Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 13 Octombrie / “Angela Merkel ridică tonul”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  6°C, si o maxima termica de  18°C, umiditate: 96%. In cea mai mare parte insorit, moderat, frumos. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2737   RON (+0.0062 RON); 1 USD = 3. 0913   RON (-0.0084 RON); 1 EURO =  1. 3825 USD; (-0.0119).

Puternicul cancelar al Germaniei Angela Merkel a revendicat ieri la Bucureşti, pe un ton ridicat, în întâlnirile pe care le-a avut cu premierul Emil Boc şi cu preşedintele Traian Băsescu plata datoriilor statului român către firmele germane şi retrocedarea rapidă a proprietăţilor etnicilor germani. Germania este principalul partener comercial al României (13 mld. euro schimburile comerciale în 2009) şi al treilea investitor străin (peste 7,5 mld. euro), însă în ultimii ani relaţiile politice nu au fost dintre cele mai cordiale, în ciuda faptului că şi la Berlin şi la Bucureşti conduc guverne de dreapta. Relaţiile au fost mai bune în vremea guvernului Năstase când Germania era condusă de cancelarul social-democrat Gerhard Schröder. Nemţii nu par a fi uitat că, în 2005, Deutsche Bank a pierdut cursa pentru preluarea BCR, în urma modificării contractului de privatizare, banca ajungând, în cele din urmă, la austriecii de la Erste. (Sursa:ZF)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) obligă statul român să facă în următoarele 18 luni ce nu a făcut în ultimii douăzeci de ani în problema restituirii proprietăţilor, prin declanşarea în premieră a procedurii – pilot împotriva României. Statul ar trebui să cheltuiască circa 21 mld. euro din buget pentru a-i despăgubi pe foştii proprietari. Cum nu dispun de aceşti bani, autorităţile locale s-au mulţumit în ultimii douăzeci de ani să îi arunce pe foştii proprietari într-un adevărat hăţiş legislativ oferindu-le drept compensaţii acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) – titluri fără nicio valoare având în vedere că Fondul nu este listat nici după cinci ani de la înfiinţare. (Sursa:ZF)

Guvernul va promova şi îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei Naţionale în forma adoptată de Camera Deputaţilor, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern. Despre decizia de asumare, Boc a subliniat că a recurs la „această procedură tăioasă” punând în joc practic mandatul Guvernului, pentru că Legea Educaţiei este extrem de importantă pentru modernizarea sistemului educaţional. „Promovăm forma Legii Educaţiei Naţionale adoptată de către Camera Deputaţilor. În cadrul procedurii legislative, există un termen pe care îl vor stabili birourile permanente ale celor două camere ale Parlamentului, pentru depunerea de amendamente de către deputaţi şi senatori. Guvernul îşi arată toată disponibilitatea de a examina cu maximă atenţie şi seriozitate toate amendamentele care vor fi depuse”, a afirmat premierul. (Sursa:Agerpres)

O delegatie a Gazprom condusa de directorul general al companiei ruse, Alexei Miller, soseste, miercuri, la Bucurestionducerea Gazprom are programate intalniri cu reprezentantii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. La discutii vor participa ministrul Economiei, Ion Ariton, precum si reprezentanti ai companiei Romgaz. Vor fi abordate aspecte prinvind dezvoltarea proiectelor comune in domeniul gazelor naturale. Aceasta intalnire are loc dupa ce, in luna iunie, Miller a discutat cu ministrul Economiei de atunci, Adriean Videanu, despre o posibila construire pe teritoriul Romaniei a unei magistrale de tranzit a in proiectul South Stream. Tot atunci a avut loc o discutie despre crearea unui depozit subteran pe teritoriul Romaniei. De altfel, Gazprom intentioneaza sa isi extinda facilitatile subterane pentru stocarea de gaze naturale din afara Rusiei la 6,5 miliarde merti cubi, pana in 2016. (Sursa:Hotnews)

