Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 11 Octombrie / “Petrom Service – Furtul S.R.L”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  5°C, si o maxima termica de  18°C, umiditate: 86%. In cea mai mare parte insorit, rece. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2682   RON (-0.0012 RON); 1 USD = 3. 0689  RON (+0.0112 RON); 1 EURO =  1. 3908 USD; (-0.0055).

Economia a resimţit din plin în trimestrul al treilea efectele majorării TVA şi ale reducerii salariilor bugetarilor cu 25%, după revenirea temporară din al doilea trimestru, analiştii estimând o contracţie a Produsului Intern Brut (PIB) cuprinsă între1,5% şi aproape 3% comparativ cu T2. Analiştii Raiffeisen Bank văd o scădere a PIB cu 1,5% în al treilea trimestru, în timp ce ING Bank estimează contracţia economiei cu 2,8% în T3 faţă de T2 – date ajustate sezonier şi cu 4,1% ca rată anuală, pe fondul măsurilor de austeritate aplicate. O surpriză plăcută ar putea să aducă producţia agricolă, care a fost bună anul acesta şi care în mod tradiţional are o contribuţie mai mare în PIB în partea a doua a anului. În viziunea analiştilor Raiffeisen, datele statistice anunţate în ultimele zile privind producţia industrială, construcţii şi comerţ susţin aşteptările cu privire la o o cifră slabă privind PIB-ul în al treilea trimestru.

Evoluţia a fost în linie cu estimările FMI şi ale analiştilor care anticipau o revenire temporară a economiei în zona pozitivă în trimestrul al doilea. În primul semestru economia a scăzut cu 1,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, industria fiind singurul sector care a contribuit pozitiv la dinamica PIB, cu 1,3%. Serviciile au contribuit la scădere cu 1,2%, construcţiile cu 0,9%, iar impozitele nete pe produs cu 0,7%. Agricultura a avut impact zero asupra dinamicii Produsului Intern Brut. (Sursa:ZF)

Eventuala creştere a preţului gazelor şi a energiei termice nu va fi resimţită puternic la nivelul unei familii din România, este de părere prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu. ”Chiar dacă se va majora cu 5-6 procente, pe familie, ştiţi cât înseamnă acest lucru? Doi lei consumul la aragaz, iar pe gigacalorie este undeva la 5,7 lei pe familie. Cam asta este diferenţa dacă va creşte acest preţ”, a arătat Videanu. El a menţionat că este decizia Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, care va fundamenta acest lucru. ”Nu cred că este un capăt de ţară pentru o familie doi lei la consumul casnic de gaze”, a afirmat fostul ministru al Economiei, într-o emisiune televizată. (sursa:Capital) Imbecilul asta nu vrea sa taca chiar daca a fost pus pe liber. Sa vedem cine-l voteaza?! (Sursa:Capital)

Formatiunile parlamentare sunt asteptate luni, la pranz, la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele pe marginea Legii pensiilor, a Educatiei, a reformei in Justitie, dar si despre bugetul pe anul viitor. Partidele de Opozitie sunt insa refractare sa discute cu seful statului.

Presedintele Traian Basescu a trimis vineri o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la Palatul Cotroceni, luni, de la ora 12.00, la o discutie cu privire la prioritatile legislative care asteapta votul Parlamentului: Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educatiei si Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2011. O alta tema de discutie sunt si obiectivele asumate de Romania in urma adoptarii Strategiei UE 2020. (Sursa:Ziare.com)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri seara, arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Mihai Sorin, fost director general al Petrom Service, şi a altor cinci foşti şefi ai PSV Company, fostă Petrom Service. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat, pe 7 octombrie, 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ploieşti şi Corbeanca (Ilfov), la sediile companiei PSV Company SA, fostă Petrom Service, şi a altor societăţi, fiind începută urmărirea penală împotriva a zece persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Procurorii au ridicat mai multe documente, laptop-uri asupra cărora urmează să fie efectuate percheziţii informatice, dar şi un pistol cu gaze deţinut fără documente legale (autorizaţie de deţinere şi permis de port armă), iar la sediul DIICOT au fost aduse 12 persoane pentru audieri. „Cercetările au stabilit faptul că prin încheierea unor contracte fictive derulate de către SC PSV Company (fostă Petrom Service SA) a fost retrasă în mod nejustificat suma totală de aproximativ 20 milioane lei, iar pentru disimularea fondurilor încasate învinuiţii au procedat la înfiinţarea a 18 societăţi comerciale în care aveau calitatea de asociaţi/administratori/împuterniciţi pe cont. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 10 învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat”, se arată în comunicatul DIICOT. (Sursa:Agerpres)

