Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 15 Decembrie / “Ridzi şi Gătej?”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  -3°C, si o maxima termica de  0°C, umiditate: 86%. Indicele de confort termic: -9°C. Mai mult insorit. Frig. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2892  RON (-0. 0037 RON); 1 USD = 3. 1860  RON (-0.0608 RON); 1 EURO =  1. 3463  USD (+0. 0241).

Îndatorarea externă a costat trei miliarde de euro lunar de la începutul anului. Plăţile făcute în primele zece luni ale anului în contul datoriei externe se ridică la 29,8 miliarde de euro, cea mai mare parte fiind însă reprezentată de rostogolirea împrumuturilor contractate pe termen scurt. Suma este totuşi considerabil mai mică decât plăţile făcute în perioada corespunzătoare, de 35 de miliarde de euro. Cheia stă în ajustarea datoriei externe pe termen scurt, adică a împrumuturilor care trebuie rambursate în mai puţin de un an pe parcursul lui 2009, astfel că plăţile rămase pentru anul acesta au fost mai mici. Grosul e dat de plăţile în contul datoriei contractate de sectorul privat, care a fost de altfel nevoit să facă ajustări serioase în ultimii doi ani. (Sursa:ZF)

România ar putea primi în ianuarie o tranşă de 360 milioane euro, amânată deja de trei ori, de la Banca Mondială (BM), parte a acordului cu FMI, UE şi alţi creditori internaţionali, dacă se menţin schimbările aduse sistemului de pensii, a declarat François Rantrua (foto), country manager al BM. Cele 360 de milioane de euro reprezintă a doua tranşă a împrumutului de un miliard de euro pe care BM îl acordă României în cadrul acordului de finanţare de 20 de miliarde de euro convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană (UE) şi alţi creditori. Tranşa este condiţionată de respectarea de către Curtea Constituţională a reformelor din sistemul de pensii, inclusiv creşterea vârstei de pensionare, a spus Rantrua într-un interviu pentru Bloomberg. Ultima tranşă, de 340 milioane de euro, va fi achitată în funcţie de progresul legii salarizării unitare, a adăugat reprezentantul BM.  Legea care prevede creşterea vârstei de pensionare, aprobată la 7 decembrie în Parlament, a fost contestată de opoziţie la Curtea Constituţională, iar o decizie ar putea fi luată în această săptămână. (Sursa:ZF)

Curtea Constituţională a României va dezbate, miercuri, sesizările depuse de parlamentarii PSD şi PNL privind neconstituţionalitatea prevederilor Legii sistemului unitar de pensii. Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, sesizarea se fundamentează pe două motive, unul pe procedură prin care se invocă faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a supus la vot în plen nu numai cererea de reexaminare a Legii pensiilor transmisă de preşedintele Traian Băsescu, cât şi Legea în integralitatea ei, „ceea ce nu trebuia”. „A doua motivaţie a sesizării PSD o reprezintă discriminarea, pentru că reducându-se vârsta de pensionare la femei la 63 de ani, faţă de 65 cum era legea iniţială, ar fi trebuit să se modifice şi anexa în care este prevăzut stagiul de contribuţie”, susţinea Moldovan.  Tot miercuri CCR va dezbate şi sesizarea depusă de 53 de deputaţi PNL privind legea pensiilor, în condiţiile în care în 7 decembrie, ambii vicelideri ai grupurilor parlamentare PSD şi PNL din Camera Deputaţilor, Aura Vasile şi Eugen Nicolăescu, au anunţat că vor contesta legea pensiilor la Curtea Constituţională. (Sursa:Agerpres)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, marţi seară, propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a doi generali şi a altor trei persoane acuzate de fapte de corupţie şi au impus faţă de aceştia măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.  Magistraţii ÎCCJ au judecat, marţi, cererea de arestare preventivă formulată de DNA faţă de general de brigadă Ion Marian, locţiitorul şefului Direcţiei Management Resurse Umane din Ministerul Apărării Naţionale, dar şi în cazul generalului maior Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din cadrul MApN, a locotenentului colonel Dan Costel Crăciuneanu, a maiorului Ionuţ Onel Crinu şi a colonelului Vasile Belciug. Aceştia sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de luare şi dare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. (Sursa:Agerpres)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, că nu cunoaşte informaţiile cu privire la faptul că unul dintre consilierii prezidenţiali, Alexandrina Gătej, ar fi fost recrutată de Securitate în septembrie 1989. „Nu ştiu despre ce-i vorba. Deci, nu ştiu despre ce e vorba, eu am fost în întâlniri până mai înainte. Dacă v-aţi uitat pe programul meu, am avut primiri de ambasadori, am avut Kazmunai-ul… „, a spus şeful statului, întrebat dacă-i va cere demisia lui Gătej. Preşedintele Băsescu a precizat că va vorbi cu consilierul său pentru a vedea despre ce este vorba. În urma unor explicaţii oferite de un jurnalist, Băsescu a afirmat: „Dacă este decizie de necolaborare, ce vreţi să-i fac?” „Vreau să discut cu dânsa şi să văd hotărârea CNSAS. Nu poţi să discuţi despre un om, fără să ştii mare lucru”, a adăugat şeful statului. CNSAS a emis adeverinţa nr.4006/14.10.2010 în cazul consilierului prezidenţial Corina Alexandra Gătej (Dăncăneţ) prin care stabileşte că ”nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii”. Documentul CNSAS indică faptul că Corina Alexandra Gătej ”a fost recrutată la data de 14.09.1989, sub numele conspirativ ‘Florina’ pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice”, precizând că ”Direcţia de specialitate (din cadrul CNSAS, n.r.) nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise securităţii de către Gătej (Dăncăneţ) Corina Alexandra”(Sursa:Agerpres)

