Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 1 Octombrie / “populismul şi drumul spre iad”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Sfarsit de saptamana inceput de luna. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  9°C, si o maxima termica de  18°C, umiditate: 92%. Nori de altitudine, confortabil, racoare. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 4. 2674 RON (-0.0045 RON); 1 USD = 3. 1254 RON (-0.0162RON); 1 EURO =  1. 3654USD; (+0. 0056).

Riscul ca politicienii să promită mai mult decât poate să dea economia, care a făcut foarte mult rău României în ultimii ani, ne pândeşte din nou odată cu apropierea alegerilor, iar capcana populismului este exact „drumul spre iad”, consideră Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Într-o intervenţie deosebit de dură la adresa discuţiilor pe teme economice de pe scena politică, şeful băncii centrale a folosit în mod repetat expresii precum „nonşalanţă înspăimântătoare” şi „drumul spre iad”.”Problema deficitului bugetar este tratată cu o nonşalanţă înspăimântătoare. Iar chestiunea structurii şi a poverii datoriei publice este trecută pe plan secund şi nici măcar asupra generaţiilor viitoare, ci pe umerii altcuiva.” Cât priveşte ţinta de a ajunge la o creştere economică sănătoasă, Isărescu spune că România ar trebui să se ferească de soluţii uşoare care apar imediat după colţ, gen deprecierea cursului de schimb şi ieftinirea creditării. Mai multe in ZF.

Kazahii au decis. Nu mai plătesc nimic în plus statului român din datoria de 570 de milioane de EURO. Datoria obligatară este transformată în 19,7 miliarde de acţiuni la Rompetrol Rafinare, în valoare de 1,97 miliarde lei, reprezenzând 44,69% din capitalul social. Ce înseamnă asta? Că statul joacă din nou rolul de popa prostul. Timp de 7 ani, statului român nu i-a păsat ce se întâmplă cu cel mai mare (si singurul) datornic obligatar – Rompetrol Rafinare. Ministerul de finanţe nu a avut nici o reacţie atunci când Dinu Patriciu a înstrăinat proprietatea grupului Rompetrol, cel al cărui principal activ reprezintă Rafinăria Petromidia. Nici o reacţie. Părerea mea este că statul român a fost în cârdăşie cu domnul Dinu Patriciu, a cărui poveste începe cu plata unei rate de 17 milioane de dolari dintr-un contract total de 51 de milioane de dolari pentru cumpărarea Petromidia. Toata istoria poate fi citita pe  standard.ro.

România şi-a respectat toate angajamentele privind aderarea la spaţiul Schengen, programată pentru martie 2011, a concluzionat, joi, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, care a apreciat ca fiind „foarte bune” rezultatele în acest domeniu, a informat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat remis presei. Tot in aceasta sedinta un grupul de lucru interinstituţional pentru combaterea evaziunii fiscale. „Grupul de lucru interinstituţional pentru combaterea evaziunii fiscale, creat în baza unei hotărâri CSAT în luna iunie a.c., a prezentat o serie de rezultate obţinute de instituţii ale statului până în prezent: instituirea de măsuri asiguratorii asupra unor bunuri cu valoare de aproape 58 milioane euro, aplicarea de contravenţii în valoare de circa 18 milioane euro, confiscarea de bunuri şi numerar în valoare de circa 32 milioane euro, instituirea de obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 361 milioane euro”, se arată în comunicatul Preşedinţiei. (Sursa:Agerpres)

