Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Fabulă: Lupul moralist si oile nebune

Moto: Traian Basescu este vinovat pentru tot ceea ce se intampla rau in Romania, a declarat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, intr-un interviu acordat Realitatea TV in luna mai si difuzat de-abia joi, 16 septembrie, dupa eliberarea sa din arestul Politiei Capitalei. „Il consider responsabil de tot ceea ce se intampla rau in tara astazi pe presedintele Romaniei, Traian Basescu”, a subliniat Vintu. El a precizat ca nu mai investeste in Romania „pentru ca Basescu a pus ‘cainii’ pe mine”. HotNews

Intr-o turma normala, oile si-ar vedea de pascut pentru a da mai mult lapte, cainii ar pazi oile si ciobanii ar mulge oile si ar face branza pentru a avea  ceva de papat. Intr-o turma normala. Din nefericire, noi nu ne comportam ca o turma normala, noi am migrat boala vacii nebune la oi si am transformat-o in boala oii nebune. Turma nu mai poate sa dea lapte pentru ca pasunea s-a uscat, cainii nu sunt caini, ci lupi si manca oile, ciobanii beti sau treji se bat intre ei. Oile sunt mancate bine mersi de cei care trebuie sa le apere si toata turma tace. Fiecare oaie la coltul ei de pasune, traieste cu frica de a nu fi mancata. Oile s-au impartit in grupuri, fiecare cu ciobanul preferat, improasca cacarezi in grupul de oi adversa. Lupul vorbeste si se da mare, desi e mic de tot. Investeste ce? Lupul nu mai are colti si traieste din imprumuturile turmei.  Cine a pus banul sa uite de el, si cine crede ca mai are colti, e pe drum si el sa dea coltul!

P.S. Sper ca nu v-ati simtit jigniti de metafora turmei, pentru ca eu ca si voi sunt oaie, singura diferenta este ca eu am aflat acest adevar, probabil.

Written by Theophyle

16/09/2010 la 8:05 pm

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  • Salut Skorpi 🙂
   Aiureli politicianiste!

   Theophyle

   16/09/2010 at 8:10 pm

 1. sint atit de indignat de eliberarea lui vintu…

  oamenii acestei tari chiar nu iubesc dreptatea?
  de luptat, sigur, nu se lupta pentru ea !!!

  pe masura ce trec orele dupa ce am aflat ca a fost eliberat, devin tot mai turbat

  🙂

  skorpion

  16/09/2010 at 8:10 pm

 2. Fufa aia de Costiniu, eu as zvirli-o la tubulatura, cu barbatu-sau si cu Voicu!

  Cetatean

  16/09/2010 at 8:15 pm

 3. VAd multa agitatie cu eliberarea lui Vantu. Da de ce va mirati? Cum credeati ca va judeca madam Costiniu, sotia lui Costiniu-bun-amic-cu-Voicu? Stiti voi, ala cu reteaua. Sau vi se parea ca Vantu nu are chiar nici o legatura, dupa modus-operandi, cu Voicu?
  Ceea ce ma ingrjoreaza de fapt, este Basescu care face pe mortaciunea in cazul Sandeilor. Ca de aici porneste totul. Numai de pe blogul asta ar avea destul material sa inceapa o curatenie in ICCJ. Ce naiba face, crede ca acum e momentul sa faca pe momiia de la Cotroceni?

  Aha

  16/09/2010 at 8:22 pm

  • Eu, Aha, am cam obosit, de cind combat cu Mister B sandeii, crede-ma ca am cam ajuns la capatul puterilor, nu ai idee cit timp am petrecut pe legi si hotariri de CSm incercind sa aprofundez ceea ce am citit in Sandeii mamii lor!

   Cetatean

   16/09/2010 at 8:34 pm

   • Cetatene nu este nici usor si nici rapid. Rabdare!

