Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 18 Octombrie / “enigma stimulentelor”

Bună dimineata intr-o zi de luni, inceput de saptamana. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  10°C, si o maxima termica de  17°C, umiditate: 96%. In cea mai mare parte noros, ploaie usoara, rece. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2779 RON (+0.0014 RON); 1 USD = 3.0372  RON (+0.0005RON); 1 EURO =  1. 4085  USD; (+0.0002).

Criza a lovit mai puternic judeţele slab dezvoltate din punct de vedere economic sau regiunile puternic dependente de o singură industrie, firmele şi clienţii individuali din aceste zone reuşind să-şi plătească din ce în ce mai greu ratele la bănci. În Ialomiţa, de exemplu, ponderea restanţelor în totalul împrumuturilor acordate de bănci ajungea la 12,3% la sfârşitul lui august, în creştere cu un punct şi jumătate faţă de luna precedentă. Şi în Bistriţa-Năsăud, Galaţi sau Suceava restanţele depăşeau 10% din soldul creditelor, în timp ce în Arad sau Botoşani întârzierile la plată se situau uşor sub acest prag. La nivel naţional, media este de 6,9%. „Situaţia din Ialomiţa este cauzată de faptul că mulţi agenţi economici au avut probleme, fie datorită faptului că mulţi întreprinzători nu au avut pregătirea necesară, fie pentru că au intrat în parteneriate cu firme care nu şi-au onorat obligaţiile asumate. Mai multe in Ziarul Financiar.

Băsescu: Am aflat de stimulentele de la Finanţe acum două luni, iar premierul săptămâna trecută. De vină pentru această situaţie ar fi fostul ministru de resort, Gheorghe Pogea, care a ascuns şefului Guvernului aceste aspecte, a susţinut preşedintele Traian Băsescu (foto) la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată ieri de PROTV. El a mai susţinut că doi miniştri de finanţe, Traian Remeş şi Sebastian Vlădescu, au solicitat să se renunţe la sistemul de stimulente, dar şefii finanţelor din teritoriu şi de la minister au refuzat. Dacă au existat discuţii de atâta vreme despre renunţarea la stimulente şi introducerea lor în salarii este de mirare cum şeful Guvernului nu a ştiut şi cum de şeful statului a aflat despre acest lucru abia cu două luni în urmă. (Sursa: ZF)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va efectua, în zilele de 18 şi 19 octombrie, vizite în Republica Portugheză şi Regatul Spaniei. În cursul vizitelor de la Lisabona şi Madrid, Teodor Baconschi va avea convorbiri oficiale cu omologul său portughez, Luís Filipe Marques Amado, şi cu cel spaniol, Miguel Angel Moratinos Cuyaubé.  Pe agenda discuţiilor sunt înscrise atât teme legate de aprofundarea colaborării bilaterale în plan politic, economic, social şi cultural, cât şi modalităţi de promovare a unei mai bune cunoaşteri a românilor în rândul opiniei publice din Spania şi Portugalia. Vor fi abordate, de asemenea, subiecte de actualitate europeană şi internaţională. Şeful diplomaţiei române va avea întâlniri şi cu reprezentanţii comunităţilor de români din Spania şi Portugalia, urmând a fi abordate problemele cu care se confruntă aceştia, activităţile mediului asociativ şi măsurile avute în vedere pentru îmbunătăţirea asistenţei consulare. (Sursa:Agerpres)

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat sâmbătă că modelul unei Germanii multiculturale, în care să coabiteze armonios diferite culturi, a ‘eşuat total’, o declaraţie ce intervine în contextul în care dezbaterile asupra imigraţiei în Germania sunt tot mai aprinse. Germania duce lipsă de mână de lucru calificată şi nu poate renunţa la imigranţi, dar aceştia trebuie să se integreze şi să adopte cultura şi valorile germane, a insistat şeful guvernului german în cadrul unui discurs rostit în faţa tinerilor formaţiunii sale conservatoare, potrivit AFP.

Modelul multicultural a eşuat, a eşuat total‘, a afirmat Angela Merkel în faţa Congresului tinerilor din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată /CDU/ şi din CSU, aliatul său bavarez, desfăşurat la Potsdam, lângă Berlin. Subliniind că Germania rămâne o ţară deschisă lumii, Angela Merkel a adăugat – ‘Noi nu avem nevoie de o imigraţie care să apese asupra sistemului nostru social, dar ţara nu va putea face economie de specialişti străini, chiar dacă aceasta formează şomeri germani’. (Sursa:Agerpres)

Va urez o zi buna!