Contestaţiile privind legalitatea procedurii de desemnare a candidaţilor la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pot fi depuse până luni, 4 octombrie, informază site-ul Consiliului. Pe 22 septembrie s-au desfăşurat alegerile preliminare ale alegerilor, adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor desemnând 53 de candidaţi. Dintre aceştia, 33 sunt judecători şi 20 sunt procurori. Printre candidaţi sunt şi actuali membri ai Consiliului, respectiv Lidia Bărbulescu – preşedinte interimar al ÎCCJ, Dan Lupaşcu (Curtea de Apel Bucureşti), Cristian Deliorga (Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa) şi Dan Chiujdea (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1). Alte nume sonore de magistraţi care şi-au depus candidatura pentru alegerile noului CSM sunt secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Lidia Barac, foşti lideri ai unor asociaţii profesionale ale magistraţilor precum Dana Gîrbovan (Uniunea Naţională a Judecătorilor din România), Horaţius Dumbravă (UNJR), Adrian Neacşu (Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale ale Judecătorilor) şi Cristi Danileţ (SoJust). Din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie candidează judecătorii Mircea Aron, Lidia Bărbulescu şi Gabriela Bîrsan, iar din partea curţilor de apel participă la alegeri 11 candidaţi: Doina Anghel şi Dan Lupaşcu (CA Bucureşti), Gheorghe Diaconu şi Dumitru Diaconu (CA Piteşti), Dan Andrei Enescu şi Mihai Viorel Tudoran (CA Ploieşti), Alexandru Şerban (CA Braşov), Dana Gîrbovan (CA Cluj), Cezar Hîncu (CA Suceava), Horaţius Dumbravă (CA Târgu Mureş) şi Lidia Barac – (CA Timişoara) – (Sursa:Agerpres)

Ministrul ecuadorian al securităţii a anunţat joi că cel puţin o persoană a murit şi alte şase au fost rănite în protestele sutelor de poliţişti contra unei legi ce le-ar tăia primele, informează Associated Press. Ministrul, Miguel Carvajal, a declarat că s-au înregistrat morţi şi răniţi în afara spitalului unde preşedintele Rafael Correa s-a refugiat după ce a fost îmbrâncit şi stropit cu gaze lacrimogene de ofiţeri rebeli joi, potrivit unei înregistrări video a canalului CNN în spaniolă. Printre altele, poliţişti în conflict cu guvernul ecuadorian au lovit cu pumnii şi picioarele doi fotoreporteri ai agenţiei France Prese, le-au smuls aparatele şi i-au obligat să şteargă înregistrările. Unul dintre fotoreporteri a fost oprit de patru agenţi care l-au lovit, l-au ‘stropit cu gaze lacrimogene în ochi şi obligat să şteargă cardurile’ de memorie ale aparatului, potrivit mărturisirii sale citate de AFP. Ciocniri au avut loc joi între poliţişti în conflict cu guvernul ecuadorian şi partizani ai preşedintelui Rafael Correa în jurul spitalului unde el s-a refugiat denunţând o tentativă de lovitură de stat. O sută de poliţişti motorizaţi i-au încercuit pe susţinătorii şefului de stat care încercau să se apropie de clădire şi au lansat grenade lacrimogene pentru a-i dispersa. Correa s-a refugiat acolo după ce o bombă lacrimogenă a explodat în apropierea sa, în momentul când el ieşea din principala cazarmă a capitalei unde a încercat să discute cu rebelii cerând abrogarea unei legi ce suprimă unele prime în funcţie de vechime. (Sursa:Agerpres)

Va urez o zi buna!

Doi militari români au murit în Afganistan, iar un altul a fost rănit, după ce autovehiculul în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Evenimentul s-a petrecut azi, în timpul unei misiuni. Ministerul Apărării Naţionale nu a oferit informaţii oficiale până la această oră. Datele vor fi anunţate după informarea familiilor victimelor.

Sa le fie tarana usoara si memoria vesnica!

Sursa:AP si Medifax

Written by Theophyle

01/10/2010 la 8:22 am

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. skorpion

  01/10/2010 at 8:29 am

  • Salut Skorpion…
   Se contureaza o noua alianta politica in Romania:CDP 😉

   C.oalitia D.osarelor P.enale cum scria cineva intr-un comentariu la articol.

   Tio

   01/10/2010 at 9:47 am

 2. Apropo de Isarescu
  Un punct de vedere al cuiva, cred, de dreapta
  http://www.logec.ro/2010/09/30/populistul-%c8%99ef/

  underscore

  01/10/2010 at 8:57 am

 3. salut

  isarescu critica plin de gratie si inocenta un sistem din care el este parte integranta la varf, fix de 20 de ani; iar din datoriile recente grosul s-a dus la bnr, nu la guvern
  cu opozitia statului la vanzarea catre kazahi, nu cred ca se putea face ceva, din cate stiu statul nu si-a pastrat drepturi privilegiate, gen actiunea de aur (oricum interzisa prin acquis); in conditiile astea, puteau face eventual opozitie pe dreptul comun, asa, de forma

  razvan

  01/10/2010 at 9:05 am

 4. ‘Neata
  570 de milioane de EURO pt 51 de milioane de dolari pare o afacere buna pt mine. Nimic nu impiedica statul romin sa „realizeze” cele 570 mil.
  D.Patriciu avea restul sectorului energetic in vizor. De asta era asa de „principial” anti-Basescu. Dar e totusi OK sa fii capitalist feroce daca te tii in limitele legii.

