Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 6 Decembrie / “Sfântul Nicolae”

Bună dimineata intr-o zi de luni, început de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  0°C, si o maxima termica de  7°C, umiditate: 96%. Indicele de confort termic: 0°C. Mai mult insorit, frig. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2997 RON (+0. 0074 RON); 1 USD = 3. 2435  RON (-0.0124 RON); 1 EURO =  1. 3256  USD; (+0.0073).

Sfantul Ierarh Nicolae este cel mai cunoscut sfant al Bisericii noastre. Noaptea dinaintea zilei de 6 decembrie este cunoscuta ca fiind noaptea darurilor. Este momentul in care vine „Mos Nicolae”. Sfantul Nicolae a fost arhiepiscopul Mirei, o localitate din vechea Licia, in Asia Mica. Teodor Anagnostul, autorul „Istoriei Tripartite”, afirma ca Sfantul Ierarh Nicolae a participat la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325. Pentru ca acest autor s-a folosit de documentele provenite direct de la primul Sinod Ecumenic sau de la persoanele care au participat la acest sinod, istoricitatea Sfantului Nicolae este aproape sigura. Potrivit Traditiei, atat de puternic a argumentat Sfantul Nicolae si atat de incapatanat a fost Arie ( arianism – erezia lui Arie), incat, ingrijorat de ruptura care se putea face in Biserica, Nicolae i-a dat ereticului o palma in cadrul sinodului. De la palma Sfantului Nicolae a ramas obiceiul ca, in ziua de 5 decembrie, celor neascultatori sa li se dea un bat in semn de avertisment. Potrivit traditiei, Sfantul Nicolae a aflat intr-o zi, ca un tata din cetatea Mira, de durere ca este lipsit de ajutor in a-si marita fiicele, dorea sa le ia zilele si apoi sa-si puna capat acestei vieti. Sfantul Nicolae i-a daruit omului aflat in nevoie trei pungi cu aur, iar fiicele acestuia s-au putut casatori. De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfantului Nicolae, cei dragi si in special copiii primesc daruri de la Sfantul Nicolae.

Guvernul a majorat salariul minim la 670 lei profitând de un angajament faţă de FMI care impune indexarea acestuia cu inflaţia, însă omite să precizeze din ce an.  Executivul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) că va majora salariul minim doar cu rata inflaţiei. Cu toate acestea, recent, autorităţile au anunţat că valoarea acestuia va creşte cu 70 lei, la 670 lei, în 2011, în condiţiile în care rata anuală a inflaţiei este estimată de Comisia Naţională de Prognoză la 6,2% pentru 2010, iar prognoza BNR pentru finele anului este de 8,2%. Prin urmare, salariul minim nu ar fi trebuit să depăşească 640 – 650 de lei. Cum a ajuns, însă, Guvernul la 670 lei? Printr-o interpretare forţată a prevederilor acordului cu FMI, după cum admit reprezentanţii Ministerului de Finanţe. (sursa:Capital)

Liderii Coaliţiei au hotărât, duminică seară, ca durata concediului maternal să nu scadă sub 24 de luni, însă discuţiile vor continua şi luni dimineaţă, pe marginea valorii plafonului maximal al indemnizaţiei. Surse oficiale au declarat, pentru Agerpres, la finalul şedinţei Coaliţiei, că discuţiile privind variantele care vor fi discutate luni dimineaţă prevăd ca plafonul minimal al indemnizaţiei pentru mame să nu scadă sub 600 de lei. Discuţiile vor continua, însă, în cazul plafonului maximal al indemnizaţiei.  (Sursa: Agerpres)

Ultima vizită de evaluare a României pentru aderarea la spaţiul Schengen va avea loc în domeniul SIS/SIRENE în perioada 6 – 10 decembrie.  Programul vizitei de evaluare Schengen în domeniul SIS/SIRENE vizează evaluarea din punct de vedere al îndeplinirii standardelor Schengen a structurilor MAI cu competenţe în domeniu – Centrul Naţional SIS, Biroul SIRENE, Secţia 1 Poliţie a municipiului Bucureşti, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, precum şi posibile vizite surprize. (Sursa: Agerpres)