Războiul dintre statul român şi kazahii de la Rompetrol pe seama obligaţiunilor se poartă mai mult la nivel de declaraţii. Probabil va urma o nouă serie de negocieri între cele două părţi. Deciziile luate de conducerea şi acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) şi răspunsurile statului român prin instituţiile reprezentative (CNVM, Ministerul de Finanţe, ANAF) par a aparţine unui joc de negociere dintre două grupări aflate în dispută. De fapt, chiar aşa şi sunt, cu diferenţa că din partea statului român declaraţiile s-au inflamat ceva mai mult. O întrebare la care majoritarii Rompetrol nu au răspuns niciodată detaliat este de ce nu au răscumpărat integral emisiunea, mai ales că Dinu Patriciu susţine că datoria a fost luată în calcul la vânzarea companiei. Declaraţia conform căreia de vină este criza economică nu a făcut decât să dea naştere unor comentarii nepotrivite, cum ar fi „ţeapa“ pe care vor „să o dea statului român“.Teoretic, ei doresc să majoreze capitalul social pentru a-şi creşte cota deţinută, mizând pe faptul că statul român nu va participa a declarat Sorin Blejnar, preşedintele ANAF. 516 mil. de euro mai are de recuperat statul român de la Rompetrol Rafinare pentru emisiunea de obligaţiuni din 2003. (Sursa:Capital)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

13/10/2010 la 8:43 am

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vad ca iar sint matinal. Ei asta este, asa ca imi dau cu parerea in legatura cu asumarea raspunderii. Din moment ce Geoana la senat impreuna cu BP-ul unde opozitia are majoritatea (chiar, cum naiba se numeste opozitie cind are majoritatea?) fac tot ce pot sa faulteze orice discutii la legi care vin de la guvern, mi se pare corect ca singura varianta este asumarea raspunderii.
  Ponta a iesit ca de obicei cu teribilismele lui, cica e o dovada de lasitate si o smecherie tipica PDL. Toata declaratie e bineinteles impanata cu mitocanisme si de o obraznicie rara.
  Iar ma mir, adica guvernul isi asuma raspunderea, da astfel opozitiei ocazia sa depuna o motiune de cenzura in plus, carevasazica Boc isi risca zdravan scaunul, si asta dupa Ponta e o „dovada de lasitate”? Ori eu m-am facut turc si nu mai inteleg romaneste, ori Ponta asta e un dobitoc.

  P.S. Teza mea ca Ponta este un dobitoc este puternic sustinuta de una din afirmatiile Cheguevarezului: cica Funeriu este un incompetent. Asa e, cind iti faci doctoratul cu profesori care au premiul Nobel este in dictionarul pezede definitia incompetentei. Las ca sint mai competenti Antonescu-repetentul si procurorul Ponta care habar nu are de legile tarii.

  Aha

  13/10/2010 at 11:06 am

  • salut @Aha,
   Amicul Ponta este definitiva momaie pusa in vitrina de Iliescu & Co. Bineinteles el a „invatat” ca in politica trebuie sa injuri pentru a supravietui, o face cu talent.

   Unde va ajunge? Cred ca peste cateva zile il vor propti bine baietii la congres!

   Theophyle

   13/10/2010 at 11:10 am

   • Theophye, cum am mai spus si ieri, daca nea nelu ii baga in coase lui Ponta sula numita „Consiliul Presedintilor”, atunci PSD pierde alegerile din 2012.

