Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 12 Octombrie / “evaziune la Ministerul de Finanţe”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  7°C, si o maxima termica de  18°C, umiditate: 92%. In cea mai mare parte insorit, moderat, frumos. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 26722   RON (-0.0007 RON); 1 USD = 3. 0605   RON (-0.0084 RON); 1 EURO =  1. 3944 USD; (+0.0036).

În ultimii zece ani, leul, moneda naţională a României, a reuşit să se impună şi ca monedă de credit numai în perioada 2006-2007, când se aprecia rapid în raport cu euro. Poziţia leului s-a ameliorat în prima jumătate a deceniului, susţinută de accesul încă restrâns la credite în euro mai ales pentru persoane fizice şi de tendinţa de scădere a dobânzilor. Această scădere s-a dovedit însă mult prea lentă pentru a face leul o monedă competitivă la creditare în comparaţie cu euro. BNR a încercat să pună bariere administrative, a ţinut rezervele minime obligatorii în valută la 40%. Rezultatul: credite în valută mutate în străinătate, iar începând din toamna lui 2007 o şubrezire constantă a ponderii monedei naţionale în creditare.

Acum, o parte din creditele exportate sunt repatriate, rezultând o creştere şi mai mare a ponderii creditului în valută, care a sărit de 60% din creditul privat total. Leul a pierdut meciul, dar discuţia se complică din cauza îndepărtării datei la care România ar putea trece la euro. Multe credite ipotecare în euro acordate în ultimul deceniu ar putea să nu prindă momentul ieşirii din scenă a leului, iar titularii lor vor rămâne până la scadenţă sub ameninţarea riscului deprecierii monedei naţionale. (Sursa:ZF)

România, în top zece la producţia de lapte în UE, însă doar unu din cinci litri ajunge în fabrici. Lipsa fermelor mari şi a implicării crescătorilor de animale în procesarea laptelui face ca industria locală să genereze afaceri de circa 900 de milioane de euro anual, de trei ori sub potenţialul generat de cei 4,7 miliarde de litri de lapte produşi anual, din care doar 20% ajung în industria de procesare. Costurile de producţie a laptelui în România sunt mai mici decât în Ungaria, Polonia sau Slovacia, potrivit datelor dintr-un raport al Consiliului Concurenţei. Pe de altă parte, cele mai recente comparaţii de preţuri în UE realizate de Eurostat (institutul de statistică al Uniunii Europene) arată că România avea în 2008 cel mai scump lapte proaspăt în retail. (Sursa:ZF)

La stat, cheltuielile cu salariile au crescut cu până la 70%! Autorităţile locale din majoritatea judeţelor României au încercat să scape de diminuarea salariilor prin umflarea cheltuielilor de personal în luna iulie, faţă de iunie. Primarii, consilierii judeţeni şi prefecţii au găsit soluţia-minune ca să evite reducerea salariilor începând cu iulie, cu toate că situaţia bugetului devenea mai dramatică pe zi ce trecea. Ei au păcălit guvernul majorând cheltuielile cu personalul în luna precedentă, iunie. Aceste costuri din luna iulie sunt cu până la 70% mai mari faţă de cele cheltuite de ei în iunie, arată datele transmise EVZ de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). În medie, judeţele au cheltuit cu salariaţii sume cu o cincime mai mari. Mai multe in ziarul Capital.

Oficiali de rang înalt din Ministerul de Finanţe, aflaţi în anturajul politic al lui Adriean Videanu, sunt anchetaţi pentru o evaziune fiscală de 40 milioane euro şi nu au voie să părăsească ţara. În timp ce combaterea evaziunii fiscale figurează pe agenda imediată a strategiei anticriză a Guvernului, o anchetă derulată de procurorii anticorupţie scoate la iveală nivelul la care au penetrat evazioniştii structurile înalte ale statului. Trei funcţionari guvernamentali din anturajul politic al lui Adriean Videanu sunt cercetaţi penal pentru implicare într-o operaţiune de export, fără plata taxelor către statul român, care ar fi trebuit să aducă la buget aproape 40 milioane euro. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost sesizaţi de comisarii de la Garda Financiară. Procurorii anticorupţie i-au pus sub acuzare pentru complicitate la evaziune fiscală pe Gabri Irim Băcăi – fost consilier al ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea – pe Livia Bădescu – director în Ministerul de Finanţe – şi pe fostul secretar de stat de la Finanţe – Graţiela Iordache. Autorul evaziunii fiscale, pus şi el de asemenea sub acuzare, este italianul Antonello Celestini, cel care controlează Galaxy Tobacco, fosta societate „Tutunul Românesc”. Afacerea s-a derulat la începutul anului 2009, când italianul Celestini a încercat să exporte 820 de tone de tutun fără să plătească taxele şi accizele în valoare de aproape 40 milioane de euro. Din acest motiv, Autoritatea Vamală a interzis tirurilor Galaxy Tobacco să părăsească ţara până la plata accizelor. Potrivit surselor RL, în acel moment Celestini ar fi apelat la Băcăi pentru a obţine o derogare, lucru care s-a şi întâmplat. Documentul a fost semnat de toţi cei puşi sub acuzare de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală. Afacerea a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie după sesizarea făcută de comisarii Gărzii Financiare. Mai multe in R.L.

