Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Duminică americană (1)

Newsweek a fost cumparata  cu un dolar!

Grupul Washington Post a vândut cu un dolar revista Newsweek – una dintre cele mai importante publicatii americane din ultimii 80 de ani – miliardarului american Sidney Harman, un om de afaceri de 91 de ani, care si-a construit averea comercializând echipamente audio (Harman Caradon). Harman îsi anuntase deja intentia de a cumpara publicatia scoasa la vânzare înca din luna mai. Au mai existat doua oferte de preluare, una din partea lui Fred Drasner, fost editor al ziarului New York Daily News, iar cealalta venita de la Marc Lasry, detinatorul unui fond de investitii. Oferta facuta de Sidney Harman a fost insa cea mai “atractiva” pentru presedintele grupului Washington Post, Donald Graham.

Noul proprietar a spus ca NU va renunta la cea mai mare parte dintre cei 325 de angajatI ai revistei. In plus, el a preluat si datoriile semnificative acumulate de publicatia aflata la mare concurenta cu revista Time. Sydney Harman este fondatorul firmei Harman International, care produce echipamente audio pentru industria auto, a fost infiintata în anul 1953, are în prezent 10.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de aproape 3 miliarde de dolari. Revista Newsweek a înregistrat pierderi operationale de circa 44 de milioane de dolari, începând cu anul 2007.(Sursa: Bloomberg; NY Magazine)

Google si Verizon doresc privatizarea internetului

Circa 100 de persoane au protestat joi în fata sediului Google din California,ca urmare a unei propuneri de a trata diferit datele transmise online. Google si Verizon au semnat un acord care ar putea permite companiei de servicii de telecomunicatii sa mareasca viteza de transmitere a unor informatii online, daca cei care detin aceste continuturi platesc în plus pentru acest avantaj. De exemplu, o companie poate plati operatorul de servicii de Internet pentru ca informatiile sale saajunga mai repede la consumatori. Planul celor doua companii ar putea duce la crearea a doua forme de Internet: unul public (cel actual) si unul privat (cu servicii premium).

Google si Verizon au supus planul lor unei analize atente a Federal Communications Commission(FCC), corpul de reglementare din domeniul comunicatiilor din Statele Unite. Protestatarii din fata Googleplex au facut apel la reprezentantii companiei de Internet, sugerându-le sa puna în aplicare motoul sau: “Don’t be evil”.

“Companii precum Google au beneficiat de un Internet liber si deschis, dar acum ei intentioneaza sa distruga asta”, a declarat un protestatar. Criticii acestui parteneriat au subliniat faptul ca acest acord submineaza principiul de neutralitate a Internetului, unde toate datele sunt tratate la fel, fara discriminare sau tratament preferential. (Sursa: Huffingtonpost)

Banii bogatilor si generatia viitoare

Citigroup, la care Guvernul SUA detine o participatie de 18%, testeaza un site prin intermediul caruia copiii milionarilor îsi pot administra alocatiile, iar parintii si bancherii vor fi alertati automat atunci când acestia cheltuiesc bani peste masura, transmite Bloomberg. Mostenitorii celor mai bogati clienti ai Citigroup se pot conecta astfel la conturile alimentate de parinti, pentru a cheltui dupa plac, a face investitii sau acte de caritate. Site-ul a fost creat de Tile Financial, companie înfiintata de Amy Butte, fost director financiar la New York Stock Exchangesi analist la Bear Stearns. Citigroup a cumparat saptamâna trecuta o participatie minoritara la Tile Financial. “Bancile încearca sa îsi asigure relatiile cu copiii clientilor astfel încât banii sa nu fie transferati la alte companii financiare, odata ce averile ajung la noua generatie. Transferul de averi între generatii reprezinta o mare problema în industria financiara”, a explicat Amy Butte într-un interviu, adaugând ca 1.000 de miliarde de dolari vor fi mostenite în Statele Unite pâna în 2025. Copiii vor avea acces la conturi de cheltuieli atasate cardurilor de debit si vor putea administra portofolii de investitii în colaborare cu un bancher al parintilor. (Sursa: Bloomberg)