    (Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, este promotorul unei astfel de idei, el propunând înfiinţarea unui nou for de conducere, care să decidă liniile importante ale acţiunilor partidului, înainte ca acestea să intre în discuţia Biroului Permanent de Coonducere. Noul for ar urma să poarte denumirea de Consiliul preşedinţilor şi să fie format din cinci persoane, foşti preşedinţi ai partidului şi preşedinţi ai Consiliului Naţional. Respectiv Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Alexandru Athanasiu şi Dan Mircea Popescu. sursa. jurnalul.ro|)

    Remarcam ca de fapt acest consiliu, daca ar fi infijntat, ar demonstra ca Iliescu a codus mereu pesedeul, si ca la pesede presedintii de partid se schimba doar de fatada, din moment ce tot ei continua sa conduca. Tot ei, adica Iliescu si Nastase, pentru ca Geoana nu ar valora doi lei, ceilalti 2 ar vota fix cum zice tatuca.

    ce mascarada! Ai fost presedinte pesede, ai pierdut alegeril in partid, sau ti-ai depasit cele doua mandate de presedinte, insa revii sub alta forma! Tipic pentru un kegebist, omul asta nu accepta niciodata ca nu mai are comanda.

    Insa cu Iliescu si Nastase in 2012 la conducerea PSD, PDL poate cistiga alegerile daca isi alege un presedinte tinar si nepatat.

    Cetatean

    13/10/2010 at 11:32 am

 2. Salut, Aha!

  Problema Parlamentului e ca are niste BP-uri, care sunt structuri administrative (cu rol decizional pe traseul legislativ) unde Opozitia are majoritatea si e de fapt Puterea.

  Aceste BP-uri faulteaza Puterea prin obstructie parlamentara. De pilda, la Senat, legea pensiilor va trebui sa aiba raport de la comisia de munca pe 3 noiembrie, aproape de limita maxima de 30 de zile cit ii permite Regulamentul sa stea dupa intoarcerea de la Presedintie.

  „În cazul Legii pensiilor, cererea de reexaminare a fost transmisă Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. Potrivit articolului 146 din Regulamentul Senatului, în cazul în care preşedintele României cere, înainte de promulgare, reexaminarea unei legi adoptate prima dată de către Senat, cererea va fi înscrisă în termen de cel mult 30 de zile în proiectul ordinii de zi a acestui for legislativ. Prin urmare, Senatul are termen de o lună de zile, începând din 7 octombrie (când a fost trimisă cererea de reexaminare), doar pentru a înscrie proiectul pe ordinea de zi a plenului, ceea ce înseamnă că, totuşi, în acest interval, comisiile senatoriale trebuie să reanalizeze legea. Însă, de la momentul la care este prezentat în Biroul Permanent, Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, are, potrivit Constituţiei şi propriului regulament, 45 de zile pentru a adopta actul normativ, în caz contrar fiind adoptat tacit şi transmis Camerei Deputaţilor în forma în care a sosit la Senat. Dar, Senatul poate prelungi termenul de adoptare tacită la 60 de zile, în cazul legilor „de complexitate deosebită”.

  http://www.monitorulbt.ro/National/2010-10-11/Opozitia+poate+tergiversa+Legea+pensiilor

  Calcul: prezentare pe 3 noiembrie in Senat si vot in maxim 45 de zile. Geoana conduce Senatul deci va tergiversa la greu. Nu poate merge la 60 de zile, ca prelungirea se face cu votul plenului, si nu va reusi. Insa 44 de zile tot scoate el. Deci 3 noiembrie plus 44 de zile inseamna in jur de 17 decembrie.

  Pleaca legea la Camera. Acolo iar se voteaza in BP cit sa stea legea la comisia de munca. Skepsis: intre timp in P apare si UNPR si Puterea recistiga majoritatea. Se poate forta raport al comisie de munca exclusiv pe problema semnalata de presedinte si vot in plen inainte de Craciun. Dar sa presupunem ca nu apare UNPR in BP. Se reia procedura de la Senat.

  Oricum, decizionala e Camera Deputatilor si Geoana taraganeaza degeaba, pentru ca la Camera se poate vota doar problema virstei de pensionare la femei, si taraganeala lui Geoana plus amendamentele lui sa fie egale cu zero. Insa pentru asta e nevoie de mobilizarea Puterii. Scopul lui Geoana nu e decit sa taraganeze legea, poate cade Guvernul. Il doare undeva de tara.