Cancelarul german, Angela Merkel, va efectua azi o vizită în România, prilej cu care sunt programate convorbiri politice cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. Şefa guvernului de la Berlin soseşte în România după vizita efectuată luni în Bulgaria, unde a avut convorbiri cu preşedintele Gheorghi Pârvanov şi cu premierul Boiko Borissov. În cadrul vizitei în România, oficialul german va vizita Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa, ”pentru contribuţia sa istorică în procesul de unificare europeană şi pentru rolul important jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale”.

Programul vizitei demnitarului german mai include şi inaugurarea Institutului de Studii Germane al Universităţii Babeş-Bolyai, moment urmat de o întâlnire cu cadre didactice şi studenţi de la linia de studiu în limba germană din cadrul universităţii.  Aşteptată de multă vreme de către toţi liderii politici, prima vizită oficială în România a cancelarului Merkel a fost anunţată cu mult mai devreme decât prevăd uzanţele diplomatice, fapt subliniat de preşedintele Traian Băsescu.  (sursa:Agerpres)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

12/10/2010 la 9:21 am

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Buna dimineata tuturor!

    Asadar, vesti bune pe frontul de rasarit: Vantu a fost trimis in instanta, dosarul fiind finalizat de procurori.

    In paralel, ca sa incerce sa distraga opiniei publice atentia de la fraudele financiare de care procurorii s-au prins si care au fost motive temeinice pentru judecatori sa aprobe arestarea preventiva pe 30 de zile a oamenilor lui Vantu,

    ( http://www.mediafax.ro/social/apararea-fostului-director-petrom-contrazisa-de-fosti-angajati-si-de-martori-7466923/ )

    individul s-a apucat sa recunoasca faptul ca din 2006 incoace s-a ocupat cu incercarea de suspendare a Presedintelui. Nu mai comentez acum, am comentat aseara aceste declaratii. O observatie trebuie totusi facuta: Vantu a confirmat definitiv si irevocabil teza lui Basescu cum ca mogulii sunt cei care au incercat sa controleze statul, in cirdasie cu politicienii rosii din psd. Urmarile acestei declaratii publice a lui Vantu sunt incalculabile la ora actuala si vom mai discuta despre ele in zile urmatoare. declaratia lui Vantu e pe toate ziarele si impactul ei la nivelul maselor va fi extrem de defavorabil Opozitiei. La ora actuala, parlamerntar si electoral, tentativa de suspendare a presedintelui de care vorbeau Opozitia este definitiv ingropata, din urmatoarele motive: actuala majoritate, interesul UDMR pentru Legea Educatiei si Legea minoritatilor, amendamentul Sova, miscarea lui Basescu de a retrimite la parlament legea pensiilor (cu cistigarea simpatiei femeilor din Romania), declaratia lui Vantu de aseara.

    La nivel Guvernamental, Coalitia a facut o miscarea suprinzatoare aseara, anuntind asumarea raspunderii pe Legea Educatiei. Asta arata ca sunt siguri ca au majoritate. PSD este pus in situatia ingrata de a stringe contra cronometru 237 de oameni, ceea ce nu va reusi. Odata picata o eventuala motiune de cenzura pe Legea Educatiei (care va fi prezentata miercuri in Guvern si in maxim 7 zile in Parlament), toate celelalte motiuni ale Opozitiei vor cadea pe banda, adica cea anuntata cu surle si trimbite din septembrie si cea care ar putea sa apara daca se asuma si Legea salarizarii (in coalitie se discuta).