Europa emergentă şi Asia Centrală au revenit pe creştere dar există temeri privind şomajul şi durabilitatea expansiunii economiei, a anunţat Banca Mondială (BM), la o conferinţă de presă prilejuită de adunarea generală anuală de la Washington a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale, conform publicaţiei ‘The Financial’. Redresarea nu s-a simţit la fel în toate statele. Croaţia, Letonia, Kîrghistan si România încă nu au revenit pe creştere’, a declarat vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Philippe Le Houérou. El a afirmat: ‘Vestea bună este este că statele din Europa emergentă şi Asia Centrală au revenit pe creştere, după ce regiunea s-a confruntat cu un declin sever în timpul crizei economice mondiale. Datorită economiilor mai puternice din Polonia, Rusia şi Turcia, economia a avansat de la un declin de 5,1% în 2009 la o creştere proiectată de 3,9% în 2010’. (Sursa:Agerpres)

Fiica cea mare a legendarului revoluţionar argentinian Ernesto ‘ Che’ Guevara a efectuat o vizită duminică în sudul Libanului, unde s-a întâlnit cu şeicul Naim Qassem, nr 2. în Hezbollah după Hassan Nasrallah, transmite AFP. Aleida Guevara a primit în dar din partea înaltului oficial Hezbollah o pânză în ulei în care este înfăţişat ilustrul său tată împreună cu defunctul comandant al mişcării şiite fundamentaliste libaneze Imad Mughniyeh. Cu ocazia întâlnirii lor, Aleida Guevara şi şeicul Qassem au discutat mai ales despre cât de ‘importantă este rezistenţa împotriva ocupaţiei şi solidaritatea între popoarele asuprite’, potrivit AFP. Aleida Guevara este unul dintre cei patru copii ai lui Che, care au supravieţuit. (Sursa:Agerpres)

Sa aveti o zi buna!

Written by Theophyle

11/10/2010 la 8:53 am

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!

  In completarea postarii avem articolul exceptional al lui Dan Badea, cu o schema grafica. Abia schema ne permite sa intelegem caracatita hidoasa a lui Vant cu care sugea bani de la cine apuca.

  http://badeadan.blogspot.com/2010/10/reteaua-firmelor-lui-vintu-deconspirata.html

  Cetatean

  11/10/2010 at 10:17 am

  • @Cetatean salut 🙂
   Exceptionala postare la Dan Badea!

