Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 7 Decembrie / “Blocaj și ineficiență”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  0°C, si o maxima termica de  7°C, umiditate: 96%. Indicele de confort termic: -1°C. Mai mult noros, frig. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3110 RON (+0. 0113 RON); 1 USD = 3. 2515   RON (+0.0080 RON); 1 EURO =  1. 3258  USD; (+0.0002).

Analistii şi dealerii locali se aşteaptă ca euro să rămână aproape de nivelul actual până la sfârşitul anului, însă cei mai pesimişti văd posibile unele tensiuni în primăvara viitoare. Chiar şi aşa, nimeni nu anticipează că euro va mai trece de vârful istoric de 4,4 lei, atins în vară. În prezent euro oscilează în jurul nivelului de 4,31 lei, în condiţiile în care aversiunea faţă de plasamentele considerate riscante este din nou ridicată. Pe de altă parte, potenţialul de creştere este plafonat de temerile jucătorilor privind o posibilă intervenţie a băncii centrale. (Sursa:ZF)

Proiectul legii bugetului de stat şi cel al legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2011 au fost aprobate în şedinţa de luni a Guvernului, a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. “Este prima dată când bugetele au la bază indicatorii macro economici, care arată o revenire a economiei. În ciuda faptului că multe voci spun că Guvernul Boc nu are viziune, putem spune că în 2011 avem o creştere ecoomică de 1,5 %”, a spus Ialomiţianu. El a mai arătat că bugetul pe anul viitor se bazează pe reducerea cheltuielilor de funcţionare şi pe creşterea cheltuielilor pentru investiţii. Bugetul pe anul viitor se bazează pe o creştere economică de 1,5% şi o reducere a deficitului bugetar de la 6,8% la 4,4%, ceea ce va permite creşterea investiţiilor, a spus Ialomiţianu. (Sursa:Capital)

Guvernul a decis ca pensionarii cu venituri pornind de la 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, să achite contribuţii sociale de sănătate, numărul contribuabililor incluşi astfel în baza de impozitare fiind de două milioane persoane, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. El a precizat că această categorie de pensionari şi revoluţionari vor fi obligaţi ca, începând cu 1 ianuarie 2011, să achite contribuţii de 5,5% la Fondul asigurărilor de sănătate. „Nu este o decizie foarte uşoară, este chiar delicată, dar necesară şi trebuia luată de multă vreme. Principiul de la care trebuie să pornim, ca în multe state, este că sănătatea costă. Trebuie să reînvăţăm în societate că sănătatea nu este pe gratis”, a spus ministrul. Potrivit ministrului, statul estimează că va încasa din aceste contribuţii suplimentare 1,4 miliarde lei anual. În prezent sunt impozitate doar pensiile pornind de la 1.000 lei. (Sursa:Mediafax)

Costul orar al forţei de muncă a scăzut în T3 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 22,76% în învăţământ, cu 20,26%, în administraţie publică şi cu 19,71% în sănătate şi asistenţă socială, informează Institutul Naţional de Statistică (INS). Conform INS, diminuările costului cu forţa de muncă sunt cauzate de diminuările salariale aplicate de la jumătatea anului 2010. Cele mai importante creşteri ale costului orar al forţei de muncă s-au înregistrat în T3 2010 faţă de acelaşi trimestru din anul trecut în informaţii şi comunicaţii (19,04%), industria prelucrătoare (8,17%) şi intermedieri financiare şi asigurări (7,62%). Cheltuielile salariale directe au înregistrat o scădere de 1,14% (formă ajustată), iar pentru indicii în formă brută, creşterea a fost de 1,21%. Componenta privind cheltuielile indirecte (non-salariale) a înregistrat scăderi de 0,92%, respectiv 0,99%. (Sursa:Agerpres)

