Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 9 Noiembrie / “minciuna restructurări bugetare”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  12°C, si o maxima termica de  21°C, umiditate: 68%. Mai mult noros, moderat, frumos. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2870 RON (-0. 0061 RON); 1 USD = 3. 0821 RON (+0.0418 RON); 1 EURO =  1. 3909 USD (-0.0211) .

Cel mai bine plătiţi bugetari din România câştigă în continuare de 10 ori mai bine decât preşedintele României, în ciuda mesajelor despre restructurarea bugetară, despre salarizarea unică şi stoparea risipei în cheltuirea banilor publici, relevă un top al celor mai bine plătiţi salariaţi din economie pe judeţe. Astfel, cel mai bine plătit bugetar, din Arad, a încasat în 2009 nu mai puţin de 671.000 de lei brut, echivalentul a 13.300 de euro brut lună de lună, de 10 ori mai mult decât preşedintele şi primul-ministru.

Pe locul doi al acestui top al celor mai bine plătiţi bugetari se află un funcţionar din Sibiu, cu 576.000 de lei brut, urmat de doi din Cluj, cu 552.000, respectiv 477.000 de lei brut, şi de unul din Iaşi, care, lucrând anul trecut pentru o instituţie publică, a avut un salariu anual brut de 475.000 de lei. Din 410 salarii (topul celor mai mari 10 salarii brute obţinute în fiecare dintre cele 41 de judeţe ale României), peste 10%, adică 42 de salariaţi, lucrează în instituţii publice. Cei 42 câştigă peste 22.000 de lei (5.000 de euro) pe lună, de 3 ori mai mult decât preşedintele. Cel mai bine plătit angajat din România, exceptând Capitala, este o persoană din Giurgiu implicată în piaţa construcţiilor de nave şi structuri plutitoare şi a avut în 2009 un salariu brut de 1,85 milioane de lei.

Pe locul doi în acest clasament se află un consultant în afaceri din Prahova, cu 1,41 milioane de lei, urmat de un angajat din industria aeriană, din Constanţa, care a avut un salariu brut de 1,32 milioane de lei în 2009. Spre deosebire de Capitală, unde topul este dominat de bancheri, provincia are un top al salariilor mult mai eterogen în ceea ce priveşte profesiile celor mai bine plătiţi angajaţi. În total, la nivel naţional (incluzând Sectorul Agricol Ilfov, dar excluzând Capitala), doar şapte persoane au trecut pragul unui salariu brut anual de un milion de lei. (Sursa: Ziarul Financiar).

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi şeful guvernului de la Chişinău, Vlad Filat, au semnat, luni, la Bucureşti, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, Tratatul dintre România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontiere. Republica Moldova priveşte cu mare responsabilitate perioada următoare, având în vedere faptul că România urmează să facă parte, în curând, din spaţiul Schengen, a afirmat premierul Vlad Filat, după semnarea Tratatului dintre cele două ţări privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontiere.  La rândul său, ministrul de externe, Teodor Baconschi, şi-a exprimat speranţa ca frontiera cu Republica Moldova să devină una interioară a UE, reiterând susţinerea României pentru parcursul european al ţării vecine. Şeful diplomaţiei române a salutat totodată fluenţa cu care au decurs negocierile pentru acest document ce are în vedere regulile prin care cele două ţări vor gestiona frontiera dintre ele. (Sursa: Agerpres)

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie iau in discutie, marti, dosarul Zambaccian, dupa ce au decis, pe 8 octombrie, amanarea procesului in care fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata, deoarece a constatat lipsa de procedura cu societatea Royal Glass care se afla in faliment, scrie Agerpres.

Completul de judecata a luat act, pe 8 octombrie, de faptul ca Adrian Nastase se afla la Strasbourg, precum si de lipsa avocatului care nu se afla in tara.  Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, pe 5 mai, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar „Zambaccian I”. (Sursa:Hotnews)

În pofida crizei, volumul de bani trimişi de emigranţi în ţările lor de origine a crescut în 2010 pentru a atinge 325 de miliarde de dolari (plus 6 la sută), primii destinatari fiind India, China, Mexic, Filipine şi Franţa, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, transmite AFP. Potrivit previziunilor acestui studiu publicat luni, acest flux urmează încă să crească la 6,2 la sută în 2011 pentru a reprezenta 346 de miliarde de dolari şi la 8,1 la sută în 2012 la 374 de miliarde de dolari. În 2009, volumul acestor transferuri s-a ridicat la 5,5 la sută.

În valoare, India, a doua ţară ce are cei mai mulţi dintre resortisanţi lucrând în străinătate /11,4 milioane de emigranţi/ după Mexic /11,9 miloane/, primeşte cei mai mulţi bani de la emigranţii săi, adică 55 de miliarde de dolari. China primeşte 51 de miliarde, Mexicul 22,6 miliarde şi Filipine 21,3 miliarde. Franţa, cu 1,7 milioane de francezi lucrând în străinătate mult în urma altor ţări europene ca Germania sau Italia /3,5 milioane de emigranţi în afara teritoriilor lor/, se plasează cu toate acestea pe a cincea poziţie cu 15,9 miliarde de dolari de transferuri de fonduri în favoarea sa. Potrivit Băncii Mondiale, emigranţii din Franţa lucrează în primul rând în Europa /Spania, Belgia, Germania, Elveţia/, dar şi pe continentul american /Statele Unite, Canada/.

