Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 1 Septembrie / “Videanu, pa şi la revedere!”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Inceput de luna. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  11°C, si o maxima termica de  24°C, umiditate: 82%. Mai mult insorit, moderat. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO =   4. 2597  RON (+0.0271 RON); 1 USD =  3. 3582 RON (+0.0302); 1 EURO = 1. 2684 USD (-0.0034). Miniştrii Cabinetului vor fi evaluaţi în funcţie de de restructurările pe care le-au făcut în ministere la întâlnirea din această seară dintre grupurile parlamentare ale PDL, premierul Emil Boc şi miniştrii săi şi preşedintele Traian Băsescu.  Peste 10.000 de posturi au fost eliminate din ministere în această vară printr-o serie de hotărâri de guvern, însă sunt şi ministere care nu au venit cu planuri de reorganizare.

La Ministerul de Finanţe un plan aprobat prin hotărâre de guvern nu a fost posibil întrucât instituţia are în subordine o serie de entităţi – cum ar fi ANAF – care au fost aprobate prin lege, drept urmare nu pot fi reorganizate prin hotărâri de guvern, ci, eventual, prin ordonanţe de urgenţă, iar o astfel de ordonanţă nu a putut fi dată, potrivit Constituţiei, în timpul vacanţei parlamentare. Dacă ar fi fost dată, ar fi trebuit convocat Parlamentul în sesiune extraordinară. Însă de ce planul de restructurare a fost amânat până în vacanţa parlamentară, când nu a mai putut fi emisă o ordonanţă de urgenţă? Pentru că restructurarea Ministerului Agriculturii s-a făcut prin ordonanţă de urgenţă când a fost posibilă emiterea ei, adică înainte de vacanţa parlamentară.

La Ministerul Apărării nu există un plan de tăiere de personal, dar Gabriel Oprea nu-şi face probleme că va fi remaniat. Miniştrii s-au lăsat cu greu convinşi să facă restructurări. La Comunicaţii, Gabriel Sandu spune că, pur şi simplu, nu mai are de unde să dea afară oameni dintre cei 130-140 cu câţi a mai rămas după restructurarea de anul trecut. La fel şi la Ministerul Dezvoltării sau la Ministerul Transporturilor. Ieri, preşedintele Băsescu i-a chemat la Cotroceni pe premier şi pe unii dintre liderii partidului – a fost a treia întâlnire din această vară dintre premier, preşedinte şi lideri ai PDL pe tema restructurării.

Însă, la PDL, lucrurile nu sunt văzute aşa. Parlamentarii PDL care cer capete de miniştri sunt supăraţi că deciziile guvernului scufundă PDL în sondaje, deci şi şansele lor de a fi realeşi la viitoarele alegeri. PDL nu are acum mai mult de 15% în sondaje, faţă de scorul de peste 30% cu care au ieşit în alegeri. Sondajele din ultima vreme arată că, lună de lună, PDL a pierdut puncte. (Sursa:ZF)

Premierul Emil Boc caută soluţii pentru o remaniere guvernamentală care să împace şi partidul, şi Cotrocenii. Şeful Executivului a avut, ieri, o zi de plimbare între Palatele Victoria şi Cotroceni. Dimineaţa, i-a chemat la Guvern pe mai mulţi dintre liderii PDL, miniştri şi lideri parlamentari, printre care Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, dar şi Roberta Anastase şi Anca Boagiu. Conform unor surse participante la întâlnire, ca şi la şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni seara, nici de data aceasta nu s-au rostit nume, discuţiile învârtindu-se în jurul procedurii: cum şi când să ia Boc decizia remanierii, dacă să vină mâine în faţa parlamentarilor cu o listă de remaniabili sau să-i asculte pe senatori şi deputaţi şi abia după aceea să ia o decizie. Liderul PDL Adriean Videanu ar putea să plece din Guvern şi să devină de facto şeful partidului, fiind în discuţie fie remanierea sa, fie cea a lui Radu Berceanu, alături de cele ale lui Mihail Şeitan, Gabriel Sandu şi Mihail Dumitru, scrie „Gândul” în ediţia de miercuri. La nivelul membrilor BPN, aseară se ştia doar că Băsescu şi-a exprimat preferinţa pentru o remaniere mai extinsă, că nu le-a impus nimic, dar că va participa la reuniunea de azi cu parlamentarii în funcţie de decizia pe care o va lua la partid.