Blocaj și ineficiență. Cifrele unui Parlament aflat într-o criză mai mare decât criza economică. Peste 200 de iniţiative legislative blocate, absenteism masiv, opacitatea procesului legislativ, reveniri asupra unor legi, războaie la Curtea Constituțională, atuuri lăsate în mâna guvernului care emite pe bandă rulantă, în paralel cu Parlamentul, decizii de administrare a ţării în vremuri de criză. Parlamentul – instituția numărul unu în orice ţară europeană şi cea care garantează democrația – nu poate ajuta la reforma statului și a societăţii în România până nu se reformează pe el însuşi. Deși după alegerile parlamentare din 2008 s-a configurat o coaliție de guvernare, majoritatea din Parlament s-a dovedit nefuncțională într-un an de criză ca 2010, când România avea nevoie mai mult ca oricând de coerență legislativă. Mai multe puteti citi aici. ( Sursa: Curs de Guvernare)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat luni, pentru 17 decembrie, dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI. La termenul de luni al procesului, avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu au cerut judecătoarei Camelia Bogdan să îi permită omului de afaceri să plece la spital, deoarece acesta se simte rău. La următorul termen, din 17 decembrie, este programată citirea rechizitoriului şi începerea audierii inculpaţilor. (Sursa:Agerpres)

Şase persoane au fost arestate în Grecia, între care două suspectate că fac parte dintr-o grupare anarhistă, după descoperirea unor ascunzători de arme, în cadrul unor percheziţii efectuate sâmbătă şi duminică în mai multe oraşe, au anunţat surse din cadrul poliţiei. Persoanele arestate, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, între care şi o femeie, au fost reţinute în urma operaţiunilor desfăşurate de poliţie sâmbătă, la Atena, în portul vecin Pireu, la Agrinio (vest) şi în Creta, a anunţat comandantul poliţiei, Lefteris Oikonomou. Două dintre persoanele arestate erau, deja, căutate de poliţie, în legătură cu o grupare anarhistă, şi anume Conspiraţia Celulelor de Foc, acuzată că a provocat incendii, a pus bombe şi s-ar afla la originea unei campanii cu colete-capcană adresate liderilor europeni şi unor ambasade. (Sursa:Mediafax)

Va urez o zi buna!

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  E trist ca un ministru afirma ca e pentru prima oara ca bugetul a fost alcatuit pe baza unor analize macroeconomice. Au trecut 20 de bugete pana acum.
  S-a spus ca a scazut costul orar datorita taierilor temporare a veniturilor si nu pe baza unor analize si normari reale a costurilor urmate de o restructurare. Ma intreb cat ne permitem sa mai asteptam.

  ela

  07/12/2010 at 9:59 am

 2. Hmmm, Monica Macovei a scos un porumbel: un nou partid, si din cite am inteles pe alte baze decit cine cotizeaza primeste contracte. Parca am mai auzit acum citeva luni ideea asta. Avind in vedere pesedizarea PDL, prestatia execrabila in parlament a mai tuturor (ii putem pune la gramada in PArtidul SD-NL-DL-C-etc), un partid unde doamna MM sa aiba un cuvint greu de spus ar putea avea bune sanse electorale.
  Si daca ma leg si de tema din postare, partea cu blocajul si bilbiielile alesilor, reformarea Parlamentului cu aceleasi partide e ca in anecdota cu managerul in vizita la bordel, unde afla de la matroana ca nu ajunge sa rotesti angajatele dintr-un pat intr-altul, trebuie sa vii cu angajate proaspete (managerul o