Banii pleacă în primul rând din Statele Unite care cuprinde 42,8 milioane de imigranţi, cu 48,3 miliarde de dolari trimişi spre ţările lor de origine, urmând Arabia Saudită /26 miliarde de dolari/, Elveţia /19,6 miliarde/, Rusia /18,6 miliarde/ şi Italia /13 miliarde/.(Sursa: Agerpres)

Preşedintele turc, Abdullah Gül, a denunţat ceea ce a numit ‘vederea îngustă’ a mai multor lideri ai Uniunii Europene reticenţi în privinţa aderării Turciei la forumul comunitar, informează agenţia spaniolă de presă EFE. ‘Uniunea Europeană nu va fi slăbită, ci întărită din punct de vedere politic şi economic de aderarea Turciei’, a subliniat Andullah Gül, care s-a deplasat la Londra pentru a primi un premiu pentru relaţii internaţionale la Chatham House, un institut londonez de studii strategice. ‘Este trist să observi că anumiţi lideri europeni nu văd bine viitorul lumii în următorii 20, 50 sau 70 de ani’, a adăugat şeful statului turc. ‘Această vedere îngustă este obstacolul major în concretizarea ideii privind o Europă actor global, în stare să-şi asume responsabilităţi mai mari în problemele politice şi de securitate’.

Va urez o zi buna!

87 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut voios ! 🙂
  Bugetivorii cu peste 5000 de euroi/luna sunt clientii politici.
  Care cotizeaza mai departe la partid, la nashi etc.
  Asa ca nu pot fi restructurati, n`asha ?

  „Cu banditii nostri-n frunte, vom avea victorii multe !” 😦

  PS
  Comparatia cu salariile maxime la stat nu e relevanta.
  Doar comparatia cu VENITURILE respective.
  De ce credeti ca stau unii cu afaceri grele, de ex., pe salarii de ministri ?

  Tzepelica

  09/11/2010 at 9:42 am

  • Salut @timi 🙂
   Ne mint cu o gratie desavarsita, iti vine sa vomiti 😦

   Theophyle

   09/11/2010 at 9:53 am

   • Pt. ca INCA mai gasesc fraieri.
    Multi, foarte multi fraieri.

    Tzepelica

    09/11/2010 at 10:02 am

 2. `neara,
  primul tabel ma baga in ceata;
  – unele judete figureaza de mai multe ori; par egzamplu Vasluiul, Tulcea sau Suceava, iar Timisul lipseste; si pare cam mare diferenta in institutiiile publice, chiar daca sint in colturi opuse din tara;
  Imi pare rau ca, desi intervin rar, sint si circotas.

  victor L

  09/11/2010 at 9:47 am

  • Salut Victor 🙂
   Nu esti de loc carcotas 😆 si mi-ar place sa intervi mai des. Este vorba de institutii buf\getare aflate in aceste judete. In unele judete nu exista in altele sunt cateva institutii

   Theophyle

   09/11/2010 at 9:54 am

 3. Oricum, e relevant ca Aradu`i fruncea si la lef`shoare de bugetari.
  Nu degeaba vrea Falconetti ala sefia partidului.

  Tzepelica

  09/11/2010 at 10:05 am

  • Auleo, ti-ai dus aminte de „sarac si bogat” da omule, chiar Falconeti 😆

   Theophyle

   09/11/2010 at 10:07 am

 4. Buna dimineata tuturor! 🙂

  Din pacate pentru Romania, scena politica nu arata nici o perspectiva destul de incurajatoare si motivele de optimism sunt extrem de putine, ca sa nu spun inexistente. Lucrurile par ca merg inexorabil spre o impotmolire din lipsa de vointa politica si fermitate a lui Boc, a Guvernului si a Coalitiei. Sa explic.

  1. Blocajul de la Camera care dureaza de doua luni putea fi usor evitat. Am explicat ieri in doua postari succesive ample care e procedura de urmat, conform Regulamentului Camerei.

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/11/08/bbc-de-dambovita/#comment-103435

  Abia astazi citesc o lamentatie a unui pesedist:

  „Coaliţia a decis să meargă pe calea forţei pentru a impune ceea ce doreşte. Strategia e una cât se poate simplă şi de cazonă. 90% din atribuţiile actuale ale Biroului Permanent vor fi transferate preşedintelui Camerei Deputaţilor. Cu alte cuvinte… Roberta Anastase va fi dictator în Palatul Parlamentului şi va putea decide de una singură mersul legilor, ce vor avea în mapă deputaţii şi mai ales ce vor trebui să voteze aceştia (pesurse.ro)

  Dincolo de cretinismul comentariului, trebuie avut in vedere ca aceasta solutiue deplinsa ca „dictatoriala” este cit se poate de fezabila si de necesara, numai ca trebuia facuta la maxim 2-3 saptamini de la inceputul boicotarii lucrarilor BP de catre Opozitie, care are majoritate de un vot. Astfel, se evita tergiversarea legilor important. Se pare insa ca onor Coalitia nu a avut nici o problema sa priveasca impasibili la guerilla parlamentara a Opozitiei, desi stia ca exista legi grele de trecut.

