Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 26 Noiembrie / “vulnerabilităţile României”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  2°C, si o maxima termica de  109°C, umiditate: 100%. In cea mai mare parte insorit, rece, posibila burnita usoara. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2996  RON (-0. 0083 RON); 1 USD = 3. 2299   RON (-0. 0069 RON); 1 EURO =  1. 3312 USD; (+0. 0003).

Într-o aglomerare de declaraţii şi semnale externe şi interne privind vulnerabilităţile României – pusă pe listă cu Grecia sau Ungaria, Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 1,3 mld. euro la emisiunea de obligaţiuni de stat pe trei ani pe piaţa internă, în schimbul unui randament de 4,8%.  A fost o licitaţie pregătită îndelung, care a ajuns să capete o dimensiune specială odată ce a ajuns să fie invocată de şeful statului Traian Băsescu drept un test pentru credibilitatea României. Conform surselor citate, Isărescu ar fi avut două întâlniri neoficiale cu şefii băncilor cu cele mai mari expuneri pe titluri de stat şi trezorierii acestora pentru a discuta termenii în care s-ar putea finanţa statul. Iniţial, guvernatorul ar fi pledat împotriva atragerii unui împrumut în euro, considerând nepotrivită o îndatorare substanţială pe trei ani în acest moment.

Apoi, la discuţia de săptămâna trecută, s-a conturat perspectiva unei finanţări de până la 1,6 mld. euro la un randament cuprins între 4,6 şi 4,8%. Teoretic, atragerea a peste un miliard de euro nu presupunea vreo dificultate deosebită atât timp cât patru dintre cele mai mari bănci de pe piaţă aveau deja plasamente de o valoare corepunzătoare la împrumutul de 1,4 mld. euro atras anul trecut şi care ajunge acum la scadenţă. Adică atât timp cât BCR, BRD, Raiffeisen şi Banca Transilvania ar fi acceptat rostogolirea împrumutului scadent, nu ar fi fost nicio problemă. Mai mult, în pofida tensiunilor din zona euro legate de criza irlandeză, CDS-urile (cotaţiile internaţionale privind riscul de neplată) au „înţepenit” sub pragul de 300 de puncte de bază, adică mai jos decât în cazul Spaniei, care este o ţară cu rating din categoria investment grade, spre deosebire de România, care a fost declasată de agenţiile Standard & Poor’s şi Fitch. Joia trecută, preşedintele Traian Băsescu a dat greutate acestui împrumut, afirmând că îşi doreşte să fie suprasubscris şi să fie atras la o dobândă mai mică de 5%. (Sursa:ZF)

În caz de nevoie, Europa va suplimenta fondul de 750 mld. euro cu ajutorul căruia salvează ţările aflate în impas. Axel Weber, reprezentantul Germaniei în consiliul Băncii Centrale Europene, a declarat că dacă va fi necesar, guvernele europene vor majora sumele alocate fondului european de stabilitate financiară pentru a putea restabili încrederea în moneda euro, scrie The Wall Street Journal.  „750 miliarde euro ar trebui să fie suficienţi pentru a asigura pieţele. Dar dacă această sumă nu va ajunge, ţările europene o vor putea majora. Orice atac asupra euro nu are nicio şansă de reuşită”, a spus Weber. Comentariile sale sunt cu atât mai importante, în condiţiile în care Weber a criticat constant decizia BCE de a achiziţiona obligaţiuni pentru a ajuta ţările cu probleme de la periferia Europei, iar politicienii germani s-au dovedit împotriva salvării altor ţări europene cu banii contribuabililior.

Declaraţia lui Weber, văzut ca unul dintre principalii candidaţi la şefia BCE, al cărei nou preşedinte va fi ales anul viitor, a apărut în în contextul în care criza datoriilor suverane din Europa riscă să contagieze Portugalia şi Spania, după ce săptămâna trecută a trimis Irlanda în braţele creditorilor internaţionali. Economiştii şi investitorii se tem că fondul de salvare în valoare de 750 mld. euro, lansat în mai, nu este suficient de mare pentru a ajuta cea de-a patra economie a zonei euro.