  Aha

  07/12/2010 at 10:10 am

 3. nu sunt specialist in bugete macro;
  care or fi insa indicatorii macro? o fi descoperit dl ministru apa calda?adica,prognozele privind rata inflatiei,curs mediu de schimb si crestere economca?
  cresteri la venituri sunt prevazute la impozit pe profit?? cind in 2010 profiturile sunt mai mici,deci veniturile din tr 1/11 aferente impozitelor vor fi maimici,bancile afiseaza profituri in scadere
  prognozeaza venituri mari la incasari extra=amenzi,confiscari samd,or avea de gind sa inceapa iar ” vinatoarea” de greseli ;
  ca nespecialist,una peste alta e un buget ca ultimele 20,adica csp-istbazat pe wishful thinking
  probabil ca pentru cosmetizarea cifrelor bnr va permite o devalorizare mai mare si asa exporturile vor arata frumos,vor fi poate si cu crestere economica de 1,5 dar nu reala;inflatia? depinde de cosul ala,dar daca ma gindesc la cresterea combustibilului dinultimele 12 luni ,ceva e in eregula cu modul de calcul;pana si ” indicatorul” meu de 20 ani=varza a avut anul asta un pret dublu fata de anul trecut ( 1 ron vs 0,5 ron)

  intamplator

  07/12/2010 at 10:18 am

 4. Buna dimineata!

  Daca MM faced un nou partid, e jale pentru baieti. MM are credibilitatea pe care nu au au (insumata) toti liderii fosti si viitori ai partidelor cu care ne-am obisnuit. Poate nu are „structura din teritoriu”, insa aceasta structura e prea idolatrizata de partide. Eu cred ca MM e de fapt amenintarea Alba ca Zapada pentru PDL (cred ca am mai zis asta cindva, atunci era ipoteza, acum pare ipoteza plauzibila).

  Azi e zi de foc in Parlament, avem votul final pe legea pensiilor la Camera (trebuie 168 voturi), plus plen reunit pentru Legea Educatiei. Iese cu singe pe pereti. Plus modificari la Regulamentul Camerei.

  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.ordinezi?oid=771

  Plus transmisie in streaming 😉

  Cetatean

  07/12/2010 at 10:21 am

  • @cetatean: cind 99,9 pct din ” politicienii” romani sunt in acest domeniu ca ” sa le iasa ceva” ,cind justitia -orice ar spune declarativ unii si altii-nu o accepta pe mm,cind blocajul mediatic previzibil va fi total ce sanse poate avea un nou partid cu mm lider?
   nu sunt impotriva sunt doar realist
   oamenii sunt obositi,nu le plac justitiarii decit la teve
   schimbarea probabil ca este mai eficienta cu ” politica pasilor marunti” ;am senzatia ca basescu a ajuns la aceasta concluzie: sacrifica pdl-ul,schimba ceva care sa speram ca va fi durabil

   intamplator

   07/12/2010 at 10:42 am

   • intimplator, cine stie? anul 2012 va fi extrem d epolarizat, ba chiar si 2011 va fi cu batalie pe Justitie.

    MM va fi destul de vizibila pe arena. Cine stie?

    Cetatean

    07/12/2010 at 10:51 am

 5. Vesti povesti de la mama rusia si matusa Germania: NATO avea un plan pentru apararea Poloniei si a statelor baltice, Germania s-a opus pentru ca supara Rusia.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8105177-wikileaks-sua-nato-planuiau-apere-tarile-baltice-rusia.htm

  „Sistemul de aparare regionala asupra carora statele au cazut de acord poarta numele de cod „Eagle Guardian”. Initial, mai multe state vestice s-au impotrivit operatiunii, in special Germania, temandu-se ca ar deranja Rusia

  Deci cica noi ar trebui sa ne bazam securitatea pe Europa, hai?

  Cetatean

  07/12/2010 at 10:24 am

  • Ai vazut ce bine este sa tragi nemtilor o bataie buna.
   Iti stiu de frica pina in a zecea generatie.

   tucu

   07/12/2010 at 12:02 pm

 6. S-aqu miscat repede: OUG pentru impunerea CAS de 5,5% pe pensii.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8105394-guvern-pensionarii-venituri-peste-740-lei-vor-contribui-asigurarile-sanatate.htm

  Au plins uni icu lacrimi de crocodil cind a fost vorba sa taie temoorar pensiile cu 15%, acum se ia 5,5%, la care adaugam inflatia de 8% (oficial, ca neoficial e mai mare), tot acolo suntem, ba chiar mai rau.