  2. La Senat pedelistul Hardau (presedintele comisiei pentru educatie) joaca de partea Opozitiei (Opozitia are majoritate de un vot in comisia pentru Educatie) si taraganeaza legea Educatiei de luni de zile, dezbatind de mama focului, cu viteza unui melc ranit care se tiriie pe autostrada intens circulata. faptul ca membrii comisiei au pus de un festin dupa respingerea de catre CCR a asumarii legii [inca nu stim exact motivatia] arata nu ca s-au bucurat de faptul ca Guvernul este obligat sa introduca in lege amendamentele votate de ei (asta se facuse deja), ci ca se evita intrarea in vigoare a legii intr-o varianta care nu convne nici PSD, nici PDL. In ce fel nu convine PDL (stim de ce nu convine PSD, din miliarde de motive, de la imposbilitatea madamei Andronescu de a fi si rector si parlamentar la predarea in limba minoritatilor).

  O stire cu iz de zvon a aparut azi pe ziare.com si chiar cu un gram maaaaare de sare tot trebuie luata in considerare ca ipoteza politica posibila:

  „Dupa ce si-au revenit din euforia provocata in taina de declararea ca neconstitutionala a asumarii raspunderii pe Legea Educatiei, cativa deputati ardeleni de la PD-L au stat nitel pe ganduri si au ajuns la o concluzie: UDMR trebuie impins afara de la putere, pentru ca le pericliteaza sansele de a mai fi alesi. S-au agatat de o declaratie a lui Victor Ponta privind necesitatea adoptarii rapide, dar dupa o dezbatere matura, a Legii Educatiei si au ajuns la concluzia ca rezoneaza cu socialistii in mare masura in privinta drepturilor minoritatilor. In consecinta, au inceput sa se intereseze in ce masura este posibil un guvern cu PSD. Un nene de la Cluj si unul din Bihor ne-au spus ca s-au interesat prin zona lui Vasile Blaga daca exista contacte in acest sens si li s-a raspuns afirmativ. Am cerut detalii: Pe sleau? Nu chiar, dar raspunsul a fost asa: „Viitorul nu e chiar asa departe. Rabdare!”.

  In fapt, zvonul asta spune ceea ce deja se stie, ca multi parlamentari PDL ardeleni si nu numai nu vor ca legea sa treaca in varianta dorita de UDMR. Personal, nu cred ca e vorba de problema limbii maghiare, ci de alte interese legate de fabricile de diplome si de politizarea invatamintului. Notabila este pozitia senatorului Urban-Spam, care ne dezvaluie de ce este pentru PDL imposibil sa il schimbe pe Hardau de la sefia Comisiei de Educatie: „Senatorul Hardau este unul dintre cei mai populari senatori din grupul PDL. Are o conduita ireprosabila, o carte de vizita impresionanta, iar daca maghiarii stiu ca el are ce are cu invatamantul la istorie si geografie in maghiara, sa fie sanatosi. Oricum sacrificarea lui ar fi inutila pentru ca votul lui ar fi exact cel care in Plen ar face ca cerinta UDMR vizand invatamant in maghiara, sa NU treaca! NU putem face casa buna cu cineva care ne cere sa ne executam un coleg, un prieten si un profesionist al invatamantului romanesc. Este ca si cum am cere si noi sa fie inlocuit dl. Frunda de la sefia Comisiei de Drepturile Omului, pentru ca vrem si noi ceva sange pe pereti, ca asa este frumos.”

  Prim urmare, tinind cont ca la Senat Puterea are fix 69 de senatori, majoritate organica, si ca exista destui senatori care ar dori sa NU voteze Legea Educatiei, este inteles impotrmolirea Coalitiei si de ce Guvernul insista pentru o a doua asumare a Educatiei, daca ea este posibila, in functie de motivarea CCR.

  Asadar, la Camera blocaj din cauza impitentei politice a PDL si a Coalitiei, la Senat blocaj din cauza intereselor senatorilor PDL. Daca mai punem la socoteala ca ieri era cit pe ce ca Senatul sa retrimita la comisii legea pensiilor, pentru a ‘nspea dezbatere inainte de plen (noroc ca plenul a fost atent si a respins prin vot aceasta tergiversare!), avem tabloul complet al blocajului datorat lipsei de fermitate a Guvernului, a PDL si a Coalitiei in general. S-a ajuns la pucntul in care nimeni nu mai trage caruta, pentru ca fiecare are interese diferite. Pina si in Opizitie e la fel, cu Antonescu-ochi-goi-si-creier-zero atacind furibund PSD, dupa ce anul trecut mai avea oleaca si se cerea infiat de ion iliescu iar anul asta mai avea oleaca si reinvia solutia moarta din nastere numita Johahanis.

  Tabloul este dezolant, desi trei legi grele (pensii, salarizare si buget) asteapta sa fie votata, sub amenintarea ruperii acordului cu FMI.