  Vedem cu aceasta ocazie de ce trebuie parlament unicameral, pentru ca procedura parlamentara dubla inseamna aminarea cu cite 6 luni a fiecarei legi. Din 7 octombrie pina in 17 noiembrie, ba chiar dupa Craciun in caz ca plenul voteaza 60 de zile pentru dezbateri. Apoi, la Camera, asisderea, inca 30 de zile pentru comisia de munca, detinuta tot de Opozitiei (raport la final de ianuarie-inceput februarie) si inca 60 de zile pentru plen, asta insemana vot final undeva la sfirsit de martie-inceput aprilie). Se adauga o sesizare la CCR, ca asa e regula, deci asta insemna lege trimisa iar la promulgare, in cel mai fericit caz la final de martie.

  Calcul: lege trimisa in octombrie inapoi, venita la promulgare in martie. 6 luni pentru modificarea unui articol. Nea Nelu e fericit. 6 luni e o vesnicie, se ingroape guverne, se cheama mineri, se suspenda presedinti, se cheama tancuri moscovite.

  Baietii vor sa faca si alte modificari, desi asta excede o decizie a CCR care spune ca Parlamentul trebuie sa modifice doar in limita sesizarii Presedintelui.

  Oricum ,exista o decizie a CCR care spune ca legea retrimisa la Parlament trebuie dezbatuta fix pe articolul de lege semnalat de Presedinte. Insa cui ii mai pasa cind Geoana isi arata muschii?

  Cetatean

  13/10/2010 at 11:27 am

 3. Cit despre Ponta vs Funeriu, Ponta nici nu e vrednic sa ii care geanta lui Funeriu.

  Cetatean

  13/10/2010 at 11:33 am

 4. A propos despre cum rahaturile alea de BP blocheaza Parlamentu si cum Constitutia lui Iliscu a avut grija sa pune miliarde de frine in calea unei legiferari coerente, in caz ca altii ajung la putere.

  http://www.mediafax.ro/politic/sedinta-biroului-permanent-al-camerei-nu-s-a-putut-tine-nici-miercuri-opozitia-a-absentat-7472580/

  Cetatean

  13/10/2010 at 11:41 am

  • A avut grija Iliescu sa puna diverse frine, dar deja in cele mai multe cazuri cei care au picat in gropile sapate au fost tot pesedistii. Pina la urma si treaba cu BP-urile cred ca se va sfirsi la fel.
   Cind pedelistii au vrut sa scape de Geoana, s-a racnit peste tot ca numai pesedeul are voie sa propune demiterea, apoi s-au gindit si la o lege cu dedicatie. Acum se aplica acelasi principiu si la Anastase.
   Pina la urma Iliescu nu a reusit sa opreasca complet evolutia, din pacate a reusit insa sa o incetineasca la viteza melcului.

   Aha

   13/10/2010 at 12:04 pm

   • Aha, melcul asta poarta cu el o cochilie plina cu detonator. Nu mai e mult pina va exploda, acum vedem trepidatiile.

    Cetatean

    13/10/2010 at 12:20 pm

 5. buna dimineata
  chichitele parlamentare sunt o prelungire a chichitelor folosite pentru aminarea proceselor faimosilor nastase&co
  ce ma mira este de ce ,sa-i zicem,puterea n este mai incisiva;
  nu am idee de regulamentele alea ale parlamentului dar probabil ca exista alte’ chichite’ care pot contracara tergiversarile;
  citeodata cred ca nici puterea nu se inghesuie sa mareasca viteza dezbaterilor din cele doua camere;

  germania&romania: privatizarea bcr: nu prea s-a inghesuit ” deutsche bank la privatizarea bcr;mai aproape au fst belgienii de la kbc;
  pentru nemti romania e ceva ce i-a tradat de doua ori si ei nu prea uita+ce e la est de munich e interesant numai in masura in care au numai avantaje.
  miller la bucuresti;joc de glezne;singurul lucru concret va fi depozitarea de gaz la roman.