  Cetatean

  07/12/2010 at 10:35 am

  • decizie proasta;puteau economisi 300 mio euro din analiza cheltuielilor tembele facute in sanatate+ca nu se va imbunatati nimic in sistem

   intamplator

   07/12/2010 at 10:45 am

   • E o campanie interesanta pe evz,”Sanatate fara bani de acasa”.
    Insa mirificii nostri politicieni nu citesc nici presa romaneasca,daramite pe ce straina,sa vada pe ce lume traiesc.

    ela

    07/12/2010 at 10:58 am

 7. @ Cetatean:Mi-e teama ca iar au dat-o cu boata-n balta. Trebuia sa-si treaca intai legile, si apoi sa se gandeasca sa se atinga de copii si bunici.

  ela

  07/12/2010 at 10:40 am

 8. Asa este. iarasi au calculat gresit . O zi daca mai asteptau si tot era mai digerabil. Ceapa lor de tacticieni!

  Cetatean

  07/12/2010 at 10:50 am

  • in bucuresti sunt 500 mii apartamente;toate au Gcal subventionata;cred ca cel putin jumatate isi pot plati factura fara subventie!
   de ce nu se stabileste limta de venit pentru subventie ,dai vochere celor care se califica ,bune numai pentru plata incalzirii la fact de intretinere
   probabil ca 200 mio ero se pot economisi aici si nmai in bucuresti

   intamplator

   07/12/2010 at 11:05 am

 9. Buna dimineata,
  nu cred ca l-ati ascultat aseara pe Crin la yvr1, in emisiunea Prim Plan, altfel ar fi aparut ceva comentarii pe blog.
  Recunosc ca eu l-am ascultat doar cu o zecime de ureche ca ma enerva groaznic.
  Am retinut doar ca , dupa parerea lui, in PSD sunt tineri cu care se paoet colabora, nu sunt marcati de trecutul comunist:Dan Sova, Georgian Pop, Olguta Vasilescu!
  Intrebat daca regreta ca l-a sustinut pe Geoana, a declarat ca nu regreta, mai bine pe Geoana decat pe Basescu.
  Am cautat emisiunea online, dar nu o gasesc , era bine sa il ascultati, omul s-a smintit total.
  O stire proaspata:
  http://www.paginademedia.ro/2010/12/liana-patra%C8%99-la-postul-condus-de-radu-moraru/

  cedric

  07/12/2010 at 11:22 am

 10. Cedric, salut!

  Interesnata informatie ne-ai dat despre 10 TV. Personal, eu sunt inca relativ in ceata despre miscarea lui Moraru, mi-e cam teama ca a fost trimis intr-o fundatura.

  Cit despre Crin, hai sa iti spun ceva: individul asta se pare ca a fost un turnator ordinar. Nedovedit (inca).

  Insa incepe sa ma sece la ficati virginalitatea lui de tractir cum ca el nu este marcat de trecutul comunist si ca nu poate colabora decit cu cei la fel ca el. Omul e beat si decerebrat, el NU are autoritatea morala sa dea certificate de „cine e comunist e rau, cine nu a fost comunist e bun”. Dupa ce te-ai inhaitat cu PSD, e irelevant sa vorbesti de anti-comunism, sunt altii care au stat 20 de ani in puscarie care o pot face.

  Cretinul asta cu ochi goi si creier la fel e doar o marioneta urita si galagiasa care crede ca ideea de anti-comunism e o mantra cu care va cistiga voturi. Chiar daca toate institutiile din tara asta ar certifica legal ca Chucky nu a avut carnet de membru , si ca Monica Macovei a avut carnet de membru, eu nu l-as vota pe Crin nici mort.