Camera Deputatilor a respins cererile DNA de perchezitie si extinderea a urmaririi penal in cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi acuzata de coruptie la nivel inalt. 110 deputati au votat impotriva cererii de perchezitie si 109 impotriva extinderii urmarii penale. Liderul de grup al PDL, Mircea Toader a declarat ca le-a indicat colegilor de partid sa voteze in favoarea cererilor DNA. Dosarul Ridzi a fost blocat in Comisia Juridica condusa de Daniel Buda PDL timp de 10 luni. (Sursa:Hotnews)

Soţia atentatorului sinucigaş, care s-a aruncat în aer sâmbătă la Stockholm, cu o zi înainte să împlinească 29 de ani, este originară din România, susţin marţi cotidianele britanice Daily Mail şi The Telegraph. Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, irakianul care a încercat să comită un masacru în Suedia, s-a mutat la Luton, Marea Britanie, în 2001 pentru a studia medicina sportivă.  În 2004, el s-a căsătorit cu românca Mona Thwany (28 de ani, de religie musulmană), care deţine o afacere cu cosmetice, Amira Make-up and Hair. Potrivit The Telegraph, întrebată dacă ştia ce are de gând soţul său, Mona, născută în România, a declarat: „Nu, bineînţeles că nu. Chiar nu vreau să vorbesc acum. Sunt foarte supărată şi devastată”. Cuplul avea trei copii, două fetiţe şi un băieţel, şi se stabilise în Luton. Potrivit Daily Mail, care citează colegi de şcoală ai atentatorului, irakianul, care a ajuns în Suedia alături de părinţii săi, a avut o adolescenţă cu nimic diferită de cea a unui tânăr occidental. (Sursa:Agerpres)

Va urez o zi buna!

86 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata !

  Monica Iacob Ridzi in 2006, la tribuna Parlamentului (cand pesedoii au respins cererile DNA de perchezitie la Bombo) :
  „• Eu cred ca adevaratii vinovati sunt aici, printre noi. Respira aerul fortifiant al Parlamentului, se bucura de o imunitate mai mult decat meritata, se infrupta copios din banul public si, cu o pofta de nestapanit, ii rad natiunii in nas!
  • In ultima luna de activitate parlamentara, sub valul, transparent totusi, al votului secret, care pentru unii pare un simplu joc cu bile albe si bile negre, parlamentarii Opozitiei au dat o ultima si devastatoare lovitura de imagine intregii clase politice. Mai intai au blocat functionarea DNA-ului – institutie importanta in combaterea coruptiei la nivel inalt, institutie atat de necesara insanatosirii justitiei. Apoi, voturile numeroase ale acelorasi parlamentari, printr-o inexplicabila si rau inteleasa solidaritate de breasla, au impiedicat justitia sa-si faca datoria in faimosul caz Zambaccian. Perchezitia ceruta de Parchet n-a mai avut loc, fiind vorba de casa unui inalt demnitar, in continuare omul fanion al Opozitiei.
  • Prin votul lor, parlamentarii Opozitiei au plasat un important om politic mai presus de lege, ferindu-l, culmea, de justitie, adica de institutia care are datoria de a face dreptate. „Cei tare se intarira cu averea si marirea in cercul lor de legi!” – probabil asa ar conchide poetul nostru national, intorcandu-ne, dezamagit, spatele.
  • Prin votul lor, acesti parlamentari nu numai ca au compromis, o data in plus, clasa politica, dar au pus serios sub semnul intrebarii viitorul Romaniei. Acesta este semnalul clar, transmis ieri de Comisia Europeana, prin inaltul sau reprezentant, sosit la Bucuresti.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8128446-dupa-zece-luni-blocaj-camera-deputatilor-dezbate-acum-cererile-dna-cazul-ridzi.htm