Seful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narâşkin, aflat în vizită la Chişinău, a asistat la încheierea unui acord între Partidul Comunist din Republica Moldova (PCRM) şi Partidul Democrat (PDM), relatează, duminică, Gazeta.ru. „Am avut consultări cu liderii partidelor parlamentare – al lui Marian Lupu şi Vladimir Voronin – referitor la evoluţiile ulterioare”, a afirmat Serghei Narâşkin, după convorbiri, potrivit Interfax. În opinia şefului administraţiei prezidenţiale ruse, alegerile parlamentare din Republica Moldova şi „o anumită prefigurare a construcţiei politice” vor influenţa politica internă şi externă a ţării. Anterior, RIA Novosti a relatat că Partidul comuniştilor şi Partidul Democrat au format o coaliţie de centru-stânga, întrunind astfel 57 de voturi în parlament, suficiente pentru alegerea organelor de conducere ale forului legislativ, dar nu şi pentru alegerea preşedintelui ţării, procedură ce necesită 61 de voturi. (Sursa: Agerpres)

PIGS, ulterior PIIGS, acronimul care a dat peste cap sistemul financiar european, este din nou în atenţie, la doar câteva luni după convulsiile care au însoţit salvarea Greciei. Vestea proastă este că s-ar putea ca tandemului greco-irlandez să i se alăture în curând şi un al treilea „purceluş”, Portugalia, deşi mulţi se tem de ce ar fi mai rău: extinderea problemelor la economiile cu adevărat prea mari ca să cadă, Spania sau Italia. Europa are din nou probleme. De fapt, Europa are cam aceleaşi probleme pe care le avea şi în primăvară, când, ca să facă uitată tragedia Greciei, Comisia Europeană a alcătuit împreună cu Fondul Monetar Internaţional un pachet de garanţii de 750 mld. euro, pus preventiv la dispoziţia statelor care s-ar mai putea confrunta cu crize de credibilitate pe pieţele financiare. De data aceasta, problemele au ieşit la suprafaţă prin Irlanda, îndemnată insistent de marile puteri ale zonei euro să ceară asistenţă financiară internaţională de circa 85 de miliarde de euro, pentru a mai compensa din povara creată pentru finanţele sale publice de efortul salvării unor bănci minate din temelii de spargerea balonului imobiliar, scrie revista Business Magazin. (sursa: ZF)

La multi ani tuturor celor ce poarta numele Nicolae / Nicoleta pentru restul o zi buna!

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata si La multi ani celor care il au ocrotitor pe Sf. Nicolae! 🙂

  As avea o mica adaugire la cele spuse de Theophyle despre sfintul:

  „Prin anul 1087, niste negustori italieni i-au deschis mormantul, au luat moastele si le-au dus la Bari, in Italia. Mai tarziu, un calator valah a obtinut mana dreapta a sfantului, pe care a adus-o la bordul unei corabii la Constanta. A daruit mana Sf. Nicolae Mitropoliei din Bucuresti. Voievodul Mihai Viteazu a ferecat sfintele moaste cu aur, argint si nestemate si le-a daruit Manastirii Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, unde s-au pastrat pana in 1993. Moastele mainii Sf. Nicolae erau asezate intr-o caseta de aur de 24 de carate. In 1993, doi hoti au patruns in toiul noptii in biserica si au furat sipetul cu moastele, cat si epitaful brodat cu fir de aur de la mormantul voievodului martir Constantin Brancoveanul, din interiorul lacasului, cu intentia sa le comercializeze. Cei doi hoti au taiat caseta de aur, dar au fost prinsi, judecati si condamnati pentru fapta lor. Mana Sfantului Nicolae a fost reasezata intr-o ladita de argint, unde se odihneste intru Domnul si azi si poate fi venerata de pelerini. Epitaful a fost si el recuperat si asezat la locul lui in biserica. La catva timp de la cele intamplate, unul din hotii care au furat sfintele moaste a murit in inchisoare, chiar in ziua de 6 decembrie, de Sfantul Nicolae” (stiri.acasa.ro).