   Theophyle

   11/10/2010 at 10:35 am

 2. Daca tot sint matinal incep eu azi sa-mi dau cu parerea referitor la chemrea partidelor la consultari la Cotroceni si raspunsul PNL.
  Nu numai refuzul ci si modul de formulare a nelistilor ma duce cu gindul la Dl. Goe. Aici se afla una din problemele majore ale Romaniei care au facut ca o tara plina de resurse sa se afle mereu la coada Europei: Rasplatirea Incompetentei.
  Specific, cazul Antonesscu. Acest individ este priceput la nimic. Ma indoiesc ca ar fi in stare sa bata macar un cui. Oratoria cu care se impopotoneaza nu este altceva decit un Vanghelism mai mestesugit. Vanghelie macar este distractiv. Un Vanghelie dezbracat de gresilele gramaticale, adica CAntonescu, neffind nici macar distractiv aduce o valoare oratorica de zero-barat. Care adaugat la priceputul in nimic pe care l-am pomenit mai sus da tot nimic.
  Deci, un repetent cu reluare, care maninca banii platitorilor de taxe de 20 ani ca sa taie frunza la ciini, este in mod repetat rasplatit pentru incompetenta lui cu cele mai inalte functii in stat. De 20 de ani a fost parlamentar, ministru, catindat la cea mai inalta functie, presedintia, presedinte de partid. Acum se vede prim-ministru.
  Ca sa fim siguri ca nu reusim sa nu rasplatim incomptenta, am venit si cu o lege electorala, caci nu-i asa, cum sa ramina acest individ fara coledzi in parlament desi el nu are nici 29% in circumscriptia lui, cind el CAntonescu si familia lui de liberali din 90 incoace da-i si lupta.
  Acest domn Goe care este mereu dus la Bucuresti de matusile lui, ca sa nu ramiie repetent si la anul (prin repetent a se intelege un vesnic catindat care din 2008 incoace de cind e seful PNL a pierdut orice competitie electorala posibila) a tinut mortis sa dovedeasca nu numai ca e incompetent, dar ca e si un prost fudul. Rapunsul dat invitatiei la consultari de catre PNL nu se poate incadra la nimic altceva decit prostia fudula.
  Un sistem care se incapatineaza sa rasplateasca incompetenta nu poate functiona la nesfirsit. CAntonescu a devenit intruchiparea acestui „sistem de valori”, sublim dar inexistent.
  Paradoxal, in sitemul de decizii si hotariri din politica Romaneasca care este de tip cazinou, adica nimeni nu poate prezice aproape nimic, CAntonescu este un etalon de predictibilitate. Poti fi sigur ca acest individ va reactiona in asa fel incit sa dovedeasca din nou ca e incompetent in orice domeniu.

  Aha

  11/10/2010 at 10:24 am

  • @Aha salut 🙂
   Din nefericire pentru ei si pentru electoratul liberal, PNL a ramas intepenit intr-un „proiect anti” care nu aduce nimic bun la nimeni si care probabil va avantaja PSD-ul la alegerile din 2012!

   Theophyle

   11/10/2010 at 10:37 am

 3. Aha, salut!

  Antonescu e predictibil pentru ca neuronul ala al lui actioneaza mereu dupa acelasi model: „daca strig Jos Basescu, voi fi ales presedinte la viitoarele alegeri. Sau premier in caz de trece motiunea. Sau ceva, numai functie sa fie”.

  Eu am facut efortul sa ma uit la interviul cu el de pe Pro Tv de ascum o saptamina sau doua. Omul e imbecil patentat, ar putea concura cu succes la concursul „Cine reuseste cel mai bine sa imite un nebun si sa ramina ca el”. Am auzit aberatia ca primeste salaru chiar daca absenteaza pentru ca (citez aproximativ), „calitatea de parlamentar e o demnitate ce se exercita si in afara Parlamentului”, deci nu trebuie sa pontezi ca pe santier la votare. Asta cu „demnitatea” de parlamentar suna ca un scuipat al unui eretic aruncat pe obrazul unei icoane facatoare de minuni. Cine vorbeste de demnitatea de a fi parlamentar, cel mai mare demagig ci clantzau din ultimii 20 de ani! Lui i se cuvine plata salariului pentru natura sa de Crin Atonescu, pentru consistenta sa ontologica de Crin Antonescu, pentru incredibila usuratate a fiintei de Crin Antonescu, pentru substantialitatea ego-ului de Crin Antonescu, iar nu pentru banalul mers la serviciu, intrat, stat pe scaun, citit, interpelat, luat cuvintul, votat, semnat, etc. Astea-s mizilicuri, prostiile astea cu votarea si pontarea. Latratul la Basescu si frezatul in sticla Antenelor aduc bani la casa omului.

  Idiotul nici macar nu a reactionat cind a zis Iliescu sa faca bine PSD sa faca alianta juridica cu PNL, sa nu lase dreapta sa se uneasca. Caci tocmai prin asta Iliescu a recunoscut ca PDl e de dreapta si ca PNL e o remorca a PSD. JUnele corupt ca o cocota batrina a tacut ca portul in popusor. Ah, liberalismul lui Iliescu, nu merita declaratia asta nici macar o lacrima si o sarja anti-comunista? Ce ocazie e scapat Crin!