  Exista, la toate nivelurile(UE, presa, noi), un focus pe Justitie cind adevarata buba e Economia.
  Nimic nu poate fi ce trebuie, sau pare sa fie, fara resurse. Agitatia din toamna asta o dovedeste. Reforma a fost uitat de mult….

  „Sandeii” din M de Finante au infinit mai multi pagubiti decit cei citiva banditi corupti scapati de Justitie.

  Nu avem nume? Nu poate fi facut nimic?

  Tio

  01/10/2010 at 9:27 am

  • Salut, Tio!

   Cred ca atunci cind scrii despre Patriciu „Dar e totusi OK sa fii capitalist feroce daca te tii in limitele legii” vrei sa ne inveselesti de dimineata.

   Cetatean

   01/10/2010 at 9:50 am

   • Mai e posibil sa va inveseleasca cineva? 😉

    Ma refeream la capitalisti in general. Mai sint si in alta parte capitalisti si privatizari dar totul se face mai decent. O buna parte din bugetele fostelor state soc sint tinute de dividente venite de la firme fost de stat dar privatizate serios (cu statul ma). As fi curios sa vad o comparatie….

    Tio

    01/10/2010 at 10:05 am

    • cu statul majoritar sau nu…

     Tio

     01/10/2010 at 10:08 am

     • Tio, e inutil sa discutam de „in alta parte”, discutia era despre „la noi”, unde capitalism a insemnat timp de 20 de ani „privatizare = baietii din SECU cumpara averea statului pe 2 lei”.

      Cetatean

      01/10/2010 at 10:09 am

      • E f relevant sa discutam de „in alta parte” atita vreme cit tot ce producem e un fel de labareala. Si la virf dar si la baza piramidei. N-am vazut mai multa neputinta, nu exista mai mare neputinta.
       Pina si negrii din Africa de Sud s-au descurcat mai bine..

       „alta parte” e norma. Sint satul de originalitati indiferet de unde provin. Chiar si cele „din alta parte” 😉

       Tio

       01/10/2010 at 10:23 am

       • da, Tio, stiu ca „alta parte” e norma. In timp ce noi discutam, capitalistii „nostri” ne fac la buzunare. A trecut vremea discutiilor, acum e vremea stirngerii lor de … git.

        Cetatean

        01/10/2010 at 10:27 am

 5. Buna dimineata! 🙂

  Am citit articolul lui Vlaston despre cum vor astia sa il darime pe Basescu. Vlaston are o intrebare la care nu gaseste raspuns: „De departe, cea mai dura prevestire vine dinspre Sorin Ovidiu Vantu, care spune ca „peste trei luni Presedintele Basescu va fi istorie”. Curios este faptul ca procedurile legale de suspendare a presedintelui nu se reduc la 3 luni, ci la mult mai mult. Sa nu stie ce vorbeste SOV? Sau stie foarte bine?”.

  Problema celr trei luni e simpla ca lumina zilei: peste 3 luni se termina anul si se vor mari salariile, fie si doar cu 14%. Se termina partea cea mai grea a curbei de sacrificiu. Oamenilor care incep sa primeasca mai multi bani li se diminueaza mult sentimentul de revolta.

  Cele trei luni ale lui SOV sunt fereastra de oportunitate de Opozitiei, perioada in care nemultumirea atinge cote maxime. Dupa aceea, oamenii se mai linistesc, suficient cit sa nu mai puna botul la gargara psd si a sindicatelor.

  Nu uitati ca in aceasta perioada au loc alegerile pentru CSM si SOV are foarte mult interes sa ramina Justitia asa cum este. Din fericire pentru noi, MCV-ul european are o cerinta stricta legata de Sandei, altfel nu intram in Schengen. Sandeii vor risca si se vor face ca ploua, insa Basescu va avea o foarte buna pirghie de presiune mediatica si asupra Senatului, chiar asupra CCR.