 

Written by Theophyle

18/10/2010 la 9:20 am

62 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂

  Draga Theophyle, am aflat oficial de ieri ca te-ai intors in Romania. Eu mi-am dat seama de saptamina trecuta, cind postai mesaje la ora 9-10 dimineata, ceea ce ar fi fost imposibil daca erai tot la NY. Insa nu am vrut sa te intreb, ca sa nu iti desconspir acoperirea 😉

  Profit sa semnalez un foarte bun comentariu al Ioanei Ene despre Congresul PSD:

  http://www.ziare.com/ion-iliescu/psd/patriarhul-rosu-al-psd-1049302

  Un lucru mi-a atras atentia in comentariu: faptul ca analista recunoaste ca de fapt Ilici este liderul de facto al PSD, acum, ca in conducerea lui este Ponta: „Ion Iliescu este liderul de facto al PSD. Este omul care in primavara a intors in cateva zile soarta ca si pecetluita a alegerilor din partid si smulge cu discursul sau ropote de aplauze. La congresul de sambata domina prezidiul inconjurat de fidelii sai, l-a mangaiat parinteste pe cap pe Victor Ponta, dar i-a si aratat pisica numita Sorin Oprescu, pentru ipoteza vreunei neascultari”.

  Ideea ca in PSD ar fi conduse de fapt altcineva decit Iliescu si Nastase de vreo 20 de ani e o gluma. Iar schimbarile de garnitura de conducere sunt de fapt masti pe care partidul si le pune pentru a pacali electoratul.

  Prin urmare, eu cred (si asta e teze mea de fond in aceasta dimineata) ca batalia in 2012 si 2014 nu se va da pe argumemnte economice, ci pe argumente ideologic-justitiare, iar asa-zisa victorie garantata a PSD nu e deloc garanatata, chiar daca acum PDL e la o cota infioratoare. Cita vreme PSD va fi conduse de Iliescu, va exista intotdeauna potential electoral de a cistiga pe tema justitiei si a deprinderii de mostenirea kagebista. Depinde numai de reforma din PDL.

  Cetatean

  18/10/2010 at 9:57 am

  • Salut @Cetatean 🙂
   mi-am dat seama ca tu ai inteles 🙂 Au fost lucruri importante care trebuiau aranjate si care necesitau prezenta mea urgenta aici 🙂

   De acord ca intre 2012 si 2014 vom avea batalii ideologice. Din nefericire 2012 este mult prea aproape pentru a ne „dezlipi” de efectele crizei!

   Theophyle

   18/10/2010 at 10:05 am

   • Asa este, 2012 este prea aproape de criza, de aceea consider ca este nu doar oportun, ci si necesar ca batalia sa se dea si pe alt subiect decit economia. PSD se iluzioneaza ca va cistiga lejet in 2012, la fel cum si PDL crede ca va avea destul timp de manevra la dispozitie pina atunci.

    Din punctul meu de vedere, daca anul asta se reuseste scaderea decititului sub 6,8% (si cred ca se va reusi) iar la anul, cind e prognozat 4,4, se reuseste scaderea fie la 3,9% (ceea ce e posibil, DACA se adopta anul asta legea salarizarii si a pensiilor), atunci in 2012 se poate prognoza un deficit in jur de 3% si se poate declara oficial reforma reusita in cea mai mare parte.

    In fapt, perceptia sensibila a oamenilor va fi ca reforma incepe sa dea roade atunci cind:

    – salariile vor creste
    – ratele nu vor mai putea creste aberant (de unde importanta Ordonantei 50)
    – vor fi citiva rechini in Justitie.

    Daca primele doua depind inca de guvern, a treia cerinta nu depinde. Diferenta in 2012 o va da santierul numit „Justitie si Constitutie”. Guvernul actual sau remaniat are deci oportunitatea sa aduca lucruile pe linias de plutire (in problema deficitului si saalrizarii), iar in rest trebuie sa se roage la Basescu sa evolueze stralucit in 2011 si 2012 in tema reformei Constitutiei.

    Cetatean

    18/10/2010 at 10:14 am

    • PS Inteleg ca ONG-ul merge bine?

     Cetatean

     18/10/2010 at 10:15 am

     • Sigur ca da, daca nu vor fi greve in justitie pe 2 Noiembrie va fi gata si aici 🙂

      Theophyle

      18/10/2010 at 10:17 am

      • Supet tare! Am totusi o intrebare care ma framinta de cind am anuntat prima data de ONG. Membrii figureaza cu numele lor reale sau cu pseudonimele lor de blog?

       Cetatean

       18/10/2010 at 10:20 am

       • Cetatean in ziua cand ONG-ul va fi inregistrat vei avea un sait din care vei putea completa datele personale si formularul de adeziune. Formularul este secret si nimeni nu poate face corespondenta dintre nickul pe blog si numele real.

        Inregistrarea se face NUMAI pe numele reale.

        Theophyle

        18/10/2010 at 10:24 am

       • Am inteles, Theophyle! Gasrantiile de securitate sunt suficiente, ma declar multumit!

