Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Priviţi prin ochii altora!

Interlocutorul meu, despre care am mai scris, (aici) a fost convins destul de greu să-mi impartaseasca din parerile lui despre românii si România pe care i-a cunoscut, din intalnirile si discutiile la care a participat. Caracterizarea a fost facuta cu grija exagerata a străinului care nu se da expert in psihologia umana si natională a nimanui si care nu doreste sa jigneasca pe nimeni. Traducerea din engleza este a mea si a fost facuta in timpul conversatiei pentru a nu pierde esenta spuselor. Am vorbit engleza, am notat in romană.

Generalitati: Romanii sunt cei mai aspri critici ai poporului  român. Orice critica a unui strain este taxata imediat ca sentiment antiromânesc. Bucurestiul este cea mai neglijata capitală din Europa, dupa Sofia.  “No problems”, este cel mai ingrijorator lucru pe care-l poti asculta de la un cetătean al României. Politicienii români sunt cele mai reprezentantive specimene ale acestei sintagme: vorbesc una, gândesc alta si fac al treilea lucru. Mai mult,  un politician roman spune una de dimineata, alta la pranz, seara va dezminti ca a spus ceva (sau “a fost scos citatul din context”). Majoritatea politicienilor români vorbesc limbi străine la nivelul claselor primare (adica cu mainile), probabil invatate de la televiziune. O mare parte a jurnalistilor nu inteleg intrebarile pe care le pun, ca să nu vorbim despre răspunsuri. După ucrainience, româncele sunt cele mai frumoase femei din lume. Majoritatea femeilor sunt mult mai serioase decat barbatii care le insotesc.

Traian Basescu: inteligent, politician şiret, convingator, patriot şi pripit.
Emil Boc: bun negociator; din nefericire, si-a ales o meserie nepotrivita, ar fi putut fi un bun sindicalist.
Vladescu: treci mai departe!
Videanu: fanfaron.
Isarescu: diplomat.
Ponta: necopt si nesigur.
Antonescu: nepregatit şi demagog.
Sindicalisti: (in general – majoritatea lor, mai putin Hossu): nu au nici o legatura cu ceea ce fac, şi /sau nu stiu ce să faca. Cauta chilipiruri, proaspăt imbogatiti.
Patronate: (in general) la fel ca sindicalistii.
Patriciu: Traieste in alta lume şi-i invinuieste pe alti de “suferinta” lui, de loc inteligent.
Cel mai pregatit interlocutor in meseria lui: Cătalin Croitoru.
Cel mai nepregatit interlocutor in meseria lui: oamenii lui Vladescu.
Trei oameni seriosi in Romania: primii doi nu sunt cunoscuti publicului, pentru că nu sunt persoane “televizate”, al treilea a fost Adrian Nastase 😦 a spus-o desi cunostea sentimentele mele in aceasta directie.

Despre probleme si posibile rezolvari intr-o alta postare.

Postari pe alte bloguri: Politea Digest; Blogul de Istorie si blogul Paleografia.

88 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] afla mai mult: Priviţi prin ochii altora! […]

 2. salve, ThPh,

  interesante caracterizari.

  in ceea ce priveste afirmatia ca adrian nastase ar fi cel mai serios om din Ro, nu pot sa spun decit ca exista variantele:

  – occidentalul nu l-a cunoscut pe nastase asa cum este; pentru ca exista occidentali care se lasa fermecati de vorbele unora din Ro; unii occidentali efectiv nu pot capta duplicitatea si ticalosia imbracata in vorbe mieroase..le lipsesc anticorpii necesari.

  sau

  occidentalul nu a crezut nimic din ceea ce a aparut in presa: sudamericanizarea Ro pe vremea mandatului de nastase-premier; privatizarile dubioase (contra spagi uriase) ca sidex, petrom + afacerea bechtel; dorinta destructurarii PD-ului (vezi inregistrarile din guvernul nastase cu sandoaica in frunte) si multe altele

  sau

  cea mai rea varianta: occidentalul a facut afaceri BUNE cu nastase!