  In ce priveste cazul „Florina”, nu cred ca a fost angajata consilier la presedinte fara o „puricare” serioasa.
  Dar daca a fost recomandata de ambasadorul licuriciului cel mare (cum se aude), incep sa se explice multe.

  Tzepelica

  15/12/2010 at 8:47 am

  • salut @timi 🙂
   ne traim deziluziile in fiecare zi. Asa e viata 😦

   Da ai dreptate in privinta lui Gatej, doamna a jucat la doua capete. Oportunism infect!

   http://www.wall-street.ro/articol/Economie/39821/Alexandra-Gatej-noul-presedinte-al-AmCham-Romania.html

   Theophyle

   15/12/2010 at 8:59 am

   • Neazta!
    Presedinte al AmCham, adica am ce am pe romaneste.

    Ridzi Bombo si Gatej
    Inghit cu acelasi gatlej
    Mama lor de cormorani
    Ne-au furat mereu la bani

    Creanga

    15/12/2010 at 9:02 am

    • Creanga salut 🙂
     Numai fraierii nu lucreaza la doua capete in tara asta, adica asa ca noi, niste tembeli cu principii 😦 Mare scarba sefule. Mare de tot!

     Theophyle

     15/12/2010 at 9:19 am

 2. ‘Neata tuturor! 🙂

  Timpul probabil:

  – este asteptata o aversa de sudalmi si ocari ale rectozaurilor marga si andronescu
  – se preconizeaza si un potop de invective din partea lui crin si ponta pe motiv de Gatej. cei doi sunt anti-comunisti de parada.
  – in depresiunea Justitiei se umfla si revarsa piraiele independente Costinu, Pivniceru, Lupascu, barbulescu si Chiujdea
  – cit priveste Vantul, acesta nu va sufla deloc, in asteptarea unor vremuri mai bune.

  🙂

  Zilele astea se petrec lucruri decisive cu o mare viteza si de ele depinde viitorul tarii. Pina de Anul Nou vom si daca mai e ceva de sperat sau daca e de bagat picioarele.

  Cetatean

  15/12/2010 at 9:18 am

  • Salut Cetatean 🙂

   Adica zici tu sa fim optimisti 🙂 Asa sa mai asteptam ca pana la sfarsitul lui Octombrie 😦 Dupa aia ca mai tot romanul sa asteptam dupa sarbatori si dupa aia pana la paste. Hai sa fim seriosi, vezi votul in subiectul Ridzi! este suficient, cel putin pentru mine. Astia una vorbesc alta fac.

   Theophyle

   15/12/2010 at 9:22 am

 3. Buna, Theophyle! 🙂

  Dum spiro, spero!

  Ridzi, o mare porcarie, cit casa. De-ar fi numai asta! 😦

  Am luat nota, voi decide in cinsecinta in 2012. Insa legile grele (educatie, salarizare, pensii), plus bugetul , plus JUSTITIA, asta ma intereseaza. La pensii si la educatie ne miscam in directia buna, totul depinde acum de CCR.

  Justitia frige rau de tot zilele astea. Asa ca sunt prudent-mefiant, insa optimist.

  Cetatean

  15/12/2010 at 9:27 am

  • Bun optimismulcand esti tanar. Incepe sa fie problematic la varsta mea 🙂 Incep sa arat cam patetic 😦

   Theophyle

   15/12/2010 at 9:34 am

 4. Buna dimineata!
  Numai vesti bune nu citesc.
  Ce mi-e Negoita,ce mi-e Gatej? Niste ritzi pitzi toti.
  Si sa ajunga soarta Romaniei la bunul plac si la mana al unor judecatori !

  ela

  15/12/2010 at 9:33 am

  • salut ela 🙂
   De la un moment dat cuvinetele nu mai merg, se tocesc. Ai nevoie si de niste fapte. Care nu prea sunt!