  Cetatean

  01/10/2010 at 9:49 am

 6. In PSD se aude ca in viitorul statut va fi impusa excluderea colaborarii cu PDL. Asta e foarte de bine, se polarizeaza scena politica si se incep transeele pentru razboiul din 2012, daca nu cumva o veni mai repede.

  Tot referitor la PSD, remarc amatorismul si idiotenia legat de impoiztul progresiv. Nu legat de impozit in sine, despre care am mai scris de ce e o timpenie (cine stabileste la cit la suta e pragul de „bogatie”?), ci de planoafene ca atare.
  – intii a fost plafonul maxim la 40%
  – dupa aia s-a avansat la 35%
  – acum a scazut la 25%.
  – colag peste pupaza, BNR il desfiinteaza

  PSD lansase tema „16 octombrie” (impozit, echipa de guvernare, program) de parca pe 16 octombrie venea Mesia. Ei, iata ca aflam azi si cite ministere propune, de o saptamina analistii dau de pamint cu impozitul progresiv, iar pe 16 octombrie voim avea aceeasi eterni dinozauri pentru eventualele functii de ministru.

  Super tare, e ditamai fisiiala pina in octombrie, vom sti tot pina atunci.

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:00 am

 7. Cit despre declaratia de ieri a lui Basescu privind interventia in forta in cadrul grupurilor de crima organizata, ea trebuie legata de aminarea mitingului din octombrie pentru aducerea a , cica 80.000 oameni la Bucuresti.

  Nu vor fi nici pe de parte 80.000, vor fi maxim 50-60.000, si evident ca declaratia lui Basescu se inscrie in directia descurajarii incercarilor de a orchestra provocari. Asta ca sa stie grevistii ca interlopii din sectorul V care provoaca jandarmii sunt intimpinati cum se cuvine.

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:03 am

  • sa o luam „babeste”
   ii costa cam 20 euro/participant-fara salariul pe care ar trebui sa-l plateasca
   70000×20 =cca 1,5 mio euro
   de unde au atitia bani?
   nu se intreaba nimeni?
   sindicatele astea or fi ong-uri dar ar trebui si ele controlate
   asta ar fi una
   doi
   vine iarna,incep ploile,mai greu si daca cel de sus mai araneaza si o zi cu frig si ploaie….
   trei
   niciodata capusele astea de lideri sindical n-au strins mai mult de 50 pct din cat au anuntat
   asa ca nu vor fi mai mult de 30000
   problemele incep daca mitingul degenereaza…
   in rest sa urle cat ii tin bojocii

   intamplator

   01/10/2010 at 1:38 pm

 8. Iaca am aflat si Guvernul PSD:

  Victor Ponta – Prim Ministru
  Claudiu Manda – Ministrul Finanţelor Publice
  Mugurel Surupăceanu – Ministrul Economiei şi Industriei
  Olguţa Vasilescu – Ministrul Educaţiei
  Adrian Năstase – Ministrul Afacerilor Externe
  Georgian Pop – Ministrul Apărării Naţionale
  Oana Niculescu Mizil – Ministrul Muncii şi al Protecţiei Sociale
  Valeriu Zgonea – Ministrul Transporturilor
  Nicolae Banicioiu– Ministrul Sănătăţii
  Liviu Dragnea – Ministrul Administraţiei şi Internelor
  Dan Şova – Ministrul Justiţiei
  Cosmin Nicula – Ministrul Agriculturii şi Mediului
  Ioana Pop – Ministrul Culturii şi Cultelor
  Robert Negoită – Ministrul Dezvoltarii Regionale şi Turismului
  Cristian Rizea-Ministrul Tineretului şi Sportului
  Cătălin Ivan – Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul

  Nici nu stiu daca sa ma tavelasc de ris sau daca sa dau cu banul cine e mai idiot: Oana Niculescu Mizil ori Sova, zis „eu aveam altceva in cap cind am propus amendamentul ala” 😉

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:08 am

  • 1. de ce trebuie ACUM sa ne spuna din cine este format viitorul guvern din 2016???
   :mrgreen:

   2. numai nume grele de lichele patente, chiar daca sint tineri au invatat fantastic de bine cum sa-i copieze pe sacalii batrini aka iliescu, nastase, dip, mitrea etc.
   si unii din ei sint mai rai ca batrinii.

   cu asa guvern, intra Ro in colaps total

   skorpion

   01/10/2010 at 10:46 am

  • Cand vad lista asta nu pot decat sa rad de tristete.
   Olguţa Vasilescu, Oana Niculescu Mizil, Georgian Pop, Valeriu Zgonea, Dan Şova si mai ales Nicolae Banicioiu ( pe care il cunosc personal si stiu ca este un ipocrit) nu ar fi buni nici de maturatori pe strada.