  :mrgreen:

  skorpion

  22/08/2010 at 3:38 pm

  • Skorpi, amicul meu nu face afaceri si el nu este „occidentul” este un manager care lucreaza la o mare institutie. Nu cred ca a facut afaceri cu Nastase. In orice caz probabil ca nu cunoste „fata ascunsa a lunii”, nici nu are de unde 🙂

   Theophyle

   22/08/2010 at 5:37 pm

   • salve, ThPh,

    am spus occidentalul (si nu occidentul), mi-a fost lene sa scriu interlocutor
    😛

    skorpion

    22/08/2010 at 5:42 pm

 3. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Priviţi prin ochii altora! ” gasiti aici: Priviţi prin ochii altora! […]

 4. Intradevar Boc e bun de sindicalist iar paiatza de Vladescu doar sa seduca nevestele finilor.
  Boc saracul nu intelege capitalismul deloc. Vin acum cu tot felul de cheesecake, ajutoare date tinerilor inteprinzatori in timp ce ar trebui sa cistige increderea inteprinzatorului de orice virsta. Au declarat citi firfirici au obtinut pina acum din impozitul forfetar, semn ca ar cam vrea sa il mentina. Si asta nu e tot daca tii seama de Cockroach Theory

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 4:05 pm

  • TDS, Boc a ramas ceea ce a crescut sa fie. Este mai intotdeuna depasit si nu are ce face. Se straduieste 🙂

   Theophyle

   22/08/2010 at 5:39 pm

 5. mai am de asteptat inca……17 ani?
  ion iliescu nascut in 1931
  nasol!

  vezi stirea de mai jos:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7716108-murit-gheorghe-apostol-unul-dintre-semnatarii-scrisorii-celor-sase-catre-ceausescu.htm

  skorpion

  22/08/2010 at 5:43 pm

  • Tismaneanu:
   Din informatiile pe care le detinem, inclusiv de la persoane care au stat de vorba cu veteranul ilegalist. fostul membru al CC al PCR si ministrul industrei usoare Alexandru Sencovici, Ion Iliescu a fost la curent cu initiativa Scrisorii celor Sase. Atitudinea sa lipsita de curaj in acele conditii era notorie si a fost notata in cateva randuri, dupa 1989, de catre Gheorghe Apostol. Referitor la pozitia lui Apostol, a se vedea Ion Jianu, Gh. Apostol si Scrisoarea celor Sase (Curtea Veche, 2008, cu prefata de Vladimir Tismaneanu si potfata de Doina Jela).

   Un tanar de stanga

   22/08/2010 at 5:49 pm

 6. Salut.
  Azi sunt pus pe comentarii ( fata de looker-eala mea obisnuita)
  Cateva comentarii la Generalitati:

  1.Se critică de obicei calitatile nu defectele. Defectele sunt înţelese (mangaiate/acceptate „deh – oameni suntem“ pe cand calitatile sunt taxate ca defecte de context „asta nu intelege pe ce lume suntem“)
  2Românii sunt pimitori dar pâna la punctul pe care poetul nostru national (de care se poate vorbi decat din pozitia de drepti) – a spus: „Cine-au îndragit strainii/Mânca-i-ar inima cânii,/Mânca-i-ar casa pustia/Si neamul nemernicia.“ Ce alt exemplu de internaţionalism ar mai dori?
  3.„Cea mai ingrijita“ ar putea avea un sens. Neglijenta are totusi o limita )exact ca temperatura – care nu poate cobori sub zero absolut.
  4.Omul nu intelege ca de fapt interlocutorul este cel ce nu aare probleme. Interlocutorul e fara dileme (si nic probleme.
  5.La ce politicieni se refera? Cumva la indivizii clanurilor din conducerea organizatiilor mafiote numite partide?
  6. ciubuc/pesches/tain/drept/mita/spagă/plocon – oare ce limba de nivel internaţional are atâta bogăţie de cuvinte şi expresii?. Până saă le traduci, nu e mai simplu să dai din mîini?
  7.Omul confundă jurnaliştii cu cei ce scriu la gazete sau apar la TV ca moderatori? Iarăşi avem probleme de comunicare – mai bine dăm cu pumnul ca să înţelegă despre ce categorie profesională vorbim.
  8.Total de acord, doar că e invers.
  9.Totdeauna am apreciat sobrietatea şi seriozitatea Ginei pistol şi a Columbencei. 🙂

  DanSu

  22/08/2010 at 5:47 pm

  • DanSu, salut!
   suntem un popor perfect, cu niste politicieni de mare anvergura, aproape vizionari si cu jurnalisti, analisti si oameni media incoruptibili, extra pregatiti 🙂

   Theophyle

   22/08/2010 at 5:53 pm

   • Salve cetățeni și cetățene.
    Nu comentez că mă enervez .Calitatea politicii și a politicienilor se vede în amploarea așa numitei clase medi . La noi,clasa medie , folosind o expresie populară de acum mai bine de 20 de ani : este pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație ! 😆

    Ștefan A.

