Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 15 Septembrie / “doi ani de criza=30 mld. euro”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  13°C, si o maxima termica de  29°C, umiditate: 82%. Mai mult insorit, caldura placuta. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2478  RON (-0.0152) ; 1 USD =  3. 3086 RON (-0.0202); 1 EURO = 1. 2839 USD (+0.0032).

Economia ar putea să iasă din recesiune la sfârşitul trimestrului trei, după o nouă creştere a PIB, dar ultimul trimestru ar putea fi pe minus, conturându-se o evoluţie în formă de „W”, a declarat Vergil Voineagu, preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Opinia contrastează cu părerile celor mai mulţi analişti care văd trimestrul al treilea pe scădere. România a înregistrat în perioada aprilie-iunie o uşoară creştere, în termeni ajustaţi sezonier, pentru prima dată după trei trimestre consecutive de scădere. Creşterea din al doilea trimestru a fost de 0,3%, comparativ cu primele trei luni ale anului.Şeful INS a explicat că două trimestre de creştere consecutivă a PIB semnalează ieşirea unei economii din recesiune, iar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă şi în trimestrul al treilea PIB va urca în termeni ajustaţi sezonier, comparativ cu al doilea trimestru. Mai multe puteti citi, aici.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat ieri că a fost nevoit să procedeze la o nouă cerere de extrădare în cazul lui Nicolae Popa, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, deşi autorităţile indoneziene au semnat în august această solicitare. „Noi am transmis o a doua cerere de extrădare pe data de 6 septembrie ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti Secţia a II-a Penală şi urmează ca această cerere să-şi parcurgă etapele procedurale, potrivit legii indoneziene. (…) Ministerul Justiţiei este obligat să procedeze la cererea de extrădare în momentul în care este sesizat de instanţa română”, a arătat Predoiu, care a participat la întâlnirea conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului de la Parlament pentru a discuta pe marginea punerii în aplicare a codurilor penale şi civile. (Sursa:Agerpres)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri procesul în care fostul premier Adrian Năstase este acuzat de luare de mită în dosarul „Zambaccian”.La termenul din 14 iunie, judecătorul a constatat că la dosar a fost depusă o cerere din partea lui Năstase de acordare a unui termen în vederea angajării unui apărător, în timp ce soţia acestuia, Dana Năstase, a cerut xerocopierea întregului dosar de urmărire penală. Instanţa a admis cele două cereri şi a acordat un nou termen pentru data de 15 septembrie. La proces nu a fost prezent fostul premier Adrian Năstase sau vreunul dintre inculpaţi. In acelaşi dosar au fost trimişi în justiţie soţia sa, Daniela Năstase, acuzată de complicitate la luare de mită, participaţie improprie la infracţiunea de folosire la autoritatea vamală de documente false în legătură cu fapta de corupţie şi spălare de bani în legătură cu infracţiuni de corupţie, toate în formă continuată, şi Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru mai multe fapte de corupţie similare, printre care şi dare de mită (Sursa:Agerpres)

România a pierdut în numai doi ani 30 de miliarde de euro din economie, cam atât cât era PIB-ul pe un an întreg în 1999. După această criză care încă nu s-a terminat, rămân multe întrebări la care nu există răspunsuri. Afaceri private în valoare de 10 miliarde de euro au intrat în insolvenţă, iar mulţi afacerişti români se tem mai mult ca niciodată că ar putea intra în faliment pentru că nu mai au bani să îşi susţină businessurile. Băncile, care altă-dată dădeau credite pe bandă rulantă şi au susţinut boom-ul din consum, au trecut la extrema cealaltă. În plină criză au impus restricţii dure de acordare a creditelor şi au majorat dobânzile în special la persoanele fizice. Fiind confruntaţi cu probleme zilnice, inclusiv cu riscul pierderii locului de muncă şi cu necesitatea plăţii facturilor, în special a celor către bănci, fiind puternic îndatoraţi, românii au început să taie puternic din propriul consum. De aici a început o întreagă spirală de tăieri care nu s-au oprit nici acum. Afacerile tuturor companiilor au scăzut, schimburile comerciale s-au redus şi statul s-a confruntat cu o pierdere dramatică de venituri, dar cu o factură mai mare la cheltuieli. Cu toate că nimeni nu credea că este posibil, în luna mai preşedintele Băsescu a anunţat tăierea salariilor bugetarilor cu 25% şi începutul unui program de disponibilizări. Pentru că pensiile nu au putut fi tăiate, Guvernul a fost nevoit să majoreze TVA de la 19 la 24%, ceea ce a dus din nou la creşterea inflaţiei şi la un nou val de reduceri în consum. Mai multe puteti citi, aici.

