizăm deficitul bugetar, deci consolidarea fiscală este un element esenţial”, a declarat şeful statului, joi seară, la postul public de televiziune TVR1.  El a punctat că un alt aspect important care vizează angajamentele României cu FMI este legat de continuarea reformelor structurale şi de modernizarea statului, prioritară fiind o intervenţie în ceea ce priveşte Codul Muncii.  Şeful statului a reiterat şi faptul că într-un termen de doi-trei ani ar trebui să existe un număr de 900.000 de salariaţi plătiţi din bugetul de stat şi că trebuie continuat procesul de reducere a excedentului de salariaţi la unele instituţii ale statului.  (Sursa:Agerpres)

FMI va pune la dispoziţia României aproximativ 3,6 miliarde euro în cadrul noului acord, de tip preventiv, care va fi încheiat cel mai probabil pe un an după finalizarea programului actual în mai, iar banii vor fi accesaţi doar în caz de urgenţă, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. Suma a fost avansată în cadrul discuţiilor despre noul acord şi a fost calculată pe baza parametrilor economici disponibili în prezent. Ea poate fi modificată în următoarele luni, în funcţie de evoluţia economiei şi a nevoii de finanţare a statului, au menţionat sursele.  Statul va plăti însă instituţiei financiare un comision de angajament de 0,3% pe an chiar dacă banii nu vor fi folosiţi. Autorităţile române înclină către un acord cu Fondul doar pe un an, motivul principal fiind că în 2012 vor avea loc alegeri parlamentare. Durata exactă a acordului va fi stabilită după şedinţa board-ului FMI de vineri, care va decide dacă va elibera României următoarea tranşă, de aproximativ 900 de milioane de euro. (Sursa:Mediafax)

Baconschi: Nu există motive pentru demisia mea, MAE şi-a făcut temele pentru Schengen. El a precizat, la Antena 3, că într-un Guvern şeful Cabinetului poate cere demisia unui ministru, dar că nu este cazul să fie cerută demisia sa. Baconschi a susţinut că nu există motive pentru a demisiona din funcţie, întrucât în cadrul procesului de aderare la spaţiul Schengen toate ministerele de linie au avut stabilite obiective, iar MAE şi-a făcut temele.  Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri seară, la TVR1, răspunzând unei întrebări, că este dispus să demisioneze dacă premierul Emil Boc îi va cere acest lucru, dacă este vinovat pentru un eventual eşec al aderării României la Schengen. (Sursa:Mediafax)

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept „admirabilă” alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre „Felix cu Porumbacu, Porumbelul (…) cu domnul Crin Antonescu”. La remarca realizatorului emisiunii de la TVR potrivit căreia se vede o coeziune pe frontul opoziţiei, Băsescu a intervenit cu observaţia: „Admirabil!”.  În timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare între PNL şi PC, Băsescu a intervenit din nou, spunând: „Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu … nu ştiu…aaa, cu domnul Crin Antonescu, da”. Întrebat despre faptul că se vehiculează inclusiv iniţierea unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui, Băsescu a spus:  „S-a ajuns cu chestiunea asta cu suspendarea preşedintelui … oricine face o majoritate zice că îl suspendă pe preşedinte. Eu cred că avem o Constituţie foarte clară: spune, dacă preşedintele încalcă Constituţia şi nu oricum, grav. Pentru că suspendarea preşedintelui nu e o joacă de copii sau o joacă pe care o stabileşte Felix cu Crin Antonescu, cu Ponta şi cu Iliescu şi, hai, să-l suspendăm pe preşedinte. Devenim un stat lipsit de credibilitate. Dar nu asta este problema. Eu cred că ei procedeaza corect. Stânga trebuie să fie unită (…) Cred că este normală o consolidare a stângii. (…) Deci cred că este un lucru bun, care va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de o opoziţie care să vină cu soluţii alternative la soluţiile acutalei guvernări”.(Sursa:Mediafax)

Noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii se vor întruni, vineri, în şedinţa de constituirea, ocazie cu care este programată şi alegerea preşedintelui şi vicepreşedintelui CSM. Şedinţa de constituire a CSM-ul rezultat în urma alegerilor din 2010 a fost convocată pentru vineri, 8 ianuarie, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Lista membrilor aleşi în noul CSM a fost validată de Senat pe 22 decembrie 2010, cu 64 de voturi pentru şi 60 împotrivă, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2010. Între partidele aflate la guvernare şi cele din opoziţie a existat o dispută dacă va fi supusă votului întreaga listă a magistraţilor aleşi membri ai CSM sau, aşa cum a propus PDL, o „listă scurtă”. Liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Rădulescu, declara atunci că nu poate fi supusă votului Senatului întreaga listă a magistraţilor întrucât pe aceasta se găsesc şi trei persoane, Dan Lupaşcu, Lidia Bărbulescu şi Dan Chiujdea, care, deşi au avut deja un mandat în cadrul CSM, candidează pentru un al doilea mandat. (Sursa:Agerpres)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis joi, în calitate de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi CSM solicitarea de amânare a şedinţei de constituire a Consiliului programată pentru vineri, a anunţat Ministerul Justiţiei. „În cuprinsul scrisorii se subliniază că trebuie avut în vedere faptul că însăşi legalitatea validării de către Senatul României a listei membrilor aleşi şi numiţi ai CSM este contestată la Curtea Constituţională, cu termen de judecată în data de 19 ianuarie 2011. În acest context, se propune ca şedinţa de constituire să fie fixată pentru data de 20 ianuarie”, se spune în comunicat. (Sursa:Agerpres)