   Tim

   01/10/2010 at 12:30 pm

  • e pe bune?????
   pai atunci guvernul asta de 1/2hahalere al lui boc e superguvern

   intamplator

   01/10/2010 at 1:40 pm

 9. Cetatean

  daca se anunta 80, vor fi 40 de mii cel mult
  de fiecare data cand au anuntat un miting au dublat cifra de participanti, de parca nu stiu cate autocare inchiriaza; probabil spera la o iluzorie fraternizare a bucurestenilor care n-au altceva de facut

  razvan

  01/10/2010 at 10:09 am

 10. preferatul meu e georgian, zis si young ceasca

  razvan

  01/10/2010 at 10:09 am

 11. Eu am fost marinimos, le-am dat 50-60, insa daca ploua vor fi 30-40 maxim. daca nu ploua vor fi tot atit 😉

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:10 am

 12. Faptul ca baietii se asteptau la altceva de la CSAT este aratat de pozitia PC-ului:

  http://www.antena3.ro/politica/presedintele-pc-ordinea-de-zi-a-csat-este-irelevanta-trebuie-abordate-probleme-de-actualitate_107944.html

  „Nu cred că este important să discutăm despre summitul NATO când românii sunt în stradă pentru că „trăiesc bine!””.

  Mesajul lui Basescu despre interventia in forta nu spune nimic despre ce s-a intimplat in MAI pe 24 septembrie, ci, dimpotriva, transmite semnalul ca MAI are mina libera.

  Baietii se asteptau, dupa instalarea lui Igas, la o perioada de buimacire a MAI si de schimbari in structura, numai bine pentru ei sa incerce ceva. Iata ca Basescu le-a transmis ca nu exista asa ceva, ci chiar MAI are toleranta zero. Nu prea e deci cum credeau baietii.

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:15 am

 13. guvernul asta ipotetic vrea sa arate ca psd-ul e deschis tinerilor etc; dar cu asemenea nume se fac mai rau de kkt

  razvan

  01/10/2010 at 10:19 am

 14. Cunosc un individ din lista aia, am polemizat scurt cu el acum ceva timp.

  Dupa 2-3 schimburi de mesaje, mi-am dat seama ca e mai prost decit pare. Imi punea placi la greu, omul nu era in stare sa reflecteze la ce ii scriam, imi servea limbi de lemn si de bronz la greu. A fost haios cind l-am luat cu cifre, i se terminasera sloganurile si a inceput sa ma ia la sentiment cu „dreptatea sociala” si „speranta unii nou inceput”.

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:22 am

 15. Nu stiu daca ati citit interviul cu Crin, insa cred ca si un individ de la Balaceanca avea mai multa glagorie in cap.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-daca-trece-motiunea-premierul-nu-trebuie-sa-fie-de-la-psd-907501.html

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:32 am

 16. crinela zice: „Nu e deloc sigură o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale, dacă ele vor mai avea loc vreodată (…)”
  deci se va instaura monarhia lui Basescu Intaiul

  razvan

  01/10/2010 at 10:38 am

 17. Razvan, am discutat cu multi oameni care au votat cu Crin in 2009. Pur si simplu le e rusine de ce a devenit el intre timp, crede-ma. Cel mai mult ii enerveaza ca se da liberal dar nu stie decit „Jos Basescu”.

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:42 am

  • citi,

   crin NU A DEVENIT IN TIMP, ci chiar asta-i crin de acum si de ieri si de alaltaieri…

   celor carora le este rusine cu cine au votat aveau ochii mintii acoperiti cu valul manipularii….

   skorpion

   01/10/2010 at 10:47 am

   • eu stiu asta, insa suporterii lui abia o descopera!