Premierul Emil Boc a afirmat, joi seară, că a făcut câteva analize împreună cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, rezultând că există judeţe în care 50% din populaţie beneficiază de diferite forme de asistenţă socială. „Am făcut câteva analize cu ministrul Muncii şi am văzut că există unele judeţe în care aproape 50% din populaţie beneficiază de diverse forme de asistenţă socială, iar acest lucru nu mai poate continua. Un stat nu-şi poate permite să dea atâţia bani în continuare pe diverse forme de asistenţă socială, fără muncă, pentru că atunci nu ne mai rămân bani nici pentru autostrăzi, nici pentru spitale, nici pentru educaţie”, a spus Boc la postul public de radio. El a precizat că se fac evaluări ale celor care beneficiază de venitul minim garantat, precum şi în cazul persoanelor care primesc pensie de handicap pentru a se vedea dacă acestea au fost acordate corect. (Sursa:Agerpres)

Preţul mediu local al gigacaloriei va fi mai mare în această iarnă faţă de sezonul trecut cu aproximativ 10%, conform valorilor transmise de autorităţile locale, dar acesta se aplică deja şi a fost majorat după creşterea TVA de la 19 la 24%, nepunându-se problema altei majorării din ianuarie 2011. Declaraţia a fost făcută, pentru MEDIAFAX, de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Mircea Matei, care a subliniat că nu se pune pune problema majorării preţului gigacaloriei în această iarnă.  El a precizat că ANRSC are atribuţia de a stabili preţul local mediu de referinţă sau preţul local de referinţă în baza valorilor transmise de către autoităţile locale şi operatori. Preşedintele ANRSC a adăugat că cele 94 de localităţi din ţară au trimis datele solicitate, care au fost introduse în formula de calcul a preţului local de referinţă. (Sursa:Mediafax)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti dezbat azi un nou termen în procesul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Octavian Ţurcan şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian. Dosarul a fost trimis în instanţă pe 14 octombrie iar pe 8 noiembrie instanţa a amânat dezbaterile, deoarece inculpaţii nu îşi angajaseră avocaţi. (Sursa:Agerpres)

Directorul general al Băncii Spaniei, Jose Luis Malo de Molina, a estimat joi că neîncrederea pieţelor poate pune Spania în ‘dificultate’ de finanţare, în timp ce situaţia ei este diferită de cea a Irlandei sau a Greciei. În situaţia actuală de contaminare, ceea ce se produce este că, deşi economia spaniolă nu prezintă niciunul dintre elementele de fragilitate ale economiilor greacă şi irlandeză, simpla expectativă a pieţelor poate pune în dificultate finanţarea sa’, a declarat Malo de Molina presei la sfârşitul unui colocviu organizat de şcoala de comerţ IESE la Madrid. ‘Atunci când există fenomene de suspiciune şi de contaminare, economiile cu probleme, deşi cu o amploare şi de o natură diferite, pot plăti preţul, întrucât pe pieţele financiare, unele aşteptări sunt uneori profeţii auto-împlinite’, a adăugat Malo de Molina, citat de AFP. (Sursa:Agerpres)

Va urez o zi buna!

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ‘Neata
  As fi curios sa aflu citeva pareri despre lansarea de ieri. Ale mele (am vazut inregistrarea video, nu am citit cartea), cu scuzele de rigoare, sint aici:
  http://ronormalitate.wordpress.com/2010/11/26/dreapta-nu-zboara-nu-se-propaga/

  Tio

  26/11/2010 at 10:28 am

  • Salut Tio,
   vei citi astazi in postarea de dupa amiaza 🙂

   Theophyle

   26/11/2010 at 10:38 am

   • Salut 🙂
    …si despre faimoasa cearta…
    Vad ca mosh Baltazar se inchipuia PM 🙂

    Diana

    26/11/2010 at 11:06 am

  • Buna dimineata !
   Eu m-am cam saturat sa tot vad securoi batrani si tupeisti, colegi de-ai lu` Felix, dand lectii si emitzand pretentii de PM.
   Intr-o dezbatere a dreptei.

   De ce nu l-a luat nimeni de-o aripa pe Baltazar, sa-l arunce in strada ?

   Tzepelica

   26/11/2010 at 10:56 am

   • din BUN SIMT, tzepelica! intelectualii sunt oameni fini, nu dau suturi, ci argumente. Inapoi la argument! :))

    ps: I-a raspuns domnul Plesu si dl Patapievci intr-un mod exemplar. Si, bineinteles, Toader Paleologu. Care l-a intrerupt din peroratia-i paranoica.

    nicole

    26/11/2010 at 11:15 am

    • Au profitat prea mult de bunul simt al intelectualilor.
     In disputa cu securoii (debordand de tupeu), bunul simt complexeaza.