  A, si sa nu uit: Guvernul Boc se gindea chiar sa nationalizeze pensiile private (1 miliard de euro), iar FMI nu l-a lasat. Nu ii fie cu suparare lui Gabriel, nu am nici un motiv sa nu cred stirea, desi apare in Gandul. Boc fiind incapabil sa isi tina partidul in friu si sa puna proprii oameni sa faca reforma (vezi salariile din tabelele date de Theophyle), a ales solutia cea mai simpla, aleasa si de Ungaria: nationalizarea pensiilor cepentru plata pensiilor actuale. Masura cu efect de bomba nucleara la alegerile din 2012, insa asta il depaseste pe Boc.

  Cetatean

  09/11/2010 at 10:12 am

  • salut Cetatean 🙂

   Lucrurile probabil arat mult mai prost decat le cunoastem noi. PD-L este un partid pe drumul cel mai nefast posibil, daca o recunosc unii prieteni sau nu. Incompetenta si prostiile politice sunt strigatoare la cer.

   Theophyle

   09/11/2010 at 10:18 am

   • Salut, Theophyle, sunt de aceeasi parere. Sa stii ca scenariul cu un nou partid nu este atit de irealizabil. Exista niste tensiuni si frustrari enorme acumulate de oamenii simpli la adresa clasei politice actuale, tensiuni care sunt greu de controlat, in conditiile unor alegeri in 2012 care vor fi marcate de dezbaterea privind Constitutia. Problemele economice vor fi floare la ureche pe linga mesajele pe care le vom auzi atunci.

    Cetatean

    09/11/2010 at 10:23 am

 5. Cit despre zvonul cu tatonarile cu PSD facute de unii apropiati lui Blaga, asta nu e o noutate si explica de ce Blaga e atit de bine vazut si de PNL si de PDL. Blaga este interfata frecventabila dintre PDL si celelalte doua partide si omul prin care PDL-istii vechi tin legatura cu PSD-ul. Asta explica si de ce Blaga nu a vrut sa fie combativ in 2008, la Primaria Capitalei (viza postul de Prim Ministru, in 2008 sau 2009).

  Personal, cred ca PDL nu se va reforma cita vree Blaga va avea un cuvint greu de spus in acest partid. Pe de alta parte, puterea lui Blaga este supraestimata, pentru ca zona lui de influenta nu este toata Transilvania, ci doar partea de nord, Timisul si Alba, doua fiefuri tari ale PDL, fiind sub controlul lui Falca. Acuma, e greu de ales intre Falca si Blaga, insa imi pare ca Falca este impins in fata doar pentru a-i taia avintul lui Blaga de a candida la sefia PDL. Insa in fond nu il vad pe Falca presedinte al PDL. Mai mult, nu vad deloc bine PDL-ul in 2012 daca Puterea nu trece cele doua legi iar un pesedist ca Blaga ori un penal ca Falca vor fi in conducerea partidului.

  Cetatean

  09/11/2010 at 10:21 am

 6. Basescu, azi, la 15, in Parlament! 🙂 Singura veste buna pe ziua de azi.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8018809-presedintele-traian-basescu-adreseaza-parlamentului-ora-15-00.htm

  Cetatean

  09/11/2010 at 10:25 am

  • Iar o sa vorbeasca numai pentru coalitie!

   Theophyle

   09/11/2010 at 10:29 am

 7. Se pare ca Opozitia va parasi iarasi Parlamentul.

  Cetatean

  09/11/2010 at 10:28 am

 8. Ev. zilei face un inventar al dosarelor pline de colb („succesurile” justitiei bastinase) :

  „”2 Mai” – Monica Iacob Ridzi (504 zile de la începerea cercetării penale), „Mătuşa Tamara” – Adrian Năstase (1.258 de zile de la trimiterea în judecată), „Strămutaţi de lux” – Dorel Manţog (1.525 de zile), „Retrocedări ilegale” – Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu (745 de zile), „Rompetrol” – Dinu Patriciu (1.523 de zile), „Valiza” – Gigi Becali (691 de zile), „Mită la LPF” – Mitică Dragomir (918 de zile), „Aparatură medicală pentru penitenciare” – Şerban Brădiştea nu (1.328 de zile), „Fabrica de zahăr” – Gheorghe Falcă (1.111 zile), „Bunuri din China (Zambaccian I)” – Adrian Năstase (1.457 de zile), „Arme de vânătoare” – Şer ban Mihăilescu (1.644 de zile), „Loteria I” – George Copos (1.617 zile), „Palinca şi caltaboşii” – Decebal Traian Remeş (883 de zile), „Voicu” – Cătălin Voicu (172 de zile), „Şpagă în numele fiului” – Paul Păcuraru (686 de zile), „Mită la PIC” – Antonie Solomon, despre care tocmai am vorbit (235 de zile), „Căprioara” – Marian Oprişan (1.618 zile), „I.C.A” – Dan Voiculescu (705 zile). Ar putea fi adăugat şi dosarul „Casa Mamei” – Miron Mitrea (trimis în judecată în martie 2009 şi amânat ieri, din nou).”

  Ar putea iesi de aici o gramada de tzepe pt. Piata Victoriei.
  Bineinteles, n-o sa iasa nimic.