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 12 voturi „pentru” şi opt abţineri, raportul la proiectul legii pensiilor, stabilind că valoarea punctului de pensie va fi de 45% din salariul mediu brut pe economie, amendamentul în acest sens aparţinând PSD şi PNL. Reprezentanţii PSD şi PNL au votat în favoarea raportului, arătând că susţin legea atât timp cât punctul de pensie este de 45%. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a spus că această prevedere va duce la creşterea deficitului bugetar de la 10 miliarde de lei în 2010 la 21,5 miliarde de lei în 2011. După lungi discuţii procedurale şi pauze de consultări, deputaţii din comisie au respins amendamentele aduse de Ministerul Muncii la Legea pensiilor referitoare la implementarea prevederilor Ordonanţei 58 privind drepturile de autor. Un amendament adoptat de Comisia de muncă prevede că vârsta de pensionare la femei va fi de 63 de ani, iar cea pentru bărbaţi de 65 de ani. Proiectul Legii pensiilor ar putea intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor în şedinţa de azi. (Sursa:Mediafax)

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

15/09/2010 la 8:26 am

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata! 🙂

  Am aflat de la Skorpi, din linkul dat de el la postarea anterioara, ca liberalii nu vor fi prezenti la mesajul Presedintelui pe 21 septembrie in Parlament. Mirlanie curata, si ii va ustura si in fund gestul. Vine acus uninominalul pur peste ei si ciuciu mai prin ei redistribuire.

  Se prefigureaza batalie politica foarte crincena pe pensii, pe punctul la 45%. Asta e doar declansatorul, pentru ca Basescu va detona adevarata bomba. In paralel, la Senat, incepe acus circul si pe legea Educatiei.

  Nu uitati ca astazi este 15 septembrie. Zi importanta pentru Justitie. Mai multe amanunte, deseara 😉 Nu ma refer nici la SOV si la Costiniu, nici la Nastase.

  Si, in sfirsit, o veste realmente exceptionala: noul ministru al Comnucatiilor sustine introducerea in administratie a softurilor open-source, GRATUITE. Domle, era si vremea, Franta si Germania folosesc de ani de zile softuri gratuite (OpenOffice in loc de MSOffice). Softurile noastre comandate pe bani grei la firme dubioase sunt jalnice si scumpe. De exemplu, softurile folosite de medicii de familie sunt la pamint, va spune un om la care medicul de familie apeleaza in disperare pentru mentenanta si back-up-ul datelor pacientilor.

  http://www.zf.ro/business-hi-tech/noul-ministru-al-comunicatiilor-sustine-folosirea-softurilor-gratuite-in-institutiile-statului-7232998

  Cetatean

  15/09/2010 at 9:26 am

  • Buna dimineata.
   Lasa ca firmele alea care vindeau soft-ul acum o sa castige licitatii pentru consultanta in utilizarea soft-ului open source, chiar crezi ca nu se poate face nimic si tragem oblonul?

   Gino

   15/09/2010 at 9:41 am

   • Gino, sanci consultanta open source, e plin netul de tutoriale, si pot sa iti spun ca aia care fac softurile sunt ZERO la consultanta si call-center. De exemplu, individul de la casa de sanatate judeteana (este unul in fiecare judet, cred) care se ocupa cu softul medicilor de familie, numit EPa.MF habar nu are sa indice corect cum se depaneaza programul.

    Cetatean

    15/09/2010 at 9:45 am

    • Da, dar cu prieteni unde „trebe” ar fi un bun obiect de activitate si ca PFA, si chiar ca nu trebuie sa stii nimic, asa cum zici, sunt tutoriale cate vrei.

