Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 3 Decembrie “BNR pune banii la ciorap”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  1°C, si o maxima termica de  14°C, umiditate: 93%. Indicele de confort termic: -1°C. Nori de altitudine, burnita, rece. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2923  RON (-0. 0114 RON); 1 USD = 3. 2559   RON (+0. 0081 RON); 1 EURO =  1. 3183  USD; (+0. 0146).

Agricultura a scăzut neaşteptat cu 7,6% în T3 faţă de T3 anterior, dar consumul a scăzut cu doar 1,1% în T3, mai puţin decât cele -2,3 procente din primul semestru.

Scăderea puternică a agriculturii, care i-a luat prin surprindere pe majoritatea analiştilor, şi continuarea căderii construcţiilor şi comerţului au tras economia în jos în trimestrul al treilea, ducând la adâncirea declinului la 2,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veştile pozitive au venit de la industrie, care şi-a continuat ascensiunea într-un ritm mai temperat, dar şi de la consumul populaţiei, care nu a scăzut decât cu 1,1% din PIB în trimestrul III faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, faţă de o scădere de 4,1% pe primul trimestru din 2010. (sursa: ZF)

Banca Naţională a strâns în vistierie 32,8 miliarde de euro, raportând astfel un nou vârf istoric pentru rezervele valutare, însă această „bogăţie” nu se reflectă cu nimic în evoluţia economiei reale, care nu reuşeşte să îşi revină din scădere, inclusiv din cauza lipsei de finanţări. Rezervele de valută ale BNR cresc acum exclusiv pe baza împrumuturilor pe care le face statul – banii luaţi de la Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) – care însă vor trebui rambursaţi în numai câţiva ani. Deşi BNR are în conturi cu 5,5 miliarde de euro mai mult decât în octombrie 2008, când valul crizei financiare internaţionale a lovit în plin România, abia de câteva luni a găsit curajul să lase lichidităţi din abundenţă pe piaţa interbancară, stimulând astfel băncile să reia creditarea. sărescu a lăsat să se înţeleagă la începutul acestei săptămâni că BNR ia în considerare o implicare mai activă în susţinerea creşterii economice, în condiţiile în care canalele clasice de transmisie monetară nu funcţionează corect, fără să dea însă mai multe detalii. (sursa:ZF)

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a recunoscut că plecarea aşa-numitei triplete BVB (Blaga-Videanu-Berceanu) din funcţiile ministeriale a fost cauzată de probleme de imagine, precizând că voci din partid ar fi reproşat „vechii gărzi” că este singura care deţine anumite portofolii în Guvern. „Da, era o problemă de imagine. Era o problemă de imagine, din păcate inclusiv în interiorul partidului năştea tot felul de întrebări, de suspiciuni. Tot felul de discuţii, în grupurile parlamentare. Şi am spus: ‘Băi fraţilor, nu este niciun fel de problemă. Că nimeni nu s-a născut ministru. Nu l-a pus mama lui ministru. Ministru l-a pus partidul. Care e problema? Ce trebuie să fii neapărat ministru ca să faci politică?'”, a declarat Videanu, întrebat dacă a părăsit Guvernul pentru că „tripleta BVB” trebuia să plece. El a susţinut că plecarea „tripletei BVB” din Executiv ar fi rezolvat parţial două probleme. „Una – aceea a unei imagini că ‘domne’, vezi numai vechea gardă este cea care deţine anumite portofolii’, cealaltă – începem să revitalizăm partidul”, a explicat Adriean Videanu, intr-o emisiune la B1TV. (sursa:Agerpres)

Guvernul este de acord cu schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie romă din „rom” în „ţigan”, propusă într-o iniţiativă parlamentară, bazându-se pe recomandările Academiei Române, precum şi pe faptul că acesta este termenul folosit în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. „Ne-am bazat pe recomandările Academiei Române şi pe faptul că în majoritatea statelor UE termenul folosit este acesta”, au declarat agenţiei Mediafax surse ministeriale, la finalul şedinţei de joi a Guvernului. Agenţia Mediafax a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că Guvernul analizează oportunitatea schimbării denumirii persoanelor de etnie romă, din „rom” în „ţigan”. Organizaţii civice au organizat, marţi, un protest în faţa Palatul Victoria, nemulţumite de intenţia de a schimba oficial denumirea de „rom” cu cea de „ţigan”. (sursa: Mediafax)