  Tzepelica

  09/11/2010 at 10:34 am

 9. Un lider turc cu girul Chatham House?
  Turcia in UE? Sa ne fereasca Alah.
  O tara care e un exemplu de islam moderat si secularizat trebuie izolata cit mai eficient posibil. Si probabil si sabotata…
  „Turcia e buna de pazit (NATO) cortul dar nu si de stat (UE) in cort”

  Pai ce ne facem daca intra in UE si ne spulbera toate temerile si prejudecatile?
  Trebuie sa inventam alti dusmani, alte confruntari? Ce mai fac armatele? Ce mai face milionul ala de americani care spioneaza pe ai lor si restul lumii?

  Salutari 😉

  Tio

  09/11/2010 at 10:37 am

  • Salut Tio,
   ce mila mi-e de Turcia nici nu-ti inchipui. De Kurzi nu trebuie ca sunt putini, numai cateva milioane si primesc un tratament asemanator cu Armenii la timpul lor. De care turcii nici nu vor sa auda. Hai sa o lasam cu islamul moderat si secularizat. Islam secularizat este oximoron prietene!

   Cat despre rolul lor in NATO, nu uita ca i-au lasat pe Americani fara frontul din Nord in al doilea conflict irakian. Sa nu mai vorbim de relatiile lor splendide cu Grecia si dragostea lor foarte actuala pentru Iran.

   Theophyle

   09/11/2010 at 11:06 am

   • Ii imobilizam cu o imbratisare. Theophyle, credeam ca esti si tu mai flower-power … 😉

    O aderare ar trebui sa rezolve kurzi, Armenia, Grecia si chiar IRAN. Altfel nu se poate. Cit despre trecut nu vad de ce turcii ar trebui cintariti cu alta oca decit nemtii de ex.

    Corect cu al doilea front irakian dar era probabil planul lor de rezerva:cel in cazul ca era folositi si refuzati si trebuiau se reorienteze spre Orient.

    De ce ar fi evolutia Islamului diferita de cea a crestinismului ±100-200 de ani? Franta inca se mai razboieste cu Biserica….

    Tio

    09/11/2010 at 12:12 pm

    • Tio, amice salut 🙂
     traducerea cuvantului Islam este „SUPUNERE.” Nici o sansa este parte dintr-o doctrina mult prea complicata si cu realitati extrem de dure. Chestie de 300-500 de ani!

     ca sa intelegi cat de bine cunosc problema iti recomand linkul:

     http://politeacademics.wordpress.com/spring-2011-main-index/

     Tio no Way. Turcii au ales un drum diferit de cel pe care trebuie sa mearga Europa.

     .

     Theophyle

     09/11/2010 at 12:32 pm

     • Vazut. Priceput.
      Inteleg ca esti de acord o presupusa evolutie dar ca nu o vezi posibila acum si o vezi mult mai lenta in viitor.

      Tio

      09/11/2010 at 12:54 pm

 10. Tio, salut!

  Turcia nu are ce cauta in UE. In NATO a fost bagata strategic si militar, in UE nu are ce cauta, cultural si politic.

  Cetatean

  09/11/2010 at 10:56 am

  • Neata Cetatene,
   Bafta Turciei consta in faptul ca nu este in UE.
   Pe vremurile astea de restriste Turciia a avut anul trecut o crestere economica de 6-7% % si estimeaza pentru anul asta ceva asemanator de unde se vede ca pe vremuri de restriste protectionismul e mai sanatos decit piata comuna.
   Pe de alta parte Turcia nu are ce cauta in UE .Sentimentu de aopartenenta la lumea islamica este din ce in ce mai puternic in Turcia profunda si statul laic impus de Ataturc este pe cale de dispatritie.

   tucu

   09/11/2010 at 11:33 am

  • Salut Cetatean!
   Va inteleg dar eu sint mai ingrijorat de ce se va intimpla daca nu ii bagam in seama… ca poate avem o uniune islamica care are resurse sa devina un rival de temut… si motivele sa fie suparata pe noi.

   Tio

   09/11/2010 at 12:17 pm

 11. Păi, se ştie că autorităţile locale – în numele autonomiei – au contracarat şi contracarează în continuare reducerea salariilor.

  Evident, asta i se reproşează tot lui Boc.

  gabriel

  09/11/2010 at 11:08 am

  • Nu prietene Gabriel,
   ii reprosam lui Boc toata guvernarea! de la alfa la omega. Ii reprosam lui Boc distrugerea partidului si capturarea lui de baronii locali. Ii reprosam lui Boc lipsa de competente si de consilieri valabili, ii reprosam lui Boc ca si-a adus gasca de la primariea din Cluj, oameni far nici o experienta nationala.

   Theophyle

   09/11/2010 at 11:11 am

   • Gabriel – memento pntru tine ca sa-ti aduci aminte!

    ai aici un articol pe care l-am scris pe 17-12-2009, aproape acum un an. Tot ce am prezis s-a intamplat.

    https://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/12/17/sacrificarea-lui-boc/

    si un al doilea pe care l-am scris inaintea „prezidentialelor” pe 13-10-2009

    https://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/10/13/dl-boc/

    Theophyle

    09/11/2010 at 11:26 am

   • Theophyle

    Şi crezi că o Albă ca Zăpada ar avea cu cine să facă mai mult?