  Cetatean

  07/12/2010 at 11:29 am

 11. Cetatean,
  ai perfecta dreptate. Pe mine ma revolta tupeul cu care acesti „nimeni” vor sa „se aseze in fruntea maselor”, sa-mi decida ei mie soarta!
  Fara falsa modestie, ma consider incomensurabil mai bun decat unul ca Ponta, Geoana , Antonescu etc dar nu m-as erija in salvatorul neamului cu nici un chip.
  Nerusinarea astora si decenta noastra (ca sa nu zic prostia ca ii acceptam) ne-au adus in situatia de azi.

  cedric

  07/12/2010 at 11:38 am

 12. Fara falsa modestie, daca ai candida impotriva alora pe care i-ai numit, te-as vota cu doua miini! 😆

  Acesti „nimeni” latra in vint, am vazut oameni care il injurau pe Crin de le sarea spume de la gura, pentru alianta cu Geoana. Crin Antonescu serveste la micul dejun sondaje umflate cu pompa si isi inchipuie ca ele sunt si rapoarte finale ale BEC. Individul va avea o supriza mare.

  Cetatean

  07/12/2010 at 11:41 am

 13. Io sunt de acord ca sanatatea costa.
  Da` cand cotizez o viata fara sa cheltui 1 leu pe concedii medicale si nu stiu unde dispar banii, cu asta nu mai sunt de acord.
  Nu mai vorbesc de calitatea serviciilor (tot la particular apelez daca am nevoie).
  Prea multe capuse, prea mult parazitism pe banii nostri.

  Baietii astia nu stiu decat sa taie de la gugustiuci in loc sa taie acolo unde banii se scurg aiurea (borduri, sali de sport, patinoare).
  Stiu, in schimb, sa dreneze bani publici catre firmele sotilor, sotiilor, mamelor, bunicilor, nepotilor, finilor, nasilor etc.
  Criza-criza, da` inca mai e carne pe ciolan… 😦

  Tzepelica

  07/12/2010 at 11:43 am

  • Tzepelica,daca ai masina si platesti RCA,e cam acelasi lucru. Platesti jde ani,si la sfarsitul fiecaruia ii multumesti lui Dumnezeu ca nu ai avut nevoie de asigurare.Te uiti ca altii ,sarmanii au „abonament” la spital”
   Problema este bugetul consolidat.Ca banii de sanatate migreaza spre alte destinatii.Asa sa pui problema.
   Despre calitatea serviciilor,se spune ca omul sfinteste locul.Si o spun ca „beneficiar” ,din pacate,de multe luni.Indolenta,nesimtirea cadrelor medicale,mai ales a celor cu pregatire medie este criminala.Ma lupt din aprilie cu urmarile unei septicemii,si stiu despre ce vorbesc.
   Din aceasta cauza ,la prima postare,puneam problema unui audit serios,cu analiza de costuri, pe tot sistemul de cheltuieli publice.
   Sa nu-mi spune despre salarii medici care stau 4 ore la slujba,ca le calculez media orara,si le pun in fata si costul social al scolarizarii.Nici vanzatorii de medicamente al caror pret a crescut de zeci,chiar sute de ori de la poarta fabricii la mine.

   ela

   07/12/2010 at 12:10 pm

   • @ela
    nu e chiar asa/sunt de acord cu @tzepelica(sunt daja ntre cei carora li se deduce cass din pensie=sunt neutru)
    cind platesti rca ,folosesti masina
    cind a plait 4o ani cass fara o zi de concediu medical si fara sa apelezi la sistem(nu ma pling) e in neregula toata gogorita cu subfinantarea;
    medicii au devenit agenti de marketing ai firmelor farmaceutice;
    copiii mei au crescut fara a folosi antibiotice-am avut norocul unui medic nu al unui agent de marketing-nepotilor li se prescrie antibotic telefonic;copiii m-au ascultat si le-au dat,s-au facut bine;asta e exemplu de prostie,incompetenta,rea vointa,orice doriti
    altceva: de ce nu se stabileste pretul medicamentelor de import in ron,valabil 12 luni? de ce trebuie reajustat pretul? au deja marja de devalorizare pusa in pretul initial,la fel cum au si costul finantarii inclus;
    de ce toti CEO+CFO +altii din marile lanturi pharma din ro sunt pfa???? va spun eu de ce : sa poata da spaga la cnas si/sau min sanatatii

    intamplator

    07/12/2010 at 12:44 pm

    • corect: si nu le-au dat

     intamplator

     07/12/2010 at 12:45 pm

  • si inca ceva:sanatatea,scoala,administratia costa,insa nu atat de mult ca incompetenta si indolenta.