Pe lângă numele deja vehiculate pentru remaniere – Mihail Şeitan de la Muncă, Gabriel Sandu de la Comunicaţii şi Mihai Dumitru de la Agricultură -, era încă în discuţie rămânerea la Finanţe a lui Sebastian Vlădescu. Susţinut puternic de Băsescu, Vlădescu este de-a dreptul urât de parlamentari, în primul rând pentru refuzul acestuia de a pune oameni de partid la Finanţele locale şi la Vămi. Apoi, era în discuţie şi plecarea unuia dintre „greii” Adriean Videanu sau Radu Berceanu, văzută de Băsescu drept un semnal că partidul vrea să scape de oamenii cu problemele de imagine sau criticabili şi că vrea să reînnoiască garnitura guvernamentală. Mai multe in ziarul Gandul.

Cea de-a doua sesiune ordinară a Parlamentului debutează, miercuri, după o vacanţă în care senatorii şi deputaţii au fost convocaţi în comisii de specialitate şi în sesiuni extraordinare pentru a dezbate şi aproba mai multe proiecte legislative prioritare. Prima zi de lucru a senatorilor începe la ora 13,00, când este programată o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei superioare, după care va avea loc o reuniune a grupurilor parlamentare. De la ora 15,00, senatorii se reunesc în plen, prilej cu care trebuie să îşi aleagă noii membri ai Biroului Permanent, structură de conducere formată din preşedintele Camerei superioare, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori, apartenenţa politică a membrilor Biroului reflectând configuraţia politică a Senatului rezultată din alegeri. (Sursa:Agerpres)

Guvernul francez şi-a explicat marţi, în faţa Comisiei Europene, controversata sa politică de expulzare a romilor în ţările lor de origine, în special în România, în timp ce Bruxelles-ul insistă pe respectarea reglementărilor în vigoare şi pe integrarea necesară a acestei comunităţi, informează AFP. Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouch, şi conaţionalul său ministru al imigraţiei, Eric Besson, au susţinut politica guvernului din care fac parte şi au afirmat că aceste expulzări respectă ‘cu scrupulozitate’ dreptul european. Franţa ‘nu stigmatizează pe nimeni’ şi ‘nicio expulzare colectivă nu a fost efectuată’, a declarat Lellouche presei după întâlnirea cu comisarii europeni ai justiţiei şi afacerilor interne, Viviane Reding şi Cecilia Malmstrom. Fără să critice explicit politica franceză, Comisia a invitat de mai multe ori Parisul să respecte reglementările europene referitoare la libertatea circulaţiei şi libertatea de stabilire în Uniunea Europeană. La primul punct, Besson a salutat ‘formidabilul acquis’ care reprezintă, potrivit lui, dreptul la libera circulaţie în Europa a celor 500 de milioane de cetăţeni europeni. Dar el a adăugat, de asemenea, că acest drept nu este ‘necondiţionat’. ‘Această libertate nu poate servi drept pretext activităţilor ilicite, în special traficului cu fiinţe umane’, a spus el. Referitor la dreptul de sejur al cetăţenilor europeni într-o ţară a UE la libera lor alegere, Besson a insistat asupra ‘responsabilităţii proprii fiecărui stat din UE pentru integrarea socială şi economică a cetăţenilor săi’, părând să indice implicit că problema integrării romilor este o problemă care priveşte în special România. (Sursa: AFP, Agerpres)

O zi buna!