Peste 4.700 de ferme şi exploatări agroalimentare din Germania sunt închise provizoriu din cauza riscului de contaminare cu dioxină, o mare parte din ele fiind situate în Saxonia Inferioară, a anunţat – joi seara – Ministerul Agriculturii, citat de AFP. Aceste interdicţii au fost dictate din precauţie. Sunt vizate în total 4.709 ferme şi exploatări, 4.468 fiind situate în Saxonia Inferioară, land al cărui capitală este Hanovra, a indicat ministerul într-un bilanţ al măsurilor luate de statele regionale /landuri/ vizate de scandal. Măsura vizează în special crescătoriile de porci, a precizat ministerul. Atât timp cât absenţa contaminării nu a fost probată, aceste ferme şi exploatări nu mai pot efectua livrări. (Sursa:Agerpres)

La multi ani si o zi buna!

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. LA MULTI ANI, ION!
  🙂

  +

  La multi Ani tuturori Ionilor, Ioanelor, Oanelor
  cred ca sint citeva milioane cu acest nume!

  skorpion

  07/01/2011 at 7:33 am

  • Salut si multumim 🙂

   Theophyle

   07/01/2011 at 8:04 am

 2. Buna dimineata si La multi ani cu sanatate sarbatoritilor!
  Repet recomandarea de la postarea precedenta (cred ca am scris simultan cu anuntul de Postare noua!), dar as vrea sa cititi:
  http://www.ziare.com/mona-musca/pdl/mi-e-dor-de-mona-musca-1066981

  cedric

  07/01/2011 at 7:34 am

  • Salut Cedric, Multumesc!

   Theophyle

   07/01/2011 at 8:05 am

 3. Buna 🙂
  Sam- p0stare- HN:
  Perfect si istoric articol domnule Tapalaga.
  OMUL-ELASTIC si OMUL-PISICA
  sunt cele mai puternice si expresive sintagme ale timpurilor noastre!Vor face istorie prin concizia lor plina de continut.
  De altfel,OMUL-ELASTIC tocmai isi pierde cumpatul in direct la Pisica3,v-a citit cu siguranta articolul,si subordonatele curg intr-adevar intr-un efluviu fara logica si fond,insa cam dezlanat.E nervos si marcat.
  Felicitari,Maestre sunteti JURNALISTUL!

  Un tanar de stanga

  07/01/2011 at 8:06 am

 4. Buna dimineata tuturor! 🙂

  Am fost ieri departe de PC, insa am citit toate informatiile despre interviul Presedintelui si despre ce s-a mai intimplat pe scena politica.

  faza cu Porumbacul Crin cred ca a durut. Nu cred ca multi stiu ca asta a fost numele lui de cod cu care dadea note despre colegi si colege, insa individul stie exact ce a vrut sa zica Basescu. Mesajul a trecut subtil 😉

  Pe de alta parte, va fi frumos cind se va inainte proiectul noii Consitutii, in care scrie ca in caz de incercare de suspendare a Presedintelui, daca poporul voteaza mentinerea Presedintelui, parlamentul este automat dizolvat 😆

  Cetatean

  07/01/2011 at 8:11 am

 5. Cit despre PDL, pare-mi-se ca Basescu a spus clar ca nu trebuie separate functia de premier de cea de presedinte al partidului. Asa ca e posibil ca Boc sa ramnina presedinte al partidului si premier, iar Blaga si restul, neavind curajul sa candideze si sa mai si propuna alianta cu PNL-ul( acuma ca PNL-ul are ca obiectiv o mare coalitie anti-PDL) vor inghiti galusca si vor sta cuminti, incercind sa isi apere posturile din BPN.

  Cred ca batalia mare la PDL va fi pentru posturile de vicepresedinti si din BPN, acolo unde se decide linia politica a partidului. Nu cred ca Boc va fi schimbat.

  Cetatean

  07/01/2011 at 8:15 am

 6. La multi ani, Ion ! 🙂
  Sa aveti parte de zile frumoase,sanatate, putere de munca si pe cei dragi aproape!

  ela

  07/01/2011 at 8:26 am

 7. De sf. Ion, un „la multi ani !” din toata inima. 🙂

  Sanatate si un an bun tuturor Ioanelor si Ionilor (inclusiv derivatelor).