   Theophyle

   15/12/2010 at 9:35 am

   • Buna,theophyle
    Tocmai faptele imi lipsesc.Nu le vad;vad insa ca suntem pe cale sa pierdem o caruta de bani daca judecatorii s-au sculat cu nasul la cearsaf, ca s-ar putea sa nu fim in stare sa cofinantam nimic,daca liftierii astia din opozitie mai trag multe sfori.
    M-am cam saturat de politica asta de balta.

    ela

    15/12/2010 at 9:39 am

 5. @Theophyle
  Ne iau de fraieri.
  Nu m-ar mira sa-si dea mana pe sub masa cand se simt amenintati ca gashca.
  Sa se spele unii pe altii, la nevoie.
  Cred ca in opozitie (cu ei) o sa ramanem chiar noi. Singuri. 😦

  Tzepelica

  15/12/2010 at 9:35 am

  • Mai timi, cum zice Caragiale, suntem vechi bibicule, suntem vechi si pana la urma le-o punem noi intr-un fel 😀

   Theophyle

   15/12/2010 at 9:37 am

 6. O viata intreaga am auzit „N-a fost sa nu fie”.

  ela

  15/12/2010 at 9:40 am

 7. Luati si un tinar ca mine cu Domniile voastre, s-ar putea sa fiu si eu de ajutor la ceva! 🙂

  Cetatean

  15/12/2010 at 9:40 am

  • te luam baiete de luam, cum nu? Avem insa multe probleme cu multi de nedumeriti. Vom ramane si mai putini. Pana la urma cred ca eu voi inchide lumina 😆

   Theophyle

   15/12/2010 at 9:47 am

   • Nu inchizi nimic. Ba cred ca va trebui sa mai aduci niste becuri!

    Cetatean

    15/12/2010 at 9:50 am

    • Nu o inchide el, cei de la Enel il rezolva, in US cred ca are generator, aici nu stiu cum s-o fi descurcat.

     Creanga

     15/12/2010 at 10:09 am

     • Ai naibi teroristi italienii astia de la Enel. Ma lasa in frig 10 ore noapte la -5 grade. Centrala mea este electrica 😦

      Theophyle

      15/12/2010 at 10:12 am

      • De aceea spunea Cetatean de soba si lemne, nu vrea sa depinda de nimeni.

       Creanga

       15/12/2010 at 10:23 am

 8. Cetatene, crezi ca se face primavara cu o floare ?
  Te sufoca rechinii astia!

  ela

  15/12/2010 at 9:42 am

  • Nu vezi ca astora le prieste Marea Rosie? Chiar daca sunt tineri?

   ela

   15/12/2010 at 9:43 am

   • Ela, nu au ei atita ticalosie cita determinare am eu! Asculta-ma pe mine, vom trai si ii vom vedea muscindu-si miinile de ciuda. Chiar daca ale noastre vor fi toate numai rani, insa noi vom trai si ne vom vindeca, insa ei nu.

    Cetatean

    15/12/2010 at 9:49 am

    • Multumesc!

     ela

     15/12/2010 at 9:57 am

 9. Pe Ridzi, zilele trecute, presa o dadea grav bolnava, chiar in coma. Cred ca de asta, parlamentarii blocheaza accesul DNA, nu s-au incadrat in orele de vizita de la sectia spitalului. 🙂

  Galeata cu pixeli

  15/12/2010 at 9:59 am

  • Salut Galeata 🙂
   Mda’ probabil tot astia care sunt penali se imbolnavesc subit. Furtul este o boala pe care am crezut-o intotdeauna psihologica si nu fizica 🙂

   Theophyle

   15/12/2010 at 10:09 am

 10. Greu e sa introduci cuvintul „performanta” in discutiile cu sindicatele. Efectul a 50 de ani de comunism plus 20 de tranzitie originala catre nicaieri.

  Cetatean

  15/12/2010 at 10:01 am

 11. Hm, Theophyle avea dreptate … pasi inapoi … nu as fi vrut 😦 :

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8129613-angajatii-air-force-nu-mai-acces-pagini-internet-care-publica-stiri-despre-wikileaks.htm

  Constientizare si/sau atentionare se putea face si altfel 😦

  CFG

  15/12/2010 at 10:08 am

  • CFG, salut!
   va fi si mai rau, sunt sigur 😦 Un idiot arunca o piatra, restul il cunosti, nu?

   Theophyle

   15/12/2010 at 10:10 am

  • Hmmm, asta e stire veche preluata de hotnews, Theophyle iti poate da mai multe amanunte.