        Nu de alta, insa daca niste baieti de sus ar afla cine se afla in spatele pseuonimului meu, ar cadea pe spate! 😆

        Cetatean

        18/10/2010 at 10:26 am

 2. Si a propos de marea „reforma” din PSD pe care o lauda Fumurescu de pe voxpublica, reforma ce presupune alegerea presedintelui de partid prin scrutin universal al tuturor membrilor PSD, pe fituica numita inpolitics.ro exista totusi un articol foarte bun, care arata cum au decurs in 2004 toate eforturile de a alegere prin vot universal candidatul psd la presedintia tarii.

  http://www.inpolitics.ro/alegerile-preliminare-o-optiune-care-va-costa-scump-psd-art63159.aspx#

  Alegerile au decurs ca la comunisti: s-a votat, iar decidentii au decis ca votul nu are importanta 😉

  Decidentii erau de fapt Nastase si cam atit. Aviz amatorilor.

  Cetatean

  18/10/2010 at 10:00 am

 3. Errata: „de cind AI anuntat”. Tastatura asta de PC ma enerveaza, m-am obisnuit cu laptopul si la tastatura clasica gresesc adesea.

  Cetatean

  18/10/2010 at 10:21 am

 4. Buna dimineata ! 🙂
  Azi sint liber si ca atare voi dedica mai mult timp internetului !
  Si asta spre marea disperare a unora ! 😆
  Revenind la oile noastre .
  Cum este posibil ca in un stat , fie el si original, problema stimulentelor sa apara la suprafata doar in aceste zile ? Tinind cont ca ele se acorda de mai bine de 14 ani ? Asa cum problema „salarilor nesimtite” si a pensilor de lux a fost desconpirata doar in urma acordului de imprumut cu FMI , UE ,BM. Din acest punct de vedere , ce „surprize” vor continua sa iasa la suprafata in urmatoarele luni ?
  Inchei subliniind o grava situatie . Cit de credibil poate fi un buget de stat in care se ascund datoriile pe termen scurt ( descoperite datorita FMI cu putine luni in urma ) sau in care nu figureaza NICAIERI stimulentele financiare acordate unor categorii din banul public ?

  Ștefan A.

  18/10/2010 at 10:23 am

  • Salut, Stefane!

   Eu cred ca Basescu a stiut de fapt de mult, insa a vrut sa il scuze pe Boc. Nu a pierdut ocazia sa dea in Pogea si in Videanu.

   Cit despre ascunderea datoriilor, asta a fost motivul pentru care in mai FMI a batut cu pumnul in masa.

   Cetatean

   18/10/2010 at 10:28 am

 5. Ca tot veni vorba de stimulente si sporuri, si dupa cum am aflat de la Iliescu Ponta este mai nou un elev emininche, imi permit sa-l plagiez pe marele Caragiale. Schimbind cite un termen pe ici pe colo, cred ca veti fi de acord ca la asa profesor, asa program de guvernare a puiat pesedeul. Deci in rolurile principale:
  -Ion Iliescu Rostogan este profesorul
  -Ponta este scolarul

  Iliescu: No! ce-i mita electorala?
  Şcolerul: mita electorala iaste…
  Iliescu: No că-z ce iaşte? că-z doar nu iaşte vun lucru mare.
  Ponta numai apoi se răculeje şi răspunghe: mita electorala iaşte o ştiinţă ghespre cum lucră voturile şi lejile mai apoi la cari se supune aceea votare, ghin toake punturile ghe veghere.
  Iliescu: Bravo, mă! prostovane! (îi zic aşe doară nu spre admoniţiune, ci spre înghemn şi încurajare). No, acuma, spune-ne tu numai cum se împarte mita electorala? Şcolerul, la întrebarea aceasta a mea doară, musai să răspunză, neţăsare, amăsurat priceperii şi răţiunii sale:
  Ponta: În mita electorala care se vede şi mita cari nu se vede – reşpeckive concreke şi abstracke!
  Iliescu (cu siguranţă): Că-z ăsta-i ghintre cei bunişori!… No! la metoda acuma… Mă! tu ghe colo… Spune-ne tu doară toake metodele de prostire a electoratului si ghe mentinere a sistemului pezedist.
  Ponta: Punga cu ulei, dom’le.
  Iliescu: Punga cu ulei, bine!
  Ponta: Galeata rosie, dom’le.
  Iliescu: Galeata rosie, bine!
  Ponta (se porneşte repede. – Iliescu dă din cap afirmativ la fiece metoda cu satisfacţie şi cu mândrie): Sindicatele, Justitia, Pensionarii, Ajutoarele sociale, discursul gol, Asmutirea la violenta, Aruncatul chipiilor… dom’le!
  Iliescu (încruntându-se): Şi apoi mai care, mă?
  Ponta: Atâtea, dom’le!
  Iliescu (începând să scrâşnească): Dar Stimulentele, mă?
  Ponta (intimidat): Şi… Stimulentele, dom’le!
  Iliescu (mai aspru): Dar Sporurile ma, cei cu Sporurile?
  Ponta: …?!
  Iliescu (magistral): Sporurile is lângă Stimulente, mă boule, şi viţăversa!
  Ponta (aiurit): Şi… Sporurile şi Stimulentele, dom’le!
  Iliescu (din ce în ce mai sus): Şi mai care?
  Ponta (pierdut): Virţăvercea, dom’le!
  Iliescu (indignat): Nu Viţăvercea, mă! (Energic:) Merji la loc, boule!
  Iliescu exasperat ii face un desen pe tabla.
  No, acuma, Pontacule, tu carele ai mai multă aplicăţiune la machemachică, spune-ne doară ce am vrut eu să prezent aici?
  Şcolarul Ponta: Un… ou domnule.
  Iliescu (stăpânindu-şi un zâmbet simpatic): Mâncă-l cu mumă-ta, Nastase! (Schimbând repede tonul:) Tot la ferme de gaini vi-i gândul, ca asa am pierdut alegerile in 2004!… Nu-i ou, mâncăule!… e o elipsă, o curbă lunguiaţă, care are duplu ţentrum; unul aici în punctul omicron, şi alt ţentrum togma dincoace, la ceilantă estremitache, în punctul omega. Aceasta-i calea mitei electorale. Pleaca de la pesede, dar tot in buzunarele pesede trebi sa se intoarca.