Adrian Chebuţiu, unul dintre cei mai apropiaţi parteneri de afaceri ai lui Bogdan Buzăianu, magnatului energiei, a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore în această dimineaţă [pe 1/12], urmând a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare pentru 29 de zile. Adrian Chebuţiu este anchetat de DNA, potrivit Mediafax, într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de câteva zeci de milioane de euro, dosar în care mai este anchetat şi libanezul Said Baaklini, arestat acum două zile în baza unui mandat internaţional în Bulgaria, dar şi de un senator al cărui nume nu a fost încă făcut public. Adrian Chebuţiu va fi cercetat în libertate, potrivit Mediafax, însă Adrian Coriolan Preda, directorul executiv al UCM Reşiţa, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Procurorii au făcut recurs la măsura nearestării lui Chebuţiu, iar avocaţii lui Preda împotriva arestării clientului lor. (Sursa:Blog de investigatii-Emilia Sercan)

Fondul Monetar Internaţional (FMI) are o poziţie financiară puternică şi dispune de suficiente resurse pentru a ajuta statele membre care au nevoie de sprijin, în condiţiile amplificării crizei datoriilor suverane din zona euro. ondul a salutat totodată măsurile anunţate joi de Banca Centrală Europeană (BCE), de a menţine programul de furnizare nelimitată de lichidităţi băncilor, a declarat purtătoarea de cuvânt a FMI, Caroline Atkinson.

„Declaraţiile şi măsurile anunţate astăzi confirmă că BCE este pregătită să ia măsurile necesare menţinerii stabilităţii financiare în zona euro”, a spus Atkinson. Ea a arătat că directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va vizita Grecia pe 7 decembrie, pentru discuţii cu autorităţile. Este pentru prima oară când şeful Fondului va merge în această ţară, după acordul UE-FMI de 110 miliarde de euro din luna mai, de susţinere a statului elen. Strauss-Kahn se va adresa totodată, pe 4 decembrie, la Bruxelles, unei organizaţii a parlamentarilor europeni, înaintea unei întâlniri cu miniştrii de Finanţe din Eurogroup, pentru a discuta despre evaluarea economică a zonei euro pe şase luni, de către FMI.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

03/12/2010 la 5:48 am

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata! 🙂

  Frate, dar matinal mai esti, Theophyle!

  Mi-a placut Videanu, tripleta era doar o problema de imagine, in rest, ei lucrau spre binele tarii mai ceva decit se lucra la calea ferata Bumbesti-Livezeni! Pesedisti in haine portocalii!

  Cetatean

  03/12/2010 at 6:32 am

  • mneata’
   Ce crezi ca treaba se face singura? Vad ca si tu esti matinal 😆

   Theophyle

   03/12/2010 at 6:43 am

   • asa cum am spus intotdeauna FSN-ul nu a murit, el s-a reciclat 😦

    Theophyle

    03/12/2010 at 6:44 am

    • Cit despre FSN-ul bevebist, isi musca degetele ca nu mai au de unde da pomeni si ca singirul mecanism pe care il au la dispozitie pentru a veni la putere nu mai ufnctioneaza. Gata, s-a terminat cu omul providential care promite reforme si dupa aia ii lasa pe baieeti sa cumpere voturi. Nici om providential nu mai au in pdl, nici bani de cumparat voturi nu mai sunt, e jale, muncesc sau dispar!

     Cetatean

     03/12/2010 at 6:50 am

     • la ora aia eram deja pe plantatie
      🙂

      skorpion

      03/12/2010 at 7:45 pm

   • Evident 😆

    Azi e zi de hirtogaraie administrativa, dam’!