    22/08/2010 at 6:14 pm

    • Stefan, salut!
     In Romania clasa medie este formata de cei care tin capul in afara mlastinei, saracii mai rasufla cu un pai din trestie si politicieni stau in barca cu motor si fac valuri de spurcaciune.

     Theophyle

     22/08/2010 at 6:19 pm

 7. Nu avem cum sa fim perfecti.Elitele au pierit fizic sau inabusite de bolsevism, iar cei ce au putut fugi au fost prea putini. Vor creste din nou elite cum au crescut cele dinainte in zeci de ani. Avem toate conditiile. Doar ca noi cei de acum nu vom apuca sa vedem padurea cu stejarii mari 🙂

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 6:03 pm

  • intre perfecti si rezonabili este totusi o distanta, si intre ceea ce avem si rezonabil. Nu se doreste mai mult de o minima normalitate, inexistenta, din nefericire.

   Ce padure, nici macar livada. Totul sa defrisat la propriu si la figurat 😦

   Theophyle

   22/08/2010 at 6:14 pm

 8. Apropo de vizionari este interesant Theophyle, o privire asupra lui Truman.Nu avea farmec personal de lider dar el a fost un executive ale planurilor lui FDR din New Deal fiind unul din cei mai eficace pres edinti americani si cel mai eficace in afacerile externe ale sua: A pus stavila expansiunii comunismului in Europa si Asia si prin planul Marshall a declansat 50 ani de crestere economica a lumii.

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 6:13 pm

  • TDS,Truman a fost un om decent cu un staff extraordinar si cu o vitejie iesita din comun.

   Theophyle

   22/08/2010 at 6:15 pm

 9. Salut @Theo
  Problema nostra nu e perfectiunea, ci faptul ca am depasit-o de mult. „Merge si asa”, nu este neinplinirea perfectiuni, ci depasirea cu mult a ei. Doar dupa ce stii cum merge ceva, poti compara si da sentinte de genul de mai sus.
  Politicienii nostri stiu Enorm (si simt monstruos) despre tot, nu ca amaratii de savanti care stiu totul despre nimic, sau specialistii care stiu foarte mult despre foarte putin. Mai mult, ei au reyolvat si paradoxul bunicului (SF-istii stiu despre ce vorbesc) prin eliminarea bunicului din ecuatie. Ei s-au nascut acum din spuma marii, nu provin din generatii care ipotetic stopate ar duce la disparitia lor. Patriciu e bogat acum, nu pentru ca de generatii a avut cultivat in sange simtul industriasului, ci pentru ca acum a descoperit simtul ciubucarelii. La fel cu marile genii sovietico-capitaliste, nu acumulari de generatii au dus la spoiala lor. Occidentalii sunt niste nevolnici care se inchina la zei falsi: cauza-efect, munca-valoare, acumulare-bogatie, nu niste vizionari atei care stiu ca „Mita mica aduce bogatia mare”.
  Jurnalistii nostri stiu fosrte bine ca adevarul e relativ, atunci de ce sa-l mai cauti? Nu mai bine (si convenabil) este sa prezinti ceva cu eticheta de „ADEVAR”. Ca de acolo mai pica ceva, e in plus – nu in minus, e un adaos, nu o pierdere. Jocul cu suma nula e pentru p..lime, jocul lor e „Nu conteaza cine si cat pierde, important este ca eu sa am mai mult decat la inceput”.
  Si sa stii ca n-am glumit cand am spus ca Gina pistol si Monique sunt sobre si serioase – compara cu cine s-au insotit si ai sa descoperi ca Gina e un monument de sobrietate, iar Moni un monument de inteligenta.

  DanSu

  22/08/2010 at 6:16 pm

  • DanSu, ai dreptate, sunt elemente de SF in existenta noastre. Jumatatile de adevar sunt transformate in adevaruri ultimative. Imi pare rau nu stiu cine este gina pistol, asa ca nu stiu ce sa comentez. Moni este piticul „barba-cot”, casatorit cu infanta-porno 🙂 pe asta il stiu!