     Gino

     15/09/2010 at 10:03 am

     • Gino, nu le da idei 😉

      Cetatean

      15/09/2010 at 10:04 am

 2. Exemplu in Franta: Jandarmeria Franceza a trecut din 2005 pe OpenOffice. Strategia era conceputa din 2002. Rezultat: 70% economii. Ginditi-va ca sunt 70.000 PC-uri pentru care nu am mai platit licente MSOffice.

  http://linuxfr.org/2009/03/14/25160.html

  Individul responsabil cu strategia a zis-o: „Principala diferenta in softuri Microsoft si softuri Linux sunt iconitele si jocurile. Jocurile nu ne intereseaza” 😆

  Dupa aia au trecut pe Firefox si Thunderbird (echivalentul lui Outlook). In 2009 au rescris chiar o parte din codul de la Thnderbird 😉

  In 2009 si Guvernul britanic a decis sa implementeze solutiile Open Source, estimind economii de 670 milioane euro anual.

  Cetatean

  15/09/2010 at 9:42 am

 3. Graficul care spune totul: obligatiile catre pensii si salariile bugetarilor (dar mai ales catre pensii, intangibile din cauza CCR) a facut ca taxele in Romania sa fie la fel ca in 2003: 43%. Comparativ cu alte tari europene, taxarea e enorma, iar PSD promite o taxare si mai mare.

  http://www.riscograma.ro/2856/cota-unica-a-esuat-impozitele-sunt-la-fel-de-mari-ca-in-2003/

  „Din taxarea excesivă decurg aproape toate problemele sociale ale României. Pensionările anticipate, care au dus numărul pensionarilor la 6 milioane, puteau fi evitate dacă România nu descuraja munca prin taxare. Raportul dintre salariaţi şi pensionari ar putea deveni sustenabil dacă fiscalitatea redusă ar încuraja munca”.

  Guvern de dreapta cu obligatii si politici decise de stinga.

  Recomand citirea articolului, e mai bun decit orice analiza guvernamentala.

  Cetatean

  15/09/2010 at 9:54 am

  • Mai stii cand spuneam ca ma bucur ca nu au fost taiate pensiile mici?
   Uite ca ANAF spune ca societatile statului din energie si CFR au datorii la bugetul CAS de un miliard de eur.
   Nu cumva alea sunt locurile de unde au furat necolaiciucii, a acordat consultanta juridica Ponta si Sova, si-au facut plinul cei din CA, acum sa le astupe golul cei cu salariul minim si pensii de trei sute de lei?
   Uite ca s-a gasit un miliard din cele unu jumate cat are nevoie Basescu pentru investitii.
   Stiu ca nu am chiar dreptate dar tin la punctul meu de vedere, fiind doar un punct.

   Gino

   15/09/2010 at 10:14 am

   • Gino, Basescu a spus explicit ca abia asteapta insolventa companiilor feroviare, si executarea or de catre Fisc. E clar ca acolo s-a furat la greu, si psd stie de ce. Buna observatia ta cu miliardul!

    Cetatean

    15/09/2010 at 10:19 am

 4. Corelat cu articolul despre taxare, un altul, cu grafic Eurostat si idei usor de pus in practica, doar ca nu e ia nimeni in seama:

  http://www.riscograma.ro/2444/de-ce-impozitele-din-romania-sunt-tembele-iar-cota-unica-e-o-gluma-solutii/

  Cetatean

  15/09/2010 at 9:57 am

 5. Un singur numepentru tepele din contractele de informatizare: SIVECO.

  http://www.financiarul.com/articol_26855/desi-ofera-marfa-proasta-siveco-ramane-un-client-preferat-de-stat.html

  Comentariu Hotnews:

  „Lucram intr-o firma romaneasca de soft in urma cu 4-5 ani si undeva la un inspectorat judetean se cauta o solutie software pt gestionarea anumitor resurse. Noi aveam exact solutia necesara, facuta pt invatamantul suedez. Nu am putut vinde acel software catre inspectorat pentru ca Ministerul Invatamantului semnase un contract cu Siveco, prin care nici un soft nu putea fi cumparat la nici un nivel fara consmtamantul Siveco”

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:09 am

 6. Cetatean si eu am lucrat pentru un subsidiar SIVECO. 🙂

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:11 am

  • Nu erai destul de bun pentru ei, erai prea cistit :lol:, de aia ai ramas fara job.