    Cetatean

    01/10/2010 at 10:50 am

 18. A propos de Basescu Intiuul si de potentialul sau.

  Eu cred ca fraierii aia care ii trag cu suspandarea ignora impactul conexarii a trei teme: reforma Justitiei (alegerea noului CSM). aderarea la Scengen (conditionata de reformas Justitiei) si revizuirea Constitutiei (pregatita de lansare, insa in stand-by).

  Calendarul celor trei directii coincide cu calendarul propus de voiculescu pentru suspendarea lui Basescu, insa astia nu vad ca ele sunt perfect paralele, si pot deveni oricind superpozabile in modul cel mai simplu: „Vor sa ma suspenda ca sa nu reformeze Cosntitutia. Pretul pe care il vor plati romanii este neaderarea la Schengen. Deraiaza o tara intreaga ca sa nu dea socoteala in fata legii.”

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:47 am

  • + parlament format din maxim 300 de parlamentari !!!

   skorpion

   01/10/2010 at 10:48 am

 19. A, da, nu mai spun forta conceptul de „reducere parlamentarilor”, e mai tare decit „reforma Constitutiei”, cum bine ai remarcat, skorpi!

  Cetatean

  01/10/2010 at 10:50 am

 20. In gura lui Frunda, asta e cel mai frumos compliment pe care il putea primi Boc:

  „Motiunea de cenzura a Opozitiei ar putea fi votata si de unii parlamentari ai Puterii, insa Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania nu va vota acest document, a declarat la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. Asta nu inseamna insa ca unii parlamentari ai UDMR nu ar putea sustine demersul Opozitiei, a adaugat Frunda. Senatorul UDMR a afirmat ca Emil Boc este un premier rigid, care nu poate iesi din anumite tipare„.

  Stim noi ce intelege Frunda prin „flexibil”.

  Cetatean

  01/10/2010 at 11:18 am

 21. mai frate, Boc asta citeste Politeia?! 😀

  http://www.gandul.info/news/boc-ataca-dur-alianta-mogulilor-si-politicienilor-pentru-suspendarea-presedintelui-care-ar-putea-pune-in-pericol-aderarea-romaniei-la-spatiul-schengen-7437052

  In Modrogan a inceput contra-ofensiva impotriva suspandarii:

  „Voiculescu si Vantu nu mai pot jefui din banul public din 2005 incoace, motivele pentru care isi doresc demiterea presedintelui Traian Basescu nu sunt o noutate”, a afirmat, vineri, deputatul democrat-liberal Sever Voinescu, intr-o conferinta de presa. „Dupa un drum lung si anevoios, dosare care ii vizeaza direct pe cei doi domni sau le vizeaza afacerile au ajuns aproape de solutionare”, spune Sever Voinescu, adaugand ca „Raul se manifesta salbatic pe ecranele televizoarelor”.

  Crin in defensiva: „Liberalul Crin Antonescu a reacţionat la atacurile PDL, spunând că „Emil Boc aruncă fumigene”. „Încă o dată o spun: nu pun la cale nimic cu niciun mogul. Dacă am vorbit despre suspendarea preşedintelui a fost pentru că România are nevoie să iasă din această nenorocire în care se află printr-un alt guvern, fără Boc, fără Udrea. În România nu se mai poate face nimic fără girul oligarhiei portocalii”, a precizat Antonescu, în direct, la RTV.

  Ponta are conferinta la ora 13.

  Clar, se precipita lucrurile, ceea ce, dupa parerea mea, nu prea convine PSD-ului. Acuma eu sunt ocupati cu lupte interne in partid, pina pe 16, asa ca nu au inca un mesaj unitar pina la Congres si nu prea le convine precipitarea.

  Cetatean

  01/10/2010 at 12:04 pm

 22. „Motivele pentru care domnii Voiculescu şi Vîntu doresc cu ardoare demiterea preşedintelui nu sunt noi. Atacul politic este dat prin poltiticieni contralaţi, iar cel mediatic prin jurnalişti plătiţi. PSD se află în continuare la ordinele domnului Vîntu. Chiar domnul Ponta recunoştea că în urmă cu câteva partidul său se afla sub controlul domnului Vîntu. Ar fi o naivitate să credem că această legătură a încetat. În ceea ce îl priveşte pe domnul Voiculescu, lucrurile sunt clare: partidul domniei sale este de mult partidul-troc televiziune contra locuri în Parlament”, a adăugat acesta (Voinescu).

  http://www.realitatea.net/pdl-ataca-voiculescu-si-vintu-nu-mai-pot-jefui-tara-si-vor-sa-l-doboare-pe-basescu_753179.html

  Aici ne dam seama cit de idiot a fost Ponta cind a afirmat pe pe vremea lui Geoana mogulii controlau 100% PSD. Vrind sa se delimiteze de Geoana, a furnizat munitie lui Basescu.