    Theophyle

    16/09/2010 at 8:39 pm

    • Theophyle, seara abdic, dimineata ma trezesc fresh 😆

     Cetatean

     16/09/2010 at 8:51 pm

     • Asa trebuie sa fie!!! „Murim” cu ei de gat 🙂

      Theophyle

      16/09/2010 at 9:04 pm

 4. La Realitatea, Moraru il rupe pe Chiriac, insa nu am prins decit finalul.

  Cetatean

  16/09/2010 at 8:24 pm

 5. Buna seara,
  n-am observat ca e postare noua si am scris la cea dinainte.
  copiez:
  Am amutit dupa aflarea verdictului. M-a cuprins scarba si revolta. N-am banuit ca vor avea nerusinarea sa-i scoata. Cred ca madam Costiniu poate iesi la pensie linistita, si-a asigurat batranetile.
  Cata vreme justitia e pe mana unor astfel de oameni, nu putem spera nimic.
  L-am auzit pe Adelin Petrisor spunind ca cei trei invinuiti au iesit din arestul politiei incadrati de politisti care i-au aparat de ziaristi. Pana si soferul lui Vantu era incadrat de sase politisti.
  Unde s-a mai pomenit asa aceva? Mafia lucreaza pe fata iar politia ca si justitia e carpa in fata lor.

  cedric

  16/09/2010 at 8:27 pm

 6. IRTV: „este o victorie a Justitie, a statului de drept”.

  La ora 21 vine Ponta, aflam ceva despre pensii.

  Cetatean

  16/09/2010 at 8:35 pm

 7. “este o victorie a Justitie, a statului de drept”.

  o justitie in ghilimele,

  justitie a ticalosilor !!!

  bleah!

  scirba totala!

  skorpion

  16/09/2010 at 8:37 pm

 8. Un idiot de avocat sau ceva deduce ca, din moment ce nu s-a luat masura retinerii pe 29 de zile, inseamna ca probele nu sunt temeinice si ca asta schimba datele problemei.

  ce cretin, ar vrea el.

  Cetatean

  16/09/2010 at 8:39 pm

 9. Am bagat de seama ca arestarea si eliberarea „poetului” Vantu Denisovici din gulagul Basescian a ocupat complet netul. Intre timp a iesit legea pensiilor. Ma rog, s-a votat in parlament, urmeaza promulgarea. Si PSD, dar si PNL au anuntat cu surle si trimbite (da nici pe astia mu i-a bagat nimeni in seama tot din cauza lui Vantu) ca vor contesta la CCR. Stie cineva care articol din Constitutie stipuleaza virsta de pensionare, si care articol stabileste punctul de pensie?

  Aha

  16/09/2010 at 8:39 pm

 10. Din nou salutare . Eu sint un berbec . 🙂
  – Cum necazurile nu vin niciodata singure , o informatie pentru cititori dar in special pentru administratia de stat.
  A fost pusa la punct directiva obligatorie UE (late payments) prin care adimistratile de stat care intirzie plata facturilor catre privati , mai mult de 60 de zile , vor fi obligate sa plateasca o dobinda de 8 % . Directiva e gata , sint toti de acord si va fi votata de parlamentul UE in luna urmatoare . Din momentul votarii , statele membre vor avea 2 ani pentru a include aceasta norma in legislatile nationale .
  Tinind cont ca nivelul arieratelor in Romania este mereu in crestere , un alt bolovan se pregateste sa loveasca guvernarea si bugetul . ( desii doar peste 2 ani) .
  – Cit priveste justitia mioritica , parere mea :
  P…..e, g……a si a…..a masii ! 🙂

  Ștefan A.

  16/09/2010 at 8:47 pm

  • Pina atunci, nu vor mai fi firme private la noi 😆

   Cetatean

   16/09/2010 at 8:51 pm

 11. Aha, legea e beton.

  S-a fixat punctul de pensie exact la valoarea cit era cind CCR a spus ca pensiile nu pot fi taiate. Practic, au inghetat pensiile.

