Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 25 Octombrie / “Ziua Armatei României”

Bună dimineata intr-o zi de luni, inceput de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  8°C, si o maxima termica de  17°C, umiditate: 94%. Nori de altitudine, frumos. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3083 RON (-0.0043 RON); 1 USD = 3. 0954 RON (+0.0160 RON); 1 EURO =  1. 3918  USD; (-0.0086).

Experţii FMI şi ai Comisiei Europene continuă în această săptămână discuţiile cu autorităţile române şi speră că până la data în­cheierii evaluării în România pre­şe­din­tele Traian Băsescu va găsi o rezolvare pentru a nu se aplica decizia Par­lamentului de reducere a TVA la 5% pentru alimentele de bază şi de neim­pozitare a pensiilor de sub 2.000 de lei. Deşi indicatorii macroeconomici pentru trimestrul al treilea „arată bine” în opinia FMI şi evaluarea ar fi trebuit să se încheie, ca de obicei, într-o notă optimistă decizia Parlamentului privind TVA şi pensiile aruncă o umbră de nelinişte asupra negocierilor.

„Am discutat această problemă cu preşedintele Băsescu şi cred că va lua măsuri în această privinţă. (…)Este foarte periculos să începi să modifici sistemul de taxe după ce ai luat nişte măsuri foarte dificile, dar vom discuta toate opţiunile”, a spus Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, după o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai patronatelor. Legile votate în Parlament prin care a fost redusă TVA la alimentele de bază, iar pensiile sub 2.000 lei vor fi neimpozitate urmează să fie transmise preşedintelui pentru promulgare. (Sursa: ZF)

Negocierile dintre omul de afaceri Cristian Burci şi Sorin Ovidiu Vîntu privind tranzacţia postului Realitatea TV au eşuat aseară, au declarat pentru EVZ surse apropiate discuţiilor. În aceste condiţii, Sorin Ovidiu Vîntu va anunţa astăzi, la ora 11.00, că Sebastian Ghiţă, patronul grupului de firme Asesoft, va prelua managementul televiziunii de ştiri şi va achita datoriile acesteia, urmând ca Vîntu să rămână doar acţionar. Sebastian Ghiţă, patronul consorţiului Asesoft din Ploieşti, a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD din februarie, unde Victor Ponta a fost ales preşedintele social-democraţilor. Omul de afaceri, care are relaţii apropiate cu secretarul general al PSD Liviu Dragnea, a finanţat de-a lungul timpului şi PNL, şi PSD, şi PDL.

Ghiță se află pe locul 50 în ediția din acest an a Top 300 Capital Cei mai bogați români, cu o avere estimată la 125 de milioane de euro. Realitatea TV, cel mai important activ din trustul media al lui Sorin Ovidiu Vîntu, este la un pas de a fi vândută. Scoaterea la mezat a televiziunii lui SOV ne-a fost confirmată de surse din interiorul trustului de presă „Realitatea- Caţavencu”. În plus, însuşi SOV a confirmat că mai multe firme sunt interesate de preluarea televiziunii din Casa Presei Libere. Unul dintre motive pentru care Realitatea TV este pe cale de a fi vândută este datoria trustului de presă, cifrată în jurul sumei de 25 milioane de euro. Unul dintre cei care a fost aproape de preluarea televiziunii este omul de afaceri Cristian Burci, dar înţelegerea a picat aseară. (Sursa:Capital)

Ziua Armatei României va fi sărbătorită azi, 25 octombrie, prin arborarea Drapelului Naţional la toate sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea unor ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în toate ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în teatrele de operaţii.

În cadrul manifestărilor, se va prezenta Ordinul ministrului apărării naţionale, Gabriel Oprea, emis cu prilejul Zilei Armatei României.  Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), remis sâmbătă AGERPRES, ceremoniile militare vor avea loc, la Bucureşti, la Monumentul Eroilor din al II-lea Război Mondial de la Universitatea Naţională de Apărare ‘Carol I’, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului.  Ministrul Gabriel Oprea va depune o coroană de flori în memoria eroilor neamului şi va participa la ceremonia militară de la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie.