   ela

   07/12/2010 at 12:11 pm

 14. Tzepelica, iti dau perfecta dreptate 😦

  Cetatean

  07/12/2010 at 11:46 am

 15. Multumesc pentru apreciere, nici un pericol sa candidez!
  Mi-a trecut vremea de aruncat in lupta, si intotdeauna m-am subapreciat astfel incat niciodata nu m-am considerat „demn” de a face parte din vreun partid, inclusiv din PCR, ceea ce m-a privat de multe avantaje.
  Dar nu regret.

  cedric

  07/12/2010 at 11:48 am

 16. Bine faci ca nu regreti 🙂
  Bine faci ca nu candidezi (inca 😉 )
  Bine faci ca ramii pe blog, comentator civil 😆 !

  Cetatean

  07/12/2010 at 11:50 am

 17. Din premiile Balului Academiei Caţavencu 2010 :

  Categoria “Din puţul gîndirii”:
  1. Sebastian Vlădescu (ministrul Finanţelor): „Există o viziune foarte clară a acestui guvern. Viziunea spune aşa: România este în impas.“
  2. Iulian Fota (consilier prezidenţial): „Puteţi să vă faceţi cruce, deşi nu cred că-i chiar un lucru creştinesc.“
  3. Victor Ponta (preşedinte PSD ): „Vă rog să oprim acest război care nu se va opri.“

  Categoria “Meandrele concretului”
  1. Sorin Oprescu (primar general al Capitalei): „Deci am chemat toţi profesorii din ţara profesorilor, de la construcţii, am luat şi analiza bitumului. Concluzia este una singură: apa care zace pe caldarîm, pentru că gurile de canal erau înfundate cu gheaţă, deci nu mai erau decelate, apa care vine dinăuntru pe străzile nerefăcute niciodată, de la ţevi, penetrează asfaltul şi superior şi inferior.“

  Categoria “Lectura nu ştie carte”
  1. Dumitru Dragomir (preşedintele LPF): „Azi citeşti, mîine citeşti, poimîine citeşti… te apucă pandaliile!“
  2. Gigi Becali (europarlamentar): „Mie nu-mi place să citesc, că-mi lăcrimează ochii, mă-nţelegi, mă dor ochii.“

  Categoria “Cu ce iubim femeile?”
  1. Marian Vanghelie (primarul sectorului 5): „Calitatea unui soţ ideal şi a unui om care mă ştiţi dumneavoastră cum sînt este ca, dacă faci, soţia să nu simtă.“
  2. Răzvan Theodorescu (academician): “Femeia e bună conducătoare de creştinism.”
  3. Ion Iliescu (preşedinte de onoare al PSD ): „Este iarăşi pericolul să nu mai avem femei.“

  Categoria Emil Bobu
  1. Norica Nicolai (vicepreşedinte PNL): „Liberalii au şi ei deficitul lor de lipsă de caracter.“
  2. Marius Marinescu (vicepreşedinte PRM ): „Primul om care a ajuns pe Lună a fost un cîine.”
  3. Emil Boc (prim-ministru): „Deocamdată, sîntem unde ne aflăm.“

  Tzepelica

  07/12/2010 at 11:52 am

 18. Hahahaha, inceredibil, m-au apucat pandaliile de la atita lectura (Dragomir), ma dor ochii ca pe Becali, tot uitindu-ma dupa femeile lui Iliescu, insa nu vad decit oamenii-ciine ai lui Bideu. Doamne apara, desi e necrestineste!