  Cetatean

  01/10/2010 at 12:08 pm

 23. a nu se uita asta:

  in trei luni basescu este istorie!
  (vintu dixit)

  cu cit dau mai tare din labe, cu atit disperarea lor este mai mare; pur si simplu sint disperati ca de vreo 5 ani vor sa-l inlature pe pirat si nu le merge nicicum

  acum vor incerca pe 7 octombrie..

  skorpion

  01/10/2010 at 12:12 pm

 24. E disperat, trebuie citit asa: „in trei luni dau faliment, help!”.

  Cetatean

  01/10/2010 at 12:14 pm

 25. Galeata cu pixeli

  01/10/2010 at 12:17 pm

 26. 😆

  Cetatean

  01/10/2010 at 12:18 pm

 27. TIM,

  ce blajin si blind esti cu banicioiu pe care il faci doar ipocrit. dupa mine este un mare ticalos perfid si pervers…

  skorpion

  01/10/2010 at 12:48 pm

 28. un infractor inca nejudecat, dar judecat rau de tot de cetatenii din orasul sau.

  csibi istvan.

  ma intreb de ce facea greva foamei, ca in articol nu spune.

  http://stiri.rol.ro/csibi-istvan-internat-in-stare-grava-dupa-ce-a-fost-batut-654517.html

  skorpion

  01/10/2010 at 12:53 pm

 29. Iata un salariu atractiv

  10.000 Euro + transport + cazare + masa

  ce trebuie sa faci???

  animator de ………….vacute!

  m-as duce si eu mintenas
  🙂

  http://www.alpenlachen.at/job-ro.html

  skorpion

  01/10/2010 at 12:58 pm

  • Salutare!
   Skorpi, nu te grăbi! Mai întâi încearcă să obţii descrierea văcuţelor; întreabă măcar câte picioare au! 🙂

   Băşcăliosul

   01/10/2010 at 1:22 pm

   • patru/persoana

    🙂

    skorpion

    01/10/2010 at 1:41 pm

 30. apropo de protestul judecătorilor de la Curtea de Apel

  cred că iar vor să salveze ceva dosare

  gabhry_el

  01/10/2010 at 1:18 pm

 31. Prerevoluţionarii au psihologia hienelor. Li se ridică sângele la cap, mai ales la nări, într-o hămeseală de haită. Cu cât se lovesc de zidul apărării, cu atât se învârt mai tare în jurul cozii… de nervozitate în debusolare.

  Băşcăliosul

  01/10/2010 at 1:31 pm

 32. Salut, Mister B, salut, Gaby!

  PSD mai nou si-a arogat calitatea de instanta de judecata.

  „”Nu există nicio înţelegere între moguli şi partide. Şi eu, şi domnul Ponta am fost aleşi democratic la congresul PSD şi nu a votat acolo nici Vîntu, nici Voiculescu. Nu suntem conduşi de moguli. PSD nu discută de un calendar pentru suspendare. Calendarul este bun de pus în perete de cei care l-au enunţat”, a spus, astăzi, Liviu Dragnea, adăugând că motivul suspendării lui Băsescu va fi „favorizarea infractorilor”.

  „Am afirmat că în condiţiile în care preşedintele promulgă legea votată prin fruadă va declanşa procedura de suspendare. Voinescu trebuia să fie la masă cu procurorii pentru furtul din parlament. Motivul principal al suspendării a fost favoritarea infractorilor, acelaşi motiv pentru care a fost arestat SOV. Şi e vorba de favorizarea infractorilor Sever Voinescu şi Roberta Anastase”, a afirmat, astăzi, Liviu Dragnea”.

  Tipic pentru PSD si Parlamentul care, la suspendarea Presedintelui, isi aroga si calitatea de procuror, si cea de judecator. Ei deja dau verdicte cine e „infractor”.