    La PSD va fi mare batalie mare ca Nea Nelu sa impuna o conducere colectiva care sa il domoleasca pe Ponta, asa ca sansele unei motiuni de cenzura sunt mici, avind in vedere framintarile intestine.

    Una peste alta, de la retrimiterea legii pensiilor in Parlemtn, Basescu a preluat controlul jocului politic si asta incepe sa se vada in decizia de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei si se va vedea si mai incolo. Sunt sanse bune ca si legea salarizarii sa treaca tot prin asumarea raspunderii (daca pica o prima motiune de cenzura) si sa ne prinda Anul Nou cu legi grele votate fara ca Opozitia sa poata faca ceva. Greul e pina in ianuarie 2011, cind vor incepe sa creasca salariile si atunci Opozitia nu va mai avea nici o fereastra de oportunitate. Singura ei fereastra ar fi fost acum, cu legea pensiilor, insa miscarea lui Basescu a fost geniala.

    Cetatean

    12/10/2010 at 10:20 am

  2. Pe frontul Justiei, muscahetarul Danilet s-a resemnat: noul CSM va fi la fel ca vechiul CSM. Halal reformator, mai bine nu participa la mascarada asta de alegeri daca nu stie sa se bata pina la capat! Asa ii trebuie, daca joaca la doua capete, si cu Sandeii se pune bine prin criticarea Monicai Macovei (al carei consilier a fost) si a Puterii, si imagine de reformator isi doreste.

    http://luju.ro/ONG/editorial/480-alegerile-pentru-csm-intre-resemnare-si-civism.html

    PS Lucrurile nu sunt nici pe de parte cum crede Danilet. UE are in MCV (mecanismul de cooperare si verificare) care conditioneaza aderarea la Schengen o cerinte expresa legata de indepartarea din CSm a celor care au un mandat si mai vor inca unul. Pina la urma, tot Legislativul si Executivul vor face curatenie in grajdurile Sandeilor, ca Justitia este incapabila sa se auti-guverneze singura.

    Cetatean

    12/10/2010 at 10:25 am

    • Buna Dimineata @Cetatean 🙂
      Multumesc pentru completarile adecvate 🙂

      Theophyle

      12/10/2010 at 10:39 am

  3. Salut, Theophyle 🙂

    Pentru putin !

    Cetatean

    12/10/2010 at 11:04 am

    • Nu este putin, cred ca lucrurile pe care le aduci sunt completari esentiale ale stirilor zilei 🙂

      Theophyle

      12/10/2010 at 11:09 am

  4. Theophyle, de citeva zile se petrec miscari decisive in politica romaneasca si comentatorii „lor” habar nu au. Aceste miscari sunt urmatoarele:

    – retrimiterea legii pensiilor la Parlament si dezamorsarea proiectului de suspendare. In paralel, spargerea inceputului de coeziune dintre psd si pnl. Basescu a mutat genial si baietii acum sunt intr-o fundatura politica.

    – dorintea lui Nea Nelu de a face alianta politica alaturi de PNl in scopul declarat de a nu lasa drepta sa se coaguleze. Nea Nelu spune cu voce tare ceea ce se stia si cere o alianta contra naturii. E semnalul ca nu mai are alte solutii la nivel parlamentar si ca aceasta manevra e facuta in extremis, pentru ca isi da seama ca nu va reusi niciodata sa imppuna ceva lui Basescu fara o alianta juridica alaturi de PNL. Costurile la nivel electoral sunt imense, insa Iliescu nu mai tine seama de asta. Situatia e prea groasa, risca sa vina 2012 si Basescu sa numeasca tot pe cine vrea premier, iar in caz de motiune de cenzura reusita pina atunci, sa puna tot de la PDL. Practic Iliescu recunoaste ca PSD e zeo fara PNL.

    – Vantu si ai lui sunt inhatati bine. In plus, Vantu recunoaste ca a complotat ca sa il suspende pe Basescu. Semnalul ca lucrurile incep sa se miste in Justitie va ajunge rapid si la oameni, alaturi de semnalul ca Basescu se ingrijeste de pensiile femeilor. In aceste conditii orice tentativa de suspendare e moarta din fasa. Se creeaza punct de inflexiune la nivelul mentalului colectiv si Basescu poate incepe sa urce inapoi in sondaje, mai ales daca de la 1 ianuarie vor creste salariile.