  Aha

  18/10/2010 at 10:30 am

 6. Aha, 😆

  „Spune-ne tu doară toake metodele de prostire a electoratului si ghe mentinere a sistemului pezedist” !

  Cred ca mai corect era „ghe mentinere a SISTEMULUI” ;-), ca „sistem pesedist” e pleonasm.

  Cetatean

  18/10/2010 at 10:53 am

  • Eu unul m-am obosit sa citesc programul de guvernare al Ponta-cucului. Este plin de absurdidati ca si dialogurile din Caragiale, dar cu o enorma diferenta:
   -Caragiale este un deliciu al lecturii, absurditatile pesediste au inceput sa ma enerveze de la pagina a treia cind am si abandonat.

   Daca reforma inceputa de Boc nu da niste roade (cum deja ai mentionat mai sus), sau daca nu apare o alternativa viabila de vot in 2012, ne alegem din nou cu pesedeul. In care caz sa ne asteptam la preturi in milioane, specii privilegiate cu sporuri si stimulente, profesorii si medicii mai rau decit categoria paria societatii, impozite si biruri peste privati cu nemiluita. Dupa discursurile demne de Stalin si Gheorghiu-Dej de la ultimul congres PCR….aaaah, pardon, PSD, condamnari si judecati de genul gaselnitelor Putin din Rusia sint de asemenea de asteptat. O asemenea situatie este atit de grava incit nu poate fi luata in serios decit prin prisma umorului atit de tipic pentru Caragiale.

   P.S. Am observat ca Theophyle este in Romania cu scopul de a infiinta un ONG (am dedus din dialogurile voastre). Nu pot spune decit: BRAVOS.

   Aha

   18/10/2010 at 11:18 am

 7. Afurisita treaba asta cu stimulentele .
  Prin mecanismul pe care se baza acordarea lor se crea o clientela puternica dar si o legatura de interes intre politicieni si bugetari .
  Aici mai pe larg :
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Stimulentele_si_sistemul_clientelar_de_la_Ministerul_Finantelor_0_355164834.html

  Ma intreb , in 14 ani de „stimulente” , citi km de autostrada se puteau construi cu banii astia sau in cite localitati se putea realiza sistemul de apa potabila si canalizare.
  Un lucru trebuie sa fie clar . Indiferent de cine a condus sau conduce tara , banii pentru infrastructura nu au lipsit . Au fost deturnati in alte scopuri strict legat de mentinerea puterii .
  Si cred ca „stimulentele” sint doar o parte a acestei deturnari de bani publici . Cu rabdare poate vor iesii la suprafata si alte extravagante a statului mioritic ! Macar asa vom intelege de ce nu avem infrastructura . Adica lipsa ABC elementar necesar unei societati moderne .

  Ștefan A.

  18/10/2010 at 11:01 am

  • hehee,
   eu ma intreb citi km de autostrada se construiau daca shpaga era numai 10 pt si nu 20-30 la constractele de adjudecare licitatii;
   din stimulente se faceau numai citeva racorduri la centurile ocolitoare

   intamplator

   18/10/2010 at 11:07 am

 8. buna dimineata

  este destul de clar ca toti stiau de stimulente ;din ele partidul are cota parte.
  la fel cum toti stiu ca functionarii publici numiti politic -in toate ministerele si la toate nivelele-sunt obligati din shpaga pe care o iau sa verse in pusculita partidului;
  se practica din mosi stramosi,adica din 90,stiu toti dar tac;
  @stefan a ,sa nu fiti surprins cind veti auzi si asta;
  face unul o prostie,o sa ia shpaga mai mica si o sa spuna ca nu are de unde sa dea la partid;

  acum se decid multe lucruri si romania totusi e un pic parte;dupa vizita pe la bucuresti,dupa trilaterala europeana azi la deauvile se vad tete a tete merkel&sarkozy&medvedev
  peste o luna e nato
  si tot este o luna ciolos-daca nu ati uitat de el -va prezenta noua PAC a EU si deja se stie ca va propune cresterea subsidiilor agricole pentru flancul sud estic(Slovacia,Ungara,Romania,Bulgaria) in detrimentul Germaniei si Frantei.