  interesanta declaratia lui isarescu:” in romania exista senzatia ca banii se fac usor”
  nu e senzatie,e certirudine;
  profitul normal e la companii cu o cifra;
  ca tot ziceam de germania:un 4 pct inainte de taxe la o comapnie germana e exceptional;
  la noi toti pleaca in bugete de la 15 pct in sus

  intamplator

  13/10/2010 at 12:06 pm

 6. cum naiba sa-l comapri pe ponta cu funeriu????
  mi se pare o blasfemie

  intamplator

  13/10/2010 at 12:07 pm

 7. Din postare: „în ciuda faptului că şi la Berlin şi la Bucureşti conduc guverne de dreapta.”. Nu ma leg de ce fac aia la Berlin, vara nu-i ca iarna si Germania nu e Romania.
  As aduce insa o mica corectie asupra partii cu Romania si guvern de dreapta. Anul 2009 a fost marcat de juma de guvern fiind la PSD. Care pesede, in afara de schimbat ministrii de interne ca si altii ciorapii, a avut ca si ocupatie de capatii promovarea lui Geoana si ale lui categorii defavorizate. In 2010 tot nimic nu s-a intimplat pina cind socialismul de tip pesedist pe care o luase guvernul (si e acum foarte probabil ca acest socialism a fost puternic provocat de Bevebisti, iar culmea surprizei, pesedistul sef din guvern pare a fi fost tocmai Blaga) a dus bugetul la faliment. Doar de cind Basescu a decis sa iasa din starea de momie TraianKhamon I cu sediul in piramida de la Cotroceni, a inceput sa se miste ceva ce ar putea semana cu un guvern de dreapta.
  Poate ca asemanarea cu o guvernare de dreapta din ultimele saptamini a dus si la vizita cancelarului Merkel care conduce si ea un guvern de dreapta? In sensul ca „hai sa ma duc si eu pina la Bucuresti ca poate acuma am cu cine ma intelege”?

  Aha

  13/10/2010 at 12:17 pm

 8. Cred ca vizita Angelei are legatura cu incercarea Germaniei, via UE de a se implica in solutionarea conflictului din Transnistria si mai ales de a oferi Romaniei un fel de propunere in perpectiva aderarii la Schengen: sprijin pentru Schengen versus politica mai putin altanticista si mai mult ruso-germano-europeista.

  Cetatean

  13/10/2010 at 12:22 pm

 9. interesante opiniile lui baconschi;
  ar putea fi un inceput de discutii in clasa politica romaneasca;
  dar cu cine,ca gashcarii de politicieni sunt incremeniti in discursul de tip vanghelian sau ,cei mai evoluati ,in discursul” ba, pe-a ma-tii”

  intamplator

  13/10/2010 at 12:24 pm

 10. Am impresia ca cineva, undeva, are planuri ambitioase cu acest Baconschi.
  Oricum opiniile si modul de exprimare ale acestui domn sint, in opinia mea personala, in cu totul alta sfera decit biiguielile aproape ininteligibile cu care sintem obisnuiti pina acum.

  Aha

  13/10/2010 at 12:33 pm

 11. E prea normal si echilibrat pentru politica noastra decerebrata.

  Cetatean

  13/10/2010 at 12:38 pm

 12. Blaga: excelent comentariu al lui Mihnea Dumitru de pe codexpoliticus.

  http://codexpolitic.us/2010/10/13/blaga-si-blogheristii/

  Cetatean

  13/10/2010 at 12:48 pm

 13. Aste stirea comentata de Mihnea Dumitru.

  http://www.impactnews.ro/Politic/Blaga-vrea-decuplarea-func%C5%A3iei-de-premier-de-cea-de-pre%C5%9Fedinte-PDL-42973

  rezumat: Blaga vrea decuplarea functiei de premier de cea de preseidnte al PDL pentru ca Premierul sa primeasca ordine de la presedintele de partid. Sau presedintele de PDL sa de aordine senatorilor si deputatilor si Premierul sa fie o nuca goala.