  Cetatean

  07/12/2010 at 11:55 am

 19. Fiti atenti: la camera sa voteaza legea privind reglementarea meseriei de avocat.

  Amendament propus de Nicolicea: parlamentarii sa aiba acces la profesia de avocat fara a da examen. Miza? Intra parlamentarul in avocatura si apoi se face cu pensie speciala de Sandel, pe baza asimilarii.

  Amendamentul a fost respins. Accesul fara studii juridice, stagiatura si examen in profesia de avocat nu mai este deschis. S-a inchis o poarta carte pensia speciala a Sandeilor.

  Mai sunt o droaie de portite de inchis, insa e bine si asta..

  Cetatean

  07/12/2010 at 11:58 am

  • doamne ajuta!

   ela

   07/12/2010 at 12:13 pm

  • e pe BBC,live,din sfert in sfert de ora.

   ela

   07/12/2010 at 12:26 pm

 20. Votul asupra legii educatiei,varianta comisiei din senat, a fost amanat 30 de zile.

  ela

  07/12/2010 at 12:25 pm

  • La Senat. Nu ne intereseaza, ne intereseaza chestia din plenul reunit, de dupa amiaza asta.

   Sunt doua proceduri paralele, au amnat votul ca sa poata forta legea in plenul reunit.

   Cetatean

   07/12/2010 at 12:27 pm

   • M-am mai informat, se pare ca NU avem azi plen reunit, cum fusese vorba initial, ci pe 14, cind isi asuma Guvernul legea salarizarii.

    Cetatean

    07/12/2010 at 12:36 pm

 21. Cine are parola aia de 256 de caractere ? 😆

  Cetatean

  07/12/2010 at 12:26 pm

 22. El Presidente a făcut-o cocă, zic eu, de data asta, în materia concediilor şi a indemnizaţiilor maternale. Din cauză că, ani de zile, sute de mii de baragladine cu zece fuste şi douăzeci de puradei au fost lăsate să facă praf sistemul asigurărilor sociale, de la anul va intra în producţie seria „decreţeilor second edition”:
  http://baricada.wordpress.com/2010/12/06/traian-basescu-si-decreteii-second-edition/

  baricada

  07/12/2010 at 1:12 pm

 23. @Theophyle:cred ca raul a fost deja facut.

  ela

  07/12/2010 at 1:21 pm

 24. din păcate, cu astfel de acuzaţii – sex pe nepregătite – nu fac decît să-l victimizeze şi să-l transforme pe golanul iresponsabil într-un erou

  gabriel

  07/12/2010 at 1:21 pm

 25. Sex pe nepregatite prin batista. Ar trebui sa il salte si pe Vantu pe chestia asta 😆

  La Camera e şou, a revenit Opizitia in sala, batalia finala pe votul final pe Legea finala a pensiilor.

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:25 pm

 26. Vot prin apel nominal. Se striga prezenta. Deputatii se ridica si striga ce voteaza.

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:30 pm

 27. Deja m-am saturatL daca legea salarizarii trece prin asumarea raspunderii, PSD o ataca la CCR.

  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-daca-motiunea-de-cenzura-dupa-asumarea-pe-salarizare-nu-trece-atacam-legea-la-cc-7787732/

  Vor sa dea de munca de Craciun la aia din CCR.

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:33 pm

 28. „Conform sursei citate, Legea salarizării unitare va fi abrogată în momentul în care PSD va ajunge la guvernare, urmând ca salariile să revină la cuantumurile anterioare tăierilor guvernului Boc„.

  Suuuuper, alerg sa imi fac un credit pentru o vacanta in Tenerife!

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:35 pm

  • Om mai trai si-om mai vedea. Din 2012,mai vorbim.

   ela

   07/12/2010 at 1:38 pm

 29. Deocamdata, am o senzatie vaga ca parca sunt cam multi absenti de la Putere la votul asta pe pensii.

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:42 pm

 30. Hahaha, Ponta e absent de la votarea legii pensiilor.

  Ce ii mai apara el pe pensionari, ceapa mamii lui de avorton!