  Mina Sfintului este si astazi in Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti.

  http://antenasatelor.ro/social/6045-pelerinaj-la-moastele-sfantului-nicolae-.html

  Cetatean

  06/12/2010 at 9:35 am

  • Salut Cetatean,
   multumesc pentru completari 🙂

   Theophyle

   06/12/2010 at 9:39 am

 2. `neatza buna Theophyle all 🙂
  Un mosh Nicolae cu sanatate Theophyle City si familiilor, politeienilor,tuturor. 🙂

  mircea

  06/12/2010 at 9:47 am

  • Mircea, toate bune si tie si familiei 🙂

   Cetatean

   06/12/2010 at 9:51 am

  • Salut Mircea 🙂

   Theophyle

   06/12/2010 at 10:19 am

 3. Si acum din nou la treburi politice murdare: azi si miine se joaca soarta Educatiei din Romania, si nu e de joaca.

  http://www.impactnews.ro/Politic/Lupta-pe-Educa%C5%A3ie-va-fi-for%C5%A3at%C4%83-de-PDL-%C3%AEn-plenul-reunit-45751

  Treburile sunt complicate tare, ideea e simpla, dupa mine. Desi NU exista in lege sau Constitutie vreo prevedere privind „retragerea” semnaturilor de pe o motiune, si desi CCR a spus clar ca odata angajata raspunderea si depusa o motiune, procedura nu poate fi oprita, liberalii au decis sa isi retraga semnaturile. Ma rog, e dreptul idiotilor sa persiste in idiotenia lor. Insa asa stind lucrurile, se poate extrem de legal interpreta ca acel CJNC intre Guvern si Parlament de care vorbeste CCR a fost stins de Parlament (care a renuntat sa depuna motiunea), deci legea poate merge la promulgare. Evident, Geoana-looserul-vesnic va refuza se semneze legea inainte de promulgare. Insa se va afla in off-side, pentru ca daca plenul reunit consfinteste prin vot faptul ca s-a luat act de retragerea semnaturilor si de stingerea conflictului intre Guvern si Parlament, legea poate merge la promulgare chiar si fara semnatura lui Geoana, el raminind sa fie supus unei sanctiuni regulamentare, pentru obstructie.

  Insa eu cred ca va semna pina la urma.

  Cetatean

  06/12/2010 at 9:50 am

  • Musai sa treaca 🙂

   Theophyle

   06/12/2010 at 10:19 am

 4. Buna dimineata!
  La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Nicolaie:
  Ca o completare,la Voronet exista fresce care ilustreaza cele spuse de Thepohyle.
  Cu voia dvs,
  http://www.formonline.se/kyrkor/Voronet/Voronet_entrance03.html

  ela

  06/12/2010 at 9:52 am

  • Iarta-ma,Theophyle ca te-am „botezat” !Vin cu mielul.
   Iata ce am gasit in legendele germane:

   1. Miracolul graului: A ordonat unui capitan imperial sa distribuie populatiei flamande din Myra graul aflat intr-un vapor. Acesta s-a conformat,fara ca incarcatura vasului sa se imputineze.
   2. Cativa marinari s-au aflat intr-o furtuna uriasa pe mare. Sf . Nicolae li s-a aratat si i-a condus in siguranta in port.