   Cetatean

   15/09/2010 at 10:12 am

 7. Siveco e infipt de mult in Educatie, insa exista si alte firme mai ascunse, infipte la fel de bine in alte zone.

  „n 2005, presa centrala a dezvaluit ca firma a primit fara licitatie de la fostul guvern P.S.D., un contract de 182 milioane de euro pentru realizarea Sistemului Educational Informatizat (S.E.I.). Proiectul prevedea dotarea scolilor cu computere performante. Informatiile din presa privind neregulile din incredintarea contractului pentru S.E.I. au fost confirmate, apoi, de o comisie din Ministerul Educatiei, care a constatat si faptul ca produsele ar fi fost supraevaluate. Dupa izbucnirea scandalului, contractul a fost renegociat, astfel incat sumele platite de la buget au fost mult mai mici. Acesta nu este, insa, singurul contract al Siveco cu Ministerul Educatiei. Companiile Intrarom si Siveco, in calitate de subcontractant, au castigat un contract in valoare de 122,48 de milioane de euro, de aceasta data in urma unei licitatii organizate de M.E.C. Contractul are ca obiect dotarea cu laboratoare informatice a unui numar de 8,191 de unitati din invatamantul preuniversitar” (uups.ro, 5 ianuarie 2010)

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:12 am

 8. Summitul AGRI, s-a scris ieri pe tema asta. Se va aduce gaz din Azerbaidjan, lichefiat in Georgia, transportat pe mare pina la Constanta si distribuit in Romania si Ungaria (la inceput).

  Termen de realizare: 3 ani. Foarte competitiv.

  Rusia reactioneaza panicata:

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/kommersant-daca-ungaria-adera-la-agri-gazprom-pierde-piete-199570.html

  Nu m-ar mira ca miine-poimiine sa fie iar razboi in zona aia sau lovitura de stat.

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:15 am

 9. Produsele la care am lucrat eu ti-ar fi usurat tie munca daca ar fi full implementate in scoli si nu optionale. Contractele sunt de milioane de euro si am facut lectii pentru copii de gimnaziu si liceu.
  Nebunia e ca ce am lucrat eu si echipa exista si ramane nefolosit. Am vazut manualele unui elev de clasa a opta. Sunt siderat cat sunt de proaste. Nepotul meu in patru ani are in fiecare an alt profesor de geografie, istorie, practic exceptand limba romana, matematica si limbile straine, in fiecare an are alt profesor. Asta presupune suplinitori. Copilul este infiorator de prost educat in una din cele mai bune scoli generale din Galati.
  Manualele comuniste, programa scolara si ce am acumulat eu atunci este net superior la ce exista acum.
  Asta e un grafic pentru o lectie de anatomie si fiziologie:
  http://clanthx.com/boards/index.php?autocom=gallery&req=si&img=483
  Lectiile contin date excelente, sunt interactive cu teste, animatii, video si audio.
  S-au cumparat calculatoare in scoli, multe. Stau cu mileuri pe ele in clase. Pentru ca majoritatea cadrelor habar nu au sa deschida firefox.
  Proiectul SEI a ajuns la gunoi.
  Sa acuz SIVECO Bca a facut bani sau pe Adronescu si Adomnitei ca s-a pisat pe un produs bun ce zace nefolosit?

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:21 am

 10. TOG, bine zici!

  Graficul ala e exceptional, insa cine naiba sa il foloseasca?

  In fiecare an vine o lista cu manuale aprobate de minister si in fiecare an se schimba editura si autorul, cred ca stii de ce. manuale exceptionale nu primesc avizul, si manuale prafoase si comuniste trec.

  Calculatoare? o gaselnita. copiii nu au nevoie de calculatoare decit la anumite ore, insa scolile s-au dotat cu calculatoare ce zc nefolosite. ca si cum copiii n ustau acasa toata ziua pe PC. Problema nu e ca nu sunt pc-uri, ci ca pe ele nu ruleaza softuri educationale. Unii fac softuri bune, iar altii le ingroapa.

  Programul 200 euro pentru calculator e o porcarie, e facut pentru firmele baietilor. cit despre softuri, nu le fac specalistii, ci ageamiii, iar cind este un soft mai bun, nimeni nu il foloseste.