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:48 pm

 31. Legea a trecut, 172 voturi.

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:54 pm

  • 🙂 una!!

   ela

   07/12/2010 at 1:56 pm

   • e bine, ar trebui sa se intareasca leul 😉

    Cetatean

    07/12/2010 at 1:56 pm

 32. Incep urletele, „7 decembrie = ziua de lupta impotriva pensionarilor, etc”

  Cetatean

  07/12/2010 at 1:56 pm

  • mai bine decat sa sarbatorim 7 noiembrie!

   ela

   07/12/2010 at 2:09 pm

 33. Salut 🙂
  Ma bucur pentru lege.
  Sunt atatea „icoane” de care chipurile nu te poti atinge – pensionari, mamici, etc, etc…Poate e timpul pentru ceva sint al masurii?
  Are si Tzepelica dreptate – sa nu uitam de restul gaurilor.

  Diana

  07/12/2010 at 2:02 pm

 34. S-a votat si legea privind profesia de avocat.

  Cetatean

  07/12/2010 at 2:10 pm

  • Am vazut mai sus ce voiau sa bage…:)

   Diana

   07/12/2010 at 2:12 pm

 35. @Cetatean

  ‘256’ (de biti) este marimea cheii de criptare pentru algoritmul folosit (AES-256), nu parola.

  Legatura dintre marimea cheii si parola este in mod vag data de reprezentarea textuala a parolei. De exemplu, din 256 biti se pot scoate intre 32 de caractere ASCII (8 biti = 1 byte/caracter) sau 8 UCS4 (UCS4 fiind un encoding universal care foloseste 4 bytes/caracter). Teoretic chiar mai putin, in UTF8 (alt encoding universal, pentru Unicode, care are lungime variabila de bytes per caracter) si cazuri extreme.

  Apoi, e o diferenta intre parola si cheia de criptare. De regula cheia nu este parola ad literam in bytes, ci se deriveaza folosind un algoritm special, pentru rezistenta la „dictionary attacks”. Spre exemplu, folosind o derivare criptografica gen PKCS#5.

  In fine, parola in sine poate sa aiba oricate caractere 🙂

  sym

  07/12/2010 at 2:11 pm

  • sym merci pentru precizarile competente! 🙂

   Eu retinusem cifra de 256 fara prea multe tehnicalitati. Batman, Batman 🙂

   Cetatean

   07/12/2010 at 2:14 pm

 36. Fufa aia de Vasile anunta ca PSD va contesta procedural la CCR (cica votul era neregulamentar) legea pensiilor. PSD paraseste sala..

  Cetatean

  07/12/2010 at 2:12 pm

 37. Dupa un incident tehnic, s-a modificat si Regulamentul Camerei. Puterea are acum majoritatea in Comisia de Buget (vot decisiv pentru trecerea bugetului pe 2010).

  Un pesedist (Saniuta) e in sala si anunta ca voteaza pentru binele tarii.

  Puterea aplauda.

  Cetatean

  07/12/2010 at 2:23 pm

 38. La mai multi!

  ela

  07/12/2010 at 2:25 pm

 39. Crin Antonescu: O alianta electorala cu PC nu e exclusa, Dan Voiculescu e infinit mai putin contestat decat Boc
  Poate la mama lui acasa sau la conu Patriciu in tinda 😦

  Un tanar de stanga

  07/12/2010 at 2:33 pm

 40. Lui Crin ii plac dihorii.

  Cetatean

  07/12/2010 at 2:36 pm

  • Si varanii seriosi ii intoarc coada 🙂

   Un tanar de stanga

   07/12/2010 at 2:40 pm

 41. Unde nu e contestat? pana si in familia personala! 😦

  ela

  07/12/2010 at 2:39 pm

 42. Buna Ziua 🙂 Multumesc pentru comentarii!
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  07/12/2010 at 3:50 pm


Comentariile sunt închise.