   Theophyle

   22/08/2010 at 6:26 pm

 10. Poate pe asta nu o stiai :
  Harry Truman cind a fost ales dupa el Eisenhower: „Saracu’ Ike, cind era general dadea un ordin si acesta era executat. Acum va sta in biroul acela mare, va da un ordin si nu se va intimpla absolut nimic”

  (Asta are o explicatie manageriala dar nu mai plictisesc cu ea 🙂 )

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 6:26 pm

  • he,he, Eisenhower a jucat golf doua mandate si fratii Dulles au condus America.

   Theophyle

   22/08/2010 at 6:30 pm

   • Pe asta o stiti ?

    La NewYork intr-un palat
    Sade Truman cel bogat
    Si-o sa dea o atomica
    Sa ne kkam pr noi de frica
    🙂

    Un tanar de stanga

    22/08/2010 at 6:34 pm

    • nu, nu o stiam. Truman a fost un om sarac si a ramas sarac toata viata lui (low midd-class). cat despre bomba, a facut o greseala ca nu a pus-o lui Stalin in cap, cand putea!

     Theophyle

     22/08/2010 at 6:39 pm

   • Eisenhower a scris si o carte interesanta . Manual obligatoriu de studiu la West Point. „Cruciada in Europa”. Daca o cititi va iluminati un pic privind strategia militara USA si arta planificarii strategice , tactice a armatei USA in perioada razboiului .
    Si mai bine se intelege ce inseamna raspunderea personala, rezultatele , ca unica forma de promovare .

    Ștefan A.

    22/08/2010 at 6:42 pm

    • E interesant ca generalul Marshall l-a pus intentionat pe maiorul Eisenhower sa se ocupe de strategie pentru a deprinde rationamentul strategic. Ike nu a devenit specialist in strategie dar macar a respectat-o 🙂 el fiind un tactician de elita

     Un tanar de stanga

     22/08/2010 at 6:51 pm

    • Stefan, Eisenhower nu a fost un mare general, el a fost un administrator. Nu stiu daca ar fi putut conduce un corp de armata. Marea lui calitate a fost maleabilitatea 🙂

     Theophyle

     22/08/2010 at 6:52 pm

     • Intradevar un mare general a fost Marshall care a dezvoltat cel mai bun corp de generali din istoria SUA: patton, eisenhower etc

      Un tanar de stanga

      22/08/2010 at 7:02 pm

     • A fost comandantul suprem a fortelor aleate in Europa .
      Dificil sa fie numit un prost in aceasta functie .

      Ștefan A.

      22/08/2010 at 7:04 pm

      • Stefane, Roosevelt a spus ca Marshall ii e indispensabil, acesta a ramas la Washington, Marshall a incredintat comanda suprema lui Ike si astfel a renuntat la visul vietii sale.

       Un tanar de stanga

       22/08/2010 at 7:08 pm

      • ce spui, Stef? 😆 numirea lui a fost pentru ca a fost un baiat de stat-major, care maleabil fiind, trebuia sa circule printre generali adevarati ca Patton sau Bradley sau Alexander sau Montgomery.

       Theophyle

       22/08/2010 at 7:10 pm

       • La 35 ani era inca maior cind a fost selectat de Marshall.

        Un tanar de stanga

        22/08/2010 at 7:14 pm

       • Pai vezi Theophyle . Aici gresesti ! 😆
        Un bun conducator trebuie sa stie sa conduca o echipa facuta din experti dar inevitabil de caractere diverse . Trebuie sa stie sa se faca ascultat SI prin logica strategica.
        Asta e valabil si in politica !
        Poti sa ai un inginer extrem de bun dar incapabil sa conduca o echipa de alti ingineri . ( chiar daca sint si acestia foarte buni ).
        In Romaneste se cheama omul potrivit la locul potrivit!
        Exista executanti buni dar sint necesari si strategi buni . Aici doream sa ajung . 🙂
        La cei care decid strategia si stiu sa atraga expertii in aplicarea acestor decizii .
        Este esenta militariei dar si a unei politici nationale cu bune rezultate !
        Ai inteles ce spun Theo ? 😆 😆 (vezi ca glumesc cu acesta intrebare )

        Ștefan A.