    Cetatean

    03/12/2010 at 6:48 am

 2. lucrez deja de 2 ore la „Politeia Geopolitical Analyses”
  Avem deja 2-3 lucrari pentru parteneri, trebuie terminate pana in 20 🙂

  Theophyle

  03/12/2010 at 6:51 am

 3. Buna diminata !
  Videleanu are dreptate, nimeni nu s-a nascut ministru.
  Unii s-au nascut fotbalisti la „Rosiorii Videle”… 🙂

  Tzepelica

  03/12/2010 at 6:53 am

  • salutr @timi,
   voi nu aveti somn 😆 Mda’ imediat mobilizat la FSN 🙄 Gresala froidiana (FSB in loc de FSN)!

   Theophyle

   03/12/2010 at 6:54 am

   • Noi avem treaba… 🙂

    Tzepelica

    03/12/2010 at 7:03 am

 4. in america incepe un scandal monstru asta poate sa fie un nou „Watergate”:

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/01/AR2010120106870.html?wpisrc=nl_pmheadline

  Theophyle

  03/12/2010 at 6:53 am

  • Clar: economia e (era) muribunda si FED-ul o ajuta cu energizante. De fapt cumpara economia reala tiparind banci, exact ce spuneau Paritnii Fondatori ca se va intimpla daca o banca centrala este lasata sa aiba monopolul monedei.

   Uite de aia exista riscul ca unele banci chineze sa fie invitate sa „investeasca” in Europa, pentru ca unele banci si state europene au luat pe sub mina credite in dolari! Insa asta o stiam deja din mai:

   http://mareadepresie.blogspot.com/2010/05/miscare-fara-precedent-europa-primeste.html

   Cetatean

   03/12/2010 at 7:02 am

 5. Eu mi-am terminat treaba pentru partenerii mei ;-), insa nu am aflat inca ce gindesc de materialul livrat.

  Sper ca ceva-ceva din analizele tale va fi disponibil si pentru noi 😆

  Cetatean

  03/12/2010 at 6:55 am

  • Toate pentru tine! Si titluri pentru cine doreste sa ceara si conform celui care cere, primeste. Majoritatea le traduc si in Ro, dar tot materialul va fi si in Eng. Fr si Ger.

   Theophyle

   03/12/2010 at 6:57 am

   • 🙂 Infinitas gratiastibi ago!

    Cetatean

    03/12/2010 at 7:03 am

    • am uitat sa pun o pauza dupa „gratias”

     Cetatean

     03/12/2010 at 7:03 am

     • 😆

      Theophyle

      03/12/2010 at 7:05 am

   • Ziua buna la toata lumea 🙂
    In eng. sau fr. pentru mine sunt ok!
    Cu multumiri anticipate, 😀
    CFG

    CFG

    03/12/2010 at 11:44 am

 6. Cresterea industriei nu este foarte sanatoasa, ea se bazeaza in special pe produse energointensive (care inglobeaza f. multa energie).
  Exportam aluminiu, de ex., bazat pe energie ieftina produsa de hidrocentrale, adica practic exportam energie.
  Implicit, ca sa acoperim consumul intern, importam mai multe gaze.
  Pt. ca in loc sa facem chestii cu mai multa inteligenta inglobata, continuam politica economica falimentara a lui Pingelica.

  Cat priveste agricultura, e rezultatul lipsei totale de interes/sustinere, de la lovilutie incoace.
  Acu` ne pregatim sa-i ardem pe tarani cu taxe noi, in loc sa-i stimulam.
  Politica de doi bani, facuta de habarnisti si mafioti.

  Tzepelica

  03/12/2010 at 7:02 am

  • uite ca asta nu am stiut-o, deci platim de 2 ori la rusi 😦

   Theophyle

   03/12/2010 at 7:04 am

   • Profitul il aduna ALRO, adica tot rusii.
    O afacere tare, n`asha ?

    Tzepelica

    03/12/2010 at 7:07 am

    • la asta m-am referit! Ceapa masi’ de imbecili!

     Theophyle

     03/12/2010 at 7:09 am

   • In loc sa exportam produse care inglobeaza multa materie cenusie, Romania exporta oameni inteligenti, creiere, care isi iau campii. 😦

    Tzepelica

    03/12/2010 at 7:12 am

  • Nu se pot pune taxe pe un astfel de export?
   Mama ei de treaba … .
   Nu avem gheizere precum islandezii, si chiar daca am avea tot ar trebui sa exportam cu maxim de valoare adaugata …

   CFG

   03/12/2010 at 11:48 am

 7. Gata, la treaba !
  Sa aveti spor ! 🙂

  Tzepelica

  03/12/2010 at 7:09 am

  • si tu @timi, ai grija pe drum, alunecos!