  Tzepelica

  07/01/2011 at 8:56 am

 8. La Mulți Ani celor patronați de Sf Ioan Botezătorul, sănătate și fericire lângă cei dragi! 🙂

  oldhashu

  07/01/2011 at 9:00 am

 9. Salut,

  La multi ani! tuturor Ioanelor si Ionilor 🙂

  Aud zilele astea, pentru prima oara, de „Porumbacul, Porumbelul, sau cu … aaa … Crin Antonescu” :))
  Poate oferi cineva mai multe informatii legate de subiect ? Exista documente care sa ateste ca Antonescu a fost racolat/turnator la fosta Securitate ?

  Lucian

  07/01/2011 at 9:14 am

 10. Salutări şi La mulţi ani celor sărbătoriţi!
  Theophyle, m-a uns pe suflet sintagma cu „liberalismul patrician”. Cât despre reacţia lui Băsescu, mi se pare pe cât de stupidă, pe-atât de dezechilibrată şi cred că omul nu mai are nicio jenă de vreme ce-şi permite să renunţe şi la ultima urmă de sriozitate pe care încă o poate oferi o prezenţă la televiziunea publică…
  Altfel, prin grija lui Felix şi cointeresarea lui Crin, PNL-ul se pregăteşte pentru trecerea în nefiinţă… Întrebarea e „cine urmează”?..
  http://baricada.wordpress.com/2011/01/06/crin-antonescu-si-dan-voiculescu-strategia-elevul-si-profesorul/

  baricada

  07/01/2011 at 9:21 am

  • NU stiu prietene. Intradevar Basescu nu e un diplomat, dar pe de alta parte pozitia capra ar fi inutila. SE vede de la o posta ca Sarkozi s-a pisat pe un tratat bilateral si toate vorbele de acum doi ani sunt vorbe in vant.
   Daca diagnosticul franco-german e corect, atitudinea dusmanoasa de la Paris din ultimul an este o porcarie electorala de doi lei.

   Turnofftheglory

   07/01/2011 at 9:31 am

   • Tog, salut! 🙂

    Ca traitor trei ani in Franta, confirm: toata politica externa franceza este facuta aproape exlusiv pentru a aduce roade la alegerile interne.

    Politicienii francezi, mai ales cabotinul Sarkozy, sunt excesiv de preocupati de ce va spune electoratul francez cind il vede cum incordeaza muschii in Europa.

    Cetatean

    07/01/2011 at 9:54 am

    • Bonjour,
     Revin la ideea ca guvernul francez actual este deja în campanie electorala. Argumentul cîstigator în 2007 a fost bazat pe elementul frica de straini, asa ca î-l rescot si mai abitir.
     Acum au un consultatnt din marea publicitate care distileaza mesaje subliminale si indelung repetate, cu vorbe cheie.
     Rromii le-au dat mult de lucru , nu reusesc sa regleze expulzarea lor definitiva, au fost aspru certati de Bruxelles, cu ultimatuuri pentru o prigoana comparata cu rusinea asupra evreilor.
     De aceea se razbuna in mod las pe Romania si în acelasi timp aduna voturi de la extrema dreapta.
     Presa scrisa franceza nu îndrazneste sa puncteze politica actuala.
     Rezistenta se face pe Net!

     regine

     07/01/2011 at 11:26 am

  • Anul trecut,in campania prezidentiala,pe voxpublica au aparut mai multe comentarii cu amanunte. Cum nu ma interesa personajul, nu am dat curs linkurilor

   ela

   07/01/2011 at 9:39 am

 11. Superb şi edificator… Prieteni, citiţi recomandarea lui TOG…

  baricada

  07/01/2011 at 9:33 am

 12. Alex Mitache confirma ce am scris si eu ieri.
  Ordinele nu se discuta se executa.
  Numai imbecilitatea Crinului nu poate justifica cea mai proasta afacere pe care a putut -o face PNL ul din 89 pina acum.
  Cocotarea lui Felix in vehicolul liberal arata clar ca generatia secu nu este dispusa sa piarda nici un pion de baza din parlamentul Romaniei .
  Ceea ce este foarte trist insa este ca aceiasi baieti cu ochi albastri dispretuiesc in asemenea hal inteligenta electoratului incit cred ca votantii liberali vor inghiti galusca Felix fara nici o reactie.
  De altfel vad ca cel putin la nivelul liberalilor cu pretentii aceasta reactie lipseste cu desavirsire.

  tucu

  07/01/2011 at 9:51 am

 13. Nu numai atat;la institutele de invatamant superior au avut loc consilii,urmand a se face „concursuri” pe post dupa legea veche.
  Iar persoanele sprijinite sunt pupiluri ale unor colaboratori dovediti ai securitatii. Ma gandesc numai la facultatea de Stomatologie, la Poliverific astazi.

  ela

  07/01/2011 at 10:07 am

 14. Salut si la multi ani, Ioana, Ion 🙂
  Bun articolul Tapalaga, dar „omul – pisica” e jignitor pentru feline. „Omul – varan” e mult mai potrivit.
  De „Porumbacu'” nu stia, dar nu ma mira.