        22/08/2010 at 7:20 pm

       • Stef, ce sa-ti spun. Sunt generali care castiga razboaie si sunt generali care alti generali casiga razboaiele pentru ei 🙂 Eisenhower a fost un mare norocos, atat! Napoleon spunea ca este suficient. Pentru asta a murit la Sf. Elena 🙂

        Theophyle

        22/08/2010 at 7:28 pm

 11. […] the rest here: Priviţi prin ochii altora! This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 12. […] original post here: Priviţi prin ochii altora! This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]

 13. Salut 🙂
  E adevarat ca Nastase e om serios. E cel mai serios hot. In general politicienii nostri fura, dar Nastase fura cu metoda.

  Diana

  22/08/2010 at 6:46 pm

  • Salut Diana,
   eu numai am inregistrat ce a zis omul. De fapt sunt aproape de parerea ta!

   Theophyle

   22/08/2010 at 6:53 pm

 14. Salutare!
  Mai ştiţi bancul cu „sirios” ?

  Băşcăliosul

  22/08/2010 at 7:03 pm

  • salut, nu!

   Theophyle

   22/08/2010 at 7:06 pm

   • Un om sirios vorbeşte cu reţinere, ca Bombo, ca să pară serios. 🙂

    Băşcăliosul

    22/08/2010 at 8:26 pm

    • Eu stiam bancul cu broscuta cu gura mare: sirios?

     Creanga

     22/08/2010 at 8:47 pm

 15. Salutare!

  Nastase e foarte serios
  La furat nu e sfios
  Face buncar, face oua
  Si tot se face ca ploua
  S-ascunde dupa Tamara
  Si-ntre timp umple camara
  H1N1 acum ar lipsi
  Nasti, Nasti pan la zi

  Creanga

  22/08/2010 at 7:10 pm

  • salutare Creanga 🙂
   in afara de asta noi suntem perfecti, nu?

   Theophyle

   22/08/2010 at 7:15 pm

   • Da, noi sunte perfecti
    Si normal, cei mai destepti
    Nastase e un fel de Ceausescu
    Educat de tov Iliescu
    Are ceva mai multa scoala
    Dar aceiasi veche boala
    Dom’le sa aiba si sa tot aiba
    Daca nu conduce tot nu-i buna treaba
    Mentalitate de arivist
    Comunist vopsit pesedist
    Doara el are dreptate
    Chair cand se da la ssspate

    Creanga

    22/08/2010 at 7:48 pm

 16. Sal`tare, natiune ! 🙂
  Bombo, om serios ?
  In ce sens ?
  Poate doar pt. ca nu prea rade, doar ranjeste ironic din cand in cand, aratandu-si caninii de shacal.
  Si atunci debiteaza doar fraze de fante de Obor.

  Nu stiu de ce ma mir, de fapt. Si Pingelica era apreciat in Vest (cand il plimbau cu caleasca regala).

  Tzepelica

  22/08/2010 at 7:25 pm

  • timi, nu dati bre in mine am deja vanatai. Eu am scris ce a zis omul 😆

   Theophyle

   22/08/2010 at 7:30 pm

   • Inteleg.
    Da` cu Bombo a nimerit-o ca Ieremia.
    Cu oistea-n gard.

    Tzepelica

    22/08/2010 at 7:34 pm

  • Tzepelica
   Cind pingelica a fost in USA , a fost dus cu Boeingul sa viziteze fabrica unde se asamblau rachetele intercontinentale (ICBM) Minuteman. A reusit doar sa spuna ca Romania nu are nevoie de rachete cu incarcaturi nucleare . Nu a reusit sa priceapa ca ce vedea , erau trimise gratis pe capul comunistilor la o adica ! Tot strategie comunicativa dar el era prea redus sa le inteleaga pe toate ! 🙂

   Ștefan A.

   22/08/2010 at 7:33 pm

   • Pingelica, redus ?
    Heheheeeee…
    Pai inseamna ca nu l-ai vazut la IFA (Institutul de Fizica Atomica), cand dadea indicatii si toti doctorii in fizica isi luau notite. 😆

    Tzepelica

    22/08/2010 at 7:38 pm

 17. Stefan 7.20 e o diferenta intre un conducator mare – un antreprenor care dezvolta ceva, un strateg mare sau un mare organizator cum e de pilda gen Marshall sau Alfred Sloan de la GM si un executive, un director care care e un bun tactician, exact cum a spus Theophyle, un administrator.
  Ike a fost un foarte bun „director” avind o capacitate deosebita de a crea echipe dar doar atit.