  In plus, au introdus si pensiile speciale, cu exceptia magistratilor.

  Nu au ce contesta, ei contesta politic (65 de ani, penalizarea cu 45% a pensinorilor anticipate, punctul la 39%), insa CCR nu este competenta. cel mai sigur vort ataca pe articolul care spune ca Statul „este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent” (47), argumentind ca 39% punctul de pensie nu e decent, insa CCR le va spune ca nu e competenta.

  Cetatean

  16/09/2010 at 8:49 pm

 12. Hai ca Vantu ii face cea mai tare campanie lui Basescu, si redesteapta oamenilor sentimentul justitiar.

  Daca Basescu mai rade cu briciul CCR si niste Sandei, eu ma declar multumit. 😆

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7796725-sorin-ovidiu-vintu-traian-basescu-vinovat-pentru-tot-ceea-rau-romania-trebuie-izolat-patriciu-megalomania-lui-nu-dezmintit-zvonurile-legate-preluarea-realitatii-imi-iubesc-tara.htm

  Cetatean

  16/09/2010 at 8:53 pm

  • Pai nu am dat eu Moto si link la „discurs” 😆

   Theophyle

   16/09/2010 at 9:05 pm

   • sint tehui, nu am vazut.

    Sa stii ca am intentia sa traiesc eu, si sa ii ingrop pe ei, nu sa mor cu ei de git! 😆

    Cetatean

    16/09/2010 at 9:23 pm

 13. unde gasesc un cv al georgetei barbalata??
  multumesc

  skorpion

  16/09/2010 at 9:03 pm

 14. Salutare!
  Nu mai investeşte în personal de execuţie din câteva motive:
  1. I-a cumpărat pe toţi cei disponibilizaţi şi disponibili, i-au rămas datori vânduţi şi se vede de la o poştă că ăştia sunt deja în stare să execute pe oricine… pe gratis;

  2. Nu mai are pe cine să înşele, după ce mintea românului cea de pe urmă a observat din turmă că înşelătoria nu mai merge de multe ori nici măcar la stână;

  3. Din investiţia în şcoala de escroci a scos ultima promoţie cu Năstase şi Văcăroiu în frunte, iar brânza bună în burduf de câine au făcut-o de oaie şi de râsul lumii;

  4. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul moralist ba… a invevstit de s-a rupt, ba n-a investit şi a rupt.

  5. Justiţia este deja fermă… a animalelor şi oricum am da-o Băsescu e de vină.

  Băşcăliosul

  16/09/2010 at 9:06 pm

 15. @Domnul Cetatean: Sa stii ca iti port un mare respect pentru obaseala care o dai sa raspunzi la intrebarile puse de Romanii care au ales sa se stabileasca prin alte parti (una din marile realizari ale necetateanului Iliescu). Singele apa nu se face, si sintem preocupati de ceea ce se intimpla in tara noastra. Din pacate, in afara de hotnews si citeva bloguri pur si simplu nu pot sa afla ce se intimpla in Romania. Mai demult erau si aia de la ziare.com acceptabili, da mai nou e impinzit de tembelisme scrise de unul Leca care sint mereu cap de pagina.
  Asta cu contestarea legii pensiilor de catre PSD mentiona (tot de pe hotnews) ca vor merge pina la CEDO.
  Eu cred sincer ca ar trebui sa se dea o lege, sau chiar un articol in Constitutie, care sa specifice ca operele lui Caragiale sint din categoria: glume despre situatii si dialoguri absurde, a NU SE REPETA.

  Aha

  16/09/2010 at 9:10 pm

  • Aha , nu esti singur pe alte meleaguri .:)
   Cit priveste Caragiale , in Romaniaca sint milioane de cetateni care judeca exact ca pe vremea respectatului scriitor . Adica progres 0 barat .
   Destul sa stai un pic de ani prin vest si sa te intorci in tara pentru a face o comparatie intre ce ai lasat si ce gasesti . 😦

   Ștefan A.