  Clar ca lumina zilei. Blaga nu poate accepta ca partidele si inclusiv PDL nu mai pot funtiona pe modelul vechi si ca ele trebuie deschise. Pentru el, odata ce s-a hotarit in partid ceva, e sfint. Si cum in partid sunt vechii membri, decizia e securizata. Omul inca nu a depasit etapa „democratiei interne a FSN”.

  Cetatean

  13/10/2010 at 12:53 pm

 14. Galeata cu pixeli

  13/10/2010 at 12:56 pm

  • Mai bine scriai „Sandei” in loc de Justitie, era tot aia 😉

   Cetatean

   13/10/2010 at 1:02 pm

 15. Completare: Blaga nu poate impune decuplarea functiei de premier de cea de presedinte al partidului. Insa arunca aceasta teza pentru a arata ca atita timp cit numirea premierului e la mina lui Basescu, Basescu decide cine controleaza e fapt partidul. Blaga incerca sa momeasca pe multi din PDL cu ideea ca nu conteaza pe cine numeste Basescu premier, cita vreme garda veche e la conducerea partidului si poate da ordine premierului sau membrilor ajunsi parlamentari.

  Altfel spus, Blaga incerca baricadarea PDL in fara reformei si clanizarea partidului in jurul unui sef care de fapt ar detine controlul in Parlament, Presedintele si Primul MInistru fiind de opereta, cita vreme ordinele de vot vin de la Modrogan.

  Blaga trebuie deci trecut rapid pe linie moarta, altfel ingroapa PDL-ul cu o astfel de masura. Lupta cu sabiile pe fata este inconturnabila.

  Cetatean

  13/10/2010 at 1:01 pm

 16. „Din experiența mea politică, eu cred că nu e bine ca funcția de președinte de partid și cea de premier să fie cumulate. Dacă nu ar fi fost așa, PDL ar fi rezistat mai bine, ar fi putut ca mult mai rapid să oblige guvernul să ia măsurile care se decid în Modrogan și nu la guvern„.

  Blaga de fapt spune ca daca era el presedinte de partid, le arata el lor fraierilor (a exemplificat cu bloggerii si Teo Trandafir). de fapt tocmai a spus ca vrea controlul partidului ca el sa decida directiile politice prin ordine date parlamentarilor (evident, dupa „decizii in interiorul partidului”), cu bagarea picioarelor in deciziile Presedintelui si ale Primului Ministru.

  Acum putem sa apreciem faptul ca Basescu l-a numit pe Boc PM. Nu il numea, pierdea orice control asupra partidului.

  Cetatean

  13/10/2010 at 1:11 pm

  • Multumesc de confirmarea opiniei mele ca Blaga era de fapt maximus pesedistus din guvern. Un dinozaur.

   Aha

   13/10/2010 at 1:14 pm

 17. A confirmat singur aseara, a spus in doua interviuri la la Gandul si la 100% mai mult decit trebuia. Iti dai seama ca acum Basescu stie tot ce trebuie sa stie.

  Cetatean

  13/10/2010 at 1:18 pm

 18. El d efapt vrea sa fie Crin de la PDL: „Ma acceptati in intregime, cu echipa mea, cu programul meu si cu ideile mele sau va las balta”. Blaga ameninta ca va candida la sefia PDl daca unii colegi vor incerca sa indrepte partidul intr-o oarecare directie si sa produca tensiuni in partid. De fapt Blaga ameninta ca rupe partidul candidind el la sefie daca se doreste reinnoirea radicala a partidului. El vrea ca alegerile astea sa fie ca si celelalte: schimbam seful, insa partidul ramine la fel. Iar cu partidul rupt si eliminati reformatorii, el sa faca alianta cu PNL.

  Eu zic: PDL trebuie sa se reformeze, cu riscul ruperii lui. Blaga ameninta, insa el de fapt vrea sa isi pastreze functia de secretar general. Apoi, cu unii din garda veche care vor mai supravietui, sa decida in BPN, prin vot, directia partidului.