  una peste alta va fi un trimestru 4 interesant;nu cred ca psdnlpc au vreo sansa cu motiunea lor de cenzura;dupa ” scaparea” cu stimuletele …+dezastruosul congres al unitatii de neclintit in jurul liderului maxim;apropo,ati observat ca iliescu se viseaza den xiaoping?
  deci psd e o adunatura de cheguevara,castro si denxiaoping…
  astept cu nerabdare noul chavez…si kimjong il
  probail ca vor fi ” descoperite” si alte aranjamente salariale.

  intamplator

  18/10/2010 at 11:03 am

 9. Salut intimplator
  Mecanismul de finantare oculta a partidelor este bine cunoscut . Cel putin in Italia , unde locuiesc . A fost dezvaluit public in 1992 cind ancheta juritica numita miini curate a rasturnat efectiv o intreaga clasa politica . Si unde un foarte important om politic , Craxi , (sef partid socialist , fost prim ministru ) a trebuit sa fuga din tara pentru a nu face 6 ani de puscarie (condamnare definitiva dupa 3 grade de procese) pentru coruptie , luare de mita in interesul partidului DAR SI IN INTERES PERSONAL .
  Deci nimic nou sub soare ! 😆
  Eventual o mica diferenta . La noi justitia tace dar si acopera pe cind la alte popoare tot justitia condamna definitiv . Departe de mine gindul ca Italia este paradisul terestru dar cel putin aici , justitia a dat numeroase probe REALE de independenta , nu doar teoretice .

  Ștefan A.

  18/10/2010 at 11:20 am

  • asa e,am destui prieteni si personali si de afaceri italieni(cei de afaceri sunt din zona ‘ germana”=corecti)
   oricum eu cred ca inca nu am ajuns la nivelul soficticat din Italia;la noi e mai rudimentar si mai usor de devoalat mecanismele,DACA SE VREA;
   nu vreau sa dau lectii ,dar dupa mani pulite sa ai un pm ca berlusconi pentru mine e un esec al sistemului;
   dupa ce in sens real oamenii si-au dat viata pentru dreptate,sa ajunga un cabotin ca berlusconi pm e prea mult pentru puterea mea de intelegere;
   sper ca romania sa iasa mai bine;daca pdl ul asta schip realizeaza jumatate din ce si-au propus pe hirtie e mare lucru;
   esenta,da, e la justitie dar nu numai,
   nu se coaguleaza naiba o masa critica pentru schimbare;ne compalcem ca de obicei in a chitibusa de pe margine

   intamplator

   18/10/2010 at 11:39 am

   • intimplator
    Berlusconi este prim ministru datorita lipsei de reforme care ar fi trebuit sa curete politica italiana de hoti , cabotini , baieti destepti . Adica este produsul logic a lipsei de reforme . Care reforme nu au fost facute de nici un partid , coalitie guvernamentala din simplu motiv ca TOATE , IN UNANIMITATE traiesc , se recicleaza in cautarea finantiamentului ocult sau a spagii obtinute din contracte cu dedicatie date de stat . Un sistem de coruptie si privilegii personale care este esenta vietii politice italiene .
    PS. Salarul unui politician italian , in parlament sau senat este undeva la 14.000 euro /net/ luna . Cu posibilitatea de a obtine o pensie speciala dupa doar 2,5 ani de activitate parlamentara . Astfel si fosta porno star Elena Anna Staller ( Cicciolina in arte ) a obtinut o pensie de 3.000 euro / luna dupa ce a „muncit ” 2,5 ani ca parlamentara . Ca doar nu crezi ca a platit ceva CAS cind facea filmele porno , un sector si astazi absolut liber si fara nici o regulamentare . 😆

    Ștefan A.