Written by Theophyle

22/08/2010 la 8:45 am

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] afla mai mult: Duminică americană (1) […]

 2. […] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Duminică americană (1) ” gasiti aici: Duminică americană (1) […]

 3. neata,

  facind abstractie de toate mizeriile din Ro,zimbabuiniada,

  pot sa spun totusi, ca traim vremuri extrem de interesante la nivel planetar, chiar daca nu primesc nici o mostenire mai mare de 1 miliard dolari

  🙂

  skorpion

  22/08/2010 at 9:38 am

  • Skorp[i, salut 🙂
   sper ca urmasii tai vor mosteni 😆

   Theophyle

   22/08/2010 at 3:18 pm

 4. mi se pare de-a dreptul NEDREPT , stupid, cretin sa construiesti o „hyper-moschee de 13 etaje, ca un hypermarket, chiar lângă Ground Zero ”

  unii musulmani rid pe sub barba,

  dar daca moscheea a fost construita pentru a preveni alte atacuri musulmane? este si asta o varianta cinica..

  skorpion

  22/08/2010 at 10:32 am

  • Servus. Ce crezi, ca jihadul se impiedica de o moscheie construita de necredinciosi pe pamant pagan?

   Gino

   22/08/2010 at 11:43 am

  • Salutare
   Moschea aia ar urma sa fie construita pe un teren proprietate privata . Ca urmare , primaria poate aproba sau nu aceasta constructie in baza planului general de urbanizare a orasului . Cum constitutia americana impiedica clar discriminarea pe baze religioase , este extrem de dificila o solutie pro sau contra.
   PS. 11 atentatori erau cetateni din Arabia Saudita . Sa va ginditi cum de nimeni nu a miscat un deget impotriva acestei tari care si finanteaza islamismul radical . Cum de Pakistan a ajuns mare aliat a occidentului cind servicile secrete a acestei tari (alaturi de Arabia Saudita) au antrenat , finantat miscarea talebana ? Osama Bin Laden , inamicul 1 este in Pakistan ascuns . Toate servicile secrete admit acest fapt .
   PS 2 . De multe ori se pun pe prim plan false informatii , marunte , pentru a nu raspunde la adevaratele probleme de politica internationala . Sau la greselile strategice la nivel mondial .Parerea mea .

   Ștefan A.

   22/08/2010 at 12:12 pm

   • Pai la cat de specialist esti in avioane cred ca stii cam ce fel de client este Arabia Saudita pentru industria americana de armament prima data si petroliera a doua oara. Nu poti taia gaina cu oua de aur pentru doua cladiri, nu?

    Gino

    22/08/2010 at 12:34 pm

    • Gino salut
     Doamne fereste sa fi fost tigani romani printre atentatori ! 😆
     Arabia Saudita are si cam 1.000 miliarde de dolari investiti in USA . Prin cote in banci , societati , firme , imobiliare . Ai dreptate cind spui chestia cu gaina cu oua de aur dar la un moment dat ajungi sa te gindesti daca convine o astfel de situatie si cit mai poate fi sustinuta . Cit mai poate dura !

     Ștefan A.

     22/08/2010 at 12:40 pm

 5. Salut les copains !
  Era de asteptat ca Google sa faca pasi hotariti in directia profitului. Ce va asteptati ? Nu v-a spus TDS mai demult ca singurul lucru gratuit pe lumea asta este bucatzica de cascaval din cursa de soareci ? 🙂

  • TDS, salut!
   de asteptat, da. De acceptat, NU!