    In aceste conditii, in politica se petrec lucruri cu impact pe termen lung si Iliescu o recunaste cind cere acum alianta juridica alaturi de PNL. E de bine.

    Cetatean

    12/10/2010 at 11:19 am

  5. In plus, nu vreau sa spun vorbe mari i nsa daca la PSD Iliescu reuseste introducerea unei conduceri colective („Consiliul preşedinţilor”) şi care ar urma să fie format din cinci persoane, foşti preşedinţi ai partidului şi preşedinţi ai Consiliului Naţional: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Alexandru Athanasiu şi Dan Mircea Popescu,

    atunci PSD PIERDE alegerile din 2012.

    Nu e greu de ce le va pierde intr-un an care va fi marcat de dezbaterile privind revizuirea Constitutie, cu un astfel de septel de dinozauri in conducere.

    Cetatean

    12/10/2010 at 11:26 am

  6. Ma retrag pe azi, ne citim mai incolo, dupa posibilitati!

    Cetatean

    12/10/2010 at 11:27 am

  7. Salutare!
    Eu consider foarte bun articolul judelui Cristi Danileţ, inclusiv motivarea legată de păstrarea în mare a vechiului CSM. Nu o prezintă ca deziderat sau satisfacţie ci este o critică adusă, explicată prin candidaturile abuzive şi nesancţionate ale actualilor membri tupeişti ai CSM.

    Descrierea subterfugiilor şi implicării şefilor de instanţe, practicate la alegerile pentru CSM din 2004, sunt de reţinut. E greu de crezut că au dispărut din mentalitatea celor interesaţi să-şi conserve puterea şi influenţa clanului construit cu migală până în 2004. Perpetuarea speciei Săndeilor de rasă a fost şi este rezultatul preconizat pe fundaţia din acea perioadă de definire conceptuală, propice consolidării ulterioare a stâlpilor de rezistenţă şi de neînlocuit.

    Cimitirul elfanţilor regenerează materialul consolidării turnului de fildeş al Clanului Săndeilor Monumentali.

    Băşcăliosul

    12/10/2010 at 11:29 am

  8. Basescu asta e tot mereu pe la Bruxelles, acum vine si Merkel la Bucuresti (au mai fost si altii inclusiv niscai monarhi). Cum nu am vazut in plan intilniri si cu vajnicii opozanti astept si o mica campanie media unde se vor evidentia „incompetentele politice” si „apucaturile dictatoriale” ale doamnei Merkel. Asa e cind esti izolat international.
    Recunosc ca am devenit un lenes si un profitor. In loc sa umblu in sus si jos pe diverse site-uri astept linistit pinca cind diversi forumisti informati pun link-uri spre stiri importante. Asa am citit declaratiile Eoliene.
    Daca ne gindim bine, omul chiar este un persecutat politic, un bard la democratiei mioritice.
    Pai ce era Securitatea? O organizatie care servea democratia cu abnegatie. Metodele folosite erau cele patentate cu succes de alte organizatii democratice cunoscute: Gestapo, NKVD, Stasi.
    Nu numai ca securistii au luptat pentru democratie sub Ceausescu, dar si-au continuat munca si sub Iliescu. Ca exemplu dau apararea democratiei cu bitele mineresti de diversi studenti drogati, ziaristi care nu sustineau idealurile intinate de Ceausescu, partide care se ocupau cu fabricarea de marci si lire sterline pe Xeroxuri aduse prin contrabanda.
    Acum ii avem pe securistii Nus si Felix. Pai cu background-ul descris mai sus, se indoieste cineva de adincile radicini democratice ale acestora?
    Al naibii dictatorul de la Cotroceni, cum nu se lasa nici suspendat, nici nu-si da demisia, si asta din 2006, terorizindu-i pe saracii Nus si Felix.
    Noroc cu madam Costiniu, aceasta Jeanne d’Arc a justitiei care l-a eliberat pe martirul Nus.

    @Cetatean. Lasind un pic gluma la o parte, referitor la asumarea raspunderii guvernului pe legea Educatiei: nu cumva este o hotarire a CCR (ca cica legi importante trebuie musai dezbatute in camere si nu e constitutional cu asumarea) care ar face acest demers inutil?

    Aha

    12/10/2010 at 11:30 am

    • Aha, salut!