  Nu tataie, reforma profunda sau crapati, cu PDL-ul vostru cu tot.

  Cetatean

  13/10/2010 at 1:23 pm

  • Eu zic sa ramina Blaga cu Pedeleul si alde Baconschi, Funeriu, Macovei sa vina cu altceva.

   Aha

   13/10/2010 at 1:34 pm

 19. Cum in sondaje gasca Che Guevarista este cotata cu procente care azi-miine trec de 50%,ma simt dator sa ma informez in legatura cu planurile acestora. O stire aparent minora, pe ziare.com a aparut programul de guvernare al pesedeului domnului Ponta. Ziare.com este impanata cu editoriale din categoria „Basescu iar nu are sapca”, deci nu ma pot bizui pe descrierea lor asa ca am aruncat o privire pe .PDF-ul produs de PSD. Daca Crin are guvern fantoma, musai si Ponta sa aiba plan de guvernare. Cit de fantoma e acesta? Prima mea opinie:
  -Programul a fost produs de o echipa PSD aflata pe statia spatiala din stratosfera sau pe o baza secreta pe planeta Marte. Nu e de ris. Doar toata lumea stie ca nivelul de oxygen in stratosfera sau pe Marte e undeva la nivelul 0.001%. Cuplat cu gravitatia redusa, aceste conditii duc la o gindire incizionala care trece peste realitatile economice ca laserul prin brinza.

  Bun , acum ca m-am descarcat va spicuies principiile programului (care se rezuma foarte simplu la achizitionarea unui mare numar de imprimante):
  1. Se intocmeste o carte neagra a erei Basescu-Boc ca sa vaza boborul ce dezastru preia pesedeul-Seamana a tribunale staliniste
  2. Se maresc salariile la nivelul anterior taierii (de remarcat nomenclatura populista care nu poate lipsi nici macar dintr-un document serios) cu 25%.-Deci imprimanta
  3. Se refac toate pensiile speciale pentru miltieni si alti votanti dragi pesedeului-Iar cu imprimanta
  4. Se elimina impozitarea pensiilor mici- Imprimanta zbirniie
  5. Se mareste salariul minim la 800 de lei.-Imprimanta din nou
  6. Se reduc cotizatiile sociale
  7. Se reduc tot felul de impozite si se mareste orice se poate mari electoral.

  Sa mai continui? Cred ca ajunge. Aaaah, am uitat un punct minunat. Pesedeul va ingheta preturile la carburanti, gaze curent, etc, ca sa aibe toti de toate. Sint curios cum va convinge Ponta pe rusi, OPEC-ul si altii sa faca asta?

  Aha

  13/10/2010 at 1:32 pm

  • Eu cred ca e mai simplu, nu te supara 😉

   1. Se face cartea neagra Basescu-Boc.
   2. Se taie si mai mult salariile, pentru acoperirea „hotiilor” facute inainte.
   3. Diferenta intre taierea lui Boc si taierea lui Ponta o reprezinta inca un rind de termopane la Nastase la casa.
   4. In timpul asta, sindicatele amutesc. Sunt „ai nostri” la putere.
   5. Toata lumea e multumita, pentru case gasesc bani ca prim miracol.
   6. Banii vin de la BNR. Sunt tipariti, ca in anii 90.
   7. Isarescu emigreaza.

   Cetatean

   13/10/2010 at 1:36 pm

   • Oricum, si in scenariul meu si al tau PSD are nevoie de imprimanta.

    Hai sa facem amindoi doua oferte catre PSD: imprimante second-hand la pret de Lexus. Vor avea nevoie. Cine cistiga imparte cu celalalt 50-50% valoarea contractului cu statul.

    Cetatean

    13/10/2010 at 1:38 pm

    • La cit de ingramaditi sint astia cred ca am avea mari sanse de reusita. Ca si gaselnita de marketing pentru viitorul guvern pesede care va achizitiona imprimantele noastre propunsa trecem pe oferta urmatorul lucru:
     -existenta unui buton special. prin simpla apasare pe bancnotele pesediste va apare si mesajul „Jos Basescu”. ucces garantat pentru 2014.