   Theophyle

   22/08/2010 at 3:19 pm

 6. Buna ziua.
  Formidabila postarea anterioara. Ce am retinut mai abitir a fost fraza „În justiţie, poporul n’are încredere; ea are, astfel, autoritate, dar nu şi prestigiu;…” – descrie exact ce se intampla acum si cred ca asta e si cuvantul cheie „prestigiu”. Prestigiul autoritatilor, prestigiul justitiei, prestigiul meseriei, prestigiu personal. Dar ce sa-i faci cand valoarea (incusiv personala a multora) e echivalata in euro, nu in respect si consideratie. Si mai ales terfelirea prestigiului justitiei de catre proprii membri (dar si de catre politicieni). Prestigiul presedintilor nostri: minerii contra studenti, lipsa vointei de a lupta cu sistemul, marlania refuzului de a da mana cu predecesorii si promovarea iubitei (si agramatei) fice. Prestigiul Regelui Mihai – de a-si invita prigonitorii (pretinzand ca au fost alesi de popor), dar a refuza invitarea presedintelui in functie. Prestigiul sefilor de partid. Prestigiul universitatilor infiintate pentru sinecuri la puternicii zilei. Prestigiul profesorilor ce nu obtin note de trecere la examene.

  DanSu

  22/08/2010 at 1:07 pm

  • dans – salut 🙂
   Acum vorbind drept nici poporul nu e mai breaz. El l-a ales pe Ilici cu entuziasm, care Ilici a numit inamovibilii de azi. El nu este in stare sa iasa cu onguri cu tot in fata la spitalul Grivita, cum ies daca li se taie din leafa, daca e inchis Gigi B si DDD, sau daca Steaua cistiga.

   Si… tu ai da mina cu predecesorii tai care in loc sa fie demni te injura la televiziuni in schimburi ?
   In rest complet de acord

   Un tanar de stanga

   22/08/2010 at 1:21 pm

   • Popoarele (ca populatii) nu au prestigiu. El e individual (cultivat sau nu) dar e o trasatura pur individuala. Indivizii au pretigiu. Prestigiul Marii britanii este cel al conducatorilor ei , nu al hooligans.
    Referitor la intrebare – raspunsul este DA. As inghiti si o broasca raioasa (ca sa parafrazez un politician cu prestigiu – care a dat mana si cu Stalin – fara sa-si piarda prestigiu) – daca asa cere fisa postului. In acel moment festiv, TB nu era persoana TB ci era personajul „presedintele Romaniei”, iar ceilalti trebuiau onorati nu ca persoane ci ca personaje. Salut la fel de politicos si un maturator ca si un academician, pentru ca prin politete ma onorez pe mine in primul rand. Gestul l-a apropiat mai mult de „prestigiul” celor ce urmaresc DDTV sau Antenele, decat de mine. Si e egal cu gestul celor ce l-au huiduit de ziua marinei. Cu toata durerea o spun, comportamental, TB e mai aproape de detractorii sai decat de (unii din) sustinatori.

    DanSu

    22/08/2010 at 2:24 pm

    • Si scuze, ca revin, dar TB s-a comportat mult mai bine la confruntarea cu Geoana. Atunci l-am apreciat.

     DanSu

     22/08/2010 at 2:28 pm

     • DanSu salut,
      vezi postarea urmatoare 🙂

      Theophyle

      22/08/2010 at 3:17 pm

 7. Primul produs al exportului românesc . De cel puțin 16 ani .

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/romance-minore-obligate-sa-aiba-30-de-clienti-pe-zi-in-bordelurile-britanice-197114.html

  La început a fost doar în Italia . Acum este multilateral răspîndită . Domnii de la parchetul național au prezentă gravitatea acestei situații ?
  Au auzit de mafia romana ? Sau o descoperă cînd e prea puternică ?

  Ștefan A.

  22/08/2010 at 1:54 pm

  • Stefgan salut 🙂
   Tragica stirea, tragica rau 😦

   Theophyle

   22/08/2010 at 3:17 pm

 8. salut pe toata lumea 🙂
  postare noua 🙂

  Theophyle

  22/08/2010 at 3:11 pm

 9. […] reading here: Duminică americană (1) This entry is filed under Romania – Blogs, Theo-Phyl. You can follow any responses to this entry […]


Comentariile sunt închise.