   16/09/2010 at 9:15 pm

   • stefan,

    sa stii ca exista destui si in Ro care nu au trait nici o zi in strainatate sau au circulat relativ putin, dar gindesc sanatos, corect si onest…

    ma intreb: de unde aceasta diferenta?

    skorpion

    16/09/2010 at 9:22 pm

    • Skorpi salut
     Sint o minoritate cei cu 7 ani de acasa si morala . Majoranta este tip SOV , dar fara sa ajunga la nivelul lui din clare motive. Obiective sau subiective .Majoritatea vor sa ajunga ca Becali , SOV , Patriciu , EBA, s.a.m.d . Parvenirea e o calitate a poporului roman . Altfel cum explici fuga dupa diplome de valoare 0 care nu asigura absolut nimic real capacitatii intelectuale personale ?
     La Spiru Haret fac coada studentii ! 🙂

     Ștefan A.

     16/09/2010 at 9:28 pm

     • ai perfecta dreptate, stefan !

      skorpion

      16/09/2010 at 9:35 pm

    • De acord cu amindoi. Contrar opiniei raspindite prin diverse mijloace zvonaristice, sint milioane de romani in Italia, Franta, America, etc, (am intilnit multi eu insumi) care sint seriosi si harnici corecti si onesti. Un numar important exista si in Romania, altfel tara se ducea de mult pe urmele Zimbabwe sau Somalia.
     @skorpion: ce vrei sa zici prin „diferenta”?

     Aha

     16/09/2010 at 9:30 pm

     • @Aha,

      am vrut sa intreb, de fapt, cum s-a produs aceasta diferentiere intre cele 2 categorii de oameni, cei mentionati de mine si cei de catre @stefan…

      skorpion

      16/09/2010 at 9:36 pm

  • Aha, multumesc 🙂 Am stat trei ani in afara, si stiu ce inseamna o informatie corecta si la timp. Incerc si eu, alaturi de ceilalti, sa livram nu doar infirmatii, ci si analize corecte si drepte.

   PSD nu are nici o sansa nici la CCR, nici la CEDO. Nu li e incalca nici vreun drept constitutional, nici vreun drept al omului.

   Cetatean

   16/09/2010 at 9:26 pm

 16. skorpion

  16/09/2010 at 9:10 pm

 17. recomand trucajul de pe prima pagină din Kamikaze
  (deocamdată nu e disponibil online)

  gabhry_el

  16/09/2010 at 9:32 pm

 18. Pe adevarul . ro , Diaconecu ( ala cu OTV ) declara ca ar trebui interzis arestul preventiv in Romania .
  Nu dau linkul ca articolul e de toata jena .
  Tara cu mafie legalizata si protejata institutional . 😦 😦 😦

  Ștefan A.

  16/09/2010 at 9:41 pm

 19. Ponta: impozitarea diferentiata NU va aduce mai multi bani la buget, ci va imparti mai echitabil criza.

  Cetatean

  16/09/2010 at 9:42 pm

  • In sensul ca unu cu 180 euro salar lunar e mai calit in fata greutatilor si deci poate suporta mai mult . Pe cind unul cu 500.000 euro / an e mai firav si atunci trebuie ajutat prin „deduceri” . Pe cit posibil , donatii catre partide .
   Ca nu vad ce deduceri poate primii un om cu salar de 180 euro .
   Ponta , pe linga ca nu are habar de ce inseamna impozit progresiv si implicit prima cota de impozitare 0 % , mai se da si intelectual .

   Ștefan A.