Written by Theophyle

01/09/2010 la 8:25 am

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!

  Mi-a placut de Lazaroiu, care toarna gheata peste discursul lui Crin si Ponta despre anticipate si iar anticipate:

  http://www.realitatea.net/lazaroiu-nu-vom-avea-anticipate-nu-vor-cadea-doua-guverne-succesiv_738525.html

  „…eu vă garantez că în România nu vor cădea niciodată două guverne succesiv. Intervine logica individuală a parlamentarului care nu are interes să-şi scurteze mandatul. Asta ar însemna să spere că ar mai putea fi încă o dată pe listă, pus în colegiu şi să mai şi câştige”, spune Lăzăroiu.

  Just!

  Cetatean

  01/09/2010 at 8:46 am

  • Salut Cetatean,
   opozitia respectivilor se caracterizeaza prin aplicarea cunoscutei doctrine PSDPNL “Ba pe-a mătii”. Complet fara substanta, sau program. Suficient sa citesti asa zisul program PNL, pentru a intelegeti grava lipsa de intelect a respectivilor autori.

   Huniad

   01/09/2010 at 9:27 am

 2. Huniad, salut! Program la PNL este echivalent cu metanii facute de draci in fata icoanei.
  Aia de la PNl merg la inspiratia dionisiaca a lui Crin, la dicteul automat, la entusiasmul si posedarea de catre muze a sefului, care program politic si economic? Mantrele sunt destule: jos Basescu, cota unica, reducerea fiscalitatii, jos clientela politica, debirocratixare, un alt fel de politica…vezi, sunt bun si eu 😆

  Cit despre PSD, ce samai zic: cei cu pensii si saalrii mici, nevoia de echitate sociala, bogatii sa plateasca mai mult ca au de unde, nu vom mai tolera incalcarea Constitutiei, seful statului nu isi indeplineste atributiile de mediator, PSD este el mai mare partid, oprotectie sociala, etc.

  Astia au repetat atit niste formule de propaganda, ca au si ajuns sa le creada.

  Cetatean

  01/09/2010 at 9:41 am

 3. O analiza interesanta a programului de guvernare liberal (PNL) pe un blog care deobicei este ant-guvernamental (PD-L)

  http://www.politichii.ro/?p=1815

  Huniad

  01/09/2010 at 9:53 am

 4. De acord cu Lazaroiu. Pe linga riscul de a nu cistiga locul, sint si cheltuielile aferente campaniei. Cum, cel putin la PSD, bani par sa fie cam lipsa, banii de campanie trebuie scosi cam din buzunar. Cred ca o buna premisa pentru orice strategie de remaniere sau schimbarea guvernului poate pleca de la acest fapt, ca nu vor fi doua guverne trintite succesiv. Sa ne aducem aminte ca in 2010 era, teoretic, o majoritate parlamentara PSDNL-UDMR de 65% care putea sa trinteasca noul guvern Boc. Cum Guvernul Croitoru fusese trintit deja o data, se deschidea drum spre anticipate. Nu am bagat de seama sa se intimple asa ceva.

  Aha

  01/09/2010 at 10:59 am

 5. Aha, teza cum ca niciodata nu vor fi alegeri anticipate parlamentare prin caderea succesiva a doua Guverne poate fi gravata pe frontispiciul Casei Poporului, spre racorirea celor care vor vrea vreodata sa reformeze Parlamentul.

  Cetatean

  01/09/2010 at 11:02 am

 6. Buna dimineata !

  N-a ajuns Posta la Vantu, da’ nici n-a facut vreo Branza:

  http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010090148246/Actualitate/William-Branza-si-jaful-de-la-Posta-Romana.html

  Cum ar veni … e razboi fraticid pe fata. Asta ca sa ne umple timpul pana diseara, la Remaniere.