    18/10/2010 at 11:51 am

 10. Buna dimineata,
  Bun venit Theophyle si sedere fructuoasa in Romania!
  Contrar obiceiului din ultimele luni, m-am uitat azi dimineata la iRTV.
  Tonomatele postului si invitatii fac eforturi uriase sa incite oamenii la proteste, greve si nesupunere civica.
  Au ajuns pana acolo incat cer socoteala sindicatelor care duc tratative la ministerul de finante, incercand sa-i determine sa reia protestele.
  Cat despre domnul-as azis psiholog- Hanibal Dumitrascu nu pot spune decat ca este o unealta care manipuleaza fara rusine si descrie o Romanie in pragul dezintegrarii. Doar de asta este invitat aproape zilnic pe post sa-si dea cu parerea in orice problema.
  Ma gandesc daca oamenii astia, impreuna cu pesedistii penelistii si liderii de sindicat nu pot fi acuzati de incercare de lovitura de stat.
  O sa -mi raspundeti ca asta e democratia, dar eu nu cred ca asta poate fi o scuza pentru orice acte iresponsabile.

  cedric

  18/10/2010 at 11:26 am

  • foamea e mare;
   daca ” patronul” le-a spus ca le plateste salariile dupa caderea guvernului, ce sa faca si ei…

   intamplator

   18/10/2010 at 11:42 am

 11. Buna dimineata!
  Nu cred ca banii merg numai la partide;si sindicalistii de frunte se infrupta din ei.
  http://www.revista22.ro/angajament-la-congresul-psd-sindicatele-vor-face-greva-generala-cand-s-9145.html

  ela

  18/10/2010 at 11:27 am

 12. Nu inteleg de ce se minte dupa ce s-a facut ceva asa de curajos si necesar cum e problema stimulentelor….
  Si de ce exista atita toleranta fata de functionari care santajeaza (care sint responsabilii principali pt felul in care se implementeaza anumite politici) si nu fata de politistii care demonstrau in timpul liber?

  E panica? E panica la reforme daca T.Basescu minte si E.Boc nu stie nimic? Ioana Ene are dreptate si are si citatele care sa dovedeasca ca are dreptate…

  Tio

  18/10/2010 at 11:55 am

  • Salut Tio
   In general reformele lovesc in veniturile unora sau puterea altora ! 😆
   De cind e lumea . In 20 de ani , democratia „originala” a creat nu doar o clasa de privilegiati dar si o masa se slugi aservite puterii . La toate nivelurile . Politistul ar trebui sa impuna legea pe cind functionarul din MF asigura materia prima obligatorie unui sistem de putere discretionala . BANII !!!!!!!!!! Deci ,angajatul din minister e mai important ca politistul de pe strada . Si asta doar in democratiile originale ! 😆

   Ștefan A.

   18/10/2010 at 12:04 pm

 13. Sal`tare, natiune !
  Problema stimulentelor a iesit acum la iveala dintr-un motiv banal : s-a ajuns la fundul sacului, nu mai sunt bani.
  Pt. ca daca mai era ceva maruntis de impartit clientelei, gugustiucii nu aflau nimic.
  Evident, nu poti sa reformezi sistemul (ticalosit) oricat te-ai stradui, daca te folosesti de metodele lui.
  Mai precis, daca faci parte din el.

  Tzepelica

  18/10/2010 at 12:03 pm

  • Salut Tzepelica
   Bani sint dar pe fondul crizei , a acordurilor cu FMI , UE , trebuie gestionati in un mod divers . Nu aruncati acolo unde servesc doar intereselor de partid . Trebuie alocati acolo unde servesc natiunii , dezvoltarii acesteia . Adica trebuie schimbate prioritatile strategice . 😆
   De aia urla multi care aveau postul, pensia grasa asigurata !

   Ștefan A.

   18/10/2010 at 12:11 pm

  • Si uite asa scapa definitiv de puscarie . Bolnav domle . Cum prevedeam inca de la inceputul anchetei . 😦

   Ștefan A.

   18/10/2010 at 12:12 pm

  • A ajuns funia la par.
   Am auzit ca are si atacuri de panica… 😆

   Tzepelica

   18/10/2010 at 12:16 pm

 14. Nu scapa, Stefane. Internarea este ultima tergiversare pe care o poate incerca, acum ca exceptiile de neconstitutionalutate nu mai merg si nici la Viena nu mai poate merge.

  Cetatean

  18/10/2010 at 12:21 pm

 15. Da de ce? nu exista infirmerie?
  Propun sa se amenajeze o puscarie de maxima securitate cu celule-spital,ca toti puscariabilii sa fie tratati corespunzator,pe masura bolilor avuta si nedescoperite inca.Cazarmi parasite sunt destule!

  ela

  18/10/2010 at 12:23 pm

  • Propunerile ca propunerile ! 🙂
   Noul cod penal protejeaza viata puscariasului ! 🙂
   In plus , daca nu ma insel , in acelasi cod penal e prevazut ca daca detinutul depaseste 65 de ani si are o pedeapsa mai mare de 3 ani de bulau , este umanitar sa plateasca o amenda si sa devina liber . Asa cum tot acest nou cod prevede pedepse mai blinde dar si timpuri de prescriptie mai scurte !
   Bineinteles ca toate astea devin lege in totala lipsa de interes a opiniei publice !

   Ștefan A.