Militarii Regimentului 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’ se vor retrage cu torţe, pe următorul itinerar: Palatul Cercului Militar, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, Bulevardul General Vasile Milea. (Sursa: Agerpres)

Democrat-liberalii au decis duminică seară, în şedinţa Colegiului Director, să asigure cvorumul de lucru la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar să se abţină la vot, mai mulţi lideri PDL susţinând că această hotărâre este agreată şi de celelalte partide care formează coaliţia de guvernare. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că decizia privind abţinerea de la votul demersului antiguvernamental ar fi fost luată în unanimitate de democrat-liberali în şedinţa Colegiului Director de duminică seară.

‘Motivaţia este foarte simplă. Totdeauna am fost acuzaţi că suntem o majoritate care nu suntem majoritate. Vreţi să aveţi puterea, demonstraţi că aveţi majoritate. Cel mai sigur e aşa. Altfel nu se ştie. (…) Să vedem, au majoritate, cum declară peste tot?’, a argumentat Toader decizia democrat-liberalilor. La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că în ziua moţiunii parlamentarii PDL vor face ‘ceea ce s-a hotărât la coaliţie’. (Sursa: Agerpres)

Secretarul executiv al PDL Elena Udrea a susţinut duminică seară că PSD ar încerca să închirieze garnituri de tren şi autocare pentru a-şi aduce militanţii în Bucureşti în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, apreciind că opinia publică trebuie să ştie că mare parte din protestatari vor fi membri ai acestui partid.

‘Am discutat cu colegii din teritoriu despre o situaţie pe care o creează PSD, şi anume faptul că încearcă să organizeze deplasări de forţe politice în Bucureşti în ziua moţiunii. Înţeleg că încearcă să închirieze garnituri de tren, autobuze, autocare cu care să-şi aducă membrii de partid să protesteze. Deci, probabil că nu va fi vorba de un miting al celor care în mod onest au motive să protesteze împotriva Guvernului, ci va fi un miting al PSD. Aud că încearcă să cumpere şi prezenţa oamenilor în faţa Parlamentului’, a declarat duminică seară Elena Udrea, după şedinţa Colegiului Director al PDL. (Sursa: Agerpres)

Va urez o zi buna!

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut voios ! 🙂
  1. Mda…deci tot piratu` tre` sa spele podelele, dupa porcariile pedelistilor.
  2. Va sa zica, iRealitatea e de acu` oficial in gradina PSD.
  Ca bine zicea nenea Iancu : „Ghita, Ghita…pupa-i in bot si ia-le tot !”
  3. Ce noroc ca eroii/ostasul necunoscut nu pot sa vada ce soi de ministru are armata ! S-ar rasuci in mormant.
  4. Decizia abtinerii de la vot elimina posibilitatea unor „accidente” chiar in gradina proprie. Daca nu te mai poti baza nici macar pe oamenii tai, e jale mare…
  5. Nutzi a ajuns rau, nu mai are in poseta nici macar biletele roz…vine cu argumente „tari”, de tipul „aud ca…”.
  De ce nu lasa pe altcineva ?

  Tzepelica

  25/10/2010 at 10:39 am

 2. Propun ca pe durata calatoriei sa li se citeasca sindicalistilor masurile de austeritate din celelalte tari europene;poate renunta la indarjirea violenta si se intorc acasa.
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-arata-masurile-de-austeritate-in-austria-140504.html

  ela

  25/10/2010 at 11:18 am

 3. deci avem asa:
  – vintu zice ca nu a dat nici o actiune
  – ghita manageruieste
  – ghita investeste 75 mil
  – ghita plateste si 25 mil datorii vechi (65 dupa altii)

  deci ghita are un nou job din care nu cistiga nimic si pe care plateste 100 mil. imi scapa mie ceva?

  postacu sociopat

  25/10/2010 at 12:00 pm

  • Poti sa stii daca banii nu au miros de gaz rusesc ?
   Poate ma insel dar e posibila o repliere dupa stenograme. Irtv e un instrument puternic de a tulbura apele in Romania. Pe de alta parte Gitenstein da declaratii in sprijinul puterii..