  KingSnake

  01/09/2010 at 11:26 am

  • Frati, frati dar Brânză e pe bani! Au scos cutitele baietii. 😦

   Huniad

   01/09/2010 at 11:30 am

 7. Brinzovenescu asta, daca il pune dracu si emite pretentii de posta, si-au dat foc la tipizate alde PDL cind va fi sa se stampileze buletinul de vot in 2012! 😆

  Cetatean

  01/09/2010 at 11:35 am

 8. Mai fratilor, hai sa ii tragem cu pronosticurile, si deseara, daca nu iese cum vrem noi, sa ne inecam amarul comparindu-le si vazind care a ghicit mai bine 😉 Eu cred ca lucrurile se vor transa prin vot, in cadrul grupurilor parlamentare, si parlamentarii vor vota care minsitru ramine si care pleaca

  Iaca, incei io.

  Vor fi urmatorii remaniati siguri (dupa mine):

  Seitan, Sandu, Dumitru, Berceanu.

  Vor fi urmatorii remaniati (probabilitate mare, din cauza urii parlamentarilor):

  Videanu, Vladescu.

  Suprize posibile:

  – este posibila o inclestare intre Udrea si cineva pe motiv de cumulare de prea multa putere in miinile doamnei. Inclestarea verbala poate degenera.
  – se va cere inlocuirea lui Funeriu, Boc va refuza.

  Na, ca am ajuns oracol 😉

  Cetatean

  01/09/2010 at 11:45 am

  • Seitan, Sandu, Dumitru, Berceanu sau Videanu in nici un caz ambi 😦

   Huniad

   01/09/2010 at 11:50 am

   • Daca e de ales intre Berceanu sau Videanu, opinez ca parlamentarii il vor rade pe Videanu.

    Cetatean

    01/09/2010 at 11:58 am

 9. UNPR nu va primi Agricultura, ci Munca, pentru Sarbu.

  Cetatean

  01/09/2010 at 11:47 am

  • De acord cu tine!

   Huniad

   01/09/2010 at 11:50 am

 10. Huniad, de acord cu tot sau doar cu portofoliul Muncii catre UNPR?

  daca esti de acord cu tot, cind ne-om vedea vreodata, bem o bere Grolsch din cutiile pe care va fi logo-ul lui TOG. 🙂

  Dupa incheierea concursului, TOG este pe locul 11, insa primele 10 lucrari sunt absolut neserioase, o spun cu toata responsabilitatea.

  Puteti verifica! TOG e pe pagina a doua.

  http://www.experimentalist.ro/gcan/entries?cans-filter=votes_d

  Cetatean

  01/09/2010 at 11:56 am

  • postofoliul Muncii, agricultura trebuie sa ramana la PD-L, in alt context, Tabara este un dinozaur 😦

   Huniad

   01/09/2010 at 12:00 pm

   • Tabara nu va prinde nimic, insa intre Munca si Agricultura, sincer, nici eu nu stiu ce as da UNPR, daca aia emit pretentii…

    Cetatean

    01/09/2010 at 12:02 pm

  • TOG, saracu! Nu-i merge, si basta! Trebuie ajutat sa-si faca un rost. TREBUIE, vorbesc eu cu Theophyle

   Huniad

   01/09/2010 at 12:02 pm

   • Huniad, ai putintica, rabdare, cei de pe experimentalist au spus ca sunt la curent cu modurile de fraudare a voturilor pentru cei de pe primele pozitii. Regulamentul concursului acorda 40% pondere in nota finala notei obtinute de creatii de la internautisti, si 60% notei juriului oficial.
    In plus, juriul oficial isi rezerva dreptul de a selecta doar lucrarile care sunt concordante cu conceptul si identitatea Grolsch, asa ca fatucile alea care au lucrari hidoase pe primele locuri nu au nici o sansa.

    Eu, ca simplu privitor, apreciez mult lucrarea lui TOG, nu pentru ca este pruetenul nostru, ci pentru ca e extrem de curata, proaspata si „nobila”. TOG are si ochi si mina, sper sa fie corecti aia din juriu.