   18/10/2010 at 12:37 pm

   • Daca Madoff era la noi , nu facea nici o zi de puscarie. In USA sint salbatici si necivilizati . Trebuie sa invete justitia de la noi ! 😆 😆 😦

    Ștefan A.

    18/10/2010 at 12:38 pm

  • Ela, individul are de gind sa invoce faptul ca e prea bolnav ca sa faca puscarie. Si Voicu a incercat asta si nu i-a mers.

   Cetatean

   18/10/2010 at 12:42 pm

 16. @Cetatean:De asta am si facut propunerea. Ma gandesc cati mai sunt de judecat.Vad ca vantu nu mai vrea sa piarda timpul cu analizele,intra cu tot cu tratament.

  ela

  18/10/2010 at 12:47 pm

 17. Sorry, miie de scuze, asta era stirea:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/sorin-ovidiu-vintu-despre-traian-basescu-i-o-degajam-f-in-gura-sa-l-f-909417.html

  „S.O.VîNTU: De ce crezi că e atât de disperat? E disperat că ştie că pierde.
  SERGIU TOADER: Măi, dar e fantastic cum… deci incredibil… Ăsta cu caseta a jucat un rol important şi chiar dacă 44 cred că e trucată, îşi păstrează opţiunea de vot, nu?
  S.O.VÎNTU: Da tati, da. Adică pe români îi doar în p…, ei s-au presetat deja.
  SERGIU TOADER: Da, am înţeles.
  S.O.VÎNTU: Da măi, e trucată şi du-te în p… mă-tii că tot nu te votez. Alegătorii lui: „Da, măi, e adevărat, i-a dat o labă şi unde dă BĂSESCU, creşte”, vorba imbecilului ăla de Macovei.
  SERGIU TOADER: Da, corect.
  S.O.VÎNTU: Asta e treaba. Adică eu cred că este… îţi arată toată treaba asta faptul că (înjură – n.n.) cu mogulul nu te joci.”

  Cetatean

  18/10/2010 at 12:50 pm

 18. Vantu:

  „Mi-am scos oştile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostaşii.”
  „De data asta… multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul şi trebuie să-i degajăm prostimea.”
  „I-o degajăm f… în gură să-l f…”

  În ziua de 06.12.2009, la ora 18:24, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de Mircea Geoană:

  „SORIN OVIDIU VÎNTU: Alo!
  MIRCEA GEOANĂ: Bună! Ce faci? Iartă-mă, n-am auzit telefonul, că eram într-o zonă mai proastă.
  SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă! Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: Felicitări, domnule preşedinte al României!
  MIRCEA GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai?
  SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnule preşedinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aş ruga totuşi să mă notaţi în catastifele istoriei.
  MIRCEA GEOANĂ: Am notat. Deja sunt cu pixul în mână. (Râd amândoi.)”

  Cetatean

  18/10/2010 at 12:52 pm

 19. Baieti ai fete, asa-i ca e groasa pentru Vantu? 🙂

  Cetatean

  18/10/2010 at 12:52 pm

 20. http://www.gandul.info/news/sorin-ovidiu-vintu-in-stenograme-mi-am-scos-ostile-regulate-din-cazarmi-poporul-asta-s-a-tampit-de-a-dreptul-sa-i-degajam-prostimea-i-o-degajam-f-in-gura-sa-l-f-7490464

  S.O.VÂNTU – Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA şi cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu ştiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:06 pm

 21. o fi aflat ceva,asa,pe aripile vantului?

  ela

  18/10/2010 at 1:06 pm

 22. S.O.VÂNTU – Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA şi cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu ştiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:09 pm

 23. Eu astept interceptarile de la casa din Delta 😉

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:09 pm

 24. În ziua de 06.03.2010, Sorin Ovidiu Vîntu ia legătura cu Sergiu Toader, şeful Realitatea TV

  “S.O.VÎNTU: Ăsta este modul de abordare corect, pe care trebuie să-l adoptăm. Ei au transformat-o iarăşi într-o cauză, dar nu e o cauză personală. Te rog să mă crezi că mie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Mă amuză dorinţa lui de a arăta că se bate pe burtă cu oamenii, că a făcut la viaţa lui de toate, că a băut şi palincă, a făcut şi tâmplărie, s-a dus şi cu caprele…
  S. TOADER: … a condus aia, cum îi zice, fanfara…
  S.O. VÎNTU: A condus şi fanfara… Mă amuză omuleţul, mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreo chestie personală cu el sau cu vreunul dintre miniştrii cabinetului lui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Dacă în locul lui Boc ar fi fost Mugur Isărescu, acelaşi tratament l-ar fi avut. Înţelegi, Sergiu?
  S. TOADER: Da.
  S. O. VÎNTU: La fel îl f… pe Mugur Isărescu, fără să clipesc, cu toate că ştii ce respect am pentru acel individ. Dacă interesele mele de business ar fi cerut-o, nu stăteam pe gânduri, Isărescu caca, e rău, dacă aste mi-ar fi adus două puncte de rating. Corect sau nu e corect?
  S. TOADER: E corect, da.