   Creanga

   15/12/2010 at 10:11 am

 12. Ziua buna Theophyle all 🙂
  Naiba stie cum sunt.Uneori,cam des in ultimul timp,in miez de noapte ma cuprinde un optimism demn de cauze inalte iar dimineatza cand ma trezesc si-mi dau cu apa rece pe fatza imi revin in nota cu care am fost obisnuit-un realism fara margini in tushe romanesti.Albul e negru,negrul e alb si restul de un gri monoton 😆
  Ce era asa de greu ca madam Gatej sa fi zis de la bun inceput adevarul ? Ar fi fost mai de apreciat decat acum ,cand volens-nolens trebuie sa-nghita galushca facand cel putin deservicii de imagine atat ei cat si altora mult mai importanti.Multzi insa raman cu o dezamagire amara.Nu stiu cate semne mai suporta rabojul asta,uneori imi zic si eu,ferice de cei saraci cu duhul.
  Madam Ridzi-no comment as zice(incercam azinoapte o parere).Din declaratziile facute in plen(le-am citit pe hotnews) madama face ce poate.Se foloseste de instrumentele create de legislativ pentru a se proteja in situatii de acestea-speciale.La careau contribuit printr-un voluntariat moshtenit genetic.Jalnic.La fel au facut si altzii,nicio diferentza.Avem niste politicieni sa ne traiasca si sa-nfloreasca.

  mircea

  15/12/2010 at 10:26 am

  • Isi mai trecea ea in CV functia de consilier prezidential? A folosit functia asta ca pe o rampa pentru viitor! „s-a aranjat”.

   ela

   15/12/2010 at 10:38 am

  • salut mircea,
   ti-am citit si postarea de ieri noapte. Adevarul ca nu prea ai de ce sa fi optimist. Nici eu si nici un om intreg la cap. Asta e, ce drac’ sa facem.

   Theophyle

   15/12/2010 at 10:40 am

  • Buna Theophyle Ela 🙂
   Mi-aduc aminte de un exemplu(Daianu,mie imi place-a zis de multa vreme ceva de genul ca a colaborat cu secu,parca ofitzer nu mai stiu)Si-a asumat trecutul si apoi a dovedit profesionalism si buna credintza(parerea mea).Multzi din aceasta „categorie” nu si-au stirbit prestigiul iar,ulterior, prin munca depusa au dovedit as zice,contrariul.

   mircea

   15/12/2010 at 11:09 am

  • @mircea:
   cum ce era sa fi spus? e exemplul mona musca;
   ce s-a ales de ea? a fost invinsa de marele anticomunist voiculescu;
   eu as pune-o si mai transant:intre gatej -da,a semnat ceva,se spune pe chestii economice,deci nu delatiuniordinare-si iliescu,sau antonescu sau ponta sau mazare sau…
   ce ai alege????
   dinescu a fost mare dizident ,si? a ajuns un mascarici
   citeodata am senzatia ca daca havel s-ar fi nascut in rominia il scoteam securist;pe walesa sigur il faceam securist

   intamplator

   15/12/2010 at 11:24 am

   • @intamplator,
    nu au fost niciodata securisti buni si securisti rai, au fost securisti, punct. Bijuteria asta de doamna, a semnat un angajament. A fost recrutata! Este ea un om bun? Poate, not in my book!

    chestia cu cinec este mai bun si cine este mai rau, ne face noua rau de 20 deani. Eu am zis pas!!!

    Theophyle

    15/12/2010 at 11:42 am

    • Pe fond(si acesta este important) sunt de acord Theophyle,ai dreptate.
     Acesti oameni(colaboratorii cu secu care au dorit sa-si construiasca/continue o cariera publica, ar fi trebuit sa zica din primele momente trecutul lor,cu o singura conditzie apreciez eu,sa nufi facut asa zisa politzie politica) Ca-n apelul lui Liiceanu-„i-am iubi”
     Se vede treaba ca unii n-au procedat asa din pacate.Si eu unul ma simt dus de nas 😦 (nu c-as fi eu important,nici pe departe,dar e un sentiment urat)