   Un tanar de stanga

   25/10/2010 at 12:06 pm

 4. Deci iar La presedintele Basescu se ajunge. Am impresia ca treaba asta dureaza cam de mult deja.
  -Inca de pe vremea tariceanului. Diversi ministri si parlamentari se apucasera de croit coduri penale, aia de la UE sareau in sos, si cine era responsabil cu avertismente si returnat legi? Piratul de la Cotroceni.
  -Iarasi Parlamentarii si ministrii de justitie veneau cu planuri ba sa schimbe conducerea DNA, ba sa-l desfiinteze, iarasi sareau in sus aia de la UE. Cine era responsabil sa ne scoata din apucatari infantile si sa mentina o linie de plutire cu UE? Corsarul de la Cotroceni.
  -Avem in tratul de aderare chestia cu ANI? Avem. Si ce face? O desfiintam. Sare UE in sus, se croieste o lege, unii (contingentul Frunda) iar o desfiinteaza. Iar sare UE in sus. Cine e responsabil sa aduca ANI pe linia de plutire ca sa ne respectam angajamentele fata de UE? Dictatorul de la Cotroceni.
  -Ramine tara fara bani, ne milogim dupa credite pe la FMI si UE. Dar aia ar vrea sa stie ca se face ceva ordine si creditele vor fi si platite inapoi. Cine e responsabil sa ia friiele si sa anunte ca e nevoie de niscai ordine? Marinarul de la Cotroceni.
  -Parlamentarii fac prostii cu votul la legea pensiilor. Cine e responsabil sa descilceasca situatia? Basescu de la Cotroceni
  -Era destul de clar ca listacii alesi in parlament erau acolo numai ca sa reprezinte interesele sefilor de partid (85% au raspuns DA la alt sistem). Cine a fost responsabil sa urneasca clasa politica ca sa se intimple o schimbare in sistemul electoral? Tot Basescu de la Cotroceni.
  -Si astea sint numai citeva exemple. Ginditi-va numai de cite ori se croiesc legi aiurea si cine este responsabilul sa faca ceva, ca este returnare ca este avertisment (de genul: vedeti ca avem niste tratate cu UE poate ar fi cazul sa ne incadram)? Tot Piratul, Corsarul, Dictatorul de la Cotroceni.

  Nu e totusi cam mult?

  Aha

  25/10/2010 at 12:06 pm

  • P.S. Si sa ne mai miram ca astia de la FMI asteapta si ei tot ca Basescu sa rezolve cumva aiureala actuala mioritica?

   Aha

   25/10/2010 at 12:08 pm

 5. Ce aflam de la hotnews? „Asesoft va pune la dispozitia Realitatea Media sumele necesare procesului de retehnologizare in vederea trecerii la emisia HD”.

  Exact ce lipsea la irealitatea. Deci, conform spuselor lui Vantu, angajatii irealisti ii f… in gura pe Basescu, Isarescu si oricui li se dadea comanda. Acum insa vor face acelasi lucru, da’ in HD, sa se vada mai bine. Asa se construieste BBC-ul. No, tot inainte Tovarasi.

  Aha

  25/10/2010 at 12:18 pm

 6. Regele Mihai implineste azi 89 de ani.
  Dupa `90 a constituit – alaturi de Corneliu Coposu – una dintre cele mai mari spaime pt. Ilicescu, care a facut tot ce se putea face ca sa-l anihileze.

  La multi ani, Majestate !
  Pacat ca te-au ciuruit atat de usor…cu dude… 😦

  Tzepelica

  25/10/2010 at 12:25 pm

  • Ei, l-au anihilat cu un palat doua.
   In schimb pe Culianu care ar fi demarat un partid monarhist puternic l-au gratulat cu doua gloante in cap

   Un tanar de stanga

   25/10/2010 at 12:38 pm

 7. „Sebastian Ghita – finantator transpartinic

  Sebastian Ghita a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD din februarie, unde Victor Ponta a fost ales presedintele social-democratilor. Omul de afaceri a finantat de-a lungul timpului si PNL, si PSD, si PDL.