     Tzepelica

     26/11/2010 at 11:35 am

 2. Buna dimineata!

  Nu as fi crezut ca voi ajunge sa dau ceva sugestii ueni guvernari de dreapta, dar actiunile si discursul acestui guvern sunt atat de absurde, incat pun in pericol credibilitatea oricarei guvernari viitoare. En fin…
  Daca unii dintre membrii acestei comunitati au un dialog direct cu dl. Boc ar fi bine sa+l consilieze cu privire la accentele ridicole ale discursului sau potrivnic pensionarilor pentru invaliditate si beneficiarilor de ajutor social.
  1. In primul rand, sa vedem care este dimensiunea financiara totala a acestor doua forme de protectie sociala, unul finantat prin contributii sociale platite de asigurati si angajatori, altul finantat de la bugetul de stat. Date fiind regulile blogului, voi posta linkurile in comentarii succesive.
  Conform datelro comunicate de ministerul muncii, valoarea lunara totala a ajutoarelor sociale acordate este de 47.425.075 lei pentru toti cei care primesc ajutor social. Valoarea anula este de 569 milioane lei, deci.Verificarea dosarelor de ajutor social s+a facut in toate primariile din tara si au fost suspendate din plata ceva mai mult de 13% din acestea. Dar motivele sunt administrative si cele mai serioase privesc erori adminsitrative lae primarilor. Ele nu se refera la faptul ca veniturile su averile asistatilor ar fi mai mari decat cele prevazute de lege.
  http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2010-11-05/informare-de-presa-1920-articol.html

  Cum PIB prognozat pentru acest an, chiar si dupa reevalaurea ratei de crestere economica, este de cam 480 miliarde de lei, rezulta ca daca s-ar anula toate ajutoarele sociale din programul VMG s-ar face o economie de 0,11% din PIB. Si saracii ar muri de foame. Dar poate ca dlui boc nu-i pasa!

  Pupaza din tei

  26/11/2010 at 11:11 am

  • Iarta-ma te rog;pornesti de la o premiza gresita: nu este atat de importanta valoarea sumei,cat ideea ca ne mintim unul pe altul in continuare.De ce sa incaseze cineva pensia de invaliditate fara sa o merite? Nu se incurajeaza in acest fel nemunca,coruptia,nemeritul?
   Indiferent daca esti de stanga sau de dreapta,nu e importanta echitatea?

   ela

   26/11/2010 at 11:39 am

   • Ba da. Dar s-a acreditat ideea ca cei mai multi pensionari de invaliditate nu sunt invalizi de fapt, ca sunt niste fraudatori. De aceea a inceput un proces costisitor de verificare a tuturor pensionatilor respectivi. Rezultatele aratta, asa cum am demonstrat, ca prin aplicarea celor mai riguroase criterii, doar 0,3% din totalul pensionarilor de invaliditate vor fi depensionati. Intra in marja de eroare. Si inca nu stim daca cheltuielile prilejuite de acest mega-control (inclusiv costul investigatiilor medicale la institut in Bucuresti pentru 3998 d epersoane) nu depaseste serios economai facuta cu cei aprox. 2000 de depensionati.
    Cifrele finale nu justifica insistenta discursiva a autoritatilot pe tema pensiilor de invaliditate. Aest discurs doar distorsioneaza reprezentarea publicului despre tema, frustreaza pensionarii si decredibilizeaza discursul oficila in final, cand se afla realitatea cifrelor.Si nu este bine!

    Pupaza din tei

    26/11/2010 at 1:29 pm

  • Ma iertati ca intervin, dar sunt sate intregi de pensionari pe caz de boala, dar care lucreaza in gospodariile lor, ba unii practica si unele meserii! O familie de asa-zisi nevazatori, stau pe banca la poarta si „vad”tot ce se intampla!Exemplu, le spunea unor vecini ca s-au plimbat ca porumbeii pe deal,dupa ce ii vazusera la o distanta destul de mare!Sau, alt caz, o profesoara pensionara la limita de varsta, primeste si pensie de boala, dar e incadrata cu jumatate de norma pe catedra de educatie fizica in mediul urban,de cativa ani, desi nu are grade didactice,in schimb are un sot cu trecere…

   marieanna

   26/11/2010 at 9:51 pm

   • marieanna buna seara 🙂
    esti foarte bine venita si-ti multumim pentru comentariu.