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 7:28 pm

 18. Si apropo de generali.
  Cind i-au spus presedintelui Lincoln ca gen Grant numit proaspat comandant al armatei, ca ii place sa bea wiskey , Lincoln a zis: „Daca as sti ce bea de obicei le as trimite si celorlalti generali cite un butoi din taria aia” 🙂 🙂

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 7:32 pm

  • Ce zici Fritz ? 🙂 (vorba lui Theophyle )
   Lincoln a fost presedinte intre 1861-1865.
   Lyndon Baines Johson a fost intre 1963-1969.
   Vrem sa ne clarificam cind a trait Eisenhower ?

   Ștefan A.

   22/08/2010 at 7:41 pm

   • E vorba de generalul Grant, dragule 🙂

    Un tanar de stanga

    22/08/2010 at 7:42 pm

    • Aha !
     Mai aproape de timpurile noastre, Montgomery a fost definit de Patton „un general care se preocupa mai mult sa nu piarda o batalie decit sa o cistige ” .
     Operatia Market Garden, ideata , planificata si condusa de Montgomery , o infringere de rasunet ! 🙂
     Patton un f. bun tactician pentru forta blindata , foarte popular printre trupe , nu ar fi reusit sa conduca o aleanta anglo americana . Din cauza temperamentului . Diferenta intre strategi si executanti .
     In general , binomul perfect : strategi si executanti de valoare .
     Ca urmare , legat de articolul lui Theophyle , as vrea sa vad un binom de acest fel printre numele de personalitati din lista ! 🙂
     NU EXISTA SI REZULTATELE SE VAD ! 😦

     Ștefan A.

     22/08/2010 at 8:00 pm

     • Ciao Stefano!

      Ce spui dom’le de binom?
      Nu-l avem de Adrian Bombon?
      Avem aceliasi rezultate
      Pe la ssspate, pe la sssspate

      Creanga

      22/08/2010 at 8:04 pm

      • Creanga , salut
       Nu am reusit sa inteleg de ce este chemat Nastase , bombonel . Si cine era matusa Tamara !

       Ștefan A.

       22/08/2010 at 8:15 pm

       • Pentru ca ar avea si alte inclinatii….
        Matusa Tamara i-a dat zestre Adrianei Nastase.

        Creanga

        22/08/2010 at 8:19 pm

 19. Nicu la pescuit cu Maurer intreaba: \
  -Cum il cheama pe generalul ala evreu chior care a cistigat tot ?
  -Ben Gurion toash secretar general
  Dar pe amiralul englez ala chior care l-a batut pe Napoleon ?
  – Amiralul Nelson tovarashu’
  – Ia zi mai Maurer, daca i-am scoate un ochi lui Ion Ionita (ministrul apararii nationale) i-am bate pe unguri si pe rusi ?
  🙂

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 7:48 pm

  • 😆 😆

   Ștefan A.

   22/08/2010 at 8:01 pm

 20. Eu mi-as permite sa completez caracterizarile cu :
  Base – cam belaliu si trombonist;
  Boc – aerian, pur si simplu da` cuminte/ascultator;
  Vladescu – un bun vanzator de castraveti;
  Videanu – o nulitate provinciala, cu un pospai de cunostinte tehnice, dobandite in pauzele meciurilor de la Dinamo Titu;
  Isarescu – cel mai mare smecher din sud-estul Europei, oportunist si profitor desi nu straluceste;
  Ponta – comportament de adolescent tomnatic, plin de tupeu; un produs perfect Ilicescu – Bombo.
  Paturiciu – regele jafului postlovilutie (securist in misiune).
  Mai puneti voi. 🙂

  Tzepelica

  22/08/2010 at 7:50 pm

  • fiecare cu parerile lui, astept si altele 😆

   Theophyle

   22/08/2010 at 8:16 pm

   • Stolojan- un obosit
    Videanu- un fel de Borcea
    Patriciu- afacerist cu statul
    Ponta- copil nedorit
    Boc- bun cosas
    Vladescu- blugar
    Iliescu- mai animalule
    Bombo- Bombo

    Creanga

    22/08/2010 at 8:45 pm

  • Legile (chiar si codul rutier) sunt pt. fraieri, draga Creanga.