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:16 pm

 25. Cetatean, putem declara o zi a deprimarii nationale odata cu publicarea stenogramelor astea.

  Doamne ce borfasi ;-(

  Tio

  18/10/2010 at 1:31 pm

 26. Ar trebui citite grevistilor din invatamant;daca tot se aduna in gata guvernlui,macar se culturalizeaza.

  ela

  18/10/2010 at 1:33 pm

 27. scuze:in fata

  ela

  18/10/2010 at 1:34 pm

 28. Nu, Ela, e ziua in care inima sistemului a fost devoalata.

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:36 pm

 29. :))

  ela

  18/10/2010 at 1:39 pm

 30. Iata ce propune guvernul Boc la intilnirea cu FMI .:)

  http://www.bloombiz.ro/finante/guvernul-propune-fmi-reducerea-taxelor-pe-salarii-

  PS . Reducerea cotei unice de la 16 la 12 % nu este o masura care se simte serios in buzunarul cetateanului de rind . Are efecte importante doar la veniturile foarte mari. Adica este o masura cu „dedicatie” pentru un redus numar de beneficiari .
  (Nu degeaba Basescu a declarat ca este mai importanta reducerea CAS ca a cotei unice)
  Boc , Boc , Boc , incep sa ma rusinez ca esti clujean ! 😦

  Ștefan A.

  18/10/2010 at 1:46 pm

 31. Asta e treaba. Adica eu cred ca este… iti arata toata treaba asta faptul ca (injura – n.n.) cu mogulul nu te joci.
  SERGIU TOADER. – Mama!

  S.O.VANTU : – Cred ca cea mai mare tampenie care a facut-o imbecilul asta [Basescu] este ca m-a ales pe mine tinta, inca de acum un an de zile. Era baiat destept, venea la supt p…, imi sugea p… frumos, spunea sarut mana pentru masa si cu asta basta. Ca loviturile mari, boul dracu’, nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinatii si de joc.
  SERGIU TOADER. – Naspa! Acum trebuie sa ne pregatim sa-l omoram pe Geoana (rade – n.n.).
  S.O.VANTU – Dar este elementar, draga Watson (rade – n.n.). Pai, presa traieste din sange, f…, puroaie, de unde traieste presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu’! Da, draga Sergiu”.

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:55 pm

 32. Vantu: „Academia Catavencu, ca orice institutie de presa din trustul meu, raspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe fata cu toti oamenii. Cui ii place ramane, cui nu-i place pleaca. S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile„.

  Cetatean

  18/10/2010 at 1:58 pm

 33. Conversatiile cu Sergiu Toader si Stelian Tanase confirma caracterizarile negative primite aici de E.Hurezeanu. Nu era posibil ca E.Hurezeanu sa nu fi stiut nimic.
  Asta daca nu, tot aici sugerat, el lucreaza pt scopuri mai inalte.

  Exista in stenograme suficient material pt o mica revolutie, disparitii de partide si sefi de partide etc etc dar nu se va intimpla nimic.

  Sper la un razboi al stenogramelor.

  Si e si o confirmare ca T.Basescu nu stapineste(sau foloseste) serviciile asa de bine. Sau ca e mai responsabil…

  Tio

  18/10/2010 at 2:00 pm

 34. Stenogramele iesirii din minciuna de 20 de ani.
  Stenogramele hidoseniei sistemului original.
  Stenogramele sistemului mafiot iliescian care nu pierde nici cind cistiga altii alegerile.

  Cetatean

  18/10/2010 at 2:17 pm

 35. Salut 🙂
  Din nefericire nu va fi asta ziua desteptarii, dar ea este aproape, sper!

  Theophyle

  18/10/2010 at 2:19 pm

 36. Postare noua!

  Theophyle

  18/10/2010 at 2:20 pm

 37. CHIRIEAC: Adică dintr-un c… imens în care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.

  S.O.VÎNTU: Măi şi ca să spunem până la capăt, suspendarea a fost făcută ca urmare a alianţelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu BANCA AGRICOLĂ.

  Cetatean

  18/10/2010 at 2:22 pm

 38. Ce Potriveala Dracului;

  Acum Cand Apar Stenogramele, Cand Dosarele Sov

  Inainteazä. Istericul Mogul Se Interneazä In Spital:

  L-O Fii Anuntzat Cinev??????????

  Ar Trebuii Pe Loc Arestat; Existä Si In Puscärie Cabinet:

  Fasoane De Om Smechedar Ce Reese Din Stenograme

  Aratä Cä Punea La Cale Un Puci

  Psd-Pnl Sunt O Adunäturä De Golani Ce S-Au Aliat Cu Mogulii Mafiotzi

  theo

  18/10/2010 at 2:41 pm


Comentariile sunt închise.