   16/09/2010 at 9:47 pm

 20. […] more: Fabulă: Lupul moralist si oile nebune This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 21. @skorpion: „am vrut sa intreb, de fapt, cum s-a produs aceasta diferentiere intre cele 2 categorii de oameni, cei mentionati de mine si cei de catre @stefan…”.
  Cei corecti si onesti mentionati de tine nu sint destul de vizibili in Romania (aia nu inseamna ca nu exista, sint de fapt eclipsati de artificiile foarte luminoase emise de insi gen Vantu, Voicu, Copilul Minune, Salam nu stiu cum(

  Aha

  16/09/2010 at 9:55 pm

 22. Ponta asta cu toti ochelarii lui fini si aerele de mare jurist este de fapt exact ceea ce pare a fi: un necopt. Asta nu intelege ca ZERO impartit la oricat da tot zero. Dar minus ceva impartit la oricit oare ce crede prezidentul PSD ca da? Oooh, aici crede ca e geniu in finante. Pai el imparte minus deficitul de la bugetul de pensii la minus deficitul de la bugetul de educatie si ii da rezultat cu plus. Uite cum impusca Ponta doi iepuri bugetari dintr-o data

  Aha

  16/09/2010 at 10:05 pm

  • Salut Aha 🙂
   Ponta e un golanash cu mult noroc 🙂

   Theophyle

   16/09/2010 at 10:06 pm

   • Ziua buna. Acum citeva zile cind am vazut postul in care ziceai ca o lasi balta am fost tare mihnit. Parea ca Iliescu a inscris inca o bata minereasca, de aceasta data si pe internet. Bine ca nu e asa.

    Aha

    16/09/2010 at 10:20 pm

    • Aha, chiar nu pot desi cate o data vreau. Chestie de responsabilitate fata de cititori si fata de obiectivele pe care le-am fixat!

     Theophyle

     16/09/2010 at 10:22 pm

  • Cetatean, ina sunt palavrele si alta sunt faptele, ca de obicei, nu? 😀

   Theophyle

   16/09/2010 at 10:41 pm

 23. @aha
  o discutie azi in aeroport
  asteptind imbarcarea(eu sunt adeptul low cost,mai ales ca pleaca din baneasa)intra cu mine in vorba un tip la vreo 45-50 ani;
  venise in tara sa-si ia niste comisioane din intermedieri imobiliar,critica tot-basescu e de vina-
  dar habar nu avea ce in italia sau romania;tipul care si acxolo si aici va trai din expediente;
  asa ca nu poti numi romanii plecati buni si cei ramasi rai;
  probabil ca ponderea celor „buni”este mai mare la cei plecati

  intamplator

  16/09/2010 at 10:45 pm

  • Salut intimplator
   Cunosc niste italieni care rotunjesc veniturile cu bani proveniti din inchirierea unor lucuinte in Romania .
   Italia – Romania , aceiasi mentalitate latina . 🙂

   Ștefan A.

   16/09/2010 at 10:52 pm

   • n-am nimic cu inchiriatul
    e vorba de mentalitatea acelui roman
    in italia e greu domle trebuie sa muncesti si te plateste putin iar in romania nu-ti da domle statul nimic
    cam asa as rezuma
    dualismul gandirii,acolo probabil munceste pe brinci,aici vine si vrea sa-i dea statul
    la vintu:cum sa incurajezi munca vazand ca un tip care cred ca intr-un sondaj cu intrebarea:a furat vintul vor fi raspunsuri afirmative ca la alegerile dinainte de 89-este eliberat
    pai ce gandesc adolescentii,copiii?
    intrebati -daca aveti prieteni profesori-cares unt modelele adolescentior: primul e bacali/probabil ca vintu il va detrona acum
    eu nu ma pricep la legi,dar eliberarea luin arata cat de nesimtita este clasa magidstratilor;dupa greva de anul trecut acum asta;
    imi pot aduce mii de argumente juridice;tipul e vinovat si in libertate va incerca sa-si acopere urmele
    acuma eu sper ca fiscul ii va intreba de sanatate pe aia pe care i-a plati vantu…
    in declafratis IVG au trecut sumele?nu mai evorba de drepturi de autor de cas pur si simplu au platit 16 pct impozit???
    sau vantu le-a facut donatii??

    intamplator

    16/09/2010 at 11:03 pm

    • As vrea sa vad macar un om in Romania luat la intrebari privind nivelul de trai demonstrat si declaratile de cistig . Imposibil . Din cauze legale , profesionalitate , strategie si lipsa totala a unor banci de date valabile . Cu banci de date reale , e foarte usor sa confrunti datele din catastru , registrul automobilistic ,naval , aeronautic, date clienti energie electrica , gaz , evidenta conturi bancare , declaratii de cistig , profit .
     Surprizele ar fi colosale dar in perioada capitalismului de carton sint strict interzise .