   Tzepelica

   22/08/2010 at 8:22 pm

 21. Un afacerist roman:
  http://www.comanescu.ro/week-34-vintu-ready-to-sale-his-assets-and-facebook-at-165-million-romanian-users.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+comanescu_hotnews_ro+(Comanescu.ro)
  Cat despre Nasy – fara banc, dar chiar era cizelat. Nu orice patriciu (scuzati – hot ordinar) s-ar fi inghesuit sa ia tablouri sau tezaure dacice. Cultura nene…
  Apropos – nici eu nu stiu exact cine e Gina Pistol (nici nu am fost curios), dar mi-a placut la nebunie sonoritatea numelui. E specific unei fete finute si pline de inteligenta.

  DanSu

  22/08/2010 at 8:20 pm

  • Din lista „produselor” aduse de Nastase din China, cu containeru` : capace de closet, flori de plastic, taietoare de oua (!), statuete de ipsos vopsite cu bronz.
   Curat „cizelat”, coane ! 🙂

   Tzepelica

   22/08/2010 at 8:28 pm

 22. „Primul container care a fost adus din China continea urmatoarele: vase WC, chiuvete, bideuri, cazi de baie, cabine de dus, oglinzi baie, veioze, paturi, brazi de craciun, plapumi, perne, lenjerii de pat, covoare, draperii, ciucuri draperii, perdele, fete de masa, peruci, ciorapi, posete, rochii, veste, scurte, biciclete, combine muzicale, aparate de curatat scame, fiare de calcat, uscatoare par, lanterne, aparate de taiat oua, masini pentru taiat taietei, tacamuri, flori si legume artificiale, strecuratori, clopotei, ceasuri breloc, rafturi sculptate, canapele, scaune, ceasuri de perete, masini de gatit cu gaz, hote de bucatarie, pahare, statui din fier si bronz.

  La a doua vizita facuta de Dana Nastase si de Irina Jianu ele au cumparat si trimis in Romania in cel de-al doilea container: canapele, mese, fotolii, pamatufuri pentru sters masina, armuri, coif, cocori si elefanti decorativi, sacose din rafie, paftale, jardiniere, parchet negru, parchet rosu, piscine, mobilier chinezesc, spoturi, tocatoare de bucatarie, scaune cu dragoni de jad, fotoliu cu dragoni, pat chinezesc, jaluzele, paravane din lemn, ligheane din bronz, instalatii din piatra, pagode din piatra, paturi metalice, piatra, saltele, microfoane, fierbatoare, perne, hamace, clante, scotch, clopotei, instalatii pentru pom, obiecte si statuete din bronz, covoare din matase, palmieri artificiali, prajitoare paine, lampioane, rafturi sculptate, obiecte de mobilier, oale sub presiune, pitici de gradina, abajururi, candelabre din piatra, brazi pentru Craciun, oale inox, ligheane, lada de zestre, insecticid, prajitoare paine, seturi prosoape, ceas desteptator, covoare si lenjerii.”

  http://www.ziare.com/stiri/ancheta/ce-a-adus-nastase-din-china-peruci-covoare-sau-canapele-410315

  Tzepelica

  22/08/2010 at 8:31 pm

  • Lada de zestre era de la matusa Tamara.

   Creanga

   22/08/2010 at 8:43 pm

 23. Se zice că unii chiar îl văd pe Bombo uns cu toate alifiile. 🙂

  Băşcăliosul

  22/08/2010 at 8:35 pm

  • nu vad cum il ajuta pe el in politica ultimilor ani 🙂

   Theophyle

   22/08/2010 at 8:41 pm

   • Mai are şi el gripaje ca tot omul… normal.

    Băşcăliosul

    22/08/2010 at 8:43 pm

   • „Alifia ” e buna prin ajungerea la prescriptie !
    Asa , nici usturoi nu a mincat , nici gura nu miroase ! 🙂
    Adica clara legatura intre politica – sandei -justitie .
    Acum sta si el „cuminte”(Nastase) , nu mai e zilnic pe sticla si ziare . Cu fiecare zi ce trece , prescriptia e mai aproape ! 😆
    Cind va ramine doar putin timp , imposibil de colmat cu justitia mioritica , sa vezi cum iese in fata ca un tanc .