  Cetatean

  01/10/2010 at 1:33 pm

  • PSDNL-iştilor le-a intrat în amnezie prezumţia de nevinovăţie din cuţia neagră. Acum e goală.
   Numai clientul lor e stăpânul lor prezumat nevinovat.

   Băşcăliosul

   01/10/2010 at 1:39 pm

 33. Prezumtia de nevinovatie e sacra. Ea se aplica tuturor, cu exceptia celor care sunt adversari politici.

  Reteta esecului garantat: mogul pe sticla racnind la Basescu.

  http://www.mediafax.ro/politic/voiculescu-fac-apel-la-toti-colegii-parlamentari-sa-sustina-suspendarea-lui-traian-basescu-7437599/

  Patriciu stie mai bine.

  Cetatean

  01/10/2010 at 1:41 pm

 34. „Senatorul Dan Voiculescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va susţine toate demersurile legale pentru declanşarea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu, precizând că preşedintele „simte că majoritatea parlamentară care îl susţine se destramă şi încearcă, din nou, diversiunea cu mogulii”. ”

  Tot Felix: „fac apel la toti parlamentarii sa sustina demersul de suspendare”

  Unde e manipularea lui Basescu? :))

  Gabi Dumitru

  01/10/2010 at 1:52 pm

 35. buna ziua!

  Gabi Dumitru

  01/10/2010 at 1:52 pm

 36. salut! manipularea e ca Voiculescu nici nu isi da seama cit de previzibil este.

  Cetatean

  01/10/2010 at 1:54 pm

  • asta a fost mereu un intrigant si un turnator
   niciodata destept
   acum e si senil
   cine dracu se mai uita in gura lui
   de asta zic eu ca avem prea multeziare si teveuri-trebuie sa umple spatiul
   apropo intrebati un prieten din presa cum se face un ziar sau un juranl tv
   mori de ris daca mai ai simtul umorului

   intamplator

   01/10/2010 at 2:05 pm

 37. Va salut pe toti,
  si voi devia putin, caci am citit ceva amuzant: Ahmadjinejad (sau cum dracu se scrie), prim-latratorul Iranului, a declarat ca pe 13 octombrie, cind se va afla in Liban, va arunca cu o piatra peste granita in Israel.
  Sa-i spuna cineva sa fie atent sa nu ii vina retur cu design imbunatatit.

  Cit despre apelul lui Voiculescu, cred ca a fost inteles gresit: el face apel la toti mafiotii si porcii din parlament. Sint destui, dar nu suficienti.

  victor L

  01/10/2010 at 1:57 pm

 38. victor L,
  poate aduc israelienii niste lunetisti cu aceasta ocazie

  razvan

  01/10/2010 at 1:58 pm

 39. m as intoarce la rompetrol
  rog nu cititi in cheia apararii lui patriciu/il cunosc/afacerea asata care a inceput-o singur cu buticuri de cartier si case de pariuri arata bit de biznizmen este

  deci sunt 19,2 mld actiuni
  la bursa azi o actiune e aproape 0,07 ron
  deci ar lua pe ele cam 1,4 mld ron,asta vine cam 300 mio euro
  deci o gaura data de 1/4 mld euro

  intamplator

  01/10/2010 at 2:01 pm

 40. Dumnezeu sa-i odihneasca pe militarii morti in Afghanistan!
  ei chiar sunt in prima linie si ne apara
  p.s @theophyl:poate ca ar trebi postat ce spun americanii despre soldatii romani cu care vin in contact-si nu declaratiile politice(cele reale)
  chiar si rednecsiidin us army sunt impresionati si incearca sa afle cine naiba e Romania aia
  pur si simplu ii impresioneaza romanii/fara tehnica si logistica lor acopera cu brio o reginue periculoasa din Afghanistan
  asta ca o contrapondere la tziganizarea noastra mul trimbitata

  intamplator

  01/10/2010 at 2:16 pm

 41. asta-i cea mai tare chestie

  motivul suspendării lui Băsescu va fi “favorizarea infractorilor”.

  hahaha,

  astia au innebunit????

  ei favorizeaza si ii apara pe infractori si ce le iese pe gura schizofrenicilor….

  skorpion

  01/10/2010 at 2:44 pm

 42. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  01/10/2010 at 3:12 pm


Comentariile sunt închise.