     mircea

     15/12/2010 at 11:59 am

   • Si Mona Musca e un exemplu bun(cu sigurantza sunt multe exemple).Ca sa dau un exemplu contrar-Ghishe.A recunoscut colaborarea dar ca politician mie nu-mi place.
    Asa e,sunt de acord,avem o capacitate de „maculare” imensa.”murdarim” ce n-ar trebui si inalbim la fel(se pare a Walesa ar fi avut oareshce legaturi cu structurili poloneze).La comanda,cat sa raspunda probabil unor interese meschine.It`s typical,n-o sa ne vindecam curand.
    De Dinescu,ma distreaza,e totusi o figura.Mai bine ar ramane cu poeziile sale,sarmalele si vinu.Vinu` e chiar foarte bun 😆

    mircea

    15/12/2010 at 11:45 am

 13. Salut, Theophyle. Eu ma mir ca smecheria asta ieftina, cu imbolnavirea subita, inca mai tine dupa 20 de ani. Trebuie data o lege prin care, demnitarii care se imbolnavesc subit dupa ce DNA le trimit o carte de vizita, desi inainte crapau de sanatate, sa fie examinati de o comisie de medici independenta, trimisa de UE.

  Iar cei care n-au nici pe dracu, sa faca puscarie automat, pe caz de simulare, la fel cum patesc cei care primesc convocari de mobilizare la razboi. Fac puscarie automat daca se dau bolnavi si inapti de serviciul militar combatant 🙂

  Galeata cu pixeli

  15/12/2010 at 10:28 am

  • Salve Galata 🙂
   Si va mai tzine,poate inca pe atat.Nu stiu daca suntem unici dar,vorbind cu niste oameni(destul de tineri) mi-au zis-da` ce,au furat din ograda mea ? (vorbeau generic,nici macar nu auzisera de Ridzi)

   mircea

   15/12/2010 at 10:40 am

  • cred ca un tratament cu plumb le-ar folosi mai bine. Astia nu sunt politicieni sunt talhari la drumul mare!

   Theophyle

   15/12/2010 at 10:42 am

 14. PDL face ca vaca aceea din anecdotă care după ce a umplut doniţa cu lapte (atît cît o fi umplut-o) dă cu copita în ea şi-o răstoarnă

  gabriel

  15/12/2010 at 10:42 am

  • Gabi, mneata’
   cel mai nasol este ca ne cred de prosti, asta este cel mai nasol 😦

   Theophyle

   15/12/2010 at 10:44 am

   • mda, neplăcută senzaţie, să ştii cu siguranţă că îşi rîd de tine, pe calculul abject: suntem răul cel mai acceptabil, faţă de PSD şi PNL (ceea ce este adevărat)

    într-o formă sau alta, căci necunoscute sunt căile politicii, o vor lua-o în barbă individual sau colectiv

    gabriel

    15/12/2010 at 10:47 am

    • şi salut 🙂

     gabriel

     15/12/2010 at 10:48 am

     • gabi, ei pentru mine, numai sunt raul acceptabil. Sunt raul identic cu ceilalti.

      Theophyle

      15/12/2010 at 10:54 am

   • Ar trebui ca poporul sa inceapa sa realizeze ca are un dusman comun. Aici deja nu mai e vorba de tabere politice si de doctrine diferite. E vorba de o suma de ticalosi fara pereche, indiferent din ce partid sunt, si de o masa mare de oameni care s-a lasat prinsa in capcana dezbinarii. Daca ar face asta, ar da degraba de pamant cu toti acesti netrenici.

    Galeata cu pixeli

    15/12/2010 at 10:50 am

    • Cam asa ar trebui, greu insa ca sunt secole de exercitiu pentru politicieni, stiu chichitele …

     Ideea dezbinarii de catre cei din partide merita retinuta!

     Apropo, cred ca si in perioda interbelica oamenii au fost considerati prosti si nu erau. Poate de aceea legionarii au avut suport (din pacate) …

     CFG

     15/12/2010 at 11:03 am

    • Salut.
     Cînd gargariseam eu pe bleen.ro acu’ un an că toate partidele sunt la fel, mi se spunea că nu e bine, că unii sunt mai albi puţin decît ceilalţi şi că judecarea politicii la grămadă nu e OK….
     Iată că nu sunt diferiţi. Iată că reformatorii au fost doar nişte medalii zdrăngănite în ochii poporului pentru atragere de voturi.
     Pentru că doar voturile contează, în politică. Procente, manipulări, campanii de presă, gălăgie degeaba, pentru că în fapt nu se face nimic, sau se face prea puţin. Şi nici nu se poate face, o dată, pentru că oamenii sunt defecţi şi demoralizaţi de felul în care sunt folosiţi de către politicieni, şi doi, politicienii nu cred în altceva în afară de interesul propriu, sunt lipsiţi de ambiţii mari. Ei îşi doresc puterea ca pe un trofeu, nu pentru a face din ţara asta o putere respectată în lume.
     Sunt scîrbit şi a-nceput să-mi placă….

     para

     15/12/2010 at 11:36 am

     • para salut 🙂
      aici nu am avut nici un dubiu am avut insa niste sperante care s-au terminat. Ei sunt „pragmatici”, eu le pot da lectii de pragmatism daca este nevoie!