    Cetatean

    01/09/2010 at 12:05 pm

    • eu am rabdare, TOG insa este la ananghie, daca nu putem sa ajutam unul de al nostru pentru ce naiba tot ONG-ul asta la care lucreaza Theophyle.

     Huniad

     01/09/2010 at 12:07 pm

     • Huniad, miine, pe 2, aflam rezultatele! Sa dea Domnul sa ii fie rasplatita munca lui TOG, saracul, chiar are nevoie!

      Cetatean

      01/09/2010 at 12:12 pm

     • De acord, modelul lui TOG este o chestie serioasa. Celelalte din fata par mai degraba potrivite pentru o chermeza de artisti la vama-veche, editie limitata intre 1 si 2 noaptea.
      Cei care intram pe aici cred ca am votat toti. Fatucile din fata au probabil un milion de prieteni de chat asa ca…

      Aha

      01/09/2010 at 12:26 pm

      • salut
       mie-mi place, ca grafică, numărul 3, dar nu cred că se potriveşte la o bere simplă, poate la un cocktail. Cel mai potrivit concept pentru o bere-bere, îmi pare a lui TOG.

       para

       01/09/2010 at 2:46 pm

 11. Errata, TOG e pe 10.

  Cetatean

  01/09/2010 at 11:57 am

 12. Carevasazica, sa se remanieze primim, dar sa nu se schimbe nimic. Vad ca nu se poate scapa si de Videanu si de Berceanu deodata. Unul din ei tot trebuie sa ramina. Ba mai mult, se remaniaza Videanu dar el devine „de facto” seful partidului. Astia de la PDL sint chiar prosti? Pai Videanu nu prea e in categoria de ministri apreciati de populatie, chiar dimpotriva, e unul cu un bun capital de antipatie. De unde isi inchipuie astia din PDL ca vor contracara scaderea puternica din sondaje instalindu-l pe Videanu la cirma partidului? Adica isi inchipuie ca daca il scot din guvern devine brusc simpatic? Ceva de genul: Saracu Videanu, a ramas fara post, hai sa votam PDL ca sa aiba si el ceva caramizi sa-si termine casuta de 1300 de m2.

  Aha

  01/09/2010 at 11:57 am

  • Va inalta partidul pe borduri. 😆

   KingSnake

   01/09/2010 at 11:59 am

   • Eu cred ca va cadea partidului o bordura in cap! 😆

    Cetatean

    01/09/2010 at 12:01 pm

   • Asta demoleaza totul, dupa Bucuresti la bagat pe contabilul Pogea la inaintare si au terminat si finantele si economia timp de un an. Acum chiar ca merita un premiu.

    Eu zic sa-l trimitem la PSD, tot il pupa el in fund pe Nastase!

    Huniad

    01/09/2010 at 12:04 pm

    • Videanu sta pe o siencura banoasa, ministerul Economiei, cu multe societati in subordine, nu il lasa parlamentarii sa scape usor. va fi vot pe ministeriatul lui si se va transa la numaratoare. La votul anonim se va vota cu sete.

     „N-au facut parlamentarilor nici o concesie care sa detensioneze relatiile intre partid si grup, intre grup si Guvern”, au mai declarat pentru Hotnews.ro sursele citate. „Dar pana la urma, Guvernul e sustinut de parlamentari, asa ca vom vedea daca varianta de remaniere propusa de premier va fi acceptata de grupul parlamentarilor PDL”, sustinul unul dintre participantii la discutiile de astazi (ieri) de la Cotroceni.

     Cetatean

     01/09/2010 at 12:10 pm

     • Guvernul asta guverneaza atata timp cat doreste Basescu. El poate sa-i trimita pe toti acasa cu toate riscurile aferente. TARA ASTA TREBUIE GUVERNATA! parerea mea.