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:27 am

 11. Deci fu de 100 de milioane. Hai sa iti spun o chestie. Proiectul similar facut de SIVECO in Cipru functioneaza si a fost implementat. O spun pentru ca am lucrat si pentru ministerul educatiei din Cipru. Stii cati bani si timp costa o lectie de mecanica facuta in greaca de romani? De la primul briefing, corelarea informatiilor cu profesori universitari ciprioti, update-uri facute in Cirpu cu sefii de proiect, corelare, ajungerea la grafica, video, audio, joc interactiv, teste, implementarea software prin Action Script apoi portarea pe sistemul SIVECO?
  Totul facut cu target strans cu presiuni cu nervi si ochi carpiti de somn. Traduceri din greaca in engleza sau chiar romana si terminarea produsului finit.
  E in Cipru si e implementat Cetatean. Sutele de lectii facute in Galati de cea mai buna echipa a unui subsidiar stau si sunt NEFOLOSITE Cetatean.
  Echipa cea mai tare a fost concediata colectiv pentru ca ministerul a preferat sa plateasca salariile si sa nu achite un contract terminat si livrat ministerului de mai bine de jumatate de an.
  Ma gandesc daca un tembel de secretar de stat intelegea cat costa o astfel de echipa sa o construiesti sa iti ofere un produs bun.
  Sa ii ia dracu, eu am pus suflet, timp si nervi in acel proiect.

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:30 am

  • „E in Cipru si e implementat. Sutele de lectii facute in Galati de cea mai buna echipa a unui subsidiar stau si sunt NEFOLOSITE”.

   Asta spune tot ce trebuia spus despre Ministerul Educatiei. daca ministerul plateste salariile si nu investeste in oameni, in curind nu vor mai avea nici cui sa plateasca salariile, nici elevi in scoli.

   JALNIC si REVOLTATOR. Sa ii ia dracu de birocrati.

   PS In 2009, inspector generalin ministeru Educatiei era o doamna care avea aceasta functie din…1992! Cu periade, in functie de cine venea la putere.

   Cetatean

   15/09/2010 at 10:37 am

 12. Pensiile si liberalismul PNL.

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/29155-Comisia-pentru-munca-din-Camera-Deputatilor-a-decis-mentinerea-drepturilor-castigate-de-pensionari.html

  „Cu toate acestea, Victor Paul Dobre a subliniat că PNL, al cărui reprezentant este, îşi va respecta angajamentele faţă de electorat, unul dintre acestea fiind menţinerea valorii punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut”.

  Liberalism my foot.

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:32 am

 13. Cetatean cam asa arat o interfata de lucru:

  http://clanthx.com/boards/index.php?autocom=gallery&req=si&img=455

  Merge cu browserul IE de exemplu. Faci intercativitati.
  La o lectie de chimie vezi cum naiba arata molecula. Cum rectiomeaza substantele. Ma apuca si rasul, cand am terminat ultimele lectii lucrand ca un disperat ca ma asteptau programatorii sa codeze am avut glandele sexuale umane. Am desenat si animat penisuri, testicule si utere in draci. 😀
  Sa ii ia dracu de incompetenti.

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:34 am

  • E si de ris, dar e de plins. O tara care isi bate joc de materia cenusie a cetatenilor ei va primi finalmente ce ai animat tu.
   Las ca bine fac unii ca fug peste hotare, ma intreb uneori de ce am venit eu inapoi.

   Cetatean

   15/09/2010 at 10:39 am

 14. Imi amintesc ca am facut primul proiect de lectie pilot pentru sociologie la ultimul SEI. Sa faci o lectie in 24 de pasi cu module de 45 de minute nu e distractie. Dupa proiect desfaci nebunia si o spargi in chestii de grafica, video si sunet. SE apuca graficienii si lucreaza ca disperatii. Si ies chestii minunate. Apoi codezi cauti buguri pana ies peri albi. A spus ministerul lui Adomnitei ca e minunat? Au aprobabat si semnat?
  Ce a facut tanti Andronescu si ai ei subalterni? A primit pachetul de sute de lectii si au uitat sa platesca.

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:38 am

 15. PNL sunt de drapta sa cum sunt eu chelner. Nite liberali de stanga. Ma mir ca nu poarta basca guevarista la TNL.

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:40 am

  • la mine in oras, o droaie de tineri sunt in pnl. insa habar nu aveau ce era ala vot uninominal, a trebuit sa le desenez pe tabla in 2007!!! Iar in 2009 habar nu aveau ca parlamentul e bi-cameral si care sunt diferentele, ce e aia lege organica…

   Cetatean

   15/09/2010 at 10:42 am

 16. TOG, dontre toti minsistii educatiei, pe cati si adomnitei eu i-as casatori fortat si i-as trimite pe o insula cu papuasi, sa le faca educatie. dar nu, papuasii nu au gresit cu nimica.

  rar am vazut incompetenta si mare ca la astia doi. sa primeasca lectii asa de interactive si sa isi bata joc de ele…praful sa se aleaga de cariera si pensiile lor!