      Theophyle

      15/12/2010 at 11:44 am

      • bună ziua, domnule profesor.
       Speranţa nu se termină niciodată. Pe asta se sprijină pragmatismul politicienilor.
       Din ce în ce îmi dau seama că timpul alocat pentru descîlcirea evenimentelor politice este timp pierdut. Iar ăsta se termină, nu e ca speranţa.

       para

       15/12/2010 at 12:07 pm

       • Stimate domn Arhitect,
        Sperantele sunt amanate cu cel putin o generatie. Cand nu exista speranta se nasc sentimente de revansa, probabil ca le voi cunoaste si pe acestea! Vom vedea ce ajuta mai mult :mrgreen:

        Theophyle

        15/12/2010 at 12:15 pm

 15. Desi nu suntem prosti, pentru ca vedem ce se intampla, politicienii ne iau de prosti pentru ca ne comportam ca niste prosti. Asta e adevarul.

  Galeata cu pixeli

  15/12/2010 at 10:52 am

  • Las’ ca ajungem noi in preajma alegerilor. Ai sa vezi ce pregatiri fastuase o sa le facem.

   Theophyle

   15/12/2010 at 10:55 am

 16. Astia se cred de mult in campanie.

  ela

  15/12/2010 at 11:27 am

 17. Bună dragii mei,

  Voi puteţi pune întrebări preşedintelui?
  Sau interdicţia e doar pentru ausländeri? 🙂
  Sau nu văd eu bine? 🙂

  Ina Eyre

  15/12/2010 at 11:56 am

  • salut Ina 🙂
   noi punem intrebari Presedintelui in fiecare zi. Din nefericire raspunsurile nu sunt prea satisfacatoare. Vom continua sa intrebam un timp, inclusiv astazi. Vom vedea 😆

   Theophyle

   15/12/2010 at 11:58 am

   • 🙂 🙂 Theophyle dragul meu, iartă, voiam să spun pe HotNews, căci altfel ştiu că de întrebările noastre nu scapă zilnic, cît de dictator e el. 🙂

    Ina Eyre

    15/12/2010 at 12:18 pm

  • poate ne-ar spune vreun jurnalist cîţi senatori (dar şi deputaţi) predau la Universitatea Dimitrie Cantemir unde e rector cea proaspăt aleasă de Senat membru al CSM din partea societăţii civile

   p.s. păi, dacă sunt din partea societăţii civile, de ce îi triază şi votează politicienii, de ce sunt decişi pînă la urmă de partide?

   gabriel

   15/12/2010 at 12:10 pm

   • L-au votat si pe Victor Alistar spre linistea sistemului juridic.
    La vremuri noi tot ei.
    Se pare ca singura solutie pentru a face ceva in tara asta este dinamita.

    tucu

    15/12/2010 at 12:14 pm

 18. gabriel

  15/12/2010 at 12:12 pm

  • Vreau sa vad si eu cine de la putere l a votat pe Alistar.

   tucu

   15/12/2010 at 12:17 pm

  • asemenea politicieni si o societate civila la un nivel asemanator. Am chef sa inchid chioscul si sa-i trimit la dracu pe toti!

   Theophyle

   15/12/2010 at 12:17 pm

   • Şi ai dreptate Theophyle, lucrurile încep să nu mai merită nicio analiză critică.

    România nu funcţionează de niciun fel.

    Bogdan P

    15/12/2010 at 12:25 pm

 19. Buna ziua,
  legea pensiilor- constitutionala!

  cedric

  15/12/2010 at 12:32 pm

 20. Theophyle,te rog,nu inchide „chioscul”. Macar de dragul celor care te citesc !

  ela

  15/12/2010 at 12:33 pm

 21. Asa a decis CCR in unanimitate.
  LAcrimi si durere la iRTV

  cedric

  15/12/2010 at 12:33 pm

 22. mai vine si o veste buna, dupa atatea vesti proaste, asta ca sa nu depunem armele.

  cedric

  15/12/2010 at 12:34 pm

 23. Sperantele sunt desertaciune curata. Pai ce, traim o mie de ani, ca sa apucam sa vedem ca tara asta si-a gasit drumul?