  Diana

  07/01/2011 at 10:30 am

 15. http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/PNL_nu_se_lasa_pe_mana_baronilor_PSD_0_403760189.html

  „”Ziaristii”” de la Adevarul au lansat bancul secolului.
  PNL nu se lasa pe mina baronilor PSD.

  tucu

  07/01/2011 at 11:01 am

  • un comentariu bun la link-ul dat,preluat integral din adevarul

   qteIstoria se repeta pentru cine o cunoaste . Guta Tatarescu , sefulPNL , s-a dat cu comunistii dupa razboi . Afacut parte din guv.Dr. Petru Groza , l-a acuzat pe Maniu si a facut apologia agresorului sovietic .Acum urmasul lui , se aliaza cu capitalistul rosu , fostul securist Dan Voiculescu si coopereaza cu PSD un partid condus de un individ care are ca modele pe Mao si Che Guevarra . Seful lui Crin Antonescu , Dinu Patriciu , ale carui interese de afaceri de miliarde de euro sunt in Rusia si in sfera ei de influenta , a facut bine jocurile .” Lumina ” va veni curand din nou de la Rasarit . Nu-l pot uita nici pe Tariceanu cel care desi Prim Ministru al Romaniei , membra NATO , cerea retragerea trupelor romane din Irak . Patriciu si Moscova isi radeau in pumni satisfacuti de situatia delicata in care era pusa Romania . Traiasca agentii de influenta rusi , traiasca prietenia vesnica cu poporul sovieticunqte

   intamplator

   07/01/2011 at 11:22 am

 16. La mulţi ani Ioane si Ioni!
  🙂
  „Nimic din ceea ce atinge Voiculescu nu scapă fără să fie maculat, pentru că asocierea cu el murdăreşte. Atât Năstase, cât şi Geoană au înţeles, într-un final, acest lucru, dar nu şi Crin Antonescu. A da girul moral al PNL unui personaj pentru care abjecţia este mediul natural
  este o crimă. Şi pen-ru ce? Pentru a-şi asigura bună-vo-inţa unui trust media care şi-a pier-dut de mult orice urmă de credi-bi-litate? Cum poţi da onorabilitatea (câtă mai rămăsese) PNL pe aso-cierea dezonorantă cu Voiculescu? Că Patriciu a interzis refacerea Alianţei D.A. şi a presat pentru o alianţă cu PSD – visul său încă din 2004 – este, până la un punct, de înţeles: omul are interese de afaceri clare, pe care numai o asemenea alianţă le poate satisface”. (R.L)

  Mă întreb unde-or fi Stejărel Olaru, Marius Oprea etc. etc 🙄

  noradamian

  07/01/2011 at 11:05 am

  • Dar dl. Djuvara unde o fi?

   Diana

   07/01/2011 at 11:15 am

  • cauta dosarul de informator al lui basescu si se pregatesc sa o atace pe mona musca daca revine

   intamplator

   07/01/2011 at 11:27 am

   • e vorba de olaru&oprea
    ndjuvara e mult prea sus/ce naiba sa mai zica/a spus :am gresit ca am fost acolo cu antonescu

    intamplator

    07/01/2011 at 11:28 am

 17. La Multi Ani tuturor celor care-si serbeaza ziua onomastica azi!

  intamplator

  07/01/2011 at 11:15 am

 18. „Surse liberale au declarat, pentru Q Magazine, că liderului conservatorilor i s-a promis funcţia de preşedinte al Senatului şi posibilitatea de a numi directorul Societatii Hidroelectrica S.A.

  Preşedintele PC, Daniel Constantin, va fi ministrul Agriculturii în viitorul guvern, iar PC i s-a garantat dreptul de a forma grupuri parlamentare, separate de cele ale PNL, în ambele Camere ale Parlamentului.

  De partea cealaltă, PNL va beneficia de campanie electorală gratuită, la alegerile locale, parlamentare şi prezindenţiale, prin toate canalele media ale trustului Intact, controlat de Dan Voiculescu.