   ela

   06/12/2010 at 10:14 am

   • Salut ela 🙂
    nu-i bai 🙂 Criza draga, o gaina este suficent 😀

    Theophyle

    06/12/2010 at 10:20 am

 5. La Multi Ani tuturor celor care-si sarbatoresc ziua onomastica azi!
  @cetatean: guvernul va trece TOATE legile in urmatoarele doua saptamini pentru un motiv extrem de simplu:deputati sunt ocupati cu proritatea zero:unde-si trimit amantele de sarbatori si unde isi trimit familiile de sarbatori;
  liderii sindical aisderea
  asa ca… pastrati citiva la MO sa tipareasca
  PIIGS: naiba mai stie,nci us nu e prea bine,ultimele date sunt contradictorii,black friday a fost mai mult bleak dect black; china a inceput sa gifiie(inflatia creste,scumpirea alimentelor e o bomba sociala cu efect intirzit,bula din constructii)in toata conjuctura euro va fi ajutat de toti,nu e nevoie de lovitura finala pentru piata financiara globala;

  intamplator

  06/12/2010 at 10:09 am

  • @intamplator, salut 🙂
   Imi place optimismul tau. Noi unde mergem pe luna?

   Theophyle

   06/12/2010 at 10:22 am

   • e Sf Nicolae,e Postul Craciunului,sa gindim pozitiv!
    @theophyle :nu sunt mafalda dar cred ca adevarata problema e inflatia care vine..vine..vne..
    prea multa hitie numita bani pe piata;
    eu nu cred in cifrele privind inflatia;doar avem experienta greciei si nu numai
    fyi in 2010 pe primele trei locuri la plasamente financiare sunt: pietrele pretioase,aurul,obiecte de arta..ring a bell??

    intamplator

    06/12/2010 at 10:30 am

    • ma refeream la investitii financiare personale;datele astea nu prea circula dupa publicare;

     intamplator

     06/12/2010 at 10:33 am

     • Draga amice, dupa ce administratia Obama mi-a ciopartit cam 20% din economiile mele si acum inca 6-8% prin anularea unor reduceri de impozite pe care le merit cu prisosinta. Am facut tot ce trebuia sa-i las cu buza unflata daca vor dori sa o faca inca o data! 😆

      Theophyle

      06/12/2010 at 10:40 am

 6. Salut ! 🙂
  Totusi, prea multi asteapta miracole, prea multi se inghesuie la tot felul de moaste.
  Azi dimineata, in curte la „Sf. Gheorghe” erau cateva sute de persoane la coada la „sanatate, bani, noroc in dragoste si ce-o mai da Domnu`!”).
  La munca, din ce in ce mai putini… 😦

  Tzepelica

  06/12/2010 at 10:44 am

  • salut @timi,
   Asa e la noi! Stam la coada, pote sa da ceva 😦 Au venit cu plasele?

   Theophyle

   06/12/2010 at 10:46 am

   • Mentalitate paguboasa, de pomanagii.

    Tzepelica

    06/12/2010 at 10:49 am

 7. La o conferinta de presa la Financial Times de duminica,d-l Wolfgang Schable,ministru german de finante, contrazice pe Jean Claude Junker si Giulio Tremonti in ceea ce priveste ajutorarea statelor.
  – nu e in ordine ca tu sa traiesti bine iar altul sa plateasca.Fiecare stat trebuie sa-si tina cheltuielile sub control.
  – bancile trebuie sa participe mai mult la iesirea din criza, sa nu lase contribuabilul singur sa plateasca.

  ela

  06/12/2010 at 10:51 am

 8. Buna dimineata si La multi ani celor carora li se cuvine urarea azi!
  In legatura cu aceasta „moda” de a sta ore intregi ca sa atinga moastele, am o nedumerire:
  de ce aceasta ravna numai in ziua cand se scot moastele in curtea bisericii, din moment ce moastele pot fi atinse tot timpul anului in interiorul bisericii?
  Exista vreo explicatie religioasa?

  cedric

  06/12/2010 at 11:00 am

  • Da, SPIRITUL DE TURMA.