    Theophyle

    26/11/2010 at 10:01 pm

 3. BUNA DIMINEATA
  dreapta&romania
  a. nu am fost la lansare
  b. nu am putut urmari transmisia hotnews
  problema dreptei eu as vedea-o cam asa:
  avem acum un pol „teoretic”formal coagulat in jurul lui baconschi;sper ca participantii de ieri sunt ‘ideologii „acestui pol
  avem,teoretic o clasa mijlocie, ( as estima-o cam la 20-25 pct din alegatori) care ar trebui sa fie prim target pentru acest pol de dreapta;
  prin diseminare aceste 25 pct pot ajunge teoretic la 50 pct(unchi,nepoti,copii…)
  „clasa mijlocie”in prezent e impartita intre pdl si pnl( da,sunt multi care inca cred capnl e de dreapta si nu sunt oameni needucati;ei pur si simplu sunt de regula ‘decretei”=generatia de 40 ani,care vede in pdl o aripa a fsn)sau -nu ii intereseaza politica

  esential acum mi se pare crearea vehiculului-liderul- care sa disemineze ideile de dreapta ,sa-i coaguleze si sa-i faca sa simta ca sunt reprezentati de aceasta dreapta;

  cu tot respectul pentru liiceanu,plesu,djuvara generatia de 40 ani nu se va simti atrasa de ei
  un neamtu,baconschi-in opinia mea-sunt prea „intelectuali”;generatia asta care trebuie atrasa e corporatista,e in viteza,nu are timp de dezbateri ei trebuie capacitati altfel;
  le trebuie acum ceva gen „s palin”;
  sa fie udrea????nu cred
  poate ca nu mai me timp pentru 2012 dar trebuie gasit ceva pentru 2014 sau 2016

  intamplator

  26/11/2010 at 11:13 am

 4. 2. Despre pensiile de invaliditatea acum. din datele CNPAs, rezulta ca valaorea totala a tuturor pensiilro de invaliditate platite lunar in Romania este de 479.924.144 lei, iar pensia medie de invaliditate este de 549 lei. Adica, cheltuiala anuala este de 5,759 miliarde lei. Pensiile de invaliditate se platesc din contributii, nu din bugetul de stat. Sa zicem ca guvernul va anula toate pensiile de invaliditate. Economia facuta la bugetul pensiilor ar fi de 1,2% din PIB. Dar guvernul nu a rputea sa fure acesti bani din fodnul de pensii pentru a+i pune la dispozitia asfaltatorilor, ei ar ramane tot la fondul de pensii.
  Controlul pensiilor de invaliditate este avansat. s+au verificat dosarele pensionarilor ale caror invaliditati sunt revizuibile. Cei care nu mai au maini sau picioare nu mai sunt revizuibili. CNPAS a raportat rezutatele controlului pentru data de 15 sempembrie si erau propusi pentru depensionare ceva mai putin de 4000 de pensionati de invaliditate. Vedeti tabelul 2.
  http://www.cnpas.org/

  Pupaza din tei

  26/11/2010 at 11:20 am

 5. De curand, ministerul muncii a publicat si rezultatele verificarilor emdicale facute la Bucuresti pentru cei 3988 d epensionari intial propusi pentru depensionare. Raman depensionati doar jumatate.
  http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2010-11-09/informare-de-presa-1924-articol.html

  Actualul ministru al muncii nu este capabil sa+l scuteasca pe dl. Boc de ridicol. Dar cineva trebuie sa+l consilieze.

  dupa cum spuneam, daca s-ar anula toate pensiile de invaliditate si toate ajutoarele sociale date in cadrul programul de venit minim garantat, s-ar „economisi” 5,759 miliarde lei plus 569 milioane lei, adica 6,328 miliarde lei. Adica 1,3% din PIB. Dar grosul banilor nu pot fi folositi la infrastrucutura si achizitii publice, dupa cum abereaza dl. Boc. Daca s-ar extinde serios licitatiile electronice in sistemul public, toata suma s-ar putea economisi de aici. Si romanii stiu asta.