      Huniad

      01/09/2010 at 12:12 pm

      • Huniad, asa este.

       de fiecare data pina acum, Basescu a calculat si rascalculat, s-a rastit la grei, i-a facut bolsevici, insa nu i-a lovit. ba ca era motiunea, ba ca erau judecatorii la CCR, ba ca era vizita FMI…

       De data asta, daca nu ii rade (el sau prin intermediul parlamentarilor) si tot calculeaza, va sfirsi prin a pierde si sprijinul populatiei si sprijinul parlamentar.

       Sa nu uite ca in cel mai rau caz pentru el se pune de o noua suspendare si, daca nu are cum sa se prezinte in fata electoratului cu fruntea sus si cu capetele greilor BVB in mina ca zalog al dorintei lui reala de reforma, nu are ce motiv sa invoce pentru a se cere reconfirmat la Cotroceni. Va fi demis fara drept de apel, oamenii nu se uita la chitibusaguri gen Codurile, mica reforma in Justitiei sau legea ANI. Pentru electorat trebuie o proba masiva de onestitate si vointa ca sa te mentina in functie in conditii de criza economica. Preseidntele e ales ca sa faca dreptate si sa ii rada pe politicieni, nu ca sa se ocupe de PIB, asa ca daca va incepe cu „crestere de 0,3%” si „legea ANI” la un eventual referendum, va obtine un frumos sut in fund.

       Cetatean

       01/09/2010 at 12:20 pm

    • El si cu Hrebenciuc vor depana amintiri despre cit de tari erau odata.

     Cetatean

     01/09/2010 at 12:12 pm

 13. interesant cred eu! O reteta impotriva unei motiuni de cenzura si daramarea guvernului, chiar foarte interesant, zic eu 🙂

  http://www.bloomberg.com/news/2010-08-31/leu-may-weaken-to-record-low-vs-euro-on-romanian-politics-global-risks.html

  Huniad

  01/09/2010 at 11:58 am

  • Marjele Opozitiei nu sunt nici pe departe asa de mari cum cred ei.

   Cetatean

   01/09/2010 at 12:13 pm

 14. Aha, e o intoxicare ca Videanu devine sef PDL. El nu are suport in rindul parlamentarilor. Pina la urma, va prima interesul partidului, caci daca parlamentarii ii cer lui Boc remnaierea si a lui Videanu si a lui Breceanu, amenintind ca la motiunea de cenzura a PSD nu vor sprijini Guvernul, Boc ii va rade cu argumentul „o cer interesele partidului”.

  Cetatean

  01/09/2010 at 12:00 pm

 15. In completarea comentariului de la 12.20.

  Basescu, ca politician, e ca un pictor care picteaza cu tuse groase si contrast violent intre culori, neezitind sa arunce pata de culoare in cel mai neasteptat loc.

  De la realegerea sa, s-a transformat intr-un poantilist care bibileste tablourile si miscarile cu pensonul cu un fir.

  Daca o tine tot asa si nu redevine cel pe care l-au votat oamenii, se duce naibii si al doilea mandat. Primul s-a dus din cauza Opozitiei, al doilea se va duce din cauza Puterii.

  Cum naiba sa vorbesti de reforma clasei politice si a Parlamentului daca nu poti rade trei idioti nenorociti care nu au mai mai cistigat o competitie electorala de pe vremea cind erau holtei? Ce dracu’, aia sunt niste colosi cu picioarele de lut, adevarata putere se vede la urne, nu la santajul lui Blaga cu dosare, falcos gingavit care s-a lasat batut de un impotent politic ca Oprescu in 2008 numai ca sa aiba de munca la primarie!

  Cetatean

  01/09/2010 at 12:28 pm

  • Habar nu am ce va face Basescu, el trebuie insa sa faca ceva radical. Si partidul si tara au nevoie de reintrarea intr-o dinamica ascendenta.