    În ţara asta nici Christos n-ar fi votat fără un kil de făină.
    La ce crezi că se gîndesc cei 61% care regretă vremurile dinainte înafară burţile lor?

    gabriel

    09/11/2010 at 11:30 am

    • La faptul ca Ceausescu ar fi ramas in istorie daca ar fi condus doar 10 ani ? 😆

     KingSnake

     09/11/2010 at 11:31 am

     • ha, ha
      a spus cineva că Băsescu-i perfect, şarpe?

      gabriel

      09/11/2010 at 11:35 am

      • Basescu este produsul aceluiasi popor, la fel ca si ceilalti politicieni. Din pacate nu poti „juca” in afara acestui popor in materie de politica. Dar asta nu inseamna ca nu exista nicio sansa, dar pentru asta e nevoie de oameni care sa faca cate ceva din dorinta de a realiza in viata si altceva decat imbogatire. Imaginea este un lucru vital pentru un politician, dar cand se sparge (neavand nimic in spate) se face tandari.

       Nici macar animalele nu pot fi dresate doar cu biciul, tot e nevoie si de zaharel, daramite un popor.

       KingSnake

       09/11/2010 at 11:41 am

    • Gabriel sunt SIGUR!
     Nu vreau sa-l citez pe Mao, dar stiu ca totul incepe cu un singur pas, unul mic dar necesar. Daca acest pas nu va fi facut nu avem nici o sansa ca tara si ca natiune. Pentru ca asta chiar nu se poate:

     http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8017014-cum-recupereaza-pdl-cercetatii-penali-varful-partidului.htm

     asta se numeste pesedizatia partidului pe care l-am votat si batjocorirea unui electorat!

     Theophyle

     09/11/2010 at 11:33 am

     • Eu zic ca la anul PDL trebue sa se rupa.
      Numai asa poate apare Alba ca Zapada -despartindu-se de cei …40 de hoti.
      A mai fost un caz numit APR si daca ar fi reusit sa demonstreze ca este serios nu ar mai fi ajuns in tabara liberala ci ar fi fost un partid de prima linie.
      Ruperea PDL nu inseamna si distrugerea actualei majoritati ci numai doua puncte de vedere distincte.
      Or fi atit de destepti si de puternici sa faca asta sau
      raminem tot la interesele de 2 lei,o sacose cu cirnati si o masina tare?

      tucu

      09/11/2010 at 11:38 am

     • păi, nici nu-l citezi
      înţelepciunea „primului pas” e mai veche decît Mao

      sigur, dacă PDL se va fi împotmolit definitiv, primul pas trebuie făcut de/cu altcineva

      gabriel

      09/11/2010 at 11:39 am

 12. Păi, tocmai insuccesul/incapacitatea lui Boc ar trebui să-ţi spună ceva: cît de greu este de dus reforma cu o clasă politică şi o populaţie care sunt cum sunt.

  gabriel

  09/11/2010 at 11:34 am

  • Populatia poate fi dusa de nas cu limbaj de lemn, dar nu poate fi convinsa pana la urma. Asta e pacatul major al lui Boc, ca foarte multe din lucrurile pe care le transmite nici el nu le intelege pe deplin. Regula de aur este ca nu poti sa vinzi un „produs” pe care nu-l cunosti sau in care nu crezi. De aia a ajuns ca discursul lui Boc sa fie practic acelasi, repetat la infinit, cu aceleasi afirmatii, golite de continut si uneori pur si simplu repetate dupa Basescu si care par a nu fi fost in niciun fel trecute prin filtrul mintii proprii.

   KingSnake

   09/11/2010 at 11:47 am

 13. Salutare !

  Daca povestea cu „nationalizarea” pensiilor private este adevarata, atunci este explicabila reactia destul de nervoasa a celor de la FMI si Comisia Europeana in conferinta de presa, cand au fost intrebati despre propunerile guvernului roman.

  Asa cum am mai zis, nu exista nici un fel de strategie economica, aproape s-a dus si 2010 practic degeaba din punct de vedere al viitorului. Singura strategie economica a guvernului Boc este „suntem la fundul gropii oricum, la anul speram ca va fi o mica crestere economica, asa ca o sa tragem cu dintii de scaune pana o sa ne putem lauda cu mareata realizare”.

  KingSnake

  09/11/2010 at 11:35 am

  • KS salut 🙂
   este 100% adevarata!

   Theophyle

   09/11/2010 at 11:35 am

  • Cine sa faca o strategie economica ?
   Videanu ?
   Sau Ialomitianu ?
   Sau poate Ariton ?
   Sau va ganditi, cumva, la Nutzi, stratega de renume mondial… 😆

   Tzepelica

   09/11/2010 at 11:51 am

   • Am auzit ca Falconetti se pricepe la organizare si strategii. 😆

    KingSnake

    09/11/2010 at 12:03 pm

    • Mda…strategia si viloiu`… 🙂

     Tzepelica

     09/11/2010 at 12:04 pm

   • Salut
    Nuţi, cea norocoasă că nu i-au crăpat pantalonii şi nu i s-a dezvăluit doctrina cînd se urca pe cal. (Ivanciuc dixit)
    Altfel, am văzut că şefului BM i-a venit mintea la cap.

    para

    09/11/2010 at 12:17 pm

    • E si putin ghinionista, am citit ieri ca a pierdut vreo 7 milioane din afacerile sotului cu statul. Bani de buzunar, deh, se mai intampla.