   Tzepelica

   06/12/2010 at 11:13 am

 9. Frumos cadou de Sf. Nicolae echilibristica asta pe care ne-o impun guvernanţii între maximul indemnizaţiei maternale şi minimul spaţiului Schengen… Ne rămâne doar şansa unei dorinţe expediate către Moş Crăciun sau Moş Gerilă, în funcţie de afinităţi:
  http://baricada.wordpress.com/2010/12/06/vreau-o-tara-ca-afara-tu/

  baricada

  06/12/2010 at 11:13 am

 10. Sal`tare tutulor,
  mai ales Neculailor. Si apropo de Niculita.
  Colegul meu, Niculita, in fiecare 6 dec. rasufla usurat: mai trecuse un hop.
  Era nascut de Sf. Gheorghe, dar parintii cred ca aveau afinitate pentru alti Sfinti, caci l-au botezat Petru si Nicolae. Asa ca Niculita, cind cei 3 Sfinti se celebrau, trebuia sa apara cu o butelcuta la lucru. Nu conta volumul, ci gestul. Atunci i se ura sanatate pentru tot anul urmator.
  – In alta ordine de idei se pare ca in Basarabia democrartia s-a vestejit intr-o joi.

  victor L

  06/12/2010 at 11:18 am

  • Salut Victor L
   Cel mai bine e de cel nascut in 29 februarie de Sf Casian 🙂

   Un tanar de stanga

   06/12/2010 at 12:43 pm

  • Din pacate,se pare ca lupul a inceput sa manance mioarele.Se reface haita?

   ela

   06/12/2010 at 1:46 pm

 11. Buna dimineata și la mulți ani celor care îl au patron pe Sf Nicolae! 😆
  Mai puțin marelui imperiu de la răsărit carele, mai mult cu bățul, decât cu darul… :mrgreen:

  cedric, salut! 🙂

  …imaginea, prietene, imaginea! Au învățat și românii cum e să ți vinzi bine imaginea…

  oldhashu

  06/12/2010 at 11:20 am

 12. Poate ar fi interesant de comentat rezultatul alegerilor de ieri din Hateg Hunedoara,fief liberal.
  Miberala Cimpeanu a cistigat cu 8700 de voturi dar candidatul PDL (fost PNL ist) a iesit pe locul 2 cu 7300 de voturi iar candidatul independent Nicolae Timis -fost PNL a obtinut 2300 de voturi.
  Este clar ca daca intre cei doi fossti liberali nu dadea dihonia madam Cimpeanu pierdea .
  Pierdea si Antonescu posibilitatea de a spune prostii dar cistigam noi.
  Intrebarea este unde era PSD ul?

  tucu

  06/12/2010 at 12:25 pm

  • Cimpeanu a fost impusa de la centru (ul PNL-ului) in stil specific, partid care decide cine sa fie candidat. Adica decid undeva la un numar de ~5 persoane, ca peste tot …

   De aceea nu spui bine cum ca M’dam Cimpeanu pierdea, :), nici nu participa zic eu …

   Caragiale ne explica bine cum e cu ratiunile de partid care impun candidat de la centru. Dupa aceea la vot oamenii (votantii, deh) ce pot face? Voteaza sau nu candidatul propus si decis de partid …

   In cazul alegerilor primare, decizia cine va fi candidat o au un numar mult mai mare de persoane decat cei de la centru, plus ca sunt cei de la fata locului. Asa ca degeaba sa tot fi cunoscut si apreciat de cei din colegiu, daca partidul decide adica vreo 5 persoane de la centru … ! Desigur, acolo la centru, formal si statutar participa mai multi la decizie …

   CFG

   06/12/2010 at 12:58 pm

 13. Salut si surprize placute de la Mos Nicolae 🙂
  Cedric, aia se duc la biserica „din an in paste”, habar n-au de vietile sfintilor. Zici ca-s componentele din Matrix.
  Vad ca n-avem nici o sansa cu idiotii din guvern, vesnic pusi pe pomeni din bani publici.