  Nici pomeneala, cine astazi mai spera si mai asteapta ceva de la astia, e sarac cu duhul. Eu cred ca a sosit vremea socotelilor cu clasa asta ticalosita, si o ciomageala reparatorie n-ar strica. 20 de ani de agonie ne-au ajuns.

  Galeata cu pixeli

  15/12/2010 at 12:35 pm

 24. a fost declarată constituţională şi modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor

  gabriel

  15/12/2010 at 12:42 pm

 25. 2 la 0 deocamdata.

  Meciul se joaca pe terenul Educatiei, Salarizarii, Justitiei (unde e cam albastru).

  Cetatean

  15/12/2010 at 12:43 pm

 26. Buna ziua,
  Editie speciala pe RRA – invitat Traian Basescu.

  mar

  15/12/2010 at 1:31 pm

 27. Pupat Piata Endependentii :

  „VIDEO Ce se intampla in Parlament cand nu filmeaza televiziunile. Vezi cum se imbratiseaza PSD cu PDL si cine cu dosar penal isi roade unghiile.

  Dezbinati de angajarea raspunderii pe Legea Educatiei, PSD-istii si PDL-istii si-au gasit un ragaz sa se consoleze, in Parlament. In timpul sedintei de plen a Camerei Deputatilor, deputatii PSD si PDL s-au imbratisat, au facut schimb de telefoane, au glumit, si-au numarat banii, au citit presa pe iPad-uri sau si-au continuat lectura la cartile preferate. Prezente notabile: pe de o parte Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat – ambii cercetati de DNA, pe de alta Silviu Prigoana (PDL) in „bancuta” cu Nicolae Banicioiu (PSD), flancati din spate de Alin Florin Popoviciu (PDL) si Cristian Rizea (PSD). O mare familie, netulburata de nimeni si de nimic.”

  La Famiglia, care va sa zica…

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8128745-video-intampla-parlament-cand-nu-filmeaza-televiziunile-vezi-cum-imbratiseaza-psd-pdl.htm

  Tzepelica

  15/12/2010 at 1:39 pm

 28. „Monica Macovei: Monica Iacob Ridzi ar trebui exclusa din PDL, iar parlamentarii care au contribuit la blocarea anchetei DNA ar trebui sanctionati, afirma fostul ministru al Justitiei, europarlamentara democrat-liberal Monica Macovei.
  Monica Macovei incheie afirmand ca „nu cei care vorbesc despre coruptie trebuie sanctionati, ci cei care impiedica o ancheta de coruptie”: „Si imi doresc ca alegatorii sa ii intrebe pe alesii lor, in fiecare circumscriptie, cum au votat ieri”.”

  Acu` sa vedem cine o sustine pe Monica nr. 1 si cine pe Monica nr. 2. 🙂

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8130532-monica-macovei-monica-iacob-ridzi-trebui-exclusa-din-pdl.htm

  Tzepelica

  15/12/2010 at 1:53 pm

  • timi, tu ce zici? Pe cine o sa sustinem noi?

   Theophyle

   15/12/2010 at 2:08 pm

   • Ma gandeam la colegii de partid (PDL).
    Astept sa vad cine da cu copita in MM…

    Tzepelica

    15/12/2010 at 2:10 pm

 29. dacä CC, spune cä legea salarizärii este constitutzionalä, dece mai depun motiuni,pnl-psd

  oameni buni, trebuie mers mai departe.

  ei se opun la orce.

  theo

  15/12/2010 at 2:05 pm

  • Mergem Theo, dar nu cu astia!

   Theophyle

   15/12/2010 at 2:07 pm

 30. Postare noua!

  Theophyle

  15/12/2010 at 2:27 pm

 31. Băsescu despre PDL: „Eu nu mai cunosc acest partid”

  gabriel

  15/12/2010 at 2:30 pm

  • Mda’ sa-l vedem ii da jos de la guvernare!

   Theophyle

   15/12/2010 at 2:32 pm

   • ei, cum să-l dea jos?
    nu poate face mai mult cu un guvern PSD-PNL

    gabriel

    15/12/2010 at 2:39 pm

   • n-are pe cine pune în loc peste noapte
    şi nici pentru 2012 nu e sigur că ar avea

    or, reforma trebuie făcută, cum-necum, tîrîş-grăpiş

    gabriel

    15/12/2010 at 2:40 pm


Comentariile sunt închise.