  Aceleaşi surse susţin că, în aceste zile, va fi definitivată şi lista judeţelor în care PC îşi va desemna candidaţi pentru alegerile locale. ”

  http://www.qmagazine.ro/articole/7176/ce-contine-acordul-secret-dintre-crin-atonescu-si-dan-voiculescu.html

  ela

  07/01/2011 at 11:18 am

 19. cred ca singurul beneficiu al imbirligarii pnlpsdpc e ca media are cu ce sa umple spatiul&timpul acum,cind e seceta de subiecte,nu tu inundatii,nu geruri,asa ca voiculescu cred ca a facut deja un „gheseft”,a gasit de lucru la ziarele lui
  restul,sa imparti posturi,ministere bla,bla ,scuze dar seamana cu guvernele facute prin anii 50 in parcuri

  intamplator

  07/01/2011 at 11:26 am

  • Deci,pe Voiculescu il intereseaza Hidroelectrica si agricultura.Basca audientza.
   Porniti inainte,tovarasi liberali!

   ela

   07/01/2011 at 11:37 am

 20. Buna ziua si la multi ani tuturor Ionilor/Ioanelor/Ionutilor/Oanelor. 🙂

  Am avut o discutie (destul de aprinsa) cu un coleg. Una din certitudinile cu care ma serveste mereu, este cariera de securist a lui Basescu.
  Argumentul „forte” al celor ce sustin aceasta acuzatie, tine de teoria conspiratiei ( unde cea mai buna dovada a faptului ca exista o conspiratie mondiala este faptul ca nu poate fi dovedita nici o conspiratie). Cam acelasi gen de argumente privin activitatea „securistica” a lui Basescu: cea mai buna dovada ca este securist este faptul ca nu i se gaseste dosarul de securitate. In rest sunt speculatii mai mult sau mai putin logice.
  Am citit cu atentie postarile referitoare la Crin Antonescu si asa numitul „Porumbacu”. Aplic aceiasi unitate de masura si acuzelor care i se aduc. Simplele articole de presa nu sunt dovezi in sine ci pot fi sau nu reale sau inventate. Nu cred in „securistica” sau „informatoristica” lui Crin, la fel cum nu cred in „securistica” lui Basescu. Nici nu o exclud (nici pe una nici pe cealalta), dar pentru mine dovezile prezentate sunt insuficiente.
  Presedintele, in calitatea lui de presedinte, nu a facut bine starnind un razboi al acuzelor nedovedite. Ori stie si in acest caz pot sa-l suspectez de utilizarea informatiilor inside, ori raspunde unor acuzatii absurde cu alte acuzatii absurde (foloseste metodele tip A3/iRTV & Co – de calomniere). Nici una din ipoteze nu-l onoreaza.
  Problema lui Crin nu este neaparat calomnierea/spalarea propriului trecut, problema lui Crin este batjocorierea propriului prezent. Activitatea de practicant a politiei politice de catre „aliatul” sau, este certa, dovedita si recunoscuta legal. Niciodata regretata. Cred ca asta e adevarata problema a lui Crin si implicit a PNL-ului. Dar iarasi, imi pasa tot mai putin de PNL – din care in afara de brand nu a mai ramas nimic. Din pacate PNL-ul a fost ingropat la Sighet.

  DanSu

  07/01/2011 at 11:40 am

 21. La multi ani celor care serbeaza onomastica 🙂

  CFG

  07/01/2011 at 11:41 am

 22. Dansu, ai mare dreptate. Si eu socot cazul Porumbacu cel putin slabut. A aparut in plina campanie electorala.
  Eu fiind om al aparentelor, totusi nu vad ca dosarul cu numar e doar pur o scorneala ci probabil inflorituri pe marginea unei probabile legaturi cu Secu. De ce cred asta? In primul rand apetitul antonescian pentru securisti si securoi, il gaseste delicios pe Iliescu si dictator pe Basescu, nu a avut nici o jena sa spurce Opera din Timisoara si acum pasul catre Felix.
  Sa nu uitam cat de apasat o tavalea pe Mona Musca in catran.
  POate unora vi se pare uimitor, dar tocmai cei ce sunt cu musca pe caciula actioneaza in acest mod.
  Convertitii sunt cei mai fanatici si mai agresivi. NU e vorba de supozitii si atat, cand ridici imnuri catre Bratieni si apoi te lingi cu ucigasii lor, nu poti fi doar o lichea si un superfial, ci efectiv te simti mult mai bine acolo.

  Turnofftheglory

  07/01/2011 at 11:49 am

  • @TOF salut.
   Antonescu se apropie de varsta mea, pe vremuri circulau o gramada de legende urbane privitor la faptul ca in securitate sunt oameni bine pregatiti. Unii le si credeau, alimentati de romane si filme „politiste” romanesti (vezi BD, pistruiatu si altele, precum si aberatiile lui VC Tudor privind patriotismul securistilor). Cred ca aceste legende erau intentionat lansate pe piata. Se spunea ca secu recruteaza absolventii cei mai bine pregatiti, etc…
   Faptul ca floricica ofilita a trait si el in mijlocul acestor legende, nu exclude anumite „laudarosenii” sau fabulatii. Trebuie sa recunostem calitatile de auto-laudator si de fabulator a lui Crin – pe care poate legendele cu securisti buni si patrioti l-au fascinat. Punctul slab in prezentarea „activitatii” de informator a lui Crin, este chiar faptul ca ar fi fost pastrat ca informator si dupa ce ofiterii respectivi au recunoscut „fabulatiile” rapoartelor. Pe securisti ii vad ca pe birocrati, „infloriturile” nu cred ca-i impresiona pe ei i-ar fi interesat eventual eficacitatea acelor rapoarte. Poate, daca au fost rapoarte, s-au amuzat un pic, dar in nici un caz nu i-ar fi dat bani pentru ele.