  Diana

  06/12/2010 at 12:46 pm

  • Numai Bine Diana! 🙂

   Theophyle

   06/12/2010 at 1:59 pm

 14. Theo, sa-ti aduca mosu’ viziune si sanatate, astea conteaza.

  purligar

  06/12/2010 at 1:17 pm

  • purligar iti doresc asemenea!

   Theophyle

   06/12/2010 at 1:47 pm

 15. ThPh,

  impreuna cu iubita ta sotie va simt mereu alaturi.

  dora

  06/12/2010 at 1:54 pm

 16. Dragi theopfili,

  eu nu primesc pomana de la nimeni,numai de la mosii nostri verificati in timp! 😆

  dora

  06/12/2010 at 1:57 pm

  • Multumim Mult Dora 🙂

   Theophyle

   06/12/2010 at 1:59 pm

 17. Nu stiu pentru ce se roaga pravoslavnicii la moaste, dar precis nu pentru Basarabia si nici pentru nevoile actuale ale natiei noastre.
  Imagine nu stiu pentru cine le trebuie, doar nu sunt persoane publice, poate pentru vecini si neamuri.

  cedric

  06/12/2010 at 2:02 pm

 18. ca si aici! 🙂

  dora

  06/12/2010 at 2:03 pm

 19. Probabil ca Mosh Nicolae nu a fost atat de darnic anul acesta cu Dl Vintu:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8101884-nou-termen-procesul-lui-sorin-ovidiu-vintu-judeca-luni.htm

  Theophyle

  06/12/2010 at 2:03 pm

  • O batista curata si neapretata tot va primi 🙂

   Un tanar de stanga

   06/12/2010 at 2:13 pm

 20. Parca o vad pe Larissa mea cea draga, inebunita dupa princesin si pe cea mai mica din familie Brianne -Kyra,care isi doresc mereu papusi printese.

  Cat de dor imi este de ele.Astept sa vina peste 2 saptamani ,sa le ofer cadourile pregatite cu grija de Mosul Craciun,cel mai tare MOS</I.,ziceti voi ….mai departe. 🙂

  dora

  06/12/2010 at 2:09 pm

 21. ThPh,

  vezi cum veghezi eu la siguranta ta?

  Regret ca, o vreme -din mai multe , sau mai putine motive obiective – m-am tinut deoparte de casa ta atat de primitoare.

  Sa fii binecuvantat 😆

  dora

  06/12/2010 at 2:13 pm

 22. SOV?,

  E vremea sa se puna capat indulgentelor practicate atat de pagubos pentru societatea noastra.

  Acest om,malefic,prin tot ce a facut zecilor de mii de oameni,care a incalcat flagrant legile e vremea sa ispaseasca.Handicapul lui fizic,ce stoarce inca lacrimi,nu l-a impiedecat sa actioneze in mod barbar contra intereselor tarii si nu l-a durut inima sa protejeze infractorii. 🙂

  dora

  06/12/2010 at 2:25 pm

 23. Dora draga,monstruletzu’ asta nu numai ca a a protejat infractori,este el insusi un infractor cu o retea de nu o cuprinde gandul…

  ela

  06/12/2010 at 2:42 pm

 24. vai de mine,”i s-a facut rau si s-a cerut la spital”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8101884-nou-termen-procesul-lui-sorin-ovidiu-vintu-judeca-luni.htm
  Sper ca nu mai prosteste pe nimeni,de data asta!

  ela

  06/12/2010 at 2:46 pm

 25. Din seria „nimic nu e intamplator”:
  „Avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au cerut amanarea procesului, insa judecatorii au decis ca sedinta poate continua si in absenta lui SOV. In plus, avocatii omului de afaceri au depus in instanta acte care atesta problemele medicale ale lui SOV – afectiuni cardiace.