    Ștefan A.

    22/08/2010 at 8:47 pm

  • Io ma intreb ce trebuinta avea Bombo de perucile celea… 🙂 🙂

   Tzepelica

   22/08/2010 at 8:42 pm

 24. Buna seara si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  22/08/2010 at 8:51 pm

  • Servus maya .
   Te anunt anticipat ca cu-cu a fost mazilit ! 🙂

   Ștefan A.

   22/08/2010 at 8:54 pm

   • Stefan
    😆
    Servus!

    Cine a indraznit? 😆

    maya

    22/08/2010 at 9:01 pm

  • servus maya 🙂

   Theophyle

   22/08/2010 at 8:54 pm

   • Theo-Phyl
    😆
    Servus!

    maya

    22/08/2010 at 9:00 pm

 25. Cum ne vad altii dee afara?
  Cam nespalati si cu burta goala
  Nervosi si mereu grabiti
  Doar la spaga neobositi
  Nu sariti! avem parti bune
  Vine Maya si le spune

  Creanga

  22/08/2010 at 8:55 pm

  • Creanga
   😆
   Servus!

   Chiar asa!
   Avem si parti bune
   NU ne facem chiar de minune! 😆

   Sintem daci 😆 sintem romani 😆
   unii unguri 😆 alti germani! 😆

   Romi si turci, toti impreuna
   Sintem faini cu inima buna! 😆

   maya

   22/08/2010 at 9:09 pm

 26. „Romanii sint cei mai aspri critici ai poporului roman”

  Aceste rinduri mi-au atras cel mai mult atentia;nu ca celelalte nu ar fi la fel de importante!
  😆

  Criticam,criticam dar cu „construitul” merge mai incet/aproape de loc!

  Prototipul:mesterul Manole!
  Solutia:”Ana” = „zidirea”/”construirea” cu iubire,responsabilitate si simt al datoriei.

  maya

  22/08/2010 at 8:59 pm

 27. Dansu
  Scuze, dar ticalosul de Paturiciu e arhitect, fost asistent la arhitectura la studiul formei oricum e mai pregatit decit Nastase in materie de arta, Nastase in al carui Zambaccian arta era de cea mai proasta calitate , indesata pe pereti ca in hambar, prea multa, prea opulenta. De altfel multe falsuri au ajuns la Nastase.

  Un tanar de stanga

  22/08/2010 at 9:01 pm

 28. sa mori de ris nu alta:

  Mai multi politicieni, jurnalisti si artisti, printre care ………………………………………………….. , au format Grupul pentru Apararea Presei,

  pina aici suna bine, nu-i asa???

  dar sa vedeti cine sint jurnalistii si ce vor/

  skorpion

  22/08/2010 at 9:15 pm

 29. Postare noua si fara cuvinte 🙂

  Theophyle

  22/08/2010 at 9:16 pm

 30. TDS
  Salutare!
  Privitor la parintii care au fost anuntati gresit ca le-ar fi murit copilul. Eu cred ca as fi la fel de cretin si i-as da in judecata, chit ca as cere 1 LEU despagubire. In Romania fuga de raspundere e sport national, pai mi-a dat Gheorghe hartia, ba ala, dar uite ca si ala face.

  Creanga

  22/08/2010 at 9:16 pm

 31. iata-i

  Carmen Moldovan,

  Lavinia Sandru,
  Sorin Rosca Stanescu,
  Victor Ciutacu,
  Corina Dragotescu,
  Valentin Nicolau
  si
  Florin Chilian

  au format Grupul pentru Apararea Presei, mentionand ca reactioneaza la pozitionarea sefului statului fata de media.

  skorpion

  22/08/2010 at 9:17 pm

  • Toti oameni buni si cinstiti !!! 😆

   Theophyle

   22/08/2010 at 9:19 pm

 32. „Priviti prin ochii altora” – grea misiune pentru oricine, dar nu mai grea decit aceea de a „te privi” pe tine, prin ochii tai, 😆
  act de curaj ce necesita cea mai mare doza de obiectivitate!

  Privind la ceilalti poti sa iti permiti sa fii subiectiv si chiar sa suporti „ponoase” daca ai gresit! Macar ai o scuza! Ai fost subiectiv!
  😆

  maya

  22/08/2010 at 9:20 pm


Comentariile sunt închise.