      Avem hotarirea 1557/2009.

      http://www.legestart.ro/Decizia-1557-2009-asupra-obiectiei-neconstitutionalitate-dispozitiilor-Legii-educatiei-nationale-(MzQ1NTk1).htm

      Insa vezi tu, e cu skepsis.

      „Asa fiind, angajarea raspunderii asupra unui proiect de lege reprezinta o modalitate legislativa indirecta de adoptare a unei legi care, neurmand procedura parlamentara obisnuita, este practic adoptata tacit in absenta dezbaterilor, Guvernul tinand cont sau nu de amendamentele facute. La aceasta modalitate simplificata de legiferare trebuie sa se ajunga in extremis atunci cand adoptarea proiectului de lege in procedura obisnuita sau in procedura de urgenta nu mai este posibila ori atunci cand structura politica a Parlamentului nu permite adoptarea proiectului de lege in procedura uzuala sau de urgenta. In speta insa nu se pune aceeasi problema, intrucat atunci cand exista o majoritate parlamentara care rezulta din faptul ca partidele respective au format Guvernul, adoptarea sub forma asumarii raspunderii nu era oportuna, cu atat mai mult cu cat intrarea in vigoare a acestei legi nu se face imediat, ci pentru anul preuniversitar si universitar 2010-2011.De altfel, angajarea raspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege urmareste ca acesta sa fie adoptat in conditii de maxima celeritate, continutul reglementarii vizand stabilirea unor masuri urgente intr-un domeniu de maxima importanta, iar aplicarea acestora trebuie sa fie imediata. Altfel, nu se justifica recurgerea de catre Guvern la procedura angajarii raspunderii asupra proiectului de lege….Asa fiind, Curtea considera ca ocolirea procedurii de examinare si dezbatere a proiectului de lege, atat in cadrul comisiilor de specialitate, cat si in plenul fiecarei Camere a Parlamentului, potrivit competentelor stabilite de art. 75 din Constitutie, si recurgerea la angajarea raspunderii asupra unui proiect de lege nu-si gasesc o motivare in sensul celor aratate.”

      Skepkisul e dublu: s-a schimbat componenta CCR si maghiarul are interese mari sa treaca legea. In plus, ceea ce se intimpla la Senat e la limita obstructiei parlamentare, Comisia de resort detinuta de Opozitie. Argumentul CCR cum ca Puterea are majoritatea in Parlament cade. In plus, Puterea nu are majoritatea nici in BP al Senatului. In situatia asta, ne aflam exact in conditiile descrise de CCR aceeasi hotarire 1557:

      „Atunci cand adoptarea proiectului de lege, in procedura obisnuita sau in procedura de urgenta, nu mai este posibila ori atunci cand structura politica a parlamentului nu permite adoptarea proiectului de lege„.

      In noiembrie 2010 PSD si PNl controlau tot Parlamentul nu se punea problema ca nu puteau trece legea in mod clasic. Acuma e altceva, PSD si PNl au majoritatea in Comisia de resort si in Bp al Senatului.

      CCR va decide, insa cred ca legea va trece.

      Cetatean

      12/10/2010 at 11:44 am

      • noiembrie 2009 vroiam sa zic.

        Cetatean

        12/10/2010 at 11:44 am

      • Parlamentul a avut ocazia să-şi dovedească utilitatea, ca organ suprem, şi gargara dezbaterilor, ca formă de exprimare imperios necesară, în condiţiile noului raport de forţe între majoritatea conjuncturală de susţinere a guvernului şi opoziţia minoritară de gargară.

        Acestui raport i se mai opune ceva: inversarea raportului în comisii şi birourile permanente, din cauza respectării configuraţiei politice rezultate din alegerile din 2008, ceea ce nu se întâmpla în 2009, când coaliţia de guvernare PDL-PSD sărea calul peste obstacole din toate punctele de vedere.

        Băşcăliosul

        12/10/2010 at 12:15 pm

        • Pe scurt, susţin acelaşi punct de vedere: CCR nu va mai avea cum să constate neconstituţionalitatea legii educaţiei pe considerentul asumării răspunderii.

          Băşcăliosul

          12/10/2010 at 12:19 pm

  9. Mister B, salut! 🙂

    Mie mi s-a parut resemnat in forul lui interior, ca dovada ca a facut raportul de forta in urmatorul CSM: 11 membri vechi din 19. Evident, cind un organism ca CSm decide singur pe cine pastreaza in componenta lui chiar la reinnoire, suntem in plina democratie revolutionara, cu schimbare prin continuitate.