     KingSnake

     09/11/2010 at 12:21 pm

 14. Mai fratilor, fraierii aia de la putere sa ia lectii de la noi sa vada se deblocheaza activitatea in Camera! Ce-a ajuns blogul asta, sa dea lectii de procedura unora cu 20 de ani vechime…

  http://www.impactnews.ro/Politic/Boicotul-Opozi%C5%A3iei,-%C3%AEn-cur%C3%A2nd-f%C4%83r%C4%83-valoare-44413

  Abia acuma s-au descaltat si ei, desi solutia expusa ieri de mine se putea face bine merci de acum 2 luni.

  Cetatean

  09/11/2010 at 12:30 pm

  • Profesionistii lui Boc 😆

   Theophyle

   09/11/2010 at 12:36 pm

   • Amatorii nostri sunt mai buni decit profesionistii lor 😆

    Cetatean

    09/11/2010 at 12:42 pm

 15. Buna ziua.
  Mi se pare mie sau incep sa se urneasca lucrurile?
  Sau e numai o dorinta a mea?

  ela

  09/11/2010 at 12:45 pm

 16. Ela, inca 2-3 zile si aflam!

  Cetatean

  09/11/2010 at 12:48 pm

 17. Cetatean

  09/11/2010 at 1:04 pm

  • A trecut tacit pentru că nu s-a dezbătut în plen.
   Nu s-a dezbătut în plen pentru că n-a ajuns în plen la fle ca alte cîteva sute de legi.
   N-a ajuns în plen pentru că a fost blocată de Biroul Permanent.
   În CD coaliţia are majoritatea.
   Dar n-a ajuns acolo.

   gabriel

   09/11/2010 at 1:41 pm

   • Gabi, ai dreptate. tehnic asa e. Procedural nu au facut decit sa plinga ca nu au majoritatea in BP si sa se lase calcati in picioare de Opozitie cind aveau la indemina solutia pe care o vor adopta zilele astea: trecerea atributiilor Bp catre Plen. Cum se poate am explicat deja.

    Cetatean

    09/11/2010 at 1:51 pm

 18. Aici e deja complicitate!

  ela

  09/11/2010 at 1:05 pm

 19. Complicitate si/sau prostie.

  Cetatean

  09/11/2010 at 1:09 pm

 20. Mai trebuie si promulgata.

  ela

  09/11/2010 at 1:28 pm

 21. Nu, merge la Senat mai intii.

  Cetatean

  09/11/2010 at 1:35 pm

 22. Stiu,insa acolo mi se parea ca are mai multe sanse ca la Camera .

  ela

  09/11/2010 at 1:43 pm

 23. Gabriel,
  Inca o picatura in paharul care era plin deja, daca astai nu sunt prosti, incompetenti sau escroci sau toate trei, ce sunt?

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8019252-exceptarea-liderilor-sindicali-depunerea-declaratiilor-avere-adoptata-tacit-camera.htm

  Theophyle

  09/11/2010 at 2:04 pm

  • CANALII

   intamplator

   09/11/2010 at 2:15 pm

   • Exact termenul pe care-l cautam.
    Salut @intamplator 🙂

    Theophyle

    09/11/2010 at 2:20 pm

 24. Da, au stat ca nişte balegi să fie blocaţi de Biroul Permanent, în loc să fi făcut demult ce vor să facă acum.

  Sunt cu puţin mai puţin iresposabili decît parlamentarii PSDNL.

  gabriel

  09/11/2010 at 2:33 pm

  • Gabriel cand o sa-ti dai jos ochelarii portiocalii si vei putea vedea adevarul asa cum este? Ce legatura are „salariile sindicalistilor” cu trecerea ei pentru ca nu au votat-o in plen?

   Aiurea sunt la fel de iresponsabili poate mult mai mult pentru ca ei guverneaza. Jos ochelarii prietene!

   Theophyle

   09/11/2010 at 2:39 pm

   • Theophyle

    Cum spuneam mai sus, a fost adoptată tacit, la fel ca şi obligativitatea radiodifuzorilor de a difuza 40% muzică romînească, deoarece n-a trecut prin plen.

    Şi n-a trecut prin plen pentru că n-a ajuns în plen, fiind blocată de Biroul Permanent, unde majoritatea PSDNL face legea.

    Nu ştiu unde vezi tu ochelari.
    Pur şi simplu spun că, avînd în vedere că sunt cum sunt şi situaţia e asta – indiferent că ochelarii sunt portocalii sau negri – trebuie să ne aşteptăm la ăştia să facă cît vor face, nu la Alba ca Zăpada – ACUM.

    ACUM, Alba ca Zăpada nu există.

    gabriel

    09/11/2010 at 2:51 pm

    • E clar ca ceva nu e in regula cu „majoritatea” parlamentara si in special cu parlamentarii PDL.