  Anul trecut, Evz.ro relata cum consortiul omului de afaceri incheia contracte de 55 de milioane de euro cu statul dupa ce a sprijinit financiar PDL. In mai 2009, Sebastian Ghita a sponsorizaT PDL-ul prin doua firme ale consortiului sau: Teamnet International (55.000 de lei) si Asesoft (80.000 de leI). Din iunie 2009 pana in martie 2010, firma Asesoft a fost contractata, pe rand, de Ministerul Finantelor Publice, pentru 9,15 milioane de euro, de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pentru 2,8 milioane de euro, si de Jandarmerie, pentru 4,5 milioane. In ultimele zile ale anului, cu Ministerul Administratiei si Internelor de 2K Telekom si Asesoft, in valoare de 34,1 milioane de euro. Parte a grupului Asesoft International, 2K Telecom a primit ca „bonus” inca un proiect de 4,7 milioane.”

  Un Dinu Patriciu ceva mai tanar.
  Si mai promitator, n`asha ?

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7964608-cine-este-sebastian-ghita-cel-care-preluat-managementul-realitatea-afaceri-finantator-transpartinic.htm

  Tzepelica

  25/10/2010 at 12:33 pm

  • Ce tare ma bucur. PDL are acum televiziune proprie !
   Oana si cu Ursu, Tanase si Dinescu vor pupa mina lui Boc si ii va injura pe Crin, Ponta si Patriciu

   Un tanar de stanga

   25/10/2010 at 12:40 pm

   • Adica vor suge p..a altui licurici, n`asha ? 😆

    Tzepelica

    25/10/2010 at 12:45 pm

 8. Salut!
  Cat mai are vantu actiuni la irtv nu se vor intapla schimbari semnificative. Oricum Ghita noul patron este legat cu fire multe de psd.

  andrzej

  25/10/2010 at 1:29 pm

  • Paradoxul vesnicului soldat neinstruit!

   „Nu distrugeţi armata română”…
   „Moarte trădărilor”,
   „Trăiască armata României”.

   Doar cateva din sloganurile pensionarilor.
   Toate acestea se petreceau in timp ce dadeau foc unui chipiu de ofiter al marinei…..

   Carmina

   25/10/2010 at 2:12 pm

 9. Personal, ma indoiesc ca Ghita e dispus sa investeasca 100 milioane de euro in Realitatea, doar pt a continua sa-l injure pe Basescu.

  Afaceristul Ghita este interesat sa faca bani. Sa-si amortizeze investitia si apoi, cat mai repede, sa intre pe profit.

  Pt asta exista 2 metode.
  1. Continuarea atacului sustinut la adresa actualei puteri, cu scopul de a fi recompensat „regeste” de viitoarea putere.

  Sau…

  2. Schimbarea radicala a modului in care Realitatea functioneaza la aceasta ora. Schimbare menita sa atraga si sectorul „pro Basescu” in grila telespectatorilor si a cumparatorilor de publicatii editate de trustul Realitatea.

  Cum prima metoda l-a adus pe Vantu in pragul falimentului si foarte aproape de zabrelele unei celule, probabil ca Ghitza se va orienta pe a 2-a varianta. Inclin sa cred ca omul de afaceri -Ghita, nu este deloc interesat sa investeasca 100 de milioane de euro intr-o afacere, doar cu speranta ca, POATE, pica Basescu si apoi, intr-un viitor incert, PSD si PNL il vor umple de bani platindu-si „datoria” fata de fidelitatea trustului.

  Vom vedea. In cel tarziu 2-3 luni vom putea observa o eventuala schimbare a modului de operare al trustului Realitatea.
  Daca aceasta schimbare nu va fi vizibila, inseamna ca Ghita nu e decat un alt pseudonim al lui S.O. Vantu!