    Cetatean

    12/10/2010 at 11:32 am

    • Resemnatul nu se mai opune, se linişteşte şi tace.
      Cristi Danileţ ştie că validarea în Senat a membrilor vechi în noua componenţă a CSM nu e garantată şi mai degrabă trage un semnal preventiv.

      Băşcăliosul

      12/10/2010 at 12:01 pm

      • Sa ai gura aurita, Mister B.! 🙂

        Cetatean

        12/10/2010 at 12:05 pm

  10. Stiri interesante: Hurezeanu a demisionat de la iRTv

    http://www.adelin-petrisor.ro/?p=3471

    Theophyle

    12/10/2010 at 11:50 am

    • FA-LI-MENT la orizont. Sobolanii au inceput sa fuga.

      Cetatean

      12/10/2010 at 11:51 am

      • Asta chiar un sobolan grasan de tot!

        Theophyle

        12/10/2010 at 11:53 am

        • Nici nu o sa incapa pe usa cind va vrea sa iasa! :mrgreen:

          Cetatean

          12/10/2010 at 11:54 am

  11. viata este simpla la noi. Politicienii se injura intre ei, dupa aia isi fac servicii reciproce, mizerie!

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/corneliu-vadim-tudor-a-cerut-sprijinul-udmr-pentru-televiziunea-prm-202264.html

    Theophyle

    12/10/2010 at 12:00 pm

  12. de-ale statisticii:
    bine ca nu s-a scumpit fasolea;
    nu stu care sunt 31 produse luate in calcul la statistica alimentelor,dar ar trebui neaparat incluse:stevia,urzicile,prazul alimente de baza ale romanului in perioade de post=cam trei sferturi din an
    astept cu mare interes evolutia pretului la varza

    Cele mai mari creşteri de preţ în perioada ianuarie-septembrie 2009 s-au înregistrat la citrice şi alte produse meridionale (15,5%), legume şi conserve de legume (13,64%), ulei comestibil (11%), cartofi (10,8%) şi fructe proaspete (8,2%). Dintre cele 31 de produse alimentare luate în calcul de Institutul Naţionale de Statistică pentru inflaţie, doar două s-au ieftinit în primele nouă luni ale acestui an, respectiv fasolea boabe, cu sub 1% şi ouăle, cu circa 20%. Ouăle s-au scumpit însă în septembrie cu 5,9%.

    intamplator

    12/10/2010 at 12:05 pm

  13. În privinţa legii pensiilor, opoziţia nu are alt scop decât să transforme întoarcerea legii în parlament într-o ocazie de tergiversare. Geoană a spus azi că este timp suficient până la 1 ian. 2011… ca senatul să-şi bage nasul în alte articole decât cel legat strict de solicitarea preşedintelui, mai ales că are în vedere şi fraudarea votului în camera deputaţilor.

    Tocmai aici e tupeul Prostănacului şi al opoziţiei: -Senatul nu are nicio legătură cu procedurii de vot din camera deputaţilor şi nici cu amendarea legii considerată adoptată iniţial de senat;
    -Nu alte corecturi al legii sunt miza, ci se urmăreşte tocmai depăşirea termenul de 1 ian 2011, deoarece atragerea noilor motive de neconstituţionalitate prin depăşirea limitelor în care parlamentul a fost învestit de Traian Băsescu, va crea în preajma sărbătorilor de iarnă încă o dovadă „Băsescu e de vină” după ce legea va ajunge din nou la CCR. Durează până se soluţionează, din nou cu reîntoarcere în parlament pentru scoaterea textelor noi, altă tergiversare, alţi bani, altă distracţie, în timp ce legea nu poate să intre în vigoare spre satisfacţia multora.