  Aiurea, cred ca moare de ciuda ca Iliescu a spus ce gindeste toata lumea: PNL e remorca PSD, partodul balama a lui Patriciu, o curva care se pune in toate pozitiile in fata kagebistilor din psd, numai pe gura nu se pupa, ca gura e pentru ala pe care il iubeste sincer, Dinu Patriciu.

  Pe masura ce trece timpul, vom vedea din ce in ce mai des tentativa PSD de a-i atrage pe liberari intr-o alianta juridica, il vom vedea pe Crin cum declara ca nu, dar in parlament voteaza ca da. Insa asta nu va dura mult. La ora actuala, Crin a devenit un fel de pacalici al natiei, care spune mereu aceeasi poveste cu dictatoti si feti frumosi. Prima data era interesant si a reusit sa prosteasca 20%, acuma e plicitisitor si nu il mai crede nici dracul.

  Cetatean

  11/10/2010 at 10:38 am

 4. Theophyle, salut! 🙂

  Cetatean

  11/10/2010 at 10:38 am

  • Cetatean nimic nou sub sare la Bucuresti, lunile trec si totul a ramas cum a fost. Din nefericire. Ne-am intors la G-2 😆

   Theophyle

   11/10/2010 at 10:40 am

 5. Theophyle, avem stirea ca nici PSD nu merge la Cotroceni.

  E clar, baietii sunt cu fundul gol si il si arata. I-a rupt Basescu cu legea pensiilor si acum ei vor sa se si vada.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7913607-psd-anuntat-nu-participa-consultarile-cotroceni.htm

  Cetatean

  11/10/2010 at 10:50 am

  • Sa le fie de bine. Joaca bunker, dar nu au cu ce sa mai plusezew. Concluzie = cacealma!

   Theophyle

   11/10/2010 at 10:53 am

 6. Buna dimineata.
  Haideti sa ma refer eu la consumul de gaze al lui Videanu.
  Incepand cu noiembrie factura mea de gaz oscileaza intre 400 si 600 lei.
  5 sau 6% plus marirea de TVA si acciza vine intre 30 si 40 lei pe luna, sa zicem 10$, cinci luni pe an.
  Asta inseamna incalzire, apa calda si gatit pe doua saptamani.
  La Videanu poate nu conteaza dar la mine in oras incalzire centralizata cred ca mai au 5% din locuinte, ceilalti folosesc gazul.
  Oamenii astia nu stiu pe ce lume traiesc si cum se traieste pe lumea asta, eu ii doresc lui un aragaz si atat.

  Gino

  11/10/2010 at 10:51 am

  • Gino salut 🙂
   Vezi de cred eu ca tipul este imbecil, insolent si habar nu are pe ce lume traieste!

   Theophyle

   11/10/2010 at 10:54 am

 7. Deci hop si pesedistii, ca doar nu era sa ramiie ei mai prejos, nu mergem nici noi la Cotroceni. Motivul e la fel de pueril ca si al penelistilor. Ca cica de ce vine si UNPR. Mesaj tipic kindergarten. Uaaaaa, daca vine si Ionica eu nu ma ma duc, uaaaaa, ca nu imparte jucariile cu mine, smirc, uaaaa. Astia chiar cred ca Basescu a facut mutarea cu legea pensiilor de frica suspendarii Ponto-Crinoliniene? Sint chiar curios ce va face Basescu.
  Da’ parca astia din coalitia SD-NL erau un cautare de noi clienti pentru n-spea motiune de cenzura. O fi o noua metoda, sa-i enervam la maxim pe aia din cercul guvernamental.