   Daca nu va face nimic, sau ceva de ochii lumi, lucrurile vor lua o turnra extrem de negativa.

   Exista mari steptari in legatura cu aceasta remaniere, Basescu nu poate sa nu inteleaga asta!

   Huniad

   01/09/2010 at 12:33 pm

  • Politica FSN, cu dosare si santaje. Cum altfel?

   Au fost si au ramas acolo, ce drepta, care dreapta. Singura dreapta pe care o cunosc este mana pe care nu-ti pui ceasul!

   Huniad

   01/09/2010 at 12:34 pm

  • Pai dupa cum se vede, despre Blaga nu se spune nimic. Se alege intre Videanu si Berceanu (desi eu pariez ca va fi cel mult Berceanu, daca nu niciunul), dar Blaga este sfant.

   KingSnake

   01/09/2010 at 12:37 pm

   • Da sfantul Sisoie. Are circumstante atenuant, Schengen

    Huniad

    01/09/2010 at 12:38 pm

    • Rahat Schengen (desi asta va fi motivul). Blaga e spatele lui Berceanu si Videanu, fara el sunt mincati.

     Cetatean

     01/09/2010 at 12:40 pm

    • Te rog frumos, Sisoe chiar a fost un mare sfint 🙂

     Blaga e Sfintu’Asteapta’Functii’pe’Vechime’in’Partid.

     Cetatean

     01/09/2010 at 12:41 pm

     • Cetatean, nu degeaba se spune asteapta la Sf. Sisoe (ce mare):

      Sfântul Sisoe era gata sa moara si pe când Parintii erau asezati in jurul lui, fata sa straluci dintr-odata ca soarele. Iar el le zise : „Iata ca vine avva Antonie”. La putin timp spuse : „Iata corul Profetilor”. Fata sa straluci si mai tare si el spuse : „Iata ca vine corul Apostolilor”. Apoi fata i se lumina si el parea sa stea de vorba cu un personaj nevazut. Parintii il intrebara cu cine vorbeste iar el raspunse : „Iata ingerii venind sa ma ia iar eu ii implor sa ma lase sa fac putina pocainta”. Batrânii ripostara : „Dar tu nu mai ai nevoie sa faci canon, Parinte”. El raspunse atunci plângând : „Adevarat va spun ca nu am nici macar constiinta de a fi la inceput”.

      Huniad

      01/09/2010 at 1:00 pm

      • Nu uita ca am invatat teologie cu THeophyle 🙂

       Huniad

       01/09/2010 at 1:01 pm

       • Huniad, exact acest cuvint din Pateric il aveam in minte! Patericul e una din lecturile mele de suflet! 🙂

        Cetatean

        01/09/2010 at 1:13 pm

       • Poi, cum nu?

        Huniad

        01/09/2010 at 1:22 pm

 16. Ceapa mamii lor de fesenisti! Doar stie Blaga de unde vine!

  Daca Basescu nu intelege ratiunile politice ale ramenierii, si isi adoarme constiinta cu asa-zise calcule de <b<oportunitate, inseamna ca si-a pierdut simtul politic.

  Amenintarea cu votul la motiunea de cenzura e o capcana ca sa lase tripleta neatinsa. Abia daca ramin aia in partid nu mai exista nici o ratiune pentru mentinerea Guvernului.