   Theophyle

   03/12/2010 at 7:10 am

 8. Salut baieti 🙂
  O zi buna

  Un tanar de stanga

  03/12/2010 at 7:29 am

  • salut TDS, o zi buna si tie 🙂

   Theophyle

   03/12/2010 at 7:30 am

 9. Buna dimineata!
  O zi frumoasa tuturor.Este si sfantul Francisc astazi.
  La multi ani celor care ii poarta numele!

  ela

  03/12/2010 at 7:30 am

  • Mneata’ Ela 🙂
   Patronul animalutzelor 🙂

   Theophyle

   03/12/2010 at 7:31 am

 10. Am observat ca nu majoritatea oamenilor din etnie se intituleaza rrom ci o mina de activisti tineri care de mult nu mai au nici o legatura cu etnia decit ca toaca bani internationali, pentru a da solutii perfecte la probleme inexistente. 🙂

  Un tanar de stanga

  03/12/2010 at 7:34 am

  • Mda’ exact asta le trebuia, sa le schimbe denumirea si guvernul sa se ocupe si de prostia asta, care nu face nimic bun decat valuri. Cat despre Europeni, exact asta o sa ne faca mai iubiti!

   Theophyle

   03/12/2010 at 7:44 am

  • Ar fi culmea ca nemtilor sa le spunem deutschi iar englezilor britani!
   De ce nu le-as spune tiganilor tigani?

   ela

   03/12/2010 at 7:45 am

 11. De citit interesant 🙂

  Theophyle

  03/12/2010 at 7:45 am

 12. Mirificul nostru guvern sa-si vada de legile importante pentru reforma,nu sa se piarda in nimicuri.Nu sta bugetul in banii pentru concediul postnatal.
  Uf,isi tot trage singur cuie in talpa!

  ela

  03/12/2010 at 7:49 am

  • sti proverbul ca unde nu-i cap vai de picioare 😦

   Theophyle

   03/12/2010 at 7:51 am

   • Eu il stiu pe ala „cap are,ghindeste nu poate” 🙂

    ela

    03/12/2010 at 7:52 am

 13. http://www.nytimes.com/2010/12/03/world/europe/03divide.html?nl=todaysheadlines&emc=globaleua2
  „The European Union and the 16 nations that use the euro face two crises. One is the immediate problem of too much debt and government spending. Another is the more fundamental divide, roughly north and south, between the more competitive export countries like Germany and France and the uncompetitive, deficit countries that have adopted the high wages and generous social protections of the north without the same economic ethos of strict work habits, innovation, more flexible labor markets and high productivity”
  Ar fi frumos sa facem reformele pe care le cere Euro,sa intram in randul oamenilor,si pe urma ,sa ne mai gandim-daca mai avem la ce.

  ela

  03/12/2010 at 7:55 am

 14. Ela, buna dimineata! 🙂

  Pe termenlung, nu exista viitor pentru euro-ul pe care il stim noi, pentru ca habitus-urile sociale nu se vor schimba. Iar de la Mises citire, economia are in centru actiunea umana, nu niste legi matematice. Grecul nu va lucra niciodata ca neamtul si nu va avea acelasi comportament economic. Prin urmare, o moneda comuna nu ii va uni, ci dimpotriva, va scoate mai bine la suprafata diferenta intre ei. Socialismul din spatele euro (punem toti sosetele la gramada, si murdare si curate, si apoi, la extragere, speram toti sa extragem perechi curate) nu merge. Cel care cheltuie mai mult decit incaseaza va face la fel, ca are moneda nationala sau ca are euro.

  Cetatean

  03/12/2010 at 8:02 am

  • Mergi cu bine 🙂 Ne citim!