    Băşcăliosul

    12/10/2010 at 12:43 pm

  14. Apropos de fraudarea asta, am citeva nelamuriri (dar in mod absolut nu sustin asemenea practici de la orice ar veni, si nici scuza cu si ailanti faceau la fel):
    -Ponta cere demisia lui Anastase si ameninta (pina la urma ar fi cam paguba-n ciuperci) ca isi ia jucariile si nu mai vine la parlament. Zice el ca stie ca Anastase a fraudat numaratoarea.
    Acum, de unde stie exact Ponta lucrul asta, de unde vine verdictul? Pesedeul, cu el in frunte, nu erau in sala, deci el nu are cum sa stie. Procesul verbal presupun ca arata 170 de deputati. Plingerea la procuratura nu prea vad ce rezolva. Deci martori se pare ca se gasesc greu.
    Atunci cum a pus el verdictul? A auzit pe la televiziuni? Eu unul nu as califica televiziunile din Ro drept medii de informare oneste pe care te poti bizui, ba chiar dimpotriva, de multe ori mint cu nerusinare. In cazul asta si Basescu ar trebui sa demisioneze caci aceleasi televiziuni l-au aratat batind copii si amici de-a lui SRS pe litoral.
    Si atunci de ce ar demisiona Anastase, ca asa a auzit Ponta la teveuri?
    Repet, nu aprob asemenea practici de numarat voturi din unul in trei, dar momentan Anastase are beneficiul indoielii (poate a facut, poate nu) pe cind daca demisioneaza PDL isi da foc la valiza caci practic e o recunoastere. In afara de teveuri, mai are Ponta si alt argument?

    Aha

    12/10/2010 at 1:17 pm

    • De unde vine verdictul că Roberta Anastase a fraudat la numărarea voturilor?
      Repet şi eu, nu-s de acord cu nicio fraudare, dar răspunsul e foarte simplu: din faptul că Roberta Anastase nici măcar nu se ocupă de numărarea voturilor.

      E sarcina secretarilor camerei. Dacă ar număra şi ea, ar răspunde pentru că nu le-a dat câte una peste bot secretarilor… pe motivul nepotrivirii la numărătoare.

      Băşcăliosul

      12/10/2010 at 1:27 pm

  15. Iaca de aia trebuie asumarea raspunderii si de aia cred si eu ca Mister B ca legile asumate nu vor fi respinse la CCR:

    http://www.mediafax.ro/politic/pdl-a-cerut-procedura-de-urgenta-la-legea-pensiilor-in-senat-dar-biroul-permanent-a-respins-solicitarea-7468762/

    Cetatean

    12/10/2010 at 2:20 pm

  16. Muschetarul II , adica Adrian Neacsu revine si eu cu o lamentatie despre salariile umilitoare in Justitie. Cine are rabdare sa citeasca insemnul sau la revolta impotriva Guvernului are aici material.

    http://www.juridice.ro/123472/noua-salarizare-cadru-in-sectorul-public-partea-a-ii-a-sistemul-judiciar.html

    „Sansa reala este pornirea si sustiunerea unei campanii publice impotriva prevederilor neconstitutionale din legea cadru, crearea unui curent de opinie favorabil legalitatii si atentionarea societatii romanesti asupra precedentelor periculoase create, ceea ce nu se poate face decat prin solidarizarea intregului personal bugetar si legitimarea in mod public a criticilor juridice aduse de miscarea sindicala”.

    Cetatean

    12/10/2010 at 2:28 pm

  17. Errata: „revine si el”

    Cetatean

    12/10/2010 at 2:29 pm

    • Ar fi culmea contradicţiei ca nişte frânari, specializaţi la locul faptei, să aibă altă preocupare decât frâna.
      Cu catastrofele astea naţionale, evoluţia democraţiei involuţiei este garantată.

      Băşcăliosul

      12/10/2010 at 2:36 pm

  18. Buna ziua inca o data la toata lumea si multumesc pentru comentarii!

    Postare noua 🙂

    Theophyle

    12/10/2010 at 2:53 pm

  19. Prostia în exces nu poate să-şi încadreze nivelul parşiveniei în limitele subtilităţii.
    Deţinătorii prostiei în exces au impresia că orice escrocherie, oricât de infantilă şi evidentă ar fi, n-are receptori în măsură să-i sesizeze.
    Prostia în exces domină în parlamentul României şi în vârful puterii judecătoreşti.

    Băşcăliosul

    12/10/2010 at 3:00 pm

    • Lăsaţi-o să dârâme guvernul, ca să ne asigurăm de serviciile ei în toate cele 3 puteri… ale ei în statul prostiei în exces.

      Băşcăliosul

      12/10/2010 at 3:05 pm

  20. si eu multumesc pentru postare si comentariile ulterioare.
    🙂

    seara buna

    skorpion

    12/10/2010 at 8:00 pm


Comentariile sunt închise.