   DanSu

   07/01/2011 at 12:28 pm

   • Ai dreptate despre fanfaronada, dar ma uit cu ce viteza isi elimina „adversarii” politici. Aici lichelismul e crunt si securistii aveau nevoie de delatori.

    Turnofftheglory

    07/01/2011 at 1:13 pm

 23. Buna ziua,
  La Multi Ani celor care poarta numele de Ion, Ioana!
  Nu este o surpriza interesul pe care-l poarta varanul agriculturii. In primul rand agricultura gestioneaza si va gestiona cele mai mari fonduri postaderare.
  Pe urma sa nu uitam ca actuala nulitate din fruntea PC-ului a fost sef la APIA si a gestionat dezastrul care a atras penalizarea Romaniei pentru intarzierea platilor pe suprafata, inclusiv „vraistea” din declaratiile pe suprafata. Si nu in ultimul rand varanul are investitii in agricultura.

  mar

  07/01/2011 at 12:18 pm

 24. Vad ca tot mai multa lume ,voit sau nu incearca sa puna semnul egal intre un turnator si oameni care prin natura meseriei erau obligati sa colaboreze cu securitatea.
  Numai cine nu a trait in Romania poate crede ca un comandant de superpetrolier (marina comerciala era militarizata pe vremea aceea) nu avea la bord cel purtin un ofiter de la CI cu care trebuia sa colaboreze.
  La Antonescu ,povestea cu Porumbacu este ne esentiala in raport cu prestatia de pina acum.Si Mona Musca a fost dovedita ca turnatoare.Mona Musca insa,prin activitatea de dupa 89 si a spalat pacatele.
  Crin Antionescu chiar daca nu a avut pacate face acum toate eforturile pentru a recupera timpul pierdut.
  Cred ca ori ce discutie pe marginea subiectului Crin Antonescu turnator nu face altceva decit sa detirneze subiectul-Crin Antonescu veghicolul intrarii securitatii -ramura Felix in parlament.

  tucu

  07/01/2011 at 12:29 pm

  • Servus lume,
   „(marina comerciala era militarizata pe vremea aceea)” , nu ma pricep dar nu am auzit pana acuma de asa ceva 🙂
   Exista si astazi grade, reguli, exigente, uniforme, etc. dar asta nu inseamna ca este militarizata.
   http://dexonline.ro/definitie/militarizare

   In alta ordine de idei se pare ca Boc va ramane si sef de partid si de Guvern. Poate schimbat din Prim-Ministru in 2012 cu un Vice din PDL.
   De asemeni, nasterea aliantelor pe partea stanga va face ca un nou partid (Albacazapada) sa aiba o pondere si importanta mai mica, IMHO. 😦 IMO, se merge pe ce este mai sigur – daca pdl ca structura existenta inseamna mai sigur decat un nou partid, decat mobilizarea la vot pentru un nou partid / miscare. 😦 Sunt acolo (un nou partid / miscare) multe ne rezolvate si necunoscute, votul prin corespondenta fiind unul. 😦 😦

   Contrat celor declarate, modificarile constitutionale anuntate NU sunt minore, doar cele prevazute in referendumuri + clarificari. Vor trece greu, daca vor trece. Pe linga blocarile asteptate pot da nastere la „supralicitari” din partea opozitie, respectiv contra propuneri.

   Una peste alta, intarirea unui adversar duce la intarirea ta, daca nu esti prost, desigur. In politica la varf nu sunt prosti. Sper ca BVB sa nu faca prostii.

   P.S. Sunt doar eu sau sunt si altii care au observat ca PNL + PC impart functii in viitorul Senat cand referendumul a fost clar, Legislativ unicameral? Ce inseamna demos cratos pentru acestia?

   CFG

   07/01/2011 at 1:39 pm

   • Buna,

    Asta demonstreaza cat conteaza vointa electoratului in ochii lor si gradul de pericol ptr. democratia noastra postdecembrista. Este bine asa ptr. ca se faulteaza singuri, nu toti avem creierul spalat.
    Fuga de realitate este o boala grava si necesita tratament de specialitate, iar in cazul lor este si mai periculos ca refuza tratamentul!
    Cum sa recunoasca varanul rezultatul de la referendum cand tve-urile scatofage au uzat de toate mijloacele de care au dispus ptr. a impiedica votul.

    mar

    07/01/2011 at 1:54 pm

   • Marina (chiar cea comerciala) este militarizata si acum, chiar in sensul aratat de tine in dexonline („a organiza miltareste”). Subordonarea neconditionata fata de superior, etc.. sunt specifice militariei dar si marinei si si aviatiei. Deosebirea dintre cea militara/civila (marina aviatie) este pentru perioadele cand nu sunt in misiune, unde la militarie raman subordonarile, in timp ce la cele comerciale nu.
    Pe cealalta parte, CI-stul era in intreprinderile civile cel de la personal/cadre. Caruia de facto i se supunea inclusiv seful unitatii. Mai ales daca era unitate de export – sau in relatii cu strainii, iar orice nava era. Singura exceptie de la subordonarea de facto, era cand seful institutiei era el insusi ofiter se secu (vezi voiculescu-motanul-varan).