  Pupaza din tei

  26/11/2010 at 11:27 am

  • nu contest cifrele;
   doar o corectie: bugetul e cam 32 pct din pib,deci procentele ar trebui multiplicate cu 3 si apliocate la buget ,nu la pib
   in rest:am toata compasiunea pentru cei napastuiti sau cu handicap,ce ar trebui sa spuna „comunicatorii”lu’peshte e ca nu vor mai da ajutoare tuturor tiganilor sau tutror hadralailor care pot munci dar nu o fac;
   am auzit ca s-au taiat ajutoare nevazatorilor;sunt sigur ca nu erau mari,dar sa le mai si tai din ele
   buba e la cum se imparte saracia,ca asta se face la noi,se imparte saracia;
   amaritii care chiar au nevoie nu stiu sa urle,sa tipe ,au bun simt si ramain cu nimic,nesimtitii iau totul

   intamplator

   26/11/2010 at 12:35 pm

  • inca o completare:
   nu sa se extindalicitatiile electronice;
   shpaga sa fie redusa de la 30 pct la 10 pct pentru contractele -alea mari-cu statul si se rezolva usor

   intamplator

   26/11/2010 at 12:37 pm

 6. Buna dimineata!
  Lipsa reformei incepe sa se vada;ce castigam pe o parte,pierdem pe cealalta.
  Nu e coerenta,nu e o analiza onesta a situatiei prezente si nici nu stiu unde vor sa ajunga.
  Nu se folosesc standardele de cost,de munca.Nu s-au stabilit criterii clare de promovare nici in viata politica,nici in cea publica.
  Orice sef,sefulet,lider zonal isi revendica rolul de conducator.

  ela

  26/11/2010 at 11:33 am

  • Cum nu sunt criterii clare de promovare ?
   Daca faci parte dintr-o mafie, promovezi.
   Daca nu, nu. 😆

   Tzepelica

   26/11/2010 at 11:39 am

   • Iaca eu nu vreau sa fac perte din mafie!

    ela

    26/11/2010 at 11:40 am

    • Cre` ca ai uitat sloganu` electoral „noi cu noi, voi cu voi”… 🙂

     Tzepelica

     26/11/2010 at 11:45 am

 7. Salut Theophyle,
  salutare prieteni.

  Memorabila ziua de ieri: pe de o parte stanga s-a dat in stamba prin carlanul ei pretendent la functia de prostanac declarand la Bruxelles ca mai putem astepta aderarea la Schengen pe motiv de Basescu, in timp ce intelectualitatea de dreapta a inceput sa comunice organizat si calitativ. Bineinteles intrerupti de tovarasul Bagdazar, frustrat ca e inginer si nu e la prezidiu. Adica simte ca i se termina viata si nu ramane nimic remarcabil in urma lui. Si atunci cere legitimitate. 🙂

  A avut dreptate dl Paleologu sr. cand l-a trimis sa aranjeze dulapuri: cu mentalitate de comunist cersetor si egalitarist ipotetic, nu poti construi nimic, nici in Romania, nici in alta parte. Astia nu vad ca in relatia cu Democratia comunismul este distrugator? Cum e Coreea de Nord in relatia cu Sudul.

  Andrei

  26/11/2010 at 11:52 am

 8. Salut!

  Nu m-am putut desprinde aseara de blog;v-am urmarit cu mare placere dialogul incrucisat.Ca sa pot rezista pana la capat citeam cu cate un ochi,in timp ce-l odihneam pe celalalt.N-a fost treaba chiar usoara,dar a meritat efortul.
  Unde gasesc inregistrarea dezbaterii de ieri?Vreau sa gust pe indelete discursurile intelectualilor nostri,despre care am ajuns sa cred ca au intrat intr-un con de umbra.Aparitiile singulare nu sunt suficiente,nu au cum sa convinga.

  dora

  26/11/2010 at 12:55 pm

 9. ela,
  poate lipsa unei comunicari este vina principala.Nu-mi pot inchipui ca nu s-au facut analize si n-au fost stabilite criterii de evaluarea si salarizare(si promovare)in cele 15 grile,daca nu ma insel.Noi am aflat mai mult despre principiile ce stau la baza legilor aflate in discutie.Metodologia de aplicare ,mai tehnica ,apartine reprezentantilor din serviciile administrative.

  dora

  26/11/2010 at 1:07 pm

  • Poate ai dreptate,Dora.
   Poate au facut analizele si nu le-au comunicat.Dar de ce ,la punerea in aplicare amasurilor,ele se bat cap in cap? La nivelul ala,trebuiesc prevazute atat efectele fiecarei masuri in parte,cat si o corelare.Analiza presupune masuri corective,dar si preventive.
   De afara asa se vede.
   Ma doare nu lipsa comunicarii,cat sensul divergent al spuselor lor.