     Ștefan A.

     16/09/2010 at 11:31 pm

 24. am aflat ca vintu a fost eliberat
  nu am decat un comentariu
  BASESCU E DE VINA

  intamplator

  16/09/2010 at 10:46 pm

  • Salut @intamplator 🙂
   Sigur ca este devina, cum nu? Daca nu-l arestau, nu-l eliberau. Implicit e de vina! 🙂

   Theophyle

   16/09/2010 at 10:48 pm

   • Si doamna Kovesi , procurorul general , trebuie destituita imediat ! 🙂
    A aparut si asta prin presa jeg mioritica . 😦

    Ștefan A.

    16/09/2010 at 10:54 pm

    • Da bre, este din Ardeal, musai. Avem nevoie de niste mitici!

     Theophyle

     16/09/2010 at 10:58 pm

     • Mitici pe dracu . Avem nevoie de niste bocanci din aia de santier , cu spitul de fier . Sa luam la suturi in dos niste personaje jenante .

      Ștefan A.

      16/09/2010 at 11:01 pm

 25. Apoi, Basescu e cam vinovat; asa dictator prost e, incit si Vanghelie a declarat ca nu ii e frica de Basescu.

  victor L

  16/09/2010 at 11:00 pm

  • Ce să mai comentăm, Cetăţene?
   Nu vezi ce scrie deasupra?
   Să ieşim din minciună, fiindcă ne reprezintă cu cinste gaştile de expiraţi,impostori şi prefăcuţi judecători fără noimă la normă din CSM şi ICCJ.
   Alături de justiţia minciunii în independenţa autoservirii nu mai avem motive să ne mire laşitatea.

   Băşcăliosul

   17/09/2010 at 6:25 am

 26. Apoi da-o in ceapa masii de treaba mai Traiane, cu tot cu Departamentul tau juridic de doi lei, te-au facut pacalit Sandeii de nu te-ai vazut, si odata cu tine, si pe noi.

  Am pierdut vremea degeaba, eu dar mai ales Mister B. Degeaba a scris Sandeii mamii lor, va ramine un superb efort intelectual inutil. Reforma Justitiei se duce de ripa.

  Cetatean

  17/09/2010 at 12:57 am

 27. Iesiti din minciuna!

  Tio

  17/09/2010 at 8:23 am

 28. Iesiti din minciuna!

  Replica lui T.Basescu a fost memorabila.
  Multumesc domnule Presedinte!
  M-a uns la suflet. Nu am am mai auzit asa ceva in romaneste.
  Indemul e valabil pt noi toti si ar trebuie sa devina o replica de referinta.

  Iesiti din minciuna!

  Dar vorbeste doar pt pereti si de unul singur.

  Theophyle, metafora ta nu e corecta…avem aici o confuzie totala de identitate….ciobanii sint si ei lupi.
  Aseara haiata au eliberat unul de-al lor.

  P.S.
  Oare pe cind apare primul hot de buzunare care e „politic” si e arestat din ordinul lui T.Basescu?

  Tio

  17/09/2010 at 8:25 am

 29. Tia Serbanescu spunea aseara la tvr ca in situatia in care toti infractorii importanti au fost eliberati, prelungirea arestului pentru vantu ar fi fost cu adevarat un semn de anormalitate.Tind sa-i dau dreptate.

  florinm

  17/09/2010 at 10:33 am


Comentariile sunt închise.