  Aha

  11/10/2010 at 11:09 am

 8. Asta cu conducerea coelctiva eu am spus-o dinainte ca vreun jurnal sa difuzeze stirea, de acum vreo doua saptamini. Se ghicea din declaratiile lui Iliescu, isna analistii lui peste habar nu aveau 😆

  Cetatean

  11/10/2010 at 11:45 am

  • Stiu Cetatean pentru asta am data linkul la oficiosul lui Felix 😆

   Theophyle

   11/10/2010 at 11:46 am

  • Nu prea vad pasul inainte. Conducerea asta colectiva se poate sumariza cam asa:
   Prezident executant (si la propriu si la figurat) al inamicilor de clasa: Che Guevara-Ponta
   Prezident onorabilul cu ideologia: Lenin-Ilici iliescu
   Prezident de facto, seful lui Guevara, Fidel Castro-Nastase
   Prezident papusa fara sfori Pinochio-Geoana
   Prezidenti de umplutura, restul din lista.
   Un partid modern pentru o Romanie moderna, arc peste timp 1917-1956. Din pacate pentru revolutionarii nostri pesedisiti sintem in 2010.

   Aha

   11/10/2010 at 11:59 am

   • Aha, Iliescu vrea sa il readuca de facto pe Nastase presedinte al PSD si scoate la inaintare papusi care sa il mascheze pe Bombo. Bombo singur e sinucidere, insa doar Bombo e sinucidere politica. Trebuie distras atentia de la Bombo.

    Cetatean

    11/10/2010 at 12:06 pm

 9. Haha, ai vrut sa arati ca analistii nostri sunt mai buni decit anlistii lor 😆

  Cetatean

  11/10/2010 at 11:53 am

 10. buna ziua;
  videanu asta in materie economica e un fel de patriciu al pdl;
  ce a construit omul asta in business??
  nici macar o retea de distribute ca lumea;
  daca ii ia carierele de marmura e ca personajul ala a lui chirieac=pielea…
  a fost bun la primarie ca a avut bunul simt-sau frica- sa se atinga de proiectele initiate de basescu
  in rest,ma repet,puneti-i in lumea reeala pe astia si dau faliment in 6 luni

  intamplator

  11/10/2010 at 1:09 pm

 11. revin la videanu;
  declaratia cu majorare de 5 pct:
  sa-i mareasca si lui dedeventa pe care o are de platit pentru cariere-DACA ARE ASA CEVA-cu 5 pct si sa- mareasca si DAE la credi bancile cu 5 pct,ca’nu se simte”
  asta nu-si da seama ca pentru un amarit 2 lei/luna inseamna 24 lei/an,inseamna 3 kg de carne de pui,si la ala asta inseamna ceva
  cum pot fi unii atat de imbecili???

  intamplator

  11/10/2010 at 1:17 pm

 12. Oricat de intepeniti in proiect ar fi, tot isi dau seama, atat Ilici cat si cei din PNL, ca astia doi domni Goe n-au nimic. Nici solutii, nici imaginatie si nici un viitor.

  Politica de transee nu poti face la nesfarsit. Trebuie sa vii cu ceva.

  Galeata cu pixeli

  11/10/2010 at 1:21 pm

 13. Observ ca cei doi Goe, Ponta si Crin, anunta in fiecare zi cit de zor scriu ei la motiunea aia de cenzura. Avind in vedere ca pesedistii anunta pe toate gardurile ca asteapta paralmentari din arcul puterii sa li se alature si sa voteze, propun domnului Ponta sa continue strategia de azi. Succes garantat. Deci ce ar fi de facut:
  1-Afirmatii belicoase si cit mai degradande la parlamentarii UNPR. Parte rezolvata azi.
  In plan:
  2-Niscai afirmatii tip Vadim la adresa ungurilor in general si UDMR in special.
  3-Promisiuni specifice Ponta la adresa parlamentarilor PDL: cind ajung prim-ministru ii batem, ii omorim, etc.
  4-Propuneri de amendamente la Constitutie: eliminarea din parlament a reprezentantilor minoritatilor si a independentilor.

  Sau de fapt Ponta asta le face anume ca sa fie sigur ca nu gaseste clienti sa-i voteze motiunea?

  Aha

  11/10/2010 at 2:05 pm

 14. Multumesc pentru comentarii 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  11/10/2010 at 3:09 pm


Comentariile sunt închise.