     De asta exista majoritate cit sa nu treaca motiunea dar nu mai exista cind sa treaca Legea Educatiei si E.Boc se vede nevoit sa-si asume raspunderea. Asta daca nu mimeaza si el. Dar se pare ca UDMR-ul nu pune botul de data asta si bine fac.

     Tio

     09/11/2010 at 2:58 pm

 25. Adrian Păunescu a fost primit cu onoruri „la loc cu verdeţ” 😆

  http://www.kamikazeonline.ro/2010/11/coperta-revistei-kamikaze-nr-35/

  gabriel

  09/11/2010 at 2:35 pm

 26. Iata, asa cum anticipam, ca tupeistii au deevenit si activisti.
  In citiva ani astia le-o trag romanilor pe fatza si fara batista.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/oameni-adusi-cu-autocare-de-la-alexandria-la-protestul-lui-mircea-badea-911827.html

  Tio

  09/11/2010 at 2:40 pm

 27. Salut all
  Gabi 😆

  Enigmatici si cam tristi
  Urmarindu-si omul lor
  Langa noi se sting si mor
  Dragii nostri securisti
  Cheama-i,Doamne inapoi
  Ca si-asa ne-au turnat prost
  Si fa-i tineri cum au fost
  Fa-i mai tineri decat noi.
  E bastonul tot mai greu
  Inchisoarea-i tot mai grea
  Te pup turnatorul meu
  Te pup turnatoarea mea
  Dar de ce priviti asa
  Sursa mea si fiul meu
  Eu din nou va voi turna
  Dragii mei ma duc si eu
  Eu din nou va voi turna
  Dragii mei ma duc si eu

  Kamikaze.Foarte tari bajetii. 🙂

  mircea

  09/11/2010 at 2:58 pm

 28. Tare nedrepti sinteti cu Paunescu. Eu chiar cred ca a fost un dizident. In definitiv, nu regimul comunist l-a osânzit la moarte?

  Huitzilopochtli

  09/11/2010 at 3:11 pm

  • Huitzi 😉
   S-au dus cele 3 zile,probabil ca va mai fi vamuit urmatoarele 40 colindand locurile pe care le-a iubit si unde va putea sa-si sustna crezul,insotit si de rugile noastre.
   Pe site-ul Kamikaze e un videoclip „Cenaclu reloaded”-un pamflet tare 😆 de unde am preluat versificatia.

   mircea

   09/11/2010 at 3:41 pm

  • Idiotul trage tare sa ia puterea cu orice pret, pentru ca se gindeste ca dupa aia inchina tara chinezilor si primeste bani, orez si prosoape flausate de la ei 🙂

   Un tanar de stanga

   09/11/2010 at 3:53 pm

   • Cred ca n-ai citit articolul, era vorba de celalalt mic utecist. 😆

    KingSnake

    09/11/2010 at 4:07 pm

    • ahaaa… 🙂

     Un tanar de stanga

     09/11/2010 at 4:12 pm

 29. Pd-l se sinucide daca intelege sa continue la fel ca pana acum.Mesajul piratului daca nu e inteles corect de catre arcul guv.,va face ca separarea apelor in pdl sa fie iminenta,cred eu,pentru ca esecul urmatoarelor 45 de zile se va transforma intr-un uragan pentru ei pe fondul economic actual si mizeriile care incep sa apara deja din subteranele pedeleului,tot mai multe.(Treaba cu pilonul 2 de pensii m-a dat pe spate)
  Asta zic si eu test.

  mircea

  09/11/2010 at 3:54 pm

 30. Hai siktir gheorghe! Patlagica rosie, putreda si analfabeta :mrgreen:

  Theophyle

  09/11/2010 at 4:13 pm

 31. Da ce nervos esti, Theophyle! 🙂 Trebuie ca individul ala era tare bezmetic!

  Cetatean

  09/11/2010 at 4:28 pm

  • Cetatean am probleme cu patlagelele rosii care si injura 🙂 Astia dupa ce au pus la pamant statul timp de aproape 20 ani vin cu pretentii Ponta-Puliste!

   Theophyle

   09/11/2010 at 4:44 pm

 32. Data viitoare cind mai apare, sa imi spui, sa il injur eu asa, gospodareste, ca la tara, sa ii mearga fulgii cretinului!

  Cetatean

  09/11/2010 at 4:48 pm

 33. Mare e gradina Ta Doamne si multi idioti ai reusit sa lasi pe plaiurile astea.
  Ati auzit cum ajuta don general Voiculescu tinerele talente?
  Stire pe RTV -Voiculescu a scos la licitatie CEASUL LUI MIRCEA BADEA pentru a ajuta o tinara violonista sa si cumpere o vioara.

  tucu

  09/11/2010 at 5:03 pm

 34. Total exclus: salariul minim nu ppate creste la 750 ron iar bugetul e construit decuplat de slariul minim.

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/secretul-bugetului-pe-2011-ruperea-de-salariul-minim-141031.html

  Cetatean

  09/11/2010 at 5:35 pm

 35. Cetatean

  09/11/2010 at 5:39 pm

 36. Buna Seara, Postare noua 🙂

  Theophyle

  09/11/2010 at 5:45 pm


Comentariile sunt închise.