    DanSu

    07/01/2011 at 1:58 pm

    • Eu am prins practica in fabrica (I.Av.B.) fiind elev de liceu. Cei care conduceau erau cei din partid! Or fi fost si CI si de la secu, dar eram mic ca sa remarc.
     In armata CIst-ul era si el acolo, dar nu se vedea nu se baga, politic tot cei din BOB-ul PCR conduceau. Eu asta am prins, in alte parti de tara posibil sa fie altfel.

     Bottom line, partidul conducea, deci cred ca in ultimi ani (’86-’89) s-au produs niste mutatii (…) dar imi este grau fara date concrete sa apreciez …

     Cum spui, in marina (comerciala) si astazi sunt regulamente, ierarhi, uniforme, grade (de marina), etc.. Dar cred ca acestea se pastreaza si atunci cand nu sunt pe mare. 🙂
     Cat despre ofiter de CI pe nave comerciale nu am mai auzit pana acum, posibil insa …

     CFG

     07/01/2011 at 2:32 pm

 25. Important e sa se inteleaga ca nu exista securisti rai si securisti buni.
  Securistii/turnatorii sunt cei care i-au terorizat pe romani aruncandu-i in puscarii, cei care le-au bagat pumnul in gura, cei care au tzesut o plasa protectoare in jurul tiranilor, cei care si-au vandut compatriotii pt. bani, avantaje, pozitii sociale.
  Cainii de paza ai sistemului comunist, instrumentul principal de represiune si teroare.
  Sunt cei care dupa dec.`89 ar fi trebuit sa plateasca pt. asasinate sau macar sa bage capul in pamant.
  In loc de asta, au iesit ca naparcile la chemarea lui Iliescu si au devalizat economia, au impanzit partidele, parlamentul, presa, bancile, guvernul si au primit functii gras platite in intreprinderile statului.
  Drama o sa continue, insa, cat timp o sa credem ca doar unii au fost rai si ca altii au fost buni, cat timp o sa condamnam comunismul promovand in acelasi timp in functii de decizie un Silvian Ionescu, de ex.

  Tzepelica

  07/01/2011 at 1:17 pm

 26. ” In negocieri, intalnirea cu un idiot este un noroc exceptional. De la idiot poti lua totul, fara a-i da nimic in schimb. Idiotul are o imagine deformata despre sine, nu isi intelege resursele, nu stie sa le puna in valoare, este strident, mitocan cu proprii colaboratori, excesiv de familiar cu partenerii de negociere. Idiotul nu stie nici sa castige, nici sa piarda.Cind pierde incepe sa te injure ––––- Dan Voiculescu ”
  A luat totul Felix de la Crin-idiotul?

  Nasol e ca va lua si de la poporul roman macar Hidroelectrica

  Un tanar de stanga

  07/01/2011 at 1:18 pm

  • Pana deunazi, Hidroelectrica era condusa de David, numit de Geoana la ordinul lui SOV.
   Acu` se pregateste s-o mulga Felix (intre baietii destepti, prin Grivco).
   Cine urmeaza ? 😦

   Tzepelica

   07/01/2011 at 1:35 pm

 27. A fost ales

  cedric

  07/01/2011 at 2:06 pm

 28. Bun, Crin Antonescu e o catastrofa. Dar ce s-a intamplat cu liberalii grei, pur-sange? Unul nu s-a impotrivit nebuniei astuia. Nici macar de forma.

  Galeata cu pixeli

  07/01/2011 at 2:40 pm

 29. La Mulţi Ani ! Dragă Teofile.
  Să ne trăieşti cu sănătate că ne trebuieşti ! 🙂

  tiberiuorasanu

  07/01/2011 at 2:53 pm

 30. La multi ani Theophyle. Scuze. Te iau dupa avatar prietene. 🙂
  Sa ne traiesti.

  Turnofftheglory

  07/01/2011 at 3:00 pm

  • si ce-i cu asta/colaboreaqza acum,dehh\niciodata nu-i prea tirziu

   intamplator

   07/01/2011 at 3:50 pm

 31. @regine/buna ziua
  ieri va intrebati cum pot oamenii sa gindeasca cum gindesc
  mai jos o mostra,dupa mine,de efect al repetarii aceleasi minciuni la nesfirsit(teveuri,media)care duce la anularea capacitatii de gindire/interpretare

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/adevaratul-motiv-pentru-care-adrian-sobaru-s-a-aruncat-de-la-balconul-parlamentului-212302.html

  intamplator

  07/01/2011 at 3:49 pm

  • Salut,
   Pana azi nu stiam absolut nimic legat de personajul respectiv. Stiam doar ca „unul” s-a aruncat de la etaj, in sala Parlamentului. In general, evit sa-mi consum timpul citind astfel de stiri si articolul mi-a confirmat decizia anterioara.