     Aha

     13/10/2010 at 1:51 pm

     • 😆

      Butonul asta sa fie de preferinta rosu si la actionarea lui sa se auda: „…uie, ti-am spus!”.

      Cetatean

      13/10/2010 at 1:53 pm

 20. Ultima completare si va las, ma retrag la ale mele.

  Blaga de fapt exprima foarte bine spaima aparatcickului care vede ca membrii de partid care eventual sunt si parlamentari incep sa critice partidul. Individul reactioneaza tipic: vrea sa se le dea ordine sa taca, sa voteze intr-un anumit fel si, daca nu fac asa cum au primit ordin de la PARTID, sa fie dati afara. Problema: indivizii astia au fost alesi uninominal, au cistigat un colegiu pentru ca au fost investiti de oameni cu voturi si incredere si daca pleaca din partid, colegiul e pierdut.

  Vedem urmarile uninominalului, desi suntem abia la inceput. Timid, politicienii incep sa tina cont de cei care i-au votat si incep sa miriie la partid. Timid de tot, isi capata ceva spatiu de manevra. Din varii motive (populism – Oajdea, demagogie – Trandafir, independenta reala – Voinescu). Aparatcickul reactioneaza si incerca sa faca precum in vremea listelor: il dam afara si punem altul. Problema: altul s-ar putea sa nu cistige colegiul.

  Este exemplar pentru reforma clasei politice modul de a gindi al lui Blaga. El exprima cel mai bine socul partifdelor cu primul val, timid, produs de aruncarea pietroiului uninominalului in apa statuta a democratiei romanesti.

  Cetatean

  13/10/2010 at 1:33 pm

 21. Stire importanta, croita de mine.

  Va amintiti de doleanta lui Vantu?

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/vintu-cer-schimbarea-de-la-sri-a-domnilor-george-maior-si-coldea-202280.html

  „Trag un semnal puternic de alarmă societăţii româneşti şi cer schimbarea din funcţie a domnului George Maior şi a domnului Coldea care se fac vinovaţi de transformarea SRI într-un serviciu de poliţie politică la dispoziţia strictă a preşedintelui statului„.

  De astazi s-a declansat operatiunea de atacare a lui Basescu pe flancul SRI.

  Initiatorul: pesedistul Valentin Neculau, fostul sef al TVR (pus de Nastase).

  Modul de operare: acuzatia adusa Monei Musca si multor intelectuali (Plesu, Patapievici, Mihaies) ca ar fi ofteri acoperiti care actioneaza la comanda lui Basescu.

  Colportor: Cirpoi Sorinroscastanescu.

  Scop: exact ce dorea Vantu.

  Nu va dau linkuri, gasiti in pe net, campania e abia la inceput, insa nu uitati de unde s-a declansat vinzoleala asta: Vantu, 12 septembrie.

  Cetatean

  13/10/2010 at 2:19 pm

 22. Nu 12 septembrie, ci 12 octombrie. Interviul e din 11 de fapt.

  Cetatean

  13/10/2010 at 2:22 pm

 23. Salut pe toata lumea 🙂
  Multumesc pentru comentarii!
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  13/10/2010 at 2:30 pm

 24. Postarea noua!

  Cetatean

  13/10/2010 at 2:30 pm

  • 😆

   Theophyle

   13/10/2010 at 2:31 pm

 25. […] This post was mentioned on Twitter by iMONDO, Politeía. Politeía said: O zi obişnuită – 13 Octombrie / “Angela Merkel ridică tonul”: http://t.co/SokSUsR […]

 26. Cuptor Candy FST 100 X…

  Bun blog, bun articol, iti ofer un backlink bonus. Tine-o tot asa si vei primi in continuare bonusuri de la noi. BLOG ROMANIA http://www.blogulmeu.info...


Comentariile sunt închise.