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:41 am

 17. Cetatean, acum ministerul e la Funeriu. Un om ce il respect si il sustin. OK.
  Iri m-am uitat pe manualul de istorie de clasa a opta. Pariem ca eu care sunt un idiot in exprimare scrisa fac o carte de bun simt?
  Acel teanc de maculatura merita aruncat la cos. Cum dracu poti ta sa ii inveti pe copii dupa mizeriile alea. Sun curios daca Theophyle ce este cadru universitar in acest domeniu a vazut manualul de istori ce cost 10$ cum arata. Crede-ma ca manualul comunist si idiot din 1992 era super tare!
  Stii ce imi spune copilul? Ca manualul nu e folosit! Sunt bani aruncati. Copii nu il folosesc. Dar sunt caiete speciale ce trebuiesc cumparate si acolo sunt lectiile. Cum naiba iti faci tu o lectie? Ce ste in programa si curicula? Scoala a luat-o razna.

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:48 am

  • exista un cerc de smecheti in minister care aproba manuale, dar nu imi dau seama la ce nivel sunt astia, o sa sap putin.

   Cetatean

   15/09/2010 at 10:56 am

 18. Manualul de religie clasa 1 dupa acre va invata copilul meu:

  Niste nemernici. Ii invata cum sa tina degetele cand isi fac cruce. Am iesit din facultate fara a sti sa fac un CV, un Resume, o scrisoare de intentie, o scrisoare sau o cerere.
  Scoala romaneasca? Ete scartz!

  Turnofftheglory

  15/09/2010 at 10:53 am

 19. TOG, sotia mea moare de ciuda ca e obligata sa faca lectii dupa manuala aprobate dar inutile. Solutia? NU face dupa manuale, desi copiii sunt obligati se le cumpere. Face fotocopii din banii ei pentru fiecare lectie sau pune copiii sa fotocopieze un manual adevarat, insa neaprobat.

  Cit despre manualul de religie….de coma!

  http://www.realitatea.net/unele-manuale-de-religie-povestesc-copiilor-cum-i-a-pedepsit-dumnezeu-pe-cei-neascultatori_595872.html

  pina si niste necredinciosi faceau manuale mai bune.

  Cetatean

  15/09/2010 at 10:56 am

 20. Salut 🙂
  Citoyen, salutari doamnei :). Si felicitari pentru lectii. Nici noi, pe vremuri, nu foloseam manualele. De la o vreme nici nu le mai cumparam (apropo, cum adica, esti obligat sa cumperi manuale???). Am avut si eu bafta sa am parte de profesori adevarati. Inca o data felicitari si keep up the good work 🙂
  Informatizarea va ramane tot de kkt, cu sau fara open source, atata timp cat contractele vor merge la aceiasi dubiosi. Treaba facuta prost e facuta prost, indiferent ce e la baza. In plus, specialistii buni sunt la fel de scumpi ca si aiurea. E destul de greu sa gasesti, de exemplu, un linuxist bun (nu un pusti care se pretinde „super dexter”).

  Diana

  15/09/2010 at 11:07 am

  • @Diana Specialistii in software sunt aproape la fel de scumpi ca in strainatate pentru ca pot lucra la distanta in timp ce unul care toarna fundatia casei poate sa si vinda forta de munca in Vaslui la preturile din Vaslui

   • Aferim 🙂
    Cine se pricepe se vinde destul de scump.

    Diana

    15/09/2010 at 11:36 am

 21. Diana, salut! Merci 🙂

  Doamna mea urmareste binele copiilor, nu binele birocratiei. Numai ea stie ce echilibristica face intre planificarile oficiale si nevoile elevilor.