  Potrivit judecatoarei, Sorin Ovidiu Vintu ar fi trebuit sa dea o declaratie in fata instantie, la termenul de astazi al procesului. Judecatoarea a explicat, insa, ca, in cazul in care vor mai aparea probleme medicale, reprezentantii instantei se pot deplasa la spitalul unde este internat SOV, pentru a nota declaratia acestuia.

  Ca o coincidenta, in sala de la Tribunalul Bucuresti unde se judeca astazi procesul lui Sorin Ovidiu Vintu (sala 208) s-a judecat, tot luni, unul dintre procesele FNI, in care fostii investitori ai Fondului cer recuperarea sumelor investite.”

  ela

  06/12/2010 at 2:49 pm

 26. pentru cei tineri sa vada, si pentru batrinii prosti care au uitat :

  uite aici adeverinta pentru plete si barba 🙂

  https://docs.google.com/document/pub?id=1P4m9T5-1r8arq8uCiUFUiAIp5uSJX7fuTTVUFkyqkaM

  Un tanar de stanga

  06/12/2010 at 2:54 pm

  • Salut TDS 🙂
   hai ca documentul este de colectie 🙂

   Theophyle

   06/12/2010 at 3:09 pm

   • de aia l-am trimis 🙂

    Un tanar de stanga

    06/12/2010 at 3:14 pm

    • razi tu,razi,Harap Alb,dar pentru barba,plete si mini-jupa ne plimbam cu duba politiei,si mai luam si un baston la cocoasa! 🙂 🙂

     ela

     06/12/2010 at 4:04 pm

     • Ela! 🙂

      Ce vremuri, minijupă cu genunchii rosii de ger ca merele ionathane și cu evolutie acrobatică de urcare-coborâre din autobuzele ITB când „orizontul” minijupei se suprapunea peste cel al chiloțeilor roz ceva mai zgârciți, necum tanga, că nu s’auzise de asa ceva p’atunci!
      Eh, bucuria ochiului pentru misterul care se ghicea ademenitor sub bucătica aia de textilă! 🙂
      Acu, în orice tabloid cu „pagină 5” sau pe orice site net mai „hot”, misterul ăla se lăfăie liber, ademenind doar cu prețul la vedere! Cârcoteli de moș…

      oldhashu

      06/12/2010 at 4:31 pm

  • Salut TDS! 🙂

   Lor, „tutulor” celor menționați de tine le-aș dori un quantum-leap în urmă cu 20 și ceva de ani, în preajma zilelor de Crăciun sau de Pasti ca să retrăiască actiunile politico-educative pentru tineretul care nu trebuia lăsat la biserică, zilele de lucru cu program normal, uneori chiar și în Duminica Pastilor pentru depășirea planului, programul TVR de tot rahatul și, neuitând viitorul de unde vin, să nu aibă nici o speranță de revenire! :mrgreen:

   oldhashu

   06/12/2010 at 4:17 pm

   • Brr,esti sinistru! pai,ai si uitat ca e sarbatoare astazi? 🙂
    Haide sa nuantam: atat tinerilor cat si celor mai de mult nascuti,care au uitat,sa li se arate obsesiv un filmulet de genul asta!

    ela

    06/12/2010 at 4:23 pm

 27. Salut pe toata lumea 🙂
  postare noua 🙂

  Theophyle

  06/12/2010 at 4:26 pm

 28. ela,

  de ce ziceam eu ca e un personaj malefic?Doamne,iarta-ma,dar stiu din experienta proprie ca unii cu deficiente fizice pot deveni monstri pentru cei din jur.

  dora

  06/12/2010 at 4:29 pm

  • Stiu,Dora ,din pacate !

   ela

   06/12/2010 at 4:45 pm

 29. gabriel,

  art.lui TRU merita toata atentia!

  Pe mine m-a cutremurat gandindu-ma
  la ce se putea intampla in 2009 daca nu iesea
  victorios Traian Basescu.

  dora

  06/12/2010 at 4:43 pm


Comentariile sunt închise.