   Theophyle

   03/12/2010 at 8:08 am

  • Nici nu am spus ca trebuie neaparat adoptata moneda euro. Atata timp cat noi punem numai sosete murdare. Spuneam sa ne spalam bine sosetele,si,daca mai dorim si mai exista gramada,nu avem decat sa le punem acolo.Sau nu.
   Conditia este consumul de sapun.

   ela

   03/12/2010 at 8:17 am

   • In special sa ne taiem unghiile 😦

    Theophyle

    03/12/2010 at 8:19 am

 15. Hai ca am fugit, ne citim mai incolo! 🙂

  Cetatean

  03/12/2010 at 8:07 am

 16. Va salut de pe meleagurile unde azi avem soare si vint.
  🙂
  Va informez ca grupul bancar Unicredit va investii mult in est Europa . 300 de noi filiale in Romania , tot atita in Turcia , 180 in Ungaria , 120 in Rusia , Serbia si Bulgaria .
  Sa aveti o zi buna ca dupa cum se vede banii sint cu gramada . Pacat ca doar la unii ! 🙂

  Ștefan A.

  03/12/2010 at 10:33 am

  • Salut Stef 🙂
   plini de bani vom fi prietene, plini 😦

   Theophyle

   03/12/2010 at 10:35 am

   • Unii cu banii si altii cu datoriile .

    Ștefan A.

    03/12/2010 at 10:43 am

    • uita-te numai cat profit a facut:
     in Romania,la un volum de credite de 3.05 Bil Euro , 117,7 mil profit
     in bulgaria,la 7.9 Bil Euro, 133,4 mil profit

     ela

     03/12/2010 at 11:34 am

     • deci,la noi comisioane si dobanzi,ca la nimeni. Tara lui Papura Voda !

      ela

      03/12/2010 at 11:35 am

      • Salut ela
       Unicredit a recunoscut ca in est Europa sint 30 % din imprumuturile acordate si acestea asigura 60 % din profiturile generale .
       Ce fac bancile straine in Romania , nu este posibil in tarile lor de origine .
       Tara e o „vaca de muls” de catre toti . Straini, mafie , moguli , baieti destepti .
       Logic ca ce ramine dupa acest „muls” asigura doar o saracie generalizata .

       Ștefan A.

       03/12/2010 at 11:44 am

       • Stefan,sunt intru totul de acord. In loc sa tropaie,guvernantii nostri ar trebui sa se uite la latura asta:profitul soc bancare,nebancare, redevente, etc. De ce nu le aplica legislatia tarilor de origine?

        ela

        03/12/2010 at 12:17 pm

 17. vreau sä vä spun, in germania bäncile fac acelas joc.

  si acum vä salut cu drag pe totzi,

  theo, multumesc pt. postärile tale competente,

  le citesc zilnic , chiar dacä nu postez.

  theo

  03/12/2010 at 12:48 pm

 18. buna ziua tutulor,
  cind aud de Pamplona ma gindesc la luptele cu taurii; si uitati unde am nimerit, ce cafea placuta:
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=NLjuGPBusxs

  victor L

  03/12/2010 at 1:11 pm

 19. Spicuiri din documentul trimis ambasadei SUA la Bucureşti (apărut pe Wikileaks) privind informaţii din ţara noastră de interes pentru SUA:

  „Leadership concerns about, and efforts to avoid, economic collapse. Opposition, extremist, and fringe group plans and efforts to exploit financial crisis to achieve objectives.

  Views about and responses to Russian plans and efforts regarding Romanian dependence on Russian energy. Factors, including corruption and foreign influence, affecting government decisionmaking on key energy issues.

  2) Russia (FPOL-4H). Policies, plans, and efforts regarding relations with Russia, especially on strategic issues, such as energy, security, transportation, and trade. Details about personal relations between Romanian leaders and Russian officials or businessmen. Senior leadership, intelligence officials, and ministerial-level vulnerabilities to Russian influence. Efforts to cooperate with or oppose
  Russia in support of, or opposition to, US policies. Leadership and public views about relations with Russia. Government and public attitudes about Russia,s strategic objectives in the region, and Romania,s vulnerability to Russian coercion and influence.

  Philosophies and motives behind leadership objectives, strategies, and efforts regarding the European Union (EU). Evidence of, and thoughts about, increasing reliance upon EU, and diminishing reliance upon US, regional leadership.