  Cetatean

  01/09/2010 at 12:39 pm

  • Cred ca si de data asta ar fi graba lor inutila 🙂

   Huniad

   01/09/2010 at 1:23 pm

  • Tot stam si batem pasul pe loc, cu mari intirzieri si lupte au trecut ceva legi, altele foarte importante pentru reforma (Educatie, etc) inca asteapta, tocmai din cauza acestei timpenii cu suspendarea presedintelui care este o chestie pur politica si nu are nici o legatura cu incalcari reale ale Constitutiei. E de ajuns sa aruncam o privire pe comentariile de pe diverse site-uri de stiri: Tripleta BVB nu poate fi schimbata caci ameninta cu suspendarea presedintelui, Boc trebuie sa ramina caci altfel se pierde majoritatea parlamentara care duce la suspendare, motiunea de cenzura a PSD are ca scop final tot gasirea unei majoritati pentru suspendare, PNL nu intra la guvern si sint in barca cu socialistii mioritici tot cu gindul la supendare. Si daca mai caut gasesc.
   Asta este o timpenie. Nu putem face nimic, ministri incompetenti trebuie tolerati, nu se face reforma, deoarece parlamentarii au la indemina prostia asta cu suspendarea pe baza de aliante ad-hoc, fara legatura cu Constitutia.

   Aha

   01/09/2010 at 1:29 pm

 17. Aha, amenintarea cu suspendarea e o capcana pentru paralizarea lui Basescu, acum, cind are majoritate si Opozitie nu vrea la guvernare.

  Ai remarcat bine, si eu am avut aceeasi senzatie, greii BVB au ca ultim resort de mentinere importanta strategica in cazul unui eventual vot de suspendare. Eu cred ca Iliescu le intinde o mina greilor si arunca momeala pentru ca PDL sa cada in capcana si sa nu se reformeze, de frica unui vot in Parlament, la motiune si la eventuala suspendare.

  Cetatean

  01/09/2010 at 1:36 pm

  • Treaba e ca la parlamentari, sau la unii dintre ei, pur si simplu nu le convine Constitutia de acum. In primul rind nu le convine amenintarea cu anticipatele daca ei trintesc doua guverne, si nu le convine nici faptul ca presedintele nominalizeaza primul-ministru indiferent de ce majoritati ad-hoc fac ei dupa alegeri (care majoritati au mare grija sa le ascunda de public in timpul alegerilor).
   Asa a fost si in 2007. Credeti ca pesedeului ii convenea Tariceanu si nu unul de-a lor? Nici gind. Tocmai de aia au vrut sa-l suspende pe Basescu, ca sa poata trinti guvernul tariceanu si dupa aia sa trinteasca cite propuneri vor ei de la Basescu fara sa fie amenintati de anticipate, si asta pina cind Basescu ar fi fost fortat sa puna un pesedist daca nu vroia sa ajunga tara in blocaj total. Tot de aia l-au tinut pesedistii si pe Tariceanu pina la capat. Ramasi fara arma suspendarii, si de frica anticipatelor caci nu puteau trinti doua propuneri de la Cotroceni.
   Parlamentarii ar vrea republica parlamentara unde ei numesc presedintele si tot ei propun si voteaza si primul-ministru. Numai ca se incurca in electorat care nici gind sa auda de asemenea modificari ale Constituiei. Deocamdata.

   Aha

   01/09/2010 at 2:28 pm

 18. Cetatean

  01/09/2010 at 1:37 pm

 19. He he, acum am mers pe link-ul de mai sus si am vazut biiguielile prezidentului de „onoare” al PSD. Cine s-a gasit sa vorbeasca. Auzi la el, pesedeii de acum folosesc elemente din trecut, elemente de coruptie si , hi hi hi asta e cea mai tare, elemente de fripturism. Da batrinul kaghebist cu ce naiba s-a ocupat din 90 si pina acum? Aaah, a uitat sa adauge folosirea elementelor de Votculism din timpul „competentului” Vacaroiu.

  Aha

  01/09/2010 at 2:46 pm

 20. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  01/09/2010 at 3:29 pm

 21. Salve,

  Conex subiectului- am aflat cu reala stupoare ca in cadrul magnificei restructurari in aparatul guvernamental, au concediat profesionistii de la Departamentul Comert Exterior. Povestea cea mai tragica e ca nu au oameni de acelasi calibru sa ii inlocuiasca…

  Alex

  01/09/2010 at 4:42 pm


Comentariile sunt închise.