   ela

   26/11/2010 at 1:25 pm

 10. Lasati-l pe Professor Balthazar, mai bine ziceti de ala care incepuse sa-l jeleasca pe CZ Codreanu. WTF!?

  Huitzilopochtli

  26/11/2010 at 1:08 pm

 11. ela,

  si tu ai dreptate,mai ales daca ai si constatat inadvetentele.Ce-i drept,raman adesea blocata si eu, auzind tot felul de interpretari.Simt cum isi pune amprenta si subiectivismul si mai ales politicul.Cel mai bine ar fi sa dam crezare expertilor si numai acelora care nu au interese ascunse.

  dora

  26/11/2010 at 1:45 pm

 12. Ia sa vedeti voi ce articol de rahat a postat imberbul caraghios „de stanga” CRogozanu pe VoxPublica. Va dati seama ce e in mintea acestui ziarist inchipuit?

  ps: Invidie – e prea putin spus pentru ce-o fi simtit Rogo aseara! 🙂

  nicole

  26/11/2010 at 2:51 pm

  • Salut, @all!

   nicole

   26/11/2010 at 2:52 pm

  • Salut!
   O fi ziarist,se poate,ca l-au poreclit altii.
   Insa cuvantul intelectual l-a scris numai cand avea ghilimelele la indemana.Deci,nu se simte prea confortabil cu notiunea.
   I se pare ca sa se trage de sireturi cu Djuvara?

   ela

   26/11/2010 at 3:13 pm

   • pai…cam asa, @ela. asa crede el, ca se trage de sireturi. e „smecher”, da? penibil de smecher.

    nicole

    26/11/2010 at 3:20 pm

 13. nicole

  26/11/2010 at 3:40 pm

 14. Am pus linkul de mai sus si pentru @Tio, care nu cred ca s-a aflat in sala, dar a postat un text pe blogul sau aiurea cu drumul. Mare amalgam e in capetele oamenilor, dom’ne!

  nicole

  26/11/2010 at 3:41 pm

 15. ela,

  inadvertente,scuze!

  dora

  26/11/2010 at 3:43 pm

 16. nicole,

  salut si-ti multumesc!

  eu mi-a exprimat nerabdarea de a afla tot ce s-a discutat ieri in aula intelectualitatii. 🙂

  dora

  26/11/2010 at 3:47 pm

  • @dora, buna! stiu, nu numai tu ai dorit asta, sunt multi cei care nu au fost prezenti si care isi doresc sa fi fost acolo.
   In plus, tot citesc cele mai hazardate comentarii pe bloguri, intre care postul ui Rogozanu este de toata nesimtenia, asa ca am vrut sa se inteleaga clar ce zice miselul… 🙂

   nicole

   26/11/2010 at 3:56 pm

   • Nicole buna 🙂
    In fuga (trebuie sa plec)
    CRogo e atins de o cota patologica a confuziei.Elite inseamna elitism iar elitismul e un soi de etilism mai sofisticat.

    mircea

    26/11/2010 at 4:06 pm

    • :)))
     Ok, subscriu!

     nicole

     26/11/2010 at 4:13 pm

     • adevarul este ca parea un pic abulic, Rogo… :))

      nicole

      26/11/2010 at 4:32 pm

 17. Multumesc mult,Nicole.Am citit.
  E un inceput.

  ela

  26/11/2010 at 4:15 pm

  • cu placere, @ela! 🙂

   nicole

   26/11/2010 at 4:32 pm

 18. Buna ziua tuturor! 🙂

  Vesti povesti: Procesul lui Sov se amina. Pina lunea viitoare 😉 Instanta a acordat avocatilor un termen extrem de scurt pentru studierea dosarului. Se cunoaste ca vine Popa in tara 😆

  Geoana anunta depunere de motiune pe salarizare. Foarte bine, abia asteptam!

  Gazprom recunoaste ca trebuie sa isi treaca faimoasa conducta pe la noi, altfel sunt mincati :mrgreen: Au ajuns rusii la mina noastra, LOL! 😀

  Cetatean

  26/11/2010 at 4:18 pm

 19. Buna, Cetatean!
  pretenu’ Geoana vreasa retraga motiunea pe educatie.

  ela

  26/11/2010 at 4:41 pm

 20. Ela, nu poate. Constitutional nu poate. iar CCR a spus explicit ca procedura trebuie finalizata cu vot.

  Cetatean

  26/11/2010 at 4:56 pm

 21. Buna Seara la toata lumea, multumesc pentru comentarii 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  26/11/2010 at 5:14 pm

 22. Vai de noi şi de ţara noastră!
  Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să se îndure mai repede de noi!

  Laurentiu

  26/11/2010 at 10:40 pm


Comentariile sunt închise.