  Carmina

  25/10/2010 at 1:58 pm

 10. „Evoluţia averii lui Sebastian Ghiţă, potrivit Top 300 Capital :

  2006, locul 110, avere de 35-40 mil. euro
  2007, locul 102, cu 60 mil. euro
  2008, locul 103, cu 71-76 mil. euro
  2009, locul 73, cu 95 mil. euro
  2010, locul 50, cu 120-125 mil. euro

  Grupul Asesoft a obţinut în perioada 2005-2006 mai multe contracte de la companiile din subordinea Ministerului Economiei şi Comerţului, condus în aceea vreme de conservatorul Codruţ Şereş. Legătură dintre Sebastian Ghiţă şi Codruţ Şereş a fost nu doar comercială. În 2006, Ghiţă a fost naşul lui Codruţ Şereş.”

  Care va sa zica, afaceri cu nashu`…pardon, cu statu` !

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/sebastian-ghita-si-a-triplat-acerea-in-cinci-ani-vezi-aici-cum-a-reusit-910185.html

  Tzepelica

  25/10/2010 at 2:07 pm

 11. Salutare .
  Care ziua a armatei romane ? Aia care in 1989 a tras in proprii cetateni ? Cel putin in Cluj Napoca a fost dovedit ca armata a tras si nu securitatea . Nimeni nu a pierdut nici o stea pe epoleti . Au fost chiar avansati . Ca urmare , sa puna steaguri peste tot si sa vina in fata toti generalii ajunsi la grade mari calcind peste cadavre inocente . UNICAT IN EUROPA !!!!!!!!!!!!!!!!1
  Si nu veniti sa replicati ca au trecut 20 de ani . A refuza sa pedepsesti niste criminali va fi mereu un bolovan la gitul tarii si a democratiei firave „originale” . Chiar si peste 100 de ani . 😦

  Ștefan A.

  25/10/2010 at 2:14 pm

  • Salut Stefan
   Asa este. Pentru asta nu exista uitare si iertare

   Un tanar de stanga

   25/10/2010 at 2:21 pm

  • Criminalii aia sunt acum chiar revolutionari cu patalama, cu toate avantajele aferente.

   Tzepelica

   25/10/2010 at 2:25 pm

 12. Salut, Theo! Vezi ca am trecut de pe http://patrupedbun.net la http://inliniedreapta.net/ . O sa fie mai interesant ca pana acum. 😀

  Imperialistu

  25/10/2010 at 2:21 pm

 13. Trist…

  Infanteristii ard uniformele aviatorilor, aviatorii ard uniformele marinarilor, marinarii ard uniformele infanteristilor…

  Si totodata, toti, scandeaza la unison „Traiasca armata Romaniei”…

  Carmina

  25/10/2010 at 2:36 pm

 14. Pensionarii, sau retrasii care au mincat bani pe piine 50 de ani fara sa participe la nici o confruntare militara macar.
  Mos Teaca de cazarma sau de minister 😦

  Un tanar de stanga

  25/10/2010 at 2:45 pm

 15. Buna ziua,
  pe B1 se discuta despre afacerea Realitatea. Participa si Dan Andronic.

  cedric

  25/10/2010 at 3:22 pm

 16. Inca o mostra de infantilism politic din partea lui Ponta!

  In timp ce:
  „Sedinta Biroului Permanent de la Camera Deputatilor a fost suspendata, din nou, luni, din lipsa de cvorum, dupa ce parlamentarii PSD si PNL nu s-au prezentat la vot.
  Este A ZECEA sedinta la care parlamentarii Opozitiei nu au participat”

  Ponta are tupeu sa declare ca:

  „Decizia ca PDL să nu voteze la moţiune, cel mai ticălos gest din 20 de ani de politică”

  Asa o fi mai Ponta.

  Carmina

  25/10/2010 at 3:27 pm

 17. LA ora 17, Traian Basescu face o declaratie de presa.

  cedric

  25/10/2010 at 3:30 pm

  • Multumesc Cedric, tine-ne la curent 🙂

   Theophyle

   25/10/2010 at 3:47 pm

 18. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  25/10/2010 at 3:48 pm

 19. Inteleg ca datorita mictiunii de cenzura temperatura este in crestere, dar nici chiar asa de mult: 174 C.
  Cred ca au fost ori 14 C ori 17 C, una din doua.

  Creanga

  26/10/2010 at 12:34 am


Comentariile sunt închise.