  Cetatean

  15/09/2010 at 12:14 pm

 22. Legea pensiilor intra in dezbatere la Camera azi. Procedura de urgenta.

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/29176-Deputatii-au-inceput-dezbaterile-pe-motiunea-simpla-a-PNL-votul-va-fi-acordat-dupa-discutiile-pe-legea-pensiilor.html

  Boc a cerut prezenta integrala, pentru ca nici un amendament al Opozitiei sa nu treaca, mai ales ala cu 45%.

  Sedinta in plen poate fi urmarita in sreaming. Acum ii trag aia cu motiunea simpla a PNL.

  Conduce sedinta Ioan Oltean, ca de fiecare data cind iese cu bataie 😆

  Cetatean

  15/09/2010 at 12:24 pm

 23. „Pe de altă parte, în cursul zilei de marţi, Emil Boc a avut o întâlnire cu membrii PDL ai comisiei de Muncă şi cu liderii de grup, solicitând urgentarea lucrărilor la raport, astfel încât legea să intre în dezbatere chiar miercuri, existând o presiune foarte mare dinspre FMI pe această temă. Tot atunci premierul le-a trasat directive clare propriilor parlamentari: niciun amendament al Opoziţiei nu trebuie aprobat” (impactnews.ro)

  Cetatean

  15/09/2010 at 12:26 pm

 24. deci da… bataie de joc.

  Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat, miercuri, pentru data de 8 octombrie, procesul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in dosarul ‘Zambaccian’. Instanta a constatat, miercuri, lipsa de procedura privind citarea a doua dintre firmele care sunt parte in dosarul ‘Zambaccian’ si a acordat termen pentru 8 octombrie. Adrian Nastase a fost prezent in sala de judecata, anunta Agerpres.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7791635-noua-amanare-procesul-care-adrian-nastase-este-acuzat-luare-mita-dosarul-zambaccian.htm

  Laur

  15/09/2010 at 1:38 pm

 25. BOC IN PARLAMENT, LEGEA PENSIILOR:

  CIFRE:

  4.959.000 salariati cu contract de munca
  5.590.000 pensionari.

  Raport: 0,9 la 1.

  Salariatii platesc 31,3% pentru pensii. De unde sa creasca punctul de pensie la 45%?????

  Acum platim nu 31,3%, cit ne-am permite, un salariat sa plateasca un pensionar, ci platim 39,9%, atita e valoarea punctului de pensie.

  Acum suntem deja in deficit, de unde sa platim 45%? In 2012 ar trebui sa finantam un deficit ANUAL de 6 miliarde anual daca facem punctul de pensie la 45%.

  Virta reala practica la pensionarii barbati e 56 de ani.

  Virta reala practica la pensionarele femei e 55 de ani.

  NU se mai poate sa ne pensionam si foarte repede sa avem si pensii foarte mari.

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:16 pm

 26. Deci: 45% punct de pensie = 6 miliarde EURO deficit anual in 2012.

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:16 pm

 27. Ponta: votam legea doar daca punctul de pensie e stabilit la 45%. Ponta face apel la UNPR sa voteze punctul de pensie la 45%.

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:24 pm

 28. Ponta: „pensionarii vor sti cine sunt ticalosii care vor se le taie pensiile”.

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:27 pm

 29. Eu stiu deja cine sunt ticalosii si prostii din cauza carora n-o sa-mi permit sa ies la pensie.

  Diana

  15/09/2010 at 3:44 pm

 30. S-au terminat dezbaterile generale, incep dezbaterile pe articole.

  Opozitia invoca chichite procedurale, vor sa dezbata 5 minute per articol. Puterea a respins la vot propunerea, opozitia vrea repetarea votului.

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:49 pm

 31. 2 minute maxim interventia. S-a votat.

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:50 pm

 32. Anastase il rupe pe Duvez si incepe dezbaterile. 🙂

  Cetatean

  15/09/2010 at 3:52 pm

 33. Articolul buclucas cu punctul de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut e la articolul 102.

  Legea venita de la Senat are 201 articole. Nu cred ca se termina azi, insa minuni s-au mai vazut cind FMI sta cu biciul pe Parlament si cu mina pe punga.

  Cetatean

  15/09/2010 at 4:00 pm

  • Gand la gand, Cetatene, am facut calculul pensiilor inainte de a citi comentariul tau, deci nu este plagiat 🙂

   Theophyle

   15/09/2010 at 4:12 pm

 34. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua 😆

  Theophyle

  15/09/2010 at 4:11 pm


Comentariile sunt închise.