  Leadership and public perceptions about US regional policies, presence, and activities. Plans and efforts to support or oppose US positions in international fora.

  Details about relations with China and nations that are hostile to US interests„.
  (s.m.)

  gabriel

  03/12/2010 at 2:19 pm

  • Medvedev a spus ca americanii sint cinici in lumina dezvaluirilor WikiLeaks. In acest caz nu stiu ce categorie li s-ar potrivi rusilor.

   filadel

   03/12/2010 at 2:29 pm

   • eu cred că-s mai degrabă stoici
    dacă americani-s cinici, cum sunt ruşii?
    epicureeni? 😀

    gabriel

    03/12/2010 at 2:35 pm

    • adepţi ai filosofiei fac ce vrea muşchii’ mei, adică 🙂

     gabriel

     03/12/2010 at 2:37 pm

     • I second that.
      Plus o anume perceptie asupra oamenilor, plus … plus … … .

      Se afla si confirma tare multe din acel morman de informatii publicate …

      CFG

      03/12/2010 at 2:48 pm

    • Buna,Gabriel
     iata cum trateaza rusii problema:
     http://english.pravda.ru/world/europe/01-12-2010/116006-europe_russia-0/

     ela

     03/12/2010 at 5:05 pm

     • mersi, Ela

      politicii ruseşti i se potriveşte o vorbă: „sunt oameni atît de răi încît atunci cînd nu îţi fac rău zic că fac bine”

      gabriel

      03/12/2010 at 6:04 pm

      • rectificare
       …zic că îţi fac bine(le)

       gabriel

       03/12/2010 at 6:05 pm

 20. Agricultura in paragina este cadoul otravit al cirpei kaghebiste, ab initio.
  Asociatiile de proprietari membre ale Forumul Civic vor ca toate titlurile de proprietate emise abuziv in baza Legii 18 sa fie anulate. “Constituirea care s-a facut in baza acestei legi s-a facut cu mari abuzuri care trebuie eliminate. S-au improprietarit nasii, finii care in prezent stapinesc abuziv acest pamint”, declara Adrian Stefan Iurascu, presedintele Forumului Civic. Nemultumiti ca nici dupa 15 ani nu si-au recuperat pamintul si padurile, fostii proprietari vor sa-l dea in judecata pe senatorul Ion Iliescu. “Am vorbit cu avocatul si acum stringem probe pentru a-l actiona in instanta pe senatorul Ion Iliescu. Prin interventii repetate, de genul retrocedarea padurilor a fost o mare prostie, acesta a prejudiciat fostii proprietarii”, spune Iurascu. Fostii proprietari nu sint de acord cu trecerea prin parlament al legilor privind proprietatea, acestia considerind ca forul legislativ va modifica forma asupra careia urmeaza sa se cada de acord in cadrul coalitiei.

  Peste 500.000 de procese pentru pamint .
  500 de mii!!!! Pai ce agricultura sa existe in talmes balmesul asta…

  Richard

  03/12/2010 at 2:44 pm

  • Plus motive de cearta intre romani …
   „de regula” si alte detalii din lege a permis manifestarea lacomiei&altele la primari, parveniti, hoti, etc.

   Iar raspunderea (nu este asa?) conform tov. Iliescu, este politica : daca oamenii voteaza aceea persoana atunci aceasta este absolvita de orice raspundere …

   CFG

   03/12/2010 at 2:54 pm

 21. Apropo de discutia de aseara despre pragmatismul american. :
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8094616-dmitri-medvedev-documentele-secrete-dezvaluite-wikileaks-arata-cinismul-politicii-externe-americane.htm

  Ca sa nu mai discutam la nesfirsit despre nerealizarile romanesti ar trebui sa infiintam o mare scoala in care sa se predea o singura materie:
  -pragmatismul ce este si la ce foloseste el.
  Cred ca i ar prinde bine un curs si amicului Medvedev.

  tucu

  03/12/2010 at 2:59 pm

 22. Buna Seara, 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  03/12/2010 at 4:57 pm


Comentariile sunt închise.