   Daca declaratiile din articol ii apartin, tipul e un dobitoc.

   Lucian

   07/01/2011 at 4:15 pm

  • Buna ziua, Intimplator,

   multumesc pt link.
   Eu cred – in paranoia mea actuala- ca acest biet om cu patologie psy a fost folosit, de marii cinici criminali manipulatori josnici… L-au încurajat, au vina morala certa.
   Se pare ca Antonescu l-a citat pe acest Sobaru pe postul 3 al securitatii – povestind ceva despre lumina din ochisorii lui, care nu mai este… Sinistru !

   regine

   07/01/2011 at 4:17 pm

   • @regine
    nu cred ca Dvs sunteti intr-o stare”paranoica”
    omul acesta este produsul manipularilor si agresiunilor zilnice la care sunt supusi romanii de media autohtona;
    dupa ce 50 ani au fost invatati sa nu gindeasca fiindca”partidul”sau „secretarul general”gindeste pentru ei,au aparut teveurile-prima a fost cea cu revolutia in direct,apoi cea cu „te uiti si cistigi”si acum astea cu „o duceti rau din cauza lui basescu/voi nu trebuie sa munciti,sa va zbateti,doar votati cu noi si e in regula”
    si ,in plus,in romania au ramas cei carora le place sa li se spuna asta-sau ma rog mare majoritate din ce mai e in romania-exista si o explicatie de ce antonescu s-a aliat cu canalia aia de felix;
    inca :basescu a spus de citeva ori: luati-va soarta in miini/n-am auzit nici un comentariu
    eu astept cu curiozitate mijlocul anului cind vor sari cei de la judete ca nu au bani pentru spitale( fondurile de sanatate ramin acum 2/3 din ce se colecteaza la judet)
    e jalnic cum se gindeste in romania;

    intamplator

    07/01/2011 at 4:58 pm

    • Cum s-ar spune :
     Cei sireti, smecheri, hotomani, profitori, batjocoritori, manipulatori
     Cei fara multe circumvolutiuni – din diverse cauze -> mostenire, alcoolizare, conditii de viata subumane (tragic de numerosi)
     Cei lucizi, logici, respectabili… (tot mai putini) care cu cît sunt mai inteligenti, cu atît sufera mai profund de jalea de tara..

     Asa o fi stratificarea sociala ?

     regine

     07/01/2011 at 5:22 pm

 32. La multi ani Ioanelor si Ionilor!
  Ioane, Ioane
  Tot parlamentarul doarme
  Se trezeste la votat
  Ori cand Sobaru s-a aruncat

  Creanga

  07/01/2011 at 4:14 pm

 33. La multi ani sf ION !
  Eu ca de obicei in urma cu civilitatile !
  In Franta de exemplu nu se serbeaza nici o zi onomastica. Cel putin in mediul urban.
  Printre criteriile apreciabile ale blogului : informatiile zilnice din toate domeniile la obiect… un efort merituos !
  Altfel poate (?) nu m-as duce sa caut – este mai usor confortul sintezelor servite pe platou.
  Merci Théophyle !

  regine

  07/01/2011 at 4:44 pm

 34. tucu

  07/01/2011 at 4:45 pm

  • e exemplu de roman care nu si-a gasit rostul in tara+fostul ministru al agriculturii acum si el la comisie;
   sunt curios cit mai sta funeriu

   intamplator

   07/01/2011 at 5:00 pm

  • si inca
   cind mai vorbesc cu eurocrati,informal,nu am interese acolo,mereu imi reproseaza cind spun ca sunt roman
   „sunteti in ue,sunteti o tara mare,de ce nu faceti ca polonia;vreti sa ajungeti ca austria si slovenia,sa nu-i bage nimeni in seama?”

   intamplator

   07/01/2011 at 5:02 pm

 35. Salutare tuturor si in special Ion ! 🙂
  Daca sfintele scrieri ne lamuresc ca Ion a fost Botezatorul , de ce pe plaiurile mioritice „Ion , nume de sluga ” ? Am glumit (cu invidie). Stiu toti ca Stefan e cel mai important sfint . 😆

  Ștefan A.

  07/01/2011 at 5:04 pm

 36. Buna Seara la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  07/01/2011 at 6:39 pm


Comentariile sunt închise.